Nieuwsbrief juni 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief juni 2014"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief juni 2014 Beste ouders,verzorgers, Anderhalve week eerder dan op de kalender staat ontvangt u van ons de nieuwsbrief. De komende twee weken staat er nog zoveel op het programma dat we dit graag vooraf met u delen en uw aandacht vragen voor deze activiteiten. ouderavonden Aanstaande maandag 30 juni en dinsdag 1 juli staan de ouderavonden gepland. U bent hierover natuurlijk al geïnformeerd en heeft al een afspraak staan met de groepsleerkracht. Graag wijzen we u er op dat alle collega s aanwezig zijn. Dus ook de logopedisten, psychologen, remedial teachers, de collega s van de praktijkvakken en het stage bureau. Heeft u vragen aan hen maar heeft u hier geen afspraak voor gemaakt dan bent u altijd welkom in de praktijklokalen waar de collega s uw vragen graag beantwoorden. In het stagebureau zal Ellen van Ierssel ouders informeren over het tijdig aanvragen van de SW indicatie. Ouders die het betreft hebben hiervoor een aparte brief ontvangen maar mocht u interesse hebben met betrekking tot dit onderwerp, dan hopen we dat u hierbij aansluit. Maandag 30 juni & dinsdag 1 juli: 20.00u 20.30u Wolvering 32 (eerste verdieping) Diploma uitreiking Dinsdagavond 8 juli worden de diploma s uit gereikt aan de leerlingen die dit jaar de school verlaten. Met een hoop extra kennis en vaardigheden verlaten zij de school om deze in te zetten op hun nieuwe werkplek. Op deze avond worden herinneringen opgehaald en verhalen verteld over hoe klein ze waren toen ze binnen kwamen. Sommigen zijn al vanaf het SO verbonden aan de Liduinaschool. Omdat de avond alleen voor genodigden is maar u als lezer natuurlijk ook benieuwd bent waar deze schoolverlaters gaan werken, hieronder een overzicht.

2 Reggie Janssen werkt op de Griegstraat in Oosterhout (Prisma) Jeroen van der Linden werkt bij de Bunder in Bavel (Amarant) Ibo Kuvaci werkt bij het Wilhelminakanaal te Oosterhout (Prisma) Mats Vissers werkt in de Varenstraat in Raamsdonksveer (Prisma) Evelien Aarts werkt op de Niervaertweg in Klundert (Sovak) Jeffrey Pellicaan werkt bij Rietveld in Sleeuwijk (Sovak) Werner Kamp werkt bij Tiuri en de Griegstraat Oussama El Maraije werkt bij Koutersplaza Kees van Bezouw werkt op de leijhoeve Youri van Zundert werkt bij Koutersplaza en Groot Ypelaardreef Lara van der Horst gaat onze school verlaten om een mbo-1 opleiding te gaan volgen Hamza Bittich werkt als bakker bij de Behouden Vaart. Femke Kustermans werkt op de Leijhoeve en de Hartenboer Robert van Vuuren werkt in de houtnijverheid in Arkel Seda Alp en Anouk van Rijckevorsel werken bij het activiteitencentrum aan de Lodewijk Napoleon Laan in Oosterhout. Nicolette Leijssen werkt in het Centraal Magazijn in Gilze en praat al over certificaten die ze daar zou willen gaan behalen. Maurilia Mol is de steun en toeverlaat voor de bewoners van zorgcentrum de Zellebergen in Oudenbosch Daisy Ernst heeft twee banen, Ze werkt bij het activiteitencentrum maar maakt ook kunst bij het KOA aan de Lodewijk Napoleonlaan. Nassira Azouagh is inmiddels al aan het werk bij ATEA Breda in de dienstverlening. Zij gaat binnenkort van 28 uur naar 32 uur! Lianne Drummen gaat op twee plaatsen werken: drie dagen bij de Zeven Schakels in Zevenbergen en twee dagen bij Zellebergen in Oudenbosch. Dat zijn alle twee verzorgingshuizen, waar Lianne veel verschillende activiteiten gaat doen in de verzorging; onder andere maaltijden wegbrengen, de linnenkamer op orde houden etc. Anne Gommers werkt inmiddels al 24 uur bij AVRI tuincentrum in Dongen. Zij gaat daar haar werkplek vinden, gedetacheerd door GO! Renaldo Groeneveld gaat bij activiteitencentrum De Zinkerweg aan de slag. Hij loopt daar inmiddels al een tijdje stage en zal na een introductieperiode zijn vaste plaatsje daar gaan vinden. Hopelijk in de dienstverlening, want daar ligt wel zijn passie! Kelsey Haans gaat in de catering bij Have a Break werken. Zij gaat dat doen in het gemeentehuis in Rijen. Hassan Muridi Mohammed Aweis, zal eerst in een soort verlengde stage beginnen bij GO! in de groenvoorziening in Made blijven werken. Als hij in de wachtlijst is opgeklommen naar de eerste plaats zal hij een dienstverband aangeboden krijgen bij deze groenvoorziening voor vijf dagen. Sjoerd van den Hengel is Hassan al voor gegaan. Hij werkt sinds 30 april al volledig in de groenvoorziening in Made vanuit GO!

3 Jeremy Jonathans heeft per 30 juni een volledig dienstverband gekregen bij Schencker. Dat is een bedrijf in de computerwereld. Hij is daar gedetacheerd door ATEA Bredaen werkt daar in de industriële tak. Wilma Kroos wordt vanaf augustus een collega van Lianne. Zij gaat vijf dagen werken bij verzorgingshuis De Zellebergen in Oudenbosch in de verzorging. Louisa Neijssen gaat vijf dagen naar het dagactiviteitencentrum in Oosterhout. Deels gaat zij kunst doen bij KOA, twee dagen, verder zal ze twee dagen in de keuken werken aan de Griegstraat en haar vijfde dag zal ze arbeidsmatig werk gaan verrichten. Leuke gevarieerde baan! Andy Noldus zal vier dagen van de week gaan werken bij Prisma in Oosterhout op het AIC. ( Arbeids-inpassings-centrum). Zijn vijfde dag zal hij vanuit Prisma gedetacheerd worden bij de Emté in Oosterhout. U kunt hem daar vinden in de bakkerijafdeling. Joey Olieslagers zal voor drie dagen zijn werk en plezier gaan vinden op de Ponderosa-camping in Ulicoten/Chaam. Hij heeft daar een gevarieerde taak in het buitenwerk. Verder zal hij dicht bij huis nog op de boerderij gaan werken. Anjelica Tanrobak is vanaf 30 april voor 36 uur gaan werken in de catering bij ATEA Breda. Anjelica heeft vorig jaar al haar schooldiploma gekregen, maar is van harte uitgenodigd om ook dit jaar bij de diploma-avond aanwezig te zijn. Nol Verschuren is de derde leerling van onze groep, die op 30 april een dienstverband heeft gekregen. Hij is gaan werken bij de groenvoorziening van GO! in Geertruidenberg. Virgil Wessels sluit de rij van schoolverlaters voor wat betreft onze groep. Hij heeft een dienstverband gekregen bij de Amarantgroep die bij de Makro actief is. Hij gaat daar een mooie toekomst tegemoet, die hij verdiend heeft met zijn uitstekende werkhouding. Hij wordt bijrijder in de bezorgingsdienst van de Makro. De collega s van de schoolverlaters groepen zijn heel trots dat zij met bovenstaande leerlingen het afgelopen jaar hebben mogen werken. Door het fantastische voorwerk van alle collega's uit de voorgaande jaren, konden de leerlingen in dit laatste jaar verder groeien naar meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid en zijn zij voorbereid op werkzaamheden buiten de veilige muren van de school. Als jong volwassenen klaar voor de toekomst. Goed gedaan schoolverlaters!! Complimenten. Eindejaarsfeest Een schooljaar is niet afgesloten als we elkaar niet even getroffen hebben op het eindejaarsfeest. Vandaar dat we onze leerlingen maar ook u dit jaar weer van harte uitnodigen vanaf half 8 in café Parkzicht aan de Paul Windhausenweg 1. Waarschijnlijk zal dit het laatste jaar zijn dat het feest in Parkzicht wordt gevierd. We zijn op zoek naar een iets grotere ruimte waar we gemakkelijker met elkaar binnen het einde van het jaar kunnen vieren.

4 Op groepsstage Komend schooljaar starten weer nieuwe leerlingen in de groepsstage. In de eerste periode die tot december loopt worden de volgende leerlocaties bezocht. Het Oelbert College in Oosterhout, hier gaan 8 leerlingen heen om daar te werken in de keuken, de catering, de schoonmaak en het tuinonderhoud. De Emté supermarkt is inmiddels een vaste plek geworden waar de leerlingen voornamelijk de schappen vullen, spiegelen en schoonmaken. De Makro, een bekende groothandel die aan onze leerlingen toch een beschutte werkplek biedt omdat de werkzaamheden duidelijk afgebakend zijn. NAC, vorig jaar voor het eerst als groepsstage ingezet. De medewerkers daar waarderen de kwaliteiten van onze leerlingen. Dit is vooral buitenwerk en stevige schoenen en een regenpak zijn geen overbodig luxe. De Smaakmakers in Etten-Leur. Sinds jaren de plek waar de leerlingen leren bakken en bereiden voor de winkel. Ook is er een kantine die schoongehouden moet worden en van waaruit de was verzorgd wordt voor de cliënten en werknemers. Zorgcentrum de Wijngaerd in Made. Schoonmaak en assisteren bij diverse werkzaamheden worden hier gecombineerd. Een warme plek voor onze jeugd. De V&D, de variatie hier is groot, van het werken in het magazijn tot in de het klaar maken en verkopen van broodjes bij Panini. Een stageplaats voor leerlingen die een uitstroomperspectief richting arbeid hebben. Tuinonderhoud onder begeleiding van onze tuin en groen specialist. Opdrachten van particulieren maar ook scholen worden in kleine groepen uitgevoerd. Zorgcentrum de Leijstroom de plaats waar de leerlingen naast de schoonmaak vooral recreëren met de bewoners, denkt u aan wandelen, spelletjes, e.d. Interne stageplaatsen, dit betreft een diversiteit aan werkzaamheden rondom de schoonmaak, de verzorging, maar ook het assisteren van de gymleerkracht bij het versjouwen van toestellen en het klaarzetten van remediërend materiaal. Om goed op stage te verschijnen zijn er een aantal afspraken die we met de leerlingen maken: - Draag stevige schoenen met dichte neuzen en hielen. - Draag bedekte goed zittende schone kleding. - Lange haren zijn vastgebonden. - Geen Sierraden - Geen nagellak - Zorg dat je zelfstandig bent in het verkeer. De groepsstages binnen een bepaald aantal kilometer vanaf de school worden met de fiets afgelegd.

5 Voetbaltoernooi Even fanatiek als onze WK voetbalhelden hebben onze jongens mee gedaan aan een regionaal voetbal toernooi met een aantal andere VSOscholen. Zonder prijs zijn ze naar huis gekomen maar hebben wel heerlijk gevoetbald. Geboortegolf In de afgelopen weken hebben 5 collega s van de Landheining een kindje gekregen. Juffrouw Karin heeft zelfs een tweeling Sam en Mees. Bij juf Lydia en juf Henriëtte zijn het jongens geworden Max en Stijn. Bij Juf Marieke is Olivia geboren en Juf Maaike heeft haar eerste kindje gekregen Anne. Doorschuif ochtend Op woensdagochtend 4 juli is er weer de jaarlijkse doorschuif ochtend. De leerlingen maken kennis met de leerkracht en de klasgenootjes bij wie ze na de vakantie in de klas zitten. Ook wordt gesproken over de lessen die ze krijgen en ontvangen ze een boekje met wat foto s en namen van de groep en de vakleerkrachten waar ze mee te maken krijgen. Certificering In deze laatste weken worden bijna alle praktijkvakken in de transitiefase gecertificeerd. Deelcertificaten, en bij dienstverlening ook branche erkende certificaten. Bij dienstverlening worden ook deelvaardigheden gecertificeerd in de beroepsfase. Certificaten worden pas afgegeven als de technieken met voldoende zelfstandigheid volgens de normen van de branche worden uit gevoerd. De certificaten worden in de laatste school week uitgereikt.

6 Verhuizing en samenstelling teams In het nieuwe schooljaar worden de verschillende leerroutes waarin de leerlingen werken ook zichtbaar binnen de locaties. Voorstelling Tiuri Op de Landheining zijn de klassen van leerroute 5 & 4L(Landheining). Leerroute 3 is te vinden op Wolvering 32 en Leerroute 4W (Wolvering) op Wolvering 34. Op dinsdag 8 juli vindt de grote verhuizing plaats. Iedereen steekt dan zijn handen uit de mouwen om na de vakantie goed van start te kunnen gaan. Theaterwerkplaats Tiuri bestaat 10 jaar. Veel van onze leerlingen vinden hier een podium en we willen de voorstellingen van 2 t/m 5 juli dan ook van harte onder de aandacht brengen. Het is de buitenvoorstelling GRENS. Een theater wandeling met 10 korte performances van elk 10 minuten die met elkaar zijn verbonden Kaarten kunt u reserveren via Pensionada s Van welgeteld 4 collega s nemen we dit schooljaar afscheid omdat zij de pensioen gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Lya van Irsel, Ineke Franken, Riny Otten en Annelies D Achard. We hebben dit afscheid al gevierd met de nodige geraniums, liedjes, bijzondere herinneringen en een gezellige barbecue. LOS Zoals u weet werken we toe naar samenwerking met de 3 andere speciaal onderwijs scholen binnen de stichting. Ook dit jaar is er weer hard gewerkt en zijn de werkgroepen stagebureau, leerlijnen, het CvB enz. weer verder afgestemd. De stagebureaus gaan vanaf dit schooljaar samenwerken en in de loop van het schooljaar zullen de andere werkgroepen volgen. Vanaf augustus 2015 zal de samenwerking een feit zijn. In het VSO hebben we ook nog te maken met de huisvesting omdat de gemeente in de toekomst plannen heeft met de locatie Landheining. Daarnaast heeft de gemeente ook nieuwe huisvesting beloofd aan andere VSO scholen binnen Breda. De gemeente heeft opdracht gegeven om de

7 mogelijkheid van één VSO te onderzoeken. Kortom Kansrijke tijden waarin de optimale ontwikkeling van onze jeugd uitgangspunt blijft. Regionaal samenwerkingsverband Breda e.o. Op 1 augustus 2014 is het passend onderwijs van kracht. Nadere informatie hierover vindt u in de extra bijlagen van deze nieuwsbrief. Het betreft een brief aan ouders m.b.t. de website over passend onderwijs en de samenvatting van het ondersteuningsplan. Een plan waarin de afspraken rondom passend onderwijs wordt beschreven. Belangrijke data in juli en augustus Ie land 30 juni & 1 juli Ouderavonden 2 juli doorschuif ochtend 8 juli Diploma uitreiking 9 juli Rapporten 10 juli eindejaarsfeest begin van de vakantie 25 augustus begin van het nieuwe schooljaar Omdat het de laatste officiële nieuwsbrief van dit schooljaar is, wensen wij u alvast een heerlijke zomervakantie maar hopen u natuurlijk nog te treffen op een van de vele activiteiten in de komende weken.

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

DALTONWIJS. Verleg je grenzen bij Lentiz Dalton MAVO. Voorwoord INHOUDSOPGAVE. Nummer 3 januari 2015. Beste ouder(s) en verzorger(s),

DALTONWIJS. Verleg je grenzen bij Lentiz Dalton MAVO. Voorwoord INHOUDSOPGAVE. Nummer 3 januari 2015. Beste ouder(s) en verzorger(s), Voorwoord Beste ouder(s) en verzorger(s), Zowel aan het einde van 2014 als bij de start van 2015 hebben veel leerlingen zich van hun beste kant laten zien. Rond 5 december organiseerde de school een Sinterklaasfeest

Nadere informatie

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl o.b.s. DE EGLANTIER Locatie: Tanthof Derde Werelddreef 29 2622 HB Delft Tel: 015-2617650 Fax: 015-2578413 Nieuwsbrief 19 E-mailadres: MR: OR: TSO: BSO: directie@eglantiertanthof.nl mr@eglantiertanthof.nl

Nadere informatie

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers DE OUDER CENTRAAL! Dagelijks staat uw zoon of dochter centraal binnen ons werk. Wij zetten ons in voor vorming, onderwijs en behandeling om daarmee

Nadere informatie

Vlaanderenstraat 56 4826 AH Breda. 076-5871177 kbsdewisselaar_info@inos.nl

Vlaanderenstraat 56 4826 AH Breda. 076-5871177 kbsdewisselaar_info@inos.nl Vlaanderenstraat 56 4826 AH Breda 076-5871177 kbsdewisselaar_info@inos.nl Beste Ouders Dit is de schoolgids en kalender van Kbs de Wisselaar. Hierin vindt u informatie over onze school: over hoe wij werken

Nadere informatie

Nieuws van de Ouderraad. februari 2015. Agenda:

Nieuws van de Ouderraad. februari 2015. Agenda: februari 2015 Agenda: Ma 9 feb MR vergadering Di 10 feb Info avond VSO kamp start 19.30 uur Vr 13 feb In de ochtend vieren we carnaval met de hele school, s middags zijn alle leerlingen vrij. Ma 16 t/m

Nadere informatie

TechNet Rotterdam Techniek Netwerk Bedrijven-Vakscholen

TechNet Rotterdam Techniek Netwerk Bedrijven-Vakscholen N I E U W S B R I E F J U L I 2 0 1 3 Netwerk opbouwen TechNet Rotterdam: meer technici opleiden: het imago van techniek en de maakindustrie aanpakken: krachten bundelen en samenwerken. 16 april 2013 is

Nadere informatie

Nieuwsbrief HERAUT. Nummer 29 / juli 2015

Nieuwsbrief HERAUT. Nummer 29 / juli 2015 Nieuwsbrief HERAUT Nummer 29 / juli 2015 Inhoudsopgave Voorwoord Nieuws vanuit het bestuur Verslag Algemene Ledenvergadering OOG voor verborgen talent Oproepjes Autikamp SGK Verslag Chill Auti Café Theaterlessen

Nadere informatie

n ieuwsbrief Jaargang 19, nr.19, 17 juni 2015. Beste ouders,

n ieuwsbrief Jaargang 19, nr.19, 17 juni 2015. Beste ouders, Jaargang 19, nr.19, 17 juni 2015. n ieuwsbrief Beste ouders, Nog anderhalve week en het schooljaar zit er alweer op. Wat is het weer ontzettend snel gegaan. Deze laatste weken voor de grote vakantie hangt

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief juli 2015 Nieuwsbrief juli 2015 Beste ouders en verzorgers, Bij deze de nieuwsbrief van de maand juli. Tijdens deze laatste schoolweken staan er nog enkele momenten op de planning die voor u als ouders belangrijk

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

NUMMER 7, december 2014

NUMMER 7, december 2014 NUMMER 7, december 2014 PASSEND LEREN EN INFORMEREN Welkom bij de laatste nieuwsbrief van het kalenderjaar 2014. Middels deze nieuwsbrief informeren we u 6 wekelijks over belangrijke ontwikkelingen en

Nadere informatie

1 Tevredenheidspeilingen

1 Tevredenheidspeilingen Christelijke basisschool Geachte ouders/verzorgers, U ontvangt hierbij nieuwsbrief nummer 8. Ik wens u veel leesplezier. Inhoud 1 Tevredenheidspeilingen 2 De regel van de week 3 De brede school 4 Disco

Nadere informatie

Waarom heet de school Heyerdahl College?

Waarom heet de school Heyerdahl College? Schoolgids 2014/2015 Heyerdahl College Waarom heet de school Heyerdahl College? Thor Heyerdahl (1914-2002) was een nieuwsgierige en eigenzinnige Noor. Hij vermoedde dat er iemand was geweest die 1500 jaar

Nadere informatie

School 2013/ Gids 2014

School 2013/ Gids 2014 School Gids 2013/ 2014 Inhoud Waarom heet de school Heyerdahl College? Thor Heyerdahl (1914-2002) was een nieuwsgierige en eigenzinnige Noor. Hij vermoedde dat er iemand was geweest die 1500 jaar eerder

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en nieuwsbrief 4 oktober 2014 Agenda 6 oktober dag van de leraar! 9 oktober informatieavond met verschillende workshops 10 oktober studiedag: alle kinderen zijn vrij! 11 t/m 19 oktober herfstvakantie Kijk

Nadere informatie

2015-2016. Schoolgids De Noordhoek

2015-2016. Schoolgids De Noordhoek 2015-2016 Schoolgids De Noordhoek Inhoud 1. Wie wij zijn... 3 1.2 Bestuur... 3 1.3 Medezeggenschap... 5 1.4 Gedragscode... 5 1.5 Klachten?... 8 2. Over het praktijkonderwijs... 9 2.1 De school... 10 2.2

Nadere informatie

GROEPSNIEUWS GROEP 1/2

GROEPSNIEUWS GROEP 1/2 NIEUWSBRIEF 31 MAART 2011 VOOR ALLE TE NOEMEN DATA GELDT; D.V. BELANGRIJK!!!!! We hopen echt dat u dit allen nog leest voor morgen!! We beginnen deze nieuwsbrief namelijk met een belangrijke mededeling.

Nadere informatie

De Witte Vogel. Digitale nieuwsbrief december 2014

De Witte Vogel. Digitale nieuwsbrief december 2014 De Witte Vogel Digitale nieuwsbrief december 2014 Snel naar: algemeen nieuws nieuws kdc nieuws so & vso overig nieuws bijzondere dagen INLEIDING Deze nieuwsbrief verschijnt op de drempel van de decembermaand.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. Mededelingen... 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 18. Mededelingen... 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 18 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.... Team/groepenverdeling Per 1 augustus 2015 wordt er een nieuwe onderwijs cao ingevoerd. Dit brengt veranderingen met zich mee en heeft invloed op de

Nadere informatie

Een goede start na de vakantie

Een goede start na de vakantie Jaargang 5, nummer 1 Volgende: 11 september Een goede start na de vakantie Het is alweer de tweede week van het nieuwe schooljaar en we zijn goed gestart. De kinderen hebben zin in leren, zijn nieuwsgierig

Nadere informatie

Leerling portretten EQUAL 2 PROJECT JOBCOMPOSING. Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt door steun van de Europese Unie en Start Foundation

Leerling portretten EQUAL 2 PROJECT JOBCOMPOSING. Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt door steun van de Europese Unie en Start Foundation Leerling portretten EQUAL 2 PROJECT JOBCOMPOSING Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt door steun van de Europese Unie en Start Foundation Voorwoord Jobcomposer Voor u ligt een overzicht van portretten

Nadere informatie

Jaarverslag Januari 2013 - december 2013. De Marshoeve. Boerderijnummer: 1040. Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen

Jaarverslag Januari 2013 - december 2013. De Marshoeve. Boerderijnummer: 1040. Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Jaarverslag Januari 2013 - december 2013 De Marshoeve Boerderijnummer: 1040 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Versie 4.1, juni 2011. Federatie Landbouw en Zorg Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Een woord vooraf 1. Onze school in het kort 2. Dalton 4. De organisatie van ons onderwijs 7. Brede vorming 10

Inhoudsopgave. Een woord vooraf 1. Onze school in het kort 2. Dalton 4. De organisatie van ons onderwijs 7. Brede vorming 10 Inhoudsopgave Een woord vooraf 1 Onze school in het kort 2 Dalton 4 De organisatie van ons onderwijs 7 Brede vorming 10 Onze zorg voor onze leerlingen 13 Het team van O.B.S. Groenehoek 18 De ouders 19

Nadere informatie

MEER DAN EEN SCHOOL. WIE IS WIE? Directeur en teamleiders brugklassen IN DIT NUMMER: Volgend jaar naar de brugklas? Je gratis boeken liggen klaar!

MEER DAN EEN SCHOOL. WIE IS WIE? Directeur en teamleiders brugklassen IN DIT NUMMER: Volgend jaar naar de brugklas? Je gratis boeken liggen klaar! HOEVEEL KOST DE BRUGKLASKLAS? De schoolboeken kosten de ouders niets. De firma Iddink bezorgt de boeken voor het begin van het schooljaar bij de leerling thuis. De kosten voor aanvullend lesmateriaal zoals

Nadere informatie

20152-201. heb geleerd waar mijn kracht ligt en wat mijn grenzen zijn. Het geeft veel voldoening als. Welzijn Onderwijs

20152-201. heb geleerd waar mijn kracht ligt en wat mijn grenzen zijn. Het geeft veel voldoening als. Welzijn Onderwijs 3 6 20152-201 heb geleerd waar mijn kracht ligt en wat mijn grenzen zijn. Het geeft veel voldoening als Welzijn Onderwijs 2 Welkom Welzijn Open huis 2015* Zaandam & Purmerend Woensdag 21 januari, 18.00-21.00

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie