Kan functioneel design de wereld veranderen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kan functioneel design de wereld veranderen?"

Transcriptie

1

2 Kan functioneel design de wereld veranderen?

3 Interface s FOLIO No 4 (2011) Welkom bij het bedrijf dat ervan overtuigd is dat functioneel design de wereld kan veranderen. Wij zijn Interface: een bedrijf dat al bijna 40 jaar wereldwijd opereert en op internationaal niveau denkt en actie onderneemt. Onze tapijttegels behoren tot de mooiste en duurzaamste tapijtontwerpen ter wereld. We zijn gepassioneerd over ons werk en zijn enorm trots op de duurzame oplossingen die wij bieden en de positieve invloed die wij daarmee hebben op de hele bedrijfstak. Alle dank hiervoor gaat uit naar de oprichter van ons bedrijf, Ray Anderson. Toen Ray nog leefde, leerde hij ons om onze overtuigingen ten volle te integreren in ons werk en ons leven. Heeft u na het lezen van deze informatie het gevoel dat wij hetzelfde over zaken denken als u, neem dan contact met ons op. U zult zich in goed gezelschap bevinden.

4 Wat is Interface voor bedrijf? Interface is wereldmarktleider in het ontwerpen en produceren van tapijttegels. Ons bedrijf heeft een reputatie hoog te houden; wij zijn namelijk een bedrijf met ideeën en lef. Het is een reputatie die wij hebben opgebouwd en in de toekomst zullen vasthouden. In 1973 werd Interface opgericht door Ray Anderson. Hij geloofde heilig in het wereldwijde potentieel van tapijttegels, en hij bouwde een bedrijf waar ruimte was voor talent. Samen met dit talent creëerde hij een visie voor alle lagen van het bedrijf, van management tot werkvloer. Binnen Interface is visionair denken geen uitzondering, maar regel.

5 Met het hoofd boven het maaiveld uit Bij Interface werken veel mensen met intellectuele moed en die waar nodig flink tegen de status quo schoppen. Mensen die innovatief en creatief zijn en zelfs ons nog verrassen. Wij zien design als een manier van denken op organisatieniveau en als een esthetisch credo voor onze producten. Wij staan voor onze klanten. We helpen klanten met het uiten van hun visie op design. Ons doel is verder te gaan dan uitstekende dienstverlening. Wij creëren een uitzonderlijke totaalervaring voor onze klanten, waar ter wereld ze ook zijn. Wij staan ook voor duurzaamheid. Dit lijkt tegenstrijdig in een olie-intensieve industrie als de onze, maar wij hebben duurzaamheid geïntegreerd in ons businessmodel. Nu is het onze tweede natuur geworden.

6 Innovatie, design, duurzaamheid, teamwork, technologie en flink wat lef. Dit zijn de bouwstenen van het Interface verhaal. Onze producten zouden best wel eens de meest intelligente vloerbedekkingen ter wereld kunnen zijn. Interface s The Positive Floor, Milan Design Week, Milan Triennale (2011)

7 We wonen waar we werken. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar Interface neemt hier een unieke positie mee in in de tapijtindustrie. Het is geen geringe opgave om daadwerkelijk wereldwijd te opereren, en op zes continenten kantoren en personeel paraat te hebben staan. Dienstverlening staat bij ons hoog in het vaandel en deze wereldwijde strategie hoort daarbij. Voor onze klanten wereldwijd betekent dit dat zij lokaal in hun eigen taal en in hun eigen cultuur geholpen kunnen worden. Omdat we wonen waar we werken en echt deel uitmaken van een gemeenschap, kunnen we er trots op zijn dat we ook hebben geïnvesteerd in het succes ervan. Wij voelen ons thuis in de hele wereld. Wij zijn overal thuis

8 Interface heeft wereldwijd het vertrouwen van klanten gewonnen. Of die klant nu een multinational is die op verschillende continenten actief is, of een lokaal bedrijf op zoek naar een uitstekende designpartner die de plaatselijke markt goed kent, wij maken voor hen het verschil. We bieden een inspirerende oplossing door lokale relaties en aanspreekpunten te hebben, maar toch een wereldwijde klantervaring te bieden. Oplossing betekent in ons geval een zakelijke relatie waarin samenwerking, toewijding, productiviteit en waardering centraal staan. Nauwe banden 6 continenten waar we werken. Productielocaties in Australië, China, Nederland, Thailand, Ierland en de Verenigde Staten. 47 showrooms waar onze producten bekeken kunnen worden. 40+ gesproken talen en dialecten bij het wereldwijde Interface-team.

9 Het bereiken van al onze doelen vraagt om innovatie. In onze bedrijfstak is innovatie net zo belangrijk als alle andere bouwstenen. Innovatie en creativiteit gaan hand in hand en helpen ons om de wensen van onze klanten en die van onszelf te overtreffen. Wij zeggen ja tegen het onbekende en verkennen verrassende paden op zoek naar iets nieuws. Ontdekkingen geven onze klanten nieuwe technologieën, vernieuwende looks en nog betere productprestaties.

10 verschuift De focus Het begon allemaal met een vraag voor Ray Anderson in Een klant vroeg naar het milieubeleid van Interface en Ray Anderson had eigenlijk geen bevredigend antwoord. Hij begon het probleem te benaderen als een ingenieur; met onderzoek en strategie. Betrokken en vastberaden veranderde hij ons bedrijfsmodel. Het resultaat betekende een enorme verandering; voor zowel ons bedrijf als voor de gehele industrie. Duurzaamheid staat tegenwoordig in elk bedrijf hoog op de agenda. Wij zijn trots op de rol die wij gespeeld hebben in deze mentaliteitsverandering. Voor Interface blijft duurzaamheid levenslang.

11 In 2000 begonnen we als eerste binnen onze bedrijfstak met het concept Biomimicry, een wetenschap die al bestudeerd werd door Da Vinci, de Wright Brothers en recentelijk Janine Benyus. Door te onderzoeken hoe de natuur bepaalde problemen oplost, vonden we inspiratie voor de ontwikkeling van esthetische en technische oplossingen die de tapijtindustrie weer op zijn kop zouden zetten. Hoe zou de natuur een tapijttegel ontwerpen? Een paar voorbeelden: het lijmloze installatiesysteem TacTiles TM werd geïnspireerd op de plakkerige hechtlamellen van een kleine gekko. Of onze eigen iconische Entropy -, een product met een inspirerend design die zo willekeurig is als de natuur zelf, speciaal ontworpen om materiaalverspilling tegen te gaan, en eenvoudig te installeren. Moeder natuur, bedankt voor al uw ideeën! De inspiratie is voor handen

12 Het begint bij schoonheid Sommige bedrijven gebruiken design alleen voor de oppervlakte, hoe iets eruit ziet. Voor ons gaat design veel verder. Het is een toezegging voor alle zaken die wij als organisatie en uiteindelijk u, als onze klant - belangrijk vinden aan ons bedrijf en onze producten. Omdat wij streven naar een totaalervaring voor de klant, hebben wij besloten dat design naast een visueel esthetische strategie ook een bedrijfsstrategie moet zijn. En juist daarom is Interface veel meer dan een mooi uiterlijk. Interface s SQ FT Magalog, Vol. 2 (2000)

13 Hoe maak je een klassieker? Het esthetische ontwerp van Interface is allesbehalve basic. We geven onze ogen goed de kost in de wereld van kunst, mode, media, technologie, reizen en educatie. Er is zoveel te leren en we willen er zeker van zijn dat elk Interface product ontwikkeld en relevant is. Wij helpen klanten om hun ideale ruimte te creëren en hun eigen visie op design te uiten. Wij geloven dat de resultaten van de spannende keuzes die we aanbieden, net zo gevarieerd zijn als de vele showrooms wereldwijd waar u onze producten vindt. Onze producten worden lokaal geproduceerd en gedistribueerd, zijn van hoge kwaliteit en ontworpen voor een lange levensduur met een visie op het milieu. Interface s SQ FT Magalog (1996)

14 Als u een bezoekje zou kunnen brengen aan de meest gerespecteerde klanten ter wereld, zou u ons werk in volle glorie kunnen aanschouwen. Met ons werk bedoelen we niet alleen onze producten, maar ook hoe zij de klant hebben geholpen hun eigen visie te uiten. Wij delen onze ideeën over design met onze klanten en helpen hen om hun eigen ideeën over schoonheid te uiten en functionaliteit scherp te stellen. Er zijn geen grenzen met onze inspiratie aan uw zijde. Interface s Ambiance Collection Catalogue (2010)

15 Wij weten heel goed Dat woorden niet precies kunnen beschrijven wie wij zijn. Dat alleen onze daden het ware bewijs vormen van onze kracht als zakenpartner, medewerker partij en creatieve geest. Vertrouwen en betrouwbaarheid moet je elke dag opnieuw verdienen in het zakenleven. Wij geloven Dat sommige mensen de gave hebben om in de toekomst te kijken. Ray Anderson was zo iemand. Wij geloven dat sommige bedrijven een verantwoordelijkheidsgevoel hebben dat verder gaat dan alleen de producten die zij verkopen. Tot slot geloven wij dat design voor sommige bedrijven een dusdanig belangrijke rol speelt in hun missie, dat het eigenlijk een tweede natuur is geworden. Interface is zo n bedrijf op beide fronten. En daarom passen we alle kennis en ideeën die we hebben toe in de samenwerking met u. Wij zijn Interface. Wij zijn: Design With Purpose.

16 1973 Ray Anderson geeft leiding aan een joint venture tussen het Britse Carpets International en een groep investeerders en produceert en verkoopt modulaire vloerbedekking in de Verenigde Staten. Het jonge bedrijf gaat van start met 15 medewerkers en een geavanceerde snij- en hechttechniek 1981 Gefrustreerd door de hoge kosten en beperkingen in ontwerp van printpatronen op fusion bonded - tapijt, kocht Interface in 1981 zijn eerste tuftmachine. Deze investering zorgt voor flexibelere ontwerpen, beter behoud van kleuren en patronen en een afname van het watergebruik. Zelfs voordat het begrip duurzaamheid opkwam, werden de principes ervan al toegepast bij Interface Interface neemt Carpets International uit Yorkshire over en zo ontstaat Interface UK We nemen het Nederlandse Heuga Holdings B.V. over, een bedrijf met tientallen jaren ervaring in het ontwerp van tapijttegels en productiefaciliteiten in Europa en Australië. Hiermee wordt Interface de grootste producent van tapijttegels ter wereld Met de aanschaf van een gespecialiseerde tuftmachine kunnen we reliëfontwerpen toevoegen aan ons portfolio. Door gebruik te maken van hoge en lage poolniveaus en geïntegreerde patronen, kunnen we veelzijdige producten maken die elkaar aanvullen We introduceren ReEntry, ons eigen tapijt terugnameprogramma. In de eerste 17 jaar dat het programma bestaat, heeft ReEntry wereldwijd al meer dan 113 miljoen kilo aan tapijt van de stortplaats gered. We starten met het afvalreductieprogramma QUEST (Quality Utilizing Employee Suggestions and Teamwork). Door gebruik te maken van ideeën van werknemers, bespaart Interface met dit programma miljoenen euro s die anders besteed zouden worden aan afvalverwerking Interface wordt als een van de eerste bedrijven officieel lid van de USGBC (U.S. Green Building Council) Ook op digitaal gebied was Interface zijn tijd ver vooruit en presenteerde als een van de eerste tapijtbedrijven wereldwijd het volledige productaanbod op internet. Op de site staan zoekcriteria, productspecificaties, installatiemethodes, foto s van producten en installatie, kleurcoördinaten en de mogelijkheid om stalen te bestellen Modulaire vloerbedekking groeit in populariteit en Interface bereikt een omzet van $ 11 miljoen. Carpets International wordt Interface Flooring Systems, Inc, en breidt zijn wereldwijde marktaandeel uit: in Canada wordt Compact Carpet overgenomen en in Noord-Ierland Tuca Tile. Ook besluit het groeiende bedrijf naar de beurs (NASDAQ) te gaan. Een klant vraagt ons wat Interface doet voor het milieu. Omdat we daar eigenlijk nog geen antwoord op konden geven, las Ray Anderson het boek The Ecology of Commerce van Paul Hawken. Ray stelt zichzelf een gedurfd doel: Interface mag niets uit de aarde halen wat onvervangbaar is. De eerste stap richting duurzaamheid werd daarmee gezet. We bedenken het concept laat een tegel een tegel zijn en ontwerpen tapijttegels die expres in kwartdraai of als parket geïnstalleerd kunnen worden Interface presenteert SQ FT, het eerste magalog in de tapijtindustrie. De ontwerpwereld is laaiend enthousiast over deze hippe kruising tussen een catalogus, een magazine en een staalboek. Interface start met een productiefaciliteit in Chonburi, Thailand om de Aziatische markt te kunnen bedienen.

17 2001 Interface introduceert GlasBac RE, een backing waarin een groot aandeel post-consumer gerecycled materiaal verwerkt is. Geen enkele andere producent gebruikt zoveel gerecycled materiaal Carpet America Recovery Effort roept ons uit tot Recycler of the Year. Interface Canada krijgt een platinum plaats in de Business Category van de Recycling Council van Ontario voor afvalreductie op provinciaal niveau. Ray Anderson wordt door Time Magazine uitgeroepen tot een van de Heroes of the Environment Interface opent The Awarehouse, een experience centre en showroom voor klanten waar onze producten op een spannende manier bekeken kunnen worden. In dit twee verdiepingen tellende pakhuis is het een en al strakke lijnen, industriële plafonds en handgemaakte materialen. Vaak worden hier designexposities gehouden en is er ruimte voor andere ideeën die relevant zijn voor de bedrijfstak We brengen het The Awarehouse naar Europa en openen in Nederland nog zo n bijzonder experience centre voor klanten in een gerenoveerde Heuga-fabriekshal in Scherpenzeel. Interface zal altijd vernieuwend blijven, zowel op het gebied van ontwerp als innovatie Geïnspireerd door het concept Biomimicry, gebruiken we de natuur als raadgever voor onze ontwerpen. Deze filosofie brengt producten als Entropy voort, een vloer die eenvoudig en richtingloos gelegd wordt, waardoor er minder restmateriaal overblijft Interface EU ontvangt de Queen s Award for Sustainable Development. In hetzelfde jaar wordt Interface lid van de Australische en Canadese Green Building Councils In dit jaar ontvangt Interface als eerste tapijtproducent een EPP (Environmentally Preferable Product)-certificaat voor zijn producten. Interface is het eerste bedrijf dat CO 2 -neutraal tapijt introduceert met het Cool Carpet -programma. We introduceren Cool Blue TM, een backing-technologie, waarmee we ons wat betreft primaire GlasBacREmaterialen langzamerhand minder afhankelijk maken van de olieindustrie; een systeem dat ons de flexibiliteit geeft om op zoek te gaan naar nieuwe hernieuwbare en herbruikbare grondstoffen. Interface is het eerste bedrijf in de tapijtindustrie dat een plaatsje heeft weten te bemachtigen in de Business Ethics Top 100 Corporate Citizens List. In de Amerikaanse stad LaGrange zijn we gestart met het gebruiken van afvalmaterialen voor onze elektriciteitsvoorziening. Methaangas van de lokale stortplaats wordt omgezet in groene energie. In dit jaar openden we ook onze eerste showroom in Azië. De showroom in Sjanghai kreeg een LEED Gold status (Leadership in Energy and Environment Design) We introduceren TacTiles, een geheel nieuwe manier van installeren. TacTiles heeft veel minder schadelijke gevolgen voor het milieu dan traditionele lijm. Na 12 jaar wordt de duurzaamheidmissie van Interface vernieuwd met het mantra Mission Zero, een eenvoudigere en menselijkere beschrijving voor onze inzet Doing well by doing good. Interface Canada wint de GLOBE Award for Corporate Competitiveness Met de introductie van het Convert designplatform zet Interface een belangrijke volgende stap in het streven naar een gesloten productiecirkel. Convert-stijlen worden ontworpen en geproduceerd met een vol spectrum aan postconsumer gerecycled materiaal type 6 of 6.6 nylonvezel en gerecyclede PVC backing van ReEntry Wij stellen alles in het werk om al onze producten wereldwijd te voorzien van Environmental Product Declarations (EPD s). Een EPD is een certificering door een externe partij waarmee klanten de milieu impact via een levenscyslusanalyse kunnen bekijken en vergelijken. Met de Tapestry -technologie kunnen wij tapijttegels produceren met de ongepolijste, stoere patronen en het luxe gevoel van een geweven tapijt, zonder in te leveren op duurzaamheid Fast Company magazine geeft Interface een plaats in zijn top 30 van bedrijven die door design gedreven worden, bedrijven die het snappen. Deze plaatsing zet ons in hetzelfde rijtje als o.a. Apple, Nike en Target. We maken onze reputatie als vernieuwend bedrijf waar door tapijttegels te introduceren die geproduceerd worden met 100% gerecycled garen. Daarnaast introduceren we SKY-TILES, een vernieuwende soort luchtvaarttapijttegel. Onze geliefde oprichter Ray Anderson overlijdt, omringd door zijn familie, in zijn huis in Atlanta. Maar zijn visie leeft voort, bij de Interface-partners wereldwijd, in het internationale zakenleven, bij de organisaties die duurzaamheid nastreven en nog veel verder.

18 U vindt ons wereldwijd Interface kantoren, showrooms en fabrieken Verenigde Staten Atlanta, Georgia Boston, Massachusetts Chicago, Illinois Dallas, Texas Houston, Texas LaGrange, Georgia Los Angeles, California New York, New York San Francisco, California Toledo, Ohio Washington D.C. Canada Belleville, Ontario Toronto, Ontario Vancouver, British Columbia Latijns-Amerika Mexico-stad, Mexico São Paulo, Brazilië Europa & Rusland Almaty, Kazachstan Athene, Griekenland Barcelona, Spanje Belgrado, Servië & Montenegro Bratislava, Slowakije Boekarest, Roemenië Boedapest, Hongarije Kopenhagen, Denemarken Craigavon, Noord-Ierland Dublin, Ierland Erlenbach, Zwitserland Espoo, Finland Halifax, Verenigd Koninkrijk Istanbul, Turkije Kaunas, Litouwen Kiev, Oekraïne Krefeld, Duitsland Lissabon, Portugal Londen, Verenigd Koninkrijk Madrid, Spanje Malmö, Zweden Milaan, Italië Minsk, Wit-Rusland Moskou, Rusland Oslo, Noorwegen Parijs, Frankrijk Praag, Tsjechië Reykjavik, IJsland Riga, Letland Sarajevo, Bosnië-Herzegovina Scherpenzeel, Nederland Skopje, Macedonië Skurup, Zweden Sofia, Bulgarije Stockholm, Zweden Tallinn, Estland Vilnius, Litouwen Wemmel, België Warschau, Polen Zagreb, Kroatië Midden-Oosten Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten Casablanca, Marokko Doha, Katar Dubai, Verenigde Arabische Emiraten Koeweit, Koeweit Manama, Bahrein Riyad, Saoedi-Arabië Tel Aviv, Israël India Bangalore, India Chennai, India Hyderabad, India Mumbai, India New Delhi, India Zuid-Afrika Kaapstad, Zuid-Afrika Johannesburg, Zuid-Afrika Azië Bangkok, Thailand Peking, China Chonburi, Thailand Hong Kong, China Ho Chi Minhstad, Vietnam Jakarta, Indonesië Kuala Lumpur, Maleisië Seoul, Zuid-Korea Sjanghai, China Singapore Taicang, China Taiwan, China Tokio, Japan Australië & Nieuw-Zeeland Adelaide, Zuid-Australië Leederville, West-Australië Milton, Queensland, Australië Picton, Australië Southbank, Victoria, Australië Surry Hills, New South Wales, Australië Auckland, Nieuw-Zeeland Hoofdkantoor Atlanta, Georgia, VS

19 Fabrieken 1. Chonburi, Thailand 2. Craigavon, Noord-Ierland 3. LaGrange & West Point, Georgia, VS 4. Taicang, China 5. Picton, Australië 6. Scherpenzeel, Nederland

20 Deze uitgave is geprint op Greencoat carbon gebalanceerd papier, gecertificeerd met FSC. De omslag is geprint op 80% postconsumer gerecycled papier en de overige pagina s op 100% postconsumer gerecycled papier. De CO2 uitstoot van de vervaardiging en distributie is gecompenseerd. Bij het printproces is 875 m2 van ernstig bedreigd tropisch woud op World Land Trust Balanced Paper Project locaties bespaard. FSC and World land trust logo Deze uitgave is geprint door Seacourt Ltd, waarbij het printproces de volgende eigenschappen heeft: Watervrij Alcoholvrij (geen vervangers gebruikt) CO2-neutraal 100% hernieuwbare energie Inkt op basis van plantaardige olie

21

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 9/06/2009 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Brunei 30/04/09 Nieuwe Overeenkomst.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 27520 28 augustus 2015 Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 25 augustus 2015, nr. DCV/RL-0657/2015, tot

Nadere informatie

In welk land ligt Oslo? Noorwegen. Welk land is een eiland in de Noordelijke IJszee? IJsland Welke letter heeft die zee op de kaart?

In welk land ligt Oslo? Noorwegen. Welk land is een eiland in de Noordelijke IJszee? IJsland Welke letter heeft die zee op de kaart? N O P Thuistopo. Noem de letter en zeg welk land, welke zee of welke plaats het is. A = IJsland, B = Noorwegen, = Zweden, = inland, E = Rusland, = enemarken, G = Oslo, H = Stockholm, I = Helsinki, J =

Nadere informatie

Statistiek internationale kinderontvoering 2008

Statistiek internationale kinderontvoering 2008 Cijfers 8 Statistiek internationale kinderontvoering 8 Aantal zaken: Aantal betrokken kinderen: Aantal afgeronde zaken : Aantal kinderen in afgeronde zaken: Inkomende zaken: 59 76 44 57 Verzoeken teruggeleiding

Nadere informatie

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE Klein GROEP A Duitsland - Cuba 3-0 Wales - Chili 1-1 Kameroen - Finland 1-0 Duitsland - Wales 4-0 Chili - Kameroen 0-3 Cuba - Finland 1-0 Duitsland - Chili 4-0 Cuba - Kameroen 0-2 Wales - Finland 1-1 Duitsland

Nadere informatie

Overzicht Regio waar regionalisering geheel doorgevoerd is (stand januari 2014)

Overzicht Regio waar regionalisering geheel doorgevoerd is (stand januari 2014) Overzicht Regio waar regionalisering geheel doorgevoerd is (stand januari 2014) RSO NAC (Noord Amerika en Caribisch gebied) Washington Chicago C.G. Front office 2012 Mexico Front office 2012 Miami C.G.

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 22 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 2/02/2010 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Botswana 12/05/09 03/07/09

Nadere informatie

Statistiek internationale kinderontvoering 2008

Statistiek internationale kinderontvoering 2008 Statistiek internationale kinderontvoering 8 Cijfers 8 Aantal zaken: Aantal betrokken kinderen: Aantal afgeronde zaken : Aantal kinderen in afgeronde zaken: Inkomende zaken: 59 76 44 57 Verzoeken teruggeleiding?

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 20 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Albanië dubbele 14-12-2001 22-07-2004 15-11-2005 Trb.2004, 281 Argentinië dubbele 04-03-1994 27-12-1996

Nadere informatie

Relumina. Het beste alternatief voor hogedrukkwikdamplampen

Relumina. Het beste alternatief voor hogedrukkwikdamplampen Relumina Het beste alternatief voor hogedrukkwikdamplampen Wat is ErP? Waarom Relumina? De wetgeving voor energiegerelateerde producten (ErP) werd in 29 ingevoerd met als doel de uitstoot van CO2 in de

Nadere informatie

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2014-II

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2014-II nstituut voor de nationale rekeningen Statistiek buitenlandse handel Kwartaalbericht 2014- nstituut voor de nationale rekeningen Nationale Bank van België, Brussel Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 15/06/2010 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Barbados 08-12/02/10 11/02/10

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Verenigde Staten-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Verenigde Staten-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Verenigde Staten-Nederland 1 1. Goederenexport van de Verenigde Staten naar andere landen Tabel 1: Voornaamste exportpartners uit de Verenigde Staten (bedragen x 1.000 euro)

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Griekenland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Griekenland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Griekenland-Nederland 1 1. Goederenexport van Griekenland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Griekse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Nederland 0,10 0,10. Internationaal 0,10 0,10. Alarmnummer 112 Gratis Gratis

Nederland 0,10 0,10. Internationaal 0,10 0,10. Alarmnummer 112 Gratis Gratis Tarievenkaart Starttarieven Doel Incl. btw Mobiel Nederland 0,10 0,10 Internationaal 0,10 0,10 Tarieven bellen binnen Nederland tarieven in euro/ minuut (doorberekend per hele minuut) Bestemming Incl.

Nadere informatie

uw partner bij het internationaal ondernemen

uw partner bij het internationaal ondernemen uw partner bij het internationaal ondernemen Koning Albert II-laan 37 BE-1030 BRUSSELS BELGIUM www.flandersinvestmentandtrade.be info@fitagency.be twitter.com/fitagency twitter.com/investflanders www.linkedin/groups

Nadere informatie

SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen

SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen CBS April 2019 Inhoud Werkblad Inhoud Toelichting Toelichting bij de tabellen Tabel

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland 1 1. Goederenexport van Australië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Australische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

6,6. Werkstuk door een scholier 1980 woorden 16 november keer beoordeeld. Aardrijkskunde

6,6. Werkstuk door een scholier 1980 woorden 16 november keer beoordeeld. Aardrijkskunde Werkstuk door een scholier 1980 woorden 16 november 2006 6,6 197 keer beoordeeld Vak Methode Aardrijkskunde De Geo Inhoud: Voorwoord 3. - Wat verwachten we van dit werkstuk? - Hoe gaan we het aanpakken?

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zweden-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Zweden-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Zweden-Nederland 1 1. Goederenexport van Zweden naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Zweedse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Slowakije-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Slowakije-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Slowakije-Nederland 1 1. Goederenexport van Slowakije naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Slowaakse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Flanders Investment & Trade: uw partner voor internationaal ondernemen. Karla Laheye, Adviseur Internationaal Ondernemen

Flanders Investment & Trade: uw partner voor internationaal ondernemen. Karla Laheye, Adviseur Internationaal Ondernemen Flanders Investment & Trade: uw partner voor internationaal ondernemen Karla Laheye, Adviseur Internationaal Ondernemen 12-05 - 000532 Flanders Investment & Trade Opgericht bij decreet van 7 mei 2004 (BS,

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Bulgarije-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Bulgarije-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Bulgarije-Nederland 1 1. Goederenexport van Bulgarije naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Bulgaarse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Luxemburg-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Luxemburg-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Luxemburg-Nederland 1 1. Goederenexport van Luxemburg naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Luxemburgse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers België-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers België-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers België-Nederland 1 1. Goederenexport van België naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Belgische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Italië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Italië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Italië-Nederland 1 1. Goederenexport van Italië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Italiaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Frankrijk-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Frankrijk-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Frankrijk-Nederland 1 1. Goederenexport van Frankrijk naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Franse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Noorwegen-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Noorwegen-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Noorwegen-Nederland 1 1. Goederenexport van Noorwegen naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Noorse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Duitsland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Duitsland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Duitsland-Nederland 1 1. Goederenexport van Duitsland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Duitse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland 1 1. Goederenexport van Canada naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Canadese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Polen-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Polen-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Polen-Nederland 1 1. Goederenexport van Polen naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Polen exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT IN 2015

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 10/11/2009 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Land Botswana 03/07/09 Herziene

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Mexico-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Mexico-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Mexico-Nederland 1 1. Goederenexport van Mexico naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Mexicaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Vietnam-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Vietnam-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Vietnam-Nederland 1 1. Goederenexport van Vietnam naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Vietnamese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Hongkong-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Hongkong-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Hongkong-Nederland 1 1. Goederenexport van Hongkong naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Hongkongse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Saoedi-Arabië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Saoedi-Arabië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Saoedi-Arabië-Nederland 1 1. Goederenexport van Saoedi-Arabië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Saoudi-Arabische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Egypte-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Egypte-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Egypte-Nederland 1 1. Goederenexport van Egypte naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Egyptische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Rusland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Rusland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Rusland-Nederland 1 1. Goederenexport van Rusland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Russische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Hongarije-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Hongarije-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Hongarije-Nederland 1 1. Goederenexport van Hongarije naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Hongaarse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Israël-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Israël-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Israël-Nederland 1 1. Goederenexport van Israël naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Israëlische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Ivoorkust-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Ivoorkust-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Ivoorkust-Nederland 1 1. Goederenexport van Ivoorkust naar andere landen Tabel 1: Voornaamste exportpartners Ivoorkust (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1 1. Goederenexport van Tunesië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Tunesische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Portugal-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Portugal-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Portugal-Nederland 1 1. Goederenexport van Portugal naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Portugese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Kroatië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Kroatië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Kroatië-Nederland 1 1. Goederenexport van Kroatië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Kroatische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Nigeria-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Nigeria-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Nigeria-Nederland 1 1. Goederenexport van Nigeria naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Nigeriaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1 1. Goederenexport van Tunesië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Tunesische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Chili-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Chili-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Chili-Nederland 1 1. Goederenexport van Chili naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Chileense exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Algerije-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Algerije-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Algerije-Nederland 1 1. Goederenexport van Algerije naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Algerijnse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen

nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen Ten gevolge van de

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers China-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers China-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers China-Nederland 1 1. Goederenexport van China naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Chinese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT IN

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Pakistan-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Pakistan-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Pakistan-Nederland 1 1. Goederenexport van Pakistan naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Pakistaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Indonesië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Indonesië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Indonesië-Nederland 1 1. Goederenexport van Indonesië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Indonesische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Marokko-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Marokko-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Marokko-Nederland 1 1. Goederenexport van Marokko naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Marokkaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Libië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Libië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Libië-Nederland 1 1. Goederenexport van Libië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Libische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT IN

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Verenigde Arabische Emiraten- Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Verenigde Arabische Emiraten- Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Verenigde Arabische Emiraten- Nederland 1 1. Goederenexport van de Verenigde Arabische Emiraten naar andere landen Tabel 1: Voornaamste exportpartners van de Verenigde Arabische

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Turkije-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Turkije-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Turkije-Nederland 1 1. Goederenexport van Turkije naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Turkse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland Kinderen moeten

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Singapore-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Singapore-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Singapore-Nederland 1 1. Goederenexport van Singapore naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Singaporese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Estland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Estland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Estland-Nederland 1 1. Goederenexport van Estland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Estse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Vietnam-Nederland mei 2019

Handels- en investeringscijfers Vietnam-Nederland mei 2019 Handels- en investeringscijfers Vietnam-Nederland mei 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Rijstvelden in de provincie Hà Giang, Vietnam - Pixabay Wat kunt

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Colombia-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Colombia-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Colombia-Nederland 1 1. Goederenexport van Colombia naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Colombiaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland

nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland Kinderen moeten

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland 1 1. Goederenexport van Brazilië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Braziliaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Ghana-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Ghana-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Ghana-Nederland 1 1. Goederenexport van Ghana naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Ghanese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT IN

Nadere informatie

Bijlage. 3 - meename door moeder meename door beiden meename door derde(n)

Bijlage. 3 - meename door moeder meename door beiden meename door derde(n) Cijfers 22 Bijlage Cijfers 22 Aantal zaken Aantal afgeronde zaken Inkomende zaken: 49 24 Aantal betrokken kinderen: 65 33 Verzoeken teruggeleiding 2 47 22 meename door vader 3 meename door moeder 35 9

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Iran-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Iran-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Iran-Nederland 1 1. Goederenexport van Iran naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Iraanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT IN 2014

Nadere informatie

Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/07/2012 tot en met 31/08/2012

Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/07/2012 tot en met 31/08/2012 1 van 9 Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/07/2012 tot en met 31/08/2012 Dossier Land van Bestemming Controlelijst Categorie Controlelijst Subcategorie Bedrag ( ) 1 Rusland CAT00

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zuid-Korea-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Zuid-Korea-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Zuid-Korea-Nederland 1 1. Goederenexport van Zuid-Korea naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Zuid-Koreaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro). Bron: International

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland 1 1. Goederenexport van Zuid-Afrika naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Zuid-Afrikaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN

Nadere informatie

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND Algerije http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-de-oases-van-de-sahara http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-tussen-de-kamelen-algerije

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland mei 2019

Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland mei 2019 Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland mei 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dan Pretoria, Zuid -Afrika Wat kunt u verwachten bij deze

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Denemarken-Nederland april 2019

Handels- en investeringscijfers Denemarken-Nederland april 2019 Handels- en investeringscijfers Denemarken-Nederland april 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Nyhavn in Kopenhagen, Denemarken Wat kunt u verwachten bij

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART CANADA

HANDLEIDING SIM KAART CANADA HANDLEIDING SIM KAART CANADA Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Benin-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Benin-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Benin-Nederland 1 1. Goederenexport van Benin naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Beninse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT IN

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland maart 2019

Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland maart 2019 Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland maart 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Skyline Calgary, Canada Wat kunt u verwachten bij deze handelscijfers:

Nadere informatie

Tarieven. Internationale Merken Overeenkomst Van Madrid En Protocol o.b.v. een Benelux Registratie

Tarieven. Internationale Merken Overeenkomst Van Madrid En Protocol o.b.v. een Benelux Registratie Tarieven Internationale Merken Overeenkomst Van Madrid En Protocol o.b.v. een Benelux Registratie MERKDEPOT Depot van een merk voor 1 t/m 3 klassen voor een periode van 10 jaar: Basisbedrag (eenmalig bedrag)

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Kenia-Nederland juli 2019

Handels- en investeringscijfers Kenia-Nederland juli 2019 Handels- en investeringscijfers Kenia-Nederland juli 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. David Mark via Pixabay Nairobi, Kenia Wat kunt u verwachten bij

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland mei 2019

Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland mei 2019 Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland mei 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Orange Opera House Wat kunt u verwachten bij deze handelscijfers:

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTRIJK. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTRIJK. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTRIJK HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Kortrijk Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

Auteur. Federale Overheidsdienst Financiën. Onderwerp

Auteur. Federale Overheidsdienst Financiën.  Onderwerp Auteur Federale Overheidsdienst Financiën www.minfin.fgov.be Onderwerp Uitwisseling van bankinlichtingen. Kalender van (art. 26 OESO) 16 juli 2009 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Verenigd Koninkrijk-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Verenigd Koninkrijk-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Verenigd Koninkrijk-Nederland 1 1. Goederenexport van het Verenigd Koninkrijk naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Britse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Spanje-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Spanje-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Spanje-Nederland 1 1. Goederenexport van Spanje naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Spaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Welkom in de wereld van DHL. Inhoud

Welkom in de wereld van DHL. Inhoud Transittijden en tarieven Day Definite-services 2014 DHL Express 2 Welkom in de wereld van DHL DHL Express geeft u direct inzicht in de standaardtarieven en doorlooptijden die van toepassing zijn op uw

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen OOSTENDE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen OOSTENDE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen OOSTENDE HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Oostende Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

107.883 EUROPA - PUZZEL. Stuklijst. Aantal Afmetingen (mm)

107.883 EUROPA - PUZZEL. Stuklijst. Aantal Afmetingen (mm) 0.88 ROPA - PUZZEL Stuklijst Aantal Afmetingen (mm) MDF-plaat 0x0x, MDF-plaat bedrukt 0x0x, Houten bal met gat 0 Ø 0 Beuken rondhout Ø X 00 N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs.

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ARDOOIE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ARDOOIE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ARDOOIE HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Tielt Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

Iedereen West-Vlaams!

Iedereen West-Vlaams! Iedereen West-Vlaams! / start: 2009 / West-Vlaamse identiteit + trots op eigen regio / - campagne met niet-west-vlamingen - verkiezing West-Vlaams woord en West-Vlaamse uitdrukking die niet mogen verdwijnen

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers België-Nederland juni 2019

Handels- en investeringscijfers België-Nederland juni 2019 Handels- en investeringscijfers België-Nederland juni 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. David Mark via Pixabay - brouwerij, België Wat kunt u verwachten

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen RUISELEDE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen RUISELEDE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen RUISELEDE HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Tielt Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

SIM KAART USA UNLIMITED

SIM KAART USA UNLIMITED SIM KAART USA UNLIMITED Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm

Nadere informatie

Lokale Coloplast kantoren

Lokale Coloplast kantoren Afrika Azië Australië Europa Noord Amerika Zuid Amerika Afrika Algerije (Frans, Arabisch) (gratis nummer*) +213 0560 16 50 18, +213 0560 16 59 59 dzconsumerservice@coloplast.com Congo, Egypte, Kenia, Marokko,

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zwitserland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Zwitserland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Zwitserland-Nederland 1 1. Goederenexport van Zwitserland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Zwitserse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 71004 27 december 2016 Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 16 december 2016, nummer DCV/RL-0167/2016, tot

Nadere informatie

FACTSHEET PAPRIKA s en pepers

FACTSHEET PAPRIKA s en pepers AREAAL IN HA AATAL BEDRIJVEN EN PRODUCTIE IN 1000 TON Factsheet Paprika april 2017 Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com FACTSHEET PAPRIKA s en pepers PAPRIKA: HANDEL

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland mei 2019

Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland mei 2019 Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland mei 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Thaysey Pixabay, Brazilië Wat kunt u verwachten bij deze handelscijfers:

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Ierland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Ierland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Ierland-Nederland 1 1. Goederenexport van Ierland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Ierse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Solcon Mobiel tarieven per 1 juni 2016

Solcon Mobiel tarieven per 1 juni 2016 Solcon Mobiel tarieven per 1 juni 2016 Solcon biedt Internetten, Bellen en SMS- en exclusief voor klanten. Met Solcon Mobiel betaalt u alleen naar uw werkelijk verbruik. Bovendien heeft u uw mobiele kosten

Nadere informatie

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2013-I

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2013-I nstituut voor de nationale rekeningen Statistiek buitenlandse handel Kwartaalbericht 2013- nstituut voor de nationale rekeningen Nationale Bank van België, Brussel Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie