Tipp-Funk Een nieuw domotica systeem van Eltako

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tipp-Funk Een nieuw domotica systeem van Eltako"

Transcriptie

1 JAAR INNOVATIE Tipp-Funk Een nieuw domotica systeem van Eltako Met de beproefde EnOcean technologie, wereldwijd de officiële standaard voor draadloze domotica in de professionele 868MHz frequentieband. Comfortabel inleren van sensoren met de nieuwe Eltako Tipp-Funk techniek en duidelijke actor functies zonder draaischakelaars. Prijstechnisch nog interessantere sensoren en actoren. Nieuwe EnOcean IP-controller en nieuwe EnOcean IP-camera voor de nieuwe GFA2-app. Naderhand eenvoudig inleren van nieuwe sensoren, zonder de actoren in te moeten stellen, met de nieuwe Eltako Tipp-Funk techniek. Compatible met het standaard Eltako Funk programma zonder versleuteling. Wibutler Pro HomeServer voor een "alles in een" domotica system. Aansturing en visualisering via smartphone of tablet. Switching on the future

2 Zo werkt Tipp-Funk 2 Na het aansluiten van een Tipp-Funk actor en het inschakelen van de voedingspanning resp. het insteken van een Tipp-Funk tussensteker in de WCD kunnen Tipp-Funk pulsdrukkers en sensoren binnen twee minuten ingeleerd worden d.m.v. pulsen. Na elke inleeractie start de twee minuten opnieuw. Voor schakel-, dim- en rolluik/zonnewering actoren geldt: 3 keer pulsen = universele pulsdrukker, 4 keer pulsen = richtingpulsdrukker, 5 keer pulsen = Centraal Aan, 6 keer pulsen = Centraal Uit. Het begin en het einde van de inleer-periode en het succesvol inleren van een pulsdrukker of sensor worden bevestigd via de uitgang doordat bijvoorbeeld een aangesloten lamp kort knippert. Zijn er 2 minuten lang geen inleer activiteiten dan zal de inleer-periode afgesloten worden. Een actor dient na het inleren van alle gewenste pulsdrukkers en sensoren geblokkeerd te worden om te voorkomen dat per ongeluk verkeerde pulsdrukkers en/of sensoren ingeleerd worden. Dit doet men door 3 keer kort + 1 keer lang (>1 sec.) op een ingeleerde pulsdrukker te drukken. Vervolgens kan de volgende Tipp-Funk actor aangesloten, ingeleerd en geblokkeerd worden. Bij actoren vanaf productieweek 27 (27/2016) gebeurt het blokkeren automatisch na die twee minuten, zodra een pulsdrukker ingeleerd is (niet als centraal). Indien op een later tijdstip nieuwe pulsdrukkers of sensoren ingeleerd moeten worden of een ingeleerde pulsdrukker of sensor gewijzigd moet worden dan kan men de blokkering opheffen. Dit doet men als volgt: Neem kortstondig de voeding weg. Puls na het herstel van de voeding met een ingeleerde pulsdrukker 4 keer kort en 1 keer lang (>1 sec.) De blokkering is opgeheven. Met een als Centraal Aan of Uit ingeleerde pulsdrukker is het opheffen van de blokkering niet mogelijk. De Tipp-Funk dimactoren zijn vanaf fabriek ingesteld als universele dimmers die afhankelijk van de last met faseaansnijding of faseafsnijding dimmen. Verscheidene LED lampen dimmen beter met faseaansnijding. Mocht het nodig zijn dan is faseaansnijding handmatig in te stellen door 5 keer kort en 1 keer lang (>1 sec.) op een ingeleerde pulsdrukker te drukken. Met 6 keer kort en 1 keer lang (>1 sec.) drukken is dit weer ongedaan te maken. In de schakelactor TF61R-230V kunnen pulsdrukkers en raam/deur contacten TF-FKE ingeleerd worden. Hierbij geldt: 3 keer pulsen = relais met maakcontact of 4 keer pulsen = relais met verbreekcontact. Pulsen van de TF-FKE gebeurt met behulp van de bijgeleverde magneet. Het blokkeren en deblokkeren van de actor gebeurt zoals hierboven reeds omschreven is. Virtuele pulsdrukkers in het GFVS programma worden met speciale telegrammen ingeleerd welke vastgelegd zijn in het programma.

3 Inhoudsopgave 3 Tipp-Funk Een nieuw domotica systeem van Eltako 1-Kanaals Tipp-Funk pulsdrukker TF-1FT 4 4-Kanaals Tipp-Funk pulsdrukker TF-4FT 4 8-Kanal Tipp-Funk mini afstandsbediening TF-8FM 5 Tipp-Funk raam/deurcontact met energiegenerator TF-FKE 5 Tipp-Funk raam/deurcontact met batterij TF-FKB 5 Tipp-Funk bewegingssensor met batterij TF-BSB 6 Tipp-Funk temperatuur & luchtvochtigheidssensor met batterij TF-FTSB 6 Tipp-Funk thermostaat met draaiknop en batterij TF-TRHB 6 Tipp-Funk thermostaat en hygrostaat TF-UTH 7 Tipp-Funk schakelactor tussensteker TF100L-230V 8 Tipp-Funk universele dimactor tussensteker TF100D-230V 8 Tipp-Funk signaalgever tussensteker TF100A-230V 8 Tipp-Funk schakelactor TF61L-230V 9 Tipp-Funk universele dimactor TF61D-230V 9 Tipp-Funk schakelactor voor rolluiken en zonnewering TF61J-230V 9 Tipp-Funk schakelactor/relaisactor TF61R-230V 9 Het Wibutler concept 10 Wibutler Pro HomeServer WPHS 11 4-Kanaals Tipp-Funk scéne pulsdrukker TF-4PT 11 Tipp-Funk draadloze servomotor voor radiatorkranen TF-FKS 11 Tipp-Funk EnOcean IP-Controller TF-IP-Con 12 Tipp-Funk EnOcean IP-camera TF-IP-Cam 12 Tipp-Funk repeater tussensteker TF100R-230V 13 Enkele wip voor 55 x 55 mm ramen TF-W-4FT55 13 Dubbele wip voor 55 x 55 mm ramen TF-DW-4FT55 13 Blisterpack Dimmen TF-BPD 14 Blisterpack Schakelen TF-BPL 14 Eltako gebruikt voor haar draadloze domotica programma de beproefde EnOcean technologie. EnOcean technologie is wereldwijd de offi ciële standaard voor draadloze domotica in de professionele 868MHz frequentieband. De Eltako sensoren versturen zeer korte, storingsongevoelige Funk-signalen tot wel 100 meter in hallen. De draadloze Eltako pulsdrukkers verminderen de elektrosmog belasting omdat ze een 100 keer mindere hoogfrequente emissie hebben dan conventionele lichtschakelaars. Laagfrequente wisselende magnetische velden worden ook verminderd door minder stroomkabels in het gebouw.

4 Tipp-Funk sensoren 4 TF-1FT Tipp-Funk pulsdrukker Draadloze 1-kanaals pulsdrukker helder wit glans voor enkele montage 84x84x16mm of voor montage in het E-design schakelmateriaal. Wekt zelf de benodigde energie op voor het verzenden van de telegrammen. Hierdoor is er geen bekabeling nodig en heeft men geen stand-by verlies. De TF-1FT pulsdrukker met een grote wip is 1-kanaals en verstuurt een enkel signaal. Hiervoor moet men onder op de wip op de markering drukken. De montageplaat kan op een vlakke ondergrond geschroefd worden, of met de bijgeleverde dubbelzijdige plakfolie aan de wand, op glas of op meubelen geplakt worden. Op een 55mm installatiedoos kunnen de daarop aanwezige schroefpunten benut worden. TF-1FT 1-kanaals pulsdrukker EAN ,50 /St. TF-4FT Pulsdrukker met enkele wip Tipp-Funk pulsdrukker Draadloze 4-kanaals pulsdrukker helder wit glans voor enkele montage 84x84x16mm of voor montage in het E-design schakelmateriaal. Wekt zelf de benodigde energie op voor het verzenden van de telegrammen. Hierdoor is er geen bekabeling nodig en heeft men geen stand-by verlies. Wordt geleverd met een enkele grote wip en een dubbele wip. De TF-4FT pulsdrukker met een grote wip is 2-kanaals en verstuurt 2 afzonderlijke signalen door boven of onder te drukken. De TF-4FT pulsdrukker met een dubbele wip is 4-kanaals en verstuurt 4 afzonderlijke signalen door boven of onder te drukken op de linker of rechter wip. De montageplaat kan op een vlakke ondergrond geschroefd worden, of met de bijgeleverde dubbelzijdige plakfolie aan de wand, op glas of op meubelen geplakt worden. Op een 55mm installatiedoos kunnen de daarop aanwezige schroefpunten benut worden. Vanaf fabriek is de TF-4FT van een dubbele wip voorzien. Indien wenselijk is deze te vervangen door de bijgeleverde grote wip. Trek, voor het verwijderen van de dubbele wip, voorzichtig de twee wippen naar voren zonder deze in het midden te buigen. Vervolgens kunt u de grote wip bevestigen. Let op dat de kenmerken 0 en 1 op de wip en de achterkant van het Funk-moduul overeenkomen met elkaar. Pulsdrukker met dubbele wip TF-4FT 4-kanaals pulsdrukker EAN ,90 /St. TF-TTB Tipp-Funk afstandsbediening/tracker Draadloze 1-kanaals afstandsbediening/tracker met batterij. 55x 44 mm, 15mm hoog. Gewicht slechts 20 Gram. De TF-TTB afstandsbediening/tracker heeft een blauwe drukknop waarmee een normaal telegram verzonden wordt. De tracker-functie kan na het openen van de afstandsbediening met een draaischakelaar op Tr geactiveerd worden. De TF-TTB zal als tracker elke 60 seconden een aanwezigheidstelegram versturen. Een 3V knoopcel CR2032 zorgt voor meerdere jaren voor de voeding. De TF-TTB kan als tracker in de volgende actoren ingeleerd worden: TF61L, TF61D, TF100L en TF100D. TF-TTB Afstandsbediening/tracker EAN ,70 /St.

5 Tipp-Funk sensoren TF-8FM Tipp-Funk mini afstandsbediening 8-kanaals mini afstandsbediening met 8 toetsen voor 8 verschillende kanalen. Kleur helder wit. Afmeting 85 x 45 x18 mm, gewicht slechts 60 gram. De afstandsbediening is batterijloos omdat de benodigde energie voor het verzenden van telegrammen met het drukken van een toets wordt gegenereerd. De toetsten zijn genummerd van 1 t/m 6 en I en O voor centraal aan en centraal uit. 5 TF-8FM 8-kanaals mini afstandsbediening EAN ,20 /St. TF-FKE Tipp-Funk raam/deurcontact Draadloze raam/deurcontact met eigen energieopwekking. Kleur helder wit. Afmeting 48x32x11,5mm. Naast het bewaken van ramen en deuren is de TF-FKE ook ideaal voor het bewaken van lades en andere bewegende delen. Draadloos, batterijloos en zonder stand-by verlies. Bij zowel het sluiten als het openen van het contact wordt een telegram verstuurd. Deze telegrammen kunnen verwerkt worden door bijv. een TF61R-230V, TF-Con EnOcean controller, GFVS-Safe II, GFVS-Touch, etc. etc. De TF-FKE kan bevestigd worden met schroeven of met de bijgeleverde kleeffolie of bevestigingsbeugel. De 48mm lange hefboom kan verkort worden tot 27mm. TF-FKE Raam/deurcontact EAN ,60 /St. PL-SAM1L TF-FKB Tipp-Funk raam/deurcontact Draadloze raam/deurcontact met batterijvoeding. Kleur helder wit glans. Afmeting 75 x 25 x12 mm. Afmeting magneet 37 x10 x 6 mm. Bij zowel het sluiten als het openen van het contact wordt een telegram verstuurd. Tevens wordt elke 20 minuten een statusmelding verstuurd. Deze telegrammen kunnen verwerkt worden door bijv. een TF61R-230V, TF61J-230V, TF-Con EnOcean controller, GFVS-Safe II, GFVS-Touch, etc. etc. TF-FKB Raam/deurcontact EAN ,10 /St.

6 Tipp-Funk sensoren 6 TF-BSB Tipp-Funk bewegingssensor Draadloze bewegingssensor met batterijvoeding. Kleur helder wit glans. Afmeting 84x84x27mm. Voor enkele montage of montage in het E-design schakelmateriaal. Met batterij. Vanaf fabriek is de TF-BSB zo ingesteld dat schakel- en dimactoren, waarin de TF-BSB is ingeleerd, uitschakelen indien 5 minuten lang geen beweging is gedetecteerd. Inschakelen van deze actoren gebeurt met een Tipp-Funk pulsdrukker. Met een jumper op de stand "aktiv" kan bij detectie van beweging ook automatisch ingeschakeld worden. Bij een schroefbevestiging adviseren wij verzonken 2,9x25mm, DIN 7982 C schroeven bij zowel 5x25mm pluggen als ook op 55mm installatiedozen. 2 stuks RVS verzonken schroeven 2,9x25mm en pluggen 5x25mm worden meegeleverd. De TF-BSB kan in de TF61L, TF61D, TF100L en TF100D actoren ingeleerd worden. TF-BSB Bewegingssensor EAN ,70 /St. TF-FTSB Tipp-Funk temperatuur & luchtvochtigheidssensor Draadloze temperatuur & luchtvochtigheidssensor met batterijvoeding. Kleur helder wit glans. Afmeting 84x84x17mm. Voor enkele montage of montage in het E-design schakelmateriaal. Met batterij. De TF-FTSB meet continu de relatieve vochtigheid van 0 tot 100% (± 5%) en de temperatuur tussen -20 tot +60 C (± 0,5%). De temperatuur & luchtvochtigheidssensor zend elke 10 minuten een statustelegram in het Funk netwerk. Deze interval is met een jumper, zoals omschreven in de bedieningshandleiding, te verkorten tot 5 minuten. Deze telegrammen kunnen verwerkt worden door bijv. TF-Con EnOcean controller, GFVS-Safe II, GFVS-Touch, de GFA2 app, etc. etc. Bij een schroefbevestiging adviseren wij verzonken 2,9x25mm, DIN 7982 C schroeven bij zowel 5x25mm pluggen als ook op 55mm installatiedozen. 2 stuks RVS verzonken schroeven 2,9x25mm en pluggen 5x25mm worden meegeleverd. TF-FTSB Temperatuur & luchtvochtigheidssensor EAN ,40 /St. TF-TRHB Tipp-Funk thermostaat Draadloze thermostaat met draaiknop, batterijvoeding. Kleur helder wit glans. Afmeting 84x84x27mm Voor enkele montage of montage in het E-design schakelmateriaal. De thermostaat kan in de actoren TF61 en FHK en de software GFVS ingeleerd worden. De TF-TRHB zend bij een verandering van de ingestelde temperatuur met minimaal 0,15 C binnen 60 seconden een telegram met de actuele temperatuur. Indien er geen veranderingen zijn wordt er elke 5 minuten een status telegram verzonden. Met een jumper kan het type telegram ingesteld worden. In de stand TF61 worden enkel AAN of UIT verzonden. In de stand FHK wordt zowel de actuele temperatuur als ook de ingestelde temperatuur verzonden. De meetnauwkeurigheid bedraagt ca. 1 C. De gewenste temperatuur is in te stellen tussen +12 C en +28 C. In de stand is de thermostaat uit en de vorstbeveiliging actief. Bij een schroefbevestiging adviseren wij verzonken 2,9x25mm, DIN 7982 C schroeven bij zowel 5x25mm pluggen als ook op 55mm installatiedozen. 2 stuks RVS verzonken schroeven 2,9x25mm en pluggen 5x25mm worden meegeleverd. TF-TRHB Thermostaat met draaiknop EAN ,70 /St.

7 Tipp-Funk sensoren TF-UTH Tipp-Funk thermostaat en hygrostaat Thermostaat en hygrostaat met display en klokfunctie, voor enkele montage of montage in het nieuwe E-design schakelmateriaal. Afmeting 84x84x14mm, inbouwdiepte 33mm. Met verlicht display. Stand-by verlies slechts 0,5 Watt. Met instelbare dag & nacht temperatuur en relatieve vochtigheid. Operationele voorinstelling. Voedingsspanning 230 V. Gangreserve zonder batterij ca. 7 dagen. Bij een schroefbevestiging adviseren wij verzonken 2,9x25mm, DIN 7982 C schroeven bij zowel 5x25mm pluggen als ook op 55mm installatiedozen. 2 stuks RVS verzonken schroeven 2,9x25mm en pluggen 5x25mm worden meegeleverd. Tot 60 geheugenplaatsen zijn vrij te verdelen. Met datum en automatische zomer/wintertijd. De TF-UTH zendt bij een verandering van de temperatuur met minimaal 0,3 C of bij elke verandering van de luchtvochtigheid van minimaal 5% elke 50 seconden een telegram met de actuele waarden. Een verandering van de ingestelde temperatuur wordt direct verzonden. Indien er geen veranderingen zijn wordt er elke 10 minuten een status telegram verzonden. Een aanvraag van de actuele waarden, komende van bijv. een FKS radiatorklep wordt direct beantwoord. Het instellen en het eventueel verzegelen van de TF-UTH gebeurt met de toetsen MODE en SET. Een standaard schakelprogramma is reeds ingevoerd. Deze is eenvoudig te wijzigen. De vooraf ingestelde nachttemperatuur is 18 C. Spraak instellen: Na het inschakelen van de voedingspanning kan binnen 10 seconden met de SET en MODE toetsen de talen Duits of Engels geselecteerd worden. Vervolgens verschijnt het normale in bedrijf display: dag, datum, tijd, ingestelde temperatuur van 0 C t/m 40 C graden met een decimaal en de relatieve vochtigheid. De sensor is bij aanvang te kalibreren met de heersende ruimtetemperatuur en luchtvochtigheid. Zijn alle instellingen ingevoerd en de TF-UTH verzegeld dan kan met MODE en SET de gewenste temperatuur met stappen van 0,5 C ingesteld worden tussen +8 C en +40 C. Actoren inleren gebeurt volgens bedieningshandleiding. Er kunnen zowel actoren als ook FKS radiatorkleppen ingeleerd worden. In combinatie met een FKS kunnen ook FTK raam/ deurcontacten en Hoppe-raamgrepen ingeleerd worden. Staat een raam open dan wordt de verwarming automatisch op 8 C gezet. De TF-UTH is met de toetsen MODE en SET te verzegelen. MODE en SET gelijktijdig indrukken en bij 'lock' met de SET toets verzegelen. In het display verschijnt een slot-symbool. De verzegeling kan weer weggehaald worden door MODE en SET gelijktijdig 2 seconden in te drukken en bij 'unlock' met SET de verzegeling te verbreken. De nachtstand is handmatig te wijzigen door MODE en SET gelijktijdig 4 seconden in te drukken. De regeling totaal uitschakelen gebeurt door MODE en SET gelijktijdig 10 seconden in te drukken. 7 TF-UTH Thermostaat en hygrostaat EAN ,20 /St.

8 Tipp-Funk tussensteker actoren 8 TF100L-230V Tipp-Funk schakelactor tussensteker Tussensteker schakelactor, 10 A/250 V AC. Kleur helder wit. Afmeting 100 x 55 x 45 mm. Impulsrelais met 1 x NO. 230V gloeilampen en halogeenlampen tot 1000W, ESL en 230V LED lampen tot 200W. Stand-by verlies slechts 0,8 Watt. Er kunnen tot maximaal 24 Tipp-Funk pulsdrukkers (zowel als universele pulsdrukker, richtingpulsdrukker of als centraal aan of uit), TF-BSB bewegingssensoren en bi-directionele Funk telegrammen ingeleerd worden met de eenvoudige Tipp-Funk techniek. TF100L-230V Tussensteker schakelactor EAN ,70 /St. TF100D-230V Tipp-Funk universele dimactor tussensteker Tussensteker dimactor. Kleur helder wit. Afmeting 100 x 55 x 45 mm. Met Power-MOSFET. 230V gloeilampen en halogeenlampen tot 300W, 230V LED lampen tot 100W. Niet geschikt voor het dimmen van inductieve lasten zoals gewikkelde trafo's. Met kinderkamerschakeling en sluimerstand. Geen minimale dimlast noodzakelijk. Stand-by verlies slechts 0,7 Watt. Er kunnen tot maximaal 24 Tipp-Funk pulsdrukkers (zowel als universele pulsdrukker, richtingpulsdrukker of als centraal aan of uit), TF-BSB bewegingssensoren en bi-directionele Funk telegrammen ingeleerd worden met de eenvoudige Tipp-Funk techniek. Bij het inleren kan de dimmer op faseaansnijding gezet worden om zo diverse LED lampen optimaal te dimmen. Standaard staat de dimmer op automatisch detecteren van de last. TF100D-230V Tussensteker dimactor EAN ,80 /St. TF100A-230 V Tipp-Funk signaalgever tussensteker Tussensteker signaalgever, 10A/250V AC. Kleur helder wit. Afmeting 100 x 55 x 45 mm. Naast het akoestisch signaal dat de TF100A geeft kan gelijktijdig een op de tussensteker aangesloten last zoals bijv. een lamp knipperen. 230V gloeilampen en halogeenlampen tot 1000W, ESL en 230V LED lampen tot 200W. Stand-by verlies slechts 0,8 Watt. Er kunnen tot maximaal 24 Tipp-Funk pulsdrukkers (zowel als universele pulsdrukker, richtingpulsdrukker of als centraal aan of uit), raam/deurcontacten en bi-directionele Funk telegrammen ingeleerd worden met de eenvoudige Tipp-Funk techniek. Het akoestisch signaal kan tevens uitgeschakeld worden. TF100A-230V Tussensteker signaalgever EAN ,40 /St.

9 Tipp-Funk actoren TF61L-230V Tipp-Funk schakelactor Inbouw schakelactor (impulsrelais) met 1 NO (niet potentiaalvrij) 10A/250V AC. Afmeting 45x45x18mm. 230V gloeilampen en halogeenlampen tot 1000W, ESL en 230V LED lampen tot 200W. Stand-by verlies slechts 0,8 Watt. Er kunnen tot maximaal 24 Tipp-Funk pulsdrukkers (zowel als universele pulsdrukker, richtingpulsdrukker of als centraal aan of uit), TF-BSB bewegingssensoren en bi-directionele Funk telegrammen ingeleerd worden met de eenvoudige Tipp-Funk techniek. Tevens kan de TF61L lokaal bedraad bedient worden met normale 230V pulsdrukkers. 9 TF61L-230V Inbouw schakelactor EAN ,10 /St. TF61D-230V Tipp-Funk universele dimactor Universele inbouw dimactor met Power-MOSFET. Afmeting 45x45x33mm. 230V gloeilampen en halogeenlampen tot 300W, 230V LED lampen tot 100W. Stand-by verlies slechts 0,8 Watt. Niet geschikt voor het dimmen van inductieve lasten zoals gewikkelde trafo's. Met kinderkamerschakeling en sluimerstand. Geen minimale dimlast noodzakelijk. Stand-by verlies slechts 0,7 Watt. Er kunnen tot maximaal 24 Tipp-Funk pulsdrukkers (zowel als universele pulsdrukker, richtingpulsdrukker of als centraal aan of uit), TF-BSB bewegingssensoren en bi-directionele Funk telegrammen ingeleerd worden met de eenvoudige Tipp-Funk techniek. Tevens kan de TF61D lokaal bedraad bedient worden met normale 230V pulsdrukkers. Bij het inleren kan de dimmer op faseaansnijding gezet worden om zo diverse LED lampen optimaal te dimmen. Standaard staat de dimmer op automatisch detecteren van de last. TF61D-230V Inbouw dimactor EAN ,90 /St. TF61J-230V Tipp-Funk schakelactor voor rolluiken en zonnewering Inbouw schakelactor voor rolluiken en zonnewering. 1+1 NO 4A/250V AC voor 1 motor. Afmeting 45x45x18mm. Stand-by verlies slechts 0,8 Watt. Er kunnen tot maximaal 24 Tipp-Funk pulsdrukkers (zowel als universele pulsdrukker, richtingpulsdrukker of als centraal aan of uit) en bi-directionele Funk telegrammen ingeleerd worden met de eenvoudige Tipp-Funk techniek. Tevens kan de TF61J lokaal bedraad bedient worden met normale 230V pulsdrukkers. TF61J-230V Inbouw schakelactor (rolluik/zonnewering) EAN ,90 /St. TF61R-230V Tipp-Funk schakelactor/relaisactor Inbouw schakelactor (schakelrelais) met 1 NO/NC (niet potentiaalvrij) 10A/250V AC. Afmeting 45x45x18mm. Stand-by verlies slechts 0,8 Watt. Er kunnen tot maximaal 32 Tipp-Funk pulsdrukkers, raam/deurcontacten en bi-directionele Funk telegrammen ingeleerd worden met de eenvoudige Tipp-Funk techniek. Tevens kan de TF61R lokaal bedraad bedient worden met normale 230V schakelaars. Tijdens het inleren kan de schakelstand van het contact (gesloten of open) in ruststand, ingesteld worden. Sluit het contact bijv. bij minimaal een geopende raam dan kan bijv. een afzuiging ingeschakeld worden. Opent het contact bijv. bij minimaal een geopende raam dan kan bijv. de verwarming of koeling uitgeschakeld worden. TF61R-230V Inbouw schakelactor (schakelrelais) EAN ,10 /St.

10 Het Wibutler concept 10 De Wibutler is een fabrikant onafhankelijke smart home oplossing die het dagelijks leven van mensen vereenvoudigt. Deze homeserver verbind producten van verschillende fabrikanten en laat gebruikers deze producten over een enkele app bedienen, combineren en automatiseren. Door vooraf geprogrammeerde tijden en functies kan de Wibutler taken overnemen en kan het naar wens van de eigenaar handelen. Wibutler Pro Het hart van de oplossing is de smart homeserver Wibutler Pro, die dankzij verschillende draadloze protocollen (EnOcean, ZWave, ZigBee, WLAN) buitengewoon compatible is met producten van verschillende fabrikanten. De homeserver vertaalt deze protocollen en maakt het zo mogelijk producten met deze protocollen, fabrikanten en branches met elkaar te koppelen. De Wibutler Pro kan bijzonder veilig worden gebruikt in offline modus. Hiervoor is geen internetverbinding noodzakelijk. Deze "alles in een" domotica oplossing, met een open systeem karakter, wordt door vakbekwame personen uit de elektra branche geïnstalleerd. Eenvoudige handelingen zoals uitbreidingen etc. kunnen eventueel door de eindgebruiker zelf verricht worden. Uitbreidingen (zoals lampen of tussenstekkers) kan de gebruiker zelf kopen en met een paar stappen zelfstandig in bedrijf nemen. Wibutler-App Via de Wibutler-app kunnen slimme producten met een paar klikken gekoppeld, geautomatiseerd en aangestuurd worden. Zo functioneert het: Automatiseringsregels: Met de Wibutler werken apparaten in een team samen. Via Als-Dan commando's kan men bijv. op beweging of acties zoals het openen en sluiten van ramen, deuren of lades reageren. Tijdfuncties: Via tijdprogrammering leert de Wibutler terugkerende taken die op bepaalde tijden uitgevoerd moeten worden. Remote bediening: Met de Wibutler kan via telefoon of Tablet eenvoudig de status van de apparaten thuis bekeken worden en eventueel aangestuurd worden. Verbruik overzicht: De Wibutler meet het verbruik van diverse producten en laat zien waar men kan besparen. Profielen: Vooraf gedefinieerde functies worden bij de scénes ("Thuis-dag", "Thuis nacht", "Onderweg" en "Vakantie") toegewezen. Met een klik k op een scene-pulsdrukker wordt het hele huis in de gewenste modus gezet t(bijv. "Onderweg": Alles uit, alarminstallatie en aanwezigheid simulatie aan). Online platform: Op het online platform kunnen gebruikers en geïnteresseerden het thema smart home zelf ervaren. Met behulp van inspirerende voorbeelden en projecten wordt de bezoeker het thema smart home uitgelegd. Bezoekers krijgen ondersteuning bij het verwezenlijken van hun slimme ideeën en wensen en vinden op de online platform voor hun smart home: Stap-voor-stap instructies Voorbeeld projecten Online-shop met compatibele producten Wibutler specialisten Interactieve communicatie

11 Wibutler WPHS Draadloze Wibutler Pro HomeServer met app De Wibutler Pro HomeServer is het centrale punt voor een complete domotica oplossing en combineert een veelvoud van draadloze sensoren en actoren. Optionele offline modus kan via eigen acces point, zonder een internet verbinding. Gecodeerde communicatie. Eenvoudige ingebruikname van de producten met een mee inbegrepen app. Download van de app via de webpagina voor IOS- en Android-apparaten. Technische specificaties: Voeding: 12V DC, 100V-240V AC, 50/60Hz; Draadloze protocollen: EnOcean/868,3MHz, Z-Wave, ZigBee, WLAN, Bluetooth, Bluetooth Smart; LAN: 1x Ethernet-RJ 45; Harde schijf: 8GB SSD; Geheugen: 1GB DDR3-RAM; Processor: 1GHz CPU ARMADA 370 ARM v7; Audio: geïntegreerde luidspreker, 3,5 mm jack. Afmetingen (LxBxH): 11,7x11,7x4,1cm; Kleur: wit. 11 Draadloze Wibutler Pro HomeServer Wibutler App WPHS Draadloze Wibutler Pro HomeServer EAN ,00 /St. TF-4PT Tipp-Funk scéne pulsdrukker Draadloze 4-kanaals pulsdrukker helder wit glans voor enkele montage 84x84x16mm of voor montage in het E-design schakelmateriaal. Wekt zelf de benodigde energie op voor het verzenden van de telegrammen. Hierdoor is er geen bekabeling nodig en heeft men geen stand-by verlies. Laser gegraveerde wippen "Zuhause-Tag", "Zuhause-Nacht", "Unterwegs" und "Urlaub". De montageplaat kan op een vlakke ondergrond geschroefd worden, of met de bijgeleverde dubbelzijdige plakfolie aan de wand, op glas of op meubelen geplakt worden. Op een 55mm installatiedoos kunnen de daarop aanwezige schroefpunten benut worden. TF-4PT 4-kanaals scéne-pulsdrukker EAN ,90 /St. TF-FKS Tipp-Funk draadloze servomotor voor radiatorkranen De draadloze servomotor SmartDrive MX van Hora heeft een groot Display om de temperatuur in te stellen. Zonder bekabeling omdat het batterij gevoed is. Kamer temperatuurregeling voor een constante regeling in combinatie met de Wibutler app en/ of de thermostaat en hygrostaat TF UTH. Installatie op standaard radiatorkranen van diverse fabrikanten. De servomotor haalt zijn energie uit 2 Alkaline Mignon-batterijen van het type AA met een levensduur tot ca. 2 jaar. Energiebesparende technologieën en geavanceerde mechanica zorgen voor een zeer laag energieverbruik. TF-FKS Draadloze servomotor voor radiatorkranen EAN ,50 /St.

12 Tipp-Funk controller en camera 12 TF-IP-Con Tipp-Funk EnOcean IP-Controller De EnOcean IP-Controller TF-Con ontvangt naast alle Tipp-Funk signalen ook EnOcean signalen van de vele Eltako Funk sensoren en actoren. Hierdoor is het mogelijk om zowel vanuit intern als ook vanaf extern versleuteld toegang te krijgen tot het systeem met de GFA2 app voor smartphone en tablet. De koppeling van de IP-controller met het lokale netwerk gebeurt via Ethernet. Het beoogde gebruik van de TF-IP-Con is de bi-directionele communicatie met EnOcean draadloze signalen via Ethernet (TCP/IP). Levering: TF-IP-Con, externe voedingsadapter, 1x Ethernet aansluitkabel 2m RJ45, Quick Start Guide. Specificaties: Processor: Intel X1021, Geheugen: 1GB DDR3 RAM + 4GB emmc, LAN 1x10/100 Mbit Ethernet, geïntegreerde EnOcean 868MHz zend/ontvangst module (TCM310) ESP3, voeding 5V, kunststof behuizing (helder wit glanzend) LxBxH: 165x70x35mm met sleuven voor wandbevestiging en plastic voeten voor staande toepassing, gewicht: 140 gram. De IP-configuratie wordt gedaan met de tool 'Eltako IP Konfigurator'. Deze software kan worden gedownload van de Eltako website. TF-IP-Con EnOcean IP-Controller EAN ,00 /St. TF-IP-Cam Tipp-Funk EnOcean IP-camera De EnOcean IP-camera TF-Cam ontvangt naast alle Tipp-Funk signalen ook EnOcean signalen van de vele Eltako Funk sensoren en actoren. Hierdoor is het mogelijk om zowel vanuit intern als ook vanaf extern versleuteld toegang te krijgen tot het systeem met de GFA2 app voor smartphone en tablet. De camera is voorzien van een bewegingsmelder. De koppeling van de IP-camera met het lokale netwerk gebeurt via Ethernet of WLAN. Afmeting behuizing: L x B x H: 60 x 64 x 130 mm. Kleur: Helder wit glans. De camera wordt geleverd met een patchkabel, montagemateriaal en een 230V netadapter. TF-IP-Cam EnOcean IP-camera EAN ,70 /St.

13 Tipp-Funk toebehoren TF100R-230V Tipp-Funk repeater tussensteker Tussensteker level-1 repeater. Kleur helder wit. Afmeting 100 x 55 x 45 mm. Stand-by verlies slechts 0,8 Watt. Een repeater is enkel nodig wanneer de afstand tussen sensoren en actoren te groot is of het signaal te veel verstoord of verzwakt wordt door de omgeving. De repeater ontvangt en controleert de signalen van sensoren en actoren en zend deze weer op volle sterkte uit. Signalen van andere repeaters worden niet verwerkt. 13 TF100R-230V Tussensteker level-1 repeater EAN ,70 /St. TF-W-4FT55 Enkele wip helder wit glans Met deze wip kan, samen met het zendmodule en een montageplaat van de TF-4FT, een conventioneel raam van 55x55 mm, omgebouwd worden tot een 2-kanaals wandzender. TF-W-4FT55 Enkele wip voor 55x55mm ramen EAN ,40 /St. TF-DW-4FT55 Dubbele wip helder wit glans Met deze wippen kan, samen met het zendmodule en een montageplaat van de TF-4FT, een conventioneel raam van 55x55mm, omgebouwd worden tot een 4-kanaals wandzender. TF-DW-4FT55 Dubbele wip voor 55x55mm ramen EAN ,90 /St.

14 Tipp-Funk Blisterpack Dimmen TF-BPD Tipp-Funk Blisterpack Schakelen TF-BPL 14 TF-BPD Tipp-Funk Blisterpack Dimmen Blisterpack Dimmen met Tipp-Funk pulsdrukker TF-1FT en de Tipp-Funk universele dimactor tussensteker TF100D-230V. TF-1FT: Draadloze 1-kanaals pulsdrukker helder wit glans voor enkele montage 84x84x16mm of voor montage in het E-design schakelmateriaal. Wekt zelf de benodigde energie op voor het verzenden van de telegrammen. Hierdoor is er geen bekabeling nodig en heeft men geen stand-by verlies. De TF-1FT pulsdrukker met een grote wip is 1-kanaals en verstuurt een enkel signaal. Hiervoor moet men onder op de wip op de markering drukken. De montageplaat kan op een vlakke ondergrond geschroefd worden, of met de bijgeleverde dubbelzijdige plakfolie aan de wand, op glas of op meubelen geplakt worden. Op een 55mm installatiedoos kunnen de daarop aanwezige schroefpunten benut worden. TF100D-230V: Tussensteker dimactor. Kleur helder wit. Afmeting 100 x 55 x 45 mm. Met Power-MOSFET. 230V gloeilampen en halogeenlampen tot 300W, 230V LED lampen tot 100W. Niet geschikt voor het dimmen van inductieve lasten zoals gewikkelde trafo's. Met kinderkamerschakeling en sluimerstand. Geen minimale dimlast noodzakelijk. Stand-by verlies slechts 0,7 Watt. Er kunnen tot maximaal 24 Tipp-Funk pulsdrukkers (zowel als universele pulsdrukker, richtingpulsdrukker of als centraal aan of uit), TF-BSB bewegingssensoren en bi-directionele Funk telegrammen ingeleerd worden met de eenvoudige Tipp-Funk techniek. Bij het inleren kan de dimmer op faseaansnijding gezet worden om zo diverse LED lampen optimaal te dimmen. Standaard staat de dimmer op automatisch detecteren van de last. TF-BPD Tipp-Funk Blisterpack Dimmen EAN ,30 /St. TF-BPL Tipp-Funk Blisterpack Schakelen Blisterpack Schakelen met Tipp-Funk pulsdrukker TF-1FT en Tipp-Funk schakelactor tussensteker TF100L-230V. TF-1FT: Draadloze 1-kanaals pulsdrukker helder wit glans voor enkele montage 84x84x16mm of voor montage in het E-design schakelmateriaal. Wekt zelf de benodigde energie op voor het verzenden van de telegrammen. Hierdoor is er geen bekabeling nodig en heeft men geen stand-by verlies. De TF-1FT pulsdrukker met een grote wip is 1-kanaals en verstuurt een enkel signaal. Hiervoor moet men onder op de wip op de markering drukken. De montageplaat kan op een vlakke ondergrond geschroefd worden, of met de bijgeleverde dubbelzijdige plakfolie aan de wand, op glas of op meubelen geplakt worden. Op een 55mm installatiedoos kunnen de daarop aanwezige schroefpunten benut worden. TF100L-230V: Tussensteker schakelactor, 10 A/250 V AC. Kleur helder wit. Afmeting 100 x 55 x 45 mm. Impulsrelais met 1 x NO. 230V gloeilampen en halogeenlampen tot 1000W, ESL en 230V LED lampen tot 200W. Stand-by verlies slechts 0,8 Watt. Er kunnen tot maximaal 24 Tipp-Funk pulsdrukkers (zowel als universele pulsdrukker, richtingpulsdrukker of als centraal aan of uit), TF-BSB bewegingssensoren en bi-directionele Funk telegrammen ingeleerd worden met de eenvoudige Tipp-Funk techniek. TF-BPL Tipp-Funk Blisterpack Schakelen EAN ,20 /St.

15

16 Tipp-Funk Een nieuw domotica systeem van Eltako Noord Nederland Hans Oving +31 (0) Eltako GmbH Hofener Straße 54 D Fellbach +49(0) (0) eltako.com tap-radio.com Zuid Nederland Dennis Schellenberg +31 (0) Titel afbeelding: hand pressing switch beachboyx10 - Fotolia.com - samengesteld Eltako 08/2016

Tipp-Funk. Een nieuw domotica systeem van Eltako INSTEKEN INLEREN INSCHAKELEN

Tipp-Funk. Een nieuw domotica systeem van Eltako INSTEKEN INLEREN INSCHAKELEN Tipp-Funk Een nieuw domotica systeem van Eltako INSTEKEN INLEREN INSCHAKELEN 2 Switching on the future Inleiding Eltako Tipp-Funk de comfortabele uitbreiding van uw elektro installatie Beleef het comfort

Nadere informatie

Tipp-Funk. Het innovatieve domotica programma met EnOcean technologie en Smart Home toepassingen INSTEKEN INLEREN INSCHAKELEN

Tipp-Funk. Het innovatieve domotica programma met EnOcean technologie en Smart Home toepassingen INSTEKEN INLEREN INSCHAKELEN Tipp-Funk Het innovatieve domotica programma met EnOcean technologie en Smart Home toepassingen INSTEKEN INLEREN INSCHAKELEN 2 Inleiding Eltako Tipp-Funk de comfortabele uitbreiding van uw elektro installatie

Nadere informatie

Tipp-Funk. Het innovatieve domotica programma met EnOcean technologie Actoren, actieve en passieve sensoren en Smart Homeservers

Tipp-Funk. Het innovatieve domotica programma met EnOcean technologie Actoren, actieve en passieve sensoren en Smart Homeservers Tipp-Funk Het innovatieve domotica programma met EnOcean technologie Actoren, actieve en passieve sensoren en Smart Homeservers Producten en prijzen 2018 Tipp-Funk Bezoek ook eens onze Tipp-Funk website

Nadere informatie

Tap-radio Een nieuw domotica systeem van Eltako

Tap-radio Een nieuw domotica systeem van Eltako 1949 2016 JAAR INNOVATIE Tap-radio Een nieuw domotica systeem van Eltako Met de beproefde EnOcean technologie, wereldwijd de officiële standaard voor draadloze domotica in de professionele 868 MHz frequentieband.

Nadere informatie

Tap-radio. Het innovatieve domotica programma met EnOcean technologie en Smart Home toepassingen INPLUGGEN INLEREN INSCHAKELEN

Tap-radio. Het innovatieve domotica programma met EnOcean technologie en Smart Home toepassingen INPLUGGEN INLEREN INSCHAKELEN Tap-radio Het innovatieve domotica programma met EnOcean technologie en Smart Home toepassingen INPLUGGEN INLEREN INSCHAKELEN 2 Introductie Eltako Tap-radio de eenvoudige uitbreiding van uw elektrische

Nadere informatie

Eltako Funk Betaalbare domotica voor de woon/werkomgeving. Informatie voor de installateur. Switching on the future

Eltako Funk Betaalbare domotica voor de woon/werkomgeving. Informatie voor de installateur. Switching on the future Eltako Funk Betaalbare domotica voor de woon/werkomgeving Informatie voor de installateur BETROUWBAAR BETAALBAAR VEILIG COMFORTABEL De toekomst installatie voor de woon/werkomgeving Draadloze systemen

Nadere informatie

Tap-radio. Het innovatieve Smart Home domotica-systeem met EnOcean technologie. Actoren, actieve en passieve sensoren alsook Smart Home centrales.

Tap-radio. Het innovatieve Smart Home domotica-systeem met EnOcean technologie. Actoren, actieve en passieve sensoren alsook Smart Home centrales. Tap-radio Het innovatieve Smart Home domotica-systeem met EnOcean technologie. Actoren, actieve en passieve sensoren alsook Smart Home centrales. Produkten 2018 Tap-radio Raadpleeg ook de cataloog op onze

Nadere informatie

FUNK STURING SYSTEEM OPLOSSINGEN SLV CONTROL. De slimme oplossing voor het aansturen van licht, jaloezieën en nog veel meer.

FUNK STURING SYSTEEM OPLOSSINGEN SLV CONTROL. De slimme oplossing voor het aansturen van licht, jaloezieën en nog veel meer. 786 SYSTEEM OPLOSSINGEN SLV CONTROL FUNK STURING De slimme oplossing voor het aansturen van licht, jaloezieën en nog veel meer. Licht of jaloezieën aansturen met een afstandsbediening? Schakelaar achteraf

Nadere informatie

PROALPHA IP. Smarthome Zwarte Goorderweg 1 E. Profort bv PD Stoutenburg-Noord (A foort)

PROALPHA IP. Smarthome Zwarte Goorderweg 1 E. Profort bv PD Stoutenburg-Noord (A foort) PROALPHA IP Smarthome 2 PROALPHA HOMEMATIC IP De NIEUWE GENERATIE SMARTHOME Blz. 3 PROALPHA IP : UW VOORDEEL Blz. 4 VERWARMING EN KLIMAAT Blz. 5 LICHT EN SCHAKELAARS Blz. 6 VEILIGHEID EN BEWAKING Blz.

Nadere informatie

De volgende richtlijnen moeten gevolgd worden voor de toepassing van het Casambi systeem.

De volgende richtlijnen moeten gevolgd worden voor de toepassing van het Casambi systeem. Richtlijnen voor toepassen Casambi systeem. Casambi staat voor slimme draadloze verlichting. Plaats een casambi-unit bij je lamp of gebruik de kant-en-klare LED lamp met ingebouwde Casambi-unit. Dimmen,

Nadere informatie

Individuele Smart Home oplossingen voor uw woning.

Individuele Smart Home oplossingen voor uw woning. Individuele Smart Home oplossingen voor uw woning. Beleef het leven van alledag in een nieuwe kwaliteit met meer flexibiliteit, veiligheid en comfort. Volledig functioneel zonder internet dus geen kans

Nadere informatie

HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER

HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER Inhoud INTRODUCTIE... 2 INSTALLATIE... 3 INSTELLINGEN... 4 SCHAKELAAR SW1... 5 SCHAKELAAR SW2... 5 JUMPER SCHAKELAAR JP1... 5 TESTEN... 6 LOOPTEST... 6 RADIO LINK TEST...

Nadere informatie

239,00 298,00 329,00

239,00 298,00 329,00 KIT Smart DS Starters Kit - 1x HomeWizard - 1x Afstandsbediening - 2x Stekkerdoos Schakelaar - 1x Thermometer 239,00 Smart DS Weather Kit - 1x HomeWizard - 1x Thermometer - 1x Windmeter - 1x Regenmeter

Nadere informatie

Vloerverwarmingsbesturing met Homematic IP

Vloerverwarmingsbesturing met Homematic IP Vloerverwarmingsbesturing met Homematic IP Wat maakt Homematic IP zo bijzonder? Homematic IP is de nieuwe Smart Home generatie van het succesvolle Homematic systeem van eq-3 AG. Het groeiende Homematic

Nadere informatie

CBU-ASD CBU-TED CBU-PWM4 X-PRESS BLACK/WHITE

CBU-ASD CBU-TED CBU-PWM4 X-PRESS BLACK/WHITE CBU-ASD CBU-ASD is een Bluetooth controller voor 0-10V, 1-10V. Dali, Dali Tunable White, Dali RGB, Dali RGBW, etc. CBU-TED CBU-TED is een trailing edge dimmer. Hij is geschikt voor gloeilampen en dimbare

Nadere informatie

Geniet van het nieuwe lifestyle gevoel!

Geniet van het nieuwe lifestyle gevoel! Eltako Draadloze en bedrade domotica Ervaar een totaal nieuwe kwaliteit van leven Meer comfort en flexibiliteit, meer veiligheid en meer tijd voor uzelf! Geniet van het nieuwe lifestyle gevoel! Begin de

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

e-domotica toepassingsvoorbeeld: Woonkamer in- en uitschakelen

e-domotica toepassingsvoorbeeld: Woonkamer in- en uitschakelen e-domotica toepassingsvoorbeeld: Woonkamer in- en uitschakelen 2 NEDERLANDS e-domotica Woonkamer in- en uitschakelen Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Te gebruiken accessoires...2 2.0 Instellen van

Nadere informatie

Toepassingsvoorbeelden

Toepassingsvoorbeelden Toepassingsvoorbeelden met draadloze KNX-componenten en quicklink V1.1-1 - Inhoudsopgave Inhoudsopgave...- 2 - Inleiding...- 3-1. Verlichting geschakeld door meerdere bewegingsmelders...- 4-2. Plaatsing

Nadere informatie

Geniet van het nieuwe lifestyle gevoel!

Geniet van het nieuwe lifestyle gevoel! Eltako Funk Ervaar een totaal nieuwe kwaliteit van leven Meer comfort en flexibiliteit, meer veiligheid en meer tijd voor uzelf! Geniet van het nieuwe lifestyle gevoel! Begin de dag goed Aangenamer kunt

Nadere informatie

Innovatieve als traditie. Productoverzicht 2017

Innovatieve als traditie. Productoverzicht 2017 1949 2017 JAAR INNOV ATIE Productoverzicht 2017 Eltako Funk, TIPP-Funk en Powerline het domotica programma van Eltako Schakelapparatuur, voedingen en elektronische kwh meters voor gebouwinstallaties en

Nadere informatie

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 APT-200 Tweeweg handzender Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu BELANGRIJK Uw rechten op garantie vervallen

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. 3 Functie. Funkmanagement Radiografische zender Universeel, L-leider. Art.-Nr.

1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. 3 Functie. Funkmanagement Radiografische zender Universeel, L-leider. Art.-Nr. Art.-Nr.: FUS 22 UP Bedieningshandleiding 1 Veiligheidsinstructies De inbouw en montage van elektrische apparaten mag alleen door een elektromonteur worden uitgevoerd. Als de handleiding niet wordt opgevolgd,

Nadere informatie

VALIO XP KLOKTHERMOSTAAT

VALIO XP KLOKTHERMOSTAAT De VALIO XP opbouw klokthermostaat is ontwikkeld om elektrische- en conventionele verwarmingsinstallaties te kunnen schakelen aan de hand van de ingestelde temperatuur en tijd. Mogelijkheden en voordelen

Nadere informatie

OPTIMA W(ifi) THERMOSTAAT

OPTIMA W(ifi) THERMOSTAAT De OPTIMA W inbouw thermostaat is ontwikkeld om elektrische- en conventionele verwarmingsinstallaties te kunnen schakelen aan de hand van de ingestelde temperatuur en tijd. De thermostaat is te koppelen

Nadere informatie

Bedieningshandleiding. Universele draadloze zender

Bedieningshandleiding. Universele draadloze zender Bedieningshandleiding 1. Functie De universele draadloze zender dient voor uitbreiding van een bestaande installatie door middel van draadloze transmissie van schakelcommando s. Het radio-telegram van

Nadere informatie

RF-OPTIMA R2 THERMOSTAAT

RF-OPTIMA R2 THERMOSTAAT De RF-OPTIMA R2 opbouw draadloze thermostaat is ontwikkeld om elektrische- en conventionele verwarmingsinstallaties te kunnen schakelen aan de hand van de ingestelde temperatuur en tijd. Mogelijkheden

Nadere informatie

Een compleet programma temperatuurregelaars en aansluiting op gebouw beheer systemen. Maximaal schakelvermogen:

Een compleet programma temperatuurregelaars en aansluiting op gebouw beheer systemen. Maximaal schakelvermogen: Controls Een compleet programma temperatuurregelaars en aansluiting op gebouw beheer systemen. Instelbaar temperatuurbereik: Maximaal schakelvermogen: Alarmfunctie (lage temperatuur): Koppeling met Gebouw

Nadere informatie

Draadloze zoneregelaar HCE80. Handleiding bij het inleren

Draadloze zoneregelaar HCE80. Handleiding bij het inleren Inleer handleiding Draadloze zoneregelaar HCE80 Handleiding bij het inleren Wat doen we eerst? 1. Het aansluiten van de motoren MT4-230-NC op de HCE80!!!! 2. Op 1 zone kunnen maximaal 3 motoren MT4-230-NC

Nadere informatie

VH Control RF Thermostaat Echo Handleiding & Instructies

VH Control RF Thermostaat Echo Handleiding & Instructies VH Control RF Thermostaat Echo Handleiding & Instructies 1 Inhoud Algemeen... 3 Belangrijkste functionaliteiten... 3 Technische specificaties... 3 Belangrijke veiligheidsinformatie... 4 Afmetingen... 4

Nadere informatie

Draadloze handzender Gebruiksaanwijzing

Draadloze handzender Gebruiksaanwijzing , Standaard Art. Nr.: 0 00, Comfort Art. Nr.: 0 00 Functie De draadloze handzender is een component van het draadloze bussysteem. De zender maakt draadloze afstandsbediening mogelijk. De handzender verzendt

Nadere informatie

CBU-ASD CBU-TED CBU-PWM4 X-PRESS BLACK/WHITE

CBU-ASD CBU-TED CBU-PWM4 X-PRESS BLACK/WHITE CBU-ASD CBU-ASD is een Bluetooth controller voor 0-10V, 1-10V. Dali, Dali Tunable White, Dali RGB, Dali RGBW, etc. CBU-TED CBU-TED is een trailing edge dimmer. Hij is geschikt voor gloeilampen en dimbare

Nadere informatie

WONINGBOUW & UTILITEIT

WONINGBOUW & UTILITEIT DRAADLOOS POWER ASSORTIMENT Digitale modules voor automatisering van elektrische installaties WONINGBOUW & UTILITEIT Centrale bediening van verlichting, zonwering en apparatuur digitale micromodules NU

Nadere informatie

GfS Push Bar Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3. Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4

GfS Push Bar Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3. Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4 Art.-Nr.: Montage handleiding GfS Push Bar Alarm Inhoud Algemene omschrijving...p. 2 Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3 Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4 Functies GfS Push Bar Alarm...p. 5 Art.-Nr.:

Nadere informatie

dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen:

dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen: dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen: 1: Monteren componenten en aansluiten. 2: Adressen instellen op de DMX dimmers Zones in stellen op de drukknop interfaces.

Nadere informatie

VH CONTROL THERMOSTAAT METIS

VH CONTROL THERMOSTAAT METIS VH CONTROL THERMOSTAAT METIS HANDLEIDING & INSTRUCTIES 1 INHOUD Algemeen... 3 Belangrijkste functionaliteiten... 3 Belangrijke veiligheidsinformatie... 3 Technische gegevens... 3 Afmetingen... 4 Installatie

Nadere informatie

Domotica in drie stappen: Systeem omschrijving: DDNET:

Domotica in drie stappen: Systeem omschrijving: DDNET: dmxdomotica DDC1-IP Controller. Ipad en Android Simplistic Light Domotica in drie stappen: 1: Monteren componenten en aansluiten. 2: Adressen instellen op de DMX dimmers Zones in stellen op de drukknop

Nadere informatie

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren

Nadere informatie

Binnenontvanger verlichting RTS - opbouw. Installatiehandleiding

Binnenontvanger verlichting RTS - opbouw. Installatiehandleiding Binnenontvanger verlichting RTS - opbouw Installatiehandleiding - 2 - Binnenontvanger verlichting RTS - opbouw Inhoudsopgave Pagina Samenstelling 4 Veiligheid 5 Montage 5 Benodigd gereedschap 5 Aanbevolen

Nadere informatie

SLV CONTROL BY TRUST

SLV CONTROL BY TRUST 778 MAXIMALE FLEXIBILITEIT Licht of jaloezieën heel comfortabel op afstand bedienen? Schakelaars naderhand plaatsen waar ze nodig zijn? En zelfs meer apparatuur in het systeem integreren? En dat zonder

Nadere informatie

ikitlux LUXOM COMFORT KIT

ikitlux LUXOM COMFORT KIT ikitlux LUXOM COMFORT KIT Op een creatieve manier kies je samen met de installateur voor een duurzaam wooncomfort. Zorgeloos gebruiksgemak dat is afgestemd op de behoeften en het levensritme van je familie.

Nadere informatie

Switch. Handleiding 200.106.110117

Switch. Handleiding 200.106.110117 Switch Handleiding 200.106.110117 Hartelijk dank voor uw aanschaf van deze uitbreiding van uw Plugwise systeem. Met de Switch kunt u draadloos de elektrische stroom naar de apparaten in uw Plugwise netwerk

Nadere informatie

idim Orbit Een unieke en complete oplossing voor lichtregeling in één sensor

idim Orbit Een unieke en complete oplossing voor lichtregeling in één sensor connecting light to your space idim Orbit Een unieke en complete oplossing voor lichtregeling in één sensor De idim Orbit is een eenvoudige, slimme oplossing om de verlichting aan te sturen in een ruimte.

Nadere informatie

Zoneregeling Alpha² draadloos

Zoneregeling Alpha² draadloos Alpha² draadloos Alpha² draadloos Basisstation De Alpha² zoneregeling is dé oplossing voor slimme temperatuurregeling per ruimte. Hiermee is comfort verzekerd evenals de efficiëntie van het energieverbruik.

Nadere informatie

Espace bedrade regeling (230 volt)

Espace bedrade regeling (230 volt) Espace bedrade regeling (230 volt) Installatiehandleiding klokthermostaat. Espace klokthermostaat De fraai vormgegeven thermostaat is eenvoudig te bedienen met slechts vier toetsen en is standaard reeds

Nadere informatie

2HEAT-CW WIFI THERMOSTAAT

2HEAT-CW WIFI THERMOSTAAT De 2HEAT CW WIFI THERMOSTAAT is ontwikkeld om elektrische- en conventionele verwarmingsinstallaties via internet te kunnen schakelen aan de hand van de ingestelde temperatuur en tijd. Mogelijkheden en

Nadere informatie

Draadloze bussysteem Draadloze handzender comfort. 1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. 3 Functie. Best.nr. : 0527 00

Draadloze bussysteem Draadloze handzender comfort. 1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. 3 Functie. Best.nr. : 0527 00 Best.nr. : 0527 00 Bedieningshandleiding 1 Veiligheidsinstructies De inbouw en montage van elektrische apparaten mag alleen door een elektromonteur worden uitgevoerd. Als de handleiding niet wordt opgevolgd,

Nadere informatie

Domotica en communicatie Unica Wireless

Domotica en communicatie Unica Wireless Presentatie P104878 D17 Presentatie Scenario s Draadloos comfort is een gamma draadloze producten die gebruik maken van radiotechnologie (RF) om informatie uit te wisselen. Deze producten zijn uitermate

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Producteigenschappen. 4 Bediening met 2-voudig toetselement. Systeem 3000

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Producteigenschappen. 4 Bediening met 2-voudig toetselement. Systeem 3000 Best. nr.: 5404 00 Bedieningsvoorschrift 1 Veiligheidsinstructies Elektrische apparaten mogen alleen door een elektromonteur worden gemonteerd en aangesloten. Ernstig letsel, brand of materiële schade

Nadere informatie

Output 2015 All Rights Reserved www.outputnl.com

Output 2015 All Rights Reserved www.outputnl.com 194 SLVCONTROL Met het flexibele draadloze systeem kunt u uw lampen eenvoudig integreren in een netwerk en alle aangesloten apparaten met een druk op de knop bedienen. 195 INTERNET CONTROLSTATION 100~

Nadere informatie

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Inhoud verpakking: Alarmunit Sirene Handzender ( 2 stuks) Kabels incl. zekeringen Zoekfunctie Stil alarm Startblokkering Paniek functie Anti carjacking Aansturing

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Producteigenschappen. 4 Bediening met 2-voudig toetselement. System 3000

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Producteigenschappen. 4 Bediening met 2-voudig toetselement. System 3000 Best. nr.: 5404 00 Bedieningsvoorschrift 1 Veiligheidsinstructies Elektrische apparaten mogen alleen door een elektromonteur worden gemonteerd en aangesloten. Ernstig letsel, brand of materiële schade

Nadere informatie

Universele dimmer inzetmoduul Gebruiksaanwijzing

Universele dimmer inzetmoduul Gebruiksaanwijzing Systeem 2000 Art. nr.: 0305 00, 0495 07 Functie Universele dimmer voor het schakelen en dimmen van vele soorten lampen zoals: 230 V gloeilampen 230 V halogeenlampen LV-halogeenlampen in combinatie met

Nadere informatie

HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL

HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL Inhoud INSTALLATIE...2 AANMELDEN...3 WACHTWOORDEN MANAGEN...4 ALARM IN- EN UITSCHAKELEN...6 FUNCTIES...8 SPECIFICATIES...9 WACHTWOORD RESETTEN...9 1 INSTALLATIE Meegeleverd:

Nadere informatie

Ontdek de voordelen van domotica

Ontdek de voordelen van domotica Ontdek de voordelen van domotica Audio - Video Verlichting - Zonwering Camera - Beveiliging Verwarming - Energie Zorg - Domotica Eenvoudig - Draadloos Domotica showroom Audio - Video Afstandsbediening

Nadere informatie

T6590B1000 FANCOIL REGELAAR KENMERKEN TOEPASSINGEN PRODUCT GEGEVENS

T6590B1000 FANCOIL REGELAAR KENMERKEN TOEPASSINGEN PRODUCT GEGEVENS T6590B1000 FANCOIL REGELAAR PRODUCT GEGEVENS KENMERKEN TOEPASSINGEN De T6590B1000 ruimteregelaar is ontworpen om de regelafsluiters, ventilator en extra elektrische in fancoil systemen te regelen. Een

Nadere informatie

Artikel / Omschrijving. Afm: 72x88x66mm. HDL SB-DN-232IP-PRO. Afm: 72x88x66mm.

Artikel / Omschrijving. Afm: 72x88x66mm. HDL SB-DN-232IP-PRO. Afm: 72x88x66mm. SMART BUS HDL Catalogus HDL systeem. Een revolutionair, modulair systeem met RS232 en IP gateway voor bi-directionele communicatie met audiovisuele systemen, pc & tablet. Volledig naar eigen behoefte samen

Nadere informatie

Draadloos comfort. Kies 1 of meerdere zender(s) Kies 1 of meerdere ontvanger(s) Creëer uw eigen draadloze systeem! + =

Draadloos comfort. Kies 1 of meerdere zender(s) Kies 1 of meerdere ontvanger(s) Creëer uw eigen draadloze systeem! + = Draadloos comfort Kies 1 of meerdere zender(s) + = Kies 1 of meerdere ontvanger(s) Creëer uw eigen draadloze systeem! CREËER UW EIGEN DRAADLOZE SYSTEEM! Met het KlikAanKlikUit systeem kunt o.a. verlichting,

Nadere informatie

Handleiding WIFI videofoon type WIFI106

Handleiding WIFI videofoon type WIFI106 Handleiding WIFI videofoon type WIFI106 Bedankt voor de aankoop van dit draadloos videofoon systeem. Alvorens over te gaan tot de installatie van dit product vragen we u om eerst deze handleiding aandachtig

Nadere informatie

Handleiding WIFI videofoon type WIFI106

Handleiding WIFI videofoon type WIFI106 Handleiding WIFI videofoon type WIFI106 Bedankt voor de aankoop van dit draadloos videofoon systeem. Alvorens over te gaan tot de installatie van dit product vragen we u om eerst deze handleiding aandachtig

Nadere informatie

PACK TYXIA 541 et 546

PACK TYXIA 541 et 546 PACK 54 et 546 FR EN Notice d installation Installation instructions PL Instrukcja instalacji Installatie-instructies Inhoud van packs Inhoudsopgave Set 54 7 Set 546 7 6 5630 5730 / Installatie van de

Nadere informatie

it600 Smart Home-serie

it600 Smart Home-serie www.salus-smarthome.com it600 Smart Home-serie MAAK UW LEVEN EENVOUDIGER Slimme thermostaat VS20 en TRV10RFM Raam-/deurcontact OS600 Smart Plug SPE600 it600 Smart Home-serie 2 Index Inleiding... 5 De SALUS

Nadere informatie

Handleiding tijdklok 230V~

Handleiding tijdklok 230V~ Handleiding tijdklok 230V~ 1. Tijdklok 230V~ met interne back-up accu Detectech bestelnummer: 005-003-001-001 EAN-nummer: 7434031829805 Voedingsspanning: 230V~ (+10 en - 20%.) Energieverbruik: 0,05W. Schakelcontact:

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Montage handleiding. Art.-Nr.: / Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.:

GfS Day Alarm. Montage handleiding. Art.-Nr.: / Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.: GfS Day Alarm Montage handleiding Art.-Nr.: 00000/0000 Art.-Nr.: 0000 Art.-Nr.: 0000 Jons Joosten Doezastraat HA Leiden Telefoon + (0) Fax + (0) www.nooduitgang.nl Art.-Nr.:

Nadere informatie

Regel zoneverwarming per kamer handmatig in. getqupit.com/zonebediening. Zonebediening Artikelnummer: v1.1

Regel zoneverwarming per kamer handmatig in. getqupit.com/zonebediening. Zonebediening Artikelnummer: v1.1 Regel zoneverwarming per kamer handmatig in. getqupit.com/zonebediening Zoneverwarming binnen handbereik Met de Qupit zonebediening ben je niet afhankelijk van je smartphone of tablet. Je meet per kamer

Nadere informatie

Montage- en gebruikershandleiding

Montage- en gebruikershandleiding Montage- en gebruikershandleiding wapploxx Repeater 1:1 [1] wapploxx Handleiding Repeater - artikelnr. 505273 Inhoud 1. Algemeen... 3 1.1 Veiligheidsinstructies... 3 1.2 Technische gegevens van de wapploxx

Nadere informatie

FLEXESS PEBBLE PASLEZER

FLEXESS PEBBLE PASLEZER MODELLEN KS300 SPECIFICATIES Voltage 12V - 24V DC Stroomafname 35mA Relais uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Leesafstand max. 40 mm Frequentie lezer 13,56MhZ voor Mifare Ultralight, Mifare Classic 1K en

Nadere informatie

SLV CONTROL BY TRUST.

SLV CONTROL BY TRUST. 0938 BIG WHITE 2018. MAXIMALE FLEXIBILITEIT. Licht of jaloezieën heel comfortabel op afstand bedienen? Schakelaars naderhand plaatsen waar ze nodig zijn? En zelfs meer apparatuur in het systeem integreren?

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EXCLUSIV COMPACT THERMOSTAAT Dit product heeft de volgende eigenschappen: 1) Regeling van de verwarming 2) Eenvoudig te programmeren 3) Twee programma's: programma ingesteld af fabriek

Nadere informatie

PowerView Motorisation Smart shades that simplify your life

PowerView Motorisation Smart shades that simplify your life PowerView Motorisation Smart shades that simplify your life Scène Snelstart gids The Art of Window Styling Een briljante evolutie in The Art of Window Styling. Deze gids helpt je op weg met je PowerView

Nadere informatie

.NL DIMMEN 74,40 65,00 113,33

.NL DIMMEN 74,40 65,00 113,33 De Casambi hardware is de brug tussen de Casambi App en uw lampen. Via modules maakt u uw lampen aanstuurbaar. Met dimmers bepaalt u de hoeveelheid licht. Via de schakelaars roept u verschillende configuraties

Nadere informatie

HomeWizard FEATURE GUIDE

HomeWizard FEATURE GUIDE HomeWizard FEATURE GUIDE HomeWizard zorgt voor meer comfort en veiligheid in huis. Draadloze, koppelbare rookmelders geven alarm en versturen een push-bericht zodra er rook gedetecteerd wordt. De HomeWizard

Nadere informatie

Draadloze Installatie Handleiding

Draadloze Installatie Handleiding Draadloze Installatie Handleiding VOOR INSTALLATEURS Alles wat u moet weten INHOUDSOPGAVE Page A Directe modus... 44 B "Draadloze bus" modus... 46 C Groepsopdracht gebruiken met de "Draadloze bus... 48

Nadere informatie

Beveiliging in eigen beheer. Beveiligingssystemen OPLOSSING VOOR BEVEILIGING IN EIGEN BEHEER EN BEWAKING OP AFSTAND.

Beveiliging in eigen beheer. Beveiligingssystemen OPLOSSING VOOR BEVEILIGING IN EIGEN BEHEER EN BEWAKING OP AFSTAND. Beveiliging in eigen beheer Beveiligingssystemen OPLOSSING VOOR BEVEILIGING IN EIGEN BEHEER EN BEWAKING OP AFSTAND total connect box TOTAL CONNECT BOX CONCEPT 1 Bij ontdekking van een inbraak maakt de

Nadere informatie

Afstandsbediening Keygo io

Afstandsbediening Keygo io Afstandsbediening Keygo io Installatiehandleiding Handzender Keygo 4 io Artikelnummer 1841134 Afstandsbediening Keygo io Afstandsbediening 4 kanalen zonder terugkoppeling. Geschikt voor het aansturen van

Nadere informatie

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL Innovative Growing Solutions Datalogger DL-1 software-versie: 1.xx Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL DL-1 Datalogger gebruikershandleiding Bedankt voor het aanschaffen van de TechGrow

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

gebruikershandleiding tablet / smartphone

gebruikershandleiding tablet / smartphone Roboc@r gebruikershandleiding tablet / smartphone ROBOTICS BT Smart Beginner Set Elektronische onderdelen Deze zien eruit als normale onderdelen en kunnen ook samen met gewone onderdelen gemonteerd worden.

Nadere informatie

Innovatieve als traditie. Productoverzicht 2018

Innovatieve als traditie. Productoverzicht 2018 1949 2018 JAAR INNOV ATIE Productoverzicht 2018 Eltako Funk, TIPP-Funk en Powerline het domotica programma van Eltako Schakelapparatuur, voedingen en elektronische kwh meters voor gebouwinstallaties en

Nadere informatie

ABB i-bus KNX Magneetcontact EnOcean, 868 MHz MKE/A 1.868.1, 2CDG 120 048 R0011

ABB i-bus KNX Magneetcontact EnOcean, 868 MHz MKE/A 1.868.1, 2CDG 120 048 R0011 Technische gegevens 2CDC508163D3101 ABB i-bus KNX Productbeschrijving Het Magneetcontact EnOcean is een opbouwapparaat voor de montage op ramen en deuren. en herkent wanneer ramen of deuren geopend of

Nadere informatie

Het kiezen van een kleur of veranderen daarvan gaat eenvoudig door het swipen met een vinger op de toets van een afstandbediening.

Het kiezen van een kleur of veranderen daarvan gaat eenvoudig door het swipen met een vinger op de toets van een afstandbediening. Handleiding voor RGBWW 2.4G RF: Uitleg: RGBWW zijn de multifunctionele LED verlichting welke dimbaar is, de verzadiging is te wijzigen, alle kleuren van de regenboog en nog vele meer zijn te kiezen en

Nadere informatie

2HEAT DESIGN: OPBOUW TOUCHSCREEN DESIGN THERMOSTAAT

2HEAT DESIGN: OPBOUW TOUCHSCREEN DESIGN THERMOSTAAT INTRODUKTIE ; De 2HEAT-DESIGN thermostaat is een hoogwaardige hypermoderne opbouw touchscreen thermostaat. De 2HEAT- DESIGN wordt compleet met diverse aluminium frames geleverd, deze zijn eenvoudig naar

Nadere informatie

Forest Lubricant. Verkrijgbaar in wit. Voor smering tandriem. Aluminium extrusie, gepoedercoat. Lengtes: 5.80 mtr. 7 mtr.

Forest Lubricant. Verkrijgbaar in wit. Voor smering tandriem. Aluminium extrusie, gepoedercoat. Lengtes: 5.80 mtr. 7 mtr. Verkrijgbaar in wit FMS Rail Aluminium extrusie, gepoedercoat. Lengtes: 5.80 mtr. 10/bundel 5101001580 5101001700 Forest Lubricant Afstandsteun Enkel van 7,5 cm tot 11,5 cm. Voor smering tandriem 5109010000

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Roth Touchline thermostaat

Gebruikersinstructie Roth Touchline thermostaat Gebruikersinstructie Roth Touchline thermostaat Techneco Energiesystemen BV Kleveringweg 9 2616 LZ Delft T. 015 21 91 000 Symbolen Beschrijving Menu selecteren, wisselen bedrijfsmodus Verstellen waarde

Nadere informatie

AT1G26-200. rev.0110. Toegangscontrole Module AT1G26-200. Handleiding. thinks outside the box!

AT1G26-200. rev.0110. Toegangscontrole Module AT1G26-200. Handleiding. thinks outside the box! AT1G26-200 rev.0110 Toegangscontrole Module AT1G26-200 Handleiding PRODUCT SPECIFICATIE Modelen AS-626M-200, AS-626S-200, AS-634-200, AT1G26-200 Opbouw Antivandaal Geborsteld aluminium behuizing Tot 200

Nadere informatie

Elektronische draadloze ruimtethermostaat D9380 RF-T

Elektronische draadloze ruimtethermostaat D9380 RF-T Elektronische draadloze ruimtethermostaat D9380 RF-T 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Bediening en display 3 Bediening 3 Display 4 Handleiding voor gebruik 4 Gebruiksfuncties 5 Functie COMFORT 5 Functie ECO

Nadere informatie

Metaal RTS codeklavier

Metaal RTS codeklavier Metaal RTS codeklavier Installatiehandleiding Metaal RTS codeklavier Artikelnummer 1841116 Metaal RTS codeklavier n Robuuste metalen behuizing. n 2 Kanalen. n 5 Gebruikerscodes (per kanaal). n Dikte 28

Nadere informatie

HANDLEIDING CIFERO XT CODEKLAVIER

HANDLEIDING CIFERO XT CODEKLAVIER HANDLEIDING CIFERO XT CODEKLAVIER April 2014 TECHNISCHE GEGEVENS Aansluitspanning 12 tot 24V AC/DC ±20% Stroomverbruik in rust o bij gelijkspanning 20mA DC o bij wisselspanning 80mA AC Maximaal stroomverbruik

Nadere informatie

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit STAKA Handleiding elektrische bediening Algemeen Deze handleiding geeft u de juiste instructies voor een correcte aansluiting en een goede bediening van de elektrische bedieningsset van Staka. De installatie

Nadere informatie

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN START-LINE GEBRUIKERSHANDLEIDING Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Lees deze eenvoudige instructies. Bij onjuiste installatie vervalt de garantie op dit product.

Nadere informatie

Monitor/Deur-raam sensor. Handleiding

Monitor/Deur-raam sensor. Handleiding Monitor/Deur-raam sensor Handleiding 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Introductie... 2 1.1 Systeemvereisten... 3 Hoofdstuk 2. Hardware Overzicht... 4 Hoofdstuk 3. Sensor Setup... 5 3.1 Zet het apparaat aan...

Nadere informatie

CBU-ASD CBU-TED CBU-PWM4 X-PRESS BLACK/WHITE

CBU-ASD CBU-TED CBU-PWM4 X-PRESS BLACK/WHITE CBU-ASD CBU-ASD is een Bluetooth controller voor 0-10V, 1-10V. Dali, Dali Tunable White, Dali RGB, Dali RGBW, etc. CBU-TED CBU-TED is een trailing edge dimmer. Hij is geschikt voor gloeilampen en dimbare

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING PORTADIAL INTERFACE TYPE 5. Toepasbaar vanaf software versie: V1.4

GEBRUIKSAANWIJZING PORTADIAL INTERFACE TYPE 5. Toepasbaar vanaf software versie: V1.4 GEBRUIKSAANWIJZING PORTADIAL INTERFACE TYPE 5 Toepasbaar vanaf software versie: V1.4 PortaDial Interface Type 5 gebruiksaanwijzing 2 INHOUD BLZ. Inhoud... Algemeen... Toepassing... Faciliteiten.... Technische

Nadere informatie

Serie 15 - Elektronische dimmer

Serie 15 - Elektronische dimmer Elektronische dimmer voor het regelen van lichtniveaus met geheugenfunctie Geschikt voor gloeilampen en halogeenverlichting met of zonder transformator of EVS (elektronisch voorschakelapparaat) Geschikt

Nadere informatie

AR280P Clockradio handleiding

AR280P Clockradio handleiding AR280P Clockradio handleiding Index 1. Beoogd gebruik 2. Veiligheid o 2.1. Pictogrammen in deze handleiding o 2.2. Algemene veiligheidsvoorschriften 3. Voorbereidingen voor gebruik o 3.1. Uitpakken o 3.2.

Nadere informatie

Handleiding voor de 27 watt Sterrenhemel artikel 1905

Handleiding voor de 27 watt Sterrenhemel artikel 1905 Handleiding voor de 27 watt Sterrenhemel artikel 1905 1. Algemene informatie: Deze sterrenhemel is een LED lichtbron van 27 watt die zijn lichtenergie afgeeft aan een bundel fiber draden. De lichtbron

Nadere informatie

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET CTS Afstandsbediening Infrarood Let op! 1 Zorg ervoor dat er niets tussen de ontvanger en de afstandsbediening

Nadere informatie

De GlobalGuard IP-zender-alarminstallatie van Friedland

De GlobalGuard IP-zender-alarminstallatie van Friedland De GlobalGuard IP-zender-alarminstallatie van Friedland Dag en nacht een veilig gevoel, overal, op ieder moment De IP-zender-alarminstallatie is gemakkelijk en snel te installeren, eenvoudig te bedienen

Nadere informatie

De ideale aanvulling op het Eltako Funk programma

De ideale aanvulling op het Eltako Funk programma 1949 2018 JAAR INNOVATIE Funk-Powerline gateway FPLG14 Bi-directionele Funk-Powerline gateway Funk-Powerline gateway FPLT14 Zend RS485 bus telegrammen m.b.v. Powerline over een grote afstand over het elektriciteitsnet.

Nadere informatie