Stichting Mirtos Animal Project

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Mirtos Animal Project"

Transcriptie

1 Stichting Mirtos Animal Project Nieuwsbrief september 2012 nummer 4 Met veel genoegen zenden wij u onze digitale nieuwsbrief met hierin: De Mirtoskalender 2013! Actie voor Chuck, die onze hulp nodig heeft In de schijnwerpers: Ponti & Speedie Hoe het Mirtosvirus toeslaat: verhalen van een vrijwilliger Hoe gaat het nu met ze: Pien & Hummer Wij zoeken het hele jaar door. Met de kat naar de dierenarts Je hond wassen met shampoo? Mededelingen, oproepen, donaties, Acties, sponsoren en de webwinkels Geplaatste honden en katten Donatieformulier De belastingdienst heeft Stichting Mirtos Animal Project aangemerkt als een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI). Een donateur kan giften van de inkomsten- of vennootschapbelasting aftrekken. (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels).

2 De Mirtos Animal Project kalender 2013 We hebben weer prachtige kalenders te koop, die Ingrid Passchier wederom ontworpen heeft, waarop honden en katten staan die via Mirtos Animal Project zijn geadopteerd of nog geadopteerd moeten worden. Wij willen Ingrid enorm bedanken voor het maken van deze schitterende kalender. De kalender kost 9,00 inclusief porto. Na aftrek van de productiekosten gaat het gehele bedrag naar het Mirtos Animal Project en dus naar de dieren. Bestel snel voor de hele familie, altijd leuk als kerst- of verjaardagscadeautje! De dieren en de Animal Welfare organisaties op Kreta kunnen in de wintermaanden wel wat extra hulp gebruiken. Wilt u ook zo n mooie kalender? Maak dan het geld over naar rekeningnummer t.n.v. Mirtos Animal Project (Bas den Besten) te Delft, o.v.v. Mirtoskalender. Plus een aparte naar Ingrid Passchier met uw adresgegevens en de kalender wordt zo snel mogelijk naar u toegestuurd.

3 Actie voor Chuck! Lieve mede dierenliefhebbers, Wij willen graag uw aandacht vragen voor deze lieve schat Chuck. Chuck is een reu van nu één jaar oud, die een half jaar geleden naar Nederland is gekomen in de hoop een gouden mandje te vinden. Eenmaal bij het gastgezin in Nederland, waar hij wacht tot er iemand is die hem wil adopteren, bleek dat hij slecht liep. De dierenarts heeft foto s gemaakt en nu blijkt dat Chuck helemaal geen heupkom heeft! Hij kan hieraan geopereerd worden zodat hij weer een normaal leven kan leiden. Helaas bedragen de kosten voor een nieuwe heupkom 3.500,-. Om Chuck dit normale leven te geven, is Mirtos Animal Project deze actie gestart. Wij roepen zoveel mogelijk mensen op financieel te helpen zodat Chuck geopereerd kan worden. We zijn erg blij met elke gift, hoe klein dan ook. Want vele, kleine giften kunnen natuurlijk ook samen oplopen tot een mooi, groot bedrag. En uiteraard hopen we, na volledig herstel, een fantastisch baasje voor deze lieve kerel te vinden.

4 Voor informatie kunt u contact opnemen via onze website Alvast hartelijk dank namens alle medewerkers van Mirtos Animal Project en natuurlijk Chuck! Giften-donaties kunt u doen op: Rekeningnummer t.n.v. Mirtos Animal Project o.v.v. CHUCK Kunt u ons helpen? Chuck rekent op ons en hoopt op u Tot en met 8 oktober 2012 heeft Mirtos al een prachtig bedrag van 1.391,00 ontvangen voor de operatie van Chuck. Geweldig, wat een mooi bedrag. Wij willen alle gulle donateurs heel hartelijk bedanken hiervoor!! Updates over Chuck kunt u vinden op onze website

5 In de schijnwerpers Ponti is een gesteriliseerd teefje van vijf-zes jaar dat verblijft in de opvang op Kreta. Ze heeft een schofhoogte van ongeveer 40 cm en heeft wel iets weg van een Basset mix. Het is een fraai mixje. Zij zat aan de kant van de weg aan een ketting in een ton en zat onder de teken. Ze was helemaal aan haar lot overgelaten en er werd nauwelijks naar haar omgekeken. Ponti was in het begin erg angstig, maar zodra ze je beter kent, is ze je grootste vriendin! Ze kan prima met katten overweg. Ponti komt binnenkort naar Nederland, we hebben een fijn gastgezin voor haar gevonden.wie heeft een rustig huishouden en een geduldig karakter waarbij deze lieve dame zich helemaal thuis kan voelen?

6 Speedie is een stoere, gecastreerde kater van drie jaar. Hij is gevonden met een gebroken poot, maar dat is nu helemaal genezen. Speedie is een lieve vent die waarschijnlijk vroeger binnen heeft geleefd omdat hij gewend is aan een kattenluik en kattenbak. Speedie is zeer lief in de omgang en kan goed met andere katten overweg. Hij is wel een beetje dominant als de andere katten erg onderdanig zijn. Update gastgezin 19 september 2012: Speedie kwam een half jaar geleden bij ons. Hij deed zijn naam eerst geen eer aan want zijn pootje zat in het gips. Hij is nu drie jaar oud en inmiddels een grote, stoere kerel. Hij is erg graag buiten en niet echt een schootkat. Hij vindt het heerlijk om aangehaald te worden, maar zit niet echt vaak op schoot. Honden vindt hij prima maar hij zoekt ze niet echt op. Andere katten is ook geen probleem, hoewel hij zich wel wat dominant gedraagt naar bange katten. Speedie is dus een echte buitenkat en kan heel goed muizen vangen! Maar hij is vooral een kat die lekker zijn eigen gang wil gaan. Wie vindt deze vrijbuiter helemaal leuk en komt hem ophalen uit Doetinchem?

7 Hoe het Mirtosvirus langzaam toeslaat. Verhalen van Louise Kuijt, een Mirtos vrijwilliger Vakantie 2010 en mijn vriendjes in The Haven Op maandagavond 31 mei arriveerde ik op Kreta, helaas was het te laat om nog op bezoek te gaan bij mijn vriendjes in The Haven. Maar ik kon natuurlijk niet lang wachten en heb dinsdagavond de gok gewaagd en ben rond 18.00u naar Gayner gereden. En wat een kabaal bij de voordeur toen ik aankwam, het leek wel of er een compleet bewakingsarsenaal achter de deur zat. Aan de andere kant ook wel weer makkelijk want de deurbel ontbrak. Ik werd natuurlijk begroet door Gayner, maar ook door haar oudjes, zoals Scarfe en Brumbles. Die hadden na een paar seconden in de gaten dat ik dat gekke mens was van afgelopen september dat zowat elke avond met ze ging wandelen. Scarfe de teckel, die ook wel liefkozend worstenbroodje genoemd werd en Brumbles, die een maatje groter was, duwden me bijna ondersteboven. Al snel kwam Jack erbij (een zoon van Lara, de herder) en ik werd gelijk door hem geaccepteerd. Dat scheen ook nog wel eens anders te zijn geweest met hem Dit zijn Gayner s familiehonden. Scarfe Lara Brumbles D Arcy Ondertussen gaat het concert op het achterterrein voort. Ook zij zijn natuurlijk benieuwd wie dat nu weer is. Wanneer ik mijn hoofd om de hoek steek, is het hek van de dam en springen ze van blijdschap bijna over het hek heen! Volgens mij werd ik duidelijk herkend. Tzoulis Jude en ik Finn Lambros De volgende keer meer over mijn vriendjes Tzoulis, Jude, Finn en Lambros uit The Haven

8 Hoe gaat het nu met ze: updates van geadopteerde honden en katten Hallo Mirtosvrienden, ik ben Ingrid en heb Pien begin juni 2010 geadopteerd als flinke pup van ruim een half jaar oud. Op Kreta In Nederland Ik ben een maand op Kreta geweest en heb daar gedurende die tijd een kettinghond verzorgd, maar het is mij helaas niet gelukt om hem mee naar Nederland te nemen. Terug in Nederland heb ik me opgeven als gastgezin voor Mirtos, omdat ze daar erg om te springen zaten. De ene hond was heel druk en de ander weer heel rustig.. Ik riep met Iris/Pien ook gelijk dat als niemand deze lieve hond wilde, ik haar wel graag wilde hebben. Niet wetende dat ze ook echt voor mij werd! Ik ben super gelukkig met haar, het is een dot van een hond. Ze is heel sociaal naar mensen en andere honden, maar heb helaas wel twee kippen zonder staart lopen. Egels, en al helemaal geen konijnen, zijn veilig voor haar als zij hiertoe de kans krijgt. Maar het is moeilijk om boos op haar te worden met haar lieve koppie. Haar naam was Iris en is nu Pien geworden, past beter bij haar en roept een stuk makkelijker. Pien, Pienes, Pienepien. En ook wel eens als je nu niet luistert zet ik je op het vliegtuig terug naar Kreta! Nee hoor, ik moet er niet aan denken want zou haar voor geen goud willen missen Groetjes, Ingrid Zwol.

9 Wij hebben Hummer in oktober 2008 van Schiphol gehaald. Toen we Hummer thuis uit zijn grote bench haalden, schrokken we ervan hoe mager hij was, ondanks het feit dat Gayner hem ongetwijfeld goed heeft verzorgd in de korte tijd dat hij in The Haven heeft gezeten. We hebben de eerste tijd veel commentaar gehad van mensen die aanstoot namen aan zijn verwaarloosde toestand. Gelukkig konden we uitleggen waar Hummer vandaan kwam en in welke omstandigheden hij heeft geleefd. Op Kreta op het autokerkhof Op Kreta in The Haven in de opvang Net in Nederland Het was de bedoeling dat wij Hummer tijdelijk zouden opvangen tot hij geadopteerd zou worden. Maar wij waren in korte tijd zo op hem gesteld geraakt dat we hem eigenlijk niet meer kwijt wilden. Dat besluit was snel genomen en Hummer zal tot zijn dood bij ons zijn. De dierenarts in Bergen heeft Hummer helemaal onderzocht en gelukkig was hij alleen maar te mager, had hij doorligplekken en er moest wat aan zijn gebit gedaan worden. Verder kreeg hij aangepast voedsel om aan te komen en binnen drie maanden was hij perfect op gewicht. Hij ging van 34 kg naar 42 kg. Ook heeft hij nog een keer een ontsteking tussen zijn voetkussens gehad wat operatief verholpen is en hij hoeft alleen nog maar naar de dierenarts voor zijn jaarlijkse inentingen. Hoewel Hummer al ruim acht jaar was toen hij bij ons kwam, en natuurlijk niet geleerd had om zindelijk te zijn, was hij na twee weken al helemaal zindelijk. Zindelijker dan onze Franse bulletjes die je met regenachtig weer met geen stok naar buiten krijgt. Hummer sloft door weer en wind en laat zich niet weerhouden door een buitje regen. In de winter droogt hij lekker bij de houtkachel en in de zomer in het zonnetje.

10 Hummers karakter is uitgesproken eerlijk en je weet precies wat je aan hem hebt. Ook de bulletjes weten dat. Wanneer een bulletje op de bank ligt, op de plek van Hummer, dan gaan die uit zichzelf al weg wanneer Hummer aan komt lopen. Dat is Hummers plekje. Dat plekje heeft hij al meteen met een paar flinke grommen opgeëist toen de bulletjes nog weerstand boden en niet vanzelf weg wilden gaan. Zo zie je maar dat ze dit soort zaken soms ook prima zelf op kunnen lossen. We weten ook dat we absoluut geen katten kunnen houden. Hummer heeft een oerinstinct en katten zal hij ogenblikkelijk aanvallen. Zelfs levende egels nam hij te grazen, hij weet precies waar ze zitten in het donker. Hij eet verder met smaak dode vogels of vissen wanneer hij daar de kans voor krijgt. Maar gezien zijn verleden is dat niet vreemd, hij heeft altijd moeten eten wat hij te pakken kreeg of wat hij kreeg toegeworpen. Hummer is echt een schat van een hond en we hopen dan ook dat hij nog een tijdje in ons midden is. Hij zal nu 12 jaar oud zijn, en hoewel de jaren gaan tellen is hij nog heel levenslustig. Hij loopt nog gewoon lekker zijn rondjes en eet als een gezonde Hollandse jongen. Wij genieten nog elke dag van hem en we zijn blij dat we deze lieverd een veilige plek hebben kunnen geven. Ferry en Lida.

11 Wij zoeken het hele jaar door: Gastrijders Mirtos Animal Project herplaatst honden en katten in Nederland die op het eiland Kreta geen overlevingskans hebben. Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om deze dieren op Schiphol, Brussel of Düsseldorf op te halen en naar de gastgezinnen te brengen. Gastgezinnen Wij zijn dringend op zoek naar gastgezinnen die tijdelijk een Kretenzer zwerfhond of -kat willen opvangen, totdat zij naar hun nieuwe thuis gaan. Voordat u een hond opvangt, bekijken wij samen met u of de hond past in uw gezinssituatie en houden rekening met uw wensen over de op te vangen hond of kat. Vluchtbegeleiders Wij zijn ook dringend op zoek naar vluchtbegeleiders, mensen die op hun terugvlucht van Kreta naar Nederland een hond/kat mee kunnen nemen. Dat wil zeggen de hond/kat wordt bijgeschreven op uw boeking en vliegt dan in een speciaal verwarmd deel van het vliegruim of in de cabine mee naar Nederland. Het kost u heel weinig moeite en geen geld. De kosten voor het vliegen van de hond of kat zijn geheel voor de stichting. Hebt u interesse om gastrijder, gastgezin of vluchtbegeleider te worden, neem dan vrijblijvend contact met ons op via onze website voor verdere details en uitleg. De uitgebreide oproepen vindt u op onze website en hyves.

12 Met de kat naar de dierenarts Met de juiste voorbereidingen hoeft dit echt geen ramp te zijn! Behoor je tot diegenen voor wie het een ramp is om met je kat naar de dierenarts te gaan? Zit de kat al onder het bed voordat het reismandje klaar staat? Heb je wel eens een afspraak moeten wijzigen omdat je de kat niet tijdig te pakken kreeg? We hebben een aantal tips voor je om de stress voor jou en je kat te beperken. Investeer in een goede kattenmand Kies een mand van kunststof. Die zijn makkelijk schoon te maken en je kat kan zich er niet zo makkelijk aan vastgrijpen als aan een rieten mandje. Een mand moet groot genoeg zijn zodat je kat er makkelijk in past. Het handigste is een mandje waarbij de bovenkant helemaal los kan zodat je de kat er makkelijker uit kunt halen of weer in kan zetten. Het voordeel is dat de kat op de behandeltafel vaak in het onderste deel kan blijven zitten, een geur waarmee hij bekent is. Vraag wel aan de dierenarts of dit inderdaad ook mogelijk is met het onderzoek. Wennen aan de mand Heb je een nieuwe mand gekocht of nog een geschikte op zolder staan? Maak deze dan eerst goed schoon, het beste met biotex of soda, zodat alle oude geurtjes weg zijn. Bijvoorbeeld oud angstzweet, dierenartspraktijkgeurtjes of nieuwe geurtjes uit de winkel. Zet dan de mand in een rustige hoek in de kamer, eventueel met een doek erover zodat hij minder herkenbaar is en leg er iets zachts in om op te liggen. Leg er dan dagelijks iets lekkers in, wat brokjes of een kattensnoepje. Begin daar nu al mee, ook al ben je net terug van de dierenarts en hoop je er voorlopig niet meer heen te hoeven. Het wennen aan de mand kan bij bange katten weken of zelfs maanden duren, dus begin er tijdig mee. Als de angst voor de mand erg groot is, zet dan alleen het onderste deel neer met een fijn zacht kussentje en leg er dan dagelijks wat lekkers in. Net zolang tot de kat gewend is aan de mand. Vervolgens zet je het deksel er weer op en ga je door met steeds wat lekkers in de mand te geven. Op den duur zal de kat de mand als een slaapplekje zien. Als dat goed gaat, kun je voorzichtig het deurtje dicht doen als de kat in de mand zit of ligt, en daarna meteen weer openen. Beloon de kat als hij rustig blijft! Doe dit steeds langer totdat de kat geen angst meer vertoont. Als laatste fase til je de dichte mand met de kat er in op en loop je ermee door het huis.

13 Wennen aan de auto Soms vindt een kat de mand niet erg, maar kan een lawaaierige auto met vreemde geuren zeer stressvol voor hem zijn. Laat hem ook hier langzaam aan wennen, door eerst de mand in de auto te zetten, een volgende keer alleen de auto te starten en er ten slotte een klein stukje mee te gaan rijden. Vergeet niet om de kat steeds weer een beloning te geven als hij rustig blijft! Mocht de kat autoziek worden, laat u zich dan adviseren door de dierenarts over mogelijke medicatie hiertegen. Bij de dierenarts Als de kat erg bang is bij de dierenarts, probeer dan af te spreken met de assistente dat je even langskomt met de kat zonder dat er een behandeling nodig is. Sommige klinieken doen dat graag. Zo kan de kat alvast wennen aan de geuren en vreemde geluiden. Vooral met kittens is dit handig om te oefenen. Raakt de kat in paniek van andere katten, blaffende honden en mensen in de wachtkamer? Probeer dan zoveel mogelijk op afspraak te gaan zodat de wachttijd klein is. Of misschien kun je met z n tweeën gaan; de één in de wachtkamer wachten, de ander blijft in de auto met de kat wachten tot het zijn beurt is. Thuiskomen. Ofwel; hoe reageert de thuisblijver? Soms reageren de achtergebleven katten agressief op een dier dat terugkomt van de dierenarts. Ze herkennen hun huisgenootje niet meer omdat deze een andere geur heeft gekregen. Je kunt dit verhelpen door de kat in te wrijven met een kleedje of handdoek waar zijn eigen geur aan zit. Of desnoods een gedragen shirt van jezelf. Maak de mand weer goed schoon zodat alle vreemde geurtjes verdwenen zijn, en zet de mand dan weer op dezelfde plek in de kamer zodat de kat het weer in gebruik kan nemen als slaapmand. Lijkt dit je een heel gedoe? Bedenk dan wel dat het levens kan redden als je je kat snel en makkelijk in de mand kunt krijgen voor een eventueel onverwachts bezoek aan de dierenarts. Bovendien is een gang naar de dierenarts iets wat ook elk jaar weer terugkomt. Dus een paar weken training verdien je terug met veel minder stress voor de kat en voor jezelf..

14 Je hond wassen met shampoo? Je hoeft je hond maar af en toe te wassen. Als je hond een gewone huid heeft, hoef je geen shampoo te gebruiken. Als je hond een probleemhuid heeft, dan kun je een speciale hondenshampoo gebruiken. Je hond wassen Zo n één tot drie keer per jaar je hond wassen is normalerwijs genoeg. Maar moet je daar wel altijd shampoo bij gebruiken? Als de vacht van de hond echt vies is en onaangenaam ruikt, is het tijd om je viervoeter eens een goed bad te geven. Shampoo verwijdert normaal gesproken huidschilfers, reinigt de huidporiën en geeft glans aan de vacht. Toch hebben de meeste honden met een normale huid geen shampoo nodig. In veel shampoos zitten sterk uitdrogende en reinigende bestandsdelen die de vetlaag van de huid kunnen aantasten. Alleen water gebruiken of een milde hondenshampoo is het beste. Gebruik zeker nooit een mensen shampoo! Speciale shampoo Als je hond een probleemhuid heeft, zoals bijvoorbeeld te vet of te droog, schilferig of met infecties, moet je een speciale shampoo gebruiken. Laat je dan over de juiste shampoo door een dierenarts adviseren. Borstel je hond goed voordat je hem gaat wassen. Doe zelf oude kleren aan voor deze klus, want nat word je zeker! Maak je hond vervolgens goed nat met lauw water en probeer hierbij z n oren, neus en ogen te ontzien. Masseer de eventuele shampoo goed in. Spoel het daarna grondig na, zodat er geen zeepresten achterblijven. Droog tot slot de vacht goed met een (oude) handdoek. Je trouwe viervoeter komt nu weer fris en fruitig voor de dag..

15 Mededelingen, oproepen, acties, donaties en webwinkels Donaties Automatische incasso mei donateurs 575,50 Individuele donaties - 9 donateurs 244,32 Automatische incasso juni donateurs 410,50 Individuele donaties - 17 donateurs 1207,50 (inclusief de 400,00 opgebracht d.m.v. een collecte voor Mirtos door Monique + kinderen) Automatische incasso juli donateurs 610,50 Individuele donaties - 17 donateurs 506,99 Automatische incasso augustus donateurs 425,00 Individuele donaties - 63 donateurs 1812,24 (waarvan 53 donateurs speciaal voor de actie voor Chuck, 1341,00) Automatische incasso september donateurs 485,50 Individuele donaties - 13 donateurs 259,03 Wij willen alle donateurs weer ontzettend bedanken voor alle giften/donaties die ruimhartig gegeven zijn. Zonder uw steun kunnen wij de dieren niet helpen. Wij kunnen met elk gedoneerd bedrag al heel veel doen! Want wist u dat er bijvoorbeeld voor: 4 euro een Drontal ontwormingstablet gekocht kan worden? 5 euro een week een straatkat gevoerd kan worden? 5 euro een vlooienbehandeling gekocht kan worden? 8 euro poedermelk voor kittens gekocht kan worden? euro een zak met kwaliteitsvoer voor pups /volwassen honden gekocht kan worden? euro een zak met kwaliteitsvoer voor kittens /volwassen katten gekocht kan worden? 25 euro een kattenvervoersbench aangeschaft kan worden? 30 euro een kat gecastreerd of gesteriliseerd kan worden? 55 euro een hond gecastreerd of gesteriliseerd kan worden? 75 euro een hond/kat gechipt en gevaccineerd (inclusief rabiës) kan worden en een Europees paspoort kan krijgen?

16 Wij verzoeken iedereen Die nog benches van Mirtos Animal Project thuis heeft staan, dit zo snel mogelijk door te geven via We staan altijd om deze benches te springen en ze moeten allemaal zo snel mogelijk terug naar Hoofddorp of Son. Alvast hartelijk bedankt. Wij zijn dringend op zoek naar gastgezinnen voor honden en katten. Gastgezin worden is erg leuk en dankbaar werk. Het is zeker niet gemakkelijk als een dier, dat u een tijd met liefde hebt verzorgd, weer weggaat. Maar het dier gaat eindelijk zijn nieuwe leven beginnen met zijn eigen baasjes. Dankzij u heeft hij/zij een goede start kunnen maken!! Lees uitgebreid over gastgezin zijn op onze website onder het kopje helpen. Ook zoeken wij altijd vluchtbegeleiders (vooral in deze vakantietijd) en gastrijders. Lees op onze website onder het kopje helpen uitgebreid over gastgezin zijn, vluchtbegeleiding en gastrijden. Opvanghonden en -katten mogen nooit los!! Alle gastgezinnen ontvangen een handleiding over wat wel en niet te doen bij het opvangen. Deze handleiding is zeer zorgvuldig opgesteld en wij willen iedereen dan ook met klem verzoeken zich aan deze handleiding te houden. Wij hebben de regel dat de dieren niet los mogen helaas niet voor niets. Je weet nooit hoe je opvanger reageert bij een onverwachte situatie en het risico dat ze er vandoor gaan is te groot. Laat ze met een goed passend tuigje en bijvoorbeeld een lange looplijn uit zodat ze toch hun bewegingsvrijheid hebben. Tuigjes zijn ook voor katten verkrijgbaar, want dit geldt ook voor de opvangkatten. Laat opvanghonden en -katten alleen buiten los lopen als de ruimte volledig afgesloten is. Denk er dan wel aan dat het voor katten (en sommige honden) geen probleem is om over de schutting heen te klimmen en er vandoor te gaan. Dus altijd toezicht houden, want ze zijn vliegensvlug! Wij willen iedereen die onze digitale nieuwsbrief ontvangt vriendelijk verzoeken een eventuele wijziging van uw adres aan ons door te geven. Als wij het juiste adres niet hebben, kunnen wij u helaas de nieuwsbrief niet toezenden. Dank u vriendelijk. Online kopen via de links van onderstaande webwinkels kan Mirtos Animal Project, en dus de dieren, toch al gauw een leuk bedrag opleveren. Dus als u toch online voor uw huisdieren wilt gaan winkelen, doe het dan via onderstaande links. Daarmee bent u blij, uw huisdier blij en Mirtos Animal Project héél blij. Drie vliegen in één klap!

17 Webwinkels met een hart voor Mirtos Animal Project Bij Zooplus kunt u terecht voor al uw dierenbenodigdheden. Als u iets bestelt bij Zooplus via onderstaande link profiteert Mirtos Animal Project hier ook van. Medpets.nl is een online dierenapotheek waar u dierengeneesmiddelen, dieetvoer en voedingssupplementen voor uw hond, kat of paard goedkoop online kunt bestellen. Indien u via onderstaande link producten bestelt ontvangt Mirtos Animal Project 10% provisie. Voor al uw autoaccessoires ga naar Stylingheaven Als u bij uw bestelling in de opmerkingen Mirtos zet, ontvangt Mirtos 10% provisie van uw aankoop. Wat is een minisponsor? Een minisponsor is iemand die zijn favoriete organisatie ondersteunt doordat er automatisch kleine bedragen van zijn internetaankopen naar de vereniging of clubkas toevloeien. Word lid van minisponsors.nl en sponsor Mirtos. Via kunt u leuke hondenpenningen en vele andere benodigdheden voor uw hond bestellen en meteen Mirtos Animal Project steunen

18 Als u via deze link een vakantie boekt, ontvangt Mirtos Animal Project 25,00. Zo kunt u én heerlijk op vakantie (de viervoeter mee) én uw favoriete stichting steunen met een leuke bijdrage. Blijdschap alom! JumboPet, dé online winkel voor huisdieren. Klik op de link om naar de website te gaan, en bij iedere bestelling ondersteunt u Mirtos. afsverkeer&utm_source=cleafs&cleafs_aid=mirtos.nu Cenaturio bestellingen van particulieren vanaf 25 worden geleverd zonder verzendkosten, afhaal is ook mogelijk in overleg! Meeleveren van Biofood en/of ECOstyle producten is mogelijk. Over bestellingen van alleen Biofood en/of ECOstyle artikelen wordt 4 verzendkostenbijdrage in rekening gebracht indien het orderbedrag onder de 50 blijft. Klanten met postcode 562x xx krijgen altijd zonder verzendkosten geleverd! Mirtos krijgt altijd provisie indien de klant Mirtos als begunstigde aanwijst. Shoppen bij PuppyToys vanuit je luie stoel voor de hipste honden-en kattenartikelen. Wij leveren in geheel Europa een breed scala aan honden-en kattenartikelen voor zeer scherpe prijzen. Daarnaast spaart u bij ons automatisch mee voor onze cadeaus uit de spaarpunten catalogus. Geef tijdens het bestelling bij de opmerkingen Mirtos door, dan ontvangt Mirtos 10% van uw bestelling.

19 Geplaatste honden en katten juli 2012 TESSA RAVI MARVIN OLIVER BOBBIN BIG EARS LASSIE Heemstede Almere Amsterdam Elst Kreta Kreta Kreta PRINCESS WHITEY DIPSY KELLY TITO LEANDER REBECCA Kreta Terschelling Almere Castricum Vijfhuizen Zwolle H.I.Ambacht LUCKY TINA TEDDY JESSICA EMIL KYRA SHAHEESTA Kreta Engeland Duitsland Duitsland Emmeloord Assendelft Hengelo FLEUR MILLY & LILY MARGO Purmerend Wageningen Duitsland

20 Geplaatste honden en katten augustus 2012 SPLODGE ZETH HANSLE MITZY SONIA BALI JAZZY Duitsland Castricum Amsterdam Delft Spui Heereveen Duitsland NONO HENRY FLASH NERISSA DINO DUSTY DAYAN Houten Eijsden Den Burg Gennep Heemstede Wassenaar Lent HANNAH JESSY MISHMISCHA TITA MARY JOEP PELOPS Almere Rijswijk Amsterdam Maastricht Spijkenisse Belgié Frankrijk MISSY ANNIE RILEY BOBBY ANTHEA FREDDY MAXIM Zoetermeer N.Brabant Valthermond Denemarken Andijk Delft Heerhugowaard

21 Geplaatste honden en katten september 2012 NATAN PEARL MALOU SUZY CINDY NONA CAYLEY LISA Utrecht Belgié Duitsland Engeland Kreta Emmen Duitsland Hellevoetsluis SEL MELAGA MYLEENA WOLFEY MILLY ARNIE GAMMEEL JIJI Rotterdam Amsterdam Utrecht Havelte Avenhorn Hoofddorp Duitsland Duitsland HARLEY EINSTEIN NEWTON MICHAL en JANET BENNY DAN GREG Rotterdam Amsterdam Duitsland Hoogvliet St.Maarten Arnhem MATHILDA ANNABEL OREO INKY HARRY SAMSON JERRY RUBBLE N.a.d.IJssel Zwitserland Wageningen Zundert Vijfhuizen Utrecht Rozenburg SCAPPY DOMINIC SWEETIE JAMIE TWINKLE MIRAN CLOWNTJE Z.O.Beemster Kreta Kreta Nigtevecht C.a.d.IJssel Hoofddorp Spaarndam

22 Wilt u donateur worden? Maak uw gift over naar ING-bankrekeningnummer te Delft, onder vermelding van donatie. Of machtig Stichting Mirtos Animal Project middels dit formulier. Print dit formulier uit en stuur het naar: het secretariaat t.a.v. Ineke Raué, Pieter Zeemanlaan 30, 8024 CK te Zwolle. Ondergetekende verleent hierbij - tot wederopzegging - een machtiging aan het Mirtos Animal Project om van zijn/haar hieronder genoemde bankrekening een bedrag af te schrijven wegens donatie. De afschrijving van de donatie zal plaatsvinden in de eerstvolgende maand nadat u het formulier heeft ondertekend. U kunt uw machtiging (behalve een éénmalige machtiging) weer intrekken door de optie onderaan dit formulier aan te kruisen en ons dit formulier volledig ingevuld en ondertekend toe te sturen. Ik word donateur van Stichting Mirtos Animal Project. Naam: Adres: Postcode/Woonplaats: Telefoonnummer: adres: Banknummer: Ik stort : O éénmalig O maandelijks O per kwartaal O jaarlijks Een bedrag van euro Ingangsdatum machtiging: Datum ondertekening: Handtekening: O Ik trek hierbij de bovenstaande machtiging aan Stichting Mirtos Animal Project in. Maak altijd een kopie voor uw eigen administratie.

23 Tot de volgende nieuwsbrief Team Mirtos Animal Project

Stichting Bouviersupporters Korte Voren 1-4904 PV - Oosterhout KvK 51469820 IBAN: NL82 RABO 0160 4492 86 Fiscaal nummer 850034814

Stichting Bouviersupporters Korte Voren 1-4904 PV - Oosterhout KvK 51469820 IBAN: NL82 RABO 0160 4492 86 Fiscaal nummer 850034814 oktober 2013 Jaargang 5, nummer 33 Stichting Bouviersupporters Korte Voren 1-4904 PV - Oosterhout KvK 51469820 IBAN: NL82 RABO 0160 4492 86 Fiscaal nummer 850034814 Foto Vera 13 pagina s Hoe is het met

Nadere informatie

rijnmond Dier in Het is weer herfst! Het Beter Leven kenmerk, Diervriendelijker & Bewuster kiezen Dierenspeciaalzaak, Huilers: Mama waar ben je?

rijnmond Dier in Het is weer herfst! Het Beter Leven kenmerk, Diervriendelijker & Bewuster kiezen Dierenspeciaalzaak, Huilers: Mama waar ben je? Dier in rijnmond Regiomagazine van Dierenbescherming Rijnmond nummer 02/ jaargang 01/ HERFST 2013 Het is weer herfst! Het Beter Leven kenmerk, Diervriendelijker & Bewuster kiezen Dierenspeciaalzaak, een

Nadere informatie

Informatiefolder. Labradorkennel Of Sweet Ale

Informatiefolder. Labradorkennel Of Sweet Ale Informatiefolder Labradorkennel Of Sweet Ale Tamara zoetebier-koopman Nachtegaalstraat 2 6666DG HETEREN Nederland 026-4723958 janta@telfortglasvezel.nl 1 Labradorkennel Of Sweet Ale Inhoudsopgaven Introductie...

Nadere informatie

99 TIPS Voor het lopen van :

99 TIPS Voor het lopen van : 99 TIPS Voor het lopen van : Een Marathon Eelco de Boer 2007 Eelco de boer. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of doorgestuurd/doorverkocht zonder toestemming van de schrijver.

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 1 2 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers

Nadere informatie

Bestuur Femke Wiegel, femkewiegel@hondenclub.nl Harry Vrieling, harryvrieling@hondenclub.nl. Carola Overvliet, Tessa v.d. Linden en Jacco v.d.

Bestuur Femke Wiegel, femkewiegel@hondenclub.nl Harry Vrieling, harryvrieling@hondenclub.nl. Carola Overvliet, Tessa v.d. Linden en Jacco v.d. 41 e jaargang nummer 1, maart 2014 Bestuur Voorzitter Secretaris Penningmeester Algemene leden Ledenadministratie Femke Wiegel, femkewiegel@hondenclub.nl Harry Vrieling, harryvrieling@hondenclub.nl Aad

Nadere informatie

PRAKTISCH DE AANSCHAF VAN EEN HOND

PRAKTISCH DE AANSCHAF VAN EEN HOND PRAKTISCH DE AANSCHAF VAN EEN HOND r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t over houden van huisdieren De hond is een van de populairste huisdiersoorten in

Nadere informatie

Voorkomen altijd beter

Voorkomen altijd beter Venezuela // Griekenland // Caribisch Nederland Nummer 25, jaargang 17 Dier//Journaal p.3 p.4 p.5 Voorkomen altijd beter U kent het ongetwijfeld, de berichten om dieren te redden door ze naar Nederland

Nadere informatie

2008-02 Bewerkt door Nicolette van der Mark

2008-02 Bewerkt door Nicolette van der Mark 2008-02 Bewerkt door Nicolette van der Mark Het konijn, jouw liefste vriendje! Wist je dat konijnen 10 jaar oud kunnen worden? Hoe meer je dus over konijnen weet, hoe beter je voor je konijn kunt zorgen

Nadere informatie

----------------------------------------- ------------------------------------------ Voorwoord

----------------------------------------- ------------------------------------------ Voorwoord Voorwoord Je hebt net een spik splinter nieuwe WP opengeslagen. Vers van de pers. Alle ouwe trouwe leden en abonnees weten inmiddels al wat het inhoud, maar voor al onze nieuwe leden een korte uitleg:

Nadere informatie

2014 nummer 1 Datum: 22 februari 2014

2014 nummer 1 Datum: 22 februari 2014 In dit nummer: Pag. Van de bestuurstafel 1 TOPPER in beeld 2 Uit de media 5 Fokkerijberichten 7 Puppybezoeken 8 Vraag en aanbod 10 Melanie s column 10 Ledenmutaties 12 Medisch 12 Jack s dagboek 15 Tatravirus

Nadere informatie

PRAKTISCH DE AANSCHAF VAN EEN HOND

PRAKTISCH DE AANSCHAF VAN EEN HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH DE AANSCHAF VAN EEN HOND over houden van huisdieren De hond is een van de populairste huisdiersoorten in

Nadere informatie

Dier//Journaal MISSEN VERTROUWEN DOET ZO N PIJN DIER JOURNAAL IN DIT WINNEN. Venezuela // Griekenland // Tenerife // Nederlandse Antillen. p.3. p.

Dier//Journaal MISSEN VERTROUWEN DOET ZO N PIJN DIER JOURNAAL IN DIT WINNEN. Venezuela // Griekenland // Tenerife // Nederlandse Antillen. p.3. p. Venezuela // Griekenland // Tenerife // Nederlandse Antillen Nummer 20, jaargang 15 Dier// p.3 p.5 p.6 MISSEN DOET ZO N PIJN We hebben al veel gezien, maar toch. Met bepaalde dieren bouw je een band op.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014 nummer 1

Nieuwsbrief 2014 nummer 1 Nieuwsbrief 2014 nummer 1 inhoud Colofon Nieuwsbrief Stichting Borderline Nummer 1: januari 2014 Redactie Roxanne de Kruijk Linda van Pelt Frieda C. Bulk Medewerkers Yezzie Foto omslag Dirkjan Hoogerdijk

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Raskenmerken Jack Russell Terriër

Raskenmerken Jack Russell Terriër Raskenmerken Jack Russell Terriër Geschiedenis De Jack Russell is genoemd naar de oorspronkelijke fokker, de Engelsman John Russell, een Engelse dominee die in het begin van de 19e eeuw in het graafschap

Nadere informatie

PRAKTISCH DE AANSCHAF VAN EEN HOND

PRAKTISCH DE AANSCHAF VAN EEN HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH DE AANSCHAF VAN EEN HOND over houden van huisdieren De hond is een van de populairste huisdiersoorten in

Nadere informatie

Bewerkt door Nicolette van der Mark

Bewerkt door Nicolette van der Mark Bewerkt door Nicolette van der Mark 2 Het konijn, jouw liefste vriendje! Wist je dat konijnen 10 jaar oud kunnen worden? Hoe meer je dus over konijnen weet, hoe beter je voor je konijn kunt zorgen en hoe

Nadere informatie

Hoe kan ik je ooit bedanken? Brieven van getransplanteerden aan de nabestaanden van hun donor

Hoe kan ik je ooit bedanken? Brieven van getransplanteerden aan de nabestaanden van hun donor Hoe kan ik je ooit bedanken? Brieven van getransplanteerden aan de nabestaanden van hun donor U kent mij niet. Toch richt ik mij tot u om mijn grote dankbaarheid te uiten voor de beslissing die u hebt

Nadere informatie

Hoe kun je als leerkracht pesten in je klas voorkomen en bestrijden?

Hoe kun je als leerkracht pesten in je klas voorkomen en bestrijden? Waarom ik werd gepest? Ik was anders dan de rest. Had niks met roze en speelde nooit met poppen. Op de middelbare school werd het pesten zo erg dat ik in de pauzes niet meer de kantine in durfde. Als de

Nadere informatie

Kinderen en posttraumatische dystrofie

Kinderen en posttraumatische dystrofie Kinderen en posttraumatische dystrofie Dit boekje is tot stand gekomen met de medewerking van Sander Keppel, mevr. W. Hagenbeek, prof. dr. W. Kuis, fysiotherapeute mevr. E. de Bont, mevr. J. Stor-Luijmes

Nadere informatie

Het Nije Magazine. Kanker heb je samen

Het Nije Magazine. Kanker heb je samen 5 JAAR DE NIJE STICHTING Het Nije Magazine 5 jaar de Nije Stichting Kanker heb je samen Terugkijken op vijf jaar de Nije Stichting met o.a. activiteiten als de Nije Beweegt, de Nije Live en interviews

Nadere informatie

Kom op voor je eigen belangenorganisatie. een werkboek voor uitkeringsgerechtigden in belangenorganisaties. Riet van Raaphorst

Kom op voor je eigen belangenorganisatie. een werkboek voor uitkeringsgerechtigden in belangenorganisaties. Riet van Raaphorst 1 Kom op voor je eigen belangenorganisatie een werkboek voor uitkeringsgerechtigden in belangenorganisaties Riet van Raaphorst 2 Kom op voor je eigen belangenorganisatie is van origine een uitgave uit

Nadere informatie

september 22e jaargang 2010

september 22e jaargang 2010 Inhoud Pagina 2 Instructeurs Pagina 3 Cursuspakket Pagina 4 Woordje bestuur Pagina 5 Woordje redactie Pagina 6 Een cursist vertelt EG 1 Pagina 7 Hallo allemaal Pagina 8 Exameneisen aangescherpt! Pagina

Nadere informatie

Sterrenstof. «Update met LETSster «8 mei Moederdag >>> kletscafé 15 mei. etiket. april - mei 2011

Sterrenstof. «Update met LETSster «8 mei Moederdag >>> kletscafé 15 mei. etiket. april - mei 2011 Sterrenstof etiket april - mei 2011 Periodiek van LETS Utrecht e.o. «Jaargang 17 nummer 93 ««Update met LETSster «8 mei Moederdag >>> kletscafé 15 mei 93 Sterrenstof Waarom LETS? We hebben allemaal wel

Nadere informatie

Puppy chippen verplicht. Puppy chippen verplicht. Dieren in de winter. Dieren in de winter. lid van de Europese federatie Dierenambulances

Puppy chippen verplicht. Puppy chippen verplicht. Dieren in de winter. Dieren in de winter. lid van de Europese federatie Dierenambulances Puppy chippen verplicht Puppy chippen verplicht Dieren in de winter Dieren in de winter lid van de Europese federatie Dierenambulances Colofon Inhoud Deze brochure wordt u aangeboden door DE DIERENAMBULANCE

Nadere informatie

Met gesloten beurs de wereld rond. Alternatieve vakanties voor mens en huisdier. Ilse Hesp

Met gesloten beurs de wereld rond. Alternatieve vakanties voor mens en huisdier. Ilse Hesp 1 Met gesloten beurs de wereld rond Alternatieve vakanties voor mens en huisdier Ilse Hesp 2 INHOUD Pagina: 4 Over de auteur 5 Een stukje geschiedenis 6 DEEL1: DIERENLEED & VAKANTIEPRET 6 1. Probleemgevallen

Nadere informatie

Boeken BIJLAGE 2. Meerdere exemplaren van de boeken die we gaan lezen, zodat we ruim de tijd hebben om een boek te lezen

Boeken BIJLAGE 2. Meerdere exemplaren van de boeken die we gaan lezen, zodat we ruim de tijd hebben om een boek te lezen BIJLAGE 2. Overzicht van de gegeven suggesties m.b.t. wat er volgens leesgroepen nodig is om de uitleen van boeken door bibliotheken voor leesgroepen te verbeteren Boeken De bibliotheek zou meer exemplaren

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie