Nederlandse handleiding Bellon Mario cyclomaaier in verstek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nederlandse handleiding Bellon Mario cyclomaaier in verstek"

Transcriptie

1 Nederlandse handleiding Bellon Mario cyclomaaier in verstek L1000 L1150 L1350 B E L L O N - M A R I O

2 Beschrijving en positionering van de symbolen De waarschuwingsstickers en positionering hiervan worden aangegeven op tekeningen 1en 2 hieronder. De aanduiding van de stickers op de volgende pagina s is niet op ware grootte; alleen ter illustratie. Wanneer stickers onleesbaar beschadigd of compleet verdwenen zijn, dient u bij uw leverancier meteen nieuwe bestellen en de oude of vermiste stickers vervangen. Geeft de smeerpunten aan. Geeft de bevestigingspunten aan om de machine mee op te tillen. Geeft de vereiste bandenspanning aan. Verwijder het dek nooit (of andere veiligheidsvoorzieningen) wanneer de machine in werking is.

3 Geeft de veilige afstand aan (te dichtbij kan gevaarlijk zijn). Voordat u aan onderhoud begint leest u eerst de handleiding. Verwijder de contactsleutel van uw tractor voordat u aan onderhoud of reparatie begint. Geeft de veilige afstand aan (te dichtbij kan gevaarlijk zijn). Gebruik gehoorbescherming. Identificatieplaatje met gegevens van de machine.

4 Introductie De fabrikant Bellon Mario dankt u voor het vertrouwen en verzekert u uw machine met alle mogelijke zorg en aandacht te hebben ontworpen. Deze handleiding is geldig vanaf 1 januari Deze handleiding of een kopie ervan dient altijd bij de gebruiker aanwezig te zijn. - Om de machine zo goed mogelijk te gebruiken, geeft Bellon Mario u hierbij enkele praktische adviezen. - Voor verdere informatie wendt u zich tot uw leverancier, importeur of fabrikant Bellon Mario. - Deze machine is uitsluitend ontworpen voor het maaien van gras, of soortgelijke werkzaamheden. Ieder ander gebruik is niet toegestaan. - De machine dient te worden gebruikt wanneer u op de hoogte bent van de werking en veiligheidsprocedures ervan. BELANGRIJK!! Wanneer u de machine eigenhandig aanpast vervalt de garantie en aansprakelijkheid. Correct gebruik van de machine Het correcte gebruik van de machine houdt in: - Dat u zich aan de aanbevolen gebruiks- en onderhoudsvoorschriften houdt. - Dat u originele onderdelen gebruikt, en originele of goedgekeurde apparatuur en accessoires gebruikt. Buitengewone reparatie- of servicewerkzaamheden dienen te worden gedaan door bevoegd personeel die alle bijzonderheden van de machine kennen. Foutief gebruik van de machine - Werken op rotsachtige of oneffen ondergrond. - Het vervoeren van personen, dieren of andere dingen. - Het slepen van voertuigen of apparatuur. - Werken dichtbij huizen of wegen. - Het aanbrengen van apparatuur dat de werking van de machine kan beïnvloeden. Garantie Op de maaiers van Bellon Mario zit een garantieperiode van 12 maande ingaande op de datum van aankoop. Deze datum wordt bepaald door de verkoper van het product. Gedurende de garantieperiode worden alleen onderdelen met fabricagefouten vergoed; dus geen onderdelen welke versleten zijn of defect zijn gegaan door foutief gebruik van de machine. Garantie vervalt wanneer u zicht niet houdt aan de regelgevingen in deze handleiding. Modificaties De fabriek behoudt zich het recht voor veranderingen en aanpassingen die noodzakelijk zijn toe te passen, bij de gebruikelijk productie, zonder voorafgaande kennisgeving. De illustraties in deze handleiding zijn niet op ware grootte afgebeeld en hebben enkel illustratieve waarde. BELANGRIJK!! Voor geschillen geldt de rechtbank in Padova Italië.

5 Index Beschrijving en positionering van de symbolen Pag. 1 Introductie 3 Correct gebruik van de machine 3 Foutief gebruik van de machine 3 Garantie 3 Modificaties 3 Index 4 Veiligheidsvoorschriften 4 Gebruik van de machine 5 Bevestiging van de maaier 5 Starten 6 Verstellingen 6 Storingen 7 Onderhoud 7 Onderhoudsinterval 8 Opslag 8 Transport 8 Montage 8 Technische eigenschappen 9 Veiligheidsvoorschriften - De meeste ongelukken gebeuren door het niet in acht nemen van de meest simpele veiligheidsvoorschriften. Daarom is het noodzakelijk dat iedereen die met de machine aan het werk gaat de normen in de handleiding kent. - Voordat u de machine gaat schoonmaken of stallen, dient u ervoor te zorgen dat de machine op een gelijke en stevige ondergrond staat. Zorg ervoor dat de machine tijdens onderhoud geen schade kan veroorzaken. - Controleer voor ingebruikname of alle schroeven en bouten goed zijn bevestigd, en controleer of alle beschermingen in goede staat zijn. - Wees er zeker- van dat de tractor geschikt voor de technische eigenschappen van de maaier. - De machine mag alleen worden gebruikt door bevoegd personeel. - Houdt mensen en dieren op een veilige afstand voordat u de machine start. - Laat de machine niet zonder toezicht draaien. - Draag geen wijde kleding omdat dit tussen de draaiende delen van de machine kan komen. - Vervoer geen mensen of dieren op de machine. - Gebruik een CE gekeurde aftakas die tijdens montage niet kan draaien dankzij de speciale kettingen. - Wanneer u in bermen of langs sloten maait, kunnen door het ruwe terrein beschermingsflappen beschadigen en kunnen stenen weggeslingerd worden. - Houdt u tijdens transport aan de in het verkeer van kracht zijnde regels. - Gebruik gehoorbescherming. - Draag tijdens onderhoud of reparatie geschikte werkhandschoenen en geschikt gereedschap. - Tijdens het werken met de machine dienen personen op een veilige afstand van tenminste 10 meter bij de machine vandaan blijven.

6 Gebruik van de machine Voor ingebruikname - Voordat u de maaier aan de machine bevestigd, moet eerst de maaier in zijn geheel worden - gecontroleerd. - Controleer het oliepeil (zie Onderhoud). - Zorg ervoor dat de smeerpunten voldoende gesmeerd zijn (zie Onderhoud). - Controleer het geheel op gebreken van de veiligheidsvoorzieningen. Bevestiging van de maaier - Check de stabiliteit van de maaier; plaats de maaier op een vlakke stevige ondergrond. - Zet de tractor vlakbij de maaier; de maaier is gebouwd voor gebruik in de front of achter de tractor. - Bevestig de maaier met A en B (Tek. 1). - Controleer deze bevestiging. - Verbind de 3-punt van de tractor aan de maaier d.m.v. de speciale C haak (Tek. 2). - Controleer deze bevestiging. - Schakel de motor uit. Tek 3. Tek. 4 - Bevestig de aftakas (Tek. 3). - Controleer deze bevestiging. - Zorg ervoor dat u een geschikte aftakas gebruikt (Tek. 4). ATTENTIE: Houdt voldoende afstand van de 3-puntsinrichting wanneer de machine omhoog is. BELANGRIJK: Zorg voor een geschikte aftakas.

7 Starten - Nadat u zorgvuldig de punten van hoofdstuk 1 en 2 heeft uitgevoerd kunt u de tractor starten. - Hef de maaier. - Schakel de motor uit en stop de tractor. - Verplaats de maaier zijdelings d.m.v. A (Tek. 5). - Zet de maaier in positie d.m.v. C en D (Tek. 6). - Bevestig de aftakas bij E en F (Tek. 7). - Zorg voor een geschikte aftakas. - Voor het inschakelen van de PTO raadpleegt u de handleiding van uw tractor. - Breng de maaier op het juiste toerental. - Breng de maaier op de grond. - Nu is de machine klaar om te gaan werken. - Wanneer u ergens tegenaan rijdt tijdens het werk, stop en controleer de machine dan onmiddellijk. - Om de maaier te kunnen transporteren volgt u bovenstaande instructie in omgekeerde richting. BELANGRIJK: Wanneer u de maaier zijdelings verplaatst kan dit onbalans veroorzaken. Verstellingen HOOGTEVERSTELLING - Gebruik alleen de 3-puntshefinrichting. - Schakel de motor uit en hef de maaier. - Verstel de hoogte d.m.v. de 3-puntshefinrichting. ATTENTIE: Tijdens het werk mogen de messen niet de grond raken, om snelle slijtage ervan en beschadigingen aan het gazon te voorkomen.

8 Storingen Mogelijke storingen Fout Oorzaak Oplossing Extreme trillingen. Gebroken of versleten messen. De messen zijn los van de as. De lagers van de schijven zijn Vervang de messen. Maak de spil schoon en smeren. Vervang de lagers en pakkingen. versleten. Slecht maaiwerk. Versleten messen. Vervangen of slijpen. Oververhitting van de haakse overbrenging. Te weinig olie. Oude olie. Bijvullen. Verversen. Snelle slijtage van de messen. Messen raken de grond. Verstel de maaihoogte. Olielekkage in de overbrenging. Slijtage of breuk in olieleiding. Vervangen. ATTENTIE!! Neem voor reparatie contact op met uw leverancier of een geautoriseerde werkplaats. Onderhoud - Koppel de maaier los. - Leg maaier in horizontaal machine; neem de beschermkap af d.m.v. bouten A (Tek. 9). OLIE CONTROLE - Schroef pluggen A van de aandrijfkasten los (Tek. 10). - Check het oliepeil met een schone peilstok. Zorg ervoor dat het oliepeil 5 cm is (Tek. 11). - Indien het oliepeil niet voldoende is, dan bijvullen. - Gebruik SAE90 EP olie. - Smeer de nippels I (Tek. 12). - Gebruik geschikt vet. - Monteer de beschermkap weer. CONTROLE VAN DE MESSEN - Hef de maaier en controleer de staat van de messen. - Vervang of slijp de messen indien nodig.

9 - De messen mogen alleen worden geslepen door geautoriseerd personeel. ATTENTIE!! Tussen het mes en de as moet de slijtvaste bout gemonteerd worden. Bij slijtage moet deze direct worden vervangen. Onderhoudsinterval Frequentie Oliecontrole Smeer controle Messen controle Veiligheidscontrole Uur Voor het starten Type SAE 90 EP Normaal vet Originele messen n.v.t. ATTENTIE!! Gebruik altijd het juiste gereedschap en neem de veiligheidsvoorschriften in acht. Opslag - Zorg voor het reguliere onderhoud. - Bewaar de maaier in een droge, afgedekte stevige ruimte. - Indien nodig, verwijder roestplekken op het frame. - Om de machine weer te starten na een opslagperiode voert u eerst regulier onderhoud uit. - Controleer of alles OK is. - De machine is weer klaar voor gebruik. Transport - Transport kan worden gedaan d.m.v. een tractor of een aanhanger. - Voor het tillen van de maaier gebruikt u een heftruck. - Houdt u aan de van kracht zijnde regels voor wegverkeer. Montage (wanneer de maaier door een vervoerder wordt geleverd) De maaiers moeten in 2 verpakkingen vervoerd worden. Om de machine te monteren, handelt u als volgt: BELANGRIJK: Gebruik werkhandschoenen. - Verwijder de nylon verpakking en gooi dit weg. - Neem de A bout van de arm (Tek. 1). - Breng de arm aan de maaier (Tek. 2). - Maak bout A weer vast. Alle montagewerkzaamheden vereisen 2 personen tegelijkertijd.

10 Technische eigenschappen Technische L 1000 L 1150 L 1350 eigenschappen 3-puntsinrichting Cat Toerental T/min Vereist vermogen Kw Max transportbreedte Mm Max transportlengte Mm Standaard gewicht Kg Werkbreedte Mm Snelheid messen M/sec Rotorsnelheid T/min Overbrenging Tandwiel Maaihoogteverstelling Handmatig Mechanisch Beschermkap Bevestigd d.m.v. bouten

11 W W W. L O Z E M A N. N L Bemmelseweg 64 Markt 14 Rijksweg PC Elst (gld.) 5973 NR Lottum (l.) 9422 CG Smilde (dr.) Tel: Tel: Tel: Fax: Fax: Fax: elst@lozeman.nl lottum@lozeman.nl smilde@lozeman.nl

CYCLOMAAIER CM CM 140 GEBRUIKERSHANDLEIDING

CYCLOMAAIER CM CM 140 GEBRUIKERSHANDLEIDING CYCLOMAAIER CM 100 - CM 140 GEBRUIKERSHANDLEIDING BOXER AGRICULTURE EQUIPMENT Stougjesdijk 153 3271 KB Mijnsheerenland Holland tel.: +31 (0) 186-612333 E-mail: info@boxeragri.nl Website: www.boxeragri.nl

Nadere informatie

Handleiding Ferrari freesbak cm.

Handleiding Ferrari freesbak cm. Handleiding Ferrari freesbak 46-52-60-80cm. F E R R A R I FERRARI feliciteert u met uw aankoop van een machine uit onze collectie. Wij zullen u de assistentie en medewerking verlenen die altijd kenmerkend

Nadere informatie

STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02

STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02 STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02 S SVENSKA 1 2 3 4 5 7 A B 6 SVENSKA 8 9 X Z S Y W V 10 NEDERLANDS NL SYMBOLEN Op de machine ziet u de volgende symbolen om u eraan te herinneren dat voorzichtigheid en

Nadere informatie

STIGA VILLA 85 M

STIGA VILLA 85 M STIGA VILLA 85 M 8211-3039-01 1. 2. A B 3. 4. 5. 6. 7. 8. 2 R L 9. 10. Z X V W Y 11. 3 NL NEDERLANDS SYMBOLEN Op de machine ziet u de volgende symbolen om u eraan te herinneren dat voorzichtigheid en oplettendheid

Nadere informatie

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl Lees mij eerst! 1Lees deze handleiding zorgvuldig voor de laadbrug te gebruiken. De handleiding omschrijft

Nadere informatie

STIGA VILLA 92 M 107 M

STIGA VILLA 92 M 107 M STIGA VILLA 92 M 107 M 8211-3037-03 1. 2. A C B 3. 4. 5. 6. A+5 A B+5 B 7. 8. 2 9. 10. R L L+R Z X Y 11. 12. W V 3 NEDERLANDS NL SYMBOLEN Op de machine ziet u de volgende symbolen om u eraan te herinneren

Nadere informatie

Geeft situaties aan die gevaarlijk kunnen zijn, en welke, indien ze niet worden vermeden ernstige schade of dood kunnen veroorzaken.

Geeft situaties aan die gevaarlijk kunnen zijn, en welke, indien ze niet worden vermeden ernstige schade of dood kunnen veroorzaken. Voorwoord Deze handleiding is een integraal gedeelte van de machine. De handleiding moet altijd bij de machine aanwezig zijn binnen bereik van de gebruiker. De bijlagen van deze handleiding zijn een integraal

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING Hakselaars CIPPO 7 S

GEBRUIKSHANDLEIDING Hakselaars CIPPO 7 S GEBRUIKSHANDLEIDING Hakselaars CIPPO 7 S LEES DEZE HANDLEIDING AANDACHTIG VOORDAT U DE MACHINE GEBRUIK NEEMT. 1. INLEIDING WIJ DANKEN U DAT U EEN CARAVAGGI HAKSELAAR HEBT GEKOZEN. Uw Caravaggi hakselaar

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KS

GEBRUIKERSHANDLEIDING KS GEBRUIKERSHANDLEIDING KS150.2450 Geachte klant, U hebt een product van KS Tools via Beneparts BVBA gekocht. Bedankt voor uw aankoop en vertrouwen. In deze gids vindt u al het nodige terug voor een veilig

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Hudson, douchebrancard elektrisch in hoogte verstelbaar Installatiehandleiding Aangepast sanitair Populierenlaan 59, 1911 BK Telefoon (0251) 316482 Fax (0251) 314043 Website www.sanmedi.nl E-mail mail@sanmedi.nl

Nadere informatie

STIGA PARK 121 M

STIGA PARK 121 M STIGA PARK 121 M 8211-3011-09 1. Park -1993 5a. D 5b. 2. Park -1993 6a. Park -1999 6b. Park 2000- F G H 3. Park -1993 7. I I 4. Park -1993 8. 2 J 9. 13. 10. 14. Z X Y W V 11. 15. Denna produkt, eller delar

Nadere informatie

Hakfrees, Eénwielige freesmachine, Tweewielige tuinbouwtractoren.

Hakfrees, Eénwielige freesmachine, Tweewielige tuinbouwtractoren. Hakfrees, Eénwielige freesmachine, Tweewielige tuinbouwtractoren. Maart 2011 A Hakfrees, Model Euro 5RM Model Type Motor Werkbreedte Gewicht : Hakfrees Euro 5RM : 5 pk Honda GC160OHV : 4-takt benzinemotor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter 1 1.0 Ontvangstcontrole Controleer alle onderdelen op transportschade. Indien er sprake is van transportschade waarschuw dan onmiddellijk de vervoerder. Transportschade valt niet onder de garantie. De

Nadere informatie

STIGA VILLA 92M

STIGA VILLA 92M STIGA VILLA 92M 8211-3037-01 1. 2. A C B 3. 4. 5. 6. A+5 A B+5 B 7. 8. 2 9. 10. R L L+R X Z Y 11. 12. W V 3 NEDERLANDS NL SYMBOLEN De volgende symbolen staan op de machine om u eraan te herinneren dat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische rechte stiftslijper EG120ST EG120K-19R

Gebruikershandleiding Pneumatische rechte stiftslijper EG120ST EG120K-19R Gebruikershandleiding Pneumatische rechte stiftslijper EG120ST EG120K-19R Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap

Nadere informatie

Block Cutters On the cutting edge for customers satisfaction

Block Cutters On the cutting edge for customers satisfaction 1 Block Cutters On the cutting edge for customers satisfaction Handleiding Klinkerknipper UL-1500-1021-000 1 Voorwoord Wij feliciteren u met de aanschaf van uw klinkerknipper, die veel zaag- en slijpwerk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse boormachine EG225-19R

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse boormachine EG225-19R Gebruikershandleiding Pneumatische haakse boormachine EG225-19R Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap

Nadere informatie

Printed: 07.07.2013 Doc-Nr: PUB / 5071466 / 000 / 00

Printed: 07.07.2013 Doc-Nr: PUB / 5071466 / 000 / 00 OORSPRONKELIJKE GEBRUIKSAANWIJZING DD-ST-150/160-CCS Kruisrails Lees de handleiding beslist voordat u de machine de eerste keer gebruikt. Bewaar deze handleiding altijd bij het apparaat. Geef het apparaat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG2460 (1/2 ) EG2480 (3/8 )

Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG2460 (1/2 ) EG2480 (3/8 ) Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG2460 (1/2 ) EG2480 (3/8 ) Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle

Nadere informatie

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport.

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport. Handleiding mobiele hogedrukreiniger 200 bar, 15 l/min., 1.140 l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport. Inhoud 1. Veiligheidsinstructies...

Nadere informatie

DEUTSCH. Multiclip 46 El

DEUTSCH. Multiclip 46 El DEUTSCH D Multiclip 46 El 8211-0229-08 S SVENSKA A 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 2 SVENSKA S 9. 10. 3 NEDERLANDS NL SYMBOLEN De volgende symbolen staan op de machine om u eraan te herinneren dat voorzichtigheid

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING MASPORT ALLESHAKSELAAR BIO 5 LANKHAAR TECHNIEK B.V. DE KORTEN BRUGGERT ER EETHEN

GEBRUIKSAANWIJZING MASPORT ALLESHAKSELAAR BIO 5 LANKHAAR TECHNIEK B.V. DE KORTEN BRUGGERT ER EETHEN GEBRUIKSAANWIJZING ALLESHAKSELAAR MASPORT BIO 5 LANKHAAR TECHNIEK B.V. DE KORTEN BRUGGERT 5 4266 ER EETHEN TEL: 0416-355770 - FAX: 0416-355779 Model BIO 5 met Benzinemotor INHOUD 1) Beschrijving van de

Nadere informatie

Banden de- en montage machine

Banden de- en montage machine Banden de- en montage machine - 1 - Algemene veiligheidsregels Deze handleiding bevat belangrijke informatie, lees deze aandachtig door voordat men de machine gaat gebruiken. 1. Omschrijving van de machine

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG1662C (1")

Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG1662C (1) Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG1662C (1") Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap

Nadere informatie

STIGA PARK 110 S

STIGA PARK 110 S STIGA PARK 110 S 8211-3009-06 1. 2. F G 3. H 4. NEDERLANDS NL SYMBOLEN De volgende symbolen staan op de machine om u eraan te herinneren dat voorzichtigheid en oplettendheid bij gebruik vereist zijn. De

Nadere informatie

AET48 Gebruikershandleiding. SLEEPBELUCHTER Gebruikershandleiding. AET48 Beginnend met serienummer: Vervangingsonderdelen

AET48 Gebruikershandleiding. SLEEPBELUCHTER Gebruikershandleiding. AET48 Beginnend met serienummer: Vervangingsonderdelen SLEEPBELUCHTER Gebruikershandleiding Tandenrijkit Volledige tandenrij ter vervanging van één volledige rij tanden. Bevat montageplaten, spreider en alle montagemateriaal. P/N 361279 AET48 Beginnend met

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Loophulp

Gebruiksaanwijzing Loophulp Gebruiksaanwijzing Loophulp Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06 Inhoud Contactgegevens fabrikant... 1 Conformiteit... 2 Inleiding... 2 Levering... 2 Bestemd gebruik... 3 Veiligheidsmaatregelen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slagmoersleutel EG557A (3/8 ) EG557B (1/2 )

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slagmoersleutel EG557A (3/8 ) EG557B (1/2 ) Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slagmoersleutel EG557A (3/8 ) EG557B (1/2 ) Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk

Nadere informatie

Werken met. De Clippeleir Machines 5-25. 5.3 Aankoppelen. Zorg bij het aankoppelen dat zich niemand tussen de tractor en de houtversnipperaar bevindt.

Werken met. De Clippeleir Machines 5-25. 5.3 Aankoppelen. Zorg bij het aankoppelen dat zich niemand tussen de tractor en de houtversnipperaar bevindt. 5.3 Aankoppelen Let op! Zorg bij het aankoppelen dat zich niemand tussen de tractor en de houtversnipperaar bevindt. De houtversnipperaar wordt in de driepuntshefinrichting van de tractor gehangen. Het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding.

Gebruikershandleiding. Gebruikershandleiding. Fabrikant: Gispen International BV Parallelweg west 23 Postbus 30 NL 4100 AA Culemborg Holland. Type aanduiding: IC 2007 Elektrisch Hoogteverstelbare tafel. Bouwjaar: 2013 Versie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische stripingverwijderaar EG280CK-6

Gebruikershandleiding Pneumatische stripingverwijderaar EG280CK-6 Gebruikershandleiding Pneumatische stripingverwijderaar EG280CK-6 Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap

Nadere informatie

copyrighted document - all rights reserved by FBC Hefboomschaar Handleiding BIR1BH4/5/6 v

copyrighted document - all rights reserved by FBC Hefboomschaar Handleiding BIR1BH4/5/6 v Handleiding v1.0 29052012 Hefboomschaar BIR1BH4/5/6 U kunt al onze handleidingen downloaden op www.vynckier.biz 1 Veiligheidsvoorschriften Houd uw handen weg van de messen. Tijdens het gebruik van de machine,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Fabrikant: Gispen Parallelweg West 23 Postbus 30 NL 4100 AA Culemborg Holland. Type aanduiding: Gispen TM elektrisch hoogte verstelbare tafel (met het bedieningspaneel in het tafelblad)

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING

TECHNISCHE HANDLEIDING Pagina 1 van 6 Pagina 2 van 6 INHOUDSOPGAVE 1. OMSCHRIJVING... 3 2. ALGEMENE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES... 3 3. TECHNISCHE GEGEVENS... 3 4. INSTALLATIE EN BEDIENING... 3 5. ONDERHOUD... 5 6. ALGEMENE VOORWAARDEN...

Nadere informatie

Wat vindt u in deze handleiding

Wat vindt u in deze handleiding MK2000 Handleiding Wat vindt u in deze handleiding 1. INLEIDING... 3 1.1. ALGEMENE INFORMATIE... 3 1.2. WERKPRINCIPE... 3 1.3. SNIJGEDEELTE... 4 1.4. TECHNISCHE GEGEVENS... 5 2. GEBRUIKSINSTRUCTIES...

Nadere informatie

1.1 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL

1.1 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL A VLEUGELOPENER INHOUD..2 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL INSTALLATIE A. STANDAARD INSTALLATIE B. AFSTANDEN TABEL C. ONDERDELEN VAN INSTALLATIE D. INSTALLATIE VAN GELICALISEERDE WAPENOPENER E. DRAADVERBINDING.

Nadere informatie

DEUTSCH. Multiclip

DEUTSCH. Multiclip DEUTSCH D Multiclip 8211-0229-07 S SVENSKA A 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 2 SVENSKA S 9. 10. 3 NEDERLANDS NL SYMBOLEN De volgende symbolen staan op de machine om u eraan te herinneren dat voorzichtigheid en

Nadere informatie

STIGA PARK 92 M 107 M

STIGA PARK 92 M 107 M STIGA PARK 92 M 107 M 8211-3036-06 1. Park -1993 5. 2. Park -1993 6. 3. Park -1993 7. 4. Park -1993 8. 9. 13. 10. 14. R 11. L 15. Z X A+5 A B+5 B Y W 12. 16. V L+R NL NEDERLANDS SYMBOLEN Op de machine

Nadere informatie

STIGA PARK 100 B

STIGA PARK 100 B STIGA PARK 100 B 8211-3014-08 1. F G 2. H 3. 4. 2 NL NEDERLANDS SYMBOLEN De volgende symbolen staan op de machine om u eraan te herinneren dat voorzichtigheid en oplettendheid bij gebruik vereist zijn.

Nadere informatie

Bedienings- en Onderhoudshandleiding

Bedienings- en Onderhoudshandleiding Bedienings- en Onderhoudshandleiding Sloop en sorteergrijper: S 400-D Inhoudsopgave Pagina Voorkant 1 Inhoudsopgave 2 CE Verklaring 3 EG Verklaring 4 Garantievoorwaarden 5 Voorwoord 6 Algemene veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS MODEL H50-A EN HE50A

GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS MODEL H50-A EN HE50A GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS MODEL H50-A EN HE50A GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS, MODEL H-50A EN HE-50A. BELANGRIJK: Installeer, gebruik en onderhoud de takels op de juiste manier om persoonlijke

Nadere informatie

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies HANDLEIDING Sesame Thermoplastic Tank Technologies INSTALLATIE- EN GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD 1. ALGEMEEN 3 2. BELANGRIJK 3 3. INSTALLATIE EXPANSIEVAT 4 4. GEBRUIK EXPANSIEVAT 5 5. VERVANGEN LUCHTCEL 5

Nadere informatie

Econom II Rund/paard scheermachine GT474

Econom II Rund/paard scheermachine GT474 0509992 Econom II Rund/paard scheermachine GT 474 1 27-4-2004 0509992 Econom II Rund/paard scheermachine GT474 Schippers Bladel B.V Bleijenhoek 17 5531 BK Bladel Tel: +31(0)497-339771 Fax: +31(0)497-382096

Nadere informatie

Gebruikershandleiding.

Gebruikershandleiding. Gebruikershandleiding. Fabrikant: Gispen International BV Parallelweg west 23 Postbus 30 NL 4100 AA Culemborg Holland. Type aanduiding: IC 2007 Elektrisch Hoogteverstelbare tafel. Bouwjaar: 2007 Versie

Nadere informatie

Handleiding. Bij het installeren en / of samenbouwen van de apparatuur moet voor de ingebruikname alle veiligheidscomponenten zijn aangebracht.

Handleiding. Bij het installeren en / of samenbouwen van de apparatuur moet voor de ingebruikname alle veiligheidscomponenten zijn aangebracht. Woord vooraf Handleiding Het doel van deze handleiding is de gebruiker een inzicht te geven in de werking, montage en het onderhoud van de door Geha bv geleverde apparaten. Voordat u begint met de plaatsing

Nadere informatie

Prijslijst. Februari 2013

Prijslijst. Februari 2013 Prijslijst Februari 2013 www.lozeman.nl Prijzen zijn vrijblijvend en excl. BTW. De fabriek behoudt zich het recht voor maten, technische gegevens en standaard uitvoeringen te wijzigen zonder voorafgaande

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische naaldbikhamer EG671CF

Gebruikershandleiding Pneumatische naaldbikhamer EG671CF Gebruikershandleiding Pneumatische naaldbikhamer EG671CF Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap is uitgebreid

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING Modelnr. WEEMBE055.0 Serienr. GEBRUIKERSHANDLEIDING Serienummer Sticker VRAGEN? Als fabrikant zijn wij gesteld op uw volledige tevredenheid. Mocht u nog vragen hebben, mochten sommige onderdelen ontbreken

Nadere informatie

Sulky Line Painter 1200

Sulky Line Painter 1200 Form No. 3355 9 Rev C Sulky Line Painter 00 Modelnr. 403 6000000 en hoger Gebruikershandleiding Registreer uw product op www.toro.com Vertaling van de oorspronkelijke instructies (NL) Inhoud Blz. Inleiding....................................

Nadere informatie

STIGA PARK 2WD. 110 Combi Pro. 125 Combi Pro

STIGA PARK 2WD. 110 Combi Pro. 125 Combi Pro STIGA PARK 2WD 110 Combi Pro 125 Combi Pro 8211-0546-03 1 2 2 1 3 4 5 6 7 8 C A B 2 9 10 1/3 11 12 D 13 24 Nm 3 NEDERLANDS NL 1 ALGEMEEN Dit symbool geeft een WAARSCHU- WING weer. Als de instructies niet

Nadere informatie

Snuggly Via Varianto Art.nr

Snuggly Via Varianto Art.nr 26-04-2018 Snuggly Via Varianto Art.nr. 12580 Waarschuwing! Alleen geschikt voor particulier gebruik. Alleen geschrikt voor gebruik buitenshuis. Alleen geschrikt voor kinderen van 3 tot 14 jaar, onder

Nadere informatie

DEUTSCH. Silent

DEUTSCH. Silent DEUTSCH D Silent 41 8211-3453-03 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S ABC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 NL NEDERLANDS SYMBOLEN Op de machine

Nadere informatie

A 10 FORM NO B

A 10 FORM NO B A 10 FORM NO. 769-03656B 3 8 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 37 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 66 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nederlands Voor uw veiligheid Neem de veiligheids- en bedieningsvoorschriften

Nadere informatie

Hoofdstuk 9 Onderhoud en opslag

Hoofdstuk 9 Onderhoud en opslag Onderhoud en opslag Hoofdstuk 9 Onderhoud en opslag 9.1 Onderhoud van het maaidek Robomow is een functionele mulch maaier. Daarom kunnen zich grasresten ophopen onder het maaidek, vooral bij het maaien

Nadere informatie

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1 1 2 3 4 5 Inhoud 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter Gefeliciteerd

Nadere informatie

DEUTSCH. Silent 40 Batt

DEUTSCH. Silent 40 Batt DEUTSCH D Silent 40 Batt 8211-3453-02 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S A BC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 NL NEDERLANDS SYMBOLEN Op de

Nadere informatie

FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82

FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82 (Dutch) DM-FC0001-00 Dealershandleiding FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealershandleiding is in de eerste plaats bedoeld om gebruikt te worden door profesionele fietsmonteurs.

Nadere informatie

Awning Instructions. Drop Arm Awning Instructions

Awning Instructions. Drop Arm Awning Instructions Awning Instructions Drop Arm Awning Instructions Nederlands Uitvalscherm Instructies Inhoud Waarschuwing 1.0m 3.0m Uitvalschermen 8 x Spreidbouten (2 per beugel) 2 x Wandbeugels 2 x Beugelplaatjes 1 x

Nadere informatie

Verdichtingswiel. Handleiding en onderdelenlijst

Verdichtingswiel. Handleiding en onderdelenlijst Verdichtingswiel Handleiding en onderdelenlijst LAV 580 Firma Luyckx N.V. 1 Inhoudsopgave Inleiding 1 Algemeen 2 Montage 3 Gebruik 4 Onderhoud en reparaties 5 Veiligheid 6 Garantie 7 Onderdelenlijst Firma

Nadere informatie

Bandenwisselaar handbediend

Bandenwisselaar handbediend 9706552 Bandenwisselaar handbediend Gebruikershandleiding 1 Bewaar deze handleiding op een veilige plek! U wordt verwezen naar deze handeling voor de montage-instructies, operationele procedures, veiligheidsinformatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische kitspuit EG195

Gebruikershandleiding Pneumatische kitspuit EG195 Gebruikershandleiding Pneumatische kitspuit EG195 Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap is uitgebreid

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Reactieloze pneumatische ratel EG554A (3/8 ) EG554B (1/2 )

Gebruikershandleiding Reactieloze pneumatische ratel EG554A (3/8 ) EG554B (1/2 ) Gebruikershandleiding Reactieloze pneumatische ratel EG554A (3/8 ) EG554B (1/2 ) Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle

Nadere informatie

ahrss.nl Roof Shelter Gebruikershandleiding Dakrandbeveiliging voor hellende daken van 10 t/m 50 graden

ahrss.nl Roof Shelter Gebruikershandleiding Dakrandbeveiliging voor hellende daken van 10 t/m 50 graden Roof Shelter Gebruikershandleiding Dakrandbeveiliging voor hellende daken van 10 t/m 50 graden De Wymerts 2D 8701 WT Bolsward, The Netherlands info@ahrss.nl ahrss.nl Volgens de Europese richtlijnen ben

Nadere informatie

CG rsb STIGA-71503804/0 22-12-2003 11:27 Pagina 1 45S EL 45 EL LADYBIRD 71503804/0

CG rsb STIGA-71503804/0 22-12-2003 11:27 Pagina 1 45S EL 45 EL LADYBIRD 71503804/0 CG rsb STIGA-71503804/0 22-12-2003 11:27 Pagina 1 LADYBIRD 45 EL 45S EL 71503804/0 CG rsb STIGA-71503804/0 22-12-2003 11:27 Pagina 1 1 CG rsb STIGA-71503804/0 22-12-2003 11:27 Pagina 2 2 CG rsb STIGA-71503804/0

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007

Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007 Pagina : 1 van 5 Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007 Smit Polyweb Boerkensleen 23 b 4705 RL Roosendaal The Netherlands T +31 (0)165-544770 F +31 (0)165-565244 Pagina : 2 van

Nadere informatie

Handleiding Euroflex Basic & Classic

Handleiding Euroflex Basic & Classic Handleiding Euroflex Basic & Classic FABRIKANT: Eurovema AB Baldersvägen 38 SE-332 35 Gislaved, Zweden Tel: +46 371 390 100 Fax: +46 371 189 82 E: info@eurovema.se I: www.eurovema.se Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS MODEL H50-A EN HE50A

GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS MODEL H50-A EN HE50A GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS MODEL H50-A EN HE50A GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS, MODEL H-50A EN HE-50A. BELANGRIJK: Installeer, gebruik en onderhoud de takels op de juiste manier om persoonlijke

Nadere informatie

Geachte gebruiker, INHOUD

Geachte gebruiker, INHOUD INHOUD Geachte gebruiker, Bedankt voor het kiezen van een Gramegna spitmachine. Door dit te doen heeft u de beste keus gemaakt voor een andere manier van grondbewerking. Wij zijn er zeker van dat dit u

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slijpmachine EG805

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slijpmachine EG805 Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slijpmachine EG805 Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap

Nadere informatie

DM-CD (Dutch) Dealershandleiding. Kettingapparaat SM-CD50

DM-CD (Dutch) Dealershandleiding. Kettingapparaat SM-CD50 (Dutch) DM-CD0001-00 Dealershandleiding Kettingapparaat SM-CD50 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealershandleiding is in de eerste plaats bedoeld om gebruikt te worden door profesionele fietsmonteurs. Gebruikers

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING LGM-3500

GEBRUIKSAANWIJZING LGM-3500 GEBRUIKSAANWIJZING LGM-3500 Met de aankoop van deze Bio versnipperaar Shredder 3500-Compact, heeft u een machine die u zeer veel diensten zal bewijzen om op optimale wijze zeer diverse materialen voor

Nadere informatie

Bedieningshandleiding

Bedieningshandleiding Bedieningshandleiding Hoekschaar AK 150 VERSIE 07-2006 AK 150 pagina 1 / 8 1 Inleiding Geachte klant, Wij waarderen het dat u een product van onze firma hebt gekozen. Deze bedieningshandleiding is speciaal

Nadere informatie

Let op! Zware lading. Sta niet onder de hangende lading tijdens het transport of de montage.

Let op! Zware lading. Sta niet onder de hangende lading tijdens het transport of de montage. Instructie handleiding MINIBEL Luchtgordijnen Waarschuwingsadvies symbolen Attention, Gevaar, Waarschuwing! Gevaarlijke stroom of hoge voltages! Kans op verwondingen! Gevaar! Sta niet onder de hangende

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE INSTRUCTIES

HANDLEIDING VOOR DE INSTRUCTIES HANDLEIDING VOOR DE INSTRUCTIES LUXE SEMI-PRO 04/04/09 LEES DEZE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK WAARSCHUWINGEN VOOR GEBRUIK SPRONGEN / Basis sprong / Controle sprong 3/ Op handen en voeten springen 4/ Knisprong

Nadere informatie

Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype)

Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype) (Dutch) DM-HB0001-05 Dealerhandleiding Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype) RACE HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 Trekking HB-T670 FH-T670

Nadere informatie

Nederlands ALUFORCE PRO 100 HC. S41t487-0EN-DE-NL. Montage Handleiding. Lees deze handleiding aandachtig door en bewaar deze goed.

Nederlands ALUFORCE PRO 100 HC. S41t487-0EN-DE-NL. Montage Handleiding. Lees deze handleiding aandachtig door en bewaar deze goed. Nederlands ALUFORCE PRO 100 HC Montage Handleiding S41t487-0EN-DE-NL Lees deze handleiding aandachtig door en bewaar deze goed. Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Het belang van de montage- en bedieningshandleiding...

Nadere informatie

DM-SL (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller. RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700

DM-SL (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller. RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700 (Dutch) DM-SL0006-02 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Schakelversteller RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TTV4500 HP Dryfast Kreekweg 22 NL - 3133 AZ - Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: + 31-(0)104730011 Website: www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Dryfast Klein Siberiëstraat

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING BOXER GF GRONDFREES GEBRUIKERSHANDLEIDING BOXER AGRICULTURE EQUIPMENT Stougjesdijk 153, 3271 KB Mijnsheerenland Holland Tel.: +31 (0) 186-612333 Fax.: +31 (0) 186-610442 E-mail: info@boxeragri.nl Website:

Nadere informatie

JALOUZIËN. Bedienings- en montagehandleiding

JALOUZIËN. Bedienings- en montagehandleiding Bedienings- en montagehandleiding Woord vooraf Deze handleiding geeft inzicht in de werking, de montage en het onderhoud van de door Geha bv geleverde apparaten. U dient zich tijdens plaatsing en montage

Nadere informatie