Herstel uw afvoerleidingen zonder breekwerk. Particulier Commercieel Industrieel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Herstel uw afvoerleidingen zonder breekwerk. Particulier Commercieel Industrieel"

Transcriptie

1 Herstel uw afvoerleidingen zonder breekwerk. Particulier Commercieel Industrieel

2 Herstel uw afvoerleidingen zonder breekwerk. Waar traditionele loodgieterij stopt, starten wij. Geurhinder Doorboringen & lekken Breuken & barsten Slijtage Drie generaties Ongenae hebben één ding gemeenschappelijk: een passie voor techniek en de allernieuwste in het bijzonder! Die opgebouwde jarenlange ervaring, kennis en vakmanschap maken van e-pipe Benelux een gespecialiseerd bedrijf in leidingrenovatie. Onze specialiteit is simpel: uw leven veraangenamen. Wij zorgen ervoor dat het (opnieuw) comfortabel en veilig is bij u thuis. Onze uitstekend opgeleide medewerkers zoeken steeds naar de beste oplossing voor uw specifiek probleem. Hierdoor kunt u met een gerust gevoel en kennis van zaken uw beslissing nemen. De technieken waarover wij beschikken en ons uitgebreid productengamma, zorgen ervoor dat wij een totaaloplossing voor uw leidingrenovatie kunnen bieden. Vele mensen hebben inmiddels voor onze leidingrenovatietechnieken gekozen. Wij kijken ernaar uit om binnenkort ook met u te mogen samenwerken aan een waterdichte oplossing. Voor elk probleem een gepaste oplossing Voor Na Hebt u hardnekkige geurhinder in uw woning? Is uw leidingnetwerk op een verkeerde manier of met foutieve materialen geplaatst? Werden uw afvoerbuizen beschadigd tijdens werkzaamheden? Hebt u lekken in uw leidingen? Vertonen uw rioleringsbuizen slijtage? Antwoordde u op één van deze vragen positief, dan zijn uw leidingen aan vernieuwing toe. Een voor de hand liggende oplossing: alles openbreken en de beschadigde buizen door nieuw materiaal vervangen. Maar het kan ook anders: zonder schade, breekwerk, graafwerkzaamheden of hinder. Met de Perma-Liner technologie. Met Perma-Liner worden uw afvoerleidingen van binnenuit duurzaam hersteld. Zonder breekwerk. Zonder schade. Zonder lawaai. Zo houdt u geen trauma over aan ingrijpende breekwerken in muren, vloeren, plafonds, opritten of tuin. Achteraan vindt u een lijst met veelgestelde vragen van klanten. Hebt u er nog andere? Aarzel dan niet om contact op te nemen. U vindt onze gegevens op de laatste pagina. Danny Ongenae zaakvoerder e-pipe Benelux

3 Oorzaken en gevolgen Kleine problemen met waterafvoer kunnen snel grote ellende veroorzaken. Hieronder vindt u een overzicht. Zo werkt het Een vernieuwing van afvoerleidingen telt 4 belangrijke stappen: Geurhinder Heeft u te kampen met hardnekkige geurhinder in uw woning? Dit kan het gevolg zijn van een lekkende afvoerleiding. Defecten en gebreken aan uw huishoudelijke leidingen kunnen hinderlijke geurdampen doorheen uw hele woning verspreiden. Doorboringen & lekken Boomwortels zijn een belangrijke oorzaak van beschadigde afvoerleidingen. Volgende symptomen kunnen wijzen op doorboringen en lekken: borrelende geluiden van het toilet afvoeren die trager werken dan normaal een rioolput die een vieze geur verspreid in uw tuin Detecteren Een camera-onderzoek geeft een gedetailleerd beeld van de toestand van de leidingen. Corrosie, boomwortels, barsten, lekken en ontbrekende stukken worden nauwgezet in kaart gebracht. Reinigen Tijdens de reiniging worden eventuele boomwortels en andere afzettingen verwijderd of weggefreesd. Breuken & barsten Een foutieve plaatsing kan aan de basis liggen van breuken en barsten in uw leidingnetwerk. Door het gebruik van onaangepast materiaal kunnen verbindingsstukken loskomen, met lekken als gevolg. Indien er niet ingegrepen wordt, kunnen breuken in afvoerleidingen rioolwater en methaangas verspreiden. Slijtage Hoe ouder uw leidingen, hoe groter de kans dat u problemen krijgt met uw afvoeren. Rioolbuizen kunnen verstopt geraken door ophopingen van vet en vuil die dagelijks door de leidingen weggespoeld worden. Beschermen Nadat de leiding volledig gereinigd is, wordt de geschikte liner, doordrenkt met epoxy, op de juiste plaats aangebracht. Dit kan manueel of mechanisch via een inversietechniek. Daarna wordt een tube binnen in de leiding opgeblazen om de liner perfect op zijn plaats te houden. Drogen De afvoerleidingen worden op kamertemperatuur of met stoom gedroogd tot de liner volledig uitgehard is. Dit duurt gemiddeld tussen de 45 min. (stoom) en 3 tot 4 uur (kamertemperatuur).

