Wij nodigen jullie uit voor de eerste thema-avond van dit schooljaar op donderdag 6 oktober met als onderwerp: De zin en onzin van het toetsen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij nodigen jullie uit voor de eerste thema-avond van dit schooljaar op donderdag 6 oktober met als onderwerp: De zin en onzin van het toetsen"

Transcriptie

1 Online inschrijven herfstgesprekken Voor de eerstvolgende gespreksronde op donderdag 13 oktober, de oktobergesprekken, kan vanaf dinsdag 4 oktober ingeschreven worden. In de gesprekkenplanner zijn alle tijden te vinden waarop de klassenleerkracht heeft aangegeven beschikbaar te zijn voor een 10-minutengesprek. Door op deze tijd te klikken kan er ingeschreven worden, waarna de afspraak bevestigd wordt per . Mocht de gewenste dag en tijd niet in de planner van de klas opgenomen zijn, is het noodzakelijk om met de leerkracht een aparte afspraak te maken. De oktobergesprekken zijn bedoeld voor alle ouders van alle bouwen. Nb: een gemaakte afspraak is niet te wijzigen. Kijk daarom vooraf goed of de juiste klas en leerkracht is aangeklikt en of ingeschreven wordt voor de juiste tijd. Mocht het toch gewijzigd moeten worden, neem dan even contact op met de leerkracht van de groep. Thema-avond 6 oktober 2016 Wij nodigen jullie uit voor de eerste thema-avond van dit schooljaar op donderdag 6 oktober met als onderwerp: De zin en onzin van het toetsen Aanvang uur, Abeelweg, Schiebroek. Einde circa uur. De avond zal worden verzorgd door Wim Oosterhoff. Wim werkt bij de OCTO-onderwijsgroep en hij heeft met een collega vorige schooljaar een aantal nascholingsdagen verzorgd op Tuinstad met als thema: De kunst van het Lesgeven. De onderwerpen die aan de orde komen, zijn: - Meetinstrumenten in het onderwijs; - Het CITO-leerlingvolgsysteem; - De zeker-weten-momenten ; - De relatie tussen de toetsscore en de prestaties van het kind; - Het cyclisch gebruik van toetsen op Tuinstad. We willen bereiken dat je aan het eind van de bijeenkomst de verschillen tussen de verschillende toetsen kent, het doel van het toetsen weet en tenslotte hoe wij de toetsen gebruiken op onze school. Graag horen wij of je van plan bent deze avond te bezoeken en zo ja, met hoeveel personen? Je kunt dit op papier doorgeven door het strookje, uit de mail van René, ingevuld af te geven aan de leerkracht van je kind(eren) of door op de eerder verstuurde mail van René te reageren. Wil je je aanwezigheid uiterlijk dinsdag 4 oktober as. doorgeven? We hopen op een grote opkomst.

2 Rotterdamse Onderwijsparade Als ouder of verzorger wilt u natuurlijk dat het goed gaat met uw kind. Dat het gelukkig is en goed mee kan komen. Ook als u het niet ziet. Een deel van die tijd zit uw kind op school. Daarom is het zo belangrijk dat u weet wat er speelt op school. Sterker nog: u heeft een onmisbare rol bij de ontwikkeling van uw kind. Want u maakt het verschil. Ook als het gaat om het onderwijs! Misschien vraagt u zich af hoe u nog steviger betrokken kunt raken bij de ontwikkeling van uw kind op school. Of vraagt u zich af hoe en wanneer u met uw kind in gesprek gaat over alcohol en drugs. Of het nieuws. Antwoorden op deze vragen krijgt u op de Rotterdamse Onderwijsparade. Centraal staat hoe u als ouder of verzorger uw kind nóg beter kunt ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling. U krijgt ook allerlei praktische tips. Bijvoorbeeld over hoe u thuis op een speelse manier, het lezen en huiswerk maken kunt aanmoedigen. De wondere wereld van het kinderbrein Volwassenen kunnen hun hersenen ontwikkelen door hun gedrag en omgeving te veranderen. Maar dit betekent ook iets voor het kinderbrein! Want wist u dat dit toch weer anders werkt? Hoogleraar Margriet Sitskoorn weet er alles van. Zij deelt haar kennis met u tijdens het algemene gedeelte voor alle deelnemers. U komt toch ook? De Onderwijsparade begint op woensdag 5 oktober om 9.00 uur met een inloop. Het programma start om 9.30 uur en duurt tot uur uur Inloop 9.30 uur Opening door wethouder Hugo de Jonge (onderwijs, jeugd en zorg) 9.40 uur Monique van Reusdisueli van Ouderplatform 010 vertelt over haar ervaringen en ideeën over hoe u als ouder of verzorger het verschil kunt maken op school uur Margriet Sitskoorn over de werking van het kinderbrein uur Start workshops uur Einde De Onderwijsparade is gratis toegankelijk en vindt plaats in de Maassilo, Maashaven Zuidzijde 1 2 in Rotterdam. Aanmelden kan tot en met 30 september via internet: U vindt daar ook het programma en een meer informatie over alle workshops. De workshops worden gegeven door leraren, experts en andere onderwijsprofessionals. Een workshop duurt 50 minuten en u kunt zich deze ochtend voor één workshop inschrijven.

3 Fietsen op het schoolplein De leerkrachten hebben de kinderen eerder deze maand gezegd dat er niet (meer) op het plein mag worden gefietst. Ook aan jullie, ouders, vragen wij om met het oog op de veiligheid niet meer te fietsen op het plein vanaf de paaltjes. Het afstappen en een stukje naast de fiets wandelen kost enkele seconden, maar het zorgt er wel voor dat we (bijna) aanrijdingen kunnen voorkomen. Digitale borden In de middenbouw op Schiebroek zijn alle klassen voorzien van een smartboard of touchscreens. Binnenkort worden in de onderbouwgroepen van Schiebroek en de middenbouwgroepen in Terbregge ook borden opgehangen. Ook zijn er de afgelopen weken her en der nieuwere computers geïnstalleerd, zodat de kinderen en leerkrachten weer snel en goed aan de slag kunnen. Fruit- en groentebeleid en traktaties Op Tuinstad schenken we aandacht aan voldoende en goed bewegen en aan een beleid op het gebied van gezonde tussendoortjes en traktaties. Dit houdt in dat in de kleine pauze de leerlingen een stuk fruit of groente eten, eventueel aangevuld met een boterham. Hierbij drinken ze bij voorkeur water of melk. Het is niet de bedoeling dat er koek of snoep gegeten wordt. In de grote pauze eten de kinderen hun brood en drinken zij bij voorkeur weer water of melk. Op deze manier stimuleren we dat kinderen meer fruit en groente binnenkrijgen en dat ze zich fit voelen. Bovendien helpt dit om de concentratie en alertheid van de kinderen optimaal te houden, waardoor ze makkelijker kunnen leren. Een jarig kind mag trakteren. We hanteren de regel klein is oké en één is genoeg!. De jarige mag de klassen rondgaan, zodat alle leerkrachten jullie kind kunnen feliciteren. Voor de leerkrachten geldt dezelfde traktatievoorkeur als voor de kinderen; een kleinigheid is genoeg. Wij hebben graag dat er gezond wordt getrakteerd! Als tip de link: Nieuws uit de onderbouw Al weer bijna 6 weken onderweg Ook al ligt de start met de gouden weken al weer achter ons, we blijven natuurlijk het hele schooljaar aandacht besteden aan de groepsvorming d.m.v. kringgesprekken, individuele gesprekjes, rolspelen, spelletjes, de regels op school en in de klas.

4 Wat nog niet achter ons ligt is het heerlijke nazomerse weer, we genieten hier volop van! We spelen lekker buiten en wat heel leuk was: de waterspektakeldagen. Waar het weer voor de zomervakantie niet echt mee werkte, konden we nu volop genieten van ons prachtig nieuw aangelegde schoolplein met een heuse buitenkraan, die dus nu gelukkig goed ingewijd is. Inmiddels hebben we de herfsttafels aangekleed en zijn er ondanks het mooie weer toch al kenmerken van de herfst zichtbaar; daar is in de groepen natuurlijk ook al aandacht aan besteed. Een aantal bomen laten hun bladeren al vallen, er zijn allerlei vruchten te vinden en het wordt in ook al weer veel vroeger donker en later licht. Verder hebben we al weer twee keer zingen met meester Kees gehad: dat is weer een feestje. 1x per maand op dinsdagmiddag kruipt meester Kees achter de piano. We zingen bekende en nieuwe liedjes en lopen, rennen en huppelen we op de maat van de muziek. Voor de komende weken staan er allerlei activiteiten gepland: de brieven met informatie over de Kinderboekenweek zijn via de mail verzonden. We nodigen opa s en oma s van harte uit om voor te komen lezen en vooral ook om spelletjes te komen doen op vrijdag 14 oktober. Op de borden bij de klas hangen de intekenlijsten hiervoor. Op dinsdag 11 oktober gaan we op schoolreis. Spannend en leuk tegelijk is dit voor veel kinderen (en ook voor veel ouders!). De brief over wat gaan we doen, hoe ziet de dag eruit, wat mag er wel/niet mee en wat doe je aan wordt binnenkort g d. Ps. wij als onderbouw- leerkrachten waren heel blij met de opkomst op de informatieavond. De klaslokalen zaten vol, de sfeer was goed. Het was inspirerend voor zowel ouders als ook voor ons als leerkrachten. Boekenruilbeurs Met de kinderboekweek is het leuk om een nieuw boek te krijgen. En dit keer hoeven we dat niet te kopen, omdat we met elkaar één boek gaan ruilen. Omdat we kleuters zijn is het leuk om een prentenboek of een informatief boek, gericht op kleuters, te ruilen. Het boek dat geruild wordt is een prentenboek, is heel en ziet er netjes uit. Prentenboeken die gratis verkregen zijn bij een promotie of iets dergelijks komen hier niet voor in aanmerking. Het boek kan ingeleverd worden bij de juf of meester. Uw kind ontvangt dan een retour bon, die donderdag 13 oktober ingeleverd wordt en komt dan met een heel nieuw boek thuis. De boeken worden tentoongesteld bij de leraren (koffie) kamer. U kunt in die week dan ook samen met uw kind een kijkje nemen bij de tafel en een boekje lezen. Eerdere edities waren een succes en we hopen dan ook op heel veel respons.

5 Nieuws uit de middenbouw Gym Wij merken nog steeds dat niet alle kinderen hun gymkleren altijd bij zich hebben en goed passende gymschoenen hebben. Het is wel zo fijn en vooral veilig dat dit in orde is. Sloffen De afgelopen tijd hadden nog niet alle kinderen sloffen op school. Wij begrijpen dat dit met het warme weer niet altijd fijn is, maar de komende tijd verwachten we dat alle kinderen weer sloffen hebben. Herfstgesprekken Donderdag 13 oktober zijn de herfstgesprekken. Vanaf dinsdag 4 oktober kunt u weer zelf via de app schoolpraat aangeven welke tijd u wilt komen. Staat er geen tijd bij waarop u kunt, kunt u natuurlijk altijd een nieuwe afspraak maken met de leerkracht. Lezen Het lezen is zo ontzettend belangrijk dat we nogmaals willen vragen om ook thuis met de kinderen te lezen. Om de beurt een stukje hardop lezen of alleen de korte woordjes in de tekst laten voorlezen door uw kind is al heel goed en natuurlijk gezellig!! Nieuws uit de bovenbouw Leven in de natuur De afgelopen weken heeft elke bovenbouwgroep een les gekregen over hoe je in de natuur kunt overleven. De kinderen hebben o.a. geleerd hoe je voor watervoorraad kunt zorgen/vinden, hoe je voedsel moet zoeken, hoe je een schuilplaats en vuur. De kinderen waren enthousiast Voorlichting Voortgezet Onderwijs Op dinsdag 8 november is er een voorlichtingsavond voor de ouders van kinderen uit groep 7 en 8. Schrijf de datum alvast in de agenda!!! Verder informatie volgt nog.

6 Mediamasters Vanaf 18 t/m 25 november start de Mediamasters Game. Het bleek vorig jaar een groot succes op de locatie Terbregge, dat wij besloten hebben dit jaar ook mee te doen. De volgende thema s worden behandeld: Kritisch leren kijken naar media en snappen hoe deze werken (analyse); Het effect (bedoeld of onbedoeld) van media ervaren en begrijpen (bewustzijn); Inzicht krijgen in hun eigen mediagedrag (privacy en respect); Praten over media, thuis en in de klas (dialoog); Zelf media kunnen inzetten en maken (creatie).

Wij nodigen jullie uit voor de eerste thema-avond van dit schooljaar op donderdag 6 oktober met als onderwerp: De zin en onzin van het toetsen

Wij nodigen jullie uit voor de eerste thema-avond van dit schooljaar op donderdag 6 oktober met als onderwerp: De zin en onzin van het toetsen Online inschrijven herfstgesprekken Voor de eerstvolgende gespreksronde op donderdag 13 oktober, de oktobergesprekken, kan vanaf dinsdag 4 oktober ingeschreven worden. In de gesprekkenplanner zijn alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

Info week

Info week Info week 36 04-09-2014 Een nieuw schooljaar Het schooljaar 2014-2015 is begonnen. Alle kinderen en ouders kwamen maandag uitgerust en vrolijk de school binnen. Aan iedereen was te zien dat ze er veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 3 Agenda 30 sept. Dag van de Westlandse Techniek, groepen 7 en 8 3 okt. Middag en avond Startgesprekken Themabijeenkomst Leesplezier Deze week opa en oma activiteiten 5 okt. Middag en avond

Nadere informatie

Groepsbrief groep 1en 2

Groepsbrief groep 1en 2 Groepsbrief groep 1en 2 Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Op de info/inloopavond heeft u al een indruk gekregen wat er in de klas allemaal gedaan wordt. In deze groepsbrief brengen we nog

Nadere informatie

Borgmannieuws 26 september 2016 jaargang 19

Borgmannieuws 26 september 2016 jaargang 19 Warmoes 321 0 413 Vinken 321 0 412 Jaco 321 0 410 Kijkin 321 0 411 www.borgmanschool.nl Kopij voor dinsdag inleveren bij de locatieredacteur; zie website BN. Borgmannieuws 26 september 2016 jaargang 19

Nadere informatie

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016 Uithoornse Spelen! Agenda Uithoornse Spelen groepen 7 en 8 woensdag 1 juni 2016 Avondvierdaagse ma. 6

Nadere informatie

Online inschrijven verslaggesprekken. Inzameling voedselbank. Achtste Groepers huilen niet. Fietsen op het schoolplein

Online inschrijven verslaggesprekken. Inzameling voedselbank. Achtste Groepers huilen niet. Fietsen op het schoolplein Online inschrijven verslaggesprekken Voor de eerstvolgende gespreksronde, op donderdag 9 februari, kan vanaf donderdag 2 februari ingeschreven worden. Deze gesprekken horen bij het verslag wat de kinderen

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

werkstukje: De kinderen van groep 5 en 6 moeten dit jaar allemaal een werkstukje maken. De kinderen krijgen hier t.z.t. nog informatie over.

werkstukje: De kinderen van groep 5 en 6 moeten dit jaar allemaal een werkstukje maken. De kinderen krijgen hier t.z.t. nog informatie over. Beste ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5 en 6. Groepsbrief: U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Hiervoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018 Nieuwsbrief juli 2018 Jaargang 27 Nummer 11 De komende maand: Agenda 1 juli 2018 10.00 uur 1e Communie in de kerk 4 juli 2018 Brandweerlessen in alle groepen 5 juli 2018 Continurooster i.v.m. studiemiddag

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Periode vrijdag 27 september 2019 t/m vrijdag 4 oktober e jaargang nr. 04

Periode vrijdag 27 september 2019 t/m vrijdag 4 oktober e jaargang nr. 04 Periode vrijdag 27 september 2019 t/m vrijdag 4 oktober 2019 40e jaargang nr. 04 Informatieavond IKC: Op woensdagavond 9 oktober organiseren we weer een informatieavond Samen Scholen voor ouders. We zullen

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26 januari 2017 NR.3 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwsbrief 26 januari 2017 NR.3 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen Raadhoven 3-3813 LW Amersfoort - 033 4805426 - obsdeweesboom@deweesboom.nl - www.weesboom.nl Nieuwsbrief 26 januari 2017 NR.3 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen AGENDA Maandag 23 januari Studiedag; groepen

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 7 juli 2017 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 8 Oud Papier KIJK JE UIT? Ma 10 Contactmiddag

Nadere informatie

MAANDMEMO oktober 2016

MAANDMEMO oktober 2016 MAANDMEMO oktober 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na een heerlijke nazomer, gaan wij nu langzaam echt de herfst in. De temperaturen in de school zijn weer aangenaam en in alle klassen wordt flink gewerkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september Nieuwsbrief Week 38 18 t/m 24 september Vanuit de directie Op de Dag van de Democratie een nieuwsbrief van school, met een aantal punten die heel goed passen bij deze dag. Gisteren zaten we met alle kinderen

Nadere informatie

nieuwsbrief nummer 4 Studiedag Maandag 9 januari is er een studiedag. Alle kinderen hebben 1 dag langer kerstvakantie! Thema avond 22 december 2016

nieuwsbrief nummer 4 Studiedag Maandag 9 januari is er een studiedag. Alle kinderen hebben 1 dag langer kerstvakantie! Thema avond 22 december 2016 nieuwsbrief nummer 4 22 december 2016 Beste ouders en verzorgers, In dit nummer: Om twaalf uur na een vrolijke toneelvoorstelling van de leerkrachten en het opruimen van de kerstspullen was het jaar 2016

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5.

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5. Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5. Groepsbrief U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Hiervoor gebruiken

Nadere informatie

juni 2016 OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat ES Dinteloord Telefoon:

juni 2016 OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat ES Dinteloord Telefoon: OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 Email: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders / verzorgers, juni 2016 Graag uw aandacht voor de nieuwsbrief van

Nadere informatie

Maandag 2 oktober t/m vrijdag 6 oktober

Maandag 2 oktober t/m vrijdag 6 oktober Maandag 2 oktober t/m vrijdag 6 oktober In deze weekbrief > Agenda > Verjaardagen leerlingen > Schoolfotograaf > Groep 7 en 8: theatervoorstelling > Een nieuw schooljaar met nieuwe gezichten: meester Gerard

Nadere informatie

J.H. Donnerschool Locatie Hilversum

J.H. Donnerschool Locatie Hilversum J.H. Donnerschool Locatie Hilversum Week 40 Vrijdag 2 oktober 2009 NIEUWSBRIEF Berichten van: Ineke Groep Goud Groep Oranje Groep Rood Belangrijke data: Dinsdag 13 oktober Kijkavond van 18.30 uur tot 20.00

Nadere informatie

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen.

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 8 september 2017 Belangrijke data: 11 t/m 22 september Start Entree-toets groep 8 18 september 2017 Kennismakingsgesprekken 21 september 2017 Avondwandeling 2 oktober 2017 Open Ochtend 9 tot

Nadere informatie

OBS Zuid Wolvega Oranje Nassaulaan LL Wolvega

OBS Zuid Wolvega Oranje Nassaulaan LL Wolvega OBS Zuid Wolvega Oranje Nassaulaan 51 8471 LL Wolvega 0561-615138 www.obszuid.nl directie@obszuid.nl NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019, nr. 1, 31 augustus 2018. Gouden weken In de eerste zes weken van het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

02 februari 2018

02 februari 2018 1382 www.clarafabriciusschool.nl 02 februari 2018 6 februari Juf Anne taakochtend, juf Bernarda vervangt 6 februari Studiemiddag Alle kinderen zijn om 11.45 uur uit 7 februari Juf Judith (stagiaire) voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Vanaf 5 oktober tot aan de Herfstvakantie zijn we in de hele school met de Kinderboekenweek bezig.

Vanaf 5 oktober tot aan de Herfstvakantie zijn we in de hele school met de Kinderboekenweek bezig. Brede school Het DOK DATUM 30 september 2016 ONDERWERP Nieuwsbrief Omgeving van de school Op het memobord in de Centrale Hal hangen de nieuwste plannen van de omgeving van de school. Je krijgt door de

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieboekje voor groep 1 en 2

Informatieboekje voor groep 1 en 2 Informatieboekje voor groep 1 en 2 CBS Klingelenburg Weerklank 1 4176 CE Tuil 1 Inhoudsopgave Welkom 3 Vier jaar: naar school 4 Intake/huisbezoek 4 Wennen 4 Allergie of ziekte 5 Groep 0 of groep 1 5 Schooltijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart Nieuwsbrief 1 / 2 Pors Silvan 15 maart Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Welkom! Verjaardag juf Pors Letters oefenen Snuffelstage Meerwaarde Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere

Nadere informatie

Belangrijke data. Startgesprekken. Staking a.s. donderdag 5 oktober. Nieuws uit het team

Belangrijke data. Startgesprekken. Staking a.s. donderdag 5 oktober. Nieuws uit het team NUMMER 2 JAARGANG 32 september 2017 Belangrijke data 2-6 oktober 2017 Deze week startgesprekken groep 3 t/m 7 en voorlopig adviesgesprekken groep 8 revius@sintbavoschool.nl oudervereniging@sintbavoschool.nl

Nadere informatie

Nummer 22 5 februari 2016

Nummer 22 5 februari 2016 Nummer 22 5 februari 2016 Agenda 8 februari Juf Effi komt in groep 5 9 februari Juf Effi komt in groep 3 9 februari Groepen 5 en 6 Workshop Verkuno op reis 11 februari Groepen 7 en 8 Workshop Ensceneren

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van augustus 2018. In deze eerste nieuwsbrief van het schooljaar brengen we u op de hoogte van de lopende activiteiten van dit jaar. Informatieavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Schooljaar 2016/2017 Nieuwsbrief 1

Schooljaar 2016/2017 Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2016/2017 Nieuwsbrief 1 Start schooljaar Op maandag 22 augustus zijn we met 301 leerlingen gestart aan een nieuw schooljaar. Vrijdag 26 augustus hebben we het jaar met elkaar feestelijk geopend.

Nadere informatie

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Na alle activiteiten van de afgelopen periode met ter afsluiting deze week de koningsspelen en de eindcito van groep 8 is het tijd om even uit

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

HetRozenblaadje. dinsdag. 9 september. dinsdagochtend. september. woensdag. september. donderdag. september. dinsdag en woensdag.

HetRozenblaadje. dinsdag. 9 september. dinsdagochtend. september. woensdag. september. donderdag. september. dinsdag en woensdag. Jan Tooropstraat 1-5 3181 HE Rozenburg Op www.rozenhorst.nl vindt u deze nieuwsbrief ook terug HetRozenblaadje dinsdag dinsdagochtend woensdag donderdag dinsdag en woensdag donderdag middag zaterdag maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PCBS De Vlieger

Nieuwsbrief. PCBS De Vlieger Nieuwsbrief PCBS De Vlieger PCBS De Vlieger Frits Diepenlaan 43 2497 DN Den Haag Tel.: 070 3906732 info@pcbsdevlieger.nl www.pcbsdevlieger.nl Agenda Vr 12 april Do 18 april Vr 19 april Koningsspelen Paasviering

Nadere informatie

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-01 Inhoud Algemeen...1 Familieavond vrijdag 12 september... 1 Informatieavond maandag 15 september... 1 Aanwezigheid directeur... 1 Schoolgids... 1 Vakanties en studiedagen

Nadere informatie

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat 22 8151 AN Lemelerveld tel. 0572 371850 info-heidepark@ooz.nl www.obsheidepark.nl Inleiding Binnenkort start uw kind op obs Heidepark met de wendagen. Spannend voor

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

AGENDA. Nr.13 VW

AGENDA. Nr.13 VW Nr.13 VW 18-03-2016 AGENDA Vrijdag 18 maart Schoolvoetbalwedstrijd Engelenburghschool - JVS 17.00 uur (Sportpark Panhuis DOVO) Maandag 21 maart Schoolvoetbalwedstrijd De Plantage - JVS 17.30 uur (Sportpark

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 3,

Aan de ouders van groep 3, groepsbrief 2017-2018 Aan de ouders van groep 3, Elk jaar krijgt u informatie over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Met deze brief willen we u alvast iets vertellen over groep 3. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Welkom Yano en Naéli worden volgende week 4 jaar en komen dan bij ons in groep 1. We wensen Yano, Naéli en hun ouders veel plezier bij ons op school!

Welkom Yano en Naéli worden volgende week 4 jaar en komen dan bij ons in groep 1. We wensen Yano, Naéli en hun ouders veel plezier bij ons op school! OBS Zuid Wolvega Oranje Nassaulaan 51 8471 LL Wolvega 0561-615138 www.obszuid.nl directie@obszuid.nl NIEUWSBRIEF Schooljaar 2019-2020, nr. 3, 13 september 2019. Welkom Yano en Naéli worden volgende week

Nadere informatie

Vakantierooster 2014-2015

Vakantierooster 2014-2015 Vakantierooster 2014-2015 Het vakantierooster is door het Fokor bekend gemaakt. FOKOR is de vereniging voor samenwerkende schoolbesturen voor primair en voortgezet onderwijs in Rotterdam. Zij bepalen de

Nadere informatie

20 april 2018

20 april 2018 1392 www.clarafabriciusschool.nl 20 april 2018 23 april 13.00 uur Herdenking (groep 4 t/m 8) bij het Indië-monument in Andelst 26 april 14.30 uur: Start meivakantie t/m 11 mei 27 april t/m 11 mei Meivakantie

Nadere informatie

Henriëtte Wentink-Holtmaat

Henriëtte Wentink-Holtmaat Herfst Na een geweldige nazomer is het opeens echt herfst. Zo zie je geel gekleurde bladeren aan de boom, zo liggen ze op het plein. De afgelopen week hebben de leerlingen volop met de bladeren gespeeld.

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017 Nieuwsbrief augustus 2017 Schooltijden In onderstaand schema de schooltijden voor komend schooljaar. Op vrijdag gaan we dit jaar een half uurtje langer door. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Nadere informatie

Jeannette heeft genoten van deze dag en wil alle ouders en kinderen bedanken voor alle lieve woorden en mooie cadeaus.

Jeannette heeft genoten van deze dag en wil alle ouders en kinderen bedanken voor alle lieve woorden en mooie cadeaus. 14-10-2016 Afscheid Jeannette Afgelopen woensdag stond in het teken van het afscheid van juf Jeannette. s Ochtends begon de dag voor haar al als een verrassing, omdat de hele school een dans had ingestudeerd

Nadere informatie

September 2018 Schooljaar Nieuwe gezichten. Nieuwe leerlingen. Verkeersbeleid Privacy

September 2018 Schooljaar Nieuwe gezichten. Nieuwe leerlingen. Verkeersbeleid Privacy September 2018 Schooljaar 2018-2019. We hopen dat iedereen een fijne zomervakantie gehad heeft. Maandag 3 september openen de schooldeuren weer voor een nieuw schooljaar. Uiteraard mogen ouders s ochtends

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Belangrijke data: Donderdagmiddag 8 maart zijn alle kinderen vrij. s morgens is er gewoon school.

Belangrijke data: Donderdagmiddag 8 maart zijn alle kinderen vrij. s morgens is er gewoon school. J a a r g a n g 7, n r. 9 1 m a a r t 2 0 1 2 Jeelo project Zorgen voor dieren 1 Jeelo project Zorgen voor dieren Op maandag 12 maart 2012 starten we met een nieuw Jeelo project genaamd Zorgen voor dieren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 1 7 september 2016

Nieuwsbrief nummer 1 7 september 2016 R.K.B asisschool directie@triangel-almelo.nl www.triangel-almelo.nl Locatie Aalderinkshoek Locatie Bosrand Apollolaan 1b Bosrand 6 7604 EH Almelo 7602 CH Almelo Telefoon: 0546-81 93 48 Telefoon: 0546-86

Nadere informatie

Nieuwsbrief 27 mei 2016

Nieuwsbrief 27 mei 2016 Nieuwsbrief 27 mei 2016 Even delen Nu we weer vol op stoom zijn, lijkt de meivakantie alweer een poos geleden. Maar wat was het heerlijk om te genieten van het mooie lenteweer en het uitslapen elke dag.

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 A Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Erna Klein Obbink, Liza Vos (vervangster van Erna) en Uschi Braun. Liza is werkzaam op maandag en vrijdag. Uschi werkt op

Nadere informatie

Saenparel INFO 23-09-2013-07-10-2013

Saenparel INFO 23-09-2013-07-10-2013 Saenparel INFO 23-09-2013-07-10-2013 Agenda: Wo 02-10 Start Kinderboekenweek met schoolontbijt Wo 09-10 Onze school ontvangt collega s van Agora Ma 14-10 Ouderraad Jaarvergadering Di 15-10 Herfstwandeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober 2015. Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp. Toezicht op het schoolplein Trakteren. groep 8 is vrij

Nieuwsbrief. Oktober 2015. Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp. Toezicht op het schoolplein Trakteren. groep 8 is vrij In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Oktober 2015 Voor op de kalender Oud papier Babynieuws Fietscontrole Wijziging datum schoolreis Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp Toezicht op het schoolplein Trakteren

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 juli

Nieuwsbrief 8 juli Nieuwsbrief 8 juli 2015-2016 Data: 9 juli: Oud Papier: succes deze laatste keer van het schooljaar! 11 juli: Tour de Funbus van 10.00-12.00 op school Prijs voor winnaar Fiets- en Loopweken! En dat is De

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

MAANDMEMO oktober 2017

MAANDMEMO oktober 2017 MAANDMEMO oktober 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), De bladeren beginnen al te kleuren en langzaam valt er steeds meer op de grond. We kunnen merken dat de herfst zijn intrede doet. Aankomende maand krijgen

Nadere informatie

jaargang 22 november 2016 nummer 4

jaargang 22 november 2016 nummer 4 jaargang 22 november 2016 nummer 4 A G E N D A Voor een goed actueel overzicht van de belangrijke data verwijzen we u graag naar de onlinekalender op onze website www.sboderegenboog.cnsede.nl Dag ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 9 28 e jaargang 9 tot 16 november 2018

Nieuwsbrief. Nummer 9 28 e jaargang 9 tot 16 november 2018 Nummer 9 28 e jaargang 9 tot 16 november 2018 11 november Sint Maarten 12 november Beverwedstrijd 13 november Voorstelling groep 1 14 november Start schoolfruit 14 november OR vergadering 15 november Voorlichtingsavond

Nadere informatie

Jaargang 7 nummer 8 6 september 2019

Jaargang 7 nummer 8 6 september 2019 Jaargang 7 nummer 8 6 september 2019 Algemeen nieuws Het schooljaar is alweer een week oud. Namens het team van de Noord willen we alle ouders en leerlingen een goed schooljaar toewensen. Brengen en halen

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Vanuit groep 1 en 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter k Cijfers Engels Gezond Spreekavond Actie IRS Telefoonnummer Dierendag Speelgoedmiddag

Nadere informatie

Vanaf deze week is het de komende 20 weken woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag!

Vanaf deze week is het de komende 20 weken woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag! 16 november 2017 Agenda Do 16 Gruitdag. Vr 17 Gruitdag. Weekend Ma 20 Lootjes trekken in groep 5 t/m 8. Groep 7 en 8 gaan (op de fiets) naar een voorstelling over Social Media in theater Castellum. Di

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Nieuwsflits #1. september 2017

Nieuwsflits #1. september 2017 Nieuwsflits #1 september 2017 Belangrijke data: Maandag 4 september Woensdag 6 september Kennismakingsgesprekken groepen 3 tot en met 8. Maandag 18 september tot en met vrijdag Op voeten en fietsen projectweek!

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 september 2017

Nieuwsbrief 7 september 2017 Nieuwsbrief 7 september 2017 Belangrijke data: 11 tot 14 september: Informatieavonden groep 1 tot en met 8 19 september: Bibliobus 20 september: Schoolvoetbal jongens 11-tallen (groep 7/8) 25 en 28 september:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 28-09-2016 nummer 4 Agenda di 4 oktober Schoolreis groep 3 t/m 7 woe 5 oktober Start Kinderboekweek Voor altijd jong do 13 oktober Sluiting Kinderboekenweek

Nadere informatie

De leerlingen van de onderstaande groepen doen een optreden in de aula.

De leerlingen van de onderstaande groepen doen een optreden in de aula. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl 19-04-2013 Nr. 32 Inhoud week 16 1. Project Theater 2. Gezonde School 3. De verjaardag van de juffen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave. Kindgesprekken, middag en avond

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave. Kindgesprekken, middag en avond NIEUWSBRIEF Februari 2018 Ma 12 febr Do 15 febr Deze maand Kindgesprekken, middag en avond Kindgesprekken, middag en avond In deze uitgave Kindgesprekken Vr 23 febr t/m vr 2 mrt Voorjaarsvakantie (let

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 november 2015

Nieuwsbrief 5 november 2015 Nieuwsbrief 5 november 2015 Belangrijke data: 5 november: informatieavond Voortgezet Onderwijs, ouders groep 8 11 november: Studiedag SKOB, alle leerlingen zijn vrij. 13 november: Feestelijke uitreiking

Nadere informatie

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert Overblijf De Kyckert In samenwerking met O.B.S. De Kyckert 1 Inhoudsopgave 1. De overblijf pag. 3 2. Lunchpakket pag. 3 3. Pedagogische uitgangspunten pag. 4 4. Regels pag. 4 5. Kosten pag. 5 6. Contracten

Nadere informatie

Helen Parkhurst Ouder Info

Helen Parkhurst Ouder Info Helen Parkhurst Ouder Info Schooljaar 2012-2013 Nummer 01 Datum: 15 augustus 2012 Agenda augustus 2012 13 t/m 17 augustus: verkeersactie de scholen zijn weer begonnen 20 augustus: 19.30-20.30 uur OAK algemene

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 17, donderdag 16 mei 2019

NIEUWSBRIEF. Nr. 17, donderdag 16 mei 2019 NIEUWSBRIEF Nr. 17, donderdag 16 mei 2019 Terugblik schoolreisjes Dát was genieten; een schoolreis met mooi weer op een leuke plek! De groepen 1 t/m 3 hebben een Agenda Donderdag 23 mei Sportdag groep

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers,

Beste ouders, verzorgers, Jaargang 22 - Nummer 03 donderdag 20 oktober Beste ouders, verzorgers, Als school vinden wij het belangrijk dat er een goede communicatie tussen ouders en school plaatsvindt. Het sociaal-emotioneel functioneren,

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS Agenda: oktober 2016 ma di wo do vr za zo 3 4 Dierendag 5 Dag van de leraar Start Kinderboekenweek 6 7 8 9 8.30 Inloopuurtje

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

Ouderinfo. 14e jaargang nr. 11 22 januari 2016 www.obspassepartout.nl

Ouderinfo. 14e jaargang nr. 11 22 januari 2016 www.obspassepartout.nl Van de directie Deze periode op de kalender: In de leerlingtevredenheidspeiling zien we dat de kinderen tevreden zijn over de school. Alleen huisvesting is een punt van zorg, maar we hopen binnenkort met

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie