Hoe werkt de selectie, stemming en dotatie?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe werkt de selectie, stemming en dotatie?"

Transcriptie

1 Press Kit stem!

2 Wat als u de kans had om via enkele muisklikken te bouwen aan een rechtvaardigere, billijkere en duurzamere wereld? Wat als u kon behoren tot een groep van mannen en vrouwen die hun krachten bundelen om lokale projecten te ondersteunen? Evoto.be maakt het allemaal mogelijk. Evoto.be is een initiatief dat de onderneming Eternit in februari 2013 lanceerde. Het biedt aan de burgers de mogelijkheid om Belgische en in België gevestigde verenigingen te steunen bij hun projecten op het vlak van milieu en bos, welzijn en sociale aspecten. Het principe is heel eenvoudig: op de website en Facebook-pagina van Evoto.be kunnen de bezoekers stemmen voor het project dat ze graag uitgevoerd zouden zien. Hoe werkt de selectie, stemming en dotatie? Een onafhankelijk controlecomité analyseert de projecten van verenigingen die zich kandidaat stellen voor het Evoto.be-initiatief, en selecteert er enkele uit. Elk geselecteerd project krijgt van de onderneming Eternit een basisdotatie van vijfduizend euro. Daarna kan de Evoto.be-gemeenschap op de projecten stemmen via de Facebook-pagina en website. De telling van de stemmen en de omzetting ervan in dotatie gebeuren als volgt: de verenigingen ontvangen extra dotaties op basis van het aantal verkregen stemmen. Vijfduizend stemmen zijn goed voor vijfduizend euro extra, tienduizend stemmen voor tienduizend euro extra. Elk project maakt dus kans op een totale steun van niet minder dan twintigduizend euro! Evoto.be staat zijn leden ook toe om projecten voor te stellen die ze relevant achten voor de gemeenschap.

3 Bij zijn eerste editie in 2013 steunde Evoto.be: Lachen maakt gezond Rire c est guérir De Cliniclowns bij het project Cliniclowns@Home voor huisbezoek aan ernstig zieke kinderen; BOS+/Société Royale Forestière de Belgique (SRFB) bij het project voor herbebossing van de wouden in België; Spullenhulp vzw voor de financiering van een verwarmingsketel in een onthaaltehuis dat kadert in het programma Een eigen dak. Dit programma heeft als doelstelling om daklozen zo autonoom mogelijk te maken in hun integratietraject. Deze eerste drie projecten kreeg in totaal een dotatie van euro! Welzijn Duurzame ontwikkeling Sociale initiatieven

4 De resultaten zijn er! SRFB/BOS+ Cliniclowns Photographer: Jacques Peustjens Event BOS+ Dank aan Evoto.be voor de financiële hulp en steun aan ons aanplantingsproject. Het perceel is nu beplant met eiken, kersenbomen en esdoorns! Binnen enkele jaren vormen deze bomen hopelijk een majestueus woud. Het initiatief motiveerde de eigenaar om het beheer van zijn bos opnieuw in handen te nemen. Veel succes! Olivier Baudry bosbeheerder van een bebost perceel in de buurt van Arlon Het project van BOS+/SRFB scoorde heel goed bij het publiek: het oogstte meer dan drieduizend stemmen! Door de steun van Evoto zal het SRFB maar liefst 6111 bomen kunnen planten in de Belgische bossen. De bosbeheerders die de aanplantingen uitvoeren, beogen een bos met een meervoudige functie: diversiteit, houtproductie, landschap, De aanplantingen gebeuren tijdens de rustfase van de bomen, namelijk tussen november 2013 en mei BOS+ en SRFB organiseerden ook bosbezoeken om de functie van bosbeheerder en de voordelen van de aanplantingen toe te lichten. Door onze deelname aan Evoto.be zamelden we meer dan tienduizend euro in voor ons project tot herbebossing van de wouden in de provincie Luxemburg. We zijn heel blij met het resultaat. Het stelt ons in staat om verder te gaan met de ontwikkeling van het Ardense woud, juicht Michel Terlinden, verantwoordelijke van de vereniging SRFB. Ook Cliniclowns heeft de dotatie nuttig besteed! Dankzij de cheque van bijna zevenduizend euro konden de clowns regelmatig een opbeurend bezoekje brengen aan 28 zieke kinderen. Zoals voorzien, gebruikte Spullenhulp zijn dotatie voor de financiering van een verwarmingsketel in een onthaaltehuis dat kadert in het programma Een eigen dak. Slotevenement dat het nuttige aan het aangename koppelt! Als afsluiting van het geslaagde eerste seizoen organiseerde BOS+ op 7 december 2013 samen met Evoto.be een natuurnamiddag voor de Evoto-gemeenschap en het Eternitpersoneel. De leuke bende plantte tweehonderd bomen in de streek van Halle!

5 Veelbelovend tweede seizoen Tijdens het eerste seizoen werden drie verenigingen geselecteerd voor hun kwaliteitsproject, kregen ze stemmen van de burgers en ontvingen ze dotaties van duizenden euro s. Evoto.be herhaalt zijn initiatief in een tweede seizoen! Meer dan dertig verenigingen dienden projecten in, waaruit een onafhankelijke jury er zes selecteerde. Het Eternit-personeel kreeg het voorrecht om drie projecten uit te kiezen waarop het publiek tijdens het tweede Evoto.be-seizoen zal kunnen stemmen. In avant-première maken wij u deze drie verenigingen bekend: De verenigingen BOS+ aan Vlaamstalige zijde en SRFB (Société Royale Forestière de Belgique) aan Franstalige zijde, die in het eerste seizoen het meest stemmen kregen van de gemeenschap, zijn ook voor het tweede seizoen geselecteerd! BOS+ Beter en meer bos in Vlaanderen Vorig jaar hebben we de kans gehad om één van de drie geselecteerde projecten van de eerste editie van Evoto.be te zijn. Wij hebben ook samen met de mensen van Eternit bomen aangeplant. Dat vonden wij een heel fijne samenwerking. Dat ze opnieuw voor ons hebben gekozen, bewijst dat zij er ook zo over denken. Op naar een nieuwe samenwerking! Bert de Somviele Directeur van BOS+ Informatie: 100 hectare bos verdwijnt elk jaar in Vlaanderen nieuwe bomen aangeplant dankzij Evoto.be editie BOS+ is de enige Vlaamse organisatie die zich specifiek inzet voor bosbehoud, beter bos en meer bos in Vlaanderen en de wereld. In Vlaanderen verdwijnt nog altijd meer bos dan er bijkomt, waarmee onze regio de trieste uitzondering van West-Europa is: daar is de voorbije decennia meer dan 2 miljoen hectare bos bijgekomen. Kracht van de natuur In deze tijd waarin zowat alle aandacht gaat naar economische groei en bankencrisissen, mogen we niet vergeten dat onze samenleving ook staat of valt met de draagkracht van de natuur. Als we die in het gedrang blijven brengen, dan loopt het vroeg of laat fout af. Daarom wil BOS+ hard blijven werken aan de verbetering van die draagkracht door bosbehoud, bosherstel en bosuitbreiding. Samen voor meer en beter bos: BOS+ wil het tij helpen te keren. Meer dan 40 jaar actief De Vereniging voor Bos in Vlaanderen timmerde al meer dan 40 jaar aan de weg voor meer en beter bos in Vlaanderen. Haar zusterorganisatie Groenhart doet sinds een 10-tal jaar hetzelfde in de tropen. De jarenlange geslaagde samenwerking mondde in april 2012 uit in BOS+. Indien we Evoto.be 2014 winnen, planten we daar opnieuw bomen mee.

6 Veelbelovend tweede seizoen Prinses Harte Een glimlach in het kinderziekenhuis Op 14 januari 2013 stierf Harte op 6-jarige leeftijd aan de gevolgen van een erg agressieve hersentumor, amper 7 weken na de diagnose. Tijdens de 4 weken die Harte in het ziekenhuis verbleef, merkten haar ouders, peter en meter het belang op van een aangename ziekenhuisomgeving: een voorlees- en spelletjesjuf, muziektherapie, de speelkamer Met de vzw Prinses Harte willen zij meebouwen aan die aangename ziekenhuisomgeving door Prinses en Ridder pakketten uit te delen aan de zieke kinderen. Werking De basisopzet van de vzw is het maken en verdelen van Prinses en Ridder pakketten voor de kinderen die verblijven op de dienst Oncologie van het ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven.In het pakket zit onder andere: een mooie pyjama die helemaal open kan zodat alle katheters erdoor kunnen, een gepersonaliseerd fleecedekentje, een warmtekussen en een ridder- of prinsessenpop geïnspireerd op Harte. Over andere objecten wordt nagedacht. De fondsenwerving gebeurde in eerste instantie door het verkopen van koekjes.. Andere fondsen verzamelt de vzw met tal van activiteiten en via giften. Harte De mensen achter Prinses Harte De stichtende leden zijn de ouders van Harte, Johan en Elke, en haar peter en meter, Toon en Lieve. Maar achter hen staat een heel netwerk van vrijwilligers. Centraal staan de leden van t Mechels naaikranske, die de pakketten maken. Daarnaast helpen er tal van anderen met koekjes bakken, activiteiten organiseren, verkoopstandjes bemannen en zoveel meer. Informatie: 40 bedden op de kinderkankerafdeling van Gasthuisberg zijn zo goed als altijd in gebruik. 15 vrijwilligers zijn betrokken bij het maken van de pakketten. «Materiaal kopen en vrijwilligers vergoeden om zo veel mogelijk pakketten te kunnen maken.» We zijn een beetje overweldigd! De vzw bestaat sinds maart 2013 en het gaat heel snel. Ons verhaal is erg persoonlijk en we zijn blij dat het zo goed wordt opgepikt. Zo kunnen we een heel verdrietige ervaring omzetten in blijvende positieve actie. Johan Muyldermans en Elke Dubin.

7 Veelbelovend tweede seizoen Love in Action vzw Activiteiten voor kinderen uit kwetsbare gezinnen Love In Action Love In Action is een vereniging die kinderen uit kwetsbare gezinnen in Wervik (West-Vlaanderen) regelmatig gratis leuke kinderactiviteiten aanbiedt. Ze doen dit met de hulp van 8 vrijwilligers, kinderen en ouders die zelf uit kwetsbare gezinnen komen. Voorbeelden van activiteiten zijn speelavonden, een uitstap naar de bowling, sport-en-spel namiddagen of kooklessen. De activiteiten worden gepland naargelang de vraag en interesse van de gezinnen zelf. Daarnaast organiseert de vzw jaarlijks een kamp voor amper 8 euro per week, deelt ze kleding en voeding uit, organiseert ze kappersdagen en nog veel meer. Waar nodig ondersteunen ze ook de ouders., met advies op vlak van opvoeding, in samenwerking met Vereniging Ons Tehuis in Ieper. Ook bij een geboorte kan Love In Action mee inspringen om het gezin te ondersteunen. Informatie: 1 op 12 kinderen wordt in Vlaanderen geboren in armoede. 260 gezinnen in Wervik en Geluwe worden bereikt door Love In Action vzw. We willen we met de 11-plussers eens een weekje op kamp. We zouden dan enkele degelijke fietsen kopen met uitrusting, een kampplaats hurenwaar we kunnen overnachten, ravotten en genieten van de natuur. De fietsen zouden we daarna gebruiken voor onze andere activiteiten. Maar we kunnen ze ook uitlenen aan ouders, om hun wekelijks voedselpakket gemakkelijker te kunnen komen afhalen. Ik kon het eerst niet geloven. Droom ik nu of is het echt? Ik had niet echt gerekend op een selectie. Een echte verrassing, dus! Of we nu winnen of niet: voor onze naamsbekendheid is dit alvast mooi meegenomen. Karin Charlet initiatiefneemster

Press Kit SEIZOEN 3. stem!

Press Kit SEIZOEN 3. stem! Press Kit SEIZOEN 3 stem! Wat als u de kans had om via enkele muisklikken te bouwen aan een rechtvaardigere, billijkere en duurzamere wereld? Wat als u kon behoren tot een groep van mannen en vrouwen die

Nadere informatie

Press kit / Seizoen 4

Press kit / Seizoen 4 Press kit / Seizoen 4 Wat als u de kans had om via enkele muisklikken te bouwen aan een rechtvaardigere, billijkere en duurzamere wereld? Wat als u kon behoren tot een groep van mannen en vrouwen die hun

Nadere informatie

COEUR COUVERT HORECA MET EEN HART VOOR WEST-VLAANDEREN

COEUR COUVERT HORECA MET EEN HART VOOR WEST-VLAANDEREN COEUR COUVERT HORECA MET EEN HART VOOR WEST-VLAANDEREN WIE ZIJN DE 100 RESTAURANTS MET EEN HART VOOR WEST VLAANDEREN? Beste Restauranthouder Wist u dat in West-Vlaanderen één kind op de tien in een kansarm

Nadere informatie

SPONSORDOSSIER Ladies Circle Mechelen

SPONSORDOSSIER Ladies Circle Mechelen SPONSORDOSSIER Ladies Circle Mechelen 03.02.2018 VOORWOORD door de voorzitster In lijn van de voorbije succesvolle edities organiseert Ladies Circle Mechelen opnieuw het stijlvolle Love is in the Air bij

Nadere informatie

Welkom. BOS+ Fondsenwerving door kleine organisaties

Welkom. BOS+ Fondsenwerving door kleine organisaties Welkom BOS+ Fondsenwerving door kleine organisaties = + het samenwerkingsverband tussen BOS+ Vlaanderen vzw en BOS+ tropen vzw: - BOS+ tropen: Vlaanderen: - Bosbehoud Duurzaam multifunctioneel Bosbeheer

Nadere informatie

1. Campagne Effe uitblazen van start op 01 september. 2. Afschakelplan op 3 september toegelicht aan gouverneurs

1. Campagne Effe uitblazen van start op 01 september. 2. Afschakelplan op 3 september toegelicht aan gouverneurs 1. Campagne Effe uitblazen van start op 01 september De politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen pakt in september uit met de drugpunt-campagne : Effe uitblazen. Effe uitblazen is een preventiecampagne gericht

Nadere informatie

Stichting Kinderhulp Benelux

Stichting Kinderhulp Benelux Stichting Kinderhulp Benelux Contents Organisatie... 1 Doelstelling:... 2 Visie:... 2 Missie:... 2 Samenstelling bestuur:... 2 Activiteiten... 3 Doneren... 3 Vrijwilliger worden... 3 Projecten steunen...

Nadere informatie

LESMATERIAAL BOVENBOUW. Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect. Vo or Groep 5-

LESMATERIAAL BOVENBOUW. Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect. Vo or Groep 5- LESMATERIAAL BOVENBOUW Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect Vo or 8 Groep 5- LESMATERIAAL CLINICLOWNS, GEEN KINDERACHTIG EFFECT _ GROEP 5-8 In deze handleiding staat de lesbeschrijving voor groep

Nadere informatie

www.kimkotk.be www.facebook.com/kimkomtoptegenkanker http://www.1000km.be/team/kim-co-komen-op-tegen-kanker 1000 km? Tijdens het hemelvaartweekend (30 mei tot 2 juni 2019) vindt de tiende editie van de

Nadere informatie

Kiwanis. Groningen SERVING THE CHILDREN OF THE WORLD. Kiwanis Huis Martini Ziekenhuis Groningen

Kiwanis. Groningen SERVING THE CHILDREN OF THE WORLD. Kiwanis Huis Martini Ziekenhuis Groningen Kiwanis Groningen SERVING THE CHILDREN OF THE WORLD Kiwanis Huis Martini Ziekenhuis Groningen Wat is Kiwanis? Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers verenigd in serviceclubs die zich

Nadere informatie

SPONSORDOSSIER IS IN THE AIR. zaterdag 7 februari JAAR LADIES CIRCLE MECHELEN

SPONSORDOSSIER IS IN THE AIR. zaterdag 7 februari JAAR LADIES CIRCLE MECHELEN SPONSORDOSSIER IS IN THE AIR zaterdag 7 februari 2015 15 JAAR LADIES CIRCLE MECHELEN Onze voorzitster aan het woord Op 7 februari organiseert Ladies Circle Mechelen opnieuw haar stijlvolle Valentijnsparty

Nadere informatie

Warm de winter door Actie brandhout winter

Warm de winter door Actie brandhout winter Warm de winter door Actie brandhout winter 2017-2018 Beste donateur, Het is voor ons verbazingwekkend hoe brandhout het leven van gezinnen kan veranderen en mensen weer hoop en vertrouwen in de toekomst

Nadere informatie

Donderdag 7 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Voorstelling project De Boom In

Donderdag 7 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Voorstelling project De Boom In Donderdag 7 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Voorstelling project De Boom In Basisschool t Lessenaartje in Essene Geachte mevrouw Buelens (Tetra

Nadere informatie

Wanneer? Wie? Contactpersoon

Wanneer? Wie? Contactpersoon Doelstellingen armoedeforum Het biedt een overlegplatform aan partners die werken rond armoede. Het coördineert de verschillende verenigingen en diensten die aan armoedebestrijding werken. Het vormt een

Nadere informatie

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019 Dichter bij elkaar Strategie 2015-2019 De zorg verandert. Vrijwilligers veranderen. De wensen van families veranderen. De maatschappij verandert. Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam wil klaar zijn voor

Nadere informatie

Inleiding Missie/visie Stichting Rally for Kids Doelstelling Strategie Huidige situatie... 5

Inleiding Missie/visie Stichting Rally for Kids Doelstelling Strategie Huidige situatie... 5 BELEIDSPLAN 2018 2020 Stichting Rally for Kids Secretariaat/Penningmeester Dhr Ron Koetsier Energieweg 30, 3771NA Barneveld Ron@rallyforkids.nl Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie Stichting Rally for

Nadere informatie

STICHTING T NACHTLAMPJE

STICHTING T NACHTLAMPJE STICHTING T NACHTLAMPJE IEDER KIND HEEFT RECHT OP GELUK Beleidsplan 2016 Stichting t Nachtlampje Cuserstraat 93 1081 CN Amsterdam Inhoudsopgave Organisatie...3 Doelstelling...3 Visie...3 Activiteiten...4

Nadere informatie

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 0 Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 Het lokaal, een veel besproken onderwerp bij verschillende KLJafdelingen. Het is te klein, te rommelig, niet in orde Het betekent vaak een bron van zorgen voor de leiding.

Nadere informatie

VLAAMS CONGRES OPVOEDINGSONDERSTEUNING EXPOO 15/12/16

VLAAMS CONGRES OPVOEDINGSONDERSTEUNING EXPOO 15/12/16 VLAAMS CONGRES OPVOEDINGSONDERSTEUNING EXPOO 15/12/16 Ma 9-12u en 13u30-16u / woe 13u30-17u Ons 15-koppig enthousiast vrijwilligersteam! Intussen al 406 klanten Een ruilwinkel EN ZOVEEL MEER Ik was

Nadere informatie

EDITIE NOVEMBER 2018 NIEUWSBRIEF STICHTING FOCUS

EDITIE NOVEMBER 2018 NIEUWSBRIEF STICHTING FOCUS EDITIE NOVEMBER 2018 NIEUWSBRIEF STICHTING FOCUS MIND Vlak voor de zomer organiseerden we de MIND Poëziewedstrijd onder het motto #openup. Er kwamen maar liefst 167 gedichten binnen! De jury heeft alle

Nadere informatie

COULEUR LOCALE Mechelen Diversiteit in Mechelen

COULEUR LOCALE Mechelen Diversiteit in Mechelen COULEUR LOCALE Mechelen Diversiteit in Mechelen 07.03.2017 Commissie Welzijn arbeidsmarkt Terminologie buitenlandse herkomst : personen die legaal en langdurig in België verblijven, en die bij hun geboorte

Nadere informatie

Kansen in en van onderwijs

Kansen in en van onderwijs Met deze fiche beogen we een concretisering van de blikopener kansen in en van onderwijs voor het vak Frans. Deze fiche is tot stand gekomen in een focusgesprek met lerarenopleiders secundair onderwijs,

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma ChristenUnie- SGP in begrijpelijke taal

Verkiezingsprogramma ChristenUnie- SGP in begrijpelijke taal Verkiezingsprogramma ChristenUnie- SGP in begrijpelijke taal Over een paar weken kiezen alle Brabanders een nieuw bestuur voor de provincie. Op 7 maart. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als

Nadere informatie

Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: Website: Voorwoord

Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: Website:  Voorwoord Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: 805187030 Website: www.vincentiusvught.nl Voorwoord De Vincentiusvereniging Vught is een lokaal georganiseerde vrijwilligersorganisatie. De vereniging

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Algemene gegevens 3 2. Doelstellingen 3 3. Fondsenwerving 4 4. Beheersing en besteding van fondsen en vermogen 5

Inhoudsopgave. 1. Algemene gegevens 3 2. Doelstellingen 3 3. Fondsenwerving 4 4. Beheersing en besteding van fondsen en vermogen 5 Beleidsplan Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 3 2. Doelstellingen 3 3. Fondsenwerving 4 4. Beheersing en besteding van fondsen en vermogen 5 2 Voor u ligt het beleidsplan van Stichting M4M. Het plan is

Nadere informatie

Beleidsplan stichting de lieve Sint

Beleidsplan stichting de lieve Sint Beleidsplan stichting de lieve Sint Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Bedrijfsinformatie... 4 3. Bestuur verslag... 5 3.1 Missie, Visie en Strategie... 5 3.1.1 Missie... 5 3.1.2. Visie... 5 3.1.3 Strategie...

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Samen kunnen we meer!

Samen kunnen we meer! Samen kunnen we meer! Wordt «Ons» Kinderhuis ook een beetje van u? www.kinderhuis.net «Ons Kinderhuis» is het enige kinderhuis in Vlaanderen dat het christen-zijn integreert in zijn missie WAT: we bieden

Nadere informatie

WELKOM ONS PROJECT. We proberen zoveel mogelijk gezinnen via onze "geplande" vakanties te laten deelnemen.

WELKOM ONS PROJECT. We proberen zoveel mogelijk gezinnen via onze geplande vakanties te laten deelnemen. WELKOM Zomer, zon, vakantie! Sommigen hebben die welverdiende weken al achter de rug, anderen kijken er nog naar uit! We wensen iedereen een deugddoende vakantie toe! Het doel van Menno s droom vzw: Blijvend

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN

BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN In 2015 hebben wij een non-profit organisatie opgericht, genaamd Stichting Almeerse Handen Ineen. Wij werken laagdrempelig en in huiselijke sfeer.

Nadere informatie

COLLECTIEVE MOESTUINEN

COLLECTIEVE MOESTUINEN PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2011 PAGINA 1 VAN 6 COLLECTIVE MOESTUINEN - 2011 VOORSTELLING PROJECTOPROEP Deze projectoproep "Collectieve moestuinen" komt voort

Nadere informatie

Stichting Kinderhulp Benelux

Stichting Kinderhulp Benelux Stichting Kinderhulp Benelux Contents Organisatie...1 Doelstelling:...2 Visie:...2 Missie:...2 Samenstelling bestuur:...2 Activiteiten...3 Doneren...3 Vrijwilliger worden...3 Projecten steunen...3 Collecteren...3

Nadere informatie

De federale wetgevende verkiezingen van 13 juni 2010 in cijfers

De federale wetgevende verkiezingen van 13 juni 2010 in cijfers De federale wetgevende verkiezingen van 13 juni 2010 in cijfers A. Kiezers 1. Aantal kiezers (die in België verblijven) op de kiezerslijsten op 7 mei 2010 Belgische kiezers die in België verblijven: 7.726.632

Nadere informatie

wij hebben u broodnodig Voedselbank West-vlaanderen vzw

wij hebben u broodnodig Voedselbank West-vlaanderen vzw wij hebben u broodnodig Voedselbank West-vlaanderen vzw 1 2 3 Wie is de voedselbank west-vlaanderen? WIE IS DE VOEDSELBANK WEST-VLAANDEREN STRIJD TEGEN HONGER STRIJD TEGEN VOEDSELVERSPILLING ENKELE CIJFERS

Nadere informatie

Reglement Samenlevingsprijs

Reglement Samenlevingsprijs Reglement Samenlevingsprijs Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 mei 2017 Bekendgemaakt op 23 mei 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Doelgroep en toepassingsgebied... 1 Artikel 3. Categorieën...

Nadere informatie

Gegevens ANBI. Vincentiusvereniging Vught. Fiscaal nummer: Website:

Gegevens ANBI. Vincentiusvereniging Vught. Fiscaal nummer: Website: Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: 805187030 Website: www.vincentiusvught.nl Voorwoord Vincentiusvereniging Vught is een lokaal georganiseerde vrijwilligersorganisatie. De vereniging

Nadere informatie

Staatsbosbeheer vernielt onze bossen, vindt een ouddirecteur. Ze maken mooie bossen lelijk

Staatsbosbeheer vernielt onze bossen, vindt een ouddirecteur. Ze maken mooie bossen lelijk Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant Een gezin wandelt langs een kaalgekapt bosperceel bij Amerongen. Staatsbosbeheer vernielt onze bossen, vindt een ouddirecteur. Ze maken mooie bossen lelijk Een

Nadere informatie

Rechten van het kind. Internationaal verdrag inzake de rechten van het kind. Verenigde Naties (VN) Dit is een uitgave van Edukans :

Rechten van het kind. Internationaal verdrag inzake de rechten van het kind. Verenigde Naties (VN) Dit is een uitgave van Edukans : Rechten van het kind Edukans vzw is een onderwijs- en solidariteits-initiatief met expertise en ervaring in het ontwikkelingswerk. Edukans werkt van school tot school, van gemeenschap tot gemeenschap.

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG CNL vzw

ACTIVITEITENVERSLAG CNL vzw ACTIVITEITENVERSLAG 2009 CNL vzw Algemene informatie Gegevens Maatschappelijke zetel : Troisdorflaan 19 te 3600 Genk Ondernemingsnummer : 0812.690.546 Leden De vereniging bestaat uit volgende werkende

Nadere informatie

DE REIS IS BEGONNEN SPANNENDE DAG TIJDENS FAMILIEREIS

DE REIS IS BEGONNEN SPANNENDE DAG TIJDENS FAMILIEREIS DE REIS IS BEGONNEN Na maanden van voorbereiding, selecteren patiënten in de ziekenhuizen, vrijwilligers ronselen, bussen, hotelkamers en toegangskaarten regelen, was het gisteren weer zover, de 13e busreis

Nadere informatie

Voorstelling jaarverslag Kinderrechtencommissariaat

Voorstelling jaarverslag Kinderrechtencommissariaat Speech Sven Gatz Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Voorstelling jaarverslag Kinderrechtencommissariaat 2017-2018 Brussel, woensdag 21 november 2018 Voorzitter, collega s, dames en heren, -

Nadere informatie

Achtergrondcijfers WELZIJNSZORG VZW HUIDEVETTERSSTRAAT 165 1000 BRUSSEL 02 502 55 75 WWW.WELZIJNSZORG.BE INFO@WELZIJNSZORG.BE

Achtergrondcijfers WELZIJNSZORG VZW HUIDEVETTERSSTRAAT 165 1000 BRUSSEL 02 502 55 75 WWW.WELZIJNSZORG.BE INFO@WELZIJNSZORG.BE Achtergrondcijfers WELZIJNSZORG VZW HUIDEVETTERSSTRAAT 165 1000 BRUSSEL 02 502 55 75 WWW.WELZIJNSZORG.BE INFO@WELZIJNSZORG.BE NATIONAAL SECRETARIAAT Huidevettersstraat 165 1000 Brussel T 02 502 55 75 F

Nadere informatie

STICHTING ONEBIGSMILE.NL

STICHTING ONEBIGSMILE.NL STICHTING ONEBIGSMILE.NL JAARVERSLAG 2017 1 Stichting Onebigsmile.nl Jaarverslag 2017 Algemeen De Stichting Onebigsmile.nl is opgericht op 29 augustus 2013 en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART

CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART Fietsenzonderleeftijd.be MENSEN WARM MAKEN VOOR FIETSEN ZONDER LEEFTIJD Communiceren met de (toekomstige) betrokkenen kan vanaf je ervoor gaat om Fietsen

Nadere informatie

RODE NEUZEN DAG PERSMAP SAAR&LOTTE ACTIE * Boudewijnstichting. 2

RODE NEUZEN DAG PERSMAP SAAR&LOTTE ACTIE * Boudewijnstichting.   2 RODE NEUZEN DAG SAAR&LOTTE ACTIE * 2016 PERSMAP * Dit is een actie ten voordele van het Rode Neuzen Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. WWW.RODENEUZENADAG.BE WWW.SAARLOTTE.BE 2

Nadere informatie

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel :

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel : Mei 2016 Voorwoord : En we zijn weeral in mei! Wat vliegen de maanden voorbij. Ondertussen hebben we alweer vele leuke activiteiten gehad. De Koekjesslag was dankzij jullie hulp weer een groot succes!

Nadere informatie

REPORTAGE: HOPPER JEUGDVERBLIJF MERKENVELD, LOPPEM (ZEDELGEM)

REPORTAGE: HOPPER JEUGDVERBLIJF MERKENVELD, LOPPEM (ZEDELGEM) NOTA REPORTAGE: HOPPER JEUGDVERBLIJF MERKENVELD, LOPPEM (ZEDELGEM) Datum: 1 augustus 2007 REPORTAGE: HOPPER JEUGDVERBLIJF MERKENVELD, LOPPEM (ZEDELGEM) 1 augustus 2007 pagina 1 > 6 1 Hopper Jeugdverblijf

Nadere informatie

We hebben flink gefaald. Bijna alles dat we in

We hebben flink gefaald. Bijna alles dat we in 22-2017 Beste lezers, Eindelijk een nieuwsbrief zo voelt het voor mij. Soms lijkt het wel dat ik elke dag tegen het schrijven van een nieuwsbrief aan zit te hikken, zo van; ooo ja dat moet ik ook nog doen.

Nadere informatie

Stilstaan bij armoede

Stilstaan bij armoede Naam: Klas: Kan jij de vicieuze cirkel van armoede aanvullen? 1 De rijke en de arme tafel Schrijf in de ballonnen hoe jij je voelde tijdens het tafelmoment? Waar wil jij werk van maken in de toekomst?...

Nadere informatie

: De Sint komt op bezoek in onze school.

: De Sint komt op bezoek in onze school. Nieuwsbrief - december 2016 Beste ouders, Hier volgen de laatste berichten voor 2016. Het schoolteam Agenda Dinsdag 29 november - 10.00-11.30: De Sint komt op bezoek in onze school. Donderdag 15 december

Nadere informatie

Resultaat: 566 projecten mogelijk

Resultaat: 566 projecten mogelijk Resultaat: 566 projecten mogelijk 1 In 2014 heeft Skanfonds bijna 10 miljoen aan 566 projecten toegekend. Stuk voor stuk helpen de projecten kansen scheppen voor kwetsbare mensen in de samenleving. Besteding

Nadere informatie

Valeriaan PERSDOSSIER. Brussel. 20, 21 & 22/4/2012 Tour & Taxis ORGANISATIE. valeriaan-brussel.be

Valeriaan PERSDOSSIER. Brussel. 20, 21 & 22/4/2012 Tour & Taxis ORGANISATIE. valeriaan-brussel.be Valeriaan Brussel 20, 21 & 22/4/2012 Tour & Taxis PERSDOSSIER ORGANISATIE valeriaan-brussel.be Bio, daar ga je voor! Nature & Progrès en Velt nodigen je graag uit voor de tweede editie van de beurs Valeriaan

Nadere informatie

Vetonagroup Enterprises

Vetonagroup Enterprises Vetonagroup Enterprises Madagaskar Madagaskar is jarenlang een Franse kolonie geweest. Amateuristische wegenbouw waardoor er grote kuilen in de weg ontstaan. De huizenbouw laat te wensen over. Er is minimale

Nadere informatie

STICHTING ONEBIGSMILE.NL

STICHTING ONEBIGSMILE.NL STICHTING ONEBIGSMILE.NL JAARVERSLAG 2016 1 Stichting Onebigsmile.nl Jaarverslag 2016 Algemeen De Stichting Onebigsmile.nl is opgericht op 29 augustus 2013 en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING. SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden

PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING. SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden INTRODUCTIE Enkele relevante gegevens uit het verleden Wij rekenen jaarlijks

Nadere informatie

www.kimkotk.be www.facebook.com/kimkomtoptegenkanker http://www.1000km.be/team/kim-co-komen-op-tegen-kanker 1000 km? Tijdens het hemelvaartweekend (10 tot 13 mei 2018) vindt de negende editie van de 1000

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Droomdag

Beleidsplan Stichting Droomdag Beleidsplan Stichting Droomdag 2016 2021 Stichting Droomdag Veenderveld 98 2371 TX Roelofarendsveen Beleidsplan Inleiding Het vorige beleidsplan van de Stichting Droomdag had geen einddatum. Hierin stonden

Nadere informatie

PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2013

PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2013 PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2013 PAGINA 1 VAN 5 COLLECTIEVE MOESTUINEN - 2012 Voorstelling projectoproep Deze projectoproep "Collectieve moestuinen" komt

Nadere informatie

Geachte secretaris-generaal, Geachte schepenen, Beste studenten, leden, oud-leden en ouders van Sint-Lucia, Dames en heren,

Geachte secretaris-generaal, Geachte schepenen, Beste studenten, leden, oud-leden en ouders van Sint-Lucia, Dames en heren, Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Zaterdag 13 maart 2010 Voorstelling projecten Speelgroen Tover jouw terrein om tot een groen avontuur Geachte secretaris-generaal,

Nadere informatie

Present Utrecht in 2017

Present Utrecht in 2017 stichting utrecht Present Utrecht in 2017 1.907 vrijwilligers SAMEN 6.314 uur 164 sociaal een gezellige ontmoeting voor ruim 2.300 Utrechters! 292 MEER DAN 250 Utrechters kregen een fijner thuis én een

Nadere informatie

Meer bomen in Peru en Ecuador dankzij de ondersteuning van

Meer bomen in Peru en Ecuador dankzij de ondersteuning van Welkom Meer bomen in Peru en Ecuador dankzij de ondersteuning van Melitta ondersteunt de campagne bij koffieboeren Agenda Eindverslag project Peru (2012-2013: 20.355 ) Melitta België: 12.355 Melitta Nederland:

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

Risico op sterfte door hart- en vaatziekten in 10 jaar tijd met 25 procent gedaald

Risico op sterfte door hart- en vaatziekten in 10 jaar tijd met 25 procent gedaald PERSMEDEDELING VAN JO VANDEURZEN, VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN 4 oktober 2012 Risico op sterfte door hart- en vaatziekten in 10 jaar tijd met 25 procent gedaald De kans dat Vlamingen

Nadere informatie

online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. Iedereen

online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. Iedereen Iedereen online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. 96 Telenet Jaarverslag 2012 Duurzaamheid Telenet Foundation Telenet Foundation

Nadere informatie

Week van de opvoeding van 16 tot 23 mei 2017

Week van de opvoeding van 16 tot 23 mei 2017 Week van de opvoeding van 16 tot 23 mei 2017 Van dinsdag 16 tot dinsdag 23 mei 2017 staat naar jaarlijkse gewoonte tijdens de Week van de Opvoeding positief opvoeden centraal. Opvoeden zit in kleine, dagelijkse

Nadere informatie

Ouderavond. Digitaal rapport

Ouderavond. Digitaal rapport Vlindernieuws Belangrijke data 6 februari Doe avond Carnaval 7 februari SVOV vergadering 14 februari Adviesgesprekken groep 8 24 februari Carnavalsfeest 27 februari 3 maart Voorjaarsvakantie Geboorte nieuws

Nadere informatie

Leo Bormans, geluksambassadeur zal een van de laureaten uitkiezen om te vermelden in de tweede druk van het boek The World Book of Hope.

Leo Bormans, geluksambassadeur zal een van de laureaten uitkiezen om te vermelden in de tweede druk van het boek The World Book of Hope. 1 Deelnemingsformulier Naar aanleiding van de wereldwijde lancering van het boek Hoop. The World Book of Hope, het nieuwe boek van auteur en geluksambassadeur Leo Bormans lanceren Cera en Uitgeverij Lannoo

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 52 Januari 2012. Beste,

NIEUWSBRIEF 52 Januari 2012. Beste, NIEUWSBRIEF 52 Januari 2012 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

PROJECT VLAAMSE MEESTERS MEER INTERNATIONALE BEZOEKERS MET INTERESSE IN DE VLAAMSE MEESTERS. VISITFLANDERS flemishmasters.com

PROJECT VLAAMSE MEESTERS MEER INTERNATIONALE BEZOEKERS MET INTERESSE IN DE VLAAMSE MEESTERS. VISITFLANDERS flemishmasters.com PROJECT VLAAMSE MEESTERS MEER INTERNATIONALE BEZOEKERS MET INTERESSE IN DE VLAAMSE MEESTERS VISITFLANDERS flemishmasters.com PROJECTDOELSTELLINGEN DOESTELLING 1 Het Vlaamse Meesters aanbod biedt binnen-

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 6

Nieuwsbrief Nr. 6 Nieuwsbrief 2017-2018 Nr. 6 Kalender 17 november Viering 27 november Start WO thema tijd 29 en 30 november Oudergesprekken bovenbouw. 01 december Sint op school 06 december Studiedag team. Kinderen zijn

Nadere informatie

Een greep uit de geschiedenis van CAW Artevelde

Een greep uit de geschiedenis van CAW Artevelde CAW Artevelde - 6 -jaargang 12 nr. 4 Op 6 februari 1995 werd vzw Pluralistisch Centrum Welzijnswerk regio Gent geboren onder het goeddunkend oog van Kris Coenegrachts en Patrick Seys. In de wieg lagen

Nadere informatie

Projectvoorstel Het vergroten van de bekendheid van COPD bij de Belgische bevolking.

Projectvoorstel Het vergroten van de bekendheid van COPD bij de Belgische bevolking. Projectvoorstel Het vergroten van de bekendheid van COPD bij de Belgische bevolking. Ingediend tot het behalen van de CHIESI maatschappelijke prijs voor Pneumologie Organisatie COPD vzw Eendrachtstraat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bosgroep Groene Corridor vzw

Nieuwsbrief Bosgroep Groene Corridor vzw Nieuwsbrief Bosgroep Groene Corridor vzw Maart 2015 nummer 01 In dit nummer Excursie Houtzagerij Peleman Excursie Houtzagerij Peleman Bosgroep in actie: Plantwerken Populierenactie Asse In het bos daar

Nadere informatie

Kinderen en jongeren staan open voor natuur, dat weet ik maar al te. goed. Wie het geluk heeft om tussen het groen op te groeien, kent de

Kinderen en jongeren staan open voor natuur, dat weet ik maar al te. goed. Wie het geluk heeft om tussen het groen op te groeien, kent de Zaterdag 27 november 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Plantdag project Speelgroen Tover jouw terrein om tot een groen avontuur Geachte burgemeester

Nadere informatie

Maandlijst februari-maart

Maandlijst februari-maart Maandlijst februari-maart Algemene informatie Het wordt kouder dus kleed je steeds warm!!! Heb je nog geen sjaaltje, tshirt of pull en wil je er graag ééntje kopen? Laat dit dan weten aan iemand van de

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Samen werken aan een open en diverse samenleving en gelijke kansen voor iedereen

Samen werken aan een open en diverse samenleving en gelijke kansen voor iedereen Samen werken aan een open en diverse samenleving en gelijke kansen voor iedereen Welkom bij vzw AIF! Wil jouw vereniging culturele activiteiten organiseren, maar weet je niet hoe? Is jouw organisatie op

Nadere informatie

Sponsordossier Vakantiekampen

Sponsordossier Vakantiekampen Sponsordossier contact Rodekruisvakanties vzw Sofie Vehent Motstraat 40 2800 Mechelen 015/44 35 11 rodekruisvakanties@rodekruis.be Armoede Wie arm is, heeft het financieel moeilijker dan anderen en leeft

Nadere informatie

Bedankt voor uw steun! Droogte en hongersnood in de Hoorn van Afrika

Bedankt voor uw steun! Droogte en hongersnood in de Hoorn van Afrika Bedankt voor uw steun! Droogte en hongersnood in de Hoorn van Afrika Binnengekomen giften 2017 510.276,23 Duurzame noodhulp Directe noodhulp Waterpompen en irrigatiesystemen 3 scholen zijn voorzien van

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting BarmHartBox

Jaarverslag Stichting BarmHartBox Jaarverslag 2012 Stichting BarmHartBox [Geef de naam van het bedrijf op] Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Missie, visie en kernwaarden... 2 3. Activiteiten... 3 4. Werkplaats Den Haag... 4 5. Toekomst BHB...

Nadere informatie

Steun met uw investeringsgift Be Bio Base v.z.w. geïnspireerd door de natuur

Steun met uw investeringsgift Be Bio Base v.z.w. geïnspireerd door de natuur Steun met uw investeringsgift Be Bio Base v.z.w. geïnspireerd door de natuur Wil je bijdragen aan een betere sociale en ecologische wereld? Wil je ook weten waar je steun naar toe gaat? Waarvoor die gebruikt

Nadere informatie

Deel 5: Opvoedingsondersteuning

Deel 5: Opvoedingsondersteuning Deel 5: Opvoedingsondersteuning ORGANOGRAM 2 INLEIDING 3 STATISTISCHE GEGEVENS Jaarverslag 203 07 ORGANOGRAM Directeur Adjunct-directeur Verantwoordelijke / Hergomoderator HCA-dienst Ouders Steunen in

Nadere informatie

Rol voor private eigenaars bij bosuitbreiding in Vlaanderen

Rol voor private eigenaars bij bosuitbreiding in Vlaanderen PERSBERICHT 5 december 2017 Rol voor private eigenaars bij bosuitbreiding in Vlaanderen Bossen in Vlaanderen zijn een waardevol goed en verdienen onze permanente aandacht. Vanuit het Aanspreekpunt Privaat

Nadere informatie

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X.

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X. Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X. Het Koninklijk Besluit houdende maatregelen ter bevordering van de participatie en sociale activering

Nadere informatie

160 (Basisprijs: ) Voor wie: 6 jaar Wanneer: 26/12/ /12/2016

160 (Basisprijs: ) Voor wie: 6 jaar Wanneer: 26/12/ /12/2016 http://www.brusselbazaar.be/ Je zocht op: Zoekterm: Vakantie Duinen-Heide - Kerstkamp "De planeet Kepler 425B" Jeugdvakanties DUINEN-HEIDE organiseert jeugdkampen voor 6 t.e.m. 15 jarigen, in de Ardennen.

Nadere informatie

Q1 Hoeveel kinderen heeft u? Q2 Wat is de leeftijd van uw kind(eren)?

Q1 Hoeveel kinderen heeft u? Q2 Wat is de leeftijd van uw kind(eren)? Iedereen verdient vakantie, dat is waar de Vlaamse overheid nu op inzet. Wij bij AFYA, als jeugddienst van de gezinsbond, staan volledig achter dit idee. Sinds 2004 organiseren wij jaarlijks heel wat jeugdkampen

Nadere informatie

Soms loopt het in gezinnen, ook als ouders en kinderen heel erg hun best doen, niet makkelijk.

Soms loopt het in gezinnen, ook als ouders en kinderen heel erg hun best doen, niet makkelijk. Dit is een verhaal voor iedereen (ouders, kinderen, jongeren, familie, ) die begeleid zal worden door vzw Sporen, gemaakt door de begeleiders van Sporen Soms loopt het in gezinnen, ook als ouders en kinderen

Nadere informatie

Het tweede en derde leerjaar zijn begin september verhuisd naar hun nieuwe klas.

Het tweede en derde leerjaar zijn begin september verhuisd naar hun nieuwe klas. www.rainbow4kids.be Kenya Iedere keer opnieuw ervaar ik hoe sterk de verschillende gevoelens hier naast elkaar liggen hoe sterk alles hier zo voelbaar is: verwelkomingen, afscheid nemen, oneerlijkheid,

Nadere informatie

Wat doen... 4. Door de grote vraag werden dan ook massaal bomen omgehakt.

Wat doen... 4. Door de grote vraag werden dan ook massaal bomen omgehakt. Wat doen... 4 Bomenteelt in ontwikkelingslanden. Aran staat er een beetje mistroostig bij. Alweer heeft een van de straatolifanten een spoor van vernieling getrokken door de stad. In heel wat Thaise steden

Nadere informatie

PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2016

PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2016 PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2016 PAGINA 1 VAN 5 COLLECTIEVE MOESTUINEN - 2016 Voorstelling projectoproep Deze projectoproep "Collectieve moestuinen" is een

Nadere informatie

Boscompensatie In relatie tot het Fietspad Asschatterweg

Boscompensatie In relatie tot het Fietspad Asschatterweg - 1 - Boscompensatie In relatie tot het Fietspad Asschatterweg Opgesteld op verzoek van de gemeente Leusden Hans Veurink Ruurd Visserstraat 51 3791 VV Achterveld Tel. 06-53.70.10.00 Email. hans@veurinkprojecten.nl

Nadere informatie

40 jaar Vlaams parlement

40 jaar Vlaams parlement Hugo Vanderstraeten 40 kaarsjes eenheidsstaat of een unitaire staat: één land met één parlement en één regering. De wetten van dat parlement golden voor alle Belgen. In de loop van de 20ste eeuw hadden

Nadere informatie

Het Jaar van de Vrijwilliger

Het Jaar van de Vrijwilliger Jeroen Defauw Helpen, helpen waar je kunt! Zijn je mama of papa ook Wat zou een school doen zonder al deze hulp? leesouders? Komen ze de meester op school helpen met het lezen? Een kapotte deur of een

Nadere informatie

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA Nieuwsbrief mei 2010 Uitgave van Stichting Polliewollie De Pollewop NR 4 AGENDA 23 AUGUSTUS 1 e dag open! SEPTEMBER Openingsfeest In deze nieuwsbrief: Polliewollie Spring SALE groot succes! Verbouwing

Nadere informatie

Kinderen en armoede. Waarom inzet van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds?

Kinderen en armoede. Waarom inzet van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds? Kinderen en armoede Waarom inzet van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds? Cijfers over kinderen die in armoede opgroeien In 2011 groeiden 359.000 kinderen op in armoede (10,6%) In 2012 groeiden 377.000

Nadere informatie

SAMEN BEREIK JE MEER DAN ALLEEN. Monique Maks, directeur Jeugdsportfonds & Jeugdcultuurfonds

SAMEN BEREIK JE MEER DAN ALLEEN. Monique Maks, directeur Jeugdsportfonds & Jeugdcultuurfonds SAMEN BEREIK JE MEER DAN ALLEEN Monique Maks, directeur Jeugdsportfonds & Jeugdcultuurfonds KINDEREN & JONGEREN IN ARMOEDE 378.000 kinderen & jongeren Opgroeien in armoede is een belangrijke oorzaak van

Nadere informatie

Kinderen spelen te weinig buiten, maar willen wel

Kinderen spelen te weinig buiten, maar willen wel Kinderen spelen te weinig buiten, maar willen wel Basisschool Terbank Heverlee brengt bos naar school met wilgenhutten dorp Heverlee, 19 april 2013 Ruim vier op tien kinderen hebben te weinig tijd om buiten

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 9 oktober 2017

Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 9 oktober 2017 Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 9 oktober 2017 Raadzaal, Markt 8, 3580 Beringen, 20:00 uur OPENBARE ZITTING A-punten Interne organisatie en burgerzaken 1 2017_GEM_00032 Goedkeuring verslag vorige

Nadere informatie

Gegevens ANBI. Vincentiusvereniging Vught. Fiscaal nummer: Website:

Gegevens ANBI. Vincentiusvereniging Vught. Fiscaal nummer: Website: Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: 805187030 Website: www.vincentiusvught.nl Voorwoord Vincentiusvereniging Vught is een lokaal georganiseerde vrijwilligersorganisatie. De vereniging

Nadere informatie

i live in my own little world. But its ok, they know me here.

i live in my own little world. But its ok, they know me here. i live in my own little world. But its ok, they know me here. De Lovie biedt personen met een verstandelijke handicap zorg op maat en kwaliteit van leven en bouwt aan sociale netwerken en een toegankelijke

Nadere informatie