Ochtenddienst 3 januari :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ochtenddienst 3 januari :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp"

Transcriptie

1 Ochtenddienst 3 januari :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

2 Ochtenddienst 3 januari 2016 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Joël Terdu

3 Welkom Afkondigingen door Ouderling Constant Barendregt Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

4 Stil gebed De gemeente gaat (indien mogelijk) staan.

5 ELB 178: 1, 2 en 3 1 Als ik maar weet, dat hier mijn weg door U Heer, wordt bereid, en dat die weg, hoe moeilijk ook, mij nader tot U leidt. refrein: Nader tot U, nader tot U, nader, mijn Heiland, tot U; als ik maar weet, dat alles hier mij nader brengt tot U.

6 ELB 178: 1, 2 en 3 2 Als ik maar weet, dat ook voor mij de Heer aan 't kruishout stierf en dat de Heiland ook voor mij een levenskroon verwierf. refrein: Nader tot U, nader tot U, nader, mijn Heiland, tot U; als ik maar weet, dat alles hier mij nader brengt tot U.

7 ELB 178: 1, 2 en 3 3 Als ik maar weet, uw liefde o Heer, vertroost mij dag aan dag; dan juich ik voort, wat ook mijn lot op aarde wezen mag. refrein: Nader tot U, nader tot U, nader, mijn Heiland, tot U; als ik maar weet, dat alles hier mij nader brengt tot U.

8 Votum en groet Na het votum en de groet gaat de gemeente weer zitten.

9 Gezang 78: 2 en 3 2 Ik kan mijzelf geen wasdom geven: niets kan ik zonder U, o Heer! In uw gemeenschap kiemt er leven en levensvolheid meer en meer! Uw Geest moet in mij uitgestort: de rank die U ontvalt, verdort.

10 Gezang 78: 2 en 3 3 Neen, Heer, ik wil van U niet scheiden, 'k blijf d' Uw' altijd, blijf Gij de mijn'! Uw liefde moet alom mij leiden, uw leven moet mijn leven zijn, uw licht moet schijnen in mijn huis bij kruis naar kracht en kracht naar kruis.

11 Lezing van de wet Deuteronomium 6: 1-13(NBV)

12 Lezing van de wet Deuteronomium 6: 1-13(NBV) 1 Dit zijn de geboden, wetten en regels die ik u in opdracht van de HEER, uw God, moet leren en die u moet naleven in het land aan de overkant, dat u in bezit zult nemen. 2 U moet voor de HEER, uw God, ontzag tonen door u te houden aan zijn wetten en geboden, zoals ik die nu aan u geef; dat geldt voor u, zolang u leeft, en voor uw kinderen en uw kleinkinderen. Dan zult u met een lang leven gezegend worden. 3 Luister dus, Israël, en neem ze nauwlettend in acht. Dan zal het u goed gaan in het land dat overvloeit van melk en honing, en zult u sterk in aantal toenemen, zoals de HEER, de God van uw voorouders, u heeft toegezegd.

13 Lezing van de wet Deuteronomium 6: 1-13(NBV) 4 Luister, Israël: de HEER, onze God, de HEER is de enige! 5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. 6 Houd de geboden die ik u vandaag opleg steeds in gedachten. 7 Prent ze uw kinderen in en spreek er steeds over, thuis en onderweg, als u naar bed gaat en als u opstaat. 8 Draag ze als een teken om uw arm en als een band op uw voorhoofd. 9 Schrijf ze op de deurposten van uw huis en op de poorten van de stad. 10 Straks brengt de HEER, uw God, u naar het land dat hij u zal geven, zoals hij uw voorouders Abraham, Isaak en Jakob onder ede heeft beloofd.

14 Lezing van de wet Deuteronomium 6: 1-13(NBV) U krijgt daar grote, mooie steden, die u niet zelf hebt gebouwd, 11 huizen vol voorraden, die u niet hebt aangelegd, regenputten, die u niet hebt uitgehouwen, en wijnstokken en olijfbomen, die u niet hebt geplant. Als u daar in overvloed leeft, 12 zorg er dan voor dat u de HEER niet vergeet, die u uit de slavernij in Egypte heeft bevrijd. 13 Heb alleen ontzag voor de HEER, uw God, dien hem en zweer alleen bij zijn naam.

15 Psalm 19: 5 en 6 5 Zo helpt Gij, God, uw knecht, en houdt zijn paden recht in 't spoor door U gewild. Wie uw geboden acht, wie trouw uw wet betracht beloont Gij ruim en mild. Maar zonder U, o Heer, verdwaal ik altijd weer op zelfgekozen wegen. O, reinig metterdaad mij van 't verborgen kwaad, en leid mij met uw zegen!

16 Psalm 19: 5 en 6 6 Als Gij uw knecht behoedt, o Heer, zal overmoed niet heersen over mij. Legt Gij mijn drift in toom, dan leef ik recht en vroom, van grote zonden vrij. Breng voor uw aangezicht mijn wens en woord in 't licht door al mijn levensdagen. Verlosser, zie mij aan, mijn Steenrots, doe mij staan in uw groot welbehagen.

17 Moment van stilte Gebed om de opening van het Woord

18 Moment met de kinderen

19 ELB 469: 1, 2 en 3 1 Wil je wel geloven dat het groeien gaat, klein en ongeloof'lijk als een mosterdzaad, dat je had verborgen in de zwarte grond, en waaruit een grote boom ontstond. 2 Wil je wel geloven het begin is klein, maar het zal een wonder boven wonder zijn als je het gaat wagen met Gods woord alleen; dan gebeuren wonderen om je heen.

20 ELB 469: 1, 2 en 3 3 Wil je wel geloven dat je vrede wint, als je vol vertrouwen leeft, zoals een kind. Als je een geloof hebt als een mosterdzaad, groeit de liefde uit boven de haat.

21 de kinderen mogen naar de kindernevendienst

22 Schriftlezing Lukas 3: 1-22(NBV) 31 In het vijftiende jaar van de regering van keizer Tiberius, toen Pontius Pilatus Judea bestuurde, en Herodes tetrarch was over Galilea, zijn broer Filippus over het gebied van Iturea en Trachonitis, en Lysanias over Abilene, 2 en toen Annas en Kajafas hogepriester waren, richtte God zich in de woestijn tot Johannes, de zoon van Zacharias. 3 Daar ging Johannes in de omgeving van de Jordaan verkondigen dat de mensen zich moesten laten dopen en tot inkeer moesten komen, om zo vergeving van zonden te verkrijgen, 4 zoals geschreven staat in het boek met de uitspraken van de profeet Jesaja:

23 Schriftlezing Lukas 3: 1-22(NBV) Luid klinkt een stem in de woestijn: Maak de weg van de Heer gereed, maak recht zijn paden! 5 Iedere kloof zal worden gedicht, elke berg en heuvel geslecht, kromme wegen recht gemaakt, hobbelige wegen geëffend; 6 en al wat leeft zal zien hoe God redding brengt. 7 Johannes zei tegen de mensen die massaal uitliepen om zich door hem te laten dopen: Addergebroed, wie heeft jullie wijsgemaakt dat je veilig bent voor het komende oordeel? 8 Breng vruchten voort die een nieuw leven waardig zijn, en zeg niet meteen bij jezelf: Wij hebben Abraham als vader.

24 Schriftlezing Lukas 3: 1-22(NBV) Want ik zeg jullie: God kan uit deze stenen kinderen van Abraham verwekken! 9 Ja, de bijl ligt al aan de wortel van de boom: iedere boom die geen goede vruchten draagt, wordt omgehakt en in het vuur geworpen. 10 De mensen vroegen hem: Wat moeten we dan doen? 11 Hij antwoordde: Wie twee stel onderkleren heeft, moet delen met wie er geen heeft, en wie eten heeft moet hetzelfde doen. 12 Er kwamen ook tollenaars om zich te laten dopen, en die vroegen hem: Meester, wat moeten wij doen? 13 Hij zei tegen hen: Vorder niet meer dan wat jullie is opgedragen.

25 Schriftlezing Lukas 3: 1-22(NBV) Ook soldaten kwamen hem vragen: En wij, wat moeten wij doen? Tegen hen zei hij: Jullie mogen niemand afpersen en je ook niet laten omkopen, neem genoegen met je soldij. 15 Het volk was vol verwachting, en allen vroegen zich af of Johannes misschien de messias was, 16 maar Johannes zei tegen hen: Ik doop jullie met water, maar er komt iemand die meer vermag dan ik; ik ben zelfs niet goed genoeg om de riemen van zijn sandalen los te maken. Hij zal jullie dopen met de heilige Geest en met vuur; 17 hij houdt de wan in zijn hand om de dorsvloer te reinigen,

26 Schriftlezing Lukas 3: 1-22(NBV) het graan zal hij bijeenbrengen in zijn schuur en het kaf in onblusbaar vuur verbranden. 18 Op deze en andere wijze spoorde hij de mensen aan en verkondigde hij hun het goede nieuws. 19 Maar de tetrarch Herodes, die door Johannes was terechtgewezen in verband met Herodias, de vrouw van zijn broer, en vanwege al zijn andere wandaden, 20 voegde aan alle slechte dingen die hij had gedaan nog toe dat hij Johannes opsloot in de gevangenis.

27 Schriftlezing Lukas 3: 1-22(NBV) 21 Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus was gedoopt en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend 22 en daalde de heilige Geest in de gedaante van een duif op hem neer, en er klonk een stem uit de hemel: Jij bent mijn geliefde Zoon, in jou vind ik vreugde.

28 Gezang 67: 2 en 3 2 Bevrijding uit de vijandschap de hand van die ons haten, gelijk Hij eens gezworen had Abraham onze vader, opdat wij in rechtvaardigheid de Here God zijn toegewijd ons leven lang op aarde. Zo zult gij voor de Heer uitgaan, een stem die Hem de toegang baant: bereidt Hem alle wegen!

29 Gezang 67: 2 en 3 3 Gij zijt de stem der profetie sprekend van mededogen, want eens zal ieders oog Hem zien: de Opgang uit den hoge. Gezegend zij de dageraad het licht dat weldra schijnen gaat voor wie in duister kwijnen. Hij zal de schaduw van de dood beschamen met zijn morgenrood. Op aarde daalt de vrede!

