Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee"

Transcriptie

1 Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Mei - juni 2015

2 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk aan Zee ~ hvh09@yahoo.com Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949 CC Wijk aan Zee ~ jvanwieren@live.nl B. van den Berg (diaken) Creutzberglaan 20 b, 1943 NP Wijk aan Duin ~ bertilvandenberg@hotmail.com M. Lindeman (ouderling-kerkrentmeester) Zeestraat 99, 1942 AL Wijk aan Duin ~ ml@mlindeman.nl Consistorie tel Bankrekeningen - Preekbeurtenfonds rekeningnummer NL30INGB t.n.v. PBF Dorpskerk Wijk aan Zee - Wijkkas rekeningnummer NL44INGB t.n.v. Wijkkas Dorpskerk Wijk aan Zee - Onderhoudsfonds & restauratie orgel rekeningnummer NL45INGB t.n.v. Vrienden der Kerk te Wijk aan Zee. Inleveren kopij voor Wijkberichten juli-augustus 2015 vóór 25 juni via: ml@mlindeman.nl

3 Welkom 3 mei, uur. Ds. S. Schippers te Sumar. 4 mei, uur Oecumenische Herdenking, Pater R. Putman en drs. M. Lindeman 14 mei uur Hemelvaart, Oec tentdienst op de Dorpsweide 17 mei, uur Ds. S. Zitman te Epe. 24 mei, 9.30 uur. Pinksteren, Oec. dienst in de St. Odulphuskerk. Mevr. K. Kint en drs. M. Lindeman 31 mei, uur Ds. G. van Doornik te Maassluis. 7 juni, uur Ds. S.L.S. de Vries te Schalkwijk (Utr.) 21 juni, uur Ds. B. J. Stobbelaar te Driehuis. in onze Kerk!

4 Rondom de Diensten. Op 3 mei komen we samen om te luisteren naar ds. S. Schippers uit Sumar. Meestal luisteren we naar hem als hij achter het orgel zit, maar dan vergeten we dat hij predikant is. Deze zondag zal hij ons voorgaan in de dienst maar, wie weet, kruipt hij na de dienst nog wel even achter het orgel? De dag erna komen we om uur bijeen voor een korte herdenkingsdienst voorafgaande aan de jaarlijkse Dodenherdenking. 14 mei is het Hemelvaart, dan zullen we met elkaar op een andere dan gebruikelijke plaats samenkomen: de tent op de Dorpsweide. Het is meestal een zeer drukbezochte viering met bezoekers uit alle streken en denominaties. Op 17 mei komt de oud-predikant van Heemskerk, Ds. B. Zitman naar Wijk aan Zee. Het is een zeer gewaardeerde gastpredikant die we maar eens per jaar zien en horen. Des te meer reden om erbij te zijn! Dan volgt het hoogfeest van Pinksteren. Zoals elk jaar komen we dan in oecumenisch verband samen om onze zorgen te delen over de gescheidenheid van onze kerken die toch zoveel gemeen hebben! Dit jaar is de dienst in de Odulphuskerk en begint dus om 9.30 uur.

5 We besluiten deze drukke meimaand op de 31 ste als Ds. Van Doornik uit Maassluis naar onze contreien komt. Juni starten we met misschien wel de meest bijzonder gastpredikant die we hebben: de bekende theoloog/dichter ds Sytze de Vries. Het is altijd verrassend om te horen welke onverwachte draai hij aan het Woord weet te geven! Op 21 juni, St. Jansdag, besluiten we de junimaand met ds. Stobbelaar uit Driehuis. Inmiddels kunnen we hem een goede bekende van onze kerk noemen. Pasen Wat was het een bijzondere Paasdienst dit jaar! Een volle kerk met zo n 80 bezoekers, bloemen en versieringen, zilveren kandelaars, zang van het koor, Evert en Sebastiaan achter het orgel en onze oud-predikant ds Bellwinkel als voorganger. We namen na deze dienst afscheid van onze organist Evert van Leersum die na het bereiken van de 80-jarige leeftijd een punt zette achter zijn organisten carrière die in onze kerk bijna 40 jaar duurde. Het werd een feest dat ons lang zal heugen!

6 Een gedicht voor Pasen Een foto van de Opgestane is overbelicht. Eerder was het rolletje al zoekgeraakt maar weer gevonden met dit resultaat. Ik staar ernaar en zoek een gezicht. Het is er niet. Dan hoor ik een stem: mijn licht is niet meer op mijn gelaat maar op dat van de ander die naast je gaat Anne W. Vlieger

7 Giften In de afgelopen maand kregen we weer een behoorlijk aantal giften binnen voor onze plaatselijke kerk: - voor het Preekbeurtenfonds: , ,50 - voor de Wijkkas: 17, voor de Vrienden der Kerk: (Onderhoud en orgel) 17, ,50 Hartelijke dank voor uw steun!. Koffierooster Mevr. Geudeke als hoofd van het Koffieteam, geholpen door: Truus Cupido 17-05: Cox Bekker Leida van Leersum Truus Cupido Cox Bekker Gebed. Als alles stormt in ons leven, als alles overhoop gehaald wordt wat zeker en veilig leek, wees dan onze rots in de branding, geef ons beschutting tegen de harde wind: een plek om op adem te komen. (uit de scheurkalender van moeder Houtwipper)

8 Lampje. Als de ouderling van dienst de mededelingen in de kerk heeft gedaan en terugkeert in de consistoriekamer, roepen wij daar in koor: lampje! Vervolgens wordt er op de deurpost een schakelaartje overgehaald en gaat er in de kerk, boven de deur naar de consistorie, een lampje branden. Dit lichtje is de aanduiding dat in de consistorie het consistoriegebed door de kerkenraad gebeden wordt: het formele begin van de kerkdienst. De kerkgangers zagen vroeger het aangaan van het lichtje als signaal om op te staan en zelf ter voorbereiding ook in gebed te gaan. In de loop van de tijd is deze gewoonte versleten en nu staan we pas op bij de intrede van de voorganger en de kerkenraad. Het is een misverstand te denken dat u opstaat voor de dominee en de kerkenraad: we zijn opgestaan omdat de dienst begint! Wel is het de bedoeling dat bij het aan gaan van het lampje het stil is in de kerk: we zijn ons vanaf dat moment aan het voorbereiden op de dienst. Boven het lampje zit een tweede fitting: daar zat vroeger een tweede lampje in: rood Dit betekende dat de banken waar plaatsgeld voor was betaald en waar een naamplaatje op zat, vrijgehouden moesten worden. Pas vijf minuten voor aanvang ging dit lampje uit en konden deze plaatsen worden ingenomen door de wachtenden achter in de kerk.. Kwam de eigenaar op het laatste moment toch nog opdagen, dan kon je natuurlijk alsnog opkrassen naar het balcon Wie Jezus wil volgen, moet Hem ook voor laten gaan. (uit de scheurkalender van moeder Houtwipper)

9 PINKSTEREN 2015 Op zondag 24 mei wordt het Hoogfeest van Pinksteren weer oecumenisch gevierd in Wijk aan Zee. Een traditie die al vanaf 1998 in ere wordt gehouden. Titel van deze agapèviering is dit jaar Vuur van het begin. Samen breken en delen we in de verwachting dat het vuur van de Geest des Heren brandend kan worden gehouden in een tijd van geweld en tegenstelling veroorzaakt door mensen die geen ruimte gunnen aan anderen om hun geloof te beleven. Plaats van samenkomst is dit jaar de St. Odulphuskerk, aanvang 9.30 uur. Er wordt voorgegaan door pastor Kiki Kint en dhr. Marcel Lindeman. Het koor van de beide geloofsgemeenschappen zorgt voor de muzikale begeleiding met dirigent Piet de Reuver. U bent van harte welkom. Oecumenisch beraad gezamenlijke kerken Wijk aan Zee 70 jaar vrij! Op 3 mei is er na de kerkdienst een speciaal herdenkingsprogramma voor het feest van 70 jaar Vrij! in de Dorpskerk Om uur inloop met koffie gevolgd om uur door de officiële opening door wethouder mevr. Van Weel. Een kwartier later worden er vrijheidsliederen gezongen door leerlingen van basisschool De Vrijheit met 'het Alkmaars Straatorkest' Vanaf uur wordt de film Vrijheid van Jan van der Land vertoond, waarna om ongeveer uur de presentatie van het boek ʻ70 jaar Vrij! ʼ door Aart Hiemstra wordt verzorgd. Rond uur start Ab Winkel met De Zinkende Bunkers, afgewisseld met gedichten van Joris Brussel, Maxim Aafjes en stadsdichter Natasja Vermoten. Om uur starten de wandelingen vanaf het Julianaplein Rondje Wijk aan Zee met bezoek aan de bunkers en de Dorpswandeling met oorlogsherinneringen. Ook een Zee van Staal staat in het teken van oorlog en vrede en is van uur tot uur te bezoeken. DODENHERDENKING MAANDAG 4 MEI. In 2015 viert Nederland dat het zeventig jaar geleden werd bevrijd van de Duitse en Japanse onderdrukking.

10 Tegelijkertijd lijkt de wereld in brand te staan, zijn oorlog en grootschalig geweld aan de orde van de dag. Vrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft deze uitspraak als jaarthema gekozen. In ons dorp sluiten we daar bij aan. Om uur is er een korte herdenkingsdienst met als titel Ziende Blind in de oude Dorpskerk aan het Julianaplein. In de dienst wordt voorgegaan door pastoor Roland Putman en drs. Marcel Lindeman. Muzikale medewerking is er van het koor uit beide geloofsgemeenschappen olv Piet de Reuver. Om vangt de stille tocht aan op het naastgelegen kerkhof langs het graf van de onbekende oorlogsvlieger. Daarna gaan we verder via de De Zwaanstraat naar het monument bij strandopgang. Daar is een korte toespraak rond het feit dat wij 70 jaar geleden werden bevrijd. Er zullen kransen worden gelegd door vertegenwoordigers van het gemeentebestuur, organisaties en dorpsgenoten. Leerlingen van basisschool De Vrijheit zullen gedichten lezen waarna 2 minuten stilte zullen worden afgesloten met het Wilhelmus. De muzikale omlijsting wordt dit jaar verzorgd door Dockside. Na afloop is er in de RK pastorie gelegenheid om bij een kopje koffie of thee nog na te praten. Tentviering op Hemelvaartsdag Op donderdag 14 mei, Hemelvaartsdag, is er de traditionele oecumenische viering in de feesttent van het Meifestival op de Dorpsweide in Wijk aan Zee. Het thema van de viering is: Zwaarden worden ploegscharen. Het sluit aan bij de herdenking van 70 jaar bevrijding. Vrijheid is een broos bezit en moet telkens weer opnieuw inhoud worden gegeven. De tentviering wordt muzikaal opgeluisterd door de gezamenlijke kerkkoren van Wijk aan Zee, het Wijk aan Zee s Collectief WAZCO en de Muziekkapel van het Leger des Heils Kennemerland. Voorganger is Pater Roland Putman, bijgestaan door vertegenwoordigers van diverse kerken. De viering begint om 10 uur en iedereen is van harte welkom!

11 In Memoriam 1 Op 11 april overleed ons gemeentelid mevr. Pieternella Adriana Verhagen-Fossen. Tientallen jaren lang waren zij en haar man trouwe bezoekers van de Dorpskerk. Tot voor enige jaren woonden zij aan de Koude Horn in Beverwijk. Toen haar man overleed, was zij niet meer in staat zelfstandig te blijven wonen en verhuisde zij naar een verzorgingshuis in Heiloo, dicht bij haar dochter. Langzamerhand versluierde haar geest steeds verder en namen haar lichamelijke krachten af. Na een dankdienst in onze Dorpskerk is zij op Duinrust bij haar man begraven. Mevrouw Verhagen werd 97 jaar oud. Wij wensen haar nabestaanden Gods nabijheid toe bij het verwerken van dit verlies. In memoriam 2 We kregen bericht dat op 22 maart ons oud-gemeentelid mevrouw Frederika Bernardina Gorlee-Bouhuijs is oveleden. De heer en mevr. Gorlee waren tot hun verhuizing naar Den Haag jarenlang trouwe bezoekers van onze kerk. Riek Gorlee is 95 jaar oud geworden en op 28 maart op Duinrust begraven. Lintjes! Binnen onze gemeente zijn weer lintjes uitgedeeld! Op 24 april werden de voorzitter van de kerkenraad Jan Kramer en onze plaatselijke diaken Bertil van den Berg benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau, ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van de Koning. Beiden zijn in een periode van rond de 30 jaar als vrijwilliger actief geweest in (o.a.) het kerkenwerk. Proficiat! Walvisvaarders Op zaterdag 9 mei wordt er om uur in onze kerk een boek gepresenteerd over de 18 e eeuwse Wijk aan Zeese walvisvaarders

12 Gerrit en Jan Bol. Onze dorpsgenote Marjan Procee heeft zich verdiept in deze vooraanstaande familie die ook in de kerkenraad een prominente rol heeft gespeeld. Het is een boeiend verhaal geworden waarin naast de vele verre reizen van deze mannen ook het dagelijks leven in de 18 e eeuw aan de orde komt. Een leuk beeld van ons dorpje in vroeger tijden! De presentatie is vrij toegankelijk. Stembeurt. Eens per jaar wordt het orgel in de kerk gestemd. Dat gebeurt al bijna 20 jaar door orgelbouwer Rinze Witteveen uit t Loo-Oldenbroek. Hij verrichtte veel werk bij de restauratie in 2011 en heeft ons orgel in onderhoud. Bij het stemmen wordt met een elektrische toongenerator de juiste toonhoogte vastgesteld voor het centrale register octaaf 4 in het hoofdwerk. Daarna worden alle pijpen gelijkgestemd met dit register. Bijna ieder pijp wordt gestemd als dat nodig is, dus met de ongeveer 600 pijpen die er in de 12 registers van ons orgel staan, is hij wel een halve dag bezig. Ik mag dan voor één keer per jaar achter de klavieren zitten en netjes de gewenste toetsen aanslaan. Zaterdag 16 april was het weer zover en de Oude Dame in onze kerk klinkt weer als een vers gestemd orgel!

Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten Pasen. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten Pasen. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten Pasen Dorpskerk Wijk aan Zee April 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk

Nadere informatie

Jaargang 30, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 30, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 30, nummer 2. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee maart - april 2018 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75,

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 3. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Mei - juni 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 1. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Januari - februari 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM

Nadere informatie

Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2015 Kerstnummer

Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2015 Kerstnummer Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2015 Kerstnummer Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 7. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 7. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee november 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk aan

Nadere informatie

Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2014 Kerstnummer

Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2014 Kerstnummer Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2014 Kerstnummer Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 6. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee November 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 6. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee November 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 2. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee maart 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk aan Zee

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 3. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Mei - juni 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949

Nadere informatie

Jaargang 30, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 30, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 30, nummer 5. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee September- oktober 2018 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 26, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 26, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 26, nummer 6. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee november 2014 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk aan

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2016 Kerstnummer

Jaargang 28, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2016 Kerstnummer Jaargang 28, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2016 Kerstnummer Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 6. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee September - oktober 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 1. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Januari - februari 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM

Nadere informatie

Jaargang 30, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 30, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 30, nummer 3. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee mei - juni 2018 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949

Nadere informatie

Jaargang 30, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 30, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 30, nummer 1. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Januari - februari 2018 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 2. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Maart - april 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75,

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 2. Wijkberichten Pasen. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 2. Wijkberichten Pasen. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 2. Wijkberichten Pasen Dorpskerk Wijk aan Zee Maart - april 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 30, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 30, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 30, nummer 4. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Juli - augustus 2018 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75,

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 5. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Juli - augustus 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk

Nadere informatie

Jaargang 31, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 31, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 31, nummer 1. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Januari - februari 2019 Illustratie voorkant: Wijk aan Zee geschilderd door Franciscus Andreas Milatz. Hij werd geboren op 8 maart 1764 te Haarlem

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 1. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Januari - februari 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 5. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee september - oktober 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2017 Kerstnummer

Jaargang 29, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2017 Kerstnummer Jaargang 29, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2017 Kerstnummer Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Zondag 8 mei 2016 Wezenzondag Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost

Zondag 8 mei 2016 Wezenzondag Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Zondag 8 mei 2016 Wezenzondag Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Voorganger Organist : ds. Guus A.V. Fröberg : Kees van den Berg Iedereen kan elke zondag voorafgaande aan of na de dienst een lichtje

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018

Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018 Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018 Lichtbron-inspiratie In een aantal gespreksgroepen is na de Pasen het verhaal van Tomas behandeld. Zijn (on)geloof en twijfels helpen ons in onze twijfels.

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 28 april 2019 kleur: wit Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. ds. M.A. de Hoog, Doorn Organist:

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Bij de dienst Vanmorgen vertelt het evangelie van Lucas over de ontmoeting vol Geestdrift tussen twee vrouwen:

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 2 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 9 december 2018-2 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees-Jan Antuma Diaken:

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 4. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Juli - augustus 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75,

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 3 juni 2018 kleur: groen Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel Organist:

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 11 november 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Jaargang 37 Uitgave juni. Protestantse Gemeente van Rijnwaarden

Jaargang 37 Uitgave juni. Protestantse Gemeente van Rijnwaarden k Jaargang 37 Uitgave juni Protestantse Gemeente van Rijnwaarden Informatie Protestantse Gemeente van Rijnwaarden Postadres : Markt 15, 6915 AH, Lobith Scriba : Mevr. T. Edink, Dahliastraat 14, 6915 SV,

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 18 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. L. Giethoorn Groningen Ouderling: Dorinda Hijszeler Diaken: Jan

Nadere informatie

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde Zo blijven dan geloof, hoop en liefde 1 Kor. 13, vers 13a DUINZICHTKERK zondag 23 november 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst L. Fijn van Draat;

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 4. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Juli - augustus 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75,

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 9 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Dorinda Hijszeler Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent Zondagsbrief voor zondag 23 december 2018-4 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken:

Nadere informatie

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds B. Bootsma; ouderling van dienst: Mw. R.Tj. Steinvoort-de Groot; diaken van dienst: Mevr. W. de Vlieger-Moll, organist Gert Boersma Derde

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 25 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst zal Erna Dros bevestigd worden als ouderling. We zullen als gemeente afscheid nemen van de vorige ouderling/voorzitter

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Neely Kok : Guus Korpershoek De kaarsen worden aangestoken Wij bereiden

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 21 juli 2019 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 21 juli 2019 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 21 juli 2019 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger : ds. Mark Verrips, s-gravenzande orgel : Guus Korpershoek Iedereen kan elke zondag voorafgaande

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 5. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee September- oktober 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Collecten: De eerste collecte is bestemd voor diaconie kerstpakketten actie. De tweede collecte is bestemd voor in stand houden van de eredienst.

Collecten: De eerste collecte is bestemd voor diaconie kerstpakketten actie. De tweede collecte is bestemd voor in stand houden van de eredienst. Zondagsbrief voor zondag 17 december 2017-3 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken:

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Duinzichtkerk zondag 24 februari 2013 Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk deze zondagmorgen voorgangers: Ds. C. van Duinen, Ds. I. Zuurmond; ouderling

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 30 december 2018 in de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 30 december 2018 in de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 30 december 2018 in de Bethelkerk voorganger : Ds. Guus A.V. Fröberg organist : Hans Treurniet Iedereen kan elke zondag voorafgaande aan of na de dienst een lichtje

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken DUINZICHTKERK, zondag 26 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. N. van Dorp s-gravenhage Ouderling van dienst: Gerrit van Straalen Diaken van dienst: Anne-Helene Borgts Organist:

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst: G. Wubs; diaken van dienst: P. Kuipers, organist Gert Boersma Eerste zondag van de Advent 30 november

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 8 september 2019 Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten van deze zondag

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied: Psalm 24: 1, 2 en 3

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied: Psalm 24: 1, 2 en 3 DUINZICHTKERK, zondag 14 april 2019 Palmzondag Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Chris Schreuder Maassluis Ouderling van dienst: Monique de Kruijf Diaken van dienst: Anne-Helene Borgts

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 29 oktober 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. D. Tieleman Groningen Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Tineke

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 16 september 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: Ds. P. Verbaan, Ermelo Organist: mevr.

Nadere informatie

Zondagsbrief en Orde van Dienst. voor. Zondag 14 juli

Zondagsbrief en Orde van Dienst. voor. Zondag 14 juli Zondagsbrief en Orde van Dienst voor Zondag 14 juli Dorpskerk Eelde-Paterwolde Zondagsbrief voor zondag 14 juli 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden Voorganger: Ouderling:

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 voorganger: ds. Job Stein organist: Marion Röber lector: Nynke van Genderen - Hiemstra Klokgelui DIENST VAN HET SAMENKOMEN De allerkleinsten

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 24 juni 2018 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 24 juni 2018 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 24 juni 2018 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Jobsteen in Skeikh Sa`ad, Syrië voorganger orgel : ds. Marjo C.A. Korpel : Guus Korpershoek 2

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4 DUINZICHTKERK, zondag 20 januari 2019 2 e zondag van Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. J. Rinzema, Laren Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Willemien de Vlieger

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Dorpskerk Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur Zij raken niet vergeten die ons zijn voorgegaan. blijvend met ons verbonden. Namen, gedragen en geschrevenin de holte van

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 13 april 2014

Zondagsbrief voor zondag 13 april 2014 Zondagsbrief voor zondag 13 april 2014 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. L.O. Giethoorn, Groningen Ouderling: Hielle Tillema Diaken: Jan

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost

Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost (Protestantse Gemeente In wording) Ichthuskerk 21 juli 2019 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel Organist: dhr. Nico van Reenen Ouderling:

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

TWEEDE ZONDAG VAN PASEN 28 april 2019

TWEEDE ZONDAG VAN PASEN 28 april 2019 TWEEDE ZONDAG VAN PASEN 28 april 2019 Welkom INTREDE Intochtslied 287: 1, 2 en 5 'Rond het licht' (staande) Bemoediging en toenaderingsgebed o: Onze hulp is in de Naam van de HEER g: die hemel en aarde

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

7 juli uur. Thema: Ga in vrede

7 juli uur. Thema: Ga in vrede 7 juli 2019 9.30 uur Thema: Ga in vrede Tijdens deze dienst nemen Tim Nicolaas Gerrit van der Veen en Jochem Korjan Vink afscheid van de kinderverteldienst. Voorganger: ds. Gerdien Neels Organist: Hans

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Bemoediging en gebed van toenadering:

Bemoediging en gebed van toenadering: VREDESKAPEL zondag 6 oktober 2013 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds. C. van Duinen; ouderling van dienst V. van Bijlert ; diaken van dienst Th. Smit; organist Roelfien Folkersma. M.m.v.

Nadere informatie

MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN

MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN DUINZICHTKERK - STARTZONDAG zondag 21 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Van harte welkom in de Duinzichtkerk op startzondag. De activiteiten rond deze

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg 3 april 2016, Galluskerk

Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg 3 april 2016, Galluskerk Zondag Quasimodo geniti (als pasgeboren kinderen) Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg 3 april 2016, Galluskerk Orgelspel Stilte Om te beginnen De kaarsen worden aangestoken Gemeente gaat staan Zingen'

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Zingen: LB 213: 1, 2, 5 staande

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Zingen: LB 213: 1, 2, 5 staande DUINZICHTKERK, zondag 17 maart 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. S. H. Smits, s-gravenhage Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Izabella Hus Organist: Roelfien Folkersma

Nadere informatie

DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout

DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds. Corrie van Duinen; ouderling: Stan Butijn; diaken: Willemien de Vlieger; organist: Gert Boersma DE INTREDE - de

Nadere informatie

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 29 april 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 9.30 uur Voorganger: ds Adri van der Wal Met medewerking van de 4U-band o.l.v. André Kastelein 1 Intocht De kerkenraad komt

Nadere informatie

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 14 januari 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst wordt de maaltijd van de Heer gevierd. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van

Nadere informatie

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur Liturgie van zondag 24 februari 2019 in de Hervormde Dorpskerk Aanvang 14.30 uur Zing allemaal en maak muziek! De dienst wordt geleid door dominee David ten Voorde. Muzikale medewerking wordt verleend

Nadere informatie

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest Medewerkenden Voorganger: ds. Nico Riemersma Ouderling: Henk Valstar Diaken: Ineke Rhebergen Lector: Ada de

Nadere informatie

Zondag 29 juli 2018 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost

Zondag 29 juli 2018 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Zondag 29 juli 2018 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Voorganger Organist : ds. Guus A.V. Fröberg : Guus Korpershoek Iedereen kan elke zondag voorafgaande aan of na de dienst een lichtje aansteken in

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 10 september 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 20 mei 2018 Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: dhr. Bert Broers Ouderling: Erna Dros Diaken: Liesbeth Roelfsema

Nadere informatie

PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL. ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013

PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL. ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013 Voorganger: ouderling van dienst: diaken van dienst: organist: Ds. C. M. Schreuder;

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 10 februari 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Marike Hoekstra Diaken: Liesbeth

Nadere informatie

DUINZICHTKERK, zondag 17 februari 2019 Zesde zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Wijkgemeente Christus Triumfatorkerk

DUINZICHTKERK, zondag 17 februari 2019 Zesde zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Wijkgemeente Christus Triumfatorkerk DUINZICHTKERK, zondag 17 februari 2019 Zesde zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Wijkgemeente Christus Triumfatorkerk Voorganger: ds. Jaap van den Akker, Chris van Wieren, Jorine de

Nadere informatie

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst: V. van Bijlert; diaken van dienst: H.J. Laméris; organist: Gert Boersma Vierde zondag van de Advent

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST OPGANG. Pelgrimskerk Amsterdam Protestantse wijkgemeente Buitenveldert 28 april orgelspel aansteken van de kaarsen stilte

ORDE VAN DIENST OPGANG. Pelgrimskerk Amsterdam Protestantse wijkgemeente Buitenveldert 28 april orgelspel aansteken van de kaarsen stilte ORDE VAN DIENST Pelgrimskerk Amsterdam Protestantse wijkgemeente Buitenveldert 28 april 2019 OPGANG orgelspel aansteken van de kaarsen stilte bemoediging: o Onze hulp is in de Naam van de Heer, a die hemel

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 18 november 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan Menno Medendorp

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 30 september 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Bert Altena. Vries Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

VERLANGEN NAAR VREDE

VERLANGEN NAAR VREDE Eerste Advent 2016 samen met mensen met een verstandelijke beperking VERLANGEN NAAR VREDE Troon van vrede symbool van hoop Zij zullen hun zwaarden en speren laten smelten in vuur, en ze zullen er gereedschap

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de Dorpskerk van de Protestantse Gemeente Biggekerke/Meliskerke zondag 3 december Dienst van intrede

Hartelijk welkom in de Dorpskerk van de Protestantse Gemeente Biggekerke/Meliskerke zondag 3 december Dienst van intrede Hartelijk welkom in de Dorpskerk van de Protestantse Gemeente Biggekerke/Meliskerke zondag 3 december 2017 Aan de dienst werken mee: Voorganger: ds. Nicolette Vlaming Ouderling van dienst: Adrie van Sluijs

Nadere informatie

DUINZICHTKERK - zondag 12 november 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout

DUINZICHTKERK - zondag 12 november 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout DUINZICHTKERK - zondag 12 november 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout ouderling van dienst: Sam Boelens diaken van dienst: Izabella Hus orgel: Gert Boersma, fluit: Frans Willem Hogewind Deze dienst

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN Adam en Eva in het Paradijs Pieter Serwouters (1586-1657) In deze dienst zal de heilige doop bediend worden aan Josephine, dochter van Hedzer en Laura Uulders en zus van

Nadere informatie

Woord van welkom tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken

Woord van welkom tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken ORDE VAN DIENST PAASTIJD Duinzichtkerk 21 april 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Voorganger: ds. L.J. Ridderhof-Boon ouderling van dienst: Mevr. R.T. Steinvoort de Groot diaken

Nadere informatie

Woorddienst Voorgangers: Jan Haen en Aarnoud van der Deijl m.m.v. de zanggroep o.l.v. Marjolein Dijkstra, piano

Woorddienst Voorgangers: Jan Haen en Aarnoud van der Deijl m.m.v. de zanggroep o.l.v. Marjolein Dijkstra, piano Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst Zondag 12 maart 2017 Woorddienst Voorgangers: Jan Haen en Aarnoud van der Deijl m.m.v. de zanggroep o.l.v. Marjolein Dijkstra,

Nadere informatie

Gastvrouw: Anna Mihl Leiding kinderkerk: Rian Westmaas, Margreet Matter Gabriëlle Medendorp

Gastvrouw: Anna Mihl Leiding kinderkerk: Rian Westmaas, Margreet Matter Gabriëlle Medendorp Zondagsbrief voor zondag 24 maart 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Wichard Bouma

Nadere informatie

Dodenherdenking zaterdag 4 mei Bezinningsbijeenkomst. Grote Kerk, Noordstraat, Terneuzen

Dodenherdenking zaterdag 4 mei Bezinningsbijeenkomst. Grote Kerk, Noordstraat, Terneuzen Dodenherdenking zaterdag 4 mei 2013 Bezinningsbijeenkomst Grote Kerk, Noordstraat, Terneuzen voorafgaand aan de Stille Tocht en de plechtigheid bij het Monument Thema Vrijheid spreek je af Inleidende muziek

Nadere informatie

Orde van dienst voor feestelijke doopdienst op 9 oktober 2016

Orde van dienst voor feestelijke doopdienst op 9 oktober 2016 Orde van dienst voor feestelijke doopdienst op 9 oktober 2016 Thema: de kunst van loslaten en vertrouwen. In deze dienst dopen we: Lize Schep, dochter van Roel en Karina en zusje van Senn. en Sanne Visser,

Nadere informatie

Aan de dienst werken mee: Voorganger: ds. Nel van Doorn uit Middelburg Ouderling van dienst: Adrie van Sluijs Organist: Roel Sinke

Aan de dienst werken mee: Voorganger: ds. Nel van Doorn uit Middelburg Ouderling van dienst: Adrie van Sluijs Organist: Roel Sinke Hartelijk welkom in de Odulphuskerk Protestantse Gemeente Biggekerke/Meliskerke/Zoutelande zondag 19 november 2017 Familieviering Thema: Mijn zegen heb je! Aan de dienst werken mee: Voorganger: ds. Nel

Nadere informatie