Stichting Mirtos Animal Project

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Mirtos Animal Project"

Transcriptie

1 Stichting Mirtos Animal Project Nieuwsbrief september 2012 nummer 4 Met veel genoegen zenden wij u onze digitale nieuwsbrief met hierin: De Mirtoskalender 2013! Actie voor Chuck, die onze hulp nodig heeft In de schijnwerpers: Ponti & Speedie Hoe het Mirtosvirus toeslaat: verhalen van een vrijwilliger Hoe gaat het nu met ze: Pien & Hummer Wij zoeken het hele jaar door. Met de kat naar de dierenarts Je hond wassen met shampoo? Mededelingen, oproepen, donaties, Acties, sponsoren en de webwinkels Geplaatste honden en katten Donatieformulier De belastingdienst heeft Stichting Mirtos Animal Project aangemerkt als een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI). Een donateur kan giften van de inkomsten- of vennootschapbelasting aftrekken. (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels).

2 De Mirtos Animal Project kalender 2013 We hebben weer prachtige kalenders te koop, die Ingrid Passchier wederom ontworpen heeft, waarop honden en katten staan die via Mirtos Animal Project zijn geadopteerd of nog geadopteerd moeten worden. Wij willen Ingrid enorm bedanken voor het maken van deze schitterende kalender. De kalender kost 9,00 inclusief porto. Na aftrek van de productiekosten gaat het gehele bedrag naar het Mirtos Animal Project en dus naar de dieren. Bestel snel voor de hele familie, altijd leuk als kerst- of verjaardagscadeautje! De dieren en de Animal Welfare organisaties op Kreta kunnen in de wintermaanden wel wat extra hulp gebruiken. Wilt u ook zo n mooie kalender? Maak dan het geld over naar rekeningnummer t.n.v. Mirtos Animal Project (Bas den Besten) te Delft, o.v.v. Mirtoskalender. Plus een aparte naar Ingrid Passchier met uw adresgegevens en de kalender wordt zo snel mogelijk naar u toegestuurd.

3 Actie voor Chuck! Lieve mede dierenliefhebbers, Wij willen graag uw aandacht vragen voor deze lieve schat Chuck. Chuck is een reu van nu één jaar oud, die een half jaar geleden naar Nederland is gekomen in de hoop een gouden mandje te vinden. Eenmaal bij het gastgezin in Nederland, waar hij wacht tot er iemand is die hem wil adopteren, bleek dat hij slecht liep. De dierenarts heeft foto s gemaakt en nu blijkt dat Chuck helemaal geen heupkom heeft! Hij kan hieraan geopereerd worden zodat hij weer een normaal leven kan leiden. Helaas bedragen de kosten voor een nieuwe heupkom 3.500,-. Om Chuck dit normale leven te geven, is Mirtos Animal Project deze actie gestart. Wij roepen zoveel mogelijk mensen op financieel te helpen zodat Chuck geopereerd kan worden. We zijn erg blij met elke gift, hoe klein dan ook. Want vele, kleine giften kunnen natuurlijk ook samen oplopen tot een mooi, groot bedrag. En uiteraard hopen we, na volledig herstel, een fantastisch baasje voor deze lieve kerel te vinden.

4 Voor informatie kunt u contact opnemen via onze website Alvast hartelijk dank namens alle medewerkers van Mirtos Animal Project en natuurlijk Chuck! Giften-donaties kunt u doen op: Rekeningnummer t.n.v. Mirtos Animal Project o.v.v. CHUCK Kunt u ons helpen? Chuck rekent op ons en hoopt op u Tot en met 8 oktober 2012 heeft Mirtos al een prachtig bedrag van 1.391,00 ontvangen voor de operatie van Chuck. Geweldig, wat een mooi bedrag. Wij willen alle gulle donateurs heel hartelijk bedanken hiervoor!! Updates over Chuck kunt u vinden op onze website

5 In de schijnwerpers Ponti is een gesteriliseerd teefje van vijf-zes jaar dat verblijft in de opvang op Kreta. Ze heeft een schofhoogte van ongeveer 40 cm en heeft wel iets weg van een Basset mix. Het is een fraai mixje. Zij zat aan de kant van de weg aan een ketting in een ton en zat onder de teken. Ze was helemaal aan haar lot overgelaten en er werd nauwelijks naar haar omgekeken. Ponti was in het begin erg angstig, maar zodra ze je beter kent, is ze je grootste vriendin! Ze kan prima met katten overweg. Ponti komt binnenkort naar Nederland, we hebben een fijn gastgezin voor haar gevonden.wie heeft een rustig huishouden en een geduldig karakter waarbij deze lieve dame zich helemaal thuis kan voelen?

6 Speedie is een stoere, gecastreerde kater van drie jaar. Hij is gevonden met een gebroken poot, maar dat is nu helemaal genezen. Speedie is een lieve vent die waarschijnlijk vroeger binnen heeft geleefd omdat hij gewend is aan een kattenluik en kattenbak. Speedie is zeer lief in de omgang en kan goed met andere katten overweg. Hij is wel een beetje dominant als de andere katten erg onderdanig zijn. Update gastgezin 19 september 2012: Speedie kwam een half jaar geleden bij ons. Hij deed zijn naam eerst geen eer aan want zijn pootje zat in het gips. Hij is nu drie jaar oud en inmiddels een grote, stoere kerel. Hij is erg graag buiten en niet echt een schootkat. Hij vindt het heerlijk om aangehaald te worden, maar zit niet echt vaak op schoot. Honden vindt hij prima maar hij zoekt ze niet echt op. Andere katten is ook geen probleem, hoewel hij zich wel wat dominant gedraagt naar bange katten. Speedie is dus een echte buitenkat en kan heel goed muizen vangen! Maar hij is vooral een kat die lekker zijn eigen gang wil gaan. Wie vindt deze vrijbuiter helemaal leuk en komt hem ophalen uit Doetinchem?

7 Hoe het Mirtosvirus langzaam toeslaat. Verhalen van Louise Kuijt, een Mirtos vrijwilliger Vakantie 2010 en mijn vriendjes in The Haven Op maandagavond 31 mei arriveerde ik op Kreta, helaas was het te laat om nog op bezoek te gaan bij mijn vriendjes in The Haven. Maar ik kon natuurlijk niet lang wachten en heb dinsdagavond de gok gewaagd en ben rond 18.00u naar Gayner gereden. En wat een kabaal bij de voordeur toen ik aankwam, het leek wel of er een compleet bewakingsarsenaal achter de deur zat. Aan de andere kant ook wel weer makkelijk want de deurbel ontbrak. Ik werd natuurlijk begroet door Gayner, maar ook door haar oudjes, zoals Scarfe en Brumbles. Die hadden na een paar seconden in de gaten dat ik dat gekke mens was van afgelopen september dat zowat elke avond met ze ging wandelen. Scarfe de teckel, die ook wel liefkozend worstenbroodje genoemd werd en Brumbles, die een maatje groter was, duwden me bijna ondersteboven. Al snel kwam Jack erbij (een zoon van Lara, de herder) en ik werd gelijk door hem geaccepteerd. Dat scheen ook nog wel eens anders te zijn geweest met hem Dit zijn Gayner s familiehonden. Scarfe Lara Brumbles D Arcy Ondertussen gaat het concert op het achterterrein voort. Ook zij zijn natuurlijk benieuwd wie dat nu weer is. Wanneer ik mijn hoofd om de hoek steek, is het hek van de dam en springen ze van blijdschap bijna over het hek heen! Volgens mij werd ik duidelijk herkend. Tzoulis Jude en ik Finn Lambros De volgende keer meer over mijn vriendjes Tzoulis, Jude, Finn en Lambros uit The Haven

8 Hoe gaat het nu met ze: updates van geadopteerde honden en katten Hallo Mirtosvrienden, ik ben Ingrid en heb Pien begin juni 2010 geadopteerd als flinke pup van ruim een half jaar oud. Op Kreta In Nederland Ik ben een maand op Kreta geweest en heb daar gedurende die tijd een kettinghond verzorgd, maar het is mij helaas niet gelukt om hem mee naar Nederland te nemen. Terug in Nederland heb ik me opgeven als gastgezin voor Mirtos, omdat ze daar erg om te springen zaten. De ene hond was heel druk en de ander weer heel rustig.. Ik riep met Iris/Pien ook gelijk dat als niemand deze lieve hond wilde, ik haar wel graag wilde hebben. Niet wetende dat ze ook echt voor mij werd! Ik ben super gelukkig met haar, het is een dot van een hond. Ze is heel sociaal naar mensen en andere honden, maar heb helaas wel twee kippen zonder staart lopen. Egels, en al helemaal geen konijnen, zijn veilig voor haar als zij hiertoe de kans krijgt. Maar het is moeilijk om boos op haar te worden met haar lieve koppie. Haar naam was Iris en is nu Pien geworden, past beter bij haar en roept een stuk makkelijker. Pien, Pienes, Pienepien. En ook wel eens als je nu niet luistert zet ik je op het vliegtuig terug naar Kreta! Nee hoor, ik moet er niet aan denken want zou haar voor geen goud willen missen Groetjes, Ingrid Zwol.

9 Wij hebben Hummer in oktober 2008 van Schiphol gehaald. Toen we Hummer thuis uit zijn grote bench haalden, schrokken we ervan hoe mager hij was, ondanks het feit dat Gayner hem ongetwijfeld goed heeft verzorgd in de korte tijd dat hij in The Haven heeft gezeten. We hebben de eerste tijd veel commentaar gehad van mensen die aanstoot namen aan zijn verwaarloosde toestand. Gelukkig konden we uitleggen waar Hummer vandaan kwam en in welke omstandigheden hij heeft geleefd. Op Kreta op het autokerkhof Op Kreta in The Haven in de opvang Net in Nederland Het was de bedoeling dat wij Hummer tijdelijk zouden opvangen tot hij geadopteerd zou worden. Maar wij waren in korte tijd zo op hem gesteld geraakt dat we hem eigenlijk niet meer kwijt wilden. Dat besluit was snel genomen en Hummer zal tot zijn dood bij ons zijn. De dierenarts in Bergen heeft Hummer helemaal onderzocht en gelukkig was hij alleen maar te mager, had hij doorligplekken en er moest wat aan zijn gebit gedaan worden. Verder kreeg hij aangepast voedsel om aan te komen en binnen drie maanden was hij perfect op gewicht. Hij ging van 34 kg naar 42 kg. Ook heeft hij nog een keer een ontsteking tussen zijn voetkussens gehad wat operatief verholpen is en hij hoeft alleen nog maar naar de dierenarts voor zijn jaarlijkse inentingen. Hoewel Hummer al ruim acht jaar was toen hij bij ons kwam, en natuurlijk niet geleerd had om zindelijk te zijn, was hij na twee weken al helemaal zindelijk. Zindelijker dan onze Franse bulletjes die je met regenachtig weer met geen stok naar buiten krijgt. Hummer sloft door weer en wind en laat zich niet weerhouden door een buitje regen. In de winter droogt hij lekker bij de houtkachel en in de zomer in het zonnetje.

10 Hummers karakter is uitgesproken eerlijk en je weet precies wat je aan hem hebt. Ook de bulletjes weten dat. Wanneer een bulletje op de bank ligt, op de plek van Hummer, dan gaan die uit zichzelf al weg wanneer Hummer aan komt lopen. Dat is Hummers plekje. Dat plekje heeft hij al meteen met een paar flinke grommen opgeëist toen de bulletjes nog weerstand boden en niet vanzelf weg wilden gaan. Zo zie je maar dat ze dit soort zaken soms ook prima zelf op kunnen lossen. We weten ook dat we absoluut geen katten kunnen houden. Hummer heeft een oerinstinct en katten zal hij ogenblikkelijk aanvallen. Zelfs levende egels nam hij te grazen, hij weet precies waar ze zitten in het donker. Hij eet verder met smaak dode vogels of vissen wanneer hij daar de kans voor krijgt. Maar gezien zijn verleden is dat niet vreemd, hij heeft altijd moeten eten wat hij te pakken kreeg of wat hij kreeg toegeworpen. Hummer is echt een schat van een hond en we hopen dan ook dat hij nog een tijdje in ons midden is. Hij zal nu 12 jaar oud zijn, en hoewel de jaren gaan tellen is hij nog heel levenslustig. Hij loopt nog gewoon lekker zijn rondjes en eet als een gezonde Hollandse jongen. Wij genieten nog elke dag van hem en we zijn blij dat we deze lieverd een veilige plek hebben kunnen geven. Ferry en Lida.

11 Wij zoeken het hele jaar door: Gastrijders Mirtos Animal Project herplaatst honden en katten in Nederland die op het eiland Kreta geen overlevingskans hebben. Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om deze dieren op Schiphol, Brussel of Düsseldorf op te halen en naar de gastgezinnen te brengen. Gastgezinnen Wij zijn dringend op zoek naar gastgezinnen die tijdelijk een Kretenzer zwerfhond of -kat willen opvangen, totdat zij naar hun nieuwe thuis gaan. Voordat u een hond opvangt, bekijken wij samen met u of de hond past in uw gezinssituatie en houden rekening met uw wensen over de op te vangen hond of kat. Vluchtbegeleiders Wij zijn ook dringend op zoek naar vluchtbegeleiders, mensen die op hun terugvlucht van Kreta naar Nederland een hond/kat mee kunnen nemen. Dat wil zeggen de hond/kat wordt bijgeschreven op uw boeking en vliegt dan in een speciaal verwarmd deel van het vliegruim of in de cabine mee naar Nederland. Het kost u heel weinig moeite en geen geld. De kosten voor het vliegen van de hond of kat zijn geheel voor de stichting. Hebt u interesse om gastrijder, gastgezin of vluchtbegeleider te worden, neem dan vrijblijvend contact met ons op via onze website voor verdere details en uitleg. De uitgebreide oproepen vindt u op onze website en hyves.

12 Met de kat naar de dierenarts Met de juiste voorbereidingen hoeft dit echt geen ramp te zijn! Behoor je tot diegenen voor wie het een ramp is om met je kat naar de dierenarts te gaan? Zit de kat al onder het bed voordat het reismandje klaar staat? Heb je wel eens een afspraak moeten wijzigen omdat je de kat niet tijdig te pakken kreeg? We hebben een aantal tips voor je om de stress voor jou en je kat te beperken. Investeer in een goede kattenmand Kies een mand van kunststof. Die zijn makkelijk schoon te maken en je kat kan zich er niet zo makkelijk aan vastgrijpen als aan een rieten mandje. Een mand moet groot genoeg zijn zodat je kat er makkelijk in past. Het handigste is een mandje waarbij de bovenkant helemaal los kan zodat je de kat er makkelijker uit kunt halen of weer in kan zetten. Het voordeel is dat de kat op de behandeltafel vaak in het onderste deel kan blijven zitten, een geur waarmee hij bekent is. Vraag wel aan de dierenarts of dit inderdaad ook mogelijk is met het onderzoek. Wennen aan de mand Heb je een nieuwe mand gekocht of nog een geschikte op zolder staan? Maak deze dan eerst goed schoon, het beste met biotex of soda, zodat alle oude geurtjes weg zijn. Bijvoorbeeld oud angstzweet, dierenartspraktijkgeurtjes of nieuwe geurtjes uit de winkel. Zet dan de mand in een rustige hoek in de kamer, eventueel met een doek erover zodat hij minder herkenbaar is en leg er iets zachts in om op te liggen. Leg er dan dagelijks iets lekkers in, wat brokjes of een kattensnoepje. Begin daar nu al mee, ook al ben je net terug van de dierenarts en hoop je er voorlopig niet meer heen te hoeven. Het wennen aan de mand kan bij bange katten weken of zelfs maanden duren, dus begin er tijdig mee. Als de angst voor de mand erg groot is, zet dan alleen het onderste deel neer met een fijn zacht kussentje en leg er dan dagelijks wat lekkers in. Net zolang tot de kat gewend is aan de mand. Vervolgens zet je het deksel er weer op en ga je door met steeds wat lekkers in de mand te geven. Op den duur zal de kat de mand als een slaapplekje zien. Als dat goed gaat, kun je voorzichtig het deurtje dicht doen als de kat in de mand zit of ligt, en daarna meteen weer openen. Beloon de kat als hij rustig blijft! Doe dit steeds langer totdat de kat geen angst meer vertoont. Als laatste fase til je de dichte mand met de kat er in op en loop je ermee door het huis.

13 Wennen aan de auto Soms vindt een kat de mand niet erg, maar kan een lawaaierige auto met vreemde geuren zeer stressvol voor hem zijn. Laat hem ook hier langzaam aan wennen, door eerst de mand in de auto te zetten, een volgende keer alleen de auto te starten en er ten slotte een klein stukje mee te gaan rijden. Vergeet niet om de kat steeds weer een beloning te geven als hij rustig blijft! Mocht de kat autoziek worden, laat u zich dan adviseren door de dierenarts over mogelijke medicatie hiertegen. Bij de dierenarts Als de kat erg bang is bij de dierenarts, probeer dan af te spreken met de assistente dat je even langskomt met de kat zonder dat er een behandeling nodig is. Sommige klinieken doen dat graag. Zo kan de kat alvast wennen aan de geuren en vreemde geluiden. Vooral met kittens is dit handig om te oefenen. Raakt de kat in paniek van andere katten, blaffende honden en mensen in de wachtkamer? Probeer dan zoveel mogelijk op afspraak te gaan zodat de wachttijd klein is. Of misschien kun je met z n tweeën gaan; de één in de wachtkamer wachten, de ander blijft in de auto met de kat wachten tot het zijn beurt is. Thuiskomen. Ofwel; hoe reageert de thuisblijver? Soms reageren de achtergebleven katten agressief op een dier dat terugkomt van de dierenarts. Ze herkennen hun huisgenootje niet meer omdat deze een andere geur heeft gekregen. Je kunt dit verhelpen door de kat in te wrijven met een kleedje of handdoek waar zijn eigen geur aan zit. Of desnoods een gedragen shirt van jezelf. Maak de mand weer goed schoon zodat alle vreemde geurtjes verdwenen zijn, en zet de mand dan weer op dezelfde plek in de kamer zodat de kat het weer in gebruik kan nemen als slaapmand. Lijkt dit je een heel gedoe? Bedenk dan wel dat het levens kan redden als je je kat snel en makkelijk in de mand kunt krijgen voor een eventueel onverwachts bezoek aan de dierenarts. Bovendien is een gang naar de dierenarts iets wat ook elk jaar weer terugkomt. Dus een paar weken training verdien je terug met veel minder stress voor de kat en voor jezelf..

14 Je hond wassen met shampoo? Je hoeft je hond maar af en toe te wassen. Als je hond een gewone huid heeft, hoef je geen shampoo te gebruiken. Als je hond een probleemhuid heeft, dan kun je een speciale hondenshampoo gebruiken. Je hond wassen Zo n één tot drie keer per jaar je hond wassen is normalerwijs genoeg. Maar moet je daar wel altijd shampoo bij gebruiken? Als de vacht van de hond echt vies is en onaangenaam ruikt, is het tijd om je viervoeter eens een goed bad te geven. Shampoo verwijdert normaal gesproken huidschilfers, reinigt de huidporiën en geeft glans aan de vacht. Toch hebben de meeste honden met een normale huid geen shampoo nodig. In veel shampoos zitten sterk uitdrogende en reinigende bestandsdelen die de vetlaag van de huid kunnen aantasten. Alleen water gebruiken of een milde hondenshampoo is het beste. Gebruik zeker nooit een mensen shampoo! Speciale shampoo Als je hond een probleemhuid heeft, zoals bijvoorbeeld te vet of te droog, schilferig of met infecties, moet je een speciale shampoo gebruiken. Laat je dan over de juiste shampoo door een dierenarts adviseren. Borstel je hond goed voordat je hem gaat wassen. Doe zelf oude kleren aan voor deze klus, want nat word je zeker! Maak je hond vervolgens goed nat met lauw water en probeer hierbij z n oren, neus en ogen te ontzien. Masseer de eventuele shampoo goed in. Spoel het daarna grondig na, zodat er geen zeepresten achterblijven. Droog tot slot de vacht goed met een (oude) handdoek. Je trouwe viervoeter komt nu weer fris en fruitig voor de dag..

