Kan functioneel design de wereld veranderen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kan functioneel design de wereld veranderen?"

Transcriptie

1

2 Kan functioneel design de wereld veranderen?

3 Interface s FOLIO No 4 (2011) Welkom bij het bedrijf dat ervan overtuigd is dat functioneel design de wereld kan veranderen. Wij zijn Interface: een bedrijf dat al bijna 40 jaar wereldwijd opereert en op internationaal niveau denkt en actie onderneemt. Onze tapijttegels behoren tot de mooiste en duurzaamste tapijtontwerpen ter wereld. We zijn gepassioneerd over ons werk en zijn enorm trots op de duurzame oplossingen die wij bieden en de positieve invloed die wij daarmee hebben op de hele bedrijfstak. Alle dank hiervoor gaat uit naar de oprichter van ons bedrijf, Ray Anderson. Toen Ray nog leefde, leerde hij ons om onze overtuigingen ten volle te integreren in ons werk en ons leven. Heeft u na het lezen van deze informatie het gevoel dat wij hetzelfde over zaken denken als u, neem dan contact met ons op. U zult zich in goed gezelschap bevinden.

4 Wat is Interface voor bedrijf? Interface is wereldmarktleider in het ontwerpen en produceren van tapijttegels. Ons bedrijf heeft een reputatie hoog te houden; wij zijn namelijk een bedrijf met ideeën en lef. Het is een reputatie die wij hebben opgebouwd en in de toekomst zullen vasthouden. In 1973 werd Interface opgericht door Ray Anderson. Hij geloofde heilig in het wereldwijde potentieel van tapijttegels, en hij bouwde een bedrijf waar ruimte was voor talent. Samen met dit talent creëerde hij een visie voor alle lagen van het bedrijf, van management tot werkvloer. Binnen Interface is visionair denken geen uitzondering, maar regel.

5 Met het hoofd boven het maaiveld uit Bij Interface werken veel mensen met intellectuele moed en die waar nodig flink tegen de status quo schoppen. Mensen die innovatief en creatief zijn en zelfs ons nog verrassen. Wij zien design als een manier van denken op organisatieniveau en als een esthetisch credo voor onze producten. Wij staan voor onze klanten. We helpen klanten met het uiten van hun visie op design. Ons doel is verder te gaan dan uitstekende dienstverlening. Wij creëren een uitzonderlijke totaalervaring voor onze klanten, waar ter wereld ze ook zijn. Wij staan ook voor duurzaamheid. Dit lijkt tegenstrijdig in een olie-intensieve industrie als de onze, maar wij hebben duurzaamheid geïntegreerd in ons businessmodel. Nu is het onze tweede natuur geworden.

6 Innovatie, design, duurzaamheid, teamwork, technologie en flink wat lef. Dit zijn de bouwstenen van het Interface verhaal. Onze producten zouden best wel eens de meest intelligente vloerbedekkingen ter wereld kunnen zijn. Interface s The Positive Floor, Milan Design Week, Milan Triennale (2011)

7 We wonen waar we werken. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar Interface neemt hier een unieke positie mee in in de tapijtindustrie. Het is geen geringe opgave om daadwerkelijk wereldwijd te opereren, en op zes continenten kantoren en personeel paraat te hebben staan. Dienstverlening staat bij ons hoog in het vaandel en deze wereldwijde strategie hoort daarbij. Voor onze klanten wereldwijd betekent dit dat zij lokaal in hun eigen taal en in hun eigen cultuur geholpen kunnen worden. Omdat we wonen waar we werken en echt deel uitmaken van een gemeenschap, kunnen we er trots op zijn dat we ook hebben geïnvesteerd in het succes ervan. Wij voelen ons thuis in de hele wereld. Wij zijn overal thuis

8 Interface heeft wereldwijd het vertrouwen van klanten gewonnen. Of die klant nu een multinational is die op verschillende continenten actief is, of een lokaal bedrijf op zoek naar een uitstekende designpartner die de plaatselijke markt goed kent, wij maken voor hen het verschil. We bieden een inspirerende oplossing door lokale relaties en aanspreekpunten te hebben, maar toch een wereldwijde klantervaring te bieden. Oplossing betekent in ons geval een zakelijke relatie waarin samenwerking, toewijding, productiviteit en waardering centraal staan. Nauwe banden 6 continenten waar we werken. Productielocaties in Australië, China, Nederland, Thailand, Ierland en de Verenigde Staten. 47 showrooms waar onze producten bekeken kunnen worden. 40+ gesproken talen en dialecten bij het wereldwijde Interface-team.

9 Het bereiken van al onze doelen vraagt om innovatie. In onze bedrijfstak is innovatie net zo belangrijk als alle andere bouwstenen. Innovatie en creativiteit gaan hand in hand en helpen ons om de wensen van onze klanten en die van onszelf te overtreffen. Wij zeggen ja tegen het onbekende en verkennen verrassende paden op zoek naar iets nieuws. Ontdekkingen geven onze klanten nieuwe technologieën, vernieuwende looks en nog betere productprestaties.

10 verschuift De focus Het begon allemaal met een vraag voor Ray Anderson in Een klant vroeg naar het milieubeleid van Interface en Ray Anderson had eigenlijk geen bevredigend antwoord. Hij begon het probleem te benaderen als een ingenieur; met onderzoek en strategie. Betrokken en vastberaden veranderde hij ons bedrijfsmodel. Het resultaat betekende een enorme verandering; voor zowel ons bedrijf als voor de gehele industrie. Duurzaamheid staat tegenwoordig in elk bedrijf hoog op de agenda. Wij zijn trots op de rol die wij gespeeld hebben in deze mentaliteitsverandering. Voor Interface blijft duurzaamheid levenslang.

11 In 2000 begonnen we als eerste binnen onze bedrijfstak met het concept Biomimicry, een wetenschap die al bestudeerd werd door Da Vinci, de Wright Brothers en recentelijk Janine Benyus. Door te onderzoeken hoe de natuur bepaalde problemen oplost, vonden we inspiratie voor de ontwikkeling van esthetische en technische oplossingen die de tapijtindustrie weer op zijn kop zouden zetten. Hoe zou de natuur een tapijttegel ontwerpen? Een paar voorbeelden: het lijmloze installatiesysteem TacTiles TM werd geïnspireerd op de plakkerige hechtlamellen van een kleine gekko. Of onze eigen iconische Entropy -, een product met een inspirerend design die zo willekeurig is als de natuur zelf, speciaal ontworpen om materiaalverspilling tegen te gaan, en eenvoudig te installeren. Moeder natuur, bedankt voor al uw ideeën! De inspiratie is voor handen

12 Het begint bij schoonheid Sommige bedrijven gebruiken design alleen voor de oppervlakte, hoe iets eruit ziet. Voor ons gaat design veel verder. Het is een toezegging voor alle zaken die wij als organisatie en uiteindelijk u, als onze klant - belangrijk vinden aan ons bedrijf en onze producten. Omdat wij streven naar een totaalervaring voor de klant, hebben wij besloten dat design naast een visueel esthetische strategie ook een bedrijfsstrategie moet zijn. En juist daarom is Interface veel meer dan een mooi uiterlijk. Interface s SQ FT Magalog, Vol. 2 (2000)

13 Hoe maak je een klassieker? Het esthetische ontwerp van Interface is allesbehalve basic. We geven onze ogen goed de kost in de wereld van kunst, mode, media, technologie, reizen en educatie. Er is zoveel te leren en we willen er zeker van zijn dat elk Interface product ontwikkeld en relevant is. Wij helpen klanten om hun ideale ruimte te creëren en hun eigen visie op design te uiten. Wij geloven dat de resultaten van de spannende keuzes die we aanbieden, net zo gevarieerd zijn als de vele showrooms wereldwijd waar u onze producten vindt. Onze producten worden lokaal geproduceerd en gedistribueerd, zijn van hoge kwaliteit en ontworpen voor een lange levensduur met een visie op het milieu. Interface s SQ FT Magalog (1996)

14 Als u een bezoekje zou kunnen brengen aan de meest gerespecteerde klanten ter wereld, zou u ons werk in volle glorie kunnen aanschouwen. Met ons werk bedoelen we niet alleen onze producten, maar ook hoe zij de klant hebben geholpen hun eigen visie te uiten. Wij delen onze ideeën over design met onze klanten en helpen hen om hun eigen ideeën over schoonheid te uiten en functionaliteit scherp te stellen. Er zijn geen grenzen met onze inspiratie aan uw zijde. Interface s Ambiance Collection Catalogue (2010)

15 Wij weten heel goed Dat woorden niet precies kunnen beschrijven wie wij zijn. Dat alleen onze daden het ware bewijs vormen van onze kracht als zakenpartner, medewerker partij en creatieve geest. Vertrouwen en betrouwbaarheid moet je elke dag opnieuw verdienen in het zakenleven. Wij geloven Dat sommige mensen de gave hebben om in de toekomst te kijken. Ray Anderson was zo iemand. Wij geloven dat sommige bedrijven een verantwoordelijkheidsgevoel hebben dat verder gaat dan alleen de producten die zij verkopen. Tot slot geloven wij dat design voor sommige bedrijven een dusdanig belangrijke rol speelt in hun missie, dat het eigenlijk een tweede natuur is geworden. Interface is zo n bedrijf op beide fronten. En daarom passen we alle kennis en ideeën die we hebben toe in de samenwerking met u. Wij zijn Interface. Wij zijn: Design With Purpose.

16 1973 Ray Anderson geeft leiding aan een joint venture tussen het Britse Carpets International en een groep investeerders en produceert en verkoopt modulaire vloerbedekking in de Verenigde Staten. Het jonge bedrijf gaat van start met 15 medewerkers en een geavanceerde snij- en hechttechniek 1981 Gefrustreerd door de hoge kosten en beperkingen in ontwerp van printpatronen op fusion bonded - tapijt, kocht Interface in 1981 zijn eerste tuftmachine. Deze investering zorgt voor flexibelere ontwerpen, beter behoud van kleuren en patronen en een afname van het watergebruik. Zelfs voordat het begrip duurzaamheid opkwam, werden de principes ervan al toegepast bij Interface Interface neemt Carpets International uit Yorkshire over en zo ontstaat Interface UK We nemen het Nederlandse Heuga Holdings B.V. over, een bedrijf met tientallen jaren ervaring in het ontwerp van tapijttegels en productiefaciliteiten in Europa en Australië. Hiermee wordt Interface de grootste producent van tapijttegels ter wereld Met de aanschaf van een gespecialiseerde tuftmachine kunnen we reliëfontwerpen toevoegen aan ons portfolio. Door gebruik te maken van hoge en lage poolniveaus en geïntegreerde patronen, kunnen we veelzijdige producten maken die elkaar aanvullen We introduceren ReEntry, ons eigen tapijt terugnameprogramma. In de eerste 17 jaar dat het programma bestaat, heeft ReEntry wereldwijd al meer dan 113 miljoen kilo aan tapijt van de stortplaats gered. We starten met het afvalreductieprogramma QUEST (Quality Utilizing Employee Suggestions and Teamwork). Door gebruik te maken van ideeën van werknemers, bespaart Interface met dit programma miljoenen euro s die anders besteed zouden worden aan afvalverwerking Interface wordt als een van de eerste bedrijven officieel lid van de USGBC (U.S. Green Building Council) Ook op digitaal gebied was Interface zijn tijd ver vooruit en presenteerde als een van de eerste tapijtbedrijven wereldwijd het volledige productaanbod op internet. Op de site staan zoekcriteria, productspecificaties, installatiemethodes, foto s van producten en installatie, kleurcoördinaten en de mogelijkheid om stalen te bestellen Modulaire vloerbedekking groeit in populariteit en Interface bereikt een omzet van $ 11 miljoen. Carpets International wordt Interface Flooring Systems, Inc, en breidt zijn wereldwijde marktaandeel uit: in Canada wordt Compact Carpet overgenomen en in Noord-Ierland Tuca Tile. Ook besluit het groeiende bedrijf naar de beurs (NASDAQ) te gaan. Een klant vraagt ons wat Interface doet voor het milieu. Omdat we daar eigenlijk nog geen antwoord op konden geven, las Ray Anderson het boek The Ecology of Commerce van Paul Hawken. Ray stelt zichzelf een gedurfd doel: Interface mag niets uit de aarde halen wat onvervangbaar is. De eerste stap richting duurzaamheid werd daarmee gezet. We bedenken het concept laat een tegel een tegel zijn en ontwerpen tapijttegels die expres in kwartdraai of als parket geïnstalleerd kunnen worden Interface presenteert SQ FT, het eerste magalog in de tapijtindustrie. De ontwerpwereld is laaiend enthousiast over deze hippe kruising tussen een catalogus, een magazine en een staalboek. Interface start met een productiefaciliteit in Chonburi, Thailand om de Aziatische markt te kunnen bedienen.

17 2001 Interface introduceert GlasBac RE, een backing waarin een groot aandeel post-consumer gerecycled materiaal verwerkt is. Geen enkele andere producent gebruikt zoveel gerecycled materiaal Carpet America Recovery Effort roept ons uit tot Recycler of the Year. Interface Canada krijgt een platinum plaats in de Business Category van de Recycling Council van Ontario voor afvalreductie op provinciaal niveau. Ray Anderson wordt door Time Magazine uitgeroepen tot een van de Heroes of the Environment Interface opent The Awarehouse, een experience centre en showroom voor klanten waar onze producten op een spannende manier bekeken kunnen worden. In dit twee verdiepingen tellende pakhuis is het een en al strakke lijnen, industriële plafonds en handgemaakte materialen. Vaak worden hier designexposities gehouden en is er ruimte voor andere ideeën die relevant zijn voor de bedrijfstak We brengen het The Awarehouse naar Europa en openen in Nederland nog zo n bijzonder experience centre voor klanten in een gerenoveerde Heuga-fabriekshal in Scherpenzeel. Interface zal altijd vernieuwend blijven, zowel op het gebied van ontwerp als innovatie Geïnspireerd door het concept Biomimicry, gebruiken we de natuur als raadgever voor onze ontwerpen. Deze filosofie brengt producten als Entropy voort, een vloer die eenvoudig en richtingloos gelegd wordt, waardoor er minder restmateriaal overblijft Interface EU ontvangt de Queen s Award for Sustainable Development. In hetzelfde jaar wordt Interface lid van de Australische en Canadese Green Building Councils In dit jaar ontvangt Interface als eerste tapijtproducent een EPP (Environmentally Preferable Product)-certificaat voor zijn producten. Interface is het eerste bedrijf dat CO 2 -neutraal tapijt introduceert met het Cool Carpet -programma. We introduceren Cool Blue TM, een backing-technologie, waarmee we ons wat betreft primaire GlasBacREmaterialen langzamerhand minder afhankelijk maken van de olieindustrie; een systeem dat ons de flexibiliteit geeft om op zoek te gaan naar nieuwe hernieuwbare en herbruikbare grondstoffen. Interface is het eerste bedrijf in de tapijtindustrie dat een plaatsje heeft weten te bemachtigen in de Business Ethics Top 100 Corporate Citizens List. In de Amerikaanse stad LaGrange zijn we gestart met het gebruiken van afvalmaterialen voor onze elektriciteitsvoorziening. Methaangas van de lokale stortplaats wordt omgezet in groene energie. In dit jaar openden we ook onze eerste showroom in Azië. De showroom in Sjanghai kreeg een LEED Gold status (Leadership in Energy and Environment Design) We introduceren TacTiles, een geheel nieuwe manier van installeren. TacTiles heeft veel minder schadelijke gevolgen voor het milieu dan traditionele lijm. Na 12 jaar wordt de duurzaamheidmissie van Interface vernieuwd met het mantra Mission Zero, een eenvoudigere en menselijkere beschrijving voor onze inzet Doing well by doing good. Interface Canada wint de GLOBE Award for Corporate Competitiveness Met de introductie van het Convert designplatform zet Interface een belangrijke volgende stap in het streven naar een gesloten productiecirkel. Convert-stijlen worden ontworpen en geproduceerd met een vol spectrum aan postconsumer gerecycled materiaal type 6 of 6.6 nylonvezel en gerecyclede PVC backing van ReEntry Wij stellen alles in het werk om al onze producten wereldwijd te voorzien van Environmental Product Declarations (EPD s). Een EPD is een certificering door een externe partij waarmee klanten de milieu impact via een levenscyslusanalyse kunnen bekijken en vergelijken. Met de Tapestry -technologie kunnen wij tapijttegels produceren met de ongepolijste, stoere patronen en het luxe gevoel van een geweven tapijt, zonder in te leveren op duurzaamheid Fast Company magazine geeft Interface een plaats in zijn top 30 van bedrijven die door design gedreven worden, bedrijven die het snappen. Deze plaatsing zet ons in hetzelfde rijtje als o.a. Apple, Nike en Target. We maken onze reputatie als vernieuwend bedrijf waar door tapijttegels te introduceren die geproduceerd worden met 100% gerecycled garen. Daarnaast introduceren we SKY-TILES, een vernieuwende soort luchtvaarttapijttegel. Onze geliefde oprichter Ray Anderson overlijdt, omringd door zijn familie, in zijn huis in Atlanta. Maar zijn visie leeft voort, bij de Interface-partners wereldwijd, in het internationale zakenleven, bij de organisaties die duurzaamheid nastreven en nog veel verder.

18 U vindt ons wereldwijd Interface kantoren, showrooms en fabrieken Verenigde Staten Atlanta, Georgia Boston, Massachusetts Chicago, Illinois Dallas, Texas Houston, Texas LaGrange, Georgia Los Angeles, California New York, New York San Francisco, California Toledo, Ohio Washington D.C. Canada Belleville, Ontario Toronto, Ontario Vancouver, British Columbia Latijns-Amerika Mexico-stad, Mexico São Paulo, Brazilië Europa & Rusland Almaty, Kazachstan Athene, Griekenland Barcelona, Spanje Belgrado, Servië & Montenegro Bratislava, Slowakije Boekarest, Roemenië Boedapest, Hongarije Kopenhagen, Denemarken Craigavon, Noord-Ierland Dublin, Ierland Erlenbach, Zwitserland Espoo, Finland Halifax, Verenigd Koninkrijk Istanbul, Turkije Kaunas, Litouwen Kiev, Oekraïne Krefeld, Duitsland Lissabon, Portugal Londen, Verenigd Koninkrijk Madrid, Spanje Malmö, Zweden Milaan, Italië Minsk, Wit-Rusland Moskou, Rusland Oslo, Noorwegen Parijs, Frankrijk Praag, Tsjechië Reykjavik, IJsland Riga, Letland Sarajevo, Bosnië-Herzegovina Scherpenzeel, Nederland Skopje, Macedonië Skurup, Zweden Sofia, Bulgarije Stockholm, Zweden Tallinn, Estland Vilnius, Litouwen Wemmel, België Warschau, Polen Zagreb, Kroatië Midden-Oosten Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten Casablanca, Marokko Doha, Katar Dubai, Verenigde Arabische Emiraten Koeweit, Koeweit Manama, Bahrein Riyad, Saoedi-Arabië Tel Aviv, Israël India Bangalore, India Chennai, India Hyderabad, India Mumbai, India New Delhi, India Zuid-Afrika Kaapstad, Zuid-Afrika Johannesburg, Zuid-Afrika Azië Bangkok, Thailand Peking, China Chonburi, Thailand Hong Kong, China Ho Chi Minhstad, Vietnam Jakarta, Indonesië Kuala Lumpur, Maleisië Seoul, Zuid-Korea Sjanghai, China Singapore Taicang, China Taiwan, China Tokio, Japan Australië & Nieuw-Zeeland Adelaide, Zuid-Australië Leederville, West-Australië Milton, Queensland, Australië Picton, Australië Southbank, Victoria, Australië Surry Hills, New South Wales, Australië Auckland, Nieuw-Zeeland Hoofdkantoor Atlanta, Georgia, VS

19 Fabrieken 1. Chonburi, Thailand 2. Craigavon, Noord-Ierland 3. LaGrange & West Point, Georgia, VS 4. Taicang, China 5. Picton, Australië 6. Scherpenzeel, Nederland

20 Deze uitgave is geprint op Greencoat carbon gebalanceerd papier, gecertificeerd met FSC. De omslag is geprint op 80% postconsumer gerecycled papier en de overige pagina s op 100% postconsumer gerecycled papier. De CO2 uitstoot van de vervaardiging en distributie is gecompenseerd. Bij het printproces is 875 m2 van ernstig bedreigd tropisch woud op World Land Trust Balanced Paper Project locaties bespaard. FSC and World land trust logo Deze uitgave is geprint door Seacourt Ltd, waarbij het printproces de volgende eigenschappen heeft: Watervrij Alcoholvrij (geen vervangers gebruikt) CO2-neutraal 100% hernieuwbare energie Inkt op basis van plantaardige olie

21

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 27520 28 augustus 2015 Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 25 augustus 2015, nr. DCV/RL-0657/2015, tot

Nadere informatie

In welk land ligt Oslo? Noorwegen. Welk land is een eiland in de Noordelijke IJszee? IJsland Welke letter heeft die zee op de kaart?

In welk land ligt Oslo? Noorwegen. Welk land is een eiland in de Noordelijke IJszee? IJsland Welke letter heeft die zee op de kaart? N O P Thuistopo. Noem de letter en zeg welk land, welke zee of welke plaats het is. A = IJsland, B = Noorwegen, = Zweden, = inland, E = Rusland, = enemarken, G = Oslo, H = Stockholm, I = Helsinki, J =

Nadere informatie

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE Klein GROEP A Duitsland - Cuba 3-0 Wales - Chili 1-1 Kameroen - Finland 1-0 Duitsland - Wales 4-0 Chili - Kameroen 0-3 Cuba - Finland 1-0 Duitsland - Chili 4-0 Cuba - Kameroen 0-2 Wales - Finland 1-1 Duitsland

Nadere informatie

Overzicht Regio waar regionalisering geheel doorgevoerd is (stand januari 2014)

Overzicht Regio waar regionalisering geheel doorgevoerd is (stand januari 2014) Overzicht Regio waar regionalisering geheel doorgevoerd is (stand januari 2014) RSO NAC (Noord Amerika en Caribisch gebied) Washington Chicago C.G. Front office 2012 Mexico Front office 2012 Miami C.G.

Nadere informatie

Statistiek internationale kinderontvoering 2008

Statistiek internationale kinderontvoering 2008 Cijfers 8 Statistiek internationale kinderontvoering 8 Aantal zaken: Aantal betrokken kinderen: Aantal afgeronde zaken : Aantal kinderen in afgeronde zaken: Inkomende zaken: 59 76 44 57 Verzoeken teruggeleiding

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 22 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 20 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

Relumina. Het beste alternatief voor hogedrukkwikdamplampen

Relumina. Het beste alternatief voor hogedrukkwikdamplampen Relumina Het beste alternatief voor hogedrukkwikdamplampen Wat is ErP? Waarom Relumina? De wetgeving voor energiegerelateerde producten (ErP) werd in 29 ingevoerd met als doel de uitstoot van CO2 in de

Nadere informatie

Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Albanië dubbele 14-12-2001 22-07-2004 15-11-2005 Trb.2004, 281 Argentinië dubbele 04-03-1994 27-12-1996

Nadere informatie

Statistiek internationale kinderontvoering 2008

Statistiek internationale kinderontvoering 2008 Statistiek internationale kinderontvoering 8 Cijfers 8 Aantal zaken: Aantal betrokken kinderen: Aantal afgeronde zaken : Aantal kinderen in afgeronde zaken: Inkomende zaken: 59 76 44 57 Verzoeken teruggeleiding?

Nadere informatie

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2014-II

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2014-II nstituut voor de nationale rekeningen Statistiek buitenlandse handel Kwartaalbericht 2014- nstituut voor de nationale rekeningen Nationale Bank van België, Brussel Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie

Nederland 0,10 0,10. Internationaal 0,10 0,10. Alarmnummer 112 Gratis Gratis

Nederland 0,10 0,10. Internationaal 0,10 0,10. Alarmnummer 112 Gratis Gratis Tarievenkaart Starttarieven Doel Incl. btw Mobiel Nederland 0,10 0,10 Internationaal 0,10 0,10 Tarieven bellen binnen Nederland tarieven in euro/ minuut (doorberekend per hele minuut) Bestemming Incl.

Nadere informatie

Flanders Investment & Trade: uw partner voor internationaal ondernemen. Karla Laheye, Adviseur Internationaal Ondernemen

Flanders Investment & Trade: uw partner voor internationaal ondernemen. Karla Laheye, Adviseur Internationaal Ondernemen Flanders Investment & Trade: uw partner voor internationaal ondernemen Karla Laheye, Adviseur Internationaal Ondernemen 12-05 - 000532 Flanders Investment & Trade Opgericht bij decreet van 7 mei 2004 (BS,

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 10/11/2009 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Land Botswana 03/07/09 Herziene

Nadere informatie

nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen

nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen Ten gevolge van de

Nadere informatie

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland Kinderen moeten

Nadere informatie

uw partner bij het internationaal ondernemen

uw partner bij het internationaal ondernemen uw partner bij het internationaal ondernemen Koning Albert II-laan 37 BE-1030 BRUSSELS BELGIUM www.flandersinvestmentandtrade.be info@fitagency.be twitter.com/fitagency twitter.com/investflanders www.linkedin/groups

Nadere informatie

Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/07/2012 tot en met 31/08/2012

Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/07/2012 tot en met 31/08/2012 1 van 9 Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/07/2012 tot en met 31/08/2012 Dossier Land van Bestemming Controlelijst Categorie Controlelijst Subcategorie Bedrag ( ) 1 Rusland CAT00

Nadere informatie

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND Algerije http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-de-oases-van-de-sahara http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-tussen-de-kamelen-algerije

Nadere informatie

Bijlage. 3 - meename door moeder meename door beiden meename door derde(n)

Bijlage. 3 - meename door moeder meename door beiden meename door derde(n) Cijfers 22 Bijlage Cijfers 22 Aantal zaken Aantal afgeronde zaken Inkomende zaken: 49 24 Aantal betrokken kinderen: 65 33 Verzoeken teruggeleiding 2 47 22 meename door vader 3 meename door moeder 35 9

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTRIJK. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTRIJK. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTRIJK HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Kortrijk Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

Auteur. Federale Overheidsdienst Financiën. Onderwerp

Auteur. Federale Overheidsdienst Financiën.  Onderwerp Auteur Federale Overheidsdienst Financiën www.minfin.fgov.be Onderwerp Uitwisseling van bankinlichtingen. Kalender van (art. 26 OESO) 16 juli 2009 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen

Nadere informatie

Tarieven. Internationale Merken Overeenkomst Van Madrid En Protocol o.b.v. een Benelux Registratie

Tarieven. Internationale Merken Overeenkomst Van Madrid En Protocol o.b.v. een Benelux Registratie Tarieven Internationale Merken Overeenkomst Van Madrid En Protocol o.b.v. een Benelux Registratie MERKDEPOT Depot van een merk voor 1 t/m 3 klassen voor een periode van 10 jaar: Basisbedrag (eenmalig bedrag)

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen OOSTENDE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen OOSTENDE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen OOSTENDE HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Oostende Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

107.883 EUROPA - PUZZEL. Stuklijst. Aantal Afmetingen (mm)

107.883 EUROPA - PUZZEL. Stuklijst. Aantal Afmetingen (mm) 0.88 ROPA - PUZZEL Stuklijst Aantal Afmetingen (mm) MDF-plaat 0x0x, MDF-plaat bedrukt 0x0x, Houten bal met gat 0 Ø 0 Beuken rondhout Ø X 00 N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs.

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ARDOOIE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ARDOOIE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ARDOOIE HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Tielt Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen RUISELEDE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen RUISELEDE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen RUISELEDE HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Tielt Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

Iedereen West-Vlaams!

Iedereen West-Vlaams! Iedereen West-Vlaams! / start: 2009 / West-Vlaamse identiteit + trots op eigen regio / - campagne met niet-west-vlamingen - verkiezing West-Vlaams woord en West-Vlaamse uitdrukking die niet mogen verdwijnen

Nadere informatie

Lokale Coloplast kantoren

Lokale Coloplast kantoren Afrika Azië Australië Europa Noord Amerika Zuid Amerika Afrika Algerije (Frans, Arabisch) (gratis nummer*) +213 0560 16 50 18, +213 0560 16 59 59 dzconsumerservice@coloplast.com Congo, Egypte, Kenia, Marokko,

Nadere informatie

FACTSHEET PAPRIKA s en pepers

FACTSHEET PAPRIKA s en pepers AREAAL IN HA AATAL BEDRIJVEN EN PRODUCTIE IN 1000 TON Factsheet Paprika april 2017 Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com FACTSHEET PAPRIKA s en pepers PAPRIKA: HANDEL

Nadere informatie

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2013-I

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2013-I nstituut voor de nationale rekeningen Statistiek buitenlandse handel Kwartaalbericht 2013- nstituut voor de nationale rekeningen Nationale Bank van België, Brussel Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie

Tarieven Internationale registratie (Benelux basis) 2016

Tarieven Internationale registratie (Benelux basis) 2016 Tarieven Internationale registratie (Benelux basis) 2016 Nieuwe aanvrage tot registratie officiële taksen in totale kosten in * basisbedrag t/m 3 klassen 755 1055 toeslag merk in kleur 250 275 Vernieuwing

Nadere informatie

nr. 811 van TOM VAN GRIEKEN datum: 10 augustus 2015 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen die worden opgevoed in het buitenland

nr. 811 van TOM VAN GRIEKEN datum: 10 augustus 2015 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen die worden opgevoed in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 811 van TOM VAN GRIEKEN datum: 10 augustus 2015 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen die worden opgevoed in het buitenland

Nadere informatie

IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994

IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994 IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994 1 P.R. of China 317,601 2 United Kingdom 313,998 3 U.S. of America 303,541 4 Austria 300,036 5 Singapore 299,143 6 Korea 294,383 7 Chinese Taipei 292,39 8 Czech

Nadere informatie

Solcon Mobiel tarieven per 1 juni 2016

Solcon Mobiel tarieven per 1 juni 2016 Solcon Mobiel tarieven per 1 juni 2016 Solcon biedt Internetten, Bellen en SMS- en exclusief voor klanten. Met Solcon Mobiel betaalt u alleen naar uw werkelijk verbruik. Bovendien heeft u uw mobiele kosten

Nadere informatie

Welkom in de wereld van DHL. Inhoud

Welkom in de wereld van DHL. Inhoud Transittijden en tarieven Day Definite-services 2014 DHL Express 2 Welkom in de wereld van DHL DHL Express geeft u direct inzicht in de standaardtarieven en doorlooptijden die van toepassing zijn op uw

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 46290 2 september 2016 Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 19 augustus 2016, nr. DCV/RL-0147/2016, tot

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 33120 28 juni 2016 Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 17 juni 2016, nr. DCV/RL-0123/2016, tot aanwijzing

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 71004 27 december 2016 Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 16 december 2016, nummer DCV/RL-0167/2016, tot

Nadere informatie

Besluit van 23 november 1981, tot vaststelling van een nieuw Consulair besluit

Besluit van 23 november 1981, tot vaststelling van een nieuw Consulair besluit (Tekst geldend op: 20-08-2009) Besluit van 23 november 1981, tot vaststelling van een nieuw Consulair besluit Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 33528 29 november 2013 Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 21 november 2013, nr. MinBuZa.2013.326375 tot

Nadere informatie

Visumvereisten voor buitenlanders die Oekraïne betreden. Land Visum vereist / niet vereist Opmerking*

Visumvereisten voor buitenlanders die Oekraïne betreden. Land Visum vereist / niet vereist Opmerking* Visumvereisten voor buitenlanders die Oekraïne betreden Land Visum vereist / niet vereist Opmerking* 1. Oostenrijk Geen visum nodig voor een verblijf van 2. Afghanistan DP - houders van diplomatieke paspoorten

Nadere informatie

Oriënteringssessie Op Erasmus gaan: een vlag met vele ladingen. International Days 2015

Oriënteringssessie Op Erasmus gaan: een vlag met vele ladingen. International Days 2015 Oriënteringssessie Op Erasmus gaan: een vlag met vele ladingen International Days 2015 Op Erasmus gaan: wereldwijde mogelijkheden Binnen Europa: 32 landen: 28 EU landen, Turkije, IJsland, Noorwegen, FYROM

Nadere informatie

Thema 4 Platteland. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Landbouw. Subsidies van de EU. Onder de loep. Noordwest-Europa.

Thema 4 Platteland. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Landbouw. Subsidies van de EU. Onder de loep. Noordwest-Europa. Meander Samenvatting groep 7 Thema 4 Platteland Samenvatting Landbouw Boeren zijn door het gebruik van kunstmest en machines meer gaan produceren. Ook zijn ze zich steeds meer gaan specialiseren in één

Nadere informatie

4. Op deze manier lezen jullie ook de paragrafen Wandelgangenpolitiek en Obama and the Beast.

4. Op deze manier lezen jullie ook de paragrafen Wandelgangenpolitiek en Obama and the Beast. Tekst actief lezen 1. Jullie gaan in tweetallen de tekst Belangrijke wereldleiders in Nederland voor NSS 2014 lezen. Zorg dat jullie een pen of potlood bij de hand hebben. Jullie gaan om de beurt een stukje

Nadere informatie

Resultaten VVNH monitoring 2008

Resultaten VVNH monitoring 2008 Resultaten VVNH monitoring 2008 Resultaten totaal In totaal is er door de leden van de VVNH in 2008 iets minder dan 2,3 miljoen m 3 naaldhout, hardhout en plaatmateriaal door de respondenten geïmporteerd.

Nadere informatie

HERKOMST EN BESTEMMING GOEDEREN VIA ROTTERDAM

HERKOMST EN BESTEMMING GOEDEREN VIA ROTTERDAM Landen van Herkomst Agribulk Breakbulk Containers Ertsen Kolen LNG Minerale olie Overig droog Overig nat Ruwe olie TOTAAL Algerije 518 562 1.814 2.894 Angola 25 64 2.061 2.150 Argentinië 1.627 142 447

Nadere informatie

FACTSHEET CHAMPIGNONS

FACTSHEET CHAMPIGNONS AANTAL BEDRIJVEN M2 PER BEDRIJFl Factsheet champignons, mei 2017 FACTSHEET CHAMPIGNONS Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Internationale handel champignons onder druk

Nadere informatie

NZV LUSTRUM - De Veeteler in de Wereld

NZV LUSTRUM - De Veeteler in de Wereld NZV LUSTRUM - De Veeteler in de Wereld Frans Keurentjes Raad van Commissarissen / Bestuurslid FrieslandCampina 5 november 2015 Wereldwijd Europa Nederland Duitsland België Griekenland Hongarije Roemenië

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 25568 10 september 2014 Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 3 september 2014, met nr. DCM/RL-1120/2014

Nadere informatie

Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/01/2013 tot en met 31/01/2013

Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/01/2013 tot en met 31/01/2013 1 van 22 Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/01/2013 tot en met 31/01/2013 Dossier Land van Bestemming Land van Eindgebruik Controlelijst Categorie Controlelijst Subcategorie Bedrag

Nadere informatie

Handelsstromen Rozenstruiken 2009 / 14. Zoetermeer, Maart 2009 Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Afdeling Markt en Innovatie

Handelsstromen Rozenstruiken 2009 / 14. Zoetermeer, Maart 2009 Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Afdeling Markt en Innovatie Handelsstromen Rozenstruiken 2009 / 14 Zoetermeer, Maart 2009 Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Afdeling Markt en Innovatie Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 4323 18 februari 2014 Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 4 februari 2014, met nr. DCM/RL-0087/2014 tot

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ROESELARE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ROESELARE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ROESELARE HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Roeselare Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

Docentenvel opdracht 18 (De grote klimaat- en Europa- quiz)

Docentenvel opdracht 18 (De grote klimaat- en Europa- quiz) Docentenvel opdracht 18 (De grote klimaat- en Europa- quiz) Lees ter voorbereiding de volgende teksten en bekijk de vragen en antwoorden van de quiz. De juiste antwoorden zijn vetgedrukt. Wat wil en doet

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTEMARK. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTEMARK. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTEMARK Arrondissement Diksmuide HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen SPIERE-HELKIJN. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen SPIERE-HELKIJN. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen SPIERE-HELKIJN HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Kortrijk Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

RPM International Inc. Instructies hotline

RPM International Inc. Instructies hotline RPM International Inc. Instructies hotline Terwijl problemen inzake naleving vaak op lokaal niveau kunnen worden opgelost, biedt de hotline van RPM International Inc. ( RPM ) nog een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen LANGEMARK-POELKAPELLE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen LANGEMARK-POELKAPELLE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen LANGEMARK-POELKAPELLE HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Ieper Opsplitsing in

Nadere informatie

Opdracht 1: Gebruik kaart 1: Europa; Landen en hoofdsteden. Opdracht 2: Gebruik kaart 2: Europa; Wateren en gebergten.

Opdracht 1: Gebruik kaart 1: Europa; Landen en hoofdsteden. Opdracht 2: Gebruik kaart 2: Europa; Wateren en gebergten. 0 1 Werkblad: Geografie van Europa. Opdracht 1: Gebruik kaart 1: Europa; Landen en hoofdsteden. -a-geef de landen van Europa allemaal een eigen kleurtje. (je mag dezelfde kleur vaker gebruiken) -b-zet

Nadere informatie

Buon giorno Segafredo Zanetti

Buon giorno Segafredo Zanetti Buon giorno Segafredo Zanetti Internationale Segafredo Zanetti Group Wereldwijd opererend Italiaans familiebedrijf (Bologna) Opgericht in 1973 door de heer Massimo Zanetti 2.000 medewerkers Internationale

Nadere informatie

Rapport met betrekking tot informatieverzoeken van de overheid

Rapport met betrekking tot informatieverzoeken van de overheid Rapport met betrekking tot informatieverzoeken van de overheid juli - december Bij Apple nemen we onze inzet voor de privacy van onze klanten zeer serieus. We werken dan ook ontzettend hard om de veiligste

Nadere informatie

PT Marktbeeld Uien. Marktinformatie binnen- en buitenland

PT Marktbeeld Uien. Marktinformatie binnen- en buitenland Nummer 1, 12 februari 2010 Peter van der Salm 079-3470662 I. Beursprijzen PT Marktbeeld Uien Marktinformatie binnen- en buitenland Het jaar 2009 begon met lage uienprijzen, maar vanaf het voorjaar hebben

Nadere informatie

Europese feestdagen 2017

Europese feestdagen 2017 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 03-03 Denemarken

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 10209 27 februari 2017 Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 10 februari 2017, nummer DCV/RL-0279/2017, tot

Nadere informatie

Druiven: Ontwikkeling wereldhandel en aandeel Chili (export) en Nederland (import) 10%

Druiven: Ontwikkeling wereldhandel en aandeel Chili (export) en Nederland (import) 10% wereldhandel in 1000 ton Factsheet druiven oktober FACTSHEET DRUIVEN Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Groei wereldhandel in druiven, vooral nieuwe markten Zuid en

Nadere informatie

Beknopte nasslaggids Pro Focus 2202 Kleur

Beknopte nasslaggids Pro Focus 2202 Kleur Beknopte nasslaggids Pro Focus 2202 Kleur 2 Scanner aan- en uitzetten Mechanisch contact Stand-byschakelaar Array contact Transducers aansluiten Gebruik de groene stand-byschakelaar. Scanner aanzetten:

Nadere informatie

FACTSHEET FRESH VEGETABLES

FACTSHEET FRESH VEGETABLES miljoen dollar cq. 1000 ton Factsheet verse groenten januari 2016 FACTSHEET FRESH VEGETABLES Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com WERELDHANDEL VERSE GROENTEN IN 2015

Nadere informatie

Om te beginnen. Pro Focus UltraView. Deze handleiding is beschikbaar in verschillende talen op de website van BK Medical.

Om te beginnen. Pro Focus UltraView. Deze handleiding is beschikbaar in verschillende talen op de website van BK Medical. Om te beginnen Pro Focus UltraView Deze handleiding is beschikbaar in verschillende talen op de website van BK Medical. Ga naar: www.bkmed.com/customer service/user manuals Lees voordat u de scanner gebruikt

Nadere informatie

Zuivelproductie per land 2015 Dairy production by country

Zuivelproductie per land 2015 Dairy production by country Zuivelproductie per land 2015 Melkaanvoer en productie EU-28 2015 Milk deliveries and production EU-28 index: 2014=100 EU-28 jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec cumulatief index Melkaanvoer

Nadere informatie

Landen van Europa. IJSLAND Reykjavik NOORWEGEN DENE- MARKEN VERENIGD KONINKRIJK IERLAND POLEN DUITSLAND BELGIË TSJECHIË OOSTEN- RIJK FRANKRIJK ITALIË

Landen van Europa. IJSLAND Reykjavik NOORWEGEN DENE- MARKEN VERENIGD KONINKRIJK IERLAND POLEN DUITSLAND BELGIË TSJECHIË OOSTEN- RIJK FRANKRIJK ITALIË 1 met namen Landen van Europa IJSLAND Reykjavik ZWEDEN FINLAND NOORWEGEN Oslo Helsinki Stockholm IERLAND Dublin VERENIGD KONINKRIJK DENE- MARKEN Kopenhagen Londen Parijs NEDERLAND Brussel BELGIË Luxemburg

Nadere informatie

De buitenlandse handel van België - 2009 -

De buitenlandse handel van België - 2009 - De buitenlandse handel van België - 2009 - De buitenlandse handel van België in 2009 (Bron: NBB communautair concept*) Analyse van de cijfers van 2009 Zoals lang gevreesd, werden in 2009 de gevolgen van

Nadere informatie

Noem de letters H t/m J en zeg welke oceaan het is. H = de Grote Oceaan (Stille Oceaan), I = de Atlantische Oceaan, J = de Indische Oceaan

Noem de letters H t/m J en zeg welke oceaan het is. H = de Grote Oceaan (Stille Oceaan), I = de Atlantische Oceaan, J = de Indische Oceaan Thuistopo. Noem de letters A t/m G en zeg welk werelddeel het is. A = Noord-Amerika, B = Europa, C = Azië, D = Zuid-Amerika, E = Afrika, F = Australië, G = Zuidpool/Antarctica Noem de letters H t/m J en

Nadere informatie

kennis en economie 2013 statistische bijlage

kennis en economie 2013 statistische bijlage ICT, kennis en economie 2013 statistische bijlage ICT, kennis en economie 2013 statistische bijlage Deze bijlage bevat enkele tabellen met aanvullend cijfermateriaal bij de publicatie ICT, kennis en economie

Nadere informatie

DOCUMENTEN WETTIG VERBLIJF

DOCUMENTEN WETTIG VERBLIJF DOCUMENTEN WETTIG VERBLIJF Vanaf 1 september 2011 Moeten cursisten die voldaan hebben aan de deeltijdse leerplicht (18 jaar) bij inschrijving het bewijs leveren te beschikken over de Belgische nationaliteit

Nadere informatie

Ik ben een Europees burger. Ik kan het laten zien.

Ik ben een Europees burger. Ik kan het laten zien. Ik ben een Europees burger. Ik kan het laten zien. Ik heet Ik ben jaar. Ik woon.. Mijn school. @ELICIT AEDE-NL 03 Ik ken Europa. Ik ken Europa @ELICIT AEDE-NL 03 Ik ken Europa. De landen met hun hoofdsteden.

Nadere informatie

ENERGIEPRIORITEITEN VOOR EUROPA

ENERGIEPRIORITEITEN VOOR EUROPA ENERGIEPRIORITEITEN VOOR EUROPA Presentatie door de heer J.M. Barroso, Voorzitter van de Europese Commissie, voor de Europese Raad van 4 februari 2011 Inhoud 1 I. Waarom energiebeleid ertoe doet II. Waarom

Nadere informatie

Feiten & Cijfers bij de 96 ste Vierdaagse

Feiten & Cijfers bij de 96 ste Vierdaagse Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen Persbericht 2012.024 Nijmegen, 05 juli 2012 Feiten & Cijfers bij de 96 ste Vierdaagse stand per 5 juli 2012. 1. Barometergegevens 2011 2012 Aantal

Nadere informatie

Opmerking bij alle grafieken die volgen. In de statistieken zijn alleen de gegevens opgenomen van iedereen die zich heeft aangemeld.

Opmerking bij alle grafieken die volgen. In de statistieken zijn alleen de gegevens opgenomen van iedereen die zich heeft aangemeld. Statistieken 2014 98 ste Vierdaagse De limiet voor het aantal inschrijvingen is in 2014 gesteld op 46.000. In totaal zijn 7.844 personen uitgeloot voor de Vierdaagse. Barometer 2014 alle lopers % uitval

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8282 27 april 2012 Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 18 april 2012, nr. DJZ/BR/0368-2012, tot wijziging

Nadere informatie

Datum onderteken ing

Datum onderteken ing Datum onderteken ing Datum inwerkingtreding Land Status Vindplaats 1. Albanië In werking 15-04-1994 01-09-1995 1994, 145 2. Algerije In werking 20-03-1997 01-08-2008 2007, 079 3. Argentinië In werking

Nadere informatie

Een herstellende bijdrage leveren aan milieu en maatschappij. - met de natuur als mentor -

Een herstellende bijdrage leveren aan milieu en maatschappij. - met de natuur als mentor - Een herstellende bijdrage leveren aan milieu en maatschappij - met de natuur als mentor - KIVI 23 september 2014 Inclusief en circulair innoveren en co-creëren door te inspireren Geanne van Arkel Sustainable

Nadere informatie

Revisie van de Eurocodes

Revisie van de Eurocodes 1 Revisie van de Eurocodes Jan Gijsbers, TNO Voorzitter normcommissie TGB Betonconstructies Lid CEN/TC250/SC2 Eurocode Concrete structures 2 Inhoud presentatie Eurocodes en Europa Eurocodes in Nederland

Nadere informatie

ER MOET EEN BETERE MANIER ZIJN

ER MOET EEN BETERE MANIER ZIJN ER MOET EEN BETERE MANIER ZIJN EEN TRADITIE VAN INNOVATIE Het verhaal van Interface begint in 1973, wanneer oprichter Ray Anderson ziet dat de kantooromgeving ingrijpend aan het veranderen is en behoefte

Nadere informatie

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken De Nederlandse bancaire vorderingen 1 op het buitenland zijn onder invloed van de economische crisis en het uiteenvallen van ABN AMRO tussen

Nadere informatie

Bedrijfspresentatie 10-2011

Bedrijfspresentatie 10-2011 Bedrijfspresentatie 10-2011 Mohawk Over Mohawk MohawkIndustriesis marktleider in de sector van vloerbekleding in de US en biedt karpetten, tapijt, parket, laminaat, keramische tegels en vinyl aan. De groep

Nadere informatie

GROEI EXPORT AARBEIEN: WERELDWIJD ÈN NEDERLAND

GROEI EXPORT AARBEIEN: WERELDWIJD ÈN NEDERLAND PRODUCTIE IN 1000 TON EXPORT IN 1000 TON Factsheet aardbeien juni 2016 FACTSHEET AARDBEIEN Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com GROEI EXPORT AARBEIEN: WERELDWIJD ÈN

Nadere informatie

Arg Chi Ecu Sur Bol Ven Par Bra Uru Col Per

Arg Chi Ecu Sur Bol Ven Par Bra Uru Col Per Hoofdstuk 1 Argentinië Buenos Aires Lima Chili Brasilia Ecuador Suriname Santiago Bolivia Venezuela Paramaribo Paraquay Brazilië Caracas Uruquay Colombia Rio de Janeiro Bogota Peru São Paolo Argentinië

Nadere informatie

Drukhouding in change-over systemen. White paper

Drukhouding in change-over systemen. White paper Drukhouding in change-over systemen White paper Flamco B.V. oktober 2013 Drukhouding in change-over systemen Change-over systemen hebben de laatste jaren een grote opmars gemaakt, vooral in objecten waar

Nadere informatie

ErP FASE 3 EN HET EFFECT OP HID LAMPEN. De transitie naar energie-efficiënte verlichting

ErP FASE 3 EN HET EFFECT OP HID LAMPEN. De transitie naar energie-efficiënte verlichting ErP FASE 3 EN HET EFFECT OP HID LAMPEN De transitie naar energie-efficiënte verlichting Fase 3 van de ErP wetgeving (EC245/2009) start op 12 april 2017 en leidt tot de uitfasering van alle inefficiënte

Nadere informatie

Bijlage B4. Eerste treden op de arbeidsmarkt. Freek Bucx

Bijlage B4. Eerste treden op de arbeidsmarkt. Freek Bucx Bijlage B4 Eerste treden op de arbeidsmarkt Freek Bucx Inhoud Tabel B4.1... 3 Tabel B4.2... 4 Tabel B4.3... 5 Tabel B4.4... 6 Tabel B4.5... 7 Tabel B4.6... 8 Bijlage B4 Eerste treden op de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Ook Oranjeleeuwin Kirsten van de Ven verruilt binnen Zweden Tyresö voor LdB FC Malmö.

Ook Oranjeleeuwin Kirsten van de Ven verruilt binnen Zweden Tyresö voor LdB FC Malmö. Lieke Martens ook naar Zweden. Topclub Kopparbergs/Göteborg FC trekt na Manon Melis en Loes Geurts nu ook Lieke aan. De Zweedse club is blij: "Martens is een snelle en technische vleugelspeelster. Ze heeft

Nadere informatie

BOX 53/54/55. Deze 3dvd-box verschijnt in juni en neemt de kijker mee op een treinreis door o.a. Zwitserland, Groot-Brittannië en Duitsland.

BOX 53/54/55. Deze 3dvd-box verschijnt in juni en neemt de kijker mee op een treinreis door o.a. Zwitserland, Groot-Brittannië en Duitsland. RAIL AWAY Al meer dan 20 jaar is de serie Rail Away een begrip onder treinliefhebbers. De eerste uitzending vond plaats op 6 januari 1996 en sindsdien zijn er 25 seizoenen met meer dan 180 afleveringen

Nadere informatie

7,50 9,50 16,00 11,50 16,00 22,00 26,78 59,50 77,35

7,50 9,50 16,00 11,50 16,00 22,00 26,78 59,50 77,35 Posttarieven 2012 Post versturen binnen Nederland of naar het buitenland? Voor al uw postzaken hebben wij een passende oplossing. In deze folder vindt u de tarieven van onze meest gebruikte producten.

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen BRUGGE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen BRUGGE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen BRUGGE Arrondissement Brugge HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter

Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter 8:45 veld 1 poule 1 Nederland Frankrijk Men. Kouwenberg 8:45 veld 2 poule 2 Duitsland Spanje Men. Callaars 8:45 veld 3 poule 3 Rusland Malta Belle de Folter 8:45 veld 4 poule 3 Ijsland Noorwegen Tijs Hellegers

Nadere informatie

Inschrijformulier WK kwalificatiewedstrijden

Inschrijformulier WK kwalificatiewedstrijden W. van Beijsterveldt Rust 1 7-sep-12 Duitsland - Farëer Eilanden 3 0 9 0 2 7-sep Moldavië - Engeland 0 1 0 2 3 7-sep Wales - België 0 1 0 2 Groep A: Groep B: Groep C: 4 7-sep Bulgarije - Italië 0 1 1 3

Nadere informatie

I. OVEREENKOMSTEN. van dubbele belasting en tot het voorkomen van het ontgaan van belasting inzake belastingen naar het inkomen en naar het vermogen

I. OVEREENKOMSTEN. van dubbele belasting en tot het voorkomen van het ontgaan van belasting inzake belastingen naar het inkomen en naar het vermogen I. OVEREENKOMSTEN Overeenkomst tussen de Republiek Albanië en het Koninkrijk België tot het vermijden van dubbele belasting inzake belastingen naar het inkomen en naar het vermogen en tot het voorkomen

Nadere informatie

Thema 2 Om ons heen. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Landschappen. Klimaten. Samenwerking. de regering. Onder de loep.

Thema 2 Om ons heen. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Landschappen. Klimaten. Samenwerking. de regering. Onder de loep. Meander Samenvatting groep 7 Thema 2 Om ons heen Samenvatting Landschappen Landschappen in Europa zijn heel verschillend. Nederland is een heel vlak land. Frankrijk is een land met heuvels en bergen. Zweden

Nadere informatie