Nieuwsbrief d.d. 08 april 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief d.d. 08 april 2015"

Transcriptie

1 Paasloregel ST Willemsoord Tel Nieuwsbrief d.d. 08 april 2015 Belangrijke datum: 8 april Schoolvoetbal meisjes 16 april Schriftelijk verkeersexamen gr. 7/8 17 april Schoonmaakactie Rova groep 5/6 21t/m23 april Eindtoets groep 8 Afscheid Meester Harry Vrijdag 3 april was het dan zover, de laatste lesdag voor meester Harry. Meester Harry gaf aan dat het voor hem een zeer bijzondere dag is geweest. Een dag vol gevoelens en emoties. Het echte afscheidsfeest hebben we 30 april. Dan nemen we pas echt afscheid van elkaar. Wanneer u 30 april ook even afscheid wil nemen van meester Harry dan bent u van harte welkom tussen uur en uur. We hopen vele ouders te mogen begroeten. Goede vrijdag Het paasontbijt was een succes! De kinderen hebben heerlijk gegeten en gedronken. Door in elke groep even langs te gaan om wat foto s te nemen hoor je geluiden ik heb al 6 broodjes op. Hieruit blijkt dat het heerlijk gesmaakt heeft. Ook liep er nog een paashaas rond op school. Hij had ook nog wat lekkers voor alle kinderen. Al met al een geslaagde Goede vrijdag. De foto s staan op de website: Groepsindeling volgend schooljaar Volgend schooljaar kunnen wij dezelfde groepsindeling hanteren als dit schooljaar. Wij werken dus in schooljaar 2015/2016 met de volgende groepsindeling: Groep 1/2 Groep 3/4 Groep 5/6 Groep 7/8 Wanneer de MR ingestemd heeft met de formatie kunnen wij u verder informeren over de invulling van welke leerkracht voor welke groep staat. OUDERBIJDRAGE Een aantal gezinnen heeft de ouderbijdrage nog niet voldaan. Moet u de ouderbijdrage nog voldoen wilt u dit dan voor 10 april a.s. doen? U kunt de bijdrage overmaken op bankrekeningnummer NL65RABO t.n.v. Generaal v.d. Boschschool. Alvast hartelijk dank! De penningmeester OR

2 Foto s op de website Op onze website staan nog vele mapjes met foto s uit de jaren hiervoor. We hebben besloten om deze mapjes tot het einde van deze maand op onze site te laten staan. Daarna zullen we ze verwijderen. Misschien vindt het nog leuk om wat foto s op te slaan. Grijp dan uw kans. Aanwezigheid René Je kunt Rene altijd bereiken: (thuis) (Generaal v.d. Boschschool) (OBS de Slinge) De uitjes van groep 5 en 6 Op donderdag 2 april gingen de kinderen van groep 5 en 6 n.a.v. lessen over oude ambachten van Scala naar t Olde Maat Uus in Giethoorn. Dit is een museum en dit is ondergebracht in een vervallen boerderij, die helemaal in oude stijl opnieuw is opgebouwd. We kregen eerst een groot aantal dia s te zien over het vroegere Giethoorn. Dit was best interessant, maar duurde wel erg lang. Voor de kinderen was het moeilijk om zolang de concentratie vast te houden. Daarna kregen we in 3 groepen een rondleiding. Tijdens de rondleiding kregen de kinderen een goed beeld van de verschillende oude ambachten. De concentratie was weer helemaal terug en er werden goede vragen gesteld. Al met al een lange middag, maar wel leerzaam en interessant. Alle ouders en de opa van Jayden heel erg bedankt voor het vervoer. De week daarvoor, op donderdagmiddag 26 maart, maakten we een uitstapje naar de ROVA in Zwolle. Dit was een geheel verzorgd gratis reisje. De ROVA organiseert dit elk jaar voor groep 5 en 6. We werden met een grote bus gehaald en teruggebracht. We werden ontvangen door een mevrouw die ons veel kon vertellen over afval en afvalscheiding. We kregen van haar ook een rondleiding over het terrein en de middag werd afgesloten met een quiz. De hoofdprijs was een gouden containertje en deze werd gewonnen door Isa. Isa gefeliciteerd. Ook de andere kinderen kregen een container, maar deze was groen. Binnenkort, op vrijdagmiddag 17 april, doen we mee aan de schoonmaakactie van de ROVA. In groepjes gaan we Willemsoord een grote schoonmaakbeurt geven. Te zijner tijd meer hierover, want ook nu hebben we weer een aantal ouders nodig( afhankelijk van het aantal routes). Opgeven kan natuurlijk ook nu al. Geertje Oud Papier Zowel de ouderbijdrage als de opbrengsten van het oud papier worden ingezet om elk jaar op schoolreisje/kamp te gaan. Ook de vieringen op school zodat we kinderen eens wat extra kunnen geven etc. Afgelopen week hebben wij met de penningmeester van de OR besproken dat alle inkomsten ook voor de kinderen zijn en dat we nagenoeg van iedereen de ouderbijdrage hebben ontvangen. Echter kwam naar voren dat het voor sommige ouders niet helemaal helder is dat wij eens per aantal jaren een beroep op u doen om eens op zaterdagmorgen van 9.30uur tot 12.00uur bij de papiercontainer te staan.

3 Wij willen iedereen vragen goed de jaarkalender in de gaten te houden wanneer er iets van u verwacht wordt. Wij doen het tenslotte allemaal voor uw kind en de kinderen van de school. Schoolvoetbal jongens Vorige week, de 1 e april, mochten de jongens de schooleer verdedigen bij het schoolvoetbaltoernooi Steenwijkerland. Met negen jongens hebben we meegedaan bij de zeventallen van de kleine scholen. April deed meteen wat ie wil, want de eerste wedstrijd begon onder bijna stormachtige omstandigheden. Ons team startte tegen de wind in en alsof dat nog niet genoeg was, werd driekwart van de wedstrijd onder een enorme hagelbui gespeeld. Dat weerhield de jongens niet van scoren, zeker niet toen we de tweede helft met de hagel mee mochten spelen. Terecht gewonnen wedstrijd, maar als toeschouwer kreeg je toch enig medelijden met die veertien in shirt en korte broek gestoken jongens daar in de hagel. Nog steeds met wind, maar zonder hagel werd de tweede wedstrijd gespeeld en ondanks alle kansen kwamen de jongens niet tot scoren. Dat was wat minder voor het doelsaldo, want de derde wedstrijd werd helaas verloren. Maar de jongens herpakten zich goed, de vierde en laatste wedstrijd uit de poule werd met overmacht gewonnen. Daarmee werden ze uiteindelijk tweede van hun poule. Net niet genoeg voor de kwartfinale, want alleen de eersten van de poules gingen door. Dus op naar een zeer verdiende en heerlijk warme patat. Die ging er in als Ketellapper zou je haast kunnen zeggen. Al met al kunnen de jongens terugkijken op een prima gespeeld voetbaltoernooi. Vandaag zijn de meisjes aan de beurt, we wensen ze alvast veel succes!! Ingekomen post Plezier op school &Een goed begin! Introductie Uw kind of leerling zit in groep 8 en maakt binnenkort de overstap naar het voortgezet onderwijs. Een grote verandering die voor alle kinderen en ouders spannend is. Nog spannender wordt het wanneer uw kind of leerling moeite heeft in de omgang met andere kinderen. Het kind kan dan erg op gaan zien tegen de overstap en het is ook voor u, als ouders of leerkracht, de vraag of hij/zij het in sociaal opzicht gaat redden op de nieuwe school. Speciaal voor deze kinderen en hun ouders bieden Mindfit en Maatschappelijke dienstverlening De Kern de cursus Plezier op school aan. Een zeer succesvolle cursus die zorgt dat de overstap ook voor uw kind een prettige ervaring kan worden. Deze cursus bestaat uit twee cursusdagen tijdens de laatste week van de zomervakantie, een terugkomdag en een ouderavond. Als u kind AD(H)D of een vorm van autisme heeft kan de overgang naar voortgezet onderwijs ook erg spannend zijn. Daarom is er sinds kort voor kinderen met AD(H)D of een vorm van autisme de cursus Een goed begin! Deze is gebaseerd op de cursus Plezier op school, maar specifiek toegespitst op kinderen met een ontwikkelingsstoornis om hen een goede start te laten maken op de nieuwe school. Immers een goed begin is het halve werk! De groep wordt uitgevoerd met de Jeugd GGZ van Dimence.

4 Voor wie? Deze cursussen zijn bedoeld voor kinderen uit groep 8 die zich op de basisschool niet of minder op hun gemak voelen bij leeftijdsgenootjes. Ze kunnen maar moeilijk vriendjes krijgen/maken Ze worden bijvoorbeeld geplaagd en gepest Ze komen onvoldoende voor zichzelf op Ze worden snel boos op andere kinderen Ze hebben vaak ruzie zonder dat ze dat willen. Vaak blijkt dat deze kinderen op de middelbare school opnieuw moeite hebben om hun plek te vinden te midden van hun leeftijdsgenoten. Wat doen wij? Op een ontspannen en speelse wijze komen de volgende thema s aan bod: Opkomen voor jezelf (assertiviteit) Omgaan met lastige situaties en pesten Aandacht voor non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik Contacten leggen met andere kinderen Vergroten van zelfvertrouwen Positief denken En natuurlijk is er ook ruimte om heel veel lol met elkaar te maken. Data 2015 Almelo De cursus Plezier op school vindt plaats op maandag 10 augustus en woensdag 13 augustus van 09:00 17:00 uur. Deventer De cursus Plezier op school vindt plaats op donderdag 13 augustus en vrijdag 14 augustus van 09:00 16:30 uur. De ouderavond is op dinsdag 11 augustus van 19:30 tot 21:00 uur. Hardenberg De cursus Plezier op school vindt plaats op dinsdag 11 augustus en woensdag 13 augustus van 09:00 17:00 uur. Raalte De cursus Plezier op school vindt plaats op woensdag 12 augustus en vrijdag 14 augustus van 09:00 16:30 uur. De ouderavond is op dinsdag 11 augustus van 18:30 tot 20:00 uur. Zutphen De cursus Plezier op school vindt plaats op maandag 17 augustus en dinsdag 18 augustus van 09:00 16:00 uur bij Buurthuis de Uitwijk in Zutphen. De ouderavond is op donderdag 13 augustus van 19:30 tot 21:00 uur. Zwolle De cursus Plezier op school vindt plaats op maandag 10 augustus en woensdag 13 augustus van 09:30 16:30 uur bij Mindfit aan de Burgemeester Roelenweg 9 in Zwolle. De ouderavond is op maandag 10 augustus, van 19:30 uur uur. De cursus Een goed begin! vindt plaats op dinsdag 11 augustus, donderdag 13 augustus van 10: uur en vrijdag 14 augustus van uur bij Wijkcentrum de Enk in Zwolle. De ouderavond is op 10 augustus van 19:30 tot 21:00 uur. De kinderen kunnen aangemeld worden tot 15 juni 2015.

5 Meer informatie Wilt u meer informatie over deze cursus? Neemt u dan contact op met het secretariaat Mindfit T E W

Dinsdag 26 mei studiedag Reminder.. Dinsdag 26 mei zijn de kinderen vrij in verband met een studiedag van het team.

Dinsdag 26 mei studiedag Reminder.. Dinsdag 26 mei zijn de kinderen vrij in verband met een studiedag van het team. obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@demerwedonk.nl www.demerwedonk.nl Nummer 29 22 mei 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na al de vrije dagen (met Pinksteren

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

Infobulletin. Verandering behelst namelijk ook anders. Beste ouders, verzorgers en kinderen,

Infobulletin. Verandering behelst namelijk ook anders. Beste ouders, verzorgers en kinderen, 24-3-2014 Beste ouders, verzorgers en kinderen, Dit jaar is het voor het laatst dat de CITO-Eindtoets afgenomen is in februari. Volgend school jaar zal het in april gebeuren. Daarmee hoopt men dat het

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl o.b.s. DE EGLANTIER Locatie: Tanthof Derde Werelddreef 29 2622 HB Delft Tel: 015-2617650 Fax: 015-2578413 Nieuwsbrief 19 E-mailadres: MR: OR: TSO: BSO: directie@eglantiertanthof.nl mr@eglantiertanthof.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder november december 2014 In deze nieuwsbrief leest u onder andere over: * het Sinterklaasfeest * het Kerstfeest * het speelgoedmuseum van groep ¾ * het gedragsprotocol

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 9 30 april 2015

Jaargang 27, nummer 9 30 april 2015 Jaargang 27, nummer 9 30 april 2015 Vooraankondiging thema avond voor ouders: 3 juni organiseren we een ouder- informatieavond over Human Dynamics: Omgaan met verschillen. De officiële uitnodiging volgt

Nadere informatie

Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl

Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl Beste ouders/verzorgers, Hier volgt het vijfde schoolbericht in het schooljaar 2014-2015. Schoolbibliotheek

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f 1 6

N i e u w s b r i e f 1 6 N i e u w s b r i e f 1 6 Deltaweg 109, 2134XS Hoofddorp Tel: 023 561 91 87 e-mail: directie@obsoptimist.nl website: www.obsoptimist.nl Nieuw op school Kyan Abdelaziz is gestart in groep 12a en Mitch de

Nadere informatie

Onderzoek naar fietsgedrag

Onderzoek naar fietsgedrag J a a r g a n g 1 0, n r. 3 4 n o v e m b e r 2 0 1 4 Onderzoek naar fietsgedrag 1 Onderzoek naar fietsgedrag Beste ouders, Op de vorige Nieuwsbrief stond aangekondigd dat Hartenaas is benaderd met de

Nadere informatie

Agenda 16-29 mei 2009 schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij. Jarigen

Agenda 16-29 mei 2009 schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij. Jarigen Jaargang 17 nummer 17 Vrijdag 15 mei 2009 Agenda 16-29 mei 2009 maandag 18 mei schoolkamp groep 8, groep 3 & 4 vrij dinsdag 19 mei schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij woensdag 20 mei schoolkamp groep

Nadere informatie

Nummer 19 6 februari 2015. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nummer 19 6 februari 2015. Geachte ouder(s)/verzorger(s), obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Nummer 19 6 februari 2015 Geachte ouder(s)/verzorger(s), CITO normering

Nadere informatie

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Jan van Arkelstraat 37-39 5254CW Sleeuwijk Tel. O183-301507 e-mail: obs@verschoor.nl Burg. Verschoor School Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Agenda 06/10: Dag van de leraar 07/10: Peuter Kijk Ochtend

Nadere informatie

STAPSTEENNIEUWS. Het volgende Stapsteennieuws verschijnt op 10 september. Kopij inleveren op maandag 7 september.

STAPSTEENNIEUWS. Het volgende Stapsteennieuws verschijnt op 10 september. Kopij inleveren op maandag 7 september. Locatie De Muzenberg BS De Stapsteen Kijkakkers 1A2 6026 ER Maarheeze 0495-599264 STAPSTEENNIEUWS infodestapsteen@skozok.nl www.bsdestapsteen.nl Schooljr. 2014/2015 16 juli t/m.. september, nr.19 Het volgende

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

1 Tevredenheidspeilingen

1 Tevredenheidspeilingen Christelijke basisschool Geachte ouders/verzorgers, U ontvangt hierbij nieuwsbrief nummer 8. Ik wens u veel leesplezier. Inhoud 1 Tevredenheidspeilingen 2 De regel van de week 3 De brede school 4 Disco

Nadere informatie

Oudermemo. mrt/apr 14. Voorwoord. Cityrun Alkmaar doe je mee?

Oudermemo. mrt/apr 14. Voorwoord. Cityrun Alkmaar doe je mee? Voorwoord De kop van 2014 is er af en we staan te springen om de lente! Natuurlijk is het ook wel jammer dat we niet hebben kunnen schaatsen en spelen in de sneeuw maar wat is het heerlijk om zo vroeg

Nadere informatie

Beste Ouders, Verzorgers

Beste Ouders, Verzorgers 22 januari 2015 Nieuwsbrief: 7 Belangrijke data: 23-01 Gr. 1/2 Alle kinderen vrij 03-02 Kunst Centraal,gr.1/2 05-02 Kunst Centraal gr. 6 05-02 Oud Papier 11-02 Catechese viering Alle groepen 12-02 Kunst

Nadere informatie

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust. Met vriendelijke groet, Team OBS Waterrijk

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust. Met vriendelijke groet, Team OBS Waterrijk Beste ouders, verzorgers, De laatste nieuwsbrief is alweer even geleden. In deze nieuwsbrief kunt u volop de belevenissen van de kinderen van de afgelopen periode lezen. Zo kijken we terug naar een succesvolle

Nadere informatie

www.obs-michielderuyter.nl - directie@obs-michielderuyter.nl Nieuwsbrief 17

www.obs-michielderuyter.nl - directie@obs-michielderuyter.nl Nieuwsbrief 17 Laan Rozenburg 6 1181ER Amstelveen Tel: 020-6431596 www.obs-michielderuyter.nl - directie@obs-michielderuyter.nl Nieuwsbrief 17 18 mei 2015 Agenda: Maandag 18 mei Start avondvierdaagse Dinsdag 19 mei Scholensportdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

D R U P P E L S. De Koning komt! Algemeen. 2 5 o k t o b e r 2 0 1 3 n r 8. De Koning komt..

D R U P P E L S. De Koning komt! Algemeen. 2 5 o k t o b e r 2 0 1 3 n r 8. De Koning komt.. De Koning komt! De Koning komt.. Sing in Maandag hadden we voor het eerst een Sing in. Het was mooi om met elkaar liederen te herhalen die we geleerd hebben over het thema : De Koning komt. Algemeen Algemeen:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. Mededelingen... 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 18. Mededelingen... 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 18 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.... Team/groepenverdeling Per 1 augustus 2015 wordt er een nieuwe onderwijs cao ingevoerd. Dit brengt veranderingen met zich mee en heeft invloed op de

Nadere informatie

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding? obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Nummer 18 24 januari 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nadere informatie