Uitgebreide routebeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide routebeschrijving"

Transcriptie

1 Rondreis EGYPTE - 16 dagen Muntthee en waterpijpen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BEG Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Egypte is meer dan kamelen, piramides en hiërogliefen. Tijdens deze rondreis Egypte maak je kennis met het minder bekende Egypte en zie je naast de bekende bezienswaardigheden van Luxor, Caïro en Aswan, de vele bijzondere woestijnlandschappen. Desolaat en verstilt, afgewisseld met oasestadjes waar het leven eeuwig lijkt stil te staan. Je kampeert een nacht onder de sprankelende sterrenhemel in de Witte Woestijn. Een sprookjesachtige belevenis. Dag tot dag schema Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving. Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Vertrek - Aankomst Caïro Caïro 2 Caïro / Excursie Piramides van Gizeh en Saqqara Caïro 3 Bus Caïro - Bahariyya-oase Bahariyya-oase 4 Bus Bahariyya-oase - Witte Woestijn Witte Woestijn

2 5 Bus Witte Woestijn - Farafra-oase - Dakhlaoase Dakhla-oase 6 Bus Dakhla-oase - Al-Kharga-oase Al Kharga-oase 7 Bus Al Kharga-oase - Aswan Aswan 8 Aswan Aswan 9 Aswan / Excursie Abu Simbel Aswan 10 Boot Aswan - Felukka-tocht over de Nijl Felukka 11 Bus Felukka-tocht over de Nijl - Kom Ombo - Edfu - Luxor Luxor 12 Luxor Luxor 13 Trein Luxor - Caïro Nachttrein 14 Caïro Caïro 15 Caïro Caïro 16 Vliegtuig Vertrek Caïro - Aankomst Aankomst Dag tot dag beschrijving Dag 1: Vertrek - Aankomst Caïro Je vliegt naar Caïro, waar je de volgende dag vroeg aankomt en je Egypte rondreis begint. Bij aankomst word je opgewacht door de reisbegeleider en naar het hotel gebracht. Dag 2: Caïro / Excursie Piramides van Gizeh en Saqqara Deze dag staat in het teken van een facultatieve excursie waarbij je een bezoek brengt aan de wereldberoemde en imposante piramides van Gizeh - waarvan die van Cheops en Chefren de bekendste zijn - met de bijbehorende sfinx en opgravingen. Als je aan de voet van de piramide van Cheops staat kun je je alleen maar verwonderen over de genialiteit van de mensen die dit gebouwd hebben. Ook een bezoek aan de dodenstad Saqqara, met de piramide van Djoser, het Serapium en talloze graven van hoge ambtenaren, is zeker de moeite waard. De grafvelden zijn hier zo uitgestrekt dat er nog regelmatig nieuwe graven worden ontdekt. Onderweg naar Saqqara kom je langs het oude Memphis, waar nu niet veel meer van rest dan een klein museum met wat beelden en andere opgravingen. Dag 3: Caïro - Bahariyya-oase Je verlaat vandaag de hectiek van de grote stad en trekt de woestijn in. Het contrast had niet groter kunnen zijn. Om een indruk te krijgen van het woestijnleven volg je een route van vier dagen die dwars door de Westelijke woestijn naar het zuiden voert. De afstanden zijn soms groot. Stel je hierop in en geniet onderweg van het vaak prachtige uitzicht. De ontdekkingstocht voert je over de oude karavaanroutes door wadi's (drooggevallen rivierbeddingen), laagvlaktes en heuvels en wordt afgewisseld door groene oases, omringd door dadelpalmen. In dit droge en hete landschap doemen de groene paradijsjes op als fata morgana's. De eerste nacht in de woestijn slaap je in de Bahariyya-oase in een eenvoudige accommodatie. Hier kun je een koele duik nemen in een lokale bron en 's avonds vanaf het fort genieten van de ondergaande zon. De bedoeïenen van dit kamp bereiden vanavond een traditionele maaltijd voor je klaar.

3 Dag 4: Bahariyya-oase - Witte Woestijn Na de Bahariyya-oase trek je pas echt de woestijn in, op naar de Witte Woestijn. Onderweg passeer je echter eerst de Zwarte Woestijn, een grimmig, desolaat landschap van zwart gekleurd gesteente en rotsen. Je stopt bij Crystal Mountain, een rots vol bergkristallen. De rotsformaties in de Witte Woestijn, hier en daar door water en wind geërodeerd tot een soort gigantische paddenstoelen, geven een surrealistische indruk. Om het 'woestijngevoel' te ervaren, kampeer je tijdens deze tocht een nacht in de woestijn. De bedoeïenen van gisteren verzorgen je kamp voor vandaag. In de koude maanden raden we aan een slaapzak mee te nemen omdat de temperatuur 's nachts behoorlijk kan dalen. In de warme maanden is een lakenzak voldoende om mee te nemen. Geniet van een geweldig uitzicht over het heelal! Dag 5: Witte Woestijn - Farafra-oase - Dakhla-oase Vandaag verlaat je de Witte Woestijn en trek je richting de Dakhla-oase. Onderweg stop je bij een bron voor een verfrissende duik en kun je het kleine museum in de Farafra-oase bezoeken. De stops zijn een goede gelegenheid om een paar prachtige foto s te schieten. Eenmaal aangekomen in de Dakhla-oase verblijf je in een bedoeïenen kamp, dat vergelijkbaar is met het kamp in de Bahariyya-oase. In de Dakhla-oase tref je honderden warmwaterbronnen, waarvan Mut Talata het makkelijkst te bezoeken is. Het water van deze bron is heerlijk warm. Dag 6: Dakhla-oase - Al-Kharga-oase Een kamelentrip van een paar uur door de Dakhla-oase zal je woestijnavontuur nog meer diepgang geven. Ondanks de spierpijn die je er de volgende dag aan over zult houden is deze kamelentocht een onvergetelijke ervaring! In de middag vervolg je je rondreis. Na ongeveer twee uur rijden door het afwisselende landschap kom je aan bij de Al-Kharga-oase. Hier kun je een bezoek brengen aan de Christelijke begraafplaats van Al-Bagawat. Hier tref je honderden koepelgraven van kleisteen uit de vierde tot zesde eeuw. Sommige kapelletjes beschikken nog over de originele Koptische schilderingen uit het oude Egypte. Dag 7: Al Kharga-oase - Aswan Na vier dagen als nomade in de woestijn te hebben geleefd lijkt de Nijl weer in zicht te komen. De brede groene strook die in de verte tevoorschijn komt is een teken dat de Nijl niet ver meer kan zijn. De droge eenzame woestijn wordt ingeruild voor de bewoonde wereld van Luxor en Aswan. In het hotel kun je jezelf even opfrissen en het zand uit je haren wassen. Nadat je bent bijgekomen van je avontuur in de woestijn, kun je in de avond een bezoekje brengen aan de Corniche. Aan deze boulevard langs de Nijl ontmoet je de vrolijke Nubiërs, een muzikaal volk.

4 Dag 8: Aswan In Aswan besef je dat je écht in Afrika bent. De tropische temperatuur en het grote aantal Nubiërs dat hier woont, geven de stad een 'easy going'karakter. Boven de steegjes van de bazaar zijn doeken gehangen om de zon te weren. Hier worden naast kruiden en stoffen ook artikelen uit Afrika verkocht. In de theehuizen zitten de mannen aan de thee en de shisha (waterpijp met zoete vruchtentabak). Je kunt hier rustig aanschuiven en meedoen met het populaire domino of backgammon. De omgeving van Aswan is heuvelachtig en de bodem bevat veel graniet, dat de oude farao's al als bouwstenen voor tempels en obelisken gebruikten. Een mooi voorbeeld hiervan is een niet afgemaakte obelisk. Deze grootste bouwsteen ter wereld is ooit uit zijn groeve getild toen men ontdekte dat er haarscheurtjes in zaten. Het is vervolgens nooit meer afgebouwd. Dag 9: Aswan / Excursie Abu Simbel Zoals overal in Egypte vind je ook in Aswan nog veel tempels en overblijfselen uit de tijd van de farao-dynastieën. De meest imposante tempel in Zuid-Egypte is toch de tempel van Ramses II in Abu Simbel. Dit indrukwekkende rotstempelcomplex is de grootste van alle faraonische monumenten. Vandaag kun je hier een facultatieve excursie naartoe maken. Het dorp ligt 280 kilometer ten zuiden van Aswan en is gelegen aan de rand van het Nassermeer, nabij de Soedanese grens. De tempel wordt bewaakt door vier 20 meter hoge kolossen die worden omringd door kleinere standbeelden van de moeder (koningin Tuya), vrouw (Nefertari) en kinderen van Ramses II. Aangrenzend aan deze tempel ligt de kleinere tempel van Hathor die is gewijd aan Nefertari, de vrouw van Ramses. Je gaat vroeg in de ochtend op pad vandaag (rond 4 uur). Door dit vroege vertrek ben je voor de grootste hitte bij de tempels. Rond het middaguur ben je weer terug in het hotel. Dag 10: Aswan - Felukka-tocht over de Nijl Je verlaat Aswan in stijl; per µfelukka een traditioneel zeilschip. Uiterst traag zie je Aswan uit het zicht verdwijnen en wederom kun je je overgeven aan de rust. Terwijl het landschap langzaam aan je voorbij trekt, kun je mijmeren over de eeuwenoude geheimen van vroegere beschavingen. De bemanning van de felukka zorgt voor alle maaltijden, die eenvoudig zijn maar goed. Je overnacht op de boot. Dag 11: Felukka-tocht over de Nijl - Kom Ombo - Edfu - Luxor Na maximaal een uur drijven leg je aan bij Kom Ombo. Hier word je opgepikt door de bus om verder naar Luxor te reizen. Behalve de dubbeltempel van Sobek en Haroeris in Kom Ombo, krijg je onderweg ook nog de kans om de Horustempel in Edfu te bekijken. Deze tempel, die in de negentiende eeuw helemaal is uitgegraven, is één van de meest complete tempels die je in Egypte kunt vinden. In de loop van de middag rijd je Luxor binnen, ooit de hoofdstad van het oude Egypte. Hier heb je de rest van de middag de tijd om de stad te verkennen.

5 Dag 12: Luxor Luxor, ook bekend onder haar oude naam Thebe, was gedurende lange tijd de hoofdstad van het oude Egyptische rijk. Vanwege de belangrijke archeologische vondsten wordt deze stad al eeuwen bezocht door toeristen, schatgravers en archeologen. De indrukwekkende tempel van Luxor herinnert aan deze tijd. Maar nog veel imposanter is het tempelcomplex van Karnak. Farao's uit verschillende dynastieën hebben het complex gedurende 2000 jaar uitgebreid tot een zelfstandige stad. En nog steeds is niet alles opgegraven. De triomflaan, die ooit drie kilometer lang was, wordt omgeven door sfinxen, tempels, heilige meren en obelisken. Het kleine museum in Luxor heeft één van de mooiste collecties van Egyptische oudheden. Indrukwekkend is de µsound en light show s avonds bij Karnak, een uitstapje dat bij de reissom is inbegrepen. Dag 13: Luxor - Caïro Aan de andere kant van de Nijl ligt de dodenstad. De eerste oudheden die je tegenkomt zijn de kolossen van Memnon. Zij staan je als een soort schildwachten op te wachten. Als je de kolossen bent gepasseerd kom je langs verschillende tombes en tempeltjes. Zodra je de heuvels bereikt zie je de zandkleurige tempel van Hatsheptsut verschijnen. Achter de heuvels ligt het Dal der Koningen. Betreed de lange trappen richting de tombes waar de verschillende farao s liggen begraven. De meeste graven zijn voor het publiek opengesteld. Op de wanden staan hiërogliefen uit het zogenaamde 'Boek van de doden' en schilderingen uit het leven van de overledenen. Opvallend is dat het in 1932 ontdekte graf van Toetanchamon, met zijn vele kunstschatten, veruit het kleinste is. Hij overleed onverwacht en op jonge leeftijd. Men neemt dan ook aan dat de andere graven aanzienlijk meer schatten hebben bevat. s Avonds stap je op de trein die je terugbrengt naar Caïro. Je hebt een gereserveerde slaapplaats. Dag 14: Caïro De volgende morgen kom je al vroeg aan in Caïro. De rest van de dag is ter vrije besteding. Deze metropool is met twintig miljoen inwoners de grootste stad van het Afrikaanse continent en één van de dichtstbevolkte steden ter wereld. De stad ligt in de woestijn, net ten zuiden van de Nijldelta, en vormt daardoor de grootste oase van het land. De oude Egyptenaren hadden hier al in 3100 voor Chr. de wereldstad Memphis gesticht. Tegenwoordig is Caïro het bruisende hart van Egypte, waar maar liefst een kwart van de totale bevolking woont. Het is er zeer levendig en vol; overal is ruimtegebrek want de stad is absoluut niet op zoveel mensen berekend. Het centrum bestaat uit boulevards, onderling verbonden door een wirwar van steegjes. De beroemdste bazaar is de Khan al-khalili bazaar in het oude gedeelte van de stad. Bezoek een van de moskeeën of koranscholen of het eiland Gezira en haar parken om de drukte ontvluchten. Dag 15: Caïro Vrije dag in de hoofdstad. Er is zoveel te zien in Caïro dat je hier weken zou kunnen doorbrengen zonder je te vervelen. Alleen al het Egyptisch Museum kost je dagen als je alles zou willen bekijken. Hier zijn letterlijk miljoenen artefacten uit het faraonische verleden opgeslagen. De meeste bezoekers beperken zich tot de hoogtepunten zoals de schatten van Toetanchamon, waaronder het wereldberoemde gouden dodenmasker en de mummies van de beroemdste farao's die in een speciale geclimatiseerde afdeling te zien zijn. Absoluut een 'must'!

6 Dag 16: Vertrek Caïro - Aankomst Einde van je Egypte rondreis! Aanvullende informatie reis Wat is inclusief? Internationale vluchten; alle transport met airconditioned (mini)bus; nachttrein (couchettes) van Luxor naar Caïro; overnachtingen in hotels inclusief ontbijt;dagkamer dag 13 in Luxor en dag 15 in Caïro; felukkatocht (2 dagen / 1 nacht) inclusief ontbijt / lunch / diner; kampeerovernachting in Witte woestijn (1 nacht) inclusief diner en ontbijt ; 'sound and light' show bij Karnak Tempel; entreegeld Witte Woestijn; Nederlandstalige reisbegeleiding; luchthavenbelastingen; brandstofheffing. Wat is exclusief? Overige maaltijden; optionele excursies; entreegelden; visum; fooien; boekingskosten; bijdrage Calamiteitenfonds (enkel in Nederland); vertrekbelasting; reis- en annuleringsverzekering. Attentie Single toeslag is alleen van toepassing voor de overnachtingen in hotels. Extra kosten Gezamenlijke uitgavenpot Tijdens je reis kun je regelmatig gezamenlijk deelnemen aan excursies of (niet vantevoren betaalde) maaltijden. Ook zullen er hier en daar gemeenschappelijke fooien betaald worden. Om hiervoor niet elke keer apart te hoeven afrekenen wordt er een Gezamenlijke Uitgavenpot ingesteld. Aan het begin van de reis wordt door de reisbegeleider van iedereen geld ingezameld voor deze pot. Aan het eind van de reis volgt dan de afrekening, waarbij je geld terug kunt krijgen of bij moet betalen. Met deze uitgaven is rekening gehouden bij de hoogte van ons adviesbedrag voor het zakgeld. De hoogte van deze Gezamenlijke Uitgavenpot voor deze reis bedraagt 150,-.

7 Reisdocumenten Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze Egypte rondreis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minstens drie maanden geldig blijft na terugkomst. Je visum voor je Egypte reis ontvang je op de luchthaven van Caïro en kost 30,-. Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort). Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen: Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl. Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be. Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen. Meereizen kind met ouder met andere achternaam Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden. Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. U kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden. Accommodatie en transport

8 Vervoer Tijdens deze reis wordt gebruik gemaakt van een eigen bus met lokale chauffeur. Vanuit Aswan vertrek je met een felukka, een klein zeilbootje, zonder voorzieningen. De bagage gaat grotendeels onder het dek, slechts wat je onderweg nodig hebt houd je bij de hand. De bus pikt de groep bij Kom Ombo op. Vanuit Luxor neem je de nachttrein terug naar Caïro. Er is een slaapplaats voor je gereserveerd. Accommodatie Tijdens de tocht door de Westelijke Woestijn slaap je één nacht in de open lucht in de Witte Woestijn. De rest van de woestijnovernachtingen slaap je in eenvoudige accommodaties, waar wel sanitaire voorzieningen zijn. Buiten de Westelijke Woestijn slaap je in twee- en driesterren hotels, soms zelfs met zwembad (m.n. in Luxor en Aswan). Bovendien wordt er een nacht op een felukka doorgebracht. We raden je aan een lakenzak mee te nemen en in de herfst- en wintermaanden een slaapzak. Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Het is mogelijk om, daar waar aanwezig, een eenpersoonskamer aan te vragen. Hiervoor geldt een eenpersoonskamertoeslag. Voor veel reizen kun je voor vertrek al een excursiepakket aanschaffen. Zo ben je ervan verzekerd dat je deel kunt nemen aan de belangrijkste excursies. Mocht het minimum aantal deelnemers van een excursiepakket niet gehaald worden, dan ontvang je de kosten voor vertrek weer terug en kun je ter plaatse gewoon de excursies boeken. Indien er voor deze reis een excursiepakket bestaat, kun je hieronder zien welke excursies er in het pakket zijn inbegrepen. Als er geen excursiepakket voor je reis bestaat dan worden hieronder alleen de losse excursies getoond die je ter plaatse optioneel kunt boeken. Excursiepakket ( 65 ) Excursie Details Aswan - excursie Abu Simbel (1/2 dag) Halve dag bezoek aan de tempels van Abu Simbel. Cairo - excursie Piramiden, Sphinx & Sakkara (1 dag) Cairo - stadstour (Egyptisch museum, Citadel, Khan al- Khalili, 1 dag) Dagexcursie met bezoek aan de wereldberoemde Piramides van Gizeh, de Sphinx en Saqqara waar onder andere de trappiramide van Djoser staat. Exclusief entreegelden. Volle dagexcursie met bezoek aan het Egyptisch museum met zijn vele kunstschatten en historische informatie; de Citadel, een hoger gelegen vesting midden in Cairo alwaar een aantal grote moskeeën te bezichtigen is; en de Khan al-khalil bazaar.

9 Luxor - excursie Vallei der Koningen & Hatsjepsoet Tempel Halve dagexcursie naar de Vallei der Koningen en Koninginnen, de dodenstad van de farao's met z'n tientallen koningsgraven. De graven zijn uitgehouwen in de rotsen en prachtig gedecoreerd met schilderingen. Nog een imposant gebouw aan de westoever is het spectaculaire Deir el-bahri (de tempel van Hatsjepsoet). Luxor - stadstour Luxor Museum, Karnak & Luxor Tempel (1/2 dag) Halve dagexcursie. Karnak is een indrukwekkend tempelcomplex dat gewijd is aan de god Amon. Ooit was de tempel door een sfinxen-allee verbonden met de Luxor Tempel. Deze tempel staat in het hartje van de stad en is veel kleiner. Losse excursies Excursie Details Prijs Aswan - boottocht & lunch in Nubisch dorp (1/2 dag) 12 Aswan - excursie Abu Simbel (1/2 dag) Aswan - excursie Philea en High Dam (1/2 dag) Cairo - excursie Piramiden, Sphinx & Sakkara (1 dag) Cairo - Geluid- en Lichtshow Sfinx theater, 1 uur) Halve dag bezoek aan de tempels van Abu Simbel. Dagexcursie met bezoek aan de wereldberoemde Piramides van Gizeh, de Sphinx en Saqqara waar onder andere de trappiramide van Djoser staat. Exclusief entreegelden Cairo - stadstour (Egyptisch museum, Citadel, Khan al- Khalili, 1 dag) Dakhla - excursie kamelen (1,5 uur) Volle dagexcursie met bezoek aan het Egyptisch museum met zijn vele kunstschatten en historische informatie; de Citadel, een hoger gelegen vesting midden in Cairo alwaar een aantal grote moskeeën te bezichtigen is; en de Khan al-khalil bazaar

10 Luxor - excursie Vallei der Koningen & Hatsjepsoet Tempel Halve dagexcursie naar de Vallei der Koningen en Koninginnen, de dodenstad van de farao's met z'n tientallen koningsgraven. De graven zijn uitgehouwen in de rotsen en prachtig gedecoreerd met schilderingen. Nog een imposant gebouw aan de westoever is het spectaculaire Deir el-bahri (de tempel van Hatsjepsoet). 15 Luxor - stadstour Luxor Museum, Karnak & Luxor Tempel (1/2 dag) Halve dagexcursie. Karnak is een indrukwekkend tempelcomplex dat gewijd is aan de god Amon. Ooit was de tempel door een sfinxen-allee verbonden met de Luxor Tempel. Deze tempel staat in het hartje van de stad en is veel kleiner. 9 Festivalinformatie Nieuwsberichten 2/20/2015 route woestijn De Toeristenpolitie van Egypte heeft aangegeven dat het niet mogelijk is om tijdens de woestijntocht in de open lucht te overnachten. Zij hebben graag de volledige controle over alle toeristen in die regio. Je zult dus in de woestijn in (eenvoudige) hotels overnachten. Aan de route zal verder niets wijzigen. 4/4/2011 belangrijke informatie bankkaart Algemene info Reisbegeleiding

11 Al onze groepsreizen worden ter plekke uitgevoerd door Nederlandstalige (of in het geval van onze reizen in Zuidelijk-Afrika Afrikaanssprekende) reisbegeleiders. Koning Aap stelt hoge eisen aan de reisbegeleiding; een reis staat of valt er immers mee. Belangrijke criteria bij het selecteren van onze reisbegeleiders zijn: (uiteraard) ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met groepen en bij voorkeur actieve kennis van een lokale taal. Speciale trainingen bereiden de reisbegeleiders verder voor op wat de deelnemers van hen verwachten. Onze medewerkers leren waar de Koning Aap reisformule voor staat. Ze worden niet alleen vanuit ons kantoor geïnstrueerd, maar volgen elders een meerdaagse cursus waar ze veel (soms lastige) praktijkgevallen krijgen voorgeschoteld. Een prima mogelijkheid om essentiële ervaring uit te wisselen. Op sommige bestemmingen worden lokale Nederlands sprekende reisbegeleiders ingezet door onze lokale agenten. Ook deze reisbegeleiders worden ter plaatse door het agentschap getraind. Het functioneren van onze reisbegeleiders evalueren we na iedere reis aan de hand van door deelnemers ingevulde evaluatieformulieren. Zo hebben wij te allen tijde zicht op hoe onze mensen in het veld opereren! De primaire taak van onze reisbegeleiding is toezien op een goede logistiek van de reis (vervoer en accommodatie). Ook waakt de reisbegeleiding over het verloop van het programma en over de aandacht die elk onderdeel krijgt. De reisbegeleider organiseert ter plekke een scala aan facultatieve excursies. Daarnaast fungeert hij of zij natuurlijk als centrale vraagbaak. Onze medewerkers kunnen veel vertellen over het land en de plaatselijke gewoonten. Natuurlijk heeft een reisbegeleider ook niet alles in de hand. Soms is er sprake van overmacht: door overstromingen of aardverschuivingen is de weg versperd, de overheid heeft de treinkaartjes geconfisceerd of het hotel heeft de kamers al weggegeven. Bij dit soort tegenslagen zal de reisbegeleider op zoek gaan naar een alternatief. Ondanks alle voorbereidingen en inspanningen van de reisbegeleider kan het gebeuren dat de reis toch niet geheel naar je verwachting verloopt. De reisbegeleider hoort dit dan graag van je, zodat er ter plekke naar een oplossing gezocht kan worden. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Koning Aap betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is 1,- per reiziger per dag. Tot slot kun je altijd bij de reisbegeleider terecht als er problemen zijn. Realiseer je wel: een reisbegeleider is geen wandelende encyclopedie. Het is altijd verstandig om een goed reishandboek mee te nemen. Bewust op reis Reizen is andere culturen leren kennen, lokale mensen ontmoeten en prachtige natuur zien. En dat willen we ook nog tot ver in de toekomst. Daarom houden wij bij onze reizen rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Dit is niet alleen noodzakelijk maar ook nog eens heel leuk! Voor meer informatie kijk je op: koningaap.be/duurzaamheid Wat verder nog belangrijk is... We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken. Persoonsgegevens Zorg dat je je persoons- en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult, aangezien deze uiteraard nodig zijn voor het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of deze gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of buitenlandse luchthaven.

12 Feedback Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mee te delen. Klachten die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet in behandeling worden genomen. Aantal deelnemers Mocht het gepubliceerde minimum aantal deelnemers niet gehaald worden, dan hebben wij de mogelijkheid om deze reis schriftelijk of mondeling te annuleren. Ook het uiteindelijk niet verkrijgen van de benodigde vliegtickets, kan leiden tot het annuleren van de reis. Wij verplichten ons dit uiterlijk drie weken voor vertrek aan de deelnemers mee te delen. Adventure Specialists BV Koning Aap maakt deel uit van een groep avontuurlijke reisorganisaties die vallen onder Adventure Specialists BV. Zij werken op diverse manieren samen om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een van de andere reisorganisaties (Koning Aap Nederland, Koning Aap België, Shoestring Nederland, Shoestring International). Boek niet te laat Wacht met het boeken van een reis niet te lang, omdat we een maand voor een reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen op aanvraag. Bovendien kan laat boeken afwijkende vluchtschema s met bijbehorende vluchttoeslagen, extra transfers en eenpersoonskamertoeslagen met zich meebrengen. Te Gast In Een deel van de achtergrondinformatie over je reisbestemming is in deze uitgebreide reisbeschrijving door Informatie Verre Reizen, de uitgever van Te Gast In, met de grootste zorg samengesteld. Indien deze echter onjuistheden blijkt te bevatten aanvaardt IVR geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van foutieve en/of gewijzigde informatie. Laatste Nieuws In de uitgebreide reisbeschrijving vind je de meest actuele informatie over onze reizen. In de loop van het jaar kunnen echter veranderingen optreden waardoor mogelijk het dag-tot-dag-programma of het vluchtschema aangepast dient te worden. Uiteraard zoeken we dan altijd naar een zo goed mogelijk alternatief. Al deze veranderingen worden, zodra bekend, vermeld op onze website bij de betreffende reis onder 'Laatste Nieuws'. Indien de inhoud van de uitgebreide reisbeschrijving afwijkt van de informatie in onze algemene brochure, is de beschrijving op onze website bindend. Verlenging van de reis Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op je boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard 50,- per boeking in rekening. Bij de verlenging van je reis kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht (door bijvoorbeeld een andere luchtvaartmaatschappij of boekingsklasse), het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Wij nemen (na ontvangst van je boekingsformulier!) zo spoedig mogelijk contact met je op om de prijs met je te bespreken. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Als je besluit om een reis te verlengen met een door Koning Aap aangeboden arrangement, betaal je geen wijzigingskosten. Vaccineren bij je thuis! Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

13 Tenslotte Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen en prijzen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen en reissommen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen. Je kunt op onze website kijken voor eventuele wijzigingen. Verzekeringen Koning Aap biedt de deelnemers aan haar reizen de mogelijkheid om een annulerings- en/of reisverzekering af te sluiten bij de verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance. Zoals in onze reisvoorwaarden vermeld staat, stellen we het afsluiten van een reisverzekering verplicht en bevelen we het afsluiten van een annuleringsverzekering dringend aan. Een annuleringsverzekering is overigens ook nog geldig tijdens de reis. Mocht je onverhoopt moeten terugkeren dan kun je op basis van je annuleringsverzekering nog een vergoeding voor de 'niet genoten' vakantiedagen ontvangen. Allianz Global Assistance beschikt over een eigen alarmcentrale die bij eventuele calamiteiten snel en vakkundig optreedt. Tevens is het onze ervaring dat Allianz Global Assistance eventuele schadeclaims in zeer korte tijd afhandelt. Hoewel het niet verplicht is om de verzekeringen bij Koning Aap af te sluiten, raden we dit wel aan. Omdat we goed op de hoogte zijn van de af te leggen reisroutes en ter plaatse beschikken over de medewerking van lokale agenten, zijn eventuele problemen makkelijker op te lossen wanneer de reisverzekering via Koning Aap is afgesloten. Een bijkomend voordeel is dat wanneer een reis onverhoopt niet door mocht gaan, de kosten van de afgesloten reis- en/of annuleringsverzekeringen geheel gerestitueerd worden. Tot slot: deelnemers die zich samen inschrijven op een reis raden we aan om een reisverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Bij een eventuele repatriëring van je reisgenoot voorkom je zo dat je als medereiziger (met een andere verzekering) geen toestemming krijgt om ook zonder kosten terug te keren. Op onze website en in onze brochure vind je een uitgebreid overzicht van de mogelijke verzekeringen die Koning Aap aanbiedt. Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt. Meer informatie en dekkingsoverzicht? Allianz Global Assistance dekt veel van bovenstaande avontuurlijke excursies wel. Kijk voor meer informatie op Allianz Global Assistance. Adres

14 Bezoekadres Koning Aap Koningin Elisabethlaan Gent Telefoon: In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar: +32 (0) Openingstijden Ons kantoor is geopend op de volgende tijden: Maandag t/m vrijdag van en uur Op dinsdag van uur (januari tot juni) Afspraak met een landenspecialist Wil je een afspraak maken met één van onze landenspecialisten, bel dan van tevoren voor een afspraak, zodat je er zeker van bent dat je de juiste persoon te spreken krijgt.

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis EGYPTE KORT - 9 dagen Speurtocht naar de Oudheid Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KEK 6-22 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis EGYPTE - 9 dagen In het voetspoor van de farao's Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BEE 6-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom In ruim een week tijd krijg je een goed beeld van

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Egypte Totaal Van woestijn naar strand Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SES 4-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Deze bijzondere Egypte rondreis voert je langs de ruïnes van het

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Zuid-Korea 12 dagen K-pop, hightech en koninklijke paleizen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAW 10-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een reis naar Zuid-Korea betekent kennismaken

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Japan Winterreis 15 dagen Winter in het Land van de Rijzende Zon Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCI 11-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Tijdens de winter in Japan, hoe bijzonder

Nadere informatie

Egypte met Nijl cruise

Egypte met Nijl cruise Egypte met Nijl cruise Klassieke 8 daagse Egypte reis langs levensader Nijl op individuele basis. Cairo, Aswan, Luxor, alle culturele hoogtepunten met privé gids en 3 daagse comfortabele cruise op basis

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Indonesië, West-Java 12 dagen Verkenning van West-Java Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBS 8-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom West-Java kent rokende vulkanen, theeplantages,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Filipijnen 16 dagen Prachtig Luzon en Palawan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAF 12-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom De Filipijnen? Denk aan hartelijke mensen, rijstterrassen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: China 13 dagen Beijing naar Mount Yuntaishan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAH 12-24 13 Uitgebreide routebeschrijving Welkom China betovert! Bezoek de Verboden Stad, de grotten van

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: China 16 dagen Van Beijing naar Shanghai Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAG 12-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Je bezoekt tijdens deze China rondreis hoogtepunten als het

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Zuid-India - 12 dagen Cultuur, natuur en strand in Kerala Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBP 11-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Namasté! Deze India rondreis voert door de

Nadere informatie

Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN

Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN ONTDEK HET PRACHTIGE Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN CAÏRO HURGHADA ESNA LUXOR KOM OMBO ASWAN Beste Blauwe Vogel-vriend, Toen ik 7 jaar jong was, reisde ik voor het

Nadere informatie

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Desert Trail Sudan 9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Profiel Per 4x4 en Soedan kameel Over zandduinen, langs bergmeren en historische plaatsen Sprookjesachtige landschappen

Nadere informatie

Rondreis Egypte, Nijlvallei en zeiltocht, 11 dagen

Rondreis Egypte, Nijlvallei en zeiltocht, 11 dagen Rondreis Egypte, Nijlvallei en zeiltocht, 11 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Cairo Dag 2 Cairo, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh - vlucht naar Aswan Dag 3 Aswan, optioneel bezoek Philae-eiland en

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Baltische Staten en Sint-Petersburg De fascinerende rand van Europa Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCZ 12-24 14 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Estland, Letland en Litouwen. Een

Nadere informatie

Egypte met Nijl cruise

Egypte met Nijl cruise Egypte met Nijl cruise Klassieke 8 daagse Egypte reis langs levensader Nijl op individuele basis. Cairo, Aswan, Luxor, alle culturele hoogtepunten met privé gids en 3 daagse comfortabele cruise op basis

Nadere informatie

Junior: Egypte. Egypte, 9 dagen

Junior: Egypte. Egypte, 9 dagen Junior: Egypte Egypte, 9 dagen Reisschema Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Dag 9 Amsterdam - Cairo Cairo Cairo, excursie Sakkara en Gizeh - nachttrein naar Luxor aankomst Luxor, feluccatocht

Nadere informatie

Egypte, Een foto-impresie van een indrukwekkende reis. Djoser BV Breestraat CM Leiden

Egypte, Een foto-impresie van een indrukwekkende reis. Djoser BV Breestraat CM Leiden Egypte, Een foto-impresie van een indrukwekkende reis. Egypte, een land vol fotomodellen... Het "Egyptian Museum" in Cairo De Citadel van Salah Al-Din in Cairo Weer een fotomodel De Piramides van Gizeh...

Nadere informatie

Routeomschrijving. Kaapstad - Caïro

Routeomschrijving. Kaapstad - Caïro Routeomschrijving Kaapstad - Caïro Dag 1: Aankomst Kaapstad. Transfer naar Cape Grace hotel bij V&A Waterfront. Welkom, diner en overnachting in het hotel. Dag 2: Om 08.30 uur wijnproeverij bij Groot Constantia

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 7 dagen Hoogtepunten van de Baltische Staten Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: EBK 8-18 7 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom In het noordoosten van

Nadere informatie

Dag tot dag beschrijving

Dag tot dag beschrijving Egypte, 9 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Caïro Dag 2 Caïro Dag 3 Caïro, excursie Sakkara en Gizeh - vlucht naar Luxor Dag 4 Luxor, feluccatocht naar Bananeneiland Dag 5 Luxor, excursie Westoever en

Nadere informatie

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren.

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Algemene voorwaarden Boeking Op de website kun je zien op welke tours nog plaatsen beschikbaar zijn en uiteraard kun je hier ook je tour boeken. Na boeking ontvang je direct een bevestiging per e- mail.

Nadere informatie

Uniek Egypte. Djoser BV Breestraat CM Leiden

Uniek Egypte. Djoser BV Breestraat CM Leiden Uniek Egypte Egyptisch Museum Na aankomst in de nacht van 10 op 11 augustus kwamen we aan. De volgende dag gingen we van start in Cairo met het Egyptische museum. Ramses II In het openluchtmuseum van Memphis

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis ALBANIË - 9 dagen Land van bergen en oude koninkrijken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: EAB 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Ervaar hoe anders en vol verrassingen een bestemming

Nadere informatie

Junior: Egypte. Egypte, 19 dagen

Junior: Egypte. Egypte, 19 dagen Junior: Egypte Egypte, 19 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Cairo Dag 2 Cairo Dag 3 Cairo, excursie Sakkara en Gizeh Dag 4 Cairo, nachttrein naar Aswan Dag 5 Aankomst Aswan Dag 6 Aswan, excursie naar

Nadere informatie

Egypte 10 daagse individuele reis

Egypte 10 daagse individuele reis Egypte 10 daagse individuele reis Individuele klassieke Egypte reis langs de Nijl, levensader van het land. Met aandacht voor het al het moois dat de Farao's ons hebben nagelaten in Cairo, Luxor en Aswan.

Nadere informatie

EGYPTE 10-DAAGSE UNIEKE RONDREIS EGYPTE VOOR CULTURELE FIJNPROEVERS VERTREK: 22 MAART 2019

EGYPTE 10-DAAGSE UNIEKE RONDREIS EGYPTE VOOR CULTURELE FIJNPROEVERS VERTREK: 22 MAART 2019 EGYPTE 10-DAAGSE UNIEKE RONDREIS EGYPTE VOOR CULTURELE FIJNPROEVERS VERTREK: 22 MAART 2019 Waarom Egypte? De historicus Herodotus beschreef Egypte als een gift van de Nijl. Een reis naar Egypte met Asteria

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis OEKRAÏNE 9 dagen Gouden koepels en gele stranden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BOK 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Tijdens deze korte reis door Oekraïne bezoek je drie

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Caïro Dag 2 Caïro Dag 3 Caïro, excursie Sakara, Memphis en Gizeh - nachttrein naar Aswan Dag 4 aankomst Aswan, bezoek Philae-eiland

Dag 1 Amsterdam - Caïro Dag 2 Caïro Dag 3 Caïro, excursie Sakara, Memphis en Gizeh - nachttrein naar Aswan Dag 4 aankomst Aswan, bezoek Philae-eiland R o n d reis E g y p t e, 9 da g en Rei s s chem a Dag 1 Amsterdam - Caïro Dag 2 Caïro Dag 3 Caïro, excursie Sakara, Memphis en Gizeh - nachttrein naar Aswan Dag 4 aankomst Aswan, bezoek Philae-eiland

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Albanie Land van bergen en oude koninkrijken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BUL 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het land wat eens het meest geïsoleerde land van Europa was, is

Nadere informatie

Junior: Egypte. Egypte, 14 dagen

Junior: Egypte. Egypte, 14 dagen Junior: Egypte Egypte, 14 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - (avondvlucht)cairo Dag 2 Cairo Dag 3 Cairo, excursie Sakkara en Gizeh Dag 4 Cairo, nachttrein naar Aswan Dag 5 Aswan, excursie Kitchener eiland,

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

Dag tot dag beschrijving

Dag tot dag beschrijving Egypte, 15 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Cairo Dag 2 Cairo, excursie Sakkara en Gizeh Dag 3 Cairo - vlucht naar Aswan Dag 4 Aswan, bezoek Elphantine Dag 5 Aswan, excursie Philae Dag 6 Aswan- felucca

Nadere informatie

Markant Interregioreis Provincie Antwerpen. In samenwerking met Asteria Expeditions (A 1095) MARKANTREIS EGYPTE. Van vrijdag 14 tot 24 november 2019

Markant Interregioreis Provincie Antwerpen. In samenwerking met Asteria Expeditions (A 1095) MARKANTREIS EGYPTE. Van vrijdag 14 tot 24 november 2019 MARKANTREIS EGYPTE Van vrijdag 14 tot 24 november 2019 11-DAAGSE UNIEKE RONDREIS EGYPTE VOOR CULTURELE FIJNPROEVERS PROGRAMMA DAG 1: DONDERDAG 14/11 Vlucht om 15.55u vanuit Brussel naar Luxor. Omstreeks

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis OMAN - 9 dagen Woestijnkastelen en groene bergen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: MOK 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Tijdens deze korte reis door het noorden van Oman

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Egypte een reis naar het verleden. Ervaar het verschil Reffat Reizen. Algemene reisinformatie

Inhoudsopgave. Egypte een reis naar het verleden. Ervaar het verschil Reffat Reizen. Algemene reisinformatie 2 2 Inhoudsopgave 2 Egypte een reis naar het verleden 3 Ervaar het verschil Reffat Reizen 6 Algemene reisinformatie 8 15 daagse rondreis inclusief Nijlcruise en Strand 11 17 daagse rondreis Klassiek Egypte

Nadere informatie

1.298,- p.p. Vertrekdata. Inclusief. 12 dagen vanaf. 5- sterren Nijlcruise & Caïro & Hurghada. In het spoor van de Farao s

1.298,- p.p. Vertrekdata. Inclusief. 12 dagen vanaf. 5- sterren Nijlcruise & Caïro & Hurghada. In het spoor van de Farao s De betere hotels Reisbegeleiding bij alle vliegreizen Eigen luxe touringcars 5- sterren Nijlcruise & Caïro & Hurghada In het spoor van de Farao s Tijdens deze 12-daagse Egypte-reis, maakt u kennis met

Nadere informatie

Jordanië-Egypte 9 daagse individuele reis

Jordanië-Egypte 9 daagse individuele reis Jordanië-Egypte 9 daagse individuele reis Individuele reis door Jordanië en Egypte, waarbij aandacht voor één van de oude - en één van de zeven nieuwe wereldwonderen; de Egyptische piramides en Petra in

Nadere informatie

Reisschema. Djoser BV Breestraat CM Leiden

Reisschema. Djoser BV Breestraat CM Leiden Egypte, 19 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Cairo Dag 2 Cairo Dag 3 Cairo, excursie Sakkara en Gizeh Dag 4 Cairo, nachttrein naar Aswan Dag 5 Aankomst Aswan Dag 6 Aswan, excursie naar Kitchener eiland,

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Marathon Madness Broadway Aktie

Marathon Madness Broadway Aktie Boekingsformulier ING New York City Marathon 2013 Let op! Alle velden van het formulier dienen ingevuld te worden. Tevens is het vereist een kopie van het paspoort van alle reizigers toe te voegen bij

Nadere informatie

DE TEMPEL ALS WEG NAAR BINNEN

DE TEMPEL ALS WEG NAAR BINNEN Het oude Egypte had een rijke cultuur die in nauwe verbinding stond met de goddelijke wereld. Om zich voor te bereiden op hun taken werden de farao en hogepriesters geschoold om te worden ingewijd in de

Nadere informatie

Proud member. donateurreis cambodja november eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis cambodja november eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis cambodja 11-27 november 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis cambodja Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Cambodja.

Nadere informatie

Cape to Cairo - Afrika

Cape to Cairo - Afrika Cape to Cairo - Afrika Dag 1 - Kaapstad Aankomst op Kaapstad International Airport en transfer naar het Cape Grace Hotel aan de V&A Waterfront. Welkomstdiner en Dag 2 - Kaapstad Vertrek naar Groot Constantia

Nadere informatie

Rondreis Egypte, Nijlvallei & Rode Zee, 14 dagen

Rondreis Egypte, Nijlvallei & Rode Zee, 14 dagen Rondreis Egypte, Nijlvallei & Rode Zee, 14 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Caïro Dag 2 Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh Dag 3 Caïro, nachttrein Aswan Dag 4 Aswan, excursie naar Philae, High

Nadere informatie

Page 2 of 5 In de middagzon gaat u aan boord van een traditionele felucca voor een zeiltocht over de Nijl. We vergapen ons aan het mausoleum van de Ag

Page 2 of 5 In de middagzon gaat u aan boord van een traditionele felucca voor een zeiltocht over de Nijl. We vergapen ons aan het mausoleum van de Ag Page 1 of 5 Karnak deluxe Waarom deze rondreis - 8-daagse 5* deluxe Nijlcruise o.b.v. volpension - 7 dagen 5* strandhotel in Hurghada o.b.v. all-inclusive - Nederlandstalige reisleiding aan boord van het

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jurbarkas wordt in augustus een

Nadere informatie

Dag tot dag beschrijving

Dag tot dag beschrijving Egypte, 9 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Cairo Dag 2 Cairo Dag 3 Cairo, excursie Sakkara en Gizeh - nachttrein naar Luxor Dag 4 aankomst Luxor, feluccatocht naar Bananen - eiland Dag 5 Luxor, excursie

Nadere informatie

Boekingsvoorwaarden Trav l

Boekingsvoorwaarden Trav l Boekingsvoorwaarden Trav l 1. Boeking De vakantieboeker (jijzelf of een gemachtigde) gaat bij boeking akkoord met onze boekingsvoorwaarden. De vakantieboeker machtigt Trav l om familie of begeleider van

Nadere informatie

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 West-China reis 2016 Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 Doelstelling De excursie/reis beoogt een kennismaking met etnische minderheden in West China: Tibetanen, Hui en Oeigoeren. Bezocht

Nadere informatie

8 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Cairo naar Bahariya

8 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Cairo naar Bahariya Desert Trail Egypt 8 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Cairo naar Bahariya Profiel Per woestijnschip met zadel Over zandduinen en langs schatten van een rijk verleden Zinderende landschappen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Thailand - Vér-schrikkelijke Aanbieding Boeddha s paradijs Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SYT 10-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Deze Thailand groepsreis combineert de hoogtepunten

Nadere informatie

NIJLCRUISES - Combinatiereizen met cruises van 7 of 4 nachten

NIJLCRUISES - Combinatiereizen met cruises van 7 of 4 nachten m/s STEIGENBERGER MINERVA *****deluxe Cruises op donderdag Hutten: De Steigenberger Minerva telt 73 hutten voor max. 2 personen, 2 eenpersoonshutten en 2 suites. Faciliteiten: badkamer met douche en toilet,

Nadere informatie

Studie reis EGYPTE : cruise op de Nijl & CAIRO 16/12/2010-21/10/2010 7 Plus

Studie reis EGYPTE : cruise op de Nijl & CAIRO 16/12/2010-21/10/2010 7 Plus Studie reis EGYPTE : cruise op de Nijl & CAIRO 16/12/2010-21/10/2010 7 Plus Formaliteiten: De internationale reispas geldig tot 6 maanden na terugreis OF de identiteitskaart geldig tot 3 maanden na terugreis,

Nadere informatie

Great Ethiopian Run - 8 dagen

Great Ethiopian Run - 8 dagen Great Ethiopian Run - 8 dagen Van 14 21 november 2016 organiseren wij een reis naar Ethiopië rondom de Great Ethiopian Run, het grootste hardloopevenement van Afrika. De reis wordt georganiseerd in samenwerking

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 4 9 november 2014 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

In de sporen van Marco Polo naar China

In de sporen van Marco Polo naar China In de sporen van Marco Polo naar China 40 daagse autoreis via de legendarische zijderoute Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over verharde wegen en gravel roads

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Egypte 13 dagen met Rode Zee

Egypte 13 dagen met Rode Zee Egypte 13 dagen met Rode Zee Egypte op individuele basis langs levensader Nijl met Caïro als startplaats. De klassieke route met een duik in de Rode Zee als verfrissende afsluiting. Dag tot dag Overnachtingen

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jubarkas wordt in augustus een tweedaags

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Caïro Dag 2 Caïro Dag 3 Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh - vlucht naar Aswan Dag 4 Aswan, excursie naar Philae, High Dam

Dag 1 Amsterdam - Caïro Dag 2 Caïro Dag 3 Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh - vlucht naar Aswan Dag 4 Aswan, excursie naar Philae, High Dam R o n dreis E g y p t e, N ijlva llei & R o de Zee, 14 da g en Rei s s chem a Dag 1 Amsterdam - Caïro Dag 2 Caïro Dag 3 Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh - vlucht naar Aswan Dag 4 Aswan, excursie

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Ecuador 13 dagen Tussen de vulkanen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBV 12-24 13 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een korte reis, met enorm veel afwisseling, naar het meest diverse

Nadere informatie

Langs de Nijl. Archidays, een initiatief van de Architectenkrant. Van dinsdag 26 tot zaterdag 30 september Optioneel: Caïro en Alexandrië

Langs de Nijl. Archidays, een initiatief van de Architectenkrant. Van dinsdag 26 tot zaterdag 30 september Optioneel: Caïro en Alexandrië Archidays, een initiatief van de Architectenkrant Van dinsdag 26 tot zaterdag 30 september 2017 Langs de Nijl Optioneel: Caïro en Alexandrië Technische organisatie: Travex Travel SA Drievuldigheidsplein

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

Californië. 11 februari - 22 februari

Californië. 11 februari - 22 februari Californië 11 februari - 22 februari 12-daagse rondreis Californië Californië is een van de belangrijkste landbouwgebieden van Amerika. Door het gunstige klimaat worden hier veel verschillende gewassen

Nadere informatie

Huis van Horus Egyptereis 2017

Huis van Horus Egyptereis 2017 Huis van Horus Egyptereis 2017 Programma, 8 18 januari DAG 1 Vandaag vertrekt u vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Caïro (Egypt Air, 15.00 uur). We komen pas laat op de avond aan (20.30 uur) en worden

Nadere informatie

Hoogtepunten van het oude Egypte. Reisprogramma

Hoogtepunten van het oude Egypte. Reisprogramma Hoogtepunten van het oude Egypte Van dinsdag 21 november tot en met zaterdag 2 december 2017 organiseert Historisch Nieuwsblad in samenwerking met Labrys Reizen te Nijmegen een culturele rondreis door

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 3 8 maart 2015

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 3 8 maart 2015 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 3 8 maart 2015 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het viersterren

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN 22 29 September 2019 899 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Cultuur, natuur, Marrakesh, winkelen, vrouwenorganisaties, weef- en borduurworkshops met lokale vrouwen, kookworkshop,

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis OEZBEKISTAN - 15 dagen Hart van Centraal-Azië Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: RUZ 8-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Oezbekistan spreekt al eeuwen tot de verbeelding van

Nadere informatie

MAROKKO FOR KIDS 2016

MAROKKO FOR KIDS 2016 MAROKKO FOR KIDS 2016 8 daagse rondreis doorheen Zuid Marokko per 4 4 met privé chauffeur. E-mail: info@tierra.be Website: www.tierra.be Pagina: 1/5 REISBESCHRIJVING Dag 1: Dag 2: Dag 3 : BRUSSEL MARRAKECH

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Caïro Dag 2 Caïro Dag 3 Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh - slaaptrein naar Aswan Dag 4 Aswan, bezoek Philae-, Elephantine-

Dag 1 Amsterdam - Caïro Dag 2 Caïro Dag 3 Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh - slaaptrein naar Aswan Dag 4 Aswan, bezoek Philae-, Elephantine- Rondre is Egypt e, N ij lv a lle i, 1 0 da ge n Re i ssc h e m a Dag 1 Amsterdam - Caïro Dag 2 Caïro Dag 3 Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh - slaaptrein naar Aswan Dag 4 Aswan, bezoek Philae-,

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks 5 dagen Dag 1 Wij halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Chiang Mai voor de vlucht naar Mae Hong Son. Daar wacht de gids u op.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis KAMEROEN - 16 dagen Afrika onder een vergrootglas Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BKN 6-14 16 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Vulkanen, regenwoud, stoffige savannes en palmenstranden.

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA, SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA, SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA, SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zaterdag 4 november Zondag 12 november 2017 9 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 4 november Om 17h40 komen we aan in

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis nepal 9-25 oktober 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis nepal Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Nepal. In Kathmandu

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zondag 5 november Zondag 12 november 2017 8 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 Om 17h40 op 5 november komen we aan in

Nadere informatie

Wandelreis Egypte. Wandelvakantie Egypte, 10 dagen

Wandelreis Egypte. Wandelvakantie Egypte, 10 dagen Wandelreis Egypte Wandelvakantie Egypte, 10 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Cairo Dag 2 Cairo, wandeltocht stad Dag 3 Cairo, excursie Gizeh, nachttrein naar Luxor Dag 4 aankomst Luxor - westoever Dag

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis MAROKKO - 8 dagen Ervaringen uit 1001 Nacht Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: MMK 6-18 8 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Geniet van heerlijke kebabs en tajineschotels, en proef

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis EGYPTE KORT - 9 dagen Speurtocht naar de Oudheid Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KEK 6-22 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie