Weekbericht 12 oktober 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Weekbericht 12 oktober 2016"

Transcriptie

1 Weekbericht 12 oktober 2016 Ook te lezen op Aan alle ouders/ verzorgers, FEEST! - UITNODIGING VAN DE BRUGFUNCTIONARISSEN Herhaling! Twaalf leerlingen uit de groepen 7 en 8 zijn hard aan de slag met het ontwerpen van posters en flyers om het Kindpakket van de gemeente Groningen onder de aandacht te brengen. Vanuit dit Kindpakket kunnen kinderen die dat nodig hebben in aanmerking komen voor allerlei regelingen, zoals schoolfonds, zwemles, sport, laptop, stadjerspas of een fiets. Zij doen dit onder begeleiding van twee professionele ontwerpers van Rocketindustries. De jonge ontwerpers van de Ploeg nodigen ouders van harte uit om op donderdag 13 oktober vanaf in de Blauwe zaal van het Dorpshuis de presentatie bij te wonen van hun ontwerpen. De kinderen zullen hun ontwerpen laten zien en vertellen over het hoe en waarom van deze actie. De brugfunctionarissen Hester en Irene zullen aanwezig zijn. Onder de genodigden zijn tevens de leerlingen en leerkrachten van de groepen 7 en 8, de oudervereniging, een medewerker van de gemeente Groningen, de ontwerpers van Rocketindustries, medewerkers van het Dorpshuis en WIJ-Hoogkerk. Irene Oosterhuis en Hester van der Paauw HULP GEZOCHT VOOR WERKZAAMHEDEN OP HET VOORPLEIN We zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die aanstaande zaterdag 15 oktober willen helpen enkele stappaaltjes op het voorplein te verwijderen en enkele tegels in frisse kleuren willen schilderen. Het zou fantastisch zijn wanneer u die dag beschikbaar bent van uur. U kunt zich melden bij de directie van de school, Bram van der Linden of bij onze locatieleider Irene Oosterhuis, SCHOOLTONEEL GROEP 1/2 A Om alvast in uw agenda te noteren! Donderdag 3 november heeft groep 1/2a een optreden in de Grote Zaal van de Vensterschool. Het thema is herfst. De kinderen oefenen van tijd tot tijd liedjes en versjes in om straks medeleerlingen, ouders, verzorgers, oma s en opa s een spetterend optreden te bezorgen. De voorstelling van onze jonge artiesten begint om uur. Hopelijk tot ziens! INFORMATIE AVOND GROEPEN 1/2 Fijn om te zien dat er afgelopen woensdag zo veel ouders waren tijdens de informatie avond. Er waren enthousiaste geluiden over de invulling van de avond, waaronder een film die gecombineerd werd met allerlei nuttige informatie. We hopen dat alle ouders het zo ervaren hebben!

2 KRIEBELBEESTJES In de middenbouw zijn luizen geconstateerd. Behandeling heeft inmiddels plaatsgevonden. We willen ouders/verzorgers met nadruk vragen hun kind(eren) de komende tijd extra goed te controleren op dit lastige beestje. Ook broertjes en zusjes in de andere bouwen graag extra goed nakijken. We hopen dan na de herfstvakantie weer een tijdje luizenvrij te zijn. LICHTCONTROLE GROEPEN 5, 6, 7 en 8 De dagen worden korter; tijd voor de jaarlijkse lichtcontrole. Op donderdag 27 oktober zien we graag alle leerlingen van groep 5 t/m 8 op de fiets naar school komen. Vrijwilligers controleren dan of de verlichting voor en achter en de reflectie van de fiets in orde is. Veilig Verkeer Nederland heeft materialen beschikbaar gesteld waarmee u op vertoon van uw Stadjerspas bij onze conciërge materialen kunt halen om vervolgens zelf de fietsverlichting van uw kind te repareren. Maar ook tweewielercentrum Giezen helpt graag mee. In de week vóor de controle checken en repareren de vakmensen daar gratis op vertoon van onderstaande bon. Je betaalt alleen de benodigde onderdelen. Bon voor gratis lichtcontrole en reparatie (uitgezonderd benodigde onderdelen) bij: Tweewielercentrum Giezen, Middenweg 24 tel Actie geldig van: 11 oktober tot 27 oktober 2016 ZOETE DIAMANTEN Afgelopen voorjaar hebben de kinderen van de groepen 1 t/m 8 bietenzaadjes meegekregen om te zaaien. Wie zaait zal oogsten. De kinderen van de groepen 4 t/m 8 gaan de komende periode met hun klas en bieten naar de workshop "Zoete Diamanten, het proces van biet tot suiker". Zie ook de bijlage. De kinderen van de groepen 1 t/m 3 zijn hiervoor nog te jong, maar voor hen hebben we ook iets bedacht. Zij mogen op dinsdag 25 oktober hun suikerbiet mee naar school nemen. Hier gaan we deze wegen en meten. Ieder kind krijgt een certificaat met daarop de maat en het gewicht van zijn of haar biet. De drie kinderen die de zwaarste biet hebben meegenomen krijgen een klein prijsje. Wie wil, mag de biet aan de hogere groepen meegeven om deze te laten verwerken tot suiker.

3 SUPEROMA S IN DE KLEUTERKLASSEN Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is: Voor altijd jong! In het kader daarvan voor u nog een collage van breiende superoma s! Eén oma sjoemelt een beetje zien we hier niet meester Teun verkleed als oma? Nieuws van de brugfunctionarissen: De Stadjerspas Inwoners van de gemeente Groningen met een inkomen tot 110% van het bijstandsniveau kunnen via de website een eigen account activeren om in aanmerking te komen voor allerlei aanbiedingen en acties. Deze aanbiedingen en acties zijn voor volwassenen met een laag inkomen én voor hun kinderen (inwonend tot 18 jaar). Om wat voor aanbiedingen gaat het? U kunt korting krijgen voor bijvoorbeeld: sportclub of hobbyclub gratis bezoek aan zwembad, ijsbaan of museum de bibliotheek de dierenarts last minute-voorstellingen in Martiniplaza Kinderen uit minimagezinnen krijgen nog meer korting: tot 100% korting op sportactiviteit / contributie sportvereniging 20 korting op hobbyclub aantal keren gratis naar zwembad of ijsbaan gratis naar het museum gratis activiteiten tijdens schoolvakanties Fietsregeling: alle kinderen met een stadjerspas kunnen een fiets aanvragen via stichting Leergeld. Wat hebt u nodig? Burgerservicenummer = BSN (staat op uw ID-kaart of paspoort) Postcode adres Hoe werkt het? Ga naar en klik op Inloggen. Als u niet geregistreerd staat, kunt u zich aanmelden als nieuwe klant. U voert enkele gegevens in waarmee wij kunnen controleren of u recht hebt op de Stadjerspas. Bij goedkeuring krijgt u per een bewijs van deelname. Kinderen melden zich aan met hun eigen Burgerservicenummer (BSN). Geen computer/laptop of printer thuis? Heeft u zelf geen computer/laptop of printer dan kunt u in overleg met Hester of Irene gebruik maken van een computer of laptop op school. Vragen? Wij horen ze graag! Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 8.20 tot 9.00 kunt u Hester of Irene beneden in de wandelgangen, op het voorplein of in de ouderruimte vinden.

4 VOORTGANG PLEIN Het plein aan de voorkant van de school heeft intussen een metamorfose ondergaan. Deze week is de container door twee graffiti experts onder handen genomen. Het thema is de vier seizoenen en het resultaat mag er zijn! LUSJES AAN JASSEN Het is herfst en dat zien, maar voelen we ook! De kinderen dragen warme jassen en sommige leerlingen hebben zelfs al een sjaal om. Het valt ons op dat er veel jassen op de grond onder de kapstokken liggen. Bij nader onderzoek blijkt dat er aan bijna al die jassen geen of een kapot lusje zit. Zou u zo vriendelijk willen zijn de jas van uw kind te controleren en in geval het lusje stuk is of ontbreekt deze te willen maken? Alvast dank voor uw medewerking! SINT MARTINUS ACTIVITEITEN De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken Groningen organiseert dit jaar rond Sint Martinus een aantal leuke activiteiten voor de kinderen. Op zaterdag 29 oktober worden tussen elf en half één op het Waagplein en tussen één en twee bij de Westerhaven in Groningen gratis voederbieten uitgedeeld aan de Groninger schooljeugd. Met de uitdeling hoopt Volksvermaken de traditie van het zelf snijden van Sint-Martinuslampionnen in stand te houden. Twee dagen voor Sint Martinus, woensdag 9 november, vanaf uur, vindt er in het koor van de Martinikerk (Sint-Jansstraat t.o. t Feithhuis) bovendien de jaarlijkse voederbieten-lampionnenwedstrijd plaats. Er zijn twee categorieën (t/m 8 jaar en van 9 t/m 12 jaar). Er kunnen prijzen gewonnen worden en voor iedere deelnemer is er een Sint-Martinussurprise. De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken te Groningen heeft een instructiefilmpje gemaakt over Hoe maak je van een voederbiet een lampion voor Sint Martinus?. Het filmpje is te zien op de website Naast het instructiefilmpje heeft Volksvermaken ook een folder uitgebracht, die als bijlage bij dit weekbericht is gevoegd. GEVONDEN VOORWERPEN In de hal van de Vensterschool staat een bontgekleurde houten kist. Deze zit momenteel vol met allerlei voorwerpen en kledingstukken. Tot vrijdag uur wordt u in de gelegenheid gesteld een kijkje te nemen of er iets van uw kind(eren) in ligt. Daarna geven we de daarvoor geschikte spullen aan een goed doel.

5 NIEUWE LEERLINGEN Per 24 oktober Per 24 oktober Per 25 oktober Filipa Milkovic juf Johanna/juf Sandra Lena de Vries meester Teun Rosalie Goldhoorn juf Monique/juf Magriet OBS de Ploeg wenst Filipa, Lena en Rosalie een leerzame, maar vooral fijne tijd!!! DE JARIGEN 13/10 Marlou Hollander groep 1/2a wordt 6 jaar 13/10 Thomas Zuiderveld groep 4b wordt 8 jaar 14/10 Milou Kijlstra groep 4a wordt 8 jaar 14/10 Jeffrey Houtman groep 4b wordt 7 jaar 14/10 Kaylee Moerman groep 5b wordt 10 jaar 14/10 Romana Rouwkema groep 8b wordt 12 jaar 15/10 Maud Vissering groep 3a wordt 7 jaar 16/10 Damian Meulema groep 1/2a wordt 6 jaar 16/10 Thijs Blaauw groep 4b wordt 8 jaar 16/10 Emma roffel groep 8a wordt 12 jaar 17/10 Jorn Jut groep 5a wordt 8 jaar AGENDA OKTOBER 12 oktober schooltuintjes groep 7b 12 oktober vergadering oudervereniging 13 oktober lessenserie Jonge ontwerpers 12 lln. Gr. 7 en 8 - presentatie 14 oktober einde Kinderboekenweek 17 okt. t/m 21 okt. Herfstvakantie 24 oktober start project Suikerunie: Zoete Diamanten excursie groep 3 t/m 8 24 oktober cultuurmenu voorstelling Beestenbos is boos groepen 3 en 4 24 oktober vergadering medezeggenschapsraad 25 oktober schooltuintjes Beleef de herfst - groep 1/2a 26 oktober schooltuintjes Beleef de herfst - groep 1/2b 26,27,28 oktober container oud papier 27 oktober schooltuintjes Beleef de herfst groep 1/2c 27 oktober lichtcontrole fiets - groepen 5 t/m 8 BIJLAGE(N): Aanbiedingen Stadjerspas Workshop Zoete diamanten, het proces van biet tot suiker + evaluatieformulier Herfstvakantie Jeugdactiviteiten (herhaling) De Jonge Onderzoekers herfstactiviteiten Persbericht - Geen reden om te stoppen met sporten op kunstgras Sint Martinus 2016 lampionnenwedstrijd Maxima stad Uw kleding voor de voedselbank Rest ons nog iedereen een fijne herfstvakantie te wensen! We zien leerlingen en ouders graag gezond en uitgerust terug op maandag 24 oktober 2016!

6 Aanbiedingen Stadjerspas Rapworkshop Backbone050 Wil jij leren rappen! Vanaf 11 oktober starten er raplessen bij Backbone050 voor jongeren van 10 tot 16 jaar. In 6 lessen leer je een rap schrijven, de cultuur van HipHop, waar het voor staat en wat rap betekent. Meer informatie en inschrijven Juich mee met de FC FC Groningen - AZ Wil jij erbij zijn op zondag 23 oktober. Vanaf 14 oktober zijn kaarten verkrijgbaar bij het Gemeentelijk Informatiecentrum, Kreupelstraat 1. 3,- per stuk Meer informatie

7 Diner en Theater "All Inclusive" Naar de voorstelling All Inclusive van het Noord Nederlands Toneel met voorafgaand een driegangenmaaltijd verzorgt door Resto van Harte. 11,12,13,14 en 15 oktober. Prijs 7,50 (all inclusive) Meer informatie Pathé in de herfstvakantie In de herfstvakantie kijk je de leukste films bij Pathé! Op woensdag 19 oktober betaal je 1 per film, voor een 3D-film betaal je 3,50 extra. Meer informatie Minimaloket Groningen Voor al uw vragen over regelingen en voorzieningen, voor mensen met een minimuminkomen, kunt u terecht bij het 'Minimaloket inloopspreekuur' Twee adviseurs nemen rustig de tijd om met u in gesprek te gaan. U kunt van maandag t/m donderdag tussen en terecht op het Harm Buiterplein, balie 42

8 Wandelen in de toppen van de bomen Het Boomkroonpad is een spannend pad van 125 meter lang dat door de toppen van de bomen loopt. Zaterdag 15 oktober. Kinderen t/m 12 jaar: 2,50 p.p. Vanaf 12 jaar 5 p.p. Meer informatie en reserveren BIJ VRIJDAG Drie dagen gratis met je Stadjerspas! Muziek, theater en beeldende kunst maken? Kom naar VRIJDAG en doe waar je zin in hebt. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. 18,19 en 20 oktober van uur. Meer informatie Herfstvakantie: Activiteiten jeugd- en jongerenwerk Gratis meedoen in de herfstvakantie! Doe mee aan activiteiten voor kinderen en jongeren in de wijk. Meer informatie

9 Opa's en Oma's Groningen Plus organiseert een uitje naar Attractiepark Sprookjeshof. Bent u een opa of oma met Stadjerspas en wilt u uw kleinkinderen en uzelf trakteren op een uitje. Dat kan op 21 oktober! Opgeven vóór 17 oktober. Meer informatie Cinekid in de herfstvakantie Er is weer van alles te zien, te kijken en te doen. Heb je éven geen film of heb je al rooie ogen van het filmkijken, zet dan je vingers en fantasie aan het werk in het Reuze-mini Medialab of bij de Cinekidworkshops. Combiticket jong en oud 6,50 Meer informatie

10

11

12

13 Herfstvakantie! Van 18 tot en met 22 oktober 2016 De zomer is voorbij en de blaadjes vallen... Dat betekent dat het bijna herfstvakantie is! Met allerlei leuke activiteiten bij De Jonge Onderzoekers. We hebben allerlei leuke activiteiten op het programma staan! Met workshops voor de Codeweek, met ridders en prinsessen, met herfstbladeren en met leuke dingetjes van vilt. En... misschien is er wel een Pokémon verstopt ergens in het pand... Die je alleen maar kunt vinden met een signaalzoeker! We zijn benieuwd. Kom je ook meedoen? De vakantieweek vindt plaats van dinsdag 18 oktober t/m zaterdag 22 oktober van 10:00 uur t/m 16:00 uur bij De Jonge Onderzoekers Groningen. Dagelijks is er vrije inloop op de afdelingen, maar kun je ook kiezen om mee te doen aan een workshop. Daarvoor moet je je van tevoren opgeven. Doe dat op tijd, want de plekken zijn beperkt. Voor vrije inloop hoef je je niet op te geven. Voor workshops graag via Programma voor de vakantie: Hele week! Project Elektronica: Maak je eigen Boombox Start op dinsdag 18 oktober om 10:00 uur t/m 22 oktober. Onder deskundige leiding bouw je een luidspreker met ingebouwde versterker. Je smartphone of MP3 speler kun je daar op aansluiten. Dat kost wel even tijd: minstens drie dagen, maar het is leuk om te doen en je leert een hoop. Je gaat aan de slag met hout en metaal en je leert solderen. Aan het eind heb je je eigen, zelfgebouwde luidspreker. Start op dinsdag 18 oktober om 10:00 of donderdag 20 oktober om uur! Kosten voor deelname aan de workshop is 25 euro! Leeftijd: vanaf 12 jaar Hele week: Codeweek op de Computerafdeling! Elke ochtend in de herfstvakantie, van dinsdag 18 oktober tot en met zaterdag 22 oktober, kun je leren programmeren met Scratch! Met Scratch leren kinderen de

14 beginselen van het programmeren door het maken van een project (game). Ze geven de computer opdrachten om figuren te laten bewegen, geluidjes te laten maken en te reageren. Tijd: Dagelijks van tot uur. En op donderdag- en vrijdagavond zijn er open lessen Programmeren en Arduino (zie het overzicht)! Hele week: kortsluiting voor gevorderden! Niet de hele dag, en ook geen workshop! Maar bij de afdeling Elektronica zijn tijdens de herfstvakantie demonstraties wat kortsluiting is, wat de gevaren ervan zijn en kun je zelf kortsluiting maken! Dat is gaaf! (opgave niet nodig) Hele week: op zoek naar Pokémon! Met de signaalzoeker van Elektronica kun je op zoek gaan naar de Pokémon. Waar zou die verstopt zijn? (opgave niet nodig) Dinsdag 18 oktober: LAB: Wat heeft de Formule 1 te maken met biologie? Denk je aan Max Verstappen dan denk je aan snelheid. Denk je aan snelheid dan denk je aan enzymen. Wat? Ja, die ontzettend belangrijke stofjes zonder welke het leven op aarde niet mogelijk zou zijn. In deze workshop leer je er alles over. Een stukje scheikunde gecombineerd met biologie. Ontdek waar enzymen allemaal bij gebruikt worden, en dat is bij veel meer dan je denkt! We doen proefjes met o.a. je eigen spuug, met melk en met (aard)appels. Tijd: uur (duur: ongeveer 2 uur), leeftijd: vanaf 9 jaar. Papier en textiel: Thema Halloween. Ga aan de slag met spinnen, vleermuizen en geesten van vilt! Tijd: van tot uur Metaal: maken van sieraden en ringen rondom het thema herfst! Tijd: van tot uur Elektronica: Boombox. Zie hierboven! Start op dinsdag. Voor kinderen vanaf 12 jaar.

15 Woensdag 19 oktober Hout: Maak een vleermuizenkast bij de afdeling hout! Tijd van met s middags een demonstratie van een vleermuisdetector! Robotica: Bouw je eigen robot en leer deze ook programmeren met Lego Mindstorms! Tijd van tot uur Metaal: maken van herfstbladeren van blik! Tijd: van tot uur Elektronica: Leren solderen! Leer de basis van het solderen en maak leuke gekke wezentjes! Laat je inspiratie de vrije loop. Tijd van uur Papier en Textiel: 2 daags project! Rondom Ridders en Prinsessen! Tijd van tot uur en ook op donderdag! Lab: Open les Bio-course! Onderzoek doen naar alles wat leeft, dus ook onderzoek doen bij jezelf. Woensdagavond van uur Donderdag 20 oktober Elektronica: Boombox. Zie hierboven! Start op dinsdag. Voor kinderen vanaf 12 jaar. Papier en Textiel: Vervolg 2 daags project! Rondom Ridders en Prinsessen! Tijd van tot uur Codestarter Codeclub: De Codestarter Codeclub is een cursus waarin leerlingen van de Jonge Onderzoekers jou leren programmeren. Op deze open les leer je de eerste stap te zetten om in Processing een programma te maken die er sowieso tof uitziet! Tijd: van uur Vrijdag 21 oktober Elektronica: Boombox. Zie hierboven! Start op dinsdag of donderdag. Voor kinderen vanaf 12 jaar. Metaal: maken van herfstbladeren van blik! Tijd: van tot uur Arduinocursus: De Arduinocursus is een plek waar je leert met een Arduino machines te bouwen. Je leert zowel elektronica (weerstandjes, LEDs, servomotoren, etc.) als programmeren. Op deze open les leren de leerlingen van

16 Close de Jonge Onderzoekers je hoe je je eerste machine aansluit en programmeert. Tijd van tot uur Zaterdag 22 oktober Elektronica: Boombox. Zie hierboven! Start op dinsdag of donderdag. Voor kinderen vanaf 12 jaar. Het meest actuele overzicht is te vinden op Daar worden ook mogelijke wijzigingen in het programma gepubliceerd. Opgave workshops: Telefoon: Adres: Dirk Huizingastraat 13 in Groningen Dagkaart 5,50. Leeftijd: 8 jaar en ouder (let op: voor workshops geldt soms een andere instapleeftijd). Openingstijden: dagelijks van tot uur

17

18

19

Weekbericht 5 oktober 2016

Weekbericht 5 oktober 2016 Weekbericht 5 oktober 2016 Ook te lezen op www.deploeg.o2g2.nl Aan alle ouders/ verzorgers, FEEST! - UITNODIGING VAN DE BRUGFUNCTIONARISSEN Op dit moment zijn 12 leerlingen uit de groepen 7 en 8 hard aan

Nadere informatie

NOG OP ZOEK NAAR: KLASSENOUDER(S)

NOG OP ZOEK NAAR: KLASSENOUDER(S) Weekbericht 11 oktober 2017 Ook te lezen op www.deploeg.o2g2.nl Aan alle ouders/ verzorgers, NOG OP ZOEK NAAR: KLASSENOUDER(S) De klassenouder(s) is/zijn de schakel tussen de groepsleerkracht, de ouders/

Nadere informatie

Doen dus, laat uw kind niet aan de kant staan en gun het een zwemdiploma A.

Doen dus, laat uw kind niet aan de kant staan en gun het een zwemdiploma A. Weekbericht 21 september 2016 Ook te lezen op www.deploeg.o2g2.nl Aan alle ouders/ verzorgers, Nieuws van de brugfunctionarissen: Zwemdiploma A Ieder kind verdient dezelfde kansen en mogelijkheden. Maar

Nadere informatie

SCHOLENMARKT GRONINGEN

SCHOLENMARKT GRONINGEN Weekbericht 18 oktober 2017 Ook te lezen op www.deploeg.o2g2.nl Aan alle ouders/ verzorgers, SCHOLENMARKT GRONINGEN Op 14 en 15 november 2017 houden meerdere scholen voor voortgezet onderwijs uit de stad

Nadere informatie

Weekbericht 26 oktober 2016

Weekbericht 26 oktober 2016 Weekbericht 26 oktober 2016 Ook te lezen op www.deploeg.o2g2.nl Aan alle ouders/ verzorgers, MET SPOED GEVRAAGD mensen voor de lunchpauzes! Zoals u weet werkt OBS de Ploeg met een continurooster. De leerlingen

Nadere informatie

NB. Het is belangrijk dat de school de brieven vóór 1 december 2015 in haar bezit heeft. Na die datum moet u zelf de aanvraag verzorgen.

NB. Het is belangrijk dat de school de brieven vóór 1 december 2015 in haar bezit heeft. Na die datum moet u zelf de aanvraag verzorgen. Weekbericht 7 oktober 2015 Ook te lezen op www.obs-deploeg.nl Aan alle ouders/ verzorgers, SoZaWe tegemoetkoming schoolreis/schoolfonds Een aantal ouders dat hiervoor in aanmerking komt, krijgt of heeft

Nadere informatie

Weekbericht 13 april 2016

Weekbericht 13 april 2016 Weekbericht 13 april 2016 Ook te lezen op www.deploeg.o2g2.nl Aan alle ouders/ verzorgers, ONVEILIGE SITUATIE VERKEER ACHTER DE SCHOOL Het gebeurt de laatste tijd regelmatig dat automobilisten met behoorlijke

Nadere informatie

Weekbericht 8 februari 2017

Weekbericht 8 februari 2017 Weekbericht 8 februari 2017 Ook te lezen op www.deploeg.o2g2.nl Aan alle ouders/ verzorgers, VERKEERSEXAMEN 2017 Op donderdag 6 april doen vrijwel alle basisscholen mee met het VVN (Veilig Verkeer Nederland)

Nadere informatie

Bijlage: Jonge Onderzoekers in de herfstvakantie

Bijlage: Jonge Onderzoekers in de herfstvakantie In dit nummer - bezoek audit - Kinderboekenweek - 4 Mijl - TMO, ofwel de overblijf - concert Conservatorium met de groepen 6 - gymnastiek - bericht van de Ouderraad - techniekweek - schoolfruit - verslag

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK 2017

KINDERBOEKENWEEK 2017 Weekbericht 4 oktober 2017 Ook te lezen op www.deploeg.o2g2.nl Aan alle ouders/ verzorgers, KINDERBOEKENWEEK 2017 Tijdens de Kinderboekenweek 2017 staat het thema Gruwelijk eng centraal. De 63ste editie

Nadere informatie

Het schooljaar loopt ten einde. Dit betekent dat de tijdelijke waarneming van Aly Oosterwijk als directeur op OBS De Ploeg afloopt.

Het schooljaar loopt ten einde. Dit betekent dat de tijdelijke waarneming van Aly Oosterwijk als directeur op OBS De Ploeg afloopt. Weekbericht 8 juni 2016 Ook te lezen op www.deploeg.o2g2.nl Aan alle ouders/ verzorgers, Beste ouder / verzorger, Het schooljaar 2015-2016 loopt ten einde. Dit betekent dat de tijdelijke waarneming van

Nadere informatie

Weekbericht 6 april 2016

Weekbericht 6 april 2016 Weekbericht 6 april 2016 Ook te lezen op www.deploeg.o2g2.nl Aan alle ouders/ verzorgers, PROJECT DE ZOETE DIAMANT Deze week krijgen de kinderen in groep 3,4,5,6 en 7 een zakje met bietenzaadjes mee naar

Nadere informatie

Haydn-info 17 februari Speciale dagen. Maandag 20 februari t/m

Haydn-info 17 februari Speciale dagen. Maandag 20 februari t/m Haydn-info 17 februari 2017 Speciale dagen Vrijdag 17 februari Maandag 20 februari t/m vrijdag 24 februari Vrijdag 3 maart Woensdag 29 maart Margedag alle leerlingen vrij Voorjaarsvakantie Rapport mee!

Nadere informatie

juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij

juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij FlexFlits 02 juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij 02-07 Senn Aarts gr. 1-2b 6 jaar 04-07 Marc Vliegenberg gr. 6 10 jaar 07-07 Thijs Manders gr. 4 8 jaar 09-07 Naomi

Nadere informatie

Sterrenstof. Ouderinfo obs De Sterrensteen. MR oproep Beste ouders van kinderen op De Sterrensteen,

Sterrenstof. Ouderinfo obs De Sterrensteen. MR oproep Beste ouders van kinderen op De Sterrensteen, OKTOBER 2016 Belangrijke data: 5 oktober tot 16 oktober Kinderboekenweek 11 oktober 19.00-20.00 uur informatieavond groep 8 10 tot 15 oktober omgekeerde oudergesprekken 15 oktober tot 23 oktober Herfstvakantie

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 27 // 23 maart 2017

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 27 // 23 maart 2017 KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 27 // 23 maart 2017 Website www.delangenoord.nl De Langenoord Vervanging bij ziekte We hebben

Nadere informatie

Belangrijke data. Afsluiting Kinderboekenweek Studiedag 14 oktober. Gymkleding. NUMMER 4 JAARGANG oktober

Belangrijke data. Afsluiting Kinderboekenweek Studiedag 14 oktober. Gymkleding. NUMMER 4 JAARGANG oktober NUMMER 4 JAARGANG 29 13 oktober 2016 Belangrijke data 14 oktober Studiedag 15-23 oktober Herfstvakantie 24 oktober School begint weer voor alle groepen 25 oktober Koffie uurtje 27 oktober Halloweenfeest

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Weekbericht 1 juni 2016

Weekbericht 1 juni 2016 Weekbericht 1 juni 2016 Ook te lezen op www.deploeg.o2g2.nl Aan alle ouders/ verzorgers, INFORMATIEBIJEENKOMSTEN LEZEN IN GROEP 3,4 EN 5 Binnenkort is er voor de ouders van leerlingen die het volgend schooljaar

Nadere informatie

Schoolfotograaf. Veilig internetten. Intekenlijsten 10-minutengesprekken

Schoolfotograaf. Veilig internetten. Intekenlijsten 10-minutengesprekken Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2014 2015 9 februari 2015 Pagina 1: Schoolfotograaf

Nadere informatie

, # 2 / 23 september 2016

, # 2 / 23 september 2016 2016-2017, # 2 / 23 september 2016 Terugblik fusiefeest We kunnen terugblikken op een prachtig fusiefeest! Allereerst de opening door alle leerlingen van obs De Veenvlinder met de zogenaamde klapdans.

Nadere informatie

Op de woensdagmiddag worden er spel activiteiten georganiseerd waaraan de kinderen kunnen deelnemen.

Op de woensdagmiddag worden er spel activiteiten georganiseerd waaraan de kinderen kunnen deelnemen. Nieuwsbrief 28 oktober 2016 Agenda 29 oktober 4 november 8 november 9 november 10 november 16 november 17 november 22 november 25 november 5 december Oud papier Groep 5 t/m 8 's middags opendag bij Bork

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 1 juli nummer 39 Agenda 5 juli kennismaking in de nieuwe groep 11 juli afscheid meester Simon 5 juli rapportengesprekken 13 juli afscheid meester

Nadere informatie

Weeknieuws nr maart 2019

Weeknieuws nr maart 2019 Weeknieuws nr.25 22 maart 2019 AGENDA Datum Activiteit 25 maart MR vergadering 28 maart Teamscholing. De kinderen zijn vrij 29 maart Voorstelling groepen 2 en 4 10 april Schoolvoetbaltoernooi 10 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

t Omlopertje jaargang 10 nummer september 2018

t Omlopertje jaargang 10 nummer september 2018 t Omlopertje jaargang 10 nummer 26 10 september 2018 Kind op Maandag Ik heb jou nodig! Exodus 3: 1-14, Exodus 3: 15-4: 21 en 27-31 God heeft Mozes nodig: Hij moet naar de farao van Egypte gaan om te zeggen

Nadere informatie

Gastles muziek groep 5/6

Gastles muziek groep 5/6 Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2014 2015 02 maart 2015 Inhoud: Pagina 1: Daltondag Aanmelden

Nadere informatie

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS Uden, 11 september 2015 Beste ouders, De kop is eraf, het nieuwe schooljaar is met een razende vaart begonnen. Afgelopen maandag zijn we enthousiast gestart met IPC en daar hoor ik al mooie geluiden over.

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Maart 2019 Borrel Inmiddels heeft u de uitnodiging gehad voor een gezellige borrel op vrijdag 10 mei. Iedereen die ons op welke manier

Nadere informatie

Maandbrief mei Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne vakantie allemaal!

Maandbrief mei Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne vakantie allemaal! OBS Kompas De Leest 43 5463 JA Veghel Tel: 0413-367961 www.obskompas.nl Maandbrief mei 2016 Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers,

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers, Wetenswaardigheid 11 26 februari 2015 Beste ouders en verzorgers, VOORWOORD Deze week heeft u allemaal het tweede rapportgesprek. We hopen dat het prettige gesprekken zijn en dat u helder en duidelijk

Nadere informatie

Tweedehands boekenmarkt Vrijdag 14 oktober a.s. is het zover: om uur gaan de deuren van de tweedehands boekenmarkt open. In het overblijflokaal

Tweedehands boekenmarkt Vrijdag 14 oktober a.s. is het zover: om uur gaan de deuren van de tweedehands boekenmarkt open. In het overblijflokaal Welkom Afgelopen maandag zijn er drie Hongaarse meiden op de Esselyckerwoude gestart. Jazmin is in groep 3 begonnen, Fanni in groep 4 en Melitha in groep 6. Wij wensen de meiden heel veel plezier op de

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016

Nieuwsbrief November 2016 Nieuwsbrief November 2016 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De voorzitter nodigt u uit voor de jaarvergadering Kinderyoga en mindfulness op de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst NIEUWSBRIEF Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst Jaargang 27 Nummer 05 28 september 2017 Onderwijsstaking 5 oktober Vorige week heeft u van het College van Bestuur van INOS

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

Beste kinderen en ouders van De Muze,

Beste kinderen en ouders van De Muze, MUZEJOURNAAL WEEK 36 EN 37 ; VRIJDAG 17 JULI 2015 AGENDA Maandag 31 augustus Start schooljaar 2015-2016 Dinsdag 1 september Woensdag 2 september Donderdag 3 september Vrijdag 4 september Maandag 7 september

Nadere informatie

Volg ons nu ook op Twitter

Volg ons nu ook op Twitter Volg ons nu ook op Twitter Weeknieuws nr.26 24 maart 2017 28 maart Groep 3 Scheepvaartmuseum 7 april Voorstelling groepen 1 en 5 14 t/m 17 april Paasvakantie 19 en 20 april Eindtoets groep 8 21 april Koningsspelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 juli 2018

Nieuwsbrief 6 juli 2018 Nieuwsbrief 6 juli 2018 Nog één week en dan.. Fijne zomervakantie allemaal! Mededelingen DE MUSICAL! Groep 8 heeft de laatste weken hard gewerkt aan de musical. De musical heet: Herrie op het eiland! De

Nadere informatie

t Omlopertje jaargang 8 nummer september 2016

t Omlopertje jaargang 8 nummer september 2016 t Omlopertje jaargang 8 nummer 26 26 september 2016 Kind op Maandag Hoe nu verder? Exodus 14,16,17 De farao gaat achter de Israëlieten aan. Ze komen bij de rode zee; hoe moet het nu verder? God wijst de

Nadere informatie

belangrijke data oktober 2016 nr. 7

belangrijke data oktober 2016 nr. 7 belangrijke data..... 13 oktober 2016 nr. 7 Vrij 14 oktober Studiedag, alle leerlingen vrij Maa 17 oktober t/m Vrij 21 oktober Herfstvakantie Don 27 oktober Herfstwandeling Oosterpark gr. 1/2, 8.45 uur

Nadere informatie

Delft,

Delft, www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Delft, 30-09-2016 Inhoud Zomerfeest op zaterdag 17 september... 1 Belangrijk nieuws uit de kleutergroepen... 2 De Vindplaats... 3 Maandsluiting...

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda. Shop online de leukste boeken. Gymnastiek Planning voortgezet.

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda. Shop online de leukste boeken. Gymnastiek Planning voortgezet. Jaargang 21 nummer 04 Vrijdag 20 okt. 2017 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Shop online de leukste boeken Gymnastiek Planning voortgezet onderwijs Schoolbibliotheek Voorstelling groep oranje

Nadere informatie

We zijn op zoek naar klein materiaal, loose parts (knopen, etc). Heeft u dat, graag inleveren bij juf Irene of juf Liesbeth.

We zijn op zoek naar klein materiaal, loose parts (knopen, etc). Heeft u dat, graag inleveren bij juf Irene of juf Liesbeth. BULLETINUS Informatieblad voor ouders/verzorgers Schooljaar 2017 2018 d.d. 8 september, nr.02 ALLERLEI Voor u ligt de tweede nieuwsbrief en dit keer ook op papier. De schoolapp/mail werkt nog niet zoals

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 22 januari 2016

Nieuwsbrief. 22 januari 2016 Nieuwsbrief 22 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Als leerkrachten zijn we altijd bezig met onszelf bij te spijkeren door middel van studiedagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 23 februari (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Voorjaarsvakantie 26 februari t/m 4 maart.

AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 23 februari (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Voorjaarsvakantie 26 februari t/m 4 maart. Het Toermalijntje 19-02-2018 2017/2018 nummer 11 AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 23 februari (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Voorjaarsvakantie 26 februari t/m 4 maart. Rapportgesprekken donderdag 8 maart

Nadere informatie

Nummer 4, 1 februari 2019

Nummer 4, 1 februari 2019 Nummer 4, 1 februari 2019 Iedere morgen mogen we weer kinderen begroeten die met een glimlach de school in komen! Leuk om te zien! Door weer en wind komen ouders en kinderen naar school, de laatste tijd

Nadere informatie

Zomervakantie 5,- VIER DE BIJ WORKSHOPS OF GRATIS

Zomervakantie 5,- VIER DE BIJ WORKSHOPS OF GRATIS VIER DE Zomervakantie BIJ WORKSHOPS 5,- OF GRATIS Van maandag 22 juli tot en met zondag 1 september kun je bij Cultura de zomervakantie vieren! Kinderen kunnen meedoen aan verschillende activiteiten. Bekijk

Nadere informatie

BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt!

BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! In de wijk Poelenburg willen

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2017-2018 25 t/m 29 september Agenda: Ma - Grafiti workshop (bij regen verschuift dit naar dinsdag) Oude kleren aan/mee Di - Wo - Start Kinderpostzegels Do - Vr - Sportwijktoernooi vanaf groep

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

Een berichtje van meester Michael... Volg ons ook

Een berichtje van meester Michael... Volg ons ook , augustus 2016 OBS De Kyckert Lange Spruit 88 2291 LC Wateringen tel. 0174 29 31 16 info@dekyckert.nl www.dekyckert.nl Volg ons ook op: @DEKYCKERT WWW.FACEBOOK.COM/DEKYCKERT AUGUSTUS 2016 M D W Do V Z

Nadere informatie

MAANDMEMO oktober 2016

MAANDMEMO oktober 2016 MAANDMEMO oktober 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na een heerlijke nazomer, gaan wij nu langzaam echt de herfst in. De temperaturen in de school zijn weer aangenaam en in alle klassen wordt flink gewerkt

Nadere informatie

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht Wijzernieuws November 2016 Jaargang 2, Nr. 13 Inhoud Flessenactie. 2 Personele zaken.... 2 Peutermiddag. 2 Social schools.... 3 Buurtsportclub.. 4 Nationaal schoolontbijt.4

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017 Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017 Agenda Deze week Dag Woensdag Vrijdag Datum 19-07-2017 21-07-2017 Tijd 8:45 9:30 uur v.a. 12:00 uur Activiteit Musical groep 8 Slotviering Vakantie kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stadjerspas

Nieuwsbrief Stadjerspas Nieuwsbrief Stadjerspas Laat de zomervakantie maar beginnen! Pathé Naar de film bij Pathé Op vertoon van de Stadjerspas voor slechts 1 naar de film op woensdag 15 juli 2015. NB. Voor 3D-films moet 3,50

Nadere informatie

Agenda Sint Maarten + Herberg

Agenda Sint Maarten + Herberg 1 Agenda Za 15 okt t/m Zo 23 okt Herfstvakantie Ma 24 okt klas 3/4 voorstelling Kwatta 10-11.30 Fietscontrole door eigen ouders Di 25 okt Knutselavond 5-12 kleuters Wo 26 okt 12.00 school uit! Lerarenscholingsmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Talentvol IKC Pieter van Thuyl nr Wij geven kleur aan ontwikkeling & onderwijs!

Nieuwsbrief Talentvol IKC Pieter van Thuyl nr Wij geven kleur aan ontwikkeling & onderwijs! Nieuwsbrief nr. 3 11-10-2018 Wij geven kleur aan ontwikkeling & onderwijs! Agenda Datum Activiteit 3-10 t/m 14-10-2018 Kinderboekenweek Kom er bij! 28-10-2018 Kunstontmoeting groep 3-4 16/18-10- 2018 Screening

Nadere informatie

WOENSDAG 5 JULI Beste ouders,

WOENSDAG 5 JULI Beste ouders, WOENSDAG 5 JULI 2017 Beste ouders, JUF ANS EN JUF JANNEKE Met een lach en een traan zwaaien we vandaag de kinderen van groep 8 uit. We wensen jullie allemaal heel veel plezier en geluk op jullie nieuwe

Nadere informatie

nieuwsbrief van Kindcentrum De Burcht

nieuwsbrief van Kindcentrum De Burcht nieuwsbrief van Kindcentrum De Burcht Agenda: Vrijdag 1 juli - Troubadour nr. 8 verschijnt Maandag 4 juli - Juf Bianca en juf Neline vieren verjaardag in groep 4/5 Dinsdag 5 juli - Juf Marjan viert verjaardag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 29 september 2015. Geachte ouders, Bijbelverhalen. Weekopening

Nieuwsbrief 7 29 september 2015. Geachte ouders, Bijbelverhalen. Weekopening Nieuwsbrief 7 29 september 2015 Geachte ouders, Deze week houden we onze eerste Gruitweek van dit schooljaar. Wij verzorgen maandag en dinsdag een fruithap in de pauze, we willen u vragen woensdag, donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 22 september 2016

Nieuwsbrief 3 22 september 2016 Nieuwsbrief 3 22 september 2016 In deze Nieuwsbrief: Parkeerproblemen houden nog aan... Parkeren van de fietsen... Gesprekken met leerkrachten Gelderse Museumdag Kinderpostzegelactie Start Doekoe actie

Nadere informatie

Tussendoor oktober 2018

Tussendoor oktober 2018 Tussendoor oktober 2018 Datum Wie? Wat? ma 1 okt. Ouders Vergadering MR, aanvang 19.00 uur. di 2 okt. Gr. 1 t/m 8 Opening Kinderboekenweek. Thema: Vriendschap. Motto: Kom erbij. do 4 okt. Allen Dierendag.

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Maandbrief februari 2016

Maandbrief februari 2016 OBS Kompas De Leest 43 5463 JA Veghel Tel: 0413-367961 www.obskompas.nl Maandbrief februari 2016 Nieuwe leerlingen in groep 1, 3 en 6 Nilay en Jelske starten in februari als nieuwe leerlingen op onze school

Nadere informatie

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool 01-06-2015 Schoolbrief 18 Sint Bonifatiusschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Informatieavond voor ouders over de visie en missie van de Sint Bonifatiusschool Afgelopen maanden hebben we ons als team

Nadere informatie

Nieuwsbrief 27 okt t/m 2 nov 2018

Nieuwsbrief 27 okt t/m 2 nov 2018 Nieuwsbrief 27 okt t/m 2 nov 2018 31 oktober Cultuurtje groepen 5 5 november Tafeltjesmiddag 7 november Cultuurtje groep 7 Sander, Keano, Alexander, Maud, Olivier, Inna 9 november Groepen 2 vrij 19 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data Nieuwsbrief de Regenboog okt. 2017 Kalender en belangrijke data Maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober Donderdag 5 oktober Woensdag 4 t/m vrijdag 13 oktober Vrijdag 13 oktober Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober

Nadere informatie

Maandag 24 juni geen school. Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli. Donderdag 13 juni Data om te onthouden

Maandag 24 juni geen school. Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli. Donderdag 13 juni Data om te onthouden Donderdag 13 juni 2019 Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse BBQ. De ouderraad organiseert op vrijdag 5 juli heel veel leuke

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Gymnastiek Indeling van de bouwen. Kinderboekenweek. Kinderkledingbeurs. Spaaractie. Jumbo- Hoge Holt. Agenda

Nieuwsbrief. Agenda. Gymnastiek Indeling van de bouwen. Kinderboekenweek. Kinderkledingbeurs. Spaaractie. Jumbo- Hoge Holt. Agenda Jaargang 20 nummer 06 Vrijdag 07 okt. 2016 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Indeling van de bouwen Spaaractie Even voorstellen Kinderkledingbeurs Jumbo- Hoge Holt Website www.thogeholt.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2018/2019 nr. 14

Nieuwsbrief Schooljaar 2018/2019 nr. 14 Nieuwsbrief 22-03-2019 Schooljaar 2018/2019 nr. 14 Belangrijke data 22 maart: Schoolvoetbaltoernooi groep 6-7-8 25 maart: Keuring fietsen groep 7-8 door VVN voor praktisch verkeersexamen 29 maart: Studiedag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum: http://montwildzang.mijnalbums.nl

Nieuwsbrief 8. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum: http://montwildzang.mijnalbums.nl 17 februari 2016 Nieuwsbrief 8 Project jij & ik Vanaf begin maart zullen we schoolbreed het project 'jij en ik' volgen. Alle groepen krijgen, behalve les van hun eigen leerkracht (en), ook gastlessen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief van: Maar wat betekent Pinksteren eigenlijk?

Nieuwsbrief van: Maar wat betekent Pinksteren eigenlijk? Aanstaande maandag zijn alle leerlingen vrij i.v.m. 2 e Pinksterdag Maar wat betekent Pinksteren eigenlijk? Nadat Jezus was teruggekeerd naar de hemel (we vieren dat met Hemelvaart), waren zijn leerlingen

Nadere informatie

September 2015. Nieuws uit het team:

September 2015. Nieuws uit het team: September 2015 Aan alle kinderen en ouders/verzorgers van de Jasker: In deze nieuwsbrief kunt u informatie lezen over: Nieuws uit het team Start lesplein Extra vrije woensdagen Informatieavonden Algemene

Nadere informatie

25 SEPTEMBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 5. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! Zina Heikamp en Raphaëla van Onna

25 SEPTEMBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 5. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! Zina Heikamp en Raphaëla van Onna @-mail 25 SEPTEMBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 5 OBS Prinses Catharina Amalia Cicerostrook 9 2493 ZL Den Haag Telefoon 070-3019586 E-mail info@obspca.nl Bezoek onze website! www.obspca.nl Wij leren hier met

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Beste kinderen en ouders, De vakantie zit er weer op. Gelukkig is iedereen weer veilig teruggekeerd en hebben we allemaal kunnen genieten van het fantastische weer. Afgelopen

Nadere informatie

10 oktober 2013 collectieve vrije dagen hele namiddag vrijdag vrijdag

10 oktober 2013 collectieve vrije dagen hele namiddag vrijdag vrijdag www.mariareginaschool.nl 10 oktober 2013 De compensatiedagen voor de groepen 1 tot en met 5: collectieve vrije dagen hele namiddag dag vrijdag 01 11 2013 1 2 3 4 5 vrijdag 06 12 2013 1 5 Kinderpostzegels

Nadere informatie

NIEUWS locatie Sint Martinusstraat

NIEUWS locatie Sint Martinusstraat NIEUWS locatie Sint Martinusstraat Personele zaken Na de vakantie komt juf Nikita terug van zwangerschapsverlof. Zij heeft enige jaren gelden op onze locatie gewerkt en daarna op de locatie Hoge Woerd.

Nadere informatie

Agenda. Contact. November Beste ouder, verzorger,

Agenda. Contact. November Beste ouder, verzorger, November 2018 Beste ouder, verzorger, Hier alweer de nieuwsbrief van november. De wintertijd is ingegaan en de natuur heeft dit ook letterlijk opgevat. De temperaturen zijn flink naar beneden gegaan. Hopelijk

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L

N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L Vrijdag 1 juli 2016 Nummer 11 Vanuit de directie Nog een weekje en dan kunnen wij gaan genieten van de zomervakantie. Groep 8 is druk bezig met het oefenen

Nadere informatie

Nieuw-Dordrecht. Activiteitenladder

Nieuw-Dordrecht. Activiteitenladder Nieuw-Dordrecht Activiteitenladder Najaar 2016 Activiteiten ladder najaar 2016 Voor jullie ligt de nieuwe activiteiten ladder van het najaar 2016 voor Nieuw Dordrecht. Deze ladder is voor de maanden september

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Mad Science. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Mad Science. Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), Inmiddels zijn de informatieavonden geweest en het was goed om te zien dat er veel ouders op deze avonden aanwezig waren. Het is fijn om elkaar te ontmoeten en u te kunnen

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.6 26-09-2014 t Toetertje OBS De Schoener Vervanging groep 7 en 8 Tot de herfstvakantie zal juf Margreeth op maandag t/m donderdag lesgeven in groep 7/8. Op vrijdag staat meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4

Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4 Raadhoven 3-3813 LW Amersfoort - 033 4805426 - obsdeweesboom@deweesboom.nl - www.weesboom.nl Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4 AGENDA Vrijdag 17 maart Speelgoedochtend groepen 1/2 Zaterdag 18 maart Tuinochtend;

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 8 september t/m 17 oktober 2014 Vervelen is geen optie! Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei

Nadere informatie

IKC DE EGLANTIER VOORHOF

IKC DE EGLANTIER VOORHOF IKC DE EGLANTIER VOORHOF Gebouw IB: I.B.-Bakkerstraat 2 2624 NX Delft Tel. 015-2564208 Gebouw RH: Roland Holstlaan 917 2624 KE Delft Tel. 015-2565577 Nieuwsbrief 2 E-mailadres: directie@eglantierdelft.nl

Nadere informatie

Het Lepelaartje. Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze website of stuur een mail naar

Het Lepelaartje. Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze website of stuur een mail naar Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief staat een verslag van de Meedenkavond, informatie over de leerlingenraad, een uitnodiging voor een workshop mediawijsheid, een aankondiging van schoolschaatsen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 4 december studiedag Het Kompas is gesloten op maandag 4 december. Alle leerlingen zijn dan vrij omdat het hele team een studiedag heeft. Zet het in uw agenda. Oudergesprekken

Nadere informatie

Van de directie. Inhoud. Maand Beste ouders,

Van de directie. Inhoud. Maand Beste ouders, Maand 2018 Van de directie Inhoud Van de directie...1 Startgesprekken en informatieavond...2 Schoolkalender...2 Nieuwe schoolgids...2 Schoolfotograaf...2 Gymrooster...3 Stagiaires/nieuwe collega s...3

Nadere informatie

Nieuwsflits 6 februari 2018

Nieuwsflits 6 februari 2018 Nieuwsflits 6 februari 2018 Van de leerlingen administratie Wij heten de volgende leerling en haar ouders van harte welkom in onze instroomgroep: Tara Ahmead en Anna Zant Wij wensen jullie en jullie ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 6 06 Februari 2018 Nieuws Agenda 7 febr: Fablab in Zeist 7 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Sparta 9 febr: DDK met SMASH 9 febr: Carnaval Zeist(nieuw) 10 febr: Voetbal FC Utrecht

Nadere informatie