Laagspanningsverdeling SIVACON

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Laagspanningsverdeling SIVACON"

Transcriptie

1 Laagspanningsverdeling SIVACON Algemene beschrijving Normen en voorschriften De laagspanningsverdeling SIVACON is een type-beproefde laagspanningsschakelapparatuur combinatie (TSK/TTA). De SIVACON wordt met alle elektrische- en mechanische verbindingen en constructies compleet samengebouwd onder verantwoording van SIEMENS. Frame en beplating Het frame (volwand techniek) bestaat uit 2 mm dikke sendzimir-gegalvaniseerde staalplaat. De verschillende frame wanden worden aan elkaar bevestigd en daar waar nodig met profiel. Door de volwand techniek zijn er in het frame reeds delen voor de afscherming en de basis bouwstenen verwerkt. Zo wordt de laagspanningsverdeling SIVACON gebouwd volgens het bouwsteen principe, dat wil zeggen dat alle functies waaraan een schakelinstallatie dient te voldoen als bouwsteen onafhankelijk van elkaar inzetbaar zijn. De frame onderdelen worden bevestigd met moderne niet-techniek en vormen gezamenlijk het frame. Afscherming en beplating worden met zelftappende Torx-schroeven aan het frame bevestigd. De deursluitingen zijn verend uitgevoerd en de openingshoek van de deuren bedraagt circa 125. Oppervlaktebehandeling Laklaag volgens DIN VDE frame sendzimir-gegalvaniseerd - beplating poedercoating RAL 7032 (kiezelgrijs) en sendzimir-gegalvaniseerd - deuren poedercoating RAL Hoofdstroomrailsysteem De fasen L1, L2 en L3 zijn afhankelijk van de uitvoering boven of achter ingebouwd. De aard- en nulgeleiders (PE+N) zijn gescheiden van de fasen gemonteerd. De hoofdstroomgeleiders zijn in ieder veld voorzien van coderingstape volgens DIN en wel: Fasen L1, L2 en L3 PE-/PEN-geleiders groen/geel N-geleider N

2 Transporteenheden Eén of meerderen velden vormen samen een transporteenheid. De lengte van een transporteenheid bedraagt maximaal 2400 mm (1 tot 4 velden). Voor het transport worden 2 transportijzers aan de onderzijde van de laagspanningsverdeling bevestigd. De horizontale stroomgeleiders zijn net zolang als de transporteenheid. De transporteenheden kunnen ter plaatsen aan elkaar worden gekoppeld. De verbindingen van het hoofd- en stroomgeleiders zijn van boven respectievelijk van voren toegankelijk. Tekstplaten op vakken en velden Iedere deur wordt standaard voorzien van een blanco kunststof tekstplaat. Naar believen kan hierop een tekst met zwarte plakletters/-cijfers worden gezet. Tekstplaten in een andere uitvoering (bijvoorbeeld resopal of edelstaal) zijn mogelijk. Test en beproeving volgens DIN VDE 0660, deel 500 Voordat de laagspanningsverdeling op transport gaat, wordt een test en beproeving uitgevoerd volgens DIN VDE 0660, deel 500, hoofdstuk Op verzoek kan het protocol van de doorgevoerde test en beproeving toegevoegd worden aan de opdrachtsdokumenten. Aanbiedings- en opdrachtsdokumenten Bij de aanbieding wordt het volgende toegevoegd: - een vooraanzichttekening - fundamentgegevens en bodemuitsparing - apparatuurbeschrijving Bij de levering behoren: - stroomkringschema's (indien onderdeel van de bestelling) - bedrijfsinstructie in 2-voud - vooraanzichttekening - opstellingstekening - apparatenlijsten - testprotocol (op verzoek) - fundamentgegevens en bodemuitsparing De tekeningen worden voorzien van nederlandse tekst. Andere talen zoals ook klant specifieke tekeningenhoofd zijn mogelijk. Testcertificaten Een testcertificaat volgens EN wordt bij opdracht bijgevoegd. Vermogenschakelaars - hulp- en meetapparatuursvak De veldbreedte is toegesneden op de vermogenschakelaar/bouwgrootte (nominale stroom van 630 tot 6300 A). Dit biedt de mogelijkheid voor een zeer compacte bouw en een scheiding van de verschillende functionele bestemmingen van veld tot veld.

3 Uitvoering van de vermogenschakelaar 3WN-3WL De vermogenschakelaar 3WN-3WL is met een elektronische overstroombeveiliging en stroom-transformatoren uitgevoerd. De overstroombeveiliging is voor alle bouwgrootte gelijk. De uittrekbare vermogenschakelaar wordt in het apparatuursvak gezet met een spindelaandrijving. In het veld kan de vermogenschakelaar bij een gesloten deur van de inbedrijfsstand via de teststand in de uittrekbare stand gereden worden. In alle 3 de gevallen blijft de beschermingsgraad gewaarborgd (mogelijk tot IP54). De vastingebouwde vermogenschakelaar is voor- en na de schakelaar voorzien van vaste aansluitpunten. De velden zijn geschikt voor invoer van kabel resp. busduct van boven of beneden. De aansluiting geschiedt door middel van separate aansluitvanen ( met uitzondering van de aansluitpunten van de vermogensschakelaar). Hulp- en meetapparatuurvak Voor de inbouw van toegevoegde hulpapparatuur, montagerail, bedradings-koker en klemmen en dergelijke wordt in het vak behorende bij de vermogensschakelaar een montageplaat gemonteerd. De meetapparatuur wordt in de deur gemonteerd. MCC-bord Steekrails-systeem De verticale steekrails (fasen L1,L2 en L3) zijn op de linker zijwand in het veld gerangschikt en zijn lichtboogvast afgeschermd. De fasen zijn ten opzichte van elkaar geïsoleerd. De elektrische scheiding met het apparatuursvak geschied d.m.v.aanrakingsveilige contacten IP20B). De aard-, PEN- en nulgeleider zijn gescheiden van de fasen rechts in het veld ingebouwd. Het apparatuursvak is 175 mm hoog en opgedeeld in 10 modules. Dit apparatuursvak is door beplating onderverdeeld. Ieder vak is aan de voorkant afgesloten met een vakdeur. Uitvoering van de vakken De vakken bestaan uit beplating met lade-geleiding, een aan het frame bevestigde vakdeur en rechts aan de zijkant in het veld geplaatste aansluitpunten voor kabel en leidingen. Speciale adapterplaten met geïntegreerde verbindingen naar de steekrails en de aansluitpunten vormen de stroom voorziening voor lades van moduul grootte 1/4 en 1/2. De aansluitpunten zijn aanrakingsveilig (IP20B) uitgevoerd.

4 Uitvoering van de lades De lades zijn volgens het MCC (Motor Control-Center) principe uitgevoerd. Ieder relais of relaiscombinatie wordt voorafgegaan door een hoofdschakelaar. Het afschakelvermogen van de hoofdschakelaar (6 tot 8 x In) is zo geprojecteerd dat hiermee een vastgeremde motor afgeschakeld kan worden. Alle lades zijn voorzien van een uitrijdbaar contactsysteem, waarmee de scheidings-, testen inbedrijfstand mogelijk is zonder het verschuiven van de lade en met gesloten vakdeur met behoud van de beschermingsgraad (mogelijk tot IP54). De bedienings-as van het contactsysteem kan in de verschillende standen vergrendeld worden. Additioneel kan de hoofdschakelaar in de uitstand vergrendeld worden. Lades met moduul grootte 1 tot 4 De bedienings- en meldapparatuur wordt in een zwenkbare instrumentendrager ingebouwd. Lades met relaiscombinaties zijn uitgevoerd met een 40-polige hulpstekker, die volgens het schema worden aangesloten. Lades met moduul grootte 1/4 tot 1/2 De bedienings- en meldapparatuur wordt in het frontpaneel van de lade ingebouwd. Lades met relaiscombinaties zijn uitgevoerd met een 20-polige hulpstekker, die volgens het schema worden aangesloten. Reserve plaatsen Er kan rekening gehouden worden met reserve plaatsen voor latere uitbreidingen en naderhand plaatsen van lades. De deur uitsparingen worden met blindplaatjes afgedekt. Ombouw van vakken Het is mogelijk om vakken om te bouwen terwijl de installatie onder spanning staat. Boren, lassen of knippen is niet nodig. Test- en scheidingsstand De stuurspanning voor het aanspreken van de relais kan na de hoofdschakelaar worden afgetakt of bij een vreemde hulpspanningsbron via de hulpstroomstekker in de lade gebracht worden. Als de stuurstroom achter de hoofdschakelaar afgetakt wordt, dan is bij het openen van de vakdeur de lade en het vak volledig spanningsvrij. De teststand heeft een vreemde hulpspanning nodig. Door het uitschakelen van de hoofdschakelaar en het uitrijden van het contactsysteem wordt de teststand gemaakt. De scheidingstand komt tot stand door verdere bediening van het contactsysteem. Er wordt zowel in de hoofdstroom als ook in de hulpstroom de gewenste contactafstand bereikt. De kabels worden in een 200 mm of 400 mm breed kabelaansluitvak, welke met een eigen deur afgesloten is, aan de rechterzijde van het veld omhoog gevoerd. Voor het opvangen van de kabels zijn rechts in het veld kabelopvangijzers geplaatst.

5 Apparatuurstroken (gestoken) Steekrails-systeem De verticale steekrails (fasen L1, L2 en L3) zijn op de achterwand in het veld ingebouwd en kunnen naar believen afgeschermd worden. De aard-, PEN- en nulgeleider zijn gescheiden van de fasen rechts in het veld ingebouwd. Het apparatuursvak is met steekbare apparatuursstroken willekeurig samen te stellen. De afdekkappen van de verschillende mespatroonlastscheidingsstroken zijn tevens de vakdeuren van het veld. Uitvoering van de apparatuurstroken De voeding van de stroken gaat via een steekbaar contact aan de achterzijde en de afgaande aansluitpunten zijn rechts vast uitgevoerd. De volgende combinaties zijn mogelijk: - mespatroonhouder met mespatronen - mespatroonhouder met mespatronen en enkelpolige lastscheider - mespatroonhouder met mespatronen en dubbelpolige lastscheider - lastscheider Meld- en meetinstrumenten Meld- en meetinstrumenten worden in een strook respectievelijk in een moduul ingebouwd. De noodzakelijke stroomtransformatoren zijn, afhankelijk van de uitvoering, op kabelaansluitrails en/of in de apparatuursstrook bevestigd. De kabelaansluiting bevindt zich aan de voorkant van de apparatuursstrook. Voor het opvangen van de kabels zijn kabelopvangijzers in het veld gemonteerd. Vaste inbouw Veldrails-systeem De verticale veldrails (fasen L1,L2 en L3) zijn op de linker zijwand in het veld gerangschikt en zijn lichtboogvast afgeschermd. De aard-, PEN- en nulgeleider zijn gescheiden van de fasen rechts in het veld ingebouwd. Voor apparatuurstroken wordt separaat een horizontale veldrailssysteem ingebouwd.

6 De inbouw van schakelapparatuur geschied afhankelijk van de vraag modulair of op gecombineerde montageplaten. - vastinbouw : verschillende relaiscombinaties op één montageplaat. - gecompartimenteerd : iedere relaiscombinatie op een separate montageplaat. Het apparatuursvak kan afgesloten worden met één gehele deur of vakdeuren. Scheiding tussen de compartimenten is mogelijk. Bedienings-, meld- en meetapparatuur Bedienings-, meld- en meetapparatuur wordt in de deur ingebouwd. De noodzakelijke stroomtransformatoren zijn, afhankelijk van de uitvoering, op kabelaansluitrails en/of op de montageplaat bevestigd. De kabelaansluiting bevindt zich aan de voorkant direct op de schakelapparatuur. Voor het opvangen van de kabels zijn kabelopvangijzers in het veld gemonteerd. Blindvermogensregeling Veldrails-systeem De verticale veldrails (fasen L1,L2 en L3) zijn achter in het veld ingebouwd. Voor de inbouw van de regelaar- resp. condensatoreenheden staat de volledige hoogte van het apparatuursvak ter beschikking. Het apparatuursvak wordt met één gehele deur met ventilatierooster afgesloten. Regelmoduul Het regelmoduul met of zonder ventilatie is opgebouwd uit een elektronische blindstroomregelaar met microprocessor voor stroomtransformator aansluiting.../1a en.../5a met: - 5 koppelrelais voor het aansturen van de condensatoreenheden - berekening van de cosinus phi waarde - instelbereik cos phi van 0,8 tot 1 - handschakeling Condensatormodulen De condensatormodulen bestaan afhankelijk van de uitvoering: - NH-zekeringlastscheider voor de kortsluitbeveiliging - condensator- resp. wisselstroomrelais voor het schakelen van de aftakkingen - zonodig spoelen en beveiligingsapparatuur 3UN2 voor de temperatuurbewaking - droge MKK-condensatoren resp. verliesarme MKV-condensatoren.

7 Voorschriften De laagspanningsverdeling SIVACON voldoet aan de volgende geldende voorschriften reps. normen: Eisen voor type-beproefde laagspannings-schakelapparatuur combinatie (TSK/TTA): - DIN VDE 0660 deel IEC EN60439 deel 1 - DIN VDE 0106 deel 100 (afscherming tegen aanraken van onder spanning staande delen) Lucht-en kruipwegen - spannings 8kV - overspanningscatagorie III - graad van vervuiling 3

TECHNISCHE VERPLICHTINGEN

TECHNISCHE VERPLICHTINGEN TECHNISCHE VERPLICHTINGEN Deze aanneming omvat: 1. Het leveren en plaatsen van de installaties: Deel I Verlichting en drijfkracht Deel II Zwakstroominstallaties Deel III Hoogspanningsinstallatie Deel IV

Nadere informatie

Power Xpert CX - schakelsysteem voor de distributie van elektrische energie IEC-conform laagspanningsverdeelsysteem en motor control center

Power Xpert CX - schakelsysteem voor de distributie van elektrische energie IEC-conform laagspanningsverdeelsysteem en motor control center Power Xpert CX - schakelsysteem voor de distributie van elektrische energie IEC-conform laagspanningsverdeelsysteem en motor control center Power Xpert CX Flexibele schakeloplossingen voor maximalisatie

Nadere informatie

Flexibel verdelen met univers N HS

Flexibel verdelen met univers N HS Flexibel verdelen met univers N HS Totaaloplossingen tot en met 6300 A Van hoofd- tot onderverdelers, met de systemen van Hager is er in elke situatie een passende oplossing beschikbaar. Tot 6300 A kunt

Nadere informatie

SCHAKELEN EN BEVEILIGEN

SCHAKELEN EN BEVEILIGEN SCHAKELEN EN BEVEILIGEN Vermogensautomaten van 800 t/m 4000 A DMX 3 Pag. 251 Legrand schakel- en verdeelinrichtingen t/m 4000A Pag. 260 Omkeerschakelaars en aansluitaccessoires Pag. 269 DPX vermogensautomaten

Nadere informatie

Center Plus. Laagspanningsverdelingen tot 2500 A. Het hart van uw bedrijf. GE Consumer & Industrial Power Protection. GE imagination at work

Center Plus. Laagspanningsverdelingen tot 2500 A. Het hart van uw bedrijf. GE Consumer & Industrial Power Protection. GE imagination at work GE Consumer & Industrial Power Protection Center Plus Laagspanningsverdelingen tot 2500 A Het hart van uw bedrijf Leverbaar 10 werkdagen na opdracht!!! GE imagination at work Kenmerken Door vereenvoudiging

Nadere informatie

Betrouwbare oplossing met weber.unimes. In het hart van elk gebouw

Betrouwbare oplossing met weber.unimes. In het hart van elk gebouw Betrouwbare oplossing met weber.unimes In het hart van elk gebouw Totaaloplossingen tot 6300 A Van hoofd- tot onderverdelers, met de systemen van Hager is er in elke situatie een passende oplossing beschikbaar.

Nadere informatie

GE Power Controls. VP-System Laagspanningsverdeelsystemen. VP-System

GE Power Controls. VP-System Laagspanningsverdeelsystemen. VP-System VPSystem Laagspanningsverdeelsystemen VPSystem BLANCO VPSystem Overzicht systeemkasten Standkasten IP54 A Wandkasten IP54 B Wandkasten IP41 C Standkasten IP41 D Functies E Maatschetsen Gegevens voor lastenboeken

Nadere informatie

Zakboek verdelers t/m 125 A Richtlijnen voor het ontwerpen en samenbouwen van schakel- en verdeelinrichtingen

Zakboek verdelers t/m 125 A Richtlijnen voor het ontwerpen en samenbouwen van schakel- en verdeelinrichtingen Zakboek verdelers t/m 12 A Richtlijnen voor het ontwerpen en samenbouwen van schakel- en verdeelinrichtingen Voorwoord Voor u ligt het zakboek voor het ontwerpen en samenbouwen van verdelers t/m 12 A.

Nadere informatie

EisEn aan bouwkasten. in het voorzieningsgebied van EnExis

EisEn aan bouwkasten. in het voorzieningsgebied van EnExis EisEn aan bouwkasten in het voorzieningsgebied van EnExis EisEn aan bouwkasten De eisen in deze brochure gelden voor bouwkasten die zijn ingericht voor directe energiemeting bij een tijdelijke aansluiting

Nadere informatie

Nieuwe DMX 3. Doeltreffende beveiliging tot 4000 A OPEN VERMOGENSCHAKELAARS CATALOGUS

Nieuwe DMX 3. Doeltreffende beveiliging tot 4000 A OPEN VERMOGENSCHAKELAARS CATALOGUS Nieuwe DMX 3 Doeltreffende beveiliging tot 4000 A OPEN VERMOGENSCHAKELAARS CATALOGUS NIEUWE DMX 3 TOT 4000 A DOELTREFFENDE BEVEILIGING EN STURING VOOR ALLE TYPES VAN GEBOUWEN 02 Elektrisch verdeelbord

Nadere informatie

Capitole 20 LS schakel- en verdeelsystemen

Capitole 20 LS schakel- en verdeelsystemen Capitole 20 LS schakel- en verdeelsystemen Product Focus Betrouwbaar, veilig en gestandaardiseerd ontwerp De effectieve keten van energievoorziening: PowerChain Management Eaton beseft dat elke toepassing

Nadere informatie

Technische beschrijving

Technische beschrijving 1 Technische beschrijving Artikel 0 : Algemeen De bestaande installatie voorzien op 200 kva, waarvoor op een verzwaring wordt voorzien tot 630 kva, is niet meer conform met de bestaande wetgeving, normen

Nadere informatie

Make IT easy: Het nieuwe TS IT-rack

Make IT easy: Het nieuwe TS IT-rack Make IT easy: Het nieuwe TS IT-rack Het nieuwe TS IT-rack. Nieuwe wereldstandaard in de netwerk- en servertechniek. Onder de naam TS IT presenteert Rittal voor het eerst een compleet nieuw ontwikkeld racksysteem

Nadere informatie

Basisprincipes EN 61439-1 EN 60204-1

Basisprincipes EN 61439-1 EN 60204-1 Basisprincipes EN 61439-1 EN 60204-1 Uitgave 2011 Gregoor Verlinden Directeur Speciale Technieken en Vorming Electro-Test Electro-Test bvba Erkend opleidingsverstrekker Kerkstraat 33 1820 MELSBROEK Telefoon:

Nadere informatie

ACCESSNET ADC KRONE TELECOM

ACCESSNET ADC KRONE TELECOM ACCESSNET ADC KRONE TELECOM Version 2009/1 NL 12 95mm 12 nv 2 INHOUDSOPGAVE 3 LSA PLUS TECHNIEK... 4 Snelle aansluittechniek LSA-PLUS...5 Voordelen van KRONE LSA-PLUS...5 Andere voordelen...6 Mogelijkheden...6

Nadere informatie

MS verdeling fabrieksklare cellen. Gamma SM6 3 tot 24 kv

MS verdeling fabrieksklare cellen. Gamma SM6 3 tot 24 kv MS verdeling fabrieksklare cellen Gamma SM6 3 tot 24 kv Gamma SM6 Inhoud pages toepassingsgebied 2 de ervaring van een wereldleider 4 hoofdkenmerken 6 besturing op afstand van netten voor energiedistributie

Nadere informatie

Pro-Ductor Geïsoleerde vlakke stroomrail voor 4, 7 of 10 geleiders

Pro-Ductor Geïsoleerde vlakke stroomrail voor 4, 7 of 10 geleiders Darwinstraat 10 NL 6718 XR Ede Nederland Flexibel in energie! Tel.nr. +31 (0)342 403900 Faxnr. +31 (0)342 403912 email info@akapp.com URL www.akapp.com Pro-Ductor Geïsoleerde vlakke stroomrail voor 4,

Nadere informatie

MIDDENSPANNINGSCELLEN. DF-2, een modulair concept dat alle middenspanningsfuncties combineert.

MIDDENSPANNINGSCELLEN. DF-2, een modulair concept dat alle middenspanningsfuncties combineert. DF-/DF- + MDDENSPANNNGSCELLEN BULT TO LAST! DF-, een modulair concept dat alle middenspanningsfuncties combineert. MET DE MODULARE MOGELJKHEDEN VAN DE DF- CELLEN KAN U OP MAAT UW EGEN MDDENSPANNNGSBORD

Nadere informatie

Voordelen. Bestelgegevens. Lossers. Toestellen en toebehoren. Technische karakteristieken. Toepassingsgids. Bedradingsschema s.

Voordelen. Bestelgegevens. Lossers. Toestellen en toebehoren. Technische karakteristieken. Toepassingsgids. Bedradingsschema s. Voordelen estelgegevens A Lossers Thermisch-magnetische en enkel-magnetische lossers.2.6 ouwgrootte FD: LTM, LTMD, GTM, Mag reak TM ouwgrootte FE: LTM, LTMD, GTM, Mag reak TM Toestellen en toebehoren C.11.14.18.20.24.28.29

Nadere informatie

GALAXY 16/16 PLUS INSTALLATEURSHANDLEIDING

GALAXY 16/16 PLUS INSTALLATEURSHANDLEIDING GALAXY 16/16 PLUS INSTALLATEURSHANDLEIDING Versie: mei 2002 Art.nr.: 16.225 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. Direct beginnen 5 3. Configuraties 6 3.1 Inleiding 6 3.2 GalaXy 16 6 3.3 GalaXy 16plus 6 4. Verschillende

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie Technikfibel 2009 Technische informatie In deze technische handleiding vindt u, op hoofdstuk gesorteerd, documenten en aansluitschema s terug Inhoud: Hoofdstuk Basiselementen 1 Aansluitschema schakelaar

Nadere informatie

DL-ELC overdruk lekbewakingsunit voor bewaking tot en met 6 DUBBELWANDIGE tanks Gecertificeerd conform BRL K-910

DL-ELC overdruk lekbewakingsunit voor bewaking tot en met 6 DUBBELWANDIGE tanks Gecertificeerd conform BRL K-910 DL-ELC overdruk lekbewakingsunit voor bewaking tot en met 6 DUBBELWANDIGE tanks Gecertificeerd conform BRL K-910 Uitgever : Weijers Waalwijk B.V. Uitgave : 5 e Datum : Jan 2008 Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

B002 - Optie aanbouw, 2400mm.

B002 - Optie aanbouw, 2400mm. 1 van 9 A Standaard Woning Standaard woning. U maakt geen gebruik van de aangeboden grote ruwbouwopties in uw woning. Uw woning zal conform de technische omschrijving en de verkooptekening aan u worden

Nadere informatie

Lastenboekbeschrijving 2015. KNX Gebouwenautomatisering. www.siemens.be/hvac

Lastenboekbeschrijving 2015. KNX Gebouwenautomatisering. www.siemens.be/hvac Lastenboekbeschrijving 2015 KNX Gebouwenautomatisering www.siemens.be/hvac 1. Algemeen... 4 2. Sensoren... 6 2.1. Schakelaar... 6 2.1.1. KNX schakelaar UP 285/3 enkelvoudig... 6 2.1.2. KNX schakelaar UP

Nadere informatie

Bijlage 1 van E-01 15-5-2011

Bijlage 1 van E-01 15-5-2011 Bijlage 1 van E-01 15-5-2011 Matrix middelen E-01 E-02 E-03 E-04 E-10 E-11 E-12 E-13 E-20 E-21 E-22 E-23 E-24 E-25 E-26 E-27 E-40 E-41 E-42 E-44 E-45 E-46 E-47 E-48 E-60 E-61 E-62 E-63 E-64 E-65 E-66 E-67

Nadere informatie

Project 20.316S - Lot 3 Optimalisatie PS Siberiastraat - EM Gemeente Antwerpen Elektromechanische uitrusting

Project 20.316S - Lot 3 Optimalisatie PS Siberiastraat - EM Gemeente Antwerpen Elektromechanische uitrusting Aanbestedingsdocument Aquafin Aanbestedingsdossier Project 20.316S - Lot 3 Optimalisatie PS Siberiastraat - EM Gemeente Antwerpen Elektromechanische uitrusting AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN: VOORBLAD AANBESTEDINGSDOSSIER

Nadere informatie

PROFiTEST 0100S-II Testinstrument DIN VDE 0100

PROFiTEST 0100S-II Testinstrument DIN VDE 0100 Gebruiksaanwijzing PROFiTEST 0100S-II Testinstrument DIN VDE 0100 3-348-889-05 2/8.08 36 5 6 7 8 9 101112 13 14 15 4 3 2 1 22 21 16 35 20 19 18 17 2 GMC-I Gossen-Metrawatt GmbH 29 30 3132 24 23 25 26 4

Nadere informatie

Niko Home Control. Installatiehandleiding

Niko Home Control. Installatiehandleiding Niko Home Control Installatiehandleiding Niko Home Control: Inhoudsopgave Waarschuwingen voor installatie...2 Garantiebepalingen...3 CE...4 Legende van symbolen...5 1. Voorbereiding van de installatie...6

Nadere informatie

FAQ NEN1010 KABELBEREKENINGSSOFTWARE

FAQ NEN1010 KABELBEREKENINGSSOFTWARE FAQ NEN1010 KABELBEREKENINGSSOFTWARE Algemeen Voldoet NEN 1010 kabelberekeningen aan de NEN 1010? NEN 1010 kabelberekeningen voldoet aan de NEN 1010. Alle berekeningen zijn ontleend aan de NEN 1010 en

Nadere informatie

Remeha Gas 610 ECO. Technische informatie. Remeha Gas 610 ECO. Condenserende Low NO X. gasketel. Vermogens: 87-1146 kw

Remeha Gas 610 ECO. Technische informatie. Remeha Gas 610 ECO. Condenserende Low NO X. gasketel. Vermogens: 87-1146 kw Technische informatie Remeha Gas 610 ECO Remeha Gas 610 ECO Condenserende Low NO X gasketel Vermogens: 87-1146 kw 1 Remeha Gas 610 ECO INHOUD Voorwoord 4 1 Veiligheid 5 1.1 Toegepaste pictogrammen 5 2

Nadere informatie