15 Mededelingen, oproepen, acties, donaties en webwinkels Donaties Automatische incasso mei donateurs 575,50 Individuele donaties - 9 donateurs 244,32 Automatische incasso juni donateurs 410,50 Individuele donaties - 17 donateurs 1207,50 (inclusief de 400,00 opgebracht d.m.v. een collecte voor Mirtos door Monique + kinderen) Automatische incasso juli donateurs 610,50 Individuele donaties - 17 donateurs 506,99 Automatische incasso augustus donateurs 425,00 Individuele donaties - 63 donateurs 1812,24 (waarvan 53 donateurs speciaal voor de actie voor Chuck, 1341,00) Automatische incasso september donateurs 485,50 Individuele donaties - 13 donateurs 259,03 Wij willen alle donateurs weer ontzettend bedanken voor alle giften/donaties die ruimhartig gegeven zijn. Zonder uw steun kunnen wij de dieren niet helpen. Wij kunnen met elk gedoneerd bedrag al heel veel doen! Want wist u dat er bijvoorbeeld voor: 4 euro een Drontal ontwormingstablet gekocht kan worden? 5 euro een week een straatkat gevoerd kan worden? 5 euro een vlooienbehandeling gekocht kan worden? 8 euro poedermelk voor kittens gekocht kan worden? euro een zak met kwaliteitsvoer voor pups /volwassen honden gekocht kan worden? euro een zak met kwaliteitsvoer voor kittens /volwassen katten gekocht kan worden? 25 euro een kattenvervoersbench aangeschaft kan worden? 30 euro een kat gecastreerd of gesteriliseerd kan worden? 55 euro een hond gecastreerd of gesteriliseerd kan worden? 75 euro een hond/kat gechipt en gevaccineerd (inclusief rabiës) kan worden en een Europees paspoort kan krijgen?

16 Wij verzoeken iedereen Die nog benches van Mirtos Animal Project thuis heeft staan, dit zo snel mogelijk door te geven via We staan altijd om deze benches te springen en ze moeten allemaal zo snel mogelijk terug naar Hoofddorp of Son. Alvast hartelijk bedankt. Wij zijn dringend op zoek naar gastgezinnen voor honden en katten. Gastgezin worden is erg leuk en dankbaar werk. Het is zeker niet gemakkelijk als een dier, dat u een tijd met liefde hebt verzorgd, weer weggaat. Maar het dier gaat eindelijk zijn nieuwe leven beginnen met zijn eigen baasjes. Dankzij u heeft hij/zij een goede start kunnen maken!! Lees uitgebreid over gastgezin zijn op onze website onder het kopje helpen. Ook zoeken wij altijd vluchtbegeleiders (vooral in deze vakantietijd) en gastrijders. Lees op onze website onder het kopje helpen uitgebreid over gastgezin zijn, vluchtbegeleiding en gastrijden. Opvanghonden en -katten mogen nooit los!! Alle gastgezinnen ontvangen een handleiding over wat wel en niet te doen bij het opvangen. Deze handleiding is zeer zorgvuldig opgesteld en wij willen iedereen dan ook met klem verzoeken zich aan deze handleiding te houden. Wij hebben de regel dat de dieren niet los mogen helaas niet voor niets. Je weet nooit hoe je opvanger reageert bij een onverwachte situatie en het risico dat ze er vandoor gaan is te groot. Laat ze met een goed passend tuigje en bijvoorbeeld een lange looplijn uit zodat ze toch hun bewegingsvrijheid hebben. Tuigjes zijn ook voor katten verkrijgbaar, want dit geldt ook voor de opvangkatten. Laat opvanghonden en -katten alleen buiten los lopen als de ruimte volledig afgesloten is. Denk er dan wel aan dat het voor katten (en sommige honden) geen probleem is om over de schutting heen te klimmen en er vandoor te gaan. Dus altijd toezicht houden, want ze zijn vliegensvlug! Wij willen iedereen die onze digitale nieuwsbrief ontvangt vriendelijk verzoeken een eventuele wijziging van uw adres aan ons door te geven. Als wij het juiste adres niet hebben, kunnen wij u helaas de nieuwsbrief niet toezenden. Dank u vriendelijk. Online kopen via de links van onderstaande webwinkels kan Mirtos Animal Project, en dus de dieren, toch al gauw een leuk bedrag opleveren. Dus als u toch online voor uw huisdieren wilt gaan winkelen, doe het dan via onderstaande links. Daarmee bent u blij, uw huisdier blij en Mirtos Animal Project héél blij. Drie vliegen in één klap!

17 Webwinkels met een hart voor Mirtos Animal Project Bij Zooplus kunt u terecht voor al uw dierenbenodigdheden. Als u iets bestelt bij Zooplus via onderstaande link profiteert Mirtos Animal Project hier ook van. Medpets.nl is een online dierenapotheek waar u dierengeneesmiddelen, dieetvoer en voedingssupplementen voor uw hond, kat of paard goedkoop online kunt bestellen. Indien u via onderstaande link producten bestelt ontvangt Mirtos Animal Project 10% provisie. Voor al uw autoaccessoires ga naar Stylingheaven Als u bij uw bestelling in de opmerkingen Mirtos zet, ontvangt Mirtos 10% provisie van uw aankoop. Wat is een minisponsor? Een minisponsor is iemand die zijn favoriete organisatie ondersteunt doordat er automatisch kleine bedragen van zijn internetaankopen naar de vereniging of clubkas toevloeien. Word lid van minisponsors.nl en sponsor Mirtos. Via kunt u leuke hondenpenningen en vele andere benodigdheden voor uw hond bestellen en meteen Mirtos Animal Project steunen

18 Als u via deze link een vakantie boekt, ontvangt Mirtos Animal Project 25,00. Zo kunt u én heerlijk op vakantie (de viervoeter mee) én uw favoriete stichting steunen met een leuke bijdrage. Blijdschap alom! JumboPet, dé online winkel voor huisdieren. Klik op de link om naar de website te gaan, en bij iedere bestelling ondersteunt u Mirtos. afsverkeer&utm_source=cleafs&cleafs_aid=mirtos.nu Cenaturio bestellingen van particulieren vanaf 25 worden geleverd zonder verzendkosten, afhaal is ook mogelijk in overleg! Meeleveren van Biofood en/of ECOstyle producten is mogelijk. Over bestellingen van alleen Biofood en/of ECOstyle artikelen wordt 4 verzendkostenbijdrage in rekening gebracht indien het orderbedrag onder de 50 blijft. Klanten met postcode 562x xx krijgen altijd zonder verzendkosten geleverd! Mirtos krijgt altijd provisie indien de klant Mirtos als begunstigde aanwijst. Shoppen bij PuppyToys vanuit je luie stoel voor de hipste honden-en kattenartikelen. Wij leveren in geheel Europa een breed scala aan honden-en kattenartikelen voor zeer scherpe prijzen. Daarnaast spaart u bij ons automatisch mee voor onze cadeaus uit de spaarpunten catalogus. Geef tijdens het bestelling bij de opmerkingen Mirtos door, dan ontvangt Mirtos 10% van uw bestelling.

19 Geplaatste honden en katten juli 2012 TESSA RAVI MARVIN OLIVER BOBBIN BIG EARS LASSIE Heemstede Almere Amsterdam Elst Kreta Kreta Kreta PRINCESS WHITEY DIPSY KELLY TITO LEANDER REBECCA Kreta Terschelling Almere Castricum Vijfhuizen Zwolle H.I.Ambacht LUCKY TINA TEDDY JESSICA EMIL KYRA SHAHEESTA Kreta Engeland Duitsland Duitsland Emmeloord Assendelft Hengelo FLEUR MILLY & LILY MARGO Purmerend Wageningen Duitsland

20 Geplaatste honden en katten augustus 2012 SPLODGE ZETH HANSLE MITZY SONIA BALI JAZZY Duitsland Castricum Amsterdam Delft Spui Heereveen Duitsland NONO HENRY FLASH NERISSA DINO DUSTY DAYAN Houten Eijsden Den Burg Gennep Heemstede Wassenaar Lent HANNAH JESSY MISHMISCHA TITA MARY JOEP PELOPS Almere Rijswijk Amsterdam Maastricht Spijkenisse Belgié Frankrijk MISSY ANNIE RILEY BOBBY ANTHEA FREDDY MAXIM Zoetermeer N.Brabant Valthermond Denemarken Andijk Delft Heerhugowaard

21 Geplaatste honden en katten september 2012 NATAN PEARL MALOU SUZY CINDY NONA CAYLEY LISA Utrecht Belgié Duitsland Engeland Kreta Emmen Duitsland Hellevoetsluis SEL MELAGA MYLEENA WOLFEY MILLY ARNIE GAMMEEL JIJI Rotterdam Amsterdam Utrecht Havelte Avenhorn Hoofddorp Duitsland Duitsland HARLEY EINSTEIN NEWTON MICHAL en JANET BENNY DAN GREG Rotterdam Amsterdam Duitsland Hoogvliet St.Maarten Arnhem MATHILDA ANNABEL OREO INKY HARRY SAMSON JERRY RUBBLE N.a.d.IJssel Zwitserland Wageningen Zundert Vijfhuizen Utrecht Rozenburg SCAPPY DOMINIC SWEETIE JAMIE TWINKLE MIRAN CLOWNTJE Z.O.Beemster Kreta Kreta Nigtevecht C.a.d.IJssel Hoofddorp Spaarndam

22 Wilt u donateur worden? Maak uw gift over naar ING-bankrekeningnummer te Delft, onder vermelding van donatie. Of machtig Stichting Mirtos Animal Project middels dit formulier. Print dit formulier uit en stuur het naar: het secretariaat t.a.v. Ineke Raué, Pieter Zeemanlaan 30, 8024 CK te Zwolle. Ondergetekende verleent hierbij - tot wederopzegging - een machtiging aan het Mirtos Animal Project om van zijn/haar hieronder genoemde bankrekening een bedrag af te schrijven wegens donatie. De afschrijving van de donatie zal plaatsvinden in de eerstvolgende maand nadat u het formulier heeft ondertekend. U kunt uw machtiging (behalve een éénmalige machtiging) weer intrekken door de optie onderaan dit formulier aan te kruisen en ons dit formulier volledig ingevuld en ondertekend toe te sturen. Ik word donateur van Stichting Mirtos Animal Project. Naam: Adres: Postcode/Woonplaats: Telefoonnummer: adres: Banknummer: Ik stort : O éénmalig O maandelijks O per kwartaal O jaarlijks Een bedrag van euro Ingangsdatum machtiging: Datum ondertekening: Handtekening: O Ik trek hierbij de bovenstaande machtiging aan Stichting Mirtos Animal Project in. Maak altijd een kopie voor uw eigen administratie.

23 Tot de volgende nieuwsbrief Team Mirtos Animal Project

Sponsorloop Marathon New York

Sponsorloop Marathon New York Nieuwsbrief Oktober 2009 Jaargang 2, nr 7 Sponsorloop Marathon New York Het is bijna zover! Over een paar weken pakken wij het vliegtuig om op 1 november 2009 deel te nemen aan de jaarlijkse, befaamde

Nadere informatie

Uw kat trainen voor een bezoekje aan de dierenarts

Uw kat trainen voor een bezoekje aan de dierenarts Uw kat trainen voor een bezoekje aan de dierenarts Is uw kat als de dood voor zijn reismand? Met deze eenvoudige training kunt u dat verhelpen. Ook leert u hoe u uw kat laat wennen aan vervoer per auto

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Khatucai vraagt om hulp Net als Masquechuchos heeft ook het Khatucai, het asiel waar de katten zitten controle gehad van een inspecteur. Alle poezen en katers

Nadere informatie

290 Adopties!! Sinds nov. 2011 zijn wij gestart met onze stichting om het dierenleed te

290 Adopties!! Sinds nov. 2011 zijn wij gestart met onze stichting om het dierenleed te Lieve mensen, Bij deze stuurt dierenadopties.nl U de tweede nieuwsbrief waarin wij U op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen binnen onze foundation. Wij hopen U op deze manier een goed beeld

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 Stichting SIS Steun in Spaanse asielen Dit is de eerste nieuwsbrief van Stichting S.I.S. Met de nieuwsbrief willen wij u extra informatie geven over het door ons ondersteunde

Nadere informatie

Of kijk op de site van www.pootjes.org bij konijnen en lezingen voor meer informatie.

Of kijk op de site van www.pootjes.org bij konijnen en lezingen voor meer informatie. & POOTJES NIEUWSBRIEF DOKS & POOTJES maart 2012 Jaargang 1, nummer 1 Hondentrimsalon DOKS Hinke Vlasma mr. J.P. Miedemastr. 50 9103NG Dokkum 06-47871226 doks@live.nl www.trimsalondoks.nl Even voorstellen

Nadere informatie

HANDIG KONIJNEN KOPPELEN

HANDIG KONIJNEN KOPPELEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG KONIJNEN KOPPELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HET KOPPELEN VAN TWEE KONIJNEN.

Nadere informatie

Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013

Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013 Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013 De sterilisatiemarathon in Baciu zit er op. 358 katten en honden gecastreerd! De exacte gegevens: 295 honden en 63 katten. Ongelofelijk

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

Uw nieuwe hond. Als de grote dag is aangebroken. Een goed begin is het halve werk

Uw nieuwe hond. Als de grote dag is aangebroken. Een goed begin is het halve werk Uw nieuwe hond Als de grote dag is aangebroken. Een goed begin is het halve werk De dag dat de hond voor het eerst bij u thuis komt is altijd een beetje spannend. Zou het allemaal goed gaan, zal hij zich

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014

Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014 Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014 23 september bestaat SZA 1 jaar! Ik wil persoonlijk alle vrijwilligers, donateurs, sponsors en mensen/ bedrijven waarmee we samenwerken

Nadere informatie

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Het zit er weer op! Drie dagen lang alleen maar honden en katten gesteriliseerd! In totaal hebben we 283 honden en 24 katten gesteriliseerd.

Nadere informatie

HANDIG EEN BIJTEND KONIJN

HANDIG EEN BIJTEND KONIJN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG EEN BIJTEND KONIJN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER BIJTENDE KONIJNEN. JE KUNT

Nadere informatie

Update resultaten op Lesbos.

Update resultaten op Lesbos. Nieuwsbrief april 2015 Vrienden van Canilos, Hier onze nieuwste nieuwsbrief. Dit zijn de onderwerpen: Update resultaten op Lesbos. Educatie programma op Limnos en Chios. Bezoek aan kringloopwinkel Wawollie

Nadere informatie

Dag van de Hond. Kind & Hond. kunnen de beste maatjes worden!

Dag van de Hond. Kind & Hond. kunnen de beste maatjes worden! Dag van de Hond Kind & Hond kunnen de beste maatjes worden! In deze folder lees je hoe je goede maatjes met de hond kunt worden. Daarvoor moet je onder andere weten hoe hij in elkaar zit, wat hij nodig

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 8 januari 2013. Pyr s naar de Zoo

Nieuwsbrief, 8 januari 2013. Pyr s naar de Zoo Nieuwsbrief, 8 januari 2013 Beste PyrPlezier vrienden en vriendinnetjes, Allemaal natuurlijk de beste wensen voor 2013! Dat het maar een Pyr-gezellig jaar mag worden! In ieder geval gaan wij hiervoor ons

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar)

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) BELLA (II) 02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) In 2007 kwam je voor het eerst lessen op onze hondenschool. Je had als pup eerder getraind op een andere school maar moest daar stoppen vanwege ED operaties aan

Nadere informatie

Gefeliciteerd. De allerbelangrijkste regel als we het hebben over kinderen en honden is:

Gefeliciteerd. De allerbelangrijkste regel als we het hebben over kinderen en honden is: Gefeliciteerd. Je bent zwanger en je hebt één of meerdere honden. Het wordt jullie eerste kind. Je bent net bij de verloskundige geweest, het gaat goed met je kindje, en je hebt deze folder meegekregen.

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Catootje heeft geluk gehad

Catootje heeft geluk gehad Catootje heeft geluk gehad De tien weken oude cavia Catootje kwam met een scheef kopje op het spreekuur bij onze dierenarts Marieke van Damme. Tijdens het consult kon de dierenarts behalve de scheve kop

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als 4 Denken In dit hoofdstuk vertellen we hoe jij om kan gaan met je gedachten. Veel gedachten maak je zelf. Ze bepalen hoe jij je voelt. We geven tips hoe jij jouw gedachten en gevoelens zelf kunt sturen.

Nadere informatie

Clicker Training. Train uw pup met de clicker training. Uw pup leren wat zijn naam is:

Clicker Training. Train uw pup met de clicker training. Uw pup leren wat zijn naam is: HIL02347 P&K Puppy Clicker NL 19/10/07 14:34 Page 1 Clicker Training Train uw pup met de clicker training Clicker training is in de jaren veertig ontwikkeld door trainers van zeezoogdieren. Zij ontdekten

Nadere informatie

BOERDIK NIEUWS. Dierenpension De Boerdik Oostwoud. November 2014. Facebook Dagopvang Dibevo Feestdagen Voeding Zomervakantie Knipsalon Yoni

BOERDIK NIEUWS. Dierenpension De Boerdik Oostwoud. November 2014. Facebook Dagopvang Dibevo Feestdagen Voeding Zomervakantie Knipsalon Yoni 2014 JAARLIJKSE NIEUWSBRIEF BOERDIK NIEUWS Dierenpension De Boerdik Oostwoud November 2014 In deze uitgave o.a: Facebook Dagopvang Dibevo Feestdagen Voeding Zomervakantie Knipsalon Yoni Leuk dat u even

Nadere informatie

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok 1 Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok Samenvatting Jan en Katrijn gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel. Als Jan in

Nadere informatie

Zorg met Passie voor uw Huisdier; 'Samen Beter' Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee september 2013

Zorg met Passie voor uw Huisdier; 'Samen Beter' Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee september 2013 Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee september 2013 Verzorging en Vaccineren van uw huisdier Aandacht voor het dier...ook bij het vaccineren!! Een hond kan best heel snel ingeënt worden. U staat

Nadere informatie

ZINDELIJKHEIDS- TRAINING EN BENCHTRAINING MIJN PERFECTE PUPPY

ZINDELIJKHEIDS- TRAINING EN BENCHTRAINING MIJN PERFECTE PUPPY ZINDELIJKHEIDS- TRAINING EN BENCHTRAINING MIJN PERFECTE PUPPY DOOR MONIQUE APPELS PAGINA 2 VAN 9 Monique Appels 1e druk: oktober 2012 Dit document behoort bij de online training Mijn perfecte puppy. Alle

Nadere informatie

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl Nieuwsbrief Juni Mail:hondenschool sammie@gmail.co m ol -utrecht.nl sammie nog niet dan snel.. Eindelijk is dan de zomer aangebroken. gaat ook in de zomer gewoon door.. Juni Chipmaand: Ook in 2013 staat

Nadere informatie

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het.

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. ONTMOET HUMANITAS Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. Zonder uitzondering. Lukt het je niet alleen,

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman Suzanne Peters Blijf bij me! liefdesroman Hoofdstuk 1 Katja belde aan bij het huis. Ze vond het toch wel erg spannend. Het was de tweede keer dat ze op visite ging bij de hondenfokker en deze keer zou

Nadere informatie

HANDIG SPELEN MET EEN HOND

HANDIG SPELEN MET EEN HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG SPELEN MET EEN HOND OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER SPELEN MET EEN HOND. JE

Nadere informatie

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant!

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! We zijn aangekomen in het jaar 2016 en willen graag terugkijken naar wat de kinderen de afgelopen periode gedaan hebben. Ook deze

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Wat wordt er besproken?

Wat wordt er besproken? Op maandag avond 24-11-14 is er in de praktijk een geweldig leuke lezing geweest over vuurwerk angst! Het was een groot succes met veel gezellige en vooral geïnteresseerde deelnemers, we willen deze dan

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

Jarige Job feliciteert Naomi met haar eerste verjaardag

Jarige Job feliciteert Naomi met haar eerste verjaardag Naomi met haar eerste traktaties. Naomi voelde zich dit jaar eindelijk een keer écht jarig. Lotte met haar eerste traktaties. Lotte voelde zich dit jaar eindelijk een keer écht jarig. Thom met zijn eerste

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes.

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes. Hondjes Het is stil rondom de adopties van hondjes zoals Polke, Pusia en Smyk. Ze verblijven alweer enige tijd bij gastgezinnen. Voor hen is helaas nog steeds geen belangstelling terwijl het geweldige

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011

Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011 Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011 Dit is mijn nieuwbrief die ik twee keer per jaar uitbreng. Ik heb weer leuke tips en wetenswaardigheden verzameld over katten. Veel plezier met het lezen en ik wens u alvast

Nadere informatie

BIJLAGE C: DE DIEREN EN DE SPELREGELS

BIJLAGE C: DE DIEREN EN DE SPELREGELS BIJLAGE C: DE DIEREN EN DE SPELREGELS Respect voor dieren staat hierbij centraal! De omgang met de dieren gebeurt altijd onder toezicht van een pedagogisch medewerker. Kinderen leren vanaf kleins af aan

Nadere informatie

Abbo, grote kerel. Je hebt ons toch nog verlaten. Slechts 7 jaar mocht je worden.

Abbo, grote kerel. Je hebt ons toch nog verlaten. Slechts 7 jaar mocht je worden. ABBO 13-06-2004-24-10-2011 (7 jaar) Abbo, grote kerel. Je hebt ons toch nog verlaten. Slechts 7 jaar mocht je worden. Je was een opvallende verschijning, niet de massiefste of zwaarste berner, maar wel

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

HANDIG DE TAAL VAN EEN HOND

HANDIG DE TAAL VAN EEN HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG DE TAAL VAN EEN HOND OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDENTAAL. JE KUNT ER

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE MAART 2014 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b, 3194 DG te Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl Inmiddels al weer de 3 e mozaïekkrant

Nadere informatie

Energiek de lente in!

Energiek de lente in! Miniboekje Energiek de lente in! 10 tips voor meer balans & energie Beste lezer, Dit boekje is een klein cadeautje voor u! De lente is weer begonnen en de bomen staan te popelen om uit te lopen. Koeien

Nadere informatie

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt houdt over hulp aan dieren. Ik kan je daar van alles over vertellen. Over asielen, waar dieren zonder baas terecht komen. En over dierenambulances, die

Nadere informatie

11 Katten. Thema. 1 Inleiding. Katten zijn makkelijke beesten om te verzorgen. Daarom zijn ze geschikt gezelschap voor oudere mensen.

11 Katten. Thema. 1 Inleiding. Katten zijn makkelijke beesten om te verzorgen. Daarom zijn ze geschikt gezelschap voor oudere mensen. Thema 11 Katten 1 Inleiding Katten zijn makkelijke beesten om te verzorgen. Daarom zijn ze geschikt gezelschap voor oudere mensen. De inhoud van dit thema: 2 Verzorging 3 Voor- en nadelen van katten 4

Nadere informatie

7-12 jaar Scharrelavontuur. 7-12 jaar Scharrelavontuur

7-12 jaar Scharrelavontuur. 7-12 jaar Scharrelavontuur Geluiden Wees 1 minuut helemaal stil. Luister naar de geluiden om je heen. Hoeveel geluiden heb je gehoord? Welke geluiden heb je herkend? Je eigen geur maken Verzamel verschillende soorten blaadjes, mos,

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift

Overeenkomst periodieke gift Overeenkomst periodieke gift Exemplaar voor de schenker 1. Verklaring gift De ondertekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Ecomare De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Overal. Dierverzorging. Afwisselend. Allerlei dieren. Toekomst

Waarom dit boekje? Overal. Dierverzorging. Afwisselend. Allerlei dieren. Toekomst Waarom dit boekje? Tijdens je opleiding ga je op stage. Je kunt op veel plekken stage lopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stage in de schoonmaak of in een winkel. Of voor een stage in de dierverzorging.

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

PRIJSLIJST 2015-2016

PRIJSLIJST 2015-2016 PRIJSLIJST 2015-2016 Jullie bruiloft is eigenzinnig, vol emotie en met oog voor detail. Jullie trouwen bij een locatie die iets met jullie doet, of dit nu een groot landgoed is of juist bij jullie ouders

Nadere informatie

Veel leesplezier! Yvonne

Veel leesplezier! Yvonne + Beste lezers, In onze vorige nieuwsbrief was Buitenwereld nog volop bezig met de verbinding tussen speeltuin en kinderboerderij. Twee weides moesten tijdelijk worden gesloten zodat er een mooi pad aangelegd

Nadere informatie

Deskundig antwoord op uw vragen over vuurwerkangst

Deskundig antwoord op uw vragen over vuurwerkangst Deskundig antwoord op uw vragen over vuurwerkangst Tinley Gedragstherapie voor Dieren verkoopt al jaren de Gedragstherapie CD met geluiden van vuurwerk en onweer. De cd is een hulpmiddel om huisdieren

Nadere informatie

Verbeteren van de tekst

Verbeteren van de tekst Verbeteren van de tekst Het is erg belangrijk dat er een uitgebreide omschrijving wordt gegeven van de hond op de site. Dit omdat wij niet bij u thuiskomen om de hond zelf te ontmoeten. Om goed te kunnen

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

PRAKTISCH KIND EN HOND HOUD HET VEILIG

PRAKTISCH KIND EN HOND HOUD HET VEILIG PRAKTISCH KIND EN HOND HOUD HET VEILIG l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Honden kunnen prima samengaan met kinderen, maar

Nadere informatie

Beide methodes komen uitgebreid aan bod in de komende pagina s.

Beide methodes komen uitgebreid aan bod in de komende pagina s. Voorwoord Zindelijkheidstraining is erop gericht om uw hond zo snel mogelijk te leren om buiten het huis zijn behoefte doen, of eventueel in een geschikte plek binnenshuis. We bespreken twee methodes voor

Nadere informatie

Vivian ter Huurne (Weddingplanner)

Vivian ter Huurne (Weddingplanner) PRIJSLIJST 2016 Jullie bruiloft is eigenzinnig, vol emotie en met oog voor detail. Jullie trouwen bij een locatie die iets met jullie doet, of dit nu een groot landgoed is of juist bij jullie ouders in

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Najaar In het zonnetje! Kayo

Nieuwsbrief. Najaar In het zonnetje! Kayo Nieuwsbrief Najaar 2016 Beste lezer, In onze nieuwsbrief vertellen we u elk kwartaal wat er zich in ons Dierenwelzijnscentrum afspeelt. We vertellen in verschillende rubrieken over leuke en opvallende

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

OEFENSCHRIFT DEEL 3 A2-B1

OEFENSCHRIFT DEEL 3 A2-B1 OEFENSCHRIFT DEEL 3 A2-B1 Basisleergang Nederlands voor anderstaligen Universiteit van Amsterdam, Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT) Nicky Heijne Marten Hidma Karolien Kamma Vrije

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van 5 honden. Gelukkig hebben ze wel een poosje mogen genieten van een thuis.

Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van 5 honden. Gelukkig hebben ze wel een poosje mogen genieten van een thuis. Jaarverslag 2014. In het jaar 2014 zijn er weer mooie dingen tot stand gekomen. Er zijn 2 tripjes naar Polen geweest en tevens hebben vrijwilligers van de Stichting Vagabond-Pets op de terugweg vanuit

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk!

Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk! Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk! In onze vorige Zing In hebben we het gehad over de druk die op jonge mensen wordt gelegd, op de vaak hoge eisen die we aan hen stellen. Maar niemand is

Nadere informatie

Later word ik dierenarts!

Later word ik dierenarts! Later word ik dierenarts! Hengelosestraat 290 7521 AM Enschede 053-4345777 www.dierenartsenpraktijktonnema.nl info@dierenartsenpraktijktonnema.nl 1 2 Dierenarts zijn, wat betekent dat eigenlijk? De opleiding

Nadere informatie

OPDRACHT1. De nieuwe winkelervaring. Jerrymel Anino(0794209) Esra Isguzar (0841000)

OPDRACHT1. De nieuwe winkelervaring. Jerrymel Anino(0794209) Esra Isguzar (0841000) OPDRACHT1 De nieuwe winkelervaring Jerrymel Anino(0794209) Esra Isguzar (0841000) Inleiding We hebben uit de lijst beddenwinkel gekozen. We konden niet samen bedden winkel opzoeken en hadden daarom besloten

Nadere informatie

Roemenië. Augustus Bacău

Roemenië. Augustus Bacău Van 17 augustus 2016 tot en met 30 augustus 2016 zijn wij opnieuw, op eigen kosten en gelegenheid, afgereisd naar Bacău, Brașov en Moreni om daar onze projecten te bekijken en onze vrienden en alle honden

Nadere informatie

PRAKTISCH ALLEEN THUIS BLIJVEN

PRAKTISCH ALLEEN THUIS BLIJVEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH ALLEEN THUIS BLIJVEN over houden van huisdieren Honden zijn groepsdieren en zijn van nature graag bij hun

Nadere informatie

HONDENTOILET. Uw hond in 10 stappen op het hondentoilet (volwassen hond)

HONDENTOILET. Uw hond in 10 stappen op het hondentoilet (volwassen hond) HONDENTOILET Uw hond in 10 stappen op het hondentoilet (volwassen hond) Stap 1: zoek de juiste plaats voor het hondentoilet Plaats het hondentoilet in een hoek, zodat het wordt afgeschermd door twee muren.

Nadere informatie

Maak je eigen jaarbegroting

Maak je eigen jaarbegroting Maak je eigen jaarbegroting Inleiding Een begroting maken. Het woord begroting wordt normaal gesproken alleen gebruikt bij bedrijven en de overheid. Maar het is tijd om ook jouw budget dezelfde aandacht

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb

Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb 15-12-2010-24-02-2011 Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb ik de tijd van mijn leven gehad! Ik heb de kans gekregen om in Finland

Nadere informatie

BEHEERDER ZIJN BIJ DE DORPSBOERDERIJ IN WASPIK Het is inmiddels al een jaar geleden (maart 2012) dat onze Dorpsboerderij haar deuren officieel opende. Dankzij de inzet van een team van ongeveer 30 beheerders

Nadere informatie

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting Dierenvrienden? door Nellie de Kok Samenvatting De hond is de baas in het huis, totdat er een kat bijkomt. Ze proberen allebei om bij de bazin in een goed blaadje te komen. De kat krijgt het voor elkaar

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Bruin &Wit Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Mireille de Vries - Numbi A mani zit nog even bij haar papa. Ze hebben net twee geweldige vakantieweken met elkaar doorgebracht. Ze zijn tien dagen naar Afrika

Nadere informatie

Elkie Stichting Nieuws Jaarverslag 2015

Elkie Stichting Nieuws Jaarverslag 2015 Jaarverslag 2015 Voorwoord: 2015 was weer een mooi, bijzonder en soms ook emotioneel jaar. In dit jaarverslag willen we u op de hoogte brengen van een aantal bijzondere gebeurtenissen binnen de Elkie stichting.

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Alles over het voordeel van periodiek schenken Iedere euro telt! Iedere euro telt. Daarom vertellen we u graag hoe u met een periodieke schenking aan Stichting

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Terwijl ik dit schrijf gaat buiten de zon langzaam onder. Hoewel het al november is genieten we nog steeds van heerlijk herfstweer. s Morgens en s avonds kan het best

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2015 FRIENDS OF ANIMALS. HELP - het water staat aan onze lippen, we verdrinken bijna deze noodkreet kwam van Canis y Felis.

Nieuwsbrief mei 2015 FRIENDS OF ANIMALS. HELP - het water staat aan onze lippen, we verdrinken bijna deze noodkreet kwam van Canis y Felis. Nieuwsbrief mei 2015 FRIENDS OF ANIMALS 10 t/m 31 mei - 50% actie - Elke donatie wordt met 50% verhoogd HELP - het water staat aan onze lippen, we verdrinken bijna deze noodkreet kwam van Canis y Felis.

Nadere informatie

Asiel PAKITO. Jaarverslag 2012. 1 Rabobankrekening 11.67.20.751. Stichting Breda Helpt Hunedoara te Breda, onder vermelding: Asiel PAKITO

Asiel PAKITO. Jaarverslag 2012. 1 Rabobankrekening 11.67.20.751. Stichting Breda Helpt Hunedoara te Breda, onder vermelding: Asiel PAKITO Asiel PAKITO Jaarverslag 2012 1 Inhoudsopgave Verslag 2012 Voorwoord 4 - Samenvatting. 5 - Problemen en oplossingen 6 - Vooruitzichten.. 9 Jaarrekening 2012 - Balans per 31 december 2012, algemene toelichting

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie