Drømmebakken kleuterschool

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Drømmebakken kleuterschool"

Transcriptie

1 Drømmebakken kleuterschool VELUX modulaire lichtstraten maken van een donker gebouw uit de jaren '60, een heerlijk licht en fris gebouw dat nu als kleuterschool en kinderopvang dient

2 Van districtshuis tot speelhuis Negenenveertig modulaire lichtstraat-elementen brengen licht in het leven van de kinderen in Aarup, Denemarken Het vroegere raadsgebouw van Aarup was niet meteen een gouden tip voor de inrichting van een moderne kleuterschool. De uitgestrekte gebouwen lijken wel grote appartementenblokken die zomaar werden neergepoot in het landschap en vormen een perfect voorbeeld van een bouwstijl die meer belang hechtte aan het bezetten van zoveel mogelijk vierkante meters dan aan het binnenlaten van licht en lucht. Vandaag zijn deze gebouwen de thuis geworden van Drømmebakken, de nieuwe kleuterschool van Aarup, met 125 kinderen in de eigenlijke kleuterschool en 25 in de crèche. Indien een van de ambtenaren van het vroegere raadsgebouw zou terugkeren naar zijn oude werkplaats, zou hij de ruimte waarschijnlijk moeilijk herkennen. De gebouwen werden immers op elf plaatsen geopend door de installatie van niet minder dan negenenveertig modulaire lichtstraat-elementen. Het resultaat: een licht en fris gebouw dat onweerstaanbaar uitnodigt om te spelen, zelfs op een bewolkte dag.

3 VELUX Modular Skyli ELUX modulaire lichtstrate VELUX modulaire lichtstraten Kleuterschool Drømmebakken Aarup, Denemarken De raad gaat weg Een oud gebouw met bijzondere uitdagingen Op 1 januari 2011 verhuisde de districtsraad naar het meer in het zuiden gelegen Assens. Door deze hervorming van de nieuwe Deense lokale overheid was het vroegere raadshuis overbodig geworden en kon een van de meest centraal gelegen gebouwen van Aarup gebruikt worden voor andere toepassingen. De raad had een bijzonder interessant idee. Men wou vroeger al alle kleinere kleuterscholen van Aarup samenbrengen in ruimere eenheden en deze verlaten gebouwen leken wel mogelijkheden te bieden. Maar de architectuur van het gebouw stelde wel problemen. De ruimten waren donker, vochtig en absoluut niet kindvriendelijk. Het leek wel een onoverkomelijke hindernis: hoe licht en lucht brengen in zones die vaak meer dan 20 meter verwijderd waren van de gevelvensters? CASA Architects heeft dit raadsel opgelost door een beroep te doen op de modulaire lichtstraten van VELUX. De uitdaging e uitdaging Architect Brian Møinichen Wendin (links) van VELUX Denemarken heeft Birgit Rasmussen en Poul Qvist Hansen van CASA Architecten geholpen met een optimale toepassing van VELUX modulaire lichtstraten.

4

5 Architect Birgit Rasmussen staat aan het hoofd van CASA Architects, het bureau dat verantwoordelijk was voor de planning van de nieuwe kleuterschool. Ze legt uit hoe er een oplossing werd gevonden tijdens de werken aan de oude gebouwen. Het uitgangspunt was een oud raadsgebouw met zeer veel diepte. In het midden van het gebouw was het zeer donker. Er was echt te weinig licht om dit gebouw in te richten voor kinderen. We dachten eerst aan de gebruikelijke systemen, maar toen ontdekten we de modulaire lichtstraten van VELUX. We beseften dat we lage lichtatriums en volledig nieuwe omgevingen konden creëren met zeer heldere ruimten in het midden van het gebouw. Elk atrium zou daarbij een specifieke functie krijgen. Het werkt echt De raad vond het een goed idee, maar vroeg wel dat het plaatselijke schrijnwerkbedrijf van Klaus Lebæk verantwoordelijk zou zijn voor de installatie zelf. De meester-schrijnwerker zou het product testen vóór het begin van de werken en zijn besluit zou niet vatbaar zijn voor discussie. Na de definitieve go is alles zeer vlot verlopen. Het werken met dit product is bijzonder eenvoudig. Het is eigenlijk een nieuwe visie op het concept van de lichtstraat. In principe kan één man het product installeren: één kraan en één installateur zijn voldoende. Projectfasen, deelnemers en materialen Planningfase Het herinrichtingsproject begon onmiddellijk na de verhuizing van de lokale overheid en heeft ongeveer 12 maanden gevergd. Op 1 juli 2011 werd het contract getekend met VELUX Denemarken De montage van de lichtstraten vond plaats op 15 en 16 november 2011 Er zijn in totaal 6 werkbesprekingen gehouden De deelnemers Het bouwteam bestond uit de verantwoordelijk architect van CASA Architecten, een gebouwadviseur van de gemeente Assens en twee deelnemers van de VELUX Groep De architect van het project was CASA Architects, een architectenbureau onder leiding van Birgit Rasmussen. De installateur was meester-schrijnwerker Klaus Lebæk. De oplossing 11 lessenaarsdaken op verschillende plaatsen in het gebouw. 49 VELUX modulaire lichtstraat-elementen van 90x240 cm. 30 ventilatiemodules. Helling van vijf graden. WindowMaster besturingssysteem. Het vastzetten van de beugels verloopt bijzonder gemakkelijk en snel met slechts één schroef en twee klemschroeven. De montage wordt afgemaakt met de plaatsing van de geprefabriceerde afwerkingen die passend zijn met de lichtstraat-elementen.

6 VELUX Modular Sky odulaire lichtstraten VELUX modulaire lichtstraten Drømmebakken Waar licht is, is leven Een aangename verrassing voor kinderen en volwassenen Kleuterschool Aarup, Denemarken De oplossing Buiten zie je dit plat gebouw zoals er veel gebouwd De oplossing Toen het personeel en de ouders in januari 2012 het gebouw ontdekten tijdens de officiële opening, waren ze blij verrast door de moderne, in het licht badende ruimten. De elf grote lessenaarsdaken geven het gebouw een gevoel van echte openheid en het licht kan binnenstromen in de grote functionele ruimten. De volwassenen herkenden het vroeger sombere gemeentehuis gewoon niet meer. Helle Pia Sørensen, directrice van de kleuterschool, had vooral aandacht voor de reactie van de ouders. werden in de jaren zestig. De meeste mensen denken dan aan donkere ruimten. Maar bij het binnenkomen waren vele ouders aangenaam verrast door het vele licht, verduidelijkt ze. Line Visby Hansen, een lid van het oudercomité, deelt die mening. De meeste mensen kennen dit gebouw nog van vroeger. Er was geen licht en het was binnen zeer donker. Vandaag zie je al wat er gebeurt in de kleuterschool zodra je het gebouw nadert. Er komt nu immers licht van boven. Vroeger leek er wel een deksel op het gebouw te liggen. Het was vervelend omdat je gewoon niets kon zien. Maar dankzij die grote vensters en het via het dak binnenstromende licht ontdek je van buiten al een zeer heldere ruimte, zegt ze. Als de natuur naar binnen treedt Daglicht en ventilatie zijn essentieel voor het welzijn van kinderen. Onderzoek heeft aangetoond dat zowel leerprestaties als gezondheid positief beïnvloed worden als kinderen toegang hebben tot natuurlijk licht en frisse lucht. Zowel het schoolhoofd van Drømmebakken als het lid van de Oudercommissie zien de positieve invloed die de toepassing van de modulaire lichtstraten heeft op het welzijn van de kinderen. De lichtstraten spelen ongetwijfeld een positieve rol in de school. Er is nu veel licht en er hangt een aangename en leuke sfeer. De plafonds liggen hoger en de lichtstraten zijn groter dan ik verwacht had", verduidelijkt Helle Pia Sørensen. Voor Line Visby Hansen draait alles rond de band die men in het gebouw voelt met de buitenwereld. Dit creëert een organisch gevoel en het verschil tussen binnen en buiten lijkt te vervagen. Het licht brengt in zekere zin de natuur in het gebouw, meent ze.

7 PHOTOS: STAMERS KONTOR

8 Architect Birgit Rasmussen spreekt over lichtatriums : centrale zones in het gebouw waar het daglicht en de open ruimte een natuurlijk kader creëren rond de activiteiten van de kinderen.

9 Regeling van het binnenklimaat Het besturingssysteem regelt de verwarming en laat, indien nodig, verse lucht binnen De raad is ook bijzonder tevreden over het resultaat. Ib Meldgaard, de bouwadviseur, verklaart: Een product van de VELUX Group is altijd goed. Van bij het ontwerp van het project heeft Ib Meldgaard de oplossingen onderzocht die de architecten voorstelden. Nu het gebouw weer gebruikt wordt, is hij tevreden over de reacties die hij gekregen heeft. Hij is vooral enthousiast over de in het systeem ingebouwde technologie. De kleuterschool is bijzonder tevreden en ik denk dat het resultaat zeer goed is. We hebben een lichtstraat-oplossing met op het eerste gezicht normale vensters. Het systeem werkt echter vol ledig automatisch met natuurlijke ventilatie. De vensters gaan dus automatisch open en dicht. Alles wordt geregeld via een WindowMaster systeem dat ook de vloerverwarming regelt. Er zijn op verschillende plaatsen sensoren voorzien die de temperatuur en de CO 2 meten. Bij een te hoog CO 2-niveau zorgt het systeem voor de aanvoer van verse lucht in de kleuterschool. Bij een te hoge temperatuur, vermindert het systeem de vloerverwarming en opent het de lichtstraten, legt hij uit. Een wandschakelaar maakt directe aansturing van de lichtstraten en de zonwering mogelijk als dat nodig is. Het sluiten van de gordijnen heeft een invloed op het licht- en verwarmingseffect van de ruimte.

10 VELUX modulaire lichtstraten We krijgen veel bezoek. Ouders, politici en andere belangstellenden willen het nieuwe gebouw zien. Ze geven allen bijzonder positieve commentaar over de grote hoeveelheid licht die binnenstroomt. Het maakt een wereld van verschil. Kleuterschool Drømmebakken Aarup, Denemarken Helle Pia Sørensen, schoolhoofd kleuterschool et resultaat Het resultaat

11 VELUX zei dat de oplossing in twee dagen geinstalleerd kon worden. Toen ik dit tegen mijn medewerkers zei tijdens de training, zeiden ze dat ik niet goed wijs was. Maar VELUX had wel gelijk! Klaus Lebæk, eigenaar montagebedrijf Het licht brengt in zekere zin de natuur in het gebouw. Line Visby Sørensen, lid van de oudercommissie We doen momenteel veel renovatiewerk, opknapbeurten en uitbreidingen, en we hebben het grote belang van daglicht vastgesteld in dit project. Daarom denk ik dat we de VELUXmodulaire lichtstraten nog vaak zullen gebruiken. Birgit Rasmussen, CASA Architecten

12 Modular Sky laire lichtstrate VELUX Belgium Bd. de l Europe Bierges (Waver) (0032) Telefoon (0032) Fax vms.v-b@velux.com V-B VELUX GROUP. VELUX AND THE RED VELUX LOGO ARE REGISTERED TRADEMARKS USED UNDER LICENSE BY THE VELUX GROUP.

Drømmebakken - kleuterschool

Drømmebakken - kleuterschool Drømmebakken - kleuterschool VELUX modulaire lichtstraten maken van een donker gebouw uit de jaren '60, een heerlijk licht en fris gebouw dat nu als kleuterschool en kinderopvang dient. Van stadskantoor

Nadere informatie

Orion begeleid wonen centrum. VELUX modulaire lichtstraten zorgen voor meer daglicht en een gezond binnenklimaat

Orion begeleid wonen centrum. VELUX modulaire lichtstraten zorgen voor meer daglicht en een gezond binnenklimaat ght Orion begeleid wonen centrum VELUX modulaire lichtstraten zorgen voor meer daglicht en een gezond binnenklimaat Wanneer het daglicht binnentreedt VELUX modulaire lichtstraten zorgen voor licht en

Nadere informatie

VELUX modulaire lichtstraten

VELUX modulaire lichtstraten Nieuw! Trek uw plafond open! VELUX modulaire lichtstraten zijn ontwikkeld om uw huis te vitaliseren. Als je vaste oppervlakten vervangt door lichtstraten, ontstaat er pure magie. Het daglicht transformeert

Nadere informatie

Katedralskole scholengemeenschap. VELUX modulaire lichtstraten maken schooldagen lichter en aangenamer

Katedralskole scholengemeenschap. VELUX modulaire lichtstraten maken schooldagen lichter en aangenamer Katedralskole scholengemeenschap VELUX modulaire lichtstraten maken schooldagen lichter en aangenamer Foto s: Stamers Kontor Niet alleen educatieve verlichting Katedralskole breidt uit en ontluikt Na een

Nadere informatie

Sågbäckgymnasiet - praktijkschool. Een klassiek jaren 60 schoolgebouw gerevitaliseerd door het toepassen van VELUX modulaire lichtstraten

Sågbäckgymnasiet - praktijkschool. Een klassiek jaren 60 schoolgebouw gerevitaliseerd door het toepassen van VELUX modulaire lichtstraten Sågbäckgymnasiet - praktijkschool Een klassiek jaren 60 schoolgebouw gerevitaliseerd door het toepassen van VELUX modulaire lichtstraten FOTO S : STAMERS KONTOR Een school om trots op te zijn Een weldaad

Nadere informatie

Katedralskole scholengemeenschap. VELUX modulaire lichtstraten maken schooldagen lichter en aangenamer

Katedralskole scholengemeenschap. VELUX modulaire lichtstraten maken schooldagen lichter en aangenamer Katedralskole scholengemeenschap VELUX modulaire lichtstraten maken schooldagen lichter en aangenamer Foto s: Stamers Kontor VELUX modulaire lichtstraten Katedralskole Roskilde, Denemarken Niet alleen

Nadere informatie

Meer wit. Meer licht. Meer leven.

Meer wit. Meer licht. Meer leven. Meer wit. Meer licht. Meer leven. Voor elk project bestaat er een VELUX oplossing! Wacht niet langer. Realiseer nu uw droom! Doordenkertjes Bij de bouw, verbouwing of renovatie van uw huis komen er veel

Nadere informatie

Gaat u verbouwen? Met VELUX producten is er zoveel méér mogelijk!

Gaat u verbouwen? Met VELUX producten is er zoveel méér mogelijk! Gaat u verbouwen? Met VELUX producten is er zoveel méér mogelijk! MEER RUIMTE / MEER DAGLICHT/ MEER FRISSE LUCHT/ MEER COMFORT www.velux.nl/verbouwen 5 goede redenen Waarom zou u kiezen voor dakramen tijdens

Nadere informatie

Winkelcentrum De Assenburg. VELUX modulaire lichtstraten zijn het middelpunt van een succesvol herontwikkeld dorpscentrum

Winkelcentrum De Assenburg. VELUX modulaire lichtstraten zijn het middelpunt van een succesvol herontwikkeld dorpscentrum Winkelcentrum De Assenburg VELUX modulaire lichtstraten zijn het middelpunt van een succesvol herontwikkeld dorpscentrum FOTO S: STAMERS KONTOR D Daglicht keert terug in het centrum van Bemmel m Van een

Nadere informatie

Neem uw projecten in handen!

Neem uw projecten in handen! Neem uw projecten in handen! Voor een veilige, smaakvolle en comfortabele woning Great renovation schneider-electric.be Veiligheid Comfort Design Een woning is veel meer dan een dak boven uw hoofd. Het

Nadere informatie

Productinformatieblad VELUX koepel INTEGRA - CVP + ISD

Productinformatieblad VELUX koepel INTEGRA - CVP + ISD Versie 1.0 01.04.2017 Productinformatieblad VELUX koepel INTEGRA - + ISD Productbeschrijving Lichtkoepel voor platte daken, aangestuurd door netstroom Bedieningstablet Voor geïnstalleerde en onzichtbare

Nadere informatie

Wij hebben totaal geen stress er aren. sibomat.be

Wij hebben totaal geen stress er aren. sibomat.be Wij hebben totaal geen stress er aren. sibomat.be I droomde van een huis omringd door een tuin. - Sabine Sabine en Guy hadden al zo n twintig jaar een eigen woning in Overijse, maar toen hun kinderen het

Nadere informatie

Geschakelde woning met een persoonlijke

Geschakelde woning met een persoonlijke Geschakelde woning met een persoonlijke inbreng Hans en Wilma hebben lang getwijfeld, verhuizen of verbouwen. De keuze is op het laatste gevallen. Met hulp van Het Fundament Architectuur en Slijkhuis Interieur

Nadere informatie

Productinformatieblad VELUX koepel gebogen glas INTEGRA - CVP + ISD 1093

Productinformatieblad VELUX koepel gebogen glas INTEGRA - CVP + ISD 1093 Editie 1.0-01-04-2017 Productinformatieblad VELUX koepel gebogen glas INTEGRA - + ISD 1093 Productbeschrijving Ventilerende lichtkoepel gebogen glas, op netstroom, voor platte daken Innovatief gebogen

Nadere informatie

Productinformatieblad VELUX koepel vlakglas INTEGRA - CVP + ISD 2093

Productinformatieblad VELUX koepel vlakglas INTEGRA - CVP + ISD 2093 Editie 1.0-01-04-2017 Productinformatieblad VELUX koepel vlakglas INTEGRA - + ISD 2093 Productbeschrijving Ventilerende lichtkoepel vlak glas, op netstroom, voor platte daken Vooraf geïnstalleerde, verborgen

Nadere informatie

VELUX daglichtspots Daglicht overal waar u het maar nodig heeft!

VELUX daglichtspots Daglicht overal waar u het maar nodig heeft! VELUX daglichtspots Daglicht overal waar u het maar nodig heeft! Daglichtspots met stugge buis = meer daglicht Accessoires Daglicht op plaatsen waar u dat niet voor mogelijk had gehouden Ieder huis heeft

Nadere informatie

De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD. Verwarming Koeling Ventilatie

De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD. Verwarming Koeling Ventilatie De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD Verwarming Koeling Ventilatie Luchtzuivering Als u esthetiek op prijs stelt. En intelligentie verlangt. U leeft graag gezond en comfortabel en u wenst

Nadere informatie

Welkom Wij laten u binnenkijken in inspirerende huizen om kamer per kamer te ontdekken hoe wij uw droom mee kunnen realiseren.

Welkom Wij laten u binnenkijken in inspirerende huizen om kamer per kamer te ontdekken hoe wij uw droom mee kunnen realiseren. Welkom Wij laten u binnenkijken in inspirerende huizen om kamer per kamer te ontdekken hoe wij uw droom mee kunnen realiseren. Plug&Play Kies INTEGRA dakvensters voor onbereikbare plaatsen. Met één druk

Nadere informatie

Productinformatieblad VELUX koepel gebogen glas Vast CFP + ISD 1093

Productinformatieblad VELUX koepel gebogen glas Vast CFP + ISD 1093 Versie 1.0-01-04-2017 Productinformatieblad VELUX koepel gebogen glas Vast + ISD 1093 Productbeschrijving Vaste (niet te openen) lichtkoepel met een schaal met gebogen glas voor platte daken Innovatief

Nadere informatie

Bron van zuivere lucht...

Bron van zuivere lucht... Bron van zuivere lucht... Brainy, Bron van zuivere lucht Prestaties van leerlingen en docenten hangen direct samen met een gezonde luchtkwaliteit in de klaslokalen. Uit onderzoek is echter gebleken dat

Nadere informatie

We believe there is no substitute for the beauty of natural daylight

We believe there is no substitute for the beauty of natural daylight We believe there is no substitute for the beauty of natural daylight Ons verhaal Met VALO creëren we innovatieve rolgordijnen met oog voor een strak en architecturaal design. VALO zoekt als specialist

Nadere informatie

Airconditioning Altijd het juiste klimaat in zomer en winter

Airconditioning Altijd het juiste klimaat in zomer en winter Airconditioning Altijd het juiste klimaat in zomer en winter Antwerpen Rotterdam WAAROM AIRCONDITIONING Tegenwoordig is airconditioning geen luxe meer maar vervult een belangrijke functie in woon- en werkomgeving.

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

Begeleidingsboekje vocht bestrijden

Begeleidingsboekje vocht bestrijden Begeleidingsboekje vocht bestrijden 2017 Door Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad VZW Begeleidingsboekje vocht bestrijden Door Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad VZW 1 16 Inhoud 1. De praatplaten... 4 1.1.

Nadere informatie

Gezond wonen. Vocht en schimmel voorkomen. r Handig stappenplan. r Oplossingen in uw woning.

Gezond wonen. Vocht en schimmel voorkomen.   r Handig stappenplan. r Oplossingen in uw woning. Gezond wonen Vocht en schimmel voorkomen r Handig stappenplan r Oplossingen in uw woning r Slim verwarmen www.vestia.nl/gezondwonen Inhoud 2 Elke woning is anders 2 4 6 4 Handig stappenplan voor elke dag

Nadere informatie

Productinformatieblad VELUX koepel vlakglas - CFP + ISD 2093

Productinformatieblad VELUX koepel vlakglas - CFP + ISD 2093 Editie 1.0-01-04-2017 Productinformatieblad VELUX koepel vlakglas - + ISD 2093 Productbeschrijving Vaste (niet te openen) lichtkoepel met schaal van vlak glas, voor platte daken slank, elegant ontwerp

Nadere informatie

VERANDER. KEER OUDE GEWOONTES DE RUG TOE: DE NIEUWE DOUCHE-WC GROHE SENSIA ARENA DOE DE 100 DAGEN TEST 100 % NIET TEVREDEN, GELD TERUG

VERANDER. KEER OUDE GEWOONTES DE RUG TOE: DE NIEUWE DOUCHE-WC GROHE SENSIA ARENA DOE DE 100 DAGEN TEST 100 % NIET TEVREDEN, GELD TERUG VERANDER. KEER OUDE GEWOONTES DE RUG TOE: DE NIEUWE DOUCHE-WC GROHE SENSIA ARENA DOE DE 100 DAGEN TEST 100 % NIET TEVREDEN, GELD TERUG 14 INTERNATIONALE DESIGN AWARDS. TEST ZELF DIT PRODUCT! MEER INFO

Nadere informatie

SOLAR systeem. Combineer dakramen en zonne collectoren en bespaar op energie. Nieuw

SOLAR systeem. Combineer dakramen en zonne collectoren en bespaar op energie. Nieuw SOLAR systeem Combineer dakramen en zonne collectoren en bespaar op energie Nieuw U kunt de zonnecollectoren in uw dak afzonderlijk of in combinatie met VELUX dakramen installeren. Een collector van 7,2

Nadere informatie

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Lage opbouwhoogte. Hoge prestaties. 1. Variokomp vloerverwarming. Ultra dun. Verwarmen Met een dikte van

Nadere informatie

doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse

doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse 1. 2. 3. 100% recyclebaar bouwmateriaal uit duurzaam beheerde bossen. Grote maatnauwkeurigheid

Nadere informatie

INTEGRATED BY US POWERED BY NATURE

INTEGRATED BY US POWERED BY NATURE INTEGRATED BY US POWERED BY NATURE voor integratie van VELUX dakramen in indak zonnepaneelsystemen NIEUW! Duurzaam en gezond wonen met VELUX Solar Integrator Al meer dan 75 jaar maken VELUX dakramen het

Nadere informatie

Productinformatieblad VELUX koepel Vast CFP + ISD

Productinformatieblad VELUX koepel Vast CFP + ISD Versie 1.0 01.04.2017 Productinformatieblad VELUX koepel Vast + ISD Productbeschrijving Vaste (niet te openen) lichtkoepel voor platte daken Slijtvast, hoge kwaliteit wit PVC kozijn HR++ glaselement Beschermende

Nadere informatie

Bestaande vrijstaande woning wordt duurzaam!

Bestaande vrijstaande woning wordt duurzaam! Van traditionele CV-ketel naar energiezuinige warmtepomp Bestaande vrijstaande woning wordt duurzaam! WE HEBBEN AFGESPROKEN MET JOOP VAN DER VEN, EIGENAAR EN DIRECTEUR VAN HEEMSKERK INSTALLATIE IN KATWIJK

Nadere informatie

Modulaire lichtstraten Onze realisaties. Gent - Sint-Vincentius school Deel 1

Modulaire lichtstraten Onze realisaties. Gent - Sint-Vincentius school Deel 1 Modulaire lichtstraten Onze realisaties Gent - Sint-Vincentius school Deel 1 Lichtinval in grote ruimtes intelligent, innovatief en modulair De VELUX modulaire lichtstraten vormen een mijlpaal in de evolutie

Nadere informatie

Aangenaam duurzaam. Informatieboekje

Aangenaam duurzaam. Informatieboekje Aangenaam duurzaam Informatieboekje Handige informatie Uw woning is aangesloten op Warmtenet Hengelo. Warmtenet Hengelo zorgt ervoor dat u het in huis aangenaam warm hebt en dat u warm water uit de kraan

Nadere informatie

Aangenaam koel. We koelen door koude te halen uit de bodem of uit oppervlaktewater. Deze manier van koelen is milieuvriendelijk: de uitstoot van CO 2

Aangenaam koel. We koelen door koude te halen uit de bodem of uit oppervlaktewater. Deze manier van koelen is milieuvriendelijk: de uitstoot van CO 2 Eneco Koudewijzer Aangenaam koel Steeds vaker combineren wij de levering van warmte en warm water met koeling. Zo kun je het hele jaar door genieten van een aangenaam binnenklimaat. We koelen door koude

Nadere informatie

NIEUW PLATDAKRAAM - KUNSTSTOF

NIEUW PLATDAKRAAM - KUNSTSTOF NIEUW PLATDAKRAAM - KUNSTSTOF Van Boven Platdakraam haalt het daglicht naar binnen Platdakraam, slim met daglicht! In veel woningen en kantoren met een plat dak wordt een gebrek aan natuurlijk licht als

Nadere informatie

STEK. airconditioning. airconditioning. warmtepompen. vullen met koudemiddel

STEK. airconditioning. airconditioning. warmtepompen. vullen met koudemiddel Als specialist werken wij samen met u als Installateur. Een logische combinatie. warmtepompen computerruimtekoeling Koeltechnisch handelen Vacumeren Luchtbehandeling DRUKPBEPROEVING vullen met koudemiddel

Nadere informatie

io-homecontrol van Somfy voor rolluiken Voor hen die het beste eisen voor hun huis!

io-homecontrol van Somfy voor rolluiken Voor hen die het beste eisen voor hun huis! io-homecontrol van Somfy voor rolluiken Voor hen die het beste eisen voor hun huis! i o - h o m e c o n t r o l v a n S o m f y v o o r r o l l u i k e n Voel je veilig thuis! Wilt u verzekerd zijn van

Nadere informatie

Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen

Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen Over ons Klima Wonen is een nieuwe innovatieve en energiezuinige bouwer. Wij hebben decennia lang ervaring opgedaan in de projectontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige

Nadere informatie

Technisch overzicht. Technische gegevens van VELUX modulaire lichtstraten. VELUX modulaire lichtstraten

Technisch overzicht. Technische gegevens van VELUX modulaire lichtstraten. VELUX modulaire lichtstraten modulaire lichtstraten Technisch overzicht 1 Technische gegevens van modulaire lichtstraten De modulaire lichtstraten zijn een lichtstraatsysteem voor commerciële en publieke gebouwen. Het systeem bestaat

Nadere informatie

Concept Ecovision. Il sole come partner. Concept Ecovision. schermature solari Colt

Concept Ecovision. Il sole come partner. Concept Ecovision. schermature solari Colt Il sole come partner Concept Ecovision schermature solari Colt Concept Ecovision Verantwoord ondernemen, zorgvuldig omgaan met natuurlijke hulpbronnen en gebruik maken Energie besparen: een visie Energie

Nadere informatie

Voor een gezond binnenklimaat

Voor een gezond binnenklimaat Voor een gezond binnenklimaat INVISIVENT PATENTED TECHNOLOGY 1 Onzichtbare ventilatie van RENSON Discretie siert Om gezond te wonen in onze almaar beter geïsoleerde woningen, is ventileren een absolute

Nadere informatie

Pure magie. Zon op uw huis. U krijgt zonnepanelen van De Bouwvereniging. Wat betekent dit voor u

Pure magie. Zon op uw huis. U krijgt zonnepanelen van De Bouwvereniging. Wat betekent dit voor u Pure magie Zon op uw huis U krijgt zonnepanelen van De Bouwvereniging Wat betekent dit voor u Prijs huurwoning het belangrijkst Wij willen dat u niet te veel huur hoeft te betalen. Een lage huurprijs kan

Nadere informatie

Verticale tuinen. Indoor & Outdoor

Verticale tuinen. Indoor & Outdoor Verticale tuinen Indoor & Outdoor green living architecture Binnen groene architectuur wordt gezocht naar de integratie van planten, water en gebouwen. Een verticale tuin of levende muur is een tuin die

Nadere informatie

Itho Daalderop Klasse-ventilatie. optimaal. schoolklimaat

Itho Daalderop Klasse-ventilatie. optimaal. schoolklimaat Itho Daalderop Klasse-ventilatie optimaal schoolklimaat Klasse-ventilatie DCW unit - Automatische ventilatieregeling op basis van CO2-metingen - Hoog rendement en energiezuinig - Comfortabele frisse luchttoevoer

Nadere informatie

Tussen hemel en helling

Tussen hemel en helling IN HET BOS DAAR STAAT EEN HUIS Tussen hemel en helling Bert en Katrien wonen in de Brusselse rand, maar eigenlijk leven ze vooral tussen de bomen. Dat ze hun huis op een boshelling bouwden, kostte misschien

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort

aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort aurostepplus Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam douchen en baden dat kan met de aurostepplus zonneboiler. De aurostepplus van Vaillant zorgt

Nadere informatie

close to you De beste oplossingen zijn close to you Kwaliteitsregelaars voor Verwarming Ventilatie Luchtbehandeling Stadsverwarming

close to you De beste oplossingen zijn close to you Kwaliteitsregelaars voor Verwarming Ventilatie Luchtbehandeling Stadsverwarming close to you De beste oplossingen zijn close to you Kwaliteitsregelaars voor Verwarming Ventilatie Luchtbehandeling Stadsverwarming Voldoen aan verwachtingen Als eigenaar, investeerder, architect, adviseur

Nadere informatie

Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren.

Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren. Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren. Minder hindernissen meer verkoop De nieuwste trend zijn douchevloeren, die heel wat nieuwe mogelijkheden bieden voor ontwerpers en installateurs. Geberit

Nadere informatie

LivePanel. The power of plants

LivePanel. The power of plants LivePicture LiveDivider LivePanel The power of plants EENVOUDIG OP TE HANGEN GEÏNTE- GREERD BEWATERINGS- SYSTEEM IN DONKERE RUIMTES ADVISEREN WIJ AANVULLENDE DAGLICHTLAMPEN TE MONTEREN ZIE PAG. 11 GEEN

Nadere informatie

ELEKTRISCHE DAKRAMEN & LICHTKOEPELS GGL/GGU INTEGRA. GGL/GGU Solar CVP

ELEKTRISCHE DAKRAMEN & LICHTKOEPELS GGL/GGU INTEGRA. GGL/GGU Solar CVP ELEKTRISCHE DAKRAMEN & LICHTKOEPELS Elektrische dakramen en lichtkoepels zijn ideaal voor een gezond binnenklimaat en extra comfort in uw woning. Ze zijn verkrijgbaar in een onderhoudsvriendelijke blank

Nadere informatie

Advies en ondersteuning

Advies en ondersteuning Vaillant Services Advies en ondersteuning Ook de service is betrouwbaar Uw installateur adviseert Welk geotherm hybride systeem is het meest geschikt voor u? Uw installateur helpt u met een deskundig advies,

Nadere informatie

verticale tuinen indoor & outdoor

verticale tuinen indoor & outdoor verticale tuinen indoor & outdoor green living architecture Binnen groene architectuur wordt gezocht naar de integratie van planten, water en gebouwen. Een verticale tuin of levende muur is een tuin die

Nadere informatie

interieur moderne stijl warme uitvoering TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: VLASSAK-VERHULST Tijdloos wonen 177

interieur moderne stijl warme uitvoering TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: VLASSAK-VERHULST Tijdloos wonen 177 interieur moderne stijl IN warme uitvoering TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: VLASSAK-VERHULST Tijdloos wonen 177 De eigenaars van dit schitterende huis aarzelden niet lang om het ontwerp en de volledige

Nadere informatie

We vonden het logisch om weer te bouwen. sibomat.be

We vonden het logisch om weer te bouwen. sibomat.be We vonden het logisch om weer te bouwen. sibomat.be Tien jaar geleden bouwden Michaël en Tina een eigen woning. Ze kozen toen voor een traditionele bouwmethode, maar toen ze kinderen kregen, werd het huis

Nadere informatie

Doordenkertjes. x 12% =

Doordenkertjes. x 12% = Licht & lucht Doordenkertjes Bij de bouw, verbouwing of renovatie van uw huis komen er veel vragen op u af. Wij geven u graag de antwoorden op enkele belangrijke punten. Hoe krijgt u een optimale lichtinval?

Nadere informatie

Draadloos schakelen met Xcomfort

Draadloos schakelen met Xcomfort Draadloos schakelen met Xcomfort Wonen in luxe en comfort www.draadloosschakelen.nl Uw droomhuis, uw thuis In uw droomhuis vindt u rust, ontspanning, geborgenheid en sfeer. U woont en leeft er comfortabel,

Nadere informatie

Duurzaam. klimaat- comfort IN ELKE RUIMTE NL1

Duurzaam. klimaat- comfort IN ELKE RUIMTE NL1 Duurzaam klimaat- comfort IN ELKE RUIMTE NL1 1 Interalu klimaatplafonds hebben 90% minder hydraulische koppelingen dan concurrerende systemen. In de actieve zones bevinden zich geen koppelingen of flexibels.

Nadere informatie

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi Meer comfort, meer controle en minder energie de slimste manier om de woning te verwarmen. P2 Comfort en controle P3 evohome Het systeem voor slimme zoneregeling

Nadere informatie

OXYGEN. Brochure 2012-2013.NL

OXYGEN. Brochure 2012-2013.NL OXYGEN Brochure 0-03.NL DE ADEMENDE RADIATOR: Intelligent en hygiënisch ventileren Jaga Oxygen is geen traditionele ventilatie, maar een intelligent gestuurd en energiebesparend luchtverversingssysteem.

Nadere informatie

Waterzijdig inregelen, hoe doet u dat? Haal meer comfort en lagere energiekosten in huis

Waterzijdig inregelen, hoe doet u dat? Haal meer comfort en lagere energiekosten in huis Waterzijdig inregelen, hoe doet u dat? Haal meer comfort en lagere energiekosten in huis STAP 6 Plaats de radiatorregelaar Voor de regeling van de ruimtetemperatuur biedt Honeywell een compleet portfolio

Nadere informatie

Voor elk project bestaat er een VELUX oplossing! Kies de beste combinatie VELUX dakramen en toebehoren voor uw droomzolder

Voor elk project bestaat er een VELUX oplossing! Kies de beste combinatie VELUX dakramen en toebehoren voor uw droomzolder Voor elk project bestaat er een VELUX oplossing! Kies de beste combinatie VELUX dakramen en toebehoren voor uw droomzolder ca. 90 cm ca. 200 cm Doordenkertjes Bij de bouw, verbouwing of renovatie van uw

Nadere informatie

Waterzijdig inregelen, hoe doet u dat? Haal meer comfort en lagere energiekosten in huis

Waterzijdig inregelen, hoe doet u dat? Haal meer comfort en lagere energiekosten in huis Waterzijdig inregelen, hoe doet u dat? Haal meer comfort en lagere energiekosten in huis Slecht ingeregelde CV-installatie: x Hoog gasverbruik Mogelijk koude ruimtes Radiator te koud Radiator te warm CV-ketel

Nadere informatie

19. Moderne nieuwbouwwoning met spectaculair uitzicht. Maas Architecten. HCB_EST_Maas Architecten_12/1.indd 2 06/03/ :43

19. Moderne nieuwbouwwoning met spectaculair uitzicht. Maas Architecten. HCB_EST_Maas Architecten_12/1.indd 2 06/03/ :43 19. Moderne nieuwbouwwoning met spectaculair uitzicht Maas Architecten HCB_EST_Maas Architecten_12/1.indd 2 06/03/2019 11:43 Wim Maas Een optimale woonbeleving, waarin het onder elke omstandigheid goed

Nadere informatie

Trainingen Leren is investeren

Trainingen Leren is investeren en Leren is investeren Voordeel voor u en uw klanten Op drie locaties in Nederland verzorgt Resideo trainingen over Honeywell Home-producten. In een dag- of dagdeel doet u actuele kennis op en gaat u actief

Nadere informatie

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi Meer comfort, meer controle en minder energie de slimste manier om de woning te verwarmen. P2 Comfort en controle Comfort en controle: dat is precies wat

Nadere informatie

WONINGBOUW VERRIJCKT 7 STAPPEN OM JE DROOMHUIS TE BOUWEN

WONINGBOUW VERRIJCKT 7 STAPPEN OM JE DROOMHUIS TE BOUWEN WONINGBOUW VERRIJCKT 7 STAPPEN OM JE DROOMHUIS TE BOUWEN WWW.BOUWENMETVERTROUWEN.BE INFORMATIE NODIG? WWW.BOUWENMETVERTROUWEN.BE VOOR WONINGBOUW VERRIJCKT BETEKENT SLEUTEL OP DE DEUR OOK; EERLIJKHEID EN

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort

aurostep plus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort Duurzaam warmwatercomfort 01.04.2011 aurostep plus Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam douchen en baden dat kan met de. De aurostep plus van Vaillant zorgt voor een krachtigere straal heerlijk

Nadere informatie

Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie

Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie werken De ClimaRad Comfort Solution meet en regelt het binnenklimaat per ruimte, zonder dat uw medewerkers hier iets

Nadere informatie

Puur genieten in Ittersum. Huisautomatisering

Puur genieten in Ittersum. Huisautomatisering Puur genieten in Ittersum Huisautomatisering We bouwen voor de toekomstige bewoners Bij Nijhuis Bouw bouwen we niet zomaar. We bouwen voor de toekomstige bewoners. Elke woning moet voldoen aan de verwachtingen

Nadere informatie

VELUX dakkapellen. Extra ruimte met meer daglicht en frisse lucht.

VELUX dakkapellen. Extra ruimte met meer daglicht en frisse lucht. VELUX dakkapellen Extra ruimte met meer daglicht en frisse lucht www.velux.nl VELUX dakkapellen Introductie VELUX dakkapel 8 Goede Redenen VOOR NA * De VELUX dakkapel kan in 1 dag op locatie worden gemonteerd.

Nadere informatie

Op reis naar de rust. van een landelijk interieur INTERIEUR

Op reis naar de rust. van een landelijk interieur INTERIEUR Op reis naar de rust INTERIEUR van een landelijk interieur Precies een jaar wonen Sylvie, Christophe en hun kinderen nu in hun nieuwe woning; lang genoeg dus om zich te realiseren dat grote dromen inderdaad

Nadere informatie

Plat dak producten. de nieuwe standaard! NIEUW!

Plat dak producten. de nieuwe standaard! NIEUW! Plat dak producten de nieuwe standaard! NIEUW! 2 Nieuw Plat dak producten Inhoud 3 VELUX State of the Art 4 Daglichtkoepel 10 Daglichtbox 14 Daglichtstraat 18 Algemene informatie Kijk voor prijzen in de

Nadere informatie

VELUX modulaire lichtstraten

VELUX modulaire lichtstraten VELUX modulaire lichtstraten Ontwikkeld in samenwerking met Foster + Partners velux.be/modulairelichtstraten Cover: Lessenaarsdak 5 in het Nemef-gebouw, Apeldoorn, Nederland. Licht tot leven brengen met

Nadere informatie

Daglicht en frisse lucht onder het platte dak

Daglicht en frisse lucht onder het platte dak Daglicht en frisse lucht onder het platte dak www.velux.nl/platdak De kracht van daglicht en frisse lucht Keuken Woonkamer Slaapkamer Daglicht en frisse lucht zijn essentieel voor een gezond binnenklimaat.

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Ontdek de voordelen van domotica

Ontdek de voordelen van domotica Ontdek de voordelen van domotica Audio - Video Verlichting - Zonwering Camera - Beveiliging Verwarming - Energie Zorg - Domotica Eenvoudig - Draadloos Domotica showroom Audio - Video Afstandsbediening

Nadere informatie

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW)

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW) DOUBLE300 Voor een gezonder luchtklimaat De Double300 bestaat uit 1 unit die werkt op basis van een Fancoil met WTW (WarmteTerugWinning). De unit kan ventileren, direct verwarmen en eventueel koelen op

Nadere informatie

ULTIEM WARMTECOMFORT

ULTIEM WARMTECOMFORT Design radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Altijd het beste klimaat voor een ULTIEM WARMTECOMFORT Zehnder Zenia: Het revolutionaire warmtecomfort

Nadere informatie

Projectshowrooms

Projectshowrooms Projectshowrooms 05-10-2017 Aswa keukens 05-10-2017 KOKEN WORDT ELKE DAG GENIETEN! Daarbij past een keuken die u ook werkelijk laat genieten. Niet alleen omdat een keuken uw woongenot afmaakt, maar vooral

Nadere informatie

Een OpenCeiling creëert een realistische weergave van een lucht door middel van verlichte fotopanelen.

Een OpenCeiling creëert een realistische weergave van een lucht door middel van verlichte fotopanelen. Wat is een OpenCeiling? Een OpenCeiling creëert een realistische weergave van een lucht door middel van verlichte fotopanelen. Een OpenCeiling is zeer snel in een nieuw of bestaand systeemplafond te installeren;

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Wat een gelu kig toeval! sibomat.be

Wat een gelu kig toeval! sibomat.be Wat een gelu kig toeval! sibomat.be Vroeger werkten we in de stad en gingen de kinderen er naar school, dus het was een weldoordachte en praktische keuze om er ook te wonen. - Bernadette Met hun pensioen

Nadere informatie

Zekerheid door eenvoud. Oplossingen voor douchevloeren.

Zekerheid door eenvoud. Oplossingen voor douchevloeren. Zekerheid door eenvoud. Oplossingen voor douchevloeren. Inloopdouches zijn de trend. Meer en meer klanten wensen een open ontwerp voor hun douchezone. Minder hindernissen meer verkoop De nieuwste trend

Nadere informatie

Binnen seconden ingesteld voor jarenlang comfort

Binnen seconden ingesteld voor jarenlang comfort MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Binnen seconden ingesteld voor jarenlang comfort NIEUWE living by Danfoss radiatorthermostaten. Stap nu over voor meer gemak en comfort. Eén keer instellen zonder ingewikkeld

Nadere informatie

Uw keuken en interieur Alles naar wens, een ultieme beleving

Uw keuken en interieur Alles naar wens, een ultieme beleving DEKKERS-FRANSEN Uw keuken en interieur Alles naar wens, een ultieme beleving Het juiste gevoel De keuken is vaak het hart van een woonhuis. Een belangrijke plek in uw leefomgeving. Daar wilt u zich thuis

Nadere informatie

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING CASUS: AMINA Alle vrijheid die ik in Turkije had verdwijnt. Ik voelde me opgesloten en depressief. Toen ik mijn man leerde kennen ben ik misschien te veel van dingen uitgegaan en heb ik te weinig gevraagd.

Nadere informatie

Wateringse Veld College Den Haag

Wateringse Veld College Den Haag Wateringse Veld College Den Haag Project Adres: Plaats: Telefoon: URL: Referentiebeeld: Missouri 1, 2548 HT Den Haag 070 3082500 http://www.sgzuidwest.org/ Bottom Line Verkeersruimten uitgevoerd met standaardelementen

Nadere informatie

ABSOLUUT. architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00. Tussen kunst en design

ABSOLUUT. architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00. Tussen kunst en design ABSOLUUT architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00 Tussen kunst en design HERLEID TOT DE ESSENTIE Ze wilden oorspronkelijk hun oude boerderij verbouwen, maar kozen uiteindelijk voor

Nadere informatie

Utiliteitsconcept 'make it easy' FIB Flexibele Installatie Box

Utiliteitsconcept 'make it easy' FIB Flexibele Installatie Box Utiliteitsconcept 'make it easy' FIB Flexibele Installatie Box Theben oplossingen per stramien 2 Utiliteitsconcept 'make it easy' Uw partner, als het om snel en slim installeren gaat Opdrachtgevers, investeerders

Nadere informatie

ALUMINIUM RAMEN DEUREN SCHUIFDEUREN VERANDA S INTERIEUR

ALUMINIUM RAMEN DEUREN SCHUIFDEUREN VERANDA S INTERIEUR ALUMINIUM RAMEN DEUREN SCHUIFDEUREN VERANDA S INTERIEUR JAGO CONSTRUCT 15 JAAR GARANTIE 100% B E LGIS C H ALUMINIUM MET 15 JAAR GARANTIE 100% BELGISCHE TOPKWALITEIT Jago Construct kiest bewust voor het

Nadere informatie

KANTORENPARK ARENA HILVERSUM

KANTORENPARK ARENA HILVERSUM KANTORENPARK ARENA HILVERSUM Buitenruimte veranderd in representatieve en goed gebruikte verblijfsruimte. Een kantoorpand is meer dan een gebouw. Het terrein direct rond het pand bijvoorbeeld, de buitenruimte,

Nadere informatie

Een nieuwe kijk op houtenergie

Een nieuwe kijk op houtenergie Een nieuwe kijk op houtenergie HOUT EEN MODERNE ENERGIEBRON AUTHENTIEK EN TOEKOMSTGERICHT In Europa is hout de primaire bron van duurzame energie. Duizenden gezinnen hebben een houtkachel ter beschikking.

Nadere informatie

Productinformatieblad VELUX daktoegangskoepel - CXP

Productinformatieblad VELUX daktoegangskoepel - CXP Versie 1.0 01.04.2017 Productinformatieblad VELUX daktoegangskoepel - Productbeschrijving Handbediende koepel voor platte daken Openingshoek 60 voor eenvoudige dak toetreding Slijtvast, hoge kwaliteit

Nadere informatie

Hoe maak je zelf een gevelton?

Hoe maak je zelf een gevelton? Page 1 of 6 Maak een gevelton: bloembak met ingebouwde regenwateropvang Sinds 2017 laat de stad Antwerpen in straten met brede doorgang maxi-geveltuinen [1] toe. Dat zijn geveltuinen tot 60 cm diep waar

Nadere informatie

Van groendak tot waterpunt

Van groendak tot waterpunt Page 1 of 6 Kinderdagverblijf Elief vzw in Oud-Berchem is volop bezig om hun zwart, plat dak op te waarderen tot een groendak met zonnepanelen, maar niet zomaar een groendak met zonnepanelen. Elief gaat

Nadere informatie