SOS Meerlo-Wanssum Jaarverslag 2012 Het jaar van Wings Mobile School

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SOS Meerlo-Wanssum Jaarverslag 2012 Het jaar van Wings Mobile School"

Transcriptie

1 SOS Meerlo-Wanssum Jaarverslag 2012 Het jaar van Wings Mobile School Inleiding Twintig jaar geleden, op 13 april 2013, is de gemeentelijke mondiale groep Stichting Ontwikkelingssamenwerking (SOS) Meerlo-Wanssum officieel opgericht. Het doel van de stichting is om in de zes kerkdorpen van de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum (Blitterswijck, Geijsteren, Meerlo, Swolgen, Tienray en Wanssum) voorlichting en bewustwordingsactiviteiten te ontplooien op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, de millenniumdoelen en fair trade te promoten. Tegelijk koppelen wij deze activiteiten aan een project. Elke drie jaar kiezen bestuur en vrijwilligers van SOS Meerlo-Wanssum een nieuw project aan de hand van door (oud)inwoners ingediende voorstellen. Met deze activiteiten willen we bevorderen dat de inwoners van de kerkdorpen een positieve beeldvorming krijgen over mensen uit andere culturen en verdraagzaamheid tonen tegenover deze mensen. SOS Meerlo-Wanssum steunde de afgelopen twintig jaren: Straatkinderen in Rio de Janeiro (Brazilië) bij bouw van een meisjeshuis De boeren van Sulawesi (Indonesië) bij oprichting van boerencöoperaties Sloppenwijk in Addis Abeba (Ethiopië) met de bouw schoolklas en aanschaf koeien Weeskinderen in Chillán (Chili) bij de aanschaf van een personenbus Het dorp Kalundu View (Zambia) bij bouw basisschool en drie lerarenhuizen De kinderen van Chennai (India) met de realisering en de exploitatie van een mobiele school in een bus 2012 was een druk en indrukwekkend jaar SOS Meerlo-Wanssum heeft een druk en enerverend jaar afgesloten met als belangrijkste onderdelen het zesde Wereldfestival en het aangekondigde vertrek van voorzitter/oprichter René Poels. Tegelijk werd het project van Pappa Steven van de organisatie Udavum Karangal in Chennai (India), de realisering van een mobiele school, gerealiseerd en werd de grote actie Mieke and Friends afgesloten.

2 Voorzitterswisseling Na twintig jaar actief te zijn als voorzitter van SOS Meerlo-Wanssum kondigde René Poels begin dit jaar aan dat hij op 31 december 2012 de voorzittershamer wilde overdragen. Tegelijk liet ook bestuurslid Hans Vestjens weten dat hij gezien zijn nieuwe drukke baan geen tijd meer heeft voor SOS en het bestuur wil verlaten na het Wereldfestival. Secretaris Gertie Mooren droeg in het begin van 2012 haar werkzaamheden over aan Carla Hanreats. Tijdens de kunstmanifestatie in Geijsteren maakte de voorzitter kennis met Dionne Boks uit Geijsteren die een meer dan normale belangstelling toonde voor het werk van SOS. Dat contact leidde tot een verdiepingsgesprek dat uiteindelijke leidde tot de voordracht van Dionne Boks als opvolger van René Poels. Het bestuur stemde daar unaniem mee in en op vrijdag 27 november werd zij aan de vrijwilligers voorgesteld tijdens een bijzondere evaluatiebijeenkomst van het Wereldfestival. Letterlijk zei ze toen. Van deze club wil ik graag deel uitmaken. Heerlijk, hartverwarmend, bemoedigend. Hierbij bied ik mijn hart en talenten aan als mijn bijdrage aan het voortgaan van dit fantastische werk. Ons verbonden weten met gewone mensen wereldwijd, die het met veel minder materiële zaken dan wij moeten doen en van wie wij weer zoveel kunnen leren. Ik heb er heel veel zin in en zal mijn best doen om een goede voorzitter te zijn en een waardige opvolger van René. De vacature van Hans Vestjens staat nog open. Dionne Boks en de scheidend voorzitter René Poels De samenstelling van het bestuur zag er in 2012 als volgt uit: René Poels (voorzitter), Carla Hanreats (secretaris), Peter Lenders (penningmeester) en de bestuursleden Désirée Driesenaar (communicatie), Julienne van Well (scholengtroep), Hans Vestjens (activiteiten) en Dionne Boks. Het bestuur vergaderde elke eerste woensdag van de maand en elk kwartaal kwamen alle vrijwilligers bij elkaar in de Hoeskamer van zaal t Brugeind te Meerlo. Deze ruimte wordt ons gratis beschikbaar gesteld door Twan en Gertie Kleeven van zaal t Brugeind.

3 Vrijwilligers SOS is trots op de vele vrijwilligers die de organisatie met raad en daad bijstaan. Zowel de dertig vrijwilligers van SOS als de extra honderd vrijwilligers voor het Wereldfestival zijn wij zeer dankbaar. In 2012 bereikte ons het droeve bericht van het onverwachte overlijden van vrijwilliger Tiny van Elst uit Tienray. Tiny was een zeer gemotiveerde en gedreven vrijwilliger op wie nooit tevergeefs een beroep werd gedaan. Wil Elbers uit Swolgen nam afscheid van SOS mede vanwege haar inzet bij diverse andere organisaties. Wil was een gemotiveerde vrijwilligster die altijd klaar stond als SOS acte de presence gaf. De vrijwilligersgroep 2012 in alfabetische volgorde: Corrie Beterams, Annemarie Berkhout, Emiel Beerkens, Dionne Boks, Henk Broers, Trees Broers, Corry Broers, Riny Claassens, Désirée Driesenaar, Wil Elbers, Marion Geyer, Marcel de Groot, Wies Hamstra-Janssen, Carla Hanraets, Luc van Hartingsveldt, Diny van der Heijden-Noy, Lilian van Heijningen, Mart Hendriks, Leny Hendriks, Yaser Husseini, Truus Jenner, Henny Jenner, Frits Knoben, Azou Koyate, Carla Kunen, Peter Lenders, Chiel van der Linden, Nicoline Maes, Gertie Mooren, Ell Pingen, Marijn Poels, José Poels, René Poels, Linda Schevers, Ina de Schipper, Myrke Stalman, Hans Vestjens, Guido Vriens, Julienne van Well en Jos Wijnhoven. Project India School op Wielen (Wings Mobile School) Dankzij een voortvarende aanpak van Pappa Steven van de organisatie Udavum Karangal (Helpende Handen) is begin van dit jaar de bus gebouwd en kon het project medio 2012 operationeel worden. De tot schoolklas omgebouwde personenbus wordt bemenst door een chauffeur en enkele leerkrachten. De bus rijdt dagelijks naar enkele grote bouwprojecten in de regio Chennai om kinderen van de bouwvakfamilies onderwijs te geven. Dankzij de uitstekende communicatie tussen Pappa Steven en ons bestuurslid Désirée Driesenaar zijn we gedurende de projectperiode prima op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Aan de hand van foto s en een prachtige videoclip via You Tube hebben we een uistekend beeld gekregen van het project en hoe het functioneert. SOS Meerlo-Wanssum heeft de organisatie in India beloofd de eerste drie jaren de exploitatie voor haar rekening te nemen. De opbrengst van de spontane acties voor dit project is bekend gemaakt tijdens het wereldfestival op zondag 2 september te Meerlo en bedraagt liefst:

4 Project Zambia In 2012 kon het project Zambia (bouw basisschool en drie lerarenwoningen) ook definitief worden afgesloten. Wel bereikte ons het trieste bericht dat onze contactpersoon ter plaatse, mevrouw Sonja Doras, is overleden. Gelukkig heeft haar zoon Mark de belangen van zijn moeder overgenomen en heeft hij samen met een lokale vetegenwoordiger de laatste handelingen verricht om het project definitief af te sluiten. Acties in Meerlo-Wanssum SOS Meerlo-Wanssum is een organisatie die zelf geen collectes of andere geldinzamelende acties houdt. Wel stimuleert SOS scholen, particulieren, organisaties en bedrijven om voor het project van SOS in actie te komen. De resultaten blijven niet uit. Ze kan de twee jaar geleden opzette Open Coffee met een maatschappelijk schuimkraagje bij Tante Jet in Blitterswijck een succes genoemd worden. Elke derde vrijdag van de maand ontmoeten ondernemers en professionals elkaar daar onder het genot van een kopje zuivere koffie of thee. Naast zakelijk contacten wordt ook aandacht geschonken aan maatschappelijke items en is er ruimte voor het opdoen van bijzondere inspiratie. SOS lift mee met het succes van Open Coffee en diverse ondernemers en ZZPers hebben zich aangesloten als Vriend van SOS. De Open Coffee staat onder bezielende leiding van de vrijwilligers Myrke Stalman en Chiel van der Linden terwijl vrijwilligers van SOS de zuivere koffie serveren. Dankzij de scholengroep onder leiding van bestuurslid Julienne van Well hebben tijdens het India-project alle scholen in de kerkdorpen actie gevoerd voor de mobiele school in Chennai. In 2012 werden door vrijwilligers van SOS lessen verzorgd bij de basisscholen van Tienray en Meerlo en gingen de kinderen vervolgens aan het werk door werkstukken te maken. De gele campagnebus van SOS vormde bij alle scholen een prachtig decor terwijl de kinderen het als een hoogtepunt ervaarden om even in de bus te mogen kijken. Op beide scholen werd dit project afgesloten met een grote markt in de aula en

5 de klaslokalen en werden de werkstukken verkocht. De opbrengst werd overgemaakt naar SOS Meerlo-Wanssum. Het Wereldfestival Op zondag 2 september vond het zesde Wereldfestival plaats. Dit keer op een nieuw locatie bij zaal- en sporthalcomplex t Brugeind, de Stendertweg en de boerderij-galery van Floor Hermans. Een klein comité heeft het festival voorbereid en met zo n honderd vrijwilligers hebben we het festival gerund. Dankzij het prachtige na-zomerse weer, de bijzonder locatie, het gevarieerde programma voor jong en oud en de eet- en drinkpaviljoens werd het een topevenement met veel bezoekers. Er waren vele hoogtepunten te registreren van het Megakoor en het optreden van actrice Renée van Wegberg en Frank Schellekens, internationale artiesten van de Floriade en uit India, de grote actiebus van Hetty van der Linden, de boekenbeurs, de ballonnenkoningin, de roofvogelshow, de multiculturele markt, de infokraam van SOS, de doorlopende bioscoop en de vele kleinere optredens. Kortom: het was een familiefeest voor het hele gezin. Dankzij sponsoring van o.a. de Rabobanken Horst aan de Maas en de gemeente Venray en Horst aan de Maas en Wonen Limburg kon SOS dit festival organiseren. Tijdens het festival werd voorzitter René Poels op het podium overvallen door Désirée Driesenaar en Chiel van der Linden. Het duo zette even uiteen welke rol en verdiensten hij heeft gehad voor SOS Meerlo-Wanssum hetgeen door het publiek werd gewaardeerd met een ovationeel applaus. Wim Wijnhoven van Audica Blitterswijcken Angelique van Helden van AngyPhoto Wanssum maakten van het festival een mooie film- en een fotoreportage.

6

7 Het mega-kunstproject Het project Mieke and Friends is uitgegroeid tot het grootste inzamelingsproject voor SOS ooit! 54 Internationale kunstenaars, die deelnamen aan de Kunstmanifestatie Geijsteren van 2010, waren bereid om een beeld van keramiste Mieke van Uden uit Geijsteren op hun eigen wijze te integreren in hun creatie. Materialen en uren werden gratis ingezet door de kunstnaars. Het werden 54 unieke kunstwerken die allemaal werden verkocht ten behoeve van het project in India. Tegelijk verscheen er ook een fraai kunstboek met foto s en beschrijvingen van alle kunstwerken inclusief een videoclip Mieke and Friends van filmmaker Marijn Poels. Tijdens het Wereldfestival op zondag 2 september werd de totaalopbengst van dit project bekendgemaakt door Mieke van Uden daarbij geassisteerd door kinderen van de Willibrordusbasisschool te Geijsteren. Met aftrek van de onkosten werd eind dit jaar een bedrag van overgemaakt op bankrekening van SOS Meerlo-Wanssum. Chapeau, Mieke van Uden en al haar 54 collega s voor hun geweldige inzet! Wereldpaviljoen Floriade 2012 Van april tot en met oktober werd in Venlo de tienjaarlijkkse Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012 gehouden. Naar een idee van SOS Meerlo-Wanssum had de Stichting Wereldpaviljoen in Villa Flora een kleurrijke inzending waarin aandacht werd gevraagd voor de millenniumdoelen en fair trade. Meer dan tachtig vrijwilligers, waaronder enkele vrijwilligers van SOS Meerlo-Wanssum, hebben deze stand gedurende 180 dagen bemenst. In 2013 hoopt de Stichting Wereldpaviljoen het permanente Wereldpaviljoen met inleefateliers in gebruik te kunnen nemen in het voormalige drukkerijcomplex van het Missiehuis in Steyl. Nieuw project Vanaf Pasen 2013 wordt door SOS een nieuw project gesteund. SOS Meerlo-Wanssum heeft in december 2012 (oud) inwoners en organisaties in de zes kerkdorpen van de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum opgeroepen om projecten in te dienen waarmee wij mensen die afhankelijk zijn van ontwikkelingssamenwerking (arme landen en landen met een opkomende economie) een handje kunnen helpen.

8 De projecten moeten aan de volgende criteria voldoen: Er moet een relatie zijn met (oud)-inwoners (organisaties) uit Meerlo-Wanssum; Het project moet gedragen worden door de mensen door wie het is bedoeld; Het project moet voldoen aan een van de acht millenniumdoelen; De lokale organisatie moet in Nederland bekend zijn bij landelijke/provijxciale organisaties; De communicatie tussen de leiding van het project en SOS moet gewaarborgd zijn; Het te steunen project moet na de hulp van SOS op eigen benen kunnen staan; Er moet voldoende documentatiemateriaal aanwezig zijn (tekst, foto s, films, website e.d.) Communicatie SOS Meerlo-Wanssum is dit jaar ook gestart met Facebook en Twitter gedurende de voorbereidingen van het Wereldfestival. Dankzij de inbreng van Nicoline Maes en Luc van Hartingsveld zijn we medio juli van start gegaan en korte tijd later hadden we al vele volgers. Daarnaast hebben we een eigen website en heeft de werkgroep communicatie geregeld een digitale Nieuwsbrief uit. Die wordt verstuurd naar onze vrijwilligers en de Vrienden van SOS Meerlo-Wanssum. De activiteiten van SOS haalden regelmatig de lokale en regionale pers. Bovendien besteedden de regionale omroepen Reindonk Horst aan de Maas en Omroep Venray regelmatig aandacht aan ons werk en de acties. Dankzij de sponsoring van Ars Grafisch Roermond (Thomas Martens) kreeg SOS mooie kleurenfotocollages van het Indiaproject. Werkgroep Activiteiten De werkgroep Activiteiten presenteerde zich in mei tijdens de Kunstmanifestatie in een grote kraam en met de gele campagnebus. Er was veel interesse in onze stand. Tegelijk was in de Willibrorduskerk te Geijsteren een expositie van kunstwerken van Johan Verspaget die verkocht werden ten behoeve van ons Indiaproject. De campagnebus werd regelmatig ingezet en SOS-chauffeur Henk Broers reed de bus naar alle locaties. De bus staat gestald in de loods van Joris en Suzanne Rutten-Broers in de Dorpbroekstraat in Meerlo. Vanwege het goede doel hoeft SOS geen huur te betalen.

9 SOS Financieel 2012 Als penningmeester is het een dankbare taak om elk jaar in herhaling te mogen vallen, maar ook in financieel opzicht was 2012 een prima jaar. We waren in staat om ook ons 6e project (in India) met goed gevolg af te sluiten. Het is elke keer weer een uitdaging om een project financieel rond te krijgen, maar ook deze keer zijn we niet teleurgesteld in onze achterban, vrienden en sponsoren. En niet te vergeten de geweldige opbrengst van de acties op de basisscholen in onze kerkdorpen en door sympathiserende organisaties (zoals koren e.d.). Echter zonder de geweldige opbrengst van het kunstproject Mieke & Friends en de bijdrage van Wilde Ganzen zou het streefbedrag natuurlijk niet zijn gehaald. Het Wereldfestival waarmee we als dankbetuiging naar iedereen ons project in India hebben afgesloten hebben we eveneens zonder financiële problemen kunnen afwikkelen. Verheugend is eveneens dat ook afgelopen jaar de bijdragen van vrienden en sponsoren weer zijn gestegen. Al met al een jaar waar SOS ook in financieel opzicht met trots op kan terugzien. Epiloog SOS heeft een succesvol 2012 gehad. Er waren twee hoogtepunten te registreren: het zesde Wereldfestival in Meerlo en de realisering van het Indiaproject School op Wielen. Het was hartverwarmend om te zien hoeveel vrijwilligers zich tijdens het jongste festival hebben ingezet om dit SOS-feest te laten slagen. En het festival werd een groot succes! We scoorden weliswaar een licht verlies maar dat weegt niet op tegen de positieve uitstraling die dit festival heeft. Een mooier visitekaartje had SOS niet kunnen achterlaten. SOS is ook zeer te spreken over de voortvarendheid waarmee de mensen van de organisatie Udavum Karangal in Chennai hebben gewerkt om het project School op Wielen in 2012 operationeel te krijgen. Dankzij de acties in Meerlo-Wanssum krijgen honderden kinderen, die anders dagelijks rondhangen bij bouwplaatsen, onderwijs en volgen de moeders s avonds in deze rijdende schoolklas speciale voorlichtingscursussen. Wij zijn trots op onze vrijwilligers die daarbij hebben geholpen en trots op Pappa Steven en zijn medewerkers in India op het succes van het project School op Wielen. Aldus vastgesteld in de bestuursvergadering van woensdag 17 december te Meerlo. Het bestuur van SOS Meerlo-Wanssum René Poels, voorzitter Carla Hanreats, secretaris Peter Lenders, penningmeester Désirée Driesenaar, bestuurslid communicatie Julienne van Well, bestuurslid Scholengroep Dionne Boks, aspirant voorzitter Hans Vestjens, bestuurslid Activiteiten

Jaarverslag 2011 en Jaarplan 2012

Jaarverslag 2011 en Jaarplan 2012 Jaarverslag 2011 en Jaarplan 2012 Inleiding Stichting Ontwikkelingssamenwerking (SOS) Meerlo-Wanssum JAARVERSLAG 2011 mensen in beweging brengen, hier en daar Het doel van SOS Meerlo-Wanssum is om bewustwordingsactiviteiten

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking (SOS) Meerlo-Wanssum JAARVERSLAG 2010 & JAARPLAN 2011

Stichting Ontwikkelingssamenwerking (SOS) Meerlo-Wanssum JAARVERSLAG 2010 & JAARPLAN 2011 Stichting Ontwikkelingssamenwerking (SOS) Meerlo-Wanssum JAARVERSLAG 2010 & JAARPLAN 2011 Inleiding Het doel van SOS Meerlo-Wanssum is om bewustwordingsactiviteiten op touw te zetten rondom het thema internationale

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor Vrienden

Nieuwsbrief voor Vrienden Nieuwsbrief voor Vrienden Stichting Ontwikkelingssamenwerking (SOS) Meerlo-Wanssum Aan de SOS-vrijwilligers en Vrienden van SOS nr. 14, september 2010 Inleiding In deze nieuwsbrief informeren wij u graag

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking. Meerlo-Wanssum

Stichting Ontwikkelingssamenwerking. Meerlo-Wanssum Stichting Ontwikkelingssamenwerking Meerlo-Wanssum JAARVERSLAG 2009 & JAARPLAN 2010 JAARVERSLAG 2009 Inleiding Het doel van SOS Meerlo-Wanssum is om bewustwordingsactiviteiten op touw te zetten rondom

Nadere informatie

Missiehuis Sint Michael stemt in met komst Wereldpaviljoen

Missiehuis Sint Michael stemt in met komst Wereldpaviljoen Nr. 33, september 2012 NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. 33, september 2012 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.coslimburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs

Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs zomer 2013 www.sos-meerlowanssum.nl info@sos-meerlowanssum.nl Luister even naar het SOS-verhaal.. Wij bouwen nu een speciale school voor dove kinderen in

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs

Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs December 2014 Website: www.sos-meerlowanssum.nl SOS Meerlo Wanssum E-Mail: info@sos-meerlowanssum.nl Het tweede half jaar van 2014 ligt bijna achter ons

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor vrienden

Nieuwsbrief voor vrienden Nieuwsbrief voor vrienden Stichting Ontwikkelingssamenwerking (SOS) Meerlo-Wanssum Aan de SOS-vrijwilligers en Vrienden van SOS nr. 9, januari 2009 Inleiding Allereerst een voorspoedig 2009 gewenst van

Nadere informatie

Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg), René Poels (SOS Meerlo-Wanssum)

Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg), René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) Nr. 20, 14 februari 2011 EXTRA NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. 20, 14 februari 2011 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg), René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.cos-limburg.nl, e-mail:

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs

Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs September 2015 Website: www.sos-meerlowanssum.nl SOS Meerlo Wanssum E-Mail: info@sos-meerlowanssum.nl De zomervakantie is voor de meesten achter de rug en

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Doelen. Jaarverslag 2007 Jaarplan 2008 SOS Meerlo-Wanssum

Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Doelen. Jaarverslag 2007 Jaarplan 2008 SOS Meerlo-Wanssum Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Doelen... 2 3. Project 2007... 5 4. SOS Vrienden... 6 5. Speerpunt SOS: bewustwording... 6 6. Fondswerving... 9 7. Jongerengroep...10 8. Scholengroep...11 9. Promotie

Nadere informatie

Provinciale subsidie voor permanent Wereldpaviljoen Steyl

Provinciale subsidie voor permanent Wereldpaviljoen Steyl N Nieuwsbrief nr. 26 Februari 2011 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo- Wanssum) www.wereldpaviljoen.com e-mail: info@wereldpaviljoen.com Inleiding Deze Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor vrienden

Nieuwsbrief voor vrienden nr. 8, juli 2008 Nieuwsbrief voor vrienden Stichting Ontwikkelingssamenwerking (SOS) Meerlo-Wanssum Aan de SOS-vrijwilligers, Vrienden van SOS, de medewerkers /deelnemers van het Wereldfestival en de sponsors

Nadere informatie

Het Wereldpaviljoen tijdens de Floriade: millenniumdoelen en fair trade.

Het Wereldpaviljoen tijdens de Floriade: millenniumdoelen en fair trade. Beknopt verslag van de activiteiten van de Stichting Wereldpaviljoen rondom de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012 in de regio Venlo. De komst van de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012

Nadere informatie

Wereldpaviljoen Steyl

Wereldpaviljoen Steyl Jaarverslag 2013 Wereldpaviljoen Steyl Dit jaarverslag geeft een beknopt overzicht van activiteiten die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden t.b.v. de realisering van de doelstellingen van de stichting.

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

Stichting YUVALOKCHILD Sociaal en Financiëel jaarverslag 2014

Stichting YUVALOKCHILD Sociaal en Financiëel jaarverslag 2014 Stichting YUVALOKCHILD Sociaal en Financiëel jaarverslag 2014 bestuur YuvalokChild: Engel Antonides, voorzitter Rein Kremer, secretaris Betty Holsappel, penningmeester Linda Blaauw, lid Frans van Oorspronk,

Nadere informatie

De Troon 1 van 5 "De Waterdrager". "Troon bij de Vijver"

De Troon 1 van 5 De Waterdrager. Troon bij de Vijver De Troon 1 van 5 De gebeurtenis die aanleiding gaf tot de start van het project "Troon bij de Vijver" was er helaas een die je het liefst meteen zou willen vergeten. Vanaf 2002 had een bronzen beeld van

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs

Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs Kerstmis 2013 www.sos-meerlowanssum.nl info@sos-meerlowanssum.nl Mooie kerstdagen en een fantastisch 2014 Wij wensen al onze vrienden, donateurs en sympathisanten

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers September aanmeldden voor de beeldenspeurtocht.

Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers September aanmeldden voor de beeldenspeurtocht. Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers vrienden.beeldenpark@gmail.com September 2017 In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Atelierbezoek Roel en Marry Teeuwen Opening bewegwijzering

Nadere informatie

Inleiding. Positief overleg met VROM over Wereldpaviljoen. Steun uit raad Horst aan de Maas

Inleiding. Positief overleg met VROM over Wereldpaviljoen. Steun uit raad Horst aan de Maas Nr. 17, 1 november 2010 NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. 17, 1 november 2010 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.cos-limburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2011 Vastgesteld te Rijsenhout, 16 mei 2012 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2011 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter 5 juli 2014 Agenda - reminder 6 juli 2014 Zomeravondconcert 19.00 uur 10 juli 2014 Laatste repetitie (afsluiting in De Muziekfabriek) 21.00 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie B-selectie slagwerk 19.30

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Meer dan een lied Rielerweg ZC Deventer. Contactpersoon: Mark Pardijs RSIN:

Jaarverslag Stichting Meer dan een lied Rielerweg ZC Deventer. Contactpersoon: Mark Pardijs RSIN: Jaarverslag 2018 Stichting Meer dan een lied Rielerweg 95 7416 ZC Deventer Contactpersoon: Mark Pardijs 06-81364427 RSIN: 853128637 KvK: 58659080 Inhoud Voorwoord...2 Statutaire doelstelling...3 Activiteiten...4

Nadere informatie

UITNODIGING. Het bestuur. Vriendenbrief nr.5 van het schipperskoor de Maessanghers. 1*)Waar in deze nieuwsbrief wordt geschreven

UITNODIGING. Het bestuur. Vriendenbrief nr.5 van het schipperskoor de Maessanghers. 1*)Waar in deze nieuwsbrief wordt geschreven Vriendenbrief nr.5 van het schipperskoor de Maessanghers Uitgave: december 2018. Na een beknopte update van belangrijke gebeurtenissen, die medio dit jaar aan u werd toegezonden ontvangt u nu onze vijfde

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK 1-2017 Beste dorpsgenoten De lente is al aardig op gang gekomen. De narcissen en tulpen bloeien volop en de vogels zijn al druk in de weer om een nestje te bouwen. Tijd voor de geboorte van een nieuw item,

Nadere informatie

STICHTING RONDE VAN DE KROON

STICHTING RONDE VAN DE KROON STICHTING RONDE VAN DE KROON DOELSTELLING EN PROFIEL VAN DE STICHTING 1 JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 2 RESULTATENREKENING 4 BALANS 5 RESULTAATBESTEMMING 5 SLOTWOORD & CONTACTGEGEVENS 5 Doelstelling van

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Hart op Weg. Drukker: G. van der Schoot en A. Verhoof

JAARVERSLAG. Stichting Hart op Weg. Drukker: G. van der Schoot en A. Verhoof JAARVERSLAG Uitgever: Stichting Hart op Weg Drukker: Fotograaf: Vormgeving: Tekstschrijver: G. van der Schoot en A. Verhoof A. Verhoof A. Verhoof Titel: Jaarverslag Naam: Stichting Hart op Weg Jaar: 2015

Nadere informatie

Auteur: bestuur Stichting Wielskracht Datum: Contact: Russchersland HJ STAPHORST

Auteur: bestuur Stichting Wielskracht Datum: Contact: Russchersland HJ STAPHORST Auteur: bestuur Stichting Wielskracht Datum: 28-2-2019 Contact: Russchersland 2 7951 HJ STAPHORST 06-1565 1075 info@stichtingwielskracht.nl 1 Inhoudsopgave Verslag van het bestuur 3 De organisatie..4 Activiteiten.5-6

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING AANDACHT VOOR SPECIALE KINDEREN GHANA

JAARVERSLAG STICHTING AANDACHT VOOR SPECIALE KINDEREN GHANA JAARVERSLAG STICHTING AANDACHT VOOR SPECIALE KINDEREN GHANA 2014 1 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding 3 2. Activiteiten 4 3. Publiciteit 5 4. Samenwerking en kennisuitwisseling 5 5. Interne organisatie

Nadere informatie

Stichting het Kompas

Stichting het Kompas Stichting het Kompas Sinds 1979 de evangelische boekwinkel in Sneek met als doelstelling het verspreiden van het Evangelie in en rondom Sneek. Het is een plek waar men terecht kan voor Christelijke boeken

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Juni. Belangrijke data:

Juni. Belangrijke data: 07-06-2019 Belangrijke data: Juni 10 juni 2e Pinksterdag Alle leerlingen vrij 12 juni Buitenspeeldag 14:00 t/m 16.30 voor onze school 26 juni schoolreis 1 t/m 6 28 juni studiedag Alle leerlingen vrij 11

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2017. 1 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Schitterend. Ondernemingsplan. Weet dat je kunt schitteren

Jaarverslag Stichting Schitterend. Ondernemingsplan. Weet dat je kunt schitteren Jaarverslag 2012 Stichting Schitterend 1 Ondernemingsplan Weet dat je kunt schitteren Stichting Schitterend Postadres Clematislaan 59 2343 VK Oegstgeest Internet www.schitterend.tv E-mail stichtingschitterend@gmail.com

Nadere informatie

Beste relatie, Met vriendelijke groet. Jos Op het Veld & Rolf Joosten Stichting Belaef Berg (Organisatie Rock am Roer)

Beste relatie, Met vriendelijke groet. Jos Op het Veld & Rolf Joosten Stichting Belaef Berg (Organisatie Rock am Roer) Beste relatie, De afgelopen jaren hebben wij op Uw steun mogen rekenen bij de organisatie van Rock am Roer. Rock am Roer is mede daardoor gestaag uitgegroeid van een evenement voor Berg, naar een evenement

Nadere informatie

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00.

