Reglementen Jong Talenten Wedstrijden District ZUID-HOLLAND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglementen Jong Talenten Wedstrijden District ZUID-HOLLAND"

Transcriptie

1 Reglementen Jong Talenten Wedstrijden District ZUID-HOLLAND Ten behoeve van seizoen 2016/2017 Algemeen Inschrijvingen Inschrijven dient te geschieden in de daarvoor vastgestelde periode. Deze periode betreft maandag 12 september t/m zondag 23 oktober De inschrijving opent en sluit op deze data om uur. Bij te laat inschrijven kan er niet meer worden deelgenomen. De inschrijving is pas definitief, wanneer het inschrijfgeld ontvangen is en de juryleden aangemeld zijn. Inschrijvingen geschieden op volgorde van binnenkomst. Bij inschrijven dient u alle gegevens in te vullen. Indien uw turnster wegens geloofsovertuiging niet op zondag mag turnen, dient u dit na inschrijving per door te geven aan info@jongtalenten-zh.nl. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging per e- mail, indien deze niet klopt kunt u nog wijzigingen doorgeven. Indien alle beschikbare plaatsen vol zijn wordt u op een wachtlijst geplaatst. Indien een vereniging niet voldoet aan de betalings- of juryverplichting, kunnen er andere kinderen deelnemen. De organisatie bepaald of uw vereniging bij Poule A of Poule B wordt ingedeeld om de voorwedstrijden in te turnen. Heeft uw turnster het jaar 2015 bij de mini s geturnd en heeft zij daar in beide voorwedstrijden een medaille gewonnen of is ze in de finale bij de eerste 5 geëindigd, dan kan zij in 2016 alleen deelnemen in niveau N, om alle turnsters een eerlijke kans te geven. De verplichte doorstroming vindt u op de website. Betaling Betaling dient zo snel mogelijk te geschieden na inschrijving. Per deelneemster is het deelnamegeld 25,- U kunt het totaal bedrag overmaken naar NL34 INGB t.n.v. M. Holtrop O.v.v. JTW 2016/2017 en de naam van de vereniging Niveaus Er zijn 3 niveaus om voor in te schrijven. Mini s: dat zijn dit jaar turnsters uit het geboortejaar Dit is 1 niveau met uitsluitend basis elementen, kracht en lenigheid. Pre-instap, dat zijn dit seizoen de turnsters uit het geboortejaar Deze leeftijd is gesplitst in 2 niveaus: Niveau D is bedoeld voor de meisjes die u in de 3e divisie wilt laten turnen. Niveau N is bedoeld voor de meisjes die u in de 1e of 2e divisie wilt laten turnen. Indien u liever in de lagere divisies deelneemt, dan is deze wedstrijd niet geschikt voor uw turnster! De turnsters worden beoordeeld zoals dat ook landelijk gebeurt, er zijn geen bodemcijfers. Het kan dus gebeuren dat er erg lage cijfers gegeven worden, indien de turnster het niveau niet beheerst. Let op! Schrijf uw turnster uitsluitend in op niveau N als ze deze goed beheerst, uit ervaring weten we dat het niveau erg hoog ligt.

2 Juryleden Iedere vereniging dient juryleden te leveren voor minimaal 2 wedstrijden, de inzet is mogelijk op meerdere dagen. Wijzigingen kunt u alleen per doorgeven, juryzaken@jongtalenten-zh.nl Uiterlijk 7 november plaatsen wij de juryindelingen online. Wijs uw jurylid erop dat wij geen indelingen en tijden per mail versturen, maar dat alles op de site staat! Het jurylid dient in het bezit te zijn van een jurybrevet minimaal TD1(met minimaal 2 wedstrijden ervaring) en in praktijk goed te functioneren. Van de juryleden wordt verwacht dat zij op ieder toestel inzetbaar zijn, gedurende de gehele dag! Verenigingen die een wedstrijddag organiseren zijn vrijgesteld van het leveren van juryleden, maar het mag wel. Om scheve gezichten te voorkomen is het niet toegestaan dat ouders/trainers jureren op de dag dat hun eigen turnsters turnen. U dient dit aan te kruisen op het formulier. Van de juryleden wordt verwacht dat zij correct gekleed gaan, conform de KNGU eis. Dat wil zeggen, een donker colbert(bijvoorkeur blauw), met witte blouse en donkere broek. Indien u geen juryleden kunt leveren, kunt u niet deelnemen aan de wedstrijden. Bij verhindering van uw jurylid, dient u zelf vervanging te regelen. Blijkt uw jurylid afwezig te zijn bij de wedstrijd, dan krijgt u 35,- gefactureerd. Reserve juryleden kunnen worden ingezet t/m de avond voor een wedstrijd! Indelingen Alle indelingen worden ruim vooraf op de website gepubliceerd. Hier kunt u ook tijdsschema s en juryindelingen terug vinden. Doorstroming finale Beide voorwedstrijden worden opgeteld. Vanuit elke poule gaan de beste 16 meerkamp turnsters van 2 wedstrijden samen, door naar de finale. De finale wordt geturnd op alle 3 de niveaus. Om te kunnen deelnemen aan de finale, dienen beide wedstrijden geturnd te zijn. Er worden geen reserve turnsters aangewezen, mocht er toch een turnster uitvallen, dan worden deze turnsters niet vervangen. Houdt er rekening mee dat de finale op de zaterdag van het hemelvaartsweekend gehouden wordt. Communiceer dit vroegtijdig naar de ouders, dan kunnen ze er evt rekening met houden met het plannen van hun vakantie. Indien er voor de 2e wedstrijd reeds bekend is dat een turnster ivm vakantie niet aanwezig is, dan kan er bij plaatsing wel een andere turnster aangewezen worden. Aanmelden / Afmelden Voor aanvang van de wedstrijd dient u de turnsters aan te melden bij de wedstrijdtafel, waar u ook de wedstrijdnummers dient af te halen. Zonder wedstrijdnummer kan uw turnster niet deelnemen. Afmelding kunt u doorgeven bij de wedstrijdtafel. Heeft u een afmelding die u al ruimer vooraf weet, dan kunt u die ook via doorgeven.

3 Uitslagen De uitslagen worden na de wedstrijd geprint en kunt u halen bij de wedstrijd tafel, de avond na de wedstrijd worden ze gepubliceerd op de website, we streven erna dit zo snel mogelijk na afloop te plaatsen. Publiek Uiteraard is publiek welkom bij de wedstrijden. Stel de ouders er vooraf op de hoogte dat er wel toegang betaald dient te worden. Voor volwassenen is dit 3,-, voor kinderen t/m 11 jaar 2,- Turnsters Kleding - Zij moet een turnpakje dragen die netjes is, dwz geen spaghettibandjes, niet hoger opgesneden dan de heup - Voor rekstok met schlaufjes zijn broekjes toegestaan - Het dragen van sieraden (armbanden en kettingen) is niet toegestaan, met uitzondering van oorstekertjes - Beschermingskussens zijn niet toegestaan. - Turnleertjes bij brug ongelijk en polsbanden zijn toegestaan - Bandages dienen huidskleurig te zijn - De turnster mag kiezen of ze turnschoentjes en sokken draagt of blote voeten. Gedrag - Presenteren bij aanvang en afsluiting van de oefening - De turnsters blijven rustig zitten, indien zij niet aan de beurt zijn - De turnsters zitten op de aangewezen plaatsen - De turnsters mogen niet op de toestellen als ze niet aan de beurt zijn Let op: een dikke mat is ook een toestel Warming-up Voor aanvang van de wedstrijd hebben de turnsters recht op 10 minuten algemene warming up. Daarnaast is er nog een toestelwarming up van 6-8 minuten Bij sprong pre-instap is er 3 keer inspringen, gevolgd door de eerste wedstrijd sprong. Hierna nogmaals 3 keer inspringen, gevolgd door de 2 e wedstrijdsprong. Dit ivm het ombouwen van de sprong situatie. Het kan zijn dat door de verschillende sprong keuzes er meerdere keren omgebouwd en ingesprongen wordt. Stem dit met de trainers in uw groepje af. Magnesium - Bij brug ongelijk is een redelijk gebruik van magnesium toegestaan. - Bij rekstok is het gebruik van magnesium verboden. - Op de balk mogen kleine tekens worden aangebracht met magnesium. - Het uitsmeren van magnesium op de vrije oefening vloer is niet toegestaan.

4 Coaches Elke coach moet weten wat de regels zijn. Kleding Ook van trainers wordt verwacht dat ze correct gekleed zijn, ook als de temperaturen hoger oplopen in de zaal. Dat wil zeggen dat een train(st)er minstens een t-shirt draagt wat over de schouder valt, dus geen topjes met ontblote schouders. Daarnaast zijn buitenschoenen niet welkom in de turnzalen. De coach is verantwoordelijk voor: - Op tijd klaar staan van de turnster - Het tonen van het juiste wedstrijdnummer De coach mag: - De plank verwijderen na de opsprong of bij overslag op vloer - Hulpverlenen op brug waar omschreven staat in de oefenstof - Hulpverlenen met inturnen - Hulpverlenen bij blessures - Na de wedstrijd vragen stellen bij de juryleden over eventuele aandachtspunten voor trainingen - Protest indienen over de D score en navraag doen over de grote N aftrekken. U kunt hiervoor een protestbriefje halen bij de jury van het toestel en inleveren bij de hoofdjury. De coach mag niet: - Direct tot de turnster te spreken, signalen te geven, te roepen(aanmoedigingen) en dergelijke tijdens de oefening. - Om voor de jury te staan - Met juryleden te praten tijdens de wedstrijd - Met meer dan 2 trainers op de wedstrijd vloer aanwezig zijn - Jonger zijn dan 12 jaar, ook niet als assistent Wedstrijdleiding De wedstrijdleiding is diegene die de eindverantwoordelijke is voor de wedstrijd. Taken: - de leider van de wedstrijd - toezicht houden op de toestellen - Zorgen dat de wedstrijd op tijd loopt - Controle op de score verwerking Hoofdjury Hier kunt u terecht met vragen en klachten mbt het jureren Oefenstof Check ieder jaar of er nieuwe oefenstof op de website staat en laat dit ook weten aan uw juryleden indien dit het geval is.

5 Toestellen Brug ongelijk De brug staat op de normale wedstrijd afmetingen. Bij de mini s mogen er maximaal 2 dikke matten onder. Bij pre-instap is dat 1 dikke mat. Het gebruik van een plank is toegestaan. Op de plaats waar de turnster neer springt, moet een 10cm crashmatje liggen. De crashmat mag tijdens de oefening niet verplaatst worden! Rek Onder de rekstok liggen matten naar keuze. Aan de zijkant moet een kast of blok staan, zodat de turnster vastgebonden kan worden. Gebruik van schlauffen of bandjes is verplicht. Gebruik van magnesium is verboden en maakt de oefening ongeldig. Balk De wedstrijdbalk staat op 1m, met daaronder een dikke mat. Voor de mini s zijn dit 2 dikke matten. Bij de afsprong moet er een 10cm crashmatje liggen. Vloer Tijdens de wedstrijden wordt gebruik gemaakt van een vierkante vloer. Bij gebruik van muziek, mag de gehele vrije oefening vloer gebruikt worden. Sprong Bij sprong staat de sprong situatie omschreven in de oefenstof. Bij alle platval sprongen is een 10cm crashmatje verplicht. Alle sprongen worden uitgevoerd met de plankoline. Oefeningen Herkenbaar turnen Een element is herkenbaar uitgevoerd als hij voldoet aan de gestelde eisen van de KNGU Indien een element in zijn geheel wordt weggelaten, dan volgt aftrek in de N score volgens de tabel Indien een element wel geprobeerd wordt, maar niet onder herkenbaar turnen valt, dan volgt een aftrek van 1.00pnt in de N score. In beide gevallen is het element ongeldig voor de D score. Weglaten van elementen 0 elementen weggelaten Geen aftrek 1 element weggelaten 2 punten aftrek 2 of 3 elementen weggelaten 4 punten aftrek 4 of 5 elementen weggelaten 6 punten aftrek 6 elementen weggelaten 8 punten aftrek 7 of meer elementen weggelaten 10 punten aftrek Deze aftrek is Neutrale aftrek, dit wordt van de eindscore afgetrokken.

6 Plaats van de leiding Leiding mag staan op de volgende plaatsen: - bij brug, evt extra leiding om de plank te verwijderen - bij een moeilijk acro element op vloer - bij het neerleggen/verwijderen van de plank op vloer - bij het verwijderen van de plank bij balk Als de leiding ergens anders staat dan toegestaan, krijgt de turnster 0,50 aftrek per keer, wegens het zich ongeoorloofd op het podium(toestelzone) bevinden. Hulpverlenen maakt het element ongeldig. Er volgt dan een aftrek van 0.30 van de D-score en 1.00 van de N-score(bij balk nog 0,50N extra). Hiernaast wordt er nog technische aftrek gegeven. Beoordelingsfactoren D score = inhoud, E score = uitvoering, maximaal 10.00pnt voor de uitvoering Eindscore = D score + E score ( N score) Inhoud = D score 1. Als alles gedaan is zoals opgeschreven, dan is er een D score van 4.50 (muv sprong). Een oefening bestaat uit één of meer elementen. 2. Bij verplichte oefenstof is elk onderstreept element 0,30pnt waard. 3. Bij elk element dat niet geturnd of geteld wordt, gaat er 0,30pnt af voor de D score 4. Bij alles wat niet onderstreept is gaat er 0,10pnt af van de E score als het niet gedaan wordt. 5. Soms kunnen ze kiezen uit verschillende elementen. Dit is een makkelijker of moeilijker element zijn. Soms betekent kiezen voor iets anders dat de D score hoger of lager wordt. 6. Elementen die tussen haakjes staan beschreven hoeven niet altijd geturnd te worden. Indien een element extra wordt toegevoegd voor 0,30pnt dan staat in de oefenstof dit element tussen haakjes beschreven, op de plaats waar dit element moet worden geturnd. Uitvoering = E-score 1. De maximale aftrek voor fouten in de uitvoering bedraagt 10.00pnt 2. Voor alle toestellen geldt dat volgens de algemene aftrektabel wordt gejureerd. Voor elk toestel zijn er ook toestelspecifieke aftrekken die per toestel worden vermeld. 3. Indien in een verbinding/serie van meerdere elementen, een element niet wordt geturnd, geeft dit aftrek voor het niet-geturnde element. Een eventuele gemiste verbinding wordt niet extra afgetrokken (dus niet 2x 0.30pnt) 4. Het niet in de juiste volgorde turnen, het verwisselen van elementen geeft eenmalig 0.30pnt aftrek. 5. Het toevoegen van een element geeft 0.30pnt aftrek per keer. 6. Bij de voorgeschreven oefeningen dient de oefenstof volgens omschrijving geturnd te worden. Indien een element wordt weggelaten geeft dit 0.30pnt aftrek voor de inhoud en er wordt uitgegaan van een lagere maximale E-score.

7 Voorzeggen Bij voorzeggen van de oefening volgt er de volgende aftrek: 1e keer voorzeggen 0,50 Neutrale aftrek 2e keer voorzeggen 1,00 Neutrale aftrek Daarna is er geen aftrek meer, de maximale aftrek voor het voorzeggen is dus 1,50N Indien een turnster haar oefening niet meer weet en langer dan 10 sec niets doet, zonder dat er voorgezegd wordt, wordt de oefening als beëindigd beschouwd! Sprong 1. De voorgeschreven sprongen hebben de sprongen een bepaalde waarde (D-score) 2. De uitvoering (E-score) gaat uit van maximaal 10.00pnt Voor de uitvoeringsfouten wordt verwezen naar de algemene aftrektabel en de toestelspecifieke aftrektabel van sprong, waaraan ook de aftrekken voor salto zijn toegevoegd. 3. Een turnster heeft recht op 2 sprongbeurten, maar apart te beoordelen. De turnster kan kiezen uit de sprongtabel, geldend voor haar niveau. De gekozen sprong moet vooraf bekend gemaakt worden aan de jury. 4. Bij de mini s mag de turnster 2 dezelfde sprongen maken, waarvan het gemiddelde telt als eindcijfer. Bij het D en N niveau moet de turnster 2 verschillende sprongen maken, waarvan het gemiddelde telt als eindcijfer. 5. Het uitvoeren van een andere dan de voorgeschreven sprong maakt de sprong ongeldig. 6. De afzet van de plankoline dient met beide voeten te geschieden. Indien niet, dan is de sprong ongeldig. 7. Voor beide sprongbeurten geldt dat de sprong over mag met 1.00pnt aftrek indien er langs het toestel of tegen het toestel aangelopen/gesprongen is. Let op! Dit wijkt af van het reglement. Er zijn 2 aanlopen per sprong toegestaan. 8. Indien de leiding zich tijdens de sprong tussen het springtoestel en de plankoline bevindt, is de sprong ongeldig (= 0 score) De leiding bevindt zich tussen het springtoestel en de plankoline als men dichterbij staat dan 1 meter van het springtoestel en/of het afzettoestel. Voor deze niveaus geldt dat men bij het toestelspringen achter het toestel op de landingsmat mag staan. Er geldt wel een aftrek van 1.00pnt van het eindcijfer als de leiding zich binnen die 1 meter van het springtoestel en/of afzettoestel bevindt. toestelspecifiek Brug ongelijk De beoordeling van de oefening begint bij de mini s bij de afzet van de plank of mat. De beoordeling van de oefening begint bij het D niveau na het geven van een inzet door de trainer. Extra lagen onder de plank (bijv. een extra plank) zijn niet toegestaan. Bij een val van het toestel, is een tijdsonderbreking van 30 seconden toegestaan (het opnemen van de tijd begint wanneer de turnster weer op haar voeten staat na de val) Indien de turnster niet binnen 30 seconden tijdslimiet weer op de brug klimt, wordt de oefening als beëindigd beschouwd. Rekstok De beoordeling van de oefening begint zodra de turnster stil hangt. - Magnesium is niet toegestaan op rekstok - Kort turnbroekje is toegestaan bij gebruik van rolletjes, niet bij bandjes - Bij gebruik van bandjes en/of handschoenen, is de kleur hiervan vrij - Groeten bij rekstok wordt niet gedaan, maar mag dmv even op de tenen staan en glimlachen

8 Balk De beoordeling van de oefening begint bij de afzet van de plank of mat. Extra lagen onder de plank (bijv. een extra plank) zijn niet toegestaan. Een tweede aanloop voor de opsprong is toegestaan, indien de turnster bij haar eerste poging (weigering) de plank en het toestel niet heeft aangeraakt. Een derde poging is niet toegestaan. Als de tweede poging voor de opsprong mislukt, moet de turnster de oefening beginnen De oefening op de evenwichtsbalk mag niet langer dan 1:30 min (90 seconden) duren De aftrek voor tijdsoverschrijding wordt gegeven als de oefening langer duurt dan 90 sec < 10 sec is 0.10pnt 10sec - 20 sec is 0,30pnt > 20 sec is 0,50pnt Voor onderbreking van de oefening veroorzaakt door een val van het toestel, is een onderbrekingstijd van 10 seconden toegestaan (valtijd start zodra de turnster na de val weer op de voeten staat). Indien de turnster de balk niet beklimt binnen de 10-seconden-tijdslimiet, wordt de oefening als beëindigd beschouwd. Artistieke beoordeling. Ieder niet correct uitgevoerd puntje, geeft 0,10pnt aftrek We kijken naar de volgende punten: Gedurende de hele oefening: Lichaam / hoofd Voeten Amplitude Artistieke presentatie: Onvoldoende zelfverzekerdheid Onvoldoende persoonlijke stijl Onvoldoende variatie in tempo / ritme Samenstelling & choreografie Rechte armen, lichamelijke expressie Hoge (aangehouden) releve s Rechtop lopen / bewegen Onvoldoende gebruik van de gehele balklengte Vloer De beoordeling begint vanuit de beginpositie. De turnster mag niet buiten de belijning, hier volgt aftrek voor. De meisjes op niveau mini turnen alleen een lange mat oefening. De meisjes op niveau D turnen bij de voorwedstrijden de vrije oefening zonder muziek, maar wel volgens de choreografielijnen, bij de finale mogen ze kiezen om de vrije oefening op muziek te turnen. De meisjes op niveau N mogen bij de voorwedstrijden kiezen of zij vrije oefening op muziek turnen. Bij de finale turnen alle meisjes de vrije oefening op muziek. De juiste richting is belangrijker dan het volgen van de muziek. Het niet volgen van de muziek geeft geen aftrek, wel wordt verwacht dat de turnster in de eindpositie blijft zitten tot de muziek geëindigd is. Verlaat ze eerder de vloer, dan volgt er aftrek van 0,10. Het is belangrijk dat u bij het aanmelden op de wedstrijddag doorgeeft of uw turnsters met of zonde muziek turnen!

9 Artistieke beoordeling. Ieder niet correct uitgevoerd puntje, geeft 0,10pnt aftrek We kijken naar de volgende punten: Gedurende de hele oefening: Lichaam / hoofd Voeten Amplitude Artistieke presentatie: Onvoldoende zelfverzekerdheid Onvoldoende persoonlijke stijl Onvoldoende expressie Onvoldoende variatie in tempo / ritme (het tempo moet lijken op de VO) Samenstelling & choreografie Rechte armen, lichamelijke expressie Hoge (aangehouden) releve s Rechtop lopen / bewegen Onvoldoende gebruik van de gehele mat Bij oefening op muziek: Gebruik van de voorgeschreven lijnen Niet gelijk eindigen met de muziek Sprong De turnster is verplicht om sprongen van de sprongtabel uit te voeren. - De aanbevolen lengte van de aanloop is maximaal 20 meter. Echter de aanlooplengte mag individueel bepaald worden. - Tussen het inspringen en de wedstrijdsprongen kan er omgebouwd worden, dit betekent dat er meer korte momentjes van inspringen kunnen zijn. - De sprong begint met een aanloop, aansprong naar de plankoline en afzet met twee voeten vanuit een voorwaartse positie - Vanaf de eerste stap worden de volgende sprongfasen beoordeeld: Aanloop Eerste vluchtfase Afstootfase Tweede vluchtfase Landing Het uitvoeren van ongeldige sprongen* - Aanloop met raken van de plank of sprongtoestel zonder een sprong uit te voeren Ongeldig - 0 score - Het niet aanraken van het sprongtoestel Ongeldig - 0 score - Tijdens de sprong elke vorm van hulpverlening Ongeldig - 0 score - Het niet eerst op de voeten landen Ongeldig - 0 score - Het uitvoeren van een hogere sprong dan toegestaan Ongeldig - 0 score - 3 e aanloop Ongeldig - 0 score Voor alle toestellen geldt dat de turnster pas begint indien de jury duidelijk een arm in de lucht steekt. Een knikje of vaag hand beweginkje is geen startsein! Voor vragen kunt u contact opnemen met info@jongtalenten-zh.nl

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Keuze: Senior Supplement C Junior Supplement D Jeugd 2 Supplement E Voorgeschreven: Jeugd 1 N4 Pupil

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Keuze: Senior Supplement C Junior Supplement D Jeugd 2 Supplement E Voorgeschreven: Jeugd 1 N4 Pupil

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement E, F, G Junior - Supplement F, G, H Jeugd 2 - Supplement G, H Voorgeschreven:

Nadere informatie

Praktijkdag Balk - Vloer TD1 Jurycursus NTS Voorgeschreven Oefenstof Niveau D2/D3

Praktijkdag Balk - Vloer TD1 Jurycursus NTS Voorgeschreven Oefenstof Niveau D2/D3 Praktijkdag Balk - Vloer TD1 Jurycursus NTS Voorgeschreven Oefenstof Niveau D2/D3 Docent: Femke van der Beek E-mail: josientje78@live.nl Programma Theorie Herhaling Modules Toestelspecifiek Praktijk Jureren

Nadere informatie

Programma. Introductiebijeenkomst TD1 Jurycursus NTS Voorgeschreven Oefenstof Niveau D2/D3. Opbouw van de cursus. Programma.

Programma. Introductiebijeenkomst TD1 Jurycursus NTS Voorgeschreven Oefenstof Niveau D2/D3. Opbouw van de cursus. Programma. Introductiebijeenkomst TD1 Jurycursus 2017-2020 NTS Voorgeschreven Oefenstof Niveau D2/D3 Docent: Email: Programma Opbouw Cursus uitleg modules uitleg reglement Opbouw van het cijfer E-score (uitvoering)

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement G, F, E Junior - Supplement H, G, F Jeugd 2 - Supplement H, G Voorgeschreven:

Nadere informatie

HELPDESK. voorgeschreven oefenstof

HELPDESK. voorgeschreven oefenstof HELPDESK voorgeschreven oefenstof HELPDESK voorgeschreven oefenstof Sectie 2 Voorschriften voor turnsters Gebruik planken Een turnster heeft recht op het gebruik van een zachte plank met blauwe of zilveren

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie Keuze: Senior - Supplement E Junior - Supplement F Jeugd 2 - Supplement G Voorgeschreven: Jeugd 1- D2 Pupil 2 D2

Nadere informatie

Programma Praktijkdag Balk - Vloer TD1 Jurycursus NTS Voorgeschreven Oefenstof Niveau D2/D3

Programma Praktijkdag Balk - Vloer TD1 Jurycursus NTS Voorgeschreven Oefenstof Niveau D2/D3 Programma Praktijkdag Balk - Vloer TD1 Jurycursus 2017-2020 NTS Voorgeschreven Oefenstof Niveau D2/D3 Docent: E-mail: Theorie Herhaling Modules Toestelspecifiek Praktijk Jureren Balk Vloer jurycursus TD1

Nadere informatie

CLUBTEAM WEDSTRIJDEN REGIO MIDDEN NEDERLAND. DOO/K&V Utrecht

CLUBTEAM WEDSTRIJDEN REGIO MIDDEN NEDERLAND. DOO/K&V Utrecht CLUBTEAM WEDSTRIJDEN REGIO MIDDEN NEDERLAND 2 april 2016 technische commissie Turnen Dames Midden Nederland i.s.m. DOO/K&V Utrecht Algemene wedstrijd gegevens Organisatie: Plaats wedstrijd: Technische

Nadere informatie

Reglement teamwedstrijden

Reglement teamwedstrijden Reglement teamwedstrijden 2018-2019 Reglement Teamwedstrijden 2018-2019 1. De teamwedstrijden Limburg vinden plaats op zondag 3 februari en zondag 16 juni 2019. De indeling van de niveaus over de dagen

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6e divisie Keuze: Senior - Supplement E/F/G Junior - Supplement F/G/H Jeugd 2 - Supplement G/H Voorgeschreven:

Nadere informatie

BEPALINGEN PER TOESTEL NTS 2017 TURNEN DAMES

BEPALINGEN PER TOESTEL NTS 2017 TURNEN DAMES BEPALINGEN PER TOESTEL NTS 2017 TURNEN DAMES Inhoudsopgave 1 TOESTELSPRINGEN 2 1.1 Belangrijke maten en eisen 2 1.2 Algemene bepalingen 5 2 BRUG ONGELIJK 6 2.1 Belangrijke maten en eisen 6 2.2 Algemene

Nadere informatie

HELPDESK voorgeschreven oefenstof

HELPDESK voorgeschreven oefenstof HELPDESK voorgeschreven oefenstof Versie 6 februari 2018 Doel: Het doel van de helpdesk is om verduidelijking te brengen bij het lezen van het reglement. Uitgangspunten: Het reglement is altijd leidend.

Nadere informatie

NTS Helpdesk Voorgeschreven Oefenstof

NTS Helpdesk Voorgeschreven Oefenstof NTS Helpdesk Voorgeschreven Oefenstof Feb. 2011 Inhoud 1. D-score algemeen 2-3 2. E-score algemeen 4-5 3. Houding algemeen 5 4. Sprong 6 5. Brug 6-8 6. Balk 8-9 7. Vloer 9 8. Toestelbepalingen 10 Helpdesk

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 9 en 10 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m.

District Oost. Toestelkampioenschappen. 9 en 10 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. District Oost Toestelkampioenschappen 9 en 10 juni 2018 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. FYSION Nijverdal De wedstrijd wordt gehouden in: VOLG BORDEN P-KNGU Sporthal de Kruidenwijk

Nadere informatie

BEPALINGEN PER TOESTEL NTS 2013 TURNEN DAMES

BEPALINGEN PER TOESTEL NTS 2013 TURNEN DAMES BEPALINGEN PER TOESTEL NTS 2013 TURNEN DAMES oktober 2014 Inhoudsopgave 1 TOESTELSPRINGEN 1 1.1 Belangrijke maten en eisen 1 1.2 Algemene bepalingen 4 2 BRUG ONGELIJK 5 2.1 Belangrijke maten en eisen 5

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 1. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 1. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 1 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd 1- D1 Pupil 2

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement E/F/G Junior - Supplement F/G/H Jeugd 2 - Supplement G/H Voorgeschreven:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd 1- D1 Pupil 2

Nadere informatie

Regiowedstrijd divisie N1 N2 N3 N4 GTV AMMERZODEN

Regiowedstrijd divisie N1 N2 N3 N4 GTV AMMERZODEN Regiowedstrijd divisie 1-2-3 N1 N2 N3 N4 11 januari 2014 technische commissie Turnen Dames Midden Nederland i.s.m. GTV AMMERZODEN Algemene wedstrijd gegevens Organisatie: Plaats wedstrijd: Technische commissie

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost en Gelderse Vallei. TOESTELTURNEN DAMES 4 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost en Gelderse Vallei. TOESTELTURNEN DAMES 4 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost en Gelderse Vallei TOESTELTURNEN DAMES 4 e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement

Nadere informatie

Praktijkdag Sprong - Brug TD1 Jurycursus NTS Voorgeschreven Oefenstof Niveau D2/D3

Praktijkdag Sprong - Brug TD1 Jurycursus NTS Voorgeschreven Oefenstof Niveau D2/D3 Praktijkdag Sprong - Brug TD1 Jurycursus NTS Voorgeschreven Oefenstof Niveau D2/D3 Docent: Femke van der Beek E-mail: josientje78@live.nl Programma Brug Theorie Praktijk Sprong Theorie Praktijk jurycursus

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 1 en 2 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. Turn Centrum Twente

District Oost. Toestelkampioenschappen. 1 en 2 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. Turn Centrum Twente District Oost Toestelkampioenschappen 1 en 2 juni 2019 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. Turn Centrum Twente Turnhal Weusthag Uitslagsweg 102 Hengelo (OV) Geachte trainers, bestuursleden

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement E/F/G Junior - Supplement F/G/H Jeugd 2 - Supplement G/H Voorgeschreven:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie Keuze: Senior - Supplement C Junior - Supplement D Jeugd 2 - Supplement E Voorgeschreven:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Veluwezoom, Gelderse Vallei, Randmeren. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Veluwezoom, Gelderse Vallei, Randmeren. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Veluwezoom, Gelderse Vallei, Randmeren Bondsbureau Beekbergen Lage bergweg 10 Beekbergen 055-505 8700 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost, Gelderse Vallei, Randmeren. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost, Gelderse Vallei, Randmeren. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost, Gelderse Vallei, Randmeren Bondsbureau Beekbergen Lage bergweg 10 Beekbergen 055-505 8700 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost TOESTELTURNEN DAMES 2e divisie Keuze: Senior - Supplement B Junior - Supplement C Jeugd 2 - Supplement D Voorgeschreven: Jeugd 1- N3 Pupil 2 N2 Pupil

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost TOESTELTURNEN DAMES Pré- instap Voorgeschreven: Pré-instap 1 & 2 D3 Pré-instap 1 & 2 D2 Pré-instap D1 Pré- instap N3 Zaterdag

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 14 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. De Zwolse Gymnastiekverenigingen

District Oost. Toestelkampioenschappen. 14 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. De Zwolse Gymnastiekverenigingen District Oost Toestelkampioenschappen 14 juni 2014 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. De Zwolse Gymnastiekverenigingen De wedstrijd wordt gehouden in: Hogeschool Windesheim/CALO

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie Keuze: Senior - Supplement C Junior - Supplement D Jeugd 2 - Supplement E Voorgeschreven: Jeugd 1- N4 Pupil 2 - N3 Pupil

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 11 en 12 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. YPSILON DOETINCHEM

District Oost. Toestelkampioenschappen. 11 en 12 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. YPSILON DOETINCHEM District Oost Toestelkampioenschappen 11 en 12 juni 2016 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. YPSILON DOETINCHEM De wedstrijd wordt gehouden in: Sazahal Doetinchem Sportweg 1

Nadere informatie

azsv DOS Eck en Wiel

azsv DOS Eck en Wiel Districtsfinale divisie 3 + N3 & N4 11 mei 2014 technische commissie Turnen Dames Midden Nederland i.s.m. azsv DOS Eck en Wiel Turnen, Streetdance en Gymnastiek Algemene wedstrijd gegevens Organisatie:

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 27 en 28 mei Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. S.V.

District Oost. Toestelkampioenschappen. 27 en 28 mei Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. S.V. District Oost Toestelkampioenschappen 27 en 28 mei 2017 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. S.V. RADUGA ENTER Hoofdsponsor van deze wedstrijd: De wedstrijd wordt gehouden in:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 3. TOESTELTURNEN DAMES 6e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 3. TOESTELTURNEN DAMES 6e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 3 TOESTELTURNEN DAMES 6e divisie Keuze: Senior - Supplement F / G Junior - Supplement G / H Jeugd 2 - Supplement H Voorgeschreven:

Nadere informatie

INHOUD: Jurering pagina 1,2 Indelingen divisies, leeftijden en niveaus pagina 2 Doorstroming pagina 3 Organogram KNGU pagina 4

INHOUD: Jurering pagina 1,2 Indelingen divisies, leeftijden en niveaus pagina 2 Doorstroming pagina 3 Organogram KNGU pagina 4 BEOORDELING EN WEDSTRIJDSYSTEEM MEISJES INHOUD: Jurering pagina 1,2 Indelingen divisies, leeftijden en niveaus pagina 2 Doorstroming pagina 3 Organogram KNGU pagina 4 Jurering Turnen is een jurysport,

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd 1- D1 Pupil 2

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 1. TOESTELTURNEN DAMES Pre-instap1 en Pre-instap2

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 1. TOESTELTURNEN DAMES Pre-instap1 en Pre-instap2 Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 1 TOESTELTURNEN DAMES Pre-instap1 en Pre-instap2 Voorgeschreven: Pre-instap2- D1 Pre-instap1- D2 en pre-instap2-d2 Pre-instap1- D3

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES Pre-instap1 en pre-instap2

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES Pre-instap1 en pre-instap2 Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 2 TOESTELTURNEN DAMES Pre-instap1 en pre-instap2 Voorgeschreven: Pre-instap2 - D1 Pre-instap1 en pre-instap2 - D2 Pre-instap1 en

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 10 en 11 juni 2017

District Oost. Toestelkampioenschappen. 10 en 11 juni 2017 District Oost Toestelkampioenschappen 10 en 11 juni 2017 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. Zaterdag; C.G.V. D.O.K. EDE Zondag; W.I.K. RHEDEN De wedstrijd wordt gehouden in:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie Keuze: Senior - Supplement C Junior - Supplement D Jeugd 2 - Supplement E Voorgeschreven:

Nadere informatie

Nederlandse Studenten Turn Bond

Nederlandse Studenten Turn Bond Nederlandse Studenten Turn Bond Dames Reglement 2014 Versie: 2.0 Inhoudsopgave Inleiding 3 - D-score 3 - E-score 4 - Voorbeeld bepalen score 4 Algemene bepalingen 5 Supplementen per niveau 7 - Dames 1

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 4 en 5 juni 2016. Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m.

District Oost. Toestelkampioenschappen. 4 en 5 juni 2016. Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. District Oost Toestelkampioenschappen 4 en 5 juni 2016 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. FYSION NIJVERDAL De wedstrijd wordt gehouden in: Sporthal de Kruidenwijk Kuperserf

Nadere informatie

Werkboek Turnen Heren Noord K B O TURNEN HEREN NOORD

Werkboek Turnen Heren Noord K B O TURNEN HEREN NOORD W ER K B O E 2017-2018 TURNEN HEREN NOORD K 1 Wedstrijdenseizoen 2017-2018 Hier kunt u alle belangrijke en gewijzigde informatie vinden m.b.t. het heren turnen van het komende seizoen, 2017-2018. In de

Nadere informatie

Clubteamwedstrijden District Oost

Clubteamwedstrijden District Oost Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Clubteamwedstrijden District Oost Organisatie: RGV RUURLO & PENTA WINTERSWIJK i.s.m. districts technische commissie Turnen zaterdag 1 & zondag 11 november 2018 Sport-

Nadere informatie

Clubteamwedstrijd Regio Midden Nederland Supplemente A/B + C + D + E. Sport Vereent Utrecht

Clubteamwedstrijd Regio Midden Nederland Supplemente A/B + C + D + E. Sport Vereent Utrecht Clubteamwedstrijd Regio Midden Nederland Supplemente A/B + C + D + E 1 maart 2014 technische commissie Turnen Dames Midden Nederland i.s.m. Sport Vereent Utrecht Algemene wedstrijd gegevens Organisatie:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 2 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie Keuze: Senior - Supplement C Junior - Supplement D Jeugd 2 - Supplement E Voorgeschreven:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost en Gelderse Vallei. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost en Gelderse Vallei. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost en Gelderse Vallei TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven:

Nadere informatie

TECHNISCHE REGLEMENT NOORDELIJKE KAMPIOENSCHAPPEN MICROTEAMGYM 2018

TECHNISCHE REGLEMENT NOORDELIJKE KAMPIOENSCHAPPEN MICROTEAMGYM 2018 TECHNISCHE REGLEMENT NOORDELIJKE KAMPIOENSCHAPPEN MICROTEAMGYM 2018 De bepalingen in deze bijlage gelden in aanvulling op het bepaalde in bijlage 1 en 2. In geval van strijdigheid van de bepalingen in

Nadere informatie

NTS Reglement. voorgeschreven oefenstof. Deel 3 Sectie 10 t/m 13 TOESTELLEN

NTS Reglement. voorgeschreven oefenstof. Deel 3 Sectie 10 t/m 13 TOESTELLEN NTS 2013 Reglement voorgeschreven oefenstof Deel 3 Sectie 10 t/m 13 TOESTELLEN DEEL III TOESTELLEN VOORGESCHREVEN SECTIE 10 SPRONG VOORGESCHREVEN Artikel 10.1 Algemeen Bij de voorgeschreven sprongen hebben

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Districtsfinale District Oost TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie Keuze: Senior - Supplement C Junior - Supplement D Jeugd 2 - Supplement E Voorgeschreven: Jeugd 1- N4

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost. TOESTELTURNEN DAMES Finale 6e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost. TOESTELTURNEN DAMES Finale 6e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost TOESTELTURNEN DAMES Finale 6e divisie Keuze: Senior - Supplement G, F en H Junior Supplement G en H Jeugd 2 - Supplement H Voorgeschreven: Jeugd 1-

Nadere informatie

BIJLAGE 3 TECHNISCH REGLEMENT GROEPSSPRINGEN. Micro Teamgym WEDSTRIJDREGLEMENT

BIJLAGE 3 TECHNISCH REGLEMENT GROEPSSPRINGEN. Micro Teamgym WEDSTRIJDREGLEMENT BIJLAGE 3 TECHNISCH REGLEMENT Micro Teamgym WEDSTRIJDREGLEMENT PAGINA 1 VAN 12 7 september 2018 Micro Teamgym reglement, februari 2017. Algemeen Uitgangspunt is het Teamgym reglement van het European Union

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd 1-

Nadere informatie

in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team.

in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team. Competitiereglement 2017-2018 1. Vóór 22 oktober 2018 dienen alle verenigingen die deelnemen aan de turncompetitie zich in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team.

Nadere informatie

Programma. Praktijkdag Sprong - Brug TD1 Jurycursus NTS Voorgeschreven Oefenstof Niveau D2/D3. Programma.

Programma. Praktijkdag Sprong - Brug TD1 Jurycursus NTS Voorgeschreven Oefenstof Niveau D2/D3. Programma. Praktijkdag Sprong - Brug TD1 Jurycursus 2017-2020 NTS Voorgeschreven Oefenstof Niveau D2/D3 Docent: E-mail: Brug Theorie Praktijk Sprong Theorie Praktijk Programma jurycursus TD1 2 Theorie Herhaling Modules

Nadere informatie

Uitnodiging Turn Totaal Breda Cup

Uitnodiging Turn Totaal Breda Cup Uitnodiging Turn Totaal Breda Cup 2 en 3 december 2017 www.bredagym.nl Geachte bestuursleden, train(st)ers, turnsters en juryleden, Voor de tweede keer organiseert BredaGym ook dit jaar weer De Turn Totaal

Nadere informatie

Bijlage. Activiteitenboek. Regionale Technische Commissie Turnen Dames Midden Nederland

Bijlage. Activiteitenboek. Regionale Technische Commissie Turnen Dames Midden Nederland Bijlage Activiteitenboek Regionale Technische Commissie Turnen Dames Midden Nederland Groepsspringwedstrijden D - E recreatie Seizoen 2017-2018 Inhoudsopgave Groepsspringwedstrijden D - E recreatie regio

Nadere informatie

tbv seizoen 2018/2019 laatste wijziging 1 december 2018

tbv seizoen 2018/2019 laatste wijziging 1 december 2018 tbv seizoen 2018/2019 laatste wijziging 1 december 2018 Voor u ligt de handleiding voor de Jong Talenten Wedstrijden. Hierin vindt u alles wat u weten moet om een wedstrijddag te organiseren Wij hopen

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

Voorgenomen aanpassingen wedstrijdzaken, juryzaken en oefenstof Turnen Dames 2018

Voorgenomen aanpassingen wedstrijdzaken, juryzaken en oefenstof Turnen Dames 2018 Voorgenomen aanpassingen wedstrijdzaken, juryzaken en oefenstof Turnen Dames 2018 In dit bestand zijn de voornaamste aanpassingen voor het seizoen 2018 opgenomen. De wijzigingen hebben grotendeels betrekking

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost TOESTELTURNEN DAMES 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement F en G Junior - Supplement G en H Jeugd 2 Supplement H Voorgeschreven:

Nadere informatie

Reglement NTS voorgeschreven oefenstof. Deel 2 Sectie 6 t/m 9. Deel 2 Sectie 6 t/m 9 Voorgeschreven oefenstof NTS 2013 LTCTD (aug14)

Reglement NTS voorgeschreven oefenstof. Deel 2 Sectie 6 t/m 9. Deel 2 Sectie 6 t/m 9 Voorgeschreven oefenstof NTS 2013 LTCTD (aug14) NTS 2013 Reglement voorgeschreven oefenstof Deel 2 Sectie 6 t/m 9 DEEL II SECTIE 6 BEOORDELING VAN DE OEFENING BEPALING VAN DE SCORE VOORGESCHREVEN Berekening van de eindscore Artikel 6.1 Algemeen De regels

Nadere informatie

BEPALINGEN PER TOESTEL NTS TURNSTERS

BEPALINGEN PER TOESTEL NTS TURNSTERS BEPALINGEN PER TOESTEL NTS TURNSTERS Juli 2009 Inhoudsopgave 1 TOESTELSPRINGEN 1 1.1 Belangrijke maten en eisen 1 1.2 Algemene bepalingen 3 1.3 Gebruik van matten 3 1.4 Gebruik landingsmat of dempingsmat

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames Regio Zuid-West Nederland

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames Regio Zuid-West Nederland Wedstrijdinformatie Turnen Dames Regio Zuid-West Nederland Seizoen 2013-2014 Voorwoord Beste bestuursleden, trainers en turnsters, Voor het wedstrijdseizoen dat eind 2013 weer van start zal gaan heeft

Nadere informatie

BIJLAGE 4 TECHNISCH REGLEMENT GROEPSSPRINGEN. D/E reglement WEDSTRIJDREGLEMENT

BIJLAGE 4 TECHNISCH REGLEMENT GROEPSSPRINGEN. D/E reglement WEDSTRIJDREGLEMENT BIJLAGE 4 TECHNISCH REGLEMENT D/E reglement WEDSTRIJDREGLEMENT PAGINA 1 VAN 18 7 september 2018 D- EN E-REGLEMENT 1. Doel Het groepsspringen op D- en E-niveau is bestemd voor de recreatieve springer. Het

Nadere informatie

BIJLAGE 3 TECHNISCH REGLEMENT. GROEPSSPRINGEN Micro Teamgym WEDSTRIJDREGLEMENT

BIJLAGE 3 TECHNISCH REGLEMENT. GROEPSSPRINGEN Micro Teamgym WEDSTRIJDREGLEMENT BIJLAGE 3 TECHNISCH REGLEMENT GROEPSSPRINGEN Micro Teamgym WEDSTRIJDREGLEMENT Micro Teamgym reglement, februari 2017. Algemeen Uitgangspunt is het Teamgym reglement van het European Union of Gymnastics

Nadere informatie

Werkboek Turnen Heren Noord 2014-2015 K B O TURNEN HEREN NOORD

Werkboek Turnen Heren Noord 2014-2015 K B O TURNEN HEREN NOORD W ER K B O E K 2014-2015 TURNEN HEREN NOORD 1 Wedstrijdenseizoen 2014-2015 Hier kunt u alle belangrijke en gewijzigde informatie vinden m.b.t. het heren turnen van het komende seizoen, 2014-2015. Nieuw

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,D2 en D3

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,D2 en D3 Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,D2 en D3 Seizoen 2017-2018 Inhoudsopgave 3 Adresgegevens Contactpersonen TCTD 4 Wedstrijdkalender 2017-2018 5-6 Algemene

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Heren Seizoen 2018 / Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU

Wedstrijdinformatie. Turnen Heren Seizoen 2018 / Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU Wedstrijdinformatie Turnen Heren Seizoen 2018 / 2019 Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU Inhoudsopgave 1 Commissieleden Turnen Heren... 3 2 Activiteitenoverzicht... 4 3 Algemene

Nadere informatie

District Oost Turnen Heren K.N.G.U.

District Oost Turnen Heren K.N.G.U. District Oost Turnen Heren K.N.G.U. Districtskampioenschap en 2 e plaatsingswedstrijd instap en pupil 2 e en 3 e divisie district Oost Districtskampioenschap instap en pupil 1 e divisie district Oost Districtskampioenschap

Nadere informatie

SPRONG NIVEAU D3 VOORGESCHREVEN OEFENSTOF. Categorie Toestel Sprong D-score Sprongnummer. Zweefrol 4.00 B. Ophurken gevolgd door rol voorover

SPRONG NIVEAU D3 VOORGESCHREVEN OEFENSTOF. Categorie Toestel Sprong D-score Sprongnummer. Zweefrol 4.00 B. Ophurken gevolgd door rol voorover SPRONG NIVEAU D3 VOORGESCHREVEN OEFENSTOF Categorie Toestel Sprong D-score Sprongnummer Instap * Verhoogd Vlak (90 cm) Handstandoverslag tot ruglig 4.0 A Zweefrol 4.00 B Ophurken gevolgd door rol voorover

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland. Clubteamfinale 2015

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland. Clubteamfinale 2015 Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland Clubteamfinale 2015 Wedstrijdinformatie Clubteamfinale Turnen Dames District Zuid Inhoud Inhoud... - 2 - Datum... - 2 - Locatie... - 2

Nadere informatie

5. De indeling geschiedt op basis van de uitslagen van het afgelopen wedstrijdseizoen. Alle ploegen dienen elk jaar opnieuw te worden ingeschreven.

5. De indeling geschiedt op basis van de uitslagen van het afgelopen wedstrijdseizoen. Alle ploegen dienen elk jaar opnieuw te worden ingeschreven. Turncompetitie Regelgeving en organisatie. 1. De turncompetitie start na de werkvergadering van 4 november 2015. Vóór 22 oktober 2015 dienen alle verenigingen die deelnemen aan de turncompetitie zich in

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,-D2 en D3

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,-D2 en D3 Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,-D2 en D3 Seizoen 2018-2019 Inhoudsopgave 1 Voorblad 2 Inhoudsopgave 3 Adresgegevens Contactpersonen TCTD 4 Wedstrijdkalender

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd

Nadere informatie

HELPDESK. Keuze oefenstof

HELPDESK. Keuze oefenstof HELPDESK Keuze oefenstof 1 2 HELPDESK Keuze oefenstof Sectie 2 Voorschriften voor turnsters Gebruik planken Een turnster heeft recht op het gebruik van een zachte plank met blauwe of zilveren veren bij

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost, Regio Gelderland Oost Rayon de Achterhoek & de Graafschap

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost, Regio Gelderland Oost Rayon de Achterhoek & de Graafschap Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost, Regio Gelderland Oost Rayon de Achterhoek & de Graafschap TOESTELTURNEN DAMES 6e divisie zaterdag Keuze: Senior - Supplement F & G, Junior supplement

Nadere informatie

PW 2 Voorgeschreven oefenstof Gelderland, PW 2 keuze 4-6 e divisie en PW 2 Benjamin & pupil NTS 16

PW 2 Voorgeschreven oefenstof Gelderland, PW 2 keuze 4-6 e divisie en PW 2 Benjamin & pupil NTS 16 District Oost Turnen Heren PW 2 Voorgeschreven oefenstof Gelderland, PW 2 keuze 4-6 e divisie en PW 2 Benjamin & pupil NTS 16 adresgegevens: Aladnahal Bevrijding 1 7121 WN Aalten Tel: 0543-474590 Entree:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES REGIOFINALE 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES REGIOFINALE 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES REGIOFINALE 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd 1- D1

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Limburg

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Limburg Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Limburg Seizoen 2017-2018 Adresgegevens commissie en wedstrijdkalender 2017-2018 District Zuid Wedstrijdsecretariaat Turnen Dames Limburg: Gaby Peeters en

Nadere informatie

Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen

Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen 2015 2016 Commissieleden Voorzitter / Secretariaat Koen Deckers 06 24197129; koendeckers2@hotmail.com Penningmeester Kees den Uijl 030 6033560 (20:00-22:00

Nadere informatie

Activiteitenboek KNGU RAYON WEST-FRIESLAND

Activiteitenboek KNGU RAYON WEST-FRIESLAND Activiteitenboek 2015-2016 KNGU RAYON WEST-FRIESLAND Ursem Augustus 2015 1 Inhoudsopgave Rayoncommissie 3 Kalender 2015-2016 4 Algemene bepalingen wedstrijden Turnen Dames 6 Leeftijdsindeling Turnen Dames

Nadere informatie

Informatie voor deelnemers en trainers

Informatie voor deelnemers en trainers Informatie voor deelnemers en trainers Het Sidijk Gymnastics Tournament wedstrijdsysteem Het Sidijk Gymnastics Tournament werk al jaren met een specifiek systeem. Er wordt gebruik gemaakt van een inturnhal

Nadere informatie

Werkboek Rayon Noord

Werkboek Rayon Noord Werkboek 2017-2018 Rayon Noord Regio Noord Holland District Mid-west Rayoncommissie: Voorzitter & Juryzaken: P. Leegwater Marinapark 197 1785 DG Den Helder Tel: 0613110902 E-mail: p.leegwater2@gmail.com

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost Rayons De Achterhoek en De Graafschap. TOESTELTURNEN DAMES 6e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost Rayons De Achterhoek en De Graafschap. TOESTELTURNEN DAMES 6e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost Rayons De Achterhoek en De Graafschap Aladnahal Bevrijding 1 7121 WN Aalten 0543-474590 TOESTELTURNEN DAMES 6e divisie Keuze:

Nadere informatie

GROEPSSPRINGWEDSTRIJDEN D+E REGIO MIDDEN NEDERLAND

GROEPSSPRINGWEDSTRIJDEN D+E REGIO MIDDEN NEDERLAND GROEPSSPRINGWEDSTRIJDEN D+E REGIO MIDDEN NEDERLAND Wedstrijddatum: 01-11-2014 Recreatieve springwedstrijden MN in de Snellerpoort in Woerden, Inschrijven voor 04-10-2014 bij: Het Loket van de KNGU en bij

Nadere informatie

EVENWICHTSBALK NIVEAU PUPIL 2 DISTRICT 2 VOORGESCHREVEN OEFENSTOF. = opsprong. = afsprong

EVENWICHTSBALK NIVEAU PUPIL 2 DISTRICT 2 VOORGESCHREVEN OEFENSTOF. = opsprong. = afsprong EVENWICHTSBALK NIVEAU PUPIL DISTRICT VOORGESCHREVEN OEFENSTOF = opsprong = afsprong November 01 EVENWICHTSBALK NIVEAU PUPIL DISTRICT VOORGESCHREVEN OEFENSTOF Evenwichtsbalk Choreografie. Thema: Tinnen

Nadere informatie

Regionale Technische Commissie. Turnen Dames Midden Nederland

Regionale Technische Commissie. Turnen Dames Midden Nederland Seizoen 2016-2017 Regionale Technische Commissie Turnen Dames Midden Nederland oefenstof 3-4 Kamp recreatie Seizoen 2016-2017 Inhoudsopgave Algemene bepalingen oefenstof... 3 Keuze onderdelen... 4 Oefenstof

Nadere informatie

Distr.Kamp. Land.div + PW2 div 2+3 VO

Distr.Kamp. Land.div + PW2 div 2+3 VO District Oost Turnen Heren K.N.G.U. Distr.Kamp. Land.div + PW2 div 2+3 VO 19-1-2019 adresgegevens: SaZa Topsporthal Achterhoek Sportweg 1 7006 GJ Doetinchem Tel: 0314-327739 Entree: Volwassenen 3,00 Jeugd

Nadere informatie

INDIVIDUEEL SPRINGEN RAYON ROTTERDAM ZUID

INDIVIDUEEL SPRINGEN RAYON ROTTERDAM ZUID INDIVIDUEEL SPRINGEN RAYON ROTTERDAM ZUID Niveau Er kan worden gesprongen op 4 niveaus; A, B, C en D niveau. Men mag op een wedstrijddag per toestel maar op 1 niveau uitkomen, m.a.w. men kan per toestel

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie Regiofinale

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie Regiofinale Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie Regiofinale Keuze: Senior - Supplement E Junior - Supplement F Jeugd 2 - Supplement G Voorgeschreven: Jeugd 1- D2

Nadere informatie

LEIDRAAD VOOR SELECTIE TURNEN

LEIDRAAD VOOR SELECTIE TURNEN LEIDRAAD VOOR SELECTIE TURNEN Voorwoord Welkom bij de selectie van Sportvereniging Zilvermeeuw Altena. Doel van deze leidraad is alle zaken die betrekking hebben op deelname aan het selectie turnen voor

Nadere informatie

Infoboekje. Wedstrijdgroep A- en B-selectie

Infoboekje. Wedstrijdgroep A- en B-selectie Infoboekje Wedstrijdgroep A- en B-selectie Inhoudsopgave: Hoofdstuk I Informatie voor A- en B-selectie: 1. Informatie A- en B-selectie.... 4 pag. Dit 1 document heeft als doel een aantal zaken voor u als

Nadere informatie

NTS Reglement. Deel 1 Sectie 1 t/m 5. Deel 1 sectie 1 t/m 5 Voorgeschreven en Keuze oefenstof NTS 2013 LTCTD (aug14)

NTS Reglement. Deel 1 Sectie 1 t/m 5. Deel 1 sectie 1 t/m 5 Voorgeschreven en Keuze oefenstof NTS 2013 LTCTD (aug14) NTS 2013 Reglement Deel 1 Sectie 1 t/m 5 DEEL I SECTIE 1 VOORSCHRIFTEN VAN TOEPASSING OP DE WEDSTRIJDDEELNEMERS DOEL DOEL Het primaire doel van de Waarderingsvoorschriften is om : 1. Te voorzien in een

Nadere informatie

HELPDESK keuze oefenstof

HELPDESK keuze oefenstof HELPDESK keuze oefenstof Versie 6 februari 2018 Doel: Het doel van de helpdesk is om verduidelijking te brengen bij het lezen van het reglement. Uitgangspunten: Het reglement is altijd leidend. Beeld en

Nadere informatie

Informatieboekje Afdeling gymnastiek DIO-Ugchelen

Informatieboekje Afdeling gymnastiek DIO-Ugchelen Informatieboekje Afdeling gymnastiek DIO-Ugchelen 1 Voorwoord Wij heten u van harte welkom bij de afdeling gymnastiek van DIO- Ugchelen. U bent geïnteresseerd in gymnastiek en heeft misschien al een proefles

Nadere informatie