Nieuwsbrief. Kijk ook eens op Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Kijk ook eens op Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Jaargang 12 nummer Inhoud Van de directie Sportdag OB Sportdag MB en BB Avondvierdaagse Vanuit de MR Oudercafé Vakantierooster komend schooljaar Agenda Van de directie Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld zijn we al druk bezig met komend schooljaar. We hebben echter nog geen groepen verdeeld, omdat dit weer samenhangt met de ruimte om groepen te plaatsen. Door het feit dat we als school groeien, hebben we ruimtegebrek. We zijn druk in overleg met het bestuur hoe we dit op kunnen lossen. Ik hoop na de meivakantie hierover iets positiefs te kunnen melden. Binnen het team hebben we voorlopige jaarrooster besproken en hebben we ook het thema van het schoolkamp en beginfeest vastgesteld: Reizen door de tijd. In de twee lokalen van de groepen 6/7 wordt een nieuw luchtventilatie systeem aangebracht. Op die manier hopen we de warmte te kunnen regulieren. In het andere groep 6/7 lokaal hebben we dit al uitgeprobeerd en het lijkt te werken. We hebben binnen de Dukdalf een groep kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong, die naast het reguliere en verrijkingsaanbod in de groep meer uitdaging nodig heeft. In het dagelijkse onderwijsaanbod proberen we zo veel mogelijk aan te sluiten bij het ontwikkelingsniveau van onze leerlingen. In overleg met de intern begeleider kan de groepsleerkracht een verrijkingspakket samenstellen. Sinds afgelopen najaar zijn we gestart met de kangoeroeklas. De kangoeroeklas wordt gevormd door een groep leerlingen, die bovengemiddeld (kunnen) presteren in de klas en waarbij uit intelligentieonderzoek of intern onderzoek blijkt dat er sprake is van ontwikkelingsvoorsprong of een sterk vermoeden hiervan. Om te zorgen dat de juiste kinderen in de kangoeroeklas terecht komen zijn er toelatingscriteria opgesteld. In de praktijk betekent dit, dat de leerling één moment per week deelneemt aan de kangoeroeklas. De rest van de week volgt deze leerling lessen in de eigen groep. De kangoeroeklas is een initiatief van

2 onze school. De kangoeroeklas vindt plaats onder schooltijd en is alleen toegankelijk voor daarvoor geselecteerde leerlingen. Voor een mogelijke toelating tot de kangoeroeklas worden de volgende criteria gehanteerd: didactische voorsprong, sociaal-emotionele aspecten, goede motivatie en werkhouding, bovenmatige interesse, zelfstandig kunnen werken, intelligentieonderzoek, uitkomsten uit signaleringsprotocollen, leerlingen die veel uitdaging nodig hebben, leerlingen die een groep overgeslagen hebben en onderpresteerders. Wanneer geconstateerd wordt dat een leerling een ontwikkelingsvoorsprong heeft, wordt in eerste instantie zorg en uitdaging in de groep geboden. Wanneer de groepsleerkracht en/of intern begeleider constateren dat het kind naast deze verrijking behoefte heeft aan aanvullend onderwijsaanbod, kan er gekeken worden naar aanmelding voor de kangoeroeklas. Het is aan de school om te bepalen welke van bovenstaande criteria belangrijk gevonden worden bij een eerste overweging tot plaatsing in de kangoeroeklas. Het initiatief voor plaatsing wordt genomen door de intern begeleider en leerkracht samen, in overleg met de ouders. Bij het formuleren van specifieke leerdoelen is het van belang dat de onderwijsbehoeften van de leerling centraal staan. Voor een deel zullen dit de eigen onderwijsbehoeften zijn, voor een deel kunnen hierbij de algemene onderwijsbehoeften als uitgangspunt worden genomen. Deze algemene onderwijsbehoeften worden als volgt omschreven: Leren leren Leren denken Leren (voor het) leven. We proberen zorgvuldig en indien nodig met ouders dit hele proces te doorlopen. Aan het einde van het schooljaar zullen we de ervaringen met de kangoeroeklas evalueren. Het is de bedoeling dat de kangoeroeklas bij een positieve evaluatie doorgaat in het komende schooljaar. Sportdag Onderbouw 19 juni Op vrijdag 19 juni a.s. is er weer een Sportdag voor de Onderbouwgroepen. Op het grasveld langs de Zijl kunnen de kinderen zich weer op een leuke sportieve manier uitleven. Wij zoeken nog enthousiaste ouders die deze ochtend een groepje willen begeleiden. De inschrijflijsten worden in de week van 18 mei in schoudercom gezet. De schooltijden voor de Onderbouw zijn: uur en s-middags vrij!!

3 Op vrijdag 19 juni, vindt op de Atletiekbaan in het Leidse Hout, weer de jaarlijkse sportdag voor de midden- en bovenbouw plaats, Om deze sportdag tot een groot succes te maken, hebben we de hulp nodig van enthousiaste ouders, die de verschillende sportonderdelen willen begeleiden. Via schoudercom bent u inmiddels benaderd, om mee te helpen aan deze sportdag. Er hebben zich al heel wat ouders hiervoor aangemeld. De aanmelding van ouders van leerlingen uit de middenbouw, blijft echter wel een beetje achter op het aantal hulpouders van de bovenbouw die zich hebben aangemeld. Vandaar onze oproep aan ouders van middenbouw, maar ook van de bovenbouw, om je uiterlijk 19 mei aan te melden als begeleider voor deze leuke en sportieve dag. Als u mee wilt helpen, kunt u dat doen door middel van de oproep die via schoudercom is verspreid. Wij hopen op genoeg enthousiaste ouders en heerlijk weer zodat we er een succesvolle dag van kunnen maken. Ronald Roos en Richard Polderman Avondwandel4daagse Merenwijk: Op 1, 2, 3, en 4 juni 2015 wordt er samen met OBS "de Meerpaal voor de vierde keer een avondwandel4daagse georganiseerd in de Merenwijk. Gedurende vier avonden wordt er vijf kilometer gelopen. Iedere avond een andere route. Het inschrijfgeld om hieraan mee te doen is 5 Euro. Hiervoor krijg je een medaille en iedere avond wat te eten en te drinken. Elke leerling van de Dukdalf mag meedoen. Kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 mogen zonder begeleiding meelopen (waarbij hun ouders wel verantwoordelijk blijven). Kinderen uit de groepen 1 t/m 5 moeten begeleid worden door een (betalende) ouder. Voor de organisatie komen we nog handen tekort. Er is al een aantal mensen, dat zich al heeft aangemeld als verkeersregelaar, maar daar kunnen we er nog best een aantal van gebruiken. Dus meld je aan door een mailtje te sturen naar: A4DMerenwijk@gmail.com <mailto:a4dmerenwijk@gmail.com> (vermeld even dat je kinderen op de Dukdalf zitten en in welke groep)

4 Voor deelname ontvangt u binnenkort een inschrijfformulier. We hopen op een grote opkomst! Tot gauw, Okke Vanuit de MR De kaders voor het formatieplan voor het schooljaar zijn besproken. Geconcludeerd kan worden dat de Dukdalf groeit! Er is een tussenevaluatie geweest van het Verbeterplan Tussen schoolse Opvang. De eerste drie speerpunten zijn behaald: 1) Martijn Verkaar heeft de functie van overblijfcoördinator binnen de school op zich genomen. Martijn heeft als functie om als overleg- en communicatiekanaal te fungeren tussen Catalpamedewerkers (tegenwoordig Smallsteps), Henk, MR, docenten en ouders. Het aanwijzen van een overblijfcoördinator heeft voor alle betrokken partijen een positief effect. 2) Alle groepen 3 gaan tegenwoordig in de pauzes naar het grote voorplein. Alleen de kinderen uit de groepen 1 en 2 zijn in de pauzes op het kleuterplein achter school. Door de vermindering van het aantal kinderen op het schoolplein is het plein overzichtelijker geworden en is er meer rust en ruimte. 3) In overleg met alle betrokkenen is besloten, dat Smallsteps maandelijks met de overblijfouders en conciërges om de tafel gaat zitten, om de tussen schoolse opvang te bespreken. Dit om zo alle neuzen een kant op te krijgen, problemen te bespreken en helderheid in de regels te creëren. De maandelijkse bijeenkomst verbeterd de communicatie en versterkt de leidinggevende positie van Smallsteps. Er zijn 3 nieuwe speerpunten geformuleerd voor de komende periode: Speerpunt 1: De pool van overblijfouders met 1 of 2 ouders uitbreiden. Speerpunt 2: Stel heldere criteria op voor het aantrekken en evalueren van overblijfouders. Speerpunt 3: Het organiseren van een jaarlijkse korte training voor overblijfouders. De begroting van de MR voor komend schooljaar is besproken en goedgekeurd. De ouderbijdrage en bijdragen voor het schoolkamp en het beginfeest zijn daarmee vastgesteld. Ook komend schooljaar staan er, naast het schoolkamp en beginfeest, weer mooie activiteiten op het programma: Hutspot op 3 oktober, Sinterklaas met zijn Pieten en pakjes, kerstdiner, aankleding van de klassen, Paasontbijt, Sportdag, eindfeest bovenbouw, excursie/museumbezoek. Deze activiteiten worden betaald met de ouderbijdrage. De bijdragen zijn gelijk gebleven aan die van dit schooljaar: - Ouderbijdrage 30,- - Schoolkamp 77,50 (midden en bovenbouw) - Beginfeest 25,- (onderbouw) De factuur voor deze bijdragen wordt in juni verstuurd. Dit omdat we het schoolkamp en beginfeest al voor de zomervakantie moeten aanbetalen. De MR heeft afscheid genomen van Simone Vooijs (moeder van Minke en Cato Hana) als ouderlid. Zij heeft zich 6 jaar vol enthousiasme ingezet voor de Dukdalf. Wij willen haar hiervoor heel hartelijk bedanken! Nina Adriaanse is als ouderlid toegetreden tot de MR. Nina is de moeder van Mirre (Slingerapen), Tobe (Geinkonijnen), Sune en Linne. Hebt u vragen aan de MR, stel ze via MR@dukdalf-leiden.nl.

5 Thema CJG Oudercafé Leiden: Opvoeden in sociale media Wil je meer weten over de ontwikkeling van je kind? Heb je vragen over hoe jij als ouder je kind het beste kan begeleiden in bepaalde fasen? Zou je over verschillende thema s gewoon eens in gesprek willen met andere ouders? Kom dan naar het CJG Oudercafé Leiden! CJG Oudercafé Leiden Een oudercafé is een ontmoetingsplek voor alle ouders van kinderen van alle leeftijden. Maandelijks verzorgt een inspirerende gastspreker een interactieve thema-avond dat te maken heeft met de ontwikkeling en het opvoeden van je kind(eren). Op deze avond krijg je informatie over het thema, kan je al je vragen kwijt en ga je in gesprek met andere ouders. Op 15 april werd de aftrap gegeven aan het CJG oudercafé met de inspirerende thema-avond Pesten een Weerbaarheid. Thema van deze maand: Opvoeden in sociale media (0-18 jaar) Tegenwoordig is (sociale) media niet meer weg te denken: 1 op de 3 gezinnen heeft een tablet in huis, vanaf 12 jaar hebben bijna alle kinderen een mobiel, en tieners kunnen niet meer zonder Internet, ze communiceren met elkaar via profielsites, spelen online spelletjes, kijken YouTube op de tablet en maken huiswerk met behulp van Google en laptop. De nieuwe media bieden kinderen veel kansen maar roepen bij ouders veel opvoedvragen op: Hoe lang mag mijn kleuter filmpjes kijken op de ipad? Mijn dochter zit tot diep in de nacht met vriendinnen te appen, hoe pak ik dat aan? Mijn zoon kan niet stoppen met gamen terwijl hij huiswerk moet maken, wat nu? Wat moet ik als ouder zelf eigenlijk weten van die nieuwe media? Dit interactieve oudercafé wordt verzorgd door Linda van Delft, gezondheidsbevorderaar van de GGD Hollands Midden. Aan de hand van vele voorbeelden en filmpjes laat Linda zien wat gezonde schermtijden zijn, wat nieuwe media voor kansen biedt, en hoe je je kinderen kan begeleiden bij het gebruik van nieuwe media. Ouders gaan in gesprek hoe ze het beste met de media om kunnen gaan in hun eigen (gezins)situatie. Datum en locatie CJG Oudercafé Leiden Datum: woensdag 20 mei 2015 Tijd: uur Locatie: Het Gebouw, Arubapad 2, Leiden Kosten: GRATIS Doelgroep: alle ouders in Leiden met kinderen van 0-18 jaar Geïnteresseerd? Meld je aan via We willen graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. En zo kunnen we je bereiken als er onverhoopt wijzigingen zijn.

6 Wil je de thema s van de komende maanden weten, kijk op Zet ze alvast in je agenda en meld je vrijblijvend aan! Meer informatie en aanmelding Website: info@cjgcursus.nl Telefoon: cjgleiden Vakantie regeling herfstvakantie 17 oktober 2015 t/m 25 oktober 2015 kerstvakantie 19 december 2015 t/m 3 januari 2016 voorjaarsvakantie 20 februari 2016 t/m 28 februari 2016 Pasen 25 maart 2016 t/m 28 maart 2016 meivakantie 23 april 2016 t/m 8 mei 2016 Pinksteren 16 mei 2016 zomervakantie 9 juli 2016 t/m 21 augustus 2016 Bovenstaand rooster is het algemene vakantierooster in de gemeente Leiden voor het basisonderwijs. Studiedagen voor het team zijn nog niet bekend. Het schoolkamp en beginfeest zijn van 14 september 2015 t/m 16 september 2015 Rooster weeksluitingen mei Duizendpoten Papegaaien 5 juni Eendenclub -Geluksvogels- Babbelberen AGENDA 4 t/m 15 mei meivakantie 18 mei MR vergadering 20 mei familiedag. Ouders en andere familieleden mogen een dagdeel op school meedraaien 22 mei Nieuwsbrief en weeksluiting BB 25 mei Tweede Pinksterdag. Alle leerlingen vrij Fijn weekend en fijne meivakantie

Hebt u ook wel eens, als je s morgens de school binnen loopt, dat je denkt dat veel kinderen er moe uit zien?

Hebt u ook wel eens, als je s morgens de school binnen loopt, dat je denkt dat veel kinderen er moe uit zien? Nieuwsbrief Jaargang 12 nummer 14 22-5-2015. Inhoud Van de directie Nieuws uit de onderbouw Nieuws uit de middenbouw Verkeersexamen Entreetoets groep 7 Sportdag OB Sportdag MB en BB Avondvierdaagse Vakantierooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op  Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school Nieuwsbrief Jaargang 13 nummer 15 20-05-2016. Inhoud Van de directie Nieuws uit de onderbouw Sportdag onderbouw Nieuws uit de middenbouw Entreetoets Sportdag midden- en bovenbouw Zomerschool Ouder café

Nadere informatie

P.C.B.S. De Springplank Bonaireplein HG Leiden. NIEUWSBRIEF april t/m 21 mei Beste ouders/verzorgers,

P.C.B.S. De Springplank Bonaireplein HG Leiden. NIEUWSBRIEF april t/m 21 mei Beste ouders/verzorgers, P.C.B.S. De Springplank Bonaireplein 4 2315 HG Leiden NIEUWSBRIEF 15 23 april t/m 21 mei 2015 Beste ouders/verzorgers, We hebben weer een aantal goede activiteiten met elkaar beleefd. Zo vierden we op

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op  Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school Nieuwsbrief Jaargang 12 nummer 12 17-4-2015. Inhoud Van de directie Nieuws uit de middenbouw Nieuws uit de bovenbouw Zomerschool Kinderrun Vakantierooster komend schooljaar Agenda Van de directie De afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de onderbouw

Nieuwsbrief. Nieuws uit de onderbouw Nieuwsbrief Jaargang 12 nummer 10 5-3-2015. Inhoud Van de directie Nieuws uit de onderbouw Nieuws uit de middenbouw Week van de lentekriebels Paasontbijt Dukdalf geeft zwemles Kwik Vakantierooster komend

Nadere informatie

Avondvierdaagse. Ook dit jaar deed de Lucas van Leyden weer mee met de SportCity Avond-4daagse. Van dinsdag 31 mei tot en met

Avondvierdaagse. Ook dit jaar deed de Lucas van Leyden weer mee met de SportCity Avond-4daagse. Van dinsdag 31 mei tot en met Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Avondvierdaagse jaargang 15, nummer

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op  Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school Nieuwsbrief Jaargang 12 nummer 11 20-3-2015. Inhoud Van de directie Nieuws uit de onderbouw Nieuws uit de middenbouw Nieuws uit de bovenbouw Paasontbijt Kangoeroeklas Kwik Vakantierooster komend schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op www.dukdalf-leiden.nl. Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op www.dukdalf-leiden.nl. Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school Nieuwsbrief Jaargang 13 nummer 2 11-09-2015. Inhoud Van de directie Uit de onderbouw Nieuws uit de middenbouw Nieuws uit de bovenbouw Nieuws vanuit de MR Agenda Van de directie Bijna is het zover: het

Nadere informatie

nieuwsbrief mei 2015 Voor nu wens ik iedereen een prettige vakantie. Daarna vol energie de laatste loodjes van dit schooljaar.

nieuwsbrief mei 2015 Voor nu wens ik iedereen een prettige vakantie. Daarna vol energie de laatste loodjes van dit schooljaar. Openbare school voor basisonderwijs de Teldersschool, www.obstelders.blogspot.nl nieuwsbrief mei 2015 Beste ouders, verzorgers, Zo, de Cito-toets voor groep 8 zit er weer op. De toets heeft dit jaar een

Nadere informatie

Jaargang 12 nummer Inhoud Van de directie Nieuws uit de middenbouw Kerst Info van Jes Rijnland Agenda

Jaargang 12 nummer Inhoud Van de directie Nieuws uit de middenbouw Kerst Info van Jes Rijnland Agenda Nieuwsbrief Jaargang 12 nummer 6 28 11-2014. Inhoud Van de directie Nieuws uit de middenbouw Kerst Info van Jes Rijnland Agenda Van de directie Wat een drukte in school. Deze week hebben we bezoek gehad

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos:

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos: WEEKINFO 35 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 5-6-2017 Tweede Pinksterdag Beste ouders/verzorgers, In deze info: 6-6-2017 Studiedag, leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø

Nieuwsbrief Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Nieuwsbrief Jaargang 14 nummer 18 16-6-2017 Inhoud Van de directie Actie 27 juni Kangoeroeklas Nieuws uit de onderbouw Nieuws uit de middenbouw Nieuws uit de bovenbouw Zomerfeest Agenda Van de directie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data Nieuwsbrief Nr. 11 Belangrijke data Dinsdag 16 juli Musical groep 8 Woensdag 17 juli Uitzwaaien groep 8 Donderdag 18 & vrijdag 19 juli Leerlingen groep 8 vrij! Donderdag 18 juli Rapportenavond & Eindfeest!

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Maandag 24 juni geen school. Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli. Donderdag 13 juni Data om te onthouden

Maandag 24 juni geen school. Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli. Donderdag 13 juni Data om te onthouden Donderdag 13 juni 2019 Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse BBQ. De ouderraad organiseert op vrijdag 5 juli heel veel leuke

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Afscheid

In deze nieuwsbrief. Afscheid In deze nieuwsbrief Agenda: Afscheid Vakantierooster Vrije (mid)dagen Meester Peter Plusklas Nieuws vanuit de MR Nieuws vanuit de Ouderraad Lezen in de zomervakantie Vakantiebijbelclub Resto van Harte

Nadere informatie

Infobulletin Mei 2018

Infobulletin Mei 2018 Infobulletin Mei 2018 1 Meivakantie t/m 13 mei 17 Estinea lezen 10.30 11.30 uur. Groep 8 Technieklokaal 2 18 3 19 4 20 5 21 2 e pinksterdag vrij 6 22 7 23 Open Podium 8 24 Schoolreisje Groep A/B 9 25 Een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr april 2018

NIEUWSBRIEF. nr april 2018 NIEUWSBRIEF nr. 15 4 april 2018 In deze nieuwsbrief: - Koningsspelen - Mediatoren training - Stappenplan ongewenst gedrag - Avondvierdaagse - Schoolreis groepen 5 t/m 7 - Handje Helpen Belangrijke data:

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F T H E R E S I A S C H O O L

N I E U W S B R I E F T H E R E S I A S C H O O L N I E U W S B R I E F T H E R E S I A S C H O O L V A N D E D I R E C T I E Fietsen. Met het komende, betere weer wordt het aantal fietsen in de rekken ook weer groter. Heel fijn dat kinderen lekker op

Nadere informatie

maandag 23 april MEIVAKANTIE t/m vrijdag mei 2016 Activiteit maandag maandag 9 Project beeldende vorming alle groepen

maandag 23 april MEIVAKANTIE t/m vrijdag mei 2016 Activiteit maandag maandag 9 Project beeldende vorming alle groepen AGENDA maandag t/m vrijdag 25 6 april mei MEIVAKANTIE mei 2016 Activiteit maandag 9 Project beeldende vorming alle groepen maandag 23 donderdag 12 Mad Science voorstelling groepen 6 t/m 8 vrijdag 13 Mad

Nadere informatie

Maandag 22 oktober t/m vrijdag 26 oktober Vrijdag 21 december vanaf 12 uur t/m vrijdag 4 januari Vrijdag 22 februari t/m vrijdag 1 maart

Maandag 22 oktober t/m vrijdag 26 oktober Vrijdag 21 december vanaf 12 uur t/m vrijdag 4 januari Vrijdag 22 februari t/m vrijdag 1 maart PC Basisschool De Zwaluw Antoinette Kleynstraat 8 2331 DV Leiden www.dezwaluw.pcsleiden.nl Nieuwsbrief 8 26 april t/m 1 juni Van het team De afgelopen weken is er veel gebeurd. Wat hebben we fantastische

Nadere informatie

BELEIDSPLAN PLUSKLAS

BELEIDSPLAN PLUSKLAS BELEIDSPLAN PLUSKLAS Voor leerlingen die meer kunnen ontdekken OBS HET GROENE HART Januari 2012 BELEIDSPLAN PLUSKLAS Voor leerlingen die meer kunnen ontdekken Inleiding Gedurende de hele basisschool leggen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MEI Nieuwsbrief mei Presentatie kunstweken. Wij wensen u veel leesplezier! Team Lambertusschool.

NIEUWSBRIEF MEI Nieuwsbrief mei Presentatie kunstweken. Wij wensen u veel leesplezier! Team Lambertusschool. NIEUWSBRIEF MEI 2019 BESTE OUDERS EN KINDEREN! De laatste periode van het schooljaar is aangebroken. Dit is een leuke periode met allerlei activiteiten zoals de kunstweken, de schoolreis, schoolkamp van

Nadere informatie

Kalender Ouders Montessorischool Merlijn

Kalender Ouders Montessorischool Merlijn Kalender Ouders Montessorischool Merlijn 2016 2017 September 2016 29 30 31 Zomervakantie 35 1 2 3 4 36/1 5 Start nieuw schooljaar Koffieochtend voor ouders 8.30-9.15u 6 7 8 9 Merlijn Nieuws (MN) 10 11

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L

N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L Vrijdag 1 juli 2016 Nummer 11 Vanuit de directie Nog een weekje en dan kunnen wij gaan genieten van de zomervakantie. Groep 8 is druk bezig met het oefenen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19. Het Spectrum. Het Spectrum Got Talent

Nieuwsbrief 19. Het Spectrum. Het Spectrum Got Talent Nieuwsbrief 19 In dit nummer: P1 Het Spectrum Got Talent P2 Summer camp P2 Lezen en voorlezen P3 Sportdag P4 Aanpassingen schoolgids P5 Charlie Charlie P5 Vakantierooster P5 Partnerschapsteam Het Spectrum

Nadere informatie

Maandbrief mei Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne vakantie allemaal!

Maandbrief mei Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne vakantie allemaal! OBS Kompas De Leest 43 5463 JA Veghel Tel: 0413-367961 www.obskompas.nl Maandbrief mei 2016 Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Schooljaar 2017/2018 nr. 8

Schooljaar 2017/2018 nr. 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), De tijd vliegt en de zomervakantie komt eraan. Aan het einde van het schooljaar zijn er nog veel dingen te regelen en ook thuis bent u mogelijk al bezig met uw vakantieplannen.

Nadere informatie

Nummer Algemeen

Nummer Algemeen Mededelingenblad voor ouder(s) / verzorger(s) Nummer 6 21-12-2018 Algemeen Belangrijke data: 1 24-12 t/m 04-01: Kerstvakantie 2 18-01: Open podium groep 3, 5 en 7 (11:15-12:00) 3 23-01: Start nationale

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

VAKANTIEROOSTER SCHOOLJAAR

VAKANTIEROOSTER SCHOOLJAAR Ziekmelden kan via: De Dommeldalapp, mail afwezigdommeldal@eenbes.nl of telefonisch van 8.00 uur tot 8.30 uur. Heeft u Facebook? Kijk ook eens op onze pagina: Brede School Dommeldal 20-03-2019 nummer 18

Nadere informatie

Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G

Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 11, 06-07-2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 11, 06-07-2016 In dit nummer: Even voorstellen 1 Lezen is leuk! 1 Uitnodiging 2 Formatie 2

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Jaarkalender 2015-2016

Jaarkalender 2015-2016 Jaarkalender 20-20 Beste ouders/ verzorgers, Voor u ligt de jaarkalender voor het schooljaar 20-20. We hebben geprobeerd zo volledig mogelijk te zijn. Gedurende het schooljaar kunnen er toch nog data veranderen

Nadere informatie

#14-29 juni 2018 Inhoud nieuwsbrief

#14-29 juni 2018 Inhoud nieuwsbrief #14-29 juni 2018 Inhoud nieuwsbrief Inhoud nieuwsbrief 1 AFSCHEID VAN COLLEGA S 1 NIEUWE COLLEGA S 2 JAARROOSTER 2 PAUZETIJDEN 2 BSO-KINDEREN 2 ALV 3 VOORSTEL OUDERBIJDRAGE 3 BIJDRAGE SCHOOLREIS EN SCHOOLKAMP

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Beste ouder(s), verzorger(s), leerling(en), Via deze nieuwsbrief willen we jullie graag weer informeren over actuele zaken. Bedankje Edukans Toelating

Nadere informatie

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s) van OBS de Plantage, Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is de zomervakantie

Nadere informatie

Jaarplanner

Jaarplanner Jaarplanner 2018-2019 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 36 03/9 Eerste schooldag 04/9 05/9 Schone hoofden dag 06/9 07/9 37 10/9 11/9 12/9 13/9 14/9 38 17/9 18/9 19/9 20/9 21/9 39 24/9 Klassenavond

Nadere informatie

INFORMATIE JULI 2018 NUMMER 11

INFORMATIE JULI 2018 NUMMER 11 INFORMATIE JULI 2018 NUMMER 11 Geachte ouder(s), beste leerlingen, schooljaar 2017 2018 Ongetwijfeld heeft u gelezen dat Bas van der Zanden vertrekt als directeur van de Van Hasseltschool. Uiteraard vinden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL. Nr. april 2017 I In dit nummer o.a.: Muziek op de Bijenkorf ICT CITO Entree- en Eindtoets Nieuwe leerlingen

NIEUWSBRIEF APRIL. Nr. april 2017 I In dit nummer o.a.: Muziek op de Bijenkorf ICT CITO Entree- en Eindtoets Nieuwe leerlingen NIEUWSBRIEF APRIL Nr. april 2017 I In dit nummer o.a.: Muziek op de Bijenkorf ICT CITO Entree- en Eindtoets Nieuwe leerlingen obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 7 JUNI 2019

NIEUWSBRIEF 7 JUNI 2019 MARNIXSCHOOL SCHIMMELPENNINCKSTRAAT 2 2221 EP KATWIJK Tel.: 071-4080215 E-mail: info.marnixschool@prohles.nl Website: www.marnixschool.net / Twitter: @marnixschool NIEUWSBRIEF 7 JUNI 2019 PINKSTEREN Komend

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Meernieuws december 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de volgende onderwerpen: Nieuws van de directie Sinterklaas en Pieten op school schoolfruit oudergesprekken

Nadere informatie

Door omstandigheden kan het voorkomen dat een datum of activiteit alsnog wordt gewijzigd.

Door omstandigheden kan het voorkomen dat een datum of activiteit alsnog wordt gewijzigd. Voor u ligt de jaarkalender voor het schooljaar 2018-2019 van Obs De Bijenkorf. In de planning staan de vakanties, de studiedagen en de activiteiten die bij de start van het schooljaar bekend zijn. Door

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN VERZORGERS,

BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Nieuwsbrief 15 BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Het is zover: de zomervakantie staat voor de deur! Een moment om terug te kijken en te denken aan alle mooie herinneringen van het afgelopen jaar. Voor mijzelf

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr juli 2016

Nieuwsbrief nr juli 2016 Nieuwsbrief nr. 21 6 juli 2016 Inhoudsopgave 1. Belangrijke data 2. Bezetting onderbouw 3. Afscheid Alma Smand 4. Montessoridiploma 5. Enquête over het rooster 6. Afscheid groep 8 7. Lustrumfeest 8. Verkeerslessen

Nadere informatie

Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag

Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag Inhoudsopgave: Organisatie 1.1. Indeling van de groepen 1.2 Personeel Onderwijskundig 2.1 Vreedzame school 2.2. Engels Ouders 3.1 Activiteiten Commissie 3.2

Nadere informatie

P.C.B.S. De Springplank Bonaireplein HG Leiden. NIEUWSBRIEF maart t/m 9 april Beste ouders/verzorgers, Te groot?

P.C.B.S. De Springplank Bonaireplein HG Leiden. NIEUWSBRIEF maart t/m 9 april Beste ouders/verzorgers, Te groot? P.C.B.S. De Springplank Bonaireplein 4 2315 HG Leiden NIEUWSBRIEF 13 26 maart t/m 9 april 2015 Beste ouders/verzorgers, Te groot? Een zandkasteel begint met één korrel zand. Een zonnebloem als een piepklein

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Beste ouders en verzorgers, De eerste maand van het schooljaar zit er al weer op! Wat was het fijn om alle kinderen

Nadere informatie

MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG START SCHOOL

MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG START SCHOOL 1 2 ZOMERVAKANTIE ZOMERVAKANTIE ZOMERVAKANTIE ZOMERVAKANTIE ZOMERVAKANTIE 3 4 5 6 7 8 9 ZOMERVAKANTIE ZOMERVAKANTIE ZOMERVAKANTIE ZOMERVAKANTIE ZOMERVAKANTIE 10 11 12 13 14 15 16 ZOMERVAKANTIE ZOMERVAKANTIE

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 25 mei 2018 10 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Resultaat Eindtoets Resultaten Aansluitingstoets Leerlingenraad Vakantierooster Nieuw beleid: Luizencontrole

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op  Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school Nieuwsbrief Jaargang 15 nummer 1 25-08-2017. Inhoud van de directie beginfeest onderbouw vanuit de middenbouw informatie avond bovenbouw avondvierdaagse flitsouders gevraagd cjg agenda Van de directie

Nadere informatie

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015.

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015. Bonifax Wassenaar, maart 2015. Beste ouders/verzorgers, Deze Bonifax is voor de maand maart 2015. Deze maand staat grotendeels in het teken van de projectweken met als afsluiting de open-huis-avond op

Nadere informatie

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel?

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel? Vlindernieuws Katholieke basisschool De Vuurvlinder 24 september 2018 Hierbij het tweede Vlindernieuws van dit jaar. We zijn nu vier weken met elkaar op weg en onze eerste studiedag is geweest. De leerkrachten

Nadere informatie

Schoolkalender

Schoolkalender Schoolkalender 2019-2020 Jaarkalender van de openbare montessorischool Valkenbos Schooltijden maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 8.30-14.45; woensdag 8.30-12.15. Studiedagen Op deze dagen zijn alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Schoolfruit

In deze nieuwsbrief. Schoolfruit In deze nieuwsbrief Schoolfruit Toestemming fotografie Volg De Fakkel op facebook Sportdag Dringend hulp gezocht! Ouderavond Vrijwillige ouderbijdrage Schoolfruit Voor komende week krijgen de leerlingen

Nadere informatie

schooljaar

schooljaar schooljaar 2014-2015 01 02 03 04 05 06-07 Informatie avond voor ouders 19.30-21.30 uur 08 09 10 11 12 13-14 Inspectie GMR Ouderraad 8.30 uur 15 16 17 18 19 20-21 Start NSA blok 1 Start stagiaires PABO

Nadere informatie

KALENDER: KILDER BEDANKT!

KALENDER: KILDER BEDANKT! KALENDER: 1 t/m 4 juli : Jeugdwandelvierdaagse 3 juli : Lesactiviteit NME Padden en kikkers groep 6 7 juli : Informatieavond voor alle ouders 8 en 9 juli : 10-minutengesprekken 9 juli : Verjaardag juf

Nadere informatie

27 juni 2016 schooljaar 2015-2016 nieuwsbrief 20

27 juni 2016 schooljaar 2015-2016 nieuwsbrief 20 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 27 juni 2016 schooljaar 2015-2016 nieuwsbrief 20 Van de directie Op verzoek van de kinderredactie komt deze Lijstereens een paar dagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2016

Nieuwsbrief juli 2016 Kwadijk 92, 1471 CE Kwadijk Nieuwsbrief juli 2016 Belangrijke data juli: 6 juli Studiedag, kinderen vrij 7 juli Rapport mee 7/8 juli Kleuterspellen mee naar huis, schoonmaak 11 juli Bedankochtend 11 juli

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 juli 2017

Nieuwsbrief 24 juli 2017 Breedveld 7, 1025 PZ Amsterdam tel.: 020 6371265 email: info@ikcbuikslotermeer.nl voor onderwijs en opvang van 0 tot 13 jaar Nieuwsbrief 24 juli 2017 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de laatste nieuwsbrief

Nadere informatie

Wat je aandacht geeft, groeit! Info mei 2017

Wat je aandacht geeft, groeit! Info mei 2017 Wat je aandacht geeft, groeit! Info 19 31 mei 2017 Thema Trefwoord We horen deze week het verhaal over de Tien Woorden. Tien dagen stond elke dag een woord centraal. Nu vertellen we het verhaal in de context

Nadere informatie

Ludgernieuws. [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool. Mededelingen

Ludgernieuws. [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool. Mededelingen 26 april 2018 Jaargang 19 Ludgernieuws [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool 1 Ze zeggen: als je anders bent, dan hoor je er niet bij, ze doen alsof je niemand bent, je bent

Nadere informatie

Mooie shirtjes! Prachtig toch, de nieuwe sporttenues? Met veel dank aan de ouderrraad! Inleiding

Mooie shirtjes! Prachtig toch, de nieuwe sporttenues? Met veel dank aan de ouderrraad! Inleiding NIEUWSBRIEF 12/16 mei 2014 Inleiding Na een mooie, welverdiende vakantie is iedereen op De Dijck weer begonnen aan de laatste periode van tien weken. Een periode waarin de leerlingen van de groepen 7 zich

Nadere informatie

Jozefschoolnieuws. Einde van het schooljaar! Wij leren niet voor sch ool m aar voor het leven

Jozefschoolnieuws. Einde van het schooljaar! Wij leren niet voor sch ool m aar voor het leven 19-7-2018 Jozefschoolnieuws In deze nieuw sbrief: - Einde van het jaar - Vakant ieroost er - Nieuw s vanuit de MR - Schoolreisje 2018 - Lokaalindeling - Zw em - en gym roost er - Afscheid Sam ant ha en

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 9, nr juni 2017 In dit nummer: Belangrijk Avondvierdaagse

nieuwsbrief Jaargang 9, nr juni 2017 In dit nummer: Belangrijk Avondvierdaagse nieuwsbrief Jaargang 9, nr 37 14 juni 2017 In dit nummer: Avondvierdaagse Avondvierdaagse vervolg Bericht van #POinactie Onderbouw nieuws Middenbouw nieuws Bovenbouw nieuws Ander nieuws Avondvierdaagse

Nadere informatie

Paradijsplein NJ Amsterdam T E

Paradijsplein NJ Amsterdam T E Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 19e nieuwsbrief, vrijdag 13 juli 2018 Inhoud van deze nieuwsbrief: - Vertrek Esther van den Berg - Vanuit STAIJ:

Nadere informatie

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 3 // 8 september 2016

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 3 // 8 september 2016 KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 3 // 8 september 2016 Website www.delangenoord.nl De Langenoord Afgelopen maandag hebben we inspectiebezoek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 17, donderdag 16 mei 2019

NIEUWSBRIEF. Nr. 17, donderdag 16 mei 2019 NIEUWSBRIEF Nr. 17, donderdag 16 mei 2019 Terugblik schoolreisjes Dát was genieten; een schoolreis met mooi weer op een leuke plek! De groepen 1 t/m 3 hebben een Agenda Donderdag 23 mei Sportdag groep

Nadere informatie

Voor beide afdelingen

Voor beide afdelingen Nieuwsbrief 6 18 april 2019 Voor beide afdelingen De meivakantie voor de deur. Voor u ligt de nieuwsbrief voor april, mei en begin juni. Vanaf morgen begint de meivakantie, met morgen de eerste vrije vrijdag,

Nadere informatie

DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23

DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23 DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23 Voorwoord De laatste nieuwsbrief van dit jaar is alweer een feit. Nog even een herinnering U kunt van juf Gea en juf Martha op 21 december vanaf 12.00 uur persoonlijk

Nadere informatie

Kalender Ouderkalender

Kalender Ouderkalender Kalender 2016-2017 Ouderkalender 2016 2017 1 In deze kalender kunt u lezen wanneer er speciale activiteiten, studiedagen en vakanties zijn. Op onze website staat onze schoolgids voor het schooljaar 2016-2017.

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

N ieuwsbrief

N ieuwsbrief Kattebelletje 28 januari t/ 13 februari Cito-toetsen 21 januari t/m 8 februari Cito-periode groep 8! 14 t/m 15 februari studiedagen: de kinderen hebben vrij 18 t/ 22 februari voorjaarsvakantie: vrij 1

Nadere informatie

nieuwsbrief JUlI 2016

nieuwsbrief JUlI 2016 Twitter: @ECThijssen In deze nieuwsbrief: nieuwsbrief JUlI 2016 Sponsorloop Digitaal schoolrapport Vakantie Gevonden voorwerpen Typecursus MR AC Extern nieuws Sponsorloop/pleininrichting Wat was 17 juni

Nadere informatie

Heindijk PM Rotterdam Tel Vrijdag 25 mei Website:

Heindijk PM Rotterdam Tel Vrijdag 25 mei Website: Kubus Nieuwsbrief Jaargaang 2011/2012 Nieuwsbrief nr.10 Heindijk 20 3079 PM Rotterdam Tel. 010-4830737 Oldenoord 81 3079 KG Rotterdam Tel. 010-4829188 Vrijdag 25 mei 2012 Website: www.obsdekubus.nl Website:

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, april 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht

Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht Agenda 4 april concert leerorkest 16.00-16.45: groep 7 17.45-18.30: groep 5 en 6 12 april L.O.S. afsluiting 16 t/m 18 april Eindtoets gr. 8 18 april Paasviering

Nadere informatie

Wat we precies gaan kopen van dit geld is nog niet bekend maar zal volgend schooljaar duidelijk worden. U hoort nog van ons!! 1

Wat we precies gaan kopen van dit geld is nog niet bekend maar zal volgend schooljaar duidelijk worden. U hoort nog van ons!! 1 Nieuw lid MR... 1 Opbrengst kaartenactie... 1 Vakanties en studiedagen 2017-2018... 2 Sportdag september: Hulpouders gevraagd!!!... 2 Even voorstellen... 3 We zwaaien ze feestelijk uit!... 4 Summerfun...

Nadere informatie

FEBRUARI Van de directeur Belangrijke data Audit op Ridderspoor Staking 15 maart

FEBRUARI Van de directeur Belangrijke data Audit op Ridderspoor Staking 15 maart FEBRUARI 2019 Van de directeur Belangrijke data Audit op Ridderspoor Staking 15 maart Zwangerschapsverlof Martine Slagmolen Aanmeldingen op Ridderspoor Richtlijnen verlofaanvragen Vakantierooster 2019-2020

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019

NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019 NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019 Onder andere in deze nieuwsbrief: Welkom nieuwe kinderen Samenwerking Smallsteps Sociale veiligheid Staken Montessoriweetje Wachtlijst Connect logopedie Oproep denktank

Nadere informatie

Nieuwsbrief van: Hartelijke groet, mede namens de andere leden, Linda van Rijen (mama van Nele) Voorzitter OAC Meander

Nieuwsbrief van: Hartelijke groet, mede namens de andere leden, Linda van Rijen (mama van Nele) Voorzitter OAC Meander Kleding inzameling Deze periode hebben wij het op school over afval en het milieu. We hebben naast het fietsenhok voor de docenten twee "evenementencontainers" staan. Hierin mag u dichte zakken met kleding

Nadere informatie

Groep 8 is deze dag gewoon op school. Het schoolkamp Texel is van 6-9 juni, dus is dan net achter de rug.

Groep 8 is deze dag gewoon op school. Het schoolkamp Texel is van 6-9 juni, dus is dan net achter de rug. t Kruisrakkertje t Kruisrakkertje juni 2017 www.kruisrak.nl Mei 2016 De laatste periode van het schooljaar 2016-2017 staat voor de deur. De sportdag is geweest, het schoolreisje en de slotdag zijn nog

Nadere informatie

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar Beste ouder(s)/verzorger(s), Dit is alweer de laatste INFO van dit schooljaar. Aankomende vrijdag zullen de kinderen een brief krijgen met de groepsindeling voor volgend schooljaar. We wensen u alvast

Nadere informatie

IN DIT NUMMER. Beste ouders/ verzorgers,

IN DIT NUMMER. Beste ouders/ verzorgers, Kbs De Langenoord Schooljaar 2018-2019 31 augustus 2018 nummer 1 Beste ouders/ verzorgers, Wij hopen dat u een fijne zomer heeft gehad en dat de kinderen uitgerust zijn voor het nieuwe schooljaar. Inmiddels

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit;

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; ALAAF! De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; 8:30 uur We starten allemaal in de eigen klas, om vervolgens samen

Nadere informatie

Augustus 2014. Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: 013-5710843. E-mail: bs.de.sporckt@xpectprimair.

Augustus 2014. Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: 013-5710843. E-mail: bs.de.sporckt@xpectprimair. kalender schooljaar 2014-2015 Augustus 2014 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Eerste schooldag Op 25 augustus start het nieuwe schooljaar om

Nadere informatie

NIEUWSFLITS SEPTEMBER EN OKTOBER 2016 BELANGRIJK NIEUWS OVER VERANDERINGEN VAN: - HET PERSONEEL, - DE OUDERBIJDRAGE - EN DE OPENINGSTIJDEN

NIEUWSFLITS SEPTEMBER EN OKTOBER 2016 BELANGRIJK NIEUWS OVER VERANDERINGEN VAN: - HET PERSONEEL, - DE OUDERBIJDRAGE - EN DE OPENINGSTIJDEN NIEUWSFLITS SEPTEMBER EN OKTOBER 2016 BELANGRIJK NIEUWS OVER VERANDERINGEN VAN: - HET PERSONEEL, - DE OUDERBIJDRAGE - EN DE OPENINGSTIJDEN JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Versie augustus 2017 1 augustus 2017 1 dinsdag 2 woensdag 3 donderdag 4 vrijdag 5 zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 dinsdag 9 woensdag 10 donderdag 11 vrijdag 12 zaterdag 13 zondag

Nadere informatie

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken!

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken! De Bem JAARGANG 4 2013-2014 19 mei 2014 22 NME project in de groepen 1 en 2 Afgelopen week hebben alle kleuters een les gevolgd van het NME-centrum (natuur en milieu educatie). Voor de kleuters heeft NME

Nadere informatie

schooljaar

schooljaar schooljaar 2015-2016 03 04 05 06 07 08-09 10 11 12 13 14 15-16 17 18 19 20 21 22-23 Sail Sail Sail Sail Eerste schooldag Continuerooster: kinderen vrij vanaf 14.00 uur Luizen Continuerooster: kinderen

Nadere informatie

agenda belangrijk kleutergroepen lunchpakket mee tijdens schoolreis (pt. 1)

agenda belangrijk kleutergroepen lunchpakket mee tijdens schoolreis (pt. 1) agenda do. 2 juni schoolreis kleuters (pt. 1) ma. 13 juni spreekavond groep 1 en 7 (pt. 4) ma. 13 juni en do. 16 juni spreekavond groep 7 (pt. 5) ma. 27 juni t/m vr. 1 juli schoolkamp groep 8 (pt. 7) ma.

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 7 Datum: 11-12-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, In deze nieuwsbrief een update over de overgang van groep 8 kinderen naar het voortgezet onderwijs (VO), een terugblik op

Nadere informatie

Mededelingen 1. Schooljaar 2015-2016 4 september 2015

Mededelingen 1. Schooljaar 2015-2016 4 september 2015 Mededelingen 1 Schooljaar 2015-2016 4 september 2015 7 t/m 11 september Kennismakingskampen HB4 BB1 HB3 BB3 11 september Koffieochtend 15 september 18.30-20.00 informatieavond alle groepen. Twee centrale

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG AUGUSTUS 2018 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Eerste schooldag 28 29 Luizenpluis per klas 30 31 1 2 SEPTEMBER 2018 27 28 29 30 31 1 2 10 Startgesprekken 11

Nadere informatie

Website: www.comeniusschool.info Postbus 556 3700 AN Zeist Comeniusschool vestigingsadres: Zinzendorflaan 2-B 030-6917285

Website: www.comeniusschool.info Postbus 556 3700 AN Zeist Comeniusschool vestigingsadres: Zinzendorflaan 2-B 030-6917285 Weekbrief 27 e jaargang nummer 1014 Datum: 13-02-2015 Comeniusschool postadres: Website: www.comeniusschool.info Postbus 556 3700 AN Zeist Comeniusschool vestigingsadres: Zinzendorflaan 2-B 030-6917285

Nadere informatie