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00. Jaarverslag 2012 Het bestuur: we zijn 8 maal voor bestuursvergadering bijeen geweest, 1 ledenvergadering. Donderdag 14 juni werden we opgeschrikt door het fatale bericht dat Peter Timmerman, onze penningmeester,

Nadere informatie

Rommelmarkt Oudelandse Hof

Rommelmarkt Oudelandse Hof NIEUWS OVER DIVOO ZORG- EN AAIPROJECTEN HERFST 2018- NUMMER 20 VOORZITTER VRIJWILLIGERS Marianne Beukers marianne.beukers@divoo.nl 06-13747770 VICE-VOORZITTER SECRETARIS Liesbeth Volmuller l.volmuller@gmail.com

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data: 29 augustus 20.00 uur vergadering Activiteitencommissie 03 september 19.30 uur introductie ouderavond gr. 1 en 2 04 september 19.30 uur introductie ouderavond

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN. Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... blz. 2. Voorwoord... blz.

JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN. Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... blz. 2. Voorwoord... blz. JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN Inhoudsopgave Inhoudsopgave... blz. 2 Voorwoord... blz. 3 Jaarverslag... blz. 4 Ondernomen activiteiten

Nadere informatie

Samenwerkingsprojecten in Nepal

Samenwerkingsprojecten in Nepal Jaarverslag 2016 1 Inleiding In dit verslag kunt u lezen welke activiteiten Stichting Chimding, al dan niet in samenwerking met andere organisaties, in 2016 heeft uitgevoerd. Naast dit inhoudelijk jaarverslag

Nadere informatie

- Mensen met een beperking hebben vaak nog een beperking, ze worden niet begrepen-

- Mensen met een beperking hebben vaak nog een beperking, ze worden niet begrepen- Stichting Kameleon Thomeerstraat 44 5961JS Horst a/d Maas info@stichtingkameleon.org www.stichtingkameleon.org k.v.k. nr. 60864117 Banknr. NL60RABO0184881072 Jaarverslag 2014 - Mensen met een beperking

Nadere informatie

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 November 2015 Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen

Nadere informatie

be all all Stichting BE4ALL Rekeningnummer: 1581.58.431 www.be4all.nl KVK Brabant 51183943 NIEUWSBRIEF NUMMER 4 januari 2012

be all all Stichting BE4ALL Rekeningnummer: 1581.58.431 www.be4all.nl KVK Brabant 51183943 NIEUWSBRIEF NUMMER 4 januari 2012 januari 0 Lieve Beall-sponsors, friends en iedereen die Beall een warm hart toedraagt, Pagina Bij een knapperend haardvuur staar ik door het beregende raam naar buiten. Januari 0.terug in ons kikkerland.

Nadere informatie

D E V R I E N D E N K R A N T

D E V R I E N D E N K R A N T J a a r g a n g 2, n u m m e r 8 D E V R I E N D E N K R A N T S e p t e m b e r 2 0 0 9 IN DEZE NIEUWSBRIEF VAN ONZE VOORZITTER JUBILEUMRECEPTIE EEN PAAR FOTO S NIEUW VOORZITTER JEUGDCOMMISSIE REGELING

Nadere informatie

SWKV GEEFT WEESKINDEREN EEN TOEKOMST

SWKV GEEFT WEESKINDEREN EEN TOEKOMST JAARVERSLAG 2016 In 2016 hebben wij u vooral op de hoogte gehouden over het reilen en zeilen van het op te zetten imkerproject in Kontum en de stand van zaken met betrekking tot verkregen fondsen hiervoor.

Nadere informatie

stichting mens op aarde jaarverslag 2017

stichting mens op aarde jaarverslag 2017 stichting mens op aarde jaarverslag 2017 Stichting Mens op Aarde Sneeuwbalstraat 95 2565VX Den Haag www mens-op-aarde.org Inhoud Samenvatting...2 1. Organisatie...2 2. Verslag...3 3. De toekomst...3 4.

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2014

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2014 Jaarverslag 2014 stichting ROKI Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting ROKI... 3 Visie van de stichting... 3 Bestuur... 3 Het jaar 2014... 4 Voorlichting... 4 www.roki.nl... 4 Public Relations... 4 Activiteiten:...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2017

Nieuwsbrief Juni 2017 Hierbij ontvangt u onze 2 e nieuwsbrief van dit jaar. SAMENWERKING TUSSEN DE WILDE GANZEN EN SHOMA. Vorig jaar hebben we bij de Wilde Ganzen een aanvraag ingediend voor 3 projecten in en rond onze school

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie 1 Stichting Samen in Actie Deimanstraat 43 2522 BC Den Haag Tel. 0649902721 KvK: 27314656 Postbank: 4129710 E: stichtingsa@ziggo.nl W: www.stichtingsa.nl Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Kledingbank Doetinchem 2017

Jaarverslag Stichting Kledingbank Doetinchem 2017 Jaarverslag Stichting Kledingbank Doetinchem 2017 Inleiding De Kledingbank Doetinchem geeft herbruikbare kleding aan mensen binnen de gemeente Doetinchem die de financiële middelen niet meer hebben om

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Jaarverslag JAARVERSLAG Jule Stynestraat DR Utrecht of

Jaarverslag JAARVERSLAG Jule Stynestraat DR Utrecht of Jaarverslag JAARVERSLAG 2016 Jule Stynestraat 20 3543 DR Utrecht info@stichtingbroca.nl 06-45700750 of 06-48079720 Inhoud Voorwoord van de voorzitter... 3 1. Verslag van het bestuur... 4 1.2 Activiteiten...

Nadere informatie

Jaarplan stichting Anders 2014

Jaarplan stichting Anders 2014 Jaarplan stichting Anders 2014 Datum: 1 februari 2014 1 Gegevens organisatie Naam stichting Anders RSIN Nummer 802149169 KvK Nummer 41081953 Internetadres www.stichtinganders.nu Postadres Postbus 308,

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Locatie : Beukenlaan 8, 5363 RA Velp Secr. : Noordhoek 22, 5375 AS REEK www.kinderboerderijvelp.nl Info : kinderboerderijvelp@gmail.com Rabo : NL64RABO0128 780371 KvK : 17198081 Nieuwsbrief december 2018

Nadere informatie

Verslag Stichting Haringparty Almere, Almere

Verslag Stichting Haringparty Almere, Almere Stichting Haringparty Almere Bestuurs- en financieel verslag 2018 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 De Haringparty 2018... 3 3 De Haringparty 2019... 4 4 Samenvatting van de financiële positie en resultaat

Nadere informatie

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1 Amsterdam, juni 2019 Stichting Operation Rescue Nederland 1 De focus van het werk van Operation Rescue zijn kinderen en jongen die leven in extreme armoede in Ethiopië, Brazilië en India. Christina en

Nadere informatie

Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.coslimburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl

Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.coslimburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl Nr. 30, april 2012 NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. 30, april 2012 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.coslimburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5)

Jaarverslag 2014. inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5) Jaarverslag 2014 inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5) Dit is het eerste jaarverslag van de op 4 oktober 2014 geopende kleinschalige kinderboerderij De Knuffelweide aan de Industrieweg 3 in Amerongen.

Nadere informatie

Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk

Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk Jaaroverzicht 2015 van Stichting Vrienden van t Huys te Hoecke (SVHH) Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk Het contactadres van SVHH is: Zorgwaard locatie t Huys te Hoecke,

Nadere informatie

Er worden jaarlijks speciale vrijwilligers bijeenkomsten georganiseerd zoals de jaarlijkse kerstavond.

Er worden jaarlijks speciale vrijwilligers bijeenkomsten georganiseerd zoals de jaarlijkse kerstavond. JAARPLAN 2015 Na de officiële opening van het Wereldpaviljoen op vrijdag 17 oktober 2014 zijn we met alle werkgroepen aan de slag gegaan. Samen met de teamleiders en 80 vrijwilligers hebben we het fundament

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 2 Open Inloop Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 5 mrt 2013 Deze Nieuwsbrief is bestemd voor fans en sponsoren van de Wout Poels fanclub

NIEUWSBRIEF nr. 5 mrt 2013 Deze Nieuwsbrief is bestemd voor fans en sponsoren van de Wout Poels fanclub NIEUWSBRIEF nr. 5 mrt 2013 Deze Nieuwsbrief is bestemd voor fans en sponsoren van de Wout Poels fanclub Fans en sponsoren gratis per luxe bus naar de première unieke documentaire: RETOUR Het wielerseizoen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 08. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nieuwsbrief nr. 08. Beste ouder(s)/verzorger(s), Nieuwsbrief nr. 08 Vrijheid is meer dan de afwezigheid van oorlog meer dan een leven zonder angst meer dan een gevoel. Vrijheid is de zekerheid dat onze identiteit vastligt in Hem die ons leidt. Beste

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 19-1-2015

Jaarverslag 2014 19-1-2015 Jaarverslag 2014 19-1-2015 Voorwoord... 3 Het bestuur... 3 Het ontstaan van Stichting Estafetteloop... 4 De Stichting Estafetteloop... 4 De 100 van Spijkenisse... 5 Hoe werkt het... 5 Het goede doel...

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2009

VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2009 S T I C H T I N G N A D I A W A L T E R S I N G E L 1 1 9 7 3 1 4 N P A P E L D O O R N JAARVERSLAG 2009 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2009 ( Galaten 6 :10) "Laten we dus, daar wij de gelegenheid

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Trotse Pauw Spijkenisse

Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Trotse Pauw Spijkenisse Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Trotse Pauw Spijkenisse Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Trotse Pauw Spijkenisse Inhoudsopgave Voorwoord 3 Jaarverslag

Nadere informatie

Verslag van het educatieve muurschildering project tijdens de Herfstvakantie in het Wereldpaviljoen 2017

Verslag van het educatieve muurschildering project tijdens de Herfstvakantie in het Wereldpaviljoen 2017 Verslag van het educatieve muurschildering project tijdens de Herfstvakantie in het Wereldpaviljoen 2017 Tijdens de herfstvakantie van 2017 vierde het Wereldpaviljoen haar drie jarig jubileum. Reden voor

Nadere informatie

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 november 2011 Inleiding Op 26 oktober 2011 is de stichting Vrienden van de Firma van Drie, afgekort Vrienden van De Firma, opgericht. De vriendenstichting

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders Inhoudsopgave 1. Doelstellingen van de stichting... 3 2. Uitvoering doelstelling en werkzaamheden... 3 3. Inkomsten en uitgaven... 4 4. Beheer financiën... 4 2 1. Doelstellingen van de stichting De stichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2012 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2012 DESTINO Geef een kind de toekomst! stichting WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag 2012 aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en

Nadere informatie

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2016

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2016 Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2016 Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Algemeen... 3 Overige.... 3 Sponsoring.... 3 Handboek Chauffeur.... 3 Taakomschrijving Coördinator.... 4 Accountant....

Nadere informatie

be all all Stichting BE4ALL Rekeningnummer: 1581.58.431 www.be4all.nl KVK Brabant 51183943

be all all Stichting BE4ALL Rekeningnummer: 1581.58.431 www.be4all.nl KVK Brabant 51183943 juni 0 Lieve Be4all-sponsors, friends en iedereen die Be4all een warm hart toedraagt, Pagina Inhoud: Brief van Hetty Een kijkje in de financiën Even voorstellen... en natuurlijk... Foto s! Wat vliegt de

Nadere informatie

28 september 2018 Twee jaar! Parkinson en actief bezig zijn

28 september 2018 Twee jaar! Parkinson en actief bezig zijn 28 september 2018 Twee jaar! Parkinson en actief bezig zijn Op 28 september 2018 was er een bijzondere bijeenkomst van het Parkinson Café Nijmegen. Niet alleen omdat het tweejarig bestaan werd gevierd

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015

JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015 STICHTING NADIA WALTERSINGEL 119 7314NP APELDOORN JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015 ( Galaten 6 :10) "Laten we dus, daar wij de gelegenheid hebben, doen wat goed is voor

Nadere informatie

- Mensen met een beperking hebben vaak nog een beperking, ze worden niet begrepen- Jaarverslag 2015

- Mensen met een beperking hebben vaak nog een beperking, ze worden niet begrepen- Jaarverslag 2015 Stichting Kameleon Rooth 10 5993 PD Maasbree info@stichtingkameleon.org www.stichtingkameleon.org k.v.k. nr. 60864117 Banknr. NL60RABO0184881072 - Mensen met een beperking hebben vaak nog een beperking,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2017 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Hoofdlijnen beleidsplan Stichting Hetty Denen voor Zambia:

Hoofdlijnen beleidsplan Stichting Hetty Denen voor Zambia: ANBI INFORMATIE In verband met veranderingen in de nieuwe rondom algemeen nut beogende instellingen (anbi) publiceren wij vanaf 1-1-2014 onderstaande gegevens op de website. Naam: Stichting Hetty Denen

Nadere informatie

Voorbeelden. van teksten voor een DANKBETUIGING

Voorbeelden. van teksten voor een DANKBETUIGING Voorbeelden van teksten voor een DANKBETUIGING LBV UITVAARTGROEP Geachte Familie, Meestal worden er tussen 4 en 6 weken na het overlijden dankbetuigingskaartjes verstuurd. We hebben een aantal teksten

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Opkomst en ondergang van het succesvolle openluchttheater De Beukenhof

BELEIDSPLAN. Opkomst en ondergang van het succesvolle openluchttheater De Beukenhof BELEIDSPLAN Inleiding Opkomst en ondergang van het succesvolle openluchttheater De Beukenhof Zes dagen na de bevrijding van Nederland, besluit Toneelvereniging de Vrije Spelers uit America dat er een terrein

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag Jaarverslag 2017 www.moonbikesandcoffee.nl Jaarverslag 2017 1 Jaarverslag 2017 Stichting Moon1 in opbouw. 2 Jaarverslag 2017 3 Inhoud Voorwoord 7 1: Algemene informatie 9 2: Subsidie 11 3: Donatie/sponsoring

Nadere informatie

Dankbetuiging. Voorbeeldteksten. (naam)

Dankbetuiging. Voorbeeldteksten. (naam) Voorbeeldteksten 1. Jammer genoeg is het onmogelijk iedereen persoonlijk te bedanken voor het warme medeleven dat wij hebben ondervonden na het overlijden van onze lieve man en vader Daarom willen wij

Nadere informatie

Wereldpaviljoen Steyl genomineerd door ANWB voor meest maatschappelijk uitje in 2015

Wereldpaviljoen Steyl genomineerd door ANWB voor meest maatschappelijk uitje in 2015 Nieuwsbrief STEYL Nummer 47 - maart 2015 Redactie: werkgroep Communicatie Wereldpaviljoen Wereldpaviljoen Steyl genomineerd door ANWB voor meest maatschappelijk uitje in 2015 Het in oktober 2014 door gouverneur

Nadere informatie

Stichting Kleine Helden. Beleidsplan

Stichting Kleine Helden. Beleidsplan Stichting Kleine Helden Beleidsplan 2017-2020 Stichting Kleine Helden Oude Arnhemse bovenweg 16a 3941 XM Doorn November 2017 Inhoudsopgave pagina Inleiding 3 Visie en missie 4 Activiteiten 5 Doelstellingen

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2017 1 Inhoud Samenvatting 2017 en verwachtingen 2018 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 5 Inkomsten

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Inloophuis Uitzicht

Jaarverslag 2014. Inloophuis Uitzicht Inloophuis Uitzicht Bezoekadres: Krijtstraat 20 4201 GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat 22 4207 NL Telefoon: 0183-629863 Jaarverslag 2014 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2.

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2015

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2015 Jaarverslag 2015 stichting ROKI Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting ROKI... 3 Visie van de stichting... 3 Bestuur... 3 Het jaar 2015... 4 Voorlichting... 4 www.roki.nl... 4 Public Relations... 4 Activiteiten:...

Nadere informatie

J U N I 2 0 1 4. Tevens maken wij graag van deze gelegenheid gebruik om u een fijne zomer(vakantie) te wensen! Hartelijke groeten, Het Cucu bestuur

J U N I 2 0 1 4. Tevens maken wij graag van deze gelegenheid gebruik om u een fijne zomer(vakantie) te wensen! Hartelijke groeten, Het Cucu bestuur J U N I 2 0 1 4 Beste nieuwsbrieflezers, De zomer is in volle gang, het Oranje elftal heeft zichzelf de groepsfase door geschopt en ook Cucu gaat voortvarend door met haar activiteiten. In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Jaarverslag van Stichting ABaCus

Jaarverslag van Stichting ABaCus Jaarverslag van Stichting ABaCus 2011 Jaarverslag Stichting ABaCus 2011 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Ontwikkelingen in 2011 2.1 Bestuursleden in Nederland 2.2 Werkgroepen 2.3 Impulsis 3. De Projecten

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2015 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

SWKV GEEFT WEESKINDEREN EEN TOEKOMST

SWKV GEEFT WEESKINDEREN EEN TOEKOMST JAARVERSLAG 2017 Het jaar 2017 was een jaar met ups en downs. Voor ons niet zo ongewoon. Hulp verlenen in een land als Vietnam is niet gemakkelijk. De taalbarrière, maar ook de Provincie Kontum, een van

Nadere informatie

Stichting Museum Engelandvaarders Noordwijk. Jaarverslag 31 december 2017

Stichting Museum Engelandvaarders Noordwijk. Jaarverslag 31 december 2017 Stichting Museum Engelandvaarders Noordwijk Jaarverslag 31 december 2017 1 Stichting Museum Engelandvaarders Inhoud Blz. Verslag bestuur 3 Algemeen 3 Missie en visie Museum Engelandvaarders 3 Samenstelling

Nadere informatie