NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 1"

Transcriptie

1 Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 2 Afwezigheid Evelien Maes pag. 2 Ouderbetrokkenheid pag. 2 Fruitdagen pag. 2 Overblijven pag. 3 Muziekonderwijs pag. 3 Werk in uitvoering pag. 3 Huisvesting/MR pag. 4 Interne Begeleiding pag. 4 Kinderboekenweek pag. 4 Handbaltoernooi pag. 5 Even voorstellen... pag. 5 Triple P pag. 6 Jeugdgezondheidszorg pag. 7 Van de directie Beste ouders, verzorgers, Rijen, 21 september 2016 We zijn inmiddels alweer begonnen. Het was goed om al die vrolijke gezichten weer te zien en de verhalen te horen. Het was op de eerste dag gezellig druk op het plein. De kinderen die het best spannend vonden de eerste dag, de kinderen uit groep 7 en 8 die gaan starten op de dependance en natuurlijk de leerkrachten die ook benieuwd zijn naar de kinderen die ze in de klas krijgen. Wij hebben er samen met de kinderen veel zin in. Aan alle nieuwe kinderen en ouders van harte welkom bij ons op school. Gelukkig is iedereen al gewend en voelt iedereen zich al weer thuis op zijn nieuwe plekje. Ik wens iedereen een heel leerrijk en verdraagzaam schooljaar. Herman Straver

2 Trefwoord De komende periode staat het thema In beweging centraal. Bewegen is ook een rode draad in de Bijbelverhalen over Abraham. Hij verlaat zijn geboortegrond en gaat op zoek naar het Beloofde Land. Wat betekent 'in beweging zijn' voor kinderen? Hoe gaan mensen om met veranderingen in hun leven? Bewegen ze mee of blijven ze vasthouden aan het bekende? Afwezigheid Evelien Maes Wellicht hebben een aantal ouders al opgemerkt dat ik sinds de zomervakantie afwezig ben. Ik maak graag van deze nieuwsbrief gebruik om mijn afwezigheid toe te lichten. Sinds een tijdje weet ik dat ik de ziekte van Lyme heb. Fijn om een verklaring te hebben voor mijn klachten waar ik al een tijdje last van had. De diagnose is positief, de behandelingen en medicatie gaan mij beter maken. De grilligheid van de ziekte, de bijwerkingen van de behandelingen en het advies om zoveel mogelijk rust te nemen, hebben mij samen met Herman er toe doen besluiten om mij tijdelijk ziek te melden. Op dit moment is het moeilijk in te schatten wanneer ik weer kan gaan opbouwen. Dit hangt af van hoe het proces gaat verlopen. Ik hoop dat alle leerlingen een goede start van het nieuwe schooljaar hebben gemaakt! Ouderbetrokkenheid Volgende week vinden de startgesprekken plaats. Een nieuwe ervaring voor leerkrachten, ouders en kinderen, voortgekomen uit het traject Ouderbetrokkenheid 3.0. Ook dit jaar willen we stappen zetten in dit traject en daarvoor zijn we op zoek naar nog meer ouders die willen deelnemen in de werkgroep. Bent u nieuwsgierig of weet u al zeker dat u nog meer voor school wilt betekenen, neem dan contact op met Anton Wolvekamp via anton.wolvekamp@pcpomiddenbrabant.nl. Fruitdagen Wij vinden het als school belangrijk om gezond eten te stimuleren. Zoals u inmiddels weet is het aantal fruitdagen met ingang van dit schooljaar uitgebreid tot drie dagen: dinsdag, woensdag én donderdag. Op deze dagen moeten de leerlingen als pauzehap fruit en/of groente meenemen. De andere dagen mogen ze een gezonde koek of fruit/groente meenemen.

3 Overblijven Natuurlijk willen we allemaal dat het overblijven voor iedereen prettig is. Helaas komt het weleens voor dat een kind zich tijdens het overblijven misdraagt. De overblijfkracht spreekt het kind aan op zijn/haar gedrag en bespreekt de gedragsverwachting. Mocht het kind zich daaraan niet houden, dan wordt de leerkracht van het kind erbij gehaald. In dit gesprek wordt nogmaals de gedragsverwachting besproken en wordt de afspraak gemaakt dat dit de laatste waarschuwing is. De bijbehorende sanctie bij het niet houden aan de afspraak is een week niet overblijven. U als ouders wordt hierover door de leerkracht van uw kind geïnformeerd. Muziekonderwijs Met ingang van dit schooljaar geven we het muziekonderwijs een flinke boost. Vanaf dit schooljaar zal Anton Wolvekamp als muziekleerkracht wekelijks in alle groepen muziekles geven. Inmiddels is de voorraad schoolinstrumenten al aangevuld met o.a. cajons, bas-boomwhackers en bongo s, waardoor er met nog meer plezier door nog meer kinderen muziek kan worden gemaakt! Onze school ontvangt hiervoor de subsidie Impuls muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Zo geven wij invulling aan het landelijke initiatief van de overheid: Méér muziek in de klas! Werk in uitvoering Kort voor de zomervakantie is de gesprekskamer in de gang op de benedenverdieping omgetoverd tot een prachtige ruimte, door een flinke inspanning van ouders uit de werkgroep Ouderbetrokkenheid. Dat o.a. nieuwe ouders zich hierdoor extra welkom voelen op onze school mag duidelijk zijn!

4 Huisvesting/MR Na een heerlijke vakantie meteen vol aan de slag, want een goede huisvesting van alle leerlingen dat willen we allemaal. Om de intrek van groep 7 en 8 in de dependance extra kleur te geven werden er rood-wit-groene ballonnen opgehangen op de route van het hoofdgebouw naar de dependance. Daarnaast hebben al veel ouders, kinderen en andere betrokkenen hun handtekening gezet om bij de wethouder aan te geven dat we haar standpunt niet accepteren. We willen dat alle kinderen bij de hoofdlocatie van De Vijf Eiken les kunnen krijgen. Hebt u de brief nog niet ondertekend? Het kan nog, er liggen voldoende brieven in de hal van de school. Inmiddels hebben we de eerste MR vergadering gehad en hebben we bij de oudergeleding Marcel Krapels welkom geheten en vanuit de leraren Sven van Roij. Bij de MR horen we graag wat er leeft en speelt bij ouders. U kunt ons bereiken via mr.vijfeiken@pcpomiddenbrabant.nl of ons aanspreken. Bij de vergaderingen van de MR is iedereen welkom. De data staan vermeld in de schoolkalender. Wilt u komen, meldt u aan via de mail. Interne Begeleiding Dit schooljaar zal Margriet Bisschop naast leerkracht van de Breinbrekers als IB-er werkzaam zijn op maandag t/m donderdag. Op woensdag zal Atie Dullaart als IB-er voor de kleuterbouw op BS De Vijf Eiken aanwezig zijn. Margriet Bisschop Atie Dullaart Kinderboekenweek Op 5 oktober gaat de Kinderboekenweek weer van start en dit jaar is het thema Voor altijd jong!. Tijdens deze week gaan we aan de slag met het thema jong/oud en staan opa s en oma s in de verhalen centraal. Ook gaan we lekker heel veel lezen! Op donderdag 13 oktober sluiten we de Kinderboekenweek 2016 af met onze traditionele Vijf Eiken Kleedjesmarkt. Wat houdt de Kleedjesmarkt in? Wat? Oude kinderboeken van thuis verkopen. Ieder kind neemt een eigen kleedje mee. Ieder kind neemt de boeken die verkocht mogen worden mee en prijst ze. Maximaal 1,00 per boek. Wie? De leerlingen van onze school. Ook de leerlingen van de groepen 7 en 8 zijn tijdens de kleedjesmarkt op de hoofdlocatie van De Vijf Eiken. Kinderen t/m groep 4 mogen er onder begeleiding van hun ouder zitten. Waar? Begane grond van de school in de gangen en/of speelzaal.

5 Wanneer? Donderdag 13 oktober 2016 Hoe laat? 15.00u u 14.50u Kinderen gaan op een kleedje in de gang gaan zitten u Ouders mogen hun kind uit de klas halen om een rondje over de boekenmarkt te lopen u Einde boekenmarkt. Kom ook gerust een kijkje nemen in de school, zodat u kunt zien wat de kinderen tijdens de Kinderboekenweek hebben gemaakt! Handbaltoernooi Het handbaltoernooi komt er weer aan! Ook dit schooljaar kunnen de groepen 7 en 8 met veel sportief plezier strijden op het handbalveld om de eerste plaats. Het handbaltoernooi vindt plaats bij RHV (Sportparkweg 21, Rijen) op de volgende data: - Jongens: woensdag 5 oktober - Meisjes: woensdag 12 oktober - Reservedatum: woensdag 2 november De toernooien duren van 13.30u tot ongeveer 17.30u. De eindtijd is afhankelijk van het aantal deelnemende teams. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken! Inschrijven kan op een poster die in de klas hangt of via wivineke-sportabg@outlook.com. Teams bestaan uit minimaal 8 en maximaal 11 spelers. Inschrijven kan t/m 23 september. Voor vragen kunt u terecht bij de contactpersoon sport van uw school (Tjitske Teuling) of bij buurtsportcoach Wivineke Michielsen (wivineke-sportabg@outlook.com). Even voorstellen... Jullie hebben mij vast al zien rondlopen, mijn naam is Cheryl Vandenberg en vanaf dit schooljaar ben ik werkzaam op De Vijf Eiken. Groep 4a is aan mij toevertrouwd en ik heb er heel veel zin in. Nieuwe school, nieuwe collega s, nieuwe kinderen, nieuwe ouders, maar vooral nieuwe uitdagingen! Wilt u meer weten over mij, dan kunt u natuurlijk altijd even langskomen. Ik ben alle dagen werkzaam. U kunt mij ook een sturen: cheryl.vandenberg@pcpomiddenbrabant.nl Ik ben geboren en getogen in Amstelveen en sinds acht jaar woonachtig in Breda samen met mijn vriend Luc. Ik heb twee zussen en een broertje. In mijn vrije tijd ben ik graag met vrienden. Ik vind lezen erg ontspannend en ik zit op tennis. Ook geniet ik ervan als het lekker weer is en wij er met de tent even tussenuit kunnen!

6 U heeft mij waarschijnlijk al gezien, mijn naam is Ilse Eikhout. Ik woon in Oosterhout met mijn man en twee zonen van 10 en 12 jaar. Vanaf dit schooljaar werk ik op BS De Vijf Eiken, naast Myrthe in groep 4b. Ik ben ooit begonnen op de Eerste opvang anderstaligen in Breda, onderdeel van De Fontein, een school binnen dezelfde stichting als deze school. Daarna ben ik in het Ginneken in Breda gaan werken op de Dr. de Visserschool, ook een school binnen dezelfde stichting. Daar heb ik verschillende groepen gehad, van kleuters tot groep 8. In het kader van mobiliteit en mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik de keus gemaakt om na 18 jaar weer eens van school te wisselen en zult u mij dus voortaan op De Vijf Eiken tegenkomen. Een leuke nieuwe uitdaging! Sinds de zomervakantie mag ik mij juf noemen op De Vijf Eiken. Ik ben Femke van Gestel en 22 jaar oud. Ik ben woonachtig in Molenschot. Als ik niet voor de klas sta, ga ik graag sporten. Mijn andere hobby s zijn reizen, lezen en leuke dingen met vriendinnen doen. Ik zal op De Vijf Eiken voor verschillende groepen staan. Ik ben heel blij dat ik hier aan de slag mag en heb al ervaren dat ik op een gezellige school werk! Triple P Training: Positief opvoeden na echtscheiding - Triple P: Family Transitions - Opvoeden na een echtscheiding. Hoe doe je dat? - Hoe geef je een kind wat het nodig heeft: jouw aandacht en positieve inzet? Dit terwijl je zelf rondloopt met een hoofd vol woede of zorg. - Hoe ga ik om met mijn boosheid? - Hoe kan ik mijn kind goed begeleiden in het proces? - Hoe kan ik beter communiceren met mijn collega-ouder? - Hoe blijf ik rustig tijdens een gesprek over de kinderen? In oktober 2016 gaat het IMW de Triple P training Positief opvoeden na echtscheiding/family Transitions weer aanbieden. Het geeft de cliënt nieuwe manieren om het kind en vooral zichzelf te beschermen voor negatieve effecten van een scheiding. De cursus is bedoeld voor ouders die, na een scheiding, een hoge mate van stress of woede ervaren en hier niet mee om kunnen gaan. Er kan maar 1 van beide collegaouders deelnemen aan de cursus. De cursus bestaat uit 5 wekelijkse bijeenkomsten die elk 2 uur duren. Indien gewenst wordt aansluitend de training Triple P Positief Opvoeden aangeboden.

7 Tijdens de training wordt er samen met andere ouders vaardigheden geoefend die kunnen helpen in het omgaan met dagelijkse vragen en moeilijkheden die men tegenkomt in het proces van scheiden. De cliënt leert omgaan met stress, boosheid en verandering. Daarnaast wordt er geleerd hoe je ruzies kan voorkomen of op kan lossen en hoe je beter met de collega-ouder kan communiceren in het belang van je kind(eren). Aanmelden kan via de website van het IMW of via het Bureau Trainingen. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Peter Verbeeten of Marianne Takken van Bureau Kinderen en Scheiden. Kosten: 20,00 (om de kosten van het boek te dekken). Data, van 19.00u tot 21.00u - woensdag 5 oktober Intakes - woensdag 12 oktober Sessie 1 - woensdag 19 oktober Sessie 2 - woensdag 2 november Sessie 3 - woensdag 16 november Sessie 4 - woensdag 26 november Sessie 5 GGD Jeugdgezondheidszorg Wat doet de GGD Jeugdgezondheidszorg? Onze jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen volgen tijdens vaste contactmomenten de groei en ontwikkeling van uw kind. U ontvangt thuis een uitnodiging voor zo n contactmoment, dat plaatsvindt op het consultatiebureau bij u in de gemeente. Bij de uitnodiging voor het contactmoment ontvangt u een vragenlijst. Wat gebeurt er tijdens een contactmoment? Als uw kind 5/6 jaar is: de teamassistente meet de lengte en het gewicht, de oren en ogen worden getest en de jeugdarts bespreekt met u de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Als uw kind 9/10 jaar is: de jeugdverpleegkundige meet de lengte en het gewicht. Daarna bespreekt zij met u de groei en de ontwikkeling van uw kind. De jeugdverpleegkundige geeft ook de DTP en BMR-vaccinaties. Op leest u meer informatie over deze vaccinaties. Uiteraard kunt u tijdens deze contactmomenten, maar ook tijdens het inloopspreekuur of telefonisch spreekuur, al uw vragen stellen over de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van uw kind.

8 Samenwerking met school De jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen onderhouden korte lijnen met school. Als voorbereiding op het contactmoment informeren zij bijvoorbeeld bij de leerkracht of interne begeleider hoe het met uw kind gaat. Onze jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen nemen ook deel aan de Zorg Advies Teams op school. De GGD doet meer! De GGD ondersteunt en adviseert scholen bij het structureel en planmatig uitvoeren van gezondheidsthema s. Uitgangspunt is de Gezonde School aanpak. Centraal staat de vraag van de school. Deze aanpak stimuleert de gezondheid van leerlingen en leerkrachten. De school heeft rondom gezondheidsthema s aandacht voor signaleren, educatie, omgeving en beleid. De GGD ondersteunt ook bij het aanvragen van vignetten. Meer informatie: De GGD biedt leerkrachten en interne begeleiders ondersteuning en advies bij vraagstukken rondom veiligheid op school en bij ingrijpende gebeurtenissen. Meer informatie vindt u op onze website.

Informatie van de MR. Inloopavond. Informatie uit de schoolgids

Informatie van de MR. Inloopavond. Informatie uit de schoolgids Nieuwsbrief basisschool t Palet nummer 1 30 augustus 2018 schooljaar 2018-2019 In deze Paletter: Informatie van de MR Informatieavond Informatie uit de schoolgids 20 jaar Novum Visie Afscheid juf Jeanne

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 2 SWPBS pag. 2 Fruitdagen pag. 3 Nieuws vanuit de MR pag. 3 Het Vijf Eiken Kampioenschap pag. 4 Muziekonderwijs pag. 5 Gezonde voeding pag. 5 Werk in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 8

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 8 Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 1 Ouderbetrokkenheid pag. 2 Sportdag: hulpouders gezocht pag. 2 Feest pag. 3 Avondvierdaagse (vooraankondiging) pag. 3 Passend onderwijs pag. 3 Regel

Nadere informatie

september Linknieuws Inhoud OPENING -- KINDCENTRUM - Opening Kindcentrum - Nieuwe leerkracht voor de Taalgroep - Centrum Jeugd & Gezin op school

september Linknieuws Inhoud OPENING -- KINDCENTRUM - Opening Kindcentrum - Nieuwe leerkracht voor de Taalgroep - Centrum Jeugd & Gezin op school + OPENING -- KINDCENTRUM september Linknieuws Sinds twee jaar zijn wij samen met Peuterwerk de Schakel (SPO) en BSO de Nieuwe Link (de Schaepskooi) bezig met de ontwikkeling van een Kindcentrum. Dankzij

Nadere informatie

Per Omgaande schooljaar 2014 2015 12 september 2014 nummer 2

Per Omgaande schooljaar 2014 2015 12 september 2014 nummer 2 Bossestraat 8b 5374 HT Schaijk Postbus 111 5374 ZJ Schaijk e-mail: dir.denomgang@optimusonderwijs.nl tel: 0486-461283 Per Omgaande schooljaar 2014 2015 12 september 2014 nummer 2 Inhoud Van de directie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 5

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 5 Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 2 Ouderbetrokkenheid: 'Iedere dag is het Open Dag' pag. 3 Regel van de week pag. 3 Gezocht: hulpouders pag. 3 Meer muziek: schoolband en schoolkoor pag.

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Vrijdag 25 september: Speelgoedtijd groepen 1/2. Woensdag 30 september: Spelletjesochtend groepen 1/2.

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Vrijdag 25 september: Speelgoedtijd groepen 1/2. Woensdag 30 september: Spelletjesochtend groepen 1/2. t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Vrijdag 25 september: Speelgoedtijd groepen 1/2. Maandag 28 september: Week van de pauzehap. Dinsdag 29 september: GMR-vergadering. Woensdag 30 september: Spelletjesochtend

Nadere informatie

Nummer 03 18 september 2014

Nummer 03 18 september 2014 Nummer 03 18 september 2014 Agenda 19 september konvooi Market Garden 24 september rondgang vertrouwenspersonen 01 oktober ontruimingsoefening BHV 02 oktober Molenveldnieuws nr. 4 verschijnt 03 oktober

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 1

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 1 Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 2 Ouderbetrokkenheid pag. 2 Ouderkamer pag. 3 Regel van de week pag. 3 Geboren! pag. 4 Even voorstellen... + Breinbrekers pag. 4 Even voorstellen pag.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 9

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 9 Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 2 Ouderbetrokkenheid pag. 2 Groepsverdeling schooljaar 2017-2018 pag. 2 Overblijven pag. 3 Ouderbijdrage: herinnering pag. 3 Regel van de week pag. 4

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 2

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 2 Inhoudsopgave Huisvesting/MR pag. 1 Trefwoord pag. 2 Ouderbetrokkenheid pag. 2 Social media, een vriendelijk verzoek pag. 3 Fietsverlichtingcontrole pag. 3 Vijf Eiken Theater pag. 3 Lid worden van de OR?

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 1

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 1 Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 2 Ouderbetrokkenheid pag. 2 Bijwerkers pag. 3 Verdieping en verrijking pag. 3 Te laat op school pag. 4 Gezocht: hulpouders pag. 4 Even voorstellen...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 6

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 6 Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Inschrijven broertjes en zusjes pag. 2 Te laat op school pag. 2 Huisvesting pag. 2 Trefwoord pag. 3 Open Dag pag. 3 Ouderbetrokkenheid pag. 4 Kinderatelier pag. 5 Voorleespret

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2013/2014 No 15 27 maart 2014

Nieuwsbrief Schooljaar 2013/2014 No 15 27 maart 2014 Nieuwsbrief Schooljaar 2013/2014 No 15 27 maart 2014 Reageren op de inhoud kunt u via het mailadres: directie@jozefrijen.nl Inhoudsopgave Om te onthouden... 2 Schoolgruiten... 3 NLDoet... 3 Vakantierooster

Nadere informatie

belangrijke data... 7 september2018 nr. 1

belangrijke data... 7 september2018 nr. 1 belangrijke data..... 7 september2018 nr. 1 Vrij 14 september Start zwemmen, groep 4 Din 25 september Informatieavond start schooljaar Inloop 19.00 uur, Start 19.30 uur Din 25 t/m 27 september Startweek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 2

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 2 Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 1 Ouderbetrokkenheid pag. 2 Regel van de week pag. 2 In blijde verwachting pag. 2 Tot ziens! pag. 2 Even voorstellen pag. 3 Gouden Weken pag. 3 Kinderboekenweek

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief t/m 28 juni 2019

Nieuwsbrief t/m 28 juni 2019 Nieuwsbrief 38 24 t/m 28 juni 2019 BELANGRIJKE DATA In de week van 1 juli: oudergesprekken op uitnodiging. 16 juli: Afscheid van groep 8 19 juli: 12.00 uur start de zomervakantie Schoolstart.online groep

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van augustus 2018. In deze eerste nieuwsbrief van het schooljaar brengen we u op de hoogte van de lopende activiteiten van dit jaar. Informatieavond

Nadere informatie

September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 8 september Gastles brandweer voor alle groepen + ontruimingsoefening 12 september Informatie avond KIES 13 september

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 5

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 5 Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 2 Ouderbetrokkenheid pag. 2 Regel van de week pag. 2 Schrijft u uw kinderen ook in? pag. 3 Activiteitengroep pag. 3 Even voorstellen pag. 4 Nieuws van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 2

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 2 Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 2 Ouderbetrokkenheid pag. 2 Ouderkamer pag. 2 Regel van de week pag. 3 Staking 5 oktober pag. 3 Parkeren, een vriendelijk verzoek pag. 3 Fietsverlichtingcontrole

Nadere informatie

Kalender. We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van een fijne vakantie en iedereen weer zin heeft om naar school te gaan! Tot maandag!!

Kalender. We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van een fijne vakantie en iedereen weer zin heeft om naar school te gaan! Tot maandag!! Augustus 2018 Lingewijk 13, 3831 LE Leusden, 033-4943936 info@deholm.nl / www.deholm.nl Inhoud van dit Scheepsjournaal: Nieuws vanuit het team 5 gelijke dagen rooster Belangrijke data Uitnodiging informatieavond

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

jaargang nummer 1 30 augustus 2017

jaargang nummer 1 30 augustus 2017 jaargang 2017-2018 nummer 1 30 augustus 2017 Belangrijke data 04/09 t/m 08/09 hoofdluiscontrole 05/09 19.30 uur OR vergadering 05/09 19.30 uur MR vergadering 18/09 19.00 uur infoavond groepen 1/2, 4, 5

Nadere informatie

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website:

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website: Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van de Ds. D.A. v.d. Boschschool en Peuterschool v.d. Bosch BOSCHBLAD nummer 1, september 2018 Peuterschool: 393 00 10 Basisschool: 394 86 87 Website: www.vdboschschool.nl

Nadere informatie

8 september 2016 Belangrijke data

8 september 2016 Belangrijke data 8 september 2016 Belangrijke data 8 en 12 september: startgesprekken 12 en 13 september: juf Irma op tweedaagse 12 september : informatieavond groep 3 en ouders van nieuwe kleuters : 19.30 uur 14 september:

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Nr. 36 maandag 10 juli 2017 In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Belangrijke data Maandag, dinsdag donderdag: Verkort rooster, school om 14.00

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Fontein

Nieuwsbrief CBS De Fontein Nieuwsbrief CBS De Fontein M e i 2018 S c h o o l j a a r 2 0 1 7-2 0 1 8 n r. 9 Nieuws van de directie Beste ouders, Inhoud Beste ouders 1 Personeel/schoolzwemmen 2 Groepsverdeling 3 Ouder-koffie-ochtenden

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

Het team van De Vinkenbaan wenst iedereen een plezierig en succesvol schooljaar toe!

Het team van De Vinkenbaan wenst iedereen een plezierig en succesvol schooljaar toe! Vinkenbaan editie jaargang 24 07-09-2017 Informatieavonden Deze avonden zijn bedoeld om alle ouders wat nadere informatie te verstrekken over het komend schooljaar en kennis te maken met de leerkrachten

Nadere informatie

De derde editie van de nieuwsbrief

De derde editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 3 Jaargang 2 13-10 - 2011 www.olivijn.almere-speciaal.nl De derde editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode Nieuws vanuit de directie Nieuws vanuit de ouderraad Nieuws

Nadere informatie

home-page:

home-page: Kerkstraat 112 5126 GD Gilze Tel 0161-451541 e-mail: a.d.vet@debolstergilze.nl home-page: www.debolstergilze.nl Nieuwsbrief nr 6 04-10-2017 NIEUWS VAN DE DIRECTIE Als u dit Bolsterbericht leest, zit ik

Nadere informatie

Er wordt er géén oud papier meer opgehaald in Noord! Dringend overblijfouders gezocht!!!!

Er wordt er géén oud papier meer opgehaald in Noord! Dringend overblijfouders gezocht!!!! November 2015 1 45 2 3 4 MR 5 6 7 8 46 9 10 11 12 13 14 15 47 16 17 Toneel groep A informatie avond V.O. 18 19 Toneel groep B 20 Rapport groepen 3 t/m 8 Leerlingenraad 21 22 48 23 24 25 26 Toneel groep

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van april 2019.

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van april 2019. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van april 2019. Tevredenheidspeiling Om goed onderwijs te kunnen blijven geven is het voor onze school belangrijk om te weten wat u van de

Nadere informatie

Informatiemarkt Snappet... 1 GROEPSINFORMATIE Groep Groep 5 t/m

Informatiemarkt Snappet... 1 GROEPSINFORMATIE Groep Groep 5 t/m Nr. 01 07 september 2018 Inhoud ALGEMEEN... 1 Informatiemarkt... 1 21 e eeuwse vaardigheden... 1 Snappet... 1 GROEPSINFORMATIE... 2 Groep 3... 2 Groep 5 t/m 8... 2 Schaaklessen St. Victor school: Schaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 15 september 2017

Nieuwsbrief. 15 september 2017 Nieuwsbrief 2 15 september 2017 Vanuit de kinderopvang Na een fijne zomer zijn we op de BSO gestart met 3 groepen. Het was even wennen, maar we merken dat de kinderen en u als ouders zo langzamerhand weten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst!

