Bibliotheek.nl online styleguide november 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bibliotheek.nl online styleguide november 2016"

Transcriptie

1 Bibliotheek.nl online styleguide november 2016

2 Index Style basics Logo gebruik....4 Kleur...6 Buttons... 7 Grid / Margins....8 Typografie...9 Componenten Het hoofdmenu Catalogus/nbc comp Banners Boekenviews Aanduiding materiaalsoort 19 TDP header Formulieren/invoervelden.. 22 Paginering...23 Tabellen...23 Agenda... 24

3 Style basics Allereerst de basis van de Bibliotheek.nl stijl. Hoe werkt het logo, wat zijn de kleuren, margins en het grid en uiteraard de typografie.

4 Logo gebruik Het de Bibliotheek logo is dynamisch in gebruik. Afhankelijk van de pagina kan het logo op een andere manier gebruikt worden, of kunnen er onderdelen toegevoegd of weggehaald worden. Basislogo Het basislogo in BNL donkergrijs met het BNL oranje plectrum De margin rondom het logo is minimaal 1x de x-hoogte van het woordmerk Logo op kleur achtergrond Dit is een volledig witte versie van het logo. De pijltjes en stip zijn uit het plectrum gehaald waardoor je de achtergrond kleur er doorheen ziet.

5 Lokale bibliotheek logo De naam van de lokale Bibliotheek onder de Bibliotheek. In BNL oranje. Corps is 75% van het corps in de Bibliotheek. Deze versie van het logo kan op wit, fotografisch en kleur achtergrond gebruikt worden op de zelfde manier als het basislogo. Wanneer het op een kleur achtergrond staat wordt de lokale naam, net als het basislogo, wit. Minimaal logo Dit is alleen het plectrum. Diapositief. Zonder woordmerk. Deze versie wordt gebruikt op kleine schermen waar geen ruimte is voor de volledige versie van het logo en wanneer het hoofdmenu als volledige balk gebruikt wordt (zie componenten, header)

6 Kleur Primaire kleuren BNL oranje HEX #ff7320 RGB 255 / 115 / 32 BNL donkergrijs HEX # RGB 80 / 84 / 80 Wit HEX #ffffff RGB 255 / 255 / 255 Grijs HEX #f7f7f7 RGB 247 / 247 / 247

7 Buttons Het aantal buttonstijlen wat gebruikt wordt is teruggebracht van 4 naar 3. Dit omdat het bij de tertiaire en quartaire stijl niet altijd duidelijk was wanneer welke gebruikt moest worden. Hierdoor werden deze willekeurig door elkaar heen gebruikt. Primair Er kan maximaal 1 primaire button op een pagina zijn. Dit is uiteraard voor de primaire actie op de pagina. Bijvoorbeeld het bestellen van een boek. Tertiair Tertiair is voor alle overige, niet belangrijke buttons die geen inline tekstlink kunnen zijn. Bijvoorbeeld de lees meer buttons. Secundair Secundair kan vaker op een pagina voorkomen. Maar wordt vooral gebruikt voor acties die óók belangrijk zijn. Bijvoorbeeld het aanvragen van een andere versie van een boek, het laden van meer resultaten, of op de oude grid versie van de home het inloggen. Inline tekstlink Inline tekstlinks hebben een underline die op hover oranje wordt. Dit kan in body copy, maar eventueel ook in intro s en zelfs in titels gebruikt worden indien nodig.

8 Grid / Margins Het grid heeft als basis 1200px met vaste witwaarden aan beide kanten. Homepage lokale bibliotheken 383,5px 383,5px 383,5px 25px 25px witruimte 20px rechts/links witruimte 20px rechts/links witruimte 20px rechts/links Contentdetailpagina s hebben 1 kolom met 220px aan beide kanten en 760px in het midden. Zoekresultaten en contentdetailpagina s Homepage landelijk met een linkermenu hebben 67px aan beide kanten met een witwaarde van 67px om de 2 kolommen te scheiden. 40px 1066px 40px Dit grid wordt gebruikt om de pagina in grote lijnen op te zetten. Afstanden en afmetingen van grote content blokken. De margins binnen een blok (bijvoorbeeld margins tussen items in het menu of magins om een button heen) worden nog wel met vaste afstanden gedaan. Dit omdat je anders met afstanden van 1% op mobiel alles te dicht op elkaar krijgt. Contentdetailpagina 1 kolom 440px 760px 440px Contentdetailpagina 2 kolommen (TDP) 40px 350px 40px 730px 40px Zoekresultatenpagina 40px 255px 40px 865px 40px

9 Typografie de Bibliothe De online typografie van de Bibliotheek is gebaseerd op de offline typografie. In deze nieuwe online stijl gaan we dus ook het huisstijl font van de Bibliotheek gebruiken (the Mix). Webfont Het huisstijl font the Mix is via de maker van dit font voor een eenmalig bedrag af te kopen voor online gebruik. Zie: lucasfonts.com/webfonts/ voor meer informatie hierover. Hoe meer stijlen/domeinen je het font voor koopt hoe goedkoper het per font is. Voor de Bibliotheek websites hebben we in principe slechts 2 stijlen van het font nodig. De Semibold Plain en de Bold. zie: is van ons allemaal Fallback fonts Voor body tekst wordt arial als font gebruikt. Deze wordt niet als webfont geëmbed en zal dus niet op alle devices (vooral Windows) te zien zijn. Ook het huisstijl font the Mix is mogelijk niet altijd te zien, op oudere devices en browsers die niet naar de laatste versie zijn geüpdate. Hier de fallback fonts: AaBbCc the Mix -> Arial (bold) Arial the Mix Semibold / Helvetica Neue Regula

10 Iets over letters Letters als in typografie H1, the Mix, Semibold, BNL oranje px H2, the Mix, Semibold, BNL donkergrijs, px De eerste paar regels/alinea van een artikel begint met een iets grotere tekst. Lekker om de aandacht te pakken en vooral ook om even snel in een paar zinnen uit te leggen waar de rest van het artikel eigenlijk over gaat. Intro, Arial bold, BNL donkergrijs, px De volgende alinea heeft een titel Gewone broodtekst is ook lekker leesbaar, maar hoeft zeker niet zo groot te zijn als de intro teksten. Dit is eigenlijk de echte content waar alles over gaat. Kan wel heel veel tekst zijn hoor. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas faucibus mollis interdum. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. H3, the Mix, Semibold, BNL donkergrijs, px Body, Arial, BNL donkergrijs, px De standaardversie van het Lorem ipsum stamt uit circa 1500 Bron, Arial, #bbbbbb, px Label dat o.a. op de searchresults pagina gebruikt wordt H4, the Mix, Semibold Plain, BNL donkergrijs, px De Bibliotheek is van ons allemaal Iemand uit de Bibliotheekwereld Quote, the Mix, Semibold Plain, BNL oranje, px Quote bron, the Mix, #bbbbbb, px

11 Grote titels content pagina De grote titels zorgen voor de juiste hoeveelheid aandacht en karakter op een pagina. Je oog blijft hangen en je wilt verder lezen. De titels zijn bedacht in combinatie met een afbeelding naast de titel in de plectrumvorm, dit vormt een eenheid. Uitlijning elementen en typografie De uitlijning van elementen is standaard links behalve bij actiematige pagina s (categoriepagina s, lid worden etc.), dan worden deze gecentreerd weergegeven en worden de titels oranje. Bladspiegel Bij tekstpagina s is gekozen voor een kleinere bladspiegel, omdat 1200px breed tekst lezen niet wenselijk is.

12 Componenten Op de volgende pagina s staat een zo uitgebreid mogelijke uitleg over alle losse onderdelen van de site. Het hoofdmenu, verschillende soorten blokken content op de collectie pagina, wat voor soort content blokken wel en niet achter elkaar gebruikt kunnen worden en hoe vaak ze maximaal op een pagina mogen staan, paginering etc.

13 Het hoofdmenu Het standaard hoofdmenu. Het is de bedoeling dat Bibliotheken dit menu, met deze menu items gaan overnemen. Bij search moet de waar bent u naar op zoek tekst volledig leesbaar zijn. Dropdown Wanneer het scherm te klein wordt om zelfs dit volledig te laten zien wordt gekozen voor het kleinste menu waarbij ook de search achter de hamburger komt te zitten en het logo in de meest minimale vorm gebruikt wordt. Mochten Bibliotheken de behoefte hebben om achter de hoofdmenu items nog meer links te plaatsen kan dat door middel van dropdowns. Wanneer je over het item hovert met je muis (of tapt op touch) opent de dropdown.

14 Catalogus en nbc componenten Collectie hero image Op de categoriepagina begin je altijd met 1 groot uitgelicht item. Bijvoorbeeld een speciale actie, themaweek of een nieuwe service die de Bibliotheek aanbiedt. Dit component bestaat uit 1 grote plaat, een h2 titel, korte intro tekst en een grote primaire button. De tekst en button hebben een margin aan de linkerkant van 10% en lopen op grote schermen tot maximaal 50% door, normale/medium schermen tot 75% en kleine schermen de volledige breedte (met 5% margin)

15 Banners Titel, tekst en button met een afbeelding op de achtergrond. Bij actiematige pagina s worden de titels oranje. De content kan ook gecentreerd worden bij een actiepagina. Ook kan er gekozen worden voor twee kolommen tekst of een afbeelding naast de tekst.

16 Boekenviews Standaard rijtje met boeken. Als ze niet meer binnen je viewport passen komen er pijltjes links en rechts in beeld. Onder de pijltjes zit een wit-transparante gradient zodat je duidelijker ziet dat er nog meer boeken komen (Staat niet in design. Zoals oude site) De titel staat altijd gecentreerd. Het is mogelijk om onderin het component een tertiaire button toe te voegen naar het volledige overzicht. Boeken grid Zelfde als de boekenlijst, alleen dan zonder pijltjes, maar op 2 regels.

17 Videos Zelfde werking als de boekenlijst. Titel gecentreerd, pijltjes wanneer het niet allemaal in beeld past, thumbnail met titel en bron er onder. Mogelijk om een tertiaire button onderin te plaatsen naar het totaal overzicht.

18 Boeken thema uitgelicht Rijtje boeken op een gekleurde achtergrond. Aan de linkerkant een titel, korte intro tekst en tertiaire button naar het volledige overzicht. Wanneer de boeken niet allemaal in 1 keer in beeld passen kan ook hier een pijltje bij komen om er doorheen te scrollen. In dit geval zit er alleen rechts een pijltje. Het is ook mogelijk om een foto in de achtergrond te gebruiken. Deze is dan maximaal 50% van de totale breedte. Over de foto heen zit een gradient naar de achtergrond kleur. Deze achtergrond/gradient kleur is dan ook de meest voorkomende kleur uit de foto. 2 boeken uitgelicht (categoriepagina) Cover boek, titel item, auteur, korte intro.

19 Aanduiding materiaalsoort Iconen voor verschillende materialen Hier zie je een overzicht van de huidige iconen die onder andere gebruikt worden op de TDP.

20 Hoe vaak en welke volgorde Deze NBC en collectie componenten kunnen niet allemaal oneindig vaak en op elke willekeurige manier door elkaar heen gebruikt worden. Hier een paar regels voor het gebruik van deze componenten. Componenten met een fotografische of gekleurde achtergrond (zoals bijvoorbeeld een uitgelichte categorie) kunnen niet direct achter elkaar gebruikt worden. Als er meerdere van op de pagina staan moet er altijd een component zonder achtergrond (zoals bijvoorbeeld het boeken grid) voor en/of na komen. Er mogen niet te veel componenten met fotografische/gekleurde achtergrond op een pagina staan. Voor elk component met foto/ kleur achtergrond moeten 2 componenten zonder achtergrond gebruikt worden. De pagina kan nooit beginnen of eindigen met een foto/kleur component. (de collectie hero is hierop uiteraard de uitzondering. Deze kan juist alleen bovenaan de pagina gebruikt worden) De foto/kleur en geen achtergrond componenten moeten niet om en om gebruikt worden (als in geen, kleur, geen, foto, geen ) Daar moet iets meer afwisseling in zitten door bijvoorbeeld 2 componenten zonder achtergrond achter elkaar te plaatsen. Foto/kleur achtergrond componenten moeten niet te vaak gebruikt worden. Zeker de uitgelichte componenten. Deze raken hun kracht kwijt wanneer ze te vaak voorkomen. Uitgelichte categorieën, thema s en boeken kunnen maximaal 1 keer gebruikt worden op een pagina.

21 Productpagina (TDP) header Op productpagina s zoals de titeldetail pagina en jeugdpagina s (interactieve animaties, hoorcolleges, etc.) hebben een gekleurde header waar de paginatitel op staat. De kleur van deze header komt van de afbeelding van het product. Hiervoor wordt de meest voorkomende kleur gekozen. Deze wordt met 70% opacity op een BNL donkergrijze achtergrond gezet. Dit zorgt er voor dat de titel altijd leesbaar blijft, zelfs als de meest voorkomende kleur wit is. Wanneer de afbeelding vooral uit wit/grijstinten bestaat en er ergens een klein stukje kleur zit zal deze kleur gekozen worden als meest voorkomende kleur. De afbeelding is 310px. De maximale hoogte van de afbeelding is altijd 1,6x die breedte. Er wordt hierbij dan uitgegaan van een gemiddeld boek met een 2x3 verhouding. Afbeeldingen kunnen niet hoger of breeder dan dat formaat worden. Zelfs als de cover bijvoorbeeld een 2x5 of 2x0.5 verhouding heeft valt de afbeelding nooit buiten het 2x3 vlak. De producttitel staat in principe altijd op 1-2 regels. Het kan voorkomen dat een titel te lang is voor 1 regel doordat de subtitel ook in de titel staat. vb: Ik ben Malala; het verhaal van het meisje dat opkwam voor onderwijs en door de taliban werd neergeschoten. In zo n geval schaalt de tekst automatisch mee om eerst te proberen het toch op 1 regel te houden en vervolgens maximaal op 2 regels. Op groot scherm gaat het font dan van 70 naar minimaal 50pt. Op klein scherm van 50 naar minimaal 30pt. De afbeelding van het boek staat in de hoogte gecentreerd op de onderste rand van het kleurvlak.

22 conceptafbeeldingen Formulieren en invoervelden Invoervelden nemen de volledige breedte van de content (760px) aan (40px margins aan de zijkanten) met het label in het veld zelf. Een actief veld heeft een kleine dropshadow om de focus duidelijk te laten zien Wanneer een veld verkeerd of niet is ingevuld krijg je een melding onder het veld (op kleinere schermen komt deze er onder) en krijgt het veld een rode rand

23 Paginering Op overzichtspagina s zoals het nieuwsoverzicht wordt de paginering gebruikt. Er zijn maximaal 10 paginanummers in beeld. Als er meer dan 10 zijn worden de pagina s rondom de huidige selectie getoond en de laatste (paar) pagina s en de pagina s er voor of er tussen worden aangeduid met puntjes. Tabellen Tabellen zijn altijd ruimte vullend. Dwz, 100% binnen de content. Tabellen hebben maximaal 4 kolommen (inclusief de labels kolom) De linker label kolom is altijd 25% van de totale tabel. De overige kolommen vullen automatisch de rest van de ruimte. Op kleine schermen wordt de tabel uit elkaar gehaald en krijg je de informatie per rij te zien. De tabel neemt hier de volledige breedte in. Hierbij is de label kolom altijd 35% van de totale breedte. Naast de standaard tabellen is er ook echt product vergelijkings tabel. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt om de voordelen van een betaald account te laten zien en direct een aanmeld knop aan te bieden. In deze tabel is de informatie gecentreerd ipv links uitgelijnd. Het product wat gepusht wordt krijgt een oranje label en rand met de primaire button onderin. Het andere product krijgt een secundaire button.

24 Agenda Agendapagina s maken gebruik van een typografisch datumaanduiding in een kader. Bij een uitgelicht agendapunt komt deze aanduiding naast de tekst te staan en komt er een lijst met overige uitgelichte agendapunten in een lijst ernaast te staan die samen het volledige contentvlak bestrijken van 1200px met witruimtes.

25

Inhoudsopgave. Huisstijlhandboek Droomstad 05-06-2014 Versie 1.0 2

Inhoudsopgave. Huisstijlhandboek Droomstad 05-06-2014 Versie 1.0 2 Huisstijldocument Inhoudsopgave 1. Logo 3 1.1 Beeld 3 1.2 Naam 4 1.3 Toevoeging stadsnaam 5 1.4 Plaatsing 6 1.5 Achtergrond 7 2. Kleur 8 2.1 Logo 8 2.2 Website 9 3. Typografie 10 4. Knoppen 11 5. Waardering

Nadere informatie

Het atrium van JFK wordt nu gebouwd. Meer zien? Klik hier!

Het atrium van JFK wordt nu gebouwd. Meer zien? Klik hier! Projecten Het atrium van JFK wordt nu. Meer zien? Klik hier! Etiam rhoncus. Maecenas tempus, ellus eget condi mentum rhoncus, sem quam (tekst: wat zijn/is SL). Ontwerp zelf je SmartLoft Minder hebben meer

Nadere informatie

Web. TU Delft. Huisstijlrichtlijnen

Web. TU Delft. Huisstijlrichtlijnen TU Delft Web TU Delft Huisstijlrichtlijnen Index 1 Broodtekst 2 Titels 3 Template homepage 4 Template vervolgpagina s 5 Hoofdmenu 6 Submenu 7 Headers 8 Tabblad 9 Tabblad varianten 10 Tabblad nieuws / agenda

Nadere informatie

Huisstijlhandboek digitaal van de Bibliotheek. Versie 0.8

Huisstijlhandboek digitaal van de Bibliotheek. Versie 0.8 Huisstijlhandboek digitaal van de Bibliotheek Versie 0.8 Inhoudsopgave Inleiding 3 Verklarende woordenlijst 4 Basis elementen 5 1. Logo 6 1.1 Beeld 6 1.2 Naam 7 1.3 Toevoeging vestigingsnaam 8 1.4 Grootte

Nadere informatie

edenspiekermann_ hva Stijlgids HvA responsive website

edenspiekermann_ hva Stijlgids HvA responsive website edenspiekermann_ hva Stijlgids HvA responsive website April 2014 Versie 1.0 HvA, Stijlgids responsive website - Februari 2014 - Versie 1.0 2 Inhoud Introductie 3 Concept webstijl 4 3-koloms grid homepage

Nadere informatie

styleguide POWERNATION

styleguide POWERNATION styleguide Inleiding De branding van Powernation word uitgebereid beschreven in deze styleguide. Powernation is het nieuwe bedrijf dat producten verkoopt in alle populaire categorieën van sport. Hiermee

Nadere informatie

Voor vragen: http://www.richard3332.nl/ of mail naar Richard3332@gmail.com

Voor vragen: http://www.richard3332.nl/ of mail naar Richard3332@gmail.com Welkom bij mijn website tutorial (Deel 4) Ik ga uit van Microsoft XP voor de duidelijkheid. Ik heb dus geen idee of de programma s die ik gebruik ook op Vista werken. Notepad++ werkt zowieso op xp en Vista.

Nadere informatie

INTRODUCTIE. Wij stellen ons voor

INTRODUCTIE. Wij stellen ons voor HUISSTIJLGIDS INTRODUCTIE Wij stellen ons voor NEBRIN is de Nederlandse Branchevereniging voor Industriedeuren. Een organisatie voor vakbekwame industriedeurbedrijven. Deze huisstijlgids is samengesteld

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK LIVING CTIVE

HUISSTIJLHANDBOEK LIVING CTIVE HUISSTIJLHANDBOEK LIVING CTIVE PAGINA 2 STATEMENT Living Active is hét online platform voor mensen met een actieve levensstijl om sporten te verkennen, te ervaren en van deze informatie te leren. Living

Nadere informatie

meergrevelingen huisstijlhandboek

meergrevelingen huisstijlhandboek meergrevelingen huisstijlhandboek Versie 1.0 juni 2013 2 meergrevelingen inhoud meergrevelingen inhoud 3 Inhoud Inleiding 4 Kleur gebruik 5 Toepassen van logo 6 Toepassen vormgeving 11 Typografie 12 Style

Nadere informatie

L AVION Huisstijlhandboek

L AVION Huisstijlhandboek Huisstijlhandboek Bastian Schilderink Inhoudsopgave Logo Typografie Kleurgebruik Huisstijlelementen Toepassingen huisstijl pagina 3 pagina 4 pagina 5 pagina 6 pagina 7 briefpapier volgvel envelop visitekaartje

Nadere informatie

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Ontwerprapport Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Inhoudsopgave Inleiding...4 1 Grafisch Ontwerp...5 1.1 De website...5 1.2 Header...6 1.3 Menu...6 1.4 Content...7 1.5 Grafieken...7 1.5

Nadere informatie

edenspiekermann_ hva Stijlgids HvA responsive website

edenspiekermann_ hva Stijlgids HvA responsive website edenspiekermann_ hva Stijlgids HvA responsive website April 2014 Versie 1.0 HvA, Stijlgids responsive website - Februari 2014 - Versie 1.0 2 Inhoud Introductie 3 Concept webstijl 4 3-koloms grid homepage

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1 WORDPRESS op de FourBottles manier Pagina 1 Fijn dat je voor FourBottles hebt gekozen voor het realiseren van je website. Bij een website hoort natuurlijk een Content Management Systeem (CMS). Ik maak

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Styleguide Bewust. Pagina 2

Inhoudsopgave. Styleguide Bewust. Pagina 2 Huisstijl Inhoudsopgave Inleiding Logo Logo gebruik Logo misbruik Logo app Kleuren Typografie Grid Beeld gebruik Beeld misbruik Beeld toepassing Buttons & iconen 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Pagina 2 Inleiding

Nadere informatie

Inhoud. Installatie. Functies

Inhoud. Installatie. Functies Inhoud Installatie Functies Instellingen Achtergrond Blokken, knoppen Korting Footer Header, left column Main navigation Modules Price categories, Producten Text Contact 3 4 5 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO Visual design Naam: Rob Dekker Studentnummer: 11020067 Vak: MMIO Datum: 02-03-2016 Wireframes desktop Maak visual designs van een homepage en product pagina van een sportmerk. Werk deze uit voor gebruik

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding lokale SamenLoop-pagina s samenloopvoorloop.nl

Handleiding lokale SamenLoop-pagina s samenloopvoorloop.nl Handleiding lokale SamenLoop-pagina s samenloopvoorloop.nl Versie 1.0 Inhoud Over samenloopvoorhoop.nl... 2 Website aanpassen: de basis... 4 Een pagina publiceren en depubliceren... 4 Pagina s sorteren...

Nadere informatie

Toolkit Koningsmatch 2019

Toolkit Koningsmatch 2019 Toolkit Koningsmatch 2019 versie: 15 februari 2019 Tips & tricks Koningsmatch Vrijdag 12 april Wat leuk dat jij met jouw sportvereniging een Koningsmatch hebt gemaakt of wilt maken met een basisschool

Nadere informatie

GROEP 14. Huisstijl handboek

GROEP 14. Huisstijl handboek GROEP 14 Huisstijl handboek Groep 14 Groepsleden: Merve Celikkaya, Nick van Tienderen, Janga den Ouden, Darrian Brammerloo, Betul Cengiz. Grafisch Lyceum Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding 3 De huisstijl

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

InDesign CS3. Gereedschappen

InDesign CS3. Gereedschappen Gereedschappen Selecteren gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Pen gereedschap (P) Tekst gereedschap (T) Potlood (N) Lijn gereedschap (,) Rechthoekkader gereedschap (F) Rechthoek gereedschap

Nadere informatie

V.V. WILHELMUS HUISSTIJLHANDBOEK. Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1.

V.V. WILHELMUS HUISSTIJLHANDBOEK. Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1. HUISSTIJLHANDBOEK V.V. WILHELMUS Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1.00 1 / 10 Inhoudsopgave Grid 3 Typografie 4 Kleurgebruik

Nadere informatie

Editing Guide v1.2.2

Editing Guide v1.2.2 Editing Guide v1.2.2 Inhoudstafel Aanmaken tabel... p.3 Image uploaden... p. 4 Plakken uit Word... p. 6 Teksten formatteren... p.7 Aanmaken tabel Invoegen van een tabel via de button: In de popup kan je

Nadere informatie

styleguide Albert Slow Styleguide

styleguide Albert Slow Styleguide styleguide 1 Inleiding Albert Heijn wilde voor de ipad app Albert Slow een ontwerp dat echt aansprekend en wervend is zonder dat gebruiksvriendelijkheid en informatie voorziening in het gedrang zou komen.

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Ontwikkelen Projecten: detailweergave

Ontwikkelen Projecten: detailweergave Ontwikkelen Projecten: detailweergave Model Waarderingskader VO 2017 Voortgezet onderwijs The Lorem Ipsum Company Van Diemenstraat 410 1013CR Amsterdam Printdatum 02-03-2017 Portfolio('s) en periode(s)

Nadere informatie

INHOUD TYPOGRAFIE 3 VRIJE TYPOGRAFIE 4 LOGO 5 WADDENBODEM LIJNEN 6 KLEUREN 7 VOORBEELDEN COVER 8 BINNENWERK A4 SPREAD 10 HUISSTIJL 11

INHOUD TYPOGRAFIE 3 VRIJE TYPOGRAFIE 4 LOGO 5 WADDENBODEM LIJNEN 6 KLEUREN 7 VOORBEELDEN COVER 8 BINNENWERK A4 SPREAD 10 HUISSTIJL 11 MANUAL 2016 1 INHOUD TYPOGRAFIE 3 VRIJE TYPOGRAFIE 4 LOGO 5 WADDENBODEM LIJNEN 6 KLEUREN 7 VOORBEELDEN COVER 8 BINNENWERK A4 SPREAD 10 HUISSTIJL 11 2 TYPOGRAFIE Koptekst KOPTEKST Piston Pressure Regular

Nadere informatie

Toepassing huisstijl DE CANON VAN NEDERLAND / JUNI 2017

Toepassing huisstijl DE CANON VAN NEDERLAND / JUNI 2017 Toepassing huisstijl Achtergrond Canon van Nederland De Canon van Nederland is een ideale richtsnoer om geschiedenis breed onder de aandacht te brengen. De vijftig Canonvensters nemen je mee langs de belangrijkste

Nadere informatie

TITEL SUBTITEL OF PROJECTNUMMER

TITEL SUBTITEL OF PROJECTNUMMER Verslag/nota - template cover zonder contactgegevens vaste positie corporate logo cover (100%) Arial Bold 30/40pt Arial Regular 20/30pt (caps) TITEL SUB Arial Regular 12/16pt Ruimte voor aanvullende tekst

Nadere informatie

INHOUD. Introductie 3 Kleurenpalet 4 Typografie 5 Grid 6 Marges 7 Intro 8 Naam en functie 10 Bullet points 11 Titelpagina 12 Ondertiteling 13 Outro 14

INHOUD. Introductie 3 Kleurenpalet 4 Typografie 5 Grid 6 Marges 7 Intro 8 Naam en functie 10 Bullet points 11 Titelpagina 12 Ondertiteling 13 Outro 14 STIJLGIDS HVA-VIDEO HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM RICHTLIJNEN HVA-VIDEO VERSIE 1.0 2 INHOUD Introductie 3 Kleurenpalet 4 Typografie 5 Grid 6 Marges 7 Intro 8 Naam en functie 10 Bullet points 11 Titelpagina

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Castor. Documentatie

Castor. Documentatie Castor Documentatie 1 Inhoud Castor Het thema is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die online één specifiek product presenteren. Castor heeft een pakkende uitstraling en is gemakkelijk door u zelf in

Nadere informatie

R E S P O N S I V E Documentatie 1

R E S P O N S I V E Documentatie 1 R E S P O N S I V E Documentatie 1 Inleiding Theme Delta Responsive: speciaal ontwikkeld voor uw lifestyle webshop! Het Delta Responsive Theme is speciaal ontwikkeld voor lifestyle webshops. Een strakke

Nadere informatie

Welkom bij de Friese Bond van Binnenvissers. 4 juni 2013

Welkom bij de Friese Bond van Binnenvissers. 4 juni 2013 Welkom bij de Friese Bond van Binnenvissers 4 juni 2013 Inleiding Binnen%de%Nederlandse%Beroepsbinnenvissers%hebben%veer1en% vissers%zich%georganiseerd%als%de%friese%bond%van%binnenvissers% en%vertegenwoordigen%daarmee%een%unieke%posi1e%in%nederland.

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

1.1. Vernieuwing 1.2. Opdracht van Vrouw & Maatschappij - CD&V politica 1.3. Duiding logo en naam 1.4. Belang van huisstijl 1.5.

1.1. Vernieuwing 1.2. Opdracht van Vrouw & Maatschappij - CD&V politica 1.3. Duiding logo en naam 1.4. Belang van huisstijl 1.5. Stijlgids Inhoud 1. Inleiding 1.1. Vernieuwing 1.2. Opdracht van Vrouw & Maatschappij - CD&V politica 1.3. Duiding logo en naam 1.4. Belang van huisstijl 1.5. Creatie 2. Toepassingen logo 2.1. Richtlijnen

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar "Theme Store" in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in 4 kleurvarianten vinden.

Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar Theme Store in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in 4 kleurvarianten vinden. Inhoud: 1. Installatie 2. FAQ 3. Thema instellingen 4. Meer hulp nodig? 1.Installatie: Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar "Theme Store" in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in

Nadere informatie

Opdracht 1. 2C_0888632_van_ Ruth_Colin_ Opdracht_1_Compleet

Opdracht 1. 2C_0888632_van_ Ruth_Colin_ Opdracht_1_Compleet Opdracht 1 2C_0888632_van_ Ruth_Colin_ Opdracht_1_Compleet Deliverable 1 Visuele merk- en concurentieanalyse Merkanalyse 2C_0888632_van_ Ruth_Colin_ Opdracht_1_Analyse_ ING_BANK Concurentieanalyse 2C_0888632_van_

Nadere informatie

InDesign CS6. Gereedschappen

InDesign CS6. Gereedschappen Gereedschappen Selecteren gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Pagina gereedschap (Shift+P) Tussenruimte gereedschap (U) Inhoud verzamelen gereedschap (B) Tekst gereedschap (T) Lijn gereedschap

Nadere informatie

B. Amsterdam. brandbook 2016

B. Amsterdam. brandbook 2016 an introduction. B. Amsterdam B. Amsterdam staat voor het aanbieden van een open en inspirerende werkomgeving met eerlijk geprijsde faciliteiten en diensten die zo veel mogelijk aansluiten op de actuele

Nadere informatie

Latex Cursus. Eigen Naam

Latex Cursus. Eigen Naam Latex Cursus Eigen Naam 11 januari 2012 Eigen Naam 2 Latex cursus Inhoudsopgave 1 Basis 5 1.1 Secties................................. 5 1.1.1 Voorpagina.......................... 5 1.1.2 Inhoudsopgave........................

Nadere informatie

ZIEN SERVICE BIOSCOOP

ZIEN SERVICE BIOSCOOP OUDE LOGO OVER Service bioscoop is een bedrijf met een erg brede doelgroep. Naast de gangbare films worden er ook Nederlandstalige kinderfilms getoond en er is zelfs een 50+ avond. Kortom een bioscoop

Nadere informatie

HUISSTIJL GIDS 17/18 VERSIE 1.0

HUISSTIJL GIDS 17/18 VERSIE 1.0 HUISSTIJL GIDS 17/18 VERSIE 1.0 HELVETICA NEUE CONDENSED BLACK ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ 1234567890!@#$%^&*? TYPOGRAFIE Helvetica Neue Condensed Black wordt gebruikt in kapitalen (hoofdletters). Door

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Monks DESIGN CHECKLIST

Monks  DESIGN CHECKLIST EMAIL DESIGN CHECKLIST Merk Optimalisatie Merknaam staat in de Van naam Het verstuur adres is herkenbaar Het Aan-veld is gepersonaliseerd met de naam van de ontvanger De onderwerpregel is informatief kort

Nadere informatie

Zoning. Header. Header biedt identiteit en vaste links, los van schermen.

Zoning. Header. Header biedt identiteit en vaste links, los van schermen. Header Zoning Header biedt identiteit en vaste links, los van schermen. De pijltjes aan de zijkanten van het scherm kunnen gebruikt worden om te navigeren tussen de hoofdpagina s Inhoudsopgave Sociaal

Nadere informatie

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek richtlijnen webstijl version 1.1 Fabrique Merken, Design en Interactie 12.12.2011 1 Fabrique Merken, Design en Interactie Inhoud 3 Introductie Algemeen

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Hippo-handleiding Homepage Inhoudsopgave

Hippo-handleiding Homepage Inhoudsopgave Hippo-handleiding Homepage Inhoudsopgave Homepage... 2 Onderdelen Homepage... 3 Homepage header aanmaken... 4 Header koppelen aan de homepage (home)... 9 Oud nieuws vervangen op de homepage (home)... 11

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Documentatie. Jun 2016 THEME CREATED BY

Documentatie. Jun 2016 THEME CREATED BY Documentatie Jun 2016 THEME CREATED BY Inleiding Theme Delta Responsive: speciaal ontwikkeld voor uw lifestyle webshop! Het Delta Responsive Theme is speciaal ontwikkeld voor lifestyle webshops. Een strakke

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Template instellingen

Template instellingen Template instellingen Bij Vormgeving/Template instellingen vind je alle mogelijkheden om jouw huisstijl door te voeren in je shop. De template instellingen zijn onderverdeeld in diverse tabbladen. In dit

Nadere informatie

Checklist websiteonderhoud divosa.nl

Checklist websiteonderhoud divosa.nl Checklist websiteonderhoud divosa.nl 1. Tekst opschonen Zorg altijd dat je gekopieerde tekst vanuit Word of e-mailberichten is opgeschoond voordat je deze in de editor van Drupal zet. Plak je tekst eerst

Nadere informatie

ANTI-VERSPILLINGSLABEL. Algemene richtlijnen en gebruik - Versie April 2018

ANTI-VERSPILLINGSLABEL. Algemene richtlijnen en gebruik - Versie April 2018 ANTI-VERSPILLINGSLABEL Algemene richtlijnen en gebruik - Versie April 2018 WIJ VERSPILLEN GEEN GOED VOEDSEL INHOUDSOPGAVE 1. Het Anti-verspillingslabel 1.1 Uitgangspunt 1.2 Het idee 1.3 Conclusie 2. Visueel

Nadere informatie

joomladagen 2017 fl ex box niels

joomladagen 2017 fl ex box niels joomladagen 2017 fl ex box niels leenheer @html5test joomla? wat is flexbox? assen main axis cross axis start end start end containers en kinderen

Nadere informatie

U wilt een webshop die klaar is voor de toekomst? Maak het u zelf gemakkelijk; installeer NU Theme Fusion.

U wilt een webshop die klaar is voor de toekomst? Maak het u zelf gemakkelijk; installeer NU Theme Fusion. Documentatie 1 Inleiding U wilt een webshop die klaar is voor de toekomst? Maak het u zelf gemakkelijk; installeer NU Theme Fusion. Het Fusion theme is een conversie verhogend Full Responsive webshop theme

Nadere informatie

De stijl van het huis

De stijl van het huis De stijl van het huis Richtlijnen voor gebruik van de Portaal huisstijl versie 1.0 november 2017 Logo toepassing 2 Logo toepassing Bij gebruik in communicatiemiddelen altijd in witte balk bovenaan de uiting

Nadere informatie

Handleiding webshop Vuurwerkpos. Handleiding webshop

Handleiding webshop Vuurwerkpos. Handleiding webshop Handleiding webshop Inleiding In deze handleiding krijgt u een volledig overzicht van de functionaliteiten van het portaal die betrekking hebben tot uw webshop. Als gebruiker van VuurwerkPos heeft u veel

Nadere informatie

COMPANY NAME. Onderwerpregel 2. Opdrachtgever. Inschrijving / Offerte. Onderwerpregel 1. Onderwerpregel 3. ten behoeve van

COMPANY NAME. Onderwerpregel 2. Opdrachtgever. Inschrijving / Offerte. Onderwerpregel 1. Onderwerpregel 3. ten behoeve van Inschrijving / Offerte COMPANY NAME Onderwerpregel 1 Onderwerpregel 2 Onderwerpregel 3 ten behoeve van Opdrachtgever Opdrachtgever naamsvermelding Pagina 1 Opdrachtgever naamsvermelding Pagina 2 USB-stick

Nadere informatie

Screen Design. Inge van Dam 0880974 CMD2E Screen Design Product page. Inge van Dam 0880974 CMD2E

Screen Design. Inge van Dam 0880974 CMD2E Screen Design Product page. Inge van Dam 0880974 CMD2E 1 Screen Design Inge van Dam 0880974 CMD2E Screen Design Product page 2 Visuele merk en Concurrentie analyse Welke bank heb ik geanalyseerd? Ik heb de ING bank toegewezen gekregen. Ik maak zelf geen gebruik

Nadere informatie

Ontwikkelen Prioriteren: Verbeterpunten - behandellijst

Ontwikkelen Prioriteren: Verbeterpunten - behandellijst Ontwikkelen Prioriteren: Verbeterpunten - behandellijst Model Waarderingskader VO 2017 Voortgezet onderwijs The Lorem Ipsum Company Van Diemenstraat 410 1013CR Amsterdam Printdatum 02-03-2017 Portfolio('s)

Nadere informatie

Handboek huisstijl Sander Thomas

Handboek huisstijl Sander Thomas Handboek huisstijl Sander Thomas 1. Inleiding Huisstijl Een huisstijl betekent in de ruime zin van het woord: de stijl van het huis in 3 elementen: design, communicatie en gedrag. Dit document behandelt

Nadere informatie

v.1.5-01/2012 - p. 2 Inleiding

v.1.5-01/2012 - p. 2 Inleiding Logowijzer Natuurmonumenten v.1.5-01/2012 v.1.5-01/2012 - p. 2 Inleiding Deze logowijzer hoort bij de logomap van Natuurmonumenten en geeft beknopte informatie over het toepassing van het logo en de technische

Nadere informatie

Umbraco Gebruikershandleiding

Umbraco Gebruikershandleiding Umbraco Gebruikershandleiding Aan de slag gaan met Umbraco 1.1 Aanmelden Umbraco is een web publishing systeem dat gemakkelijk te gebruiken is door de gebruikers en heeft geen hoge hard- en software vereisten.

Nadere informatie

Texel 600 jaar Stad DE NAAM. De naam Texel 600 jaar Stad dient altijd geschreven te worden als: Texel 600 jaar Stad

Texel 600 jaar Stad DE NAAM. De naam Texel 600 jaar Stad dient altijd geschreven te worden als: Texel 600 jaar Stad HUISSTIJLHANDBOEK INTRODUCTIE Om het 600-jarig bestaan van Texel te vieren, is onlangs een identiteit met huisstijl ontwikkeld voor de gebeurtenis en alle evenementen die daarmee gepaard gaan. In dit huisstijlhandboek

Nadere informatie

Tekst en standaarden

Tekst en standaarden Tekst en standaarden Mwbra, hhhhh, hebrrwehh - Isolde Sturkenboom Hogeschool van Amsterdam CMD - Serverside Scripting 1 Vakopzet 1 2 3 5 6 7 8 9 10 HC WC TOETS Includes, formulieren, beveiliging, databases,

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN?

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress blog ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress Academy Nederland helpt je op weg met onze Basiscursus INHOUD P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P 10 P 11 P 12 P 13 P 14 P 15 P 16 P 17 P 18 P 19 P 20

Nadere informatie

RDM ROTTERDAM STIJLWIJZER 2015 VERSIE 1.0

RDM ROTTERDAM STIJLWIJZER 2015 VERSIE 1.0 RDM ROTTERDAM STIJLWIJZER 2015 VERSIE 1.0 RDM ROTTERDAM IS DÉ INNOVATIE-ETALAGE VOOR HET ROTTERDAMSE HAVENGEBIED, WAAR TECHNIEK OP EEN AANTREKKELIJKE MANIER ZICHTBAAR WORDT GEMAAKT. LOGO BASISVERSIE Binnen

Nadere informatie

Titelpagina Styleguide Jij&Overijssel

Titelpagina Styleguide Jij&Overijssel Huisstijlrichtlijnen Digitaal Titelpagina Styleguide Jij&Overijssel Inhoudopgave Onderwerp Pagina 1 Responsive design 3 2 Tone of voice 4 3 Kleurgebruik 5 4 Typografie 6 5 Formulieren 8 6 Pictogrammen

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Hand-outs. Een succesvolle website in het mobiele tijdperk

Hand-outs. Een succesvolle website in het mobiele tijdperk Hand-outs Een succesvolle website in het mobiele tijdperk De mobiele revolutie Mobiele telefoons in 1999 Confidential & Proprietary Mobiel verkeer in Nederland 80% van de internetgebruikers bezat in 2016

Nadere informatie

VORMSTUDIE. Hierbij een korte handleiding waar je op moet letten als je een bestand aanlevert om een boekje te laten printen. 2012-2013.

VORMSTUDIE. Hierbij een korte handleiding waar je op moet letten als je een bestand aanlevert om een boekje te laten printen. 2012-2013. VORMSTUDIE Hierbij een korte handleiding waar je op moet letten als je een bestand aanlevert om een boekje te laten printen. Het bestand, dat we uiteindelijk gaan gebruiken om de printen is een PDF-bestand.

Nadere informatie

Documentatie. Jun 2016 THEME CREATED BY

Documentatie. Jun 2016 THEME CREATED BY Documentatie Jun 2016 THEME CREATED BY Inleiding U wilt een webshop die klaar is voor de toekomst? Maak het u zelf gemakkelijk; installeer NU Theme Fusion. Het Fusion theme is een conversie verhogend Full

Nadere informatie

4 2.1 Woord- en beeldmerk Typografie basis Typografie online Constructie vlakken 16

4 2.1 Woord- en beeldmerk Typografie basis Typografie online Constructie vlakken 16 Huisstijlregels Inhoudsopgave hoofdstuk pagina 1 Inleiding 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Contact 3 1.3 Uitstraling 3 2 Richtlijnen logo 4 2.1 Woord- en beeldmerk 4 2.2 Richtlijnen logo 4 2.3 Engelstalige logo 5

Nadere informatie

digital art 2d - over posters - opdracht drugs poster en website

digital art 2d - over posters - opdracht drugs poster en website digital art 2d - over posters - opdracht drugs poster en website medium is the message The medium is the message is a phrase coined by Marshall McLuhan meaning that the form of a medium embeds itself in

Nadere informatie

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 Zelf pagina's bewerken met het Content Management Systeem Met het Content Management Systeem (CMS) heeft u

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

Designbijlage. Ontwerp van de structuur en user interface van de website voor

Designbijlage. Ontwerp van de structuur en user interface van de website voor Ontwerp van de structuur en user interface van de website voor Een initiatief om studenten, bedrijfsleven en hoger onderwijs in Twente te verbinden Designbijlage Bachelor eindopdracht Industrieel Ontwerpen

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Algemeen Deze handleiding beschrijft de werking van OpenEmm gekoppeld aan WordPress. Ondanks het feit dat binnen OpenEmm nieuwsbrieven opgemaakt

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Stijlboek. jacquelinevanzetten.nl

Stijlboek. jacquelinevanzetten.nl Stijlboek jacquelinevanzetten.nl Kleurgebruik zoals het logo nu. Paars als krachtige kleur voor de koppen en social media iconen. Groen wordt spaarzaam gebruikt, oa in de referenties. Grijs met een zweempje

Nadere informatie

Communicatiematerialen Taalhuizen - Bestelhandleiding -

Communicatiematerialen Taalhuizen - Bestelhandleiding - ommunicatiematerialen Taalhuizen - estelhandleiding - ommunicatiematerialen Taalhuizen Versie december 2014 1 ommunicatiematerialen Taalhuizen Voor Taalhuizen heeft Taal voor het Leven diverse communicatiematerialen

Nadere informatie

Aanleverspecificaties online

Aanleverspecificaties online Aanleverspecificaties online Sky Radio Group Bannering Takeover Sky Radio: Brievenbus 980*200 flash met clicktag Background voor brievenbus 2560*220, waarbij de brievenbus er gecentreerd op past Background

Nadere informatie

Milo. Stijlgids 2016

Milo. Stijlgids 2016 Milo Stijlgids 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Artiest en essentie branding 4 Logo 5 Stijl 6 Kleurgebruik 7 Typografie 9 Grid en layout 11 Visuals 12 2 Inleiding In deze visuele stijlgids worden de gemaakte

Nadere informatie

Campagnehandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de campagne

Campagnehandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de campagne Campagnehandboek Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de campagne Inleiding Dit campagnehandboek geeft een korte introductie van de campagne die door de gemeente Overbetuwe naast de huisstijl

Nadere informatie

Huisstijl handboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de huisstijl.

Huisstijl handboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de huisstijl. Huisstijl handboek Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de huisstijl. 1 Colofon Redactie: B2Design, Groningen Vormgeving en opmaak: B2Design, Groningen Fotografie: BPZ Huisstijl ontwikkeling

Nadere informatie

Stemt Nu! app. Een verrijking van de lokale democratie! www.stemt.nu

Stemt Nu! app. Een verrijking van de lokale democratie! www.stemt.nu Stemt Nu! app Een verrijking van de lokale democratie! www.stemt.nu Stemt Nu! En verrijk de lokale democratie! Goed geïnformeerde kiezers, een hogere opkomst en een grotere betrokkenheid bij het lokaal

Nadere informatie