Rondreis door Transkarpatië

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rondreis door Transkarpatië"

Transcriptie

1 Rondreis door Transkarpatië Ooit gehoord van Transkarpatië? Eigenlijk is het jammer dat zo weinig mensen weten wat dit gebied rond de Karpaten te bieden heeft. Maar dat heeft ook een prettige kant, want het betekent dat het een niet-toeristisch gebied is, terwijl er zoveel te ontdekken valt. Deze reis op idealistische grondslag, is opgezet om op intensieve wijze kennis te maken met West-Oekraïne en Noord-Roemenië: Transkarpatië. De eerste reis heeft in mei 2013 plaats gevonden. Dit smaakt naar meer. Bij voldoende deelname vindt de volgende reis plaats in de eerste helft van mei Op verzoek kunnen maatwerk-programma s worden gemaakt. De rondreizen worden afgelegd met minibusjes. De Sovjet-Unie heeft indertijd het gebied achter de Karpaten de naam Transkarpatië gegeven. Het is een provincie in zuidwest Oekraïne, die grenst aan Roemenië, Hongarije en Slowakije, een gebied met veel natuurschoon en een bewogen geschiedenis. Dit grensgebied met de Europese Unie herbergt allerlei sporen uit het verleden. De vele kastelen en landhuizen uit de Habsburgse tijd hebben nieuwe functies gekregen en de kolchozen, collectieve bedrijven uit de communistische tijd, zijn nog in gebruik of staan leeg. In dit gebied leefden en leven diverse culturele minderheden, zoals zigeuners en Hoetsuls. En er was ruimte voor verschillende religies: Grieks- en Rooms-Katholiek, Orthodox, Protestants en Joods. De vorige eeuw is niet onopgemerkt aan dit deel van Oekraïne voorbijgegaan: het communisme, de Tweede Wereldoorlog, de verdrijving van de Joden en de onafhankelijkheid. Dit laatste brengt het land nog niet de gewenste vrijheid. Werkeloosheid, alcoholgebruik, corruptie en gebrek aan democratie zijn actuele problemen. Waarom een reis door dit deel van Europa? Met zijn oerbossen, wilde rivieren, uitgestrekte bloemenweiden en lange bergruggen, behoren de Karpaten tot het mooiste en schoonste deel van Oekraïne, het grootste land van Europa. Het heeft prachtige historische steden zoals Lviv (het vroegere Poolse Lemberg), Berehovo (in het Hongaars Beregszasz) en het minder bekende Uzhhorod (in het Hongaars Ungvar). Een bezoek aan deze cultuur-historisch interessante steden verheldert de geschiedenis van dit gebied. Gesprekken met hedendaagse Oekraïners geven inzicht in de problemen waarmee het land op dit moment worstelt. De afwisseling van wandelen, stedenbezoek en gesprekken met Oekraïners is niet alledaags, maar in dit deel van Europa goed uitvoerbaar. Hier een reis laten organiseren door de plaatselijke mensen en de opbrengsten zoveel mogelijk ten goede te laten komen aan Oekraïners, is een stevige uitdaging en zeker de moeite van het proberen waard.

2 Waarom dit aanbod? Wij, Ad van Drunen en Hannie Vonk, hebben kennis gemaakt met het westen van Oekraïne via een ideële stichting, de Stichting Surplus. Deze stichting helpt kinderen, scholen en de plaatselijke bevolking. We bezochten diverse projecten. Via Surplus kwamen we in contact met Wladyslav en Enrique Heletey. Zij willen reizigers op allerlei manieren laten ervaren wat hun regio te bieden heeft. Een georganiseerde reis? Wij weten dat er drempels zijn om door dit niet erg toegankelijke deel van Europa te gaan reizen. Zo zijn er meer voorbereidingen nodig om zo min mogelijk tijd kwijt te zijn aan wachten, om accommodaties te boeken en bezienswaardigheden te bezoeken. Ook de slechte wegen, de taal en armoede kunnen een beletsel zijn. Wij zijn op zoek gegaan naar Oekraïners die de streek goed kennen, die Engels spreken, de lokale talen beheersen (Hongaars, Oekraïens en Russisch), kleine groepen naar onbekende, prachtige plekken willen brengen en deelnemers in contact kunnen brengen met interessante lokale mensen. Via Surplus zijn we op het spoor gekomen van Wladyslav en Enrique Heletey: twee broers van 29 en 26 jaar oud en beiden leraar Engels. Zij voelden zich uitgedaagd om onze ideeën vorm te geven en de organisatie van reizen op zich te nemen. Zij hebben sinds kort een reisorganisatie opgestart: Transcarpathian Travelling Tours. Wij hebben aangeboden ten behoeve van de eerste reizen belangstellenden te werven. Wat biedt deze reis? Tijd en ruimte om rond te kijken in grote en kleine steden in west Oekraïne en het noorden van Roemenië. Mooie, niet-toeristische gebieden, waar veel te ontdekken valt. Behalve stedenbezoek staan er wandelingen in oerbossen en nationale parken op het programma en bezoekjes aan oude landgoederen, kastelen, houten kerkjes en musea. Wat deze reis uniek maakt is de gelegenheid om in gesprek te komen met Oekraïners. Mensen die iets willen vertellen over hun leven in een kolchoz, het opzetten van een bedrijf in een corrupt land,

3 hoe het is om als academicus zonder baan hier te leven en hedendaagse gewoontes en het dagelijks leven in Oekraïne. De ene keer gebeurt dit tijdens een bezoek aan een bijzonder gebouw, een andere keer door een kijkje te nemen in de keuken van gewone mensen of tijdens het genieten van echte Oekraïense gerechten, zoals borsch en vareniki. De combinatie van stedenbezoek, wandelingen, bezoek aan historisch interessante plaatsen en gesprekken, helpen bij het verkrijgen van een genuanceerd beeld over het leven in dit deel van Europa. Voor wie is deze reis interessant? Ieder met interesse voor natuur, historie, cultuur en nieuwsgierig is naar de leefsituatie van anderen en zich wil openstellen voor andere perspectieven, zal aan zijn trekken komen. Uitgangspunt is dat u een goede conditie heeft, vanwege de wandelingen die in het reisschema zijn opgenomen. Verder is het belangrijk dat u kunt omgaan met wisselend comfort, dit geldt metname voor de kwaliteit van de wegen. Hoe ziet de reis eruit? De rondreis van 2 weken begint en eindigt in Lviv, een oude Poolse stad in het voormalige Galicië met een bewogen geschiedenis, een flink aantal originele oude gebouwen en Joods erfgoed. Een alternatief startpunt is Debrecen in oost-hongarije, ongeveer 100 kilometer vanaf de Oekraïense grens.

4 Vanaf Lviv gaat de reis naar de Karpaten. In het voorjaar staan de bergweiden hier vol bosanemonen, krokussen, narcissen, etc. Later in het jaar vind je er orchideeën, gentianen en andere bloemsoorten. De oorspronkelijke beukenbossen met hun beekjes en grotten zullen een onvergetelijke indruk maken. Ook het bezoek aan het opvangcentrum voor mishandelde beren en de oerbossen van Uholka zult u niet gauw vergeten. Innemend zijn de oude houten kerkjes, die sinds kort op de Wereld-erfgoedlijst staan. Rakhiv is wat bekender. Dit stadje in de Karpaten is het centrum van de Hoetsuls, originele Oekraïners met een kleurrijke folkloristische traditie. Hier staat ook het Museum of Ecology en het reservaat van the Carpathian Biosphere. Vanuit Rakhiv gaat de reis naar Sighetu in Roemenië. Hier staat een bezoek aan de indrukwekkende oude Securitate-gevangenis op het programma. Wandelaars kunnen hier hun hart op halen. Anderen kunnen naar het openluchtmuseum van de regio Maramaros, mooi gelegen op de hoge oever van het Tyzadal of een reis maken met een stoomtrein hoog door de bergen. Terug in Oekraïne maakt u nader kennis met de geschiedenis en gewoontes van dit land. In Berehovo vertellen medewerkers van het Hongaarse Instituut over de geschiedenis van dit oorspronkelijk Hongaars gebied, de wijncultuur, de zigeuners, etc. Ook is er tijd om rond te kijken, bijvoorbeeld in het cultuurpaleis voor het volk, een groot gebouw uit de communistische tijd. Vanuit Berehovo zijn excursies gepland naar Vinogradiv, een oud wijngebied en Petervalva, een plaatsje met voorheen succesvolle kolchozen. Lluba, een lerares Engels, of Slavico, een ondernemer, kunnen geïnteresseerden vertellen over het wel en wee van het leven van Oekraïners in dit gebied.

5 Verder noordwaarts ligt het enorme 14-de eeuwse kasteel in Mukacheve. Dit kasteel ligt op een kruispunt van voorheen belangrijke militaire en handelsroutes. Na een bezoek aan dit kasteel gaat de reis verder naar Uzhhorod, de hoofdstad van Transkarpatië. Uzhhorod heeft een gezellige historische binnenstad met een groot oud kasteel. Tegenwoordig is het ook universiteitsstad. Vanuit hier rijdt de minibus terug naar Lviv. Daar heeft ieder nog 1,5 dag de tijd om rond te kijken. Al met al een rondreis van een kleine 1100 kilometer. Praktische informatie Data: van 2 of 3 t/m 15 resp. 16 mei 2014 Uiterste aanmelddata: 15 februari 2014 Vervoer: Van en naar Lviv of Debrecen: per vliegtuig, trein of touringcar (in overleg). Rondrit met minibusje. Overnachtingen: Tweepersoonskamers in hotels, inclusief ontbijt Het weer: Overdag in mei overdag 15 à 25 graden en in september 20 à 30 graden Kosten: 750,- exclusief heen- en terugreis*, reisverzekering, lunches en diners** Meer informatie? Hannie Vonk: hvonk@zeelandnet.nl, (0031) of Wladyslav en Enrique Heletey: transcarpathiantt@gmail.com en * Verschillende maatschappijen vliegen van Amsterdam op Lviv. Je moet altijd minimaal 1x overstappen. Hoe eerder je boekt, des te aantrekkelijker de vlucht: met 1x overstappen, goede aansluitingen en een lage prijs. Medio april, 4 maanden voor de reis in september, kun je nog kiezen voor goedkope retourtickets bij: Lufthansa ( 225,- tot 280,-), Austrian Airlines ( 255,- tot 280,-) en Ukrain Airlines ( 275,- tot 302,-). Op Debrecen (Hongarije) vliegt Wizz Air 2x per week (op zaterdag en dinsdag). Dit is een rechtstreekse vlucht vanaf Eindhoven. De kosten zijn ongeveer 130,- voor een retour. ** De kosten voor de maaltijden zijn laag. De deelnemers aan de eerste reis betaalden voor een lunch tussen de 2,- en 4,- en voor het avondeten tussen de 4,- en 10,- (inclusief drankjes).

Rondreis door Trans-Karpathië

Rondreis door Trans-Karpathië Rondreis door Trans-Karpathië Ooit gehoord van Trans-Karpathië? Eigenlijk is het jammer dat zo weinig mensen weten wat dit gebied rond de Karpaten te bieden heeft. Maar dat heeft ook een prettige kant,

Nadere informatie

Rondreis door Transkarpatië

Rondreis door Transkarpatië Rondreis door Transkarpatië Ooit gehoord van Transkarpatië? Eigenlijk is het jammer dat zo weinig mensen weten wat dit gebied rond de Karpaten te bieden heeft. Maar dat heeft ook een prettige kant, want

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Krakau. Weelde, Wonder en Waanzin. Hans van Rhoon en Eduard Evenblij

Krakau. Weelde, Wonder en Waanzin. Hans van Rhoon en Eduard Evenblij Fotoreis 14 t/m 19 oktober Krakau Weelde, Wonder en Waanzin. Hans van Rhoon en Eduard Evenblij KRAKAU We maken een reis door het heden en verleden van Krakau. De stad wordt wel het "Florence van Polen"

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Loirevallei. Duur 2 dagen. Moeilijkheid Makkelijk. Reisperiode Van April tot November. Minimale Leeftijd 9 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Loirevallei. Duur 2 dagen. Moeilijkheid Makkelijk. Reisperiode Van April tot November. Minimale Leeftijd 9 jaar Reisaanbot Authentiek fietsweekend in de omgeving van Amboise Een bewerkte versie van het beste wat de Loiretal rond het charmante middeleeuwse stad Amboise te bieden heeft. Bestemming Frankrijk Plaats

Nadere informatie

Oostzeekust 8 dagen. individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund

Oostzeekust 8 dagen. individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund Oostzeekust 8 dagen individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund Fietsend aan de Oostzee, een heel ander' stukje Duitsland! Vlak landschap, honderden meren van groot tot klein

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Zuid Elzas 7 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Een weekje even helemaal er tussen uit, niet te ver, maar wel in een heel andere omgeving? Dat kan in de Elzas, op zijn Frans: Alsace!

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

OEKRAÏNE DROHOBYCH. Periode: 10/07/ - 23/07 en 24/07 06/08/2016 Leeftijd: 18+

OEKRAÏNE DROHOBYCH. Periode: 10/07/ - 23/07 en 24/07 06/08/2016 Leeftijd: 18+ OEKRAÏNE DROHOBYCH Periode: 10/07/ - 23/07 en 24/07 06/08/2016 Leeftijd: 18+ Oekraïne Drohobych Klus mee aan een opvangtehuis voor verslaafden en daklozen Periode: 10/07/ - 23/07/2016 24/07 06/08/2016

Nadere informatie

Stuttgart de onbekende

Stuttgart de onbekende Architectuurreis georganiseerd door de Architectenkrant Vanaf donderdag 5 mei t/m zondag 8 mei 2016 4 dagen / 3 nachten Stuttgart de onbekende Technische organisatie: MASTER EVENTS NV 9 PROVINCIESLAAN

Nadere informatie

Disneyland, Parijs. 3 dagen 155,-- per persoon. Bijzonderheden. Vertrekdata. Vertrektijden en plaatsen. Reisinformatie

Disneyland, Parijs. 3 dagen 155,-- per persoon. Bijzonderheden. Vertrekdata. Vertrektijden en plaatsen. Reisinformatie Disneyland, Parijs Disneyland Paris, voorheen Euro Disney Resort en later nog Disneyland Resort Paris, is een attractiepark- en recreatiecomplex in Marnela-Vallée, een stad in de banlieue van Parijs, Frankrijk.

Nadere informatie

Donau Wenen Boedapest 8 dagen per trein

Donau Wenen Boedapest 8 dagen per trein Donau Wenen Boedapest 8 dagen per trein individuele fietsreis vanaf 769 Langs de oevers van de Hongaarse Donau Een prima fietsreis met een uitstekende combinatie van de natuur langs de Donau en de cultuur

Nadere informatie

KYRGYZSTAN - 9 DAGEN Een échte beleving op kindermaat, om nooit te vergeten!

KYRGYZSTAN - 9 DAGEN Een échte beleving op kindermaat, om nooit te vergeten! Contact : Sarah Dhondt & Jessie Oosterlynck sarah@lupaplanet.be jessie@lupaplanet.be 0476 992 141 0471 222 711 KYRGYZSTAN - 9 DAGEN Een échte beleving op kindermaat, om nooit te vergeten! 1 Vluchten Naargelang

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Beste mensen, We hopen je weer te zien bij de reis naar Melun en omgeving. Met vriendelijke groeten,

Beste mensen, We hopen je weer te zien bij de reis naar Melun en omgeving. Met vriendelijke groeten, Beste mensen, Met trots presenteren wij ons programma voor de reis naar Melun (Région Ile-de-France- Fontainebleau). We zijn erin geslaagd een afwisselend programma samen te stellen. Net als vorig jaar

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jurbarkas wordt in augustus een

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

REISWEEK 2015 PARIJS PRAAG IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN BERLIJN IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN PRAAG PARIJS

REISWEEK 2015 PARIJS PRAAG IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN BERLIJN IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN PRAAG PARIJS REISWEEK 2015 PARIJS PRAAG IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN BERLIJN IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN PRAAG PARIJS Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek 2015. Deze week vindt plaats van maandag

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

Great Ethiopian Run - 8 dagen

Great Ethiopian Run - 8 dagen Great Ethiopian Run - 8 dagen Van 14 21 november 2016 organiseren wij een reis naar Ethiopië rondom de Great Ethiopian Run, het grootste hardloopevenement van Afrika. De reis wordt georganiseerd in samenwerking

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

De Oekraïense Karpaten

De Oekraïense Karpaten K a r p a t e n r e i z e n w w w. k a r p a t e n r e i z e n. c o m De Oekraïense Karpaten Beleef de Oekraïense Karpaten te voet, te paard, op de fiets of per kajak! Geniet daarnaast van een bezoek aan

Nadere informatie

CITYTRIP Krakau (Polen)

CITYTRIP Krakau (Polen) CITYTRIP Krakau (Polen) DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS met bezoek aan Auschwitz en Birkenau 1 Programma Krakau, een stad met een unieke sfeer en een schitterende authentieke binnenstad, werd in 1978 als eerste

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

Argentinië. Inleiding. Geografie

Argentinië. Inleiding. Geografie Argentinië Inleiding Argentinië is vooral bekend om de Tango, dat is een wereldberoemde dans, op speciale muziek. En natuurlijk is Argentinië óók bekend om Máxima. De tango is in de 19e eeuw ontstaan in

Nadere informatie

15-DAAGSE GROEPSREIS OEKRAЇNE

15-DAAGSE GROEPSREIS OEKRAЇNE 15-DAAGSE GROEPSREIS OEKRAЇNE Dag 1 De Krim Vanaf Amsterdam vliegen we via Kiev naar de hoofdstad van De Krim, Simferopol. In Kiev checkt u eerst uit, neemt uw bagage van de band en gaat door de douane.

Nadere informatie

Uitwisseling met Oekraïne

Uitwisseling met Oekraïne Overzicht van de diverse reizen Twickel College locatie Woolderesweg juli 2013 Uitwisseling met Oekraïne De Oekraïnereis is de enige uitwisseling van het internationaliseringsprogramma. In Oekraïne logeer

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FAN PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Spanje geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In Spanje wordt betaald met de Euro. KLIMAAT: Vigo heeft een gematigd

Nadere informatie

6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek.

6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek. 6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek. Geachte reiziger, - zaterdag 5 t/m donderdag 10 oktober 2019 - We hebben weer een najaarsreis op het programma staan voor

Nadere informatie

OEKRAÏNE DROHOBYCH. Periode: 9 22 juli 2017 Leeftijd: 18+

OEKRAÏNE DROHOBYCH. Periode: 9 22 juli 2017 Leeftijd: 18+ OEKRAÏNE DROHOBYCH Periode: 9 22 juli 2017 Leeftijd: 18+ Oekraïne Drohobych Klus mee aan een opvanghuis voor dakloze mensen met een verslaving Periode: 9 22 juli 2017 Deelnemers: max. 8 internationale

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Loire-v allei. Duur 10 dagen. M oeilijkheid Z eer makkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember

Bestemming Frankrijk. Plaats Loire-v allei. Duur 10 dagen. M oeilijkheid Z eer makkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember Reisaanbot langs de Loire van Orléans naar Tours Bestemming Frankrijk Plaats Loire-v allei Duur 10 dagen M oeilijkheid Z eer makkelijk Reisperiode Van april tot nov ember M inimale Leef tijd 1 jaar Verw

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Bretagne. Duur 8 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 9

Bestemming Frankrijk. Plaats Bretagne. Duur 8 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 9 Reisaanbot Fietsvakantie Bretagne: de Bretoense cultuur op fietsafstand Bestemming Frankrijk Plaats Bretagne Duur 8 dagen M oeilijkheid M akkelijk Reisperiode Van april tot nov ember M inimale Leef tijd

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

Salzkammergut 8 dagen hotel

Salzkammergut 8 dagen hotel Salzkammergut 8 dagen hotel individuele fietsreis vanaf 552 Bergen, meren en de zomerresidentie van Sissi Rond de keizerlijke zomerresidentie Bad Ischl ligt één van de mooiste streken van Oostenrijk: het

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Proud member. donateurreis cambodja november eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis cambodja november eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis cambodja 11-27 november 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis cambodja Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Cambodja.

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Enns Radweg per trein

Enns Radweg per trein Enns Radweg per trein individuele fietsreis vanaf 745 Van Radstadt langs de Enns naar Linz aan de Donau Per ICE trein reist u snel en comfortabel naar Radstadt. De Enns ontspringt in Salzburgerland.. Vanaf

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Loirev allei. Duur 2 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van April tot Nov ember. M inimale Leef tijd 9 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Loirev allei. Duur 2 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van April tot Nov ember. M inimale Leef tijd 9 jaar Reisaanbot Authentiek fietsweekend in de omgeving van Amboise Een bewerkte versie van het beste wat de Loiretal rond het charmante middeleeuwse stad Amboise te bieden heeft. Bestemming Frankrijk Plaats

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk IJsselmeer 7 dagen individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer, een rondje "Hollands

Nadere informatie

Het huis van mijn gastgezin

Het huis van mijn gastgezin Camp Troll (Noorwegen) Oslo Gardermoen, de bestemming van mijn vlucht. Vanaf Schiphol is het ruim anderhalf uur vliegen, en het was best spannend als je voor het eerst in een vliegtuig zit, ook al was

Nadere informatie

Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië!

Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië! Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië! Ook dit jaar werken Wouter en Sigi van Desert Foxx en Jan Willem van weer samen. Jan Willem heeft zeker 7 keer zowel Rusland als Mongolië bezocht en heeft daadwerkelijk

Nadere informatie

Backpacktour Noord - Ethiopie

Backpacktour Noord - Ethiopie Backpacktour Noord - Ethiopie Vertrek: Eind mei 2016 Aantal dagen: Minimaal 8 dagen Accommodaties: Budget Soort Reis: Groepsreis Reisbegeleiding: Nederlands sprekende reisleider / Engels sprekende lokale

Nadere informatie

Lahn Radweg 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley

Lahn Radweg 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley Lahn Radweg 7 dagen individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley Vlak bij de bron van de Lahn begint een prachtig fietspad: de Lahnradweg. De Lahn is totaal 200 km lang

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein individuele wandelvakantie vanaf 625 De scheiding van Eifel en Hunsrück Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die:

Nadere informatie

J A P A N R O N D R E I Z E N

J A P A N R O N D R E I Z E N J A P A N R O N D R E I Z E N OOST, WEST J A P A N BEST 10 dagen INTRO Het beste van de moderne steden en het platteland in een reis. Ideaal voor reizigers die in een zeer korte periode de meest populaire

Nadere informatie

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya www.mayafoundation.com Turkish Airlines en Etihad hebben op dit moment vluchten met korte overstaptijden De vlucht regelt ieder voor zich. Als

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 IJSLAND Avontuurlijk Reykjavik & omgeving De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Geniet tijdens deze rondreis door IJsland van de rust in het adembenemende landschap van geisers, gletsjers, vulkanen

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND De kalender van de International Walking Association (IML) breid zich steeds verder uit. Vanaf 2015

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Bourgondië. Duur 4 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van maart tot nov ember. M inimale Leef tijd 1 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Bourgondië. Duur 4 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van maart tot nov ember. M inimale Leef tijd 1 jaar Reisaanbot Korte fietstocht in Bourgognestreek in 4 dagen Individuele fietstocht in Zuid-Bourgogne langs de wijnroute. U ontdekt Chalon, Cluny, Taize, de oevers van de Saône, Mâcon en Tournus. Bestemming

Nadere informatie

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn individuele wandelreis vanaf 495 De scheiding van Eifel en Hunsrück Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die: Mosel - en

Nadere informatie

5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur

5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur 5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur 6 daagse battlefield tour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek Een unieke reis naar midden-frankrijk. Ons eerste reisdoel is een uitgebreid bezoek

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

2-DAAGSE GILDE EXCURSIE LEUVEN-IEPER-MECHELEN

2-DAAGSE GILDE EXCURSIE LEUVEN-IEPER-MECHELEN 2-DAAGSE GILDE EXCURSIE LEUVEN-IEPER-MECHELEN Zomer 2016 Dinsdag 16 en woensdag 17 augustus: 2-daags stedenbezoek aan Leuven - Ieper - Mechelen. Het stadhuis van Leuven nabij de Oude Markt Vervoer per

Nadere informatie

UITNODIGING LEDENREIS 31 oktober 3 november 2012 ISTANBUL

UITNODIGING LEDENREIS 31 oktober 3 november 2012 ISTANBUL UITNODIGING LEDENREIS 31 oktober 3 november 2012 ISTANBUL Waar oost en west elkaar ontmoeten. Waarom Istanbul? Viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen Nederland -Turkije Poort van Azië Veel economische

Nadere informatie

Cuisine & Culture. zondag 19 april t/m donderdag 23 april 2015. Architectuur Muziek Badcultuur Café s en Koffiehuizen

Cuisine & Culture. zondag 19 april t/m donderdag 23 april 2015. Architectuur Muziek Badcultuur Café s en Koffiehuizen Cuisine & Culture BOEDAPEST parel aan de Donau zondag 19 april t/m donderdag 23 april 2015 Architectuur Muziek Badcultuur Café s en Koffiehuizen Boedapest is een prachtig gelegen stad met een rijke geschiedenis

Nadere informatie

De Grote Trans-Afrikaanse Safari

De Grote Trans-Afrikaanse Safari De Grote Trans-Afrikaanse Safari Een 21 daagse groep safari In internationaal gezelschap Inbegrepen: - Accommodaties en maaltijden zoals beschreven - Activiteiten vermeld in het programma - Professionele

Nadere informatie

Het mooiste van Zuid-Afrika

Het mooiste van Zuid-Afrika Het mooiste van Zuid-Afrika 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika (ca. 3.000 km) Profiel Self drive of begeleid Compleet beeld van Zuid Afrika Deels Malaria risico gebied / deels Malaria vrij gebied Safari,

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis Tirol Wörgl 8 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 569 Wandelen in Nord-Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

Programma voor het na-larenstein weekend in. vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork.

Programma voor het na-larenstein weekend in. vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork. Programma voor het na-larenstein weekend in vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork. Wij, Maarten en Roland, hebben dit programma samengesteld op basis van een aantal bezienswaardigheden die

Nadere informatie

Senioren en Slow Walkers reis in Transsylvanië (Roemenië) een van de nieuwe vakantiebestemmingen in Europa

Senioren en Slow Walkers reis in Transsylvanië (Roemenië) een van de nieuwe vakantiebestemmingen in Europa Senioren en Slow Walkers reis in Transsylvanië (Roemenië) een van de nieuwe vakantiebestemmingen in Europa Start datum: 18.09.2018 Eind datum: 24.09.2018 Aantal nachten: 6 Min. aantal deelnemers: 8 We

Nadere informatie

ZOMERSCHOOL. Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016. Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Raad van Kerken

ZOMERSCHOOL. Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016. Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Raad van Kerken ZOMERSCHOOL Raad van Kerken Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016 Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Inleiding Vaak liggen in de zomer de activiteiten van de kerk stil. Alleen de kerkdiensten

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jubarkas wordt in augustus een tweedaags

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Phnom Penh, Cambodja

Vrijwilligerswerk in Phnom Penh, Cambodja EASY LANGUAGES Vrijwilligerswerk in Phnom Penh, Cambodja Programma overzicht: Vrijwilligerswerk Huisvesting met de andere vrijwilligers, volpension Vanaf 18 jaar Vanaf 1 week Een buitengewone ervaring

Nadere informatie

Dresden en de Elbe 7 dagen

Dresden en de Elbe 7 dagen Dresden en de Elbe 7 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 549 Fietsvakantie Dresden & de Elbe Beleef een van de mooiste fietsroutes van Duitsland, namelijk de Elbe Radweg. Deze beschutte fietsroute volgt

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN 22 29 September 2019 899 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Cultuur, natuur, Marrakesh, winkelen, vrouwenorganisaties, weef- en borduurworkshops met lokale vrouwen, kookworkshop,

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Salzkammergut hotel 8 dagen

Salzkammergut hotel 8 dagen Salzkammergut hotel 8 dagen individuele wandelreis vanaf 528 Bergen, meren en de zomerresidentie van Sissi Rond de keizerlijke zomerresidentie Bad Ischl ligt één van de mooiste streken van Oostenrijk:

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken.

Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken. Rondje Catalonië Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken. Rondje Catalonië wordt verzorgd door Can Patiras, Mas Xipres en Cama & Cava. Drie B&B s elk gelegen op een unieke plek in Catalonië.

Nadere informatie

KRAKAU, de Poolse parel der steden. 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september

KRAKAU, de Poolse parel der steden. 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september KRAKAU, de Poolse parel der steden 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september De collectie Vlaamse wandtapijten in de Wavel-burcht is alom bekend. Maar de stad herbergt ook de meeste kerken

Nadere informatie

Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016.

Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016. Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016. Deelnemers: José Boenders, Niek Kroep, Laura Kuipers, Christel Monnink en Ans Pol. Na een vroege treinreis op zaterdag 8 oktober jl. kwamen we in de

Nadere informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen

IJsselmeer sportief, 6 dagen IJsselmeer sportief, 6 dagen individuele fietsreis vanaf 485 Rondje om het IJsselmeer Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste

Nadere informatie

Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03

Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03 Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03 Pagina 1 van 5 / 16-01-2015 De meest actuele prijzen van deze reis vind u op de website via de volgende link: http://www.oad.nl/core.sym/fe/aanbod/pakket.php?pakket_id=524

Nadere informatie

Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagen Lüneburger Heide 5 dagen singlereis hotelfietsreis vanaf 419 De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig

Nadere informatie

ROEMENIË SANMARGHITA. Periode: 8-22 juli 2017 en 29 juli 12 augustus 2017 Leeftijd deelnemers: 21+

ROEMENIË SANMARGHITA. Periode: 8-22 juli 2017 en 29 juli 12 augustus 2017 Leeftijd deelnemers: 21+ ROEMENIË SANMARGHITA Periode: 8-22 juli 2017 en 29 juli 12 augustus 2017 Leeftijd deelnemers: 21+ Roemenië Sanmarghita Klussen in een maatschappelijk integratieproject voor kansarme (Roma) jongeren Leeftijd:

Nadere informatie

YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA

YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA 21 januari t/m 3 februari 2018 Op deze reis combineren we al het goede dat zuid-india te bieden heeft. Reis samen met yogadocenten Atul Mulji en Saskia Grootegoed van Mumbai helemaal

Nadere informatie

Salzkammergut 8 dagen pension per trein

Salzkammergut 8 dagen pension per trein Salzkammergut 8 dagen pension per trein individuele wandelvakantie vanaf 667 Bergen, meren en de zomerresidentie van Sissi Rond de keizerlijke zomerresidentie Bad Ischl ligt één van de mooiste streken

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Boekarest is het 1 uur later dan in België. VALUTA: De munteenheid in Roemenië is de Roemeense leu (RON). 1 EUR = +/-

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving 1 Inhoud Klik op het pijltje rechtsboven aan een pagina om direct naar de tussenpagina te gaan. Klik op de hoofdstukken om er direct heen te gaan! Alles over Bilbao Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

TRADITIONELE AMBACHTEN IN HET OOSTEN VAN LETLAND

TRADITIONELE AMBACHTEN IN HET OOSTEN VAN LETLAND TRADITIONELE AMBACHTEN IN HET OOSTEN VAN LETLAND 8 DAGEN 21-28 juli 2019 899 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Natuur, cultuur, ambachten, pottenbakken, weven, workshop brood bakken, geneeskrachtige

Nadere informatie

Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017

Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017 Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017 Het Gilde Maastricht organiseert voor het komend najaar een excursie naar Amsterdam, behorende

Nadere informatie

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië 29 september 6 oktober 2017 Torcello Katholieke Sectorraad Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Porto Coimbra 7 dagen

Porto Coimbra 7 dagen Porto Coimbra 7 dagen individuele fietsreis vanaf 495 Cocktail van strand, fado en werelderfgoed Het landelijke Portugal is te aantrekkelijk om snel te doorkruisen en daarom is de fiets een uitstekend

Nadere informatie

Kunst, cultuur en koninklijk winkelen in Düsseldorf

Kunst, cultuur en koninklijk winkelen in Düsseldorf + IN DE MODE Kunst, cultuur en koninklijk winkelen in Düsseldorf met Uit de Kunst, In de Mode en SRC Reizen op Maat 4-daagse busreis naar Düsseldorf, Langen Foundation en museumeiland Hombroich met excursies

Nadere informatie