VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal"

Transcriptie

1 VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal DATUM: 18 april 2015 PLAATS: Geldrop-Mierlo KLASSE: 112 & Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE

2 Voorwoord Burgemeester Op zaterdag 18 april vindt in onze gemeente Geldrop-Mierlo weer een voorronde plaats van de landelijke brandweerwedstrijden in de klasse 112 en in de Hoofdklasse van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (A.B.W.C.). Een aanloop naar het nieuwe landskampioenschap 2015 De organisatie is in handen van ons brandweerkorps dat hierin een naam op te houden heeft. Ik ben er zeker van dat zij weer hun uiterste best hebben gedaan om voor de vele deelnemende teams een spannende inzet te presenteren. De ploegen kunnen hun kennis, techniek en vaardigheden ten volle etaleren! De wedstrijden zijn een sportieve krachtmeting en zijn als stimulans bedoeld om de prestaties onderling te meten en verder te verbeteren. Inspanning en teamgeest, maar ook ontmoeting, ontspanning en lol zijn centrale begrippen op een dergelijke dag. Maar de basis is heel serieus: de effecten van de geoefendheid komen tot uitdrukking bij de uitvoering van de taak n.l. het uitrukken voor de feitelijke brandbestrijding en hulpverlening. Daar oefent men uiteindelijk voor en dat is het doel. Ik heet u welkom in onze mooie gemeente en wens iedereen een heel plezierig verblijf. Ik wens iedereen veel succes: de organisatie met een soepel verloop van de activiteiten en natuurlijk de ploegen met de uitvoering van hun opdrachten. Dank aan de vele vrijwilligers, de jury, het A.B.W.C. De burgemeester van Geldrop-Mierlo, M.F.A. van Diessen Geldrop-Mierlo -2- Datum:

3 Voorwoord Hoofd Brandweerzorg Als gevolg een steeds sneller veranderende omgeving zien we de taken en de rol van de brandweer in de veiligheidsketen veranderen. Onmiskenbaar zijn de impulsen van de landelijke projecten zoals o.a. De Brandweer Over Morgen, Community-Safety, Brandveilig Leven en Flexibele Repressie. De effecten hiervan zijn steeds tastbaarder voor de werkvloer, de burgers, bedrijven en overheden. Steeds vaker zullen brandweermensen aan de voorkant van de veiligheidsketen worden ingezet voor het kweken en eventueel optimaliseren van de eigen verantwoordelijkheid van de burger en bedrijven. Dit om uiteindelijk te komen tot een risicobewuste en zelfredzame maatschappij. Iets mis mee? Nee natuurlijk niet. Als je het uitgangspunt voorkomen is beter dan genezen aanneemt, leer je mensen voorzichtig te zijn en deel je geen lucifers uit. Onze kinderen leren we voorzichtig te zijn, ook met vuur. En we gunnen niemand zijn of haar ellende, toch? Economische motieven drukken daarbij in deze tijd ook zeker hun stempel op deze ontwikkeling. Toch zullen we repressief actief (moeten) blijven. Incidenten blijven gebeuren. Misschien wel anders en in een andere frequentie, maar de rode haan zal blijven kraaien. Incidenten moeten altijd doelmatig en vakkundig bestreden worden. Dat zijn en blijven we aan de maatschappij verplicht. In de wetenschap dat we incidentbestrijders zijn en blijven, moeten we dus ook werken aan onze vakbekwaamheid. Een gezellige manier om die bekwaamheid op peil houden, is het deelnemen aan de brandweerwedstrijden. Met veel enthousiasme is de krachtmeting van vandaag voorbereid. Kennis, creativiteit en snel maar veilig handelen zullen weer belangrijke aspecten zijn om de klus in het beschikbare uur te klaren. Daarnaast zijn een gezonde competitiedrang en de onderlinge contacten belangrijke ingrediënten voor een plezierige dag. En die wens ik iedereen van harte toe. Uiteraard dank aan allen die de organisatie van deze wedstrijden mogelijk hebben gemaakt. In het bijzonder de gemeente Geldrop-Mierlo en medewerkers van betrokken bedrijven voor het beschikbaar stellen van gebouwen en spullen. En het was niet mogelijk geweest zonder de medewerking van collega s van andere hulpdiensten en natuurlijk onze eigen mensen. Veel succes en plezier allemaal Joost van den Broek Hoofdbrandweerzorg Dommelstroom Geldrop-Mierlo -3- Datum:

