UW SCHAKEL MET DE OVERHEID

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UW SCHAKEL MET DE OVERHEID"

Transcriptie

1 UW SCHAKEL MET DE OVERHEID Provincie Frysian Afdeling Stêd en Plattelan t.a.v. mevrouw E. Visser Postbus HM LEEUWARDEN Oudemirdum, 26 februari 216 Nummer: 216/2/NB P R O V 1 Doe. nr.: I Class, nr.: SJE FBYSI-AN Ingek.: - 1 MRr 216 Afdeling Bah. dser: 1 Afd. Hoofd AWS.. KoU.. voor kennisg. aangenomen/tei. afgedaan Geachte heer, mevrouw, Namens Mts. Van der Werf - Hoekstra, Plattedijk 32 te Lemmer dien ik hierbij een aanvraag Natuurbeschermingswetvergunning in ten behoeve van het veehouderijbedrijf op het perceel Plattedijk 32, 8531 PD LEMMER. Met vrienddü- Siemoq G. Faber BEDRUP ADRES TELEFOONNR. SGF-Advies Fonteinwei JT Oudemirdum ADRES WEBSrTE KvK BTW NR info@sgf-advies.nl B.1

2 vies UW schakel met de OVERHEID Machtiging Hierbij machtigt ondergetekende SGF-Advies te Oudemirdum om namens hen een vergunning aan te vragen op grond van de Natuurbeschermingswet. Woonplaats: Lc.^«1 r»» e Datum:. I ü l ' Z ^6 Naam Adres : Mts. Van der Werf - Hoekstra : Platted ijk 32 Postcode en woonplaats : 8531 PD LEMMER Handtekening / ^ BEDRIJF SGF-Advies ADRES Fonteinwei JT Oudemirdum TEIEFOONNR ADRES info@sgf-advies.nl WEBSITE KvK BTW NR

3 provinsje fryslän provincie fryslän ^ Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet) Aanvraag vergunning......^ i# Sr:^!Srr^ V'' *1. ^1...T'^f' v \ ' :' wm Dit aanvraagformulier is nodig om een Natuurbeschermingswet (Nb-wet) vergunning aan te vragen. Dat moet als het gaat het om een activiteit (plan of handeling) die een negatief effect kan hebben op (één van) de beschermde natuurgebieden in Fryslän.

4 *r*^.-* Si- %, Let op! Gebruik bij het invullen van dit formulier de beschikbare gebiedsinformatie. U vindt de gebiedsinformatie (ook) op Verstrek alle gegevens in de Friese of Nederlandse taal. Als u het formulier invult en het antwoord past niet op het formulier, dan kunt u het antwoord op de betreffende vraag als bijlage meesturen. Geef duidelijk aan dat de bijlage bij de aanvraag hoort: voorzie de bijlage van de naam van de aanvrager, de naam van het gebied, de naam van de activiteit en het nummer van de betreffende vraag. Lever het aanvraagformulier en de bijlagen, behalve tekeningen en kaarten, in A4-formaat aan. Lever de (uitgeprinte) aanvraag en alle bijbehorende stukken in 5-voud aan. Wanneer sprake is van toetsing aan meerdere Natura 2-gebieden, dient per additioneel gebied 1 exemplaar te worden aangeleverd. Mogelijk is het ministerie van Economische Zaken bevoegd om over uw aanvraag te beslissen. Als dit zo is, dan stuurt de provincie uw aanvraag door en krijgt u daarover bericht. Dit formulier is via de website beschikbaar en in te vullen als PDF-bestand. (met behulp van de Tab-toets kan van het ene tekstveld naar het andere worden gesprongen). Heeft u vragen bij het invullen? Als u hulp nodig heeft bij het invullen of een nadere toelichting wenst, kunt u contact opnemen met de provincie Fryslên. Dat kan via telefoonnummer: , via nb-wet@fryslan.nl of via de website Concept Wij verzoeken u om uw aanvraag eerst in concept in te dienen. Als uw activiteit een agrarische activiteit is en het enige te beoordelen aspect de depositie van stikstof is, dan is vooroverleg niet noodzakelijk als uw aanvraag aan de in de link van bijlage 5 opgenomen indieningsvereisten voldoet. Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

5 V«' i* tu - ~ Algemene gegevens 1.1 Aanvrager of gemachtigde Organisatie : SGF-Advies Naam dhr. O mevr. S.G. Faber Straat ; Fonteinwei Postcode en plaats ; 8567 JT Oudemirdum Telefoonnummer ; Faxnummer sa huisnr J J adres : info@sgf-advies.nl 1.2 Gebruiker Organisatie Naam : Mts. Van der dhr. O mevr. P. van der Werf Straat Postcode en plaats Telefoonnummer Faxnummer adres Plattedijk 8531 PD Lemmer pevdwerf@hotmail.com huisnr Locatie activiteit straat Postcode en plaats Omschrijving locatie* Plattedijk 8531 PD Lemmer huisnr. 32 Kadastrale gegevens : gern. Lemsterland, sectie A, nr. 672 Ligging in gemeente De Fryske Marren Voeg als bijlage een topografische kaarte bij. Zie 4.1. Indien locatie niet is gekoppeld aan een huisadres. Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

6 1.4 Natuurgebied(en) waarop project/handeling effect heeft* Naam Rottige Meenthe & Brandemeer 1.5 Korte omschrijving hoofdlijnen van de activiteit. Mts. Van der Werf - Hoekstra is een veehouderijbedrijf met meerdere bedrijfslocaties waarvoor geen Nb-vergunning is verleend. Deze aanvraag heeft betrekking op de gewenste situatie op het perceel Plattedijk 32 te Lemmer. De stallen bieden daarvoor al de benodigde ruimte. Sïf.'- Voeg a/s bijlage een situatietekening bij. Zie Welke Nb-wetvergunning vraagt u aan? [~~i Nieuwe activiteit, waarvoor niet eerder een Nb-wetvergunning is verleend. Ga door naar vraag 1.9. [71 Bestaande activiteit, waarvoor niet eerder een Nb-wetvergunning is verleend. Ga door naar vraag 1.9. [~~i Bestaande activiteit, waarvoor eerder een Nb-wetvergunning is verleend. 1.7 Gegevens laatst verleende Nb-wetvergunning Naam activiteit Datum vergunning...a Nummer vergunning Voeg een afschrift bij van eerder verleende vergunningen. Zie 4.3. * Maak hiervoor gebruik van de beschikbare gebiedsinformatie. Bijvoorbeeld via: Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

7 1.8 Wat is er veranderd ten opzichte van de laatst verleende vergunning?,. :., -...,, ^ Gaat het om een vergunning met bepaalde of onbepaalde tijd? n Bepaalde tijd, van tot [71 Onbepaalde tijd 1.1 Welke andere vergunningen vraagt u aan? Bijvoorbeeld; bouwvergunning, aaniegvergunning, milieuvergunning, vergunning in gevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo), ontheffing Flora- en faunawet, etc. Soort vergunning Datum aanvraag Aanvragen/aangevraagd bij (instantie en afdeling) '.Ä;,A;Ä;4iasa Voeg zo mogelijk een afschrift toe van (een aanvraag om) andere vereiste vergunningen voor de voorgenomen activiteit. Zie 4.4 Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

8 ,.::# i^lqllp^...- c.'.- '; ' r:,:^^v;'^/' V..> '4. r^ï-4,_7, Beschrijving van de activiteit 2.1 Geef een gedetailleerde beschrijving van uw activiteit. Voor de beoordeling van uw aanvraag is het nodig om de effecten van uw activiteit op het betreffende natuurgebied inzichtelijk te maken. Wij vragen u daarom een gedetailleerde beschrijving te geven van de voorgenomen activiteit. Benoem daarbij de aspecten van de activiteit die effect kunnen hebben op het gebied (habitattypen) en aanwezige relevante soorten.maak bij de beschrijving, indien relevant, onderscheid in de fase die nodig is voor het ontwikkelen en voorbereiden van de 'activiteit (de aanlegfase) en de fase waarin de 'activiteit' wordt gebruikt of uitgevoerd (gebruiksfase).besteed in ieder geval aandacht aan de volgende onderwerpen, indien ze van toepassing zijn: a) Heeft de activiteit effect op de omvang (ruimtebeslag) van het natuurgebied? b) Wordt het gebied door de activiteit verdeeld in meerdere (losse) gebieden (versnippering)? c) Heeft de activiteit effect op de kwaliteit en/ of kwantiteit van het grondwater, zoalswijzi- gingen in grondwaterstanden of veranderingen in de stroming van het water? d) Heeft de activiteit effect op de kwaliteit en/ of kwantiteit van het oppervlaktewater, bijv. verlaging van het waterpeil? e) Wordt het gebied door de activiteit verstoord als gevolg van verkeersbewegingen? Bijv. door parkeren, (toename van) recreatiedruk, wegafsluitingen, omleidingen, etc. f) Wordt er bij de activiteit gebruik gemaakt van machines of andere apparatuur, zoals bulldozers, kranen, vrachtwagens, etc.? g) Welke werktijden of uitvoeringstijden horen bij de activiteit? Zijn deze werktijden bijv. dagelijks en/ of seizoensgebonden? h) Is er sprake van geluidsbelasting in het gebied door de activiteit? i) Heeft de activiteit invloed op huidige verlichting en duisternis in het gebied? Bijv. door het plaatsen van lichtmasten. j) Is het (bedrijfsmatig) houden van dieren onderdeel van de activiteit? Zo ja, welk effect heeft dit op het gebied? U kunt denken aan verzuring of verontreiniging. k) Is er sprake van ontgronding, egalisering of andere ingrepen in de bodem? l) Ontstaan er trillingen in de bodem door de uitvoering van uw activiteit? m) Hoe past u het uiterlijk en/ of de fysieke omvang van de activiteit in het landschap? n) Betrek bij de beschrijving van de mogelijke effecten de gevoeligheid van habitattypen en soorten voor storingsfactoren, zoals deze in 2.2. zijn beschreven. Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

9 düii -.--jc'.-êkr:r- «O >- -Ä--, -, V-,.' *,* Beschrijving activiteit: a) Heeft de activiteit effect op de omvang (ruimtebeslag) van het natuurgebied? Nee, het veehouderijbedrijf ligt op ruimte afstand van het dichtstbij gelegen natuurgebied. b) Wordt het gebied door de activiteit verdeeld in meerdere (losse) gebieden (versnippering)? Nee. c) Heeft de activiteit effect op de kwaliteit en/ of kwantiteit van het grondwater, zoals wijzigingen in grondwaterstanden of veranderingen in de stroming van het water? Nee. d) Heeft de activiteit effect op de kwaliteit en/ of kwantiteit van het oppervlaktewater, bijv. verlaging van het waterpeil? Nee. e) Wordt het gebied door de activiteit verstoord als gevolg van verkeersbewegingen? Bijv. door parkeren, (toename van) recreatiedruk, wegafsliiitingen, omleidingen, etc. Nee, aan- en afvoerwegen lopen niet door een stikstofgevoelig Natura 2-gebied. f) Wordt er bij de activiteit gebruik gemaakt van machines of andere apparatuur, zoals bulldozers, kranen, vrachtwagens, etc.? Het veehouderijbedrijf maakt gebruik van tractoren en andere reguliere landbouwmachines. g) Welke werktijden of uitvoeringstijden horen bij de activiteit? Zijn deze werktijden bijv. dagelijks en/ of seizoensgebonden? De werkzaamheden zoals het voeren en melken van het vee vindt plaats tussen S.OOuur en 19.uur. Daarnaast vinden er incidentele werkzaamheden plaats zoals het inkuilen van voer, en het bemesten van de landbouwgronden, (deze incidentiele werkzaamheden zullen voornamelijk voorkomen in de maanden van april t/m oktober) De activiteiten zuilen voornamelijk overdag plaats vinden, incidenteel kan het voorkomen dat er werkzaamheden buiten deze tijden plaatsvinden. h) Is er sprake van geluidsbelasting in het gebied door de activiteit? Nee, de afstand tot het gebied voorkomt geluidhinder. i) Heeft de activiteit invloed op huidige verlichting en duisternis in het gebied? Bijv. door het plaatsen van lichtmasten. Nee, grote afstand tot gebieden en stalverlichting in de nok van de stal. j) Is het (bedrijfsmatig) houden van dieren onderdeel van de activiteit? Zo ja, welk effect heeft dit op het gebied? U kunt denken aan verzuring of verontreiniging. Ja, verzuring wordt voorkomen doordat er een geringe toename plaatsvindt van depositie (zie toets in bijlage). k) Is er sprake van ontgronding, egalisering of andere ingrepen in de bodem? Nee. l) Ontstaan er trillingen in de bodem door de uitvoering van uw activiteit? Nee, Binnen een veehouderij ontstaan er weinig tot geen noemenswaardige trillingen in de bodem. m) Hoe past u het uiterlijk en/ of de fysieke omvang van de activiteit in het landschap? Is bestaande situatie. n) Betrek bij de beschrijving van de mogelijke effecten de gevoeligheid van habitattypen en soorten voor storingsfactoren, zoals deze in 2.2. zijn beschreven. De depositie is berekend op relevante stikstofgevoelige habitattypen. Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

10 A''. ' :-,'A'.".-AA'.: AA.'AA-,:y» --' '------^ - '...{,. - - '- 2.2 Welke habitattypen en diersoorten worden mogelijk verstoord? Geef in onderstaande tabel aan op welke soorten natuur (zoals Vochtige Heiden of Blauwgraslanden) en aanwezige diersoorten in het gebied (zie gebiedsinformatie) de voorgenomen activiteit mogelijk een verstorend effect heeft. U kunt de tabel invullen met behulp van informatie op de website Deze site geeft per natuurgebied (Natura-2 gebieden) informatie over de effecten waarvoor aanwezige habitattypen en soorten gevoelig zijn én in welke mate. Storende factoren Habitattypen H9 DO H714B H315baz H41 H721 H714A H641 Oï c 1 CTl "ra c.s C 1 2 o. 2 a (P O 5> > Jj o G G ZG n.v.t. n.v.t. n.v.t. G G ZG n.v.t. n.v.t. n.v.t. G G ZG n.v.t. n.v.t. n.v.t. G G ZG n.v.t. n.v.t. n.v.t. G G ZG n.v.t. n.v.t. n.v.t. G G ZG n.v.t. n.v.t. n.v.t. G G G n.v.t n.v.t. n.v.t. Diersoorten ÜS» G = Gevoelig voor deze storende factor ZG NG = Zeer gevoelig voor deze storende factor = Niet gevoelig voor deze storende factor? = Niet voldoende informatie om hierover een uitspraak te doen NVT = Deze storende factor is op deze natuurwaarde niet van toepassing Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

11 2.3 Van welke stapeling van negatieve effecten is er sprake? Het is mogelijk dat er in een gebied meer activiteiten zijn of worden uitgevoerd. Dit kan de (negatieve) effecten op het gebied versterken omdat ze zich opstapelen(cumulatie). Geef aan of én in welke mate er sprake is van een stapeling van negatieve effecten op de habitattypen en op de aanwezige relevante soorten. Bij de beoordeling van uw aanvraag wordt (alleen) uitgegaan van voorgenomen of reeds uitgevoerde activiteiten in of nabij het betreffende gebied waarover een formeel besluit genomen is. Voor informatie hierover kunt u vaak terecht bij de gemeente. Er zijn in de omgeving geen voorgenomen activiteiten waardoor stapeling uitgesloten is. 2.4 Middels welke maatregelen kunt u de verstoringen beperken? Welke maatregelen kunt u binnen de uitvoering van uw activiteit ondernemen omeventuele schade en/of verstoring te beperken (mitigatie)? Geef aan op welke wijze deze maatregelen de negatieve effecten op het gebied (habitattypen) en/ of aanwezige relevante soorten verminderen. Maak bij de beschrijving onderscheid in de fase die nodig is voor het ontwikkelen en voorbereiden van de 'activiteit' (de aanlegfase) en de fase waarin de 'activiteit' wordt gebruikt of uitgevoerd (gebruiksfase). Let op! Maatregelen kunnen door u zelf meegenomen worden binnen de opzet van uw activiteit en/of opgelegd worden via de voorwaarden die verbonden zijn aan de verleende vergunning. Voorbeelden van mitigerende maatregelen: het tijdsschema (timing en duur) van de uitvoering. Bijvoorbeeld geen werkzaamheden tijdens het voortplantingsseizoen van een bepaalde soort; de wijze van uitvoering (in termen van werkzaamheden) en het gebruikte materieel. Bijvoorbeeld het gebruik van een bepaald type baggermachine op eenovereengekomen afstand van de oever; alternatieve bouwtechnieken. Bijvoorbeeld boren in plaats van heien, afscherming van geluid, licht en andere verstoringsbronnen. afbakening van delen van het gebied die in geen geval mogen worden betreden Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

12 op het bedrijf worden de activiteiten uitgevoerd d.m.v. een goede landbouwpraktijk. Voor de emissie per dierplaats zal worden aangesloten bij de voorschriften zoals deze vanuit het Besluit huisvesting gelden. : Let op! Indien uit de aanvraag blijkt dat de activiteit negatieve effecten kan hebben op het gebied (aangewezen habitats) en/of aanwezige relevante soorten, dan dient u deze effecten te kwantificeren in een verstoring- en verslechteringstoets. Indien sprake is van (mogelijke) significante gevolgen van de activiteit, dan dient een Passende Beoordeling opgesteld te worden. Heeft u voor het indienen van uw aanvraag vragen over het uitvoeren van een verstoringverslechteringtoets / Passende Beoordeling, dan adviseren wij u om tijdig zelf contact op te nemen met de Provincie Fryslan. Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

13 i-** j''' *^^;3:--r' _.»T^ -., ', ' '.- '-".-TJl# ^ v/'ä!.-z:-_.' '- i-v* 3 Voorwaarden en verplichtingen De aanvrager verklaart: 3.1 alle gegevens naar waarheid te hebben verstrekt. 3.2 bekend te zijn met het feit dat bij wijziging in de omstandigheden die van belang zijnvoor de beoordeling van de, dit zo spoedig mogelijk door te geven aan de provincie Fryslan onder vermelding van het nummer waaronder de aanvraag in behandeling is; 3.3 dat de aanvrager alle gewenste inlichtingen met betrekking tot de voor de beoordelingen controle benodigde gegevens ter stond en naar waarheid zal verstrekken aan demet behandeling en controle van de aanvraag en vergunning belaste ambtenaren; 3.4 ermee bekend te zijn, dat de vergunning meteen wordt ingetrokken indien hij/zij één of meer uit zijn/haar vergunning voortvloeiende verplichtingen niet nakomt, dan wel in het kader van de aanvraag van deze vergunning onjuiste gegevens heeft verstrekt; voortsdat de vergunning kan worden gewijzigd of ingetrokken als de omstandigheden zodanig zijn gewijzigd dat deze niet verleend zou zijn op het tijdstip waarop de vergunning is verleend; Ondertekening Ondergetekende, de aanvrager of degene die bevoegd is namens de aanvrager te handelen via machtiging, verklaart deze aanvraag en de daarbij behorende bijlage(n) naar waarheid te hebben opgesteld. Plaats: Datum: Naam ondertekenaar: Functie / hoedanigheid ondertekenaar: Oudemirdum 26 februari 216 Siemon G. Faber adviseur Machtiging (bijvoegen indiende aanvraag niet door de aanvrage zelf is ondertekend): C Handtek^ Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

14 <*- :1:,:Aä'*'...,,. ^ iï----n -...Uv,; ^kv.-.;.:«r^i*' > '- ' <. v *' i ' «>** * -i -' " " ""ï-i',ï'->ife ' Overzicht van bijlagen en checklist 1. Voeg een topografische kaart toe waarop de ligging van de door u voorgenomen activiteit in de ruimere omgeving is aangegeven. Deze kaart moet voldoen aan de volgende aspecten: a. minimaal schaal 1:25.; b. schaal en noordpijl aangeven op kaart; c. locatie activiteit arceren of duidelijk omlijnen; d. afstand van de gevraagde activiteit tot de rand van het gebied(en). (Indien deactiviteit buiten het natuurgebied valt) 2. Voeg een situatietekening toe. Besteed daarbij tenminste aandacht aan de volgende aspecten: a. schaal 1:1 (zo mogelijk); b. schaal en noordpijl aangeven optekening; c. locatie activiteit arceren of duidelijk omlijnen. 3. Voeg zo mogelijk een afschrift toe van eerder verleende Nb-wet vergunningen voor de voorgenomen activiteit, indien sprake is van een bestaande activiteit. 4. Voeg zo mogelijk een afschrift toe van (een aanvraag om) andere vereiste vergunningen voor de voorgenomen activiteit. 5. Voeg, indien van toepassing, een afschrift toe van het Milieu-effectrapport/ de Strategische milieubeoordeling of Passende Beoordeling / voortoets. 6. Voeg eventueel een verklaring van geen bezwaar van een gebiedsbeheerder toe omtrent de voorgenomen activiteit. Checklist bij het aanvraagformulier Heeft u... alle vragen in de aanvraag beantwoord? Aanvraagformulieren die niet volledig zijn ingevuld, worden niet in behandelinggenomen. de bijgevoegde tekeningen voorzien van een duidelijke legenda met verklaring van alle nummers, tekens en afkortingen? op alle bijlagen aangegeven dat ze behoren bij de aanvraag? het aanvraagformulier en de bijlagen, behalve tekeningen, in A4 formaat aangeleverd? de (uitgeprinte) aanvraag en alle daarbij behorende stukken in 5-voud of meer? Wanrreer sprake is van toetsing aan meerdere Natura 2-gebieden, dient per additioneel gebied 1 extra exemplaar te worden aangeleverd. het aanvraagformulier gericht aan: Het college van Gedeputeerde Staten van Fryslan, afdeling Stêd en Plattelan, Postbus 212, 89 HM Leeuwarden (het bezoekadres van de provincie is Tweebaksmarkt 52 in Leeuwarden). Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

15 mum ^ - T -..'- J fi "5 Vereisten aanvraag Nb-wetvergunning veehouderijen Kijk voor een actueel overzicht van de vereisten op (klik op de link): Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

16 AERIUS n CALCULATOR D/t document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet iggs. De resultaten geven de stikstofeffecten van deze activiteit weer voor haar omgeving. Tot de omgeving behoren zowel Natura 2- gebieden als beschermde natuurmonumenten. Calculator maakt enkel voor de PAS-gebieden inzichtelijk welke stikstofgevoelige habitottypen er voor komen en op welke hiervan een effect is. Op basis hiervan is aangegeven voor hoeveel hectares ontwikkelingsruimte benodigd is. De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en stikstofoxide (NOx), of één van beide. Hiermee is de depositie van de activiteit berekend en uitgewerkt. Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeerde pdfdan in de Calculator. Berekening Situatie i Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze PDF kunt u vinden in een bijbehorende leeswijzer. Deze leeswijzer en overige documentatie is te raadplegen via: RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 1/37

17 AERIUS B CALCULATOR Contact Rechtspersoon Inrichtingslocatie Mts. Van der Werf- Hoekstra Plattedijk 32,8531 PD Lemmer Activiteit omschrijving aanvraag Nb-vergunning Plattedijk 32 AERIUS kenmerk RpTksvdsQsRm Datum berekening Rekenjaar 26 februari 216,11:6 216 Totale emissie Situatie 1 Situatie 2 Verschil NOx NH ,4 kg/j 8.847,2 kg/j 2.447,8 kg/j Depositie Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/j) Natuurgebied Rottige Meenthe & Brandemeer Provincie Friesland il situatie 1 Situatie 2 Verschil M,43,6 + P Toelichting aanvraag Nb-vergunning Plattedijk32 te Lemmer Situatie i Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 2/37

18 AERIUS B CALCULATOR Locatie Situatie i Emissie (per bron) Situatie 1 Naam Locatie (X,Y) Uitstoothoogte Bron , » fll i,. Tas«* Warmteinhoud NH3, mw 6.175, kg/j luv/ Ml Dier RAV code Omschrijving Ji Aantal Stof Emissiefactor dieren (kg/dier/j) Emissie A 1.1 overige huisvestingssystemen (Rundvee; melk- en kalfkoeien ouder danzjaar) (Overig) 475 MH3 13, 6.175, kg/j Situatie 1 Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 3/37

19 AERIUS B CALCULATOR :l^%i Naam Locatie (X,Y) uitstoothoogte 5»o rn Bron , Warmteinhoud, FTIW NHs 224,4 kg/j RAV code Omschrijving Aantal dieren Stof Emissiefactor (kg/dier/j) Emissie A 3-1 overige huisvestingssystemen (Rundvee; vrouwelijk jongvee tot 2 jaar) (Overig) 51 NH kg/j Situatie t Situatie 2 RpTksvdsQjRm (26 februari 216) pagina i}/37

20 AERIUS n CALCULATOR Locatie Situatie 2 cr Emissie (per bron) Situatie 2 c Naam BrOn 1 Locatie(X.Y) , Uitstoothoogte 5iO ni Warmteinhoud NH3, mw 8.86, kg/j Dier RAV code Omschrijving Aantal Stof Emissiefactor dieren (kg/dier/j) Emissie A 1.1 overige huisvestingssystemen (Rundvee; melk- en kalfkoeien ouder danajaar) (Overig) 622 NH3 13, 8.86, kg/j Situatie 1 Situatie a RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 5/37

21 AERIUS n CALCULATOR Naam BrOn 2 Locatie (X,Y) , cft Uitstoothoogte 5iO FTl Warmteinhoud, ITIW 761,2 kg/j Dier RAV code Omschrijving Aantal Stof dieren Emissiefactor (kg/dier/j) Emissie ^ A 3.1 overige huisvestingssystemen (Rundvee: vrouwelijk jongvee tot 2 jaar) (Overig) 173 NH ,2 kg/j Situatie! Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 6/37

22 AERIUS B CALCULATOR Depositie natuurgebieden g Waddtfue* I Noord2Mkust2on«9 J OuifMn DoMojm c GraningeA StAdakana \ Wteringerv;Bif Usstim«cr mm Dwing«ld«ivcldf Tl Meuw^Atae fnvnen HoüQeveen.. \ iim ' SchDoneM«lc f' rw ra CrUmMf I Diwtemsvaart ^«troenoerg f Hoogste projectverschil (Rottige Meenthe b Brandemeer) Hoogste projectverschil per natuurgebied Habitathchtlijn ^ Vogelrichtlijn - ß r I ""'nmhi ^ Beschermd natuurgebied A Habitatrichtlijn, ^ Vogelrichtlijn A Habitatrichtlijn, Beschermd natuurgebied A Vogelrichtlijn, Beschermd ^ natuurgebied A Habitatrichtlijn, ^ Vogelrichtlijn, Beschermd natuurgebied Situatiën Situatie 2 RpTksvds5Rm (26 februari 216) pagina 7/37

23 AERIUS B CALCULATOR Depositie PASgebieden Natuurgebied Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/j) Situatie i Situatie 2 Verschii Overschrij- Ontwikkelings- dingkdw ruimte beschikbaar Hoogste depositie Situatie 2 (mol/ha/j) Rottige Meenthe h Brandemeer 43,6 +,16,6 Weerribben,35,48 +,13,48 Aide Feanen,24,34 +.9,34 De Wieden o,i6,23 +,6,23 Drents-Friese Wold 7 Leggelderveld o,i6,22 +,6,22 Wijnjeterper Schar o,i6,22 +,6,22 Van Oordt's Mersken o,i6,22 +,6,22 Holtingerveld,13,18 +,5,18 Bakkeveense Duinen,11,16 +,4,16 Fochteloërveen,1,14 +,4,14 Dwingelderveld,1,14 +,4,14 Norgerholt,8,12 +,3,12 Duinen Ameland,7,1 +,3,1 Duinen Schiermonnikoog,7,9 +,3,9 Witterveld,7,9 +,2,9 Drentsche Aa-gebied,6,8 +,2,8 Waddenzee,6,8 +,2,8 Duinen Terschelling,6,8 +,2,8 Situatie i Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 8/37

24 AERIUS B CALCULATOR Natuurgebied Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/j) Situatie 1 Situatie z Verschil Hoogste depositie Situatie 2 (mol/ha/j) Overschrijding KDW Ontwik ruimte beschif Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht,6,8 +,2,8 Olde Maten b Veerslootslanden >,5,7 +,2,7 Vel uwe,5,7 +,2,7 Mantingerzand,5,6 +,2,6 Mantingerbos,5.6 +,2,6 Duinen en Lage Land Texel,4,6 +,2,6 Drouwenerzand,4,6 +,2,6 Duinen Den Helder-Callantsoog,4,6 +,2,6 Duinen Vlieland,4,6 Elperstroomgebied,4,6 Schoorlse Duinen,4,6 +,2 +,2 +,2,6,6,6 Noordhollands Duinreservaat,4 >,5 +,1 >,5 Q Geen overschrijding ^ Wel overschrijding* ^ Ontwikkelingsruimte beschikbaar** Q Geen ontwikkelingsruimte beschikbaar * Deze uitkomst wordt niet meegenomen in de toetsing aan de Nb-weL Bij de toetsing aan de NB-wet gaat het om de relevante hexagonen waarvoor ontwikkelingsruimte is gereserveerd. ** Bij beoordeling van een in het kader van de Nb-wet wordt vastgesteld of er voldoende ontwikkelingsruimte beschikbaar is en of dat significante verslechtering uitgesloten kan worden. Situatie i situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 9/37

25 AERIUS B CALCULATOR Depositie per Rottige Meenthe 7 Brandemeer habitattype Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) ding KDW ruimte beschikbaar Situatie 1 Situatie 2 Verschil HgiDo Hoogveenbossen 43,6 +o,i6 O H714B Overgangs- en trilvenen (veenmosrietlanden) 4 +,15 o H3i5obaz Meren met krabbenscheer en,34,46 +,13 ü fonteinkruiden, buiten afgesloten zeearmen ZGH3i5obaz Meren met krabbenscheer en,33,45 +,12 O fonteinkruiden, buiten afgesloten zeearmen H721 Galigaanmoerassen,28,38 +,11 H714A Overgangs-en trilvenen (trilvenen),28,38 +,11 H641 Blauwgraslanden,27,37 +,1 H4ioB Vochtige heiden (laagveengebied),23 +,9 o o o o o o Situatie i situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 1/37

26 AERIUS B CALCULATOR Weerribben Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) dmgkdw ruimte beschikbaar Situatie 1 Situatie 2 Verschil H721 Galigaanmoerassen,35,48 +,13 H714B Overgangs- en trilvenen (veenmosrietlanden),35,48 +,13 HgiDo Hoogveenbossen,35,48 +,13 ZGH714B Overgangs- en trilvenen (veenmosrietlanden),34,47 +,13 H41B Vochtige heiden (laagveengebied),34,46 +,13 ZGHgiDo Hoogveenbossen,32,44 +,12 H641 Blauwgraslanden,31,43 +,12 H714A Overgangs- en trilvenen (trilvenen),31,43 +,12 ZGH3i5baz Meren met krabbenscheer en fonteinkruiden, buiten afgesloten zeearmen H3i5obaz Meren met krabbenscheer en fonteinkruiden, buiten afgesloten zeearmen,31,43 +,12,31,43 +,12 Hgggg;34 Habitattype onbekend/onzeker KDW op basis meest kritische aangewezen type (H314),3,41 +,11 H314oIv Kranswierwateren, in laagveengebieden ZGH314oIv Kranswierwateren, in laagveengebieden,21,2g +,8,21,2g +,8 ZGH41B Vochtige heiden (laagveengebied),1 g,26 +,7 ZGH714A Overgangs- en trilvenen,17,24 +,7 (trilvenen) Situatie 1 Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina n/37

27 AERIUS «CALCULATOR Aide Feanen Habitattype Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/j) Situatie 1 Situatie 2 Verschil Overschrijding KDW Ontwikkelingsruimte beschikbaar H3i5obaz Meren met krabbenscheer en fonteinkruiden, buiten afgesloten zeearmen,24,34 +,9 H641 Blauwgraslanden,22,3 +,8 H714oB Overgangs- en trilvenen (veenmosrietlanden),21,29 +,8 HgiDo Hoogveenbossen,21,28 +,8 Hyzio Galigaanmoerassen,14,19 + >,5 H4ioB Vochtige heiden (laagveengebied),13,19 + >,5 Situatie i Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 12/37

28 AERIUS n CALCULATOR De Wieden Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) dmg KDW ruimte beschikbaar Situatie i Situatie 2 Verschil HgiDo Hoogveenbossen,16,23 +,6 H3i5obaz Meren met krabbenscheer en fonteinkruiden, buiten afgesloten zeearmen H714B Overgangs- en trilvenen (veenmosrietlanden),16,22 +,6,15,21 +,6 HaoïoB Vochtige heiden (laagveengebied),12,17 +,5 ZGH714B Overgangs- en trilvenen (veenmosrietlanden),12,17 +,5 H714A Overgangs- en trilvenen (trilvenen),12,17 +,5 H9999:35 Habitattype onbekend/onzeker KDW op basis meest kritische aangewezen type (H314),12,17 +,5 ZGH3i5obaz Meren met krabbenscheer en fonteinkruiden, buiten afgesloten zeearmen,12,16 +,5 H721 Galigaanmoerassen,1,14 +,4 H641 Blauwgraslanden,9,13 +,4 H314IV Kranswierwateren, in laagveengebieden ZGH314oIv Kranswierwateren, in laagveengebieden,9,12 +,3,8,11 +,3 ZGH9iDo Hoogveenbossen,7,1 +,3 ZGH641 Blauwgraslanden,6,9 +,2 ZGH714A Overgangs- en trilvenen,6,8 +,2 (trilvenen) Situatie 1 Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 13/37

29 AERIUS n CALCULATOR Drents-Friese Wold 7 Leggelderveld Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Ontwikkelings- (mol/ha/j) dingkdw ruimte beschikbaar Situatie 1 Situatie z Verschil Hgigo Oude eikenbossen,16,22 +,6 HynoB Actieve hoogvenen (heideveentjes),16,22 +,6 H313 Zwakgebufferde vennen,16,22 +,6 H3i6oZure vennen,16,22 +,6 H231 Stuifzandheiden met struikhei,16,22 +,6 <!» H43 Droge heiden,15,21 +,6 H232 Binnenlandse kraaiheibegroeiingen,15,21 +,6 H41A Vochtige heiden (hogere zandgronden),15,21 +, Pioniervegetaties met snavelbiezen,14,19 + >,5 H233 Zandverstuivingen,14,19 + >,5 H513 Jeneverbesstruwelen,12,17 +,5 H623ovka Heischrale graslanden, vochtig kalkarm,12,17 +,5 H311 Zeer zwakgebufferde vennen,9,12 +,3 Berekeningvoor Situatie i Situatie a RpTksvdsQsRm (z6 februari zoi6) pagina 14/37

30 AERIUS n CALCULATOR Wijnjeterper Schar Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Ohtwikkelings- (mol/ha/j) dmgkdw ruimte beschikbaar Situatie 1 Situatie 2 Verschil H43 Droge heiden,16,22 +,6 H4ioA Vochtige heiden (hogere zandgronden),14,19 + >,5 H641 Blauwgraslanden,14,19 + >,5 H715 Pioniervegetaties met snavelbiezen,14,19 + >,5 H623vka Heischrale graslanden, vochtig kalkarm,12,16 +,4 Van Oordt's Mersken Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Ontwikkelings- (mol/ha/j) ding Küw ruimte beschikbaar Situatie 1 Situatie 2 Verschil H41A Vochtige heiden (hogere zandgronden),16,22 +,6 H641 Blauwgraslanden,16,22 +,6 H623vka Heischrale graslanden, vochtig kalkarm,15,21 +,6 Berekeningvoor Situatie i Situatie a RpTksvdsQsRm (a6 februari 216) pagina 15/37

31 AERIUS B CALCULATOR Holtingerveld Habitattype ft Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) dingkdw ruimte beschikbaar Situatie 1 Situatie 2 Verschil Hgigo Oude eikenbossen,13,18 +,5 H233 Zandverstuivingen,13,17 +,5 H43 Droge heiden,12,17 +,5 HaoïoA Vochtige heiden (hogere zandgronden),12,17 +,5 HgiDo Hoogveenbossen,12,16 +,4 H231 Stuifzandheiden met struikhei,12,16 +,4 H3i6o Zure vennen,12,16 +,4 H715 Pioniervegetaties met snavelbiezen,11,15 +,4 H623vka Heischrale graslanden, vochtig kalkarm,11,15 +,4 H232 Binnenlandse kraaiheibegroeiingen,1,14 +,4 H/noB Actieve hoogvenen (heideveentjes),1,14 +,4 Berekeningvoor Situatie i Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 16/37

32 AERIUS n CALCULATOR Bakkeveense Duinen Habitattype Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/j) Situatie 1 Situatie 2 Verschil Overschrijding KDW Ontwikkeling ruimte beschikbaar H232 Binnenlandse kraaiheibegroeiingen o,n,16 +,4 H231 Stuifzandheiden met struikhei o,n,16 +,4 H233 Zandverstuivingen,1,14 +,4 H41A Vochtige heiden (hogere zandgronden),1,14 +,4 H3i6oZure vennen,9,13 +,4 ZGH231 Stuifzandheiden met struikhei,8,11 +,3 Fochteloërveen Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) dingkdw ruimte beschikdaar Situatie 1 Situatie 2 Verschil H7i2oah Herstellende hoogvenen, actief hoogveen,1,14 -ro,4 H43 Droge heiden,1,13 +,4 ZGH7i2oah Herstellende hoogvenen, actief hoogveen H9999;23 Habitattype onbekend/onzeker KDW op basis meest kritische aangewezen type(h7iioa, H712) H711A Actieve hoogvenen (hoogveenlandschap),9,13 +,4,8,1 +,3,6,8 +,2 H232 Binnenlandse kraaiheibegroeiingen,6,8 +,2 Situatie i Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 17/57

33 AERIUS B CALCULATOR Dwingelderveld Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) ding KDW ruimte beschikbaar Situatie 1 Situatie 2 Verschil Hgigo Oude eikenbossen,1,14 +,4 H232 Binnenlandse kraaiheibegroeiingen,1,13 +,4 H7noB Actieve hoogvenen (heideveentjes) o,og,13 +,4 ZGH233 Zandverstuivingen o,og,13 +,4 Hgggg:3 Habitattype onbekend/onzeker KDW op basis meest kritische aangewezen type (H712),9,13 +,3 H3i6o Zure vennen o,og,12 +,3 H43 Droge heiden o,og,12 +,3 ZGHö23odka Heischrale graslanden, droog kalkarm o,og,12 +,3 H233 Zandverstuivingen,9,12 +,3 H41A Vochtige heiden (hogere zandgronden),8,12 +,3 H623vka Heischrale graslanden, vochtig kalkarm,8,12 +,3 H715 Pioniervegetaties met snavelbiezen,8,12 +,3 H513 Jeneverbesstruwelen,8,11 +,3 H231 Stuifzandheiden met struikhei,7,1 +,3 ZGH623vka Heischrale graslanden, vochtig,7,1 +,3 kalkarm Situatie i Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 18/37

34 AERIUS «CALCULATOR Mabitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) ding KDW mimte beschikbaar Situatie 1 Situatie 2 Verschil H7i2oah Herstellende hoogvenen, actief hoogveen,6 o,og +,2 Hgi2 Beuken-eikenbossen met hulst,6,8 +,2 H313 Zwakgebufferde vennen,5,7 +,2 ZGH3i6o Zure vennen,4,6 +,2 ZGH715 Pioniervegetaties met snavelbiezen,4,5 +,1 - Norgerholt Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) ding KDW ruimte beschikbaar Situatie 1 Situatie 2 Verschil Hgi2 Beuken-eikenbossen met hulst,8,12 +,3 Situatie 1 Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 19/37

35 AERIUS B CALCULATOR Duinen Ameland Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) ding KDW ruimte beschikbaar Situatie 1 Situatie 2 Verschil HaiSoAbe Duinbossen (droog), berkeneikenbos,7,1 +,3 ZGHaiSoB Duinbossen (vochtig),7,9 +,3 H2i8oB Duinbossen (vochtig),7,9 +,3 HaigoB Grijze duinen (kalkarm),7,9 +,3 ZGH213B Grijze duinen (kalkarm),6,9 +,2 H213A Grijze duinen (kalkrijk),6,8 +,2 H9999:5 Habitattype onbekend/onzeker KDW op basis meest kritische aangewezen type (H213B, H213oC, H623) >,5,8 +,2 H217 Kruipwilgstruwelen >,5,7 +,2 ZGH2i6o Duindoornstruwelen,5,7 +,2 ZGH217 Kruipwilgstruwelen,5,7 +,2 H2i6o Duindoornstruwelen,5,7 +,2 H215 Duinheiden met struikhei,5,7 +,2 H212 Witte duinen,5,7 +,2 ZGH212 Witte duinen,5,7 +,2 H2i8oC Duinbossen (binnenduinrand),5,6 +,2 HaigoAom Vochtige duinvalleien (open,4,6 water), oligo- tot mesotrofe vormen +,2 Situatie i Situatie a RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 2/37

36 AERIUS B CALCULATOR Habitattype Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/j) Situatie i Situatie z Verschil ding KDW ruimte beschikbaar H214A Duinheiden met kraaihei (vochtig),4,6 +,2 H213oC Grijze duinen (heischraal),4 >,5 +,1 Situatie 1 Situatie a RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 21/37

37 AERIUS n CALCULATOR Duinen Schiermonnikoog Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) ding KDW ruimte beschikbaar Situatie 1 Situatie 2 Verschil eikenbos,7,9 +,3 H218B Duinbossen (vochtig),7,9 +,3 ZGH2i6o Duindoornstruwelen,7,9 +,2 ZGH213B Grijze duinen (kalkarm),7,9 +,2 H217 Kruipwilgstruwelen,6,9 +,2 H9999:6 Habitattype onbekend/onzeker KDW op basis meest kritische aangewezen type(h2i3ob, H213C) H219B Vochtige duinvalleien (kalkrijk),6,9 +,2,6,9 +,2 H219oC Vochtige duinvalleien (ontkalkt),6,8 +,2 ZGH2i8oB Duinbossen (vochtig),6,8 +,2 ZGH212 Witte duinen >,5,7 +,2 H213oC Grijze duinen (heischraal) >.5,7 +,2 ZGHzigoC Vochtige duinvalleien (ontkalkt) >,5,7 +,2 ZGH217 Kruipwilgstruwelen >,5,7 +,2 H641 Blauwgraslanden >,5,7 +,2 HzigoAom Vochtige duinvalleien (open water), oligo- tot mesotrofe vormen >,5,7 +,2,5,7 +,2 Situatie 1 Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 22/37

38 AERIUS B CALCULATOR Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) dingkdw ruimte ' ' ' beschikbaar Situatie 1 Situatie 2 Verschil Hi33oA Schorren en zilte graslanden (buitendijks) ZGH213A Grijze duinen (kalkrijk),5,7 +,2,4,6 +,2 Witterveld Habitattype Hectare met hoogste projectverschil djng"^kdvv' ahme (mol/ha/j) beschikbaar Situatie i Situatie 2 Verschil H7i2oah Herstellende hoogvenen, actief hoogveen,7,9 +,2 H43 Droge heiden >,5,7 +,2 HgiDo Hoogveenbossen >,5,7 +,2 H41A Vochtige heiden (hogere zandgronden) H7iioA Actieve hoogvenen (hoogveenlandschap),5,7 +,2,5,7 +,2 Situatie 1 Situatie z RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 23/37

39 AERIUS n CALCULATOR Drentsche Aa-gebied Habitattype * Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) dingkdw ruimte beschikbaar Situatie ^ Situatie 2 Verschil H231 Stuifzandheiden met struikhei,6,8 +,2 HgiEoC Vochtige alluviale bossen (beekbegeleidende bossen),6,8 +,2 Hgigo Oude eikenbossen,6,8 +,2 HgiDo Hoogveenbossen,6,8 +,2 HaoïoA Vochtige heiden (hogere zandgronden),6,8 +,2 ZGH43 Droge heiden,6,8 +,2 H43 Droge heiden,6,8 +,2 Hgi2 Beuken-eikenbossen met hulst,6,8 +,2 H714A Overgangs- en trilvenen (trilvenen),6,8 +,2 H7iioB Actieve hoogvenen (heideveentjes) >,5,7 +,2 Hgi6oA Eiken-haagbeukenbossen (hogere zandgronden) >,5,7 +,2 H3i6o Zure vennen,5,7 +,2 ZGH231 Stuifzandheiden met struikhei,5,6 +,2 H623vka Heischrale graslanden, vochtig kalkarm,5,6 +,2 ZGH3i6o Zure vennen,5,6 +,2 H513 Jeneverbesstruwelen,5,6 +,2 Berekeningvoor Situatie i Situatie a RpTksvdsQsRm (a6 februari 216) pagina 24/37

40 AERIUS B CALCULATOR Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) ding KDW ruimte beschikbaar Situatie 1 Situatie 2 Verschil ZGH41A Vochtige heiden (hogere zandgronden),5,6 +,2 H233 Zandverstuivingen,4,6 +,2 H232 Binnenlandse kraaiheibegroeiingen,4,6 +,2 H641 Blauwgraslanden,4 >,5 +,1 ZGH233 Zandverstuivingen,4 >,5 +,1 Hyiso Pioniervegetaties metsnavelbiezen,4 >,5 +,1 Waddenzee Habitattype I i;r Hi33oA Schorren en zilte graslanden (buitendijks) H2i6o Duindoornstruwelen Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) ding KDW ruimte beschikbaar Situatie 1 Situatie 2 Verschil,6,8 +,2 >,5,7 +,2 H212 Witte duinen,5,6 +,2 H213oA Grijze duinen (kalkrijk),4,6 +,2 HzigoB Vochtige duinvalleien (kalkrijk),4,6 +,2 Hi32 Slijkgrasvelden Hi31A Zilte pionierbegroeiingen (zeekr, Hzno Embryonale duinen,4,6 +,2,4,6 +,2,4 >,5 +,1 Situatie i Situatie a RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 25/37

41 AERIUS n CALCULATOR Duinen Terschelling Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) dingkdw ruimte beschikbaar Situatie i Situatie a Verschil H217 Kruipwilgstruwelen H2i8oB Duinbossen (vochtig),6,8 +,2 O,6,8 +,2 O O O H214B Duinheiden met kraaihei (droog) o,o6 o,o8 +,2 H2i8oAbe Duinbossen (droog), berkeneikenbos H213B Grijze duinen (kalkarm),6,8 +,2,6,8 +,2 ZGH2i8oAbe Duinbossen (droog), berken-,6,8 +,2 eikenbos o o o o ZGH2t8oB Duinbossen (vochtig) >,5,7 +,2 H214A Duinheiden met kraaihei >,5,7 +,2 H215 Duinheiden met struikhei,5,7 +,2 H213oA Grijze duinen (kalkrijk),5,6 +,2,5,6 +,2 Hi31oB Zilte pionierbegroeiingen (zeevetmuur),4,6 +,2,4,6,4,6 +,2 +,2 H212 Witte duinen,4,6 +,2 Hi33oA Schorren en zilte graslanden (buitendijks),4 >,5 +,1 _ Situatie 1 Situaties RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 26/37

42 AERIUS B CALCULATOR Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) KDW ruimte beschikbaar Situatie 1 Situatie z Verschil H651oB Glanshaver- en vossenstaarthooilanden (grote vossenstaart),6,8 +,2 HgiFo Droge hardhoutooibossen,4,6 +,2 HösioA Glanshaver- en vossenstaarthooilanden (glanshaver),4,6 +,2 H641 Blauwgraslanden,4 >,5 +,1 )lde Maten & Veerslootslanden Habitattype Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/j) situatie 1 Situatie z Verschil Overschrijding KDW Ontwikkelingsruimte beschikbaar H714B Overgangs- en trilvenen (veenmosrietlanden) >,5,7 +,2 H641 Blauwgraslanden,4 >,5 +,1 H714A Overgangs- en trilvenen (trilvenen),4 >,5 +,1 Situatie i Situatie z RpTksvdsQsRm (z6 februari zoi6) pagina

43 AERIUS B CALCULATOR Veluwe Habitattype Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/j) Situatie 1 Situatie z Verschil Overschrij- Ontwikkelingsding KDW ruimte beschikbaar Hgigo Oude eikenbossen,5,7 +,2 O H231 Stuifzandheiden met struikhei,4,6 +,2 HaotoA Vochtige heiden (hogere zandgronden) H313 Zwakgebufferde vennen H43 Droge heiden Hgizo Beuken-eikenbossen met hulst H513 Jeneverbesstruwelen,4,6 +,2,4.6 +,2,4,6 +,2,4,6 +,2,4 >,5 +,1 O o o o Situatie 1 Situaties RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 28/37

44 AERIUS II CALCULATOR Mantingerzand Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) dingkdw ruimte beschikbaar Situatie 1 Situatie z Verschil H43 Droge heiden,5,6 +,2 H623vka Heischrale graslanden, vochtig,4,6 +,2 kalkarm O o H4ioA Vochtige heiden (hogere zandgronden) H231 Stuifzandheiden met struikhei H513 Jeneverbesstruwelen,4,6 +,2,4,6 +,2,4,6 +,2 O O H233 Zandverstuivingen Hgigo Oude eikenbossen,4,4,6 >,5 +,2 +,1 H715 Pioniervegetaties metsnavelbiezen,4 >,5 +o,oi o o o Mantingerbos Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) ding KDW ruimte beschikbaar Situatie i Situatie z Verschil Hgi2 Beuken-eikenbossen met hulst,5,6 +,2 Situatie 1 Situatie a RpTksvdsQsRm (26 februari zoi6) pagina 29/37

45 AERIUS n CALCULATOR Duinen en Lage Land Texel Habitattype Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/j) Situatie 1 Situatie 2 Verschil Overschrijding KDW Ontwikkelingsruimte beschikbaar HziSoAbe Duinbossen (droog), berkeneikenbos,4,6 +,2 H2i8oC Duinbossen (binnenduinrand),4,6 +,2 H213oB Grijze duinen (kalkarm),4,6 +,2 H2i8oB Duinbossen (vochtig),4,6 +,2 H215 Duinheiden met struikhei,4,6 +,2 H214oB Duinheiden met kraaihei (droog),4,6 +,2 ZGH2i8oAbe Duinbossen (droog), berkeneikenbos,4 >,5 +,1 ZGH2i8oC Duinbossen (binnenduinrand),4 >,5 +,1 ZGH2i8oB Duinbossen (vochtig),4 >,5 +,1 H213oC Grijze duinen (heischraal),4 >,5 +,1 )rouwenerzand Habitattype Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/j) situatie i Situatie 2 Verschil Overschrijding KDW Ontwikkelingsruimte beschikbaar H231 Stuifzandheiden met struikhei,4,6 +,2 H233 Zandverstuivingen,4,6 +,2 H513 Jeneverbesstruwelen,4 >,5 +,1 Situatie i Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 3/37

46 AERIUS B CALCULATOR Duinen Den Helder-Callantsoog Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) ding KDW ruimte beschikbaar Situatie 1 Situatie 2 Verschil ZGH2i8oAbe Duinbossen (droog), berkeneikenbos,4,6 +,2 )uinen Vlieland Habitattype Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/j) Situatie 1 Situatie 2 Verschil Overschrijding KDW Ontwikkeling ruimte beschikbaar H2i8oAbe Duinbossen (droog), berkeneikenbos,4,6 +,2 ZGH2i8oAbe Duinbossen (droog), berkeneikenbos,4,6 +,2 ZGH2i8oB Duinbossen (vochtig),4,6 +,2 H214B Duinheiden met kraaihei (droog),4 >,5 +,1 H213oB Grijze duinen (kalkarm),4 >,5 +, Witte duinen,4 >,5 +,1 H215 Duinheiden met struikhei,4 >,5 +,1 H214oA Duinheiden met kraaihei (vochtig),4 >,5 +,1 HaigoC Vochtige duinvalleien (ontkalkt),4 >,5 +,1 Elperstroomgebied Habitattype Hectare met hoogste projectverschil >!,gkdw (mol/ha/j) Situatie i Situatie 2 Verschil beschikbaar H41A Vochtige heiden (hogere zandgronden),4 o.o6 +,2 Situatie 1 Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 31/37

47 AERIUS «CALCULATOR Schoorlse Duinen Habitattype H2i8oAbe Duinbossen (droog), berkeneikenbos f: I Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelings- (mol/ha/j) ding KDW ruimte beschikbaar Situatie 1 Situatie 2 Verschil,4,6 +,2 H213oB Grijze duinen (kalkarm),4 >,5 +,1 H214B Duinheiden met kraaihei (droog),4 >,5 +,1 H2i8oC Duinbossen (binnenduinrand),4 >,5 +,1 H215 Duinheiden met struikhei,4 >,5 +,1 Noordhollands Duinreservaat Habitattype Hectare met hoogste projettverschil (mol/ha/j) Situatie i Situatie 2 Verschil Overschrijding KDW Ontwikkelingsruimte beschikbaar H2i8oAbe Duinbossen (droog), berkeneikenbos,4 >,5 +,1 H217 Kruipwilgstruwelen,4 >,5 +,1 H213B Grijze duinen (kalkarm),4 >,5 +,1 H215 Duinheiden met struikhei,4 >,5 +,1 H214oA Duinheiden met kraaihei (vochtig),4 >,5 +,1 HzigoAom Vochtige duinvalleien (open water), oligo- tot mesotrofe vormen,4 >,5 +,1 H2i8oC Duinbossen (binnenduinrand),4 >,5 +,1 H214oB Duinheiden met kraaihei (droog),4 >,5 +,1 Situatie i Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 32/37

48 AERIUS «CALCULATOR Q Geen overschrijding ^ Wel overschrijding* ö Ontwikkelingsruimte beschikbaar** Q Geen ontwikkelingsruimte beschikbaar * Deze uitkomst wordt niet meegenomen in de toetsing aan de Nb-weL Bij de toetsing aan de NB-wet gaat het om de relevante hexagonen waarvoor ontwikkelingsruimte is gereserveerd. ** Bij beoordeling van een in het kader van de Nb-wet wordt vastgesteld of er voldoende ontwikkelingsruimte beschikbaar is en of dat significante verslechtering uitgesloten kan worden. Situatie 1 Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 33/37

49 AERIUS «CALCULATOR Depositie resterende gebieden Natuurgebied Hectare met hoogste projertverschil Hoogste (mol/ha/j) depositie Situatie a Situatie 1 Situatie 2 Verschil (mol/ha/j) Overschrij- Ontwikkelingsding KDW ruimte beschikbaar Oudegaasterbrekken, Fluessen en omgeving,46,63 +,18,63 - Ijsselmeer,7,9 +,2,9 - Zwarte Meer >,5,7 +,2,7 - Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer,4 >,5 +,1 >,5 - Niedersächsisches Wattenmeer und angrenzendes Küstenmeer,4 >,5 +,1 >,5 - Noordzeekustzone,4,5 +,1,5 - Q Geen overschrijding Wel overschrijding* Deze uitkomst wordt niet meegenomen in de toetsing aan de Nb-wet. Bij de toetsing aan de NB-wet gaat het om de relevante hexagonen waarvoor ontwikkelingsruimte is gereserveerd. Situatie i Situatie 2 RpTksvds5Rm (26 februari 216) pagina 34/37

50 AERIUS n CALCULATOR Depositie per Oudegaasterbrekken, Fluessen en omgeving habitattype HabitaUype Ö 7 Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/j) Situatie 1 Situatie 2 Verschil Overschrijding KDW Ontwikkelingsruimte beschikbaar ZGH3i5obaz Meren met krabbenscheer en fonteinkruiden, buiten afgesloten zeearmen,46,63 +,l8 - H3i5obaz Meren met krabbenscheer en fonteinkruiden, buiten afgesloten zeearmen,17,24 +,7 - Ijsselmeer Habitattype Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/j) Situatie 1 Situatie 2 Verschil Overschrijding KDW Ontwikkelingsruimte beschikbaar H714A Overgangs- en trilvenen (trilvenen),7,g +,2 - Zwarte Meer Habitattype Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/j) Situatie 1 Situatie 2 Verschil Overschrijding KDW Ontwikkelingsruimte beschikbaar H651oB Glanshaver- en vossenstaarthooilanden (grote vossenstaart) >,5,7 +,2 - Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer Habitattype Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/j) Situatie 1 Situatie 2 Verschil Overschrijding KDW Ontwikkelingsruimte beschikbaar Hggggmoic Habitattype onbekend/onzeker,4 >,5 +,1 - (buitenland) Situatie! Situatie 2 RpTksvdsQsRm (z6 februari 216) pagina 35/37

51 AERIUS B CALCULATOR Niedersächsisches Wattenmeer und angrenzendes Küstenmeer Habitattype Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/j) Situatie i Situatie z Verschil Overschrij- Ontwikkelingsding KDW ruimte beschikbaar H9999;iiooc Habitattype onbekend/onzeker,4 (buitenland) >,5 +,1 Noordzeekustzone Habitattype Hectare met hoogste projectverschil (mol/ha/i) Situatie 1 Situatie 2 Verschil Overschrij- OntwikkelingsdingKDW ruimte beschikbaar H133A Schorren en zilte graslanden (buitendijks),4,5 +,1 Geen overschrijding A Wel overschrijding* Deze uitkomst wordt niet meegenomen in de toetsing aan de l\lb-wet. Bij de toetsing aan de NB-wet gaat het om de relevante hexagonen waarvoor ontwikkelingsruimte is gereserveerd. Situatie 1 Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 36/37

52 AERIUS «CALCULATOR Disclaimer Hoewel verstrekte gegevens kunnen dienen ter onderbouwing van een, kunnen er geen rechten aan worden verleend. De eigenaar van AERIUS aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de inhoud van de door de gebruiker aangeboden informatie. Bovenstaande gegevens zijn enkel bruikbaar tot er een nieuwe versie van AERIUS beschikbaar is. AERIUS is een geregistreerd handelsmerk in de Benelux. Alle rechten die niet expliciet worden verleend, zijn voorbehouden. RokCribSSiS AERIUS Database berekening is tot stand gekomen op basis van: versie 2i5_zoi6oi25_3ibd versie 2i5_2i5i2n_3dec74e7e2 Voor meer informatie over de gebruikte methodiek en data zie: Situatie 1 Situatie 2 RpTksvdsQsRm (26 februari 216) pagina 37/J7

53 Woudsend V Scharstertjrug Ouwsterhaule mz4 Sintjohannesga Rottum vvvrtkkkn - "*> IW88 Ypecotsga Idskenhuizen Sint Nicolaasga Heide Ouwster-Nijega Rotsterhauie \Nieuwescho Rohel Harten Tjerkgaast Doniaga nmjvv<e Maadschwffjno Rotstergaast ^ Balk Wijckel Ruigahuizen Sondel -Plaftë3jk32,ueB«kk^, afstand 14?km. trahuizen Oidelamer Oudemirdum Nijemirdum theven Fnw Bantega Munnekeburen XHijetriine'»mms Scherpenzeel % '" i ^ stelle Bank,4^ mm m Butten Sli k«iburgv\ r

54 CRV - MINERAAL diertelkaart Postbus 454, 68 AL ARNHEM Tel: Postbus 454, 68 AL Arnhem Mts Hw+F vd Werf-Hoekstra Verwerkingsdatum 11/12/15 blad 1/1 jaar : 212 Aanvraag Periode: 1/1/12-31/12/12 diercategorie melk- & kalfkoe jongvee < 1 jr > 1 jr fokstier >2jr witvlees -2 wk 2 wk-6 mnd rosévlees -3 mnd 3-8 mnd -8 mnd roodvlees zoogkoe -3 mnd >= 3mnd januari februari maart aprii mei juni juli augustus september October november december f totaal gern, aant dieren per diercategorie Ä CRV Arnhem IRIS

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx).

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx). U heeft op grond van artikel 8 van de Regeling Programmatische aanpak stikstof een melding ingediend voor uw initiatief. Deze bevestiging van uw melding is voor uw eigen administratie en toont aan dat

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Berekening Situatie 1 Kenmerken Samenvatting emissies Depositiekaart Depositieresultaten Gedetailleerde emissiegegevens

Berekening Situatie 1 Kenmerken Samenvatting emissies Depositiekaart Depositieresultaten Gedetailleerde emissiegegevens Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van depositie onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Bijlagen bij de toelichting. bestemmingsplan Lagewaard 42, Koudekerk aan den Rijn - NL.IMRO.0484.B141KKlagewaard42-ON01 ontwerp

Bijlagen bij de toelichting. bestemmingsplan Lagewaard 42, Koudekerk aan den Rijn - NL.IMRO.0484.B141KKlagewaard42-ON01 ontwerp Bijlagen bij de toelichting bestemmingsplan Lagewaard 42, Koudekerk aan den Rijn - NL.IMRO.0484.B141KKlagewaard42-ON01 ontwerp 73 Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. it document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. e resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze PDF kunt

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van depositie onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van

Nadere informatie

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx).

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx). U heeft op grond van artikel 8 van de Regeling Programmatische aanpak stikstof een melding ingediend voor uw initiatief. Deze bevestiging van uw melding is voor uw eigen administratie en toont aan dat

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten geven

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Aanvraag vergunning Natuurbeschermingswet 1998

Aanvraag vergunning Natuurbeschermingswet 1998 Aanvraag vergunning Natuurbeschermingswet 1998 Vergunningaanvraag ex art. 16 (beschermde natuurmonumenten) Algemene aanwijzingen - Wij adviseren u vooraf de informatie uit het informatiepakket goed door

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze PDF kunt

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Berekening referentie Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen

Berekening referentie Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van depositie onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van

Nadere informatie

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx).

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx). U heeft op grond van artikel 8 van de Regeling Programmatische aanpak stikstof een melding ingediend voor uw initiatief. Deze bevestiging van uw melding is voor uw eigen administratie en toont aan dat

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kunt dit document onder meer gebruiken voor een onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Natuurbeschermingswet

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze PDF kunt

Nadere informatie

Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet Bijlage bij besluit, Vergunningaa

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet Bijlage bij besluit, Vergunningaa Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Dcc. nr.: Class, nr.: Afdelim. Beh. door: Afd. Hoofd

Dcc. nr.: Class, nr.: Afdelim. Beh. door: Afd. Hoofd rombüu aan Provincie Frysiän Afdeling Stêd en Plattelan Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN PRVINSJE FRYSLA Dcc. nr.: Class, nr.: - 6 AUG 2015 Afdelim. Beh. door: Afd. Hoofd voor kennisg. aa ngenomen/tel.

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx).

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx). U heeft op grond van artikel 8 van de Regeling Programmatische aanpak stikstof een melding ingediend voor uw initiatief. Deze bevestiging van uw melding is voor uw eigen administratie en toont aan dat

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Berekening Recreatiecentrum Mijnden Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen

Berekening Recreatiecentrum Mijnden Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van depositie onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van depositie onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx).

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx). U heeft op grond van artikel 2.7 van de Regeling natuurbescherming een melding ingediend voor uw initiatief. Deze bevestiging van uw melding is voor uw eigen administratie en toont aan dat de melding is

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van depositie onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van

Nadere informatie

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van de Natuurbeschermingswet

Nadere informatie

A E R I U S B CALCULATOR

A E R I U S B CALCULATOR A E R I U S B CALCULATOR Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx).

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx). U heeft op grond van artikel 8 van de Regeling Programmatische aanpak stikstof een melding ingediend voor uw initiatief. Deze bevestiging van uw melding is voor uw eigen administratie en toont aan dat

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie