VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal 112

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal 112"

Transcriptie

1 VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal 112 DATUM: 11 maart 2017 PLAATS: Mierlo KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE

2 Voorwoord Burgemeester Graag heet ik u welkom bij de provinciale brandweerwedstrijd van het ABWC in Mierlo. Het korps uit Mierlo kreeg de eervolle taak om een zo realistisch mogelijk scenario te bedenken voor de 112 klasse. Een uitdaging voor het korps, die zij met beide handen heeft aangenomen. Met zekerheid kan ik zeggen dat de organisatie van de wedstrijd bij hen in goede handen is. Ik ben er trots op dat in onze gemeente brandweerwedstrijden worden georganiseerd. Ik kan niet vaak genoeg onderstrepen hoe belangrijk de brandweer en zijn vrijwilligers zijn voor onze samenleving. Het werk dat zij verrichten is niet altijd even eenvoudig. Er worden hoge eisen gesteld aan deze mensen. Zij moeten beschikken over vele vaardigheden, die goed beheerst moeten worden in de meest uiteenlopende situaties en omstandigheden. Vooral op de vrijwilligers wordt een groot beroep gedaan. Het is bewonderenswaardig dat deze mensen zich belangeloos inzetten voor onze veiligheid. We moeten deze mensen koesteren. De brandweerwedstrijden dragen bij aan het onderhouden van de verschillende vaardigheden waarover een brandweerman of vrouw moet beschikken. De deelnemers zijn gewend om regelmatig situaties en technieken te oefenen. De wedstrijden zijn een graadmeter, waarbij ze hun getrainde vaardigheden kunnen testen en zich kunnen meten aan de andere korpsen. Op een sportieve manier blijft de vakbekwaamheid van het brandweerpersoneel en de vrijwilligers gewaarborgd. Want de wedstrijden zijn meer dan een test. Goede samenwerking en een sterke teamgeest zijn belangrijk om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Het verbindt de lieden binnen het brandweerkorps; iets wat ik alleen maar kan toejuichen. Mierlo -2- Datum:

3 Ik wil vanuit deze plaats iedereen hartelijk danken die zich vrijwillig heeft ingezet om deze brandweerwedstrijd te realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat, mede door deze inzet, het een prachtige wedstrijd gaat worden met brandweerwerk van de bovenste plank. Namens het gemeentebestuur wens ik alle deelnemers veel succes toe! B.H.M. Link Burgemeester Geldrop-Mierlo Mierlo -3- Datum:

4 Voorwoord Posthoofd Enkele maanden geleden kregen wij, brandweer Geldrop-Mierlo post Mierlo, het verzoek van Alex Martens (coördinator vaardigheidstoetsen) om een provinciale vaardigheidstoets 112 te organiseren. Onze eerste reactie was: "Natuurlijk gaan wij als post Mierlo hier aan meewerken". Als je als post zijnde zelf fanatiek bent met het deelnemen aan brandweerwedstrijden, moet je ook klaar staan voor de organisatie van een wedstrijd. En ja, de post Mierlo is fanatiek en bedreven om deel te nemen aan wedstrijden. Ook dit jaar gaan wij weer strijden, zowel bij de HD, 112 en de Hoofdklasse om uiteindelijk een plaats proberen te bemachtigen in de finale. Het is niet de eerste keer dat we een vaardigheidstoets, beter bekend als wedstrijd, mogen organiseren voor u als deelnemer. Ik denk dat ik namens post Mierlo kan stellen dat wij er redelijk in gedreven zijn. Toen deze vraag werd voorgelegd om de wedstrijd te organiseren, stonden er al meteen enkele mensen klaar die het voortouw hierin wilde nemen. Dan blijkt maar weer eens dat brandweermensen altijd bereid zijn om iets voor een ander te doen, of dit nou het helpen bij een brand, ongeval of bij het organiseren van een vaardigheidstoets is. Een woord van dank aan deze mensen is dan ook zeker op zijn plaats. Een vaardigheidstoets organiseren is voor veel mensen ook altijd weer een uitdaging. De uitdaging is dan vaak om iets nieuws te bedenken. Het doet me goed dat de scenario s de laatste jaren de realiteit dicht benaderen, natuurlijk komt Murphy nog wel eens om de hoek kijken. Ik ben ervan overtuigd dat het deelnemen aan dergelijke vaardigheidstoetsen een mooie bijdrage kan leveren aan de vakbekwaamheid van elke brandweerman/vrouw. Nu u dit boekje onder ogen heeft, zijn de voorbereidingen in een vergevorderd stadium en is het draaiboek gereed. We gaan er dan ook van uit dat overal aan gedacht is en dat het de deelnemers, de jury en de toeschouwers, aan niets zal ontbreken. Ik begrijp dat de deelnemende ploegen onder spanning zullen staan om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Er wordt gesproken over een Mierlo -4- Datum:

5 vaardigheidstoets, maar laat ons ook eerlijk zijn, er zit natuurlijk een wedstrijdelement in! En vanzelfsprekend gaat elke deelnemende ploeg voor de hoofdprijs, maar denk af en toe ook aan de Olympische gedachte. Ik ben wederom trots dat ik u als deelnemer en u als supporter van harte welkom mag heten in het mooie Geldrop-Mierlo, wij als post Mierlo zijn vandaag uw gastheer. Wij zijn ervan overtuigd dat wij u vandaag een scenario te bieden hebben waar u als deelnemer nog wel eens aan terug zult denken. Alles wat u vandaag tegenkomt of aantreft zou zomaar eens de realiteit kunnen zijn. Mede namens de leden van de post Mierlo wensen wij u als deelnemer héél veel succes en u als supporter een mooie dag toe. Dat de beste mogen winnen. Erik van der Linden Posthoofd post Mierlo Mierlo -5- Datum:

6 Voorwoord Provinciaal Coördinator Vaardigheidstoetsen Beste Collega`s en andere belangstellenden, De Brandweer van de regio Brabant Zuidoost is volop in beweging. Het is dan ook moeilijk om voor elke klasse in de regio vaardigheid toetsen te organiseren. De druk op alle brandweermensen om ook andere trainingen te volgen is groot. Het aantal inschrijvingen is in een landelijke tendens ieder jaar helaas aan het minderen. Wij zijn post Mierlo dankbaar dat zij de eerste vaardigheidstoets van 2017 willen organiseren; de Provinciale klasse 112. We kunnen ervan uit gaan dat zij deze toets zal aangrijpen om er weer een mooie leerzame vaardigheidstoets van te maken. De ploegen willen en gaan deze vaardigheidstoetsen aangrijpen om hun vaardigheden die zij op hun oefenavonden hebben geleerd weer in het openbaar te tonen. En zich hiermee weer kwetsbaar op te stellen Ik heet ook mijn beoordeelaars hartelijk welkom. Zij gaan of hebben al hun kennis weer geüpdatet. Zij krijgen vanuit het ABWC een landelijke training over de manier van feedback geven. Deze feedback is belangrijk want dit kunnen de deelnemers meenemen in hun rugzak en zijn dus goede leermomenten. Ik wil post Mierlo alvast bedanken voor hun inzet deze dag. En ik hoop dat we bij de prijsuitreiking kunnen terug zien op leerzame en uitdagende dag. Mierlo -6- Datum:

7 Voor alle deelnemers en toeschouwers, wees sportief en deel tijdens de wedstrijddag geen informatie via facebook, twitter of andere media uit. Verder raad ik de ploegen aan om het reglement Vaardigheidtoetsen 2016 voor aanvang van de toetsen alvast door te lezen. Hierin staan alle specifieke zaken benoemd. Dit voorkomt verrassingen.! Je kunt dit reglement vinden op : Met groet, Alex Martens Coördinator vaardigheidstoetsen Brabant Zuid Oost. Mierlo -7- Datum:

8 Provinciale vaardigheidstoetsen klasse: 112 De vaardigheidstoetsen in 2017 worden georganiseerd onder auspiciën van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité en in samenwerking met de medewerkers van de brandweerpost Mierlo. Vaardigheidstoetsen : Provinciaal Klasse : 112 Prijzen : 3 Prijsuitreiking : De prijzen worden uitgereikt door de Burgemeester en posthoofd post Mierlo Plaats : Brandweerkazerne Mierlo Bijenkorf 15; 5731 ST Mierlo Bij noodgevallen : Bent u bereikbaar via Erik van der Linden en/of Alex Martens Contactpersoon Gastkorps : Erik van der Linden Meldadres : Brandweerkazerne Mierlo Verkleden/douche : Brandweerkazerne Mierlo Veiligheid : De organisatie gaat er vanuit dat u op de hoogte bent van de No play procedure en er naar kunt handelen. Mierlo -8- Datum:

9 Indeling baan Provinciaal 112 Mierlo 11 maart 2017 Naam groep Post Melden om: Spelen om:. 1. VRBZO Reusel uur uur 2. VRBZO Bavaria uur uur 3. VRBZO Oirschot uur uur 4. VRBZO Bakel uur uur 5. VRBZO Maarheeze uur uur Pauze 6. VRBZO Hapert uur uur 7. VRBZO Valkenswaard uur uur 8. VRBZO Lieshout uur uur 9. VRBZO Someren uur uur 10. VRBZO Prov. Coördinator vaardigheidstoets: Alex Martens Beoordelingsteam: Waarnemer Bevelvoerder Waarnemer Bevelvoerder Waarnemer Aanvalsploeg Waarnemer Waterploeg Waarnemer Pompbediende Meldkamer Peter van Vlerken Nelis Kools Benny van Ham Jaap Koole Jos Rooijmans lokaal Mierlo -9- Datum:

10 Aandachtspunten voor de vaardigheidstoetsen in 2017 De vaardigheidstoetsen worden gespeeld overeenkomstig het wedstrijdreglement Lees dit door voor aanvang. Tijdens de vaardigheidstoetsen wordt u gevolgd en beoordeeld door beoordelaars, brandweermensen uit het veld. Zij willen u zo objectief mogelijk observeren en beoordelen. Wij rekenen op uw begrip voor hun taak. Zij zullen trachten u zo min mogelijk voor de voeten te lopen, maar objectief observeren kan niet op 25 meter afstand. Er worden door hun niet alleen kruisjes gezet in vakjes vanwege goed of fout, maar er wordt gekeken naar een totaal beeld tijdens de inzet. De waarnemingslijsten zijn te downloaden op de site Denkt u vooral aan het volgende: Vooraf bij de start wordt door middel van lot bepaling de samenstelling van de manschappen rollen bepaald. Deze lot bepaling geldt niet voor OvD, de Bevelvoerder en de Chauffeur. Uw nummer duidelijk zichtbaar? Ook als u ademlucht draagt? Is uw uitrusting voorzien van veiligheidsmiddelen, zoals bv. een firefly? Gebruikt u deze dan ook en goed. Een naderbericht kan alleen juist worden gegeven na verkenning van de bevelvoerder en een daarop gebaseerde indruk van de inzet. Verbindingen gaan via C Berichten gaan van de alarmcentrale naar bevelvoerder en andersom, tijdens de gehele inzet. U zorgt zelf voor een communicatiemiddel tussen bevelvoerder en AC. U zorgt zelf voor onderlinge communicatiemiddelen tussen bevelvoerderpompbediende-manschappen. Statussen is niet van toepassing bij vaardigheidstoetsen. De bevelvoerder bepaald bij de klasse TS-HD of de waterwinning opgebouwd moet worden wanneer het scenario daar om vraagt. Een sein uw speeltijd is voorbij, u moet gaan inpakken ontvangt u van het beoordelaar bevelvoerder. U mag geen nieuwe zaken meer aanpakken. Bestaande reeds ingezette activiteiten worden beoordeeld tot het einde van de oefening. Als vooraf wordt gedacht dat bijv. de aanvalsploeg iets zou gaan doen, wordt dit gewoon beoordeeld. U vindt op uw beoordelingslijst een beoordeling met daarbij de opmerking gedaan door. Speel geen toneel! Niet alleen zeggen, maar ook doen. Indien het niet is toegestaan, zal het jurylid ingrijpen. Wees niet bang om een relevante opmerking tegen het jurylid te maken. Mierlo -10- Datum:

11 Deelname aan alle klassen kan alleen met een tankautospuit die bepakt is overeenkomstig de richtlijnen van bestek BZK Er ligt niets klaar voor u. De opdrachten kunnen uitgevoerd worden met de gereedschappen. Echter om gelijkheid te krijgen is het niet toegestaan om extra gereedschappen, die niet in genoemd bestek worden opgesomd, te gebruiken. Het gebruik van een warmtebeeldcamera is toegestaan. De klasse 112 zal thematisch van opzet zijn. Te denken hierbij valt aan brandbestrijding met zowel hoge als lage druk of één daarvan, hulpverleningswerkzaamheden, maar ook een chemicaliëninzet behoort tot de mogelijkheden. In principe wordt voor één thema gekozen. Een combinatie is echter niet uit te sluiten. Ook de inzet van een hulpverleningsvoertuig of een redvoertuig kan voorkomen. Deze voertuigen worden dan inclusief hun bemanning beschikbaar gesteld door het organiserende korps. De inzet van een HV- dan wel redvoertuig vindt plaats door de bevelvoerder van de wedstrijdploeg. Beoordeling van deze mensen vindt niet plaats. De samenwerking wel. Bij de brandweeropleidingen wordt thans ook veel aandacht besteed aan levensreddend handelen. Ook bij de ABWC-vaardigheidstoetsen kan dit een onderdeel vormen van de opdracht c.q. inzet. Maar wees sportief en eerlijk., er kunnen fouten gemaakt worden. Door u en door ons. Echter we zijn allemaal met hetzelfde doel bezig: het leereffect en het niveau van brandweer Nederland steeds op peil te houden en te verbeteren door van elkaar te leren. Mierlo -11- Datum:

12 Wilt u zelf ook een wedstrijd organiseren? Wij zijn altijd op zoek naar wedstrijdlocaties en organiserende korpsen! Neem contact op met uw wedstrijdleider ABWC voor de mogelijkheden. Mierlo -12- Datum:

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Gewestelijke Hoofdklasse

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Gewestelijke Hoofdklasse VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Gewestelijke Hoofdklasse DATUM: 13 mei 2017 PLAATS: Best KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste brandweerlieden, Welkom in de gemeente

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal Hoofdklasse

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal Hoofdklasse VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal Hoofdklasse DATUM: 25 maart 2017 PLAATS: Maarheeze KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Welkom in Cranendonck! Allereerst heet

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal DATUM: 23 april 2016 PLAATS: Oirschot de Beerzen KLASSE: TS-HD en 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Als burgemeester van de gemeente Oirschot

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND DATUM: 20 mei 2017 PLAATS: Kruiningen KLASSE: TS-HD Gewestelijk (1 e ronde) ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Mede mogelijk gemaakt door: Kruiningen 2 20-05-2017 Beste

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 1 e Gewestelijk DATUM: 25 Mei PLAATS: Mierlo KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Welkom bij ons in Geldrop-Mierlo waar zaterdag 25 mei de gewestelijke

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 PROVINCIALE RONDE

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 PROVINCIALE RONDE VAARDIGHEIDSTOETS 2017 PROVINCIALE RONDE DATUM: 1 april 2017 PLAATS: Putten KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Geachte brandweergasten, Van harte welkom in de

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 1 e gewestelijke

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 1 e gewestelijke VAARDIGHEIDSTOETS 2015 1 e gewestelijke DATUM: 23 mei 2015 PLAATS: Bladel-Hapert KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Hoofd Brandweerzorg De brandweerorganisatie is aan verandering

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS E ronde gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS E ronde gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2017 1 E ronde gewestelijk DATUM: PLAATS: Hoogezand Sappemeer KLASSE: 112 Hoogezand Sappemeer ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Wedstrijdleider Op organiseert de brandweer

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal DATUM: 8 april 2017 PLAATS: Beilen KLASSE: Hoofdklasse Er geldt een verplichte aanrijroute!! ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Samen een incident

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2017 1 e ronde Gewestelijk DATUM: 13 mei 2017 PLAATS: Horst KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Horst -2- Datum: 13 mei 2017 Voorwoord Burgemeester Als burgemeester van Horst

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND DATUM: 18 maart 2017 PLAATS: Kamperland KLASSE: TS-HD Provinciaal ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Coördinator Vaardigheidstoetsen Hartelijk welkom in Kamperland

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 7 maart 2015 PLAATS: Veghel KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Veghel -2- Datum:7 maart 2015 Voorwoord Burgemeester Beste brandweermensen, Fantastisch

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC-ZEELAND

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC-ZEELAND VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC-ZEELAND DATUM: 1 april 2017 PLAATS: IJzendijke KLASSE: 112-Provinciaal ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE IJzendijke -2-1-4-2017 Voorwoord Burgemeester Beste lezers, Hartelijk

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk DATUM: 28 mei 2016 PLAATS: Deurne KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Dames en heren, Hartelijk welkom bij de brandweerwedstrijden

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 22 maart 2014 PLAATS: Bladel - Hapert KLASSE: TAS-HD & Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord van de Burgemeester Op 22 maart organiseert brandweer

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal 112

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal 112 VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal 112 DATUM: 8 april 2017 PLAATS: Lieshout KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Welkom in Lieshout, gemeente Laarbeek Van harte welkom

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal DATUM: 19 maart 2016 PLAATS: Gemert-Bakel KLASSE: Hoofdklasse en 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Gemert-Bakel -2- Datum:19-03-2016 Voorwoord Burgemeester Tegen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 hoofdklasse

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 hoofdklasse VAARDIGHEIDSTOETS 2016 hoofdklasse DATUM: 16 april 2016 PLAATS: Werkhoven KLASSE: provinciaal ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Zaterdag 16 april wordt een bijzondere dag voor

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk DATUM: 4 juni 2016 PLAATS: Barendrecht KLASSE: Oppervlakteredding ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Coördinator post Barendrecht Beste Collega s, deelnemers,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 8 april 2017 PLAATS: Boekel KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Van harte welkom in Boekel, Jullie, professionals en vrijwilligers

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND DATUM 8 april 2017 PLAATS KLASSE TS-HD Provinciaal ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord burgemeester gemeente Tholen Beste brandweermannen, -vrouwen en belangstellenden.

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Tas - HD

VAARDIGHEIDSTOETS Tas - HD VAARDIGHEIDSTOETS Tas - HD DATUM: 12 mei 2012 PLAATS: Sleeuwijk KLASSE: TAS - HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Breuer Graag heet ik alle leden van de brandweer, deelnemers,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 14 juni 2014 PLAATS: Balk KLASSE: Oppervlakteredding Balk -2- Datum: 14 juni 2014 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD Afdelingshoofd brandweer zuidwest Fryslân en Algemeen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2017 2 e ronde Gewestelijk DATUM: 10 juni 2017 PLAATS: Norg KLASSE: 112 Er geldt een verplichte aanrijroute!! ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Water naar het

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijke

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijke VAARDIGHEIDSTOETS 2017 1 e ronde gewestelijke DATUM: 13 mei PLAATS: Oud Gastel KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Beste lezers/deelnemers, Welkom, in de gemeente Halderberge!! Het is goed

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 9 april 2016 PLAATS: Ravenstein KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste brandweermensen, Op de plek van de Ravensteinse brandweerkazerne

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciale

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciale VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciale DATUM: 8 april PLAATS: Dinteloord KLASSE: TAS - HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord burgemeester Beste deelnemer, Mensen die zich met hart en ziel inzetten

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk DATUM: 18 juni 2016 PLAATS: Someren KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste brandweermannen en -vrouwen, Hartelijk welkom

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2016 1 e ronde Gewestelijk DATUM: 28 mei 2016 PLAATS: Nederweert KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Nederweert -2- Datum: 28 mei 2016 Voorwoord Burgemeester Als burgemeester

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Gewestelijk DATUM: 13-05-2017 PLAATS: KLASSE: Oldebroek Gewestelijke Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Welkomstwoord Burgemeester Welkom in Oldebroek! De slogan van

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale DATUM: 3 Mei 2014 PLAATS: Nieuw-Vossemeer KLASSE: TAS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Nieuw-Vossemeer -2- Datum: 3 mei 2014 Voorwoord commandant Geachte deelnemers,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal DATUM: 19 maart 2016 PLAATS: Heemskerk KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Provinciaal Coördinatoren Vaardigheidstoetsen Beste brandweervrienden

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 ABWC ZEELAND

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 ABWC ZEELAND VAARDIGHEIDSTOETS 2016 ABWC ZEELAND DATUM: 5 maart 2016 PLAATS: THOLEN KLASSE: 112 Provinciaal ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Tholen, februari 2016 Beste brandweermannen en

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2 e Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2 e Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2 e Gewestelijk DATUM: 13 juni 2015 PLAATS: Berlicum KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Dit jaar organiseert onze brandweer uit Berlicum de tweede

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal DATUM: 18 april 2015 PLAATS: Geldrop-Mierlo KLASSE: 112 & Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Op zaterdag 18 april vindt in onze gemeente

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Landelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Landelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Landelijk DATUM: 9 september 2017 PLAATS: Zaanstad - Assendelft KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Provinciaal Coördinatoren Vaardigheidstoetsen Beste brandweervrienden

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 1 e gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 1 e gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2016 1 e gewestelijk DATUM: 7-5-2016 PLAATS: Drachten KLASSE: TAS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Director Industrial Projects & Facilities Philips Beste brandweerploegen,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 20-04-2013 PLAATS: Woerden KLASSE: HOOFDKLASSE/112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Beste brandweercollega s, De brandweer is een organisatie bij uitstek die optimaal

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND DATUM: 11 maart 2017 PLAATS: Koewacht KLASSE: 112 Provinciaal ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Operationeel Manager Zeeuws-Vlaanderen Beste brandweercollega

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal DATUM: 25 maart 2017 PLAATS: Beverwijk KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Provinciaal Coördinatoren Vaardigheidstoetsen Beste brandweervrienden

Nadere informatie

ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE

ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 18 april 2015 PLAATS: Cuijk KLASSE: TAS-HD / 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste (brandweer)vrijwilligers, De brandweer van de gemeente

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal DATUM: 14 maart 2015 PLAATS: Grathem KLASSE: TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Grathem -2- Datum: 14 maart 2015 Voorwoord Burgemeester Zoal u weet is de vrijwillige

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale DATUM: 28 maart 2015 PLAATS: Standdaarbuiten KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste deelnemers, De brandweerposten in de gemeente Moerdijk

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 ABWC ZEELAND

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 ABWC ZEELAND VAARDIGHEIDSTOETS 2016 ABWC ZEELAND DATUM: 28 mei 2016 PLAATS: Ovezande KLASSE: 1e ronde Gewestelijk TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Operationeel Manager Beste deelnemende ploegen,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e gewestelijke

VAARDIGHEIDSTOETS e gewestelijke VAARDIGHEIDSTOETS 2016 2 e gewestelijke DATUM: 4 juni 2016 PLAATS: Westerbork KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Ik heet u van harte welkom bij de gewestelijke brandweerwedstrijden

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 18 maart 2017 PLAATS: Heesch / Nistelrode KLASSE: TAS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste brandweerhelden, Vandaag staat er veel op

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal DATUM: 25 april 2015 PLAATS: Heiloo KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Wedstrijdleider Beste brandweervrienden en vriendinnen, Wij willen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale DATUM: 7 maart 2015 PLAATS: Steenbergen KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste deelnemers, Je vakkennis op peil houden, zorgen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 PROVINCIALE RONDE

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 PROVINCIALE RONDE VAARDIGHEIDSTOETS 2017 PROVINCIALE RONDE DATUM: 25 maart 2017 PLAATS: Lichtenvoorde KLASSE: TAS HD & 1-1-2 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Rivaliteit en plezier bij de brandweerwedstrijden

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Landelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Landelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Landelijk DATUM: 23 september 2017 PLAATS: Zaanstad - Zaandijk KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Provinciaal Coördinatoren Vaardigheidstoetsen Beste

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijke

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijke VAARDIGHEIDSTOETS 2016 1 e ronde gewestelijke DATUM: 21 mei PLAATS: Kruisland KLASSE: 1 e ronde gewestelijke 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord burgemeester Beste deelnemers, Vakbekwaam

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal DATUM: 23 april 2016 PLAATS: Dwingeloo KLASSE: TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Ik heet u van harte welkom in Dwingeloo bij vaardigheidstoetsen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal DATUM: 21 maart 2015 PLAATS: Halfweg - Zwanenburg KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Wedstrijdleider Beste brandweervrienden en vriendinnen,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 TS/HD - Hoofdklasse

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 TS/HD - Hoofdklasse VAARDIGHEIDSTOETS 2016 TS/HD - Hoofdklasse DATUM: 21-05-2016 PLAATS: Veenendaal KLASSE: gewestelijke ronde ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Ik heet alle leden van de brandweer,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijke 2e ronde TAS-HD

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijke 2e ronde TAS-HD VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijke 2e ronde TAS-HD Datum : 14 juni 2014 Plaats : Elst (Gelderland) ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Elst -2- Datum: 14-06-2014 Voorwoord Commandant Dames en heren, Training

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal DATUM: 23 April 2016 PLAATS: Marken KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Provinciaal Coördinator Vaardigheidstoetsen Beste brandweervrienden en vriendinnen,

Nadere informatie

REGIONALE FINALE VAARDIGHEIDSTOETSEN. DATUM: 31 oktober 2015 PLAATS: Nederhemert KLASSE: 112

REGIONALE FINALE VAARDIGHEIDSTOETSEN. DATUM: 31 oktober 2015 PLAATS: Nederhemert KLASSE: 112 REGIONALE FINALE VAARDIGHEIDSTOETSEN DATUM: 31 oktober 2015 PLAATS: Nederhemert KLASSE: 112 Welkomstwoord Burgemeester van de gemeente Zaltbommel Beste deelnemers en supporters, De Bommelerwaard is dit

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 11 mei 2013 PLAATS: s Gravenmoer KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Op 11 mei 2013 mag ons brandweerteam s Gravenmoer uw

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS. Provincie Utrecht

VAARDIGHEIDSTOETS. Provincie Utrecht VAARDIGHEIDSTOETS Provincie Utrecht DATUM: 07 maart 2015 PLAATS: Elst KLASSE: TS/HD 112 provinciale ronde ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Ik heet u allen van harte welkom in

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde gewestelijk Provincie Utrecht

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde gewestelijk Provincie Utrecht VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde gewestelijk Provincie Utrecht DATUM: 24-05-2014 PLAATS: Cothen-Langbroek KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Welkom bij deze wedstrijddag

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal DATUM: 11 april 2015 PLAATS: Goor KLASSE: TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Goor is het (bestuurlijk) centrum van onze mooie gemeente Hof

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal DATUM: 14 maart 2015 PLAATS: KLASSE: Wesepe hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Wesepe 2 Datum: 14 maart 2015 Voorwoord Burgemeester Hartelijk welkom op 14

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e Ronde gewestelijke

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e Ronde gewestelijke VAARDIGHEIDSTOETS 1 e Ronde gewestelijke DATUM: 30 mei 2015 PLAATS: Giessen. KLASSE: TAS-HD & 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Brandweervrouwen, brandweermannen, Allereerst

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijke

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijke VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijke DATUM: 23 juni 2012 PLAATS: Valkenswaard KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Dames en heren, De brandweer Valkenswaard bestaat

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal DATUM: 18-03-2017 PLAATS: Asperen Lingewaal Noord KLASSE: TS-HD + 1-1-2 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord burgemeester Beste brandweerleden, Graag heet ik

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Provinciaal DATUM: 21 maart 2015 PLAATS: Eibergen KLASSE: TS-HD + 1-1-2 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Eibergen -2- Datum:21 maart 2015 Beste brandweercollega`s, Welkom in Eibergen!

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS. Provincie Utrecht

VAARDIGHEIDSTOETS. Provincie Utrecht VAARDIGHEIDSTOETS Provincie Utrecht DATUM: 11 april 2015 PLAATS: KLASSE: TS/HD Hoofdklasse provinciale ronde ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Leuk dat jullie er vandaag allemaal

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2017 1 e ronde gewestelijk DATUM: 20 mei 2017 PLAATS: Hardenberg KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Hardenberg 2 Datum: 20 mei 2017 Voorwoord Burgemeester Beste deelnemers

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal DATUM: 9 April 2016 PLAATS: Huizen KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Provinciaal Coördinatoren Vaardigheidstoetsen Beste brandweervrienden

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal DATUM: 22 april 2017 PLAATS: Noordwijkerhout KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Van harte welkom in de gemeente Noordwijkerhout. Vandaag,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 03 mei 2014 PLAATS: Graft De Rijp KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Wedstrijdleiders Beste brandweervrienden en vriendinnen, Wij willen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale DATUM: 11 April 2015 PLAATS: Sprang- Capelle KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Met genoegen heet ik u als burgemeester van de gemeente

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Landelijk

VAARDIGHEIDSTOETS Landelijk VAARDIGHEIDSTOETS Landelijk DATUM: 24 september 2016 PLAATS: Berghem KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste brandweermensen, Elke dag als we een krant open slaan of

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2016 1 e ronde gewestelijk DATUM: 28 mei 2016 PLAATS: Eelde KLASSE: TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Wat er ook verandert in brandweerland, één ding verandert

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal DATUM: 18 maart 2017 PLAATS: Wijhe KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Wijhe 2 Datum: 18 maart 2017 Voorwoord Burgemeester De vier blusgroepen in Olst-Wijhe

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 18 april 2015 PLAATS: Dronten KLASSE: TAS-HD & 1-1-2 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Na twee jaar mag ik u weer verwelkomen in Dronten. Uit

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale DATUM: 16 April 2016 PLAATS: KLASSE: Uden Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITÉ 2 Uden 16 April 2016 Voorwoord burgemeester Beste (brandweer-) vrijwilligers, Op

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 28 April PLAATS: KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE - 2 - Voorwoord Burgemeester Op is het team gastheer van de provinciale brandweervaardigheidstoetsen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijk DATUM: 25 mei 2013 PLAATS: Hellendoorn KLASSE: TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Hellendoorn -2- Datum: 25 mei 2013 Voorwoord Burgemeester Beste deelnemers, Namens

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2015 Gewestelijk DATUM: 9-5-2015 PLAATS: Heerenveen KLASSE: TAS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Sponsors Heerenveen -2- Datum: 9-5-2015 Sponsors Heerenveen -3- Datum: 9-5-2015

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Gewestelijk 2 e ronde

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Gewestelijk 2 e ronde VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Gewestelijk 2 e ronde DATUM: 10 juni 2017 PLAATS: Aalsmeer KLASSE: TAS/HD en 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Provinciaal Coördinatoren Vaardigheidstoetsen Beste

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal DATUM: 11-03-2017 PLAATS: Gameren KLASSE: TAS HD + 1-1-2 Voor deze vaardigheidstoets geldt een verplichte aanrijroute naar het meldadres! ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 12 maart 2016 PLAATS: Wanroij KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Professionals in veiligheid Met veel plezier voldoe ik aan het

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 13-04-2013 PLAATS: Groenekan/Maartensdijk KLASSE: HOOFDKLASSE/TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Ik schrijf met veel plezier een voorwoord

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 29 maart 2014 PLAATS: Heeswijk-Dinther KLASSE: TAS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste brandweerlieden, Graag wil ik u welkom heten

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal DATUM: 01 April 2017 PLAATS: Nederhorst den Berg KLASSE: TAS/HD en 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Provinciaal Coördinator Vaardigheidstoetsen Beste

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Landelijke

VAARDIGHEIDSTOETS Landelijke VAARDIGHEIDSTOETS Landelijke DATUM: 6 oktober 2012 PLAATS: De Rijp ( gemeente Graft-De Rijp ) KLASSE: TAS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Wedstrijdleiders Beste brandweervrienden en vriendinnen,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 1 e ronde Gewestelijk ABWC-Zeeland DATUM: 24 mei 2014 PLAATS: Sas van Gent KLASSE: TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste deelnemers, Van harte welkom

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 TS/HD-112

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 TS/HD-112 VAARDIGHEIDSTOETS 2017 TS/HD-112 DATUM: 08 april 2017 PLAATS: Bunschoten-Spakenburg KLASSE: provinciaal ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord burgemeester Graag heet ik de deelnemende ploegen,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal DATUM: 25 maart 2017 PLAATS: Nieuwveen KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste brandweerman en brandweervrouw Welkom in Nieuwveen.

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Gewestelijk DATUM: 11 juni 2016 PLAATS: Lisse KLASSE: TAS HD, 2 e ronde ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Regionaal Commandant Beste deelnemers, juryleden en organisatoren.

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 TS/HD

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 TS/HD VAARDIGHEIDSTOETS 2017 TS/HD DATUM: 10 juni 2017 PLAATS: Oudewater KLASSE: 2 e ronde gewestelijk Let op juiste aanrijroute ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord burgemeester Beste brandweervrouwen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2016 Provinciaal DATUM:02 April 2016 PLAATS: Wieringerwerf KLASSE: TAS/HD en 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Provinciaal Coördinator Vaardigheidstoetsen Beste brandweervrienden

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS. Provincie Utrecht

VAARDIGHEIDSTOETS. Provincie Utrecht VAARDIGHEIDSTOETS Provincie Utrecht DATUM : 9 mei 2015 PLAATS : Woudenberg KLASSE : 1 e ronde gewestelijk TS/HD - Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Het vrijwillige

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 14 april 2012 PLAATS: Susteren KLASSE: TAS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste brandweerlieden, Ik wil u allen hartelijk welkom heten

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal DATUM: 22 April 2017 PLAATS: Enkhuizen KLASSE: TAS-HD en 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Provinciaal Coördinator Vaardigheidstoetsen Beste brandweervrienden

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS. Landelijke finale. Klasse september Veiligheidsregio Limburg-Noord. Post Reuver

VAARDIGHEIDSTOETS. Landelijke finale. Klasse september Veiligheidsregio Limburg-Noord. Post Reuver VAARDIGHEIDSTOETS Landelijke finale Klasse 112 26 september 2015 Veiligheidsregio Limburg-Noord Post Reuver Voorwoord Burgemeester Dassen Welkom oppe Ruiver! Jullie zijn vandaag te gast bij onze brandweer

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 1 e ronde gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2015 1 e ronde gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2015 1 e ronde gewestelijk DATUM: 30 mei 2015 PLAATS: Otterlo KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Het is Tweede Paasdag 2014 als in het Nationale Park De Hoge Veluwe - gelegen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 finale TS/HD

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 finale TS/HD VAARDIGHEIDSTOETS 2016 finale TS/HD DATUM: 03 september 2016 PLAATS: De Bilt/Bilthoven KLASSE: Landelijke ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord van de burgemeester Ik schrijf met veel plezier een

Nadere informatie