Orde van Dienst ZONDAG 16 NOVEMBER Predikant: ds. A.H. Boissevain Organist: Jos van der Kooy

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Orde van Dienst ZONDAG 16 NOVEMBER Predikant: ds. A.H. Boissevain Organist: Jos van der Kooy"

Transcriptie

1 rde van Dienst ZNDAG 16 NVEMBER 2014 Predikant: ds. A.H. Boissevain rganist: Jos van der Kooy

2 Drs. Aviva Boissevain studeerde Theologie en Klassieke Talen te Amsterdam en Leiden en Carillon aan het Utrechts Conservatorium. Als predikant was zij tot 2010 verbonden aan de voormalige Samenwerkende Kleine Kerken te Amstelveen en de Singelkerk Amsterdam. In verband met de revalidatie na een ingrijpende operatie, zal onze eigen predikant van de Westerkerk, ds. Fokkelien osterwijk, de komende maanden afwezig zijn. Ter voorbereiding op de dienst is er orgelspel. Wij vragen u vriendelijk om tijdens het orgelspel stilte in acht te nemen. rgelspel: Präludium und Fuge d moll opus 37 : 3 Felix Mendelssohn-Bartholdy ( ) Na een korte intonatie door de organist staan wij op en zingen het Intochtslied: Psalm 121 : 1 en 3 tekst Willem Barnard melodie Genève De Heer brengt al uw heil tot stand, des daags en in de nacht houdt Hij voor u de wacht. Uw schaduw aan uw rechterhand: de zon zal u niet schaden, de maan doet niets ten kwade.

3 Votum en groet Vervolg intochtslied: Psalm 121 : 4 4. De Heer zal u steeds gadeslaan, Hij maakt het kwade goed, Hij is het die u hoedt. Hij zal uw komen en uw gaan, wat u mag wedervaren, in eeuwigheid bewaren Gemeente gaat zitten Gesprek met de kinderen Dooplied: Lied 348 : 1, 2, 3, 4 en 5 tekst Evert Louis Smelik melodie Carl Philipp Emanuel Bach Gott ist mein Lied 2. Hier zijn wij dan: van U is t jonge leven, het moet U dankend worden weergegeven want alles komt uit uwe hand. 4. Geef ons uw naam, de oude mens moet sterven, in U zal hij een nieuw bestaan verwerven als Gij maar voor hem in wilt staan. 3. Reeds staat Gij klaar en komt ons vriend'lijk tegen, uw liefde vindt ons langs verborgen wegen, eer wij U zoeken zijt Gij daar. 5. Het water wacht en t kind ontvangt de zegen, Gij spreekt het aan, het heeft een naam gekregen en niemand rukt het uit uw macht.

4 Naamgeving en doopvragen Chrisje Dientje Johanna van Bodegraven Loek den Engelsen Tijn den Engelsen Doopgebed Bediening van de Heilige Doop en aansteken van de doopkaarsen Lied: Gezang 348 : 6, 7, 8 en 9 6. Uw teken spreekt Gij wilt zijn Heiland wezen, het is gedoopt, begraven en herrezen in Vader, Zoon en heil'ge Geest. 8. En laat de mond der kind'ren, die w' U wijden, eens, zelf ontwaakt, met ons uw naam belijden: wij leven vast in uw verbond. 7. Uw mild gelaat blijft over t kind gebogen; het wordt voor U geboren en getogen, vervult zijn wegen naar uw raad. 9. Er is gedoopt! Wij allen zijn verbonden, het voorgeslacht, de ouders, die hier stonden, de ganse kerk in één geloof. nder het naspel gaan de kinderen naar hun eigen ruimte Inzameling der gaven tijdens muziek De collectezakken worden van achter naar voren doorgegeven 1e rondgang in de groene collectezak: Wij collecteren vanmorgen voor het werk van Kerk in Actie/binnenlands diaconaat. Zelfs in een dichtbevolkt land als Nederland zijn veel mensen eenzaam. Niet iedereen die hulp nodig heeft kan terugvallen op vrienden of familie. Kerk in Actie steunt verschillende projecten die sociaal isolement tegengaan, zoals het Burennetwerk Amsterdam, het Vakantiebureau en SchuldHulpMaatjes. 2e rondgang in de zwarte collectezak: Deze collecte wordt door de Kerkrentmeesters van de Westerkerk aangewend voor het onderhoud en de verwarming van ons monumentaal kerkgebouw. Het verwarmen van de kerk voor een dienst kost veel geld! Uw bijdrage is van belangrijk omdat we er toch graag warm bij willen zitten op zondag. Uitgangscollecte: Deze collecte is bestemd voor de Braambosgebeden die in de Adventsijd in de Westerkerk gehouden worden. Deze korte vieringen zullen een feest van Woord en muziek zijn aan het eind van de week. Met uw gulle financiële steun zal het mogelijk zijn om deze extra diensten te kunnen houden.

5 rgelspel: Fuga c moll Carl Philipp Emanuel Bach ( ) Gebed Schriftlezing: Jeremia 8 : 4 7 (NBV) 4 Zeg tegen hen: Dit zegt de HEER: Als iemand valt, staat hij toch op? Als iemand afdwaalt, keert hij toch terug? 5 Waarom blijft dit volk dan dwalen, waarom blijft Jeruzalem ontrouw, houdt het vast aan bedrog, weigert het terug te keren? 6 Ik heb goed naar hen geluisterd wat ze zeggen is gelogen. Niemand heeft berouw over het kwaad, niemand zegt: Hoe kon ik dit ooit doen? Ze hollen steeds maar door als een paard dat zich in de strijd stort. 7 De ooievaar aan de hemel, de tortelduif en de gierzwaluw kennen de tijd van hun trek, maar mijn volk kent niet de orde van de HEER. Lied: Gezang 827 tekst Willem Barnard, bij Galaten 3, melodie Genève 1551 Psalm 12

6 2. God onze toekomst, God is onze Vader, Hij is het licht voor onze dagen uit. De hele wereld leeft van zijn genade, Hij gaf de aarde en Hij geeft de tijd. 3. Abraham heeft Hij eerst zijn woord gegeven, dat als een zaad ontkiemde in zijn zaad, om zo de toekomst tegemoet te leven wanneer de grote oogst te velde staat. 4. Ja, wij zijn allen kinderen der belofte, kinderen van de dag die komen zal, als Hij, de Zoon, de zon, daalt uit de hoogte, roepend van recht en vrede overal! Prediking Lied: Gezang 913 tekst Jacqueline van der Waals melodie John Zundel - Beecher

7 2. Heer, ik wil uw liefde loven, al begrijpt mijn ziel U niet. Zalig hij, die durft geloven, ook wanneer het oog niet ziet. Schijnen mij uw wegen duister, zie, ik vraag U niet: waarom? Eenmaal zie ik al uw luister, als ik in uw hemel kom! 3. Laat mij niet mijn lot beslissen: zo ik mocht ik durfde niet. Ach, hoe zou ik mij vergissen, als Gij mij de keuze liet! Wil mij als een kind behandelen, dat alleen de weg niet vindt: neem mijn hand in uwe handen en geleid mij als een kind. 4. Waar de weg mij brengen moge, aan des Vaders trouwe hand, loop ik met gesloten ogen naar het onbekende land. De kinderen komen terug van de nevendienst U wordt verzocht uw kind(eren) zelf na de dienst op te halen bij het liturgisch centrum Gebed, stil gebed, besloten met het Gebed des Heren nze Vader die in de hemelen zijt, uw Naam worde geheiligd Uw Koninkrijk kome Uw wil geschiede, gelijk in de hemel alzo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in eeuwigheid. Amen (onder klokgelui)

8 Slotlied: Gezang 315 (staande gezongen) tekst Fedde Schurer melodie Johannes Gijsbertus Bastiaans Straks groeten w onze moederstranden 2. En of een mens al diep verloren en ver van U verzworven is, Gij noemt zijn naam, hij is herboren, vernieuwd door uw getuigenis. Uw woord, dat spreekt in alle talen, heeft uit het graf ons opgericht, doet ons in vrijheid ademhalen en leven voor uw aangezicht.

9 3. Gemeente, aan wier aardse handen dit hemels woord is toevertrouwd, o draag het voort naar alle landen, vermenigvuldigd duizendvoud. Een stem zegt: Roep! Wat zou gij roemen op mensengunst of -heerlijkheid? t Verwaait als gras en weidebloemen. Gods woord bestaat in eeuwigheid! Zegen Gemeente: rgelspel: Fuga D dur BWV 532 Johann Sebastian Bach ( ) Pastoraal uderling Na de dienst is er gelegenheid om een pastoraal ouderling te spreken. Tot een half uur na de dienst treft u hem/haar bij het Brandend Braambos. Iedereen is van harte welkom bij de koffie na de dienst. Deze wordt geschonken achter de kansel. Mocht u vragen hebben of kennis willen maken, dan kunt u zich daar wenden tot een van de kerkenraadsleden. Zij zijn herkenbaar aan hun Westerkerkbadge. Kerk gesloten voor bezoekers De vloer van de Westertoren, die deels verzakt is, wordt in november hersteld. Dat betekent dat de kerk van 3 t/m 28 november gesloten is voor bezoekers. Voor de zondagse kerkdiensten wordt een loopbrug neergelegd, zodat de bezoekers op zondag gewoon door de hoofdingang naar binnen kunnen. Alle avondactiviteiten blijven toegankelijk via het Prinsenhuis, Prinsengracht 277b.

10 Kerkdiensten Zondag 23 november ds. A.H. Boissevain, Eeuwigheidszondag rganist Jos van der Kooy m.m.v. Jelle Leistra, tenor Zondag 23 november om uur ds. F. Breukelman rganist Jos van der Kooy Cantatedienst: Gott sei mir gnädig, J. Kuhnau en Ach bleib bei uns, J.M. Bach. Uitvoerenden: Westerkerkkoor, solisten, Ensemble t Kabinet o.l.v. JanJoost van Elburg Zondag 30 november om uur ds. A.A. van Berge rganisten Harmen Trimp, Jos van der Kooy m.m.v. Cappella Westerkerk o.l.v. Jos van der Kooy zondag 7 december om uur dr. Ch.A.J. Stam rganist Jos van der Kooy Meerluik van Advent Woensdag 26 november, uur Een collage van beeld en woord, gesproken, gedicht en gezongen door Wout osterkamp, bas-bariton. Advent wordt belicht vanuit verschillende tijden, culturen en tradities binnen het kader van de geschiedenis van het christendom en de veranderende accenten die er door de eeuwen werden aangebracht. De Braambosgebeden van Advent p de zaterdagmiddagen van 29 november, 6, 13 en 20 december van uur. Wie houdt van een moment van rust en bezinning te midden van het stadsgewoel van Amsterdam is van harte welkom. De Braambosgebeden worden geleid door Cristina Pumplun, missionair vicaris. Kinderkerk Bij de kinderkerk hebben we rond de kerstperiode een leuk en vol programma, noteer dus alvast de activiteiten in de agenda: p 30 november en 7 december bereiden we ons voor op de geboorte van Jezus. We luisteren naar mooie verhalen en maken versieringen voor advent en kerst. Zondag 14 december: feestelijke kerstviering bij de kinderkerk met chocolademelk en lekkers. Zondag 21 december (zangdienst): alle kinderen blijven bij hun ouders in de kerk en kunnen uit volle borst meezingen. Voor de kinderen die niet zo lang stil kunnen zitten is er opvang in het Prinsenhuis. p 25 december, eerste kerstdag, komt Robert Prager een mooi verhaal vertellen. Altijd heel spannend! De leiding van de kinderkerk hoopt de komende weken veel kinderen in de kerk en bij de kinderkerk te zien.