Nieuwsbrief. Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst! Nieuwsbrief Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst! Juf Eva Na de herfstvakantie zal juf Eva ook op vrijdagmorgen weer in groep 3b gaan werken. Juf Lydia

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Beste kinderen en ouders, De vakantie zit er weer op. Gelukkig is iedereen weer veilig teruggekeerd en hebben we allemaal kunnen genieten van het fantastische weer. Afgelopen

Nadere informatie

Schoolnieuws De Achtsprong

Schoolnieuws De Achtsprong De Brink 126 7206 KD Zutphen T 0575 524213 h.hendriks@skbg.nl www.deachtsprong.nl 31-10-2016 Schoolnieuws De Achtsprong In dit nummer: -vervolg schoolfruit -open dag -meester en juffen dag -gevraagd (spijker)

Nadere informatie

Nieuwsbrief Johannesschool

Nieuwsbrief Johannesschool In deze weekbrief Vanuit de directie Voor in de agenda Korte mededelingen Schoudercom app Bijeenkomst onderwijs en zorg Cursus positief opvoeden Vanuit de directie Beste ouder(s), Vorige week maandag hadden

Nadere informatie

U bent van harte welkom! Voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid

U bent van harte welkom! Voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid U bent van harte welkom! Voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid Gezond en veilig opgroeien, dat wensen we voor alle kinderen! Daarom ziet het Centrum voor Jeugd en Gezin hen regelmatig. Vanaf

Nadere informatie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Paletin oktober 2015 Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Data: Maandag 5 oktober: Dag van de leraar 20.00 MR-vergadering Woensdag 7 oktober Start Kinderboekenweek Raar maar waar Woensdag 14

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 September Oktober 2018 info Kalender: Agenda Vrijdag 21 september Groep 2 vrij Maandag 24 september Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij Dinsdag 25 september

Nadere informatie

September 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

September 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS September 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 10 september Informatieavond Rots en Water voor ouders van kinderen in groep 7/8 13 september Training Rots en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 6

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 6 Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 2 Ouderbetrokkenheid pag. 2 Regel van de week pag. 2 Open Week pag. 2 Een vriendelijk verzoek pag. 3 Staking 15 maart pag. 3 Even voorstellen pag. 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief september Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. Nieuwe leerkracht Belangrijke data Sam & Lot Muziek Hoofdluis

Nieuwsbrief september Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. Nieuwe leerkracht Belangrijke data Sam & Lot Muziek Hoofdluis Nieuwsbrief september 2018 Jaargang 28 Nummer 1 De komende maand: Agenda 3 september 2018 Eerste schooldag 4 september 2018 19.30 uur vergadering Ouderraad 5 september 2018 8.45 uur Openingsviering Iedereen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 2

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 2 Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 2 Regel van de week pag. 2 Ouderbetrokkenheid: ouderkamer en leerlingenraad pag. 2 Nieuws van de MR pag. 3 Even voorstellen pag. 4 Ondersteuning voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief september 2019 Nieuwsbrief september 2019 Agenda: Maandag 9 sept. Informatie avond voor ouders van groep 1-4 Dinsdag 10 sept. Informatie avond voor ouders van groep 5 8 Maandag 16 sept. Inloopmoment (14.45u.) Woensdag

Nadere informatie

De nieuwsbrief. nummer 19 7 juli Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs.

De nieuwsbrief. nummer 19 7 juli Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs. Jaargang 15 De nieuwsbrief nummer 19 7 juli 2017 Locatie Oudelandselaan 141 2652 ER Berkel en Rodenrijs 010-511 3280 directie@daltondeklipper.nl Locatie Gouden Uillaan 28 2652 KJ Berkel en Rodenrijs 010

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 21 September 2015

Nieuwsbrief 2 21 September 2015 Heerlen, maandag 21 september 2015 Nieuwsbrief 2 21 September 2015 Beste ouders/verzorgers, In deze 2 e nieuwsbrief van schooljaar 2015-2016 leest u achtereenvolgens : - Algemene Ledenvergadering Oudervereniging

Nadere informatie

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen!

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 2, 28-09-2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 2, 28-09-2016 In dit nummer: Continurooster 1 1 MR 2 Vakantiespelen Hengelo Sport Buitenschoolse

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Schooljaar nieuwsbrief 31 augustus 2018

Schooljaar nieuwsbrief 31 augustus 2018 Schooljaar 2018-2018 nieuwsbrief 31 augustus 2018 Start schooljaar Welkom terug op school na een mooie zomer en een welverdiende zomervakantie. Het hele team kijkt er naar uit jullie allemaal maandag te

Nadere informatie

Laatste plaatsen voor de naschoolse activiteit handbal groep 3-5

Laatste plaatsen voor de naschoolse activiteit handbal groep 3-5 Schooljaar 2018-2019 nieuwsbrief 28 september 2018 Overstap naar het voortgezet onderwijs Op woensdag 31 oktober van 08:45 tot 09:45 uur vindt er een informatieochtend plaats voor de ouders van de groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Titus Brandsma

Nieuwsbrief Titus Brandsma Nieuwsbrief Titus Brandsma 14-09-2018 Basisschool Titus Brandsma Ring 17 8308 AL Nagele swstitusbrandsma@aves.nl www.titusbrandsma-nagele.nl De kop is er af! Na 2 weken school hebben de meeste kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief Juli 2016 Jaargang: Nieuwsbrief Juli 2016 Jaargang: 2015-2016 Belangrijke data in juli 30 juni en 4 juli 10 minuten gesprekken 8 juli Strippenkaartverkoop 11 juli 14.00 uur doordraaimoment voor het nieuwe schooljaar 13 juli

Nadere informatie

J.H. Donnerschool Locatie Hilversum

J.H. Donnerschool Locatie Hilversum J.H. Donnerschool Locatie Hilversum Week 40 Vrijdag 5 oktober 2018 Nieuwsbrief Beste ouders en/of verzorgers, Hierbij ontvangt u weer een nieuwe nieuwsbrief. Mocht u hierover vragen of opmerkingen hebben

Nadere informatie

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Beste ouders, Inmiddels liggen de echte warme dagen achter ons en is het schooljaar in volle gang. De herfstkleuren laten zich voorzichtig zien en over twee weken

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Maandag begint de school weer. We hopen dat alle kinderen en hun ouders een fijne vakantie hebben gehad en dat de kinderen net zo enthousiast zijn om weer op school

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Fontein

Nieuwsbrief CBS De Fontein j u l i 2 0 1 8 S c h o o l j a a r 2 0 1 7-2 0 1 8 n r. 1 0 Nieuwsbrief CBS De Fontein Nieuws van de directie Inhoud Beste ouders 1 Personeel/groepsverdeling 2 Summerevents 3 Ouderbetrokkenheid 4 Overblijven/Met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 1

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 1 Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 2 Regel van de week pag. 2 Even voorstellen pag. 2 Rots en Water training pag. 3 Ouderkamer pag. 4 Enquête communicatie pag. 4 Van de directie Rijen,

Nadere informatie

Obs De Boogerd Maurik. Basis voor Groei en Bloei. Groep 1-2 heeft een opening van de voorleesdagen

Obs De Boogerd Maurik. Basis voor Groei en Bloei. Groep 1-2 heeft een opening van de voorleesdagen In Het Openbaar Obs De Boogerd Maurik Basis voor Groei en Bloei Maurik, 14 januari 2016 Dinsdag 12 januari Woensdag 27 jan. t/m 6 febr. Woensdag 27 januari MR vergadering Nationale Voorleesdagen voor de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018

Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018 Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018 Dinsdag 17 juli Musical Betoeterd door groep 8 Woensdag 18 juli Afscheid groep 8 Donderdag 19 juli Wisselochtend en afsluiting, 12.00 uur start zomervakantie Afsluiting

Nadere informatie

Van de directie. Inhoud. april Beste ouders,

Van de directie. Inhoud. april Beste ouders, april 2019 Van de directie Inhoud Verzoek aanmelden broertjes en zusjes 2 Personeel... 2 IPC (International primary curriculum).. 2 Onze school in beeld... 3 1 april... 4 Schoolvoetbal... 5 Tutorlezen

Nadere informatie

NB. Excuus voor de late mededeling, maar we gaan er vanuit dat het geen problemen gaat geven. Mocht het wel zo zijn, horen wij het graag.

NB. Excuus voor de late mededeling, maar we gaan er vanuit dat het geen problemen gaat geven. Mocht het wel zo zijn, horen wij het graag. Weekbericht van 17 juli 2017 Opgelet: Vrijdag aanstaande zijn alle kinderen vrij!!! In de afgelopen week heeft het team aangegeven dat het wel heel erg bij onze school past dat alle kinderen tegelijk vakantie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF Inhoudsopgave Van de directie/overlijdensbericht pag. 1 Trefwoord pag. 2 Ouderbetrokkenheid pag. 2 Sportdag: begeleiders gezocht (herinnering) pag. 2 Een veilige schoolomgeving pag. 3 Een nieuw gezicht

Nadere informatie

nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders

nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders 2018 2019 Agenda 22 oktober t/m 28 oktober: Herfstvakantie Vrijdag 9 november: Nationaal schoolontbijt 4 december: Sinterklaas Vrijdag 21 december: kerstontbijt.

Nadere informatie

Heindijk PM Rotterdam Tel Vrijdag 24 augustus Website:

Heindijk PM Rotterdam Tel Vrijdag 24 augustus Website: Kubus Nieuwsbrief Jaargaang 2012/2013 Nieuwsbrief nr. Heindijk 20 3079 PM Rotterdam Tel. 010-4830737 Oldenoord 81 3079 KG Rotterdam Tel. 010-4829188 Vrijdag 24 augustus 2012 Website: www.obsdekubus.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 8

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 8 Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 2 Ouderbetrokkenheid pag. 2 Regel van de week pag. 2 Nieuws van de MR pag. 3 Optreden schoolband en koor pag. 3 Sponsorloop 2019 pag. 3 De OR is op zoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 September 2016

Nieuwsbrief 1 September 2016 Nieuwsbrief 1 September 2016 Inhoud deze maand: 1. Nieuwsbrief/schoolkrant 2. Kerkdienst opening schooljaar 3. Digiduif 4. Openingsfeest 2 september 5. Brandweerdag 6. Kinderpostzegelactie 7. Schoolgids,

Nadere informatie

U bent van harte welkom! Voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid

U bent van harte welkom! Voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid U bent van harte welkom! Voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid Gezond en veilig opgroeien, dat wensen we voor alle kinderen! Daarom ziet het Centrum voor Jeugd en Gezin hen regelmatig. Vanaf

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.:

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: NIEUWSBRIEF Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl Voor de agenda: Dinsdag 5 sept.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Beste ouders en verzorgers, De eerste maand van het schooljaar zit er al weer op! Wat was het fijn om alle kinderen

Nadere informatie

N ieuwsbrief 02 december 2016

N ieuwsbrief 02 december 2016 Kattebelletje Maandag 5 december Sinterklaasviering Kerst-versieren woensdag 7 december vanaf half 9 Maandag 19 december Kerst-inloop. Tussen 18.30-19.30 uur Let op! Donderdag 22 december zijn de kinderen

Nadere informatie

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet,

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet, Inhoud Nieuwsbrief: Agenda: 03-09 Peutergym 06-09 AC vergadering 20.00 uur 11-09 Informatieavond 19.30 uur 12-09 MR + SC 18-09 Pleinfeest 21-09 Speelgoedochtend groep 1/2 25-09 Schoolfotograaf Ouderspreekavond:

Nadere informatie

Sterrenstof. De volgende Sterrenstof zal verschijnen op 5 oktober 2016

Sterrenstof. De volgende Sterrenstof zal verschijnen op 5 oktober 2016 SEPTEMBER 2016 Belangrijke data: 12 september 19.00-20.00 uur informatieavond Middenbouw (3,4,5) 12 september 20.00-21.00 uur informatieavond Onderbouw (1,2) 13 september 19.00-20.00 uur informatieavond

Nadere informatie

Trefwoord Week 37 t/m 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert.

Trefwoord Week 37 t/m 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert. Nieuwsbrief woensdag 14 september 2016 In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a.: Jantje Beton Excellente scholen Startactiviteit Oudervertelgesprekken Woensdag 14 september Vandaag begint de Jantje Beton

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Meernieuws Oktober 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de volgende onderwerpen: Nieuws van de directie Nieuwe collega s Kwink-avond Kinderboekenweek Schoolfruit

Nadere informatie

Hartelijk welkom! Team Kbs Kievitsloop. Kbs Kievitsloop t Blok JJ Breda Telefoon:

Hartelijk welkom! Team Kbs Kievitsloop. Kbs Kievitsloop t Blok JJ Breda Telefoon: Hartelijk welkom! Welkom in het schooljaar 2016 2017 op Kbs Kievitsloop. Wij willen ook dit jaar met u samenwerken bij de begeleiding in onderwijs en opvoeding van uw kind (eren). Wij hopen dat er ook

Nadere informatie

Info 3 7 september 2016

Info 3 7 september 2016 Wat je aandacht geeft, groeit! Info 3 7 september 2016 Trefwoord Het komende thema van onze godsdienstmethode is In beweging. Kinderen bewegen graag en veel. Bewegen is gezond én leerzaam; onderzoek wijst

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 18 september 2015 De nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. Samen goed voor elkaar! In deze nieuwsbrief Belangrijke data Intern begeleiders Inloopochtenden Opa & oma dag Zand- en watertafel

Nadere informatie

Overblijven op KBS St. Jozef

Overblijven op KBS St. Jozef Overblijven op KBS St. Jozef Tussenschoolse opvang op KBS St. Jozef Kinderen zijn een groot deel van de dag op school en veel kinderen blijven ook tussen de middag over. De middagpauze is van 11.45 uur

Nadere informatie

de Nieuwsroos Koningsdag Welkom Groente / fruit Rozenstraat XT Hengelo (Gld) Tel:

de Nieuwsroos Koningsdag Welkom Groente / fruit Rozenstraat XT Hengelo (Gld) Tel: de Nieuwsroos Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo (Gld) Tel: 0575 461510 info@rozengaardsweide.nl www.rozengaardsweide.nl 9 april 2018 Koningsdag Het duurt nog even, maar op 26 april a.s. vieren we met de hele

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Schooljaar , vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 3. Schooljaar , vrijdag 6 oktober 2017 Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2017-2018, vrijdag 6 oktober 2017 Ontruimingsoefening Afgelopen dinsdag hebben wij een ontruimingsoefening gehouden. De oefening verliep uitstekend. Binnen een paar minuten stond

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data: 29 augustus 20.00 uur vergadering Activiteitencommissie 03 september 19.30 uur introductie ouderavond gr. 1 en 2 04 september 19.30 uur introductie ouderavond

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben, naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan kunt u gerust langslopen om uw vragen te stellen!

Mocht u vragen hebben, naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan kunt u gerust langslopen om uw vragen te stellen! Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 11e nieuwsbrief, vrijdag 30 januari 2015 Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van deze week. Hierin leest u de

Nadere informatie

Even bijpraten. Nieuwsweek nummer 2. In deze nieuwsweek. Kalender. Basisschool KOM.MIJN

Even bijpraten. Nieuwsweek nummer 2. In deze nieuwsweek. Kalender. Basisschool KOM.MIJN Basisschool KOM.MIJN Prins Frederikstraat 67a 5950 BR Belfeld 077 4758049 www.kommijn.kerobei.nl Nieuwsweek nummer 2 9 september 2016 Klik hier voor e-mailadressen van leerkrachten. Kalender Volgende week:

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Belangrijke data 5 oktober Studiedag: de kinderen zijn vrij! Beste ouders, Het schooljaar is weer begonnen! 6 oktober Start kinderboekenweek 24 oktober t/m 28 oktober Herfstvakantie Wat fijn dat iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 Schooljaar

Nieuwsbrief 12 Schooljaar Nieuwsbrief 12 Schooljaar 2016-2017 Belangrijke data: 23 mei Groepen Mercurius en Mars gaan op excursie naar de kinderboerderij. 25 mei: Hemelvaart 26 mei: vrij 2 juni: Studiedag (Kinderen vrij) 5 juni:

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, april 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016

Nieuwsbrief oktober 2016 Schuineslootweg 85 7777RJ Schuinesloot www.cnbswegwijzer.nl CNBS De Wegwijzer cnbswegwijzer@hetnet.nl 0523-683053 Nieuwsbrief oktober 2016 Op Weg Als je onderweg bent, kun je veel leren. Je ziet dingen

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie