Press kit / Seizoen 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Press kit / Seizoen 4"

Transcriptie

1 Press kit / Seizoen 4

2 Wat als u de kans had om via enkele muisklikken te bouwen aan een rechtvaardigere, billijkere en duurzamere wereld? Wat als u kon behoren tot een groep van mannen en vrouwen die hun krachten bundelen om lokale projecten te ondersteunen? Evoto.be maakt het allemaal mogelijk. Evoto.be, is een initiatief dat de onderneming Eternit in februari 2013 lanceerde. Het biedt aan de burgers de mogelijkheid om Belgische en in België gevestigde verenigingen te steunen bij hun projecten op het vlak van milieu en bos, welzijn en sociale banden. Het principe is heel eenvoudig: op de website en Facebook-pagina van Evoto.be kunnen de bezoekers stemmen voor het project dat ze graag uitgevoerd zouden zien. Hoe werkt de selectie, stemming en dotatie? Een onafhankelijk controlecomité analyseert de projecten van verenigingen die zich kandidaat stellen voor het Evoto.be-initiatief, en selecteert er enkele uit. Elk geselecteerd project krijgt van de onderneming Eternit een basisdotatie van vijfduizend euro. Daarna kan de Evoto.be-gemeenschap op de projecten stemmen via de Facebook-pagina en website. De telling van de stemmen en de omzetting ervan in dotatie gebeuren als volgt: de verenigingen ontvangen extra dotaties op basis van het aantal verkregen stemmen. Vijfduizend stemmen zijn goed voor vijfduizend euro extra, tienduizend stemmen voor tienduizend euro extra. Elk project maakt dus kans op een totale steun van niet minder dan euro! Evoto.be staat zijn leden ook toe om projecten voor te stellen die ze relevant achten voor de gemeenschap.

3 Veelbelovend vierde seizoen Tijdens het eerste, tweede en derde seizoen werden telkens drie verenigingen geselecteerd voor hun kwaliteitsproject, kregen ze stemmen van de burgers en ontvingen ze dotaties van duizenden euro s. Evoto.be herhaalt zijn initiatief in een vierde seizoen! Meer dan vijftig verenigingen dienden projecten in, waaruit een onafhankelijke jury er zes selecteerde. Het Eternit-personeel kreeg het voorrecht om drie projecten uit te kiezen waarop het publiek tijdens het derde Evoto.be-seizoen zal kunnen stemmen. Fonds GHdC+ In avant-première maken wij u deze drie verenigingen bekend: Let us Change uit Leuven is geselecteerd in de categorie Sociaal. Mobiel 21 uit Leuven vertegenwoordigt de rubriek Duurzame Ontwikkeling. Tot slot is het Fonds GHdC+ uit Charleroi geselecteerd voor het thema Welzijn. Hoeveel mensen konden jullie al helpen met Fonds GHdC+? Ieder jaar worden er ongeveer 1500 patiënten opgenomen op de afdeling oncologie van het Grand Hôpital de Charleroi. Iedereen krijgt de kans om deel te nemen aan de ervaring van het welzijnshuis, maar die beslissing nemen ze volledig zelf. Hoeveel vrijwilligers telt Fonds GHdC+? Vandaag de dag wordt het project gedragen door vier vrijwilligers, het welzijnshuis heeft zijn deuren nog niet geopend. In de toekomst zullen er waarschijnlijk een zestigtal vrijwilligers in het huis werken. «We sprongen letterlijk in de lucht van vreugde! Het nieuws kwam net op tijd, namelijk op het moment waarop alles concreet begon te worden: de werken beginnen, het huis opent dit jaar zijn deuren... Meer dan ooit is het nu het moment dat het Fonds GHdC+ en ons project van het welzijsnhuis voor kankerpatiëntien alle steun kunnen gebruiken!» Fonds GHdC+ Het Fonds GHdC+ werd in 2011 opgericht om projecten die amper of niet worden gesubsidieerd door de overheid te ondersteunen. Steun voor kankerpatiënten Het Fonds biedt steun aan oncologische patiënten, dit doen ze aan de hand van uitgebreide zorgverlening en een combinatie van alternatieve en conventionele geneeskunde. Hun doel is om de levenskwaliteit van de patiënt te verbeteren, stress te verminderen, de genezingskansen van de patiënt te verhogen en sociaal isolement op te heffen. Steun het project van Fonds GHdC+ Dankzij Evoto.be kan u het Fonds GHdC+ helpen met de bouw van een welzijnshuis voor oncologische patiënten. Het fonds wil er activiteiten organiseren tijdens de behandeling van de patiënten. Hierbij gaat het niet alleen om medische activiteiten of zorgen, maar ook om esthetische, psychische, lichamelijke en sportieve zorg. Op die manier wordt het welzijnshuis een warme plek die de levenskwaliteit van de patiënten zal verbeteren en de kans op genezing zal verhogen. «We zouden het geld van Evoto. be besteden aan elektrische installaties, alsook aan LEDverlichting die zal bijdragen aan de gastvrije, warme en ontspannen sfeer binnen het huis» Anne Humblet Verantwoordelijke van het project

4 Veelbelovend vierde seizoen Let us Change Let us Change ontfermt zich over kinderen uit de straten van Awassa in het zuiden van Ethiopië: ze bieden hen onderdak, medische zorgen, zoeken mee naar werk voor de ouders van de kinderen, zamelen fondsengeld in,... Let Us Change bestaat uit een Belgische vzw en een lokale ngo in Ethiopië. De organisatie werd opgericht door de Ethiopische Aynalem en de Belgische Johan. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in 2008 in Awassa, een stadje in het Zuiden van Ethiopië. Het was het begin van een mooi verhaal. Hoeveel mensen konden jullie al helpen met Let us Change? In onze drie opvangtehuizen voor straatkinderen wonen er nu 70 kinderen. Ook helpen we 40 gezinnen, dat zijn in totaal 120 mensen, met microkredieten en noodhulp op afstand. Daarnaast helpen we in een gevangenis 15 kinderen met onderwijs. Bovendien behoort ons personeel ook in zekere zin tot de doelgroep aangezien de meesten onder hen ook ooit bedelden. Hoeveel vrijwilligers telt Let us Change? In Ethiopië hebben we een 50-tal vrijwilligers over de vloer gehad en in België kunnen we rekenen op ongeveer 20 actieve vrijwilligers. Van 1 jongen naar 3 opvangtehuizen met 70 kinderen In 2008 ontmoetten Johan en Aynalem een straatjongen. Johan nam hem mee naar school, Aynalem gaf hem te eten. Elke avond ging de jongen terug op straat slapen. Ayalem haar hart brak en ze besloot hem te adpoteren. Dit was de start voor Let us Change. Johan kwam terug naar België om er financiering te vinden voor een opvangtehuis. En die vond hij. Let us Change gaf een nieuwe thuis aan 12 straatkinderen. Vandaag is Let is Change uitgegroeid tot een organisatie met 3 opvangtehuizen. Daarnaast zorgt de vzw er ook voor dat medische kosten van arme gezinnen vergoed worden, dat kinderen geboren in de gevangenis toch de kans krijgen om onderwijs te lopen en creëren ze werkgelegenheid in de regio. Een waterreservoir voor Let Us Change Dankzij Evoto.be kan u Let Us Change helpen met de aanleg van een waterreservoir voor de aanplanting van bomen. Let Us Change wil graag een boomkwekerij opstarten, de aanplanting van de bomen zal de luchtvervuiling en de droogte in het gebied tegengaan. Daarnaast zal de boomkwekerij ook tal van nieuwe jobs creëren voor de vele werklozen in de regio. Maar water is schaars in Ethiopië, daarom is er een waterreservoir van liter nodig om dit groene project een groeikans te geven. «Met deze steun zal het boompjes project ondersteund worden waarbij bomen geplant en verkocht worden. De opbrengst van dit project gaat naar de opvangtehuizen voor straatkinderen,» Hoe was het om geselecteerd te worden? «Het was een zalig gevoel om geselecteerd te worden. Als een organisatie met ervaring ons steunt, is dat een bevestiging dat we goed bezig zijn,» Johan Vandenbossche, Let us Change.

5 Veelbelovend vierde seizoen Mobiel 21 Mobiel 21 is een beweging voor duurzame mobiliteit die als doel heeft om de leefomgeving op een meer milieuvriendelijke en veiligere manier bereikbaar en leefbaar te maken. Aan de hand van sociale acties, sensibilisering en opleidingen proberen zij gedragsverandering uit te lokken bij een breed publiek. De fiets: ecologisch en sociaal Fietsen is niet alleen een milieuvriendelijk transportmiddel, het zorgt er ook voor dat mensen actief kunnen deelnemen aan de maatschappij. Maar toegang hebben tot mobiliteit en kunnen fietsen is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. De ernst van de bereikbaarheidsproblematiek neemt toe naarmate men armer is. Mobiliteit is vaak de rode draad doorheen het hele armoedeverhaal. Mensen geraken niet op het werk, op school, in het ziekenhuis, bij familie,... en kunnen daardoor niet optimaal deelnemen in de samenleving. Daar wil Mobiel 21 verandering in brengen. Hoeveel mensen konden jullie al helpen met Mobiel 21? In 2015 hebben ongeveer 400 mensen een fietsles bij ons gevolgd (in Leuven). Hoeveel vrijwilligers telt Mobiel 21? Mobiel 21 heeft meer dan 100 actieve vrijwilligers. Fietsschool Leuven kan elk jaar rekenen op een 8-tal zeer geëngageerde vrijwilligers. Fietslessen voor volwassenen Al 4 jaar lang organiseert Fietsschool Leuven fietslessen voor volwassenen. De lessen focussen op het aanleren van fietsvaardigheden, verkeersvaardigheden en op het onderhouden van de fiets. De mensen die fietsles volgen doen dit meestal vanuit een specifieke verplaatsingsnood in het kader van werk, kinderen en opleiding. Daarenboven biedt de fiets hen de mogelijkheid om sneller en gemakkelijker een sociaal netwerk op te bouwen. Door het aanleren van een nieuwe vaardigheid verbetert ook de eigenwaarde van deze mensen. Dankzij evoto.be kan u Mobiel 21 helpen om meer mensen te bereiken. Mobiel 21 merkt dat er als maar meer vraag is naar fiestlessen voor kinderen, jongeren en opvangcentra voor asielzoekers. We willen nog meer mensen bereiken met onze fietslessen. We merken dat ook kinderen, jongeren en opvangcentra voor asielzoekers geïnteresseerd zijn in onze diensten, Hannelore Depypere van Mobiel 21 Hoe was het om geselecteerd te worden? Het nieuws dat we geselecteerd zijn met de fietsschool is voor ons een grote duw in de rug en een bijzonder fijne bevestiging van de waarde van ons werk. Dankzij Evoto.be kunnen we er voor zorgen dat er dit jaar nog meer mensen geraken waar ze willen geraken, en dat op een duurzame manier. Dankjewel!

6 Bij zijn eerste editie in 2013 steunde Evoto.be: Lachen maakt gezond Rire c est guérir De Cliniclowns met het project Cliniclowns@Home voor huisbezoek aan ernstig zieke kinderen; BOS+/Société Royale Forestière de Belgique (SRFB) met het project voor herbebossing van de wouden in België. Spullenhulp vzw voor de financiering van een verwarmingsketel in een onthaaltehuis dat kadert in het programma Een eigen dak. Dit programma heeft als doelstelling om daklozen zo autonoom mogelijk te maken in hun integratietraject. Deze drie projecten kregen in totaal een dotatie van ! Bij zijn tweede editie in 2014 steunde Evoto.be: Prinses Harte deelt Prinses en Ridder pakketten uit aan ernstig zieke kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven om zo de ziekenhuisomgeving voor hen iets aangenamer te maken. BOS+/Société Royale Forestière de Belgique (SRFB) werd in 2014 opnieuw geselecteerd voor zijn inzet in de herbebossing van de wouden in België. Love in Action, biedt kinderen uit kwetsbare gezinnen in Wervik regelmatig gratis leuke kinderactiviteiten aan, zoals speelavonden, kampen, kooklessen,... De verenigingen hebben in totaal een bedrag van gewonnen!

