Nieuwsbrief Curiosity

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Curiosity"

Transcriptie

1 Z O N Nieuwsbrief Curiosity Inhoud Uitgelicht: Notre Dame Sterrenkijken: 3 oktober Op de agenda Uitgelicht Clara groeve Ruimtesonde Juno Hemelkalender september Maansverduistering Planetenpad per fiets gevolgd, omgeving Dahn (Zuid-Duitsland) Beste lezers, Vakantie is weer voorbij. Mooie herinneringen blijven over. Herinneringen (foto s) die ik getrouw nog steeds in plakboeken vastlegd. We hebben een actieve vakantie achter de rug met veel geologie en cultuur. De Franse Vogezen en het Zwarte Woud zijn prachtige interessante streken. Via Facebook zijn de foto s te bekijken. Zo kan ik iedereen aanraden, die graag stenen en mineralen verzameld, eens een bezoekje te brengen aan de Grube Clara in het Zwarte Woud. De halde is geschikt voor alle leeftijden van klein tot groot. De komende weken staan in het teken van vele voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Van mammoeten tot het heelal. De eerstvolgende kinderactiviteit is gepland op woensdag 23 september in het huistheater in Oisterwijk. Veel leesplezier 25 augustus: Summer s Cool Udenhout (Zonnestelsel 1 t/m 8) Uitgelicht astronomische klok Kathedraal Notre Dame, Straatsburg (Duitsland) Een bezoek aan de prachtige stad Straatsburg (persoonlijk: nog mooier dan Praag) staat de kolossale kathedraal de Notre Dame. Niet alleen de kathedraal is mooi om te zien maar ook de beroemde 19 e eeuwse astronomische klok die niet alleen de tijd aangeeft, maar ook de loop van de planeten en de tekens van de dierenriem volgt. 3 augustus : Prof X Openingsact/lezing Ontwikkel je eigen land, Rotterdam Vakantieschool

2 Sterrenkijken in de polder/duinen (3 oktober 2015) Sterrenkijken in de polder/duinen Op de agenda september Kijk je wel eens naar de sterrenhemel en vraag je weleens af, waar en welke planeten of sterren(beelden) te zien zijn? Dit is je kans en laat je rechtstreeks onder de sterrenhemel informeren naar de boeiende wereld van sterren en planeten. Verzamelpunt Hoeksche Waard: Oudeland van Strijen op de P- parkeerplaats nabij vogelobservatiepost. Verzamelpunt Loonse en Drunense Duinen (Udenhout). Bij P-parkeerplaats. Meld je tijdig aan want vol = vol ivm beperkte parkeergelegenheid. (Hoeksche Waard) Kosten 5 p.p excl. koffie/ thee/siroop/iets lekkers ( 0,50) Trek warme kleding aan, want van het stilstaan krijg je het snel koud. Vergeet je handschoenen niet. Zaklampje gewenst, het liefst met rood cellofaan. Heb je dit niet, dan heb ik nog wat op voorraad. Kijk uit op de Hoekse weg (Hoeksche Waard), de auto s rijden daar hard, dus geef op tijd richting aan om af te slaan naar de parkeerplek. Sterrenkijkavond zaterdag 3 oktober in Oisterwijk ivm Weekend van de Wetenschap. Maandag 14 september: Op uitnodiging. Inspiratieavond voor leerkrachten met als voordracht De Reis naar de Maan voor leerlingen van 4 t/m 7 jaar. Woensdag 23 september (14:00 16:00 uur): NIEUW Kinderlezing + Kinderworkshop over Mammoeten Lokatie: Jeugdtheater Van Niks & Van Alles (Oisterwijk) Pastoor van Beugenstraat Kosten: 12 inclusief drinken en iets lekkers. Wanneer ouder(s)/begeleider(s) het fijn vinden om gezellig te blijven! U bent van harte wellkom (entreekosten: 5) Maandag 28 september en woensdag 30 september: Opening 5-jarig jubileum Obs Darwin (Oisterwijk) met een voorstelling van Jeugdtheater Van Alles & Van Niks (Janine Vriens) en een lezing over Darwin van Curiosityworld. Aansluitend voor de hele school praktijkopdrachten: Ontdekhoeken van Darwin September, editie 31 Sandra van Dam (06)

3 NIEUW Familielezing, kinderlezing en workshop over Mammoeten Woensdag 23 september is het zover. Curiosityworld start met een nieuwe reeks lezingen te beginnen met de Mammoet. Elk natuurhistorisch museum heeft wel een mammoetskelet staan waar je vaak langs slentert en even een blik op werpt. Je kent de skeletten inmiddels wel en vaak worden de bijbehorende leesbordjes ook overgeslagen. Dan schuifel je weer door naar de volgende opstelling. Je ziet een heleboel botten in de vitrine liggen met mooie plaatjes op de achtergrond hoe het beest er bijvoorbeeld in de IJstijd eruit heeft gezien. Vlug door naar de volgende museumhal, want daar is nog veel meer te zien Althans zo kan het gaan. We kennen allemaal de Mammoet, maar laten we eens echt de Mammoet gaan leren kennen. Waar komt de Mammoet vandaan en hoe heeft hij zich in de loop van duizenden jaren ontwikkeld. Waar leefde de mammoet, wat at hij en waarom is hij uitgestorven? Komt dit door de mens of door klimaatverandering? En natuurlijk willen jullie weten waar je zelf Mammoetenbotten kunt vinden. Bij voldoende interesse, wordt aansluitend op de lezing (datum in overleg) een excursie georganiseerd waar we met z n allen echte Mammoetbotten gaan zoeken. De Mammoetmiddag bestaat uit een presentatie en een workshop. Voor Iedere deelnemer is een stukje mammoetbot gereserveerd. Ook hier geldt weer, niemand gaat met lege handen naar huis! Opgeven via info@curiosityworld.nl of Lokatie: Jeugdtheater in Oisterwijk.

4 Alvast op de agenda Donderdag 1 oktober: Schoolvoorstelling met theater/lezing + aansluitend workshops over de Maan (Eindhoven), Groep 1 en 2. Vrijdag 2 oktober: Schoolvoorstelling met theater/lezing (Schoonhoven), thema: Het Heelal Zaterdag 3 oktober en zondag 4 oktober: Weekend van de Wetenschap 3 oktober: Familielezing Reis langs de sterren met aansluitend een sterrenkijkavond. Bij bewolkte hemel volgt een familieworkshop. 4 oktober: theatervoorstelling, lezing + kinderworkshop over de Reis langs de sterren. (4 t/m 7 jaar/ouder(s)/begeleider(s). Jeugdheater Van Niks & Van Alles (Oisterwijk) Maandag 5 en dinsdag 6 oktober: kinderworkshops (Maan) voor alle Onderbouwklassen (14x) in Eindhoven. De Kinderboekenweek 2015 (7 17 oktober) staat geheel in het teken van Natuur, Wetenschap en Techniek. Komt dat even mooi uit! Samen met Janine Vriens van Jeugdtheater Van Niks & Van Alles hebben we een prachtige combinatie gevonden om informatie over Natuur, Wetenschap en Techniek speels én inhoudelijk bij de kinderen over te brengen op scholen en bibliotheken vaak aanvullend met kinderworkshops over het gekozen thema. 7 oktober: Opening Kinderboekenweek, Bibliotheek Oss, thema Het Heelal 8 oktober: School, kinderworkshops (Maan), vervolg Onderbouw (Eindhoven) 8 oktober: Schoolvoorstelling, thema: Het Heelal (Hulten) 9 oktober: School, kinderworkshops (Maan), vervolg Onderbouw (Eindhoven) 9 oktober: Kinderlezing/workshop: Het Heelal (Bibliotheek Raamsdonksfeer) 10 oktober: Kinderlezing/workshop: Het Heelal (Bibliotheek Tilburg) 10 oktober: Kennisbende Kinderboekenweek, Bibliotheek Veghel, thema Het Heelal. 11 oktober: Kinderlezing/workshop: Het Heelal (Bibliotheek Oosterhout) 12 oktober: Schoolvoorstelling voor de Bovenbouw (Loon op Zand), thema: Het Heelal 12 oktober: Schoolvoorstelling, thema: Het Heelal (Molenschot) 13 oktober: Kinderlezing/workshop: Het Heelal (Bibliotheek Dongen) 14 oktober: Kinderboekenweek, Bibliotheek Uden, thema Het Heelal 15 oktober: Optie: Gilze, groep 5/6. 16 oktober: Kinderlezing/workshop: Het Heelal (Bibliotheek Rijen) 17 oktober: Kinderlezing/workshop: Het Heelal (Bibliotheek Made) 17 oktober: Bibliotheekvoorstelling Zwijndrecht, thema: Het Heelal 18 oktober: Bibliotheekvoorstelling Rosmalen, thema: Het Heelal

5 Uitgelicht uitstapje naar Oberwolfach Veel over de Clara gehoord maar zelf nog nooit geweest tot afgelopen augustus. Het is zeer de moeite waard mocht je in het Zwarte Woud zijn om hier langs te gaan. Heel geschikt voor kinderen en commercieel bedreven, hetgeen wil zeggen dat je een toegangsprijs betaalt en geologisch gereedschap voorhanden is. De eerste 8 kilo is gratis. 400 verschillende mineralen zijn inmiddels gevonden in deze groeve gevonden. Het is een van de rijkste ter wereld. Een mooie combinatie is een bezoek te brengen aan de zilverertsmijn in Oberwolfach en/of het mineralenmuseum aldaar. Ruimtesonde Juno op weg naar Jupiter Onderzoekers hebben in China een nieuwe dinosaurussoort ontdekt. De dino behoort tot de itanosauria: een groep waarin we de grootste levende organismen die ooit op aarde rondliepen, aantreffen. De nieuwe dino was zeker niet de grootste in deze groep, maar met langstellenden om kennis te maken met de Nog iets meer dan een jaar en dan komt ruimtesonde Juno aan bij Jupiter. Hopelijk komen we dan eindelijk te weten wat er onder het dikke wolkendek van Jupiter schuilgaat en hoe de gasreus precies is ontstaan. (bron:scientias) Curiosityworld is actueel op Facebook. Bezoek ons facebookpagina en like ons: Dank je wel!

6 Sandra van Dam Udenhout Telefoon (06) Website Volg ons op: Facebook facebook.com/sevandam Wat is er te zien aan de sterrenhemel September 2. Saturnus Saturnus is aan het begin van de avond nog zichtbaar als een redelijk opvallende 'ster', laag in het zuidwesten. Kijk rond uur, als de schemering ten einde is. 10. Maan en Venus Nauwe samenstand van de smalle maansikkel en de heldere planeet Venus. Links van Venus, op vrijwel dezelfde hoogte boven de horizon, is Mars te zien. Bekijk de groepering vanaf uur; zorg voor een vrij uitzicht naar het oosten. Mars en Venus Meld je aan voor de nieuwsbrief, stuur een naar Afmelden? Ook via de mail graag. 25. Mars De planeet Mars staat vandaag op zeer kleine afstand van de ster Regulus in het sterrenbeeld Leeuw. Bekijk het tweetal vanaf ca uur. Rechtsboven Mars en Regulus is Venus te zien; rond uur moet ook Jupiter zichtbaar zijn (linksonder). Mars 28 september Maansverduistering In de nacht van maandag 28 september 2015 is er een totale maansverduistering. De eclips is in zijn geheel zichtbaar en begint om 2:11 uur. Maximum is om 4:48 uur. De eclips eindigt om 07:24 uur. Tijdens de totaliteit bevindt de Maan zich volledig in de kernschaduw van de Aarde en valt er geen direct zonlicht meer op de Maan. Volgende nieuwsbrief verschijnt in oktober.

Nieuwsbrief Curiosity

Nieuwsbrief Curiosity Nieuwsbrief Curiosity Inhoud Uitgelicht: Open Monumentendag WW: zaterdag 3 oktober Op de agenda Uitgelicht Darwin Nederland in het donker Hemelkalender oktober Bloedmaan Beste lezers, Dit weekend is het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Curiosity

Nieuwsbrief Curiosity Nieuwsbrief Curiosity Inhoud Inleiding Themamiddag Sterrenkijkavond Activiteiten september Vakantie ertsgebergte Sterrenhemel september Naturalis / Leiden Beste lezers, Alhoewel we hier in het Zuiden (Brabant/Limburg)

Nadere informatie

Nieuwsbrief Curiosity

Nieuwsbrief Curiosity Nieuwsbrief Curiosity Inhoud Inleiding Uitgelicht Sterrenkijken in de polder, start in april Op de agenda Wintersterrenhemel Eifel, fossielen, mineralen en heel veel vulkanen Kort reisverslag Eifel Hemelkalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017

Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017 Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017 Nr. 7 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Woensdag 8 november Nationaal Schoolontbijt Donderdag

Nadere informatie

4 december 2015. 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering

4 december 2015. 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering 4 december 2015 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering 4 december Cedric Biezen (4) 4 december Jelle Brandsma (11) 4 december Jasmijn Vriends (8) 4 december Jelle Weterings (5) 5 december

Nadere informatie

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS Uden, 11 september 2015 Beste ouders, De kop is eraf, het nieuwe schooljaar is met een razende vaart begonnen. Afgelopen maandag zijn we enthousiast gestart met IPC en daar hoor ik al mooie geluiden over.

Nadere informatie

woensdag 21 jan. 2015 Schoolschaken finale reserves ( Koet 2 ) woensdag 21 jan. t/m

woensdag 21 jan. 2015 Schoolschaken finale reserves ( Koet 2 ) woensdag 21 jan. t/m De Koetkrant 24-12-2014 Schooljaar 2014-2015 Verschijnt 2-wekelijks Belangrijke data zaterdag 20 dec. 2014 t/m zondag 4 jan. 2015 maandag 5 jan. 2015 Kerstvakantie Eerste lesdag van het nieuwe jaar woensdag

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Donderdag 21 september 2017 Nr. 4

Nieuwsbrief Donderdag 21 september 2017 Nr. 4 Nieuwsbrief Donderdag 21 september 2017 Nr. 4 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Donderdag 21 september 13.30 14.45 uur Gouden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5

Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5 Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Woensdag 27 september 18.30 uur MR-vergadering

Nadere informatie

Weekbrief CBS De Til voorjaarsvakantie 25 februari t/m 10 maart 2018 Week 9 en 10 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Weekbrief CBS De Til voorjaarsvakantie 25 februari t/m 10 maart 2018 Week 9 en 10 Waarin een kleine school groot kan zijn! Weekbrief CBS De Til voorjaarsvakantie 25 februari t/m 10 maart 2018 Week 9 en 10 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. april 2018

Nieuwsbrief de Regenboog. april 2018 Nieuwsbrief de Regenboog april 2018 Kalender en belangrijke data Dinsdag 10 april Buitenlesdag Woensdag 11 april Cuijks jeugddictee Woensdag 11 april Schoolvoetbaltoernooi groep 3/4 Donderdag 12 april

Nadere informatie

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur Beste ouder(s), Nog een paar dagen en dan kunnen de leerlingen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Voor groep 1 t/m 4 start 24 april de vakantie om 12.30 uur. Groep 5 t/m 8 mag om 14.30 uur gaan

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

Gezellig koffie of thee drinken. dinsdag 26 augustus woensdag 20 augustus 2014 donderdag 21 augustus vrijdag 29 augustus 2014

Gezellig koffie of thee drinken. dinsdag 26 augustus woensdag 20 augustus 2014 donderdag 21 augustus vrijdag 29 augustus 2014 Jaar overzicht schooljaar 2014-2015. Ondanks dat dit overzicht met zorg is samengesteld kan het voorkomen data gewijzigd worden of er meer activiteiten worden gepland. In het Rembrandtnieuws zal daarom

Nadere informatie

Augustus 2014. Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: 013-5710843. E-mail: bs.de.sporckt@xpectprimair.

Augustus 2014. Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: 013-5710843. E-mail: bs.de.sporckt@xpectprimair. kalender schooljaar 2014-2015 Augustus 2014 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Eerste schooldag Op 25 augustus start het nieuwe schooljaar om

Nadere informatie

NIEUWSFLITS 20 SCHOOLJAAR

NIEUWSFLITS 20 SCHOOLJAAR NIEUWSFLITS 20 SCHOOLJAAR 2018-201 DE WEEK NA DE VOORJAARSVAKANTIE KALENDER De week van 25 t/m 1 maart Maandag 25 februari Klassenschoonmaak avond groep 1 en 2 Dinsdag 26 februari Annet afwezig i.v.m.

Nadere informatie

Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers:

Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers: CONTACTGEGEVENS Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers: Zeola Smeets Voorzitter 06-23559361 Bas Hakkenberg Vicevoorzitter 06-43419507 Annelijn Hakkenberg

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21

Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21 Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Vrijdag 24 februari Carnaval Groepen 1 t/m 8 en Taalschool om 12.00 uur vrij Maandag 27 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 11 september 2014

Nieuwsbrief 2 11 september 2014 Nieuwsbrief 2 11 september 2014 Van de directie Studiedag Donderdag 18 september vindt de eerste studiedag van dit schooljaar plaats. Dit betekent dat alle leerlingen die dag vrij zijn. De leerkrachten

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 Uitgelicht Donderdag 3 mei 19.30-21.30 uur Filmavond Vrijdag 4 mei 11.00-13.00 uur Brunch Vrijdag 4 mei 19.00-20.30 uur Dodenherdenking Donderdag 10 mei 12.30-15.30 uur Uitstapje

Nadere informatie

4 Het heelal 6. De zon. De aarde. Jupiter. De maan. Ons zonnestelsel. Mars. Mercurius Venus

4 Het heelal 6. De zon. De aarde. Jupiter. De maan. Ons zonnestelsel. Mars. Mercurius Venus Inhoud 4 Het heelal 6 De zon 10 8 De aarde De maan Jupiter 18 12 Ons zonnestelsel 14 15 16 Mars Mercurius Venus 22 Saturnus Verre planeten 24 Satellieten van het zonnestelsel 20 26 Planetoïden 27 Kometen

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2016

NIEUWSBRIEF MAART 2016 NIEUWSBRIEF MAART 2016 OVERZICHT Algemeen Onderbouw (1-2) Middenbouw (3-5) Bovenbouw (6-8) Algemeen / Persoonlijke noot Afgelopen weken heeft voor ons vooral in het teken van de resultaten van de kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NUMMER januari 2018

NIEUWSBRIEF. NUMMER januari 2018 NIEUWSBRIEF NUMMER 10 19 januari 2018 In deze Nieuwsbrief: Godsdienstige vorming Ouderavond Schoonmaakmoment Agenda Hoofdluis Nationale Voorleesdagen 2018 Startgroep Facebook pagina KJS Daarna Kerst is

Nadere informatie

19 oktober 2018 F. Wiedijk jzn straat 1 NIEUWSDRIES. Agenda

19 oktober 2018 F. Wiedijk jzn straat 1 NIEUWSDRIES. Agenda 19 oktober 2018 F. Wiedijk jzn straat 1 1843 JS Grootschermer www.driessenschool.nl NIEUWSDRIES Maandag 22 okt. t/m Herfstvakantie 26 okt. Dinsdag 30 okt. Start nieuw thema; Prehistorie, Grieken en Romeinen.

Nadere informatie

9 maart 2018

9 maart 2018 1386 www.clarafabriciusschool.nl 9 maart 2018 5 maart 15 maart Project Water 12, 19 en 26 maart Schooltennis groep 3 en 4 15 maart Afsluiting project 17.00-19.00 uur Milou Hendriksen geboren Zusje van

Nadere informatie

R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan

R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan schooljaar 2016-2017 nr. 2-7 oktober 2016 KOMENDE ACTIVITEITEN datum Woensdag 5 t/m vrijdag 14 oktober

Nadere informatie

Maansverduistering 28 september 2015

Maansverduistering 28 september 2015 Maansverduistering 28 september 2015 In de nacht van maandag 28 september 2015 vindt een totale maansverduistering plaats. Hierbij beweegt de Maan zich door de schaduw van de Aarde, zodat er geen direct

Nadere informatie

Deze nieuwsbrief is met medewerking van groep 1/2A NIEUWS. Beste ouders

Deze nieuwsbrief is met medewerking van groep 1/2A NIEUWS. Beste ouders N I E U W S B R I E F Graafseweg 52, 5213 AL s-hertogenbosch Jaargang 16, nummer 3, 10 oktober 2014 NIEUWS Beste ouders De herfstvakantie is in zicht. De zon heeft ons de afgelopen weken aangenaam verrast,

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Kinderboekenweek 2015 De Kinderboekenweek zit er alweer bijna op. De ouders van de feestcommissie hebben ontzettend hard gewerkt om een heel mooi programma met gastsprekers en

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 Het heeft even geduurd, maar eindelijk. Onze nieuwsbrief is weer uit. Boordevol nieuws (let op; belangrijk nieuws over de lessen) en weetjes (bijv.workshops etc.). Mocht

Nadere informatie

Kalender april en mei

Kalender april en mei obs De Phoenix Week 14-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen zijn vanaf vorige week druk bezig met hun kunstzinnige projecten. In deze nieuwsbrief leest u meer over dit project en vergeet u niet

Nadere informatie

Vrijdag 20 maart: Zonsverduistering! LESBRIEF. Hoi, ik ben Eduard Clips! Ga je met mij mee op avontuur?

Vrijdag 20 maart: Zonsverduistering! LESBRIEF. Hoi, ik ben Eduard Clips! Ga je met mij mee op avontuur? LESRIEF Hoi, ik ben Eduard lips! Ga je met mij mee op avontuur? Vrijdag 20 maart: Zonsverduistering! Geniet van de zonsverduistering: bescherm je ogen met een eclipsbril! arde Maan Op deze plek op aarde

Nadere informatie

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print Sportlaan 85 Postbus 68 7833 CH Nieuw-Amsterdam 7833 ZH Nieuw-Amsterdam Tel: 0591-552042 www.obs-bascule.nl Jaargang 12 nummer 4 vrijdag 11 september 2015 Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Terugblik kermis. Nr. 03 23-09-2015

KlimtorenNieuws. Terugblik kermis. Nr. 03 23-09-2015 KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 03 23-09-2015 Terugblik kermis Terugblik kermis Schoolfotgraaf Hoofdluis

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 31, nummer12 12-07-2019 Bedankt! Het schooljaar zit erop; 6 weken vakantie staan voor de deur. Een mooi moment om iedereen te bedanken die, op welke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN OBS DE HOEKSTIEN NUMMER: Hegedyk 44 DATUM: GV Luxwoude MAIL:

NIEUWSBRIEF VAN OBS DE HOEKSTIEN NUMMER: Hegedyk 44 DATUM: GV Luxwoude MAIL: NIEUWSBRIEF VAN OBS DE HOEKSTIEN NUMMER: 4 2018-2019 Hegedyk 44 DATUM: 12-10-2018 8405 GV Luxwoude MAIL: directeur@hoekstien.nl Tel: 0513-529555 WEBSITE: www.hoekstien.nl Agenda Maandag 15 oktober Nascholing

Nadere informatie

PBS les van de week. De les die vanaf komende maandag centraal staat en waarop door middel van de muntjes extra zal worden bekrachtigd is:

PBS les van de week. De les die vanaf komende maandag centraal staat en waarop door middel van de muntjes extra zal worden bekrachtigd is: Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 13 okt 2017. De nieuwsbrief staat op onze site www.kompasassen.nl. PBS les van de week De les die vanaf komende maandag

Nadere informatie

Feestweek 50 jaar Roncalli. Informatieboekje

Feestweek 50 jaar Roncalli. Informatieboekje Feestweek 50 jaar Roncalli Informatieboekje Roncalli mijn school! Refrein Ik zie de zon. Ik ben nog jong. Ik ren naar Ronronronron- Roncalli mijn school Ik zie de zon. Ik zing mijn song. Ik zing van Ronronronroncalli-

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 11 april 2017 Nr. 28

Nieuwsbrief Dinsdag 11 april 2017 Nr. 28 Nieuwsbrief Dinsdag 11 april 2017 Nr. 28 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Vrijdag 14 april Goede Vrijdag Groepen 1 t/m 4 vrij

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jaargang 21 nummer 01 Vrijdag 08 sept Een nieuw schooljaar. Artikelen in deze nieuwsbrief. Informatieavond.

Nieuwsbrief. Jaargang 21 nummer 01 Vrijdag 08 sept Een nieuw schooljaar. Artikelen in deze nieuwsbrief. Informatieavond. Jaargang 21 nummer 01 Vrijdag 08 sept. 2017 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Nieuw schooljaar Informatieavond Parkeren Agenda Gymnastiek Schoolreisgeld Foto s Activiteiten ladder Noordenveld Schoolreis

Nadere informatie

12 Tijd. Klokkijken. Een plank van 3 m en 20 cm wordt in 4 gelijke stukken gezaagd. Hoe lang is elk stuk? 3 m en 20 cm = 320 cm. 320 cm : 4 = 80 cm

12 Tijd. Klokkijken. Een plank van 3 m en 20 cm wordt in 4 gelijke stukken gezaagd. Hoe lang is elk stuk? 3 m en 20 cm = 320 cm. 320 cm : 4 = 80 cm Regel Een plank van m en 0 cm wordt in gelijke stukken gezaagd. Hoe lang is elk stuk? m en 0 cm 0 cm. 0 cm : 0 cm De opbrengst van de boer is ton aardappelen. Hij houdt deel zelf. De rest gaat naar de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Fossielen uit de Noordzee.

Fossielen uit de Noordzee. Lesbrief websessie Fossielen uit de Noordzee. Een kijkje achter de schermen van museum Naturalis voor groep 5, 6, 7 en 8 Inhoud lesbrief 1. Introductieles 2. Beschrijving websessie 3. Afsluiting Tijdbesteding

Nadere informatie

Maandag 23 oktober t/m maandag 30 oktober Herfstvakantie Meekijk kanjerles voor ouders in de groep van uw kind

Maandag 23 oktober t/m maandag 30 oktober Herfstvakantie Meekijk kanjerles voor ouders in de groep van uw kind Basisschool De Heliotroop Beemdgrasstraat 12 1313 CM Almere Tel.: 036-7670460 directie@heliotroop.nl www.heliotroop.asg-almere.nl DE HELIOSCOOP Jaargang 8 Nummer 2 2 oktober 2017 Belangrijke data: Donderdag

Nadere informatie

Bericht uit de onderbouw. Week 9. Lekker vakantie!!

Bericht uit de onderbouw. Week 9. Lekker vakantie!! Week 9 Afrikadag 31 maart Na de vakantie kunt u zich als hulpouder inschrijven voor de Afrika dag. De inschrijfplek zal beneden in de centrale hal zijn, bij de trap. Er zijn ochtend- en middagactiviteiten,

Nadere informatie

Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 29 maart 2018 Agenda Nummer 28 maandag 2 april Tweede Paasdag VRIJ! dinsdag

Nadere informatie

Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017

Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017 Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017 Nieuws rondom & vanuit de Hummelingschool. Agenda: Van Petra Even voorstellen Uit groep Parro app Contact leerkracht Kinderboekenweek Studiedag Schoolreisje Whatshappy

Nadere informatie

Inleiding. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het heel interessant vind en ik had een onderwerp nodig.

Inleiding. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het heel interessant vind en ik had een onderwerp nodig. Het heelal Inleiding Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het heel interessant vind en ik had een onderwerp nodig. Hoofdstukken Hoofdstuk 1 Het Heelal. blz. 3 Hoofdstuk 2 Het Zonnestelsel. blz. 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 20 september 2016 Nr. 3

Nieuwsbrief Dinsdag 20 september 2016 Nr. 3 Nieuwsbrief Dinsdag 20 september 2016 Nr. 3 Belangrijke data Elke eerste schooldag na de vakantie is het luizencontrole. Woensdag 21 september Informatiemiddag 14.30 uur of -avond 18.00 uur groepen 4,

Nadere informatie

Zonnebrief 15 december 2016

Zonnebrief 15 december 2016 Zonnebrief 15 december 2016 Agenda Vrijdag 16 december 9.00 kennismaking eventuele nieuwe ouders Zaterdag 17 december Kerstloop Maandag 19 december Juf Yvonne afwezig Juf Esther afwezig i.v.m. een begrafenis

Nadere informatie

1) Mercurius. 2) Zoek informatie over vallende sterren. Muurkrant opdracht in 2-tallen

1) Mercurius. 2) Zoek informatie over vallende sterren. Muurkrant opdracht in 2-tallen 1) Mercurius 2) Zoek informatie over vallende sterren. 1) De Zon. 1 Wat is de zon voor iets? 2 Hoe komt hij aan zijn naam? 3 Waar staat hij in het zonnestelsel? 4 Wat is de afstand tot de aarde? 5 Wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 7 februari 2017 Nr. 20

Nieuwsbrief Dinsdag 7 februari 2017 Nr. 20 Nieuwsbrief Dinsdag 7 februari 2017 Nr. 20 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Dinsdag 7 februari 14.30 16.00 uur Sleutelraadvergadering Vrijdag 10 februari 8.15 9.00 uur

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief augustus/september 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief augustus/september 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief augustus/september 2015 Agenda: augustus/september UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 24 Eerste schooldag

Nadere informatie

Trefwoord Week 13: Beperkt Inhoud: Over leven met beperkingen, over werken aan zelfstandigheid en vrijheid.

Trefwoord Week 13: Beperkt Inhoud: Over leven met beperkingen, over werken aan zelfstandigheid en vrijheid. Nieuwsbrief woensdag 29 maart In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a: Nieuwe leden activiteitencommissie Broodactie Pasen Koningsspelen Woensdag 29 maart Lente een prachtig seizoen. Het leven krijgt weer

Nadere informatie

Activiteitenboekje januari - juni 2018

Activiteitenboekje januari - juni 2018 Activiteitenboekje januari - juni 2018 dansen 1/2 circus 1/2/3 dansen 3/4 knutselen 3/4 mysteries - planeten - schelpen 4/5 djembe 3/4/5 schaken 5/6/7/8/ mysteries- schelpen microscoop 6/7/8 Inkscape 6/7/8

Nadere informatie

Kinderen leren verschillend

Kinderen leren verschillend Nieuwsbrief obs De Dennenkamp Kinderen leren verschillend 18 april 2019 Inspectie geeft een positieve beoordeling aan OBS De Dennenkamp Afgelopen week heeft de inspectie van het onderwijs wederom een bezoek

Nadere informatie

Troubadourtje. We houden u van alle ontwikkelingen op de hoogte! Informatiekrant Katholieke basisschool De Troubadour

Troubadourtje. We houden u van alle ontwikkelingen op de hoogte! Informatiekrant Katholieke basisschool De Troubadour Troubadourtje Informatiekrant Katholieke basisschool De Troubadour Jaargang: 2015-2016 Datum: 16-10-2015 Inhoud: IKC Glanerbrug Zuid Info VO Niet vergeten! Ter nagedachtenis Voorstellen Rabomuseum Kidsweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen Nieuwsbrief 5 01 november 2018 2018 Middag vrij voor alle kinderen Evenals vorig schooljaar hebben de kinderen na het bezoek van Sinterklaas de middag vrij. Dit was opgenomen in de concept activiteitenkalender,

Nadere informatie

Kijken naar sterrenbeelden

Kijken naar sterrenbeelden Kijken naar sterrenbeelden GROEP 5-6 54 70 minuten 1, 5, 6, 8, 23, 54 en 55 De leerling: (her)kent de sterrenbeelden uit de horoscopen weet dat de sterrenbeelden deel uitmaken van de dierenriem weet dat

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018 Op facebook plaatsen wij elke week updates over onze school! Belangrijke data: 14 maart Week van het geld in groep 7 & 8 14 maart MR vergadering 21 maart Open

Nadere informatie

03-07-2015 nieuwsbrief 40. Onderwerpen: Uitgelicht:

03-07-2015 nieuwsbrief 40. Onderwerpen: Uitgelicht: 03-07-2015 nieuwsbrief 40 Beste ouders / verzorgers, Het einde is in zicht, nog twee weken en dan begint onze zomervakantie We hebben na de afgelopen hete dagen een aantal vragen gehad over het tropenrooster.

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F obs Apollo --- Grote Beer 36 --- 7904 LW Hoogeveen --- tel. 0528-262616 website: www.obs-apollo.nl --- email: obsapollo@bijeen-hoogeveen.nl 21 Belangrijke data: januari 2019 Januari

Nadere informatie

Peppelinfo oktober 2017, nummer 2

Peppelinfo oktober 2017, nummer 2 Peppelinfo oktober 2017, nummer 2 Beste ouders, Sinds 4 oktober staat de school in het teken van de 'Kinderboekenweek' met dit jaar het thema 'Gruwelijk eng'. In deze week staan we extra stil bij het belang

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 11 oktober 2016 Nr. 6

Nieuwsbrief Dinsdag 11 oktober 2016 Nr. 6 Nieuwsbrief Dinsdag 11 oktober 2016 Nr. 6 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Vrijdag 14 oktober Afsluiting Kinderboekenweek Maandag 17 oktober 12.15 14.00 uur Herfstwandeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 22 februari 2018

Nieuwsbrief 9 22 februari 2018 Nieuwsbrief 9 22 februari 2018 Voorjaarsvakantie en studiedag Bijna vakantie! Morgen, vrijdag 23 februari is een studiedag. Voor de kinderen begint de voorjaarsvakantie dus al op vrijdag. Het gaat lekker

Nadere informatie

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 September: herfstmaand ook wel fruitmaand genoemd. De dagen worden weer korter en s-nachts wordt het weer frisser. Vaak biedt september ons nog een heerlijke nazomer. Daar gaan

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 8 20 februari 2018 Nieuws Agenda 21 febr: Songfestival 24 febr: Hongerige klant (VOL) 25 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Twente 3 mrt: Smartlappenkoor door het lint 3 mrt: Lunchen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

Vakantierooster

Vakantierooster Vakantierooster 2018-2019 Graag informeren wij u over het vakantierooster van komend schooljaar. De eerste schooldag van schooljaar 18-19 is op maandag 20 augustus 18. Vakanties: Herfstvakantie ma 15 oktober

Nadere informatie

Welkom! Vanmorgen zijn we het nieuwe jaar gestart met een feestelijk tintje. Schooljaar staan we namelijk stil bij het 40 jarig jubileum

Welkom! Vanmorgen zijn we het nieuwe jaar gestart met een feestelijk tintje. Schooljaar staan we namelijk stil bij het 40 jarig jubileum Welkom! Vanmorgen zijn we het nieuwe jaar gestart met een feestelijk tintje. Schooljaar 2018-2019 staan we namelijk stil bij het 40 jarig jubileum van OBS De Korenbloem. Na de onthulling van de jubileumbanner

Nadere informatie

Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015. = Kind op Maandag. Carrousel Nieuws. Agenda

Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015. = Kind op Maandag. Carrousel Nieuws. Agenda Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015 = Kind op Maandag Week 24: 8 14 juni Uitgeblust? 1 Koningen 19 Alle mensen hebben kunnen zien dat de Heer God is, zelfs koning Achab. Maar koningin Izebel is boos, zij wil

Nadere informatie

BESTE OUDERS, Tevredenheidsonderzoek 2017

BESTE OUDERS, Tevredenheidsonderzoek 2017 23-03-2017 Nr.14 BESTE OUDERS, Tevredenheidsonderzoek 2017 Afgelopen maandag heeft u, als het goed is, een mail gehad met daarin een link naar het tevredenheidsonderzoek. Eén keer in de twee jaar wordt

Nadere informatie

Voorleeskampioen!!!!!

Voorleeskampioen!!!!! Studiedag Kanjertraining. De studiedag van 16 januari stond in het teken van het Kanjertraject. Het was een dag waarin we als leerkracht meegenomen werden in o.a. de thema s; Hoe praat je over gevoelens?

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Hierbij ontvangen jullie de nieuwsbrief van ZieZaZo. De verbouwing op de benedenverdieping is klaar! Het kinderdagverblijf zit weer op de begaande grond en wat is het mooi!!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum:

Nieuwsbrief 9. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum: 23 december 2016 Nieuwsbrief 9 Vakantie Het team van Montessorischool de Wildzang wenst iedereen fijne feestdagen en een leuke vakantie toe. Maandag 9 januari verwachten wij iedereen in goede gezondheid

Nadere informatie

Mocht u mij willen spreken loop dan gerust even langs of maak een afspraak.

Mocht u mij willen spreken loop dan gerust even langs of maak een afspraak. Nummer: 4 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Deze weken zijn wij druk op school met de oudergesprekken en de voorbereiding van de informatieavond voor alle ouders van de school.

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 04-03- 2016 Inhoud Studiemiddag 1 maart... 1 Opening van de Studie Muis... 2 Een nieuw gezicht... 2 Pasen... 3 Hallo allemaal hier weer een wist

Nadere informatie

Mercurius Op bijna 58 miljoen kilometer afstand van de Zon staat Mercurius. Met de Zon vergeleken is het maar een kruimeltje. Hij staat op 57 miljoen

Mercurius Op bijna 58 miljoen kilometer afstand van de Zon staat Mercurius. Met de Zon vergeleken is het maar een kruimeltje. Hij staat op 57 miljoen Mercurius Op bijna 58 miljoen kilometer afstand van de Zon staat Mercurius. Met de Zon vergeleken is het maar een kruimeltje. Hij staat op 57 miljoen kilometer van de Zon en het is er dus gloeiendheet,

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief 16 28 maart 2017 Schoolagenda Zondag 2 april Maandag 3 april Maandag 10 april Maandag 10 april 16.30 uur: KSG dienst MR vergadering De volgende nieuwsbrief verschijnt Eten en musiceren op de

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8. Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 3 4 5 6 7 Creamiddag Nationale buitenlesdag 08.30-10.15 de Grote Rekenochtend Schoolvoetbal jongens 08.45-09.45 koffie uurtje 11.00-12.00 theorie-exame

Nadere informatie

Daltonschool In Balans Rusheuvelstraat 75 Oss tel:

Daltonschool In Balans Rusheuvelstraat 75 Oss tel: Express Jaargang 8, nummer 5 11 november 2016 Daltonschool In Balans Rusheuvelstraat 75 Oss tel: 0412-691166 In deze Express; In Balans Nieuws o Nieuwe leerlingen o Mediatoren o Leerlinggegevens o Babynieuws

Nadere informatie

Test je kennis! De heelalquiz

Test je kennis! De heelalquiz Test je kennis! heelalquiz Introductie les 3 Planeten, sterren, manen, de oerknal. Het zijn termen die leerlingen vast wel eens voorbij hebben horen komen. Maar wat weten de leerlingen eigenlijk al van

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 18 10-06-2014 In dit nummer: Website Facebook Informatieavond Personele

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2019 Schooljaar nummer 5

Nieuwsbrief januari 2019 Schooljaar nummer 5 Nieuwsbrief januari 2019 Schooljaar 18-19 nummer 5 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 7 jan. 8 9 10 11 12 13 Hoofdluiscontrole 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Groepsbezoek bieb

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Na de vakantie komen er drie nieuwe kinderen op school.

Nieuwsbrief. Na de vakantie komen er drie nieuwe kinderen op school. Jaargang 19 nummer 09 Vrijdag 16oktober 2015 Artikelen in deze nieuwsbrief Nieuwe leerlingen Agenda oktober / november Oktobermaand kindermaand Gymnastiek Indeling van de bouwen Het is raar maar waar Kinderboekenweek

Nadere informatie

Groep 8b: Elif, een Bruynzeelverhaal (10.00 uur) Elif, een Bruynzeelverhaal (10.00 uur) groepen 7a, 7b en 8a

Groep 8b: Elif, een Bruynzeelverhaal (10.00 uur) Elif, een Bruynzeelverhaal (10.00 uur) groepen 7a, 7b en 8a De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 4 april 2016 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Maandag 4 april Start projectweek Dinsdag

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 12 23-02-2015 Terugblik meesters-en juffendag en carnaval Terugblik

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Periode Zomer 2007 maand juli. Periode Zomer 2007 maand augustus. 03 06 augustus 2007 (leeftijd van 8 10 jaar) Adventure Ardennen

Periode Zomer 2007 maand juli. Periode Zomer 2007 maand augustus. 03 06 augustus 2007 (leeftijd van 8 10 jaar) Adventure Ardennen 1. Informatie over kampen 2006 Na de kampencommissie van 3 september 2006 kunnen we weeral zeggen dat we een leuke zomer achter de rug hebben met fantastische kampen. Aan deze kampen zijn er veel herinneringen

Nadere informatie

Nieuwsbrief van: Studiemiddag Aanstaande maandagmiddag 5 maart hebben we op Meander een studiemiddag en zijn alle kinderen dus vrij.

Nieuwsbrief van: Studiemiddag Aanstaande maandagmiddag 5 maart hebben we op Meander een studiemiddag en zijn alle kinderen dus vrij. Studiemiddag Aanstaande maandagmiddag 5 maart hebben we op Meander een studiemiddag en zijn alle kinderen dus vrij. Project Bouwen aan Meander Maandag start het leerarrangement Bouwen aan Meander. Samen

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

STERREN DANSEN OP DE MUUR WAT HEB JE NODIG? BOUWTEKENING

STERREN DANSEN OP DE MUUR WAT HEB JE NODIG? BOUWTEKENING STERREN DANSEN OP DE MUUR Als je op een onbewolkte avond naar de hemel kijkt zie je overal sterren. Net zoals je soms in wolken gekke figuren kunt ontdekken, kun je dat in sterren ook. Door lijnen te trekken

Nadere informatie

13 april 2018

13 april 2018 1391 www.clarafabriciusschool.nl 13 april 2018 15 april 10.00 uur Schoolgezinsdienst 17, 18 en 19 april Eindtoets groep 8 18 april Groep 7 - Scholenproject gehandicapten 19 april Groep 5 en 6 Voorstelling

Nadere informatie

7 september Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

7 september Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Nieuwsbrief De Zon Schooljaar 2018-2019, nummer 1 Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Nieuws uit het team

Nadere informatie