Centrale Commissie van Beroep voor Toetsing (CCB)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Centrale Commissie van Beroep voor Toetsing (CCB)"

Transcriptie

1 Centrale Commissie van Beroep voor Toetsing (CCB)

2

3 Inhoudsopgave 1. Aanleiding 4 2. Taakomschrijving van de CCB 5 3. Procedure voor beroep bij de CCB 6 4. Samenstelling van de CCB 8 5. Profielschets van de leden van de poule ten behoeve van de CCB 9 6. Kostenverdeling FAQ s Centrale Commissie van Beroep voor Toetsing 13

4 4 1. Aanleiding Het Toetsreglement Sport d.d. 20 november 2007, dat gebaseerd is op de Kwalificatiestructuur Sport (KSS) 2003, voorzag reeds in de mogelijkheid dat meerdere bonden samen een Commissie van Beroep voor Toetsing aanwijzen. Sinds 1 september 2009 is ook daadwerkelijk een Centrale Commissie van Beroep voor Toetsing ingesteld, die volgens de Werkwijze d.d. 21 augustus 2009 opereert. Voor bonden die de Centrale Commissie van Beroep voor Toetsing hebben aangewezen als hun beroepsinstantie geldt het Toetsreglement Sport d.d. 21 augustus Met het tot stand komen van de KSS 2012 is tevens een nieuw Toetsreglement Sport (d.d. 14 mei 2013) vastgesteld. Aangezien onder andere de procedure voor bezwaar en beroep is aangepast, heeft dit ook consequenties voor de werkwijze van de Centrale Commissie van Beroep voor Toetsing

5 5 2. Taakomschrijving van de CCB Hieronder staat de taakomschrijving van de Centrale Commissie van Beroep voor Toetsing (hierna: CCB ). De genoemde artikelen verwijzen naar het Toetsreglement sport d.d. 14 mei De CCB is ingesteld ten behoeve van het behandelen van beroep op een bezwaar zoals beschreven in het Toetsreglement sport (art. 2.11) en tegen een beslissing van een toetsingscommissie inzake fraude (art. 6.1). - De CCB toetst het besluit van de toetsingscommissie marginaal. Dat wil zeggen dat zij beoordeelt of de toetsingscommissie in redelijkheid tot haar beslissing heeft kunnen komen. De CCB deelt in haar uitspraak mee welke maatregelen getroffen dienen te worden naar aanleiding van haar oordeel. De CCB bevestigt het oordeel van de toetsingscommissie of verwijst de zaak terug naar de toetsingscommissie met haar overwegingen (art. 8.11). - De CCB rapporteert jaarlijks voor 1 maart schriftelijk over haar werkzaamheden aan de besturen van de aangesloten bonden. - De CCB komt jaarlijks minimaal één keer in vergadering bijeen om de eigen werkzaamheden te evalueren, de relevante ontwikkelingen te bespreken en de uniformiteit in uitspraken te vergroten. De CCB wordt ondersteund door een secretariaat dat wordt verzorgd door de Academie voor Sportkader (verder aan te duiden als ASK). Per adres postbus 302, 6800 AH Arnhem.

6 6 3. Procedure voor beroep bij de CCB Hieronder staat de procedure voor beroep bij de CCB. 1. Indien een kandidaat van een bij de CCB aangesloten bond het niet eens is met de beslissing van de toetsingscommissie op zijn bezwaar of een uitspraak inzake fraude dan kan hij daartegen in beroep gaan bij de CCB. 2. De kandidaat stuurt een beroepschrift aan de CCB, per adres de ASK. Hier vindt de eerste screening plaats (art. 8.5 en 8.6): - Is het beroepschrift binnen tien werkdagen na het bewuste besluit van de toetsingscommissie ingediend? - Bevat het beroepschrift alle benodigde informatie? NEE: de kandidaat krijgt bericht dat zijn beroepschrift niet aan de vereisten voldoet en niet in behandeling kan worden genomen (art. 8.7). Als er informatie ontbreekt (art. 8.6) dan krijgt de kandidaat de gelegenheid om deze binnen vijf werkdagen aan te vullen. JA: de CCB bevestigt aan de kandidaat via het secretariaat de ontvangst en het in behandeling nemen van het beroepschrift (art. 8.5). 3. Het secretariaat benadert drie leden van de CCB om de zaak in behandeling te nemen. Als de CCB van oordeel is dat het beroep ontvankelijk is, onderneemt het secretariaat namens de CCB de volgende acties: - De kandidaat krijgt bericht dat zijn zaak in behandeling wordt genomen. - De toetsingscommissie van de betreffende bond ontvangt het beroepsschrift met het verzoek om binnen dertig dagen een verweerschrift in te dienen. 4. Na ontvangst van het verweerschrift van de toetsingscommissie besluit de CCB of er voldoende informatie is om uitspraak in de zaak te doen. NEE: De kandidaat en/of de toetsingscommissie wordt om aanvullende schriftelijke toelichting gevraagd. Ook kan de CCB een hoorzitting bijeen roepen. Hoorzitting CCB De CCB stelt plaats en datum voor de hoorzitting vast en maakt deze datum uiterlijk tien werkdagen van tevoren bekend. Bij de hoorzitting kunnen de CCB, de kandidaat en de betrokken toetsingscommissie getuigen oproepen. De hoorzitting is niet openbaar. Het staat de kandidaat vrij om zich tijdens de zitting te laten bijstaan door een raadsman. JA: De procedure gaat door naar stap 5.

7 7 5. De CCB beslist binnen dertig werkdagen na de ontvangst van het verweerschrift van de toetsingscommissie. De CCB kan deze termijn eenmaal verlengen met een maximum van dertig werkdagen (art. 8.10). De CCB doet uitspraak en brengt de secretaris van de ASK hiervan op de hoogte. Deze stelt een concept uitspraak op die door de leden van de CCB wordt gecontroleerd. De definitieve versie van de uitspraak wordt naar de kandidaat, de toetsingscommissie en het bestuur van de bond gestuurd. De uitspraak van de CCB vermeldt: - de naam van de indiener van het beroepschrift; - de gronden voor de beslissing; - de beslissing; - de namen van de leden van de CCB. Er zijn dan nog twee mogelijkheden. Heeft de CCB het bewuste besluit van de Toetsingscommissie bekrachtigd? NEE: De CCB verwijst de zaak terug naar de toetsingscommissie met haar overwegingen. De toetsingscommissie moet op basis van deze overwegingen opnieuw een besluit nemen (art. 8.11). JA: De uitslag blijft gehandhaafd.

8 8 4. Samenstelling van de CCB Met betrekking tot de samenstelling van de CCB moet onderscheid gemaakt worden tussen de vaste poule personen (hierna: de poule), waaruit per zaak een aantal leden worden gekozen die voor die zaak de CCB vormen. Hieronder staat de wijze beschreven waarop de poule en de CCB (per zaak) worden samengesteld. De poule: - NOC*NSF is namens de gezamenlijke besturen verantwoordelijk voor de werving en samenstelling van de poule (art. 8.1). - Indien NOC*NSF een nieuw lid voor de poule voorstelt, is de aangesloten bond verplicht deze benoeming over te nemen. Hetzelfde geldt voor ontslag of schorsing van leden van de poule. - De leden van de poule kunnen zelf op ieder moment ontslag nemen (art. 8.3). - De benoeming van leden van de poule gebeurt voor een periode van vier jaar. De leden zijn bovendien direct herbenoembaar (art. 8.2). - Leden van het bestuur van een aangesloten sportbond, leden van de toetsingscommissie en PVB beoordelaars mogen geen zitting hebben in de CCB en als zodanig ook geen lid van de poule worden (art. 8.4) - Leden van poule die zitting hebben in een officieel orgaan van een aangesloten bond, mogen geen beroepszaken van leden van deze bond behandelen. De CCB (per zaak) - Het secretariaat van de ASK benadert voor een zaak drie leden uit de poule, die voor die zaak de CCB vormen. Ze streeft bij de samenstelling naar minimaal een lid met juridische achtergrond en een lid met deskundigheid op het gebied van toetsing. - De voorzitter van de CCB wordt door de leden uit hun midden benoemd. - De ASK is verantwoordelijk voor het secretariaat van de CCB. Het secretariaat behandelt de inkomende post, controleert de beroepschriften op vormeisen en roept de leden van de CCB bijeen. Daarnaast levert de ASK een juridisch secretaris die de behandeling van beroepszaak en beraadslagingen van de CCB bijwoont. Deze juridisch secretaris schrijft onder verantwoordelijkheid van de CCB de uitspraak.

9 9 5. Profielschets van leden van de poule ten behoeve van de CCB Hieronder staat een profielschets voor de poule van potentiële CCB-leden. 1. Werkveld In opdracht van NOC*NSF is de ASK verantwoordelijk voor de werving en samenstelling van leden voor de poule, waaruit de CCB per zaak wordt samengesteld. Zij is ook de primaire contactpersoon voor de leden van de CCB. De CCB is verantwoordelijk voor de behandeling van beroepszaken van verschillende sportbonden op het gebied van toetsing van sportkader. Alle bonden hebben een eigen toetsingscommissie die verantwoordelijk is voor de toetsing (proeven van bekwaamheid) van kandidaten. Kandidaten kunnen bewaar maken bij de toetsingscommissie (art. 2.11). Tegen een beslissing van de toetsingscommissie op een bezwaar kunnen kandidaten beroep aantekenen bij de Commissie van Beroep voor Toetsing van hun bond. Voor aangesloten bonden betreft dit de CCB. Omdat de CCB de besluiten van de toetsingscommissies marginaal toetst, is het niet nodig dat de leden van de CCB over sportinhoudelijke kennis beschikken. 2. Hoofdtaken a. Het behandelen en afhandelen van beroep tegen beslissingen van de toetsingscommissie. b. De CCB legt jaarlijks voor 1 maart verantwoording af aan de besturen van de aangesloten bonden door middel van een schriftelijke rapportage. De CCB houdt zich aan de procedure zoals geschetst in paragraaf 3 en is vastgelegd in het Toetsreglement sport art.8. Het opstellen van de schriftelijke uitspraak gebeurt door de secretaris van de CCB (ambtelijk ingevuld door de ASK). De leden van de CCB zijn verantwoordelijk voor het controleren van deze uitspraak. 3. Benoeming leden CCB De leden voor de poule, waaruit per zaak de CCB wordt samengesteld, worden bindend voorgedragen door NOC*NSF en bekrachtigd door het bestuur van de aangesloten bond. De zittingstermijn van een lid van de CCB is 4 jaar. Conform de Code Goed Sportbestuur kan een lid van de CCB maximaal 2 maal voor een nieuwe termijn herkozen kan worden. De CCB stelt zelf een rooster van aftreden op. Toezicht op de CCB vindt plaats door de besturen van de aangesloten sportbonden (art.8 12).

10 10 4. Functie-eisen leden poule. De pouleleden van de CCB voldoen aan de volgende functie eisen: - Affiniteit met sport - Generalist met bij voorkeur deskundigheid op het gebied van juridische processen en/of toetsing - Besluitvaardig - Goede communicator - Gevoel voor lastige situaties en intermenselijke verhoudingen - Begrip voor het onderscheid tussen marginaal en inhoudelijk toetsen 5. Tijdsbelasting De tijdsbelasting is afhankelijk van het aantal beroepszaken. De ervaring leert dat er sporadisch zaken zijn. Daarnaast wordt van de leden van de poule verwacht dat zij eenmaal per jaar deelnemen aan een gezamenlijke vergadering. 6. Onkostenvergoeding Voor hun werkzaamheden ontvangen de leden van de CCB 80 onkostenvergoeding per besteed dagdeel. Voor de werkzaamheden van de CCB wordt de volgende tijdsbesteding verwacht (indicatief): Per behandelde zaak (zonder zitting): Per behandelde zaak (met zitting): Per bijgewoonde vergadering: 0,5 dagdeel 1,5 dagdeel 1 dagdeel Daarnaast hebben de leden van de CCB recht op een reiskostenvergoeding.

11 11 6. Kostenverdeling Hieronder staat de kostenverdeling van de CCB. Taak Kosten Vaste kosten Secretariaat Algemeen: o.b.v uur per jaar Vergadering CCB Twee keer kosten 270 organisatie Twee keer vergoeding CCB Totaal per jaar Taak Kosten Variabele kosten Zaak zonder Secretariaat en 165 zitting verslag (o.b.v. 3 uur) Vergoeding drie 120 leden CCB Totaal zaak 285 zonder zitting Zaak met zitting Secretariaat en 440 verslag (o.b.v. 8 uur) Vergoeding drie leden CCB 360 Totaal per zaak met zitting 800 De variabele kosten worden verdeeld volgens het principe de gebruiker betaalt. De vaste kosten worden gelijk verdeeld onder de deelnemende bonden (ongeacht het ledental). Het staat deelnemende bonden vrij om de kosten te verhalen op de kandidaat. Dit kan op de volgende manieren: A. Uitslag van de procedure Een bond kan kiezen om de kandidaat in alle gevallen te laten bijdragen aan de kosten, maar het is ook mogelijk om de kandidaat alleen te laten betalen als hij in het ongelijk wordt gesteld in de beroepszaak. B. Hoogte van de kosten Uiteraard kunnen de gehele kosten op de kandidaat verhaald worden. Gezien de hoogte van het bedrag (ca. 800,-) bij een zaak met zitting is het in sommige gevallen reëler om slechts een deel van de kosten aan de kandidaat in rekening te brengen.

12 12 C. Moment van betaling De kandidaat kan na afloop van de procedure met de rekening worden geconfronteerd. Het is ook mogelijk om de kandidaat bij het indienen van zijn beroepschrift een storting bij de bond te laten doen. Deze aanbetaling kan eventueel na afloop van de uitspraak worden geretourneerd. Op deze manier verkleint een bond haar incasso risico.

13 13 7. FAQ s CCB 1. Welke wijzigingen zijn in het Toetsreglement Sport met ingang van KSS 2012 aangebracht? In het Toetsreglement sport is de scheiding tussen bezwaar en beroep duidelijker gemaakt. Een kandidaat tekent eerst bezwaar aan bij de toetsingscommissie van de bond. De toetsingscommissie neemt een beslissing en daar kan een kandidaat beroep tegen aantekenen bij de CCB. Tegen een beslissing van de toetsingscommissie inzake fraude kan de kandidaat direct naar de CCB. 2. Kan elke kandidaat beroep aantekenen bij de CCB? Nee, alleen kandidaten waarvan de bond is aangesloten bij de CCB. Als een bond niet is aangesloten bij de CCB dan moet de kandidaat beroep aantekenen bij de Commissie van Beroep voor Toetsing die conform het Toetsreglement sport is ingesteld door de desbetreffende sportbond. 3. Waar zijn de kosten op gebaseerd? De kosten in het voorstel zijn gebaseerd op een gemiddelde dagdeelvergoeding van een aantal deelnemende bonden. De totaalbedragen voor behandeling van een zaak zijn indicatief en kunnen in de werkelijkheid dus hoger of lager uitvallen. 4. Wie houdt toezicht op de CCB? De CCB legt verantwoording af aan de besturen van de sportbonden. De besturen van de sportbonden kunnen leden voor de poule, waaruit per zaak de CCB wordt vastgesteld, schorsen en ontslaan.

14

Centrale Commissie van Beroep voor Toetsing Handleiding voor sportbonden

Centrale Commissie van Beroep voor Toetsing Handleiding voor sportbonden Centrale Commissie van Beroep voor Toetsing Handleiding voor sportbonden Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Toezicht op en samenstelling van de CCBT 2 3. Toelichting op de beroepsprocedure 3 4. Kosten van

Nadere informatie

Centrale Commissie van Beroep voor Toetsing Handleiding voor kandidaten

Centrale Commissie van Beroep voor Toetsing Handleiding voor kandidaten Centrale Commissie van Beroep voor Toetsing Handleiding voor kandidaten Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Toelichting op de beroepsprocedure 2 3. Veel gestelde vragen 5 1. Inleiding De Centrale Commissie

Nadere informatie

COMMISSIE VAN BEROEP VOOR TOETSING UITSPRAAK

COMMISSIE VAN BEROEP VOOR TOETSING UITSPRAAK COMMISSIE VAN BEROEP VOOR TOETSING Kenmerk: Inzake: UITSPRAAK Het beroepschrift van (belanghebbende) contra De Toetsingscommissie van sportbond) De Commissie van Beroep voor Toetsing, hierna te noemen

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Sport 2012. Toetsdocumenten Toetsreglement sport KNSA

Kwalificatiestructuur Sport 2012. Toetsdocumenten Toetsreglement sport KNSA Kwalificatiestructuur Sport 2012 Toetsdocumenten Toetsreglement sport KNSA Inleiding Dit model is vastgesteld door de Algemene Vergadering van NOC*NSF op 14 mei 2013 en gelegitimeerd door het Algemeen

Nadere informatie

Toetsreglement Sport

Toetsreglement Sport Toetsreglement Sport Toetsreglement sport KWBN 2017 1 Colofon Regie Ontwikkeling NOC*NSF Koninklijke Wandel Bond Nederland Verantwoording Vastgesteld door bestuur op 1 juni 2017 In opdracht van NOC*NSF

Nadere informatie

Dit toetsreglement sport is vastgesteld door Dhr. T. Fledderus, directeur-bestuurder KNSB op 2 mei 2017

Dit toetsreglement sport is vastgesteld door Dhr. T. Fledderus, directeur-bestuurder KNSB op 2 mei 2017 Toetsreglement Sport Dit toetsreglement sport is vastgesteld door Dhr. T. Fledderus, directeur-bestuurder KNSB op 2 mei 2017 Het Toetsreglement Sport is van toepassing op alle toetsplannen van kwalificaties

Nadere informatie

Toetsreglement Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS)

Toetsreglement Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) Toetsreglement Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) Inleiding Dit toetsreglement is vastgesteld door het bestuur van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) op 1 maart 2017. Dit toetsreglement

Nadere informatie

Dit toetsreglement sport is vastgesteld door Dhr. T. Kloosterboer, lid Algemeen Bestuur KNSB op 28 augustus 2012.

Dit toetsreglement sport is vastgesteld door Dhr. T. Kloosterboer, lid Algemeen Bestuur KNSB op 28 augustus 2012. Toetsreglement Sport Dit toetsreglement sport is vastgesteld door Dhr. T. Kloosterboer, lid Algemeen Bestuur KNSB op 28 augustus 2012. Het Toetsreglement Sport is van toepassing op alle toetsplannen van

Nadere informatie

Reglement Beroepscommissie Bestedingsplan Sportagenda

Reglement Beroepscommissie Bestedingsplan Sportagenda Reglement Beroepscommissie Bestedingsplan Sportagenda Positie commissie In het proces van de jaarlijkse verdeling van Bestedingsplan Sportagendagelden, bestaande uit Lotto-, Mission- en VWS-gelden zijn

Nadere informatie

Toetsreglement Opleidingen NBB

Toetsreglement Opleidingen NBB Model vastgesteld door de Toetsingscommissie van de NBB op 17 februari 2017. Het Toetsreglement Opleidingen van de NBB is van toepassing op alle Toetsplannen van kwalificaties en PVB-beschrijvingen die

Nadere informatie

Model vastgesteld door de Algemene Vergadering van NOC*NSF op 20 november 2007.

Model vastgesteld door de Algemene Vergadering van NOC*NSF op 20 november 2007. Toetsreglement Sport Model vastgesteld door de Algemene Vergadering van NOC*NSF op 20 november 2007. Het Toetsreglement Sport is van toepassing op alle Toetsplannen van kwalificaties en PVBbeschrijvingen

Nadere informatie

Toetsreglement Sport

Toetsreglement Sport Toetsreglement Sport Dit model is vastgesteld augustus 2013 en wordt erkend door het bestuur van de Nederlandse Boksbond. In dit model zijn wijzigingen d.d. 21-08-2009 doorgevoerd ten aanzien van de beroep-

Nadere informatie

Model vastgesteld door de Algemene leden vergadering van NOC*NSF op 20 november 2007.

Model vastgesteld door de Algemene leden vergadering van NOC*NSF op 20 november 2007. Toetsreglement sport Model vastgesteld door de Algemene leden vergadering van NOC*NSF op 20 november 2007. Het Toetsreglement Sport is van toepassing op alle Toetsplannen van kwalificaties en PVB-beschrijvingen

Nadere informatie

Model vastgesteld door de Algemene leden vergadering van NOC*NSF op 20 november 2007.

Model vastgesteld door de Algemene leden vergadering van NOC*NSF op 20 november 2007. Toetsreglement Sport Model vastgesteld door de Algemene leden vergadering van NOC*NSF op 20 november 2007. Het Toetsreglement Sport is van toepassing op alle Toetsplannen van kwalificaties en PVBbeschrijvingen

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Jeugdcoach niveau 1

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Jeugdcoach niveau 1 Kwalificatiestructuur Sport 2017 Toetsdocumenten Jeugdcoach niveau 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Overzicht 3 Toetsplan van de kwalificatie jeugdcoach niveau 1 1 4 Algemene informatie voor de NGF 4 1.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Toetsreglement Opleidingen NBB. De organisatie van de PvB s

INHOUDSOPGAVE. Toetsreglement Opleidingen NBB. De organisatie van de PvB s INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Toetsingscommissie Hoofdstuk 2 Regeling van de PvB s Hoofdstuk 3 De organisatie van de PvB s Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 6 Richtlijnen voor de samenstelling van de PvB s

Nadere informatie

COMMISSIE VAN BEROEP VOOR TOETSING UITSPRAAK

COMMISSIE VAN BEROEP VOOR TOETSING UITSPRAAK COMMISSIE VAN BEROEP VOOR TOETSING Kenmerk: Inzake: UITSPRAAK Het beroepschrift van belanghebbende tegen De Toetsingscommissie van de sportbond De Commissie van Beroep voor Toetsing, hierna te noemen commissie,

Nadere informatie

PvB 3.4 Aansturen van kader

PvB 3.4 Aansturen van kader PvB 3.4 Aansturen van kader Titel kwalificatieprofiel: Basis Looptrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Aansturen van kader (KSS 3.4) 16-04-2013-1 - 1 PvB 3.4 Aansturen van kader Om het door de Atletiekunie

Nadere informatie

KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT 2012

KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT 2012 Inhoudsopgave Overzicht 2 Toetsplan van de kwalificatie IJshockeytrainer/coach 1 (Teambegeleider) 3 PVB 1.1 Assisteren bij trainingen/activiteiten 7 PVB 1.2 Zorgen voor maatregelen 12 Pagina 1 TOETSDOCUMENTEN

Nadere informatie

KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT IJSHOCKEYTRAINER/COACH 1 (Teambegeleider) TOETSDOCUMENTEN IJSHOCKEYTRAINER/COACH 1

KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT IJSHOCKEYTRAINER/COACH 1 (Teambegeleider) TOETSDOCUMENTEN IJSHOCKEYTRAINER/COACH 1 KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT 2012 IJSHOCKEYTRAINER/COACH 1 (Teambegeleider) TOETSDOCUMENTEN IJSHOCKEYTRAINER/COACH 1 Inhoudsopgave Overzicht 2 Toetsplan van de kwalificatie IJshockeytrainer/coach 1 (Teambegeleider)

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 2

Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 2 Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 2 Overzicht Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Volleybaltrainer 2 Deelkwalificaties Kwalificatiestructuur KSS 2017 Kwalificatielijn Kwalificatieniveau

Nadere informatie

Klachtenreglement Woonforte 1 april 2018

Klachtenreglement Woonforte 1 april 2018 Klachtenreglement Woonforte 1 april 2018 1. Begrippen Bestuur Statutair bestuur ( directeur-bestuurder ) van de Stichting Woonforte, te Alphen aan den Rijn. Hoorzitting Een hoorzitting is een zitting van

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 3

Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 3 Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 3 Overzicht Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Volleybaltrainer 3 Deelkwalificaties Kwalificatiestructuur KSS 2017 Kwalificatielijn Kwalificatieniveau

Nadere informatie

Reglement van Beroep Licentie Nationale Zwemdiploma s

Reglement van Beroep Licentie Nationale Zwemdiploma s Reglement van Beroep Licentie Nationale Zwemdiploma s Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid Artikel 0: Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTEN(ADVIES)COMMISSIE STICHTING EIGEN BOUW

REGLEMENT KLACHTEN(ADVIES)COMMISSIE STICHTING EIGEN BOUW REGLEMENT KLACHTEN(ADVIES)COMMISSIE STICHTING EIGEN BOUW Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Stichting: Raad van Toezicht: Bestuur: Medewerker: Commissie: Klager: De Stichting Eigen

Nadere informatie

Reglement van de Financiële Commissie van NOC*NSF

Reglement van de Financiële Commissie van NOC*NSF Reglement van de Financiële Commissie van NOC*NSF 1. Inleiding 1.1. In dit Reglement van de Financiële Commissie van NOC*NSF worden de volgende definities gehanteerd: Algemeen Directeur : de statutair

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 3

Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 3 Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 3 Overzicht Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Volleybaltrainer 3 Deelkwalificaties 3.1 Geven van trainingen 3.2 Coachen bij wedstrijden Kwalificatiestructuur

Nadere informatie

Wielertrainer 1. Toetsdocumenten

Wielertrainer 1. Toetsdocumenten Wielertrainer 1 Toetsdocumenten Inhoudsopgave 1. Overzicht 2. Toetsplan van de kwalificatie wielertrainer 1 3. PVB 1.1 assisteren bij activiteiten 4. PVB 1.2 Zorg voor maatregelen 2 1. Overzicht Kenmerken

Nadere informatie

PvB 3.3. Organiseren van activiteiten

PvB 3.3. Organiseren van activiteiten PvB 3.3. Organiseren van activiteiten PVB 3.3 Organiseren van activiteiten Deelkwalificatie van trainer boccia 3 Inleiding Om het door Gehandicaptensport Nederland en NOC*NSF erkende diploma trainer boccia

Nadere informatie

Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3

Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3 Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3 Atletiekunie Afdeling Opleidingen September 2018 September 2018 Inhoudsopgave 1. Overzicht... - 3-2. Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3... - 4-2.1 Algemene informatie...

Nadere informatie

REGLEMENT ALGEMENE BEPALINGEN VOOR INTERNE COMMISSIES INHOUDSOPGAVE

REGLEMENT ALGEMENE BEPALINGEN VOOR INTERNE COMMISSIES INHOUDSOPGAVE REGLEMENT ALGEMENE BEPALINGEN VOOR INTERNE COMMISSIES INHOUDSOPGAVE artikel 1 : begripsbepalingen artikel 2 : de commissie artikel 3 : het secretariaat artikel 4 : het bezwaarschrift artikel 5 : bevoegdheden

Nadere informatie

Reglement. Geschillencommissie. Vestia. Vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 3 februari 2015 Pagina 1

Reglement. Geschillencommissie. Vestia. Vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 3 februari 2015 Pagina 1 Reglement Geschillencommissie Vestia Vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 3 februari 2015 Pagina 1 1. Begrippen 1.1 In dit reglement wordt verstaan onder: (a) Corporatie: Vestia gevestigd te Rotterdam.

Nadere informatie

Reglement Beroepscommissie Bestedingsplan Sportagenda

Reglement Beroepscommissie Bestedingsplan Sportagenda Reglement Beroepscommissie Bestedingsplan Sportagenda Positie commissie In het proces van de jaarlijkse verdeling van LottoBestedingsplan Sportagenda-gelden, bestaande uit Lotto-, Mission- en VWS-gelden

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie Schaatsbegeleider niveau 1

Toetsplan van de kwalificatie Schaatsbegeleider niveau 1 Toetsplan van de kwalificatie Schaatsbegeleider niveau 1 Toetsplan kwalificatie schaatsbegeleider niveau 1 Overzicht Naam van de kwalificatie Schaatsbegeleider niveau 1 Deelkwalificaties PVB 1.1 Assisteren

Nadere informatie

KLACHTENREGELING. Onafhankelijke Klachtencommissie Gelderland/Utrecht. Oktober 2016 VOORWOORD

KLACHTENREGELING. Onafhankelijke Klachtencommissie Gelderland/Utrecht. Oktober 2016 VOORWOORD KLACHTENREGELING Onafhankelijke Klachtencommissie Gelderland/Utrecht Oktober 2016 VOORWOORD De Onafhankelijke Klachtencommissie Gelderland/Utrecht is opgericht door Zorgbelang Gelderland/Utrecht op verzoek

Nadere informatie

Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum Kraamzorg

Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum Kraamzorg Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum Kraamzorg Vastgesteld door het Bestuur van het Kenniscentrum Kraamzorg op 27 september 2017 2017 1 Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum

Nadere informatie

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten PvB 3.3 Organiseren van activiteiten Titel kwalificatieprofiel: Basis Baanatletiektrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Organiseren van activiteiten (KSS 3.3) 29-10-2012-1 - 1 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten

Nadere informatie

Overzicht. Kenmerken kwalificatie. Naam van de kwalificatie Leider Sportieve Recreatie niveau 3

Overzicht. Kenmerken kwalificatie. Naam van de kwalificatie Leider Sportieve Recreatie niveau 3 Overzicht Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Leider Sportieve Recreatie niveau 3 Deelkwalificaties Kwalificatiestructuur KSS 2012 Kwalificatielijn Kwalificatieniveau 3 3.1 Geven van lessen

Nadere informatie

Klachtenreglement Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN)

Klachtenreglement Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) Klachtenreglement Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) Klachtenreglement Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) HOOFDSTUK 1: BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. Vereniging:

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie Leider Sportieve Recreatie niveau 1

Toetsplan van de kwalificatie Leider Sportieve Recreatie niveau 1 Toetsplan van de kwalificatie Leider Sportieve Recreatie niveau 1 Algemene informatie voor de sportbond Om het door Stichting NSA en NOC*NSF erkende diploma Leider Sportieve Recreatie niveau 1 te kunnen

Nadere informatie

BEROEPSREGLEMENT TOETSING

BEROEPSREGLEMENT TOETSING Inleiding Indien een kandidaat of een kaderlid het niet eens is met de uitslag van een Proeve van Bekwaamheid, of met de beslissing van de Licentie- en Toetsingscommissie inzake licentieverlenging kan

Nadere informatie

REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS. MBO - opleidingen Stichting STC-Group

REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS. MBO - opleidingen Stichting STC-Group REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS MBO - opleidingen Stichting STC-Group Artikel 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. WEB: de Wet Educatie en Beroepsonderwijs; b..

Nadere informatie

Reglement Commissie Richtlijnen en Bestedingsplan Sportagenda

Reglement Commissie Richtlijnen en Bestedingsplan Sportagenda Reglement Commissie Richtlijnen en Bestedingsplan Sportagenda Positie commissie In het proces van de jaarlijkse verdeling van Bestedingsplan-gelden, bestaande uit NLOLotto-, SponsorMission- en VWS-gelden

Nadere informatie

Reglement Geschillenadviescommissie Woonvereniging Patrimonium Havensteder Woonstad Rotterdam Woonplus Schiedam Maasdelta Groep 3B Wonen

Reglement Geschillenadviescommissie Woonvereniging Patrimonium Havensteder Woonstad Rotterdam Woonplus Schiedam Maasdelta Groep 3B Wonen Reglement Geschillenadviescommissie Woonvereniging Patrimonium Havensteder Woonstad Rotterdam Woonplus Schiedam Maasdelta Groep 3B Wonen -1- REGLEMENT GEZAMENLIJKE GESCHILLENADVIESCOMMISSIE 1. Begrippen

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4

Toetsplan van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4 Toetsplan van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4 Overzicht Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4 Deelkwalificaties 4.1 Geven van trainingen (verplicht) 4.2 Coachen

Nadere informatie

Reglement bezwaarprocedure SVWN

Reglement bezwaarprocedure SVWN Reglement bezwaarprocedure SVWN Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland Versie 1.0, vastgesteld 15 december 2015 1/10 Inhoud Begripsbepalingen... 3 De bezwaarcommissie... 3 Procedure... 4 Voorbereiden

Nadere informatie

PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2

PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2 PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling)

PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling) PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Squash Trainer 2 Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Squash Trainer 2 Deelkwalificaties PVB 2.1: Geven van trainingen;

Nadere informatie

Reglement van orde van het College van Beroep voor de examens

Reglement van orde van het College van Beroep voor de examens Reglement van orde van het College van Beroep voor de examens Artikel 1 - Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. de wet: de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Sport 2012. Toetsdocumenten Toetsreglement sport

Kwalificatiestructuur Sport 2012. Toetsdocumenten Toetsreglement sport Kwalificatiestructuur Sport 2012 Toetsdocumenten Toetsreglement sport Colofon In opdracht van NOC*NSF zijn aansluitend bij de Kwalificatiestructuur Sport 2012 (KSS 2012) toetsdocumenten ontwikkeld. Op

Nadere informatie

Artikel 2 1. De leden van de commissie worden benoemd door de raad van toezicht op voordracht van het bestuur.

Artikel 2 1. De leden van de commissie worden benoemd door de raad van toezicht op voordracht van het bestuur. Commissie van beroep Artikel 1 De stichtingen Stichting Garantiefonds Reisgelden en Stichting Calamiteitenfonds Reizen - verder respectievelijk SGR en het Calamiteitenfonds te noemen - hebben gezamenlijk

Nadere informatie

DOJO ASSISTENT AIKIDO / JUJITSU / JUDO (JBN leerkracht niveau 1)

DOJO ASSISTENT AIKIDO / JUJITSU / JUDO (JBN leerkracht niveau 1) DOJO ASSISTENT AIKIDO / JUJITSU / JUDO WIE KAN DEELNEMEN AAN DE OPLEIDING? De opleiding staat open voor leden van de JBN die op 31 december van het lopende jaar 14 jaar of ouder zijn. WAT KOST DE OPLEIDING?

Nadere informatie

Klachtencommissie Goed Bestuur MBO Reglement

Klachtencommissie Goed Bestuur MBO Reglement Klachtencommissie Goed Bestuur MBO Reglement (Branchecode goed bestuur in het MBO, paragraaf 5.3.) Inleiding Bij besluit van het Platform Raden van Toezicht mbo-instellingen en de Vereniging MBO Raad d.d.

Nadere informatie

COMMISSIE VAN BEROEP VOOR TOETSING UITSPRAAK

COMMISSIE VAN BEROEP VOOR TOETSING UITSPRAAK COMMISSIE VAN BEROEP VOOR TOETSING Kenmerk: UITSPRAAK Inzake: Het beroepschrift van Belanghebbende contra De Toetsingscommissie van de Sportbond De Commissie van Beroep voor Toetsing, hierna te noemen

Nadere informatie

REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS

REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS ROC A12 (Onderdeel van de Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland Midden) 2014 Vastgesteld door het College van Bestuur op 4 juli 2014 Inhoudsopgave

Nadere informatie

B E R O E P S R E G L E M E N T E X A M E N S R O C W E S T - B R A B A N T

B E R O E P S R E G L E M E N T E X A M E N S R O C W E S T - B R A B A N T B E R O E P S R E G L E M E N T E X A M E N S R O C W E S T - B R A B A N T MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS en EDUCATIE (opleidingen die vallen onder de WEB) DEFINITIEF d.d. 26.03.2013 Pagina 1 Pagina 2 B

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie Woonruimteverdeling Noord-Veluwe

Reglement Klachtencommissie Woonruimteverdeling Noord-Veluwe Reglement Klachtencommissie Woonruimteverdeling Noord-Veluwe Reglement Klachtencommissie Woonruimteverdeling Noord-Veluwe (versie 18-02-2002) Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Reglement geschillencommissie Energievoorziening

Reglement geschillencommissie Energievoorziening Reglement geschillencommissie Energievoorziening 1 juli 2005 Amvest Energie BV Postbus 12446 1100 AK Amsterdam Zuidoost telefoon: 020-4301212 KvK nr 34288968 BTW nr NL 81.87.94.744.B.01 Begripsomschrijving

Nadere informatie

Reglement Selectie- en benoemingscommissie Stichting Saxion

Reglement Selectie- en benoemingscommissie Stichting Saxion Reglement Selectie- en benoemingscommissie Stichting Saxion Vastgesteld op: 28 september 2007 en bijgewerkt d.d. 1 februari 2015. Kenmerk: 2007003464 (0110.01) 1. Missie en doelstellingen De selectie-

Nadere informatie

Klachtenregeling ENMS. 2 Begripsbepalingen. 3 Behandeling van de klachten. Het bevoegd gezag,

Klachtenregeling ENMS. 2 Begripsbepalingen. 3 Behandeling van de klachten. Het bevoegd gezag, Klachtenregeling ENMS Het bevoegd gezag, gelet op de bepalingen van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra en de Wet op het voortgezet onderwijs; gehoord de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad;

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Scheidsrechterscoach

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Scheidsrechterscoach Kwalificatiestructuur Sport 2012 Toetsdocumenten Scheidsrechterscoach PVB Begeleiden van officials Inleiding Om het door de [naam] sportbond en NOC*NSF erkende diploma scheidsrechterscoach te behalen,

Nadere informatie

REGLEMENT VAN BEROEP TER UITVOERING VAN HET BEPAALDE IN HET REGLEMENT UITKERINGEN. Pagina 1 van 5

REGLEMENT VAN BEROEP TER UITVOERING VAN HET BEPAALDE IN HET REGLEMENT UITKERINGEN. Pagina 1 van 5 REGLEMENT VAN BEROEP TER UITVOERING VAN HET BEPAALDE IN HET REGLEMENT UITKERINGEN Pagina 1 van 5 Voor de Commissie van Beroep is door het Algemeen Bestuur van Stichting Reprorecht, laatstelijk in zijn

Nadere informatie

Reglement van de Commissie van Beroep

Reglement van de Commissie van Beroep Reglement van de Commissie van Beroep 1 januari 2019 Artikel 1 De in dit Reglement van Beroep voorkomende begrippen hebben de betekenis als daaraan toegekend in de Statuten en het Algemeen Reglement en

Nadere informatie

REGLEMENT LOKALE GESCHILLENCOMMISSIE WONINGCORPORATIES LEIDEN

REGLEMENT LOKALE GESCHILLENCOMMISSIE WONINGCORPORATIES LEIDEN REGLEMENT LOKALE GESCHILLENCOMMISSIE WONINGCORPORATIES LEIDEN Artikel 1. Definities Verhuurders: Bij de lokale Geschillencommissie zijn de volgende verhuurders aangesloten; SLS Wonen De Sleutels van Zijl

Nadere informatie

Klachtenreglement t.b.v. Nederlandse Go Bond en aangesloten verenigingen en leden

Klachtenreglement t.b.v. Nederlandse Go Bond en aangesloten verenigingen en leden Klachtenreglement t.b.v. Nederlandse Go Bond en aangesloten verenigingen en leden Versie 1.0 Vastgesteld door bestuur op 16 december 2017 In werking (per uitvoeringsbesluit) vanaf 1 jan 2018 Te bekrachtigen

Nadere informatie

Toetsplan Prestatie Looptrainer 4

Toetsplan Prestatie Looptrainer 4 Toetsplan en PvB-beschrijvingen Toetsplan Prestatie Looptrainer 4 Atletiekunie Afdeling Opleidingen Augustus 2015 Tekst Inhoudsopgave 1. Overzicht... - 3 - Kenmerken kwalificatie... - 3 - Kenmerken sportbond...

Nadere informatie

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf Klachten- en geschillenprocedure 2018 en 2019 Klachtenprocedure Wanneer kunt u een klacht indienen? 1. Bent u ontevreden

Nadere informatie

KNSB Toetsplan Schaatsbegeleider niveau 1

KNSB Toetsplan Schaatsbegeleider niveau 1 1. Toetsdocumenten Trainer coach 1NSB Toetsplan Schaatsleider niveau 2 KNSB Toetsplan Schaatsbegeleider niveau 1 Inhoudsopgave Overzicht 2 Toetsplan van de kwalificatie Schaatsbegeleider niveau 1 3 PVB

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BESTUUR VAN DE UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM;

HET COLLEGE VAN BESTUUR VAN DE UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM; Besluit Datum 13april2011 Nummer 2011cb0111 Onderwerp Reglement van orde van het College van Beroep voor de Examens. HET COLLEGE VAN BESTUUR VAN DE ; gezien: de voorliggende tekst van het reglement van

Nadere informatie

REGLEMENT COMMISSIE VAN BEZWAAR VERWIJDERING

REGLEMENT COMMISSIE VAN BEZWAAR VERWIJDERING REGLEMENT COMMISSIE VAN BEZWAAR VERWIJDERING R O C W E S T - B R A B A N T M I D D E L B A A R B E R O E P S O N D E R W IJ S en EDUCATIE (opleidingen vallend onder de WEB) Versie 22.01.2013 R E G L E

Nadere informatie

Toetsdocumenten Trainer Wedstrijdzwemmen 2. PVB 2.1 Geven van trainingen

Toetsdocumenten Trainer Wedstrijdzwemmen 2. PVB 2.1 Geven van trainingen PVB 2.1 Geven van trainingen Inleiding Om het door de KNZB en NOC*NSF erkende diploma te behalen, moet je drie kerntaken op niveau 2 beheersen. Door met succes een proeve van bekwaamheid (PVB) af te leggen,

Nadere informatie

stichting Wetland Wonen Groep en woningstichting de Veste Hierna te noemen: de corporatie.

stichting Wetland Wonen Groep en woningstichting de Veste Hierna te noemen: de corporatie. Pagina 1 van 6 REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE STICHTING WETLAND WONEN GROEP WONINGSTICHTING DE VESTE Artikel 1: definities Corporaties: Werkorganisaties: Commissie: Klacht: stichting Wetland Wonen Groep

Nadere informatie

Reglement commissie van beroep voor de examens

Reglement commissie van beroep voor de examens Reglement commissie van beroep voor de examens Vastgesteld door het College van Bestuur ROC Rivor op INHOUDSOPGAVE Artikel 1. Algemene bepalingen 3 Artikel 2. Bevoegdheid 4 Artikel 3. Samenstelling Commissie

Nadere informatie

Reglementen Commissie van Beroep Examens

Reglementen Commissie van Beroep Examens Reglementen Commissie van Beroep Examens GELDIG VOOR DE VOLGENDE ORGANISATIE-ONDERDE(E)L(EN) ROC West-Brabant Middelbaar Beroepsonderwijs en Educatie (opleidingen die vallen onder de WEB) Datum: 16 februari

Nadere informatie

Reglement van de Financiële Commissie van NOC*NSF

Reglement van de Financiële Commissie van NOC*NSF Reglement van de Financiële Commissie van NOC*NSF 1. Inleiding 1.1. In dit Reglement van de Financiële Commissie van NOC*NSF worden de volgende definities gehanteerd: Algemeen Directeur : de statutair

Nadere informatie

Reglement geschillenadviescommissie

Reglement geschillenadviescommissie Definities Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: 1.1 Corporatie: de in de Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken samenwerkende woningcorporaties te weten: RK Bouwstichting St. Joseph

Nadere informatie

Beknopte samenvatting Tuchtrechtspraak Badminton Nederland

Beknopte samenvatting Tuchtrechtspraak Badminton Nederland Beknopte samenvatting Tuchtrechtspraak Badminton Nederland De Tuchtrechtspraak binnen Badminton Nederland is onafhankelijk. Er bestaan twee commissies die zich hiermee bezig houden, te weten de Tuchtcommissie

Nadere informatie

Algemeen. Artikel 1. Begrippen

Algemeen. Artikel 1. Begrippen Reglement Klachtencommissie Woonbedrijf d.d. 1 januari 2011 Algemeen In dit reglement wordt de mannelijke persoonsvorm gehanteerd. Daar waar bijvoorbeeld sprake is van een Klager, huurder enz. wordt tevens

Nadere informatie

Protocol. Klachtencommissie. Autimaat B.V.

Protocol. Klachtencommissie. Autimaat B.V. Protocol Klachtencommissie Autimaat B.V. Doetinchem December 2011 Protocol van de klachtencommissie van Autimaat B.V. Inhoudsopgave Toepassingsgebied 3 Begripsbepaling 3 Doelstelling van de klachtenregeling

Nadere informatie

PVB 3.4 Aansturen van sportkader Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie 3

PVB 3.4 Aansturen van sportkader Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie 3 PVB 3.4 Aansturen van sportkader Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie 3 Inleiding Om het door Stichting NSA NOC*NS erkende diploma Leider Sportieve Recreatie 3 te behalen, moet je drie kerntaken

Nadere informatie

Reglement Beroepscommissie IPMA-NL

Reglement Beroepscommissie IPMA-NL Reglement Beroepscommissie IPMA-NL De Complaints and Appeals Committee examens (Beroepscommissie) behandelt beroepen die worden ingediend door personen die op Nederlands grondgebied deelnemen aan de IPMA

Nadere informatie

PVB 4.1 Geven van trainingen Pistool Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Pistool

PVB 4.1 Geven van trainingen Pistool Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Pistool PVB 4.1 Geven van trainingen Pistool Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Pistool Inleiding Om het door de KNSA en NOC*NSF erkende diploma trainer-coach 4 Pistool te behalen, moet je vijf kerntaken op

Nadere informatie

COMMENTAREN-, KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELING

COMMENTAREN-, KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELING COMMENTAREN-, KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELING Artikel 1. Begripsomschrijvingen 1.1 Commentaar: een melding van de aangeslotene aan NORMA waaruit blijkt dat de aangeslotene het oneens is met de hoogte van

Nadere informatie

Klachtenregeling CNV Connectief

Klachtenregeling CNV Connectief Klachtenregeling CNV Connectief Wat is het doel van de klachtenregeling? CNV Connectief wil graag een optimale belangenbehartiging voor de leden realiseren en streeft naar een goede dienstverlening. Mocht

Nadere informatie

1.2.1 Begeleidt sporters bij toetsen/evenementen; Waarborgt de hygiëne; Maakt afspraken; Handelt formaliteiten af.

1.2.1 Begeleidt sporters bij toetsen/evenementen; Waarborgt de hygiëne; Maakt afspraken; Handelt formaliteiten af. Protocol PVB 1.2 Zorgen voor maatregelen Inleiding Om het door stichting NSA en NOC*NS erkende diploma Leider Sportieve Recreatie 1 te behalen, moet je twee kerntaken op niveau 1 beheersen. Door met succes

Nadere informatie

C REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT

C REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT C REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT Behorend bij de statuten van de vereniging ANBO DEFINITIES Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Bestuur: het orgaan bedoeld in artikel 2:44 van het Burgerlijk

Nadere informatie

REGLEMENT VAN HET NAAV COLLEGE VAN BEROEP

REGLEMENT VAN HET NAAV COLLEGE VAN BEROEP REGLEMENT VAN HET NAAV COLLEGE VAN BEROEP Algemene bepaling Artikel 1 De bepalingen van dit reglement gelden voor alle leden van de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging, hierna te noemen NAAV, die

Nadere informatie

Overzicht 4 Toetsplan van de kwalificatie Opleidingen KNKF PVB 3.1 Geven van lessen 9 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten 16

Overzicht 4 Toetsplan van de kwalificatie Opleidingen KNKF PVB 3.1 Geven van lessen 9 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten 16 opdracht van NOC*NSF zijn aansluitend bij de Kwalificatiestructuur Sport 2012 (KSS 2012) toetsdocumenten ontwikkeld. Op 14 mei 2013 zijn de toetsdocumenten vastgesteld door de algemene vergadering van

Nadere informatie

Bijlage E2: Reglement Commissie van Bezwaar en Beroep

Bijlage E2: Reglement Commissie van Bezwaar en Beroep Bijlage E2: Reglement Commissie van Bezwaar en Beroep Datum: juni 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Reikwijdte/bevoegdheid commissie... 3 3. Samenstelling... 3 4. Secretariaat... 4 5. Instellen van

Nadere informatie

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten Deelkwalificatie van Zitvolleybaltrainer 3 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NSF erkende diploma zitvolleybaltrainer 3 te behalen, moet je 2 kerntaken op niveau 3 beheersen. Door met succes een proeve

Nadere informatie

Klachtenregeling van Auro, Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs. Het bevoegd gezag Auro,

Klachtenregeling van Auro, Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs. Het bevoegd gezag Auro, 1 Klachtenregeling van Auro, Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs Het bevoegd gezag Auro, gelet op de bepalingen van de Wet op het primair onderwijs gehoord de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad;

Nadere informatie

VERORDENING COMMISSIE REGIONAAL OVERLEG LUCHTHAVEN HOOGEVEEN

VERORDENING COMMISSIE REGIONAAL OVERLEG LUCHTHAVEN HOOGEVEEN VERORDENING COMMISSIE REGIONAAL OVERLEG LUCHTHAVEN HOOGEVEEN Artikel 1 1. Er is een Commissie Regionaal Overleg (CRO) luchthaven Hoogeveen. 2. De CRO bestaat uit een voorzitter en de volgende leden: -

Nadere informatie

REGLEMENT COLLEGE VAN BEROEP

REGLEMENT COLLEGE VAN BEROEP REGLEMENT COLLEGE VAN BEROEP Doelstelling: Dit document beschrijft de samenstelling en werkwijze van het College van Beroep. Autorisatie: R. Gijsbertsen Functie: Directeur Publicatiedatum website: Paraaf

Nadere informatie

Ter wille van de duidelijkheid worden enkele in de Statuten opgenomen bepalingen geheel of gedeeltelijk herhaald.

Ter wille van de duidelijkheid worden enkele in de Statuten opgenomen bepalingen geheel of gedeeltelijk herhaald. Reglement Raad van toezicht BiSC Inleiding De Statuten van BiSC, een Stichting met als doel de ondersteuning en bevordering van het bibliotheekwerk in de provincie Utrecht, voorzien in de Raad van toezicht.

Nadere informatie

PVB 3.3 Organiseren van activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3

PVB 3.3 Organiseren van activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT FULDAUERSTICHTING

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT FULDAUERSTICHTING REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT FULDAUERSTICHTING ARTIKEL 1 DEFINITIES In dit reglement wordt verstaan onder: - Bestuur : het bestuur van de Stichting, zijnde het orgaan dat de dagelijkse en algemene leiding

Nadere informatie

Reglement Commissie van Beroep voor de Examens. van. Scalda

Reglement Commissie van Beroep voor de Examens. van. Scalda Reglement Commissie van Beroep voor de Examens van Scalda 2018 Voorgenomen besluit College van d.d. 20-02-2018 Bestuur Instemming Studentenraad d.d. 30-04-2018 Besluit College van Bestuur d.d. 08-05-2018

Nadere informatie

Toetsplan Basis Looptrainer 3

Toetsplan Basis Looptrainer 3 Toetsplan Basis Looptrainer 3 Atletiekunie Afdeling Opleidingen September 2017 September 2017 Tekst Inhoudsopgave 1. Overzicht... - 3-2. Toetsplan Basis Looptrainer3... - 4-2.1 Algemene informatie... -

Nadere informatie