Laagspanningsverdeling SIVACON

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Laagspanningsverdeling SIVACON"

Transcriptie

1 Laagspanningsverdeling SIVACON Algemene beschrijving Normen en voorschriften De laagspanningsverdeling SIVACON is een type-beproefde laagspanningsschakelapparatuur combinatie (TSK/TTA). De SIVACON wordt met alle elektrische- en mechanische verbindingen en constructies compleet samengebouwd onder verantwoording van SIEMENS. Frame en beplating Het frame (volwand techniek) bestaat uit 2 mm dikke sendzimir-gegalvaniseerde staalplaat. De verschillende frame wanden worden aan elkaar bevestigd en daar waar nodig met profiel. Door de volwand techniek zijn er in het frame reeds delen voor de afscherming en de basis bouwstenen verwerkt. Zo wordt de laagspanningsverdeling SIVACON gebouwd volgens het bouwsteen principe, dat wil zeggen dat alle functies waaraan een schakelinstallatie dient te voldoen als bouwsteen onafhankelijk van elkaar inzetbaar zijn. De frame onderdelen worden bevestigd met moderne niet-techniek en vormen gezamenlijk het frame. Afscherming en beplating worden met zelftappende Torx-schroeven aan het frame bevestigd. De deursluitingen zijn verend uitgevoerd en de openingshoek van de deuren bedraagt circa 125. Oppervlaktebehandeling Laklaag volgens DIN VDE frame sendzimir-gegalvaniseerd - beplating poedercoating RAL 7032 (kiezelgrijs) en sendzimir-gegalvaniseerd - deuren poedercoating RAL Hoofdstroomrailsysteem De fasen L1, L2 en L3 zijn afhankelijk van de uitvoering boven of achter ingebouwd. De aard- en nulgeleiders (PE+N) zijn gescheiden van de fasen gemonteerd. De hoofdstroomgeleiders zijn in ieder veld voorzien van coderingstape volgens DIN en wel: Fasen L1, L2 en L3 PE-/PEN-geleiders groen/geel N-geleider N

2 Transporteenheden Eén of meerderen velden vormen samen een transporteenheid. De lengte van een transporteenheid bedraagt maximaal 2400 mm (1 tot 4 velden). Voor het transport worden 2 transportijzers aan de onderzijde van de laagspanningsverdeling bevestigd. De horizontale stroomgeleiders zijn net zolang als de transporteenheid. De transporteenheden kunnen ter plaatsen aan elkaar worden gekoppeld. De verbindingen van het hoofd- en stroomgeleiders zijn van boven respectievelijk van voren toegankelijk. Tekstplaten op vakken en velden Iedere deur wordt standaard voorzien van een blanco kunststof tekstplaat. Naar believen kan hierop een tekst met zwarte plakletters/-cijfers worden gezet. Tekstplaten in een andere uitvoering (bijvoorbeeld resopal of edelstaal) zijn mogelijk. Test en beproeving volgens DIN VDE 0660, deel 500 Voordat de laagspanningsverdeling op transport gaat, wordt een test en beproeving uitgevoerd volgens DIN VDE 0660, deel 500, hoofdstuk Op verzoek kan het protocol van de doorgevoerde test en beproeving toegevoegd worden aan de opdrachtsdokumenten. Aanbiedings- en opdrachtsdokumenten Bij de aanbieding wordt het volgende toegevoegd: - een vooraanzichttekening - fundamentgegevens en bodemuitsparing - apparatuurbeschrijving Bij de levering behoren: - stroomkringschema's (indien onderdeel van de bestelling) - bedrijfsinstructie in 2-voud - vooraanzichttekening - opstellingstekening - apparatenlijsten - testprotocol (op verzoek) - fundamentgegevens en bodemuitsparing De tekeningen worden voorzien van nederlandse tekst. Andere talen zoals ook klant specifieke tekeningenhoofd zijn mogelijk. Testcertificaten Een testcertificaat volgens EN wordt bij opdracht bijgevoegd. Vermogenschakelaars - hulp- en meetapparatuursvak De veldbreedte is toegesneden op de vermogenschakelaar/bouwgrootte (nominale stroom van 630 tot 6300 A). Dit biedt de mogelijkheid voor een zeer compacte bouw en een scheiding van de verschillende functionele bestemmingen van veld tot veld.

3 Uitvoering van de vermogenschakelaar 3WN-3WL De vermogenschakelaar 3WN-3WL is met een elektronische overstroombeveiliging en stroom-transformatoren uitgevoerd. De overstroombeveiliging is voor alle bouwgrootte gelijk. De uittrekbare vermogenschakelaar wordt in het apparatuursvak gezet met een spindelaandrijving. In het veld kan de vermogenschakelaar bij een gesloten deur van de inbedrijfsstand via de teststand in de uittrekbare stand gereden worden. In alle 3 de gevallen blijft de beschermingsgraad gewaarborgd (mogelijk tot IP54). De vastingebouwde vermogenschakelaar is voor- en na de schakelaar voorzien van vaste aansluitpunten. De velden zijn geschikt voor invoer van kabel resp. busduct van boven of beneden. De aansluiting geschiedt door middel van separate aansluitvanen ( met uitzondering van de aansluitpunten van de vermogensschakelaar). Hulp- en meetapparatuurvak Voor de inbouw van toegevoegde hulpapparatuur, montagerail, bedradings-koker en klemmen en dergelijke wordt in het vak behorende bij de vermogensschakelaar een montageplaat gemonteerd. De meetapparatuur wordt in de deur gemonteerd. MCC-bord Steekrails-systeem De verticale steekrails (fasen L1,L2 en L3) zijn op de linker zijwand in het veld gerangschikt en zijn lichtboogvast afgeschermd. De fasen zijn ten opzichte van elkaar geïsoleerd. De elektrische scheiding met het apparatuursvak geschied d.m.v.aanrakingsveilige contacten IP20B). De aard-, PEN- en nulgeleider zijn gescheiden van de fasen rechts in het veld ingebouwd. Het apparatuursvak is 175 mm hoog en opgedeeld in 10 modules. Dit apparatuursvak is door beplating onderverdeeld. Ieder vak is aan de voorkant afgesloten met een vakdeur. Uitvoering van de vakken De vakken bestaan uit beplating met lade-geleiding, een aan het frame bevestigde vakdeur en rechts aan de zijkant in het veld geplaatste aansluitpunten voor kabel en leidingen. Speciale adapterplaten met geïntegreerde verbindingen naar de steekrails en de aansluitpunten vormen de stroom voorziening voor lades van moduul grootte 1/4 en 1/2. De aansluitpunten zijn aanrakingsveilig (IP20B) uitgevoerd.

4 Uitvoering van de lades De lades zijn volgens het MCC (Motor Control-Center) principe uitgevoerd. Ieder relais of relaiscombinatie wordt voorafgegaan door een hoofdschakelaar. Het afschakelvermogen van de hoofdschakelaar (6 tot 8 x In) is zo geprojecteerd dat hiermee een vastgeremde motor afgeschakeld kan worden. Alle lades zijn voorzien van een uitrijdbaar contactsysteem, waarmee de scheidings-, testen inbedrijfstand mogelijk is zonder het verschuiven van de lade en met gesloten vakdeur met behoud van de beschermingsgraad (mogelijk tot IP54). De bedienings-as van het contactsysteem kan in de verschillende standen vergrendeld worden. Additioneel kan de hoofdschakelaar in de uitstand vergrendeld worden. Lades met moduul grootte 1 tot 4 De bedienings- en meldapparatuur wordt in een zwenkbare instrumentendrager ingebouwd. Lades met relaiscombinaties zijn uitgevoerd met een 40-polige hulpstekker, die volgens het schema worden aangesloten. Lades met moduul grootte 1/4 tot 1/2 De bedienings- en meldapparatuur wordt in het frontpaneel van de lade ingebouwd. Lades met relaiscombinaties zijn uitgevoerd met een 20-polige hulpstekker, die volgens het schema worden aangesloten. Reserve plaatsen Er kan rekening gehouden worden met reserve plaatsen voor latere uitbreidingen en naderhand plaatsen van lades. De deur uitsparingen worden met blindplaatjes afgedekt. Ombouw van vakken Het is mogelijk om vakken om te bouwen terwijl de installatie onder spanning staat. Boren, lassen of knippen is niet nodig. Test- en scheidingsstand De stuurspanning voor het aanspreken van de relais kan na de hoofdschakelaar worden afgetakt of bij een vreemde hulpspanningsbron via de hulpstroomstekker in de lade gebracht worden. Als de stuurstroom achter de hoofdschakelaar afgetakt wordt, dan is bij het openen van de vakdeur de lade en het vak volledig spanningsvrij. De teststand heeft een vreemde hulpspanning nodig. Door het uitschakelen van de hoofdschakelaar en het uitrijden van het contactsysteem wordt de teststand gemaakt. De scheidingstand komt tot stand door verdere bediening van het contactsysteem. Er wordt zowel in de hoofdstroom als ook in de hulpstroom de gewenste contactafstand bereikt. De kabels worden in een 200 mm of 400 mm breed kabelaansluitvak, welke met een eigen deur afgesloten is, aan de rechterzijde van het veld omhoog gevoerd. Voor het opvangen van de kabels zijn rechts in het veld kabelopvangijzers geplaatst.

5 Apparatuurstroken (gestoken) Steekrails-systeem De verticale steekrails (fasen L1, L2 en L3) zijn op de achterwand in het veld ingebouwd en kunnen naar believen afgeschermd worden. De aard-, PEN- en nulgeleider zijn gescheiden van de fasen rechts in het veld ingebouwd. Het apparatuursvak is met steekbare apparatuursstroken willekeurig samen te stellen. De afdekkappen van de verschillende mespatroonlastscheidingsstroken zijn tevens de vakdeuren van het veld. Uitvoering van de apparatuurstroken De voeding van de stroken gaat via een steekbaar contact aan de achterzijde en de afgaande aansluitpunten zijn rechts vast uitgevoerd. De volgende combinaties zijn mogelijk: - mespatroonhouder met mespatronen - mespatroonhouder met mespatronen en enkelpolige lastscheider - mespatroonhouder met mespatronen en dubbelpolige lastscheider - lastscheider Meld- en meetinstrumenten Meld- en meetinstrumenten worden in een strook respectievelijk in een moduul ingebouwd. De noodzakelijke stroomtransformatoren zijn, afhankelijk van de uitvoering, op kabelaansluitrails en/of in de apparatuursstrook bevestigd. De kabelaansluiting bevindt zich aan de voorkant van de apparatuursstrook. Voor het opvangen van de kabels zijn kabelopvangijzers in het veld gemonteerd. Vaste inbouw Veldrails-systeem De verticale veldrails (fasen L1,L2 en L3) zijn op de linker zijwand in het veld gerangschikt en zijn lichtboogvast afgeschermd. De aard-, PEN- en nulgeleider zijn gescheiden van de fasen rechts in het veld ingebouwd. Voor apparatuurstroken wordt separaat een horizontale veldrailssysteem ingebouwd.

6 De inbouw van schakelapparatuur geschied afhankelijk van de vraag modulair of op gecombineerde montageplaten. - vastinbouw : verschillende relaiscombinaties op één montageplaat. - gecompartimenteerd : iedere relaiscombinatie op een separate montageplaat. Het apparatuursvak kan afgesloten worden met één gehele deur of vakdeuren. Scheiding tussen de compartimenten is mogelijk. Bedienings-, meld- en meetapparatuur Bedienings-, meld- en meetapparatuur wordt in de deur ingebouwd. De noodzakelijke stroomtransformatoren zijn, afhankelijk van de uitvoering, op kabelaansluitrails en/of op de montageplaat bevestigd. De kabelaansluiting bevindt zich aan de voorkant direct op de schakelapparatuur. Voor het opvangen van de kabels zijn kabelopvangijzers in het veld gemonteerd. Blindvermogensregeling Veldrails-systeem De verticale veldrails (fasen L1,L2 en L3) zijn achter in het veld ingebouwd. Voor de inbouw van de regelaar- resp. condensatoreenheden staat de volledige hoogte van het apparatuursvak ter beschikking. Het apparatuursvak wordt met één gehele deur met ventilatierooster afgesloten. Regelmoduul Het regelmoduul met of zonder ventilatie is opgebouwd uit een elektronische blindstroomregelaar met microprocessor voor stroomtransformator aansluiting.../1a en.../5a met: - 5 koppelrelais voor het aansturen van de condensatoreenheden - berekening van de cosinus phi waarde - instelbereik cos phi van 0,8 tot 1 - handschakeling Condensatormodulen De condensatormodulen bestaan afhankelijk van de uitvoering: - NH-zekeringlastscheider voor de kortsluitbeveiliging - condensator- resp. wisselstroomrelais voor het schakelen van de aftakkingen - zonodig spoelen en beveiligingsapparatuur 3UN2 voor de temperatuurbewaking - droge MKK-condensatoren resp. verliesarme MKV-condensatoren.

7 Voorschriften De laagspanningsverdeling SIVACON voldoet aan de volgende geldende voorschriften reps. normen: Eisen voor type-beproefde laagspannings-schakelapparatuur combinatie (TSK/TTA): - DIN VDE 0660 deel IEC EN60439 deel 1 - DIN VDE 0106 deel 100 (afscherming tegen aanraken van onder spanning staande delen) Lucht-en kruipwegen - spannings 8kV - overspanningscatagorie III - graad van vervuiling 3

Veldverdelers IP44/(30), klasse II M

Veldverdelers IP44/(30), klasse II M Veldverdelers IP44/(30), klasse II M Veldverdeler opbouw IP44-160 mm diep Veldverdeler inbouw IP31-110 mm diep 9.22 Technische wijzigingen voorbehouden Uitvoeringsvormen en opties tot 125 A Complete inbouw-

Nadere informatie

Bestekteksten Eaton Laagspanningsverdeelinrichtingen

Bestekteksten Eaton Laagspanningsverdeelinrichtingen xboard plaatstalen wandverdeelkasten type EW t/m 400 A Het xboard-assortiment plaatstalen wandverdeelkasten (EW-serie), bestaat uit een drietal kasttypen waarmee vrijwel iedere verdeelinrichting tot 400

Nadere informatie

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC wandmodel met plug and play stysteem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Veilighedenlastscheiders compact en betrouwbaar

Veilighedenlastscheiders compact en betrouwbaar compact en betrouwbaar Uw voordelen: in compacte bouwvorm Eenvoudige montage Dubbele onderbreking Aansluiting geschikt voor Al en Cu kabels Technische eigenschappen: Onafhankelijke in- en uitschakeling

Nadere informatie

Flexibel verdelen met univers N HS

Flexibel verdelen met univers N HS Flexibel verdelen met univers N HS Totaaloplossingen tot en met 6300 A Van hoofd- tot onderverdelers, met de systemen van Hager is er in elke situatie een passende oplossing beschikbaar. Tot 6300 A kunt

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met plug and play systeem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

De vega-verdeler - elegant design en montagegemak

De vega-verdeler - elegant design en montagegemak De vega-verdeler - elegant design en montagegemak De vega-verdeler is al jaren een vaak geselecteerde oplossing voor luxe woningbouw- en utiliteitsprojecten. Door zijn elegante vormgeving en (naar keuze)

Nadere informatie

tertio - railverdeelsysteem voor modulaire componenten

tertio - railverdeelsysteem voor modulaire componenten tertio - railverdeelsysteem voor modulaire componenten Continuïteit en veiligheid gewaarborgd Met tertio heeft u veilig systeem om onder spanning groepen uit te wisselen, of uit te breiden. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

I sd A 3125... 30000. I i A 50000

I sd A 3125... 30000. I i A 50000 Type: IZMN2 V2500 Bestelnummer: 230011 Verkoopstekst Leistungsschalter 3 polig 2500A Bestelinformatie bouwgrootte Aantal polen gegevens IZM...2... 3 polig nominale continu stroom I u A 2500 Instelbereik

Nadere informatie

Verdeelsystemen van ABB

Verdeelsystemen van ABB Verdeelsystemen van ABB Kies voor variatie en maatwerk met ABB verdeelsystemen De levering van elektriciteit moet betrouwbaar, veilig en continu zijn. Als installateur of als paneelbouwer heeft u daarbij

Nadere informatie

RiLine Compact het slimme stroomverdelingssysteem

RiLine Compact het slimme stroomverdelingssysteem RiLine Compact het slimme stroomverdelingssysteem KASTSYSTEMEN STROOMVERDELING KLIMATISERING 2 Stroomverdeling in de kleinste ruimte Rittal is de topaanbieder van systemen voor een veilige stroomverdeling

Nadere informatie

De energybox - maakt het u makkelijk

De energybox - maakt het u makkelijk De energybox - maakt het u makkelijk Technologie, flexibiliteit en gemak in één box Alle keukenapparatuur en wandcontactdozen aansluiten met slechts één leiding tussen meterkast en keuken; dat kan met

Nadere informatie

Smeltveiligheden. Mespatroonsysteem. Mespatronen gg. 1/20 Siemens ET B1 2006. Keuze- en bestelgegevens

Smeltveiligheden. Mespatroonsysteem. Mespatronen gg. 1/20 Siemens ET B1 2006. Keuze- en bestelgegevens Mespatronen gg Keuze- en bestelgegevens Bouwgrootte Bouwbreedte I n U n Geïsoleerde trekoren PG Gewicht Bestelnr. Prijs mm A V kg Stuks Mespatronen met combimelder, bedrijfsklasse gg Mespatronen van de

Nadere informatie

Meterkasten en 1stroomverdeelkasten

Meterkasten en 1stroomverdeelkasten Meterkasten en 1stroomverdeelkasten Inhoud 1.1 Kunststof meterkasten 5 1.2 Metalen meterkasten 9 1.3 Volrubber verdeelkast Dick 13 1.4 Rubber verdeelkast Moby 17 1.5 Volrubber verdeelkast Pluto 25 1.6

Nadere informatie

Montagehandleiding. Panel met lamp en drie lege units 1339 26/27/28

Montagehandleiding. Panel met lamp en drie lege units 1339 26/27/28 Montagehandleiding Panel met lamp en drie lege units 1339 26/27/28 Inhoudsopgave Apparatuurbeschrijving... 4 Montage... 4 Panel aansluiten... 5 Vrije plaatsen in gebruik nemen... 5 Afdekkingen sluiten...

Nadere informatie

JALOUZIËN. Bedienings- en montagehandleiding

JALOUZIËN. Bedienings- en montagehandleiding Bedienings- en montagehandleiding Woord vooraf Deze handleiding geeft inzicht in de werking, de montage en het onderhoud van de door Geha bv geleverde apparaten. U dient zich tijdens plaatsing en montage

Nadere informatie

SIVACON S4 en ALPHA. De standaard in energieverdeling. Veilig, flexibel en betrouwbaar. Answers for infrastructure.

SIVACON S4 en ALPHA. De standaard in energieverdeling. Veilig, flexibel en betrouwbaar. Answers for infrastructure. SIVACON S4 en ALPHA De standaard in energieverdeling Veilig, flexibel en betrouwbaar Answers for infrastructure. Veilig, flexibel en betrouwbaar De Siemens ALPHA-partner De Siemens ALPHA-partner is onze

Nadere informatie

GE Industrial Solutions. SubCenter Plus. De vertrouwde oplossing voor laagspanningsverdeelsystemen tot 1600A. GE imagination at work

GE Industrial Solutions. SubCenter Plus. De vertrouwde oplossing voor laagspanningsverdeelsystemen tot 1600A. GE imagination at work GE Industrial Solutions De vertrouwde oplossing voor laagspanningsverdeelsystemen tot 1600A GE imagination at work Kenmerken verdelers zijn opgebouwd uit modulaire functies waarvan de afmetingen een veelvoud

Nadere informatie

Center Plus. Laagspanningsverdelingen tot 2500 A. Het hart van uw bedrijf. GE Consumer & Industrial Power Protection. GE imagination at work

Center Plus. Laagspanningsverdelingen tot 2500 A. Het hart van uw bedrijf. GE Consumer & Industrial Power Protection. GE imagination at work GE Consumer & Industrial Power Protection Center Plus Laagspanningsverdelingen tot 2500 A Het hart van uw bedrijf Leverbaar 10 werkdagen na opdracht!!! GE imagination at work Kenmerken Door vereenvoudiging

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE. MONTAGE EN GEBRUIK. Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met passysteem LAADPAS LAADPAS

LAADZUIL ELEKTRISCHE.  MONTAGE EN GEBRUIK. Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met passysteem LAADPAS LAADPAS LAADPAS LAADPAS LAADPAS LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met passysteem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met passysteem 1

Nadere informatie

Beschrijving: SAM 8.1/2 Tl.Nr.: HOL

Beschrijving: SAM 8.1/2 Tl.Nr.: HOL Beschrijving: SAM 8.1/2 Tl.Nr.: 78327.HOL 070815 1. Toepassing De aansluitmodule SAM 8.1/2 maakt eenvoudige bedrading tussen thermostaten en klokthermostaten mogelijk en de daaraan behorende thermische

Nadere informatie

De kasten zijn inclusief schakelaars en KEMA gecertificeerd volgens NEN-EN-IEC

De kasten zijn inclusief schakelaars en KEMA gecertificeerd volgens NEN-EN-IEC GROEPENKAST Deze speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkelde groepenkasten zijn voorzien van de nieuwste snufjes en zeer gebruikersvriendelijk. De Groepenkasten zijn en modulen leverbaar, door de kasten

Nadere informatie

Kabelinvoerunits wandverdelers IP44 en IP54 - comfortabel kabels aansluiten

Kabelinvoerunits wandverdelers IP44 en IP54 - comfortabel kabels aansluiten Kabelinvoerunits wandverdelers IP44 en IP54 - comfortabel kabels aansluiten Met een innovatief concept is het aansluiten van kabels een stuk aangenamer bij Hager-verdelers. Door gebruik te maken van hoogwaardig

Nadere informatie

Algemeen... blz 2. Blokschema... blz 2. Beschrijving besturingseenheid type 1290... blz 2 en 3

Algemeen... blz 2. Blokschema... blz 2. Beschrijving besturingseenheid type 1290... blz 2 en 3 Index Algemeen................................................................... blz Blokschema.................................................................. blz Beschrijving besturingseenheid type

Nadere informatie

Nw ass ls verdeelsystemen

Nw ass ls verdeelsystemen Nw ass ls verdeelsystemen Voor elke toepassing het perfecte schakelverdeelsysteem van Eaton Eaton s Laagspanningsverdeelsystemen g Plaatstaal xboard bouwvorm 1 en 2 xenergy vorm 1 t/m 4 bouwvorm 4 2 2

Nadere informatie

Bedieningshandleiding. Netgelijkrichter 24 V, 5 A met UPS Oproepsysteem 834

Bedieningshandleiding. Netgelijkrichter 24 V, 5 A met UPS Oproepsysteem 834 Bedieningshandleiding Netgelijkrichter 24 V, 5 A met UPS 2973 00 Oproepsysteem 834 Veiligheidsaanwijzingen Inbouw en montage van elektrische apparaten mogen uitsluitend worden uitgevoerd door een elektrotechnicus.

Nadere informatie

Comar Benelux NV Brugzavel 8 B-9690 Kluisbergen T +32 (0) F +32 (0)

Comar Benelux NV Brugzavel 8 B-9690 Kluisbergen T +32 (0) F +32 (0) AUTOMATISCHE CONDENSATORENBATTERIJEN AAR/5 MET EEN UITSTEKEND RENDEMENT OP LANGE TERMIJN De automatische condensatorenbatterijen van het type AAR/5 bieden de klant een uitstekende oplossing om optimaal

Nadere informatie

Level5. Univers Unterkapitel. Staande verdelers IP55 en IP41 diepte 275

Level5. Univers Unterkapitel. Staande verdelers IP55 en IP41 diepte 275 Level5 Univers Staande verdelers IP55 en IP41 diepte / 400 mm Inbouwsysteem geschikt voor; 230/400 VAC 50/60 Hz 400/690 VAC 50/60 Hz Met een maximale voedingsstroom van 800 A Bestaande uit; Behuizing 1,5

Nadere informatie

Beschermings- en scheidingsvonkbruggen

Beschermings- en scheidingsvonkbruggen Beschermings en scheidingsvonkbruggen Wanneer beschermingsvonkbrug, wanneer scheidingsvonkbrug?.............. blz. 100 Scheidingsvonkbruggen 480 en 481.................................... blz. 102 Beschermingsvonkbrug

Nadere informatie

Richtlijn voor de uitvoering van bouwkasten. Het gehele Cogas elektriciteitsgebied.

Richtlijn voor de uitvoering van bouwkasten. Het gehele Cogas elektriciteitsgebied. Richtlijn bouwkasten TOEPASSINGSGEBIED: Het gehele Cogas elektriciteitsgebied. 1 DOELSTELLING Eisen voor bouwkasten t.b.v. tijdelijke en bouw- aansluitingen met een maximale doorlaatwaarde van 3x80A. 2

Nadere informatie

TOEBEHOREN VOOR VERLIESSTROOMSCHAKELAARS / AUTOMATEN / VERLIESSTROOMAUTOMATEN

TOEBEHOREN VOOR VERLIESSTROOMSCHAKELAARS / AUTOMATEN / VERLIESSTROOMAUTOMATEN + AC 13 I e = 2A Ue = 250V~ AC 15 I e = 1A Ue = 250V~ DC 12 I e = 0,5A Ue = 110V= I th = TOEBEHOREN VOOR VERLIESSTROOMSCHAKELAARS / W HULPCONTACT B-HSI, FOUTMELDINGSCONTACT B-HR AANKLIKBARE VERSIE Ontwerp

Nadere informatie

Visuele Inspectie van elektrische installaties

Visuele Inspectie van elektrische installaties Inspectiepunten De voeding van de installatie Controle van de voeding Beoordeel welk stelsel in ingezet en of deze op de juiste wijze is toegepast. Beoordeel ook de aansluiting en splitsing van PEN leidingen.

Nadere informatie

RA L 5015 QUADRICOLOUR : 100 CY + 9 MAG + 6 BLACK BLACK / ZWART DW-2. Luchtgeïsoleerde Middenspanningsoplossingen 12kV, 31.

RA L 5015 QUADRICOLOUR : 100 CY + 9 MAG + 6 BLACK BLACK / ZWART DW-2. Luchtgeïsoleerde Middenspanningsoplossingen 12kV, 31. PROCESSBLUE RA L 5015 QUADRICOLOUR : 100 CY + 9 MAG + 6 BLACK BLACK / ZWART DW-2 Luchtgeïsoleerde Middenspanningsoplossingen 12kV, 31.5kA, 2500A PROCESSBLUE RA L 5015 QUADRICOLOUR : 100 CY + 9 MAG + 6

Nadere informatie

PWM50/3. Dubbele motor sturing. DIGITAAL HANDLEIDING. Motion Control Systems

PWM50/3. Dubbele motor sturing. DIGITAAL HANDLEIDING. Motion Control Systems PWM50/3 Dubbele motor sturing. DIGITAAL HANDLEIDING Touwslagerij 19 4762AT Zevenbergen Nederland www.motion.nl info@motion.nl tel: 00 31 168 325077 fax: 00 31 168 328134 Inhoudsopgave: INHOUDSOPGAVE:...1

Nadere informatie

Microstap Stappenmotor Eindtrap HP5056

Microstap Stappenmotor Eindtrap HP5056 DamenCNC Microstap Stappenmotor Eindtrap HP5056 DamenCNC Louis Pasteurweg 17 2408 AH Alphen aan den Rijn E-Mail: kpdamen@damencnc.com Homepage: http://www.damencnc.com Veiligheid aanwijzingen De stappenmotor

Nadere informatie

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden.

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden. De EasyTemp thermostaat ET31A/AF/F Deze handleiding geldt voor de onderstaande types: Op de doos Model ET31A, ET31AF en ET31F Model ET31A. Thermostaat regelt de ruimte temperatuur. (Niet geschikt voor

Nadere informatie

BEDRIJF KLANT EASYPANEL ID EP201208_00006. Woonwijk Merem PROJECT NAAM BORD NAAM. Genutsstraat 15. Ronny Thijs P&V.

BEDRIJF KLANT EASYPANEL ID EP201208_00006. Woonwijk Merem PROJECT NAAM BORD NAAM. Genutsstraat 15. Ronny Thijs P&V. 0 EASYPANEL ID EP00_0000 PROJECT NAAM BORD NAAM Genutsstraat BEDRIJF Industrieweg 0 T. 0 F. 00 bmch@pnv.be KLANT Ronny Thijs Genutsstraat 0 Bilzen T. F. OPMERKINGEN : Algemeen Verdeelbord Elektriciteit

Nadere informatie

ATyS Automatisch en extern bediende overdrachtschakelaars van 125 tot 3200 A

ATyS Automatisch en extern bediende overdrachtschakelaars van 125 tot 3200 A atys-p_001_b atys_d_001_a_1_cat ATyS p I-0-II 4P ATyS d I-0-II 4P Functie De ATyS zijn driefasige gemotoriseerde overdrachtschakelaars met positieve breukindicatie. Ze maken de overdracht van belasting

Nadere informatie

DICLAADSYSTEMEN MONTAGE EN GEBRUIK BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW

DICLAADSYSTEMEN MONTAGE EN GEBRUIK BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW DICLAADSYSTEMEN MONTAGE EN GEBRUIK BLACKBOXX HANDLEIDING BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW INHOUDSOPGAVE Handleiding BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW. 1 Veiligheids voorschriften 04 2

Nadere informatie

EisEn aan bouwkasten. in het voorzieningsgebied van EnExis

EisEn aan bouwkasten. in het voorzieningsgebied van EnExis EisEn aan bouwkasten in het voorzieningsgebied van EnExis EisEn aan bouwkasten De eisen in deze brochure gelden voor bouwkasten die zijn ingericht voor directe energiemeting bij een tijdelijke aansluiting

Nadere informatie

INSPECTIERAPPORT PV-systeem

INSPECTIERAPPORT PV-systeem INSPECTIERAPPORT PV-systeem VOOR SYSTEMEN TOT 1 MVA AANGESLOTEN OP LAAGSPANNINGSNET OF TRAFO (NIET VOOR SYSTEMEN DIE DIRECT OP 12 kv ZIJN AANGESLOTEN) Gegevens eigenaar PV-systeem Naam organisatie/ perceeleigenaar

Nadere informatie

Highlights uit nieuwe HS norm:

Highlights uit nieuwe HS norm: Highlights uit nieuwe HS norm: NEN-EN-IEC 61936-1 en NEN-EN 50522 Nieuw NEN-EN-IEC bepalingen Veiligheidsbepalingen voor hoogspanningsinstallaties: NEN 1041 vervallen sinds: 1 oktober 2012 NEN 61936-1

Nadere informatie

Comar Benelux NV Brugzavel 8 B-9690 Kluisbergen T +32 (0) F +32 (0)

Comar Benelux NV Brugzavel 8 B-9690 Kluisbergen T +32 (0) F +32 (0) AUTOMATISCHE CONDENSATORENBATTERIJEN B50 MET UITSTEKEND RENDEMENT OP LANGE TERMIJN De automatische condensatorenbatterijen van het type B50 bieden de klant een uitstekende oplossing om optimaal te kunnen

Nadere informatie

Bedieningshandleiding. Motorstuurenheid uit het. jaloeziemanagement Standaard

Bedieningshandleiding. Motorstuurenheid uit het. jaloeziemanagement Standaard Bedieningshandleiding 1. Functie Het motorregelmoduul JM is een component van het jaloeziemanager systeem en wordt in combinatie met de timer adapter JM of een toets-adapter JM in een wanddoos conform

Nadere informatie

Jaloezie- en rolluikbesturingssysteem Basiselement jaloezie- en rolluikbesturing zonder parallelaansluiting

Jaloezie- en rolluikbesturingssysteem Basiselement jaloezie- en rolluikbesturing zonder parallelaansluiting Best. nr. : 0399 00 Bedieningshandleiding 1 Veiligheidsinstructies De inbouw en montage van elektrische apparaten mag alleen door een elektromonteur worden uitgevoerd. Ernstig letsel, brand of materiële

Nadere informatie

Bedieningshandleiding. Vloerverwarmingsthermostaat

Bedieningshandleiding. Vloerverwarmingsthermostaat Bedieningshandleiding 1. Toepassingsgebied Voor het reguleren van de temperatuur van elektrische vloerverwarmingsinstallaties. 2. Functie De vloerthermostaat bestaat uit twee delen: Controleunit voor het

Nadere informatie

GE Industrial Solutions

GE Industrial Solutions GE Industrial Solutions GEGEVENS VOOR LASTENBOEK SEN Plus Algemeen laagspanningsbord 1. ALGEMENE KENMERKEN 1.1 NORMEN Alle laagspanningsverdeelborden voldoen aan de vereisten van de normen EN 60439-. De

Nadere informatie

wand- en standverdelers univers IP65 - voor speciale installatietoepassingen

wand- en standverdelers univers IP65 - voor speciale installatietoepassingen wand- en standverdelers univers IP65 - voor speciale installatietoepassingen De wandverdeler is uitgevoerd in polyester. Vanwege de hoge beschermingsgraad IP65 wordt toepassing aanbevolen, waar contact

Nadere informatie

KLEINE STROOMTRANSFORMATOREN

KLEINE STROOMTRANSFORMATOREN KLEINE STROOMTRANSFORMATOREN W VOOR KABEL 1 mm Ø - SERIE TCSM1 Past bij andere modulaire toestellen zoals FI-schakelaars etc., 4 mm gleuf Eenvoudig te verbinden Voor grove weergave op het meetwerk Plaatsbesparend

Nadere informatie

Moeller schakelschemaboek 02/05. Nokkenschakelaar

Moeller schakelschemaboek 02/05. Nokkenschakelaar Moeller schakelschemaboek / Blz. Overzicht - AAN-UIT schakelaar, hoofdschakelaar, werkschakelaar - Omschakelaar, omkeerschakelaar - (Omkeer-) sterdriekhoekschakelaar - Poolomschakelaar - Vergrendelingsschakelingen

Nadere informatie

LES3. Schakelingen met signalisatie Impulsschakeling Fluorescentielamp Halogeenverlichting Het AREI

LES3. Schakelingen met signalisatie Impulsschakeling Fluorescentielamp Halogeenverlichting Het AREI LES3 Schakelingen met signalisatie Impulsschakeling Fluorescentielamp Halogeenverlichting Het AREI Signalisatielampjes Oriënterings- of lokalisatielampje X Indicatie- of controlelampje Signalisatielampjes

Nadere informatie

DICTATOR HOMELIFT DHM 300

DICTATOR HOMELIFT DHM 300 DICTATOR HOMELIFT DHM 300 De lift volgens machinerichtlijn De DICTATOR Homelift DHM 300 is de ideale oplossing wanneer er in een woning of bedrijf een lift moet worden in - of aangebouwd - om het dagelijkse

Nadere informatie

Aardlekautomaat mrb6, B-kar, 16A, 30mA, 4 polig incl. NUL, 6 ka. Toepassing Schakelapparatuur voor woningen en bedrijfsgebouwen

Aardlekautomaat mrb6, B-kar, 16A, 30mA, 4 polig incl. NUL, 6 ka. Toepassing Schakelapparatuur voor woningen en bedrijfsgebouwen SPECIFICATIEBLAD - MRB6-16/3N/B/003-A Aardlekautomaat mrb6, B-kar, 16A, 30mA, 4 polig incl. NUL, 6 ka Type mrb6-16/3n/b/003-a Catalog No. 120652 Afbeelding soortgelijk Leveringsprogramma Basisfunctie FI/LS

Nadere informatie

Zekerheid een vanzelfsprekendheid met de verticale patroonlastscheider

Zekerheid een vanzelfsprekendheid met de verticale patroonlastscheider Zekerheid een vanzelfsprekendheid met de verticale patroonlastscheider Verticale patroonlastscheider Compact en eenvoudig De verticale patroonlastscheider voor het 60mm-railsysteem is leverbaar in een

Nadere informatie

ECR-Nederland B.V. De ECR-Nederland Softstarter ESG-D-27

ECR-Nederland B.V. De ECR-Nederland Softstarter ESG-D-27 ECR-Nederland B.V. De ECR-Nederland Softstarter ESG-D-27 Omschrijving: Compressoren met een draaistroom-asynchroonmotor hebben de karakteristieke eigenschappen dat ze bij het inschakelen het net hoog belasten

Nadere informatie

Systeemverlichting LED Sensationeel licht

Systeemverlichting LED Sensationeel licht Systeemverlichting LED Sensationeel licht 2 Rittal Systeemverlichting LED Systeemverlichting LED De perfecte kastverlichting De meest innovatieve verlichtingstechniek, afgestemd op de Rittal kastsystemen.

Nadere informatie

Systeem-schakelversterkers REG 1 kanaals Art.Nr. 0850 00. Systeem-schakelversterkers REG 2 kanaals Art.Nr. 0851 00

Systeem-schakelversterkers REG 1 kanaals Art.Nr. 0850 00. Systeem-schakelversterkers REG 2 kanaals Art.Nr. 0851 00 1 kanaals Art.Nr. 0850 00 2 kanaals Art.Nr. 0851 00 Functioneringsprincipe De systeemschakelunit REG 1 kanaals en de systeemschakelunit REG 2 kanaals zijn nieuwe komponenten voor het observersysteem. De

Nadere informatie

Servomotoren voor kleine afsluiters

Servomotoren voor kleine afsluiters 4 891 Servomotoren voor kleine afsluiters met nominale slag 5,5 mm 80130 80117 SSB... zonder hulpschakelaar SSB...1 met hulpschakelaar Elektrische servomotoren voor kleine afsluiters VMP45..., VVP45...

Nadere informatie

Schakelkasten Gemotoriseerde bediening RTSE * - Geleid van 40 tot 3200 A

Schakelkasten Gemotoriseerde bediening RTSE * - Geleid van 40 tot 3200 A RTSE * - Geleid van 40 tot 3200 A Geïntegreerde producten en oplossingen De oplossing voor > Hoogbouw > Datacenter > Energie opwekking > Medische ruimten > Bank en verzekeringen > Transport (Luchthaven,

Nadere informatie

Elektromechanische impulsschakelaars/ teleruptoren Pole Position S

Elektromechanische impulsschakelaars/ teleruptoren Pole Position S J Elektromechanische impulsschakelaars/ teleruptoren Pole Position S J Elektromechanische impulsschakelaars/ teleruptoren 1- en 2-polige Impulsschakelaars S12 en 2-polige groepenschakelaars SS12 J2 Impulsschakelaars

Nadere informatie

OPSTEEK AANDRIJVINGEN SIK-SERIE

OPSTEEK AANDRIJVINGEN SIK-SERIE De veilige & compacte oplossing! OPSTEEK AANDRIJVINGEN SIK-SERIE Voor het aansturen van roldeuren en rolhekken welke tegen een valbeweging beveiligd moeten zijn en waar een beperkte montageruimte aanwezig

Nadere informatie

QAW70. Ruimte-apparaat. Siemens Building Technologies HVAC Products. voor verwarmingsregelaars VILLAGYR RVP102 en SIGMAGYR RVL4

QAW70. Ruimte-apparaat. Siemens Building Technologies HVAC Products. voor verwarmingsregelaars VILLAGYR RVP102 en SIGMAGYR RVL4 1 37 Ruimte-apparaat voor verwarmingsregelaars VILLAGYR RVP102 en SIGMAGYR RVL4 Digitaal. multifunctioneel ruimte-apparaat voor de eenvoudige bediening van verwarmingsregelaars vanuit de verblijfsruimte.

Nadere informatie

Energiedistributiesystemen. Catalogus. inclusief weber

Energiedistributiesystemen. Catalogus. inclusief weber Energiedistributiesystemen Catalogus inclusief weber 10 11 vision multimedia heeft alles in zich Installatie bij de tijd Om de aansluitingen van hedendaagse faciliteiten onder te kunnen brengen in de woning

Nadere informatie

MODULAIRE CONTACTOREN

MODULAIRE CONTACTOREN W CONTACTOR 1/2-POLIG Modulaire contactor met 1 Mod. breedte Technische gegevens volgens EN 947-4-1; EN 947 - - 1; VDE 06 Beschermingsgraad IP20 AC1/230 V: - 4.6 kw - 20 A BZ326437 W AFMETINGEN EN SCHEMA

Nadere informatie

I sd A I i A I n, OFF

I sd A I i A I n, OFF Type: IZMH2 U2500 Bestelnummer: 225577 Verkoopstekst Leistungsschalter 3 polig 2500A Bestelinformatie bouwgrootte Aantal polen gegevens IZM...2... 3 polig nominale continu stroom I u A 2500 Instelbereik

Nadere informatie

Aftakkingsklemmen. Aftakkingsklemmen HLAK 25 Type A HLAK 25 A. HLAK 25 A 25mm² in / 16mm² uit. HLAK 25 A 35mm² in / 25mm² uit

Aftakkingsklemmen. Aftakkingsklemmen HLAK 25 Type A HLAK 25 A. HLAK 25 A 25mm² in / 16mm² uit. HLAK 25 A 35mm² in / 25mm² uit Aftakkingsklemmen HLAK 25 A Aftakkingsklemmen HLAK 25 Type A Materiaal body Messing CuZn39Pb2 Materiaal blok PVC, Ral 7035 Schroeven Staal (kruiskop, PZ) Voorschriften DIN VDE 0603-2, ROHS Serie HLAK 25

Nadere informatie

HVN Motorsloten NEN179

HVN Motorsloten NEN179 HVN Motorsloten NEN179 a D V i E S M o N t a g E S E r V i c E o N D E r H o U D HVN MotorSLotEN, MEErVoUDig in VErgrENDELiNg, toepassing EN aansturing De HVN motorsloten zijn ontwikkeld voor een betrouwbaar

Nadere informatie

Differentieelschakelaars Acti9 iid Type B-SI

Differentieelschakelaars Acti9 iid Type B-SI Acti9 iid Type B-SI IEC/EN 61008-2-1 IEC/EN 62423 VDE 0664 Overeenstemming met de normen hierboven: bb Type B-SI bieden: vvbeveiliging van personen tegen elektrische schokken door direct contact, vvbeveiliging

Nadere informatie

Sicuro generatoraansluitkasten 1 Productinformatie Sicuro generatoraansluitkasten. Sicuro. generatoraansluitkasten

Sicuro generatoraansluitkasten 1 Productinformatie Sicuro generatoraansluitkasten. Sicuro. generatoraansluitkasten Sicuro generatoraansluitkasten 1 Productinformatie Sicuro generatoraansluitkasten Sicuro generatoraansluitkasten alfen 2 Sicuro generatoraansluitkasten Traditionele aansluitingen van generatoren bezitten

Nadere informatie

Aftakkingsklemmen. Aftakkingsklemmen HLAK 25 Type A HLAK 25 A. HLAK 25 A 25mm² in / 16mm² uit. HLAK 25 A 35mm² in / 25mm² uit

Aftakkingsklemmen. Aftakkingsklemmen HLAK 25 Type A HLAK 25 A. HLAK 25 A 25mm² in / 16mm² uit. HLAK 25 A 35mm² in / 25mm² uit Aftakkingsklemmen HLAK 25 A Aftakkingsklemmen HLAK 25 Type A Materiaal body Messing CuZn39Pb2 Materiaal blok PVC, Ral 7035 Schroeven Staal (kruiskop, PZ) Voorschriften DIN VDE 0603-2, ROHS Serie HLAK 25

Nadere informatie

Betrouwbare oplossing met weber.unimes. In het hart van elk gebouw

Betrouwbare oplossing met weber.unimes. In het hart van elk gebouw Betrouwbare oplossing met weber.unimes In het hart van elk gebouw Totaaloplossingen tot 6300 A Van hoofd- tot onderverdelers, met de systemen van Hager is er in elke situatie een passende oplossing beschikbaar.

Nadere informatie

PRS 9. Gebruiksaanwijzing Programmaschakelaar PRS 9

PRS 9. Gebruiksaanwijzing Programmaschakelaar PRS 9 PRS 9 Gebruiksaanwijzing 810534-00 Programmaschakelaar PRS 9 Afmetingen / Overzicht PRS 9 Test 128,5 169 30,48 (6TE) Fig. 1 A B C D E PRS 9 I H G F Test J Fig. 2 MAX 95 % IP 10 MAX 70 C 2 Legenda A B C

Nadere informatie

Jaloezie- en rolluikbesturingssysteem Basiselement jaloezie- en rolluikbesturing DC 24 V. 1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat

Jaloezie- en rolluikbesturingssysteem Basiselement jaloezie- en rolluikbesturing DC 24 V. 1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat Best.nr. : 0388 00 Bedieningshandleiding 1 Veiligheidsinstructies De inbouw en montage van elektrische apparaten mag alleen door een elektromonteur worden uitgevoerd. Als de handleiding niet wordt opgevolgd,

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. elektrotechniek CSPE BB. gedurende 800 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand.

Examen VMBO-BB. elektrotechniek CSPE BB. gedurende 800 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Examen VMBO-BB 2012 gedurende 800 minuten elektrotechniek CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 10 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

ACS-30-EU-PCM2-x-32A

ACS-30-EU-PCM2-x-32A Regeling en controle van heat-tracing voor meerdere toepassingen in commerciële en residentiële gebouwen Stroom- en regelmodule (PCM) Beschrijving De Raychem ACS-30-EU-PCM2-stroom- en regelmodule levert

Nadere informatie

VOOR GROTE INSTALLATIES EN PROFESSIONEEL GEBRUIK

VOOR GROTE INSTALLATIES EN PROFESSIONEEL GEBRUIK DE E-TYPE SCHAKELAAR VAN SANTON VOOR GROTE INSTALLATIES EN PROFESSIONEEL GEBRUIK DE E-TYPE SCHEIDINGSSCHAKELAAR IS DE ZWAARSTE SCHAKELAAR BINNEN HET PRODUCTASSORTIMENT LOSSE SCHAKELAARS VAN SANTON EN IS

Nadere informatie

RAP3. Leidingspanning Vac 230 Motorvoeding Vdc 24 Max. stroomafname A 6 Max. opgenomen vermogen VA 180 Nominale koppel danm 26 Openingstijd sec. 2.

RAP3. Leidingspanning Vac 230 Motorvoeding Vdc 24 Max. stroomafname A 6 Max. opgenomen vermogen VA 180 Nominale koppel danm 26 Openingstijd sec. 2. RAP3 Modellen en specificaties De RAP-3 is een elektromechanische slagboom die toegepast kan worden om respectievelijk toegang te verlenen en te ontzeggen naar: parkeerplaatsen, parkeergarages, bedrijven,

Nadere informatie

Bestekteksten Eaton Laagspanningsverdeelinrichtingen

Bestekteksten Eaton Laagspanningsverdeelinrichtingen xboard plaatstalen wandverdeelkasten type EW t/m 400 A Het xboard-assortiment plaatstalen wandverdeelkasten (EW-serie), bestaat uit een drietal kasttypen waarmee vrijwel iedere verdeelinrichting tot 400

Nadere informatie

De miniverdeler - de kleinste betrouwbare verdeleroplossing

De miniverdeler - de kleinste betrouwbare verdeleroplossing De miniverdeler - de kleinste betrouwbare verdeleroplossing R2 De miniverdeler met plaats voor 1 tot 10 modulen is de kleinste van de familie. Prima toepasbaar in renovatie of bij uitbreidingen in woningen

Nadere informatie

5.1 Installeren algemeen. 5.2 Plaatsen toestel

5.1 Installeren algemeen. 5.2 Plaatsen toestel 5. algemeen De installatie van het toestel:. Plaatsen van het toestel ( 5.2 en 5.4) 2. Elektrische aansluiting ( 5.5): Aansluiten van de netvoeding, en indien nodig, de eus aansluiting Het installeren

Nadere informatie

elektrotechniek CSPE KB 2011 minitoets bij opdracht 5

elektrotechniek CSPE KB 2011 minitoets bij opdracht 5 elektrotechniek CSPE KB 2011 minitoets bij opdracht 5 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). Geef verbeteringen aan volgens voorbeeld 2 of 3.

Nadere informatie

Bestnr TFT LCD kleurenbeeldscherm Module model LM-501

Bestnr TFT LCD kleurenbeeldscherm Module model LM-501 Bestnr. 19 01 03 TFT LCD kleurenbeeldscherm Module model LM-501 Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand,

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. Jaloeziemanagement Motorstuureenheid, DC 24 V. Art.-Nr.: 224 ME. Bedieningshandleiding

1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. Jaloeziemanagement Motorstuureenheid, DC 24 V. Art.-Nr.: 224 ME. Bedieningshandleiding Art.-Nr.: 224 ME Bedieningshandleiding 1 Veiligheidsinstructies De inbouw en montage van elektrische apparaten mag alleen door een elektromonteur worden uitgevoerd. Als de handleiding niet wordt opgevolgd,

Nadere informatie

Installatie-, onderhouds- en bedrijfsvoorschriften voor elektromotoren.

Installatie-, onderhouds- en bedrijfsvoorschriften voor elektromotoren. Installatie-, onderhouds- en bedrijfsvoorschriften voor elektromotoren. - Aanbouwmaten. Download hiervoor onze motoren App (app-store). Hierin zijn alle aanbouwmaten van motoren maar ook bij behorende

Nadere informatie

BIJLAGE 9. Methode(n) voor het testen van de immuniteit van elektrische/elektronische subeenheden voor elektromagnetische straling

BIJLAGE 9. Methode(n) voor het testen van de immuniteit van elektrische/elektronische subeenheden voor elektromagnetische straling BIJLAGE 9 Methode(n) voor het testen van de immuniteit van elektrische/elektronische subeenheden voor elektromagnetische straling 1. ALGEMEEN 1.1. De in deze bijlage beschreven testmethoden zijn van toepassing

Nadere informatie

MOTORBEVEILIGINGSAUTOMAAT VOOR INDUSTRIE

MOTORBEVEILIGINGSAUTOMAAT VOOR INDUSTRIE W MOTORBEVEILIGINGSAUTOMAAT IEC 947 BE / BE6 Nominale bedrijfsstroom BE tot A Nominale bedrijfsstroom BE6 tot 63 A Nominale bedrijfsspanning tot 690 V AC 46 BE0400 BE6300 Overbelastingsbeveiliging instelbaar

Nadere informatie

Bestektekst KLAUS Multiparking ParkBoard PE/PH

Bestektekst KLAUS Multiparking ParkBoard PE/PH Bestektekst KLAUS Multiparking ParkBoard PE/PH Technische voorafgaande opmerkingen 1. Vereisten voor de uitvoering zijn: 1.1. Voldoen aan de bouwvoorschriften inzake parkeerregulering volgens de meest

Nadere informatie

Montagerichtlijnen univers N horizontale U-profielen

Montagerichtlijnen univers N horizontale U-profielen Montagerichtlijnen univers N horizontale U-profielen U-profielen, horizontaal Bij bouwunits met o.a. verdiepte montageplaten vanaf 500 mm breedte of bouwunits met hoofdschakelaars van 400 en 630 A, dient

Nadere informatie

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit Belangrijke eigenschappen Aardwarmtewisselaar voor gebruik in combinatie met balansventilatie-units met warmterecuperatie (type ComfoD 350, 450 en 550 Luxe) Onttrekt energie uit de bodem via ondergrondse

Nadere informatie

K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord

K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord Versie 2.0 - februari 2007 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Mogelijkheden De deuropenermodule kan

Nadere informatie

PDM-8-MB POM (VOEDING OVER MODBUS) Montage & gebruiksvoorschriften

PDM-8-MB POM (VOEDING OVER MODBUS) Montage & gebruiksvoorschriften POM ( MODBUS) Montage & gebruiksvoorschriften Inhoudstafel VEILIGHEIDS - & VOORZORGSMAATREGELEN 3 PRODUCTBESCHRIJVING 4 GEBRUIKSTOEPASSING 4 TECHNISCHE GEGEVENS 4 STANDAARDEN 4 OPERATIONELE DIAGRAMMEN

Nadere informatie

Aan welke eisen moeten bouwkasten voldoen?

Aan welke eisen moeten bouwkasten voldoen? Kwaliteit voor Installaties KvINL Nederland Aan welke eisen moeten bouwkasten voldoen? Voorwaarden voor het veilig plaatsen en functioneren van bouwkasten tot en met 3x80 Ampère 2 In deze brochure vindt

Nadere informatie

DRIVIATM Innovatie tot uw dienst

DRIVIATM Innovatie tot uw dienst NIEUW ASSORTIMENT WANDKASTEN DRIVIATM Innovatie tot uw dienst WERELDSPECIALIST op het vlak van elektrische en digitale gebouwinfrastructuren Optimaal bekabelingscomfort INNOVATIEVE VOORDELEN VOOR GESLAAGDE

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. Lichtmanagement Elektronische stuureenheid. Bedieningshandleiding

1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. Lichtmanagement Elektronische stuureenheid. Bedieningshandleiding , schakelfunctie Art.-Nr.: 240-10, impulsfunctie Art.-Nr.: 240-31 Bedieningshandleiding 1 Veiligheidsinstructies De inbouw en montage van elektrische apparaten mag alleen door een elektromonteur worden

Nadere informatie

Pijpventilator KPMe. Belangrijke kenmerken. Elektrische aansluiting. Algemeen. Behuizing. Regelbaarheid. Optie. Motor en vleugel

Pijpventilator KPMe. Belangrijke kenmerken. Elektrische aansluiting. Algemeen. Behuizing. Regelbaarheid. Optie. Motor en vleugel Belangrijke kenmerken Recyclebare kunststof behuizing Energiezuinige gelijkstroommotor Werkschakelaar ook van buitenaf aan te sluiten Regelbaar over 3 toerentallen, 9 instelpunten 0-10V aansturing Maximaal

Nadere informatie

BRUTO PRIJSLIJST LEIPOLD AFTAKKLEMMEN EN VERDEELBLOKKEN

BRUTO PRIJSLIJST LEIPOLD AFTAKKLEMMEN EN VERDEELBLOKKEN TECHNISCHE GEGEVENS AFTAKKINGSKLEMMEN NETSPANNING : AC 690V VOORSCHRIFTEN : DIN VDE 0603- BINNENKANT : MESSING (CUZN39PB) BLANK BEHUIZING : PA6 ZELFDOVEND HALOGEENVRIJ SCHROEVEN : STAAL UITVOERING : C

Nadere informatie

Aan welke eisen moeten bouwkasten voldoen?

Aan welke eisen moeten bouwkasten voldoen? Kwaliteit voor Installaties KvINL Nederland Aan welke eisen moeten bouwkasten voldoen? Voorwaarden voor het veilig plaatsen en functioneren van bouwkasten tot en met 3x80 Ampère BOUWKAST KLEIN 11/2017

Nadere informatie

MultiBox Xtra. MultiCab. GE Consumer & Industrial Power Protection. Nieuw. Nieuw. De nieuwe generatie dozen en kasten voor binnenopstelling

MultiBox Xtra. MultiCab. GE Consumer & Industrial Power Protection. Nieuw. Nieuw. De nieuwe generatie dozen en kasten voor binnenopstelling GE Consumer & Industrial Power Protection MultiBox Xtra Nieuw MultiCab Nieuw De nieuwe generatie dozen en kasten voor binnenopstelling Zeer precieze oppervlakteafwerking Beschermingsgraad tot IP67 Tot

Nadere informatie