Tentoonstellingen 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tentoonstellingen 2017"

Transcriptie

1 Tentoonstellingen 2017 Béla Tarr 21 januari 7 mei 2017 The Turin Horse (Béla Tarr, 2011, VEGA Film) Tentoonstelling over het werk van de Hongaarse filmmaker Béla Tarr (Pécs, Hongarije, 1955). Béla Tarr wordt wereldwijd beschouwd als een van de belangrijkste en meest invloedrijke filmauteurs van de afgelopen dertig jaar. Tarr is de meester van het lange shot, de meester van de prachtig in beeld gebrachte, trage, zwaarmoedige films over de condition humaine. Hij brak internationaal door met Damnation (1988) en breidde zijn roem en aanzien uit met het achturige Sátántango (1994), Werckmeister Harmóniák (2000) en The Turin Horse (2011). Tarr beschouwt The Turin Horse als een film over het einde van de wereld en daarmee tegelijkertijd als het einde van zijn eigen filmografie. Hij kon zich niet voorstellen ooit nog een film te kunnen maken die nog uitgebeender, nog zwaarder, nog meer tot de essentie teruggebracht zou zijn dan The Turin Horse. Sindsdien bestiert Tarr een filmschool in Sarajevo. Voor de tentoonstelling in EYE neemt Tarr echter voor het eerst weer de camera ter hand om een tweetal nieuwe scènes te filmen. Het is zijn boosheid over de houding binnen Europa, en met name in Hongarije, tegenover de migranten, die hem dwingt een statement te maken, een uitspraak te doen. EYE Filmmuseum IJPromenade KT Amsterdam Postbus BJ Amsterdam Marnix van Wijk Publiciteitsmanager marnixvanwijk@eyefilm.nl T Inge Scheijde Marketing manager ingescheijde@eyefilm.nl T pers@eyefilm.nl

2 Béla Tarr Op zestienjarige leeftijd begon Béla Tarr al met het maken van films, veelal naturalistische en geëngageerde sociale drama's en documentaires. Na zijn opleiding aan de filmacademie in Boedapest ontwikkelde hij een eigenzinnige en invloedrijke stijl. Sinds Damnation (1988) kenmerken Tarrs films zich door lange takes en weinig montage, doorgaans opgenomen in adembenemend zwart-wit. Zijn personages leven armoedige levens in doffe uitzichtloosheid op het desolate Hongaarse platteland. Tarr toont ons het bestaan ontdaan van alle franje en nodigt zijn kijkers uit tot mededogen. Zijn werkwijze, en in het bijzonder de uitzonderlijk lange takes dwingen het narratief als het ware naar de achtergrond. Zijn latere films hebben een sterk contemplatief karakter. Bij het werk van Béla Tarr zijn stijl en inhoud onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zijn films getuigen van een somber wereldbeeld waarin de mens geen enkele grip heeft op zijn eigen bestaan en gedwongen is het leven passief te ondergaan. Een leven dat in Tarrs films een extreme uitzichtloosheid heeft en zich afspeelt in de marge van de maatschappij. De personen in zijn films zijn in de steek gelaten door het leven, hebben geen of nauwelijks hoop. De films spelen zich veelal af in een troosteloze omgeving waar verval, afbraak en desinteresse heersen. Maar uit deze situatie maakt Tarr als een van de grootmeesters van de hedendaagse cinema een oeuvre dat hypnotiserend is in zijn beeldende kracht. Tarr durft als geen ander te vertrouwen op het beeld. Hij filmt sinds Damnation louter in zwart-wit, of eigenlijk zou je beter kunnen zeggen in grijs, en gebruikt extreem lange shots waarin de camera heel langzaam een ruimte of een landschap verkent. In combinatie met het nagenoeg ontbreken van een klassieke verhaallijn versterkt deze manier van filmen de gemoedstoestand van zijn personages en de uitzichtloosheid van het bestaan. Tarr heeft onmiskenbaar een sombere visie op de maatschappij, maar toont een groot mededogen voor zijn personages door in de regen, de modder, de afbraak en de uitzichtloosheid een poëzie te brengen die van dat mededogen getuigt. Speciaal voor EYE heeft Tarr een tentoonstelling ontwikkeld die het midden houdt tussen een film, een theaterdecor en een installatie. Hij wil een stem geven aan het grote aantal migranten dat de afgelopen twee jaar in Europa is gestrand. Tarr heeft in zijn films altijd de keerzijde van de vooruitgang, de andere kant van de medaille laten zien en het is daarom niet verwonderlijk dat hij zich geroepen voelt om een statement te maken dat gericht is tegen de onmenselijke behandeling van de duizenden migranten die proberen hun leven een waarde te geven die hen in Europa niet gegund wordt.

3 In EYE toont Tarr middels gevonden beelden, oorlogsbeelden, fragmenten uit zijn eigen films, rekwisieten en een tweetal speciaal voor de tentoonstelling opgenomen nieuwe scènes niet alleen zijn sombere wereldbeeld, maar tegelijkertijd zijn mededogen voor de buitengeslotenen van onze samenleving. Bovendien toont EYE een tweetal omvangrijke installaties bestaande uit fragmenten uit zijn oeuvre. Tarr: Ik beschouw film nog steeds niet als showbusiness, maar als de zevende kunst. Ik ben nooit geïnteresseerd geweest in verhalen, omdat het verhaal altijd hetzelfde is. Lees het Oude Testament maar, het staat er allemaal al in, we hebben geen nieuwe verhalen te vertellen, we belanden altijd in hetzelfde oude verhaal. EYE volgt al langer het werk van de internationaal gelauwerde regisseur, wiens werk met regelmaat te zien is geweest in Nederland. Béla Tarr staat bekend om zijn liefde voor de lange vertelling, waarin de uiterste mogelijkheden van de filmtaal worden verkend. EYE heeft alle films in zijn collectie en in distributie gebracht.

4 Martin Scorsese The Exhibition 25 mei 3 september 2017 Taxi Driver (Martin Scorsese, 1976, Columbia Pictures) Eens per jaar wijdt EYE een grote tentoonstelling aan een belangrijke filmauteur, zoals Stanley Kubrick, Federico Fellini, David Cronenberg, Michelangelo Antonioni en afgelopen zomer Robby Müller. In de zomer van 2017 organiseert EYE een tentoonstelling over een van de belangrijkste Amerikaanse filmregisseurs van de afgelopen vijftig jaar: Martin Scorsese (Queens, New York, 1942). Scorseses prachtig gestileerde films verhalen over individuen in de marges van de samenleving. Zijn personages worden keer op keer geconfronteerd met angst en verraad en zijn maar zelden in staat zelf in te grijpen in hun levensloop. Geweld speelt in zijn films een centrale rol. Veel films spelen zich af in New York en in het bijzonder in Little Italy, een buurt voornamelijk bewoond door Italiaanse immigranten, waar Scorsese zelf opgroeide. Deze eerste grote tentoonstelling over de regisseur is hoofdzakelijk samengesteld uit zijn privécollectie in New York, en uit de collecties van Robert De Niro en Paul Schrader, ondergebracht in het Harry Ransom Center van de Universiteit van Texas in Austin.

5 Martin Scorsese Scorseses rijke oeuvre strekt zich uit vanaf zijn experimentele eerste films, via documentaires en muziekfilms, tot aan de psychothrillers waar hij beroemd mee is geworden. Bekende films zijn onder meer Mean Streets (1973), Taxi Driver (1976), Raging Bull (1980), The Last Temptation of Christ (1988), Goodfellas (1990), Hugo (2011) en The Wolf of Wall Street (2013). De invloed van de werken van de Europese auteurscinema en van het klassieke Hollywoodrepertoire zijn duidelijk herkenbaar in zijn werk; Scorsese heeft zich altijd uitvoerig verdiept in de geschiedenis van de cinema en maakt zich tot op de dag van vandaag sterk voor het behoud van het internationale filmerfgoed. Martin Scorsese componeert elk detail van zijn films. Het ritme van de afzonderlijke scènes wordt bepaald door de wisselwerking tussen camera, montage en geluid. Hij heeft in de loop van de tijd zijn eigen filmische handschrift ontwikkeld op basis van zijn interesse in het blootleggen van de motieven voor menselijk gedrag en zijn belangstelling voor de cinemataal. De tentoonstelling belicht Scorseses inspiratiebronnen en zijn specifieke manier van werken; het laat zien hoe zijn artistieke benadering van het vertellen van verhalen de moderne Amerikaanse cinema heeft beïnvloed. De tentoonstelling toont een groot aantal belangrijke filmfragmenten op grote schermen in de tentoonstellingsruimte, tezamen met documenten, setfoto s, persartikelen, originele scenario s, storyboards, set designs, kostuumontwerpen en een model van New York. Samenstelling en organisatie tentoonstelling: Deutsche Kinemathek Museum für Film und Fernsehen in Berlijn, in samenwerking met EYE Filmmuseum, Amsterdam.

6 Apichatpong Weerasethakul 16 september 3 december 2017 Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives (Apichatpong Weerasethakul, 2010, Kick the Machine, Illuminations Films) Een tentoonstelling van het werk van de Thaise filmregisseur en beeldend kunstenaar Apichatpong Weerasethakul (Bangkok, 1970). Apichatpong meervoudig winnaar op het Filmfestival Cannes is bekend om zijn verstilde films die zich altijd afspelen in de streek waar hij is opgegroeid in het noordoosten van Thailand. In zijn films en in zijn filminstallaties schetst Apichatpong een beeld van het bestaan in deze gebieden, waar het leven lijkt voort te gaan zonder noemenswaardige gebeurtenissen, maar waar onder het oppervlak van alles plaatsvindt. Apichatpong studeerde architectuur in Thailand, vertrok naar de Verenigde Staten waar hij in 1997 aan de School of the Art Institute in Chicago zijn master s degree of fine arts in filmmaking behaalde. In 1993 maakte hij zijn eerste korte film, won sindsdien vele belangrijke prijzen, nam deel aan de grote filmfestivals in onder meer Cannes, Venetië, Rotterdam en Toronto en was als beeldend kunstenaar aanwezig op de documenta 13 in Kassel (2012), op verschillende biënnales en had grote projecten in bijvoorbeeld Haus der Kunst in München, The New Museum, New York en in de Londense Tate Gallery. Onlangs werd bekendgemaakt dat hij de hoofdlaureaat is van de Prins Claus Prijs 2016.

Persbericht Amsterdam, 22 juni 2017

Persbericht Amsterdam, 22 juni 2017 Persbericht Amsterdam, 22 juni 2017 Locus: Apichatpong Weerasethakul Cao Guimarães Tentoonstelling 16 september t/m 3 december 2017 EYE Filmmuseum presenteert vanaf het najaar 2017 tot en met de lente

Nadere informatie

Persbericht Amsterdam, 6 april 2017

Persbericht Amsterdam, 6 april 2017 Persbericht Amsterdam, 6 april 2017 Wang Bing winnaar van de EYE Art & Film Prize 2017 Wang Bing is op donderdag 6 april uitgeroepen tot winnaar van de EYE Art & Film Prize 2017 tijdens een feestelijke

Nadere informatie

De cyclus van het leven. DeFietserFilm.nl

De cyclus van het leven. DeFietserFilm.nl Een film van Kees Hin DE FIETSER De cyclus van het leven Ets: Aat Veldhoen DeFietserFilm.nl Distributeur Mokum Filmdistributie van der Hoop Filmproducties 2018 Regie Kees Hin Scenario Sandra van Beek Camera

Nadere informatie

HET VERHAAL VAN DE TOTEMPAAL

HET VERHAAL VAN DE TOTEMPAAL HET VERHAAL VAN DE TOTEMPAAL ARC 13 - INTERIEUR De Ruyterkade 107 1011 AB Amsterdam info@kossmanndejong.nl Speciaal voor de tentoonstelling is een acht meter lange totempaal gemaakt door een groep Indiaanse

Nadere informatie

PRESSBOOK. Jesper JUST. Beeld Express

PRESSBOOK. Jesper JUST. Beeld Express PRESSBOOK Jesper JUST Beeld Express January 2018 Beeld Express JESPER FILMSOM IN ROND TE LOPEN TEKST TOM NUYTEMANS / STILLS & FOTO' S.IESPERJUST JUST WAAR KW( IX NAAR? DAT IS DE VRAAG DIE VEEL MENSEN ZICH

Nadere informatie

Shoot: Maakte die nieuwe status van de fotografie het voor jou makkelijker om jouw weg te vinden als zelfstandige fotografe?

Shoot: Maakte die nieuwe status van de fotografie het voor jou makkelijker om jouw weg te vinden als zelfstandige fotografe? PORTFOLIO isabelle pateer Isabelle Pateer studeerde fotografie aan Sint-Lukas in Brussel. Sinds 2007 legt ze zich toe op persoonlijke projecten die vragen oproepen bij aspecten van onze hedendaagse maatschappij.

Nadere informatie

Een eigenzinnig instituut in Nederland

Een eigenzinnig instituut in Nederland Een eigenzinnig instituut in Nederland Van hoge kunst tot populaire onderwerpen Het iconische gebouw is in 1992 ontworpen door Nederlands beroemdste architect Rem Koolhaas als een Palais des Festivals

Nadere informatie

Liefde voor Rubens brengt België naar Rotterdam: Vlaamse dame e bezoeker Pure Rubens

Liefde voor Rubens brengt België naar Rotterdam: Vlaamse dame e bezoeker Pure Rubens 20 december 2018, 15:07 (CET) Liefde voor Rubens brengt België naar Rotterdam: Vlaamse dame 100.000e bezoeker Pure Rubens Beeldmateriaal Voor de tentoonstelling Pure Rubens in Museum Boijmans Van Beuningen

Nadere informatie

BELA SILVA. Carnets de voyages

BELA SILVA. Carnets de voyages BELA SILVA Carnets de voyages BELA SILVA De Portugese kunstenares Bela Silva laat zich haar leven lang al niet tegenhouden door grenzen. Haar voorliefde voor geschiedenis en architectuur doen zelfs de

Nadere informatie

Persbericht Amsterdam, 29 september 2014

Persbericht Amsterdam, 29 september 2014 Persbericht Amsterdam, 29 september 2014 Interview, Van Gogh (2003) Loos, Van Gogh (1989) Alle films van Theo van Gogh in EYE Op 2 november 2014 is het precies tien jaar geleden dat columnist, interviewer

Nadere informatie

De landschappen van filmmaker Béla Tarr Menselijke waarden en de schande van een hek aan de grens

De landschappen van filmmaker Béla Tarr Menselijke waarden en de schande van een hek aan de grens De landschappen van filmmaker Béla Tarr Menselijke waarden en de schande van een hek aan de grens YOUTH JURY AWARD FILM BY THE SEA GEWELDIG! VARIETY BLIJFT NOG lang IN JE HOOFD ZITTEN CINE.NL INTRIGEREND

Nadere informatie

Co Westerik - Dagelijkse verwondering

Co Westerik - Dagelijkse verwondering 29 november 2018, 09:10 (CET) Co Westerik - Dagelijkse verwondering 9 februari tot en met 26 mei 2019 Beeldmateriaal In 2019 brengt Museum Boijmans Van Beuningen een hommage aan de onlangs op 94-jarige

Nadere informatie

Toelating en selectie Selectiecriteria Elke afstudeerrichting hanteert bij de selectie de volgende concrete criteria:

Toelating en selectie Selectiecriteria Elke afstudeerrichting hanteert bij de selectie de volgende concrete criteria: Toelating en selectie Selectiecriteria Elke afstudeerrichting hanteert bij de selectie de volgende concrete criteria: Regie Documentaire Weet in een door de student zelf gemaakte film al basaal te boeien

Nadere informatie

Film Fest Gent, Filmstof & Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster presenteren: Educatief project Federico Fellini Lezing + Expo

Film Fest Gent, Filmstof & Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster presenteren: Educatief project Federico Fellini Lezing + Expo Film Fest Gent, Filmstof & Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster presenteren: Educatief project Federico Fellini Lezing + Expo Lezing en bezoek expo Federico Fellini Ook dit jaar organiseren Film

Nadere informatie

AV THEORIE CAMERAREGIE

AV THEORIE CAMERAREGIE AV THEORIE CAMERAREGIE HET LOS OPNEMEN VAN SHOTS, HOE MOOI OOK, LEVERT NOG GEEN FILM OP!!! Film maken is een verhaal vertellen in beelden en dat verhaal wil je met mensen delen, je wilt je film aan een

Nadere informatie

Ooit maakte Venlo deel uit van het Romeinse rijk. De Venlose nederzetting was gelegen aan een knooppunt van belangrijke Romeinse wegen.

Ooit maakte Venlo deel uit van het Romeinse rijk. De Venlose nederzetting was gelegen aan een knooppunt van belangrijke Romeinse wegen. Inleiding Ooit maakte Venlo deel uit van het Romeinse rijk. De Venlose nederzetting was gelegen aan een knooppunt van belangrijke Romeinse wegen. Maar ook in de tijd daarna bleven de twee steden met elkaar

Nadere informatie

Educatie in EYE. 4-12 jaar. Primair onderwijs, Speciaal onderwijs. en Buitenschoolse opvang

Educatie in EYE. 4-12 jaar. Primair onderwijs, Speciaal onderwijs. en Buitenschoolse opvang Educatie in EYE 4-12 jaar Primair onderwijs, Speciaal onderwijs en Buitenschoolse opvang Educatie in EYE 4-12 jaar Bezorg uw leerlingen een leuk dagje uit! EYE nodigt u uit in de wereld van de film. Bij

Nadere informatie

PERSBERICHT. BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam. Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u

PERSBERICHT. BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam. Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u PERSBERICHT BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u OVER DE EXPOSITIE Cinzento, Portugees voor grijs, is een reeks

Nadere informatie

Commissierapport Grote Culturele Prijs van Drenthe 2018

Commissierapport Grote Culturele Prijs van Drenthe 2018 Commissierapport Grote Culturele Prijs van Drenthe 2018 Grote Culturele Prijs van Drenthe 2018 De Grote Culturele Prijs van Drenthe is ingesteld door de Provincie Drenthe en is bedoeld voor personen of

Nadere informatie

ROTTERDAM: HET LAATSTE NIEUWS VAN DE TOEKOMST

ROTTERDAM: HET LAATSTE NIEUWS VAN DE TOEKOMST STUDIO JEAN-MICHEL CRAPANZANO CONCEPT / DRIVE TO CONNECT ROTTERDAM ROTTERDAM: HET LAATSTE NIEUWS VAN DE TOEKOMST Participatief kunstproject in Rotterdam Concept: Studio Jean-Michel Crapanzano Uitvoering

Nadere informatie

Sanne Sannes, Zonder titel, ong. 1967. Ontwikkelgelatinezilverdruk

Sanne Sannes, Zonder titel, ong. 1967. Ontwikkelgelatinezilverdruk Sanne Sannes, Zonder titel, ong. 1967. Ontwikkelgelatinezilverdruk Sanne Sannes, The Face of Love Fotografie uit de collectie van het Rijksmuseum 13 november 15 december 2013 Het onlangs geheel gerenoveerde

Nadere informatie

Kunstfilosofisch Kwartet

Kunstfilosofisch Kwartet Kunstfilosofisch Kwartet dr. Rob van Gerwen Departement Wijsbegeerte Universiteit Utrecht Chassé Breda, februari-maart 2016 Inhoudsopgave Website http://www.phil.uu.nl/~rob/ 1 vandaag 1 2 Film en toneel

Nadere informatie

Beeldtaal in toekomstgericht onderwijs

Beeldtaal in toekomstgericht onderwijs Beeldtaal in toekomstgericht onderwijs Eind januari bracht het Platform Onderwijs2032 het eindadvies uit met hun visie op toekomstgericht onderwijs. Het rapport bevat veel bruikbare ideeën en aandacht

Nadere informatie

Mini-docu - Les 1 Het begin van je documentaire

Mini-docu - Les 1 Het begin van je documentaire Mini-docu - Les 1 Het begin van je documentaire [Om deze lesbrief in te kunnen vullen heb je de nieuwste versie van Adobe Reader nodig] Naam: Klas: Naam docent: Tijdens dit filmproject ga je de geschiedenis

Nadere informatie

INFORMATIE ROTTERDAM CULTUURDAG CKV1 donderdag 18 april 2013

INFORMATIE ROTTERDAM CULTUURDAG CKV1 donderdag 18 april 2013 INFORMATIE ROTTERDAM CULTUURDAG CKV1 donderdag 18 april 2013 SCAPINO BALLET EN HET WERELDMUSEUM Het Scapino Ballet is een Nederlands ballet- en dansgezelschap uit Rotterdam. Het Scapino Ballet was de eerste

Nadere informatie

Uitleendossier Expo Human Migration

Uitleendossier Expo Human Migration Uitleendossier Expo Human Migration GoodPlanet Belgium Sinds 1997 inspireert GoodPlanet Belgium jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren, door positieve acties te ondernemen en expertise te

Nadere informatie

CEES POST OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

CEES POST OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag CEES POST HAAGSE KUNSTENAARS Inspiratie vormgeving en uitgangspunten: Al in een vroeg stadium van mijn kunstenaarschap kreeg ik belangstelling

Nadere informatie

You are my Friend. L&F Producties presenteert in coproductie met KRO-NCRV een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster

You are my Friend. L&F Producties presenteert in coproductie met KRO-NCRV een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster L&F Producties presenteert in coproductie met KRO-NCRV een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster You are my Friend montage Mario Steenbergen Camera Peter Lataster geluid Gertjan Miedema uitvoerend

Nadere informatie

Voorwoord. Bernt Schneiders Burgemeester van Heemskerk.

Voorwoord. Bernt Schneiders Burgemeester van Heemskerk. Voorwoord Heemskerk is een veelzijdige gemeente. Soms is het stedelijk, dan weer dorps. Er is veel natuur en anderzijds de staalindustrie. Ook op het gebied van cultuur is Heemskerk veelzijdig. In de openbare

Nadere informatie

The House of Our Fathers

The House of Our Fathers The House of Our Fathers recyclage project Installatie van Jan Lauwers haus der kunst München 2007 The House of Our Fathers, recyclage project Installatie - 20m x 5m x 5m De eerste constructie (1 ste versie)

Nadere informatie

Lesplan Keith Haring (2 lessen)

Lesplan Keith Haring (2 lessen) Lesplan Keith Haring (2 lessen) Benodigdheden: Kopieën van het leesblad Werkblad Rol tekenpapier Stiften Potloden Verf Kwasten Schorten Restpapier Smartboard Leerdoelen: Leren wie Keith Haring is en wat

Nadere informatie

Cameravoering. Camerastandpunt

Cameravoering. Camerastandpunt Cameravoering Wat wordt nu verstaan onder cameravoering? Bij de cameravoering combineert de cameraman vijf variabelen om betekenis toe te kennen aan het beeld: het camerastandpunt, het kader of de begrenzing

Nadere informatie

GAMAL EZ TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

GAMAL EZ TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag GAMAL EZ HAAGSE KUNSTENAARS Op de academie in Egypte leerde Ez traditionele technieken en opvattingen, op de Koninklijke Academie van Den Haag

Nadere informatie

eenheid van tijd, plaats en handeling

eenheid van tijd, plaats en handeling Terminologie Een shot of take is één ononderbroken filmopname Een scène is een combinatie van verschillende shots, ceze shots groeperen één handeling of gebeurtenis en zijn allemaal op dezelfde locatie

Nadere informatie

Sounds of Silence Oorverdovende stilte in CODA Museum t/m

Sounds of Silence Oorverdovende stilte in CODA Museum t/m Foto: One Body I, 003 (2013) Sounds of Silence Oorverdovende stilte in CODA Museum 14.09.2014 t/m 11.01.2015 Stilte is een schaars goed geworden. Geluid is overal; soms gewenst maar vaak ook ongewenst.

Nadere informatie

Sergei Eisenstein The Mexican Drawings 03.04 21.06.09

Sergei Eisenstein The Mexican Drawings 03.04 21.06.09 MuHKA in samenwerking met Extra City Sergei Eisenstein The Mexican Drawings 03.04 21.06.09 2 1 3 4 1, 4Sergei Eisenstein, Tekening op papier, 1931 [Russisch Staatsarchief voor Literatuur en Kunst, Moskou]

Nadere informatie

SPONSORT U EEN AWARD WINNER?

SPONSORT U EEN AWARD WINNER? SPONSOR-BROCHURE SPONSORT U EEN AWARD WINNER? Elk jaar studeert er een nieuwe lichting creatieve makers af met 12 korte films; 6 documentaires en 6 ficties. Bladgoud is een fictiefilm van Lichting 2018

Nadere informatie

ARTE NUOVO FINE ART BY CILO

ARTE NUOVO FINE ART BY CILO ARTE NUOVO FINE ART BY CILO Arte Nuovo fine art presenteert in de prachtige ambiance van CILO een unieke collectie schilderijen, beelden en glasobjecten van zowel nationale- als internationale gerenommeerde

Nadere informatie

Zhuang Hong Yi 12 januari t/m 23 februari 2014 PB 1

Zhuang Hong Yi 12 januari t/m 23 februari 2014 PB 1 Zhuang Hong Yi 12 januari t/m 23 februari 2014 1 zhuang hong yi Preview zaterdag 11 januari van 14.00 17.00 uur Opening zondag 12 januari van 14.00 17.00 uur, in aanwezigheid van Zhuang Hong Yi Expositie

Nadere informatie

LOCATIES TE HUUR AMSTERDAM

LOCATIES TE HUUR AMSTERDAM Stedelijk Museum LOCATIES TE HUUR Dan Flavin, untitled (to Piet Mondrian through his preferred colors, red, yellow and blue) en untitled (to Piet Mondrian who lacked green) 2, 1986. 2013 Stephen Flavin/Artists

Nadere informatie

Het verhaal moet aanspreken, spannend zijn en een mooi einde hebben. Als je uit de bioscoop loopt moet je een goed gevoel hebben over de film.

Het verhaal moet aanspreken, spannend zijn en een mooi einde hebben. Als je uit de bioscoop loopt moet je een goed gevoel hebben over de film. FILMS KIJKEN: Filmische middelen. Als je naar een film kijkt, let je meestal alleen op het verhaal, daar zal in het volgende blok behandeld worden. Dit is het inhoudelijk gedeelte. Het verhaal moet aanspreken,

Nadere informatie

Kulter. #08 PROCESS. Ester Eva Damen [video poetisch proces sequence licht] Auke Vleer [fotografie toegepast autonoom drieluik proces]

Kulter. #08 PROCESS. Ester Eva Damen [video poetisch proces sequence licht] Auke Vleer [fotografie toegepast autonoom drieluik proces] Kulter. #08 PROCESS Ester Eva Damen [video poetisch proces sequence licht] Auke Vleer [fotografie toegepast autonoom drieluik proces] Marcel van der Drift & Marcel Prins [documentaire animatie onderduik

Nadere informatie

Roberto Santo 11 december 2010 t/m 16 januari 2011

Roberto Santo 11 december 2010 t/m 16 januari 2011 Roberto Santo 11 december 2010 t/m 16 januari 2011 Opening expositie Spring Load zaterdag 11 december 2010 12.00-16.00 uur Geopend: woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Gesloten: 25 & 26 december

Nadere informatie

Atelier Film-&Videokunst

Atelier Film-&Videokunst Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen Gemeenschapsonderwijs SGR 1 Antigon Deeltijds Kunstonderwijs Atelier Film-&Videokunst academiejaar 2015-2016 De lessen gaan door in het campus Academie,

Nadere informatie

Beweging Zonder Betekenis

Beweging Zonder Betekenis Beweging Zonder Betekenis Eric de Clerq, Marieke van Diemen, Ruud Sturm: Public Motion Pictures, Schouwburg Utrecht, 14 maart 2008 Rob van Gerwen, Utrecht 13 maart 2008 Wie naar de Stadsschouwburg gaat

Nadere informatie

MARTIN HELM TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

MARTIN HELM TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag MARTIN HELM HAAGSE KUNSTENAARS Martin Helm: Ik ben beeldend kunstenaar sinds 1973. Aanvankelijk exposeerde ik met tekeningen, later met schilderijen,

Nadere informatie

Tentoonstellingskalender 2009-2010

Tentoonstellingskalender 2009-2010 PRESS 1 Tentoonstellingskalender 2009-2010 Het Design museum Gent heeft een druk tentoonstellingsprogramma. Het accent ligt ook hier op 20ste-eeuwse vormgeving. Aansluitend bij de collecties varieert het

Nadere informatie

Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig

Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig Gastconservator Carel Blotkamp selecteert de allergrootste werken uit de collectie Van 10 februari tot en met 29 april 2018 worden in Museum Boijmans

Nadere informatie

14 Filmvoorstelling t.b.v. buurtvereniging Van Reenenpark, Bergen

14 Filmvoorstelling t.b.v. buurtvereniging Van Reenenpark, Bergen Activiteitenkalender 2017 Filmtheater Cinebergen vertoont jaarlijks zo n 500 films die tot het beste van de wereldcinema behoren. De reguliere voorstellingen zijn op iedere avond van de week, vrijdagmiddag,

Nadere informatie

GIJS LEIJDEKKERS OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

GIJS LEIJDEKKERS OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag GIJS LEIJDEKKERS HAAGSE KUNSTENAARS Met een achtergrond in film, fotografie, ruimtelijk ontwerp, muziek, animatie, computer graphics, techniek

Nadere informatie

r e s u r r e c t i o n

r e s u r r e c t i o n r e s u r r e c t i o n r e s u r r e c t i o n een langspeelfilm 110-1: 2.39 - geluid 5.1 - dcp - nederlands - arthouse drama - belgië - 2017 Synopsis Een oude kluizenaar die zich jarenlang heeft afgezonderd

Nadere informatie

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst!

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst! BELVUE MUSEUM Jongeren eerst! HET BELvue Beheerd door de Koning Boudewijnstichting Geopend in 2005 als centrum voor democratie en geschiedenis Belangrijkste doelgroep: jongeren 2 Democratische waarden

Nadere informatie

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES 40 jaar Onafhankelijke Cinema REGLEMENT INSCHRIJVINGEN FILMS Uiterste datum om een film in te schrijven: 15 augustus 2015 Het Internationaal Filmfestival van

Nadere informatie

CRISTINA URSU TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

CRISTINA URSU TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag CRISTINA URSU HAAGSE KUNSTENAARS De schilderijen van Cristina Ursu zijn gemaakt in diepzwarte inkt en acrylverf op papier. In sobere, aardse kleuren

Nadere informatie

ELS DE GROOT OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ELS DE GROOT OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ELS DE GROOT HAAGSE KUNSTENAARS Els de Groot: " Reizen is een belangrijk thema in mijn werk. Niet alleen in geografische zin, maar ook bezien

Nadere informatie

NOMINATIERAPPORTEN GOUDEN KALVEREN 2009

NOMINATIERAPPORTEN GOUDEN KALVEREN 2009 NOMINATIERAPPORTEN GOUDEN KALVEREN 2009 BESTE LANGE SPEELFILM NOTHING PERSONAL van Reinier Selen, Edwin van Meurs voor Rinkel Film & TV NOTHING PERSONAL is een bijzondere film over eenzaamheid, intimiteit

Nadere informatie

Begrippenlijst 6 Massamedia Klas 3

Begrippenlijst 6 Massamedia Klas 3 Begrippenlijst 6 Massamedia Klas 3 = herhaling van een begrip van begrippenlijst 1, 2, 3, 4 of 5 Computeranimatie Massamedia Animatie op de computer gemaakt. Animatie is een film die gemaakt is door foto

Nadere informatie

Presskit. De Brug a film by: Paul Bezuijen. english/nederlands. Starring: Janneke Fokkema

Presskit. De Brug a film by: Paul Bezuijen. english/nederlands. Starring: Janneke Fokkema Presskit english/nederlands De Brug a film by: Paul Bezuijen 36.54 min. 16:9 widescreen genre:thriller/drama language: dutch ntsc/pal dvd (bluray possible) subtitles: dutch, english, german. Starring:

Nadere informatie

GOSSE DE KORT TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

GOSSE DE KORT TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag GOSSE DE KORT HAAGSE KUNSTENAARS Gosse de Kort: "Ik studeerde architectuur aan de TU delft en behaalde in mijn master aan de interfaculteit Artscience

Nadere informatie

Factsheet over het educatieve aanbod

Factsheet over het educatieve aanbod De tentoonstelling in het Solomon R. Guggenheim Museum in New York, in 2012 Photo: David Heald Factsheet over het educatieve aanbod De tentoonstelling in het Cobra Museum Het Cobra Museum brengt van 5

Nadere informatie

FLORE ZOÉ OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

FLORE ZOÉ OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag FLORE ZOÉ HAAGSE KUNSTENAARS Flore Zoé wordt geboren in Delft. Al heel jong is ze zich bewust van haar omgeving en gefascineerd door de beelden

Nadere informatie

Marie Cecile Thijs. Tijdloze stillevens van nu

Marie Cecile Thijs. Tijdloze stillevens van nu Portfolio Marie Cecile Thijs Tijdloze stillevens van nu Marie Cecile Thijs Marie Cecile Thijs publiceert wekelijks een food foto in FD Persoonlijk die getuigt van een tijdloze schoonheid, maar ook regelmatig

Nadere informatie

LISETTE HUIZENGA OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

LISETTE HUIZENGA OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag LISETTE HUIZENGA HAAGSE KUNSTENAARS Artist Statement: Kunst in ruimte en tijd Ik ben gefascineerd door de verschillende soorten van ruimte waarin

Nadere informatie

MFA aan Malmö Art Academy Door: Alexandra Hunts. Malmö

MFA aan Malmö Art Academy Door: Alexandra Hunts. Malmö MFA aan Malmö Art Academy 2016-2018 Door: Alexandra Hunts Malmö Voordat ik had besloten om een Master opleiding in Zweden te gaan doen, ben ik zelf nog nooit in het land geweest, en dus ook niet in Malmö.

Nadere informatie

Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld

Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld De Biënnale van de Schilderkunst is dit jaar aan haar derde editie toe Dit tentoonstellingsproject ontstond uit de museale ambitie van zowel het Roger Raveelmuseum

Nadere informatie

Verhalende Fotografie. experience

Verhalende Fotografie. experience Verhalende Fotografie experience Wat kun je verwachten?* Allereerst te gek dat je geïnteresseerd bent in de Verhalende Fotografie Experience! Het belooft een magisch weekend te worden waarin we de krochten

Nadere informatie

Het maken van een

Het maken van een Het maken van een Storyboard 19-4-2008 1 Vroeg of laat een speelfilm Iedere amateurfilmer waagt zich vroeg of laat aan een speelfilm. Lang geen eenvoudige klus, maar als u zich goed voorbereid valt het

Nadere informatie

SENIOR MASTER EXPERIENCE. Thema: Goddelijke transformatie

SENIOR MASTER EXPERIENCE. Thema: Goddelijke transformatie SENIOR MASTER EXPERIENCE 8 15 september 2012 Luxe Fjordencruise Holland America Line Thema: Goddelijke transformatie met Ivo Valkenburg (organisator, facilitator) Ton Peters (reflectie-therapeut) Lili

Nadere informatie

Een veteraan zei ooit tegen mij Als je er niet geweest bent, weet je ook niet wat het is, hoe het voelt. Hij heeft natuurlijk gelijk.

Een veteraan zei ooit tegen mij Als je er niet geweest bent, weet je ook niet wat het is, hoe het voelt. Hij heeft natuurlijk gelijk. Toespraak staatssecretaris Van der Knaap ter gelegenheid van de Opening van de veteranententoonstelling Veteranen. Ingezet in dienst van de vrede. Maandag 7 mei 2007, Stadskantoor Eindhoven. U weet ongetwijfeld

Nadere informatie

Surrealisme ( )

Surrealisme ( ) Surrealisme (1924 - ) Magritte; Laat je vooral nadenken en je op het verkeerde been zetten. Denk aan beeldmanipulatie. Dali; Vage dromen en beelden. Oppenheim; Vervreemding Nieuwe zakelijkheid (1920 1950)

Nadere informatie

MARTIJN PETERS OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

MARTIJN PETERS OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag MARTIJN PETERS HAAGSE KUNSTENAARS Martijn Peters: "Mijn foto's en video's zijn afbeeldingen van buitengewone gebeurtenissen en toch vaak van momenten

Nadere informatie

Verhalende Fotografie. experience

Verhalende Fotografie. experience Verhalende Fotografie experience Wat kun je verwachten? Allereerst te gek dat je geïnteresseerd bent in de Verhalende Fotografie Experience! Het belooft een magisch weekend te worden waarin we de krochten

Nadere informatie

VIVIANE SASSEN UMBRA

VIVIANE SASSEN UMBRA VIVIANE SASSEN UMBRA PERSBERICHT TENTOONSTELLING VIVIANE SASSEN UMBRA DATUM 11 SEPTEMBER TOT EN MET 1 NOVEMBER 2015 LOCATIE L ATELIER NEERLANDAIS, 121 RUE DE LILLE, PARIS 7E OPENING 10 SEPTEMBER VAN 19

Nadere informatie

Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week

Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week 1 t/m 10 september 2018, Hilversum Dutch Media Week is hét festival voor iedereen die van media houdt. Het veranderende medialandschap en

Nadere informatie

Het werk Monochrome (Grey) van Anish Kapoor hangt ruggetje, ruggetje met de Zonnebloemen van Van Gogh. pagina 84, 10-10-2015 Het Financieele Dagblad

Het werk Monochrome (Grey) van Anish Kapoor hangt ruggetje, ruggetje met de Zonnebloemen van Van Gogh. pagina 84, 10-10-2015 Het Financieele Dagblad Het werk Monochrome (Grey) van Anish Kapoor hangt ruggetje, ruggetje met de Zonnebloemen van Van Gogh. pagina 84, 10-10-2015 Het Financieele Dagblad Kijk en vergelijk Het is een trend: hedendaagse werken

Nadere informatie

Mijn werk omschrijft zich als wildlife art, dierenkunst, animal art. Het zijn kleurrijke portretten van dieren, figuratief benaderd.

Mijn werk omschrijft zich als wildlife art, dierenkunst, animal art. Het zijn kleurrijke portretten van dieren, figuratief benaderd. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag LOES BOTMAN HAAGSE KUNSTENAARS Mijn werk omschrijft zich als wildlife art, dierenkunst, animal art. Het zijn kleurrijke portretten van dieren,

Nadere informatie

PAULIEN BEKKER TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

PAULIEN BEKKER TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag PAULIEN BEKKER HAAGSE KUNSTENAARS Ik ben geobsedeerd door atypisch of ondergewaardeerd, tastbaar 'alledaagse' materiaal, zoals vezels en zeep.

Nadere informatie

Op zoek naar verhalen van bewoners

Op zoek naar verhalen van bewoners Op zoek naar verhalen van bewoners Geplaatst op 16 december 2013 door Laurens Talsma Auteurs: Martin Liebregts en Roel Simons een serie over social design 3 De eigenheid van het verhaal De kwaliteitsaanpassing

Nadere informatie

Thema: Grenzen en bruggen Migratie. Onderdeel 1: Waarom is migratie zo'n heet hangijzer in de 21e eeuw?

Thema: Grenzen en bruggen Migratie. Onderdeel 1: Waarom is migratie zo'n heet hangijzer in de 21e eeuw? Thema: Grenzen en bruggen Migratie Onderdeel 1: Waarom is migratie zo'n heet hangijzer in de 21e eeuw? Migratie is een heet hangijzer voor het 21e-eeuwse Europa en voor de rest van de wereld. Welke redenen

Nadere informatie

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Zin om UITtester te worden? Als UITtester breng je elke maand samen met een tvploeg van Mediaraven een gratis bezoek aan een toffe culturele activiteit

Nadere informatie

ON AIR digitale nieuwsbrief September 2013

ON AIR digitale nieuwsbrief September 2013 Film Filmmaker Eyal Sivan: Toeschouwer worden van je eigen werk Eyal Sivan gelooft dat gezamenlijke reflectie en onderzoek cruciaal zijn bij het ontwikkelen van nieuwe vormen voor filmmaken en filmonderwijs.

Nadere informatie

Releasedatum 8 september 2016 Distributie: Mokum Filmdistributie Winnaar Fipresci Award, IFFR 2016 www.facebook.com/bodkinrasthefilm BODKIN RAS Kaweh Modiri 79 minuten 2016 Nederlands ondertiteld Trailer:

Nadere informatie

Hoe kan je een verhaal op een multimediale manier vertellen?

Hoe kan je een verhaal op een multimediale manier vertellen? Hoe kan je een verhaal op een multimediale manier vertellen? Over digital storytelling Digital storytelling is een heel eenvoudige manier om een verhaal op een multimediale manier te vertellen. Je kan

Nadere informatie

ANITA WALSMIT SACHS-JANSEN

ANITA WALSMIT SACHS-JANSEN haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ANITA WALSMIT SACHS-JANSEN HAAGSE KUNSTENAARS Anita Walsmit Sachs-Jansen: " Mijn inspiratie bron is de natuur, met de nadruk op de plantenwereld.

Nadere informatie

46ste International Film Festival Rotterdam 25 januari - 5 februari 2017

46ste International Film Festival Rotterdam 25 januari - 5 februari 2017 46ste International Film Festival Rotterdam 25 januari - 5 februari 2017 Rotterdam, 20 januari 2017 De vooraanstaande filmmakers Olivier Assayas, Béla Tarr, Andrea Arnold en Barry Jenkins zijn te gast

Nadere informatie

< A r tfac tor y > Enter. de wereld van de. - Spor t s- digitale kunst en media. Locatie Wijdschildlaan voor atheneum, havo en mavo

< A r tfac tor y > Enter. de wereld van de. - Spor t s- digitale kunst en media. Locatie Wijdschildlaan voor atheneum, havo en mavo < A r tfac tor y > N a a s t e e n s t e r k b a s i s p a k ke t, t i j d vo o r t a l e n t! Enter de wereld van de digitale kunst en media Locatie Wijdschildlaan voor atheneum, havo en mavo Fa s t L

Nadere informatie

ARTISTIEK-CREATIEF ONDERZOEK BINNEN CKV - DOMEIN VERDIEPEN

ARTISTIEK-CREATIEF ONDERZOEK BINNEN CKV - DOMEIN VERDIEPEN ARTISTIEK-CREATIEF ONDERZOEK BINNEN CKV - DOMEIN VERDIEPEN De vier domeinen van CKV Verbinden (4) Verkennen (1) Verdiepen (3) Verbreden (2) Verdiepen Verbinden Verkennen Verdiepen Verbreden Op basis van

Nadere informatie

Geworteld in de grafiek

Geworteld in de grafiek Geworteld in de grafiek door Hans Andringa Het begin Zittend in de schaduw van een bloeiende pruimenboom in haar geboorteland droomde ze als jong meisje van het kunstenaarschap. Iemand, die beelden of

Nadere informatie

De algemene ticketverkoop start op 6 februari. Tickets zijn te bestellen via de website

De algemene ticketverkoop start op 6 februari. Tickets zijn te bestellen via de website AMALUNA komt naar België! Brussel is derde halte op de Europese première tour 05 FEBRUARI 2015, BRUSSEL, BELGIË SAMENVATTING Na het enorme succes van Kooza in Knokke-Heist in 2013, komt Cirque du Soleil

Nadere informatie

Provinciale Prijs Beeldende Kunst

Provinciale Prijs Beeldende Kunst De Provincie Oost-Vlaanderen heeft een zeer lange traditie in het uitschrijven en toekennen van cultuurprijzen, voor uiteenlopende disciplines als geschiedenis, erfgoed, literatuur, muziek, design, beeldende

Nadere informatie

James Welling.Metamorphosis

James Welling.Metamorphosis James Welling.Metamorphosis 28.01-16.04.2017 James Welling.Metamorphosis 28.01-16.04.2017 S.M.A.K. Gent inleiding Deze tentoonstelling toont kunstwerken van de kunstenaar James Welling. Hij werkt altijd

Nadere informatie

old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien

old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien old cats synopsis Isadora (Belgica Castro, de grand dame van de Chileense cinema) en Enrique (Alejandro Sievking) leven een comfortabel leven. Ze hebben

Nadere informatie

Daniël Bouw marketing & communicatie

Daniël Bouw marketing & communicatie Daniël Bouw marketing & communicatie EVERYTHING BUT CLOTHES Nederlandse modefotografie van 1950 tot nu 13 juni - 13 september 2015 uitgebreide briefing wat moet je weten? waar gaat de tentoonstelling

Nadere informatie

Augustus/september 2014 : Nieuwsbrief van Galerie Alkmaar / EJ Vaandering

Augustus/september 2014 : Nieuwsbrief van Galerie Alkmaar / EJ Vaandering Augustus/september 2014 : Nieuwsbrief van Galerie Alkmaar / EJ Vaandering Beste vrienden, klanten en bezoekers van onze Galerie en volgers van mijn werk. Hierbij stuur ik u een nieuwe nieuwsbrief met een

Nadere informatie

NIES VOOIJS TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

NIES VOOIJS TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag NIES VOOIJS HAAGSE KUNSTENAARS Schilderen is de hoofdzaak voor mij, met af en toe een uitstap naar ruimtelijk werk, installaties. Ik houd van

Nadere informatie

SASKIA TANNEMAAT EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

SASKIA TANNEMAAT EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague SASKIA TANNEMAAT THE HAGUE ARTISTS Tannemaat werkt met tegenstellingen en conflicten. Zij maakt geëngageerd werk. Zij beschouwd troosteloosheid

Nadere informatie

MELLE DE BOER TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

MELLE DE BOER TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag MELLE DE BOER HAAGSE KUNSTENAARS Melle's beeldende interesse vindt zijn oorsprong in Amerikaanse superhelden comics. Na de academie zoekt Melle

Nadere informatie

tentoonstellingen Herman Scholten: ruimte voor textiel Mondriaanhuis, Amersfoort

tentoonstellingen Herman Scholten: ruimte voor textiel Mondriaanhuis, Amersfoort tentoonstellingen 2010 : ruimte voor textiel Mondriaanhuis, Amersfoort Een mooi ding Ambacht, vormgeving, kunst 1890-2010 Museum Hilversum, Hilversum 2008 Palimpsest I Museum Waterland, Purmerend Benno

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2018 tijdvak 2 dinsdag 19 juni 13.30-15.30 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 37 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 61 punten

Nadere informatie

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Zin om UITtester te worden? Als UITtester breng je elke maand samen met een tvploeg van Mediaraven een gratis bezoek aan een toffe culturele activiteit

Nadere informatie