Jaargang 27, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang 27, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee"

Transcriptie

1 Jaargang 27, nummer 6. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee September - oktober 2015

2 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk aan Zee ~ hvh09@yahoo.com Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949 CC Wijk aan Zee ~ jvanwieren@live.nl B. van den Berg (diaken) Creutzberglaan 20 b, 1943 NP Wijk aan Duin ~ bertilvandenberg@hotmail.com M. Lindeman (ouderling-kerkrentmeester) Zeestraat 99, 1942 AL Wijk aan Duin ~ ml@mlindeman.nl Consistorie tel Bankrekeningen - Preekbeurtenfonds rekeningnummer NL30INGB t.n.v. PBF Dorpskerk Wijk aan Zee - Wijkkas rekeningnummer NL44INGB t.n.v. Wijkkas Dorpskerk Wijk aan Zee - Onderhoudsfonds & restauratie orgel rekeningnummer NL45INGB t.n.v. Vrienden der Kerk te Wijk aan Zee.

3 Welkom 6 september, uur Ds. M. Myburgh te Amsterdam. Afscheid Con Spirito * 20 september, 9.30 uur Oec. Vredesdienst in St. Odulphuskerk. Dhr. C. Castricum en dhr. M. Lindeman. * 04 oktober, uur Ds. E. Baljet te Monnickendam * 18 oktober, uur Ds. F.J. van der Wind te Heiloo. in onze Kerk!

4 Rondom de Diensten. We gaan de herfst langzamerhand weer in en voor de kerk betekent dat altijd een nieuw seizoen. Na de startzondag in september begint bij veel kerken de cyclus van de feestdagen weer en ook alle groepen en kringen starten weer. Bij ons gaat de oecumenische kring weer vol plannen verder en ook de knutselclub gaat weer aan de slag. De kerkdiensten gaan natuurlijk gewoon door, of eigenlijk, we gaan met z n allen als gemeente verder in ons oude huis Deze maand september starten we de 6 e met een kerkdienst waarin onze oud-predikante mevr. Myburgh voorgaat. Tijdens deze dienst nemen we afscheid van ons koor Con Spirito, dat gaat stoppen. Daarna gaat de kerk de rest van de maand dicht voor de 2 e fase van de restauratie. De 20ste september is er in de Odulphuskerk een oecumenische dienst in het kader van de Vredesweek. Dan moeten op 4 oktober de werkzaamheden in de kerk afgerond zijn en komen we samen om naar ds. Baljet te luisteren. Traditiegetrouw zal dit wel weer een behoorlijk aantal Beverwijkse kerkgangers opleveren! Op 18 oktober sluiten we de maand af met een nieuwe gastpredikant: ds. Floor van der Wind uit Heiloo gaat dan voor het eerst bij ons voor. Hij woont en werkt relatief dichtbij ons dorp maar het was nog niet eerder gelukt hem voor een dienst te strikken. Altijd goed om weer eens een nieuw gezicht te zien en een nieuw geluid te horen!

5 Con Spirito. Na jaren ondersteuning van de eredienst komt er een eind aan ons koor Con Spirito Het afgelopen jaar werd duidelijk dat het einde in zicht kwam; de leeftijd van de leden loopt steeds verder op en enkele gaven ook aan er eigenlijk mee te willen stoppen. We hebben daarom dit seizoen de repetities niet hervat. Op zondag 6 september nemen we in de dienst afscheid van dirigent, de heer Sliep, de vaste organist, de heer Van Leersum en de leden van het koor. Aan het eind van de dienst zal het koor in wisselzang met de gemeente zich nog één keer laten horen in het Wat de toekomst brenge moge en dan is het over. Jammer, maar te begrijpen. Vanaf deze plaats dankt de kerkenraad het koor voor zovele jaren belangeloze medewerking aan onze kerkdiensten, het heeft menigmaal de sfeer naar grote hoogte getild!

6 Giften In de afgelopen maanden kregen we de volgende giften binnen voor onze plaatselijke kerk: - voor het Preekbeurtenfonds: x x 22,22 + 2x 17,50 - voor de Wijkkas: 2x 17,50. - voor de Vrienden der Kerk: (Onderhoud en orgel) 2x 17,50 + 2x 22,50 - voor de restauratie van de kerk: x Hartelijke dank voor uw ruimhartige financiële steun om onze kerk levend te houden! Klussen! Het valt veelal niet op, maar in en rond de kerk gebeurt er heel veel! De kerk wordt schoongehouden, er worden voorraden aangesleept, er worden bloemen gehaald, liturgieën worden gemaakt of op de borden gezet, de informatie voor Wijkberichten bij elkaar rapen en laten drukken, en dan vergeet ik vast nog wel het een en ander Verder wordt regelmatig aandacht besteed aan alle plannen en resultaten van de restauratie van het kerkgebouw, maar naast al dit

7 grootse werk gebeurt er nog steeds heel veel klein onderhoud achter de schermen. Ons kerkhof, wat toch een visitekaartje is zo midden in het dorp, wordt door een groep mannen regelmatig gemaaid en geschoffeld en vrijwilligers onderhouden de plantenbakken en de planten op de graven. Er wordt buiten schoongemaakt en bijgeschilderd: alles zonder dat je het merkt. Nou ja, zo af en toe valt het toch op, zoals deze zomer die meneer (bij velen bekend!) die zittend op een krukje het hek rond het kerkhof weer in de verf heeft gezet: 126 meter in totaal! Hulde aan alle vrijwilligers!. Koffierooster Mevr. Geudeke als hoofd van het Koffieteam, geholpen door: Truus Cupido Cox Bekker Leida van Leersum

8 Klaag niet over de duisternis, maar zorg zelf voor licht. (uit de scheurkalender van moeder Houtwipper) Oude namen 2. Als tweede dominee in de reeks ouden namen heb ik gekozen voor ds. Creutzberg. Bekend van de laan in het tuindersgebied van Wijk aan Duin die naar hem vernoemd is, maar ook landelijk was hij een bekend predikant door zijn werk voor de beweging voor liturgische vernieuwing. Hendrik Willem Creutzberg werd op 5 juni 1875 geboren te Arnhem als oudste zoon van de predikant K.F. Creutzberg. In 1900 werd Creutzberg als predikant bevestigd in Wijk aan Zee. Hier ook zou hij zijn eerste vrouw huwen, de van het landgoed Rooswijck afkomstige Johanna Isabella del Court van Krimpen ( ). Na zeven jaar verruilde hij Wijk aan Zee voor de groeikern IJmuiden waar hij in 1912 een zelfstandige Hervormde Gemeente kreeg. Creutzberg kon in het hier zo noodzakelijke opbouwwerk zijn organisatietalent goed gebruiken. Hij startte hier ook zijn eerste pogingen om het liturgisch besef en de toepassing daarvan in de Hervormde kerk in beweging te zetten. In het najaar van 1920 vertrok hij naar de Haags-Scheveningse Duinoordkerk die ook nog geheel vorm moest krijgen. Het duurde tot omstreeks 1930 dat Creutzberg landelijke bekendheid kreeg door de benoeming door de Hervormde Synode in de commissie, die de herziening van het gezangboek moest voorbereiden.

9 Hieruit kwam de Bundel 1938 voort. Tevens kwam Creutzberg terecht in de synodale commissie tot herziening van de liturgische formulieren, de voorloper van de latere Raad voor de Eeredienst. Verder was hij schrijver van vele theologische verhandelingen, waarin hij op een geheel eigen wijze Bijbelse personen en Bijbelverhalen nader belichtte. Op oudejaarsdag 1940 overleed Creutzberg. Hij werd op Oud Eik- en Duinen in Den Haag begraven en onze gemeente droeg bij aan de kosten van een gedenksteen op zijn graf., In het memoriam in de krant Het Vaderland stond: De kerk kent geen heldenvereering en geen groote mannen, want alles wijst naar Christus. Maar laten we dan van Creutzberg mogen zeggen dat hij een groot wijzer was. Oecumenisch Nieuws. VREDESWEEK 2015: VREDE VERBINDT De vredesweek is van zaterdag 19 september tot en met zondag 27 september Het thema van dit jaar is Vrede verbindt. Een gewaagd thema nu de terreur in het Midden-Oosten zo dichtbij is gekomen. Het zaaien van angst en geweld verdeelt de mensen, daar maar ook in onze eigen woonomgeving. Verdeeldheid ontstaat daar waar gesprekken uitblijven, want alleen gesprekken kunnen vooroordelen afbreken. Verdeeldheid zorgt voor gevoelens van onveiligheid. Een van bovenaf opgelegde eenheid werkt ook niet. We verschillen als individuen en als gemeenschappen en zullen dus in gesprek moeten zien te komen om die verbinding te vinden. Verbinding levert de mogelijkheid een gemeenschap te vormen en om veiligheid te creëren. Op zondag 20 september is er in de Odulphuskerk een oecumenische vredesviering van de gezamenlijke kerken. Voorgangers: dhr. C. Castricum en dhr. M. Lindeman. Aanvang 9.30 uur. U bent van harte welkom!

10 NIEUW SEIZOEN VAN DE OECUMENISCHE BIJBELKRING Maandag 7 september starten we met het nieuwe seizoen. We zijn blij dat diaken Marcel de Haas de plek van diaken Nico Smit wil gaan innemen als gespreksleider. Het thema dat de groep gekozen heeft is: De Profeten. U bent vanaf half acht welkom in de consistorie van de Dorpskerk aan het Julianaplein van Wijk aan Zee voor een kopje koffie of thee. Om acht uur begint het gesprek. Gebed van Franciscus Oecumenisch Beraad Wijk aan Zee God, laat mij een instrument zijn van Uw vrede, Waar haat heerst, laat mij liefde zaaien, Waar onrecht is, vergeving schenken, Waar ruzie is, eensgezindheid, Waar twijfel is, vertrouwen, Waar wanhoop is, hoop, Waar duisternis is, licht, Waar droefheid is vreugde. Amen. (uit de scheurkalender van moeder Houtwipper)

11 Orgelconcerten 2015 in Beverwijk en Wijk aan Zee Op 4 september verzorgt onze inmiddels vaste dorpsorganist Hans Kelder het laatste concert in de herdenkingsserie 100-jaar Maarschalkerweerd. Hij zal tijdens dit concert ons orgel in al haar kleuren te laten horen. Toegangsprijs 7,50 inclusief programma. Aanvang van het concert uur. Rondje Wijk aan Zee. Op 6 september treden zanger-schrijver Auke Hofstra en Suzanne Peraino op met Ierse muziek en werk van eigen hand Dit optreden is in het kader van het Rondje Wijk aan Zee. Aanvang uur, kerk open vanaf uur. Daarna kan men weer onder begeleiding een rondje om en door ons dorp maken met een bezoek aan de radarbunker. Restauratie 2. Na de dienst van zondag 6 september gaat de kerk weer een maand dicht voor de afronding van de restauratie. De volgende fase zal omvatten het opnieuw aanbrengen en witten van de pleisterlaag achter het orgel, en aan de buitenkant van het gebouw zal het metselwerk aangepakt worden. Naast het herstel van de montants van de ramen, zullen in de muren stenen ingeboet worden en een deel van het uitgespoelde voegwerk wordt vervangend. Op de aansluiting van de muren op de steunberen komt nieuw lood. Na afronding van nog wat afwerkingsklussen zoals het vervangen

12 van wat glas-in-loodruitjes zal medio oktober het werk aan het gebouw afgerond zijn. De totale kosten zullen dan uitkomen rond de Daarvoor hebben we een BRIM-subsidie van de overheid gekregen van zo n 60% U kunt onze gemeente ondersteunen bij deze restauratie door het overmaken van een bijdrage op giro rekeningnummer NL45INGB t.n.v. Vrienden der Kerk, onder vermelding van restauratie Dorpskerk Inleveren kopij voor Wijkberichten november 2015 vóór 25 oktober via: ml@mlindeman.nl

Jaargang 27, nummer 7. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 7. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee november 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk aan

Nadere informatie

Jaargang 30, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 30, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 30, nummer 2. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee maart - april 2018 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75,

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten Pasen. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten Pasen. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten Pasen Dorpskerk Wijk aan Zee April 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk

Nadere informatie

Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2015 Kerstnummer

Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2015 Kerstnummer Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2015 Kerstnummer Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 1. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Januari - februari 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM

Nadere informatie

Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2014 Kerstnummer

Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2014 Kerstnummer Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2014 Kerstnummer Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949

Nadere informatie

Jaargang 26, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 26, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 26, nummer 6. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee november 2014 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk aan

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 2. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee maart 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk aan Zee

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 6. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee November 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949

Nadere informatie

Jaargang 30, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 30, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 30, nummer 5. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee September- oktober 2018 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2016 Kerstnummer

Jaargang 28, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2016 Kerstnummer Jaargang 28, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2016 Kerstnummer Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 5. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Juli - augustus 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 1. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Januari - februari 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM

Nadere informatie

Jaargang 30, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 30, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 30, nummer 4. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Juli - augustus 2018 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75,

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 3. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Mei - juni 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 2. Wijkberichten Pasen. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 2. Wijkberichten Pasen. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 2. Wijkberichten Pasen Dorpskerk Wijk aan Zee Maart - april 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 5. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee september - oktober 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 2. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Maart - april 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75,

Nadere informatie

Jaargang 31, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 31, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 31, nummer 1. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Januari - februari 2019 Illustratie voorkant: Wijk aan Zee geschilderd door Franciscus Andreas Milatz. Hij werd geboren op 8 maart 1764 te Haarlem

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2017 Kerstnummer

Jaargang 29, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2017 Kerstnummer Jaargang 29, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2017 Kerstnummer Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 1. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Januari - februari 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 3. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Mei - juni 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Mei - juni 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk aan

Nadere informatie

Jaargang 30, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 30, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 30, nummer 1. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Januari - februari 2018 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 30, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 30, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 30, nummer 3. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee mei - juni 2018 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 30 september 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Bert Altena. Vries Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 4. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Juli - augustus 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75,

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 5. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee September- oktober 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 14 januari 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst wordt de maaltijd van de Heer gevierd. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 11 november 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Les 2 Het huis van God in onze tijd

Les 2 Het huis van God in onze tijd Les 2 Het huis van God in onze tijd Intro Het huis van God noemen we in onze tijd de kerk. We spreken over de kerk met een kleine k en over de Kerk met een grote K. Met de kerk bedoelen we het stenen gebouw,

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 4 februari 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in het Borchkwartier. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 29 oktober 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. D. Tieleman Groningen Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Tineke

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 9 december 2018-2 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees-Jan Antuma Diaken:

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 25 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst zal Erna Dros bevestigd worden als ouderling. We zullen als gemeente afscheid nemen van de vorige ouderling/voorzitter

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 13 januari 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst wordt de maaltijd van de Heer gevierd. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 2 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent Zondagsbrief voor zondag 23 december 2018-4 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken:

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 3 juni 2018 kleur: groen Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel Organist:

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost

Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost (Protestantse Gemeente In wording) Ichthuskerk 21 juli 2019 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel Organist: dhr. Nico van Reenen Ouderling:

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Dorpskerk Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur Zij raken niet vergeten die ons zijn voorgegaan. blijvend met ons verbonden. Namen, gedragen en geschrevenin de holte van

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 6 mei 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Ari Troost Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Marja de Jong Lector:

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 4. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Juli - augustus 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75,

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 10 september 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4 DUINZICHTKERK, zondag 20 januari 2019 2 e zondag van Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. J. Rinzema, Laren Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Willemien de Vlieger

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 21 april 2019 Eerste Paasdag kleur: wit Dienst: Oude kerk om 10.00 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van

Nadere informatie

MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN

MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN DUINZICHTKERK - STARTZONDAG zondag 21 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Van harte welkom in de Duinzichtkerk op startzondag. De activiteiten rond deze

Nadere informatie

Collecten: De eerste collecte is bestemd voor diaconie kerstpakketten actie. De tweede collecte is bestemd voor in stand houden van de eredienst.

Collecten: De eerste collecte is bestemd voor diaconie kerstpakketten actie. De tweede collecte is bestemd voor in stand houden van de eredienst. Zondagsbrief voor zondag 17 december 2017-3 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken:

Nadere informatie

Jaargang 37 Uitgave juni. Protestantse Gemeente van Rijnwaarden

Jaargang 37 Uitgave juni. Protestantse Gemeente van Rijnwaarden k Jaargang 37 Uitgave juni Protestantse Gemeente van Rijnwaarden Informatie Protestantse Gemeente van Rijnwaarden Postadres : Markt 15, 6915 AH, Lobith Scriba : Mevr. T. Edink, Dahliastraat 14, 6915 SV,

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 18 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. L. Giethoorn Groningen Ouderling: Dorinda Hijszeler Diaken: Jan

Nadere informatie

Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 12 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma 3

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Bij de dienst Vanmorgen vertelt het evangelie van Lucas over de ontmoeting vol Geestdrift tussen twee vrouwen:

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 17 maart 2019 kleur: paars Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 10 februari 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Marike Hoekstra Diaken: Liesbeth

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 18 november 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan Menno Medendorp

Nadere informatie

Gastvrouw: Anna Mihl Leiding kinderkerk: Rian Westmaas, Margreet Matter Gabriëlle Medendorp

Gastvrouw: Anna Mihl Leiding kinderkerk: Rian Westmaas, Margreet Matter Gabriëlle Medendorp Zondagsbrief voor zondag 24 maart 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Wichard Bouma

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 18 augustus Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 18 augustus Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 18 augustus 2013 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. L. Giethoorn, Groningen Ouderling: Els Beelen Diaken: Joke

Nadere informatie

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Oecumenisch Roze Viering zondag 6 maart 2016 om 15.00 uur THEMA Hoe ik ook ben Voorganger ds. Ilse Hogeweg Paradijskerk Nieuwe Binnenweg 25, Rotterdam Gedachten

Nadere informatie

DUINZICHTKERK, zondag 17 februari 2019 Zesde zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Wijkgemeente Christus Triumfatorkerk

DUINZICHTKERK, zondag 17 februari 2019 Zesde zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Wijkgemeente Christus Triumfatorkerk DUINZICHTKERK, zondag 17 februari 2019 Zesde zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Wijkgemeente Christus Triumfatorkerk Voorganger: ds. Jaap van den Akker, Chris van Wieren, Jorine de

Nadere informatie

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 5 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DE INTREDE

Nadere informatie

Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 2 juni 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 15 oktober 2017, schoolkerkdienst Is dat Eerlijk? - over werken en waardering, delen en dankbaarheid Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool

Nadere informatie

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 29 april 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 9.30 uur Voorganger: ds Adri van der Wal Met medewerking van de 4U-band o.l.v. André Kastelein 1 Intocht De kerkenraad komt

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 8 juli 2018 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 3 e zondag van de zomer Overstapdienst Kleur: Groen Kleur van groei en aarde, toekomst en hoop Voorganger: Ds. Pieter van Winden Piano: Ronald

Nadere informatie

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Jan Willem Thijs Diaken van dienst: Tineke van Bommel Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken DUINZICHTKERK, zondag 13 januari 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout De Bergrede (Matteüs) en de Veldrede (Lucas) van Jezus Voorganger: ds. J. C. van Dongen Ouderling van dienst: Annemie van Gend

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Duinzichtkerk zondag 24 februari 2013 Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk deze zondagmorgen voorgangers: Ds. C. van Duinen, Ds. I. Zuurmond; ouderling

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 24 juni 2018 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 24 juni 2018 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 24 juni 2018 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Jobsteen in Skeikh Sa`ad, Syrië voorganger orgel : ds. Marjo C.A. Korpel : Guus Korpershoek 2

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Jeremia, Michelangelo, Fresco, 1511, Sixtijnse Kapel voorganger orgel : ds. Guus A.V. Fröberg

Nadere informatie

Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september de tweede zondag van de herfst -

Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september de tweede zondag van de herfst - Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september 2018 - de tweede zondag van de herfst - Dienst waarin Iet Bouwsma zal worden bevestigd tot pastoraal-ouderling en we afscheid nemen van ouderling Kees

Nadere informatie

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014 DUINZICHTKERK zondag 14 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. Stiemer; ouderling van dienst: Mevr G.J. Wubs-Postma; diaken van dienst: Mevr. H.J. Laméris-van den Berg; organist:

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST EN PROGRAMMA

ORDE VAN DIENST EN PROGRAMMA Deel je leven Protestantse Gemeente Nuenen ORDE VAN DIENST EN PROGRAMMA voor zondag 11 september 2016 Startzondag, bij Karin en Karel van der Grinten Thema: Deel je leven Voorgangers: Pieter Flach en Christien

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 6 augustus 2017 kleur: groen Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. M.A. de Hoog, Doorn Organist:

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 16 september 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: Ds. P. Verbaan, Ermelo Organist: mevr.

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 6 februari 2011

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 6 februari 2011 Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 6 februari 2011 voorganger ds Joost Röselaers met medewerking van Marjolijn van Heemstra organist Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel Heinrich Scheidemann,

Nadere informatie

Jouw hand mijn glimlach

Jouw hand mijn glimlach Jouw hand mijn glimlach Oecumenische viering: Week van Gebed voor de eenheid zondag 22 januari 2017 Sint Catharijnekerk Welkom: (allen gaan staan indien mogelijk) Openingslied: "U die mij kent" (melodie:

Nadere informatie

Zondag 8 mei 2016 Wezenzondag Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost

Zondag 8 mei 2016 Wezenzondag Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Zondag 8 mei 2016 Wezenzondag Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Voorganger Organist : ds. Guus A.V. Fröberg : Kees van den Berg Iedereen kan elke zondag voorafgaande aan of na de dienst een lichtje

Nadere informatie

PGSchagen 18 september Thema: De gelijkenis van de onrechtvaardige rentmeester

PGSchagen 18 september Thema: De gelijkenis van de onrechtvaardige rentmeester PGSchagen 18 september 2016 Voorganger Dhr. J. Prij Jr, Organist Hanneke Muntjewerf Lector Janny de Visser, Koster Evert Meijer, Gastvrouw Nel Dantuma Thema: De gelijkenis van de onrechtvaardige rentmeester

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

Ontmoeting Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in t Loughoes met koffie/thee/limonade.

Ontmoeting Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in t Loughoes met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 14 april 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: dhr. Bert Broers Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno Medendorp

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken VOORAF: vioolduetten DUINZICHTKERK, zondag 7 oktober 2018 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout ISRAËLZONDAG, thema: JERUZALEM Voorganger: ds. J. C. (Casper) van Dongen Ouderling van dienst: Victor van Bijlert

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 15 juni 2014

DUINZICHTKERK zondag 15 juni 2014 DUINZICHTKERK zondag 15 juni 2014 orgelspel DE INTREDE - de klok wordt geluid - stilte, ruimte voor gebed in kerk en consistorie - de dienstdoende ambtsdragers komen de kerk binnen - woord van welkom Orgelspel

Nadere informatie

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur Liturgie van zondag 24 februari 2019 in de Hervormde Dorpskerk Aanvang 14.30 uur Zing allemaal en maak muziek! De dienst wordt geleid door dominee David ten Voorde. Muzikale medewerking wordt verleend

Nadere informatie

ZOEKEN.EN VINDEN! Liturgie voor de aangepaste dienst. op zondag 5 mei om uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden

ZOEKEN.EN VINDEN! Liturgie voor de aangepaste dienst. op zondag 5 mei om uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden ZOEKEN.EN VINDEN! Liturgie voor de aangepaste dienst op zondag 5 mei om 15.00 uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden Voorganger: Ouderling van dienst: Muzikale begeleiding: ds. de Graaf, Heerde Arjan van

Nadere informatie

SPIEGELTJE, SPIEGELTJE

SPIEGELTJE, SPIEGELTJE DIENST MET JONG EN OUD ORDE VAN DIENST ZONDAG 19 MEI 2019 OM 10.00 UUR IN DE DORPSKERK TE SCHOONEBEEK THEMA: SPIEGELTJE, SPIEGELTJE MEDE VOORBEREID DOOR DE GROEPEN VAN DUBBELDATE, NEXT LEVEL EN RELOAD

Nadere informatie

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus Zondag 27 september Markus 9, 30-37 Overdenking Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus 1) Ongemakkelijk gevoel Ik kreeg een beetje een ongemakkelijk gevoel toen ik dat gedeelte

Nadere informatie

Bemoediging en gebed van toenadering:

Bemoediging en gebed van toenadering: VREDESKAPEL zondag 6 oktober 2013 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds. C. van Duinen; ouderling van dienst V. van Bijlert ; diaken van dienst Th. Smit; organist Roelfien Folkersma. M.m.v.

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE CASTRICUM DORPSKERK LITURGIE

PROTESTANTSE GEMEENTE CASTRICUM DORPSKERK LITURGIE PROTESTANTSE GEMEENTE CASTRICUM DORPSKERK LITURGIE zondag 27 januari 2019 Dorpskerk, Castricum Psalmen, een huis om in te wonen. Brief aan de kerkgangers. Welkom in deze kerkdienst, klein en groot, jong

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 3 februari 2019 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Dirksland

Hervormde Gemeente te Dirksland Hervormde Gemeente te Dirksland Beste leden van de Hervormde Gemeente van Dirksland, We maken deel uit van een gemeente, dit verbindt ons met elkaar en inspireert ons. We verblijden en steunen elkaar in

Nadere informatie

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is.

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is. BELEIDSPLAN NISSE EN S-HEER ABTSKERKE herziening beleidsplan 6 mei 2014 VOORAF: Dit beleidsplan is vooral een beschrijving van wat we als gemeenten doen en in ieder geval zo willen houden. Dat is niet

Nadere informatie

Kracht en liefde worden ons gegeven

Kracht en liefde worden ons gegeven Liturgie voor het ochtendgebed op zondag 31 december 2017 Kracht en liefde worden ons gegeven Lezers: Organiste : Ontvangst Annemarie Voorbraak Wijnand Kramer Jan Prij Hanneke Muntjewerf Ineke van der

Nadere informatie

november 2017 Protestantse Gemeente Zoetermeer Protestantse wijkgemeenten Pelgrimskerk & De Regenboog

november 2017 Protestantse Gemeente Zoetermeer Protestantse wijkgemeenten Pelgrimskerk & De Regenboog november 2017 Protestantse Gemeente Zoetermeer Protestantse wijkgemeenten Pelgrimskerk & De Regenboog Heer, maak van mij een instrument van uw vrede. Laat mij waar haat is, liefde inbrengen; waar wonden

Nadere informatie

Gebeden voor jongeren

Gebeden voor jongeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebeden voor jongeren... 2 Gebed van het licht... 2 Mijn leven tot een licht... 2 Gebed voor sterke benen... 2 Dankgebed... 3 Gebed van Franciscus... 3 Dankgebed als je

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST OPGANG. Pelgrimskerk Amsterdam Protestantse wijkgemeente Buitenveldert 28 april orgelspel aansteken van de kaarsen stilte

ORDE VAN DIENST OPGANG. Pelgrimskerk Amsterdam Protestantse wijkgemeente Buitenveldert 28 april orgelspel aansteken van de kaarsen stilte ORDE VAN DIENST Pelgrimskerk Amsterdam Protestantse wijkgemeente Buitenveldert 28 april 2019 OPGANG orgelspel aansteken van de kaarsen stilte bemoediging: o Onze hulp is in de Naam van de Heer, a die hemel

Nadere informatie

De draden blijven... We blijven verbonden met elkaar

De draden blijven... We blijven verbonden met elkaar 7e zondag van de herfst, in het licht van Allerheiligen Protestantse wijkgemeente De Drieklank, locatie De Ontmoeting Kloosterveen 4 november 2018, 10.00 uur kleur: wit De draden blijven... In deze dienst

Nadere informatie