St.-Franciscusschool Waasmunster

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "St.-Franciscusschool Waasmunster"

Transcriptie

1 St.-Franciscusschool Waasmunster Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat / directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter / ruiter@sifrawa.be HEIDE: Lode Ontropdreef / heide@sifrawa.be SOMBEKE: Smoorstraat / sombeke@sifrawa.be DECEMBER 2014 PASTORAAL Rood Rood is de kleur van liefde, vuur, de levenskracht. De rode kaarsen op de adventskrans: kleur van het bloed van Christus dat vergoten is, verwijst naar de levenskracht, het martelaarschap en het lijden, maar ook naar de liefde die zich zelf offert. De meest gekende adventskrans is de groene krans met de vier rode kaarsen en het rode lint, tekens van leven en liefde, hoop op licht. Elke zondag van de advent wordt er telkens één rode kaars meer aangestoken. Het symboliseert de toename van het licht, het overwinnen van de duisternis, het groeien van de hoop en de verwachting naar de komst van de Messias. Vlak voor Kerstmis branden dan vier kaarsen. Op kerstdag zelf kan men de kerstkaars ontsteken. Dat is een witte (grote) kaars die men midden in de krans plaatst. Wit is het symbool voor de zuiverheid van Christus, de puurheid van een kind. Rond de krans wordt een rood lint gewikkeld. De rode kleur is de kleur van het leven. Ze verwijst naar de kleur van het bloed, en ook van de liefde en de hartstocht. Ook rijpe vruchten en bessen zijn vaak rood. Daarom is rood ook een feestkleur, want feesten wijzen op de overvloed van leven(svruchten) en vreugde. Rood verwijst verder naar warmte, het vuur en de zon. De rode kleur van de eeuwige levensstroom wordt gesymboliseerd door het aanbrengen van een rood lint dat omheen de krans wordt gewikkeld.

2 ALGEMENE INFO "FLITS! SAMEN GOED OP WEG! Om onze leerlingen te sensibiliseren rond veiligheid op weg naar school en hen aan te moedigen steeds een fluohesje te dragen in het verkeer, plannen we een actie: "FLITS! Samen goed op weg! Tijdens de donkere maanden van het jaar is het extra belangrijk dat kinderen goed zichtbaar zijn in het verkeer. Van 1 december 2014 tot en met 12 december 2014, controleren we elke dag aan de schoolpoort. Per klas verzamelen we zoveel mogelijk sneeuwvlokjes op onze affiche. Dit verdienen ze bij het dragen van een fluohesje of een fluohesje over de boekentas. Werken jullie mee aan de veiligheid van onze jonge weggebruikers? Moedig hen dan zeker aan! Want... iedereen wil er toch flitsend uitzien?! Doen! GSM-INZAMELACTIE Vorig schooljaar kwam er vanuit de kinderraad (via Klasse voor ouders) het idee om als school deel te nemen aan een gsm-inzamelactie. Deze actie wordt in de Vlaamse scholen georganiseerd door GoodPlanet Belgium, in samenwerking met Belgacom. Helpen jullie ons om zo veel mogelijk mobiele telefoons in te zamelen? Je kan deze toestellen vanaf 1 oktober binnen brengen bij juf Sonja (bureel in het administratieve gedeelte van de centrumschool). Op de vestigingsplaatsen mag dit afgeleverd worden aan de klastitularis. Zij zorgt er wel voor dat deze op de centrumschool terecht komen. Momenteel hebben we reeds 20 GSM s verzameld nog minstens 30 te gaan. Zeg dit zeker door aan familieleden, vrienden, buren,

3 CENTRUM EEN SCHOOL DIE LEEFT BELANGSTELLINGSPUNTEN die aan bod kunnen komen in onze kleuterschool: Sint is jarig! We vieren Kerst! KERSTVIERING Iedereen is van harte welkom op de sfeervolle kerstviering die doorgaat op vrijdag 19 december om 9.00 uur in de parochiekerk van Waasmunster centrum. HIJ KOMT, HIJ KOMT DIE LIEVE GOEDE SINT Op vrijdag 5 december brengt de Sint met zijn pieten een bezoekje aan onze school! De heilige man wordt in de turnzaal ontvangen door de kleuters en de leerlingen van het eerste en het tweede leerjaar waar ze hem willen verrassen met een dansje, een liedje of een kunstje! In het 3 de, 4 de, 5 de en 6 de leerjaar komen de Sint en zijn knechten op bezoek in de klas. Zou hij dit jaar weer iets lekkers meebrengen of waren we niet braaf genoeg??? WELZIJNSZORG 2014 IEDEREEN BESCHERMD TEGEN ARMOEDE België is een welvaartsstaat, Brussel is de hoofdstad van Europa en Vlaanderen beschouwt zichzelf als een Europese top-regio. Toch leven meer dan 1.6 miljoen mensen hier in armoede, ongeveer 15% van de bevolking. Sociaal onrecht treft 1 op 7 mensen in ons land. Hoe is dat mogelijk? Zijn we dan niet allemaal beschermd door de sociale zekerheid en andere vormen van sociale bescherming? Blijkbaar niet. Welzijnszorg vindt dat iedereen in ons land recht heeft op een goede sociale bescherming. Dat wil zeggen dat iedereen beschermd moet zijn tegen sociale risico s zoals ziekte of je werk verliezen. In de praktijk leeft 1.6 miljoen mensen in ons land in een situatie van sociale onderbescherming. De paraplu van de sociale zekerheid Zonder sociale zekerheid zouden in België 42% van de mensen in armoede leven. Dankzij ons sociale beschermingssysteem blijft dit gelukkig tot 15% beperkt. Toch moeten we vaststellen dat 1,6 miljoen mensen in ons land in armoede leeft. Er zitten dus gaten in die paraplu van de sociale zekerheid. Wat is er precies aan de hand? Welzijnszorg moet vaststellen dat bijna alle minimumuitkeringen in ons land onder de armoedegrens liggen. Wanneer je voor langere tijd beroep moet doen op zo n uitkering is de kans groot dat je inkomen veel te laag is om van te leven. Vele sociale minima blijven onder de armoedegrens. Met de campagne 'Iedereen beschermd tegen armoede?' wil Welzijnszorg sociaal onrecht voor de zwaksten in onze maatschappij uitsluiten. Wekelijks tijdens de advent horen de leerlingen van onze lagere school het verhaal over Robby met als basisgedachte Zeker en vast. We proberen via de verhalen van Robby leerlingen gevoelig te maken voor de armoede in onze buurt en respect te tonen voor elkaar.

4 CENTRUM KERSTFEESTJE IN DE KLEUTERSCHOOL Vrijdag 19 december sluiten we 2014 in de klas af met een gezellig kerstfeestje! Aandacht: er kunnen op vrijdag 19 december geen warme maaltijden besteld worden. KERSTFEEST IN DE LAGERE SCHOOL Ook in de klassen van de lagere school wordt er op vrijdag 19 december kerstfeest gevierd. De leerlingen blijven over de middag gezellig in de klas eten. De leerkrachten zorgen voor een lekkere lunch. Hiervoor vragen we een bijdrage van 2 per kind. Aandacht: er kunnen op vrijdag 19 december geen warme maaltijden besteld worden. VERKOOP CUPCAKES EN CHOCOMELK T.V.V. ARTSEN ZONDER GRENZEN TEGEN EBOLA De kinderen van de kinderraad zouden het weer fijn vinden om terug cupcakes en warme chocomelk te verkopen de week vóór de kerstvakantie. We hopen dan ook dat er heel wat cupcakes door ouders, grootouders, zullen gebakken worden. De verkoop van de cupcakes en warme chocomelk gaat door op dinsdag 16 en donderdag 18 december op de speelplaats vanaf 8.10 uur. De cupcakes worden aan 1 per stuk verkocht of 5 cupcakes voor 3. De warme chocomelk kost 1. Je kan als ouder zelf komen kopen of geld meegeven met de kinderen. De opbrengst gaat integraal naar Artsen Zonder Grenzen tegen Ebola. Lieve, de dochter van juf Magda, is momenteel werkzaam bij Artsen Zonder Grenzen als apotheker in Sierra Leona. Het kerstkoor zal voor extra sfeer zorgen tijdens de verkoop. OPTREDENS KERSTKOOR De week vóór de kerstvakantie zal ons kerstkoor elke morgen vanaf 8.10 uur kerstliedjes zingen aan de schoolpoort. Kom zeker eens luisteren! EVEN UW AANDACHT VEILIGHEID KLEUTERS Mogen we nogmaals vragen om bij het afhalen van de kleuters te wachten achter het hek en bij het verlaten van de speelplaats steeds het hek te sluiten. Dit vragen we omwille van de veiligheid van de kinderen. Kleuters zijn niet zichtbaar tussen de volwassenen waardoor ze gemakkelijk aan de aandacht ontsnappen en de speelplaats verlaten. Dank aan allen voor de bereidwillige medewerking! GEVRAAGD Speelgoedauto s voor in de voor-en naschoolse opvang. Deze mogen bezorgd worden op het secretariaat. HOU DEZE DATUM ALVAST VRIJ Zondag 8 februari 2015 Eetfestijn in Hoogendonck! U komt toch ook!

5 CENTRUM DANK AAN DE JARIGEN 1 e kl.a: Playmobil e kl.b: Hamertje Tik, caleidoscoop 3 e kl.a: een prentenboek en lekkere mandarijntjes. 1 e lj. b: 2 leesboekjes: 'Naar het park voor pret! en 'Een dans op het bed' en lekkere cakejes FAMILIEKRONIEK WIJ ZIJN BLIJ MET DE GEBOORTE VAN Pieterjan, broertje voor Marie-Julie (5 e lj. A) en Pauline Van Eeckhoudt (4 e lj. B) Charles-Victor, broertje voor Marie-Julie (5 e lj. A) en Pauline Van Eeckhoudt (4 e lj. B) Proficiat aan de familie! WIJ BIDDEN VOOR Hennik Troch, echtgenoot van Maritta Quintelier, oud-leerkracht van onze school. We bieden onze christelijke deelneming aan. SPORT OP SCHOOL PROFICIAT AAN DE LEERLINGEN DIE HUN ZWEMBREVET BEHAALDEN: 25 meter: Juliette Collier, Anais Pringels, Alice Colier, Quinten De Poorter, Amélie De Kemp, Sébastien Dujardin, Ben De Bock, Iméne Ben Achour. 50 meter: Angel Meuleman, Liana Poppe, Fien Schuddings, Margaux Van Royen, Quinten De Poorter, Liam Lauwers, Jill Arbyn, Marie-Julie Pollyn, Anais Pringels, Jitse Vercammmen, Warre Cattrysse, Delphine Vlaminck, Xidan Baert. 100 meter: Jonas Vlaminck, Marie-Julie Pollyn, Delphine Vlaminck, Stien Clemminck, Dieter Wauters. 200 meter: Jef Borms, Mathieu Draps, Hady Massini, Lena Van Impe, Maxime Vernimmen, Stien Clemminck. 400 meter: Vien Van Brussel. brevet A: Marie Leleux, Ilke Maes, Judith Vermeire, Yoni Van Vlierberghe, Fien De Maere, Delphine Desmet, Sander Dieltjens, Karim Massini, Tuyen Rottiers, Alexander Vander Cruyssen, Jack Van Groeningen, Yaro Van Moere, Elena Vermeire, Emma Weyn, Emiel De Maeijer, Irena De Witte, Elise Eeckhoudt, Nino Groenwals, Britt Haegeman, Laure Vanoutrive, Gilles Vergauwen, Lotte Baekelandt, Nell Cattrysse, Maxime Hellyn, Amber Van Damme, Mauro Van Pulver, Nicolas Willaert.

6 CENTRUM ZWEMMEN 6DE LEERJAAR Onder het motto bewegen is gezond gaan de 2 klassen van het zesde leerjaar naar jaarlijkse gewoonte in december een namiddag op uitstap naar het zwembad om er eens een gezellige zwemnamiddag van te maken. Dit jaar zal onze uitstap doorgaan op maandag 15 december naar het zwembad van Beveren. We vertrekken op school om uur zijn terug tegen het einde van de schooldag. Zouden we dus mogen vragen aan alle ouders om de kinderen boterhammen mee te geven en hen op school te laten eten? Alvast bedankt! Wij zouden ook nog graag beroep doen op enkele ouders die kunnen voeren en/of halen naar het zwembad van Beveren Indien u zich geroepen voelt, laat dit dan gerust weten via de schoolagenda of via een van onze adressen: 6a@sifrawa.be of 6b@sifrawa.be. Alvast onze dank hiervoor! Het wordt vast een zeer fijne namiddag! VOLGENDE PUNTEN WERDEN BESPROKEN OP DE OUDERRAAD Goedkeuring vorig verslag Agendapunten vanuit het OOR Kasboek Eetfestijn Evaluatie feest voor de grootouders Evaluatie Dag van de leerkracht Varia OUDERRAAD ZOT VAN GEZOND In het kader van het thema Zot van gezond zal in elke schoolkrant een gezonde tip worden aangeboden voor de kinderen en de ouders. Tip 3: voor de kersttafel : diverse kerstbomen Benodigdheden: Appel Satéprikkers Groente/fruit om de kerstboom mee te maken; kaas, kiwi, citroen, komkommer, worst, etc Werkwijze: Snij een appel door midden Leg de appel met de platte kant op een bord Prik er een satéprikker in Snij de groente en/of het fruit in plakjes Rijg de grote/fruit op de satéprikker, en vorm er nu een kerstboom van.

7 KALENDER CENTRUM December 2014 Ma 1 LO Brieven oudercontact 18/12 vandaag meegeven LO Deze week Maandopening pastoraal: Kleur de wereld rood LO FLITS - actie tot en met 12 december KOCRHS Deze week Fluo-actie deze week LO Deze week Adventsbezinning: week 1 2LOb Deze week orde op de speelplaats, in de toiletten en in het sorteerhuis Di 2 1LOabc 2LOabcd Theatervoorstelling Loepoloena door Kip met Kop in Hoogendonck (50 ) CHS Tutti frutti KOC We steken het adventskaarsje aan. (polyvalente zaal) 3-6LO kinderkerstkoor Wo 3 Zwemmen in Olympos te Dendermonde lange 3LOabcd vm zwembeurt Geen zwemmen voor 2LObcd Do 4 4LOab Bezoek van een Rode Kruismedewerker 3-6LO kinderkerstkoor Vr 5 Ce dag Sint op school 3-6LO kinderkerstkoor Za 6 Zo 7 Ma 8 LO Personeelsvergadering LO LO Actiepunt week 2 advent op terras 3-6LO kinderkerstkoor KOC Nieuwkomers brengen een bezoek aan het klasje Di 9 CHS Tutti frutti KOC We steken het adventskaarsje aan. (polyvalente zaal) 3-6LO kinderkerstkoor Wo 10 1LOabc 3LOd 2LOa 4LOa vm Zwemmen in Olympos te Dendermonde Do 11 KOC vm Kerstboomwandeling 3-6LO kinderkerstkoor Vr LO kinderkerstkoor Za 13 Zo 14 CRHS 3 t/m. 5LO Ophaling papier en karton MDO-bespreking met CLB

8 KALENDER CENTRUM Ma 15 Kerstkoor Optreden aan ingang van de school (vanaf 8.10) LO Geen studie vandaag KO Deze week Advent: kaarsje 3+4 6LOab Zwemmen in Beveren LO Actiepunt week 3 advent op terras Di 16 LO Geen studie vandaag KOC We steken het adventskaarsje aan. (polyvalente zaal) LO Toetsen gebundeld meegeven naar huis CHS Tutti frutti KOC+LO 8.10 Verkoop cupcakes voor AZG tegen Ebola LO Schoolbib 2LOcd Kerstviering ziekenzorg in POC Wo 17 2LObcd 3Loabc vm Zwemmen in Olympos te Dendermonde Do 18 LO oudercontacten LO Geen studie vandaag KOC+LO 8.10 Verkoop cupcakes voor AZG tegen Ebola 2-3 KOC vm Watergewenning in Bornem Vr 19 LO dag Rapport 3 voor alle lln CRHS Schoolkrant digitaal doorsturen of meegeven in map/mapzak (KO); tussen de schoolagenda (LO) CRHS Bestelbrief januari/ februari wordt vandaag meegegeven LO 9.00 Kerstviering in de parochiekerk KOC Kerstverhaal KOCS Kerstfeest LO Kerstfeest in de klas elke klas eigen gerecht centrum Geen warme maaltijden vandaag Za 20 Zo 21 Ma 22 Kerstvakantie Di 23 Wo 24 St.-JanB Familieviering Kerstavond Ruiter O.L.V.par Middernachtmis in centrum Do 25 Kerstmis St.-Roch Kerstmisviering (dageraadsmis) Sombeke O.L.V.par Kerstmisviering (dagmis) in centrum Vr 26 Za 27 Zo 28 Ma 29 Di 30 Wo 31

9 RUITER EEN SCHOOL DIE LEEFT BELANGSTELLINGSPUNTEN die aan bod kunnen komen in onze kleuterschool: De Sint komt op bezoek in onze school, Licht en donker Lichtjes in de kerstboom WELKOM SINT EN PIET Ook dit jaar rijdt de goede Sint en zijn vrolijke Zwarte Piet ons schooltje niet voorbij! De kleuters kunnen genieten van een leuk bezoek en hopelijk ook een leuk geschenkje. We verwachten Sint met zijn pieten op woensdag 3 december rond uur. SINTERKLAASFEEST (3E KL.) Op donderdag 4 december zijn de kleuters van de derde kleuterklas uitgenodigd bij de vriendjes in het 1 e lj. van de gemeenteschool om het Sinterklaasfeest bij te wonen. Dit feest vindt plaats in de namiddag. KERSTVIERING Op vrijdag 19 december brengen we met de kleuters een bezoekje aan de parochiekerk. Daar kunnen we de kerststal bewonderen en luisteren we naar het kerstverhaal. Daarna vieren we samen een gezellig kerstfeest. We wensen iedereen alvast een prettig Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar. EVEN UW AANDACHT HARTELIJK DANK aan de mama s en papa s die hielpen op ons eetfestijn. Dank zij jullie kunnen we terugblikken op een mooi feest. DANK AAN DE JARIGEN Wij danken alle jarigen voor de lekkere hapjes en de mooie geschenken. Peuters: In de jungle pop-up boek, De vier seizoenen van Plop, Klein wit visje wordt groot, Ben jij ook naar een neuzenfeest geweest? 3 e kl.: prentenboek Spiekpietje in nood + Spiekpietje PROFICIAT AAN DE JARIGEN: Peuters en 1 ste kleuterklas : Dewindt Fons (16/12) 2 de kleuterklas: Fobelets Mona Marie (30/12) 3 de kleuterklas: Van Driessche Bas ( 1/12), Claes Dahli ( 26/12)

10 RUITER OUDERRAAD VOLGENDE PUNTEN WERDEN BESPROKEN OP DE OUDERRAAD 1. Goedkeuring vorig verslag 2. voorbereiding eetfestijn 3. Voorbereiding grootouderfeest 4. Agendapunten vanuit het OOR 5. Varia ONZE LEESHOEK Kas viert Kerstmis van Pauline Oud Kas en papa hebben hun laarzen en dikke handschoenen aan. Ze lopen voorzichtig door de sneeuw. Af en toe glijden ze een beetje uit. Hé, waarom dragen ze een boom? Kas weet wel waarom: het is bijna Kerstmis! Daarom versiert hij samen met mama en papa de boom met lichtjes en schitterende sterren. Daarom liggen er zoveel cadeautjes onder de kerstboom. En daarom komen oma en opa in hun mooiste feestkleren op bezoek. Kas en Flap houden van Kerstmis! Gelieve elk drankbonnetje, flesje, beker,.van naam te voorzien. Dank bij voorbaat voor de medewerking. DEZE MAAND IN DE KIJKER LEKKER EN GEZOND EEN LEUK IDEETJE VOOR HET KERSTMENU Wat dacht je van een lekkere kerstboom gemaakt van komkommer. De kerstster wordt uitgestoken met een sterfiguurtje. Smakelijk en gezond.

11 KALENDER RUITER December 2014 Ma 1 KOCRHS Deze week Fluo-actie deze week KO Deze week Advent: kaarsje 1 Di 2 Wo 3 KOR Sint op school KOR Tutti frutti Do 4 3KOR nm Sinterklaas komt op bezoek in de gemeenteschool Rui Vr 5 Za 6 Zo 7 Ma 8 KO Deze week Advent: kaarsje 2 KOR BC Kerstmis Di 9 KOH Nieuwkomers brengen een bezoek aan het klasje Wo 10 KOR Tutti frutti KOR Nieuwkomers brengen een bezoek aan het klasje Do 11 Vr 12 CRHS Ophaling papier en karton Za 13 Zo 14 Ma 15 Geen les omwille van de nationale stakingsdag de kinderen KOR kunnen opgevangen worden in de afd. centrum (Kerkstraat 10) Di 16 Wo 17 KOR Tutti frutti Do 18 Vr 19 CRHS Schoolkrant digitaal doorsturen of meegeven in map/mapzak CRHS Bestelbrief januari/ februari r wordt vandaag meegegeven KOR Kerstfeest + bezoek aan de kerk kerstverhaal centrum Geen warme maaltijden vandaag Za 20 Zo 21 Ma 22 Kerstvakantie Di 23 Wo 24 St.-JanB Familieviering Kerstavond Ruiter O.L.V.par Middernachtmis in centrum Do 25 Kerstmis St.-Roch Kerstmisviering (dageraadsmis) Sombeke O.L.V.par Kerstmisviering (dagmis) in centrum Vr 26 Za 27 Zo 28 Ma 29 Di 30 Wo 31

12 HEIDE EEN SCHOOL DIE LEEFT BELANGSTELLINGSPUNTEN die aan bod kunnen komen in onze kleuterschool: Welkom Sint en Piet Licht en donker ervaren. Gezellig kerstfeest! NATUURPROJECT 3DE KLEUTERKLAS Wat gaat de tijd toch snel. Weeral was het de laatste keer vóór de winterstop dat we de natuur mochten ontdekken. In vier groepjes leerden we zorg dragen voor de natuur en de dieren. We maakten vetbolletjes voor de vogels. We snoeiden enkele struiken zodat ze in het voorjaar opnieuw kunnen bloeien. We plantten bloembollen die we in de lente zullen bewonderen en we harkten de bladeren samen. Als afsluiter mochten we proeven van rozenbottelthee gemaakt van de rozenbottel die we zelf plukten. Mmm, lekker. BEJAARDENTEHUIS T HEUVERVELD (3 DE KL.) De kleuters van de 3e kleuterklas brachten voorbije maand een bezoekje aan de mensen in het rusthuis. Eerst verkenden we het grote gebouw en mochten we bij enkele bewoners op bezoek gaan. De koekjes stonden klaar en we mochten lekker smullen. Daarna maakten we samen met de bewoners een heerlijk fruitdessert. We hebben gezond gesmuld! WELKOM SINT EN PIET. Woensdag 3 december verwelkomen we Sint en Piet op onze school. We kijken reeds uit naar hun komst EVEN UW AANDACHT VOOR ONZE JONGSTE KLEUTERS Gelieve je kind wanten aan te doen in plaats van handschoenen. Wie het echt alleen kan mag handschoenen aandoen (zeker beide wanten/handschoenen voorzien van naam). Vergeet ook niet de naam te noteren in mutsen en sjaals. Dank voor de medewerking. VERLOREN VOORWERPEN De verloren voorwerpen vind je terug in de boekentassenkast op de speelplaats. Neem gerust regelmatig een kijkje. GEVRAAGD Binnenkort is het Kerstmis. Om de speelplaats/ de klassen op te fleuren, hadden we graag enkele echte dennenbomen. Kan er iemand ons helpen? Wie heeft er nog bruikbare kousen en kousenbroeken voor de peuterklas? Is het mogelijk de gebruikte reservekledij van de school zo vlug mogelijk terug te bezorgen? Dank hiervoor. Ook plastiek zakken kunnen onze peuterjuffen gebruiken.

13 HEIDE Om het nieuwe jaar gezellig in te zetten nodigen de ouderraad en de leerkrachten jullie uit voor een gezellig ontbijt op 7 woensdag januari. MOSNIEUWS We sparen nog altijd gebruikte batterijen, breng ze zeker mee naar school! Hiermee kunnen we mooi materiaal aankopen voor de school. SPORT OP SCHOOL Dank je wel voor de vele kiwistickers. We hebben dit schooljaar onze ballenkar kunnen aanvullen. Met het sponsorgeld van de wandeling kopen we materiaal voor de speelplaats. DANK AAN DE JARIGEN Hartelijk dank voor de lekkere cake en donuts die we kregen van de jarigen en ook voor de leuke geschenken : Peuters en 1e kl.: parels. 2e kl.: Hamertje Tik, fantasiemateriaal: smosjes voor de huishoek, playmobil city brandend huis 3de kl: een tip toi boek over muziek, gezelschapsspel: Ark van Noah, Dobble kids PROFICIAT AAN DE JARIGEN: Peuters en 1e kleuterklas : 2e kleuterklas: 4/12 June De Baere 5/12 Emiel Eeckhout 6/12 Pauline Van De Vyver 3e kleuterklas: 26/12 Juliette en Henri Maetens 18/12 Julien Vermeir 29/12 Nelson Castelaine WIJ BIDDEN VOOR... Mr. Hendrik Moerkens, grootvader van Pauline Moerkens (3 e kl.) Wij bieden onze deelneming aan aan de familie. WIJ ZIJN BLIJ MET DE GEBOORTE VAN Charles-Victor, een broertje voor Louis-Henri Peeters(1 e kl.b) Vicco, een broertje voor Lilly Luycx (2 e kl.) Proficiat aan de familie! FAMILIEKRONIEK

14 HEIDE OUDERRAAD VOLGENDE PUNTEN WERDEN BESPROKEN OP DE OUDERRAAD Goedkeuring vorig verslag Agendapunten vanuit het OOR Evaluatie feest voor de grootouders Gezinswandeling Varia

15 KALENDER HEIDE December 2014 Ma 1 Deze KOCRHS week Fluo-actie deze week KO Deze week Advent: kaarsje 1 Di 2 CHS Tutti frutti Wo 3 KO Sint op school Do KOH vm Watergewenning in Bornem Vr 5 Za 6 Zo 7 Ma 8 Deze KO week Advent: kaarsje 2 KOH biebelen Di 9 KOH Nieuwkomers brengen een bezoek aan het klasje CHS Tutti frutti Wo 10 Do 11 Vr 12 CRHS Ophaling papier en karton Za 13 Zo 14 Ma 15 Di 16 CHS Tutti frutti Wo 17 Do 18 KOH Kerstfeest Vr 19 KO Geen warme maaltijd vandaag CRHS Schoolkrant digitaal doorsturen of meegeven in map/mapzak CRHS Bestelbrief januari/ februari wordt vandaag meegegeven Za 20 Zo 21 Ma 22 Kerstvakantie Di 23 Wo 24 St.-JanB Familieviering Kerstavond Ruiter O.L.V.par Middernachtmis in centrum Do 25 Kerstmis St.-Roch Kerstmisviering (dageraadsmis) Sombeke O.L.V.par Kerstmisviering (dagmis) in centrum Vr 26 Za 27 Zo 28 Ma 29 Di 30 Wo 31

16 SOMBEKE EEN SCHOOL DIE LEEFT BELANGSTELLINGSPUNTEN die aan bod kunnen komen : Sinterklaas is jarig! Licht en donker O denneboom SPOKENTOCHT Net na de herfstvakantie hadden we onze jaarlijkse Halloween-tocht. Dit jaar maakten we er een spannende spokentocht van! De kinderen konden zich laten schminken. Er was een waarzegster. Er werd ook een filmpje getoond van het thema 'spoken'. Na de wandeling konden de kinderen nog dansen in de zaal met sfeervolle verlichting. Dank aan de vele aanwezigen! Ook aan de ouderraad een welgemeende dank u wel om deze schitterende tocht in elkaar te steken! SINTERKLAASFEEST Op woensdag 3 december komt er hoog bezoek naar ons schooltje. Sinterklaas en zijn beste vriend, Zwarte Piet, komen langs! Hopelijk zijn we allemaal braaf genoeg geweest en krijgen we leuke, nieuwe spulletjes voor in de klas! ADVENT Elke week komen de kleuters samen met de poppen Frans en Francine in de zaal : we doen een kort gesprekje over 'het lichtje van de week' en kleuren telkens een kaars van de Adventskrans. Als alle kaarsen een vlammetje hebben, doen we ons kerstfeestje in de klas. KERSTFEEST Op vrijdag 19 december genieten we in de klas van een gezellig kerstfeestje. We maken het dan heel gezellig in de klas en kunnen smullen van lekkere, zelfgemaakte hapjes. Samen luisteren we dan ook naar het mooie kerstverhaal. EVEN UW AANDACHT OPROEP TOMBOLAPRIJZEN In maart is er terug een geweldige brunch gepland. Hiervoor willen we graag nu al tombolaprijzen verzamelen! Heb je thuis nog leuke dingen in de kast liggen die je niet meer gebruikt, breng ze dan alvast mee naar school! GEVRAAGD Binnenkort is het Kerstmis. Om de speelplaats op te fleuren, hadden we graag een echte denneboom in één van onze bakken geplant. Kan er iemand ons helpen aan een boom?

17 SOMBEKE NAMEN NOTEREN Mogen we nogmaals vragen om op alle koekendoosjes, boterhamdozen en drinkflessen een naam te schrijven of te kleven! Dit maakt het voor de juffen veel gemakkelijker!! Ook de winterperiode met mutsen, sjaals en handschoenen staat voor de deur. Probeer alstublieft in zoveel mogelijk spullen een naam te zetten! Dank u wel!!! GOOI NIET WEG WAT WIJ KUNNEN GEBRUIKEN We plannen een kunsttentoonstelling in januari met thema 'kleuren' (zoals ook ons startthema). We zoeken nog veel kosteloos materiaal telkens in één kleur : bv geel netzakje van aardappelen, blauwe doppen van flessen, effen gekleurde plastic zakken, doosjes met groene kleuren,... Kan ons iemand helpen aan kleine lange winterbroekjes, maat voor peuters dat we als reservekledij kunnen gebruiken? Dank! Dank voor de lekkere cakejes. Ook de boekenhoek van de 2 e en 3 e kleuterklas heeft er een leuk nieuw boek bij. Dank u wel hiervoor! PROFICIAT AAN DE JARIGEN 8 december Marilou Taillieu (2 e kl.) 14 december Lander Burm (2 e kl.) 18 december Lukas Van Royen (2 e kl.) DANK AAN DE JARIGEN VOLGENDE PUNTEN WERDEN BESPROKEN OP DE OUDERRAAD Goedkeuring vorig verslag Agendapunten vanuit het OOR Evaluatie feest voor de grootouders Evaluatie spokentocht Brunch Varia OUDERRAAD

18 KALENDER SOMBEKE December 2014 Ma 1 KOCRHS Deze week Fluo-actie deze week KO Deze week Advent: kaarsje 1 Di 2 CHS Tutti frutti Wo 3 KO 8.45 Sint op school Do 4 2-3KOS vm Snoezelen Vr 5 Za 6 Zo 7 Ma 8 KO Deze week Advent: kaarsje 2 Di 9 CHS Tutti frutti Wo 10 Do 11 KOS Nieuwkomers brengen een bezoek aan het klasje 2-3 KOS vm Watergewenning in Bornem KOS nm Biebelen P-1KOS vm Snoezelen Vr 12 CRHS Ophaling papier en karton Za 13 Zo 14 Ma 15 KO Deze week Advent: kaarsje 3+4 Di 16 CHS Tutti frutti Wo 17 Do KOS vm Snoezelen Vr 19 CRHS Schoolkrant digitaal doorsturen of meegeven in map/mapzak CRHS Bestelbrief januari/ februari wordt vandaag meegegeven KOCS Kerstfeest Za 20 Zo 21 Ma 22 Kerstvakantie Di 23 Wo 24 St.-JanB Familieviering Kerstavond Ruiter O.L.V.par Middernachtmis in centrum Do 25 Kerstmis St.-Roch Kerstmisviering (dageraadsmis) Sombeke O.L.V.par Kerstmisviering (dagmis) in centrum Vr 26 Za 27 Zo 28 Ma 29 Di 30 Wo 31

19 ARTSEN ZONDER GRENZEN TEGEN EBOLA De internationale hulpverlening voor de ebola-epidemie die op dit moment in West-Afrika woedt, moet hoogdringend uitgebreid worden. De epidemie is niet onder controle en zal blijven uitbreiden als er niet dringend meer mensen en middelen beschikbaar worden gesteld. De overheden van de vier getroffen landen Guinee, Sierra Leone, Liberia, en Nigeria hebben nood aan ondersteuning van andere landen en organisaties. Artsen Zonder Grenzen is een van de organisaties met grote expertise op het vlak van ebola. Jun teams waren betrokken bij het indijken van bijna alle ebola-epidemieën de voorbije vijftien jaar. AZG verlenen al hulp sinds maart 2014 en zitten werkelijk op de limiet van hun capaciteit. Ze beheren zes ebolaklinieken in drie landen, en staan de overheden van de vier landen bij met technisch advies. Wil je graag steunen? Kom dan zeker op dinsdag 16 en donderdag 18 december tegen 8.10 uur naar de centrumschool. We verkopen cupcakes en warme chocomelk ten voordele van AZG. 3 voor 5 cupcakes, 1 voor 1 cupcake, 1 voor warme chocomelk of koffie.

20

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster  Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 SOMBEKE. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 SOMBEKE. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 HEIDE. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 HEIDE. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders Nieuwsbrief Schooljaar 2011-2012 1 december 2011 Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 27 november is de advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis begonnen. Maandag hebben we met

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster   Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S o nja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Kerstvakantie P 1 Naar de BIB P 1 Dag van Soep op de stoep

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op. Genre PASTORAAL

Klim op. Genre PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster   Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

December Ruiter PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2

December Ruiter PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2 PASTORAAL December 2017 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December Sombeke PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2

December Sombeke PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2 PASTORAAL December 2017 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Sinterklaas is langsgeweest

Sinterklaas is langsgeweest Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 6/2016-2017 Sinterklaas is langsgeweest In dit nummer: Sinterklaas 1 Kerstmis 1 Secretariaat 2 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de 2 Kindergemeenteraad 2 Textielinzameling

Nadere informatie

Weerklinken en nazinderen

Weerklinken en nazinderen St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Weeknieuws. 1. Iedereen sociaal evenw(v)aardig! 2. Onze kinderverzorgster(s) N R 1 5. In dit nummer:

Weeknieuws. 1. Iedereen sociaal evenw(v)aardig! 2. Onze kinderverzorgster(s) N R 1 5. In dit nummer: N R 1 5 Weeknieuws S C H O O L J A A R 2 0 1 7 2 0 1 8 D E C E M B E R In dit nummer: 1. Iedereen sociaal 2. Onze kinderverzorgsters 3. Rommel in K1A 4. Verrassing voor KS 5. Verloren voorwerpen 6. E-mailadressen

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

December Heide PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2

December Heide PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2 PASTORAAL December 2017 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

Activiteitenplanning december 2014

Activiteitenplanning december 2014 Activiteitenplanning december 2014 Kleuterschool Ma 1 Voedselinzameling Sint- Vincentius (t.e.m. 19/12) Di 2 VM: gezinsleren Basiseducatie (Leeuwtjes + Olifantjesklas) VM + NM: Medisch onderzoek op het

Nadere informatie

Repeteren PASTORAAL. Klimop

Repeteren PASTORAAL. Klimop St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klimop Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Activiteitenplanning December 2016

Activiteitenplanning December 2016 Activiteitenplanning December 2016 Do 1 10.30-11.30 u.: Voor het eerst naar de bibliotheek Leesmicroben bij Pieter Gaudesaboos Uiltjesklas (met schoolbus, ouders ook welkom in de bib van Genk!) 15.00 u.-16.00

Nadere informatie

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar.

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Maandplanning december 2017

Maandplanning december 2017 Maandplanning december 2017 Jaarthema: Op zoek naar schatten! Maandpunt: Ook mijn mening telt! Activiteitenkalender kleuters Maandag 04 december Juf Krista : Hij komt, hij komt, die Lieve goede Sint Thema

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Weerklinken en nazinderen

Weerklinken en nazinderen St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie!

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Van 16 december tot 20 december 2013 Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas:

Nadere informatie

Activiteitenplanning DECEMBER 2017

Activiteitenplanning DECEMBER 2017 Activiteitenplanning DECEMBER 2017 Vrij 1 Za 2 Kleuterschool Besteldag soep Speelplaats opruimen: K5LIE Lagere school Besteldag soep + Zo 3 Eerste zondag van de Advent Internationale dag van de andersvaliden

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 RUITER. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 RUITER. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS In december kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Vanuit de directie Sinterklaas Vandaag donderdag 3 december heeft de Sint en zijn pieten een bezoek gebracht aan de Vonder. In de speelzaal hebben de kinderen van de groepen

Nadere informatie

Mini-schooltreintje. november 2014

Mini-schooltreintje. november 2014 Mini-schooltreintje november 2014 Beste, Aan het begin van iedere maand verschijnt het minischooltreintje. Hierin vindt u een aantal algemene inlichtingen en belangrijke informatie van activiteiten voor

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Maandplanning december 2018

Maandplanning december 2018 Maandplanning december 2018 Jaarthema: Hallo wereld! Maandpunt: Een hart vol warmte! Extra maandpunt: Activiteitenkalender kleuters - Maandag 3 december: - Juf Krista: Hij komt, Hij komt, die lieve, goede

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PSZ Zalmkolk. Piramidebericht. KERSTMIS Feest

PSZ Zalmkolk. Piramidebericht. KERSTMIS Feest PSZ Zalmkolk Piramidebericht KERSTMIS Feest Aan ouders/verzorgers, Het Sinterklaasfeest is weer voorbij, maar het was een mooi feest! We hebben samen met de peuters een leuke en gezellige ochtend gehad

Nadere informatie

Deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be

Deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be Nieuwsbrief 1 december 2013 Schooljaar 2013-2014 Deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 1 december

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 CENTRUM. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 CENTRUM. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht Nieuwsbrief 28 september 2018 Beste ouders, Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 6/

NIEUWSBRIEF november 6/ NIEUWSBRIEF november 6/ 2017-18 Grote Pietenparcours Naar jaarlijkse traditie vragen de zwarte pieten ook nu weer aan meester Guy om de dagen voor de intrede van de Heilige Man onze Burgstraatbengels te

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Helm Op Fluo Top! We zetten door in december! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Repeteren PASTORAAL. Klimop

Repeteren PASTORAAL. Klimop St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klimop Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Beste ouders, Hier volgen onze afspraken voor deze feestmaand.

Beste ouders, Hier volgen onze afspraken voor deze feestmaand. Beste ouders, Sinterklaas is in het land! Kinderen hebben overal hun schoentjes klaargezet voor Sinterklaas en Zwarte Piet. Joepie!!! Na 6 december nemen we onze aanloop naar de eindejaarsfeesten. Een

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie