GEBRUIKERSHANDLEIDING VENT-O-SYSTEM

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEBRUIKERSHANDLEIDING VENT-O-SYSTEM"

Transcriptie

1 GEBRUIKERSHANDLEIDING VENT-O-SYSTEM versie 3.4 januari 2009

2 INHOUD 1. WAT IS VENT-O-SYSTEM? Waarom ventileren? Waar bestaat VENT-O-SYSTEM uit? Elektronische zelfregelende roosters Mechanische afzuigunit Ventostaat Sensoren (optioneel) Personenschakelaar Ventilatieschakelaar Infrarood afstandsbediening DE VENTOSTAAT e keer activeren van de Ventostaat Wijzigen van een standaard ventilatieprogramma Kiezen voor een semi-automatisch programma Kiezen voor handbediening Aanmaken van een eigen programma Activeren van een eigen programma Wijzigen van een eigen programma Wissen van een eigen programma Activeren van een speciaal programma Instellingen Wijzigen van de tijd Klok en/of dag aanpassen Ledjes op de Roosters Timers instellen van schakelaars Timers van de roosters instellen ventilatie instellen De vakantietoets (Ventostaat) De zondagtoets (Ventostaat) De calamiteitentoets (Ventostaat)

3 2.12 Alarm DE VENTILATIEROOSTERS Signaallampjes op de ventilatieroosters aan/uit schakelen MECHANISCHE WANDSUSKASTEN DE INFRAROOD AFSTANDSBEDIENING DE PERSONENSCHAKELAAR DE VENTILATIESCHAKELAAR SENSORSTURING STORINGEN Storingstabel SYSTEEMMELDING ONDERHOUD Onderhoud ventilatieroosters type Bingo (min. 1 x per jaar) Onderhoud suskasten type Virgo (min. 1 x per jaar) Onderhoud mechanische wandsuskasten (min. 1 x per jaar) Onderhoud mechanische afzuigunit (1 x per jaar) Onderhoud sensor (1 x per jaar) Schoonmaken van de luchtstroomrichter (min. 1 x per jaar of bij systeemmelding) Onderhoud ventielen (min. 1 per jaar of bij systeemmelding) WETENSWAARDIGHEDEN EN VEELGESTELDE VRAGEN

4 1. WAT IS VENT-O-SYSTEM? Gefeliciteerd met de aanschaf van VENT-O-SYSTEM. Het ventilatiesysteem dat ervoor zorgt dat uw woning automatisch op een comfortabele manier geventileerd wordt met een minimum aan energieverlies. VENT-O-SYSTEM kan er voor zorgen dat uw woning wordt geventileerd zoals U dat wilt. U kunt ten alle tijden het systeem aan uw wensen aanpassen. Daarover leest u meer in deze handleiding. 1.1 WAAROM VENTILEREN? De thermische isolatie van woningen is de laatste decennia veel verbeterd. Een gevolg hiervan is dat woningen niet meer als voorheen "automatisch ventileren" door naden en kieren in de gevel. De vochtproductie in de woning als gevolg van menselijke aanwezigheid en activiteiten is echter onveranderd gebleven. Voor een gemiddeld gezin komt deze vochtproductie overeen met een emmer water van 10 liter per dag! Om dit vocht af te voeren is ventilatie noodzakelijk. Om voldoende ventilatie tot stand te brengen worden er meestal ventilatieopeningen in de gevel aangebracht waardoor de buitenlucht naar binnen kan stromen. Dit kunnen ventilatieroosters of klepraampjes zijn. Afvoer vanuit de woning geschiedt meestal mechanisch vanuit de natte ruimten zoals de keuken, badkamer en toilet. Dit principe van ventileren blijft bij VENT-O-SYSTEM gelijk. Het systeem wordt echter automatisch geregeld door een Ventostaat die u als bewoner zelf kunt programmeren. Om te ventileren is dus zowel luchttoevoer als luchtafvoer noodzakelijk. Een belangrijk voordeel van VENT-O-SYSTEM is dat het systeem automatisch de afvoer aanpast aan de toevoer. Als u meer ventilatie vraagt door bijvoorbeeld roosters te openen, zal de mechanische afzuigunit automatisch harder gaan draaien om de lucht ook af te voeren.

5 1.2 WAAR BESTAAT VENT-O-SYSTEM UIT? ELEKTRONISCHE ZELFREGELENDE ROOSTERS Deze roosters zijn ingebouwd in de gevel en zorgen ervoor dat er verse lucht de woning binnenkomt. De roosters regelen zelfstandig dat er niet meer lucht binnenkomt dan noodzakelijk is. Door de elektronische regeling zullen de roosters automatisch verder sluiten als het harder gaat waaien. Toevoer van lucht is ook mogelijk door toepassing van suskasten of mechanische wandsuskasten (zie ook hoofdstuk 4, blz. 40) MECHANISCHE AFZUIGUNIT Deze unit zuigt door middel van kanalen de lucht af uit de "natte ruimten" zoals de keuken badkamer en toilet en voert dit vervolgens af. De capaciteit wordt automatisch aangestuurd door de Ventostaat.

6 1.2.3 VENTOSTAAT Dit is de centrale regeling die het systeem bestuurt. De Ventostaat zorgt ervoor dat er vraaggestuurd kan worden geventileerd. Hiermee wordt bedoeld dat er alleen in ruimten wordt geventileerd waar u als bewoner aanwezig bent en met precies de juiste hoeveelheid ventilatie afgestemd op het aantal personen waarmee u aanwezig bent. Om dit te kunnen doen heeft de Ventostaat natuurlijk gegevens nodig over het gebruikerspatroon van uw woning. Hoe de Ventostaat geprogrammeerd kan worden leest u in hoofdstuk 2 De Ventostaat, blz SENSOREN (OPTIONEEL) Vent-O-System kan ook bestuurd worden door sensoren. Dit kunnen bijvoorbeeld CO 2 - of luchtkwaliteitsensoren zijn. In geval van sensorsturing wordt de vraag naar ventilatie dus niet door een ventilatieprogramma bepaald maar door metingen m.b.v. sensoren. Indien uw woning is voorzien van deze optie kunt u hoofdstuk 2.2 t/m 2.7 overslaan PERSONENSCHAKELAAR Met deze schakelaar -meestal geplaatst in de keuken- kunt u het ventilatiesysteem tijdelijk aan uw specifieke wensen aanpassen. Bijvoorbeeld wanneer u visite heeft of wanneer u gaat koken. Hoe u deze schakelaar bediend leest u verder in het hoofdstuk 6 "de personenschakelaar" blz 44.

7 1.2.6 VENTILATIESCHAKELAAR Met deze schakelaar kunt u het ventilatiesysteem tijdelijk naar een hogere capaciteit schakelen. Een ventilatieschakelaar kan bijvoorbeeld worden geplaatst in de badkamer. Hoe u deze schakelaar bediend leest u verder in het hoofdstuk 7 "de ventilatieschakelaar" blz INFRAROOD AFSTANDSBEDIENING Hiermee kunt u de roosters tijdelijk aan uw specifieke wens aanpassen. Hoe u dit kunt doen leest in hoofdstuk 5 De infrarood afstandsbediening blz 42. Afzuigkap Opm. Een motorloze afzuigkap in de keuken kan worden aangesloten op het mechanisch afzuigsysteem. Gebruik van een afzuigkap met motor raden wij af aangezien dit qua lucht toe- en afvoer een onbalans in de woning veroorzaakt met mogelijke nadelige effecten zoals tocht e.d. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw installateur.

8 2. DE VENTOSTAAT E KEER ACTIVEREN VAN DE VENTOSTAAT Steek de stekker in het stopcontact. Het systeem zal gaan initialiseren. Dit duurt enige tijd. U ziet vervolgens één van onderstaande weergaven in het display Of Maandag 16: 55 Programma SENSOR Status Wijzigen: druk op Maandag 16:55 Programma B42 Status Wijzigen: druk op Indien het display "programma SENSOR" aangeeft hoeft u verder niets te doen. Uw ventilatiesysteem wordt sensorgestuurd. Hoofdstuk 2.2 t/m 2.7 van deze handleiding zijn in dat geval niet van toepassing. U leest meer over sensorsturing in hoofdstuk 8, blz. 47. Indien de programmaweergave in het display begint met een A, B of C is de Ventostaat geprogrammeerd met een standaard ventilatieprogramma. Het eerste getal geeft het totaal aantal gezinsleden weer en het tweede getal het aantal gezinsleden wat op werkdagen overdag in huis aanwezig is. De instellingen van dit programma kunt u eenvoudig wijzigen. Hoe u dit doet leest u in hoofdstuk 2.2 "wijzigen van een standaard ventilatieprogramma" blz 9.

9 Met de keuze voor een "standaard ventilatieprogramma" bent u verzekerd van voldoende ventilatie in uw woning voor het aantal aanwezige gezinsleden. Er wordt geventileerd volgens gemiddelde gebruikerspatronen zoals onderstaand weergegeven. DAG EN TIJD Ma. t/m vr.08:00u - 17:00u Ma. t/m vr. 17:00u - 23:00u Za. en Zo. 08:00u - 23:00u Alle dagen 23.00u - 08:00 AANTAL PERSONEN WAARVOOR GEVENTILEERD WORDT PLUS LATIE Er wordt geventileerd voor het aantal personen waarvan is opgegeven dat ze op werkdagen overdag in huis aanwezig zijn. De meeste ventilatie wordt toegevoerd vanuit de woonkamer en keuken. Een klein gedeelte wordt toegevoerd vanuit de slaapkamers. Er wordt geventileerd voor het totaal aantal opgegeven gezinsleden. De meeste ventilatie wordt toegevoerd vanuit de woonkamer en keuken. Een klein gedeelte wordt toegevoerd vanuit de slaapkamers. Er wordt geventileerd voor het totaal aantal opgegeven gezinsleden. De meeste ventilatie wordt toegevoerd vanuit de slaapkamers. Een klein gedeelte wordt toegevoerd vanuit de woonkamer en keuken. Indien het globale gebruikerspatroon van uw woning hier naar uw mening niet aan voldoet of u wilt liever zelf bepalen wanneer en waar er wordt geventileerd, heeft u ook de mogelijkheid uw eigen ventilatieprogramma aan te maken. Per ruimte kunnen de tijden waarop gezinsleden daar aanwezig zijn worden geprogrammeerd. Hoe u uw eigen ventilatieprogramma kunt maken leest u in het hoofdstuk 2.3 "aanmaken van een eigen programma", blz. 15. Op het display verschijnen de dag en de tijd. Indien deze niet juist zijn kunt u in het hoofdstuk "Klok en/of dag aanpassen" blz. 27 lezen hoe u dit kunt instellen. VERLICHTING: Het display van de Ventostaat heeft verlichting. Door een willekeurige toets op de Ventostaat in te drukken wordt eerst de verlichting van het display aangeschakeld. De functies van de verschillende knoppen kunnen alleen met aangeschakelde verlichting worden geactiveerd.

10 2.2 WIJZIGEN VAN EEN STANDAARD VENTILATIEPROGRAMMA Maandag Programma Status Wijzigen: druk o 16:55 B42 p Indien de verlichting van het display niet brandt, kort een willekeurige toets indrukken om het display te activeren. Druk 2 seconden op de toets *********HOOFDMENU PROGRAMMA < - INSTELLINGEN - Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "PROGRAMMA" Druk op *********PROGRAMMA KIES PROGRAMMA < - EIGEN PROGRAMMA - Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "KIES PROGRAMMA" Druk op **KIES PROGRAMMA** Type [ standaard ] gebruik pijl toetsen Kies met de menutoetsen 5 ;6 [standaard] Druk op **KIES PROGRAMMA** Type [ standaard ] Aantal Personen [4] gebruik pijl toet sen + - aantal bewoners (bijvoorbeeld.4) Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 het aantal bewoners waar uw gezin uit bestaat. U kunt kiezen tot maximaal 9 personen. Druk op

11 **KIES PROGRAMMA** Type [ standaard ] Aantal Overdag [ 2] gebruik pijl toetsen + - aantal overdag aanwezig. ma-vr (bijvoorbeeld.2) Maandag 16:55 Programma B42 Status Wijzigen: druk op Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 het aantal gezinsleden dat op werkdagen (ma-vr) overdag in huis aanwezig zijn. Druk op Het programma is nu gewijzigd. Met de keuze voor een "standaard ventilatieprogramma" bent u verzekerd van voldoende ventilatie in uw woning voor het aantal aanwezige gezinsleden. Er wordt geventileerd volgens gemiddelde gebruikerspatronen. (zie pag. 8) Indien het gebruikerspatroon van uw woning hier naar uw mening niet aan voldoet of u wilt liever zelf bepalen wanneer en waar er wordt geventileerd, heeft u ook de mogelijkheid uw eigen ventilatieprogramma aan te maken. Per ruimte kunnen de tijden waarop gezinsleden daar aanwezig zijn worden geprogrammeerd. Hoe u uw eigen ventilatieprogramma kunt aanmaken leest u in het hoofdstuk 2.3 "aanmaken van een eigen programma", blz. 15.

12 2.2.1 KIEZEN VOOR EEN SEMI-AUTOMATISCH PROGRAMMA Indien u liever niet heeft dat uw woning continu automatisch wordt geventileerd kunt u kiezen voor een semi-automatisch ventilatieprogramma. Als dit programma is geactiveerd gebeurt er niets automatisch, maar staat het systeem in een stand-by stand. Pas wanneer u de roosters handmatig opent met de infrarood afstandsbediening of u bedient één van de schakelaars zal het systeem geactiveerd worden. Als u één of meerdere ventilatieroosters opent zal de ventilatiecapaciteit hiervan door de mechanische afzuiginstallatie worden afgevoerd. Door het openen van roosters zal dus de afzuiginstallatie harder gaan draaien. Andersom functioneert dit ook. Indien u de mechanische afzuiging op een hogere stand zet door bijvoorbeeld te kiezen voor de kookstand, zal het systeem automatisch één of meerdere roosters openen om voor voldoende luchttoevoer te zorgen. In het semiautomatisch programma zorgt het systeem dus wel voor een goede balans tussen toe en afvoer, maar moet u handmatig bepalen wanneer en waar u wilt ventileren. Maandag 16:55 Programma B42 Status Wijzigen: druk op Indien de verlichting van het display niet brandt, kort een willekeurige toets indrukken om het display te activeren. Druk 2 seconden op de toets *********HOOFDMENU PROGRAMMA < - INSTELLINGEN - Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "PROGRAMMA" Druk op *********PROGRAMMA KIES PROGRAMMA < - EIGEN PROGRAMMA - Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "KIES PROGRAMMA" Druk op

13 **KIES PROGRAMMA** Type [ standaard ] gebruik pijl toetsen Kies met de menutoetsen 5 ;6 [standaard] Druk op **KIES PROGRAMMA** Type [ standaard ] Aantal Personen [0] gebruik pijl toetsen Maandag 16:55 Programma A00 Status Wijzigen: druk op Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 0 personen Druk op Het programma is nu gewijzigd. Indien u volgens een vast gebruikerspatroon uw woning wilt ventileren heeft u ook de mogelijkheid uw eigen ventilatieprogramma aan te maken. Per ruimte kunnen de tijden waarop gezinsleden daar aanwezig zijn worden geprogrammeerd. Hoe u uw eigen ventilatieprogramma kunt aanmaken leest u in het hoofdstuk 2.3 "aanmaken van een eigen programma", blz. 15.

14 2.2.2 KIEZEN VOOR HANDBEDIENING Indien u (tijdelijk) geen gebruik wilt maken van de automatische functies van het systeem, kunt u kiezen voor handbediening. U kunt in dit programma de roosters en de mechanische afzuiginstallatie onafhankelijk van elkaar bedienen. Automatisch gebeurt er niets. Indien u bijvoorbeeld gebruik maakt van de kookstand zal bij het activeren van deze functie wel de afzuiginstallatie naar de maximum stand gaan, maar worden er geen ventilatieroosters automatisch geopend voor voldoende luchttoevoer. Hier zult u handmatig zelf voor moeten zorgen door bijvoorbeeld het openen van een raam of ventilatierooster(s). Maandag 16: 55 Programma B Status Wijzigen: druk op 42 Indien de verlichting van het display niet brandt, kort een willekeurige toets indrukken om het display te activeren. Druk 2 seconden op de toets *********HOOFDMENU PROGRAMMA < - INSTELLINGEN - Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "PROGRAMMA" Druk op *********PROGRAMMA KIES PROGRAMMA < - EIGEN PROGRAMMA - Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "KIES PROGRAMMA" Druk op

15 **KIES PROGRAMMA** Type [ handmatig ] gebruik pijl toetsen Kies met de menutoetsen 5 ;6 [handmatig] Druk op Maandag 16: 55 Programma Handmatig Status Wijzigen: druk op Het programma is nu gewijzigd. Indien u volgens een vast gebruikerspatroon uw woning wilt ventileren heeft u ook de mogelijkheid uw eigen ventilatieprogramma aan te maken. Per ruimte kunnen de tijden waarop gezinsleden daar aanwezig zijn worden geprogrammeerd. Hoe u uw eigen ventilatieprogramma kunt aanmaken leest u in het hoofdstuk 2.3 "aanmaken van een eigen programma", blz. 15.

16 2.3 AANMAKEN VAN EEN EIGEN PROGRAMMA In dit hoofdstuk leest u hoe u zelf een ventilatieprogramma kunt aanmaken. Met een eigen ventilatieprogramma kunt u per ruimte in tijdsblokken programmeren wanneer er voor hoeveel personen geventileerd moet worden. Let op! Ruimtes die u niet programmeert worden ook NIET geventileerd. Als u ruimtes heeft waar normaal geen personen aanwezig zijn, adviseren wij u toch minimaal één uur per etmaal voor zo'n ruimte de aanwezigheid van 1 persoon te programmeren. De nachtperiode is hiervoor energetisch doorgaans de meest gunstige periode. U heeft de mogelijkheid 4 verschillende programma's aan te maken. Dit is bijvoorbeeld handig als er regelmatig wisselend gebruik van de woning is zoals bij onregelmatige werktijden. U kunt dan voor de diverse weekindelingen een apart programma maken zodat u bij het wisselen van een dienst alleen een ander ventilatieprogramma hoeft te activeren. Maandag 16: 55 Programma B42 Status Wijzigen: druk op Indien de verlichting van het display niet brandt, kort een willekeurige toets indrukken om het display te activeren. Druk 2 seconden op de toets *********HOOFDMENU PROGRAMMA INSTELLINGEN < - - *********PROGRAMMA KIES PROGRAMMA - EIGEN PROGRAMMA < - Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "PROGRAMMA" Druk op Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 " UITGEB.PROGRAMMA" Druk op

17 **EIGEN PROGRAMMA NIEUW <- WIJZIGEN - WISSEN - Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 " NIEUW" Druk op In het display wordt nu het volgende weergegeven: Dit is het programmanummer. U kunt 4 verschillende programma's aanmaken Dit is het tijdsblok wat u gaat programmeren. Per ruimte kunnen per dag 4 tijdsblokken worden ingegeven waarop gezinsleden aanwezig zijn. PR: E1/1 WOONKAMER dagen [hele week] U kunt hier kiezen of u de betreffende ruimte wilt programmeren voor de [hele week], [werkdagen] of [per dag]. *** Hier wordt de ruimte weergegeven die u gaat programmeren. *** - [hele week] de tijdsblokken worden geprogrammeerd voor alle dagen - [werkdagen] de tijdsblokken worden geprogrammeerd voor maandag t/m vrijdag. Zaterdag en zondag worden apart geprogrammeerd. - [per dag] de tijdsblokken worden voor één dag ingevoerd. De betreffende dag wordt in het display weergegeven.

18 PR: E1/1 WOONKAMER dagen [hele week] Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 op welke wijze u het in te voeren tijdsblok wil programmeren [hele week], [werkdagen] of [per dag] Druk op PR: E1/1 WOONKAMER dagen [hele week] start tijd [09:00] Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 de starttijd in uren Druk op Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 de starttijd in minuten Druk op PR: E1/1 WOONKAMER dagen [hele week] start tijd [09:00] eind tijd [17:00] Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 de eindtijd in uren Druk op Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 de eindtijd in minuten Druk op PR: E1/1 WOONKAMER start tijd [09: 00] eind tijd [17: 00] aantal personen [2] Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 het aantal gezinsleden dat in het opgegeven tijdsblok in deze ruimte aanwezig zijn. Druk op PR: E1/1 WOONKAMER eind tijd [17: 00] aantal personen [2] meer tijdblokken [J] Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "j" (ja) of "n" (nee) afhankelijk of u voor deze ruimte voor de geselecteerde dag(en) nog meer tijdsblokken wilt programmeren. Druk op Etc.etc. Afhankelijk van de keuze ja of nee springt het menu naar het volgende tijdsblok voor deze ruimte of de volgende dag voor deze ruimte. Als de ruimte voor alle dagen geprogrammeerd is springt het menu automatisch over naar de volgende ruimte totdat alle ruimten in uw woning geprogrammeerd zijn.

19 **EIGEN PROGRAMMA NIEUW <- WIJZIGEN - WISSEN - ESC Met ESC kunt u weer terug naar de standaard displayweergave opmerking Tijdens het programmeren van de tijdsblokken kunt u binnen één tijdsblok met de menutoetsen en achteruit en vooruit bladeren. Eén tijdsblok kan nooit twee verschillende dagen overlappen. Als u bijvoorbeeld een tijdsblok wilt programmeren van woensdagavond 22.00u tot donderdagmorgen 08.00u kunt u dit doen door op woensdag een tijdsblok in te voeren van 22.00u tot 24.00u en voor donderdag een tijdsblok in te voeren van 00.00u tot 08.00u = eind van de dag, = begin van de dag opmerking: indien er voor een ruimte geen tijdsblok hoeft te worden ingevuld, dient er bij het aantal personen WIS ingegeven te worden. Hoe u het door uzelf aangemaakte ventilatieprogramma kunt activeren leest u in het volgende hoofdstuk "activeren van een eigen programma" Als u voor verschillende ruimten gelijke tijdsblokken programmeert zal de Ventostaat het aantal opgegeven personen van de verschillende ruimten bij elkaar optellen. Het totaal van de hiervoor benodigde ventilatiecapaciteit zal door de mechanische afzuigunit worden afgevoerd. Indien u een ventilatierooster gedurende een tijdsblok geheel open wilt sturen, kiest u voor "OPEN" in plaats van het aantal personen. Het rooster zal gedurende de geprogrammeerde tijd volledig open gaan staan en niet reageren op wisselende weersomstandigheden.

20 2.4 ACTIVEREN VAN EEN EIGEN PROGRAMMA Maandag 16:55 Programma B42 Status Wijzigen: druk op Indien de verlichting van het display niet brandt, kort een willekeurige toets indrukken om het display te activeren. Druk 2 seconden op de toets *********HOOFDMENU PROGRAMMA INSTELLINGEN < - - Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "PROGRAMMA" Druk op *********PROGRAMMA KIES PROGRAMMA < EIGEN PROGRAMMA - - Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "KIES PROGRAMMA" Druk op

21 *****KIES PROGRAMMA Type [eigen programma] gebruik pijl toetsen Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "eigen programma" Druk op *****KIES PROGRAMMA Type [eigen programma] Programma [1] gebruik pijl toetsen Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 het programmanummer van uw keuze Druk op Maandag 16:55 Programma B42 Status Wijzigen: druk op Het programma van uw keuze is nu geprogrammeerd

22 2.5 WIJZIGEN VAN EEN EIGEN PROGRAMMA Maandag 16:55 Programma B42 Status Wijzigen: druk op Indien de verlichting van het display niet brandt, kort een willekeurige toets indrukken om het display te activeren. Druk 2 seconden op de toets *********HOOFDMENU PROGRAMMA INSTELLINGEN < - - *********PROGRAMMA KIES PROGRAMMA EIGEN PROGRAMMA < - - Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "PROGRAMMA" Druk op Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "EIGEN PROGRAMMA" Druk op **EIGEN PROGRAMMA NIEUW - WIJZIGEN < - WISSEN - Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "WIJZIGEN" Druk op

23 *****KIES PROGRAMMA Programmanummer [1] gebruik pijl toetsen Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 het programmanummer dat u wilt wijzigen Druk op U drukt net zo lang op tot u bij de ruimte en het tijdsblok bent dat u wilt wijzigen. breng de wijziging aan en bevestig deze met ESC U kunt daarna met de ESC-toets weer terug naar de standaard displayweergave of met de toets doorbladeren voor een volgende wijziging. OPMERKING: Als u een geprogrammeerd tijdsblok in zijn geheel wilt wissen kiest u voor WIS in plaats van het aantal personen. Een tijdsblok toevoegen doet u door in de betreffende ruimte bij het laatste tijdsblok de vraag "nog meer tijdsblokken" met "ja" te beantwoorden. Vervolgens kunt u de tijden van dit nieuwe tijdsblok invoeren. LET OP! U kunt in een ruimte de instelling wijzigen of u [per dag], [werkdagen] of [hele week] programmeert. Zodra u deze instelling wijzigt wist u ALLE eerder geprogrammeerde tijdsblokken voor deze ruimte.

24 2.6 WISSEN VAN EEN EIGEN PROGRAMMA Maandag 16:55 Programma B42 Status Wijzigen: druk op Indien de verlichting van het display niet brandt, kort een willekeurige toets indrukken om het display te activeren. Druk 2 seconden op de toets *********HOOFDMENU PROGRAMMA INSTELLINGEN < - - *********PROGRAMMA KIES PROGRAMMA EIGEN PROGRAMMA < - - Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "PROGRAMMA" Druk op Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "EIGEN PROGRAMMA" Druk op **EIGEN PROGRAMMA NIEUW - WIJZIGEN - WISSEN <- Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "WISSEN" Druk op *****KIES PROGRAMMA Programmanummer [1] gebruik pijl toetsen Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 het programmanummer dat u wilt wissen Druk op

25 *****KIES PROGRAMMA Programmanummer [1] Zeker weten? [ja] gebruik pijl toetsen Er wordt nu nog een keer gevraagd of u zeker weet dat u dit programma wilt wissen Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "j" (ja) Druk op **EIGEN PROGRAMMA NIEUW <- WIJZIGEN - WISSEN - ESC of 3x Het programma is nu gewist en u keert weer terug in het uitgebreid programma -menu waar u met de keuze NIEUW een nieuw programma kunt maken. (Zie hoofdstuk 2.3 aanmaken eigen programma, blz. 15) of u kunt door diverse malen de ESC-toets in te drukken terug naar de standaard displayweergave. 2.7 ACTIVEREN VAN EEN SPECIAAL PROGRAMMA Een speciaal programma is in uitzonderlijke situaties beschikbaar en wordt door de leverancier geprogrammeerd. Indien uw Ventostaat voorzien is van een "speciaal programma" kunt u dit programma als volgt activeren. Maandag 16:55 Programma B42 Status Wijzigen: druk op Indien de verlichting van het display niet brandt, kort een willekeurige toets indrukken om het display te activeren. Druk 2 seconden op de toets *********HOOFDMENU PROGRAMMA INSTELLINGEN < - - Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "PROGRAMMA" Druk op

26 *********PROGRAMMA KIES PROGRAMMA < EIGEN PROGRAMMA - - Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "KIES PROGRAMMA" Druk op *****KIES PROGRAMMA Type [speciaal] Programmanummer [1] gebruik pijl toetsen Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "speciaal" Druk op Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 het programmanummer van uw keuze Druk op Maandag 16:55 Programma S1 Status Wijzigen: druk op Het programma van uw keuze is nu geprogrammeerd

27 2.8 INSTELLINGEN Onder Instellingen kunt u onderstaande zaken naar wens aanpassen: - zomer/wintertijd (zie hoofdstuk 2.8.1, blz. 26) - de tijd (zie hoofdstuk 2.8.2, blz. 27) - ledjes op de roosters (zie hoofdstuk 2.8.3, blz. 28) - timers van de schakelaars en de roosters (zie hoofdstuk 2.8.4, blz. 29) - ventilatiehoeveelheid (zie hoofdstuk 2.8.5, blz. 33) WIJZIGEN VAN DE TIJD Kiezen tussen zomer - en wintertijd Maandag 16:55 Programma Status Wijzigen: druk o B42 p Indien de verlichting van het display niet brandt, kort een willekeurige toets indrukken om het display te activeren. Druk 2 seconden op de toets *********HOOFDMENU PROGRAMMA - INSTELLINGEN < - Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "INSTELLINGEN" Druk op *********INSTELLINGEN Zomer/Wintertijd < - De Klok - LED Roosters - *********ZOMER/WINTER Het is [Wintertijd] De Tijd [13.00] gebruik pijl toetsen Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 "zomer/wintertijd" Druk op Selecteer met de menutoetsen 5 ;6 [zomertijd] of [wintertijd] Druk op

Uw ventilatiesysteem: Decentrale ventilatie

Uw ventilatiesysteem: Decentrale ventilatie Uw ventilatiesysteem: Decentrale ventilatie Systeemopbouw: In één of meerdere vertrekken heeft u een decentrale ventilatieunit die voor de ventilatie van dat vertrek zorgt. In de overige vertrekken is

Nadere informatie

EPC-verlagende systemen

EPC-verlagende systemen EPC-verlagende systemen In de vier natuurlijke ventilatiesystemen die in deze brochure de revue passeren, passen we uitsluitend roosters toe van bewezen kwaliteit: n Bingo ventilatieroosters n BingoForte

Nadere informatie

Uw ventilatiesysteem: Vraaggestuurde ventilatie met natuurlijke toevoer, mechanische afvoer;

Uw ventilatiesysteem: Vraaggestuurde ventilatie met natuurlijke toevoer, mechanische afvoer; Uw ventilatiesysteem: Vraaggestuurde ventilatie met natuurlijke toevoer, mechanische afvoer; Onderhoud / storing Belangrijk: Reinig de (toevoer)roosters in de gevel en de afvoerventielen minimaal 1x per

Nadere informatie

Vraaggestuurd, hybride ventilatiesysteem Vent-O-Hybrid

Vraaggestuurd, hybride ventilatiesysteem Vent-O-Hybrid Vraaggestuurd, hybride ventilatiesysteem Vent-O-Hybrid Natuurlijk als het kan, mechanisch als het moet Hybride ventilatiesysteem Ventileren met een hybride ventilatiesysteem brengt het beste van twee werelden

Nadere informatie

Uw ventilatiesysteem: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer

Uw ventilatiesysteem: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer Uw ventilatiesysteem: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer Onderhoud / storing Belangrijk: Reinig de (toevoer)roosters in de gevel en de afvoerventielen minimaal 1x per jaar of zoveel vaker als nodig

Nadere informatie

Instructie Ventilatie

Instructie Ventilatie Instructie Ventilatie Type woning Bij de bouw van een woning wordt er rekening mee gehouden dat de woning geventileerd kan worden. Hierin is onderscheid te maken in 3 type woningen; woningen met luchtkanalen,

Nadere informatie

ComfoFan S 425 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur

ComfoFan S 425 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur ComfoFan S 425 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur Handleiding voor de installateur z.o.z. Manuel de l installateur t.s.v.p. Heating Koeling Fresh Air Clean Air Inhoudsopgave 1. Introductie...1

Nadere informatie

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY BEDIENINGS INSTRUCTIES 8-SYMBOOL AFSTANDBEDIENING Kinder slot Tijd Signaal indicator Thermostatische stand Batterij Countdown F or C Programma Eco stand Temperatuur Dubbele brander 8-SYMBOOL DISPLAY INSTELLING

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING EN MONTAGE-INSTRUCTIE

GEBRUIKERSHANDLEIDING EN MONTAGE-INSTRUCTIE GEBRUIKERSHANDLEIDING EN MONTAGE-INSTRUCTIE 1 Introductie 2 Het display De Thallo is een mechanische wandventilator verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Thallo Basic en Thallo Plus. De Thallo Basic werkt

Nadere informatie

Technische specificaties Bingo en Virgo GBS

Technische specificaties Bingo en Virgo GBS Technische specificaties Bingo en Virgo GBS Intelligente natuurlijke toevoer direct bestuurbaar door ieder gebouwbeheersysteem Technische documentatie Ventilatierooster Bingo GBS / Suskast Virgo GBS INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

ComfoFan CMF 14 Handleiding voor de gebruiker

ComfoFan CMF 14 Handleiding voor de gebruiker ComfoFan CMF 14 Handleiding voor de gebruiker Handleiding voor de installateur z.o.z. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Inhoudsopgave 1. Introductie...2 2. Werking systeem...3 3. Garantie...4 4.

Nadere informatie

HANDLEIDING VASCO TIMER MODULE TIMER MODULE

HANDLEIDING VASCO TIMER MODULE TIMER MODULE HANDLEIDING VASCO TIMER MODULE TIMER MODULE INHOUDSTABEL 1. INLEIDING 01 2. VEILIGHEID 01 3. WERKING 01 4. OBOUW 02 ALGEMEEN 02 MAATTEKENING 02 MONTAGE 02 ELEKTRISCH SCHEMA 04 4.1 AANSLUITING D300E II

Nadere informatie

Ventileren in huis. Handleiding warmte-terug-win-installatie

Ventileren in huis. Handleiding warmte-terug-win-installatie Ventileren in huis Handleiding warmte-terug-win-installatie Samen met uw huisgenoten, huisdieren en kamerplanten produceert u iedere dag gemiddeld tien liter vocht. Tel daarbij op de waterdamp die vrijkomt

Nadere informatie

Hoofdbediening CO 2. RF en Uitbreidingssensor CO 2. RF Handleiding voor de gebruiker. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Hoofdbediening CO 2. RF en Uitbreidingssensor CO 2. RF Handleiding voor de gebruiker.  Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Hoofdbediening RF en Uitbreidingssensor RF Handleiding voor de gebruiker In de Kasbah geplaatst in het voorjaar 2015 Verwarming Koeling Ventilatie Filtering www.dekasbah.nl Inhoudsopgave 1. Introductie

Nadere informatie

Sensorgestuurde, natuurlijke ventilatie. Vent-O-System CO2. Een optimaal binnenklimaat zonder omkijken

Sensorgestuurde, natuurlijke ventilatie. Vent-O-System CO2. Een optimaal binnenklimaat zonder omkijken Sensorgestuurde, natuurlijke ventilatie Vent-O-System CO2 Een optimaal binnenklimaat zonder omkijken Vent-O-System CO 2 -gestuurd Ventileren zonder onnodig energieverlies maar ook met een permanent optimale

Nadere informatie

ComfoFan S R 275 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur

ComfoFan S R 275 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur ComfoFan S R 275 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur Handleiding voor de installateur z.o.z. Manuel de l installateur t.s.v.p. Heating Koeling Fresh Air Clean Air Inhoudsopgave 1. Introductie...1

Nadere informatie

Bedieningshandleiding VAG5000-Basic

Bedieningshandleiding VAG5000-Basic Bedieningshandleiding VAG5000-Basic Weersafhankelijke ketelregelaar Gebruiker Inhoudsopgave VAG5000: comfortabel geregeld 4 Uitlezing display bij gesloten venster 4 3 Uitleg bediening bij gesloten venster

Nadere informatie

Temperatuurafhankelijk geschakelde plugin thermostaat

Temperatuurafhankelijk geschakelde plugin thermostaat Temperatuurregeling van aangesloten toestellen BESCHRIJVING VAN DE BEDIENINGSELEMENTEN ingebouwde temperatuurvoeler Temperatuurafhankelijk geschakelde plugin thermostaat Toepassingsvoorbeelden: Elektrische

Nadere informatie

ELECTRA. Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA

ELECTRA. Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA RC7 Bedieningsvoorschriften NL ELECTRA Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA VOORBEREIDING Installeren van de batterijen Verwijder het deksel aan de achterzijde van de afstandsbediening. Plaats de

Nadere informatie

Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+

Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+ Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+ Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische

Nadere informatie

Zo eenvoudig kan ventileren zijn. Gebruiksvriendelijk Comfortabel Geluidsarm Energiezuinig Optimaal binnenklimaat

Zo eenvoudig kan ventileren zijn. Gebruiksvriendelijk Comfortabel Geluidsarm Energiezuinig Optimaal binnenklimaat Zo eenvoudig kan ventileren zijn Gebruiksvriendelijk Comfortabel Geluidsarm Energiezuinig Optimaal binnenklimaat Gezond en efficiënt ventileren Voor een gezond binnenklimaat is het noodzakelijk dat er

Nadere informatie

Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (wtw)

Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (wtw) Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (wtw) Onderhoud / storing Belangrijk: Maak 1x per maand de twee filters in de wtw-unit schoon en vervang ze minimaal 2 per jaar. Zowel voor het schoonmaken

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Copyright RETEG b.v. Bedieningshandleiding voor de Display s 1 Rev 2.0, 06-07-2006 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 BEVEILIGING...

Nadere informatie

Ventileren in huis. Handleiding mechanisch ventilatiesysteem

Ventileren in huis. Handleiding mechanisch ventilatiesysteem Ventileren in huis Handleiding mechanisch ventilatiesysteem 2 Samen met uw huisgenoten, huisdieren en kamerplanten produceert u iedere dag gemiddeld tien liter vocht. Tel daarbij op de waterdamp die vrijkomt

Nadere informatie

ComfoFan CO 2 -systeem. Koeling Ventilatie Filtering

ComfoFan CO 2 -systeem. Koeling Ventilatie Filtering -systeem Verwarming Koeling Ventilatie Filtering - systeem nog eenvoudiger ventileren Voor een optimaal binnenklimaat is continue ventilatie onontbeerlijk. Hiervoor wordt verse buitenlucht toegevoerd en

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Comfort System en het DucoTronic System bieden de garantie

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie Verwarming en ventilatie BEDIENINGSELEMENTEN 1. Temperatuurregeling. Afzonderlijk instelbaar voor de bestuurder en de passagier voorin. 2. Programma voor maximaal ontdooien. 3. Luchtverdeling. In de geselecteerde

Nadere informatie

8075-000-048 - April 2010. Handleiding infrarood afstandsbediening

8075-000-048 - April 2010. Handleiding infrarood afstandsbediening 8075-000-048 - April 00 Handleiding infrarood afstandsbediening x 9V Batterij x x I zonder geheugen A, B, C + D S I met geheugen A, B, C + E I met massage A, B, C + F, G A Ontvangstinstelling A. Verwijder

Nadere informatie

AR280P Clockradio handleiding

AR280P Clockradio handleiding AR280P Clockradio handleiding Index 1. Beoogd gebruik 2. Veiligheid o 2.1. Pictogrammen in deze handleiding o 2.2. Algemene veiligheidsvoorschriften 3. Voorbereidingen voor gebruik o 3.1. Uitpakken o 3.2.

Nadere informatie

-Sensor Handleiding voor de installateur CO 2. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering. Handleiding voor de gebruiker z.o.z.

-Sensor Handleiding voor de installateur CO 2. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering. Handleiding voor de gebruiker z.o.z. - Handleiding voor de installateur Handleiding voor de gebruiker z.o.z. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder Group Nederland B.V. Lingenstraat 2 8028 PM Postbus 621 8000 AP Zwolle T 0900 555

Nadere informatie

Eco 10. Eco 10 Castelmonte 1 of 14 Rev. 01

Eco 10. Eco 10 Castelmonte 1 of 14 Rev. 01 Eco 10 Eco 10 Castelmonte 1 of 14 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Dagelijks gebruik... 3 2. Eerste opstart... 4 3. Bediening van de Eco 10 Pelletkachel... 4 4. De Toetsen en functies van het display... 5 8. De

Nadere informatie

Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382

Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382 Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382 Overzicht U kunt een onderdeel slechts wijzigen wanneer het knippert in het display. Duw de knoppen

Nadere informatie

Beste student, Met vriendelijke groet, Afdeling Studentenhuisvesting WonenBreburg

Beste student, Met vriendelijke groet, Afdeling Studentenhuisvesting WonenBreburg Beste student, Gefeliciteerd met je appartement in PAX. In je appartement vind je voorzieningen die je misschien nog niet kent of waarvan je niet weet hoe ze werken. Dat leggen we graag aan je uit. Lees

Nadere informatie

InteGra Gebruikershandleiding 1

InteGra Gebruikershandleiding 1 InteGra Gebruikershandleiding 1 Algemeen Met dank voor de keuze van dit product aangeboden door SATEL. Hoge kwaliteit en vele functies met een simpele bediening zijn de voordelen van deze inbraak alarmcentrale.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING EILAND AFZUIGKAPPEN

GEBRUIKSAANWIJZING EILAND AFZUIGKAPPEN GEBRUIKSAANWIJZING EILAND AFZUIGKAPPEN 2 GARANTIE Op het apparaat is 24 maanden garantie vanaf koopdatum. Uitgesloten van garantie zijn: verlichting, schade en gevolgschade ontstaan door een gebrekkig

Nadere informatie

AUTO ON OFF BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5

AUTO ON OFF BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5 NL BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5 GEBRUIK VAN DE INFRAROOD AFSTANDSBEDIENING BELANGRIJK VOOR GEBRUIK : Voordat U het toestel gebruikt gelieve zeker te zijn dat : Het binnentoestel correct is aangesloten op

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem VM-320 VM-670 VM-372M1 VM-670M1 / VM-670M4 AX-361 GEBRUIKERS HANDLEIDING 2 Functies VM-320 VM-670 VM-372M1 VM-670M1 / VM-670M4 AX-361 1 Microfoon 8 Luidspreker 2 Indicatie-led s

Nadere informatie

Switch. Handleiding 200.106.110117

Switch. Handleiding 200.106.110117 Switch Handleiding 200.106.110117 Hartelijk dank voor uw aanschaf van deze uitbreiding van uw Plugwise systeem. Met de Switch kunt u draadloos de elektrische stroom naar de apparaten in uw Plugwise netwerk

Nadere informatie

-concentratie is ongezond en resulteert in onder andere concentratieproblemen en gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en een slechte nachtrust.

-concentratie is ongezond en resulteert in onder andere concentratieproblemen en gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en een slechte nachtrust. L0001758VC Gebruikershandleiding Duco ventilatiesystemen 1 Inleiding 1A. Werking van het ventilatiesysteem Een Duco Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem (VNV) is een ventilatiesysteem dat automatisch*

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Woonhuisventilator MVS

Gebruikershandleiding Woonhuisventilator MVS Gebruikershandleiding Woonhuisventilator MVS type: MVS-8p MVS-8/14P Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers en de installateurs van het mechanisch ventilatiesysteem van het type MVS-8P en MVS-8/14P.

Nadere informatie

Woonhuisventilator type: Compact-10P

Woonhuisventilator type: Compact-10P Gebruikershandleiding Compact-10P Gebruikershandleiding Woonhuisventilator type: Compact-10P Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers en de installateurs van het mechanisch ventilatiesysteem van

Nadere informatie

RFI 1000 / RFI 1000-2. Magnetische sleutellezer INSTRUCTIEHANDLEIDING 01.09.96

RFI 1000 / RFI 1000-2. Magnetische sleutellezer INSTRUCTIEHANDLEIDING 01.09.96 RFI 1000 / RFI 1000-2 Magnetische sleutellezer INSTRUCTIEHANDLEIDING 01.09.96 Instructiehandleiding RFI 1000 / RFI 1000-2 Eerst de handleiding lezen alvorens het systeem in werking te stellen Het systeem

Nadere informatie

RC4 Bedieningsvoorschriften

RC4 Bedieningsvoorschriften RC4 Bedieningsvoorschriften NL Bedieningsvoorschriften Nederlands VOORBEREIDING Installeren van de batterijen Verwijder het deksel aan de achterzijde van de afstandsbediening.(zie figuur A) Plaats de twee

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoudsopgave ALGEMEEN 1. Algemeen 1.1. Garantie... p. 3 1.2. Veiligheid... p. 3 2. Informatie voor de gebruiker 2.1. Waarom ventileren?... p. 4 2.2. Het Oxygreen systeem... p. 5

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie

Technische specificaties. Elektronisch geregelde en sensorgestuurde, natuurlijke ventilatie. Vent-O-System. Een optimaal binnenklimaat zonder omkijken

Technische specificaties. Elektronisch geregelde en sensorgestuurde, natuurlijke ventilatie. Vent-O-System. Een optimaal binnenklimaat zonder omkijken Technische specificaties Elektronisch geregelde en sensorgestuurde, natuurlijke ventilatie Vent-O-System Een optimaal binnenklimaat zonder omkijken INHOUDSOPGAVE Wat is Vent-O-System 2 De werking van Vent-O-System

Nadere informatie

Maverick ET 732 Handleiding

Maverick ET 732 Handleiding Handleiding Maverick ET-732 Redi Chek Gefeliciteerd met de aankoop van uw Redi Chek thermometer. Vanaf nu kunt u op afstand de temperatuur in de gaten houden van uw oven/bbq en tegelijkertijd de kerntemperatuur

Nadere informatie

Vocht en ventilatie. Ventileren en luchten! Door constant te ventileren en dagelijks te luchten behoudt u een gezonde en droge lucht binnenshuis.

Vocht en ventilatie. Ventileren en luchten! Door constant te ventileren en dagelijks te luchten behoudt u een gezonde en droge lucht binnenshuis. Vocht en ventilatie 2 Vocht en ventilatie Goede isolatie van de woning scheelt veel stookkosten. Maar in een goed geïsoleerd huis is regelmatig ventileren wel noodzakelijk, anders neemt vocht in huis teveel

Nadere informatie

HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011

HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011 HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011 1.0 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een scorebord optie 7 van Data Display. We hopen dat er veel plezier aan beleefd zal

Nadere informatie

HENKELMAN BV. Adres Veemarktkade 8 / D 9 5222 AE s-hertogenbosch Nederland. Postadres Postbus 2117 5202 AE s-hertogenbosch Nederland

HENKELMAN BV. Adres Veemarktkade 8 / D 9 5222 AE s-hertogenbosch Nederland. Postadres Postbus 2117 5202 AE s-hertogenbosch Nederland HANDLEIDING VOOR DE DEALER DIGITAAL BEDIENINGSPANEEL JUMBO-SERIE 0,6 0,4 VACUUM 0,8-1 0 0,2 SEAL HENKELMAN BV Adres Veemarktkade 8 / D 9 5222 AE s-hertogenbosch Nederland Postadres Postbus 2117 5202 AE

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

COPYRIGHT GARANTIEBEPERKINGEN

COPYRIGHT GARANTIEBEPERKINGEN COPYRIGHT SLC BV 1996. All rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, overgebracht, opgeslagen in een opslagsysteem of doorgegeven in welke vorm of op welke manier ook - elektronisch,

Nadere informatie

2 Voor de gebruiker. Dit hoofdstuk beschrijft hoe de WHR moet worden gebruikt.

2 Voor de gebruiker. Dit hoofdstuk beschrijft hoe de WHR moet worden gebruikt. 2 Voor de gebruiker B C Dit hoofdstuk beschrijft hoe de WHR moet worden gebruikt. A Gefeliciteerd, u bent eigenaar van de WHR 930 Basis, het warmteterugwinapparaat van Zehnder - J.E. StorkAir. Wij wensen

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door en maak u vertrouwd met de verschillende functies van uw autoalarm. Deze handleiding beschrijft de functies

Nadere informatie

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions Awning Instructions Wind, Sun & Rain Sensor Instructions B C D Nederlands Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Inhoud Garantie Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door

Nadere informatie

Mauer GmbH Technologie voor beveiliging. Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard

Mauer GmbH Technologie voor beveiliging. Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard Informatie over de bediening: Mauer GmbH Technologie voor beveiliging Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard Bedieningsinstructies Lees deze instructies aandachtig door voordat u het slot

Nadere informatie

Voor echt gezond ventileren! EPC winst 0,22. Het OxyGreen CO 2

Voor echt gezond ventileren! EPC winst 0,22. Het OxyGreen CO 2 EPC winst 0,22 Voor echt gezond ventileren! Het OxyGreen -vraaggestuurd ventilatiesysteem is een combinatie van Rucon OxyGreen vraaggestuurde afzuiging en Aralco OxyGreen zelfregelende toevoerroosters.

Nadere informatie

Het Keypad (met segmenten)

Het Keypad (met segmenten) Het Keypad (met segmenten) Het JABLOTRON 100 systeem kan worden gebruikt met verschillende type keypads waarmee het systeem kan worden bediend, en die informatie geven omtrent de status van het systeem

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Roth Touchline thermostaat

Gebruikersinstructie Roth Touchline thermostaat Gebruikersinstructie Roth Touchline thermostaat Techneco Energiesystemen BV Kleveringweg 9 2616 LZ Delft T. 015 21 91 000 Symbolen Beschrijving Menu selecteren, wisselen bedrijfsmodus Verstellen waarde

Nadere informatie

AIR CONDITIONER HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING

AIR CONDITIONER HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING AIR CONDITIONER HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING LMD-AE-09HDI-SET LMD-AE-12HDI-SET LMD-AE-18HDI-SET LMD-AE-24HDI-SET Pag 1 Inhoud: Afstandsbediening specificatie.. 3 Afstandsbediening functies.. 4 Betekenis

Nadere informatie

Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948

Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948 Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948 Belangrijke informatie Gefeliciteerd met de aankoop van uw voertuig beveiligingsysteem. Het is ontworpen om jaren van probleemloze

Nadere informatie

verademing een ventilatietechniek... GKL Ventilatie Techniek BV Touwbaan 1H 2314 XX Leiden T: 071 5815222 E: info@gkl.nl www.gkl.

verademing een ventilatietechniek... GKL Ventilatie Techniek BV Touwbaan 1H 2314 XX Leiden T: 071 5815222 E: info@gkl.nl www.gkl. een in GKL Ventilatie Techniek BV Touwbaan 1H 2314 XX Leiden verademing ventilatietechniek... T: 071 5815222 E: info@gkl.nl www.gkl.nl Duco Comfort System / Gebruikershandleiding ˮ Wist u dat een mens

Nadere informatie

Gebruik van de WTW-installatie:

Gebruik van de WTW-installatie: Gebruik van de WTW-installatie: Voor een zorgeloos gebruik van de WTW-installatie hoeft u slechts het volgende in acht te nemen: Koken: Als u gaat koken dient u de bedieningsschakelaar boven het aanrecht

Nadere informatie

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer informatie over de

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

Elektrische verwarmingssystemen

Elektrische verwarmingssystemen De Easy Timer klokthermostaat ET 32 F De Easy Timer klokthermostaat is voorzien van een groot display, waar de actuele vloertemperatuur af te lezen is. Achter de klepjes zitten 11 knopjes verscholen. Deze

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Handleiding: MC5508.20070830 v2.0a. Pagina - 1 -

Inhoudsopgave. Handleiding: MC5508.20070830 v2.0a. Pagina - 1 - Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...1 INLEIDING...2 UITVOERING...2 MC55081...2 MC55082...2 AANSPRAKELIJKHEID EN GARANTIE...2 ALGEMENE WERKING...3 Maximale stuurtijd beveiliging...3 Omschakel beveiliging...3

Nadere informatie

> Verwarmen en ventileren

> Verwarmen en ventileren > Verwarmen en Verwarmen en Vochtproblemen in huis, condens op de ramen, een beschimmelde muur u kunt het allemaal voorkomen door goed te en te verwarmen. Zorg voor voldoende frisse lucht in huis. Lees

Nadere informatie

Goed ventileren in huis

Goed ventileren in huis Goed ventileren in huis Wist u dat de binnenlucht meestal viezer is dan de buitenlucht? Eén op de tien huizen heeft schimmel en in veel woningen is er meer fijnstof dan buiten. Daarom is ventileren zo

Nadere informatie

Gebruikers handleiding. JupiterPro. P2000 alarmontvanger

Gebruikers handleiding. JupiterPro. P2000 alarmontvanger Gebruikers handleiding JupiterPro P2000 alarmontvanger Inhoudsopgave: Functie toetsen. 3 Opties en functies. 4 Het scherm... 5 Ontvangen en lezen van de meldingen.. 6 Prioriteit per capcode selecteren

Nadere informatie

DAT DOE JE GEWOON ZELF! Installatiehandleiding Digitale TV-ontvanger

DAT DOE JE GEWOON ZELF! Installatiehandleiding Digitale TV-ontvanger DAT DOE JE GEWOON ZELF! Installatiehandleiding Digitale TV-ontvanger INHOUD Nog even en je kunt tv-kijken Stap 1: heb je alles? 4 Stap 2: de smartcard installeren 5 Stap 3: de antenne neerzetten 6 Stap

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING VLEUGELHEKOPENER De Hekopenerspecialist Byzantium gebouw Stadhouderskade 20 B 1054 ES Amsterdam Telefoon: 020-489.9459 Telefax: 020-612.2581 Technische dienst: 06-46.075.244 info@hekopener.nl

Nadere informatie

Syncro AS. Analoge Brandmeldcentrale. Gebruikershandleiding. Man V1.0NL

Syncro AS. Analoge Brandmeldcentrale. Gebruikershandleiding. Man V1.0NL Syncro AS Analoge Brandmeldcentrale Gebruikershandleiding Man-1100 030209V1.0NL Index Section Page 1. Inleiding...2 2. Bediening...2 3.1 Bedieningsniveau 1...2 3.2 Bedieningsniveau 2...2 3. Alarmen...2

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

Programmeerbare plug-in thermostaat HT-600

Programmeerbare plug-in thermostaat HT-600 Deze plug-in thermostaat is bestemd voor gebruik in elektrische verwarmingselementen en soortgelijke apparatuur. Knop Functie Stroom aan/uit Temp. omhoog of temp. instellen Temp. omlaag of temp. instellen

Nadere informatie

Bosch FR 100 thermostaat Handleiding

Bosch FR 100 thermostaat Handleiding Bosch FR 100 thermostaat Handleiding Bediening met gesloten klep 1 Keuzeknop Keuzeknop draaien: - Weergave gewenste temperatuur en tijdelijk veranderen van de gewenste waarde Keuzeknop indrukken: - Bevestigen

Nadere informatie

NPS-16 Burenalarmeringssysteem

NPS-16 Burenalarmeringssysteem Handleiding voor Alphatronics B.V. de gebruiker NPS-16 Burenalarmeringssysteem Burenalarmeringssysteem Revisie A Uitgave 10-1998 Alphatronics B.V. (MDK) INHOUD INHOUD... Pagina 1 Introductie... Pagina

Nadere informatie

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1.Opmerkingen 2.Functies 3..Installatie 4..Opmerkingen over installatie 5..Veiligheidswaarschuwingen 6 Gebruik 7 Onderhoud 1 Opmerkingen 1. Bedankt voor het kiezen

Nadere informatie

L0001667-A-(nl) Duco Comfort System (Plus) Wired / Gebruikershandleiding DucoTronic System Wired

L0001667-A-(nl) Duco Comfort System (Plus) Wired / Gebruikershandleiding DucoTronic System Wired nl L0001667-A-(nl) Duco Comfort System (Plus) Wired / Gebruikershandleiding DucoTronic System Wired Duco geeft op een natuurlijke manier zuurstof aan ieder gebouw. Verse lucht rechtstreeks via de gevel

Nadere informatie

RCW Afstandsbediening

RCW Afstandsbediening RCW Afstandsbediening Gebruikershandleiding - Nederlands MURCW 747 399569 Afstandsbediening. 1. Aan uit toets. 2. Selectie toets (koelen, verwarmen, automatisch koelen/verwarmen, ontvochtigen, ventileren).

Nadere informatie

Afstandbedienbaar stopcontact

Afstandbedienbaar stopcontact Afstandbedienbaar stopcontact Installatiehandleiding Afstandbedienbaar stopcontact aan/uit 3600 W Artikelnummer 2401150 / 2401091 Afstandbedienbaar stopcontact Art.nr. 2401150 Art.nr. 2401091-2 - Inhoudsopgave

Nadere informatie

Lagarde BV - Voorthuizerstraat 69c - 3881 SC Putten - Tel : 0341-375757 www.lagarde.nl - info@lagarde.nl

Lagarde BV - Voorthuizerstraat 69c - 3881 SC Putten - Tel : 0341-375757 www.lagarde.nl - info@lagarde.nl Lagarde BV - Voorthuizerstraat 69c - 3881 SC Putten - Tel : 0341-375757 www.lagarde.nl - info@lagarde.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Het Bedieningspaneel 3 PIN-code voor toegang tot het systeem 4 Het

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing NL Unox Line Miss Elena & Rosella ELENA ROSELLA

Gebruiksaanwijzing NL Unox Line Miss Elena & Rosella ELENA ROSELLA Gebruiksaanwijzing NL Unox Line Miss Elena & Rosella ELENA ROSELLA AAN EN UITSCHAKELEN Het bedieningspaneel van de oven kan in twee standen werken, de handmatige stand, en de geprogrammeerde stand. In

Nadere informatie

Elektronische Klokthermostaat TP7000/TP7000-RF Gebruikshandleiding en Montage-instructie

Elektronische Klokthermostaat TP7000/TP7000-RF Gebruikshandleiding en Montage-instructie Elektronische Klokthermostaat TP7000/TP7000RF Gebruikshandleiding Montageinstructie Eigschapp De TP7000 is e batterijgevoede klokthermostaat met naar keuze: e 7dag programma, per dag programmeerbaar e

Nadere informatie

ComfoFan CO ² -systeem

ComfoFan CO ² -systeem ComfoFan CO ² -systeem Handleiding voor de gebruiker Member of INHOUD 1. Algemeen 2. Garantie en aansprakelijkheid 3. Werking systeem 4. CO 2 sensoren 5. Timer 6. Overzicht van de Hoofdbediening 7. Ventilatiestanden

Nadere informatie

Handleiding Scorebord Horstacker (Nijmegen) Wildcats; november 2011; Versie 1.1 Page 1

Handleiding Scorebord Horstacker (Nijmegen) Wildcats; november 2011; Versie 1.1 Page 1 Wildcats; november 2011; Versie 1.1 Page 1 Foto-1: Scorebord met weergave basis voor Basketball wedstrijd Wildcats; november 2011; Versie 1.1 Page 2 Voorbereiding 1. Kies juiste Sport Voor BASKETBALL moet

Nadere informatie

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren Wat is KPN SmartLife? KPN SmartLife is er op gericht je leven makkelijker te maken met diensten voor in- en om het huis die je bedient met je

Nadere informatie

verademing een ventilatietechniek... GKL Ventilatie Techniek BV Touwbaan 1H 2314 XX Leiden T: 071 5815222 E: info@gkl.nl www.gkl.

verademing een ventilatietechniek... GKL Ventilatie Techniek BV Touwbaan 1H 2314 XX Leiden T: 071 5815222 E: info@gkl.nl www.gkl. een in GKL Ventilatie Techniek BV Touwbaan 1H 2314 XX Leiden verademing ventilatietechniek... T: 071 5815222 E: info@gkl.nl www.gkl.nl DucoTronic System / Gebruikershandleiding ˮ Wist u dat een mens 15-20

Nadere informatie

Montagevoorschriften

Montagevoorschriften Montagevoorschriften BCU Mont_BCU1_NL.Doc 1/9 Inhoudsopgave 1. Montage van de onderdelen... 3 2. Aansluitingen van de 8 polige stekker... 3 3. Aansluitingen van de 10 polige stekker... 4 4. Opstarten...

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

Handleiding van het elektronisch slot DFS SB

Handleiding van het elektronisch slot DFS SB 3 (data-interface) Batterijhouder open Toetsenbord Batterijhouder dicht ALGEMEEN Het slot werkt met een 7-cijferige code of met een woord bestaande uit zeven letters. Elke druk op de knop wordt met een

Nadere informatie

installatiehandleiding Bewegingsmelder

installatiehandleiding Bewegingsmelder installatiehandleiding Bewegingsmelder INSTALLATIEHANDLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de Egardia bewegingsmelder. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie over de installatie

Nadere informatie

K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord

K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord Versie 2.0 - februari 2007 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Mogelijkheden De deuropenermodule kan

Nadere informatie

Installatiehandleiding Bedien-unit luxe Warmte Terug Win unit

Installatiehandleiding Bedien-unit luxe Warmte Terug Win unit Installatiehandleiding Bedienunit luxe Warmte Terug Win unit Typenr. 967.280007 Inhoudsopgave 1 TECHNISCHE SPECIFICATIES......................................... 2 2 FUNCTIONELE SPECIFICATIES.......................................

Nadere informatie

Bedieningshandleiding voor het extern Regin Display

Bedieningshandleiding voor het extern Regin Display Bedieningshandleiding voor het extern Regin Display Copyright RETEG b.v. 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 BEVEILIGING... 3 2.2 MEER INFORMATIE... 3 3 MENU STRUCTUUR VAN HET DISPLAY...

Nadere informatie

RF en Uitbreidingssensor CO 2. Hoofdbediening CO 2. RF Handleiding voor de installateur. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

RF en Uitbreidingssensor CO 2. Hoofdbediening CO 2. RF Handleiding voor de installateur. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Hoofdbediening CO 2 RF en Uitbreidingssensor CO 2 RF Handleiding voor de installateur Handleiding voor de gebruiker z.o.z. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder Group Nederland B.V. Lingenstraat

Nadere informatie

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat AT-5461 Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat Veiligheid Lees en bewaar deze instructies. Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen vanaf 8 jaar oud en door personen met verminderde lichamelijke,

Nadere informatie