4 Voorwoord Wedstrijdleider Beste lezer, Namens het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité mag ik u welkom heten in de gemeente Geldrop. Ik heb het als zeer prettig ervaren dat korps coördinator en het vrijwilligerskorps van de gemeente Geldrop, direct zo positief reageerden op de vraag om deze dag te organiseren. De ervaring die zij namelijk als vaste deelnemer in huis hebben, sluit perfect aan bij de aangescherpte eisen voor de ABWC wedstrijden die de benaming ABWC vaardigheidstoetsen mag hebben. Dit jaar hebben zich in totaal 35 ploegen uit Brabant Zuidoost ingeschreven voor de vaardigheidstoetsen. Het siert u allen dat u zich weer in groten getale heeft opgegeven voor deze wedstrijden en dat u zich hiermee kwetsbaar opstelt. We zijn blij dat de brandweerwedstrijden leven in onze regio. Het korps Geldrop is er in geslaagd voor u scenario s te ontwikkelen die meer dan voldoende elementen bevatten die als leermoment kunnen dienen. Het belangrijkste blijft de onderlinge competitie maar gelijktijdig moet het als een goede oefening beschouwd worden. Daarnaast blijft het natuurlijk heel belangrijk dat het ook een boeiende en vooral leuke dag is voor iedere deelnemer. Niet op de laatste plaats omdat we na afloop ervaringen uitwisselen waar we van kunnen leren, maar vooral omdat het toch zeker ook heel ontspannend en gezellig is! Namens het ABWC dank ik brandweer Geldrop en de gemeente Geldrop allerhartelijkst voor hun medewerking en inzet voor de totstandkoming van de dag. Daarnaast wens ik het organiserende korps, alle deelnemers, juryleden en iedereen die zich betrokken heeft getoond of voelt, bijzonder veel succes toe! Met vriendelijke groet, Noud van Erp Wedstrijdleider Brabant Zuidoost. Geldrop-Mierlo -4- Datum:

5 Provinciale vaardigheidstoetsen klasse 112 & Hoofdklasse De vaardigheidstoetsen in 2015 worden georganiseerd onder auspiciën van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité en in samenwerking met de medewerkers van de brandweer Geldrop-Mierlo. Vaardigheidstoetsen : Provinciaal Klasse Prijzen Prijsuitreiking Plaats : 112 & Hoofdklasse : 3 prijzen per baan : uur De prijzen worden uitgereikt door de korpsleiding : Brandweerkazerne Geldrop Laan der vier heemskinderen 17 Geldrop Bij noodgevallen : Bent u bereikbaar via Sjef Verhoeven en/of Noud van Erp Contactpersoon Gastkorps Meldadres Verkleden/douche Veiligheid : Sjef Verhoeven : Brandweerkazerne Geldrop Laan der vier heemskinderen 17 Geldrop : Sporthal Coevering Coevering 32 Geldrop : De organisatie gaat er vanuit dat u op de hoogte bent van de No play procedure en er naar kunt handelen. Aanrijroute : Het advies is via de A67 aan te rijden Geldrop-Mierlo -5- Datum:

6 Indeling baan april 2015 Geldrop Naam groep Post Melden om: Spelen om:. 1.VRBZO Valkenswaard uur uur 2.VRBZO Budel uur uur 3.VRBZO Oirschot uur uur 4.VRLN Nederweert uur uur 5.VRBZO Deurne uur uur Pauze 6.VRBZO Someren uur uur 7.VRBZO Bavaria uur uur 8.VRBZO Maarheeze uur uur 9.VRLN Heythuysen uur uur 10.VRLN Montfoort uur uur Wedstrijdleider: Peter van Vlerken Juryleden: Bevelvoerder Bevelvoerder Aanvalsploeg Waterploeg Pompbediende Administratie Verbindingen/Centralist Penny van Dijk Benny van Ham Will Vosters Jan-Pieter Louwers Jos Rooijmans Frans Oosterwaal Brigit Beks Fred van der Aa De nrs gaan door naar de volgende ronde op 30 mei in Giessen (VRMWB) Geldrop-Mierlo -6- Datum:

7 Indeling baan Hoofdklasse 18 april 2015 Mierlo Naam groep Post Melden om: Spelen om: 1.VRBZO Someren uur uur 2.VRBZO Bavaria uur uur 3.VRBZO Nuenen uur uur 4.VRBZO Hapert uur uur Pauze 5.VRBZO Bakel uur uur 6.VRBZO Valkenswaard uur uur 7.VRBZO De Beerzen uur uur Wedstrijdleider: Alex Martens Juryleden: OVD Bevelvoerder Bevelvoerder Aanvalsploeg Waterploeg Pompbediende Administratie Verbindingen/Centralist Jack Kroot Harolt Tekath François Peters Frans Schellekens Eddy van Veldhoven Jaap Koole Frans Oosterwaal Brigit Beks Joachim Tempelaars De nrs gaan door naar de volgende ronde op 20 juni in Nuenen (VRBZO) Geldrop-Mierlo -7- Datum:

8 Aandachtspunten voor de vaardigheidstoetsen in 2015 De vaardigheidstoetsen worden gespeeld overeenkomstig het wedstrijdreglement Lees dit door voor aanvang. Tijdens de vaardigheidstoetsen wordt u gevolgd en beoordeeld door juryleden, brandweermensen uit het veld. Zij willen u zo objectief mogelijk observeren en beoordelen. Wij rekenen op uw begrip voor hun taak. Zij zullen trachten u zo min mogelijk voor de voeten te lopen, maar objectief observeren kan niet op 25 meter afstand. Er worden door hun niet alleen kruisjes gezet in vakjes vanwege goed of fout, maar er wordt gekeken naar een totaal beeld tijdens de inzet. Nieuwe jurylijsten zijn te downloaden op de site Denkt u vooral even aan het volgende: Vooraf bij de start wordt door middel van lot bepaling de samenstelling van de manschappen rollen bepaald. Deze lot bepaling geldt niet voor Ovd, de Bevelvoerder en de Chauffeur. Uw nummer duidelijk zichtbaar? Ook als u ademlucht draagt? Is uw uitrusting voorzien van veiligheidsmiddelen, zoals bv. een firefly? Gebruikt u deze dan ook en goed. Een naderbericht kan alleen juist worden gegeven na verkenning van de bevelvoerder en een daarop gebaseerde indruk van de inzet. Verbindingen gaan via C Berichten gaan van de alarmcentrale naar bevelvoerder en andersom, tijdens de gehele inzet. De organisatie zorgt voor een communicatiemiddel tussen bevelvoerder en AC. U zorgt zelf voor onderlinge communicatiemiddelen tussen bevelvoerderpompbediende-manschappen. De statusbox is niet van toepassing bij wedstrijden. De bevelvoerder bepaald bij de klasse TS-HD of de waterwinning opgebouwd moet worden wanneer het scenario daar om vraagt. Een sein uw speeltijd is voorbij, u moet gaan inpakken ontvangt u van het jurylid bevelvoerder. U mag geen nieuwe zaken meer aanpakken. Bestaande reeds ingezette activiteiten worden beoordeeld tot het einde van de oefening. Indien de waterploeg iets doet waarvan de jury had gedacht dat de aanvalsploeg dit zou gaan doen, wordt dit gewoon beoordeeld. U vindt op uw beoordelingslijst een beoordeling met daarbij de opmerking gedaan door. Speel geen toneel! Niet alleen zeggen, maar ook doen. Indien het niet is toegestaan, zal het jurylid ingrijpen. Wees niet bang om een relevante opmerking tegen het jurylid te maken. Deelname aan alle klassen kan alleen met een tankautospuit die bepakt is overeenkomstig de richtlijnen van bestek BZK Er ligt niets klaar voor u. De opdrachten kunnen uitgevoerd worden met de gereedschappen. Echter om Geldrop-Mierlo -8- Datum:

9 gelijkheid te krijgen is het niet toegestaan om extra gereedschappen, die niet in genoemd bestek worden opgesomd, te gebruiken. Het gebruik van een warmtebeeldcamera is toegestaan. De klasse 112 zal thematisch van opzet zijn. Te denken hierbij valt aan brandbestrijding met zowel hoge als lage druk of één daarvan, hulpverleningswerkzaamheden, maar ook een chemicaliëninzet behoort tot de mogelijkheden. In principe wordt voor één thema gekozen. Een combinatie is echter niet uit te sluiten. Ook de inzet van een hulpverleningsvoertuig of een redvoertuig kan voorkomen. Deze voertuigen worden dan inclusief hun bemanning beschikbaar gesteld door het organiserende korps. De inzet van een HV- dan wel redvoertuig vindt plaats door de bevelvoerder van de wedstrijdploeg. Het gaat dan bij een HV om een chauffeur en een magazijnmeester en bij een redvoertuig om een chauffeur en een bediener van de korf. Zij kunnen slechts voor deze werkzaamheden worden ingezet en niet voor andere. Beoordeling van deze mensen vindt niet plaats. De samenwerking wel. Bij de brandweeropleidingen wordt thans ook veel aandacht besteed aan levensreddend handelen. Ook bij de ABWC-vaardigheidstoetsen kan dit een onderdeel vormen van de opdracht c.q. inzet. Maar wees sportief en eerlijk., er kunnen fouten gemaakt worden. Door u en door ons. Echter we zijn allemaal met hetzelfde doel bezig: het leereffect en het niveau van brandweer Nederland steeds op peil te houden en te verbeteren door van elkaar te leren. Geldrop-Mierlo -9- Datum:

10 Wilt u zelf ook een wedstrijd organiseren? Wij zijn altijd op zoek naar wedstrijdlocaties en organiserende korpsen! Neem contact op met uw wedstrijdleider ABWC voor de mogelijkheden. Geldrop-Mierlo -10- Datum:

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 1 e gewestelijke

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 1 e gewestelijke VAARDIGHEIDSTOETS 2015 1 e gewestelijke DATUM: 23 mei 2015 PLAATS: Bladel-Hapert KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Hoofd Brandweerzorg De brandweerorganisatie is aan verandering

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 22 maart 2014 PLAATS: Bladel - Hapert KLASSE: TAS-HD & Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord van de Burgemeester Op 22 maart organiseert brandweer

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal DATUM: 23 april 2016 PLAATS: Oirschot de Beerzen KLASSE: TS-HD en 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Als burgemeester van de gemeente Oirschot

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 7 maart 2015 PLAATS: Veghel KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Veghel -2- Datum:7 maart 2015 Voorwoord Burgemeester Beste brandweermensen, Fantastisch

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal 112

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal 112 VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal 112 DATUM: 11 maart 2017 PLAATS: Mierlo KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Graag heet ik u welkom bij de provinciale brandweerwedstrijd

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 9 april 2016 PLAATS: Ravenstein KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste brandweermensen, Op de plek van de Ravensteinse brandweerkazerne

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk DATUM: 28 mei 2016 PLAATS: Deurne KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Dames en heren, Hartelijk welkom bij de brandweerwedstrijden

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 1 e gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 1 e gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2016 1 e gewestelijk DATUM: 7-5-2016 PLAATS: Drachten KLASSE: TAS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Director Industrial Projects & Facilities Philips Beste brandweerploegen,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 14 juni 2014 PLAATS: Balk KLASSE: Oppervlakteredding Balk -2- Datum: 14 juni 2014 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD Afdelingshoofd brandweer zuidwest Fryslân en Algemeen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 20-04-2013 PLAATS: Woerden KLASSE: HOOFDKLASSE/112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Beste brandweercollega s, De brandweer is een organisatie bij uitstek die optimaal

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2 e Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2 e Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2 e Gewestelijk DATUM: 13 juni 2015 PLAATS: Berlicum KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Dit jaar organiseert onze brandweer uit Berlicum de tweede

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk DATUM: 18 juni 2016 PLAATS: Someren KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste brandweermannen en -vrouwen, Hartelijk welkom

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS. Provincie Utrecht

VAARDIGHEIDSTOETS. Provincie Utrecht VAARDIGHEIDSTOETS Provincie Utrecht DATUM: 07 maart 2015 PLAATS: Elst KLASSE: TS/HD 112 provinciale ronde ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Ik heet u allen van harte welkom in

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale DATUM: 28 maart 2015 PLAATS: Standdaarbuiten KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste deelnemers, De brandweerposten in de gemeente Moerdijk

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale DATUM: 7 maart 2015 PLAATS: Steenbergen KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste deelnemers, Je vakkennis op peil houden, zorgen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal DATUM: 19 maart 2016 PLAATS: Heemskerk KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Provinciaal Coördinatoren Vaardigheidstoetsen Beste brandweervrienden

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk DATUM: 4 juni 2016 PLAATS: Barendrecht KLASSE: Oppervlakteredding ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Coördinator post Barendrecht Beste Collega s, deelnemers,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND DATUM: 18 maart 2017 PLAATS: Kamperland KLASSE: TS-HD Provinciaal ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Coördinator Vaardigheidstoetsen Hartelijk welkom in Kamperland

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 ABWC ZEELAND

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 ABWC ZEELAND VAARDIGHEIDSTOETS 2016 ABWC ZEELAND DATUM: 5 maart 2016 PLAATS: THOLEN KLASSE: 112 Provinciaal ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Tholen, februari 2016 Beste brandweermannen en

Nadere informatie

ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE

ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 18 april 2015 PLAATS: Cuijk KLASSE: TAS-HD / 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste (brandweer)vrijwilligers, De brandweer van de gemeente

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal DATUM: 8 april 2017 PLAATS: Beilen KLASSE: Hoofdklasse Er geldt een verplichte aanrijroute!! ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Samen een incident

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2016 1 e ronde Gewestelijk DATUM: 28 mei 2016 PLAATS: Nederweert KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Nederweert -2- Datum: 28 mei 2016 Voorwoord Burgemeester Als burgemeester

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijke 2e ronde TAS-HD

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijke 2e ronde TAS-HD VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijke 2e ronde TAS-HD Datum : 14 juni 2014 Plaats : Elst (Gelderland) ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Elst -2- Datum: 14-06-2014 Voorwoord Commandant Dames en heren, Training

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 8 april 2017 PLAATS: Boekel KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Van harte welkom in Boekel, Jullie, professionals en vrijwilligers

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijke

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijke VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijke DATUM: 23 juni 2012 PLAATS: Valkenswaard KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Dames en heren, De brandweer Valkenswaard bestaat

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 13-04-2013 PLAATS: Groenekan/Maartensdijk KLASSE: HOOFDKLASSE/TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Ik schrijf met veel plezier een voorwoord

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale DATUM: 3 Mei 2014 PLAATS: Nieuw-Vossemeer KLASSE: TAS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Nieuw-Vossemeer -2- Datum: 3 mei 2014 Voorwoord commandant Geachte deelnemers,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal 112

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal 112 VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal 112 DATUM: 8 april 2017 PLAATS: Lieshout KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Welkom in Lieshout, gemeente Laarbeek Van harte welkom

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 18 april 2015 PLAATS: Dronten KLASSE: TAS-HD & 1-1-2 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Na twee jaar mag ik u weer verwelkomen in Dronten. Uit

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 ABWC ZEELAND

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 ABWC ZEELAND VAARDIGHEIDSTOETS 2016 ABWC ZEELAND DATUM: 28 mei 2016 PLAATS: Ovezande KLASSE: 1e ronde Gewestelijk TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Operationeel Manager Beste deelnemende ploegen,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS. Provincie Utrecht

VAARDIGHEIDSTOETS. Provincie Utrecht VAARDIGHEIDSTOETS Provincie Utrecht DATUM: 11 april 2015 PLAATS: KLASSE: TS/HD Hoofdklasse provinciale ronde ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Leuk dat jullie er vandaag allemaal

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 18 maart 2017 PLAATS: Heesch / Nistelrode KLASSE: TAS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste brandweerhelden, Vandaag staat er veel op

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Landelijke

VAARDIGHEIDSTOETS Landelijke VAARDIGHEIDSTOETS Landelijke DATUM: 6 oktober 2012 PLAATS: De Rijp ( gemeente Graft-De Rijp ) KLASSE: TAS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Wedstrijdleiders Beste brandweervrienden en vriendinnen,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Gewestelijk DATUM: 13-05-2017 PLAATS: KLASSE: Oldebroek Gewestelijke Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Welkomstwoord Burgemeester Welkom in Oldebroek! De slogan van

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 11 mei 2013 PLAATS: s Gravenmoer KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Op 11 mei 2013 mag ons brandweerteam s Gravenmoer uw

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 6 april 2013 PLAATS: Ommen KLASSE: 112 en TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Ommen -2- Datum: 6 april 2013 Voorwoord Burgemeester Van harte welkom in de gemeente

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal DATUM:02 April 2016 PLAATS: Wieringerwerf KLASSE: TAS/HD en 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Provinciaal Coördinator Vaardigheidstoetsen Beste brandweervrienden

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 1 e ronde gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 1 e ronde gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2015 1 e ronde gewestelijk DATUM: 30 mei 2015 PLAATS: Otterlo KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Het is Tweede Paasdag 2014 als in het Nationale Park De Hoge Veluwe - gelegen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal DATUM: 14 maart 2015 PLAATS: KLASSE: Wesepe hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Wesepe 2 Datum: 14 maart 2015 Voorwoord Burgemeester Hartelijk welkom op 14

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal DATUM: 18 maart 2017 PLAATS: Wijhe KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Wijhe 2 Datum: 18 maart 2017 Voorwoord Burgemeester De vier blusgroepen in Olst-Wijhe

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal DATUM: 11 april 2015 PLAATS: Goor KLASSE: TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Goor is het (bestuurlijk) centrum van onze mooie gemeente Hof

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2017 2 e ronde Gewestelijk DATUM: 10 juni 2017 PLAATS: Norg KLASSE: 112 Er geldt een verplichte aanrijroute!! ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Water naar het

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal DATUM: 23 april 2016 PLAATS: Dwingeloo KLASSE: TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Ik heet u van harte welkom in Dwingeloo bij vaardigheidstoetsen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 12 maart 2016 PLAATS: Wanroij KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Professionals in veiligheid Met veel plezier voldoe ik aan het

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale DATUM: 16 April 2016 PLAATS: KLASSE: Uden Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITÉ 2 Uden 16 April 2016 Voorwoord burgemeester Beste (brandweer-) vrijwilligers, Op

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 28 April PLAATS: KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE - 2 - Voorwoord Burgemeester Op is het team gastheer van de provinciale brandweervaardigheidstoetsen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e Ronde gewestelijke

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e Ronde gewestelijke VAARDIGHEIDSTOETS 1 e Ronde gewestelijke DATUM: 30 mei 2015 PLAATS: Giessen. KLASSE: TAS-HD & 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Brandweervrouwen, brandweermannen, Allereerst

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde gewestelijk Provincie Utrecht

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde gewestelijk Provincie Utrecht VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde gewestelijk Provincie Utrecht DATUM: 24-05-2014 PLAATS: Cothen-Langbroek KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Welkom bij deze wedstrijddag

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde Gewestelijk ABWC-Zeeland DATUM: 24 mei 2014 PLAATS: Sas van Gent KLASSE: TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste deelnemers, Van harte welkom

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2016 1 e ronde gewestelijk DATUM: 28 mei 2016 PLAATS: Eelde KLASSE: TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Wat er ook verandert in brandweerland, één ding verandert

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND DATUM: 11 maart 2017 PLAATS: Koewacht KLASSE: 112 Provinciaal ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Operationeel Manager Zeeuws-Vlaanderen Beste brandweercollega

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Gewestelijk DATUM: 9-5-2015 PLAATS: Heerenveen KLASSE: TAS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Sponsors Heerenveen -2- Datum: 9-5-2015 Sponsors Heerenveen -3- Datum: 9-5-2015

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS. Provincie Utrecht

VAARDIGHEIDSTOETS. Provincie Utrecht VAARDIGHEIDSTOETS Provincie Utrecht DATUM : 9 mei 2015 PLAATS : Woudenberg KLASSE : 1 e ronde gewestelijk TS/HD - Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Het vrijwillige

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Landelijk

VAARDIGHEIDSTOETS Landelijk VAARDIGHEIDSTOETS Landelijk DATUM: 24 september 2016 PLAATS: Berghem KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste brandweermensen, Elke dag als we een krant open slaan of

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 112-provinciaal ABWC-Zeeland

VAARDIGHEIDSTOETS 112-provinciaal ABWC-Zeeland VAARDIGHEIDSTOETS 112-provinciaal ABWC-Zeeland DATUM: 15 maart 2014 PLAATS: SLUISKIL KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste deelnemers, Van harte welkom in Sluiskil,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde gewestelijk Provincie Utrecht

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde gewestelijk Provincie Utrecht VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde gewestelijk Provincie Utrecht DATUM: 17-05-2014 PLAATS: Maarn-Maarsbergen KLASSE: 112 TS/HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Brandweerkorps Maarn-Maarsbergen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e gewestelijke

VAARDIGHEIDSTOETS e gewestelijke VAARDIGHEIDSTOETS 2016 2 e gewestelijke DATUM: 4 juni 2016 PLAATS: Westerbork KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Ik heet u van harte welkom bij de gewestelijke brandweerwedstrijden

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 11 mei 2013 PLAATS: Winterswijk KLASSE: 112 & TAS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Winterswijk -2- Datum: 11 mei 2013 Oefening baart kunst Voor de brandweer geldt:

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2017 1 e ronde gewestelijk DATUM: 20 mei 2017 PLAATS: Hardenberg KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Hardenberg 2 Datum: 20 mei 2017 Voorwoord Burgemeester Beste deelnemers

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 TS/HD - Hoofdklasse

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 TS/HD - Hoofdklasse VAARDIGHEIDSTOETS 2016 TS/HD - Hoofdklasse DATUM: 21-05-2016 PLAATS: Veenendaal KLASSE: gewestelijke ronde ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Ik heet alle leden van de brandweer,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 29 maart 2014 PLAATS: Heeswijk-Dinther KLASSE: TAS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste brandweerlieden, Graag wil ik u welkom heten

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 5 april 2014 PLAATS: Tjalleberd KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Tjalleberd -2- Datum: 5 april 2014 Tjalleberd -3- Datum: 5 april 2014 Brandweerwedstrijden

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciale

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciale VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciale DATUM: 4 maart PLAATS: Sprang Capelle / Waalwijk KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Met genoegen heet ik u als burgemeester van de

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijke

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijke VAARDIGHEIDSTOETS 2016 1 e ronde gewestelijke DATUM: 21 mei PLAATS: Kruisland KLASSE: 1 e ronde gewestelijke 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord burgemeester Beste deelnemers, Vakbekwaam

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 27 april 2013 PLAATS: Echt KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Echt, gemeente Echt-Susteren -2- Datum: 27 april 2013 Voorwoord Burgemeester Als burgemeester

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijk DATUM: 25 mei 2013 PLAATS: Nieuwehorne KLASSE: TAS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE MEDEDELING VANUIT FRYSLÂN: Het ABWC is op dit moment bezig met de ontwikkeling van

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 TS/HD-112

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 TS/HD-112 VAARDIGHEIDSTOETS 2017 TS/HD-112 DATUM: 08 april 2017 PLAATS: Bunschoten-Spakenburg KLASSE: provinciaal ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord burgemeester Graag heet ik de deelnemende ploegen,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal DATUM: 9 April 2016 PLAATS: Huizen KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Provinciaal Coördinatoren Vaardigheidstoetsen Beste brandweervrienden

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale TAS-HD en 112

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale TAS-HD en 112 VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale TAS-HD en 112 DATUM: 15 maart 2014 PLAATS: Dieren KLASSE: TAS-HD en 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Belangrijkste wijzigingen dit seizoen: Vanaf dit jaar wordt er

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal DATUM: 18-4-2015 PLAATS: KLASSE: Waardenburg Post Neerijnen West Hoofdklasse Mede mogelijk gemaakt door: Neerijnen West -2- Datum:18-4-2015 Neerijnen West -3- Datum:18-4-2015

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS. Landelijke finale. Klasse september Veiligheidsregio Limburg-Noord. Post Reuver

VAARDIGHEIDSTOETS. Landelijke finale. Klasse september Veiligheidsregio Limburg-Noord. Post Reuver VAARDIGHEIDSTOETS Landelijke finale Klasse 112 26 september 2015 Veiligheidsregio Limburg-Noord Post Reuver Voorwoord Burgemeester Dassen Welkom oppe Ruiver! Jullie zijn vandaag te gast bij onze brandweer

Nadere informatie

algemeen brandweer wedstrijd comité VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 6 april 2013 PLAATS: West-Wieringen KLASSE: Hoofdklasse

algemeen brandweer wedstrijd comité VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 6 april 2013 PLAATS: West-Wieringen KLASSE: Hoofdklasse algemeen brandweer wedstrijd comité VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 6 april 2013 PLAATS: West-Wieringen KLASSE: Hoofdklasse VERFAILLE Het Full-service autobedrijf op het voormalig eiland Wieringen.

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk DATUM: 11 juni 2016 PLAATS: Lisse KLASSE: TAS HD, 2 e ronde ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Regionaal Commandant Beste deelnemers, juryleden en organisatoren.

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 14 april 2012 PLAATS: Strijen KLASSE: 112 en TAS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste deelnemers, De maand april is weer een bijzondere

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal TS-HD en 112

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal TS-HD en 112 VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal TS-HD en 112 DATUM: 12 april 2014 PLAATS: Winschoten KLASSE: TS-HD en 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Hartelijk welkom in onze mooie gemeente

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal DATUM: 18 april 2015 PLAATS: Muiden KLASSE: 112 - TAS/HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Wedstrijdleider Beste brandweervrienden en vriendinnen, Wij willen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2016 gewestelijk DATUM: 28 mei 2016 PLAATS: Ermelo KLASSE: TAS HD & 1-1-2 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Welkom in Ermelo Hartelijk welkom aan alle deelnemers aan de brandweerwedstrijden.

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS

VAARDIGHEIDSTOETS VAARDIGHEIDSTOETS 2017 112 DATUM: 17 juni 2017 PLAATS: Groenekan KLASSE: gewestelijk 2 e ronde ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Speciaal voor de bezoekende brandweerploegen hebben wij een leuke menu

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS. Provinciaal. Klasse TS-HD. 29 april Veiligheidsregio Limburg-Noord. Post Reuver

VAARDIGHEIDSTOETS. Provinciaal. Klasse TS-HD. 29 april Veiligheidsregio Limburg-Noord. Post Reuver VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal Klasse TS-HD 29 april 2017 Limburg-Noord Post Reuver Voorwoord Burgemeester Dassen Welkom oppe Ruiver! Jullie zijn vandaag te gast bij onze brandweer Reuver. Een plaats die

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijk DATUM: 14 juni 2014 PLAATS: De Lier Gemeente Westland KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE De Lier -2- Datum: 14 juni 2014 Voorwoord Burgemeester Westland

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Hoofdklasse

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Hoofdklasse VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Hoofdklasse DATUM: 01 april 2017 PLAATS: Mijdrecht KLASSE: provinciaal ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord burgemeester Graag verwelkom ik u in Mijdrecht. Mooi dat het

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 1e ronde Gewestelijke klasse 112

VAARDIGHEIDSTOETS 1e ronde Gewestelijke klasse 112 VAARDIGHEIDSTOETS 1e ronde Gewestelijke klasse 112 DATUM: 21 mei PLAATS: Appingedam KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Op 21 mei aanstaande zullen de provinciale brandweerwedstrijden

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS gewestelijk DATUM: 02-06-2012 PLAATS: Woudenberg KLASSE: 112 / TS HD versie:4 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord directeur Veiligheidszorg : Ik ben trots op de grote deelname

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale TAS-HD en 112

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale TAS-HD en 112 VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale TAS-HD en 112 DATUM: 12 April 2014 PLAATS: Harskamp KLASSE: TAS-HD en 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Belangrijkste wijzigingen dit seizoen: Vanaf dit jaar wordt er

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Landelijk

VAARDIGHEIDSTOETS Landelijk VAARDIGHEIDSTOETS Landelijk DATUM: 27 september 2014 PLAATS: Rotterdam KLASSE: Duiken ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Rotterdam -2- Datum: 27 september 2014 Voorwoord vakbekwaamheid Beste deelnemers,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Landelijke Finale

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Landelijke Finale VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Landelijke Finale DATUM: 10 september 2016 PLAATS: Krimpen aan den IJssel KLASSE: Oppervlakteredding ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Rotterdam -2- Datum: 10 september 2016 Voorwoord:

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 VAARDIGHEIDSTOETS 2016 DATUM: 19 maart 2016 PLAATS: Amerongen KLASSE: provinciaal 112 TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Provinciale brandweerwedstrijden Amerongen Martijn

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 TS/HD-112

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 TS/HD-112 VAARDIGHEIDSTOETS 2016 TS/HD-112 DATUM: 02 april 2016 PLAATS: Maarn-Maarsbergen KLASSE: provinciaal ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Twee jaar geleden was Maarsbergen voor het

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde gewestelijk DATUM: 24 mei 2014 PLAATS: Groningen KLASSE: 112 Voorwoord Cluster-Commandant Namens alle beroeps- en dagdienstmedewerkers van cluster Stad wil ik de deelnemers,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 TS/HD-112

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 TS/HD-112 VAARDIGHEIDSTOETS 2017 TS/HD-112 DATUM: 22 april 2017 PLAATS: Leersum KLASSE: provinciaal ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord burgemeester Alle twintig brandweerkorpsen heet ik van harte welkom

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS ABWC Zeeland

VAARDIGHEIDSTOETS ABWC Zeeland VAARDIGHEIDSTOETS ABWC Zeeland DATUM: 6 april 2013 PLAATS: Terneuzen KLASSE: 112 en TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste deelnemers, Van harte welkom in de gemeente Terneuzen.

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 finale TS/HD

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 finale TS/HD VAARDIGHEIDSTOETS 2016 finale TS/HD DATUM: 03 september 2016 PLAATS: De Bilt/Bilthoven KLASSE: Landelijke ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord van de burgemeester Ik schrijf met veel plezier een

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 5 april 2014 PLAATS: Middenmeer KLASSE: TAS/HD en 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Wedstrijdleider Beste brandweervrienden en vriendinnen, Wij willen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal DATUM: 28 maart 2015 PLAATS: Beverwijk KLASSE: 112 - TAS/HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Wedstrijdleider Beste brandweervrienden en vriendinnen, Wij

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 11 mei 2013 PLAATS: Zaandam / Krommenie KLASSE: 112 en Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Wedstrijdleiders Beste brandweervrienden en vriendinnen,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 2 april 2016 PLAATS: Groningen KLASSE: 112 Voorwoord Cluster-Commandant Namens alle beroeps- en dagdienstmedewerkers van cluster Stad wil ik de deelnemers, supporters,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijk DATUM: 21 juni 2014 PLAATS: Rotterdam KLASSE: TAS-HD 2 e ronde ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Directeur Brandweer VRR Beste collega brandweermensen, Bij mijn

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal DATUM: 9 april 2016 PLAATS: Nieuwe Tonge gemeente Goeree-Overflakkee KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Nieuwe Tonge -2- Datum: 9 april 2016 Voorwoord

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal DATUM: 9 april 2016 PLAATS: De Krim KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste deelnemers aan de brandweer vaardigheidstoetsen in De

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2015 1 e ronde gewestelijk DATUM: 30 mei 2015 PLAATS: Olst KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Olst 2 Datum: 30 mei 2015 Voorwoord Burgemeester Hartelijk welkom op 30 mei

Nadere informatie