4 Het procedé: 1. Renovatie van de volledige afvoerleiding Lekkende of roestende leidingen en rioleringen zijn niet alleen nefast voor het milieu, ze veroorzaken ook heel wat ongemakken binnen- en buitenshuis. Traditionele herstellingen met graafwerkzaamheden verstoren het verkeer of maken van uw woning of commerciële ruimte een heuse bouwwerf. Ze vormen bovendien een dure en arbeidsintentieve oplossing. Maar wist u dat het ook anders kan? Met de leidingrenovatietechnieken van Perma-Liner, vier hoogtechnologische procedés om afvoerleidingen snel en zonder breekwerk te renoveren. Hoe gaan we te werk? 1. Detecteren 2. Reinigen 3. Herstellen 4. Drogen 2. Herstelling van een lokaal lek Wanneer leidingen slijtageverschijnselen vertonen, is leidingrenovatie zonder breek- en graafwerken een betaalbare en duurzame oplossing. Vaak zijn afvoerleidingen ingewerkt in vloeren, wanden of zijn ze bedolven onder de grond. Lokale lekherstelling is een goedkoop alternatief om beschadigde, gebroken, gescheurde of versleten metalen of niet-metalen leidingen snel en zonder hinder te renoveren. Dankzij de liner worden uw leidingen opnieuw ondoordringbaar. Zo wordt ook de doorstroming binnenin de leiding hersteld. Hoe gaan we te werk? 1. Detecteren 2. Reinigen 3. Herstellen 4. Drogen Mechanische renovatie Manuele renovatie Het PATCH-systeem met 2 toegangspunten Lokale herstelling van gemeentelijke en stedelijke rioleringen. Voordelen: voor diameters tot 1300 mm voor lengtes tot 9 m droogtijd: 3 tot 4 u (kamertemperatuur) 45 min. (stoom) Het PATCH-systeem met 1 of 2 toegangspunten Lokale herstelling van afvoerleidingen met een kleinere diameter. Dankzij een unieke inversietechniek, wordt de liner in de leiding binnenste buiten gekeerd. Zo volstaat één toegangspunt om de probleemzones te behandelen. Een bijkomende troef: in een mum van tijd zijn de werkzaamheden achter de rug. TOP-liner systeem renovatie van gemeentelijke en stedelijke rioleringen renovatie van zeer lange afvoerleidingen 1 toegangspunt vereist voor diameters tot 600 mm voor onbeperkte lengtes liners van verschillende diktes beschikbaar inversietijd: 30 cm per 1,5 seconde snelle droogtijd (stoom) Het IN-liner systeem van Perma-Liner is het procedé bij uitstek om afvoer- en stijgleidingen manueel te behandelen. IN-liner systeem renovatie van stijgleidingen renovatie van afvoerleidingen 2 toegangspunten vereist voor diameters tot 900 mm voor lengtes tot 45 m voor bochten van 22, 45 en 90 droogtijd: 3 u (kamertemperatuur); 45 min. (stoom) Voordelen: voor diameters tot 600 mm voor lengtes tot 120 cm voor bochten van 22 en 45 droogtijd: 3 tot 4 u (kamertemperatuur) LAT-liner systeem Renovatie van afvoerleidingen in eengezinswoningen, appartementsgebouwen, commerciële ruimtes en industriële gebouwen. 1 toegangspunt vereist voor diameters tot 250 mm voor lengtes tot 43 m voor bochten van 22, 45 en 90 droogtijd: 3 u (kamertemperatuur); 45 min. (stoom)

5 3. Herstelling van een aansluitpunt Perma-Liner heeft een eenvoudige en veilige manier ontwikkeld om problemen met aansluitingen tussen de afvoerleiding en de hoofdleiding te verhelpen. Met deze techniek wordt een waterdichte membraan op de aansluiting van de hoofdriolering en de afvoerleiding geschoten. Tegelijkertijd wordt de afvoerleiding gelined om beschadigde stukken of eventuele lekken te dichten. Zo krijgen boomwortels bijvoorbeeld geen kans meer om de leiding te doorboren. Hoe gaan we te werk? 1. Detecteren 2. Reinigen 3. Herstellen 4. Drogen Talrijke voordelen WRAP-systeem Het herstellen van aansluitpunten tussen hoofdleidingen en afvoerleidingen. onafhankelijk systeem met dubbele opblaasbuis behandeld overgangen tussen buizen van verschillende diameters inversietechniek voor aansluitingen van 22, 45 en 90 droogtijd: 3 u (kamertemperatuur) 45 min. (stoom) Geen schade Uw muren, plafonds, vloeren, oprit en tuin blijven heel. Want Perma-Liner herstelt uw afvoerleidingen zonder breekwerk. Kostenbesparende techniek U hoeft achteraf niets aan uw woning te renoveren. Bovendien zijn de werkzaamheden van korte duur. Dat maakt Perma-Liner nóg goedkoper. Duurzame oplossing Het membraan, doordrenkt met epoxy, geeft lekken geen kans meer. Op de koop toe hebben liners van Perma-Liner een levensverwachting van 50 jaar. Gedaan met geurhinder De liner dicht alle lekken, scheuren en barsten waardoor geurhinder voorgoed verdwijnt! Betrouwbare lekherstelling Perma-Liner dicht alle lekken van oude leidingen waardoor afvalwater niet langer wegsijpelt. Waterdichte garantie Perma-Liner werkt. Het bewijs? Onze garantie van 10 (tien!) jaar.

6 Vragen van klanten Over ons Hoe ontstaan er lekken in afvoerleidingen? Boomwortels zijn een belangrijke oorzaak van beschadigde afvoerleidingen. Ook door een foutieve plaatsing van de leidingen of het gebruik van onaangepast materiaal kunnen lekken ontstaan. Hoe merk ik dat mijn afvoer lekt? Borrelende geluiden van het toilet, afvoeren die trager werken dan normaal of een rioolput die een vieze geur verspreidt in uw tuin kunnen wijzen op lekken, barsten of scheuren in uw afvoeren. Wat is Perma-Liner? In de Verenigde Staten ontdekten we de unieke systemen van Perma-Liner om afvoerleidingen te herstellen zonder breekwerk. Na een grondige studie lanceerden we deze technieken op de Belgische markt. Bij welke soort leidingen werkt Perma-Liner? Perma-Liner werkt perfect bij alle types leidingen: van galvanisé of koperleidingen tot niet-metalen leidingen (klei, cement, steen, pvc, ). Is Perma-Liner veilig? Ja, Perma-Liner heeft zichzelf de laatste 20 jaar al ruimschoots bewezen in de Verenigde Staten. Maakt Perma-Liner lawaai? Neen. Het hele procedé veroorzaakt weinig geluidshinder. Werkt Perma-Liner snel? Ja, na een paar uur is uw leidingnetwerk opnieuw operationeel. Hoe duurzaam is Perma-Liner? Héél duurzaam. Want onze liners zijn honderd procent bestand tegen lekken. Studies in de VS hebben bewezen dat de levensverwachting van de liners hoger ligt dan 50 jaar. Kunnen de leidingen opgeblazen worden tijdens de behandeling? De leidingen komen nooit onder druk te staan. Er bestaat dus geen risico dat de leidingen ontploffen of opgeblazen worden. Hoe worden T-stukken en bochten behandeld? Zowel de Top-liner, de LAT-liner als de IN-liner systemen kunnen leidingen van 22, 45 en 90 behandelen. Wordt de watertoevoer afgesloten tijdens de behandeling? Neen, tijdens de werkzaamheden wordt de watertoevoer niet afgesloten. Het ontstaan van e-pipe Benelux Door onze samenwerking met een aantal verzekeringsmaatschappijen, werden we voortdurend geconfronteerd met de gevolgen van waterschade veroorzaakt door lekkende leidingen. De verzekeringswereld was al geruime tijd op zoek naar een oplossing om deze gevolgschade tot een minimum te beperken. Na een uitgebreide zoektocht, vonden wij in de Verenigde Staten een oplossing voor dit probleem dankzij de leidingrenovatietechnieken van e-pipe en Perma-Liner. De uitbreiding van onze technieken Nieuw is géén synoniem voor beter. Dat weten we. Daarom onderzoeken we nauwgezet en heel streng alle nieuwe oplossingen op de markt. In 2009 lanceerden we e-pipe op de Belgische markt. Liefst drie jaar lang analyseerden we dit procedé om leidingen corrosievrij te maken. Met Perma-Liner breiden we onze leidingrenovatietechnieken nog verder uit. Naast de behandeling van afvoerproblemen bij residentiële klanten kan Perma-Liner perfect toegepast worden op de werkvloer. Omdat de hinder tot een minimum beperkt blijft, kunnen bedrijven en commerciële ruimtes operationeel blijven. Ook stedelijke en gemeentelijke rioleringen en afvoerleidingen kunnen snel en efficiënt vernieuwd worden met Perma-Liner. De epoxy krimpt niet en houdt alle toekomstige waterinflitratie tegen. Met deze vier unieke technieken staan we klaar om uw afvoerproblemen op te lossen! Onze medewerkers maken het verschil Onze firma telt gedreven medewerkers die basiswaarden als service en kwaliteit hoog in het vaandel dragen. En die met hun professionalisme en een gezonde dosis enthousiasme dagelijks nieuwe uitdagingen aangaan. Onze ambitie? Nieuwe oplossingen vinden voor oude problemen, zoals lekken in drinkwater- of afvoerleidingen. Zo spelen we in op de vraag van onze klanten, want traditionele herstellingswerken veroorzaken grote schade en kosten veel geld. Op de koop toe blijven de ruimtes dan lange tijd buiten gebruik. Nieuwe vestigingen Sinds eind 2011 is de hoofdzetel van e-pipe Benelux verhuisd naar de Meensesteenweg 183 in Kortrijk (Bissegem), een ruimer pand met meer mogelijkheden. Momenteel zijn we vertegenwoordigd in Aalter, Antwerpen, Brussel, Diest, Dilsen-Stokkem en Kortrijk. Zo kunnen we nog sneller inspelen op de behoeften van onze klanten.

7 Contactgegevens e-pipe Benelux - Meensesteenweg Kortrijk T F Gratis diagnose! Contacteer ons en we komen vrijblijvend langs voor een analyse van uw leidingnetwerk. Aalter Antwerpen Brussel Diest Dilsen-Stokkem Kortrijk v.u. Danny Ongenae, Meensesteenweg 183, 8501 Kortrijk (Bissegem), RPR Kortrijk

GOED GEREGELD = GELD GESPAARD. Alles over water, rechten en plichten op een rijtje. Een uitgave van de Vlaamse Milieumaatschappij.

GOED GEREGELD = GELD GESPAARD. Alles over water, rechten en plichten op een rijtje. Een uitgave van de Vlaamse Milieumaatschappij. GOED GEREGELD = GELD GESPAARD Alles over water, rechten en plichten op een rijtje. Een uitgave van de Vlaamse Milieumaatschappij. Colofon Deze brochure is een uitgave van de Vlaamse Milieumaatschappij

Nadere informatie

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server?

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Whitepaper Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Wanneer een kantoorserver moet worden vervangen, staat het management daarbij voor de keuze om op de traditionele manier te blijven

Nadere informatie

VOORWAARDEN REAAL GOED GEREGELD PAKKET - UW WOONHUIS

VOORWAARDEN REAAL GOED GEREGELD PAKKET - UW WOONHUIS VOORWAARDEN REAAL GOED GEREGELD PAKKET - UW WOONHUIS In de voorwaarden van de REAAL Woonhuisverzekering leest u: n Wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten (pagina 2). n Voor welke schade

Nadere informatie

ANBOS SPECIAL BETALINGSVERKEER. EMV: het nieuwe pinnen gaat beginnen. Voordeliger, er, veiliger en beter voor uw omzet

ANBOS SPECIAL BETALINGSVERKEER. EMV: het nieuwe pinnen gaat beginnen. Voordeliger, er, veiliger en beter voor uw omzet OKTOBER 2010 ANBOS SPECIAL BETALINGSVERKEER EMV: het nieuwe pinnen gaat beginnen PINNEN Voordeliger, er, veiliger en beter voor uw omzet Of u als ondernemer nu wel of geen pinmogelijkheid in uw zaak hebt,

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

gen O Verm D DV V e r z e k e r i n g e n - z A k e L i J k r i S i C O B e H e e r - H y p O t H e k e n - p e n S i O e n p L A n n i n g

gen O Verm D DV V e r z e k e r i n g e n - z A k e L i J k r i S i C O B e H e e r - H y p O t H e k e n - p e n S i O e n p L A n n i n g DVD Vermogen Verzekeringen - ZAKELIJK RISICOBEHEER - Hypotheken - pensioenplanning In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo

Nadere informatie

De brandverzekering DekT veel Meer Dan alleen brand

De brandverzekering DekT veel Meer Dan alleen brand De brandverzekering DEKT VEEL MEER DAN ALLEEN BRAND De brandverzekering inhoud DE BRANDVERZEKERING DEKT VEEL MEER DAN ALLEEN BRAND... 3 WELKE GEVAREN ZIJN VERZEKERD?... 5 De aanvullende dekkingen... 8

Nadere informatie

Allianz Nederland Schadeverzekering. Veilig Op Weg Pakket Motorrijtuigenverzekering. motoren. Verzekeringsvoorwaarden PM 15

Allianz Nederland Schadeverzekering. Veilig Op Weg Pakket Motorrijtuigenverzekering. motoren. Verzekeringsvoorwaarden PM 15 Allianz Nederland Schadeverzekering Veilig Op Weg Pakket Motorrijtuigenverzekering voor personenauto s en motoren Verzekeringsvoorwaarden PM 15 2 Leeswijzer Checklist 4 Voorwaarden die voor iedereen gelden

Nadere informatie

Via de voeding nierstenen vermijden, kan dat?

Via de voeding nierstenen vermijden, kan dat? Urologie Via de voeding nierstenen vermijden, kan dat? Inhoud 1 Soorten nierstenen... 3 2 Ontstaan... 4 3 Problemen... 4 4 Symptomen... 4 5 Diagnose... 4 6 Oorzaken... 4 7 Behandeling... 5 8 Geneesmiddelen...

Nadere informatie

Zelf zuiveren stap voor stap. Provinciaal Instituut voor Hygiëne

Zelf zuiveren stap voor stap. Provinciaal Instituut voor Hygiëne Zelf zuiveren stap voor stap Provinciaal Instituut voor Hygiëne Inhoudstafel 1 Zelf zuiveren 1 1.1 Waarom zelf zuiveren? 1 1.2 Wie moet zelf zuiveren? 1 2 Hoe werkt een individuele zuivering? 2 2.1 Voorzuivering

Nadere informatie

Klinisch Kankeronderzoek: Alles wat je moet weten

Klinisch Kankeronderzoek: Alles wat je moet weten Klinisch Kankeronderzoek: Alles wat je moet weten Een brochure voor patiënten met kanker The future of cancer therapy V o o r w o o r d Inhoudstafel Klinische Studies: Alles wat u moet weten DE EORTC en

Nadere informatie

In het teken van de tijd

In het teken van de tijd REPLACE TECHNOLOGY In het teken van de tijd Van de uitfasering van R22 tot de nieuwste klimaattechniek PRODUCTCATALOGUS VOOR PROFESSIONALS 01 HET GESCHIKTE MOMENT 2000 2010 2015 Mitsubishi Electric schakelt

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling. werknemers (conventioneel)

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling. werknemers (conventioneel) verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Wat leest u in deze productwijzer?

Nadere informatie

[nl] Stûv 30-compact in

[nl] Stûv 30-compact in directions for use gebrauchsanweisung návod k použití mode d'emploi gebruiksaanwijzing istruzioni per l uso instrucciones de uso instruções de utilização directions for use gebrauchsanweisung návod k použití

Nadere informatie

Voorwaarden. Woonverzekering Leeswijzer. Uw rechten & plichten

Voorwaarden. Woonverzekering Leeswijzer. Uw rechten & plichten Voorwaarden Woonverzekering Leeswijzer Hoe vindt u het antwoord op uw vraag? Blader door het document. Klik op een vraag in het overzicht. Zoek op een woord met Ctrl + F. Hoe leest u deze voorwaarden?

Nadere informatie

Kanker... in gesprek met je arts

Kanker... in gesprek met je arts Kanker... in gesprek met je arts Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Het eerste contact met uw arts 4 Artsen zijn ook mensen 8 Begrijpen en onthouden 10 Vragen vóór de diagnose 13 Vragen over diagnose

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt... en dan? Waar kan Generali u bij helpen?

Arbeidsongeschikt... en dan? Waar kan Generali u bij helpen? Arbeidsongeschikt... en dan? Waar kan Generali u bij helpen? I n h o u ds o p g av e Arbeidsongeschikt... en dan? 3 In tien stappen naar uw arbeidsongeschiktheidsuitkering 4 Wie helpen u daarbij? 8 Verschillende

Nadere informatie

Wij leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met.

Wij leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met. N.V. Univé Schade Voorwaarden Univé Autoverzekering versie 2 Wij leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met. Deze voorwaarden gelden samen met ons Algemeen Reglement.

Nadere informatie

Informatie over uw Woonhuisverzekering. Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren

Informatie over uw Woonhuisverzekering. Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren Informatie over uw Woonhuisverzekering All-in Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren Inhoud pagina Leeswijzer, Uw verzekering in het kort 3 Polisvoorwaarden Woonhuisverzekering All-in 7 Leeswijzer

Nadere informatie

Cyberrisico s onder controle? Risicomanagement in het digitale tijdperk

Cyberrisico s onder controle? Risicomanagement in het digitale tijdperk Whitepaper Cyberrisico s onder controle? Risicomanagement in het digitale tijdperk Wat zijn de digitale risico s die in uw organisatie om aandacht vragen? Fraude, hacken, lekken of manipuleren van informatie,

Nadere informatie

Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist

Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist ERVARINGSPROFESSIONALS IN EETSTOORNISSEN Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist Kennismaken met Human Concern 1 Als je een muur opricht, denk dan aan wat er

Nadere informatie

Handleiding voor het opzetten van een buurtmoestuin. multifunctioneel

Handleiding voor het opzetten van een buurtmoestuin. multifunctioneel Handleiding voor het opzetten van een buurtmoestuin multifunctioneel 2014 Wageningen, Stichting Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO). Uitgave Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, onderdeel van Wageningen

Nadere informatie

SPOORZONES MOERDIJK-HALDERBERGE-ROOSENDAAL ZELFREDZAAMHEID & HULPVERLENING. Samen aan de slag met de maatregelen

SPOORZONES MOERDIJK-HALDERBERGE-ROOSENDAAL ZELFREDZAAMHEID & HULPVERLENING. Samen aan de slag met de maatregelen SPOORZONES MOERDIJK-HALDERBERGE-ROOSENDAAL ZELFREDZAAMHEID & HULPVERLENING Samen aan de slag met de maatregelen 1 04 06 08 10 12 14 15 18 22 24 25 26 28 30 32 33 34 Samenvatting: samen aan de slag met

Nadere informatie

De ZELF-CONFRONTATIE

De ZELF-CONFRONTATIE De ZELF-CONFRONTATIE De ZELF-CONFRONTATIE gaat over de PERSOONLIJKE KWALITEITEN EN VAARDIGHEDEN waarover u als ondernemer dient te beschikken. Deze ZELF-CONFRONTATIE is geen test of een ander meetinstrument!

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel)

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de verzekering voor Loondoorbetaling

Nadere informatie

Aan de slag met de RI&E. Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen

Aan de slag met de RI&E. Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen Aan de slag met de RI&E Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen EEN RI&E Een RI&E? Als ondernemer wil ik graag geld verdienen, maar ik wil later geen werknemers tegen

Nadere informatie

belangrijke informatie

belangrijke informatie VOORWAARDEN REAAL Goed Geregeld Pakket - UW WOONHUis In de voorwaarden van de REAAL Woonhuisverzekering leest u: n Wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten (pagina 2). n Voor welke schade

Nadere informatie

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen.

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen. D.O.E.N. Oefening D.O.E.N. is de afkorting voor Doelen Opstellen en Effectief bereiken via je Netwerk. Met deze oefening ga je het fundament leggen van je LinkedIn strategieën. Ze vraagt maar 10 minuten

Nadere informatie

TRANSGENDERS OP HET WERK. tips en informatie voor werkgevers en werknemers

TRANSGENDERS OP HET WERK. tips en informatie voor werkgevers en werknemers TRANSGENDERS OP HET WERK tips en informatie voor werkgevers en werknemers TRANS GENDERS OP HET WERK vooraf De kans bestaat dat, terwijl u dit leest, ergens in Vlaanderen of Brussel een werknemer of een

Nadere informatie