7 Mooie resultaten voor het derde seizoen! Evoto.be steunde: Ons Steentje, ijvert voor een nationaal vangnet voor ouders van ernstig zieke kinderen. Ze helpen hen met de administratieve romplsomp en de maandelijkse rekeningen die zwaar doorwegen op hun dagelijkse leven. Het project van Ons Steentje scoorde heel goed bij het publiek: het oogstte meer dan 7000 stemmen! «Evoto.be heeft ons meer stem gegeven. Ouders weten nu dat wij bestaan en dat ze bij ons terecht kunnen. Voor de ouders is dit van levensbelang, want zij zitten vaak met de handen in het haar,» zegt Hilde van Ons Steentje. Vergeet de Kinderen Niet! De vzw organiseert op een laagdrempelige manier activiteiten voor kinderen die onder de armoedegrens leven zodat ook zij aan het dagelijkse leven kunnen deelnemen. Dankzij de cheque van euro konden ze afgelopen zomer opnieuw op kamp gaan met een groep kansarme jongeren. «Het is dankzij Evoto.be dat wij kunnen doen wat we vandaag doen en dat we een verschil kunnen maken, daar zijn wij bijzonder dankbaar voor legt Yasmina El Boubkari uit. L ASBL ANAMA, ontving een cheque van euro. Dit geld zal worden ingezet voor activiteiten die mensen die in sociaal isolement verzeild zijn geraakt, terug samen te brengen en zo sociale banden te hersmeden. Dit alles op een ecologische manier. De verenigingen hebben in totaal een bedrag van gewonnen! Een natuurwandeling als slotevenement! De verenigingen die deelnamen aan het derde seizoen van Evoto.be kregen hun cheque overhandigd tijdens een mooie wandeling in de Plantentuin van Meise. Perscontact: Voice Laure Vandeghinste press@voice.be

8

Press Kit SEIZOEN 3. stem!

Press Kit SEIZOEN 3. stem! Press Kit SEIZOEN 3 stem! Wat als u de kans had om via enkele muisklikken te bouwen aan een rechtvaardigere, billijkere en duurzamere wereld? Wat als u kon behoren tot een groep van mannen en vrouwen die

Nadere informatie

Hoe werkt de selectie, stemming en dotatie?

Hoe werkt de selectie, stemming en dotatie? Press Kit stem! Wat als u de kans had om via enkele muisklikken te bouwen aan een rechtvaardigere, billijkere en duurzamere wereld? Wat als u kon behoren tot een groep van mannen en vrouwen die hun krachten

Nadere informatie

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK BEN ER KLAAR VOOR MOOIE DINGEN KUNNEN DOEN Ann is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding en voelt een grote

Nadere informatie

online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. Iedereen

online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. Iedereen Iedereen online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. 96 Telenet Jaarverslag 2012 Duurzaamheid Telenet Foundation Telenet Foundation

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

De Brailleliga begeleidt gratis blinde en slechtziende personen, hun leven lang.

De Brailleliga begeleidt gratis blinde en slechtziende personen, hun leven lang. De Brailleliga begeleidt gratis blinde en slechtziende personen, hun leven lang. DE BRAILLELIGA BEGELEIDT GRATIS BLINDE EN SLECHTZIENDE PERSONEN, HUN LEVEN LANG. Naar school gaan, een boterham smeren,

Nadere informatie

Jaarverslag februari 2016 Versie 1.0

Jaarverslag februari 2016 Versie 1.0 Jaarverslag 2015 24 februari 2016 Versie 1.0 Voorwoord Het afgelopen jaar is de wereldwijde vluchtelingenproblematiek veel in het nieuws geweest. Naast de problematiek op macroniveau stort SiHVA zich voornamelijk

Nadere informatie

HAVEN VAN ANTWERPEN Ruimte voor evenwicht

HAVEN VAN ANTWERPEN Ruimte voor evenwicht HAVEN VAN ANTWERPEN Ruimte voor evenwicht NIEUW HANDIGE DUURZAAMHEIDSTIPS www.duurzamehavenvanantwerpen.be Evenwicht tussen mens (people), milieu (planet) en welvaart (prosperity) H et tweede duurzaamheidsverslag,

Nadere informatie

RODE NEUZEN DAG PERSMAP SAAR&LOTTE ACTIE * Boudewijnstichting. 2

RODE NEUZEN DAG PERSMAP SAAR&LOTTE ACTIE * Boudewijnstichting.   2 RODE NEUZEN DAG SAAR&LOTTE ACTIE * 2016 PERSMAP * Dit is een actie ten voordele van het Rode Neuzen Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. WWW.RODENEUZENADAG.BE WWW.SAARLOTTE.BE 2

Nadere informatie

LICHT VOOR DE WERELD ivzw. De missie van Licht voor de Wereld. Wat doet Licht voor de Wereld? Hoe kan jij Licht voor de Wereld helpen?

LICHT VOOR DE WERELD ivzw. De missie van Licht voor de Wereld. Wat doet Licht voor de Wereld? Hoe kan jij Licht voor de Wereld helpen? LICHT VOOR DE WERELD ivzw bestrijdt blindheid in Afrika Gevolgd door Donorinfo sinds: 2005 02/415 9705 info@lightfortheworld.be http://www.lightfortheworld.be PDF versie Doe een gift Project info De missie

Nadere informatie

Projectoproep YOUCA Action Day 2019

Projectoproep YOUCA Action Day 2019 1 Projectoproep YOUCA Action Day 2019 1. Inleiding welk soort project zoeken we? YOUCA, Youth for Change and Action (vroeger Zuiddag), is een organisatie voor en door jongeren. De opbrengst van onze jaarlijkse

Nadere informatie

Kenningsmakingsdag SV-CIBO 20 december 2014. Jaarplan 2015. Vluchtelingen en nieuwkomers de weg wijzen in de Belgische samenleving

Kenningsmakingsdag SV-CIBO 20 december 2014. Jaarplan 2015. Vluchtelingen en nieuwkomers de weg wijzen in de Belgische samenleving Jaarplan 2015 Vluchtelingen en nieuwkomers de weg wijzen in de Belgische samenleving Inhoudsopgave Inleiding Wie? Wat? Waarom? Programma 2015 Welke activiteiten plannen we volgend jaar? Sport en cultuur

Nadere informatie

DE VIJF FUNCTIES BINNEN HET VERNIEUWDE MODEL GEESTELIJKE GEZONDHEID

DE VIJF FUNCTIES BINNEN HET VERNIEUWDE MODEL GEESTELIJKE GEZONDHEID DE VIJF FUNCTIES BINNEN HET VERNIEUWDE MODEL GEESTELIJKE GEZONDHEID Functie 1 Activiteiten op het vlak van preventie; geestelijke gezondheidszorgpromotie; vroegdetectie, -interventie en -diagnosestelling

Nadere informatie

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag 2013 2014 Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Doelstelling... 5 3. Visie... 6 4. Werkwijze... 7 5. Partners van Jyambere in Rwanda... 8 5.1.

Nadere informatie

4. Wat zijn de rechten en plichten van een asielzoeker in België?

4. Wat zijn de rechten en plichten van een asielzoeker in België? 4. Wat zijn de rechten en plichten van een asielzoeker in België? Sinds 12 januari 2007 is in België de 'opvangwet' van kracht. Dit is een bundel van bepalingen die de asielopvang regelen. De opvangwet

Nadere informatie

Centrum voor natuur- en milieueducatie De Rollen leren over duurzaamheid

Centrum voor natuur- en milieueducatie De Rollen leren over duurzaamheid Centrum voor natuur- en milieueducatie, rondom natuur en milieu voor jong en oud. De leeractiviteiten zijn gericht op meer kennis, interesse en respect voor de eigen leefomgeving. Dat leidt tot meer betrokkenheid

Nadere informatie

Stichting van de eerste Europese clubs was in Wenen, Oostenrijk, evenals in Brussel, België in 1963.

Stichting van de eerste Europese clubs was in Wenen, Oostenrijk, evenals in Brussel, België in 1963. Hoe is Kiwanis ontstaan? Opgericht in Detroit (Michigan, USA) in 1915 was Kiwanis oorspronkelijk een netwerk van ondernemers. Dit is snel uitgegroeid tot een internationaal erkende serviceclub waarvan

Nadere informatie

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 5 4. Organisatie 6 5. Financiën 7 Pagina 2 van!syntaxisfout,! 1. Inleiding In dit beleidsplan kunt u meer

Nadere informatie

F4F-schoolprogramma voor basisscholen

F4F-schoolprogramma voor basisscholen F4F-schoolprogramma voor basisscholen Christophe Delen VZW Faces for Faces info@faces4faces.be 0498/487088 Beste directie en leerkrachten, VZW Faces for Faces nodigt jullie basisschool uit om deel te nemen

Nadere informatie

VVSG #TREFDAGSOCIAAL. Lies Vereecke Dinamo Dilbeek Marianne Nijs Marianne Vanden Houte

VVSG #TREFDAGSOCIAAL. Lies Vereecke Dinamo Dilbeek Marianne Nijs Marianne Vanden Houte VVSG #TREFDAGSOCIAAL Lies Vereecke Dinamo Dilbeek Marianne Nijs Marianne Vanden Houte Dilbeek Naar Morgen Wie zijn wij? Waarom zijn we er aan begonnen? Richt je blik naar buiten Bepaal helder je visie

Nadere informatie

Tegen de stroom in. Mathieu Hermans Klassieker

Tegen de stroom in. Mathieu Hermans Klassieker STICHTING TEGEN DE STROOM IN 23 april 2017 Tegen de stroom in Mathieu Hermans Klassieker Daginschrijving van 8u tot 11u Om 9u30 groepsstart met vele prominenten Afstanden: Toertocht 40km en 90km Inschrijfgeld

Nadere informatie

Projectoproep. Opzet. Doelgroep. Voor welke projecten? Enkele voorbeelden van verkeersveiligheidprojecten. veiligheidprojecten

Projectoproep. Opzet. Doelgroep. Voor welke projecten? Enkele voorbeelden van verkeersveiligheidprojecten. veiligheidprojecten Opzet Projectoproep 65 000 en meer verkeersslachtoffers op de Vlaamse wegen in 2008. Verkeersveiligheid is en blijft een maatschappelijke uitdaging waar ook verenigingen iets aan kunnen doen. Via de oproep

Nadere informatie

Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen

Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen Toen er in 2015 veel mensen asiel aanvroegen in België, kon de overheid de druk niet aan. Niet iedereen kon terecht voor registratie bij de dienst Vreemdelingenzaken

Nadere informatie

Stichting Marokkaanse Moslims in Breda. Antiloopstraat LB Breda. Tel/Fax Kvk nr:

Stichting Marokkaanse Moslims in Breda. Antiloopstraat LB Breda. Tel/Fax Kvk nr: Stichting Marokkaanse Moslims in Breda Antiloopstraat 51 4817 LB Breda Tel/Fax +3176 514 74 96 E-mail: sij.breda@hotmail.com Kvk nr: 41105317 BELEIDSPLAN (Meerjarenplan) Stichting Marokkaanse Moslims in

Nadere informatie

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019 Dichter bij elkaar Strategie 2015-2019 De zorg verandert. Vrijwilligers veranderen. De wensen van families veranderen. De maatschappij verandert. Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam wil klaar zijn voor

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november 2016 (alleen het gesproken woord geldt) Dames en heren, Welkom, wat goed u allen weer te zien. Allereerst veel dank aan de Commissaris, dat wij hier vandaag

Nadere informatie

Campagne: Wielwijk fietst. 1 Inleiding. 1.1 Omschrijving. 1.2 Wanneer. Fietsberaad, 18 januari 2010

Campagne: Wielwijk fietst. 1 Inleiding. 1.1 Omschrijving. 1.2 Wanneer. Fietsberaad, 18 januari 2010 Campagne: Wielwijk fietst Fietsberaad, 18 januari 2010 1 Inleiding In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne: Wielwijk fietst!. Aan het eind van dit document staat het campagnemateriaal

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting BarmHartBox

Jaarverslag Stichting BarmHartBox Jaarverslag 2012 Stichting BarmHartBox [Geef de naam van het bedrijf op] Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Missie, visie en kernwaarden... 2 3. Activiteiten... 3 4. Werkplaats Den Haag... 4 5. Toekomst BHB...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN

BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN In 2015 hebben wij een non-profit organisatie opgericht, genaamd Stichting Almeerse Handen Ineen. Wij werken laagdrempelig en in huiselijke sfeer.

Nadere informatie

De missie van Solidagro. Wat doet Solidagro?

De missie van Solidagro. Wat doet Solidagro? Recht op voedsel, door het bevorderen van ontwikkelingssamenwerking tussen volkeren in een geest van wederzijds respect en solidariteit Gevolgd door Donorinfo sinds: 2005 03/777 2015 info@solidagro.be

Nadere informatie

Jaarverslag april 2018 Versie 1.0

Jaarverslag april 2018 Versie 1.0 Jaarverslag 2017 2 april 2018 Versie 1.0 Voorwoord Na een aantal jaren waarin de stroom van nieuwe vluchtelingen en statushouders in Alblasserdam alleen maar toenam, was 2017 een jaar waarin de toestroom

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

Vier het Leven in uw testament een bijzondere toegift

Vier het Leven in uw testament een bijzondere toegift Vier het Leven in uw testament een bijzondere toegift Inhoud Ouderen in Nederland 3 Nalaten aan Vier het Leven 4 U regelt het bij de notaris 5 Mevrouw de Bruin aan het woord 6 Een mooie toekomst + antwoordkaart

Nadere informatie

Kiwanis. Groningen SERVING THE CHILDREN OF THE WORLD. Kiwanis Huis Martini Ziekenhuis Groningen

Kiwanis. Groningen SERVING THE CHILDREN OF THE WORLD. Kiwanis Huis Martini Ziekenhuis Groningen Kiwanis Groningen SERVING THE CHILDREN OF THE WORLD Kiwanis Huis Martini Ziekenhuis Groningen Wat is Kiwanis? Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers verenigd in serviceclubs die zich

Nadere informatie

Amma s project Vrouwen Ondersteunen is rolmodel voor hele wereld, zegt VN. (3 mei 2014)

Amma s project Vrouwen Ondersteunen is rolmodel voor hele wereld, zegt VN. (3 mei 2014) Amma s project Vrouwen Ondersteunen is rolmodel voor hele wereld, zegt VN. (3 mei 2014) Eén van de eregasten bij deze gelegenheid was Mw. Lise Grande, hoofd van de Verenigde Naties in India. Zij prees

Nadere informatie

Buiten Gewone Buurt. Voor bewoners die zich engageren voor hun buurt of dorp. Projectoproep

Buiten Gewone Buurt. Voor bewoners die zich engageren voor hun buurt of dorp. Projectoproep Buiten Gewone Buurt Voor bewoners die zich engageren voor hun buurt of dorp Dien een dossier in vóór 12/10/2009 Projectoproep Wil u, samen met andere buurt- of dorpsbewoners, het initiatief nemen om het

Nadere informatie

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden!

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Geloof in Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden 2018-2022 Lijst 5 Verkiezingsprogramma 2018-2022 in eenvoudige taal Op

Nadere informatie

Buna Tetu (kort overzicht)

Buna Tetu (kort overzicht) Buna Tetu (kort overzicht) Kinderen met een handicap tellen ook mee! Stichting Joni Social Education Project Voor een samenleving waarin iedereen zich thuis kan voelen Achtergrond project Ouders van gehandicapte

Nadere informatie

18 OKTOBER 2018 YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE

18 OKTOBER 2018 YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE YOUCA ACTION DAY 18 OKTOBER 2018 MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE VU: Ine Schockaert, YOUCA vzw, Mundo-J, Nijverheidsstraat 10, 1000 Brussel. HET CONCEPT Op 18

Nadere informatie

Jaarverslag juli 2017 Versie 1.0

Jaarverslag juli 2017 Versie 1.0 Jaarverslag 2016 11 juli 2017 Versie 1.0 Voorwoord De stroom van nieuwe vluchtelingen eind 2015 is in 2016 niet doorgezet. Maar daarmee is het niet minder van belang om de nieuwe statushouders een plek

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Nikai 4 Life Beleidsplan 2018-2020 22 juni 2018 Inhoud Voorwoord Inleiding Organisatie Visie en Missie Doelstelling Bestuur en organisatie Voorwoord Wij zijn Arjan en Marrie Kroes uit IJsselmuiden,

Nadere informatie

Intitiatiefnemer. Partner. Partner. Partner. Partner

Intitiatiefnemer. Partner. Partner. Partner. Partner Intitiatiefnemer Partner Partner Partner Partner Initiatief De verkiezing van de Ondernemer van het Jaar Cranendonck is een initiatief van Kiwanisclub Cranendonck. Kiwanisclub Cranendonck maakt al 12 jaar

Nadere informatie

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon Foto: Plan / Denis Closon Zet je in als vrijwilliger voor Plan België Foto: Plan / Daniel Silva het Plan Zet je in als vrijwilliger voor Plan België en verander de toekomst van kinderen en hun gemeenschap

Nadere informatie

Hof ter Welle kent drie werkvormen, gevestigd in Beveren en Sint- Niklaas:

Hof ter Welle kent drie werkvormen, gevestigd in Beveren en Sint- Niklaas: Sponsordossier VOORSTELLING Hof ter Welle zorgt voor de opvang en begeleiding van kinderen en jongeren in problematische opvoedingssituaties. In nauwe samenwerking met de ouders en andere bevoegde instanties

Nadere informatie

Wij een huis, zij een huis

Wij een huis, zij een huis Wij een huis, zij een huis Een huis in Bangladesh Stel je eens voor......dat je in Bangladesh woont in een huis zoals op deze foto; met een fundering en muren van leem en een rieten dak, dat nauwelijks

Nadere informatie

Stichting Kans op Toekomst bestaat 10 jaar!

Stichting Kans op Toekomst bestaat 10 jaar! NIEUWSBRIEF, april 2018, nummer 11 Met deze nieuwsbrief wil Stichting Kans op Toekomst u op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen. Ook afgelopen jaar heeft u een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl Vrienden van dorcas www.dorcas.nl Dit is dorcas 2 3 Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas werkt al 35 jaar aan

Nadere informatie

Wij een huis, zij een huis

Wij een huis, zij een huis Wij een huis, zij een huis Een huis in Bangladesh Stel je eens voor......dat je in Bangladesh woont in een huis zoals op deze foto; met een fundering en muren van leem en een rieten dak, dat nauwelijks

Nadere informatie

Jaarverslag INLOOP

Jaarverslag INLOOP 1 INLOOP De inloop is de belangrijkste activiteit van het Inloophuis Schothorst. De inloop betekent de ruimte, de tijd en de plek waar wijkbewoners elkaar ontmoeten. Concreet vindt de inloop plaats in

Nadere informatie

Dementievriendelijke gemeente/stad. Ilse Masselis Expertisecentrum dementie Sophia

Dementievriendelijke gemeente/stad. Ilse Masselis Expertisecentrum dementie Sophia Dementievriendelijke gemeente/stad Ilse Masselis Expertisecentrum dementie Sophia WAAROM? Belang van een dementievriendelijke gemeente Door de ogen van personen met dementie Door de ogen van personen met

Nadere informatie

Sterke Samenleving Ondersteunende Overheid

Sterke Samenleving Ondersteunende Overheid Sterke Samenleving Ondersteunende Overheid Subsidiebeleidsregels ZEIL Fonds 2015 ten behoeve van het subsidiebeleid Maatschappelijke Ontwikkeling 2014-2018 Auteur: Sanneke Verweij Afdeling: Team Maatschappelijke

Nadere informatie

Stilstaan bij armoede

Stilstaan bij armoede Naam: Klas: Kan jij de vicieuze cirkel van armoede aanvullen? 1 De rijke en de arme tafel Schrijf in de ballonnen hoe jij je voelde tijdens het tafelmoment? Waar wil jij werk van maken in de toekomst?...

Nadere informatie

Beheerd door de Koning Boudewijnstichting

Beheerd door de Koning Boudewijnstichting Beheerd door de Koning Boudewijnstichting SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL Het Fonds VINCI ondersteunt projecten van algemeen belang. Door in België het Fonds VINCI op te richten, geven de sponsorbedrijven

Nadere informatie

Beleidsplan Manoukefonds

Beleidsplan Manoukefonds Inhoud Voorwoord... 3 Missie... 4 Visie... 4 Identiteit... 5 Organisatiestructuur... 6 Samenwerking en ondersteuning... 7 Financieel beleid... 8 Communicatiebeleid... 9 Slotwoord...10 2 Voorwoord Dit beleidsplan

Nadere informatie

De Loodsen vzw. De missie van De Loodsen. Wat doet De Loodsen? Hoe kan jij De Loodsen helpen? Financiële steun. Vrijwilligers in België

De Loodsen vzw. De missie van De Loodsen. Wat doet De Loodsen? Hoe kan jij De Loodsen helpen? Financiële steun. Vrijwilligers in België Vrijwilligersorganisatie voor geïsoleerde en eenzame mensen aan de rand van de maatschappij. Gevolgd door Donorinfo sinds: 2015 03/234.05.11 info@deloodsen.be http://www.deloodsen.be PDF versie Doe een

Nadere informatie

Welzijn voor iedereen. Meerjarenperspectief Basis Infrastructuur Welzijn, , Welcom

Welzijn voor iedereen. Meerjarenperspectief Basis Infrastructuur Welzijn, , Welcom Welzijn voor iedereen Meerjarenperspectief Basis Infrastructuur Welzijn, 2019-2023, Welcom Welzijn voor iedereen 1 Fijn dat je belangstelling hebt voor ons Meerjarenperspectief, ons beleidsplan voor de

Nadere informatie

Bewegen, vergeet het niet!

Bewegen, vergeet het niet! Bewegen, vergeet het niet! Bewegen, vergeet het niet Vanuit projectoproep 2014: VIGeZ: Liever actiever financiële ondersteuning van lokale projecten die volwassenen en ouderen aanzetten tot meer beweging

Nadere informatie

Maatschappelijke impact Rabobank Utrecht

Maatschappelijke impact Rabobank Utrecht Maatschappelijke impact Rabobank Utrecht Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland 2 Banking for Food 3 Onze bedrijfsvoering Verdienvermogen vergroten Optimale levensloop stimuleren

Nadere informatie

Vereniging van vrijwilligers die hun vrije tijd doorbrengen met kinderen en jongeren die zijn geplaatst in onthaaltehuizen.

Vereniging van vrijwilligers die hun vrije tijd doorbrengen met kinderen en jongeren die zijn geplaatst in onthaaltehuizen. Vereniging van vrijwilligers die hun vrije tijd doorbrengen met kinderen en jongeren die zijn geplaatst in onthaaltehuizen. Gevolgd door Donorinfo sinds: 2010 (+32) 02/742 2382 info@peluche.org http://www.peluche.org

Nadere informatie

werksessie: verborgen ISB- congres 20 maart 2013

werksessie: verborgen ISB- congres 20 maart 2013 werksessie: verborgen armoede ISB- congres 20 maart 2013 Typ hier Wat de titel Samenlevingsopbouw Oost- Vlaanderen Grondrechtenboom Meetjesland Cultuur, sport en vrije tijd Drempels Aanpak in 3 plattelandsgemeenten

Nadere informatie

Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft

Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft Missie en visie In ons dorp Voorthuizen, waar we inlevend omgaan met mensen, nemen we onze plek in. We zijn graag een plek van rust, waar we aan iedereen

Nadere informatie

Inzamelingen in de maand november 2015. Fair Climate (2% fonds). 1 Najaarszendingsweek.

Inzamelingen in de maand november 2015. Fair Climate (2% fonds). 1 Najaarszendingsweek. Inzamelingen in de maand november 2015. Datum 1e inzameling 1 Najaarszendingsweek. Vandaag reizen we voor de collecte naar het verre oosten, naar Thailand. Slechts 1 procent van de Thaise bevolking is

Nadere informatie

Er zijn twee geldprijzen voorzien van elk 21.200 euro. Deze worden verdeeld tussen één NGO en één vierde pijler organisatie.

Er zijn twee geldprijzen voorzien van elk 21.200 euro. Deze worden verdeeld tussen één NGO en één vierde pijler organisatie. Wedstrijdreglement Mechelen Mondiaal duurzaamheid 2016-2017 ART 1. DOELSTELLING VAN DIT WEDSTRIJDREGLEMENT De stad Mechelen wil met haar beleid internationale samenwerking solidair zijn met het Zuiden.

Nadere informatie

GIP heeft uw hulp nodig...

GIP heeft uw hulp nodig... GIP heeft uw hulp nodig... Kinderen in Wa (Ghana) stichting Even voorstellen Wie is Stichting GIP? GIP is een kleine stichting met zeer enthousiaste vrijwilligers. Die 0% overhead kosten heeft, al het

Nadere informatie

HET BRUSSELS GEWEST ONDERTEKENT DE EERSTE INSCHAKELINGSCONTRACTEN!

HET BRUSSELS GEWEST ONDERTEKENT DE EERSTE INSCHAKELINGSCONTRACTEN! PERSDOSSIER PRIMEUR: EEN JOB VOOR 12 MAANDEN VOOR DE MEEST KWETSBARE BRUSSELSE JONGEREN HET BRUSSELS GEWEST ONDERTEKENT DE EERSTE INSCHAKELINGSCONTRACTEN! KABINET VAN MINISTER GOSUIN 13/07/2016 Inhoud

Nadere informatie

Wonen met zorg. Gemeente Cuijk. Voelt beter

Wonen met zorg. Gemeente Cuijk. Voelt beter Wonen met zorg Gemeente Cuijk Voelt beter Wonen met zorg Zorgcentra Pantein besteedt veel aandacht aan een aangename, huiselijke woonomgeving voor haar bewoners. Welzijn, persoonlijke aandacht en wederzijds

Nadere informatie

Achtergrondinformatie Groen Verbindt

Achtergrondinformatie Groen Verbindt Achtergrondinformatie Groen Verbindt Inleiding Groene buurtinitiatieven laten vele mooie resultaten zien, juist ook op sociaal gebied: er vindt ontmoeting plaats, mensen komen uit een isolement, ze voelen

Nadere informatie

ditie E Berkenhove www.atlant.nl

ditie E Berkenhove www.atlant.nl Wonen in Berkenhove Berkenhove ligt op een prachtige locatie Vlakbij appartementencomplex Berkenhove vindt u de binnenstad van Apeldoorn. Theater Orpheus ligt op loopafstand, net als de gezellige winkels

Nadere informatie

Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap

Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap Haps Centraal in Haps ligt de SchitteRing. Een kleinschalige woonvorm met een eigentijds, sfeervol karakter en een sterke binding met de dorpsgemeenschap. Dankzij

Nadere informatie

Activiteiten in het Zuiden

Activiteiten in het Zuiden Kinderen Derde Wereld vzw - Enfance Tiers Monde asbl Werken met lokale partners om de levensomstandigheden van kinderen en jongeren in kansarme landen te verbeteren Gevolgd door Donorinfo sinds: 2005 Project

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2017 Stichting Ronde Tafel 132 Scherpenzeel Stichtingsbestuur: Benno Brouwer (Voorzitter) Gert Morren (Secretaris) Erik Versteeg (Penningmeester) Versie 2016/V1.1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.

Nadere informatie

1. Project oncologische revalidatie Herstel en Balans

1. Project oncologische revalidatie Herstel en Balans Welzijn 1 1. Project oncologische revalidatie Herstel en Balans 1.1. Wat is Herstel en Balans? Een ingrijpende operatie, vermoeidheid na de bestraling en chemotherapie, weer aan het werk willen maar de

Nadere informatie

Vrijwilligersovereenkomst

Vrijwilligersovereenkomst Vrijwilligersovereenkomst Vergeet de Kinderen Niet! vzw Naast deze vrijwilligersovereenkomst wordt er ook een individuele afsprakennota opgemaakt, besproken en meegegeven. Zowel de vrijwilliger als de

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Lauwershof

Stichting Vrienden van Lauwershof Stichting Vrienden van Lauwershof Jaarverslag 2014 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag over 2014. In dit jaar heeft de stichting Vrienden van Lauwershof weer diverse aanvragen financieel ondersteund

Nadere informatie

Winnaar Ariëns Prijs 2016

Winnaar Ariëns Prijs 2016 Winnaar Ariëns Prijs 2016 In de Walburgiskerk te Arnhem heeft de Utrechtse hulpbisschop mgr. Hoogenboom op 1 oktober de Ariëns Prijs voor Diaconie (1.250 euro en een kunstwerk) uitgereikt aan de Sinterklaasactie

Nadere informatie

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD 1. Missie en visie 2. Organisatie 3. Speerpunten 4. Activiteiten 5. Vrijwilligers 6. Contacten/IPSO/kwaliteitsproject 7. Public relation en donateurswerving

Nadere informatie

De Bibliotheek; óók partner in het sociale domein

De Bibliotheek; óók partner in het sociale domein De Bibliotheek; óók partner in het sociale domein Laaggeletterden hebben vaker te maken met armoede, Schuldhulp en gezondheidsproblemen. Gemeenten, wijkteams en consulenten Werk en Inkomen zijn zich hier

Nadere informatie

Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland

Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland 4 februari 2016 Thema: Hoe kunnen wij een stevigere sociale samenwerking en effectieve zorg in de wijk bevorderen? Op 4 februari 2016 werd een netwerkborrel

Nadere informatie

[Geef de naam van het bedrijf op] Jaarverslag Stichting BarmHartBox

[Geef de naam van het bedrijf op] Jaarverslag Stichting BarmHartBox Jaarverslag 2015 Stichting BarmHartBox Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Missie, visie en kernwaarden... 3 3. Activiteiten... 4 Project Eid Al Adha 2015... 4 4. Werkplaats Den Haag... 9 5. Toekomst BHB... 9

Nadere informatie

standpunt noodhulp 18 augustus 2009

standpunt noodhulp 18 augustus 2009 Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen vzw Aromagebouw / Vooruitgangstraat 323 bus 6 (3 de verdieping) / 1030 Brussel / tel. 02-204 06 50 / fax : 02-204 06 59 info@vlaams-netwerk-armoede.be

Nadere informatie

Een greep uit de geschiedenis van CAW Artevelde

Een greep uit de geschiedenis van CAW Artevelde CAW Artevelde - 6 -jaargang 12 nr. 4 Op 6 februari 1995 werd vzw Pluralistisch Centrum Welzijnswerk regio Gent geboren onder het goeddunkend oog van Kris Coenegrachts en Patrick Seys. In de wieg lagen

Nadere informatie

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Ernstig zieke mensen voor wie geen genezing meer mogelijk is, willen de laatste fase van hun leven graag thuis doorbrengen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Wie beslist of Mo in België mag blijven? Een speciale dienst in Brussel zoekt uit of Mo en haar familie in België mogen blijven of niet. De mensen van de speciale dienst luisteren naar het

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

Whoeps?! Niks ervan, met BOEBS!

Whoeps?! Niks ervan, met BOEBS! Whoeps?! Niks ervan, met BOEBS! Vallen bij sedentaire senioren tegengaan door meer beweging. Een samenwerking tussen OCMW Merksplas, gevangenis Merksplas, Zwart Goor en Widar Ontstaan van het project Oproep

Nadere informatie

Werkblad Rollenspel Opvang in de regio

Werkblad Rollenspel Opvang in de regio Werkblad Rollenspel Opvang in de regio Aantal deelnemers: 13 deelnemers eventueel kunnen er gezinsleden worden toegevoegd of rollen worden samengevoegd (bijv. ambtenaren onderwijs en gezondheidszorg).

Nadere informatie

JAAROVERZICHT Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol. Gasthuisstraat Asse T F

JAAROVERZICHT Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol. Gasthuisstraat Asse T F JAAROVERZICHT 2014 Gasthuisstraat 2 1730 Asse T 02 452 80 67 F 02 452 22 02 Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol Opgemaakt door: Sooi De Maeyer VOORWOORD Beste inwoner, Als OCMW hebben

Nadere informatie

Touché vzw. De missie van Touché. Wat doet Touché? Hoe kan je Touché helpen? Financiële steun. Materiaal. Vrijwilligers in België

Touché vzw. De missie van Touché. Wat doet Touché? Hoe kan je Touché helpen? Financiële steun. Materiaal. Vrijwilligers in België Begeleiding van mensen die in de problemen komen door agressie Gevolgd door Donorinfo sinds: 2008 0477/60 54 09 info@vzwtouche.be http://www.vzwtouche.be PDF versie Doe een gift Project info De missie

Nadere informatie

Producten- en Dienstencatalogus 2017

Producten- en Dienstencatalogus 2017 Producten- en Dienstencatalogus 2017 Voor thuiswonenden December 2016 Inhoud Voorwoord blz. 3 Thuiszorg blz. 5 Huishoudelijke zorg blz. 6 Dagbesteding blz. 7 Behandeling blz. 8 Maaltijd aan huis blz. 9

Nadere informatie

3 maanden vrijwilligerswerk in Guatemala met EVS Subsidie Voor jongeren van 18-30 jaar

3 maanden vrijwilligerswerk in Guatemala met EVS Subsidie Voor jongeren van 18-30 jaar 3 maanden vrijwilligerswerk in Guatemala met EVS Subsidie Voor jongeren van 18-30 jaar Vrijwilligerswerk in Guatemala, Quetzaltenango In samenwerking met onze partnerorganisatie FDI hebben we subsidie

Nadere informatie

Hoe zetten we sport in voor kwetsbare doelgroepen passend bij de WMO? Evelien Wijdeveld en Simon Ott Sportontmoeting, 9 oktober 2013

Hoe zetten we sport in voor kwetsbare doelgroepen passend bij de WMO? Evelien Wijdeveld en Simon Ott Sportontmoeting, 9 oktober 2013 Hoe zetten we sport in voor kwetsbare doelgroepen passend bij de WMO? Evelien Wijdeveld en Simon Ott Sportontmoeting, 9 oktober 2013 Zorg en sport Zorg benadrukt het ziek zijn De patiënt wordt behandeld

Nadere informatie

Het Leger des Heils: vangnet voor

Het Leger des Heils: vangnet voor Het Leger des Heils: vangnet voor Hoi, Ik ben Reddie van het Leger des Heils en ik laat je zien hoe wij verslaafde mensen helpen. verslaafden Spreekbeurt over het werk van het Leger des Heils Help, verslaafd!

Nadere informatie

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN I. NAAM // ADRES // DOEL // DUUR Statuten

Nadere informatie

Wat is Sankar Project Vlaanderen?

Wat is Sankar Project Vlaanderen? Wat is Sankar Project Vlaanderen? Sankar Project Vlaanderen is een vereniging die projecten rond onderwijs en duurzame ontwikkeling in Nepal op poten zet en ondersteunt. Via acties en sensibilisering in

Nadere informatie

Reglement Samenlevingsprijs

Reglement Samenlevingsprijs Reglement Samenlevingsprijs Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 mei 2017 Bekendgemaakt op 23 mei 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Doelgroep en toepassingsgebied... 1 Artikel 3. Categorieën...

Nadere informatie

De identiteit van Domo vzw: een goede buur

De identiteit van Domo vzw: een goede buur De identiteit van Domo vzw: een goede buur 1. Ideologie Waar geloven wij in? De uitspraak van Adèle, oprichtster van Domo, geeft de belangrijkste bestaansreden van Domo weer: Je kán zoveel doen door eenvoudigweg

Nadere informatie

Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2014 Wondem Zerfu had één grote droom: arme kinderen in Ethiopië helpen. Want telkens als hij het land van zijn ouders bezocht, vroeg hij zich af waarom hij het

Nadere informatie

ÉÉN MET HET VELD DE ERVARINGEN VAN KWETSBARE MENSEN MET KAPITAAL EN IN- EN UITSLUITING IN DE SPORT

ÉÉN MET HET VELD DE ERVARINGEN VAN KWETSBARE MENSEN MET KAPITAAL EN IN- EN UITSLUITING IN DE SPORT 1 ÉÉN MET HET VELD DE ERVARINGEN VAN KWETSBARE MENSEN MET KAPITAAL EN IN- EN UITSLUITING IN DE SPORT Één met het veld De ervaringen van kwetsbare mensen met kapitaal en in- en uitsluiting binnen de sport.

Nadere informatie

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Hallo mede reisgenoten, Allereerst heel hartelijk bedankt voor jullie mails, dat doet ons goed en we kijken er ook naar uit. Voordat we over vandaag vertellen nog

Nadere informatie