Programma (vervolg) Dag 6: Lyngen Zuid - Tromsø Mainland (zaterdag 29 april 2017)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma (vervolg) Dag 6: Lyngen Zuid - Tromsø Mainland (zaterdag 29 april 2017)"

Transcriptie

1

2 Introductie Ver boven de poolcirkel liggen de besneeuwde fjorden van Noorwegen. Een perfecte plek voor een nieuw ski- en snowboard avontuur. Bij deze reis draait het om ontdekken, natuur, cultuur, vrijheid maar vooral om het maken van onvergetelijke beklimmingen en afdalingen in de Lyngen Alpen (Noors: Lyngsalpan), gelegen in het uiterste noorden van Noorwegen. Tijdens deze trip reizen en verblijven we in een luxe camper, zodat we vrij zijn om te gaan en staan waar we willen. Dagelijks maken we een korte rit naar de volgende tour- en overnachtingsplaats. De overnachtingsplaatsen liggen maximaal een uur rijden van elkaar vandaan. Ontdek samen met Epique het winterse Noorwegen. Als gespecialiseerde touroperator kennen wij de Lyngen Alpen als geen ander. Ons ervaren team van gediplomeerde gidsen brengt je veilig op de mooiste plekken. Daal af tot dat je letterlijk met je skischoenen aan de zee staat en geniet van de indrukwekkende natuur en vele vergezichten. Geniet van de vrijheid en afwisseling die deze roadtrip te bieden heeft. Een unieke ervaring die je als liefhebber van avontuurlijk skiën en snowboarden niet mag missen!

3 Programma (start) Dag 1: Amsterdam - Bergen - Tromsø (maandag 24 april 2017) Vanuit Amsterdam (AMS) vliegen we naar Bergen (BGO) in Noorwegen, waarvandaan we direct doorvliegen naar Tromsø (TOS). Rond 13:30 komen we aan in Tromsø (01), waarna we met een taxibusje in een half uur naar het verhuurbedrijf van de campers rijden. Hier stappen we in de camper, doen we inkopen voor de hele week en rijden we vervolgens naar de eerste overnachtingsplaats bij Lenangen (02). Hier in het meest noordelijke puntje van de Lyngen Alpen installeren we ons, maken een kampvuur, een goede maaltijd en bespreken het programma voor de volgende dag. Dag 2: Lenangen - Lyngseidet (dinsdag 25 april 2017) We staan vroeg op, maken een stevig ontbijt, een lunch voor onderweg en bereiden ons voor om een lange dag de bergen in te gaan. Rond Lenangen zijn een aantal lage bergen van meter met afdalingen in verschillende windrichtingen, waardoor er altijd goede sneeuw ligt. Een mooie start van de week waarin iedereen zijn materiaal, conditie en skills kan testen. Aan het eind van de tourdag pakken we onze spullen en rijden we door naar de volgende overnachtingsplek; Lyngseidet (03).

4 Programma (vervolg) Dag 3: Lyngseidet (woensdag 26 april 2017) Lyngseidet is de hoofdstad van de Lyngen Alpen en ligt in het midden tussen het noordelijke en zuidelijke deel. Het heeft een klein skigebied, een grote supermarkt en één kroeg. In de omgeving zijn veel mogelijkheden voor lang touren over pieken van t/m hoogtemeters. Na de tour drinken we een drankje in de lokale kroeg en overnachten we nog een keer op dezelfde plek. Dag 4: Lyngseidet - Furuflatan (donderdag 27 april 2017) De volgende ochtend rijden we na het ontbijt naar onze volgende overnachtingsplaats en het begin van de tour in Furuflatan (04). Vandaag beklimmen we de Daltinden, een berg van meter hoog. We vertrekken ongeveer vanaf zeeniveau, dus het wordt een lange en pittige tocht. Als beloning genieten we van schitterende uitzichten en een fantastische afdaling. Na afloop maken we ons kamp gereed voor de overnachting. Dag 5: Lyngen Zuid, Laksvatn (vrijdag 28 april 2017) We staan vroeg op en rijden naar Laksvatn (05) in het uiterste zuiden van de Lyngen Alpen, waar we beginnen met de vierde tour van de week. Een groot gebied met verschillende mogelijkheden in alle windrichtingen ligt aan onze voeten. Afhankelijk van de lengte van de tour beslissen we of we verder rijden in noordelijke richting naar het Tromsø Mainland, of dat we hier in het zuiden blijven overnachten. Dag 6: Lyngen Zuid - Tromsø Mainland (zaterdag 29 april 2017) We verlaten de Lyngen Alpen en trekken in noordelijke richting naar het Tromsø Mainland. Na een half uur rijden parkeren we de camper in de buurt van Sørbotn (06). Hier is het landschap ten opzichte van de Lyngen veranderd; de dalen zijn weidser en de bergen iets minder stijl en ronder. Na een lange, laatste tourdag gaat de barbecue aan. Terwijl de zon onder gaat, genieten we van een onvergetelijke maaltijd met prachtig uitzicht op de fjorden rond Tromsø. Dag 7: Tromsø - Bergen - Amsterdam (zondag 30 april 2017) Na het ontbijt ruimen we ons kamp op en brengen we de camper terug naar de verhuurder. Hiermee komen we aan het einde van onze roadtrip. We hebben we een complete ronde (met de klok mee) door de Lyngen en een deel van het Tromsø Mainland volbracht. Het is tijd om terug te gaan naar Tromsø. Hier genieten we in het lokale zwembad van een welverdiende saunasessie en douche, alvorens we rond 12:30 uur inchecken bij de luchthaven. Via Bergen vliegen we weer terug naar Amsterdam. De reis zoals hierboven is beschreven, is een voorbeeld wat de organisatie gebruikt als rode draad. Afhankelijk van weer, sneeuw, veiligheid, niveau en wensen van deelnemers wordt het programma dagelijks besproken en waar nodig aangepast.

5 Locatie Dit avontuur speelt zich af in de provincie Tromsø, in het noordwesten van Noorwegen. Tromsø ligt ongeveer 350 km ten noorden van de poolcirkel en 300 km ten zuiden van de Noord Kaap. Deze regio is zeer bekend onder tourskiërs over de hele wereld, met als belangrijkste reden dat het terrein veel uitdagingen en tal van mogelijkheden biedt. Rondom de stad Tromsø liggen meerdere gebergten die perfect zijn om te klimmen en te skitouren. Een van de bekendste is de Lyngen, ofwel de Lyngen Alpen. Dit schiereiland bestaat uit een noordelijk en zuidelijk deel en ligt ten oosten van Tromsø. De Senja, ten zuidwesten van Tromsø, heeft enorm veel fjorden en kleine eilanden. Ten noordwesten van Tromsø ligt het eiland Kvayøla, waar je ook veel bergsportmogelijkheden hebt. Er zijn er talloze onbewoonde eilanden met kleine toppen die zelden of nog nooit geskied zijn. Naast veel bergen en sneeuw vindt je in Noorwegen vele fjorden met een rijke flora en fauna. Op het land zijn er wolven, rendieren en elanden, in de lucht talloze vogelsoorten en in het water orka s, bultruggen, potvissen, zeehonden en koningskrabben. Op een heldere nacht maak je er kans om te genieten van het adembenemende noorderlicht.

6 Terrein & Sneeuw Het Scandinavisch Hoogland is een bergketen die van noordoost naar zuidwest door het Scandinavische schiereiland loopt. De toppen zijn rond en lopen stijl af, waar beneden de bekende fjorden tussen liggen. Vergeleken met andere gebergten zijn die in Noorwegen niet erg hoog, maar vanwege de noordelijke ligging en het vochtige klimaat is er veel sneeuw en ijs. Dit maakt het ideaal terrein voor het tourskiën; er is altijd een comfortabele weg omhoog en naar beneden te vinden. Daarnaast zijn er ook genoeg uitdagende afdalingen voor liefhebbers van couloirs. Een gevarieerd terrein voor ieder niveau. Het noorden van Noorwegen heeft een combinatie van een zee- en toendraklimaat. Dit maakt dat de sneeuw in Noorwegen net zo divers is als het terrein; van voorjaarssneeuw in de brede kommen tot poeder in de steile- en soms smalle couloirs. De sneeuwomstandigheden zijn zeer goed van maart t/m mei. Het kleine temperatuurverschil tussen dag en nacht zorgt voor een stabiel sneeuwoppervlak in termen van lawinegevaar. Het voordeel hiervan is dat we nauwelijks beperkt worden in route en terreinkeuze. Hierdoor kunnen er zeer steile afdalingen gemaakt worden. De gidsen zoeken hellingen die bij het niveau en de wensen van de groep horen en houden daarbij rekening met veiligheid en comfort.

7 Reis & Verblijf Vanuit Amsterdam vliegen we naar Bergen, Noorwegen (BGO) waar we direct doorvliegen naar Tromsø (TOS). We zullen rond 13:30 uur plaatselijke tijd aankomen. Na aankomst rijden we met een personenbusje naar de camperverhuur. Deze rit duurt 30 minuten. We verblijven 6 nachten in de camper op afgelegen en schitterende plekken in de Lynchen Alpen en Tromsø Mainland. De laatste dag rijden we terug naar de luchthaven van Tromsø waar we rond 14:00 uur vertrekken via Bergen (BGO) naar Amsterdam (AMS). Verwachte aankomst op Schiphol is tussen en uur. De camper waar we in verblijven is een luxe vijf persoon family camper. De camper biedt ons mobiliteit veel flexibiliteit, wel is verblijf in de camper eenvoudig. De leefruimte is klein, dus we zullen goed rekening met elkaar moeten houden. Om iets meer comfort te hebben slapen we met niet meer dan 4 mensen in de vijf persoons camper. Als er meer dan 4 mensen zich aanmelden, gaat er een tweede camper mee. De camper is uitgerust met een keukenblok en een badkamer. We zullen onderweg gedurende de week een aantal keer langs een supermarkt rijden om eten in te slaan. We gaan zelf koken of barbecueën en maken s avonds een mooi kampvuur. s Ochtends tijdens het ontbijt wordt ook alvast een lunchpakket gemaakt om mee te nemen tijdens het touren.

8 Niveau Voor het skiën of snowboarden in de backcountry van Noorwegen is ervaring in het terrein noodzakelijk. Hoe graag we het ook zouden willen, helaas kunnen we niet iedereen mee laten poederen. Om te beginnen is een goede basistechniek in het terrein een vereiste. Hieronder verstaan we: gecontroleerd en op tempo kunnen afdalen met zowel lange- en korte bochten. Hierbij kan het helpen als je speciale (brede) ski s of snowboards gebruikt, welke een groter drijfvermogen hebben. Verder is een goede basisconditie en ervaring met toerskiën vereist. De omstandigheden en het terrein verschillen van breed tot smal en van vlak tot stijl. We skiën of snowboarden in grote wanden, door smalle couloirs en op gletsjers. Sneeuwcondities variëren van harde sneeuw, boterzachte voorjaarssneeuw tot kniediepe poedersneeuw. De gidsen proberen altijd de beste sneeuw en afdalingen voor jou te vinden. Met zo n enorm gebied is er volop keuze en zijn er altijd goede afdalingen te maken.

9 Begeleiding De gehele reis wordt je begeleid door ons ervaren team van gediplomeerde en gelicensieerde leraren en gidsen. Zij staan midden in het werkveld en zijn daarom perfect op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Jouw comfort en veiligheid is waar zij naar handelen. Ze zijn er om jou te helpen, te trainen en te laten genieten van jouw vakantie. Dit doen ze o.a. door de beste en veiligste routes voor je uit te zoeken. Onze gidsen controleren dagelijks de weersvoorspellingen, de toestand van de sneeuw en de lawine situatie. Iedere gids is uitgerust met een uitgebreid EHBO-pakket. Daarnaast staan zij direct in contact met noodhulporganisaties via radio en/of een satelliettelefoon. Dankzij een voorbereiding en het gebruik van de nieuwste veiligheidsmaterialen, zorgen zij voor een veilig en onvergetelijk avontuur.

10 Groepen Bij Epique geloven wij in persoonlijke aandacht. Daarom bestaan onze groepen uit maximaal zeven deelnemers per gids. Dit doen we ook vanwege de veiligheid en comfort buiten de pisten en in de backcountry. Bovendien geeft dit jou als deelnemer de mogelijkheid om, naar eigen niveau, meer onverstoorde poeder te kunnen skiën of boarden. Meerdere groepen zijn mogelijk. We zullen de groepen samenstellen aan de hand van skills en conditie. Skiërs en snowboarders passen soms goed samen en we kunnen, indien nodig, deelnemers laten doorwisselen.

11 Veiligheid Voor jouw (en onze) veiligheid gebruiken we tijdens onze activiteiten veiligheidsmaterialen, zoals lawinepiepers en (ballon)rugzakken, met daarin minimaal een schep en een sonde. Met deze uitrusting ben je goed voorbereid en in staat om hulp te verlenen in het geval van een lawine-ongeval. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van deze reis. Afhankelijk van het niveau van de groep en individu, zal hier extra aandacht aan worden besteed. Wij adviseren je om in Nederland al je eigen materialen te regelen en vervolgens mee te nemen. Epique heeft een aantal rugzakken te huur, compleet met schep, sonde en een lawinepieper. Maar helaas niet genoeg voor iedereen! Reserveer daarom op tijd. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en raden we je aan om een persoonlijke EHBO-kit mee te nemen. Je mag je eigen veiligheidsmateriaal meenemen, mits deze voldoet aan de geldende normen. Tijdens deze reis kom je in ongerepte en onbewoonde gebieden. Externe hulp is vaak slecht bereikbaar of moet van ver komen. Daarom gaat onze grootste zorg en prioriteit uit naar het minimaliseren van risico s en het voorkomen van ongevallen. Indien er zich onverhoopt toch iets voordoet, dan kunnen we ter plaatse voldoende hulp bieden. Dankzij moderne communicatiemiddelen, waaronder een satelliettelefoon, kunnen we direct contact maken met lokale instanties.

12 Materiaal Voor deze reis moet je zelf je eigen materiaal vanuit Nederland meenemen. Goede spullen zijn een absolute voorwaarde voor een geslaagd avontuur. Aan je materiaal mag het niet liggen: jouw succes en plezier hangen hiervan af. Eenmaal onderweg zijn er geen shops waar je vervangende spullen kunt huren/kopen of reparaties kunt laten uitvoeren. Houdt hier dus goed rekening mee, zowel voor vertrek als tijdens de reis. In Noorwegen ga je dagelijks toertochten maken. Vele kilometers en hoogtemeters leg je op eigen kracht af. Elke extra kilo moet je zelf dragen; zorg daarom dat je materiaal en kleding niet te zwaar zijn. Maak de juiste compromis tussen een laag gewicht voor de klim en stabiliteit en float van je planken in de afdaling. Neem altijd materialen mee die binnen de mogelijkheden van jouw techniek en stijl passen. Voor het toeren heb je een rugzak nodig met de mogelijkheid om je ski s of board er op vast te binden. Daarnaast gebruiken we ski s met een tourbinding, passende vellen en ijzers. We adviseren je om schoenen met een loopstand te dragen. Dit is niet noodzakelijk, maar wel comfortabel. Boarders hebben een splitboard of sneeuwschoenen nodig. Voor zowel de skiërs als de boarders zijn telescoopstokken erg fijn. Bij het lopen kun je de stokken langer maken en bij de afdaling kunnen de boarders de stokken in of op hun rugzak doen. Ruim voor aanvang van de reis ontvang je een materiaallijst waar alle noodzakelijke spullen op staan. Test het materiaal voordat je het meeneemt en controleer bij de betreffende vliegmaatschappij of er extra kosten zijn bij het vervoeren. Je hoeft niet alles zelf aan te schaffen; probeer spullen te lenen of te huren. Er zijn een aantal Nederlandse winkels met poederbakken, tourski s en tourskischoenen van verschillende merken en in alle soorten en maten. Alle huurkosten zijn voor eigen rekening.

13 Verzekering Voor onze reizen in het buitenland is het verplicht om een reis- en ongevallenverzekering met internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën en snowboarden buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je al verzekerd? Informeer dan tijdig zelf bij je verzekeringsmaatschappij of hooggebergterisico voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt. Wij raden sterk aan om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Epique heeft hier als reisorganisatie helaas geen invloed op en zal daarom de reissom niet kunnen restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar met een annuleringsverzekering kun je wel onverwachte financiële teleurstelling voorkomen.

14 Kostenoverzicht Reis: Noorwegen Tourski Roadtrip in de Lyngen Alpen vanuit een luxe camper Datum: 7 dagen, van 24 april t/m 30 april 2017 Aantal personen: Prijs is gebaseerd op minimaal 3 en maximaal 7 deelnemers Locatie: Lyngen Alpen en Tromsø Mainland Noordwesten van Noorwegen Inclusief: 6 overnachtingen Doorgebracht in een luxe camper 5 dag programma s Dinsdag t/m zaterdag 5 dagen gids 1 ski- of snowboardgids per groep van 7 personen Transfer t.b.v. de reis Van de luchthaven Tromsø naar de camperverhuur en terug naar Tromsø Brandstof Brandstofkosten en het gebruik van veerboten Foto en video Foto- en/of video materiaal wordt gemaakt, verzameld en gedeeld Aandenken Een uniek Epique aandenken Totaal: Prijs per persoon gebaseerd op 3 tot 7 personen 1.545,00 Exclusief: INTL en DOM vluchten Retour Amsterdam (AMS) - Tromsø (TOS) (v.a. 500) Verzekeringen Internationale reis-, ongevallen- en annuleringverzekering Ski/snowboard materialen Tourski s of splitboard met stokken, vellen en ijzers Veiligheidsmateriaal Rugzak met schep, sonde en pieper Eten & drinken Er wordt naar eigen wens eten ingekocht bij een supermarkt Brandstof De brandstofkosten worden over de hele groep verdeeld Dit voorstel is geldig t/m april 2017 Meer informatie Heb je nog vragen/opmerkingen over deze of een andere reis of training met Epique? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie!

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9 GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER 2017 Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen 2017 1 van 9 Programma In november zullen we opnieuw afreizen naar de Stubaier

Nadere informatie

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9 GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER 2016 Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen 2016 1 van 9 Programma In november zullen wij afreizen naar de Stubaier

Nadere informatie

Programma. Programma:

Programma. Programma: Skitrip Stubaier Gletsjer AT 14 t/m 18 november 2018 Programma Op 14 november 2018 reizen we naar de Stubaier Gletsjer om met de echte liefhebbers de eerste bochten van het seizoen in de sneeuw te maken.

Nadere informatie

FIRNWEEK FREERIDE LES 3 VALLÉES FRANKRIJK 11 T/M 18 MAART Firn & Freeride Les 3 vallées Frankrijk Indoorskiassen van 10

FIRNWEEK FREERIDE LES 3 VALLÉES FRANKRIJK 11 T/M 18 MAART Firn & Freeride Les 3 vallées Frankrijk Indoorskiassen van 10 FIRNWEEK FREERIDE LES 3 VALLÉES FRANKRIJK 11 T/M 18 MAART 2017 Firn & Freeride Les 3 vallées Frankrijk Indoorskiassen 2016 1 van 10 Introductie In maart 2017 zullen wij afreizen naar Les Trois Valées in

Nadere informatie

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden)

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden) BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE Alaska KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden) BEGELEIDERS: Rik De Clercq Rik.De.Clercq1@pandora.be tel. 0486.13.44.00 Dirk Van Daele Dirk.vanda@gmail.com Tel. 0478.95.95.13 PERIODE:

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel. 6-daagse skitocht 6-daagse ski-tocht door het winterse fjäll-landschap rond het meer Grövelsjön. De tocht leidt ons in 6 dagen rond het Grövelsjön-meer, met het begin- en eindpunt in het vakantiedorpje

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel. 8-daagse skitocht 8-daagse ski-tocht door het winterse fjäll-landschap rond het meer Grövelsjön. De tocht leidt ons in 6 dagen rond het Grövelsjön-meer, met het begin- en eindpunt in het vakantiedorpje

Nadere informatie

Introductie Heliski Safari door de Wildernis van Kamtsjatka

Introductie Heliski Safari door de Wildernis van Kamtsjatka Introductie Heliski Safari door de Wildernis van Kamtsjatka Hou je van avontuur, ruige natuur en diepe poedersneeuw? Ga dan met ons mee naar het Russische schiereiland Kamtsjatka. Al duizenden jaren stroomt

Nadere informatie

ESPAÑA EXCLUSIVA SNOW EXTREME ANDORRA 2011/2012 GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR INCLUSIEF SKI PASSEN ONTSPANNEN IN CALDEA SPA & WELLNESS CENTRE

ESPAÑA EXCLUSIVA SNOW EXTREME ANDORRA 2011/2012 GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR INCLUSIEF SKI PASSEN ONTSPANNEN IN CALDEA SPA & WELLNESS CENTRE ESPAÑA EXCLUSIVA SNOW EXTREME ANDORRA 2011/2012 GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR ONTSPANNEN IN CALDEA SPA & WELLNESS CENTRE INCLUSIEF SKI PASSEN Extra korting voor leden van de Nederlandse Ski Vereniging! WELKOM!

Nadere informatie

Winterreis Tsjechië 28 januari tot en met 2 februari 2019

Winterreis Tsjechië 28 januari tot en met 2 februari 2019 Reisinformatie Winterreis Tsjechië 28 januari tot en met 2 februari 2019 Pagina 1 van 5 Hieronder vind je extra informatie van je reis Verblijf Omschrijving Ertsgebergte Eenvoudig Pension Op slechts 750

Nadere informatie

OVERSTEEK GROENLANDSE IJSKAP 2012

OVERSTEEK GROENLANDSE IJSKAP 2012 X- PLORE OVERSTEEK GROENLANDSE IJSKAP 2012 06 aug 14 sept Groenlandse ijskap 35 dagen LIVING AND CREATING ADVENTURE Groenlandse ijskap oversteek In augustus vertrekt er een bijzondere expeditie naar Groenland.

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland

Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland 19 Aug 2018 t/m 28 Aug 2018 Reisnummer: MR-1-18 Prijs pp: vanaf 1.265,- tot 2.765,-/ 2.915,- (zie informatie voor specificatie) We rijden

Nadere informatie

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen Intro Zoals de naam van het bedrijf al zegt proberen we elke reis tot een echte beleving te maken! En hopelijk is die zo goed dat we je kunnen verwelkomen als terugkerende klant. Wanneer je op pad gaat

Nadere informatie

Hieronder volgt een week verslag van Imme Ruarus, commissielid Combiweek Dag 1: zaterdag 30 januari 2016

Hieronder volgt een week verslag van Imme Ruarus, commissielid Combiweek Dag 1: zaterdag 30 januari 2016 Na de jaarwisseling komen de donkere maanden januari en februari, veel te vroeg om alweer met je hoofd bij het klimmen te zitten helaas. Gelukkig organiseren we met de USAC jaarlijks de Combiweek om deze

Nadere informatie

Catskiën in Macedonië. 9 t/m 14 januari 2019

Catskiën in Macedonië. 9 t/m 14 januari 2019 Catskiën in Macedonië 9 t/m 14 januari 2019 Freeriden in Macedonië Adventure skiën op een compleet andere manier! Met een snowcat een waanzinnig en groot ongerept terrein ontdekken met de oudste catskiing

Nadere informatie

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (16:30-18:30) di, wo, vr en zo De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden van 15 december t/m maart. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden van 15 december t/m maart. Data zijn flexibel. Winter-avontuur 5-daags winter-avontuur in Dalarna, Midden-Zweden Tijdens dit avontuur in de sneeuw kamperen we 5 dagen in de winterse bossen van Midden- Zweden. We slapen in een grote tipi-tent die verwarmd

Nadere informatie

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma.

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl organiseert in 2018 al voor de 11 e keer een wintersport vakantie voor alleengaanden. Je hoeft dus geen vrijgezel te zijn om mee te gaan.

Nadere informatie

SkiSafari Dolomiti 2017

SkiSafari Dolomiti 2017 10-daagse skireis naar de Italiaanse Dolomieten Onbezorgd tochten maken op de fantastische pistes van de Dolomieten. Elke dag ski je op nieuwe pistes en geniet je van de magnifieke uitzichten. Skiën doe

Nadere informatie

Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil

Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Let op: Meer over: Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil 27 apr - 4 mei, 2018 RVR14-18

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Combiweek tot

Combiweek tot Combiweek 2018 03-03-2018 tot 10-03-2018 USAC leden de kans te geven om op veilige en betaalbare wijze bezig te gaan met de bergsporten tourskiën en ijsklimmen. Dat is waar de combiweek om draait. Beide

Nadere informatie

Motorreis Noordkaap 2016 op Harley Davidson motoren

Motorreis Noordkaap 2016 op Harley Davidson motoren Motorreis Noordkaap 2016 op Harley Davidson motoren 22 juli t/m 02 augustus 2016 (12 dagen) Reisnummer: MR-2-16 Prijs pp: 1.555,- / 4.430,- De reis start en eindigt in Ballangen, in het noorden van de

Nadere informatie

Frans Houtman & Marijke Windhorst Kristine "Moen" Huset Laukvikveien Laukvik, Norge

Frans Houtman & Marijke Windhorst Kristine Moen Huset Laukvikveien Laukvik, Norge Harley Davidson Motorreis Noordkaap 2016 - MR-2-16 22 juli t/m 02 augustus 2016 (12 dagen) Prijs : 1.515,- voor solorijder op eigen motor, 3.110,- voor solorijder op huurmotor. 2.330,- met meerijder op

Nadere informatie

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS Stijn Vanbosseghem V 1.0 20.04.2018 A. COL DE SARENNE CIJFERS Westzijde Lengte 3,0 km Gemiddeld % 7,5 % Hoogteverschil 227 m Voet 1.769 m Top 1.996 m Moeilijkheid

Nadere informatie

Noord-Noorwegen, Walvis safari, Aurora Borealis

Noord-Noorwegen, Walvis safari, Aurora Borealis Noord-Noorwegen, Walvis safari, Aurora Borealis Volg de walvissen ten noorden van de poolcirkel Titel: Noord-Noorwegen, Walvis safari, Aurora Borealis Reisdatum: 6 jan - 13 jan, 2018 Reiscode: Duur: Schip:

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten XL 2017

Italiaanse dolomieten XL 2017 Italiaanse dolomieten XL 2017 Op veler verzoek zijn er weer een aantal fantastische ritten door de dolomieten uitgeschreven. Dit keer met een iets langer verblijf en met een aantal nieuwe routes! Op zaterdag

Nadere informatie

De begeleiding van Snowcamp

De begeleiding van Snowcamp Snowcamp 2019 De begeleiding van Snowcamp Docenten vanuit school: Elke Snowcamp groep krijgt minimaal 1 persoonlijke Snowcamp mentor Mevr. Jouzy Dhr. van de Meer Dhr. de Wit Dhr. van Veen Mevr. Groen

Nadere informatie

Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil

Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Let op: Meer over: Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil 29 apr - 6 mei, 2018 NOO12-18

Nadere informatie

Freeride cursus. volpension. Locatie:

Freeride cursus. volpension. Locatie: Freeride cursus Locatie: Vanuit NSAC- chalet Periode: 23 t/m 30 maart 2013 Aantal deelnemers: 9 Prijs: 715,- Incl.: Hoofdinstructeur,Toerski- instructeur, skipas, 7 dagen volpension Deze cursus op T2 niveau

Nadere informatie

SHORTBREAK TROMSØ. deblauwevogel.be SHORTBREAK

SHORTBREAK TROMSØ. deblauwevogel.be SHORTBREAK SHORTBREAK TROMSØ deblauwevogel.be SHORTBREAK 1 2 SHORTBREAK NOORDERLICHT IN TROMSØ U vliegt vanaf Brussel met een rechtstreekse vlucht naar het hart van Noors Lapland, Tromsø. Hier komt u terecht in het

Nadere informatie

POOLLICHT FOTOREIS. Lofoten, noord-noorwegen

POOLLICHT FOTOREIS. Lofoten, noord-noorwegen POOLLICHT FOTOREIS Lofoten, noord-noorwegen Het noorderlicht ervaren levert gegarandeerd kippenvel op, maar hoe maak je er kwalitatieve beelden van? Het fotografisch vastleggen kan je soms zó in beslag

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro 2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar

Nadere informatie

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma.

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl organiseert in 2015 al voor de 10 e keer een wintersport vakantie voor alleengaanden. Je hoeft dus geen vrijgezel te zijn om mee te gaan.

Nadere informatie

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (15:00-17:00) elke dag Ervaar de kraakheldere winterdag tijdens een rit per sneeuwscooter

Nadere informatie

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma.

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl organiseert in 2016 al voor de 9 e keer een wintersport vakantie voor alleengaanden. Je hoeft dus geen vrijgezel te zijn om mee te gaan.

Nadere informatie

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR ZOMER FOTO AVONTUUR Ontdek bijzondere fotomotieven in IJsland Ga mee en ontdek We willen je met dit Foto Avontuur kennis laten maken met onze passie voor het fotograferen

Nadere informatie

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Sneeuw en IJsrijden Een unieke rijvaardigheidstraining in Oostenrijk. Volledig verzorgde reis inclusief voor groepen van 16 personen. Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Over Adventure King Buiten is onze

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN 8-daagse skivakantie Oostenrijk van 22-12-2012 tot 30-03-2013 Aanvang op zaterdag Hartelijk dank

Nadere informatie

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD!

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! Ontdek het allerbeste van Spitsbergen tijdens een hondensledetocht en tweedaagse sneeuwscootersafari op zoek naar ijsberen en andere arctische dieren. Je

Nadere informatie

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden.

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden. Actieve outdoor herfstvakantie in Zweden Station Sågen heet je welkom voor een actieve outdoor herfstweek in Zweden. De frisse herfstlucht, prachtige natuur en leuke activiteiten bieden een afwisselende

Nadere informatie

POOLLICHT FOTOREIS. Exclusieve. Lofoten, noord-noorwegen

POOLLICHT FOTOREIS. Exclusieve. Lofoten, noord-noorwegen Exclusieve POOLLICHT FOTOREIS Lofoten, noord-noorwegen Het noorderlicht ervaren levert gegarandeerd kippenvel op, maar hoe maak je er kwalitatieve beelden van? Het fotografisch vastleggen kan je soms zó

Nadere informatie

Programma fietsweek racefiets:

Programma fietsweek racefiets: Programma fietsweek racefiets: Algemeen. Het betreft een standplaatsvakantie, wat betekent dat u elke dag weer terugkeert op het logeeradres om daar heerlijk uit te kunnen rusten aan het zwembad en te

Nadere informatie

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Ontbijtbuffet en check out Vandaag staat er een onvergetelijke tocht doorheen het binnenland, 90% van de tijd rijden we op 4x4 pisten u krijgt dan

Nadere informatie

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst Spanjereis: Creativiteit als Hulpbron In de prachtig wilde omgeving van het Montsant gebergte in Catalonië ga je spelen, oefenen en experimenteren met creatieve en beeldende technieken en materialen. Je

Nadere informatie

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 24 MEI - 29 MEI Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 5 dagen genieten van de mooiste stukjes van Europa, ongerepte natuur en adembenemende rijderswegen. De Adriatic

Nadere informatie

Programma Segbroek College

Programma Segbroek College Programma Segbroek College ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 19:00 Heenreis (door jullie zelf verzorgd) Alle tijden in dit voorstel zijn richttijden. Onderweg vindt een busreisprogramma plaats om alvast in de sferen

Nadere informatie

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. Rusland Siberië. Khamar-Daban gebergte Baikal regio (gevorderden niet vergletsjerd terrein)

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. Rusland Siberië. Khamar-Daban gebergte Baikal regio (gevorderden niet vergletsjerd terrein) BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE Rusland Siberië Khamar-Daban gebergte Baikal regio (gevorderden niet vergletsjerd terrein) BEGELEIDERS: Rik De Clercq Rik.De.Clercq1@pandora.be tel. 0486.13.44.00 Dirk Van Daele

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Praag. 1-1 - 2 0 1 2

Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Draaiboek Zondag 6 mei. 21.30 uur Koffers in de bus laden. paspoort/id-kaart check en instappen. 22.00 uur Vertrek vanaf Nederland naar Praag. Maandag 7 mei. 9.00 uur Verwachte aankomst

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC Hard work, magic moments: starting now! Africa Classic voert over glooiende paden van steenslag, zand en stof. In zes dagen leg je in de hitte veel kilometers en hoogtemeters

Nadere informatie

Motorreis Lofoten 2017

Motorreis Lofoten 2017 Motorreis Lofoten 2017 21 juli t/m 1 augustus 2017 (12 dagen) Reisnummer: MR-1-17 Prijs pp: vanaf 1.160,- tot 2.660,-/ 2.770,- (zie informatie voor specificatie) Voor de zesde keer organiseren wij (Marijke

Nadere informatie

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC Hard work, magic moments: starting now! Africa Classic voert over glooiende paden van steenslag, zand en stof. In zes dagen leg je in de hitte veel kilometers en hoogtemeters

Nadere informatie

ISCHGL. ALGEMEEn VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG

ISCHGL. ALGEMEEn VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG 6 7 ISCHGL VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG ALGEMEEn Ischgl is één van de meest bekende skidorpen in de Alpen. Het ligt op 75 minuten rijden van de luchthaven van Innsbrück en is op vrij korte tijd uitgegroeid

Nadere informatie

Wildernistocht door Zweeds Lapland

Wildernistocht door Zweeds Lapland Wildernistocht door Zweeds Lapland herfstprogramma 2016 17-24 september aanmelden via yuriklaver@gmail.com INTRODUCTIE Beste lezer, voor je ligt het herfstprogramma van een reis door de magistrale wildernis

Nadere informatie

Hike-to-Ride cursus. Locatie:

Hike-to-Ride cursus. Locatie: Hike-to-Ride cursus Locatie: Vanuit NSAC-chalet Periode: t/m maart 2014 Aantal deelnemers: 6-8 Prijs: 480,- Incl.: Hoofdinstructeur, Toerski-instructeur, 7 dagen volpension Je bent al bekend met het skiën/boarden

Nadere informatie

4x4 FUN Programma IJSLAND

4x4 FUN Programma IJSLAND 4x4 FUN Programma IJSLAND De Combinatie van IJs met Vuur 4x4 Groepsreis - minimaal 10 personen Deze reis is speciaal uitgewerkt voor 4x4 liefhebbers waarbij er ZELF gereden wordt met 4x4 jeeps, maar waarbij

Nadere informatie

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro 8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar we willen.

Nadere informatie

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis In samenwerking met natuurfotograaf en Finlandkenner Maas van de Ruitenbeek (www.maasvanderuitenbeek.nl) Het grensgebied tussen Finland en Rusland

Nadere informatie

EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW!

EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW! EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW! Ga op avontuur in de voetsporen van ontdekkingsreizigers als Fritjof Nansen en ervaar hoe het is om te leven in een wereld van sneeuw en ijs. Tijdens

Nadere informatie

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND Op zoek naar een echt winters avontuur door de laatste ongerepte wildernis van Europa? Kies dan voor een meerdaagse sneeuwsafari door Lapland! NORTH

Nadere informatie

Winter op Lofoten. Fotoreis onder begeleiding van Nando Harmsen

Winter op Lofoten. Fotoreis onder begeleiding van Nando Harmsen Winter op Lofoten Fotoreis onder begeleiding van Nando Harmsen Winter op Lofoten Fotoreis onder begeleiding van Nando Harmsen Hoog boven de poolcirkel, op 68 Noorderbreedte, ligt de eilandenarchipel Lofoten.

Nadere informatie

WINTERSPORTREIS 2019 Zondag 3 maart 2019 t/m vrijdag 8 maart 2019

WINTERSPORTREIS 2019 Zondag 3 maart 2019 t/m vrijdag 8 maart 2019 WINTERSPORTREIS 2019 Zondag 3 maart 2019 t/m vrijdag 8 maart 2019 Inhoud Tijden van vertrek, aankomst en reisdoel... 3 Reisorganisatie... 3 Begeleiding... 4 Programma... 5 Wat je moet meenemen?... 6 Helm...

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

Lofoten: noorderlicht fotoreis

Lofoten: noorderlicht fotoreis 7-daagse fotoreis met Jolanda / 24-30 november 2016 Lofoten: noorderlicht fotoreis Vesterålsfjorden Op deze reis neem ik je mee naar fantastische plekjes op het Lofoten-eiland Austvågøya waar je zowel

Nadere informatie

Informatieavond. Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar

Informatieavond. Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar Informatieavond Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar Inhoud presentatie De organisatie Reisgegevens Meenemen Programma Bekostiging Inclusief / exclusief Regels / Afspraken Adresgegevens Hotel

Nadere informatie

Mae Hong Son Loop Cycling Tour

Mae Hong Son Loop Cycling Tour Fietsen op het dak van Thailand Waanzinnige begeleide fietstocht voor de sportieve en energieke fietser door de bergen van Thailand. Inclusief de beklimming van Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

BEVER OUTDOOR WEEKEND

BEVER OUTDOOR WEEKEND BEVER OUTDOOR WEEKEND Geniet van een heerlijk verzorgd weekend weg in de Ardennen voor maar 99 euro p.p. DE ARDENNEN Na slechts twee en een half uur rijden vanuit het midden van ons land veranderen de

Nadere informatie

Fjäll-wandeling: Fulufjället

Fjäll-wandeling: Fulufjället Fjäll-wandeling: Fulufjället 5-daagse wandeling in nationaalpark Fulufjället, Midden-Zweden Tijdens dit avontuur wandelen we 5 dagen over de verlaten, woeste hoogvlakte die het nationaalpark Fulufjället

Nadere informatie

Hike-to-Ride cursus. Locatie: Deze cursus vindt plaats in St Leonhard in Pitztal

Hike-to-Ride cursus. Locatie: Deze cursus vindt plaats in St Leonhard in Pitztal Hike-to-Ride cursus Locatie: Vanuit NSAC-chalet Periode: 14 t/m 21 maart 2015 Aantal deelnemers: 6-8 Prijsindicatie: 440,- Incl.: Hoofdinstructeur, Toerski-instructeur, 7 dagen volpension Je bent al bekend

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Sierra de Gredos 8 dagen

Sierra de Gredos 8 dagen Sierra de Gredos 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 895 Bienvenida in het Spaanse paradijs Ruim 100 kilometer westelijk van Madrid ligt de Sierra de Gredos, welke Nederlanders het Gredos-gebergte

Nadere informatie

Sneeuwscooteravontuur Three Countries

Sneeuwscooteravontuur Three Countries Fins Lapland: Sneeuwscooteravontuur Three Countries Individuele afreis (6 dagen/5 nachten) Avontuurlijke sneeuwscootertocht naar het drielandenpunt van Finland, Zweden en Noorwegen. De tocht brengt u in

Nadere informatie

Finland Winter Wintersport dagen Belevenisweek Levi, Lapland

Finland Winter Wintersport dagen Belevenisweek Levi, Lapland Finland Winter Wintersport 2017 8-dagen Belevenisweek Levi, Lapland Vertrek elke zondag 22 januari t/m 12 maart 2017 De voorjaarsvakantie voor zowel het noorden als midden- en zuid Nederland, met vertrek

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

Mongolia CarChallenge. start 8 juli in antwerpen, finish 6 augustus in antwerpen. CarChallenge

Mongolia CarChallenge. start 8 juli in antwerpen, finish 6 augustus in antwerpen. CarChallenge Mongolia 2017 Na Amazonas 2016 nu op avontuur richting het oosten. Ongeveer 7.000 kilometer van ons vandaan ligt Mongolië, een van de laatste wildernissen in de wereld. Een wildernis die wel toegankelijk

Nadere informatie

CLUB ACTIVO FIETSEN 2015/16

CLUB ACTIVO FIETSEN 2015/16 CLUB ACTIVO FIETSEN 2015/16 CLUB ACTIVO FIETSEN 2015/16 DAG TOURS VAN DE KUST NAAR DE BERGEN SPOOR LANGS DE OOSTKUST TEIDE ZUID Onze Kust tot aan de Bergen tour neemt u mee naar de locale dorpjes en stadjes

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

4 PEAKS CHALLENGE SCHOTLAND

4 PEAKS CHALLENGE SCHOTLAND SCHOTLAND 4 PEAKS CHALLENGE De uitdaging Deze uitdaging voert ons naar de Schotse ruige westkust, meer bepaald om de toppen te bedwingen van alle vier de kleine eilanden van de Binnen Hebriden, Europa

Nadere informatie

Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië

Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië Classic Car Travel Europe Juni Ierland 19 juni t/m 2 juli 2020 In Hoek van Holland begint deze wondermooie reis door Engeland en Ierland. Met de Ferry varen

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 IJSLAND Avontuurlijk Reykjavik & omgeving De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Geniet tijdens deze rondreis door IJsland van de rust in het adembenemende landschap van geisers, gletsjers, vulkanen

Nadere informatie

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten Verblijf in B & B Andalusian Summer De gezellige en sfeervolle Bed & Breakfast ligt in het groene hart van de regio Axarquia, net buiten

Nadere informatie

Fjäll-wandeling: Långfjället/Femundsmarka

Fjäll-wandeling: Långfjället/Femundsmarka Fjäll-wandeling: Långfjället/Femundsmarka 5-daagse wandeling in natuurreservaat Långfjället/ nationaalpark Femundsmarka, MiddenZweden/Noorwegen Grövelsjön is een meer in het noordelijkste puntje van de

Nadere informatie

Saint-Moritz Roi Soleil

Saint-Moritz Roi Soleil Saint-Moritz Roi Soleil Zwitserland Kanton Graubünden Wintersport vakantie in het Haute-Engadin voor families die van skiën houden. Resort highlights Ervaar de kosmopolitische sfeer van een zonnig skigebied

Nadere informatie

Feed your Body and Soul, Yogaretreat in Frankrijk

Feed your Body and Soul, Yogaretreat in Frankrijk Yogaretreat in Frankrijk! Vrijdag 20 mei t/m vrijdag 27 mei 2016 Een week lang ontspannen in de mooie streek Languedoc-Roussillon met dagelijks yoga?! Kom in mei naar onze yogaretreat in Frankrijk! Tijdens

Nadere informatie

ATTRACTIEVE KERSTSKIWEEK 2013 MONTE BONDONE

ATTRACTIEVE KERSTSKIWEEK 2013 MONTE BONDONE ATTRACTIEVE KERSTSKIWEEK 2013 MONTE BONDONE 22-27 december 2013, 495,- 425,- 22-26 december 2013, 425,- 365,- Spectaculair aanbod voor klanten Keet in Huis Kerstweek 2013: Retour Casa heeft twee attractieve

Nadere informatie

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat.

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat. Zwitserland 2014 Reisbeschrijving Heeft u altijd al op de mooiste plekken van Zwitserland willen fotograferen? Samen met een lokale topfotograaf heb ik een fotoreis ontwikkeld waarin de (herfst) landschappen

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013

West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013 West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013 ga op pad met award-winning natuurfotograaf én gepassioneerd IJslandkenner Theo Bosboom focus op fotografie van het ongerepte IJsland woeste kustlandschappen

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK Het Kalevala Hotel is prachtig gelegen aan de oever van het Lammasjärvi-meer in Oost-Finland vlakbij de Russische grens. Deze regio die bekend staat omwille van de vele

Nadere informatie