Kan functioneel design de wereld veranderen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kan functioneel design de wereld veranderen?"

Transcriptie

1

2 Kan functioneel design de wereld veranderen?

3 Interface s FOLIO No 4 (2011) Welkom bij het bedrijf dat ervan overtuigd is dat functioneel design de wereld kan veranderen. Wij zijn Interface: een bedrijf dat al bijna 40 jaar wereldwijd opereert en op internationaal niveau denkt en actie onderneemt. Onze tapijttegels behoren tot de mooiste en duurzaamste tapijtontwerpen ter wereld. We zijn gepassioneerd over ons werk en zijn enorm trots op de duurzame oplossingen die wij bieden en de positieve invloed die wij daarmee hebben op de hele bedrijfstak. Alle dank hiervoor gaat uit naar de oprichter van ons bedrijf, Ray Anderson. Toen Ray nog leefde, leerde hij ons om onze overtuigingen ten volle te integreren in ons werk en ons leven. Heeft u na het lezen van deze informatie het gevoel dat wij hetzelfde over zaken denken als u, neem dan contact met ons op. U zult zich in goed gezelschap bevinden.

4 Wat is Interface voor bedrijf? Interface is wereldmarktleider in het ontwerpen en produceren van tapijttegels. Ons bedrijf heeft een reputatie hoog te houden; wij zijn namelijk een bedrijf met ideeën en lef. Het is een reputatie die wij hebben opgebouwd en in de toekomst zullen vasthouden. In 1973 werd Interface opgericht door Ray Anderson. Hij geloofde heilig in het wereldwijde potentieel van tapijttegels, en hij bouwde een bedrijf waar ruimte was voor talent. Samen met dit talent creëerde hij een visie voor alle lagen van het bedrijf, van management tot werkvloer. Binnen Interface is visionair denken geen uitzondering, maar regel.

5 Met het hoofd boven het maaiveld uit Bij Interface werken veel mensen met intellectuele moed en die waar nodig flink tegen de status quo schoppen. Mensen die innovatief en creatief zijn en zelfs ons nog verrassen. Wij zien design als een manier van denken op organisatieniveau en als een esthetisch credo voor onze producten. Wij staan voor onze klanten. We helpen klanten met het uiten van hun visie op design. Ons doel is verder te gaan dan uitstekende dienstverlening. Wij creëren een uitzonderlijke totaalervaring voor onze klanten, waar ter wereld ze ook zijn. Wij staan ook voor duurzaamheid. Dit lijkt tegenstrijdig in een olie-intensieve industrie als de onze, maar wij hebben duurzaamheid geïntegreerd in ons businessmodel. Nu is het onze tweede natuur geworden.

6 Innovatie, design, duurzaamheid, teamwork, technologie en flink wat lef. Dit zijn de bouwstenen van het Interface verhaal. Onze producten zouden best wel eens de meest intelligente vloerbedekkingen ter wereld kunnen zijn. Interface s The Positive Floor, Milan Design Week, Milan Triennale (2011)

7 We wonen waar we werken. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar Interface neemt hier een unieke positie mee in in de tapijtindustrie. Het is geen geringe opgave om daadwerkelijk wereldwijd te opereren, en op zes continenten kantoren en personeel paraat te hebben staan. Dienstverlening staat bij ons hoog in het vaandel en deze wereldwijde strategie hoort daarbij. Voor onze klanten wereldwijd betekent dit dat zij lokaal in hun eigen taal en in hun eigen cultuur geholpen kunnen worden. Omdat we wonen waar we werken en echt deel uitmaken van een gemeenschap, kunnen we er trots op zijn dat we ook hebben geïnvesteerd in het succes ervan. Wij voelen ons thuis in de hele wereld. Wij zijn overal thuis

8 Interface heeft wereldwijd het vertrouwen van klanten gewonnen. Of die klant nu een multinational is die op verschillende continenten actief is, of een lokaal bedrijf op zoek naar een uitstekende designpartner die de plaatselijke markt goed kent, wij maken voor hen het verschil. We bieden een inspirerende oplossing door lokale relaties en aanspreekpunten te hebben, maar toch een wereldwijde klantervaring te bieden. Oplossing betekent in ons geval een zakelijke relatie waarin samenwerking, toewijding, productiviteit en waardering centraal staan. Nauwe banden 6 continenten waar we werken. Productielocaties in Australië, China, Nederland, Thailand, Ierland en de Verenigde Staten. 47 showrooms waar onze producten bekeken kunnen worden. 40+ gesproken talen en dialecten bij het wereldwijde Interface-team.

9 Het bereiken van al onze doelen vraagt om innovatie. In onze bedrijfstak is innovatie net zo belangrijk als alle andere bouwstenen. Innovatie en creativiteit gaan hand in hand en helpen ons om de wensen van onze klanten en die van onszelf te overtreffen. Wij zeggen ja tegen het onbekende en verkennen verrassende paden op zoek naar iets nieuws. Ontdekkingen geven onze klanten nieuwe technologieën, vernieuwende looks en nog betere productprestaties.

10 verschuift De focus Het begon allemaal met een vraag voor Ray Anderson in Een klant vroeg naar het milieubeleid van Interface en Ray Anderson had eigenlijk geen bevredigend antwoord. Hij begon het probleem te benaderen als een ingenieur; met onderzoek en strategie. Betrokken en vastberaden veranderde hij ons bedrijfsmodel. Het resultaat betekende een enorme verandering; voor zowel ons bedrijf als voor de gehele industrie. Duurzaamheid staat tegenwoordig in elk bedrijf hoog op de agenda. Wij zijn trots op de rol die wij gespeeld hebben in deze mentaliteitsverandering. Voor Interface blijft duurzaamheid levenslang.

11 In 2000 begonnen we als eerste binnen onze bedrijfstak met het concept Biomimicry, een wetenschap die al bestudeerd werd door Da Vinci, de Wright Brothers en recentelijk Janine Benyus. Door te onderzoeken hoe de natuur bepaalde problemen oplost, vonden we inspiratie voor de ontwikkeling van esthetische en technische oplossingen die de tapijtindustrie weer op zijn kop zouden zetten. Hoe zou de natuur een tapijttegel ontwerpen? Een paar voorbeelden: het lijmloze installatiesysteem TacTiles TM werd geïnspireerd op de plakkerige hechtlamellen van een kleine gekko. Of onze eigen iconische Entropy -, een product met een inspirerend design die zo willekeurig is als de natuur zelf, speciaal ontworpen om materiaalverspilling tegen te gaan, en eenvoudig te installeren. Moeder natuur, bedankt voor al uw ideeën! De inspiratie is voor handen

12 Het begint bij schoonheid Sommige bedrijven gebruiken design alleen voor de oppervlakte, hoe iets eruit ziet. Voor ons gaat design veel verder. Het is een toezegging voor alle zaken die wij als organisatie en uiteindelijk u, als onze klant - belangrijk vinden aan ons bedrijf en onze producten. Omdat wij streven naar een totaalervaring voor de klant, hebben wij besloten dat design naast een visueel esthetische strategie ook een bedrijfsstrategie moet zijn. En juist daarom is Interface veel meer dan een mooi uiterlijk. Interface s SQ FT Magalog, Vol. 2 (2000)

13 Hoe maak je een klassieker? Het esthetische ontwerp van Interface is allesbehalve basic. We geven onze ogen goed de kost in de wereld van kunst, mode, media, technologie, reizen en educatie. Er is zoveel te leren en we willen er zeker van zijn dat elk Interface product ontwikkeld en relevant is. Wij helpen klanten om hun ideale ruimte te creëren en hun eigen visie op design te uiten. Wij geloven dat de resultaten van de spannende keuzes die we aanbieden, net zo gevarieerd zijn als de vele showrooms wereldwijd waar u onze producten vindt. Onze producten worden lokaal geproduceerd en gedistribueerd, zijn van hoge kwaliteit en ontworpen voor een lange levensduur met een visie op het milieu. Interface s SQ FT Magalog (1996)

14 Als u een bezoekje zou kunnen brengen aan de meest gerespecteerde klanten ter wereld, zou u ons werk in volle glorie kunnen aanschouwen. Met ons werk bedoelen we niet alleen onze producten, maar ook hoe zij de klant hebben geholpen hun eigen visie te uiten. Wij delen onze ideeën over design met onze klanten en helpen hen om hun eigen ideeën over schoonheid te uiten en functionaliteit scherp te stellen. Er zijn geen grenzen met onze inspiratie aan uw zijde. Interface s Ambiance Collection Catalogue (2010)

15 Wij weten heel goed Dat woorden niet precies kunnen beschrijven wie wij zijn. Dat alleen onze daden het ware bewijs vormen van onze kracht als zakenpartner, medewerker partij en creatieve geest. Vertrouwen en betrouwbaarheid moet je elke dag opnieuw verdienen in het zakenleven. Wij geloven Dat sommige mensen de gave hebben om in de toekomst te kijken. Ray Anderson was zo iemand. Wij geloven dat sommige bedrijven een verantwoordelijkheidsgevoel hebben dat verder gaat dan alleen de producten die zij verkopen. Tot slot geloven wij dat design voor sommige bedrijven een dusdanig belangrijke rol speelt in hun missie, dat het eigenlijk een tweede natuur is geworden. Interface is zo n bedrijf op beide fronten. En daarom passen we alle kennis en ideeën die we hebben toe in de samenwerking met u. Wij zijn Interface. Wij zijn: Design With Purpose.

16 1973 Ray Anderson geeft leiding aan een joint venture tussen het Britse Carpets International en een groep investeerders en produceert en verkoopt modulaire vloerbedekking in de Verenigde Staten. Het jonge bedrijf gaat van start met 15 medewerkers en een geavanceerde snij- en hechttechniek 1981 Gefrustreerd door de hoge kosten en beperkingen in ontwerp van printpatronen op fusion bonded - tapijt, kocht Interface in 1981 zijn eerste tuftmachine. Deze investering zorgt voor flexibelere ontwerpen, beter behoud van kleuren en patronen en een afname van het watergebruik. Zelfs voordat het begrip duurzaamheid opkwam, werden de principes ervan al toegepast bij Interface Interface neemt Carpets International uit Yorkshire over en zo ontstaat Interface UK We nemen het Nederlandse Heuga Holdings B.V. over, een bedrijf met tientallen jaren ervaring in het ontwerp van tapijttegels en productiefaciliteiten in Europa en Australië. Hiermee wordt Interface de grootste producent van tapijttegels ter wereld Met de aanschaf van een gespecialiseerde tuftmachine kunnen we reliëfontwerpen toevoegen aan ons portfolio. Door gebruik te maken van hoge en lage poolniveaus en geïntegreerde patronen, kunnen we veelzijdige producten maken die elkaar aanvullen We introduceren ReEntry, ons eigen tapijt terugnameprogramma. In de eerste 17 jaar dat het programma bestaat, heeft ReEntry wereldwijd al meer dan 113 miljoen kilo aan tapijt van de stortplaats gered. We starten met het afvalreductieprogramma QUEST (Quality Utilizing Employee Suggestions and Teamwork). Door gebruik te maken van ideeën van werknemers, bespaart Interface met dit programma miljoenen euro s die anders besteed zouden worden aan afvalverwerking Interface wordt als een van de eerste bedrijven officieel lid van de USGBC (U.S. Green Building Council) Ook op digitaal gebied was Interface zijn tijd ver vooruit en presenteerde als een van de eerste tapijtbedrijven wereldwijd het volledige productaanbod op internet. Op de site staan zoekcriteria, productspecificaties, installatiemethodes, foto s van producten en installatie, kleurcoördinaten en de mogelijkheid om stalen te bestellen Modulaire vloerbedekking groeit in populariteit en Interface bereikt een omzet van $ 11 miljoen. Carpets International wordt Interface Flooring Systems, Inc, en breidt zijn wereldwijde marktaandeel uit: in Canada wordt Compact Carpet overgenomen en in Noord-Ierland Tuca Tile. Ook besluit het groeiende bedrijf naar de beurs (NASDAQ) te gaan. Een klant vraagt ons wat Interface doet voor het milieu. Omdat we daar eigenlijk nog geen antwoord op konden geven, las Ray Anderson het boek The Ecology of Commerce van Paul Hawken. Ray stelt zichzelf een gedurfd doel: Interface mag niets uit de aarde halen wat onvervangbaar is. De eerste stap richting duurzaamheid werd daarmee gezet. We bedenken het concept laat een tegel een tegel zijn en ontwerpen tapijttegels die expres in kwartdraai of als parket geïnstalleerd kunnen worden Interface presenteert SQ FT, het eerste magalog in de tapijtindustrie. De ontwerpwereld is laaiend enthousiast over deze hippe kruising tussen een catalogus, een magazine en een staalboek. Interface start met een productiefaciliteit in Chonburi, Thailand om de Aziatische markt te kunnen bedienen.

17 2001 Interface introduceert GlasBac RE, een backing waarin een groot aandeel post-consumer gerecycled materiaal verwerkt is. Geen enkele andere producent gebruikt zoveel gerecycled materiaal Carpet America Recovery Effort roept ons uit tot Recycler of the Year. Interface Canada krijgt een platinum plaats in de Business Category van de Recycling Council van Ontario voor afvalreductie op provinciaal niveau. Ray Anderson wordt door Time Magazine uitgeroepen tot een van de Heroes of the Environment Interface opent The Awarehouse, een experience centre en showroom voor klanten waar onze producten op een spannende manier bekeken kunnen worden. In dit twee verdiepingen tellende pakhuis is het een en al strakke lijnen, industriële plafonds en handgemaakte materialen. Vaak worden hier designexposities gehouden en is er ruimte voor andere ideeën die relevant zijn voor de bedrijfstak We brengen het The Awarehouse naar Europa en openen in Nederland nog zo n bijzonder experience centre voor klanten in een gerenoveerde Heuga-fabriekshal in Scherpenzeel. Interface zal altijd vernieuwend blijven, zowel op het gebied van ontwerp als innovatie Geïnspireerd door het concept Biomimicry, gebruiken we de natuur als raadgever voor onze ontwerpen. Deze filosofie brengt producten als Entropy voort, een vloer die eenvoudig en richtingloos gelegd wordt, waardoor er minder restmateriaal overblijft Interface EU ontvangt de Queen s Award for Sustainable Development. In hetzelfde jaar wordt Interface lid van de Australische en Canadese Green Building Councils In dit jaar ontvangt Interface als eerste tapijtproducent een EPP (Environmentally Preferable Product)-certificaat voor zijn producten. Interface is het eerste bedrijf dat CO 2 -neutraal tapijt introduceert met het Cool Carpet -programma. We introduceren Cool Blue TM, een backing-technologie, waarmee we ons wat betreft primaire GlasBacREmaterialen langzamerhand minder afhankelijk maken van de olieindustrie; een systeem dat ons de flexibiliteit geeft om op zoek te gaan naar nieuwe hernieuwbare en herbruikbare grondstoffen. Interface is het eerste bedrijf in de tapijtindustrie dat een plaatsje heeft weten te bemachtigen in de Business Ethics Top 100 Corporate Citizens List. In de Amerikaanse stad LaGrange zijn we gestart met het gebruiken van afvalmaterialen voor onze elektriciteitsvoorziening. Methaangas van de lokale stortplaats wordt omgezet in groene energie. In dit jaar openden we ook onze eerste showroom in Azië. De showroom in Sjanghai kreeg een LEED Gold status (Leadership in Energy and Environment Design) We introduceren TacTiles, een geheel nieuwe manier van installeren. TacTiles heeft veel minder schadelijke gevolgen voor het milieu dan traditionele lijm. Na 12 jaar wordt de duurzaamheidmissie van Interface vernieuwd met het mantra Mission Zero, een eenvoudigere en menselijkere beschrijving voor onze inzet Doing well by doing good. Interface Canada wint de GLOBE Award for Corporate Competitiveness Met de introductie van het Convert designplatform zet Interface een belangrijke volgende stap in het streven naar een gesloten productiecirkel. Convert-stijlen worden ontworpen en geproduceerd met een vol spectrum aan postconsumer gerecycled materiaal type 6 of 6.6 nylonvezel en gerecyclede PVC backing van ReEntry Wij stellen alles in het werk om al onze producten wereldwijd te voorzien van Environmental Product Declarations (EPD s). Een EPD is een certificering door een externe partij waarmee klanten de milieu impact via een levenscyslusanalyse kunnen bekijken en vergelijken. Met de Tapestry -technologie kunnen wij tapijttegels produceren met de ongepolijste, stoere patronen en het luxe gevoel van een geweven tapijt, zonder in te leveren op duurzaamheid Fast Company magazine geeft Interface een plaats in zijn top 30 van bedrijven die door design gedreven worden, bedrijven die het snappen. Deze plaatsing zet ons in hetzelfde rijtje als o.a. Apple, Nike en Target. We maken onze reputatie als vernieuwend bedrijf waar door tapijttegels te introduceren die geproduceerd worden met 100% gerecycled garen. Daarnaast introduceren we SKY-TILES, een vernieuwende soort luchtvaarttapijttegel. Onze geliefde oprichter Ray Anderson overlijdt, omringd door zijn familie, in zijn huis in Atlanta. Maar zijn visie leeft voort, bij de Interface-partners wereldwijd, in het internationale zakenleven, bij de organisaties die duurzaamheid nastreven en nog veel verder.

18 U vindt ons wereldwijd Interface kantoren, showrooms en fabrieken Verenigde Staten Atlanta, Georgia Boston, Massachusetts Chicago, Illinois Dallas, Texas Houston, Texas LaGrange, Georgia Los Angeles, California New York, New York San Francisco, California Toledo, Ohio Washington D.C. Canada Belleville, Ontario Toronto, Ontario Vancouver, British Columbia Latijns-Amerika Mexico-stad, Mexico São Paulo, Brazilië Europa & Rusland Almaty, Kazachstan Athene, Griekenland Barcelona, Spanje Belgrado, Servië & Montenegro Bratislava, Slowakije Boekarest, Roemenië Boedapest, Hongarije Kopenhagen, Denemarken Craigavon, Noord-Ierland Dublin, Ierland Erlenbach, Zwitserland Espoo, Finland Halifax, Verenigd Koninkrijk Istanbul, Turkije Kaunas, Litouwen Kiev, Oekraïne Krefeld, Duitsland Lissabon, Portugal Londen, Verenigd Koninkrijk Madrid, Spanje Malmö, Zweden Milaan, Italië Minsk, Wit-Rusland Moskou, Rusland Oslo, Noorwegen Parijs, Frankrijk Praag, Tsjechië Reykjavik, IJsland Riga, Letland Sarajevo, Bosnië-Herzegovina Scherpenzeel, Nederland Skopje, Macedonië Skurup, Zweden Sofia, Bulgarije Stockholm, Zweden Tallinn, Estland Vilnius, Litouwen Wemmel, België Warschau, Polen Zagreb, Kroatië Midden-Oosten Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten Casablanca, Marokko Doha, Katar Dubai, Verenigde Arabische Emiraten Koeweit, Koeweit Manama, Bahrein Riyad, Saoedi-Arabië Tel Aviv, Israël India Bangalore, India Chennai, India Hyderabad, India Mumbai, India New Delhi, India Zuid-Afrika Kaapstad, Zuid-Afrika Johannesburg, Zuid-Afrika Azië Bangkok, Thailand Peking, China Chonburi, Thailand Hong Kong, China Ho Chi Minhstad, Vietnam Jakarta, Indonesië Kuala Lumpur, Maleisië Seoul, Zuid-Korea Sjanghai, China Singapore Taicang, China Taiwan, China Tokio, Japan Australië & Nieuw-Zeeland Adelaide, Zuid-Australië Leederville, West-Australië Milton, Queensland, Australië Picton, Australië Southbank, Victoria, Australië Surry Hills, New South Wales, Australië Auckland, Nieuw-Zeeland Hoofdkantoor Atlanta, Georgia, VS

19 Fabrieken 1. Chonburi, Thailand 2. Craigavon, Noord-Ierland 3. LaGrange & West Point, Georgia, VS 4. Taicang, China 5. Picton, Australië 6. Scherpenzeel, Nederland

20 Deze uitgave is geprint op Greencoat carbon gebalanceerd papier, gecertificeerd met FSC. De omslag is geprint op 80% postconsumer gerecycled papier en de overige pagina s op 100% postconsumer gerecycled papier. De CO2 uitstoot van de vervaardiging en distributie is gecompenseerd. Bij het printproces is 875 m2 van ernstig bedreigd tropisch woud op World Land Trust Balanced Paper Project locaties bespaard. FSC and World land trust logo Deze uitgave is geprint door Seacourt Ltd, waarbij het printproces de volgende eigenschappen heeft: Watervrij Alcoholvrij (geen vervangers gebruikt) CO2-neutraal 100% hernieuwbare energie Inkt op basis van plantaardige olie

21

De toekomst verzekeren. Samenvatting jaarverslag 2011 Atradius N.V.

De toekomst verzekeren. Samenvatting jaarverslag 2011 Atradius N.V. De toekomst verzekeren Samenvatting jaarverslag 2011 Atradius N.V. Samenvatting jaarverslag 2011 Atradius N.V. De afgelopen vijf jaar in cijfers Atradius N.V. Alle cijfers conform IFRS Noten 2011 2010

Nadere informatie

Business IT & Management

Business IT & Management Business IT & Management Assessmentrapport Starbucks & Great Outdoors Auteur: Opdrachtgever: Studentnummer: Sander Voskuilen Starbucks & Great Outdoors 13039261 Blok, course: Plaats, Datum BIM- E, Business

Nadere informatie

Company review 2013. Progressing together. See what counts.

Company review 2013. Progressing together. See what counts. Progressing together See what counts. Zien wat er echt toe doet In 2014 hebben we onze merknaam veranderd van De Lage Landen naar DLL. Een belangrijke stap op onze weg naar wereldwijd succes. We zijn uitgegroeid

Nadere informatie

Rusland Jekaterinenburg. China. Yantai. Koeweit Koeweit. Bahrein Manama VAE Sharjah VAE Abu Dhabi Oman Masqat. Qatar Salwa. India Nashik India Mumbai

Rusland Jekaterinenburg. China. Yantai. Koeweit Koeweit. Bahrein Manama VAE Sharjah VAE Abu Dhabi Oman Masqat. Qatar Salwa. India Nashik India Mumbai Een reis door de 1 Hoofdkantoor Hoofdvestiging Voorraadpunt + Hoofdvestiging Voorraadpunt + Productie + Hoofdvestiging Voorraadpunt + Productie Productie Hempel is opgericht in 1915 door JC Hempel, die

Nadere informatie

2point. the. Wij snappen als klein land dat we ons moeten onderscheiden van de rest om succesvol te zijn

2point. the. Wij snappen als klein land dat we ons moeten onderscheiden van de rest om succesvol te zijn Focus Momentum in het oosten Technologie Infratects: marktleider met groeiambities Report TelecityGroup datacenters belangrijk onderdeel van de digitale economie In gesprek met Gouden handjes en knappe

Nadere informatie

PUrMo en WilliAM WilSon, een SterKe PArtnerSHiP

PUrMo en WilliAM WilSon, een SterKe PArtnerSHiP nummer 02 Mei 2013 T H E F A C E S B E H I N D T H E B R A N D PUrMo en WilliAM WilSon, een SterKe PArtnerSHiP Robin Mackinlay Deputy Managing Director William Wilson een nieuw HooFDStUK Hans Sohlström

Nadere informatie

People Performance. Voorjaar 2010. Prestatiegericht sturen: niet zo makkelijk als het lijkt. Bonus anno 2010

People Performance. Voorjaar 2010. Prestatiegericht sturen: niet zo makkelijk als het lijkt. Bonus anno 2010 & People Performance Voorjaar 2010 People & Performance is een uitgave van Hay Group en verschijnt 4 keer per jaar Prestatiegericht sturen: niet zo makkelijk als het lijkt Bonus anno 2010 Stedin: investeren

Nadere informatie

Realities. Om hoogwaardige producten te kunnen ontwikkelen, moet je alles in dienst stellen van de visie die je hebt. Zakendoen over de grens

Realities. Om hoogwaardige producten te kunnen ontwikkelen, moet je alles in dienst stellen van de visie die je hebt. Zakendoen over de grens Deutsche Bank Realities De financiële aspecten van zakendoen Zakendoen over de grens Deutsche Bank biedt optimale bancaire oplossingen De lessen van Gerritse (AFM) Transparantie is het begin van elke oplossing

Nadere informatie

Europa mei 2014. Vignale. exclusieve modellijnen op Salone del Mobile in Milaan. Verder: overzicht van de belangrijkste Europese markten

Europa mei 2014. Vignale. exclusieve modellijnen op Salone del Mobile in Milaan. Verder: overzicht van de belangrijkste Europese markten Ford Europa mei 2014 Vignale exclusieve modellijnen op Salone del Mobile in Milaan Verder: overzicht van de belangrijkste Europese markten FORD FESTIVITEITEN IN HET TEKEN VAN DE MUSTANG De UEFA Champions

Nadere informatie

2thepoint. www.telecitygroup.nl 2thePoint is het relatiemagazine van TelecityGroup Nederland jaargang 8, nummer 2, najaar 2013

2thepoint. www.telecitygroup.nl 2thePoint is het relatiemagazine van TelecityGroup Nederland jaargang 8, nummer 2, najaar 2013 Partners tot hun recht laten komen en dan samen iets moois maken, dan heb je veel meer lol met elkaar. Laurent Lenne, CEO Spax Solution en zeiler The Great Cup For the English version of this magazine,

Nadere informatie

WTC THE HAGUE INTERNATIONAL TRADE & INVESTMENT GALA. in de regio Den Haag REGIONALE PRIJSWINNAARS MET ENTHOUSIASME, AMBITIE EN IDEALISME

WTC THE HAGUE INTERNATIONAL TRADE & INVESTMENT GALA. in de regio Den Haag REGIONALE PRIJSWINNAARS MET ENTHOUSIASME, AMBITIE EN IDEALISME -WORLD TRADE CENTER THE HAGUE- #03, FEBRUARI 2014 in de regio Den Haag REGIONALE PRIJSWINNAARS MET ENTHOUSIASME, AMBITIE EN IDEALISME WTC THE HAGUE INTERNATIONAL TRADE & INVESTMENT GALA THE HAGUE YOUR

Nadere informatie

2thepoint. Je moet erg goed zijn in een bepaald aspect van de markt.

2thepoint. Je moet erg goed zijn in een bepaald aspect van de markt. Je moet erg goed zijn in een bepaald aspect van de markt. Edward Asscher, President van Royal Asscher For the English version of this magazine, please refer to www.telecitygroup.nl 2thepoint www.telecitygroup.nl

Nadere informatie

trends voor 2013 de samenleving is klaar voor de circulaire economie Nederlandse bedrijfsleven

trends voor 2013 de samenleving is klaar voor de circulaire economie Nederlandse bedrijfsleven trends voor 2013 1. MVO wordt serious business 2. Het bedrijf van de toekomst is een glazen huis 3. Ontwikkelingslanden groeimarkt voor Nederlands bedrijfsleven 4. Niet-financiële waarden worden geld waard

Nadere informatie

Samen sterk. Corporate Social Responsibility verslag 2008

Samen sterk. Corporate Social Responsibility verslag 2008 Samen sterk Corporate Social Responsibility verslag 2008 Inhoud pagina Samen sterk 1 Onze headlines in 2008 2 Totstandkoming en leeswijzer 3 De scope van dit verslag 4 Onze prestaties en ambities 5 1.

Nadere informatie

IKEA: Uitbreiden door franchising op de Zuid-Amerikaanse markt?

IKEA: Uitbreiden door franchising op de Zuid-Amerikaanse markt? Extra casestudy deel III IKEA: Uitbreiden door franchising op de Zuid-Amerikaanse markt? Begin 2007 maakt Ingvar Kamprad, oprichter van de Zweedse meubelgigant IKEA, zich zorgen; hij vindt dat 'zijn' bedrijf

Nadere informatie

Colofon Het E-handboek Wie is Wie in internationaal ondernemen is een publicatie van Ondernemen.in BV

Colofon Het E-handboek Wie is Wie in internationaal ondernemen is een publicatie van Ondernemen.in BV ZOMER2014 U kijkt naar de 9 e editie van het Ondernemen.in E-handboek Wie is Wie in internationaal ondernemen. Twee keer per jaar wordt deze publicatie bijgewerkt en uit de vele duizenden downloads blijkt

Nadere informatie

People Performance. Voorjaar 2011. Controle is goed, vertrouwen is beter! Trust management bij fusies en overnames

People Performance. Voorjaar 2011. Controle is goed, vertrouwen is beter! Trust management bij fusies en overnames & People Performance Voorjaar 2011 People & Performance is een uitgave van Hay Group en verschijnt 4 keer per jaar Controle is goed, vertrouwen is beter! Trust management bij fusies en overnames KPN: operational

Nadere informatie

Colofon Het E-handboek Wie is Wie in internationaal ondernemen is een publicatie van Ondernemen.in BV

Colofon Het E-handboek Wie is Wie in internationaal ondernemen is een publicatie van Ondernemen.in BV U kijkt naar de 6 e editie van het Ondernemen.in E-handboek Wie is Wie in internationaal ondernemen. Twee keer per jaar wordt deze publicatie bijgewerkt en uit de vele duizenden downloads blijkt het boek

Nadere informatie

INNO VATE. Samenwerken. Elevator pitches op hoog niveau. Services, software, samen sterk. Innovatie die verkoopt! Voorjaar 2013

INNO VATE. Samenwerken. Elevator pitches op hoog niveau. Services, software, samen sterk. Innovatie die verkoopt! Voorjaar 2013 Voorjaar 2013 Periodiek magazine voor medewerkers van PPP en OIP Venlo INNO VATE Samenwerken Elevator pitches op hoog niveau Innovatie die verkoopt! Services, software, samen sterk Onze topmanagers over

Nadere informatie

E-Steps GIDS 10 STEPS TOWARDS YOUR E-BUSINESS

E-Steps GIDS 10 STEPS TOWARDS YOUR E-BUSINESS 100101010 GIDS 10101001010 10 STEPS TOWARDS YOUR E-BUSINESS 0100101010 This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen V.U.: D. Buggenhout - Berchemstadionstraat 72 - B-2600 Berchem - Lyreco 2013 03 Inhoud Voorwoord 5 Een internationale aanwezigheid 6 Lyreco in de Benelux 7 Maatschappelijk

Nadere informatie

Duurzaam. De 4 talenten van Descol People, Planet, Prosperity en Pulastic. magazine van Descol sportvloeren

Duurzaam. De 4 talenten van Descol People, Planet, Prosperity en Pulastic. magazine van Descol sportvloeren challenges magazine van Descol sportvloeren ParaStars Talent in de spotlights. Lees hier hoe 6 paralympische topsporters hun sport naar een hoger niveau tillen. Pagina 7 Megatrends Met duurzame initiatieven

Nadere informatie

Specsavers. Partnerschap. Specsavers International BV Huizermaatweg 320-322 1276 LJ Huizen Nederland. Tel +31 (0)35 628 8311 specsavers.

Specsavers. Partnerschap. Specsavers International BV Huizermaatweg 320-322 1276 LJ Huizen Nederland. Tel +31 (0)35 628 8311 specsavers. International BV Huizermaatweg 320-322 1276 LJ Huizen Nederland Tel +31 (0)35 628 8311 specsavers.com Partnerschap Geprint op gerecycled papier Introductie Toen wij oprichtten in 1984, hebben wij partnerschap

Nadere informatie

Colofon Het E-handboek Wie is Wie in internationaal ondernemen is een publicatie van Ondernemen.in BV

Colofon Het E-handboek Wie is Wie in internationaal ondernemen is een publicatie van Ondernemen.in BV WINTER2015 U kijkt naar de 10 e editie van het Ondernemen.in E-handboek Wie is Wie in internationaal ondernemen, een bijzonder jubileum! Twee keer per jaar wordt deze publicatie bijgewerkt en uit de vele

Nadere informatie

De weg naar veilige handel

De weg naar veilige handel De weg naar veilige handel De afgelopen drie jaar in cijfers Atradius N.V. Alle cijfers conform IFRS 2008 (*) 2007 2006 Financiële informatie (in miljoenen euro s) Brutopremie-inkomsten 1.616,4 1.148,6

Nadere informatie

Internationale communicatie strategie Ontwikkeling in cross cultural communications, PR en social media

Internationale communicatie strategie Ontwikkeling in cross cultural communications, PR en social media Internationale communicatie strategie Ontwikkeling in cross cultural communications, PR en social media Sylvia Cambié en Yang-May Ooi 1 1. De wereld waarin we leven Het was iets na middernacht. Co-auteur

Nadere informatie

HOE BETER U ONS LEERT KENNEN, HOE AANTREKKELIJKER U ONS VINDT. OVER 43 PAGINA S HEEFT U DE IDEALE ENERGIEPARTNER GEVONDEN.

HOE BETER U ONS LEERT KENNEN, HOE AANTREKKELIJKER U ONS VINDT. OVER 43 PAGINA S HEEFT U DE IDEALE ENERGIEPARTNER GEVONDEN. HOE BETER U ONS LEERT KENNEN, HOE AANTREKKELIJKER U ONS VINDT. OVER 43 PAGINA S HEEFT U DE IDEALE ENERGIEPARTNER GEVONDEN. RWE EEN GOEDE PARTNER VOOR NEDERLAND? INHOUD 7 INHOUD Waarom RWE een goede partner

Nadere informatie

Mobiliteit Het vliegwiel van vooruitgang. Magazine voor deelnemers van Members Benefits. Gebrek aan arbeidsmobiliteit beperkt ons allemaal

Mobiliteit Het vliegwiel van vooruitgang. Magazine voor deelnemers van Members Benefits. Gebrek aan arbeidsmobiliteit beperkt ons allemaal Vierde kwartaal 2014 3,50 Magazine voor deelnemers van Members Benefits Mobiliteit Het vliegwiel van vooruitgang Gebrek aan arbeidsmobiliteit beperkt ons allemaal Duurzame mobiliteit gaat verder dan hybride

Nadere informatie

Realities. Radicale keuzes, dedication en service maken ons een leading partner van Apple. Rien Slagter CEO Five 4 U. Inventory based finance

Realities. Radicale keuzes, dedication en service maken ons een leading partner van Apple. Rien Slagter CEO Five 4 U. Inventory based finance Deutsche Bank Realities De financiële aspecten van zakendoen Inventory based finance Extra liquiditeit door verkoop van de grondstoffenvoorraad De winnende formule De crisis te snel af Van Spakenburg naar

Nadere informatie

2007 Jaarverslag Bozoek see www.enjoyheinekenresponsibly.com

2007 Jaarverslag Bozoek see www.enjoyheinekenresponsibly.com 2007 Jaarverslag Inhoud 01 Profiel 02 Kerncijfers 04 Mijlpalen 2007 Verslag van de Raad van Bestuur 06 Bericht van de voorzitter 10 Vooruitzichten 2008 12 Executive Committee 14 Operationele ontwikkelingen

Nadere informatie