Facebook Met bijlage Starten met Facebook

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Facebook Met bijlage Starten met Facebook"

Transcriptie

1 Facebook Met bijlage Starten met Facebook Handleiding voor een besloten groep beginners 12 maart 2015 Alie Engelsman, Presentation Matters

2 Inhoudsopgave Weet waar je aan begint Weet waar je het voor wilt gebruiken Contact met vrienden Privacy instellen Vriendschapsverzoeken ontvangen Gevonden worden Groepen/lijsten maken Getagd in een foto Het activiteitenlogboek Meldingen Beveiliging Advertenties Andere instellingen Persoonlijke informatie Interesses weergeven Berichten plaatsen Foto s, fotoalbums en video s Reageren op een bericht Chatten met vrienden Meedoen aan groepen Spelletjes spelen Pagina s leuk vinden Afsluiting Bijlage: Starten met Facebook

3 Weet waar je aan begint.. Bekijk eerst eens het volgende filmpje dat aangeeft wat de invloed van Facebook kan zijn Klik op de link of op de afbeelding hieronder.

4 Weet waar je het voor wilt gebruiken Contact met vrienden leuke nieuwtjes delen foto s delen berichten van anderen delen chatten Meedoen in groepen zelfde interesses nieuwsgroepen creatieve groepen weggeefhoeken, ruilhoeken e.d. fotogroepen recepten Spelletjes doen Candy Crush Saga Farm Heroes Saga enzo Promotie van eigen bedrijf

5 Contact met vrienden Leuk, maar bedenk wel dat jouw vrienden jouw berichten kunnen delen met hun vrienden. Weet wie je vrienden zijn en weet wat je wel of niet met ze deelt op Facebook! Je kunt een foute foto of bericht wel zelf verwijderen op jouw facebookpagina, maar als anderen hem al hebben gedeeld kun jij daar niets meer tegen doen! Accepteer niet alle verzoeken zomaar en maak onderscheid tussen bijvoorbeeld familie, beste vrienden, kennissen enzo.

6 Privacy instellen Als je aan Facebook meedoet begeef je je op het internet. Echt veilig is het nooit, maar je kunt er zelf wel wat aan doen via de privacy-instellingen. Deze vind je in de blauwe balk, helemaal rechts, bij Instellingen.

7 Privacy instellen Je kunt instellen dat alleen vrienden jouw berichten mogen zien, maar je kunt ook voor de optie aangepast kiezen. Ik zou dat hier niet doen omdat dat dan voor alle berichten geldt. Je kunt dat ook per bericht doen. Daar komen we straks op terug.

8 Vriendschapsverzoeken ontvangen Bepaal wie jou een vriendschapsverzoek kan sturen en wie niet. In de blauwe balk zie je een rood vierkantje bij het vriendensymbool als je zo n verzoek krijgt. Je kunt dan een verzoek bevestigen. Je hoeft niet alle verzoeken te accepteren.

9 Gevonden worden Eenmaal op Internet loop je kans dat mensen je vinden via o.a. Google. Je kunt bij de privacy-instellingen aangeven of je dat wilt of juist niet.

10 Maak groepen/lijsten Als je veel vrienden hebt deel ze dan in in groepen/lijsten. Je kunt dan per bericht aangeven welke groep(en) jouw bericht mogen ontvangen. Geef de lijst een naam en selecteer je vrienden door de beginletter in te tikken. Facebook maakt zelf ook lijsten, die je kunt verwijderen of aanpassen.

11 Maak groepen/lijsten Stel: je wilt een bericht versturen dat alleen voor de familie is. Klik voor je het bericht verstuurt op het blauwe vakje vrienden en daarna op opties. Daar selecteer je de juiste lijst/groep, bijvoorbeeld familie.

12 Getagd in een foto? Mensen kunnen jouw gezicht taggen in een foto. Als je daar niets aan doet komt die foto op jouw tijdlijn en kunnen jouw vrienden deze foto zien. Wil je dat niet altijd, dan kun je instellen dat je je toestemming moet geven.

13 Het activiteitenlogboek In het activiteitenlogboek kun je snel controleren wat er allemaal is gebeurd op Facebook waar jij bij betrokken bent, per categorie. Je kunt daar ook nog bepalen of je een bericht wil uitlichten, toestaan, verbergen of verwijderen.

14 Meldingen Bij instellingen m.b.t. meldingen kun je aangeven of er een geluid afgespeeld wordt als je een melding hebt, of je meldingen van verjaardagen wilt ontvangen enzovoort. Belangrijk hier is wel het kopje adres. Daar kun je aangeven of je van alle meldingen s wilt ontvangen of niet. Als je veel berichten ontvangt kun je dat beter uitzetten, zodat je postbus niet vol loopt.

15 Beveiliging Bij instellingen m.b.t. beveiliging kun je bijvoorbeeld je account beveiligen met een wachtwoord voor applicaties, codes genereren of via je telefoon als extra beveiliging instellen. Je kunt daar ook je account deactiveren, als je met Facebook wilt stoppen of als er een ander probleem is. Zelf doe ik daar niets mee.

16 Advertenties Facebook is nog steeds een applicatie (programma) die je gratis kunt gebruiken. Daarom heb je te maken met advertenties die Facebook kan koppelen aan jouw interesses en acties. Je ziet bijvoorbeeld advertenties verschijnen als je naar een auto op marktplaats hebt gezocht. Je kunt pagina s van bedrijven leuk vinden en dan kan jou naam bij zo n pagina staan. Je kunt niet veel doen om dat tegen te houden, maar ja, je zit wel gratis op Facebook.

17 Andere instellingen Andere instellingen die mogelijk zijn, hebben te maken met Blokkeren, Volgers, Apps, Mobile, Betalingen, Ondersteuningsdashboard, Video s. Zelf doe ik daar niets mee, maar je kunt zelf rondkijken waar je nog wat wilt instellen.

18 Persoonlijke informatie Bij het registreren moet je bepaalde informatie over jezelf invullen, zoals voornaam, achternaam, adres en geboortedatum. Later kun je daar nog gegevens aan toe voegen, zoals woonplaats, familie en relatie, opleiding en werk en andere gegevens. Daar ben je vrij in, dus het hoeft niet. Als je dat niet invult kunnen je vrienden daar naar vragen.

19 Persoonlijke informatie Alle informatie die je invult (persoonlijke gegevens, foto s, vrienden, interesses, groepen, e.d.) zijn zichtbaar voor je vrienden. Een onbekende zal dat allemaal niet zien. Hij zal eerst een vriendschapsverzoek moeten doen en door jouw geaccepteerd moeten worden.

20 Interesses weergeven Op Facebook kun je aangeven welke boeken je hebt gelezen, naar welke films je hebt gekeken, welke tv-programma s je leuk vindt, van welke sportverenigingen je supporter bent, welke plaatsen je hebt bezocht. Facebook houdt het allemaal bij en doet zelfs suggesties. Maar houd wel in de gaten dat ze daar de reclameboodschappen op af kunnen stemmen.

21 Berichten plaatsen Op Facebook heb je een persoonlijke pagina en een startpagina. Op de persoonlijke pagina zul je alleen je eigen berichten zien. Op de startpagina zie je ook de berichten die je vrienden hebben geplaatst.

22 Berichten plaatsen Je kunt op zowel de persoonlijke pagina als op je startpagina een bericht plaatsen. Als je een bericht op je startpagina zet, komt dat automatisch op je persoonlijke pagina en vice versa. Op je persoonlijke pagina kun je iets meer aangeven, zoals tijdstip en levensgebeurtenis.

23 Berichten plaatsen Bij het bericht kun je aangeven hoe je je voelt (smiley) of waar je naar kijkt op tv, of wat je eet of drinkt, of waar je naar toe gaat. Die mogelijkheden vind je onder het -teken. Je kunt maar een mogelijkheid per bericht kiezen.

24 Berichten plaatsen Bij het bericht kun je aangeven hoe je je voelt (smiley) of waar je naar kijkt op tv, of wat je eet of drinkt, of waar je naar toe gaat. Die mogelijkheden vind je onder het -teken. Je kunt maar een mogelijkheid per bericht kiezen.

25 Berichten plaatsen Je kunt foto s toevoegen aan je bericht of een video. Die foto s of video haal je van je eigen pc op (uploaden) en deze wordt dan op je Facebook neergezet. Foto s kun je in het bericht verwijderen via het kruisje rechtsboven in de foto. Als je op het vakje met de + klikt kun je nog een foto uploaden.

26 Foto s, fotoalbum en video s Foto s worden bewaard op je Facebookpagina. Je kunt ze vinden op de persoonlijke pagina, onder foto s. Je kunt een fotoalbum maken zodat je foto s bij elkaar houdt. Facebook maakt zelf ook albums, zoals profielfoto s en omslagfoto s.

27 Reageren op een bericht Je kunt op verschillende manieren op een bericht reageren, door Vind ik leuk, door Reageren en (meestal) door Delen. Als je een bericht leuk vindt verschijnt er een handje met de duim omhoog. Je kunt ook reacties van anderen op het bericht leuk vinden.

28 Reageren op een bericht Als je een bericht deelt, verschijnt het op de tijdlijn van al jouw vrienden. Het is dan een bericht dat jij verstuurt. Je kunt er dan ook nog iets bij schrijven. Als iemand een bericht van jou deelt verschijnt dat dus op de tijdlijn van alle vrienden van die persoon.

29 Reageren op een bericht Klik op Reageren als je met tekst op een bericht van een Facebookvriend wilt reageren. Onder zo n bericht komt je profielfoto te staan met een tekstblokje er naast. Daar kun je je reactie invullen. Je Facebookvriend krijgt een melding als je hebt gereageerd op zijn bericht. Zo krijg jij ook een melding als iemand op jouw bericht reageert.

30 Reageren op een bericht Aan een reactie op een bericht kun je een smiley (verschillende soorten) of één foto toevoegen.

31 Chatten met vrienden Via Facebook kun je chatten met vrienden. Alleen degene waar je mee chat kan die berichten lezen en beantwoorden. Ze worden ook wel PB (persoonlijk bericht) genoemd. Op de startpagina kun je zien welke vrienden actief zijn op Facebook.

32 Chatten met vrienden Als je op de naam van je Facebook-vriend klikt verschijnt er een klein schermpje. Daar kun je je bericht neerzetten of beantwoorden.

33 Chatten met vrienden Je kunt ook klikken op de tekstwolkjes boven in de blauwe balk en dan degene selecteren met wie je wilt chatten. Heb je een chatbericht ontvangen, dan staat daar een rood vakje met een getal.

34 Chatten met vrienden Om iemand te zoeken waar je al even niet mee hebt gechat en die niet in de lijst vrienden staat kun je op Alles weergeven klikken. Je krijgt dan de hele geschiedenis van chatberichten te zien.

35 Chatten met vrienden Je kunt met meer mensen tegelijk chatten en instellingen voor de chatsessie instellen.

36 Meedoen aan groepen Op Facebook zijn veel groepen actief en er komen er steeds meer bij. Er zijn bijvoorbeeld Weggeefhoeken waar mensen lid van kunnen worden om dingen weg te geven of dingen (gratis) op te halen. Zo n groep wordt door iemand (in het geval van Weggeefhoek Duiven door Esther van IJs) beheerd.

37 Meedoen aan groepen Facebook geeft zelf suggesties voor groepen waar je aan mee zou kunnen doen, op basis van je persoonsgegevens of waar je al eerder interesse in hebt getoond of op basis van aan welke groepen je vrienden mee doen.

38 Meedoen aan groepen Sommige groepen zijn openbaar. Iedereen kan alles van zo n groep bekijken. Andere zijn besloten. Dat houdt in dat iedereen de groep wel kan vinden en kan zien wie er lid zijn, maar alleen de leden kunnen de berichten lezen. Voor beiden geldt dat je je moet aanmelden als lid en dat de beheerder je moet toelaten.

39 Meedoen aan groepen Als je aan veel groepen mee doet kun je veel meldingen verwachten. Gelukkig kun je instellen waar je wel of niet de meldingen van wilt krijgen, of alleen van vrienden, of alleen de hoogtepunten. Dit werkt trouwens niet altijd.

40 Meedoen aan groepen Mee doen in groepen kan erg leuk zijn, maar pas op met wat je in een bericht zet. In zo n groep zitten mensen die je niet kent. Als je bijvoorbeeld iets aanbiedt in een weggeefhoek, zet dan niet je adres of telefoonnummer in het bericht, maar doe dat via een persoonlijk bericht (PB).

41 Spelletjes spelen Veel mensen gebuiken Facebook om spelletjes te spelen. Bekende spelletjes zijn Candy Crush Saga, Farm Heroes Saga, Bubble Witch Saga, enzovoort. Door samen met Facebookvrienden te spelen kun je je vrienden om hulp vragen bijvoorbeeld om naar een volgend level te Pas op! De spelletjes zijn verslavend

42 Pagina s leuk vinden Bedrijven en organisaties hebben vaak een bedrijfspagina. Zij kunnen mensen (bijvoorbeeld hun vrienden) via Facebook uitnodigen om hun pagina leuk te vinden. Zo probeert een bedrijf of organisatie een breder netwerk op te bouwen.

43 Pagina s leuk vinden Pagina s die je leuk vindt bewaart Facebook ook. Je vindt een overzicht op je persoonlijke pagina. Per pagina kun je aangeven of je meldingen van die organisatie wilt ontvangen

44 Afsluiting We hebben nog lang niet alle mogelijkheden van Facebook behandeld, maar het is ook leuk om zelf te ontdekken door er aan mee te doen. Er is ook een Helpdesk waar je vragen kunt opzoeken. Als afsluiting nog een leuk stukje video.

45 Bedankt voor je aandacht! Veel plezier op Facebook!

46 Starten met Facebook Bijlage bij Handleiding voor de Contactcirkel te Duiven 12 maart 2015 Alie Engelsman, Presentation Matters

47 Weet waar je aan begint.. Bekijk eerst eens het volgende filmpje dat aangeeft wat de invloed van Facebook kan zijn Klik op de link of op de afbeelding hieronder.

48 Weet waar je het voor wilt gebruiken Contact met vrienden leuke nieuwtjes delen foto s delen berichten van anderen delen chatten Meedoen in groepen zelfde interesses nieuwsgroepen creatieve groepen weggeefhoeken, ruilhoeken e.d. fotogroepen recepten Spelletjes doen Candy Crush Saga Farm Heroes Saga enzo Promotie van eigen bedrijf

49 Contact met vrienden Leuk, maar bedenk wel dat jouw vrienden jouw berichten kunnen delen met hun vrienden. Weet wie je vrienden zijn en weet wat je wel of niet met ze deelt op Facebook! Je kunt een foute foto of bericht wel zelf verwijderen op jouw facebookpagina, maar als anderen hem al hebben gedeeld kun jij daar niets meer tegen doen! Accepteer niet alle verzoeken zomaar en maak onderscheid tussen bijvoorbeeld familie, beste vrienden, kennissen enzo.

50 Starten met Facebook Ga naar de website van Facebook. Dat kun je doen door via Google naar Facebook te zoeken.

51 Starten met Facebook Je komt op de Registratiepagina van Facebook terecht.

52 Starten met Facebook Vul de gegevens in bij Registreren.

53 Starten met Facebook De eerste stap bij Facebook is het zoeken naar vrienden, maar dat kun je ook even overslaan. Je kunt ook later vrienden zoeken.

54 Starten met Facebook De tweede stap bij Facebook is het instellen van je profielfoto. Ook dat kan later, maar ik laat je wel even zien hoe je dat doet. Via de groene knop kun je een foto van je computer afhalen. Dat noemen ze uploaden.

55 Starten met Facebook Kies een leuke foto en klik op openen. Je ziet dat de foto in het foto-venstertje verschijnt. Je kan soms nog wat schuiven tot je foto er zo goed mogelijk op staat. Klik daarna op Volgende.

56 Starten met Facebook Je komt dan in een welkomscherm. Facebook vraagt je om je registratie te bevestigen via het tje dat ze je hebben gestuurd. Als je dat hebt gedaan kun je verder. Facebook vraagt je akkoord te gaan met een aantal voorwaarden. Die moet je accepteren om met Facebook aan de slag te

57 Starten met Facebook Je kunt daarna een paar privacy-zaken invullen, maar daar komen we uitgebreid op terug. Vul daar vast in dat alleen vrienden je inhoud en berichten kunnen bekijken.

58 Starten met Facebook Je ziet dat op de blauwe balk van je Facebookpagina een aantal zaken staan. Je kunt vrienden zoeken in het zoekvenster, daarna zie je je profielfoto. Als je daar op klikt kom je op je persoonlijke pagina terecht en de pagina zoals je vrienden die zien als ze jouw naam aanklikken. Daarnaast zie je de startpagina. Daar kom je op terecht als je inlogt op Facebook. Klik je op Vrienden zoeken dan kom je een lijst tegen met Mensen die je misschien kent. Deze lijst maakt Facebook zelf. Het zijn meestal vrienden van jouw vrienden. Zo kun je bekijken of er iemand tussen zit die je een vriendschapsverzoek wilt sturen. Het plaatje daarnaast wordt witgekleurd als iemand jou een vriendschapsverzoek heeft gestuurd. De tekstwolkjes worden wit als iemand met je wil chatten of jou een persoonlijk bericht heeft gestuurd. Het wereldbolletje geeft aan wanneer er meldingen zijn die je nog niet hebt gezien. Het slotje kun je aanklikken voor privacyinstellingen en het pijltje geeft nog andere opties weer.

59 Starten met Facebook We gaan naar je persoonlijke pagina (op je profielfoto klikken). Daar zie je je eerste bericht, namelijk dat je een profielfoto hebt geplaatst. Je kunt ook een omslagfoto plaatsen, dat is de foto in de brede balk achter je profielfoto.

60 Starten met Facebook Haal weer een foto van je computer. Let er op dat de omslagfoto breed en smal is, dus een deel van een normale foto valt weg. Je kunt de foto vaak zo slepen dat hij er zo mooi mogelijk op komt te staan. Daarna klik je op wijzigingen opslaan.

61 Starten met Facebook Je omslagfoto is gereed. Kijk eens op je startpagina? Daar staat het bericht dat je je omslagfoto hebt bijgewerkt. Je vrienden krijgen dat bericht ook te zien. Je foto s worden door Facebook bewaard. Zie ook Foto s, fotoalbum en video s.

62 Starten met Facebook Nu moet je nog vrienden gaan zoeken, want als je klikt op de knop vrienden staat daar Geen vrienden om weer te geven. Klik daarom op Vrienden zoeken. Je krijgt dan een lijst met Facebookgebruikers te zien. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je de Facebookgebruikers uit Duiven (woonplaats) wilt zien. Als je al namen weet kun je die natuurlijk ook invullen.

63 Starten met Facebook Kies iemand uit die je kent en klik op de knop Vriend toevoegen. Er wordt nu een vriendschapsverzoek gestuurd naar die persoon. Hij kan dat verzoek accepteren en dan krijg jij bericht dat jullie Facebookvrienden zijn.

64 Starten met Facebook Je kunt nu berichten op Facebook plaatsen, met foto s of een video als je dat wilt, je kunt reageren op berichten van je vrienden, je kunt met ze chatten enzovoort. Je kunt ook meedoen aan groepen, pagina s leuk vinden en spelletjes doen. Hoe je je privacy verder in kunt stellen en om moet gaan met berichten versturen en groepen lees je in de handleiding. Klik hier om naar gaan en het onderwerp te kiezen waar je meer over wilt weten. Veel plezier!

Facebook pagina maken

Facebook pagina maken 1 Facebook pagina maken 1. Lid worden Open de browser (bijv Internet Explorer of Chrome) en typ www.facebook.com Als je al lid bent kun je hier in de bovenste vakjes je e-mail adres en wachtwoord invullen.

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

Zo werkt Facebook. Facebook account. Account aanmaken. Profiel inrichten: tijdlijn, profielfoto en omslagfoto. Privacy op Facebook

Zo werkt Facebook. Facebook account. Account aanmaken. Profiel inrichten: tijdlijn, profielfoto en omslagfoto. Privacy op Facebook Zo werkt Facebook Facebook is een sociaal netwerk waar u informatie over uzelf kwijt kunt, zoals berichten over hobby s, interesses en vakantiefoto s. Door vrienden uit te nodigen en vriendschapsverzoeken

Nadere informatie

Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per pagina de workshop te doorlopen.

Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per pagina de workshop te doorlopen. Workshop Facebook Ouders kennen Ouders. In deze workshop leer je 1 het volgende: Aanmelden voor een facebook account Leeswijzer. Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per

Nadere informatie

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2 Facebook Handboek De Voedselbank september 2015 Versie 1.2 INHOUDSOPGAVE Facebook 1 Begrippenlijst 3 2 Een persoonlijk profiel maken 4 3 Een bedrijfspagina maken 6 Profielfoto veranderen 10 Omslagfoto

Nadere informatie

MINI-CURSUS FACEBOOK Statusupdates op je startpagina (1) (2) (3) (4) (5)

MINI-CURSUS FACEBOOK Statusupdates op je startpagina (1) (2) (3) (4) (5) MINI-CURSUS FACEBOOK Statusupdates op je startpagina (1) (2) (3) (4) (5) Onder het tabblad Nieuwsoverzicht (1) kan je bekijken welke publieke berichten ( statusupdates ) je vrienden hebben gepost. Dit

Nadere informatie

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel 1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel Je Facebook profiel heeft vele privacy opties die je misschien nog niet kent. Sommige zijn duidelijk in beeld, sommige zitten verstopt. In hoofdlijnen

Nadere informatie

10 noodzakelijke Facebook privacy-instellingen

10 noodzakelijke Facebook privacy-instellingen 10 noodzakelijke Facebook privacy-instellingen Mediawijsheid Mediawijsheid is een term die slaat op het kennen en begrijpen van media, kritisch omspringen met media, en media creëren. Nadenken over veiligheid

Nadere informatie

Privacy instellen Facebook. Klik op het haaientandje rechts naast Startpagina en kies voor Privacyinstellingen

Privacy instellen Facebook. Klik op het haaientandje rechts naast Startpagina en kies voor Privacyinstellingen Klik op het haaientandje rechts naast Startpagina en kies voor Privacyinstellingen Kies in dit venster voor de middelste optie: Vrienden Instellingen over hoe je op Facebook gevonden kan worden en wat

Nadere informatie

MINI-CURSUS FACEBOOK. 1. Statusupdates op je prikbord (1) (2) (3) (4) (5)

MINI-CURSUS FACEBOOK. 1. Statusupdates op je prikbord (1) (2) (3) (4) (5) MINI-CURSUS FACEBOOK 1. Statusupdates op je prikbord (1) (2) (3) (4) (5) Onder het tabblad Nieuwsoverzicht (1) kan je bekijken welke publieke berichten ( statusupdates ) je vrienden hebben gepost. Dit

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Twitter: Account aanmaken

Twitter: Account aanmaken Twitter: Account aanmaken Een manier om snel korte berichtjes/foto s de wereld in te sturen, is via Twitter. Korte nieuwsfeiten, uitslagen heet van de naald Het kan allemaal snel verspreid worden. Het

Nadere informatie

Richtlijnen - werkprofiel op facebook

Richtlijnen - werkprofiel op facebook Richtlijnen - werkprofiel op facebook (februari 2013) 1 Stap 1: beveilig je persoonlijk profiel Indien je een persoonlijk profiel hebt op facebook, zorg er dan voor dat dit profiel veilig is. Om te weten

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Facebook: inleidende cursus

Facebook: inleidende cursus Facebook: inleidende cursus Wil je communiceren naar de buitenwereld toe, dan kan dit via Social Media gebeuren. Via Facebook kan je als sportclub miljoenen mensen bereiken, ook doelgroepen voor je club.

Nadere informatie

Aanvullend bestand bij Aan de slag met Facebook

Aanvullend bestand bij Aan de slag met Facebook 1 Aanvullend bestand bij Aan de slag met Facebook In dit aanvullende PDF-bestand ziet u een overzicht van de wijzigingen tussen Facebook en het boek. 1. Beginnen met Facebook 1.1 Uzelf aanmelden bij Facebook

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Facebook: Privacy Instellingen

Facebook: Privacy Instellingen Datum: december 2014 Auteur: Marie Van der Cam, Daniëlla Provost Doel: bijlage vorming Media-W Bestemming: deelnemers vorming Media-W Facebook: Privacy Instellingen 1. Inleiding Iedereen zit op Facebook,

Nadere informatie

10 noodzakelijke Facebook privacy-instellingen. Bram Faems

10 noodzakelijke Facebook privacy-instellingen. Bram Faems 10 noodzakelijke Facebook privacy-instellingen Bram Faems Inhoud 1. Wegwijs in het privacy centrum 2. De 10 belangrijkste instellingen 3. Over de auteur De weg naar de privacyinstellingen: Account > Privacyinstellingen

Nadere informatie

Fred Beumer (Digitaal Leerplein)

Fred Beumer (Digitaal Leerplein) titel Facebook zonder zorgen derde druk oktober 2015 auteur redacteur Fred Beumer (Digitaal Leerplein) TekstFontein Digitaal Leerplein website: www.digitaalleerplein.com e-mail: f.beumer@digitaalleerplein.nl

Nadere informatie

GHOST mode. Beveilig uw Social Media profielen Facebook 1

GHOST mode. Beveilig uw Social Media profielen Facebook 1 GHOST mode Wat staat er openbaar op uw profiel? Benieuwd welke gegevens er van u openbaar staan? Facebook heeft hier een tool voor. Kruip achter een computer of laptop en ga naar uw profiel. Als u nog

Nadere informatie

3. Communiceren en delen

3. Communiceren en delen 63 3. Communiceren en delen Sociale netwerken zijn opgezet met als doel gemakkelijk te kunnen communiceren. U heeft natuurlijk weinig aan uw sociale netwerk als u niet met uw vrienden kunt communiceren.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig? 11 Uw voorkennis 11 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig? 11 Uw voorkennis 11 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Nieuwsbrief... 9 Introductie Visual Steps... 10 Wat heeft u nodig?... 11 Uw voorkennis... 11 De website bij het boek... 12 Hoe werkt u met dit boek?... 12 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden?

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden? Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 1. Wat is de community?... 2 2. Hoe is de community te vinden?... 2 Navigatie door de community... 3 1. Inloggen... 3 2. Profielinstellingen... 3 3. Groepen... 5 Veel

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Stap 1: Maak een pagina Ga naar Twitter is beschikbaar in verschillende talen. Wijzig eventueel rechts boven in het scherm de taal.

Stap 1: Maak een pagina Ga naar  Twitter is beschikbaar in verschillende talen. Wijzig eventueel rechts boven in het scherm de taal. Inhoud 1.Handleiding aanmaken Twitter-account...2 Stap 1: Maak een pagina...2 Stap 2: Bepaal een gebruikersnaam...3 Stap 3: Beveiliging...4 Stap 4: Volgen van anderen...4 Stap 5: Persoonlijke pagina...7

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is 7... Facebook, sociaal zijn op het internet Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Leren werken met Facebook Facebook is een van de populairste sociale

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL

HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL Inhoudsopgave Contents... 1 AANMELDEN... 2 Welkom op onze site!... 2 Mijn Profiel... 3 Basis gegevens:... 3 Profiel

Nadere informatie

Handleiding ONS Medewerkersportaal DNZT

Handleiding ONS Medewerkersportaal DNZT Handleiding ONS Medewerkersportaal DNZT Doelgroep Deze handleiding is voor medewerkers DNZT. Inleiding Bij deze ontvang je de handleiding die je kan gebruiken bij het werken met het medewerkersportaal

Nadere informatie

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken Handleiding Speakap De VVCZ maakt gebruik van een netwerk van Speakap om informatie en ervaringen te delen. Met Speakap kunt u: nieuwsberichten van de VVCZ ontvangen in groepen specifieke onderwerpen bespreken

Nadere informatie

Wie op zoek is naar een goede, Nederlandstalige stap-voor-stap handleiding kan het best hier terecht: http://www.gratiscursus.

Wie op zoek is naar een goede, Nederlandstalige stap-voor-stap handleiding kan het best hier terecht: http://www.gratiscursus. Appeltje-i, West-Vlaamse Apple-Mac Gebruikersgroep OC - Hellestraat 6, Marke Kortrijk Sessie: 18 april 2013 Voorstelling: Facebook Jozef Pouseele FACEBOOK 1. Inleiding Sociale media, je kan er nog moeilijk

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Twitter?

Hoe maak ik een account aan op Twitter? Hoe maak ik een account aan op Twitter? Met deze stappen voltooid u het aanmaken van uw eigen Twitter account. STAP 1 Ga naar twitter.com. Zoals u hieronder ziet, bent u op de startpagina van het kanaal.

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

De loopgroep van René Uijthoven op facebook. Inleiding... 1 Registreren bij facebook... 3 Lid worden van Loopgroep RUNé... 5

De loopgroep van René Uijthoven op facebook. Inleiding... 1 Registreren bij facebook... 3 Lid worden van Loopgroep RUNé... 5 De loopgroep van René Uijthoven op facebook Inhoud Inleiding... 1 Registreren bij facebook... 3 Lid worden van Loopgroep RUNé... 5 Inleiding Op 7 februari 2012 heb ik op facebook een groep aangemaakt onder

Nadere informatie

Talk2Fans App Handleiding

Talk2Fans App Handleiding 2016 Talk2Fans App Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Downloaden Talk2Fans app... 2 2.1 Android... 2 2.2 IOS... 3 3. Nieuwe registratie... 5 4. Eerste keer aanmelden... 6 5. Hoofdfuncties binnen de app... 8 5.1

Nadere informatie

-> Stijging Facebook/Twitter/LinkeIn -> Daling Hyves. Facebook feitjes:

-> Stijging Facebook/Twitter/LinkeIn -> Daling Hyves. Facebook feitjes: Opkomst van Social Media Sociale media -> 1997 ontstaan -> zonder of met minimale tussenkomst van professionele redactie verzorgen gebruikers de inhoud -> Stijging Facebook/Twitter/LinkeIn -> Daling Hyves

Nadere informatie

1. Handleiding aanmaken Facebookpagina

1. Handleiding aanmaken Facebookpagina Inhoud 1.Handleiding aanmaken Facebookpagina...2 Stap 1: Maak een pagina...2 Stap 2: Kies een categorie...2 Stap 3: Pagina instellen...3 Stap 4: Een korte rondleiding...6 Stap 5: Instellingen aanpassen...7

Nadere informatie

Handleiding Vraagelkaar

Handleiding Vraagelkaar Handleiding Vraagelkaar Vraagelkaar, gewoon doen! Inhoud Registreren en inloggen... 4 Nieuw op Vraagelkaar?... 4 Inloggen via Sociaal Netwerk... 5 Registeren voor een e-mailaccount... 5 Inloggen lukt niet

Nadere informatie

1. Facebook. In dit hoofdstuk leert u:

1. Facebook. In dit hoofdstuk leert u: 13 1. Facebook Facebook is een gratis online sociaal netwerk, speciaal ontwikkeld om gebruikers op een eenvoudige manier contact te laten onderhouden met vrienden en kennissen, maar ook om niee mensen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest.

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest. Handleiding Inhoud Wat is Pinterest?... 3 Stap 1: maak een account... 4 Stap 2: Maak je profiel compleet... 4 Stap 3: Maak een bord... 4 Stap 4: start met pinnen... 6 Zelf uploaden... 7 Pinner volgen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Niesbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets kennis... 10 Voor

Nadere informatie

Hoe werkt u met dit boek?

Hoe werkt u met dit boek? 8 Hoe werkt u met dit boek? Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. De werkwijze is eenvoudig: u legt het boek naast uw computer en voert alle opdrachten stap voor stap direct op uw computer

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Lesgever: pc / laptop met internetverbinding, beamer en projectiescherm Cursisten: pc / laptop met internetverbinding

Lesgever: pc / laptop met internetverbinding, beamer en projectiescherm Cursisten: pc / laptop met internetverbinding F I C H E V O R M I N G Versie 20120126A Algemene info Titel Aard Doelgroep Duur Facebook privacy instellingen educatieve vorming jongeren (+12) en volwassenen max. 1 uur Omschrijving In deze vorming komen

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders

Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders Mei 2014 Inhoudsopgave 1. Waar vind ik Digitaal Dichtbij? 03 2. Inloggen en starten 04 3. Mijn account 06 4. Digitaal Dichtbij: een overzicht 07 5. Het platform:

Nadere informatie

Werkmans en Social Media

Werkmans en Social Media Werkmans en Social Media Handleiding aanmelden social media, 2016 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 2 Aanmelden LinkedIn... 3 Aanmelden Twitter... 7 Aanmelden Facebook... 9 1 VOORWOORD Voor u ligt de handleiding

Nadere informatie

Aan de slag met de online community Breda Doet

Aan de slag met de online community Breda Doet Aan de slag met de online community Breda Doet (versie 2.0, 18 juli 2016) Inhoud: 1 Wat is de online community Breda Doet?... 2 2 Eerste stappen als nieuw lid... 2 2.1 Je persoonlijke instellingen controleren

Nadere informatie

Deel 1: Zorgen dat vrienden die geen vrienden van elkaar zijn niet zien dat jij wel vrienden met hem/haar bent.

Deel 1: Zorgen dat vrienden die geen vrienden van elkaar zijn niet zien dat jij wel vrienden met hem/haar bent. Deel 1: Zorgen dat vrienden die geen vrienden van elkaar zijn niet zien dat jij wel vrienden met hem/haar bent. Dus stel: Jij bent vrienden met Jantje en Klaas, maar Klaas en Jantje hebben de pest aan

Nadere informatie

Marktplaats.nl Hoe werkt het?

Marktplaats.nl Hoe werkt het? Marktplaats.nl Hoe werkt het? Een uitgave van PC50plus Computertraining info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Eikbosserweg 52 1214 AK Hilversum 0356213701 0624252566 pc50plus 1999-2013 auteursrechtelijk bescherm

Nadere informatie

Veilige online zorg, communicatie en beheer van Mijn Dossier

Veilige online zorg, communicatie en beheer van Mijn Dossier Veilige online zorg, communicatie en beheer van Mijn Dossier help.karify.com Wat is karify? Karify is een veilige omgeving op internet voor behandeling en mailcontact met je behandelaar. Een deel van jouw

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

Handleiding Google+ ICT Design Team. Project Street Art Gent. Workshop 2: Social Media

Handleiding Google+ ICT Design Team. Project Street Art Gent. Workshop 2: Social Media Handleiding Google+ ICT Design Team Project Street Art Gent Workshop 2: Social Media 0 Hoofdstuk 1 Mogelijkheden van Google+ 1.1 Mogelijkheden Google+ is het sociale netwerk van Google. Google+ lijkt in

Nadere informatie

Foto s delen via internet Met Picasa en Picasaweb

Foto s delen via internet Met Picasa en Picasaweb Foto s delen via internet Met Picasa en Picasaweb Foto s online delen met Picasa en Picasaweb 1 Inleiding In deze aanvulling op de handleiding van Picasa wordt verteld hoe je foto s online zet en wat je

Nadere informatie

Facebook: praktisch gebruik

Facebook: praktisch gebruik Facebook: praktisch gebruik In vorige cursus hebben we bekeken hoe je voor de sportclub een eigen pagina kan aanmaken. Met de cursus praktisch gebruik leer je werken met je pagina. Berichten plaatsen.

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Outlook. Nog geen Microsoft ID? Klik links op Registreren (en lees het stappenplan op pagina 2 tot 5) Open je browser en ga naar outlook.

Outlook. Nog geen Microsoft ID? Klik links op Registreren (en lees het stappenplan op pagina 2 tot 5) Open je browser en ga naar outlook. Outlook Open je browser en ga naar outlook.com Heb jij al webmail van Microsoft? [@live.be of @hotmail.be] >> Klik op Aanmelden en typ je e-mailadres + wachtwoord zoals je dat ook bij Hotmail doet. Je

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Twitter

Handleiding voor praktisch gebruik van Twitter Handleiding voor praktisch gebruik van Twitter Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

PersoneelsSysteem. Handleiding

PersoneelsSysteem. Handleiding PersoneelsSysteem Handleiding Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 1.1 Account activeren 3 1.2 Inloggen 3 1.3 Wachtwoord vergeten 3 1.4 Uitloggen 3 2. Dashboard 4 3.1 Wachtwoord wijzigen 4 3.2 E-mailadres wijzigen

Nadere informatie

TRAINING+COACHING FACEBOOK VOOR ONZE ORGANISATIE (BEGINNERS)

TRAINING+COACHING FACEBOOK VOOR ONZE ORGANISATIE (BEGINNERS) TRAINING+COACHING FACEBOOK VOOR ONZE ORGANISATIE (BEGINNERS) DAVIDSFONDS JUNI 2014 2 PUBLIEK CENTRAAL Publiek Centraal helpt organisaties die hun publiek centraal stellen, dat publiek echt te bereiken.

Nadere informatie

Facebook privacy zelf instellen

Facebook privacy zelf instellen 1 Facebook privacy zelf instellen Web Oppep maart 2013 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3..even stilstaan bij wat we aan het doen zijn.... 3 Het product van Facebook... 3 Afschermen voor vreemden... 3 Weggeven

Nadere informatie

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Frequently Asked Questions Wat is Bruismee.be? 3 Welke mogelijkheden biedt de website? 3 Hoe maak ik een account aan? 3 Hoe verwijder ik een account? 3 Hoe maak ik een profiel aan? 3 Hoe maak ik een profiel

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Niesbrief... 7 De website bij het boek... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 9 Toets kennis... 10 Voor

Nadere informatie

Procedure om lid te worden van de nieuwe BBV website.

Procedure om lid te worden van de nieuwe BBV website. Procedure om lid te worden van de nieuwe BBV website. Beste leden, Onze nieuwe website heeft ook een intern gedeelte waar alleen leden met een loginnaam artikelen kunnen lezen en schrijven. In het begin

Nadere informatie

ZWIP. Het Zorg- en WelzijnsInfoPortaal. Gebruikershandleiding

ZWIP. Het Zorg- en WelzijnsInfoPortaal. Gebruikershandleiding ZWIP Het Zorg- en WelzijnsInfoPortaal Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Uitleg ZWIP... 3 2.1 Opstarten ZWIP... 3 2.2 Aanmeldscherm... 3 2.3 Wijzigen van uw wachtwoord... 4 2.4 Startscherm...

Nadere informatie

Handleiding facebook

Handleiding facebook Handleiding facebook Starten met facebook in 7 stappen...2 Stap 1 registeren...2 Stap 2 bevestigen registratie...3 Stap 3 account gegevens aanvullen...3 Stap 4 profielfoto toevoegen...4 Stap 5 Privacy

Nadere informatie

Facebook. voor de bloemist

Facebook. voor de bloemist Facebook voor de bloemist voor de bloemist Handeiding Handleiding Facebook voor de bloemist Hoe maak ik een Facebook-pagina aan? Gebruikers kunnen een persoonlijk profiel aan maken zodat zij anderen,

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf?

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? ! Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? Inleiding Tegenwoordig hebben veel bedrijven een eigen Facebookpagina. Waarom? Facebook is een groeiend social media. Het heeft nu over de hele wereld

Nadere informatie

voor ZijActief-afdelingen

voor ZijActief-afdelingen voor ZijActief-afdelingen Hoe kun je voor jouw afdeling? effectief inzetten Leer een pagina te maken en te gebruiken en krijg jouw afdeling in de kijker bij gebruikers van ZijActief-besturen, kunnen een

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Hoe werkt het en wat kunt je ermee?

Hoe werkt het en wat kunt je ermee? Hoe werkt het en wat kunt je ermee? Inhoud Starten met Smart Workspaces Registreren met een foto en profiel Een groep beginnen Berichten en e-mails sturen. Nieuwsberichten plaatsen, documenten en afbeeldingen

Nadere informatie

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen.

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen. Over de FollowHub De FollowHub helpt u bij het plannen en onthouden van dagelijkse activiteiten. U kunt de app voor uzelf gebruiken of voor een familielid, kennis of cliënt. U plant bijvoorbeeld een afspraak

Nadere informatie

PINTEREST CURSUS HET PERSPECTIEF PCVO

PINTEREST CURSUS HET PERSPECTIEF PCVO PINTEREST CURSUS HET PERSPECTIEF PCVO Pinterest Pagina 1 van 46 INHOUD 1 PINTEREST... 4 1.1 Wat is Pinterest?... 4 1.2 Het succes van Pinterest... 5 2 ACCOUNT MAKEN OP PINTEREST... 5 2.1 Account aanmaken...

Nadere informatie

Veilig op Facebook PREVENTIEDIENST PZ ARRO IEPER & STAD IEPER

Veilig op Facebook PREVENTIEDIENST PZ ARRO IEPER & STAD IEPER Veilig op Facebook PREVENTIEDIENST PZ ARRO IEPER & STAD IEPER 2 Veilig Facebook 1. Bepaal of je wil gevonden worden in Google Zorg dat jouw Facebookprofiel niet gevonden wordt via zoekmachines zoals Goolgle

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebook-pagina aan?

Hoe maak ik een Facebook-pagina aan? Hoe maak ik een Facebook-pagina aan? Gebruikers kunnen een persoonlijk profiel aan maken en anderen die ook een profiel hebben uitnodigen om vriend te worden. Iedere gebruiker kan op eigen prikbord of

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Wat word jij later? En waarom wil je dat worden? Vertel het ons in een filmpje!

Wat word jij later? En waarom wil je dat worden? Vertel het ons in een filmpje! Proloog Week van de Mediawijsheid: Week van de Mediawijsheid: 23-30 november 2012. Doe mee! Wat word jij later? En waarom wil je dat worden? Vertel het ons in een filmpje! 2-12 jaar Iedereen van 2 tot

Nadere informatie

Wanneer je je aanmeldt voor Twitter en dus beschikt over een gebruikersnaam en wachtwoord dan vul je deze gegevens in het bovenste veld in.

Wanneer je je aanmeldt voor Twitter en dus beschikt over een gebruikersnaam en wachtwoord dan vul je deze gegevens in het bovenste veld in. Profiel handleiding Inhoudsopgave 1 Aanmaken Inloggen 3 Startpagina 4 Jouw profiel 5 Profiel optimalisatie 7 Account instellingen 8 E-mail meldingen 9 Startpagina / Topmenu 10 Tweets plaatsen 11 Gebruik

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Les 7... Facebook, sociaal zijn op het internet Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Nadere informatie

Handleiding. Voor gebruikers van VSS Family. Postbus AA Zwijndrecht. Molenvliet 1B 3335 LH Zwijndrecht

Handleiding. Voor gebruikers van VSS Family. Postbus AA Zwijndrecht. Molenvliet 1B 3335 LH Zwijndrecht Postbus 49 3330 AA Zwijndrecht Molenvliet 1B 3335 LH Zwijndrecht Tel 078 610 77 00 Email info@verkerk.com http://www.verkerkgroep.nl Handleiding Voor gebruikers van VSS Family Auteur /K. Korporaal Datum

Nadere informatie

Handleiding MijnDagverslag

Handleiding MijnDagverslag Handleiding MijnDagverslag Beheerders van schriftjes Colofon Auteur: Maassen Consulting Documentnaam: Handleiding MijnDagverslag Beheerders van schriftjes v1.5.pdf Status: Versie 1.5 Datum aanmaak: 26

Nadere informatie

Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz

Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz Welkom & introductie van de workshop Voorstellen Doel en belang van LinkedIn Aanmaken van een profiel Jobrotary en Jobrunners Evaluatieformulier Netwerken is belangrijk

Nadere informatie

SWELP - Swipe for Help

SWELP - Swipe for Help SWELP - Swipe for Help SWELP is een ideale manier voor professionals en cliënten om elkaar te vinden. Met deze app kun je een profiel aanmaken en op zoek gaan naar een hulpverlener met bepaalde kennis

Nadere informatie

Handleiding agendaitem

Handleiding agendaitem Handleiding agendaitem AlmereHaven Gids Je eigen gidspagina maken? Hoe gebruik ik deze website Video en/of tekst toevoegen >> Maak hier je eigen pagina Aanmaken van een Agenda-item (agenda pagina) Wonen

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie