Assemblage van een computer. Willem Beeuwsaert m.m.v. bvba Deprouw Computers Zwevezele

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Assemblage van een computer. Willem Beeuwsaert m.m.v. bvba Deprouw Computers Zwevezele"

Transcriptie

1

2 De montage van de pc begint bij enkele dozen...

3 De paarse doos linksboven bevat de grafische kaart

4 De paarse doos linksboven bevat de grafische kaart De blauwe doos bovenaan bevat de processor (CPU)

5 De paarse doos linksboven bevat de grafische kaart De blauwe doos bovenaan bevat de processor (CPU) Rechtsboven de twee groene werkgeheugens in hun verpakking

6 De paarse doos linksboven bevat de grafische kaart De blauwe doos bovenaan bevat de processor (CPU) Rechtsboven de twee groene werkgeheugens in hun verpakking Daaronder het moederbord in zijn lichtblauwe verpakking

7 De paarse doos linksboven bevat de grafische kaart De blauwe doos bovenaan bevat de processor (CPU) Rechtsboven de twee groene werkgeheugens in hun verpakking Daaronder het moederbord in zijn lichtblauwe verpakking Helemaal onderaan de systeemkast in bruine doos

8 Oeps, bijna vergeten: de voeding. De computeronderdelen werken met gelijkspanning. Het net levert wisselspanning. De voeding zorgt voor deze transformatie.

9 De lege systeemkast. De montage kan beginnen.

10 De voeding uit zijn verpakking.

11 De voeding in de systeemkast (achteraan en onderaan).

12 De voeding, gezien van de buitenkant van de systeemkast. Bemerk de aan-uit-schakelaar (0/1). Daaronder de plaats om het netsnoer in te pluggen.

13 De voeding wordt met schroeven vast gezet.

14 Het moederbord. Linksboven: grijze blokken: poorten (usb, aansluitingen voor toetsenbord, muis,...) Centraal: gele sticker: processor Rechts: 3 stickers: werkgeheugen (RAM) Midden: donkerblauw slot: grafische kaart Onderaan rechts: lichtblauw: 6 connectoren SATA: gegevens van/naar schijfstations (harde schijf; dvd)

15 Het moederbord: detail. Centraal: gele sticker: plaats voor processor Rechts: 3 stickers: plaats voor werkgeheugen (RAM) Midden: donkerblauw slot: plaats voor de grafische kaart Links onder: drie lichtblauwe slots: plaats voor uitbreidingskaarten

16 Plaatsing van het paneeltje waarachter straks de poorten van het moederbord komen. Er worden ook een soort steuntjes in de systeemkast geschroefd waarop straks het moederbord zal vastgemaakt worden.

17 Het moederbord wordt voorzichtig op de steuntjes in de systeemkast gelegd.

18 Het moederbord wordt vastgeschroefd.

19 Het moederbord wordt op alle steuntjes vastgeschroefd.

20 We gaan de processor (CPU: Central Processing Unit) plaatsen. Daartoe wordt het vergrendelluikje open gezet. Zo komt de socket vrij. Socket = een aansluiting op het moederbord waarmee een processor met het moederbord wordt verbonden.

21 De processor wordt op de juiste manier en voorzichtig in de socket gelegd.

22 De processor wordt vergrendeld in zijn socket.

23 Koellichaam met koelribben en ventilator wordt op de processor geplaatst en vastgeklikt.

24 Koeling op de processor: detailopname. Toch is de koeling van de processor nog niet geregeld!

25 Vergeet zeker niet om stroom voor de ventilator te voorzien. Connector pluggen op CPU FAN.

26 Check zeker of de ventilator van stroom voorzien zal zijn (CPU FAN).

27 Een RAM-latje (werkgeheugen: 2 Gb) wordt in zijn slot geplugd. Een inkeping maakt dat het bijna onmogelijk is om dat verkeerd te doen.

28 Het werkgeheugen (2 latjes van elk 2 Gb) is geplaatst.

29 Het passend snoer van de voeding wordt op het moederbord geplugd. Zo is de stroomvoorziening van het moederbord ook geregeld.

30 De snoertjes die van de voorkant van de systeemkast komen (schakelaars, ledjes), worden op een verloopstekker aangesloten.

31 Die verloopstekker komt op de juiste plaats op het moederbord. Zo werken de Powerknop en Resetknop en de ledjes (power, harddisk) op voorkant van de systeemkast.

32 Aha: de grafische kaart. En wat voor een: 1 Gb grafisch geheugen. Deze pc zal dus grafisch veeleisende toepassingen kunnen draaien (games b.v.).

33 Achterkant grafische kaart. Bemerk rechts de twee DVI uitgangen (DVI = Digital Visual Interface).

34 De grafische kaart wordt ingeplugd op het moederbord (in donkerblauw PCI-e slot). Achteraan de systeemkast worden door die ene kaart twee sleuven bezet.

35 De grafische kaart wordt aan de systeemkast vastgeschroefd.

36 De grafische kaart wordt van stroom voorzien via een snoer komend van de voeding. Opschrift: PCI-E.

37 Er moet nog stroomvoorziening op het moederbord komen (voor de processor). Het snoer komt van de voeding. Opschrift P3. Het moet ingeplugd worden in het lichtblauwe voetje (8 gaatjes).

38 De zwarte snoeren verbinden de usb-poorten op de voorkant van de systeemkast met het moederbord. Op de stickers: 2.0 USB1 en 2.0 USB2.

39 Een voorlopig totaalzicht binnenin de systeemkast.

40 Zicht op de achterkant van het optisch station (DVD RW). Links aansluitpunt voor stroomvoorziening en rechts voor gegevensoverdracht (SATA).

41 De DVD RW drive wordt in een slede geschoven en vastgeschroefd.

42 Om trillingen te vermijden wordt het station op verschillende plaatsen in de systeemkast vastgeschroefd.

43 Inpluggen stroomvoorziening DVD RW (optisch station, werkt met laserstraal).

44 De harde schijf wordt in een slede geschoven.

45 De harde schijf met capaciteit 500 Gb (=0.5 Tb) rust in zijn slede. Zichtbaar, net zoals bij optisch station, aansluitpunten stroom en data.

46 De harde schijf wordt in het frame vastgeschroefd.

47 Inpluggen stroomvoorziening harde schijf.

48 Een goede koeling is van groot belang. Daarvoor moet de lucht in de systeemkast ongehinderd kunnen stromen. Daarom worden de snoeren bijeen gebonden met plastic kabelbinders.

49 Zo alle snoeren netjes bijeen. Een perfecte luchtcirculatie is gegarandeerd. Ondertussen is ook de stroomvoorziening van de ventilator bovenin de systeemkast geregeld (zwart-rood snoer midden boven).

50 Ook onderin de systeemkast worden snoeren bijeen genomen met kabelbinders.

51 Inpluggen eerste SATA-kabel op moederbord.

52 Twee SATA-kabels klaar op het moederbord. Nu nog inpluggen in de stations.

53 Inpluggen SATA op harde schijf. Tweede SATA snoer wordt op het DVD RW station aangesloten.

54 We maken verder klaar voor een eerste opstart. Bovenaan paarse fiche: toetsenbord. Daaronder muis op USB poort. Daaronder grijze netwerkkabel.

55 Koppeling van scherm (blauwe fiche) door middel van verloopstekker in DVI grafische kaart.

56 Maar een computer is meer dan alleen apparatuur (hardware). Er is ook programmatuur (software) nodig. Software kun je als volgt indelen in soorten:

57 Maar een computer is meer dan alleen apparatuur (hardware). Er is ook programmatuur (software) nodig. Software kun je als volgt indelen in soorten: BIOS = Basic Input Output System. Zit ingebakken in een chip op het moederbord. Wordt uitgevoerd bij elke opstart van de pc. Gaat op zoek naar een besturingssysteem op harde schijf of op optisch station of op usbstick.

58 Maar een computer is meer dan alleen apparatuur (hardware). Er is ook programmatuur (software) nodig. Software kun je als volgt indelen in soorten: BIOS = Basic Input Output System. Zit ingebakken in een chip op het moederbord. Wordt uitgevoerd bij elke opstart van de pc. Gaat op zoek naar een besturingssysteem op harde schijf of op optisch station of op usbstick. Besturingssysteem = Operating System = OS = geheel van programma s dat bij opstart geladen wordt en dat toelaat om andere programma s te draaien. Best bekend: Windows, Mac OS, Linux.

59 Maar een computer is meer dan alleen apparatuur (hardware). Er is ook programmatuur (software) nodig. Software kun je als volgt indelen in soorten: BIOS = Basic Input Output System. Zit ingebakken in een chip op het moederbord. Wordt uitgevoerd bij elke opstart van de pc. Gaat op zoek naar een besturingssysteem op harde schijf of op optisch station of op usbstick. Besturingssysteem = Operating System = OS = geheel van programma s dat bij opstart geladen wordt en dat toelaat om andere programma s te draaien. Best bekend: Windows, Mac OS, Linux. Toepassingssoftware: programma s zoals Word, Powerpoint, Open Office, Paint, Internet Explorer, Mozilla Firefox, spelletjes, enzovoort.

60 Eerste opstart. Meldingen van het BIOS = Basic Input Output System.

61 We gaan binnen in het BIOS om te checken en in te stellen. Processor: i5 van Intel. Werkgeheugen: 4088 Mb ofte 4 Gb.

62 Het BIOS vindt de bij de start de ingebrachte Windows installatieschijf. We gaan het besturingssysteem Windows 7 installeren.

63 Installatie besturingssysteem Windows 7. Instellen taal. Instellen tijdzone en valuta (euro). Instellen toetsenbordindeling (azerty).

64 Op welke harde schijf wil je Windows 7 installeren? Veel keuze is er niet: er is maar 1 harde schijf geplaatst.

65 We partitioneren de harde schijf. Dit wil zeggen: we delen ze op in parten, in delen. Twee partities: een werkpartitie en een partitie voor backup (reservekopie).

66 Installatie van Windows 7.

67 Bijna klaar.

68 Windows 7 start de pc opnieuw op om de installatie af te ronden.

69 Een zijpaneel van de systeemkast wordt terug geplaatst en vastgeschroefd.

70 Een laatste blik op de binnenkant van de systeemkast. Kun je de onderdelen benoemen?

71 De sticker die de CPU (de processor) identificeert, komt op de voorkant.

72 We gaan de drivers voor het moederbord installeren. Cd is meegeleverd met moederbord.

73 De driver (het stuurprogramma) van de grafische kaart installeren we niet van de meegeleverde cd. Om zeker te zijn dat we het meest recente stuurprogramma hebben, downloaden we van internet.

74 Na installatie van de stuurprogramma s (drivers) van moederbord en grafische kaart is het besturingssysteem Windows 7 afgewerkt.

75 De systeemkast wordt nu helemaal dicht gemaakt.

76 Nog even de prestaties van de computer meten. 5,9 op een schaal van 1,0 tot 7,9.

77 De machine is nagenoeg klaar. Vooraanzicht. Weet je waarom de pc eigenlijk nog niet echt helemaal klaar is?

78 Ongeveer klaar. Have fun ;-)

79 Macro-opname bovenkant CPU. CPU of processor: het kloppend hart van de computer.

80 Macro-opname onderkant CPU. CPU of processor: het kloppend hart van de computer.

81 Extra info: aanklikbare links Hardware: moederbord processor (CPU) grafische kaart werkgeheugen harde schijf dvd rw Software: BIOS besturingssysteem toepassingssoftware

Ekt1. Computer bouwen

Ekt1. Computer bouwen Computer bouwen 1 Inhoudsopgave Inleiding blz. 3 Systemrequirements blz. 3 Benodigdheden blz. 4/5 Conclusies blz. 6 Bronvermelding blz. 6 2 Inleiding Tijdens de les kregen wij de opdracht om een computer

Nadere informatie

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Let op: Voor het installeren van Windows 10 pro is enige computerkennis nodig. Wij zijn niet aansprakelijk voor het verkeerd installeren,

Nadere informatie

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling Hardware De computer in een oogopslag 1 / 11 Cursusontwikkeling Opslag Er worden verschillende apparaten gebruikt om gegevens op te slaan. Dit zijn de meest voorkomende apparaten. Harde schijf; CD / DVD;

Nadere informatie

Handleiding pc bouwen.

Handleiding pc bouwen. Handleiding pc bouwen. Versie:2.0 Naam: Maarten van Dijk Klas: 3I317P Datum: 10-02-2008 Inhoudsopgave VOORWOORD.... 3 1. INLEIDING... 4 2.1 HOE ZET IK DE ONDERDELEN IN DE KAST?... 5 2.2 WINDOWS EN OVERIGE

Nadere informatie

-Een stukje geschiedenis van de PC (personal computer)

-Een stukje geschiedenis van de PC (personal computer) -Een stukje geschiedenis van de PC (personal computer) De pc is bedacht in 1833 Door gebrek aan onderdelen kwam de eerst werkende PC 100 jaar later Gewicht: 35 ton (35.000 kilo!) en kamervullend. Zie de

Nadere informatie

Wat zien we in deze cursus

Wat zien we in deze cursus Algemeen patrick.dujardin@hetcvo.be Educatief verlof Opleidingscheques Pauze tussen 19h45 en 20h15 Elke week van 18h tot 21h20 (uitgezonderd schoolvakanties) op dinsdagavond 4 tussen evaluaties en 1 eindevaluatie

Nadere informatie

Notebook of Desktop PC met USB2.0 of USB1.1 poorten Microsoft Windows 98SE, 2000 of XP Mac OS9.x of hoger

Notebook of Desktop PC met USB2.0 of USB1.1 poorten Microsoft Windows 98SE, 2000 of XP Mac OS9.x of hoger H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 5 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 S Y S T E E M V E R E I S T E N 4 H A R D W A R E I N S TA L L AT I E

Nadere informatie

Deze handleiding is bedoeld voor zelfbouwers met geringe ervaring die nog niet alles weten over het bouwen van computers.

Deze handleiding is bedoeld voor zelfbouwers met geringe ervaring die nog niet alles weten over het bouwen van computers. Werkstuk door een scholier 1559 woorden 24 april 2005 7,2 155 keer beoordeeld Vak Informatica Stap 1 Onderdelen verzamelen Deze handleiding is bedoeld voor zelfbouwers met geringe ervaring die nog niet

Nadere informatie

Geschreven door: Chris Green

Geschreven door: Chris Green Power Mac G4 Quicksilver Teardown Geschreven door: Chris Green INTRODUCTIE De Powermac G4 "Quicksilver," De 2e Major herziening van Apple's PowerMac G4 Series. Het werd uitgebracht in 2001, en kwam met

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit verslag bekijk laat ik zien wat je nodig hebt en wat het kost om de PC te upgraden van Office XP naar Office 2007. Ik laat zien wat voor processor je nodig hebt en wat de systeemeisen

Nadere informatie

Hardware. De computer bestaat uit :

Hardware. De computer bestaat uit : 1 Hardware De computer bestaat uit : 1. Kast met voeding 2. Moederbord met : a) Processor b) Geheugen c) Toetsenbord / muisaansluiting d) Beeldschermaansluiting e) Uitbreidingsslots PCI PCIe16 (beeldschermkaart)

Nadere informatie

Windows 7 installeren

Windows 7 installeren Windows 7 installeren Systeemvereisten http://windows.microsoft.com/nl-be/windows7/products/system-requirements Via de windows 7 upgrade advisor kan je controleren of je computer geschikt is voor windows

Nadere informatie

Microsoft Windows Vista installatiegids.

Microsoft Windows Vista installatiegids. Microsoft Windows Vista installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows Vista installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk en duidelijk,

Nadere informatie

Mediawijsheid wat zit er in mijn computer?

Mediawijsheid wat zit er in mijn computer? Mediawijsheid wat zit er in mijn computer? blz 1 Harde schijf HD CD/DVD/blueray lezer/schrijver Floppy disk FD Bus CPU Invoer en uitvoer apparaten Vast geheugen ROM Werkgeheugen RAM In de PC zitten de

Nadere informatie

Handleiding. Assemblage. van een Computer Systeem

Handleiding. Assemblage. van een Computer Systeem Handleiding Assemblage van een Computer Systeem Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Houd in ieder geval rekening met het volgende:... 2 Assemblage door JB Pc... 2 AMD-CPU... 3 Koeler... 4 Intel-CPU... 5 Koeler...

Nadere informatie

Verslag: Computer. Naam: Tyrone Ste Luce. Klas: M4B

Verslag: Computer. Naam: Tyrone Ste Luce. Klas: M4B Verslag: Computer Naam: Tyrone Ste Luce Klas: M4B Inhoud 1. Inleiding 2. Binaire taal 3. Besturingssysteem 4. Hardware 5. Cmos en Bios 6. De processor 7. Internet 1. Inleiding Wanneer is de computer uitgevonden?

Nadere informatie

USB naar VGA Adapter - Externe USB Video Grafische Kaart voor PC en MAC x1200

USB naar VGA Adapter - Externe USB Video Grafische Kaart voor PC en MAC x1200 USB naar VGA Adapter - Externe USB Video Grafische Kaart voor PC en MAC - 1920x1200 Product ID: USB2VGAPRO2 De USB2VGAPRO2 USB naar VGA adapter functioneert als een externe grafische kaart voor Windows

Nadere informatie

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T

Nadere informatie

Naam: Oumaima Bekour Klas: M4b ICT De Lange. Hardware

Naam: Oumaima Bekour Klas: M4b ICT De Lange. Hardware Naam: Oumaima Bekour Klas: M4b ICT De Lange Hardware Inleiding 1. Geschiedenis van de computer 2. Hardware 3. Interne componenten en Randapparatuur Geschiedenis De computer is uitgevonden door het rekenen.

Nadere informatie

MFSC s WORKSHOP - UPGRADEN januari 2010

MFSC s WORKSHOP - UPGRADEN januari 2010 Bouwen met modules Deel 3 Aan de slag! De diverse stappen die in dit deel de revue passeren behandelt het volledige upgrade proces. Zodoende kun je precies achterhalen welke stap voor jou van toepassing

Nadere informatie

USB 3.0 naar SATA of IDE harde schijf adapter / converter

USB 3.0 naar SATA of IDE harde schijf adapter / converter USB 3.0 naar SATA of IDE harde schijf adapter / converter Product ID: USB3SSATAIDE Met de USB3SSATAIDE USB 3.0 naar IDE/SATA-adapterkabel sluit uw elke standaard 2,5 inch of 3,5 inch SATA of IDE harde

Nadere informatie

De TRUST 2 PORT USB 2.0 PCI CARD werkt niet op MAC.

De TRUST 2 PORT USB 2.0 PCI CARD werkt niet op MAC. Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. Stuurprogramma Windows 98 /98SE /Me /2000 /XP (3.3) 4. USB-kaart inbouwen (3.4) 5.

Nadere informatie

EM7050 esata/sata harde schijf behuizing

EM7050 esata/sata harde schijf behuizing EM7050 esata/sata harde schijf behuizing 2 NEDERLANDS EM7050 esata/sata harde schijf behuizing Waarschuwingen en aandachtspunten Laat reparatie altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel van Eminent!

Nadere informatie

Toestellen waar gegevens worden opgeslagen (opslagmedia) horen niet echt in dit lijstje thuis.

Toestellen waar gegevens worden opgeslagen (opslagmedia) horen niet echt in dit lijstje thuis. Randapparatuur Om de computer effectief te kunnen gebruiken, hebben we aan aantal randapparaten nodig. Deze worden voornamelijk ingedeeld in in- en uitvoer en een aantal die beide kunnen, invoerapparaten

Nadere informatie

STAGEDAG SAM DIEPSTRATEN

STAGEDAG SAM DIEPSTRATEN STAGEDAG SAM DIEPSTRATEN 4-4- 2014 Stagedag Sam Diepstraten Christoffel Breda Sam gaat leren: Deel 1 (+) Hoe een computer er van binnen uitziet. (+) Hoe het systeem is opgebouwd en hoe alles in elkaar

Nadere informatie

Windows Basis - Herman Van den Borre 1

Windows Basis - Herman Van den Borre 1 Windows Vista Basis Herman Van den Borre Praktische zaken Lessen Vrijdagmorgen 9u00 11u45 Pauze 10u15-10u30 Handboek Windows Vista Basis Roger Frans Uitgeverij Campinia Media ISBN: 978.90.356.1212.9 Prijs:

Nadere informatie

Geschreven door: Patrick

Geschreven door: Patrick HP Pavilion G6 demontage voor het reinigen Demontage om stof te verwijderen van de gootsteen ventilator en warmte. Geschreven door: Patrick INTRODUCTIE Demontage om stof te verwijderen van de gootsteen

Nadere informatie

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje Microsoft Windows XP Professional installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows XP Professional installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk

Nadere informatie

2,5 inch SATA Externe Harde Schijf Behuizing met 3,5/5,25 inch Bay

2,5 inch SATA Externe Harde Schijf Behuizing met 3,5/5,25 inch Bay 2,5 inch SATA Externe Harde Schijf Behuizing met 3,5/5,25 inch Bay Product ID: SAT2510U2REM Met deze 2,5 inch SATA Externe Harde Schijf Behuizing kunt u elke 2,5 inch Serial ATA harde schijf (HDD) of solid

Nadere informatie

WINDOWS 8. Windows 8. 2012 Training voor 50-plussers

WINDOWS 8. Windows 8. 2012 Training voor 50-plussers WINDOWS 8 2012 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 8 T R A I N I N G V O O R 5 0 - P L U S S E R S A

Nadere informatie

De computer als processor

De computer als processor De computer als processor DE FYSIEKE COMPUTER Componenten van de computerconfiguratie Toetsenbord Muis Scanner Microfoon (Extern geheugen) Invoerapparaten Uitvoerapparaten Monitor Printer Plotter Luidspreker

Nadere informatie

TRUST 5 PORT USB 2.0 UPGRADE KIT & HUB

TRUST 5 PORT USB 2.0 UPGRADE KIT & HUB Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. Installatie hardware in systeem (3.3) 4. Installeren in Windows (3.4) 5. Installeren

Nadere informatie

Installatie & Snelstart Gids BOATraNET

Installatie & Snelstart Gids BOATraNET Installatie & Snelstart Gids BOATraNET SNELSTART GIDS BOATraNET VR1.00 1. Introductie Hartelijk dank voor het aanschaffen van BOATraNET. Het is aan te bevelen dat het nieuwe product wordt geïnstalleerd

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Aansluitingen. DS010 Multi Panel & Card Reader 53-in-1

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Aansluitingen. DS010 Multi Panel & Card Reader 53-in-1 DS010 Multi Panel & Card Reader 53-in-1 Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van het Sweex Multi Panel & Card Reader 53-in-1. Met dit multi-panel kun je gemakkelijk de aansluitmogelijkheden

Nadere informatie

Les B-04 Het moederbord

Les B-04 Het moederbord Les B-04 Het moederbord David Lans, 2010 4.0. Doel Nu we weten hoe de processor opdrachten verwerkt kunnen we bekijken hoe de processor met de overige componenten van de computer is verbonden. In deze

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP PAVILION A6000 http://nl.yourpdfguides.com/dref/853144

Uw gebruiksaanwijzing. HP PAVILION A6000 http://nl.yourpdfguides.com/dref/853144 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP PAVILION A6000. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP PAVILION A6000 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Prijslijst Juni 2009

Prijslijst Juni 2009 I) Systeemkasten Enlight 2F0315 350W MATX (Zwart/zilver) MiniTower 55,22 i Enlight 2F0405 350W MATX (Zwart/zilver) MiniTower 56,93 i Aopen QF50D 400W ATX (Zwart/Zilver) 62,60 i II) Monitoren TFT ACER 17"

Nadere informatie

Dell Vostro 430 Technische informatie over installatie en functies

Dell Vostro 430 Technische informatie over installatie en functies Waarschuwingen GEVAAR: Een GEVAAR-KENNISGEVING duidt op een risico van schade aan eigendommen, lichamelijk letsel of overlijden. Dell Vostro 430 Technische informatie over installatie en functies Aanzicht

Nadere informatie

Naam: Calvin En Ayrton School: Bredero College Klas M44 Datum: 20-09-11 LLange

Naam: Calvin En Ayrton School: Bredero College Klas M44 Datum: 20-09-11 LLange Naam: Calvin En Ayrton School: Bredero College Klas M44 Datum: 20-09-11 LLange Inhoudsgave Inhoudsopgave... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Monitor (CRT, LCD, LED)... 3 Toetsenbord (Standaard, ergonomisch)...

Nadere informatie

Nieuwe UEFI Bios en GPT

Nieuwe UEFI Bios en GPT Nieuwe UEFI Bios en GPT 1 schijven. Koopt U een nieuwe Personal Computer (desktop of Notebook) dan komt U vanzelf deze nieuwe zaken tegen. Dit verhaal gaat niet op voor een andere soort computers zoals

Nadere informatie

Oude Bomgar B200 Teardown

Oude Bomgar B200 Teardown Oude Bomgar B200 Teardown Ik nam apart een oude Network Streaming (nu Bomgar) B200, en nam foto's. Geen echte verrassingen. Deze website is de laatste plaats waar je deze foto's zou verwachten. Als u overweegt

Nadere informatie

Handleiding VirtualBox

Handleiding VirtualBox Pagina 1 van 18 Handleiding VirtualBox Inhoud 1) Wat is VirtualBox?... 2 2) Installatie... 2 3) Schermopbouw VirtualBox... 6 4) Downloaden van Linux ISO... 7 5) Virtuele Machine aanmaken... 7 6) Besturingssysteem

Nadere informatie

Overzicht van een P3 en P4 Mobo (MoBo = Mbord = Moederbord) 4 x een P4 Mbord

Overzicht van een P3 en P4 Mobo (MoBo = Mbord = Moederbord) 4 x een P4 Mbord Overzicht van een P3 en P4 Mobo (MoBo = Mbord = Moederbord) 4 x een P4 Mbord 2 x Achteraanzicht van een P4 Mbord (er zijn meerdere varianten in omloop) Bij nieuwe Moederborden wordt meestal een metalen

Nadere informatie

11/05/2015. Deel 1. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers

11/05/2015. Deel 1. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers Didactische doelstellingen Deel 1 De cursist : herkent en benoemt de belangrijkste digitale gegevensdragers waarop sporen kunnen worden teruggevonden. Oost-Vlaamse Politieacademie vzw Sprendonkstraat 5

Nadere informatie

ThinkCentre. Gids voor het vervangen van hardware Typen 8424, 8425, 8428 Typen 8171, 8172, 8173

ThinkCentre. Gids voor het vervangen van hardware Typen 8424, 8425, 8428 Typen 8171, 8172, 8173 ThinkCentre Gids voor het vervangen van hardware Typen 8424, 8425, 8428 Typen 8171, 8172, 8173 ThinkCentre Gids voor het vervangen van hardware Typen 8424, 8425, 8428 Typen 8171, 8172, 8173 Eerste uitgave

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Benodigdheden 5 Installatie-overzicht 5 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 5 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 5

Nadere informatie

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus. 2015 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 10 TRAINING VOOR 50- PLUSSERS Inhoud opgave. Pagina 01-0 7

Nadere informatie

Grafische kaart. Geschreven door: teut986

Grafische kaart. Geschreven door: teut986 Grafische kaart Ondanks Apple's claim dat deze machine is niet opgewaardeerd kunt u in meerdere opties om uw machine te verbeteren installeren. De meest gedurfde ene is om je Radeon 4 series kaart uit

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP PAVILION W5000

Uw gebruiksaanwijzing. HP PAVILION W5000 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP PAVILION W5000. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP PAVILION W5000 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie.

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie. Laptop Folder 2017 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De prijzen

Nadere informatie

INTRODUCTIE. Voorzorgsmaatregelen. Systeem Vereisten NEDERLANDS

INTRODUCTIE. Voorzorgsmaatregelen. Systeem Vereisten NEDERLANDS INTRODUCTIE Hartelijk dank voor het aanschaffen van deze DVD-ROM aandrijving. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de Drive in gebruik neemt. Deze handleiding behandelt stap voor stap hoe u

Nadere informatie

SuperSpeed USB 3.0 esata Harde Schijf Docking Station met Ventilator

SuperSpeed USB 3.0 esata Harde Schijf Docking Station met Ventilator SuperSpeed USB 3.0 esata Harde Schijf Docking Station met Ventilator Product ID: SATDOCKU3FEU Het SATDOCKU3FEU Hard Drive Docking Station (esata/usb 3.0 naar SATA) levert snelle en eenvoudige toegang tot

Nadere informatie

SINDS 1989. BRENG OOK EEN BEZOEK AAN ONZE WEBSHOP www.ibl-nv.be PRIJSLIJST : DESKTOPS FEBRUARI-MAART 2011 PROMOTIES OKTOBER 1-A.

SINDS 1989. BRENG OOK EEN BEZOEK AAN ONZE WEBSHOP www.ibl-nv.be PRIJSLIJST : DESKTOPS FEBRUARI-MAART 2011 PROMOTIES OKTOBER 1-A. Digicon Computers SINDS 1989 PRIJSLIJST : DESKTOPS FEBRUARI-MAART 2011 PROMOTIES OKTOBER 1-A Geldig van 01-10-2014 tot 31-10-2014 of einde voorraad Inclusie f BTW IBL nv - DIGICON Computers Meersstraat

Nadere informatie

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd:

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Een computersysteem De twee meest gebruikte modellen computers zijn: * Desktop * Laptop Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Systeemkast Beeldscherm

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding USB 2.0 naar IDE en SATA-omvormkabel Model: DA-70202 I. Voorwoord Hartelijk dank voor de aanschaf van ons product! Wij zullen u een nieuw opslagconcept met veiligheid en comfort gaan

Nadere informatie

Ashampoo Rescue Disc

Ashampoo Rescue Disc 1 Ashampoo Rescue Disc Met de software kunt u een Rescue (Herstel) CD, DVD of USB-stick maken. Het rescue systeem (redding systeem) is voor twee typen situaties bedoeld: 1. Om een back-up naar uw primaire

Nadere informatie

USB 3.0 naar VGA video adapter met automatische on-board driver installatie x1200

USB 3.0 naar VGA video adapter met automatische on-board driver installatie x1200 USB 3.0 naar VGA video adapter met automatische on-board driver installatie - 1920 x1200 Product ID: USB32VGAV Deze USB 3.0 naar VGA videoadapter werkt als een externe videokaart, waardoor via de USB-poort

Nadere informatie

1. Vo. Controleer, Indien jouw. uw computer. Kies uw taal.

1. Vo. Controleer, Indien jouw. uw computer. Kies uw taal. Les 2 Installeren Ubuntu desktop 1. Vo oorbereiding Controleer, bij problemen of voor de zekerheid, de CD op fouten. Leg de Ubuntu cd/dvd in de speler en herstart uw computer. Indien jouw computer niet

Nadere informatie

Atelierweg 5 6562 AS Groesbeek, tel 024-3238783 Homepage: www.kecs.nl

Atelierweg 5 6562 AS Groesbeek, tel 024-3238783 Homepage: www.kecs.nl Atelierweg 5 6562 AS Groesbeek, tel 024-3238783 Homepage: www.kecs.nl Basis Systeem Asus INTEL i5-4430 (3,0 GHz) 84W processor skt 1150 Basis Systeem Asus INTEL i7-4770 (3,5 GHz) O 84W processor skt 1150

Nadere informatie

VirtualBox: hoe werkt het?

VirtualBox: hoe werkt het? VirtualBox: hoe werkt het? Handleiding van Auteur: ReD123NaX Oktober 2014 VirtualBox: hoe werkt het? In deze nieuwsbrief ga ik wat vertellen over virtualisatie. Virtualisatie is dé uitkomst wanneer je

Nadere informatie

RunCore 32GB Pro IV Light 50mm mini-sata PCI-e SSD for Asus. 0: check je BIOS en upgrade naar de nieuwste versie; zie site ASUS voor instructies

RunCore 32GB Pro IV Light 50mm mini-sata PCI-e SSD for Asus. 0: check je BIOS en upgrade naar de nieuwste versie; zie site ASUS voor instructies Vervanging SSD schijf van ASUS EEE901 RunCore 32GB Pro IV Light 50mm mini-sata PCI-e SSD for Asus 0: check je BIOS en upgrade naar de nieuwste versie; zie site ASUS voor instructies 1. Laptop op de kop;

Nadere informatie

S T O R A G E S U P P O R T C A R D R E A D E R I N T E R N A L U S B 2. 0 M A N U A L S I - 7 0 7 1 0 9

S T O R A G E S U P P O R T C A R D R E A D E R I N T E R N A L U S B 2. 0 M A N U A L S I - 7 0 7 1 0 9 S T O R A G E S U P P O R T C A R D R E A D E R I N T E R N A L U S B 2. 0 M A N U A L S I - 7 0 7 1 0 9 N E D E R L A N D S I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F

Nadere informatie

Downloaded from Inleiding. Gebruikershandleiding DESKTOP

Downloaded from   Inleiding. Gebruikershandleiding DESKTOP Inleiding Gebruikershandleiding DESKTOP Inleiding Gefeliciteerd met de aanschaf van dit fraai ontworpen apparaat. Wij zijn er zeker van dat dit prachtige apparaat u een perfecte en professionele ervaring

Nadere informatie

SATA naar USB kabel met UASP

SATA naar USB kabel met UASP SATA naar USB kabel met UASP Product ID: USB3S2SAT3CB Deze SATA naar USB kabel is een externe schijfadapter die zorgt voor snelle en gemakkelijke toegang tot een SATA schijf via de USB-A poort van een

Nadere informatie

FB000011 Sweex 3 Port FireWire PCI Card FB000010 Sweex 4 Port FireWire PCI Card

FB000011 Sweex 3 Port FireWire PCI Card FB000010 Sweex 4 Port FireWire PCI Card FB000011 Sweex 3 Port FireWire PCI Card FB000010 Sweex 4 Port FireWire PCI Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex FireWire PCI Card. Deze kaart biedt je een aantal voordelen:

Nadere informatie

Linux Wat is Linux? UNIX Mainframes UNIX

Linux Wat is Linux? UNIX Mainframes UNIX Linux Wat is Linux? Overal ter wereld is Linux het meest gebruikte besturingssysteeem. bijv: auto's, apparaten, supercomputers, smartphones, mediaspelers In laptops en pc's is het gebruik van MS Windows

Nadere informatie

Annex X B Minimale Technische specificaties per product

Annex X B Minimale Technische specificaties per product Annex X B Minimale Technische specificaties per product TECHNISCHE SPECIFICATIES CSG CALVIJN Onderstaand worden de technische specificaties beschreven per productgroep. Eisen desktop Processor Intel, 64

Nadere informatie

Hardware vs. software. Computersystemen. Computersysteem. Computerconfiguratie. Computerconfiguratie. Computerconfiguratie

Hardware vs. software. Computersystemen. Computersysteem. Computerconfiguratie. Computerconfiguratie. Computerconfiguratie Computersystemen Hardware vs. software Hardware = computerapparatuur, fysisch aanwezig Computerkast, beeldscherm, toetsenbord, muis, webcam, printer, Module Initiatie Jurgen Peeters Software = programma

Nadere informatie

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop.

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Stap 1: Linux mint 10 in de live mode starten: (Voor het starten van de live mode moet de bios zijn ingesteld om op te starten met cd-rom. Meer info hierover

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair CD / DVD Speler Belangrijke instructies om de veiligheid te controleren U moet alle instructies zorgvuldig lezen voor u aan het werk gaat en u moet voldoen aan de instructies die u hieronder aantreft.

Nadere informatie

Deze handleiding is bedoeld voor PC-gebruikers met minimaal Pentium CPU (of compatibel) of MAC-gebruikers met minimaal PowerPC.

Deze handleiding is bedoeld voor PC-gebruikers met minimaal Pentium CPU (of compatibel) of MAC-gebruikers met minimaal PowerPC. Verkorte werkwijze eerste gebruik 1. Inleiding (1) 2. Installeren en aktiveren (2) Verwijderen oude drivers (2.1) Installatie onder Windows 98 SE / 2000 (2.2) Aktiveren onder Windows (2.3) Installatie

Nadere informatie

Installatie & Snel Start Gids Aqua PC Serie AquaPro Versie

Installatie & Snel Start Gids Aqua PC Serie AquaPro Versie Installatie & Snel Start Gids Aqua PC Serie AquaPro Versie SNELSTARTGIDS AquaPro PC VR1.00 1. Introductie Hartelijk dank voor de aanschaf van uw AquaPro PC. Het is aan te bevelen dat uw nieuwe computer

Nadere informatie

Verhip, ik houd één snoertje over???

Verhip, ik houd één snoertje over??? Verhip, ik houd één snoertje over??? Opleiding Medewerker Beheer ICT Versie 2010-2011 Naam: Datum: 1 Inleiding Voor je ligt een opdracht die je geheel zelfstandig dient uit te voeren. Lees voordat je begint

Nadere informatie

HET BESTURINGSSYSTEEM

HET BESTURINGSSYSTEEM HET BESTURINGSSYSTEEM Een besturingssysteem (ook wel: bedrijfssysteem, in het Engels operating system of afgekort OS) is een programma (meestal een geheel van samenwerkende programma's) dat na het opstarten

Nadere informatie

HP rp5700 Repair moederbord vervanging

HP rp5700 Repair moederbord vervanging HP rp5700 Repair moederbord vervanging Volg deze stappen om het moederbord te vervangen voor dit apparaat. Bij het vervangen van het moederbord gebruikt voorzichtig bij het aandraaien van de schroeven,

Nadere informatie

MacBook Pro 15 "Core 2 Duo model A1211 Logic Board Vervanging

MacBook Pro 15 Core 2 Duo model A1211 Logic Board Vervanging MacBook Pro 15 "Core 2 Duo model A1211 Logic Board Vervanging Geschreven door: irobot ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 15 INTRODUCTIE Dit moederbord is voorzien van alle poorten aan de rechterkant.

Nadere informatie

ASSISTANCE SOFTWARE INSTALLATIE-EISEN ASSISTANCE SOFTWARE FOR MICROSOFT DYNAMICS. Author : AV. Datum : 30 augustus 2013 Versie : 6 Status : Definitief

ASSISTANCE SOFTWARE INSTALLATIE-EISEN ASSISTANCE SOFTWARE FOR MICROSOFT DYNAMICS. Author : AV. Datum : 30 augustus 2013 Versie : 6 Status : Definitief ASSISTANCE SOFTWARE INSTALLATIE-EISEN ASSISTANCE SOFTWARE FOR MICROSOFT DYNAMICS Author : AV Datum : 30 augustus 2013 Versie : 6 Status : Definitief INHOUD INTRODUCTIE... 1 1. WERKSTATIONS... 2 1.1 GEBRUIKERS

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Aanschaf computer. Waar moet u op letten?

Studio Visual Steps. Aanschaf computer. Waar moet u op letten? Studio Visual Steps Aanschaf computer Waar moet u op letten? 2 Aanschaf computer Voorwoord Beste lezers en lezeressen, In dit boekje krijgt u informatie over het aanschaffen van een computer. Een computer

Nadere informatie

SATA Harde Schijf Docking Station esata USB 3.0 naar SATA voor 2,5 / 3,5 inch

SATA Harde Schijf Docking Station esata USB 3.0 naar SATA voor 2,5 / 3,5 inch SATA Harde Schijf Docking Station esata USB 3.0 naar SATA voor 2,5 / 3,5 inch Product ID: SATDOCKU3E Het SATDOCKU3E Docking Station (esata/usb 3.0 naar SATA) levert snel en eenvoudig toegang tot een 2,5

Nadere informatie

Power Macintosh G3 Blauwe en Witte Teardown

Power Macintosh G3 Blauwe en Witte Teardown Power Macintosh G3 Blauwe en Witte Teardown Geschreven door: Chris Green INTRODUCTIE De PowerMac G3, Apple's G3 Powerhouse. Deze computer introduceerde het ontwerp dat vast te zitten totdat de PowerMac

Nadere informatie

Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT

Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT 1 2 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Opdracht 1: Partities... 3 Opdracht 2: Packet Tracer... 4 Opdracht

Nadere informatie

Deze handleiding geeft uitleg over de installatie van hard- en software van HTvision V.O.F.

Deze handleiding geeft uitleg over de installatie van hard- en software van HTvision V.O.F. Introductie Deze handleiding geeft uitleg over de installatie van hard- en software van HTvision V.O.F. Belangrijke tekstgedeelten worden aangegeven doormiddel van dit soort kaders Handelingen die stap

Nadere informatie

BESPROKEN onderwerpen

BESPROKEN onderwerpen BESPROKEN onderwerpen Wat is er zoal besproken in de afgelopen maanden aan onderwerpen? Kijk op: http://www.bblthk.nl/ - speciaal voor Senioren of rechtstreeks op http://themapresentaties.webklik.nl PCBEHEER

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair Hard Disk Drives Belangrijke instructies om de veiligheid te controleren U moet alle instructies zorgvuldig lezen voor u aan het werk gaat en u moet voldoen aan de instructies die u hieronder aantreft.

Nadere informatie

PC-Club Okra Regio Gent

PC-Club Okra Regio Gent PC-Club Okra Regio Gent Themanamiddagen WINDOWS Johan 19/01/2009 Windows dag 1 voor beginners tot gevorderden Bestanddelen van een computer Bestanddelen van een computer Software programma s Randapparatuur

Nadere informatie

Het verwijderen van HP Compaq dx2000mt

Het verwijderen van HP Compaq dx2000mt Het verwijderen van HP Compaq dx2000mt moederbord Verwijder het moederbord Geschreven door: Logan Pace INTRODUCTIE Deze gids zal u tonen hoe u het moederbord te verwijderen van de HP Compaq dx2000mt GEREEDSCHAPPEN:

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair Belangrijke instructies om de veiligheid te controleren U moet alle instructies zorgvuldig lezen voor u aan het werk gaat en u moet voldoen aan de instructies die u hieronder aantreft.

Nadere informatie

1. Uw computer leren kennen

1. Uw computer leren kennen 17 1. Uw computer leren kennen Waarom is de ene computer meer geschikt voor 3D-spellen of videobewerking dan een andere? Zelfs als beide computers dezelfde processor hebben, kunnen ze geschikt zijn voor

Nadere informatie

USB naar DVI Adapter - Externe USB Video Grafische Kaart voor PC en MAC x1200

USB naar DVI Adapter - Externe USB Video Grafische Kaart voor PC en MAC x1200 USB naar DVI Adapter - Externe USB Video Grafische Kaart voor PC en MAC - 1920x1200 Product ID: USB2DVIPRO2 De USB2DVIPRO2 USB naar DVI adapter functioneert als een externe grafische kaart voor Windows

Nadere informatie

Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP

Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP 5.0 6.8.2.6 Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP Inleiding Druk deze praktijkoefening af en vervolledig Bij deze praktijkoefening ga je een draadloze netwerkkaart installeren

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Pagina 2 van 7 1 Inleiding Vanwege de zeer uitgebreide elektronica op Porsche voertuigen is het noodzakelijk dat de diagnosesoftware enorm snel evolueert. De installatie en verdere

Nadere informatie

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd:

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Soorten Personal Computers De drie meest voorkomende computers zijn: * Desktop * Laptop * Tablet Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Systeemkast Beeldscherm Toetsenbord Printer

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project stel ik een hele snelle computer samen voor het bedrijf Peer B.V.. Ook laat ik zien wat het grote verschil is tussen Windows 7 en Windows 8, de voor en nadelen laat ik zien. Ook

Nadere informatie

Toshiba Satellite L305-S5946 moederbord

Toshiba Satellite L305-S5946 moederbord Toshiba Satellite L305-S5946 moederbord vervanging Verwijder het moederbord in uw Toshiba Satellite L305-S5946. Geschreven door: Michael Erberich INTRODUCTIE Gebruik deze gids om een moederbord op uw Toshiba

Nadere informatie

Opstarten. Hoofdstuk 1

Opstarten. Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 1 Opstarten Wij feliciteren u met uw aankoop van de WindBOX. Als u kiest voor een plat systeem, is dit uw beste keuze. U kunt deze set overal kwijt. Dit pakket vol met mogelijkheden biedt u tevens

Nadere informatie

Handleiding voor upgrades en service. Printed in

Handleiding voor upgrades en service. Printed in Handleiding voor upgrades en service Printed in De vaste schijf verwijderen en vervangen Onderdelen kunnen per model verschillen. De vaste schijf verwijderen en vervangen 20 tot 40 minuten Voor u begint

Nadere informatie

JANUARI - FEBRUARI 2012

JANUARI - FEBRUARI 2012 JANUARI - FEBRUARI 2012 http://computertaal.info 1 Januari - Februari 2012 - Computertaal http://computertaal.info Lay-out: Peter D Hollander Tekst: Peter D Hollander Foto cover: Machu Picchu - Peter D

Nadere informatie

Ringtone speaker iphone 4 Installatie handleiding

Ringtone speaker iphone 4 Installatie handleiding Ringtone speaker iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie