NL HANDLEIDING R-series D-series S-series X-series

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NL HANDLEIDING R-series D-series S-series X-series"

Transcriptie

1 NL HANDLEIDING 2017 R-series D-series S-series X-series

2 TOP ENGINEERING. UIT BELGIË Beste klant, Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe Ohrcycling wielset. Lees aandachtig deze instructies en volg ze op teneinde een correct gebruik te garanderen. Deze gebruikershandleiding bevat belangrijke informatie over veilig gebruik en onderhoud van uw Ohrcycling wielset. Lees aandachtig alle artikelen aangegeven met deze waarschuwing. Aangezien specifieke gereedschappen en ervaring nodig is voor een goed onderhoud, wordt het aangeraden dat het product wordt onderhouden door een Authorized Ohrcycling dealer of een gekwalificeerde fiets-technicus. U kan de Authorized Ohrcycling dealer lijst, distributeurs en andere documenten terugvinden op onze website onder de "Download" sectie. info@ohrcycling.com Brasschaatsteenweg 272 Unit Kalmthout - Belgium 2.

3 0. INDEX. 1_ BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINFORMATIE 2_GARANTIE 3_LIMITS OF WARRANTY 4_COMPATIBILITEIT 5_ VENTIELVERLENGSTUKKEN INSTALLEREN 6_CLINCHER BANDEN MONTEREN Velglint installeren Banden installeren 7_TUBE BANDEN MONTEREN De velg voorbereiden 8_INSTALLATIE VAN HET WIEL 9_AFSTELLING VAN DE LAGERS 10_VERZORGING EN REINIGING 11_ VERVANGEN VAN EEN SPAAK 12_ KLEURENSTICKER 13_CONTACT 3.

4 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE Het rijden met een onjuist geïnstalleerd wiel kan tot gevolg hebben dat het wiel beweegt of losraakt, hetgeen kan leiden tot schade aan de fiets en ernstig letsel of de dood van de berijder. Uw wielen dienen op een correcte manier aan uw fietskader te worden gemonteerd. Foutieve uitlijning kan leiden tot problemen bij het schakelen of besturen van de fiets. Een foutieve installatie van uw Ohrcycling wielset kan de oorzaak zijn van mechanische defecten. Hierdoor zal het rem- en schakelsysteem slecht functioneren. Met als gevolg kan de fiets en berijder ernstige schade oplopen met eventueel de dood als finaal stadium. Zodoende is het uitermate belangrijk dat de wielen correct geïnstalleerd worden. Het is uitermate belangrijk dat u: 1.1 Ervoor zorgt dat de as, de openingen en de snelspanner schoon is, en geen modder of vuil bevatten. Vraag uw Authorized Ohrcycling dealer om u uit te leggen hoe u uw wielen op de juiste manier kunt vastzetten met behulp van het snelsluitingsmechanisme. Gebruik de juiste technieken voor het installeren van uw Ohrcycling wielset. Zorg ervoor dat de as van de snelspanner minstens uit de snelsluitingsborgmoer komt als deze wordt dichtgedraaid. 1.2 Indien u niet weet hoe u de wielset moet istalleren, vraag een Authorized Ohr Dealer om hulp. Zij zullen u helpen zodat u uw eigen wielen kan installeren. Zorg dat alle onderdelen vrij zijn van stof, zand, vet, zeep of andere materialen. Kijk regelmatig de staat van de schroefdraad na. 1.3 Rijd enkel op je fiets wanneer u er zelf zeker van bent dat deze veilig is. Controleer dit voor elke rit. Ohrcycling wielen zijn niet geschikt om op een tandemfiets te worden gemonteerd. 4.

5 1.4 Overschrijd 8,6 Bar niet als u banden op clincher velgen oppompt. Overschrijd de maximum spanning aangegeven door de bandenfabrikant niet als u banden op tube velgen oppompt. 1.5 Gebruik enkel de meegeleverde remblokjes voor uw specifieke velgen. Uk an ze steeds nabestellen op onze website of bij uw Authorized Ohr Dealer. Het gebruik van verkeerde of vervuilde remblokjes zal leiden tot een overdreven hoge remtemperatuur wat een vroegtijdige slijtage van de rem en/of storing kan veroorzaken, dit kan leiden tot een ernstig letsel en/of de dood. 1.6 Gebruik geen keramisch specifieke remblokjes op niet-keramische velgen. Gebruik alleen de remblokjes die met uw wielen werden meegeleverd. Gebruik geen andere remblokjes. Niet-goedgekeurde remblokjes, met inbegrip van niet-ohrcycling carbon specifieke remblokjes, kunnen hitte opwekken wat een storing aan de velg kan veroorzaken, dit kan leiden tot ernstig letsel en/of de dood. 1.7 Gebruik geen remblokjes op carbon velgen die reeds op aluminum velgen werden gebruikt. Er zullen haarfijne deeltes aluminium in het material van de remblok terechtkomen. Hierdoor zal het remoppervlak vroegtijdig slijten wat nooit onder garantie valt. 1.8 Controleer regelmatig de staat van uw remblokken. Een gecontamineerd remvlak is zeer gevaarlijk en zorgt voor onveilige situaties. Versleten remblokken dienen vervangen te worden. 5.

6 2. GARANTIEVOORWAARDEN 2.1 Ohrcycling garandeert dat alle Ohrcycling producten vrij zijn van tekortkomingen in kwaliteit voor een periode van twee jaar na de oorspronkelijke aankoopdatum tenzij anders vermeld. Alle producten zijn met vakmanschap getest, nagekeken en gebouwd. De garantie is geldig voor de aankoop van een origineel Ohrcycling product via de website of bij een erkend Ohrcycling dealer. Zorg steeds voor de ontvangst van een aankoopbewijs zodat u de aankoopdatum kan aantonen. Indien het aankoopbewijs op een andere naam staat, vervalt de garantie. 6.

7 3. BUITEN GARANTIE 3.1 De lagers behoeven geen onderhoud, demontage en/of hermontage is uitsluitend toegelaten door een Autorized Ohrcycling dealer. In geval van problemen met uw naven gelieve rechtstreeks contact op te nemen met uw Autorized Ohrcycling dealer. 3.2 De garantie is niet bedoeld voor schade veroorzaakt door wijzigingen, zelfs kleine, elke soort aanpassingen, onderhoud uitgevoerd door onbevoegde personen en gebruik van het product buiten normale omstandigheden. Schade veroorzaakt door wateroverlast, ongevallen of andere gelijkaardige onstandigheden die zich kunnen voordoen door toevallige redenen zijn niet gedekt door de garantie. 3.3 De garantie is niet bedoeld voor esthetische defecten zoals: krassen, verkleuringen, vervagen of andere verschijnselen die kunnen voorkomen tijdens het gebruik, of na het schoonmaken van de fiets met behulp van water onder hoge druk, benzine, acetone, oplosmiddelen of soortgelijke producten. Ohrcycling behoudt zich het recht om de garantievoorwaarden of instructies te wijzigen zonder kennisgeving aan de klant. 3.4 Onze algemene voorwaarden zijn steeds van toepassing. 7.

8 4. COMPABILITEIT 4.1 Ohrcycling carbon clincher velgen R4C, R5C, R8C, D4C, D5C, D8C, S4C, S5C, S8C zijn compatibel met 19 mm t.e.m 34 mm banden. Ohrcycling wielen zijn compatibel met Sram, Shimano en Campagnolo cassettes mits u de juiste cassettebody-optie kiest. 4.2 Ohrcycling naven zijn geschikt voor 11-speed groepsets. Standaard wordt er een spacer meegeleverd enkel te gebruiken voor 10-speed groepsets. 4.3 Het gebruik van gekleurde standaard remblokjes kan verkleuring van het remoppervlak op de velg veroorzaken, dit valt niet onder de garantie. 8.

9 5. VERLENGSTUKKEN INSTALLEREN Uw carbon wielen worden geleverd met ventielverlengstukken die passen bij de diepte van de velg. Let wel, de hoogte van het band- of tubeventiel kan variëren. Installeer de ventielverlengstukken steeds voordat u de banden monteert. Ohrcycling levert twee systemen. Mogelijks werd een ander model beschreven dan bij uw wielset geleverd werd. 5.1 Verwijder het plastic beschermkapje en de metalen afsluitring. Draai de tegenmoer volledig los. 5.2 Start bij het uiteinde van het ventiel. Wikkel loodgietersband (PTFE kleefband) met de klok mee rond het uiteinde van het ventiel, zodat het kleefband over zowel de draad van het nauwe ventieldopje als over het bredere ventiellichaam komt. Zorg dat de kleefband de luchtopening aan het einde van het ventiel niet bedekt. OPMERKING: Loodgietersband wordt in verschillende diktes geleverd. Als u dunnere band gebruikt kan het nodig zijn om meer dan één laag te gebruiken om het ventiel goed af te sluiten. 5.3 Bevestig de bijgeleverde kleine sleutel in de afgeplatte vlakken en draai deze stevig vast op het uiteinde van het ventiel. Elke keer dat het ventielverlengstuk wordt verwijderd moet de loodgietersband vervangen worden

10 6_CLINCHER BANDEN MONTEREN Voor het juiste rijgedrag moet u velglint van dun plastic of dunne stof gebruiken. We bevelen aan om enkel het bijgeleverde Ohrcycling velglint te gebruiken want deze is specifiek ontwikkeld voor het gebruik in combinatie met Ohrcycling velgen. Gebruik geen Velox of gelijksoortig velglint van dikke stof. Voor carbon clinchers, gebruik alleen Ohrcycling velglint. Het gebruik van velglint smaller dan 18 mm op carbon clinchers kan leiden tot lekkage. 6.1 VELGLINT INSTALLEREN Lijn het ventielgat in de velglint met het ventielgat in de wielvelg uit. Rek het velgling rond de velg. Zorg dat het velglint zich in het midden van het wielbed bevindt en dit over de volledige omtrek van de velg. 6.2 Zorg dat alle spaakgaten volledig door de velglint bedekt worden. Controleer of het velglintventielgat nog steeds uitgelijnd is met het ventielgat in de velg

11 6.2 BANDEN INSTALLEREN 6.2 BANDEN INSTALLEREN 6.2.a Monteer één zijde van de flank met uw handen op de velg. Gebruik een plastic bandenlichter om de flank over de velgrand te lichten indien het niet lukt met de hand. Bekijk de richtingspijlen die op de zijkant van uw banden gedrukt zijn. Deze geven de draairichting van het wiel aan. Niet alle banden hebben richtingspijlen. TIP: Installeer de band met het logo van de fabrikant boven het ventielgat van de velg. Dit zal u toelaten om vlug de reden van een lekke band op te sporen. Bij tubes kan u de plaatsing van het logo niet kiezen. 6.2.b Pomp de binnenband lichtjes op tot deze zijn vorm krijgt. Plaats het ventiel van de binnenband in het ventielgat van de velg en lijn het ventiel uit zodat het loodrecht op de velg staat. Plaats de rest van de binnenband tussen de band en de velg. Zorg ervoor dat de binnenband niet gedraaid of gekreukeld is. 6.2.c Installeer de tweede flank met uw handen op de velg. Gebruik een plastic bandenlichter om de installatie van de band te voltooien indien het niet lukt met de hand. Wees voorzichtig zodat de binnenband niet tussen de velg en de hiel van de band wordt gekneld. 6.2.d Pomp de band gedeeltelijk op. Controleer aan beide zijden van de velg of de hielband juist is geïnstalleerd. Wanneer dit niet het geval is, los druk uit de band en correctioneer waar nodig en pomp opnieuw op. 6.2.e Blaas de band volledig op. Er mogen zich geen oneffenheden of zijwaartse bewegingen in de band voordoen wanneer deze ronddraait. Evalueer dit door overlangs op het rijvlak te kijken 6.2.a 6.2.b 6.2.c 6.2.d en e 11.

12 7. TUBES MONTEREN Het monteren van een tube vereist enige kennis en ervaring. Indien u niet over voorgaande elementen beschikt brong uw Ohrcycling wielset naar een Authorized OHR dealer. Wanneer u beslist om zelf uw tubes te verlijmen met de velg, neem dan eerst kennis met onderstaande punten. Om een tube band aan een tube-specifieke velg te lijmen hebt u het volgende nodig: Tube lijm Isopropanol of wasbenzine Nitril handschoenen Applicatieborstel Schuurpapier 7.1 DE VELG VOORBEREIDEN 7.1.a Zorg ervoor dat u zich in een goed geventileerde ruimte bevindt. Tubelijm en oplosmiddelen zijn zeer slecht voor de gezondheid. Raadpleeg een arts wanneer u zich duizelig voelt. 7.1.b Schuur het velgbed licht op zodat de lijm meer oppervlakte heeft om zich aan de velg te hechten. Carbon velgen kunnen op een veilige manier met isopropanol of wasbenzine worden schoongemaakt. Maak de velg het schoon met isopropanol of wasbenzine tot wanneer er stof en/of oliën meer aanwezig zijn. Gebruik geen oplosmiddel op de velg dat de epoxyhars kan beschadigen. opmerking: Specifieke kleefband voor tube banden kan worden gebruikt om de band op de velg te bevestigen. 12.

13 7.2 MONTEREN 7.2.a Volg de instructies van de fabrikant van de kleefband op voor een juiste installatie. 7.2.b Indien u nieuwe tubes wil installeren, leg de tube rond de velg. Pomp de tube op tot 5 Bar. Laat deze 48 uur zonder lijm rusten. Hierdoor krijgt de tube tijd om zich te rechten. Achteraf zal het ook gemakkelijker zijn om de tube rond de velg te trekken. 7.3 EERSTE LIJMLAAG OP VELG EN TUBE 7.3.a Draag nitril handschoenen en breng een gelijkmatige laag lijm aan in het midden van de velgrand. Zorg ervoor dat de spaakgaten niet vol met lijm komen te zitten. 7.3.b Gebruik een applicatieborstel om de lijm in een dun, gelijk laagje van het midden van de bandzitting naar beide randen van de velg te verspreiden. Zorg dat de lijm gelijkmatig en over de volledige velg wordt verspreid. Zorg dat er geen lijm in de spaakgaten terecht komt. Leg de velg terzijde en laat de eerste lijmlaag volledig drogen. We raden een droogtijd van 24 uur aan. 7.3.c Pomp de band op totdat deze binnenstebuiten keert, met de ondertape naar buiten gericht. 7.3.d Draag nitril handschoenen en breng een beetje lijm aan op het midden van de ondertape van de tube over de volledige velg. 7.3.a 7.3.b 7.3.c 7.3.d 13.

14 7.3.e Gebruik een applicatieborstel om de lijm in een dun, gelijk laagje van het midden van de ondertape van de band naar de rand van van de ondertape te verspreiden. Zorg dat de de lijm gelijkmatig langs de ondertape en over de volledige band wordt verspreid. De ondertape zal een groot gedeelte van de lijm opzuigen. Verwijder lijmresten met schuurpapier en/of wasbenzine. Leg de band terzijde en laat de eerste lijmlaag volledig drogen. Dit kan enkele uren duren. 7.4 TWEEDE LIJMLAAG OP VELG EN TUBE 7.4.a Breng een tweede, dikkere, gelijkmatige laag lijm aan op de velg. Gebruik hiervoor dezelfde methode als hierboven beschreven. Leg zowel de velg als band terzijde en laat de tweede lijmlaag drogen totdat deze kleverig aanvoelt. Dit kan meerdere uren duren. 7.5 DERDE LIJMLAAG OP VELG EN TUBE 7.5.a Breng een afsluitend dun, gelijkmatig laagje lijm aan op zowel de velgals de tube. Gebruik opnieuw dezelfde methode als hierboven beschreven. Laat de lijm op zowel de velg als band gedurende circa 15 minuten drogen. 7.5.b De band op de Velg monteren belangrijk: Gebruik geen gereedschap om de tube banden op de carbon velgen te monteren want dit kan de velgen beschadigen. 7.5.c Leg een stuk karton op de grond zodat uw inrichting gespaard blijft van tubelijm. 7.5.d Rol het ventielsteelgedeelte van de band naar binnen en steek de ventielsteel in het ventielgat van de velg. 7.5.e Druk de band stevig tegen de velg, dichtbij de ventielsteel, voordat u de rest van de band over de velg trekt en rolt. Tijdens het rollen van de band over de velg, oefen een stevige druk uit op het gedeelte van de band dat reeds gemonteerd is. 14.

15 7.6 MONTAGE VAN DE TUBE OP DE VELG 7.6.a Zodra de band op de velg is gemonteerd, controleer of de band zich in het midden van de velg bevindt; een gelijk deel van ondertape moet aan beide zijden van de velg zichtbaar zijn. 7.6.b Pomp de band op tot 3 à 4 bar en draai dan de band met de hand. Tijdens het draaien van het wiel, controleer of de banddraad niet heen en weer beweegt. Deze beweging geeft aan de de band zich niet in het midden bevindt. Als de band zich niet in het midden bevindt, laat de band leeglopen en duw of draai deze op zijn plaats waar nodig. 7.6.c Pomp de band nogmaals op en controleer of deze zich in het midden van de velg bevindt. Herhaal dit proces totdat de opgepompte band zich in het midden van de velg bevindt. 7.6.d Zodra de band zich in het midden bevindt, pomp de band op tot zijn maximum aangegeven luchtdruk (8,6 bar niet overschrijden) en leg het wiel een nacht terzijde om de lijm van de band aan de velg te hechten. 7.6.a 7.6.b 7.7 SCHOONMAAK EN ONDERHOUD 7.7a Verwijder overtollige lijm op het zijvlak van de velg voorzichtig met isopropanol of wasbenzine. Houd het oplosmiddel uit de buurt van de band/velg lijmhechting. Controleer voor aanvang van elke rit de band/velg lijmhechting en de bandendruk. Verwijder de band en lijm deze opnieuw waar nodig, of minstens eenmaal per seizoen. 15.

16 8. INSTALLATIE VAN HET WIEL 8.1 MONTAGE VAN DE SNELSPANNERS 8.1.a Draai de borgmoer los van het uiteinde van de snelspanner en verwijder de spanveer die het dichtst bij de borgmoer is. 8.1.b Schuif de schacht van de snelspanner door de naafas van de niet-aandrijfzijde. Plaats de spanveer terug met het smalle uiteinde naar de naafas toe en draai de spanveer vast op de pin. 8.1.a 8.1.b 8.1.b 16.

17 8.2 VOORWIEL: 8.2.a Controleer of de snelsluitingshendel in de open positie is. Controleer of het remsnelspanneropen is. 8.2.b Plaats het voorwiel tussen de openingen met de snelsluitingshendel gepositioneerd aan de niet- aangedreven zijde van de fiets. Zorg dat de wielas volledig in de openingen van de vork is geplaatst en vrij van veiligheidstabs is. Bekijk de draairichting van uw voorwiel indien deze richtingspijlen bezit en installeer deze met de snelsluitingshendels aan de niet-aandrijfzijde van de fiets en zorg ervoor dat de band in de juiste richting draait. 8.2.c Sluit de snelsluiting halverwege, met de snelsluitingshendel parallel aan de naafas. 8.2.d Draai de snelsluitingsborgmoer vast zodat deze de opening raakt. Bij het sluiten van de hendel moet er spanning voelbaar zijn als de snelsluitingshendel in horizontale positie staat (90 graden t.o.v. de vork), maar u moet nog steeds de volledig gesloten positie kunnen bereiken (90 graden t.o.v. de naafas). De snelsluitingshendel moet een duidelijke afdruk in de handpalm achterlaten. De spanning is onvoldoende indien de snelsluitingshendel geen duidelijke afdruk in uw handpalm achterlaat. De spanning kan worden verhoogd door de snelsluitingshendel te openen en de snelsluitingsborgmoer in kleine stappen strakker aan te draaien, totdat de juiste hoeveelheid spanning voelbaar is. De snelsluitingshendel moet, wanneer gesloten, net achter de niet-aangedreven vorkbeen worden geplaatst. Herpositioneer de hendel indien nodig om deze oriëntatie te bereiken. Zorg dat de sluitingshendel niet overmatig uitsteekt om uw en anderen hun veiligheid niet in gevaar te brengen. 8.2.b 8.2.c 8.2.d 17.

18 8.3 ACHTERWIEL 8.3.a Controleer of de snelsluitingshendel in de open positie is. Controleer of het remsnelspanneropen is. 8.3.b Schakel de derailleur en de ketting naar de zwaarste versnelling. 8.3.c Trek de achterderailleur naar achter met een roterende beweging om de ketting te openen. Installeer de cassette tussen het bovenste en onderste deel van de ketting zodat de ketting rond de kleinste tand wordt gewikkeld. 8.3.d Zorg ervoor dat de wielas volledig in de openingen van de vork is geplaatst. 8.3.e Sluit de snelsluiting halverwege, met de snelsluitingshendel parallel aan de naafas. 8.3.f Draai de snelsluitingsborgmoer vast zodat deze de opening raakt. Bij het sluiten van de hendel moet er spanning voelbaar zijn als de snelsluitingshendel in horizontale positie staat (90 graden t.o.v. de vork), maar u moet nog steeds de volledig gesloten positie kunnen bereiken (90 graden t.o.v. de naafas). De snelsluitingshendel moet een duidelijke afdruk in de handpalm achterlaten. De spanning is onvoldoende indien de snelsluitingshendel geen duidelijke afdruk in uw handpalm achterlaat. De spanning kan worden verhoogd door de snelsluitingshendel te openen en de snelsluitingsborgmoer in kleine stappen strakker aan te draaien, totdat de juiste hoeveelheid spanning voelbaar is. De snelsluitingshendel moet wanneer gesloten tussen de liggende en staande achtervork worden geplaatst. Herpositioneer de hendel indien nodig om deze oriëntatie te bereiken. 8.3.c 8.3.d 8.3.f 18.

19 8.4 FINALE INSPECTIE 8.4.a Sluit het voorste remsnelsluitingsmechanisme. Bekijk ofdat het wiel zich in het center van de vork bevind. Het wiel moet worden gecentreerd tussen de vorkbladen. Open de snelsluiting indien het wiel niet tussen de vorkbladen is gecentreerd. Zorg ervoor dat de wielas volledig in de vorkopeningen is geplaatst en sluit de snelsluiting (zie stap 8.2.d). 8.4.b Controleer de uitlijning en het centreren van de remblokjes door de remblokjes met behulp van de remhendel te openen en te sluiten. Bekijk de instructies van de fabrikant van de remmen indien de remblokjes niet op het wiel gecentreerd zijn. Raadpleeg uw Authorized Ohrcycling dealer of professionele fietsenmaker indien het wiel niet perfect in de vork kan worden gecentreerd. 8.4.c Sluit het achterste snelsluitingsmechanisme. Bekijk ofdat het wiel zich in het center tussen de liggende en staande achtervork situeert. Open de snelsluiting indien het wiel niet tussen de liggende en/ of staande achtervork is gecentreerd. Zorg dat de wielas volledig in de opening is geplaatst en sluit de snelsluiting (zie stap 12). Bekijk de instructies van de fabrikant van de remmen indien de remblokjes op het wiel niet goed gecentreerd zijn. Raadpleeg uw Authorized Ohrcycling dealer of professionele fietsenmaker indien het wiel niet perfect met het kader kan worden gecentreerd. 19.

20 9. AFSTELLING VAN DE LAGERS Elke Ohrcyclingnaaf m.u.v de RD2x24s voornaaf met True-Axle conversie kit is voorzien van deunieke bijregeling van de lagerspeling. Een correcte afstelling zorgt enerzijds voor een lagere frictie onder belasting en anderzijds voor optimale stuureigenschappen. Bij elke Ohrcycling achternaaf is de lagerspeling afgescheiden van het cassettegedeelte en afzonderlijk regelbaar aan de Non-Drive zijde. 9.1 Controleer de lagerspeling door ter hoogte van uw remhoeven het wiel lateral links/rechts te bewegen. Indien dit mogelijk is kan u de lagerspeling afregelen. Competitieve rijders mogen dit uitvoeren voor elke wedstrijd. 9.1 Demonteer uw Ohrcycling wiel. 9.2 Plaats een inbus sleutel van 5mm langs de andere zijde dan waar de grijze afstelmoer zich bevindt. Deze is standaard verkrijgbaar. 9.3 Draai de afstelmoer met de richting van de klok mee tot u spanning voelt en draai deze vervolgens 1/10 toer terug los. 9.4 Verwijder de inbussleutel en controleer of de as soepel draait. Herhaal indien nodig voorgaande stappen. Het bereik van de lagerspeling is 0.9mm en ruim voldoende voor de volledige levensduur van de lagers. Indien het bereik ten einde is en de lagers toch nog een speling vertonen dient u deze te laten vervangen door een Authorized Ohrcycling dealer. Het vervangen van lagers door onbevoegde personen is niet toegelaten. 20.

21 10. VERVANGEN VAN EEN SPAAK Elk Ohrcycling wielset is uitgerust met AeroCAM technologie. De technologie bundelt PSR 2.3mm verdikte spaakkoppen, Straight-Pull technologie, 2-cross spaakpatroon, Angle drilling en interne nippels teneinde een zo sterk mogelijk wiel te creëren. Uniek aan Ohrcycling wielen is dat dezelfde velghoogte ook dezelfde spaaklengte gebruikt zowel voor voor als achterwiel en dit aan beide zijden. U kan dus de meegeleverde spaak steeds gebruiken waar nodig! Indien zich toch een spaakbreuk zou voordoen mag u spaak tijdeljk vervangen door de meegeleverde reservespaak. Begeef u zo snel mogelijk naar de dichtsbijzijnde Ohrcyling dealer teneinde uw wiel te laten controleren op rechtheid. TIP: Merk de vervangen spaak met een tijdelijk teken zodat uw Ohrcyling dealer de spaak makkelijker kan controleren. Vervang spaken en nippels enkel door de meegeleverde onderdelen of door originele Ohrcycling spaken en nippels. In geen geval mogen spaken met 2.0mm kop gemonteerd worden aangeizen deze onherstelbare schade toebrengt aan de naaf Laat de lucht uit de band of tube en draai de moer van het ventiel los 10.2 Demonteer het velgint met een bandenlichter of een stomp voorwerp 21.

22 10.3 Verwijder de afgebroken spaak en nipple uit de velg. Houd de velg boven u en centreer de nippel boven een spaakboring Monteer de spaak in de naaf en plaats de schroefdraad in het velgbed Gebruik de bijgeleverde nippelsleutel en nippel en schuif deze in de ronde nippelopening langs de buitenzijden van de velg. Draai de nippel aan zodat deze op spanning komt. Controleer met 2 vingers de spanning van de nabijgelegen spaken en span de net gemonteerde spaak op met dezelfde spanning Begeef u zo snel mogelijk naar de dichtsbijzijnde Ohrcyling dealer teneinde uw wiel te laten controleren op rechtheid en bestel een nieuwe reservespaak en nippel. TIP: Neem steeds uw Ohrcycling reserveonderdelen mee naar de wedstrijden zodat u zicht steeds kan behelpen bij onverwachte situaties. 22.

23 11. VERZORGING. REINIGING. De Ohrcycling wielset die u net hebt gekocht zijn high-tech-producten die specifieke zorg en onderhoud vereisen om de voordelen en maximumprestaties voordelen te behouden die u van deze wielset verwacht Reinig nooit de wielen en de onderdelen met water onder hoge druk en/of hoge temperatuur. De waterdruk kan binnendringen in de interne componenten van de naaf en velg. Afdichtingen van lagers, schroefdraad of veren kunnen aangetast worden door corrosie en roestvorming. Bovenstaande zaken kunnen lijden tot onhestelbare schade of storing van de inwendige delen van de naaf. Nooit oplosmiddelen gebruiken, chemische producten, benzine of soortgelijke stoffen. Voorgaande producten kunnen rubber, dichtingen en interne smeringen aantasten en neutraliseren Droog de fiets, alle onderdelen en componenten af na elke wasbeurt. Zo voorkomt u dat water zich zet in het holle ruimten van het wiel (bijvoorbeeld in de velg en de naaf). Controleer regelmatig de algemene staat van de wielen. Vervang bij mogelijke slijtage desbetreffende onderdelen. De stukken die u nodig hebt, kan u vinden op onze website of bij uw Ohrcycling dealer De aanbevolen onderhoudsbeurten zijn afhankelijk van het gebruik van de wielen. Het is aanbevolen om een inspectie na elk seizoen uit te voeren. Contacteer uw Ohrcycling dealer wanneer uw velg niet meer recht staat Specifieke gereedschappen en ervaring zijn nodig voor de africhting van een wiel of delen te vervangen. Het wordt aanbevolen dat de service gebeuren door officiële Ohrcycling dealer. 23.

24 11.4 Gebruik voor service of vervanging uitsluitend originele Ohrcycling onderdelen om de productkwaliteit te garanderen. Een reservespaak en nipple werd meegeleverd bij de aankoop van uw wielset. De juiste spaaklengtes kan u vinden op de techinsche gegevens achteraan deze handleiding Maak uw velgen schoon met water en zeep. Als u oplosmiddel gebruikt om de lijm van de tube velgen te verwijderen, zorg dan dat er geen oplosmiddel op de decals terecht komt want dit kan kan tot schade leiden. 24.

25 12. KLEURENSTICKER. Ohrcycling levert stickers als optionele items die afzonderlijk kunnen worden gekocht en geïnstalleerd op het wiel. Stickers kunnen worden geplaatst op de top van de bestaande Ohrcycling water-decal voor personalisatie. Een paar tips voor een goede installatie: 12.1 Zorg ervoor dat het oppervlak van het wiel is schoon en droog. Gebruik een doek of een weefsel met water voor de reiniging van het oppervlak van de velg Vermijd het gebruik van water onder druk benzine, oplosmiddelen of producten die de oorspronkelijke rim-coating en de stickers beschadigen kunnen Het is raadzaam elke letter met een schaar te knippen en bijgeleverde instructies te volgen. 25.

26 13. CONTACTEER OHRCYCLING Neem contact op met Ohrcycling door een bezoek aan de website op com/ of schrijf een naar Ohrcycling behoudt zich het recht voor de inhoud van deze handleiding te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving. U kan steeds de laatst bijgewerkte versie downloaden van onze website Uw Ohrcycling team, 26.

27 R SERIES. RIMBRAKE AL6061 FULL UD carbon FULL UD carbon Clincher Tubular SPAKEN RR2x20sF 100gr / RR2x20sR 213gr / set 312gr Spaakspanning Voor 110kgf Spaakspanning Achter 110kgf/120kgf 20x Brass 5R Nipples 19gr 20x Alloy 5R Nipples 6gr R2230C_20H 495gr H30MM ERD577.5 SPL300 R2738C_20H 505gr H38MM ERD563.5 SPL294 R2750C_20H 560gr H50MM ERD539.5 SPL282 R2688C_20 720gr H88MM ERD463.5 SPL244 R2738T_20H 380gr H38MM ERD563.5 SPL294 R2750T_20H 405gr H50MM ERD539.5 SPL282 R2688T_20H 560gr H88MM ERD463.5 SPL244 ADVANCED / PSR 14 zilver PERFORMANCE / PSR TB 2016 zwart ULTIMATE / PSR X-TRA 1422 zwart 153gr 110gr 107gr 148gr 107gr 104gr 143gr 103gr 101gr 125gr 90gr 90gr 148gr 107gr 104gr 143gr 103gr 101gr 125gr 90gr 90gr

28 D SERIES. DISCBRAKE AL6061 FULL UD carbon Clincher FULL UD carbon Tubular SPAKEN RD2x24sF 134gr / RD2x20sR 220gr / set 355gr Spaakspanning Voor 110kgf Spaakspanning Achter 110kgf/120kgf 24x Brass 5R Nipples 23gr 24x Alloy 5R Nipples 7gr ADVANCED / PSR 14 zilver PERFORMANCE / PSR TB 2016 zwart ULTIMATE / PSR X-TRA 1422 zwart D2430C_24H 495gr H30MM ERD577.5 SPL gr 127gr 127gr D2738C_24H 495gr H38MM ERD563.5 SPL gr 123gr 123gr D2750C_24H 560gr H50MM ERD539.5 SPL gr 122gr 120gr D2688C_24H 695gr H88MM ERD463.5 SPL gr 105gr 105gr D2738T_24H 370gr H38MM ERD563.5 SPL gr 123gr 123gr D2750T_24H 415gr H50MM ERD539.5 SPL gr 122gr 120gr D2688T_24H 585gr H88MM ERD463.5 SPL gr 105gr 105gr

29 S Opgegeven gewicht S-series steeds inclusief SS18/8 bouten! SERIES. SINGLESPEED AL6061 FULL UD carbon Clincher FULL UD carbon Tubular SPAKEN SS2x24sF 177gr / SS2x20sR 242gr / set 416gr Spaakspanning Voor 110kgf Spaakspanning Achter 110kgf/120kgf 24x Brass 5R Nipples 23gr 24x Alloy 5R Nipples 7gr ADVANCED / PSR 14 zilver PERFORMANCE / PSR TB 2016 zwart ULTIMATE / PSR X-TRA 1422 zwart D2430C_24H 495gr H30MM ERD577.5 SPL gr 127gr 127gr D2738C_24H 495gr H38MM ERD563.5 SPL gr 123gr 123gr D2750C_24H 560gr H50MM ERD539.5 SPL gr 122gr 120gr D2688C_24H 695gr H88MM ERD463.5 SPL gr 105gr 105gr D2738T_24H 370gr H38MM ERD563.5 SPL gr 123gr 123gr D2750T_24H 415gr H50MM ERD539.5 SPL gr 122gr 120gr D2688T_24H 585gr H88MM ERD463.5 SPL gr 105gr 105gr

30 X SERIES. OFFROAD AL6061 FULL UD carbon TubelessReady Clincher SPAKEN XD2x24sF 134gr / RD2x20sR 220gr / set 355gr Spaakspanning Voor 110kgf Spaakspanning Achter 110kgf/120kgf 24x Brass 5R Nipples 23gr 24x Alloy 5R Nipples 7gr ADVANCED / PSR 14 zilver PERFORMANCE / PSR TB 2016 zwart ULTIMATE / PSR X-TRA 1422 zwart X3023C29.0_24H 450gr H30MM ERD590.0 SPL gr 131gr NA X3023C27.5_24H 420gr H30MM ERD552.6 SPL gr 125gr NA X3032C_24H 385gr H32MM ERD538.5 SPL gr 122gr 120gr

R/T. RACEWIELEN MET REMVLAK, RR2x20s naven, geschikt voor TUBEN Torodial UD carbon, 2-cross F/R, PSR straight-pull, competitief gebruik.

R/T. RACEWIELEN MET REMVLAK, RR2x20s naven, geschikt voor TUBEN Torodial UD carbon, 2-cross F/R, PSR straight-pull, competitief gebruik. 2017 PRIJSLIJST Waarde voorwiel 40%, achterwiel 60%. Prijzen kunnen wijzigen zonder voorafgaande berichtgeving. Opgegeven gewichten kunnen 5% afwijken. Raadpleeg www.ohrcycling.com voor de prijzen van

Nadere informatie

D SERIES. PURE STABILITEIT.

D SERIES. PURE STABILITEIT. D SERIES D SERIES. PURE STABILITEIT. Een Ohrcycling D-series wielset is de ideale "upgrade" voor elke fiets voorzien van schijfremmen. Superstijf, comfortabel, vederlicht en ijzersterk. Oversized 17mm

Nadere informatie

TOP ENGINEERING. UIT BELGIË

TOP ENGINEERING. UIT BELGIË R SERIES TOP ENGINEERING. UIT BELGIË Elke Ohrcycling R-series wielset is opgebouwd rond de vederlichte naafset. De kwaliteit van onze wielsets is te danken aan een aantal specifieke eigenschappen. We sommen

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg!

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! MONTAGE HANDLEIDING MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! De onderdelen van het MAXXGRIP beadlock systeem; START HIER:

Nadere informatie

Caliper rem met dubbel scharnierpunt

Caliper rem met dubbel scharnierpunt (Dutch) DM-BL0001-03 Dealerhandleiding Caliper rem met dubbel scharnierpunt BR-4700 BR-4600 BR-3500 BR-2400 BL-R780 BL-4700 BL-4600 BL-3500 BL-2400 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste

Nadere informatie

DM-UAWH (Dutch) Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. STADS-SPORT wielset METREA WH-U5000

DM-UAWH (Dutch) Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. STADS-SPORT wielset METREA WH-U5000 (Dutch) DM-UAWH001-01 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE STADS-SPORT wielset METREA WH-U5000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST

Nadere informatie

Remschijfnaaf voor wegfiets

Remschijfnaaf voor wegfiets (Dutch) DM-HB0004-01 Dealerhandleiding Remschijfnaaf voor wegfiets HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste instantie bedoeld voor professionele fietsmonteurs.

Nadere informatie

Voornaaf/ cassettenaaf (schijfrem)

Voornaaf/ cassettenaaf (schijfrem) (Dutch) DM-HB0005-03 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voornaaf/ cassettenaaf (schijfrem) HB-M4050 FH-M4050 HB-M3050 FH-M3050 HB-RM33 FH-RM33 FH-RM35 HB-TX505

Nadere informatie

RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen

RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen (Dutch) DM-HB0003-04 Dealerhandleiding RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste instantie

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Bedankt voor het vertrouwen in onze rolstoelwielen! Het is ons doel om alle actieve rolstoelgebruikers het gemak van lichte Magnesium Wheels te laten ervaren. Lees voor gebruik eerst

Nadere informatie

DM-TRFD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur DEORE XT FD-T8000

DM-TRFD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur DEORE XT FD-T8000 (Dutch) DM-TRFD001-00 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorderailleur DEORE XT FD-T8000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

Montagehandleiding Mountainbike

Montagehandleiding Mountainbike Montagehandleiding I. De transportverpakking uitpakken 4 II. Het voorwiel voorbereiden 4 III. Het voorwiel monteren 5 IV. Het voorwiel in de vork vastzetten 9 V. Stuur afstellen 10 VI. Het zadel monteren

Nadere informatie

Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype)

Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype) (Dutch) DM-HB0001-05 Dealerhandleiding Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype) RACE HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 Trekking HB-T670 FH-T670

Nadere informatie

Montagehandleiding racefiets

Montagehandleiding racefiets Aufbauanleitung Rennrad I. De transportverpakking uitpakken 4 II. Het voorwiel voorbereiden 4 III. Het voorwiel monteren 5 IV. Het voorwiel in de vork vastzetten 7 V. Stuur afstellen 7 VI. Het zadel monteren

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Popal fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan contact

Nadere informatie

Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen.

Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen. Gebruikershandleiding Original/Novel Jogger-Stroller Set Waarschuwing Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen. Algemeen Gefeliciteerd met

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Highlander fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan

Nadere informatie

Instructies voor de overgang naar tubeless

Instructies voor de overgang naar tubeless Instructies voor de overgang naar tubeless Wat u nodig heeft, voordat u begint: Een fietswiel (van een mountainbike, cyclocross) met band Een conversieset - "Stan's NoTubes Conversion Kit Een veiligheidsbril

Nadere informatie

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller METREA SL-U5000

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller METREA SL-U5000 (Dutch) DM-UASL001-01 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Schakelversteller METREA SL-U5000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

DM-CD (Dutch) Dealershandleiding. Kettingapparaat SM-CD50

DM-CD (Dutch) Dealershandleiding. Kettingapparaat SM-CD50 (Dutch) DM-CD0001-00 Dealershandleiding Kettingapparaat SM-CD50 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealershandleiding is in de eerste plaats bedoeld om gebruikt te worden door profesionele fietsmonteurs. Gebruikers

Nadere informatie

HANDLEIDING 2013 SP12 NCX geveerde zadelpen V2.1

HANDLEIDING 2013 SP12 NCX geveerde zadelpen V2.1 HANDLEIDING 2013 SP12 NCX geveerde zadelpen V2.1 INHOUDSOPGAVE BELANGRIJKE INFORMATIE BETREFFENDE VEILIGHEID...1 VOORAFGAANDE AAN IEDERE RIT!...2 INSTALLATIE-INSTRUCTIES...2 UW ZADEL MONTEREN...3 DE VEERSPANNING

Nadere informatie

Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype)

Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype) (Dutch) DM-MEHB001-01 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype) HB-TX500 FH-TX500 FH-TY500 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING...

Nadere informatie

Vlak pedaal. Dealerhandleiding DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Geen Serie PD-GR500. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets DM-PD

Vlak pedaal. Dealerhandleiding DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Geen Serie PD-GR500. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets DM-PD (Dutch) DM-PD0001-04 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Vlak pedaal DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828 Geen Serie PD-GR500 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING...

Nadere informatie

Fietsworkshop Opkikker 2016

Fietsworkshop Opkikker 2016 Fietsworkshop Opkikker 2016 1. Fietsonderdelen 2. Verplichte onderdelen fiets De racefiets - twee goed functionerende remmen: één op het voorwiel en één op het achterwiel De kinderfiets - één goed functionerende

Nadere informatie

DM-WH (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Wielset crossfiets WH-RX830 WH-RX31 WH-RX05 WH-RX010 SM-RIMTAPE

DM-WH (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Wielset crossfiets WH-RX830 WH-RX31 WH-RX05 WH-RX010 SM-RIMTAPE (Dutch) DM-WH0003-04 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Wielset crossfiets WH-RX830 WH-RX31 WH-RX05 WH-RX010 SM-RIMTAPE INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3

Nadere informatie

DM-SL (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller. RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700

DM-SL (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller. RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700 (Dutch) DM-SL0006-02 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Schakelversteller RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP...

Nadere informatie

ARE WE FASTER? DISCOVER WHY?

ARE WE FASTER? DISCOVER WHY? Ohrcycling wielen zijn gebouwd op een aantal innovatieve verbeteringen geschikt voor zowel de professionele als de wielertoerist. De technologische evolutie is merkbaar in elk stadium van het ontwikkelingsproces.

Nadere informatie

Opdracht Fietsband plakken

Opdracht Fietsband plakken Opdracht Fietsband plakken Stel, je gaat naar een schoolkamp. Je pakt je fiets en je band is lek! Je hebt nog een half uur. De fietsenmaker is dicht. Nu moet je wel zelf aan de slag. Opdracht Je gaat een

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

DM-RBRD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Achterderailleur

DM-RBRD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Achterderailleur (Dutch) DM-RBRD001-00 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Achterderailleur CLARIS RD-R2000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorste remblokjes verwisselen. 3. Voor Remkabel verwisselen. 5. Achterste remblokjes verwisselen 7. Achter remkabel verwisselen 9.

Inhoudsopgave. Voorste remblokjes verwisselen. 3. Voor Remkabel verwisselen. 5. Achterste remblokjes verwisselen 7. Achter remkabel verwisselen 9. 1 Inhoudsopgave. Onderwerp. Blz. Voorste remblokjes verwisselen. 3. Voor Remkabel verwisselen. 5. Achterste remblokjes verwisselen 7. Achter remkabel verwisselen 9. Voorste velg vervangen. 11. Voorste

Nadere informatie

OHR CYCLING. PERFECTIE ZIT IN DE DETAILS.

OHR CYCLING. PERFECTIE ZIT IN DE DETAILS. 2017 2018 We gaan niet doen alsof de ontwikkeling van Ohrcycling aluminium of carbon roadracing, disc of singlespeed wielsets even spectaculair is als de uitvinding van het wiel. OHR CYCLING. PERFECTIE

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

DM-WU (Dutch) Dealerhandleiding. Draadloze eenheid SM-EWW01

DM-WU (Dutch) Dealerhandleiding. Draadloze eenheid SM-EWW01 (Dutch) DM-WU0001-02 Dealerhandleiding Draadloze eenheid SM-EWW01 BELANGRIJKE MEDEDELING BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste instantie bedoeld voor professionele fietsmonteurs. Gebruikers

Nadere informatie

DM-RCWH (Dutch) Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Wielset. WH-RX31 SM-AX x12 SM-AX x12

DM-RCWH (Dutch) Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Wielset. WH-RX31 SM-AX x12 SM-AX x12 (Dutch) DM-RCWH001-00 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Wielset WH-RX31 SM-AX720-100x12 SM-AX720-142x12 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP...

Nadere informatie

Volg bij het gebruik van een afdichtvloeistof de aanwijzingen van de fabrikant voor het juiste gebruik.

Volg bij het gebruik van een afdichtvloeistof de aanwijzingen van de fabrikant voor het juiste gebruik. 1 Gefeliciteerd met uw aankoop van de GIANT Tubeless Rim Tape kit. Deze technologie helpt bij het verbeteren van de algemene rijkwaliteit van uw GIANT WheelSystem door de prestaties van de banden te verbeteren.

Nadere informatie

Ketting (11-speed) Dealerhandleiding CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-E

Ketting (11-speed) Dealerhandleiding CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-E (Dutch) DM-CN0001-06 Ketting (11-speed) Dealerhandleiding CN-9000 CN-6800 CN-HG901-11 CN-HG900-11 CN-HG701-11 CN-HG700-11 CN-HG601-11 CN-HG600-11 CN-E8000-11 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID

Nadere informatie

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 (Dutch) DM-MBFD001-00 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorderailleur SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 4 VEILIGHEID

Nadere informatie

Naafset (Schijfrem) Dealerhandleiding. E-THRU Axle 12 mm SM-AX56 SM-AX56-B SM-AX58 SM-AX58-B

Naafset (Schijfrem) Dealerhandleiding. E-THRU Axle 12 mm SM-AX56 SM-AX56-B SM-AX58 SM-AX58-B (Dutch) DM-MBHB001-01 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE SLX HB-M7000 HB-M7010 HB-M7010-B FH-M7000 FH-M7010 FH-M7010-B Naafset (Schijfrem) E-THRU Axle 12 mm

Nadere informatie

Voorderailleur. Dealerhandleiding FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677

Voorderailleur. Dealerhandleiding FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677 (Dutch) DM-FD0003-05 Voorderailleur Dealerhandleiding FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 4 VEILIGHEID VOOROP...

Nadere informatie

BELANGRIJK: VOORDAT U GAAT RIJDEN

BELANGRIJK: VOORDAT U GAAT RIJDEN Bedankt voor uw keuze voor GIANT WheelSystems. Als u deze instructies volgt, bent u zeker dat uw kwalitatief en innovatief WheelSystem zal blijven presteren op het hoogste niveau. BELANGRIJK: Deze handleiding

Nadere informatie

(Dutch) DM-RACS Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Cassette DURA-ACE CS-R9100 ULTEGRA CS-R8000 CS-HG800-11

(Dutch) DM-RACS Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Cassette DURA-ACE CS-R9100 ULTEGRA CS-R8000 CS-HG800-11 (Dutch) DM-RACS001-01 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Cassette DURA-ACE CS-R9100 ULTEGRA CS-R8000 CS-HG800-11 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID

Nadere informatie

Tarieven Lievens Bikes

Tarieven Lievens Bikes Tarieven Lievens Bikes De prijzen zijn inclusief onderdelen, arbeidsloonloon en factuur. Met drie maanden garantie op reparatie en onderdelen. Prijs Opmerkingen Banden en Wielen Binnenband vervangen (b-merk)

Nadere informatie

Ketting (11-speed) Dealerhandleiding CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG600-11

Ketting (11-speed) Dealerhandleiding CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG600-11 (Dutch) DM-CN0001-05 Ketting (11-speed) Dealerhandleiding CN-9000 CN-6800 CN-HG901-11 CN-HG900-11 CN-HG701-11 CN-HG700-11 CN-HG601-11 CN-HG600-11 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET

GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET Hartelijk dank voor de aankoop van deze E4B ombouwset Deze handleiding is geschikt voor alle E4B ombouwsets. Deze handleiding is bedoeld hoe u uw eigen fiets kunt ombouwen

Nadere informatie

R3 RIM HANDLEIDING NL. Version 1 I

R3 RIM HANDLEIDING NL. Version 1 I R3 RIM HANDLEIDING NL Version 1 I 07.02.2017 INHOUDSOPGAVE Inleiding...1 Kenmerken frame...2 Voorbereiding vork...3 Kleine onderdelen...5 Voorbereiding frame...6 Installatie mechanische kabels...7 Installatie

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

Caliper-rem met dubbel draaipunt

Caliper-rem met dubbel draaipunt (Dutch) DM-RBBR001-01 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Caliper-rem met dubbel draaipunt SORA BL-R3000 BR-R3000 CLARIS BL-R2000 BR-R2000 Remkabel BC-1051

Nadere informatie

Montagehandleiding Trekking- / City- / Hybride fiets

Montagehandleiding Trekking- / City- / Hybride fiets Montagehandleiding I. De transportverpakking uitpakken 4 II. Het voorwiel voorbereiden 4 III. Het voorwiel monteren 5 IV. Het voorwiel in de vork vastzetten 9 V. Stuur afstellen 10 VI. Het zadel monteren

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82

FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82 (Dutch) DM-FC0001-00 Dealershandleiding FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealershandleiding is in de eerste plaats bedoeld om gebruikt te worden door profesionele fietsmonteurs.

Nadere informatie

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur METREA FD-U5000

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur METREA FD-U5000 (Dutch) DM-UAFD001-00 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorderailleur METREA FD-U5000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

Vriendelijke bedankt voor de aanschaf van de NRGBike loopfiets. We hopen dat het u verder brengt!

Vriendelijke bedankt voor de aanschaf van de NRGBike loopfiets. We hopen dat het u verder brengt! Inleiding Vriendelijke bedankt voor de aanschaf van de NRGBike loopfiets. We hopen dat het u verder brengt! Mochten er vragen zijn omtrent gebruik, onderhoud of reparatie dan verwachten wij dat deze handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING ALTEC FIETSEN

HANDLEIDING ALTEC FIETSEN Handleiding Altec Versie 1.1 TJ Fietsen 1-3-2016 Doos inhoud Zadel Zadelpen Voorwiel Pedalen Voorlamp Bel Optioneel o Voordrager o Slot Benodigdheden gereedschappen Steeksleutel 15 voor montage pedalen

Nadere informatie

Bandenwisselaar handbediend

Bandenwisselaar handbediend 9706552 Bandenwisselaar handbediend Gebruikershandleiding 1 Bewaar deze handleiding op een veilige plek! U wordt verwezen naar deze handeling voor de montage-instructies, operationele procedures, veiligheidsinformatie

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE SbS_Inst_102_00286_NL 23-04-2007 10:43 Pagina 20 AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE ALVORENS DE KOELKAST TE INSTALLEREN WATERAANSLUITING ELEKTRISCHE AANSLUITING NIVELLEREN VAN DE KOELKAST INSTALLATIE VAN

Nadere informatie

Montagehandleiding. Categorie Transportfietsen

Montagehandleiding. Categorie Transportfietsen Montagehandleiding Categorie Transportfietsen Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren... -

Nadere informatie

Carbon Ultralight BLIJF DE WERELD ONTDEKKEN

Carbon Ultralight BLIJF DE WERELD ONTDEKKEN Carbon Ultralight BLIJF DE WERELD ONTDEKKEN Gefeliciteerd met uw nieuwe Carbon Ultralight. Dit is de lichtste rollator ter wereld! Om alle mogelijkheden van uw Carbon Ultralight te benutten is het belangrijk

Nadere informatie

NUTTIGE HULPMIDDELEN. Kruiskopschroevendraaier. Set inbussleutels. Moersleutel

NUTTIGE HULPMIDDELEN. Kruiskopschroevendraaier. Set inbussleutels. Moersleutel NUTTIGE HULPMIDDELEN Kruiskopschroevendraaier Set inbussleutels Moersleutel STAP 1 Verwijder alle verpakkingsmateriaal Verwijder alle verpakkingsmateriaal ter voorbereiding van montage Houd er rekening

Nadere informatie

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Kettingblad METREA FC-U5000. BB-unit SM-BBR60 SM-BB72-41B

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Kettingblad METREA FC-U5000. BB-unit SM-BBR60 SM-BB72-41B (Dutch) DM-UAFC001-01 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Kettingblad METREA FC-U5000 BB-unit SM-BBR60 SM-BB72-41B INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID

Nadere informatie

Repareren 2006 Iron Horse Warrior Wheel

Repareren 2006 Iron Horse Warrior Wheel Repareren 2006 Iron Horse Warrior Wheel Deze gids zal laten zien hoe je een flauwe bocht te nemen uit een velg die niet recht doet draaien. Geschreven door: Scott Kaufman INTRODUCTIE Het rechttrekken van

Nadere informatie

Theoretische toets - WerkPortfolio Mijn Fiets Antwoorden

Theoretische toets - WerkPortfolio Mijn Fiets Antwoorden Je naam Je klas De datum Vraag 1: Waarom moet je regelmatig banden oppompen? In vraag 1 is één antwoord goed. Een fiets met harde banden fietst lichter. Je hoeft, als je regelmatig de banden oppompt, niet

Nadere informatie

5.1S Opvouwbare halterbank. Belangrijke veiligheidsvoorschriften - Neem de volgende waarschuwingen in acht voordat u dit toestel in gebruik neemt:

5.1S Opvouwbare halterbank. Belangrijke veiligheidsvoorschriften - Neem de volgende waarschuwingen in acht voordat u dit toestel in gebruik neemt: 5.1S Opvouwbare halterbank Gebruikershandleiding 8019031.061518.A Belangrijke veiligheidsvoorschriften - Neem de volgende waarschuwingen in acht voordat u dit toestel in gebruik neemt: Dit pictogram wijst

Nadere informatie

Voorste kettingblad. Dealerhandleiding SORA FC-R3000 FC-R3030. Bottom bracket BB-RS500 BB-RS500-PB. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets

Voorste kettingblad. Dealerhandleiding SORA FC-R3000 FC-R3030. Bottom bracket BB-RS500 BB-RS500-PB. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets (Dutch) DM-RBFC001-00 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorste kettingblad SORA FC-R3000 FC-R3030 Bottom bracket BB-RS500 BB-RS500-PB INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING...

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Checklist materiaal

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Checklist materiaal PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Checklist materiaal Bij een training dient veiligheid voorop te staan. Om een training veilig uit te kunnen voeren, moet je als trainer niet alleen na te denken

Nadere informatie

Handleiding voor zonnescherm 3x2 M

Handleiding voor zonnescherm 3x2 M Artikelnummer: Modelnummer: OD210017 328.149CGY Handleiding voor zonnescherm 3x2 M Lees deze handleiding voor gebruik goed door. Gooi deze handleiding niet weg na de montage. Bewaar deze handleiding voor

Nadere informatie

Voorderailleur. Dealerhandleiding SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 DEORE FD-M6025 FD-M6020 FD-M6000. RACE MTB Trekking

Voorderailleur. Dealerhandleiding SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 DEORE FD-M6025 FD-M6020 FD-M6000. RACE MTB Trekking (Dutch) DM-MBFD001-01 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorderailleur SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 DEORE FD-M6025 FD-M6020 FD-M6000 INHOUD BELANGRIJKE

Nadere informatie

Voorste kettingblad. Dealerhandleiding. Non-Series FC-RS400 FC-RS510. BB-unit BB-RS500 BB-RS500-PB. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets

Voorste kettingblad. Dealerhandleiding. Non-Series FC-RS400 FC-RS510. BB-unit BB-RS500 BB-RS500-PB. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets (Dutch) DM-RCFC001-02 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorste kettingblad Non-Series FC-RS400 FC-RS510 BB-unit BB-RS500 BB-RS500-PB INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING...

Nadere informatie

Veloretti Montage Manual

Veloretti Montage Manual Veloretti Montage Manual So, You got a brand new Veloretti? TIMELESS DESIGN SINCE 2013 Inhoud Happy Cycling! Gefeliciteerd met de aankoop van jouw Veloretti! HAPPY CYCLING! Gefeliciteerd met de aankoop

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Sneeuwkettingen. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 R

Installation instructions, accessories. Sneeuwkettingen. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 R Installation instructions, accessories Instructienr. 30664147 Versie 1.0 Ond. nr. Sneeuwkettingen R7700468 Volvo Car Corporation Sneeuwkettingen- 30664147 - V1.0 Pagina 1 / 15 Uitrusting A0000162 R7700458

Nadere informatie

DM-TRRD (Dutch) Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Achterderailleur DEORE XT RD-T8000

DM-TRRD (Dutch) Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Achterderailleur DEORE XT RD-T8000 (Dutch) DM-TRRD001-00 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Achterderailleur DEORE XT RD-T8000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST

Nadere informatie

INHOUD. www.contimac.be 2

INHOUD. www.contimac.be 2 INHOUD 1. Gebruik... 3 2. Gebruik en onderhoud... 3 3. Technische kenmerken... 5 4. Smering... 5 5. Accessoires... 5 6. Geleverde delen... 5 7. Onderdelenlijst en -tekening... 6 CE Certifikaat van overeenstemming...

Nadere informatie

DM-FD (Dutch) Dealerhandleiding. Voorderailleur FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700

DM-FD (Dutch) Dealerhandleiding. Voorderailleur FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 (Dutch) DM-FD0002-05 Dealerhandleiding Voorderailleur FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 AANBRENGEN... 5 AFSTELLING... 9 ONDERHOUD... 17 2 BELANGRIJKE

Nadere informatie

Veloretti Assembly Manual

Veloretti Assembly Manual Veloretti Assembly Manual So, You got a brand new Veloretti? TIMELESS DESIGN SINCE 2013 Inhoud Happy Cycling! Gefeliciteerd met de aankoop van jouw Veloretti! HAPPY CYCLING! Gefeliciteerd met de aankoop

Nadere informatie

Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN ) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN ) A en A

Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN ) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN ) A en A Nederlands Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN 461332) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN 471042) A9638059 en A9638060 Hartelijk dank dat u voor deze originele Triumph-accessoireset

Nadere informatie

ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN

ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK VEILIGHEIDSINSTRUCTIES De fabrikant adviseert een juiste toepassing van de verlichtingsarmaturen!

Nadere informatie

Sulky Line Painter 1200

Sulky Line Painter 1200 Form No. 3355 9 Rev C Sulky Line Painter 00 Modelnr. 403 6000000 en hoger Gebruikershandleiding Registreer uw product op www.toro.com Vertaling van de oorspronkelijke instructies (NL) Inhoud Blz. Inleiding....................................

Nadere informatie

# 028 12/06/2009. Spanrolinstallatie Mitsubishi/Volvo 1.8 16V benzinemotoren

# 028 12/06/2009. Spanrolinstallatie Mitsubishi/Volvo 1.8 16V benzinemotoren Spanrolinstallatie Mitsubishi/Volvo 1.8 16V benzinemotoren GATES REFERENTIE : MERK : MODEL : MOTOR : MOTORCODE : 5514XS/K015514XS MITSUBISHI / VOLVO Carisma, Pajero IQ, Pajero Pinin, Shogun Pinin, Space

Nadere informatie

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1 1 2 3 4 5 Inhoud 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter Gefeliciteerd

Nadere informatie

DM-RBCS (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Cassette CS-HG400-9 CS-HG50-8

DM-RBCS (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Cassette CS-HG400-9 CS-HG50-8 (Dutch) DM-RBCS001-02 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Cassette CS-HG400-9 CS-HG50-8 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

Genetta. Genetta Wheels 2016/ Wheels

Genetta. Genetta Wheels 2016/ Wheels Genetta Wheels Genetta 2016 Wheels 2016/2017 1 Genetta Wheels INTRO Verbeterd uw prestaties! Genetta Wheels Genetta Wheels heeft maar een doel: U beter te laten presteren, maar tegelijkertijd meer te laten

Nadere informatie

DM-MBCS (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Cassettetandkrans SLX CS-M CS-HG500-10

DM-MBCS (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Cassettetandkrans SLX CS-M CS-HG500-10 (Dutch) DM-MBCS001-01 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Cassettetandkrans SLX CS-M7000-11 CS-HG500-10 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP...

Nadere informatie

7-8. Fietsband. Fietsband

7-8. Fietsband. Fietsband 7-8 De fietsband bestaat uit twee delen, de binnen- en buitenband. De binnenband is het deel waar de lucht in zit en waaraan het ventiel vast zit, zodat deze opgepompt kan worden. Deze binnenband zorgt

Nadere informatie

Wielset. Dealerhandleiding DURA-ACE WH-R9100-C40-CL WH-R9100-C40-TU WH-R9100-C60-CL WH-R9100-C60-TU. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets

Wielset. Dealerhandleiding DURA-ACE WH-R9100-C40-CL WH-R9100-C40-TU WH-R9100-C60-CL WH-R9100-C60-TU. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets (Dutch) DM-RAWH001-01 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Wielset DURA-ACE WH-R9100-C40-CL WH-R9100-C40-TU WH-R9100-C60-CL WH-R9100-C60-TU INHOUD BELANGRIJKE

Nadere informatie

DM-RAPD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. SPD-SL-pedaal DURA-ACE PD-R9100 SM-PD63

DM-RAPD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. SPD-SL-pedaal DURA-ACE PD-R9100 SM-PD63 (Dutch) DM-RAPD001-00 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE SPD-SL-pedaal DURA-ACE PD-R9100 SM-PD63 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4

Nadere informatie

Opgelet : Installatie van de douchebak tegen een afgewerkte muur. 2 Handleiding S.O.L douchebak

Opgelet : Installatie van de douchebak tegen een afgewerkte muur. 2 Handleiding S.O.L douchebak Eauzon bvba Opgelet : Controleer vóór de installatie of de douchebak intact is en geen schade heeft opgelopen tijdens het transport. Bescherm het oppervlak van de douchebak tijdens de installatie van het

Nadere informatie

Demonteren achterbrug

Demonteren achterbrug 6 mm imbus sleutel 10 hamer draad 1. Het handigste begin je met het delen van de ketting. Om wat meer ruimte te krijgen haal je de ketting van de spanner voorin. 1 2 2. Nu kun je bij de achteras de ketting

Nadere informatie

Cassette. (11 versnellingen)

Cassette. (11 versnellingen) (Dutch) DM-CS0004-04 Cassette Dealerhandleiding (11 versnellingen) CS-9000 CS-6800 CS-5800 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste instantie bedoeld voor professionele fietsmonteurs.

Nadere informatie

Mercedes W123 remblokken, achter vervangen

Mercedes W123 remblokken, achter vervangen Mercedes W123 remblokken, achter vervangen Hoewel ze niet zo snel slijten als de remblokken voor, weet de achterste remblokken nog steeds aandacht nodig van tijd tot tijd. Als je ze hebt gecontroleerd

Nadere informatie

Banden de- en montage machine

Banden de- en montage machine Banden de- en montage machine - 1 - Algemene veiligheidsregels Deze handleiding bevat belangrijke informatie, lees deze aandachtig door voordat men de machine gaat gebruiken. 1. Omschrijving van de machine

Nadere informatie

Fig Veiligheid

Fig Veiligheid 3.4.2 Crankstel; bij inrijden van een nieuwe skelter Na een gebruiksperiode van enkele dagen (bij intensief gebruik) tot twee weken (bij normaal gebruik) dienen de bevestigingsbouten (zie Fig. 3) waarmee

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Voetenplaat. Monteren van de adapterplaat 1:1 6:1. Spatborden Taxifixatieset

INHOUDSOPGAVE. Voetenplaat. Monteren van de adapterplaat 1:1 6:1. Spatborden Taxifixatieset INHOUDSOPGVE Editie 1 2009 11 23 NL 1201-1 Monteren van de adapterplaat 1:1 Voetenplaat 6:1 Diepte verstelling zitunit Stoelverkanteling Verstellen van de duwbeugel Positionering van de wielen Positionering

Nadere informatie

Installatie-instructies

Installatie-instructies -instructies Inleiding Afbeelding 1, Systeemoverzicht en afzonderlijke componenten -2- Inleiding IEIDING Onderdelenlijst Hoeveelheid/hoogte Referentie: 1,0 m 1,5 m 2,0 m 3,0 m Productomschrijving A1 1

Nadere informatie

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE 1. Afmetingen & gewicht van het Porta

Nadere informatie

Geschreven door: Tyler Parra

Geschreven door: Tyler Parra Deze gids zal een wandeling door over hoe de kogellagers in de wielen te vervangen. Geschreven door: Tyler Parra ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 13 INTRODUCTIE De kogellagers verminderen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KS

GEBRUIKERSHANDLEIDING KS GEBRUIKERSHANDLEIDING KS150.2450 Geachte klant, U hebt een product van KS Tools via Beneparts BVBA gekocht. Bedankt voor uw aankoop en vertrouwen. In deze gids vindt u al het nodige terug voor een veilig

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE POSTKASTSYSTEMEN Briefkleppen. Briefklep type C. Briefklep type W. Briefklep type X WWW.OOSTWOUD.COM

PRODUCTINFORMATIE POSTKASTSYSTEMEN Briefkleppen. Briefklep type C. Briefklep type W. Briefklep type X WWW.OOSTWOUD.COM PRODUCTINFORMATIE POSTKASTSYSTEMEN Briefkleppen Briefklep type C MATERIAAL Gepoedercoat zincor, corrosievast staal kwaliteit.40 (AISI 04) gepoedercoat of geborsteld, corrosievast staal kwaliteit.440 (AISI

Nadere informatie