30 Verkondiging n.a.v. Lucas 3: 16b Hij zal jullie dopen met de Heilige Geest en met vuur Thema: Jezus doopt ons met de Heilige Geest

31 Gezang 249: 1 en 2 1 Wij leven van de wind die aanrukt uit den hoge en heel het huis vervult waar knieën zijn gebogen, die doordringt in het hart, in de verborgen hof, en uitbreekt in een lied en opstijgt God ten lof.

32 Gezang 249: 1 en 2 2 Wij delen in het vuur dat neerstrijkt op de hoofden, de vonk die overspringt op allen die geloven. Vuurvogel van de vloed, duif boven de Jordaan, versterk in ons de gloed, wakker het feestvuur aan.

33 Kindernevendienst De kinderen komen terug in de dienst.

34 Dankgebed en Voorbede gezamenlijk Onze Vader

35 Inzameling van de gaven De collecten in deze dienst zijn bestemd voor het College van kerkrentmeesters Algemene doelen en Onderhoud Gebouwen De collecte bij de uitgang is bestemd voor het College van kerkrentmeesters Instandhouding erediensten Tijdens de collecte komen de kinderen van de oppas in de kerk.

36 Gezang 14: 4 en 5 (indien mogelijk staande) 4 De Heer is mijn Herder! In 't hart der woestijn verkwikken en laven zijn hemelse gaven; Hij wil mij versterken met brood en met wijn.

37 Gezang 14: 4 en 5 5 De Heer is mijn Herder! Hem blijf ik gewijd! 'k Zal immer verkeren in 't huis mijnes Heren: zo kroont met haar zegen zijn liefde me altijd.

38 Zegen met gezongen Amen

39 Gezegende Zondag Om uur gaat voor: Ds. J. Prosman uit Maasdam U bent van harte uitgenodigd om met elkaar een kopje koffie, thee of limonade te drinken in De Voorhof Deze dienst is na te beluisteren op www. kerknumansdorp.nl

Ochtenddienst 13 januari 2019

Ochtenddienst 13 januari 2019 Ochtenddienst 13 januari 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger Organist M.m.v. : Ds. C.D.van Alphen : Matthijs op den Brouw : Kerkband Welkom Mededelingen door Diaken Corrie Dijksman - Snel Voor

Nadere informatie

God in ons midden. Zondag 9 december e zondag van Advent orde van dienst

God in ons midden. Zondag 9 december e zondag van Advent orde van dienst God in ons midden Zondag 9 december 2018 2 e zondag van Advent orde van dienst Orgelspel, oefenen van Lied 46 als het klokje luidt worden we stil Welkom De 2e Adventskaars wordt aangestoken Wij zingen

Nadere informatie

Zondag 4 december e Adventszondag

Zondag 4 december e Adventszondag Zondag 4 december 2016 2 e Adventszondag dromen van vrede de wereld omgekeerd een nieuw begin water dat stroomt de roep om goede vruchten Goede God in Jezus heeft u een nieuw begin gemaakt Keer ons om

Nadere informatie

LITURGIE VOOR DE MORGENDIENST op zondag 23 december 2018 in de Open Hof waarin de heilige doop bediend wordt aan Léandre Alexander Louw

LITURGIE VOOR DE MORGENDIENST op zondag 23 december 2018 in de Open Hof waarin de heilige doop bediend wordt aan Léandre Alexander Louw LITURGIE VOOR DE MORGENDIENST op zondag 23 december 2018 in de Open Hof waarin de heilige doop bediend wordt aan Léandre Alexander Louw voorgangers: ds. Detlef Bohlken en Elsje Braam ouderling van dienst:

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Gijs van Ginkel Ouderling Scriba

Mededelingen door de ouderling van dienst. Gijs van Ginkel Ouderling Scriba Mededelingen door de ouderling van dienst Gijs van Ginkel Ouderling Scriba Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 1, 2,

Nadere informatie

pgscheemda e.o. Dit document staat t/m 12-7-'19 17:00 uur online op pgscheemda.nl 1

pgscheemda e.o. Dit document staat t/m 12-7-'19 17:00 uur online op pgscheemda.nl 1 Liturgie eredienst 7 juli 019 De Ontmoeting te Scheemda Voorganger: Ds. A.C. Meesters uit Stegwerda Organist: H. de Vries Welkom en mededelingen Lied 87:1,5 5 Rond het licht dat leven doet groeten wij

Nadere informatie

Ochtenddienst 16 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis, Werkendam Organist : Rens van Rossum

Ochtenddienst 16 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis, Werkendam Organist : Rens van Rossum Ochtenddienst 16 december 2018 3 e Advent Voorganger : Ds. R.R. Maathuis, Werkendam Organist : Rens van Rossum Welkom Mededelingen door ouderling Constant Barendregt Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

Derde Advent. Tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken. Als de kaarsen branden gaan we staan voor het eerste lied.

Derde Advent. Tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken. Als de kaarsen branden gaan we staan voor het eerste lied. Derde Advent zondag 16 december 2018 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. C.M. Schreuder Ouderling: Ruerd Ruben Diaken: Rein Willems Orgel: Gert Boersma DE INTREDE - de klok wordt geluid

Nadere informatie

Liturgie. Datum 9 december Jesaja 40: 3-8 Lukas 3:1-6. Lezingen

Liturgie. Datum 9 december Jesaja 40: 3-8 Lukas 3:1-6. Lezingen Liturgie Naam van de zondag Tweede zondag van advent Datum 9 december 2018 Kerkgebouw Lezingen Voorganger Carnisse Haven Jesaja 40: 3-8 Lukas 3:1-6 Ds. Henk-Jan Ketelaar - Woord van welkom en mededelingen

Nadere informatie

Het Doopsel van Jezus in toneelvorm

Het Doopsel van Jezus in toneelvorm Het Doopsel van Jezus in toneelvorm Synopsis van de dialogen uit de Evangeliën volgens Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes Voorpagina: Baptism of Jesus (William Blake, 1820) 4 tot 10 Verteller (Jesaja,

Nadere informatie

Orde van dienst. Van zondag 23 december 2018 Voorganger Ds. Martine Wassenaar Gorinchem) Liturgie I. Organist: Hans Jacobi

Orde van dienst. Van zondag 23 december 2018 Voorganger Ds. Martine Wassenaar Gorinchem) Liturgie I. Organist: Hans Jacobi Liturgie I Orde van dienst Van zondag 23 december 2018 Voorganger Ds. Martine Wassenaar Gorinchem) Organist: Hans Jacobi Thema Ons verlangen als wegwijzer Voorbereiding Orgelspel Verwelkoming door de gastheer/gastvrouw

Nadere informatie

Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp. Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu

Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp. Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Welkom Mededelingen door ouderling Constant Barendregt Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

In jou vind ik vreugde

In jou vind ik vreugde Protestants Kralingen In jou vind ik vreugde Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 10 januari 2016 1e zondag na Epifanie: Doop van de Heer In deze viering doop van Philip Muijs van de Moer Protestants

Nadere informatie

Ochtenddienst - 26 Juni 2016

Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Afscheid Kindernevendienst Thema: Op ontdekkingsreis Jonathan Heemskerk Toine Kuipers Dion Oppelaar Jim van der Voorden Voorganger Organist M.m.v. : Ds. C.D. van Alphen : Rick-Jan

Nadere informatie

Zingen: Lied 85: 1 en 2 De kaarsen worden aangestoken stilte voor persoon- lijke bezinning De Adventskaarsen worden aangestoken: Welkom

Zingen: Lied 85: 1 en 2 De kaarsen worden aangestoken stilte voor persoon- lijke bezinning De Adventskaarsen worden aangestoken: Welkom Kerkdienst 16 december 2018, 3 e adventszondag : Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer, Orgel Piet George Klootwijk Zingen: Lied 85: 1 en 2 staande 1. Gij waart goedgunstig voor uw land, o Heer, in Jakobs harde

Nadere informatie

Hoe weet je wat God doet?

Hoe weet je wat God doet? PROTESTANTSE GEMEENTE WASSENAAR - DORPSKERK ZONDAG 9 DECEMBER 2018 2e ADVENT à la Parisdienst Hoe weet je wat God doet? Met medewerking van Alicia, Boaz, Coen, Eirlys, Gijs, Ilonka, Iva, Janique, Louise,

Nadere informatie

0 Daar staat de troon al opgericht, daar zetelt de gezalfde Zoon, in Davids stad, op Davids troon, al wie Hem haatten schamen zich en bloeien zal zijn

0 Daar staat de troon al opgericht, daar zetelt de gezalfde Zoon, in Davids stad, op Davids troon, al wie Hem haatten schamen zich en bloeien zal zijn PSALM 3 Heer, denk aan David en zijn eed. Eens riep hij de geduchte naam van Jakobs sterke helper aan, gedenk aan David en het leed dat hij voor U heeft uitgestaan. 4 Zo zal ik naar Gods woning gaan en

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 januari :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 11 januari :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 11 januari 2015 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 11 januari 2015 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Rick-Jan Hitzerd Welkom Afkondigingen door ouderling-kerkrentmeester

Nadere informatie

Grote of Sint Vituskerk Naarden 13 januari 2019 Water

Grote of Sint Vituskerk Naarden 13 januari 2019 Water Grote of Sint Vituskerk Naarden 13 januari 2019 Water Voorganger: ds. Véronique C. Lindenburg Orgel: Wybe Kooijmans Orgelspel: Preludium Psalm 100 Stilte van bezoekers, enkele minuten voorafgaand aan de

Nadere informatie

Orde van dienst voor viering op 24 april 2016

Orde van dienst voor viering op 24 april 2016 Orde van dienst voor viering op 24 april 2016 1 Thema: Wat je echt belangrijk vindt om door te geven Voorganger: Ds. Wim van der Wel Muzikale medewerking: Bert Slijkhuis Orgel Liedboekkoor o.l.v. Ina Bosscher

Nadere informatie

Ochtenddienst 9 april :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 9 april :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 9 april 2017 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Doop- en Belijdenisdienst 9 april 2017 Voorgangers: Organist: Ds. C.D. van Alphen Ds. J.H. den Braber Rick-Jan Hitzerd Welkom Afkondigingen

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Voorganger Organist : Ds. E. Bijl : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst waarin de Hervormde gemeente van Siddeburen Steendam Tjuchem en ds.w.v.d.wind afscheid van elkaar nemen wegens emeritaat

Liturgie voor de eredienst waarin de Hervormde gemeente van Siddeburen Steendam Tjuchem en ds.w.v.d.wind afscheid van elkaar nemen wegens emeritaat Liturgie voor de eredienst waarin de Hervormde gemeente van Siddeburen Steendam Tjuchem en ds.w.v.d.wind afscheid van elkaar nemen wegens emeritaat Thema : Gekend worden met Goddelijke liefde Siddeburen

Nadere informatie

Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal

Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Zondag : 10 januari 2016 Aanvang : 19.00 uur Voorganger : Ds. Sicco Zijlstra Lector : Adriana

Nadere informatie

Zondag 15 mei Pinksteren. Welkom in De Regenboog!

Zondag 15 mei Pinksteren. Welkom in De Regenboog! Zondag 15 mei 2016 Pinksteren Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wil Kaljouw Ouderling van dienst: Dirk Slooijer Organist: Henk de Gooijer Lector: Heleen Rutterkamp Koster: Lied voor de dienst: Lied

Nadere informatie

Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie U bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen heer, bij U wil zijn elk moment.

Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie U bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen heer, bij U wil zijn elk moment. Sionskerk Nunspeet 13 januari 2019 10.00 uur Kerkdienst waarin we afscheid nemen van twee ambtsdragers en waarin anderen worden herbevestigd als ambtsdrager Muzikale medewerking: Wouter Rouvoet (orgel)

Nadere informatie

EEN NIEUW BEGIN. 9 december DE ADVENT - DOOPZONDAG

EEN NIEUW BEGIN. 9 december DE ADVENT - DOOPZONDAG EEN NIEUW BEGIN 9 december 2018 2 DE ADVENT - DOOPZONDAG Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Fennie van den Broek Lector: Rianne Vedder Pianist: Lydia van den Broek Koster: E. van den Heuvel / A.

Nadere informatie

3 december uur Koos Offereins orgel: Geert Burgler schriftlezing: Biny Blijdorp

3 december uur Koos Offereins orgel: Geert Burgler schriftlezing: Biny Blijdorp 3 december 2017 17.00 uur Koos Offereins orgel: Geert Burgler schriftlezing: Biny Blijdorp Liturgie Votum en zegengroet Zingen: GK psalm 145: 1, 3 Lezen: HC zondag 8 Lezen: Matteüs 3 Zingen: GK Gezang

Nadere informatie

1 november uur AA Kramer

1 november uur AA Kramer 1 november 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom Stil gebed - Votum en zegengroet Psalm 147: 1 Wet Psalm 78: 1, 2 Kindmoment: Mezouza Zingen: Klap in je handen van blijdschap. Lezen: Deuteronomium

Nadere informatie

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17 Ochtenddienst 25 juni 2017 Zondag 17 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Jaap Dekker Welkom Mededelingen door Diaken Mirjam Pegels. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. W. Slop Kind van de zondag: Diederik Booi organist: Caroline van der Laan --------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Ochtenddienst 27 mei 2018

Ochtenddienst 27 mei 2018 Ochtenddienst 27 mei 2018 Zondag 24 Voorganger Organist : Ds. B. J. Kruit uit Apeldoorn : Paul Rotscheid Welkom Afkondigingen door Ouderling Janie van Everdingen- t Jong Voor verdere bijzonderheden verwijzen

Nadere informatie

Ochtenddienst 29 oktober 2017

Ochtenddienst 29 oktober 2017 Ochtenddienst 29 oktober 2017 Hervormde Gemeente,Numansdorp Zondag 2 Voorganger : Ds. J.W. van den Bosch te Piershil Organist : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor

Nadere informatie

Kinderlied uit Op Toonhoogte nr Wij zullen opstaan...,

Kinderlied uit Op Toonhoogte nr Wij zullen opstaan..., Liturgie morgendienst 18-01-2015 Kinderlied uit Op Toonhoogte nr. 460 - Wij zullen opstaan..., Wij zullen opstaan en met Hem mee gaan, straks als Jezus terugkomt. Wij zullen opstaan en met Hem mee gaan,

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 5 juli 2015 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur

Orde van dienst voor zondag 5 juli 2015 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur Orde van dienst voor zondag 5 juli 2015 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur Voorganger: ds. J. van Meerveld Organist: Simon Marbus Koster: Bert de Bruin Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken.

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Welkom Mededelingen namens de Kerkenraad Aanvangslied: Opwekking 167:

Nadere informatie

Oecumenische oudejaarsavonddienst Maartenskerk, Hillegom 31 december 2013, 19.00 uur. Voorgangers: pastor Kees Warmerdam ds Wim Zaagsma.

Oecumenische oudejaarsavonddienst Maartenskerk, Hillegom 31 december 2013, 19.00 uur. Voorgangers: pastor Kees Warmerdam ds Wim Zaagsma. Oecumenische oudejaarsavonddienst Maartenskerk, Hillegom 31 december 2013, 19.00 uur Voorgangers: pastor Kees Warmerdam ds Wim Zaagsma organist: Marcel den Dulk Orgelspel Welkomstwoord Openingslied: Lied

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 20 december 2015, vierde zondag van advent Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Voorganger : Ds. J. H. den Braber Organist : Jaap Dekker Muzikale medewerking : Emma Engels / Thom Engels / Maarten Cieremans / Tessa van der Horst / Michelle de Regt /

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 13 JANUARI 2019

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 13 JANUARI 2019 Welkom en mededelingen VOORBEREIDING ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 13 JANUARI 2019 Vol van verwachting (uit Eva s lied) Voorganger: ds. K.A.E. de Waard, Lunteren Gastvrouw: Jantie de Vries Lector: Jantie

Nadere informatie

De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat?

De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat? De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat? Johannes de Doper De op één na laatste profeet van het Oude Verbond Matteüs 26:28 want dit is Mijn bloed, het bloed van het nieuwe verbond,

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 9 augustus Grote Kerk uur ~ wijkgemeente Markus

Orde van dienst voor zondag 9 augustus Grote Kerk uur ~ wijkgemeente Markus Orde van dienst voor zondag 9 augustus 2015 Grote Kerk 18.30 uur ~ wijkgemeente Markus Voorganger: ds. J. van Meerveld Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Orgelspel Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. T. van Blijderveen (Hardinxveld-Giessendam)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. T. van Blijderveen (Hardinxveld-Giessendam) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. T. van Blijderveen (Hardinxveld-Giessendam) Schriftlezing: Johannes 15 vers 1 t/m 17 Lied 171 vers 1 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 139 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de viering op zondag 13 januari 2019 in de Dorpskerk aanvang: uur ~ 1 e Zondag van Epifanie ~

ORDE VAN DIENST voor de viering op zondag 13 januari 2019 in de Dorpskerk aanvang: uur ~ 1 e Zondag van Epifanie ~ ORDE VAN DIENST voor de viering op zondag 13 januari 2019 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ~ 1 e Zondag van Epifanie ~ Voorganger Ouderling van dienst Diaken Organist Kinderkring Crèche : Ds. Niek Scholten

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur

Ochtenddienst 11 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur Ochtenddienst 11 december 2016 3 e Advent Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Zingen NLB 221: 1 en 3

Zingen NLB 221: 1 en 3 Kerkdienst 24 februari 2019 - Avondmaal: Immanuëlkerk; ds. Gerrit van Dijk, Orgel Piet George Klootwijk Welkom, de kaarsen worden aangestoken en een moment van stilte Zingen NLB 221: 1 en 3 staande 1 221:3

Nadere informatie

Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren

Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren Zingen: 695:1, 2, 4, 5 1. Heer, raak mij aan met uw adem, reik mij uw stralend licht, wijs mij nieuwe wegen, geef op uw waarheid zicht. 4. Kom en doorstraal mijn dagen,

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 7 januari 2018 in de Westerkerk te Veenendaal Zingen: psalm 89: 3 (OB) De hemel looft, o HEER', Uw wond'ren

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 7 januari 2018 in de Westerkerk te Veenendaal Zingen: psalm 89: 3 (OB) De hemel looft, o HEER', Uw wond'ren Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 7 januari 2018 in de Westerkerk te Veenendaal Zingen: psalm 89: 3 (OB) De hemel looft, o HEER', Uw wond'ren dag en nacht, Uw waarheid wordt op aard' de glorie toegebracht;

Nadere informatie

Liturgie derde adventszondag 16 december 2018 Oostvoorne. Wat moeten wij doen?

Liturgie derde adventszondag 16 december 2018 Oostvoorne. Wat moeten wij doen? Liturgie derde adventszondag 16 december 2018 Oostvoorne Voorganger: Organist: Combo: Ds. Piet Schelling Jolanda Zwoferink Eljakim o.l.v. Flora de Waard-van der Spek Wat moeten wij doen? Orgelspel Welkomstwoord

Nadere informatie

Zingen Adventsproject Lied met de kinderen God zal met ons zijn God zal met ons zijn, God is Immanuel. God zal met ons zijn, de God van Israël.

Zingen Adventsproject Lied met de kinderen God zal met ons zijn God zal met ons zijn, God is Immanuel. God zal met ons zijn, de God van Israël. Liturgie zondag 16 december 2018 Morgendiensten Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Rik Nijs / Jan W. van den Brink Lector Thea Bos / Desiree van Meerveld Koster Harry Hoorn Techniek

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Lezen Ezechiël 37:1-14 1 Korintiërs 2:10-16 Tekst : Zondag 20 Lied 249 : 1, 2 en 3 NLB 608 Gezang 106 : 1, 2, 3 en 4 Lied van de Geest Opwekking

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Jakobus 1 vers 1 t/m 11 Lied 466 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 134 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 27 vers 5 en 7 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Ochtenddienst 21 februari Voorganger : Ds. C. D. van Alphen

Ochtenddienst 21 februari Voorganger : Ds. C. D. van Alphen Ochtenddienst 21 februari 2016 Voorganger : Ds. C. D. van Alphen Organist : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door ouderling Edwin Mallegrom Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen. Thema aan jou gelijk... (Pnr. 1316) Markus 12: 28-34 Uitgesproken 8 november 2009 in het Open Hof te Kampen

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen. Thema aan jou gelijk... (Pnr. 1316) Markus 12: 28-34 Uitgesproken 8 november 2009 in het Open Hof te Kampen Thema (Pnr. 1316) Markus 12: 28-34 Uitgesproken 8 november 2009 in het Open Hof te Kampen Ouderling van dienst Muzikale begeleiding Nanda Tegelaar Henk Kamphof U luistert naar: een opname van de morgendienst

Nadere informatie

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding]

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding] Liturgie 31 januari 2016 Avonddienst Welkom en mededelingen [ovd: Martin van den Hoorn] Ps. 100: 1 t/m 4 OB 1.Juich aarde, juich alom de HEER', dient God met blijdschap, geeft Hem eer; komt, nadert voor

Nadere informatie

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Zondag 15 januari

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Zondag 15 januari Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Zondag 15 januari Voorganger: pastor Fred van der Louw Organist: Sybren Boukes m.m.v. Chr. Gem. Koor Con Amore 2 Orgelspel bij binnenkomst

Nadere informatie

met het Adventsproject kindernevendienst: Geloof met me mee

met het Adventsproject kindernevendienst: Geloof met me mee ORDE VAN DIENST Protestantse Gemeente De Dorpskerk te Schoonebeek Zondag 16 december 2018 om 10.00 uur 3 e ADVENT met het Adventsproject kindernevendienst: Geloof met me mee Voorgangers : Ds. Jan Hermes

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 oktober Voorganger : Ds. C.D. van Alphen

Ochtenddienst 11 oktober Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Ochtenddienst 11 oktober 2015 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Arie Bestebreur Welkom Afkondigingen door diaken Corrie Dijksman - Snel Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 1 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Pieter Boomsma Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Rien Hoekjen Lectrix: Jorieke Poorterman Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Orde van dienst PINKSTEREN 2016

Orde van dienst PINKSTEREN 2016 Orde van dienst PINKSTEREN 2016 Bethelkerk, Ede Voorganger Ds. K. van Meijeren Orgel Bram Oppeneer Trompet Adriaan Prins Piano Peter van Daalen 2 Woord van welkom Wij zingen: Op Toonhoogte 301 Samen in

Nadere informatie

Kerst vier je met elkaar

Kerst vier je met elkaar Vanavond Kerstnachtdienst In de Dorpskerk Torenstraat 18, Numansdorp Kerst vier je met elkaar 20:30 uur Drankjes en hapjes in de Voorhof 21:15 uur De kerk is open 22:00 uur Aanvang van de kerstnachtdienst

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

Ochtenddienst 8 januari 2017

Ochtenddienst 8 januari 2017 Ochtenddienst 8 januari 2017 Voorganger Organist : Ds. C. D. van Alphen : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst

Kerk voor Jou dienst Kerk voor Jou dienst Voorganger Organist : Dhr. A. Voogd : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door Ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Protestantse gemeente het Trefpunt

Protestantse gemeente het Trefpunt Protestantse gemeente het Trefpunt Orde van dienst voor de viering op zondag 5 maart Voorganger: ds. Aart Mak Organist: Addy Alberts Welkom Aansteken van de kaars Zingen: lied 281: 1 Inleiding Stilte INKEER

Nadere informatie

ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 15 MEI 2016 EERSTE PINKSTERDAG

ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 15 MEI 2016 EERSTE PINKSTERDAG ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 15 MEI 2016 EERSTE PINKSTERDAG om 9.30 uur in de Martinikerk van Bolsward THEMA: Een kruisje voor U???! Voorganger: ds. J. Ariesen Orgel/Piano: Kees Nottrot Medewerking: het

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst. 17 september Open Huis

Gezamenlijke Startdienst. 17 september Open Huis Gezamenlijke Startdienst 17 september 2017 Open Huis Gezamenlijke Startdienst Voorganger Organist Muziekgroep : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : o.l.v. Erik Olislagers Welkom Afkondigingen door diaken

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Votum en groet Zingen Hemelhoog 545 Onze Vader in de hemel Onze Vader in de Hemel heilig is Uw naam Laat Uw Koninkrijk spoedig komen Laat Uw wil worden gedaan

Nadere informatie

G E D REVEN DO OR DE GEEST

G E D REVEN DO OR DE GEEST G E D REVEN DO OR DE GEEST VRIEND OF KNECHT 6 mei 2018 9:00 / 10:30 uur ANDREASKERK PUTTEN Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling van dienst: Aalt Bos / Jannie Torsius Organist: Ans Kuus Lector: Thea

Nadere informatie

Ochtenddienst 28 mei 2017

Ochtenddienst 28 mei 2017 Ochtenddienst 28 mei 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 14 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door diaken Corrie Dijksman - Snel Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Ochtenddienst 2 april 2017

Ochtenddienst 2 april 2017 Ochtenddienst 2 april 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 7 Voorganger : Ds. J. Prosman, Maasdam Organist : Joël Terdu Welkom Mededelingen door ouderling Edwin Mallegrom Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST 11 januari 2015 liturgische kleur wit Doop van de Heer voorganger : ds. Roel Bosch, Zeist lector : Menny Liewes cantor-organist : Tjalling Roosjen OM TE BEGINNEN Orgelspel:

Nadere informatie

Ochtenddienst 19 november 2017

Ochtenddienst 19 november 2017 Ochtenddienst 19 november 2017 Zondag 4 Voorganger Organist : Ds. T.J. Smink uit Wierden : Danny Spaans Welkom Afkondigingen door Ouderling-Kerkrentmeester Marco Heemskerk Voor verdere bijzonderheden verwijzen

Nadere informatie

Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!

Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer! WILHELMINAKERK SOEST 4 juni 2017 Pinksteren Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: Pianist: ds. Wim Kievit Co Molenaar Annemarie Kuijer Janny Mook Terry Hamberg Margo van Assenbergh OM TE BEGINNEN

Nadere informatie

onder de hogepriester Annas en Kajafas, kwam een uitspraak van God tot Johannes, de zoon van Zacharias, in de woestijn.

onder de hogepriester Annas en Kajafas, kwam een uitspraak van God tot Johannes, de zoon van Zacharias, in de woestijn. 2 mei 2019 Katwijk de vorige keer: :1 t/m 6 1 In het vijftiende jaar nu van de regering van keizer Tiberius, toen Pontius Pilatus gouverneur was van Judea en Herodes viervorst van Galilea en zijn broer

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Welkom in de Menorah Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. A.H. Boschma : mw. A. Bouma : dhr. H. Dorsman : mw. A. Bouma

Nadere informatie

Zondag 29 Oktober Zondag. Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok

Zondag 29 Oktober Zondag. Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok Zondag 29 Oktober Zondag Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok OM TE BEGINNEN Welkom Stil worden Zingen: Samen in de

Nadere informatie

Ochtenddienst 28 oktober Hervormde Gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 28 oktober Hervormde Gemeente Numansdorp Ochtenddienst 28 oktober 2018 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door ouderling Ton Versteeg Voor verdere bijzonderheden wordt

Nadere informatie

Ochtenddienst. Viering Heilig Avondmaal

Ochtenddienst. Viering Heilig Avondmaal Ochtenddienst 3 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. C.D. van Alphen Organist : Rens van Rossum Welkom door Bas van der Burgh Verdere mededelingen in de weekbrief Stil gebed Wij gaan

Nadere informatie

Zondag 20 december e Advent

Zondag 20 december e Advent Zondag 20 december 2015 4 e Advent Orgelspel Woorden rondom licht: Dat er licht mag zijn. Licht in onze harten. Dat wij ruimte scheppen en plaats maken voor velen. Aansteken van de kaarsen Terwijl de kaarsen

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Zondag van de Drie-Eenheid 31 mei 2015 voorganger: ds. H.J.Elzenga ouderling: J.J. de Greef organist : L. Vilmane-Fioreze koster: M.Slomp

Nadere informatie

Viering Heilige Doop

Viering Heilige Doop Liturgie voor de eredienst van de Hervormde Gemeente De Hoeksteen op zondag 9 september 2018 om 9.30 uur, Viering Heilige Doop Voorganger: ds. A.H. van Veluw Ouderling van dienst: dhr. Jan Prins Organist:

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

Eredienst 4 maart uur Voorganger: ds. M.J. Oldenhuis

Eredienst 4 maart uur Voorganger: ds. M.J. Oldenhuis Eredienst 4 maart 2018 16.30 uur Voorganger: ds. M.J. Oldenhuis Liturgie Votum / zegengroet Gezang 107: 1, 2, 3, 4 Gebed Lukas 5: 27-39 Liedboek 446: 1, 2, 3, 4 = NLB 512 Lukas 5: 36-39 Preek Liedboek

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen De Emmaüsgangers Doop van Leah Michelle Petter Op de tafel achter in de kerk liggen gekleurde briefjes. Daarop kunt

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Pinksteren 4 juni 2017

ORDE VAN DIENST Pinksteren 4 juni 2017 ORDE VAN DIENST Pinksteren 4 juni 2017 Thema: De Geest spreekt alle talen Bouw uw Koninkrijk Opwekking 769 1. Kom, vestig uw gezag; wees Koning in ons hart. Herstel uw beeld in ons; onthul uw doel met

Nadere informatie

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK?

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? Zondag 5 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Zingen: Lied (Psalm) 91a. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

Lezen : Kolossenzen 3 : 5-25 Tekst : Kolossenzen 3 : 17. Opwekking 407 Lied 78 : 1 en 2 Lied 78 : 3 en 4 Gezang 106 : 2, 3 en 4 NLB 416 Opwekking 710

Lezen : Kolossenzen 3 : 5-25 Tekst : Kolossenzen 3 : 17. Opwekking 407 Lied 78 : 1 en 2 Lied 78 : 3 en 4 Gezang 106 : 2, 3 en 4 NLB 416 Opwekking 710 Lezen : Kolossenzen 3 : 5-25 Tekst : Kolossenzen 3 : 17 Opwekking 407 Lied 78 : 1 en 2 Lied 78 : 3 en 4 Gezang 106 : 2, 3 en 4 NLB 416 Opwekking 710 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer,

Nadere informatie

Ochtenddienst 23 december e Advent

Ochtenddienst 23 december e Advent Ochtenddienst 23 december 2018 4 e Advent Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 13 juli 2014 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen.

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. Orde van dienst Voorganger: ds. Henk Jan Ketelaar Ouderling van dienst: dhr. Gerard Kruit. Organist: dhr. Jan van der Meer Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. - Woord van welkom en mededelingen

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied. Ps. 139, vs. 1 en 8.

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied. Ps. 139, vs. 1 en 8. DUINZICHTKERK, zondag 8 september 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. T. L. Hettema Den Haag Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert

Nadere informatie

11 augustus :00 uur

11 augustus :00 uur 11 augustus 2019 10:00 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Aalt Bos Organist: Rik Nijs Lector: Corrie Sebök Koster: Evert van den Heuvel Beamer: Arjan van den Bor Intochtslied Psalm 139: 1,2 1

Nadere informatie