11 Algemene informatie p vrijdag voor de dienst van zondag kunt u de liturgie bekijken op de website van de Westerkerk (onder Agenda op de homepage): Wilt u de dienst thuis nog eens horen of wilt u familie of vrienden in de gelegenheid stellen de dienst alsnog te volgen, bestel dan direct na de dienst een cd bij de geluidsbank. Na vooruitbetaling van 5.- wordt de cd u toegezonden. Nabestellen kan ook via info@westerkerk.nl Het secretariaat van de Westerkerk is maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar: U kunt ook een sturen: info@westerkerk.nl U bent van harte welkom in de Westerwinkel waar u aantrekkelijke cadeaus en prachtige boeken kunt kopen! Volg de Westerkerk op Twitter (@Westerkerk1) en Facebook (Westerkerk Amsterdam). De heer/mevrouw: Adres: Postcode/plaats: Telefoonnummer: adres: (s.v.p. aangeven wat van toepassing is) wil lidmaat worden van de Westerkerkgemeente en wil zich inschrijven (als u niet bij een PKN kerk staat ingeschreven) wil zich laten overschrijven vanuit een andere PKN kerk wil een pastoraal gesprek wil een gratis abonnement op het maandblad Tref en vraagt dit aan via tref@westerkerk.nl wil een post- abonnement op het maandblad Tref voor 13,00 per jaar wil meer weten over de Westerkerkgemeente Dit formulier afgeven bij het winkeltje in de Westerkerk of opsturen naar: De Westerkerkgemeente: Prinsengracht 281, 1016 GW Amsterdam REKENINGNUMMERS VAN DE WESTERKERKGEMEENTE Kerkrentmeesters: NL47 RAB Collecterekening: NL51 RAB Stichting Vrienden Westerkerk: NL30 RAB Diaconie Westerkerk: NL46 INGB Kunstcentrum (Westerkerkkoor): NL04 INGB De Westerkerkgemeente maakt deel uit van de PKN

12

Orde van Dienst ZONDAG 2 NOVEMBER Predikant: ds. A.H. Boissevain Organist: Jos van der Kooy

Orde van Dienst ZONDAG 2 NOVEMBER Predikant: ds. A.H. Boissevain Organist: Jos van der Kooy Orde van Dienst ZONDAG 2 NOVEMBER 2014 Predikant: ds. A.H. Boissevain Organist: Jos van der Kooy Drs. Aviva Boissevain studeerde Theologie en Klassieke Talen te Amsterdam en Leiden en Carillon aan het

Nadere informatie

Orde van Dienst ZONDAG 31 AUGUSTUS Predikant: ds. A.H. Boissevain Organist: Jos van der Kooy

Orde van Dienst ZONDAG 31 AUGUSTUS Predikant: ds. A.H. Boissevain Organist: Jos van der Kooy Orde van Dienst ZONDAG 31 AUGUSTUS 2014 Predikant: ds. A.H. Boissevain Organist: Jos van der Kooy Drs. Aviva Boissevain studeerde Theologie en Klassieke Talen te Amsterdam en Leiden en Carillon aan het

Nadere informatie

Orde van Dienst ZONDAG 18 JANUARI Predikant: ds. F.W. Oosterwijk Organist: Jos van der Kooy

Orde van Dienst ZONDAG 18 JANUARI Predikant: ds. F.W. Oosterwijk Organist: Jos van der Kooy rde van Dienst ZNDAG 18 JANUARI 2015 Predikant: ds. F.W. osterwijk rganist: Jos van der Kooy NB In verband met een technisch defect, werkt de ringleiding alleen bij het stoelenblok tegenover de kansel!

Nadere informatie

LITURGIE VOOR DE AFSCHEIDSVIERING van ds Bart Elbert

LITURGIE VOOR DE AFSCHEIDSVIERING van ds Bart Elbert LITURGIE VOOR DE AFSCHEIDSVIERING van ds Bart Elbert Sun in an empty room - Edward Hopper op zondag 9 september 2018 om 9:30 uur in Op de Helte in Roden organist Erwin Wiersinga Cantorij Roden o.l.v. Thysia

Nadere informatie

Orde van Dienst ZONDAG 1 JUNI Predikant: ds. A.H. Boissevain Organist: Jos van der Kooy

Orde van Dienst ZONDAG 1 JUNI Predikant: ds. A.H. Boissevain Organist: Jos van der Kooy rde van Dienst ZNDAG 1 JUNI 2014 Predikant: ds. A.H. Boissevain rganist: Jos van der Kooy Drs. Aviva Boissevain studeerde Theologie en Klassieke Talen te Amsterdam en Leiden. Als predikant was zij tot

Nadere informatie

Orde van Dienst ZONDAG 3 AUGUSTUS Predikant: Prof. dr. A. Wessels Organist: Jos van der Kooy m.m.v. Marian Jaspers Fayer, fluit

Orde van Dienst ZONDAG 3 AUGUSTUS Predikant: Prof. dr. A. Wessels Organist: Jos van der Kooy m.m.v. Marian Jaspers Fayer, fluit Orde van Dienst ZONDAG 3 AUGUSTUS 2014 Predikant: Prof. dr. A. Wessels Organist: Jos van der Kooy m.m.v. Marian Jaspers Fayer, fluit Professor Wessels is emeritus hoogleraar aan de Theologische faculteit

Nadere informatie

Orde van Dienst ZONDAG 27 APRIL Predikant: ds. S. Ypma, Scharnegoutum Organist: Jos van der Kooy

Orde van Dienst ZONDAG 27 APRIL Predikant: ds. S. Ypma, Scharnegoutum Organist: Jos van der Kooy rde van Dienst ZNDAG 27 APRIL 2014 Predikant: ds. S. Ypma, Scharnegoutum rganist: Jos van der Kooy Ds. Sytze Ypma is predikant in de Protestante Gemeente van Scharnegoutum, nabij Sneek. Is getrouwd en

Nadere informatie

Orde van Dienst ZONDAG 4 JANUARI Predikant: dr. C.B. Blei-Strijbos, Haarlem Organist: Jos van der Kooy m.m.v.

Orde van Dienst ZONDAG 4 JANUARI Predikant: dr. C.B. Blei-Strijbos, Haarlem Organist: Jos van der Kooy m.m.v. rde van Dienst ZNDAG 4 JANUARI 2015 Predikant: dr. C.B. Blei-Strijbos, Haarlem rganist: Jos van der Kooy m.m.v. Ad Klink, trompet NB In verband met een technisch defect, werkt de ringleiding alleen bij

Nadere informatie

Orde van dienst voor de 3 de zondag van de herfst op 2 oktober 2016 om 9.30 uur. thema: Gods belofte

Orde van dienst voor de 3 de zondag van de herfst op 2 oktober 2016 om 9.30 uur. thema: Gods belofte Orde van dienst voor de 3 de zondag van de herfst op 2 oktober 2016 om 9.30 uur -2- Voor aanvang van de dienst speelt het orkest koraalmuziek Welkom en mededelingen Intochtlied: Psalm 92 : 1, 2 en 3 thema:

Nadere informatie

Orde van Dienst ZONDAG 11 JANUARI Predikant: ds. R. van der Weg, Uithoorn Organist: Jos van der Kooy

Orde van Dienst ZONDAG 11 JANUARI Predikant: ds. R. van der Weg, Uithoorn Organist: Jos van der Kooy rde van Dienst ZNDAG 11 JANUARI 2015 Predikant: ds. R. van der Weg, Uithoorn rganist: Jos van der Kooy NB In verband met een technisch defect, werkt de ringleiding alleen bij het stoelenblok tegenover

Nadere informatie

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Orgelspel Welkom en ontsteken licht Stilte We gaan staan. Introïtuspsalm: lied 668 solo lied 668 - allen psalm 68 : 7 en 11 lied 668 allen Votum, bemoediging

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten ! Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 8 februari 2015 voorganger: ds Jessa van der Vaart organist: Erik Visser lector: Joan Roos ! Orde van de dienst. orgelspel, Georg Böhm. Preludium in F.

Nadere informatie

Albert Jan Brinkhuis Ap

Albert Jan Brinkhuis Ap Liturgie voor de afscheidsdienst voorafgaand aan de begrafenis van Albert Jan Brinkhuis Ap * Luttenberg, 16 juli 1942 Zwolle, 10 juli 2016 Voorganger: ds. Günter Brandorff Wijkouderling: Trix Tack Organist:

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM

PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM Viering 7 oktober 2018 Aanvangstijd: 10:00 uur In deze dienst worden Mattias Johannes van de Burgwal en Jasmijn Plageman gedoopt. De liturgische kleur deze zondag is groen:

Nadere informatie

Orde van Dienst ZONDAG 4 MEI Predikant: ds. P. Verhoeff, Alkmaar Organist: Harmen Trimp

Orde van Dienst ZONDAG 4 MEI Predikant: ds. P. Verhoeff, Alkmaar Organist: Harmen Trimp rde van Dienst ZNDAG 4 MEI 2014 Predikant: ds. P. Verhoeff, Alkmaar rganist: Harmen Trimp Ds Peter Verhoeff studeerde theologie in Leiden. Hij werd in 1994 als predikant verbonden aan de hervormde gemeente

Nadere informatie

Protestantse gemeente het Trefpunt

Protestantse gemeente het Trefpunt Protestantse gemeente het Trefpunt Orde van dienst voor de viering op zondag 5 maart Voorganger: ds. Aart Mak Organist: Addy Alberts Welkom Aansteken van de kaars Zingen: lied 281: 1 Inleiding Stilte INKEER

Nadere informatie

Kerkgemeente Edam. 30 november Groenlandkerk. In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan. Sofie van Wanrooij

Kerkgemeente Edam. 30 november Groenlandkerk. In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan. Sofie van Wanrooij Kerkgemeente Edam 30 november 2014 Groenlandkerk afbeelding: doopboom met de blaadjes van onze gedoopte kinderen in de Groenlandkerk In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Sofie van Wanrooij

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST 28 mei 2017 zevende zondag van Pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Dirk Luijmes In deze dienst worden gedoopt: Loïs-Mae Buurman en Aron Lucas van Deelen VOORBEREIDING

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2015 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Gert-Jan van den Bos Lector: Corrie Poelakker m.m.v. Ilonka van der Sluis,

Nadere informatie

Zondag 29 mei Gedoopt wordt: Siem Daniel de Fijter (geboren op 19 december 2015)

Zondag 29 mei Gedoopt wordt: Siem Daniel de Fijter (geboren op 19 december 2015) Zondag 29 mei 2016 Gedoopt wordt: Siem Daniel de Fijter (geboren op 19 december 2015) 9.30 uur Organist: Cees Lodder Voorganger: ds. Adri van der Wal Intocht De kerkenraad komt binnen We worden stil en

Nadere informatie

Orde van Dienst ZONDAG 26 OKTOBER Predikant: ds. R. van der Weg, Uithoorn Organist: Jos van der Kooy

Orde van Dienst ZONDAG 26 OKTOBER Predikant: ds. R. van der Weg, Uithoorn Organist: Jos van der Kooy rde van Dienst ZNDAG 26 KTBER 2014 Predikant: ds. R. van der Weg, Uithoorn rganist: Jos van der Kooy Kort CV Gastpredikant Ds. Ruurd van der Weg is op 14 november 1956 geboren te Holwerd, in het uiterste

Nadere informatie

TWEEDE ZONDAG VAN DE VEERTIG DAGEN 17 maart 2019

TWEEDE ZONDAG VAN DE VEERTIG DAGEN 17 maart 2019 TWEEDE ZONDAG VAN DE VEERTIG DAGEN 17 maart 2019 INTREDE Orgelspel: Was Gott tut, das ist wohlgetan van Johann Pachtelbel (1653-1706) Welkom Intochtslied (staande): Psalm 25 vers 1 Bemoediging en toenaderingsgebed

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van. Willem Esselink. 11 december maart 2019

Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van. Willem Esselink. 11 december maart 2019 Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van Willem Esselink 11 december 1945 13 maart 2019 Maandag 18 maart 2019 om 11.00 uur Gereformeerde kerk in Geesteren Protestantse

Nadere informatie

Orde van Dienst ZONDAG 7 SEPTEMBER Predikant: Prof. dr. J. Muis Organist: Jos van der Kooy

Orde van Dienst ZONDAG 7 SEPTEMBER Predikant: Prof. dr. J. Muis Organist: Jos van der Kooy Orde van Dienst ZONDAG 7 SEPTEMBER 2014 Predikant: Prof. dr. J. Muis Organist: Jos van der Kooy J. Muis diende als predikant de protestantse gemeenten in Oudenbosch, Warmond en 's Gravenhage. In 1996 werd

Nadere informatie

Orde van Dienst ZONDAG 24 AUGUSTUS Predikant: ds. A.H. Boissevain Organist: Jos van der Kooy

Orde van Dienst ZONDAG 24 AUGUSTUS Predikant: ds. A.H. Boissevain Organist: Jos van der Kooy Orde van Dienst ZONDAG 24 AUGUSTUS 2014 Predikant: ds. A.H. Boissevain Organist: Jos van der Kooy Drs. Aviva Boissevain studeerde Theologie en Klassieke Talen te Amsterdam en Leiden en Carillon aan het

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de doopdienst op zondag 13 oktober 2019; vierde van de herfst in de Stefanuskerk te Noorddijk

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de doopdienst op zondag 13 oktober 2019; vierde van de herfst in de Stefanuskerk te Noorddijk PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de doopdienst op zondag 13 oktober 2019; vierde van de herfst in de Stefanuskerk te Noorddijk DOPELING: TYGO JOAS zoon van Johannes Damstra en Kirsten Hunnersen

Nadere informatie

Orde van Dienst ZONDAG 6 JULI Predikant: ds. M. van Gilst Organist: Jos van der Kooy

Orde van Dienst ZONDAG 6 JULI Predikant: ds. M. van Gilst Organist: Jos van der Kooy rde van Dienst ZNDAG 6 JULI 2014 Predikant: ds. M. van Gilst rganist: Jos van der Kooy Ds. Marianne van Gilst, geboren 25-8-1946 te Den Haag, gehuwd met drs. Cor Geraets. Gymnasium, Sociale Academie, Theologische

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 11 augustus

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 11 augustus Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 11 augustus voorganger: organist: ds Jessa van der Vaart Rolf Wolfensberger Orde van de dienst. orgelspel. luiden van de klokken. stilte. aansteken van

Nadere informatie

Elisa Jasmijn Alferink

Elisa Jasmijn Alferink Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Elisa Jasmijn Alferink Dochter van Jeroen en Anouk Alferink-Vugteveen 3 juli 2016 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist:

Nadere informatie

Orde van Dienst ZONDAG 14 DECEMBER Predikant: Prof. dr. A. Wessels Organist: Jos van der Kooy m.m.v. Anne Faber, hobo

Orde van Dienst ZONDAG 14 DECEMBER Predikant: Prof. dr. A. Wessels Organist: Jos van der Kooy m.m.v. Anne Faber, hobo Orde van Dienst ZONDAG 14 DECEMBER 2014 Predikant: Prof. dr. A. Wessels Organist: Jos van der Kooy m.m.v. Anne Faber, hobo NB In verband met een technisch defect, werkt de ringleiding alleen bij het stoelenblok

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Leo Lommers mmv. de cantorij o.l.v. Leo Lommers -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Orde van Dienst ZONDAG 23 NOVEMBER Predikant: dr. H. de Leede Organist: Jos van der Kooy m.m.v. Jelle Leistra, tenor

Orde van Dienst ZONDAG 23 NOVEMBER Predikant: dr. H. de Leede Organist: Jos van der Kooy m.m.v. Jelle Leistra, tenor rde van Dienst ZNDAG 23 NVEMBER 2014 Predikant: dr. H. de Leede rganist: Jos van der Kooy m.m.v. Jelle Leistra, tenor NB In verband met een technisch defect, werkt de ringleiding alleen bij het stoelenblok

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 13 juli 2014 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De zondag van de lichte last 9 juli 2017 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied: 837 Van kerk en wereld (liedboek)

Nadere informatie

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer! WILHELMINAKERK SOEST 27 september 2015 Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: ds. Sj. van der Zee, Gorinchem Fred Heidinga, Dênise Smit Loes Paul Theo van der Woude OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1 Liturgie overstapdienst 7 juli 2019 Centrumkerk, Geldermalsen Voorganger: ds. C.M. Blokland - den Hertog Ouderling van dienst: mw. C. Maas Organist: dhr. J. Rodermans Orgelspel Binnenkomst kerkenraad en

Nadere informatie

Zondag 31 januari Welkom in de doopdienst in De Regenboog!

Zondag 31 januari Welkom in de doopdienst in De Regenboog! Zondag 31 januari 2016 Welkom in de doopdienst in De Regenboog! Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Remco de Groot Organist: Rien Hoekjen Lector: Henk Gottemaker Koster: Pim van der Strate

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 13 augustus 2017

Orde van dienst voor zondag 13 augustus 2017 Orde van dienst voor zondag 13 augustus 2017 Wijkgemeente Johannes, Grote Kerk, Wageningen 9.30 uur Voorganger: ds J van Meerveld Organist: Simon Marbus Orgelspel Mededelingen van de kerkenraad Zingen:

Nadere informatie

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding:

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Suetana Musica o.l.v. Simon de Groot Suetana Musica speelt:

Nadere informatie

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest Medewerkenden Voorganger: ds. Nico Riemersma Ouderling: Henk Valstar Diaken: Ineke Rhebergen Lector: Ada de

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 12 mei 2013 voorganger: dr. Marius van Leeuwen organist: Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel. luiden van de klokken. stilte. aansteken van de kaars.

Nadere informatie

Maartenskerk Hillegom. liturgie voor de dienst van zondagmorgen 14 oktober doop van Nolan van Gijlswijk

Maartenskerk Hillegom. liturgie voor de dienst van zondagmorgen 14 oktober doop van Nolan van Gijlswijk Maartenskerk Hillegom liturgie voor de dienst van zondagmorgen 14 oktober 2018 doop van Nolan van Gijlswijk voorganger: ds. Wim J. Zaagsma - organist: Koos Damman pianist: Cees Diepeveen - saxofonist:

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december 2018 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Hans Bouma Piet de Gier, Denise Smit Ronald Gersdorf Gert Muts Muziek OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Moment

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Woensdrecht L I T U R G I E. voor de afscheidsdienst bij het overlijden en de begrafenis van. 12 april februari 2019

Protestantse Gemeente Woensdrecht L I T U R G I E. voor de afscheidsdienst bij het overlijden en de begrafenis van. 12 april februari 2019 Protestantse Gemeente Woensdrecht L I T U R G I E voor de afscheidsdienst bij het overlijden en de begrafenis van J O H A N N A B A R E N D I N A H E IJ B O E R - J E R O E N S E 12 april 1926-23 februari

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor zondag 10 december BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan

ORDE van DIENST voor zondag 10 december BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan ORDE van DIENST voor zondag 10 december 2017 BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan Marina Gerdina de Ruiter 28 augustus 2017 te Nieuwegein 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds.

Nadere informatie

Allen gaan zitten om ontferming zo bidden wij allen: Heer, ontferm U over ons, NLB 299-d

Allen gaan zitten om ontferming zo bidden wij allen: Heer, ontferm U over ons, NLB 299-d Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: WILHELMINAKERK SOEST 18 oktober 2014 Doopdienst Welkom en mededelingen OM TE BEGINNEN Muziek GROET BEMOEDIGING DREMPELGEBED ds. Wim Kievit Leen Lievaart, Aartje

Nadere informatie

O M T E B E G I N N E N opmaat we zingen: "Verwacht de komst des Heren Lied 439: 1 en 2

O M T E B E G I N N E N opmaat we zingen: Verwacht de komst des Heren Lied 439: 1 en 2 welkom en mededelingen O M T E B E G I N N E N opmaat we zingen: "Verwacht de komst des Heren Lied 439: 1 en 2 (we gaan staan) moment van inkeer, votum en groet psalm we zingen: Heer, die mij ziet zoals

Nadere informatie

Hoogfeest van Pinksteren zondag 9 juni 2019

Hoogfeest van Pinksteren zondag 9 juni 2019 Hoogfeest van Pinksteren zondag 9 juni 2019 Stilte Welkom en ontsteken licht Ondertussen: Musica pro Deo: Hymnus: Veni Creator Spiritus (SSWV153) - S. Scheidt (1587-1654) We gaan staan. Ochtendlied: Iona

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tekenen der tijden 14 augustus 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingszang: Gezangboek nr. 754 Tijdens

Nadere informatie

zondag 14 mei 2017 ORDE VAN DIENST

zondag 14 mei 2017 ORDE VAN DIENST ORDE VAN DIENST zondag 14 mei 2017 Voorganger: Ds. Alex van Ligten Cantor-organist: Harmen Trimp Ouderling van dienst: Leo Endedijk Diaken van dienst: Michelle Stukart PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Julian (Ule Jan) Marth (Marten Hiele) Tjerk (Tjerk Thomas Jan) zonen van Tjeerd en Rianne

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november 19.00 uur Predikant: ds. G. Zijl, Lemele Zingen: ELB 226: 1 en 2 1. Heer, ik komt tot U, neem mijn hart, verander mij. Als ik U ontmoet, vind

Nadere informatie

PKN Soest - Wilhelminakerk 16 november 2014

PKN Soest - Wilhelminakerk 16 november 2014 PKN Soest - Wilhelminakerk 16 november 2014 Voorganger: ds. Sjaak van 't Kruis Ambtsdrager: Fred Heidinga Lector: Ronald Gersdorff Organist: Theo van der Woude OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

Orde van dienst 10 februari 2019 Vijfde zondag na Epifanie. Oude Jeroenskerk Noordwijk

Orde van dienst 10 februari 2019 Vijfde zondag na Epifanie. Oude Jeroenskerk Noordwijk Orde van dienst 10 februari 2019 Vijfde zondag na Epifanie Oude Jeroenskerk Noordwijk Viering maaltijd van de Heer met extra aandacht voor de kinderen U kunt levensmiddelen inleveren voor de voedselbank

Nadere informatie

Orde van dienst. voor zondag 7 oktober 2018 om 9.30 uur. thema: ONZE VADER

Orde van dienst. voor zondag 7 oktober 2018 om 9.30 uur. thema: ONZE VADER Orde van dienst voor zondag 7 oktober 2018 om 9.30 uur thema: ONZE VADER -3- Welkom en mededelingen Intochtlied 138 : 1 en 4 Voorbereid door de Werkgroep Eredienst m.m.v. Muziekvereniging Excelsior o.l.v.

Nadere informatie

10 april 2016 in de Voorhof te Woudenberg

10 april 2016 in de Voorhof te Woudenberg 10 april 2016 in de Voorhof te Woudenberg Orde van dienst waarin Lars & Emma Elisabeth van den Brink Nora Catharina Ruitenberg gedoopt zullen worden en Ernst Jan de Kruijf belijdenis van zijn geloof zal

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding]

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding] Liturgie 31 januari 2016 Avonddienst Welkom en mededelingen [ovd: Martin van den Hoorn] Ps. 100: 1 t/m 4 OB 1.Juich aarde, juich alom de HEER', dient God met blijdschap, geeft Hem eer; komt, nadert voor

Nadere informatie

Katharina Neeltje Bakker - Katrien - weduwe van Fancois Kruysse

Katharina Neeltje Bakker - Katrien - weduwe van Fancois Kruysse Dienst van Woord en gebed bij de begrafenis van Katharina Neeltje Bakker - Katrien - weduwe van Fancois Kruysse Rilland de Levensbron Zaterdag 1 maart 2014, 11.00 uur Voorganger: Ds. Arie van der Maas

Nadere informatie

zondag 23 april 2017 ORDE VAN DIENST

zondag 23 april 2017 ORDE VAN DIENST ORDE VAN DIENST zondag 23 april 2017 Voorganger: Ds. Niek Scholten Cantor-organist: Harmen Trimp Ouderling van dienst: Paul Quist Diaken van dienst: Corine Waaning PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses Irenestraat

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2017 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Jac. Juch Lector: Christine Poelakker-Voogd De Paaskaars brandt VOORBEREIDING

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema:

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema: Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus 2016 thema: voorganger: ds. Co Janssen Ouderling van dienst: Dinie Kossink mmv: The Ballad Singers aanvang: 9.30 uur Orde van dienst The Ballad Singers zingen enkele

Nadere informatie

ds. Carol van Wieren, Utrecht Co Molenaar en Annemarie de Groot OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan

ds. Carol van Wieren, Utrecht Co Molenaar en Annemarie de Groot OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan WILHELMINAKERK SOEST 15 februari 2015 Zesde zondag na Epifanie Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: ds. Carol van Wieren, Utrecht Co Molenaar en Annemarie de Groot Gerda Masselink Terry Hamberg OM

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 27 juli 2014 De vriend eist brood van zijn vriend Jan Luyken voorganger: ds R. F. Philipp organist: Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel: Johann Sebastian

Nadere informatie

Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel Rodermond

Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel Rodermond WILHELMINAKERK SOEST 1 e advent, 29 november 2015 Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen ds. J. Muis, Utrecht Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 6 juli 2014, 3 e zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ad Huetink Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Orde van Dienst ZONDAG 18 MEI Predikant: dr. Ch.A.J. Stam Organist: Jos van der Kooy m.m.v. Sabine Wüttrich, sopraan

Orde van Dienst ZONDAG 18 MEI Predikant: dr. Ch.A.J. Stam Organist: Jos van der Kooy m.m.v. Sabine Wüttrich, sopraan rde van Dienst ZNDAG 18 MEI 2014 Predikant: dr. Ch.A.J. Stam rganist: Jos van der Kooy m.m.v. Sabine Wüttrich, sopraan Dr. Albert Jan Stam (1967) is vijftien jaar gemeentepredikant geweest (Blokzijl en

Nadere informatie

WILHELMINAKERK 21 mei 2017

WILHELMINAKERK 21 mei 2017 WILHELMINAKERK 21 mei 2017 Voorganger: S.C.B. (Sandra) Hermanus-Schröder MA (proponent) Ambtsdrager van dienst: Fred Heidinga Lector: Gerda Masselink Pianist: Terry Hamberg Muziek Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Zondag 16 oktober Welkom in De Regenboog!

Zondag 16 oktober Welkom in De Regenboog! Zondag 16 oktober 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Peter ten Kleij Ouderling van dienst: Bertus Konijnenbelt Organist: Jan Ebeltjes Lector: Jorieke Poorterman Koster: Pim van der Strate Lied

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Doopdienst zondag 6 januari 2019 Voorganger: ds. A.L. Verduijn Organist: Mw. G. Hilverts Tekst voor op de voorkant van de liturgie: Geboren uit Liefde Kostbaarder dan goud Een nieuw leven Aan ons toevertrouwd

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie. Stille Zaterdag 31 maart 2018

Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie. Stille Zaterdag 31 maart 2018 Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie Stille Zaterdag 31 maart 2018 Van Donker naar Licht voorganger ambtsdrager lector organist ontvangst koster geluid : Ds. Winanda de Vroe : Aede Oostra : Gerda

Nadere informatie

TWEEDE ZONDAG VAN PASEN 28 april 2019

TWEEDE ZONDAG VAN PASEN 28 april 2019 TWEEDE ZONDAG VAN PASEN 28 april 2019 Welkom INTREDE Intochtslied 287: 1, 2 en 5 'Rond het licht' (staande) Bemoediging en toenaderingsgebed o: Onze hulp is in de Naam van de HEER g: die hemel en aarde

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk

Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk 4 april 2015 Dom Trier, foto bewerkt PAASWAKE In deze dienst zal de Heilige Doop worden bediend aan José Menzo en Lia Westerneng. Petra Tjalsma en Arie Westerneng

Nadere informatie

1 e zondag van de zomer

1 e zondag van de zomer 1 e zondag van de zomer Dienst van Schrift en Tafel 2 juli 2017, 10.00 uur Voorganger: ds. Fulco de Vries Bouwstra Organist: Arthur Vos 2 VOORBEREIDING Welkom aan allen, ook die voor het eerst of sinds

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Echt Kerst. Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. maandag 24 december uur. Kerstavond. voorganger: ds.

Echt Kerst. Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. maandag 24 december uur. Kerstavond. voorganger: ds. Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum maandag 24 december 2018 22.00 uur Kerstavond Echt Kerst de viering werd voorbereid met de werkgroep liturgie van onze gemeente voorganger: ds. Pieter Goedendorp

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

Orde voor de eredienst van zondag 3 januari 2016 Oosterlichtkerk Huizen

Orde voor de eredienst van zondag 3 januari 2016 Oosterlichtkerk Huizen Orde voor de eredienst van zondag 3 januari 2016 Oosterlichtkerk Huizen Doop van Myrthe Helena Kerkhoff Op de tafel achter in de kerk liggen gekleurde briefjes. Daarop kunt u een wens schrijven voor het

Nadere informatie

Adriana Dikkeschei - Hoogendoorn

Adriana Dikkeschei - Hoogendoorn Adriana Dikkeschei - Hoogendoorn Ik schep vreugde in Uw belofte als de vinder van een rijke buit Psalm 119 : 162 Dankdienst voor het leven voorafgaande aan de begrafenis van ADRIANA DIKKESCHEI - HOOGENDOORN

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Voor de dienst luisteren we naar: In de hemel is de Heer (Andre van Zyl). In

Nadere informatie

zondag 5 februari e zondag na Epifanie ORDE VAN DIENST

zondag 5 februari e zondag na Epifanie ORDE VAN DIENST ORDE VAN DIENST zondag 5 februari 2017 5e zondag na Epifanie Voorganger: Ds. Petra Barnard Cantor-organist: Harmen Trimp Ouderling van dienst: Marianne Piek-den Hartog Diaken van dienst: Michelle Stukart

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

Thema Geloof is wetenschap (Pnr. 1298) Johannes 20: Uitgesproken 19 april 2009 in de Adventskerk te Assen

Thema Geloof is wetenschap (Pnr. 1298) Johannes 20: Uitgesproken 19 april 2009 in de Adventskerk te Assen Thema (Pnr. 1298) Johannes 20: 24-31 Uitgesproken 19 april 2009 in de Adventskerk te Assen U luistert naar: een morgendienst in de Adventskerk te Assen op de zondag na Pasen. Het verhaal van Thomas stond

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017

ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017 ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017 Deze Klein-Sallandse Zondag wordt gevierd in de vier Protestantse Gemeenten van Olst, Raalte, Wesepe en Wijhe. In Raalte wordt ds. Henriëtte

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van Eefje Jacoba Gorzeman 20 oktober 2013

Liturgie voor de doopdienst van Eefje Jacoba Gorzeman 20 oktober 2013 Liturgie voor de doopdienst van Eefje Jacoba Gorzeman 20 oktober 2013 Voorganger: Doopouders: Organist: Pianiste: ds. Nita van der Horst-Kattenberg Jan en Helma Gorzeman- v.d. Kooij Marco 't Hart Tytsia

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 10 november

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 10 november Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 10 november voorganger: organist: ds Jessa van der Vaart Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel, Henry Purcell, Voluntary in G. luiden van de klokken.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de ochtenddienst op zondag 28 maart 2016 in de Dorpskerk te Twello

Orde van dienst voor de ochtenddienst op zondag 28 maart 2016 in de Dorpskerk te Twello Orde van dienst voor de ochtenddienst op zondag 28 maart 2016 in de Dorpskerk te Twello waarin Reinier Cornelis en Maryse Elisabeth Breg, Emily Nina Hanna Caranfil, Sarah Dina en Thirza Simone Jansen van

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december e Advent

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december e Advent ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december 2017 3 e Advent Voorganger: ds. Jaap Koning Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier Lector: Pieternel Rodermond Organist: Gerrit van de Vemde Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Thema: Deel je leven. 25 september uur. Medewerking: Jeugdkoor OP WEG met combo uit Hardinxveld-Giessendam o.l.v. Bastiaan van der Pijl

Thema: Deel je leven. 25 september uur. Medewerking: Jeugdkoor OP WEG met combo uit Hardinxveld-Giessendam o.l.v. Bastiaan van der Pijl 25 september 2016-18.00 uur Thema: Deel je leven Medewerking: Jeugdkoor OP WEG met combo uit Hardinxveld-Giessendam o.l.v. Bastiaan van der Pijl Organist: Jan Teeuw Verbindende teksten: Gerard de Haan

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop Liturgie voor de doopdienst van Femke Marije -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop zondag 10 juli 2016 in de protestantse kerk te Oudehorne. Aanvang: 9.30 uur Voorganger: Organist: ds. Piet Hulshof Jelger

Nadere informatie

Zondag 20 september Welkom in De Regenboog!

Zondag 20 september Welkom in De Regenboog! Zondag 20 september 2015 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Dinie Baan Organist: Rien Hoekjen Lector: Jorieke Poorterman Koster: Dirk Slooijer Voorzang: Lied 274

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst 23 juli 2017 in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst 23 juli 2017 in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst 23 juli 2017 in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Jan Smit Bram Jaspers Welkom Samen zingen:

Nadere informatie

Liturgie voor 25 december 2018, Kerstochtend in de Dorpskerk te Zoeterwoude. Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Esther Zonneveld, diaken:

Liturgie voor 25 december 2018, Kerstochtend in de Dorpskerk te Zoeterwoude. Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Esther Zonneveld, diaken: Liturgie voor 25 december 2018, Kerstochtend in de Dorpskerk te Zoeterwoude. Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Esther Zonneveld, diaken: Anja de Krijger, met medewerking van Suetana Musica

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op zondag 16 juni 2019 in de Stefanuskerk te Noorddijk PROKKELKERKDIENST

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op zondag 16 juni 2019 in de Stefanuskerk te Noorddijk PROKKELKERKDIENST PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op zondag 16 juni 2019 in de Stefanuskerk te Noorddijk PROKKELKERKDIENST 1 INTREDE aansteken tafelkaarsen moment van stilte gedicht: Geef mij je hand

Nadere informatie