#02. Parapluregel 1: Voor groot en klein, zullen we aardig zijn. De Langewieke volop in beweging. Grote groep van nieuwe leesmoeders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "#02. Parapluregel 1: Voor groot en klein, zullen we aardig zijn. De Langewieke volop in beweging. Grote groep van nieuwe leesmoeders"

Transcriptie

1 SCHOOLJAAR JAARGANG 11 NUMMER 2 D ATUM: VRIJDAG 4 OKTOBER 2013 #02 KATHOLIEKE BASISSCHO OL DE LANGEWIEKE LANGEWIJK 178A, 7701AK DEDEMSV AART info@delangewieke.nl dir. Jan Lammers tel Parapluregel 1: Voor groot en klein, zullen we aardig zijn De Langewieke volop in beweging In dit nummer 1 Nieuwe leesmoeders 1 Cursus overblijven 2 Gevonden voorwerpen 3 Veiligheidszaken 3 In memoriam juf Ina 3 Fruitschool 3 Schoenmaatjes project 4 Ouderavond groep 6 4 Nieuwe website 5 Ouderavond groep 3 5 Ouderavond groep 2 6 Belangrijke data Het schooljaar is nog maar 5 weken aan de gang en er is al weer erg veel gebeurd; de website is vernieuwd, de inloopavond is gehouden, informatieve ouderavonden, de klussenlijsten zijn ingevuld en veel groepen zijn al weer op pad geweest voor een excursie. Kortom onze school leeft! Van veel activiteiten staat hieronder een kort verslag. Veel leesplezier. Grote groep van nieuwe leesmoeders Vorige week woensdag en vrijdag was er een voorlichting voor de nieuwe leesmoeders. N.a.v. de klussenlijst hadden zich heel wat ouders opgeven. Er is aan hen uitgelegd wat de werkzaamheden zullen zijn wat betreft de te lezen boeken en de verwerking in Wintoets. Dit schooljaar willen we voor de groepen 6, 5 en 4 alle boeken in dit programma onderbrengen. Vooral voor groep 4 wordt dat nog hele klus, maar iedereen had er zin in en heeft een flink aantal boeken mee naar huis genomen om te lezen en er vragen bij te maken. Daarna worden de boeken ingevoerd en kunnen de leerlingen er mee aan de slag. Onze dank voor de medewerking. Cursus overblijven!!! Ook de gymlessen zijn weer gestart. Hier groep 5 gezellig samen op de grote mat. De overblijfcommissie heeft voor alle moeders en oma s die helpen bij het overblijven weer een cursus georganiseerd. Op woensdag 18 en 25 september en daarna op 2 en 9 oktober komen zij bij elkaar om alles wat met het overblijven te maken heeft nog eens te bespreken en alles nog beter op elkaar af te stemmen. Dit zal de begeleiding tijdens het overblijven zeker ten goede komen. Fijn dat deze mensen steeds proberen de kwaliteit van het begeleiden te vergroten.

2 PAGINA 2 NIEUWSBRIEF DE LANGEWIEKE Gevonden voorwerpen!! Groep 2 in de grote kring en juf Brigit legt uit wat er gaat gebeuren. Aan het eind van vorige schooljaar zijn bijna alle gevonden voorwerpen verwijderd. Er ligt echter alweer een enorm krat vol spullen. De gevonden voorwerpenkrat staat in de keuken. (Kan ook tijdens de eerste 10 minuten gesprekken over twee weken) Tip: op alle spullen van uw kinderen een naam zetten, dan kunnen we ze snel teruggeven. We zullen in de klassen nogmaals aandacht besteden aan de derde parapluregel Zuinig zijn op je spullen Groep 2 dinsdagmiddag 26 november vrij SKO-Twenterand organiseert voor de leerkrachten van alle onderbouw groepen een cursusmiddag op 26 november. Nieuwe ontwikkelingen zullen worden besproken en er zal vooral ook tijd zijn voor uitwisseling. Leerkrachten kunnen op die manier ook veel leren van collega s van andere scholen. De kinderen van groep 2 hebben daarom deze dinsdagmiddag 26 november vrij van school. De kinderen van groep 1 hebben sowieso de dinsdagmiddag al vrij. Veiligheidszaken en risico inventarisatie Kinderen van groep 2 maken een mooi schilderij. Groep 7 heeft tijdens één van de excursies een bezoek aan de tuinen van Mien Ruys gebracht. Er staan nog veel meer foto s op de nieuwe website in het foto album van groep 7. In het voorjaar heeft de Arbo dienst binnen ons bestuur een uitgebreide veiligheidsinspectie uitgevoerd. Er worden tal van beleidsstukken die te maken hebben met veiligheid bekeken. Ook worden keuringsrapporten bekeken. Tenslotte is er dan op 4 van de 14 scholen een steekproef. Ook op De Langewieke was er dit keer een dergelijke steekproef. Alles is bekeken en besproken en alles was (zoals we al verwachtten) in orde. Ook op de andere scholen waren er nauwelijks punten van verbetering. Hierdoor hebben we weer een validatie voor de komende drie jaar gekregen. In de 1 e bijlage kunt u lezen wat wij zoal per jaar doen aan de veiligheid op de school van uw kind. Veel klussenlijsten ingeleverd. We willen iedereen bedanken voor het inleveren van de klussenlijst. Van de 160 uitgedeelde lijsten kregen we er meer dan 110 terug. Hierdoor kunnen we de ouderhulp het komende schooljaar weer goed organiseren. Iedereen dankt voor de moeite. Ook dit jaar doen we weer mee met het nationaal schoolontbijt. We ontbijten dan met alle kinderen op school. Heel gezond en extra gezellig. In de kalender staat dit genoteerd op 30 oktober. Dit wordt een week later. Dus het nationaal schoolontbijt graag op 6 november op de schoolkalender zetten. Anders moeten de kinderen twee keer ontbijten en krijgen ze een week eerder geen ontbijt. Alvast bedankt voor de moeite.

3 NIEUWSBRIEF DE LANGEWIEKE PAGINA 3 In memoriam Juf Ina Het is volgende week vrijdag al weer een jaar geleden dat juf Ina, van groep 1, is overleden. Het leven gaat door maar we denken nog heel vaak aan haar en we missen haar nog steeds. Daarom zullen we volgende week vrijdag een kaars voor haar ontsteken in de hal. In de klassen zullen we er ook met de kinderen over praten. Daarnaast zullen we de man en de kinderen van juf Ina ook nog een kaart sturen namens ons allen. Haar gezin heeft het natuurlijk ook extra moeilijk, deze dagen. Juf Ina, we zullen je niet vergeten. Als blijvende herinnering hangt er in de hal bij haar groep 1een schilderij van haar met een mooi gedicht. Zeker de moeite waard om een keer goed te lezen. De Langewieke is een Fruitschool Vorig schooljaar heeft onze school meegedaan aan het Europese fruit project. Onze school is een Ik Lekker Fit school. Een onderdeel daarvan is gezond eten. Daarom hebben we afgesproken dat de kinderen in ieder geval op woensdag t/m vrijdag een stuk groente of fruit meenemen voor in de ochtend pauze. Gelukkig doen heel veel kinderen en hun ouders dat zelfs álle dagen. Dat is natuurlijk helemáál goed! Ter herinnering nog een keer deze afspraak in dit berichtje. Dus: Woensdag, donderdag en vrijdag nemen we voor in de ochtendpauze een stuk groente of fruit mee. Onze groep 1 van het huidige schooljaar samen op de foto. Veel meer foto s van groep 1 op de website. Links boven aan naar de groepen, daarna de fotopagina van groep 1. Veel kijk plezier. Nieuwe PABO stagiaires. Ook dit schooljaar zijn er weer verschillende stagiaires actief bij ons op school. Vanuit de Pabo loopt meester Jorn op donderdag stage in groep 7/8. Op maandag is juf Marije in deze groep. Juf Laura komt in groep 4, juf Sharon in groep 3 en meester Milan komt in groep 6. We wensen jullie allemaal een hele fijne tijd op De Langewieke. En we hopen dat jullie heel veel zullen leren. Schoenendoosactie. Vorige week hebben alle kinderen een brief meegekregen over het Schoenmaatjes project. Veel kinderen namen al spullen mee. Veel kinderen namen al geld mee in een enveloppe. Maar ook heel veel kinderen en hun ouders hebben hier nog niet aangedacht. Daarom nog een keer deze oproep. Voor de kinderen in de ontwikkelingslanden willen we zoveel mogelijk gevulde schoenendozen versturen. Dus geef uw gulle bijdrage. Alvast bedankt allemaal. In bijlage 2 nog een keer de complete brief. Fietskeuring Direct na de herfstvakantie worden op donderdag 31 oktober alle fietsen gekeurd. We melden dit nu alvast zodat u nog tijd heeft om de fiets van uw kind helemaal in orde te maken. Dit is ook belangrijk voor het naderende herfst- en winterweer. Er is dan minder zicht en het is vaak gladder. Een goede fiets is dan echt een stuk veiliger in het verkeer. De kinderen van groep 7 en 8 zijn op excursie geweest naar Hardenberg. Hier werd het Dode hoek Project gehouden. Meer foto s op de website. Kijk bij naar de groepen en dan de fotopagina van groep 7.

4 PAGINA 4 NIEUWSBRIEF DE LANGEWIEKE Nieuwe website De Langewieke Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld, is de gehele website vernieuwd. De website is nu (bijna) klaar. Er staat veel informatie over onze school op, maar er zijn ook veel dingen te bekijken van de kinderen. Naast de foto s in het algemene gedeelte is er nu per groep ook een fotoalbum met verschillende mapjes en foto s. Zeer de moeite waard om te bekijken! Klik links boven Naar de groepen aan en bekijk het maar eens. Ook deze nieuwsbrief staat natuurlijk weer op onze website te lezen. De Langewieke is nu ook te volgen via Twitter en Facebook. In een volgende nieuwsbrief geven wij u hier meer informatie over. Mensen van Mill Hill op bezoek Ieder voorjaar verzamelen wij geld in, in het kader van de vastenactie. Dit geld is bestemd voor de Mill Hill Stichting op de Filippijnen. Pastoor Wenker werkte daar ook. Dinsdag waren er twee mensen van deze stichting op bezoek. In de groepen 4 t/m 8 hebben zij een filmpje laten zien hoe gehandicapte kinderen met een prothese toch weer veel meer kunnen. Daarna konden de kinderen nog vragen stellen. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen bewust worden van het feit dat er overal ter wereld kinderen zijn die hulp behoeven. Straks allemaal veel sparen voor dit goede project. Gezocht: Commissielid Carnavalsoptocht! Omdat Madeleen Schipper uit de werkgroep is gestapt is deze commissie op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger of zelfs vrijwilligers. Wie wil er komen helpen met het organiseren? We willen in 2015 ook weer een mooie bijdrage leveren namens onze school. Dus geef u op. Voor het opgeven of voor nadere informatie kunt u zich melden bij Ellen Schippers via ellen@enerxis.com De kinderen in groep 4 zijn aandachtig aan het luisteren naar meneer Piet IJben. Ouder informatieavond groep 6 Dinsdagavond 17 september was de informatieavond van groep 6. Ouders zijn geïnformeerd over hoe het er aan toe gaat in deze groep. Ze hebben bijvoorbeeld wat moeilijke sommen opgelost die ze onder elkaar moesten zetten. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan, want dat gaat tegenwoordig niet meer op de wijze zoals zij dat vroeger geleerd hebben. Verder hebben de ouders ook kennis gemaakt met een paar coöperatieve werkvormen die we in de klas vaak gebruiken, Binnen-buitenkring en Tweetal-coach. Door alles wat verteld en gedaan is, is duidelijk geworden dat de kinderen in groep 6 toch wel erg hard werken! Enkele kinderen van groep 6 houden een presentatie van Topondernemers.

5 NIEUWSBRIEF DE LANGEWIEKE PAGINA 5 De bijlagen bij deze nieuwsbrief Bijlage 1: Veiligheidszaken Bijlage 2: Brief schoenmaatjes Bijlage 3: Oproep Jeugdgezondheidszorg Bijlage 4: Kinderkickboxen bij Sportfit Bijlage 5: Dierendag op de kinderboerderij Bijlage 6: Circulatie volleybal Bijlage 7: Kinderboekenweek De Groene Welle Oproep: Ballen voor bij het overblijven! Vanuit de overblijfcommissie wordt er gevraagd of er mensen zijn die goede ballen willen doneren voor de overblijvers. Het gaat dan om ballen die thuis niet meer gebruikt worden, maar nog wel goed zijn. U kunt ze iedere dag inleveren bij één van de overblijfmoeders. In groep 3 werken de kinderen nu al in een echt rekenschrift. Best moeilijk de eerste weken. Ouder informatieavond groep 2 Op deze (wederom) drukbezochte informatieavond van groep 2 werden de ouders verwelkomd door juf Tancha, juf Brigit en meester Ramon (stagiaire onderwijsassistent op donderdag). Voordat de daadwerkelijke informatieavond begon, werd er eerst informatie gegeven over het luizenprobleem. Wanneer ouders niet zeker weten of er iets aan de hand is, kunnen ze het altijd vragen bij iemand van de luizencommissie. Juf Tancha legde vervolgens het lesrooster uit, waaruit bleek dat de nadruk in groep 2 vooral ligt op de zelfstandigheid van de leerlingen. Denk hierbij aan zelfstandig werken (PomPom op de stoel) en het zelf aan- en uitkleden bij de gymlessen. In groep 2 worden zogenaamde peilkaarten afgenomen. Aan de hand van deze kaarten kunnen de leerkrachten zien of de leerlingen de stof beheersen en wie extra hulp en/of extra uitdaging nodig heeft. Juf Brigit heeft het taakwerken uitgelegd. De leerlingen zijn verdeeld in verschillende niveaus (A, B of C). Met behulp van het planbord weten de leerlingen wat er gedaan moet worden. Tot nu toe is dat nog maar één taakwerk per week. Ook hier wordt weer een beroep gedaan op de zelfstandigheid van de leerlingen, omdat ze zelf kunnen kiezen wanneer ze het taakwerk doen. In de loop van het jaar wordt er met verschillende thema s gewerkt. Ook in de hoeken wordt er dan rondom dit thema gespeeld door middel van opdrachten die de leerlingen moeten uitvoeren. Juf Brigit wees de ouders nog op het themabord dat in de gang hangt. Hierop staat aangegeven wat het huidige thema is en wat de kinderen gedaan hebben. Ze benadrukte dat de ouders daar regelmatig op kunnen kijken. Tot slot liet juf Tancha de ouders nog een lijst zien met daarop alle taken die een leerkracht moet uitvoeren gedurende het schooljaar. Een indrukwekkende lijst.. Al met al een gezellige informatieve avond! (met dank aan één van de vaders) Jeugdgezondheidszorg op de basisscholen De JGZ komt regelmatig op De Langewieke en heeft dan een inloopspreekuur. Jeugdverpleegkundige, Irma Brinkhof is elke 2 e donderdag van de maand van tot uur aanwezig. Heeft u vragen? Loop gerust even binnen. Zie voor verdere informatie de bijlage. Hieronder staan alle data. Zet ze in uw kalender!! De data: 12 september 10 oktober 14 november 12 december 9 januari 13 februari 13 maart 10 april 8 mei en tenslotte op 12 juni

6 PAGINA 6 NIEUWSBRIEF DE LANGEWIEKE Ouder informatieavond groep 3 Op 26 augustus, al in de tweede schoolweek, was de ouderavond van groep 3. Na een kopje koffie/thee in de hal kon ik om 19:30 starten met mijn presentatie. Een meer dan volle klas (37 vaders en moeders) heb ik a.d.h.v. een PowerPoint verteld over de overgang van groep 2 naar groep 3, het dagprogramma, lezen en spelling, rekenen, topondernemers en gym. Met name lezen en spelling is uitgebreid aan bod gekomen. Tussendoor en na afloop was er ruimte om vragen te stellen. Deze waren er overigens nauwelijks, wat ik maar opvat als een compliment voor een duidelijke presentatie Na de uitleg in het lokaal van groep 7 (grotere stoelen en tafels), was iedereen vrij om rond te kijken in groep 3. Alle vaders en moeders hebben goed rondgesnuffeld en zo werd de informatieve avond tot een prettig einde gebracht. Via deze weg wil ik alle ouders bedanken voor hun komst! Fijn dat de opkomst zo groot was. Ook voor het opruimen van de kopjes na afloop, erg prettig! Tenslotte wil ik iedereen nog wijzen op de nieuwe website, blijf m in de gaten houden, zeker ook groep 3. Er staan inmiddels twee stukjes bij de groep en zeer regelmatig zal ik foto s plaatsen (fotopagina groep 3). Meester Floris Groep 8 wint 3 e prijs met schoolkorfbal Woensdag 2 oktober deed De Langewieke mee met het schoolkorfbaltoernooi van Dedemsvaart en Balkbrug. We streden mee met drie teams. Groep 7 en groep 7/8 vielen buiten de prijzen. Groep 8 won met de 3 e prijs een mooie beker. Het was een gezellige middag. Nog een keer groep 3. Maandag 28 okt. studiedag. Alle kinderen vrij van school. Maandag na de herfstvakantie heeft het hele team een studiedag. We gaan dan verder met de verdieping van Begrijpend lezen en de uitwerking daarvan in een groepsplan Begr. Lez. Daarom hebben alle kinderen van De Langewieke deze dag vrij en dus één dagje langer herfstvakantie. Komende evenementen In deze bekende rubriek van onze nieuwsbrief staan de data van de komende evenementen. U kunt ze dan opnemen in uw agenda. Dierendag Laatste cursusochtend overblijf CJG spreekuur op school Afsluiting kinderboekenweek vandaag 4 oktober. woensdag 9 oktober donderdag 10 okt uur. vrijdag 11 oktober. 10 minuten gesprekken maandag 14 oktober. 10 minuten gesprekken dinsdag 15 oktober. Herfstvakantie ma 21/10 t/m ma 28/10. Studiedag hele team Oud-papier actie Fietskeuring t Olde Postkantoor Start atelier groep 5 t/m 8 Nationaal schoolontbijt maandag 28 oktober. donderdag 31 oktober. donderdag 31 oktober. vrijdagmiddag 1 november. woensdag 6 november. Het team van groep 8 dat de derde prijs won. info@delangewieke.nl Internet: Colofon Dit is een uitgave van k.b.s. De Langewieke Eindredactie: Jan Lammers Namens het hele team, Jan Lammers.

#01 Nieuwsbrief De Langewieke

#01 Nieuwsbrief De Langewieke SCHOOLJAAR 2018-2019 JAARGANG 17 NUMMER 1 D ATUM: DOND ERDAG 13 SEPTEMBER 2018 #01 KATHOLIEKE BASISSCHO OL DE LANGEWIEKE LANGEWIJK 178A, 7701 AK DEDEM SVAART Nieuwsbrief De Langewieke www.delangewieke.nl

Nadere informatie

#01. Parapluregel 1: Voor groot en klein zullen we aardig zijn! De start van het nieuwe schooljaar! Gymafspraken!

#01. Parapluregel 1: Voor groot en klein zullen we aardig zijn! De start van het nieuwe schooljaar! Gymafspraken! SCHOOLJAAR 2015-2016 JAARGANG 14 NUMMER 1 D ATUM: WOENSD AG 26 AUGUSTUS 2015 #01 KATHOLIEKE BASISSCHO OL DE LANGEWIEKE LANGEWIJK 178A, 7701AK DEDEM SVAART www.delangewieke.nl info@delangewieke.nl dir.

Nadere informatie

#01. Parapluregel 2: Zelf doe ik het goed; dan ziet een ander hoe het moet! De start van het nieuwe schooljaar! Douchen na de gymles!

#01. Parapluregel 2: Zelf doe ik het goed; dan ziet een ander hoe het moet! De start van het nieuwe schooljaar! Douchen na de gymles! SCHOOLJAAR 2013-2014 JAARGANG 12 NUMMER 1 D ATUM: MAANDAG 25 AUGUST US 2 014 #01 KATHOLIEKE BASISSCHO OL DE LANGEWIEKE LANGEWIJK 178A, 7701 AK DEDEM SVAART www.delangewieke.nl info@delangewieke.nl dir.

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van augustus 2018. In deze eerste nieuwsbrief van het schooljaar brengen we u op de hoogte van de lopende activiteiten van dit jaar. Informatieavond

Nadere informatie

#01 Nieuwsbrief De Langewieke

#01 Nieuwsbrief De Langewieke SCHOOLJAAR 2019-2020 JAARGANG 18 NUMMER 1 D AT UM: DOND ERDAG 29 AUGUSTUS 2019 #01 KATHOLIEKE BASISSCHO OL DE LANGEWIEKE LANGEWIJK 178A, 7701 AK DEDEM SVAART Nieuwsbrief De Langewieke www.delangewieke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs De school waar onze dromen werkelijkheid worden NIEUWSBRIEF Schooljaar 2014-2015 Donderdag 18 september Nummer 02 Vanuit de directie Informatieavonden In alle groepen is een informatieavond geweest en

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november 2018. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Rapportgesprekken groep 3 t/m

Nadere informatie

TORENPRAAT

TORENPRAAT TORENPRAAT 2018-2019 06 Afscheid juf Wilma. Deze week vertelde juf Wilma dat ze per 1 januari 2019 een nieuwe functie heeft. Hartstikke fijn voor haar en uiteraard een felicitatie waard. In de bijlage,

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar Nr.6 week 40

Nieuwsbrief schooljaar Nr.6 week 40 Nieuwsbrief schooljaar 2016-2017 Nr.6 week 40 Het thema van deze week is : Stoelendans; Welke plaats heb jij? Stoelendans is een leuk spelletje. Zeker als er genoeg stoelen zijn. Maar als er een stoel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 15 november 2016 Nr. 10

Nieuwsbrief Dinsdag 15 november 2016 Nr. 10 Nieuwsbrief Dinsdag 15 november 2016 Nr. 10 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Dinsdag 29 november Rapport gesprekken Donderdag 1 december Sinterklaas (in de kalender staat

Nadere informatie

TORENPRAAT

TORENPRAAT TORENPRAAT 2017-2018 07 Vrijwilligers gezocht! Zoals in een vorige torenpraat gestaan heeft is de OR altijd op zoek naar enthousiaste ouders die mee willen helpen. Op dit moment zijn wij op zoek naar ouders

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Beste ouders, Inmiddels liggen de echte warme dagen achter ons en is het schooljaar in volle gang. De herfstkleuren laten zich voorzichtig zien en over twee weken

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van juni Dit is ook meteen de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van juni Dit is ook meteen de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van juni 2019. Dit is ook meteen de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Oproep Onze techniekmoeders hebben aangegeven dat ze volgend

Nadere informatie

InfOventje. 12 september 2012. Ouderinformatie. Jaargang 16 nr. 2 IN DEZE INFO. Martien Wijdeven afwezig

InfOventje. 12 september 2012. Ouderinformatie. Jaargang 16 nr. 2 IN DEZE INFO. Martien Wijdeven afwezig Jaargang 16 nr. 2 InfOventje 12 september 2012 Ouderinformatie IN DEZE INFO Martien Wijdeven afwezig Ouderpanel Gruitdagen Belangrijke data Estafettelezen Stage Nieuws uit de groepen Formulier estafettelezen

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

schooljaar aflevering 02 In deze Nieuwsflits:

schooljaar aflevering 02 In deze Nieuwsflits: schooljaar 2017-2018 aflevering 02 In deze Nieuwsflits: Informatieavond Studiedag Staking Overblijvers gevraagd! Overblijfreis Vervoer gevraagd! Kinderboekenweek vervoer Hoofdluis Meer Moerdijk Korte berichten

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juli donderdag 20 juli uur doordraai-uur gr. 1 t/m 7

Nieuwsbrief. Juli donderdag 20 juli uur doordraai-uur gr. 1 t/m 7 In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Juli 2017 Voor op de kalender Musical groep 8 Doorstroom groep 8 Uitnodiging Feestelijk Overblijven Feestje gemist? En de keuze is gevallen op Vakantiebieb Groepsindeling

Nadere informatie

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie!

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Kind op Maandag Vanaf dit schooljaar werken we weer met Kind

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS Agenda: oktober 2016 ma di wo do vr za zo 3 4 Dierendag 5 Dag van de leraar Start Kinderboekenweek 6 7 8 9 8.30 Inloopuurtje

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 03 juli t/m 07 oktober Agenda: Ma - Di - Dierendag groep 1-2 vanaf 13.00 uur Wo - Studiedag leerkrachten Alle leerlingen zijn vrij Do - Gym in de gymzaal voor groep 3-4 Vr - Prikbord

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014

Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014 Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-581864 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Op maandag 6 maart hebben de leerlingen van de Sterrebos nog een dagje extra vrij. De leerkrachten hebben deze dag een studiedag.

Op maandag 6 maart hebben de leerlingen van de Sterrebos nog een dagje extra vrij. De leerkrachten hebben deze dag een studiedag. NIEUWSBRIEF Vrijdag 24 februari 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Alaaf De carnavalsvakantie staat voor de deur. Vrijdag gaan we feestelijk de vakantie in met een geweldig carnavalsfeest. We wensen iedereen

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer: 29 augustus 2017 Nieuwsbrief Welkom! Graag heet ik alle leerlingen en ouders weer van harte welkom op school! We zijn alweer een week bezig en iedereen is inmiddels al een beetje gewend aan de nieuwe juf

Nadere informatie

Bij deze willen wij iedereen die heeft meegeholpen nogmaals hartelijk bedanken!!!!

Bij deze willen wij iedereen die heeft meegeholpen nogmaals hartelijk bedanken!!!! Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 2014-2015 nr 5 september BeweegWijs De lijnen staan op het plein! Het ziet er echt mooi uit en de kinderen

Nadere informatie

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool 01-06-2015 Schoolbrief 18 Sint Bonifatiusschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Informatieavond voor ouders over de visie en missie van de Sint Bonifatiusschool Afgelopen maanden hebben we ons als team

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Nieuws van de directeur Met de mooie voorspellingen in het vooruitzicht, wens ik u en de kinderen namens het team een prettige herfstvakantie.

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

September 2018 Schooljaar Nieuwe gezichten. Nieuwe leerlingen. Verkeersbeleid Privacy

September 2018 Schooljaar Nieuwe gezichten. Nieuwe leerlingen. Verkeersbeleid Privacy September 2018 Schooljaar 2018-2019. We hopen dat iedereen een fijne zomervakantie gehad heeft. Maandag 3 september openen de schooldeuren weer voor een nieuw schooljaar. Uiteraard mogen ouders s ochtends

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Belangrijke data 5 oktober Studiedag: de kinderen zijn vrij! Beste ouders, Het schooljaar is weer begonnen! 6 oktober Start kinderboekenweek 24 oktober t/m 28 oktober Herfstvakantie Wat fijn dat iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief KBS De Boxem

Nieuwsbrief KBS De Boxem Nr. 4 Jaargang 3 november 2017 Agenda Nieuwsbrief KBS De Boxem 8 november Overleg feest- en decoratiecommissie 10 november Het Nationaal Schoolontbijt 17 november Versieren sinternklaas 22 november Oudercafé

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Nummer februari 2016 (verschijnt 1x per twee weken) Nieuwe gymmaterialen.

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm.  Nummer februari 2016 (verschijnt 1x per twee weken) Nieuwe gymmaterialen. Nieuwsbrief o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl Nummer 13 19 februari 2016 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: Nieuwe gymmaterialen Positief nieuws Facebook & Twitter Positieve resultaten Oversteekouder

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03

Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03 Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03 02 okt. Versieren school thema herfst werkgroep ouders 05 okt. Dag van de leraar 05 okt. Informatieavond 1 e Communie. Aanvang 19.30 uur 07 t/m 18 okt. Kinderboekenweek.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November Pietenochtend EU-Schoolfruit. Kosten schoolreis & kamp Surprises. Fietscontrole Oud papier

Nieuwsbrief. November Pietenochtend EU-Schoolfruit. Kosten schoolreis & kamp Surprises. Fietscontrole Oud papier In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief November 2018 10-minutengesprekken Pietenochtend EU-Schoolfruit Kosten schoolreis & kamp Surprises Fietscontrole Oud papier Ouderenquête 10-minutengesprekken Op maandag

Nadere informatie

De komende weken staan in het teken van de herfst en natuurlijk die grote kindervriend die zeer binnenkort weer voet aan wal zal zetten.

De komende weken staan in het teken van de herfst en natuurlijk die grote kindervriend die zeer binnenkort weer voet aan wal zal zetten. NOVEMBER 2016 Beste ouders en/of verzorgers, Wat hebben wij genoten van de Daliweken en de afsluitende presentatie op donderdag voor de herfstvakantie. Wat leuk dat u met zovelen kwam kijken naar alles

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

t Omlopertje jaargang 9 nummer september 2017

t Omlopertje jaargang 9 nummer september 2017 t Omlopertje jaargang 9 nummer 29 25 september 2017 Kind op Maandag Kijk dan naar me! Genesis 29: 21-35 en Genesis 30: 1-24 Na de bruiloft blijkt dat Lea de plaats van haar jongste zus heeft ingenomen.

Nadere informatie

Nieuws vanuit de taalhoek

Nieuws vanuit de taalhoek Inleiding Wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad. Wat was het fijn om alle kinderen weer op school terug te zien. Voor het ene kind is de start in een nieuwe groep een uitdaging

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

t Omlopertje jaargang 10 nummer september 2018

t Omlopertje jaargang 10 nummer september 2018 t Omlopertje jaargang 10 nummer 26 10 september 2018 Kind op Maandag Ik heb jou nodig! Exodus 3: 1-14, Exodus 3: 15-4: 21 en 27-31 God heeft Mozes nodig: Hij moet naar de farao van Egypte gaan om te zeggen

Nadere informatie

WC-gebruik. Kalender. 01 nov. Dankdagviering nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook!

WC-gebruik. Kalender. 01 nov. Dankdagviering nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook! Nieuwsbrief Nieuwsbrief eind eind oktober september 2017 2017 Kalender 01 nov. Dankdagviering 06-17 nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook!) WC-gebruik

Nadere informatie

De Bonifacius Nieuwsbrief

De Bonifacius Nieuwsbrief De Bonifacius Nieuwsbrief Inhoud: Schoenendoosactie Kinderen van groep 5b zijn echte schoenmaatjes Studiedag Mededeling betaling overblijf Surprise groep 5 t/m 8 Schoenendoosactie Voor de herfstvakantie

Nadere informatie

7 oktober 2016 nummer 3

7 oktober 2016 nummer 3 7 oktober 2016 nummer 3 AGENDA vrij 14 okt. voorleeswedstrijd groep 7 en 8 ma 17 okt. juf Nellie vrij ma 17 okt. juf Tamara studieverlof, juf Linda groep 8 di 18 okt. ouderraad vergadering vrij 21 okt.

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

De nieuwsbrief. nummer maart Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs.

De nieuwsbrief. nummer maart Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs. Jaargang 16 De nieuwsbrief nummer 13 23 maart 2018 Locatie Oudelandselaan 141 2652 ER Berkel en Rodenrijs 010-511 3280 directie@daltondeklipper.nl Locatie Gouden Uillaan 28 2652 KJ Berkel en Rodenrijs

Nadere informatie

schooljaar aflevering 14

schooljaar aflevering 14 schooljaar 2017-2018 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Even voorstellen Personele bezetting Naam voor de zoon van juffrouw Janneke CJG Pasen Bibliotheek Pannenkoekendag Koningsspelen Overblijvers gevraagd!

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

PAUS JOANNES INFORMATIE

PAUS JOANNES INFORMATIE PAUS JOANNES INFORMATIE Nieuwsflits RK Basisschool Paus Joannes Benninkstraat 12 Haaksbergen tel. 5721808 E-mail: directie@pausjoannes.com www.pausjoannes.com Schooljaar 2016-2017: weeknr. 48 Voor het

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Maandag begint de school weer. We hopen dat alle kinderen en hun ouders een fijne vakantie hebben gehad en dat de kinderen net zo enthousiast zijn om weer op school

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015 NIEUWSBRIEF nr. 6 26 oktober 2015 In deze nieuwsbrief: Zwangerschapsverlof Floor Kwart over 8 Inloop Sinterklaas MR nieuws Beweegwijs Nationaal schoolontbijt Sparen voor een goed doel Belangrijke data:

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 6 Maandag 3 vrijdag 7 oktober Voor de ouders, De internationale Dag van de Leraar (jaarlijks op 5 oktober) valt in de nationale onderwijsweek en is een initiatief, bedoeld om alle ruim 350.000

Nadere informatie

19.00 uur Alphense schrijver Gerard van Gemert in lokaal van juf Tilly.

19.00 uur Alphense schrijver Gerard van Gemert in lokaal van juf Tilly. 8 oktober 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 9 Vr 10 Ma 13 Di 14 s Middags afsluiting project FEEST kinderboekenweek 2014 met de kinderen bij de tribune. 18.30 20.00 uur afsluiting project voor kinderen

Nadere informatie

nieuwsbrief Het Element november 18.11

nieuwsbrief Het Element november 18.11 nieuwsbrief Het Element november 18.11 Aan de ouder(s)/verzorger(s), Even terugkijken De kinderboekenweek met het thema vriendschap was een succes. In alle groepen is er extra aandacht geweest voor boeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

Datum: Schoolweek 17. Winter op school. Wie geniet er nu het meest?

Datum: Schoolweek 17. Winter op school. Wie geniet er nu het meest? Datum: 13-01-2017 Schoolweek 17 Winter op school Wie geniet er nu het meest? Wat fijn om zoveel speelruimte te hebben! Oliebollen De opbrengst van de oliebollenactie is 432,-. Wat een mooi bedrag! Hier

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data:

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data: Nieuwsbrief Nr. 3 15 oktober 2018 Belangrijke data: Informatie avond Deze week wordt in iedere groep de informatie-avond georganiseerd. Tijdens deze avond, zal er belangrijke specifieke informatie worden

Nadere informatie

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s) van OBS de Plantage, Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is de zomervakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5. Bureau Halt

Nieuwsbrief Nr. 5. Bureau Halt Nieuwsbrief Nr. 5 Belangrijke data Maandag 4 feb. Uitreiking School op Seef label Woensdag 13 feb. Studiedag: alle kinderen vrij! Donderdag 14 feb. Speelgoedmiddag groep 1/2 Vrijdag 22 feb. Rapporten mee

Nadere informatie

Info week

Info week Info week 36 04-09-2014 Een nieuw schooljaar Het schooljaar 2014-2015 is begonnen. Alle kinderen en ouders kwamen maandag uitgerust en vrolijk de school binnen. Aan iedereen was te zien dat ze er veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4

Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4 Raadhoven 3-3813 LW Amersfoort - 033 4805426 - obsdeweesboom@deweesboom.nl - www.weesboom.nl Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4 AGENDA Vrijdag 17 maart Speelgoedochtend groepen 1/2 Zaterdag 18 maart Tuinochtend;

Nadere informatie

Reserveer deze data alvast in uw agenda!

Reserveer deze data alvast in uw agenda! Periode vrijdag 16 november t/m vrijdag 23 november 2018 39 e jaargang nr. 11 Studiedag 21 november 2018: Woensdag 21 november gaan de teams van de drie scholen aan de slag om het toekomstig onderwijsconcept

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Het Wilgenblaadje. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Het Wilgenblaadje. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Het Wilgenblaadje Editie 9: 06.11.2015 26: 25.03.2016 Belangrijke data: 28 maart t/m 1 april: alle kinderen vrij van school 04 april t/m 15 april: kledinginzameling voor All 4 Africa

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Afscheid Sil Brasz. Welkom op school. Felicitatie. 23 t/m 27 okt. Herfstvakantie

Nieuwsbrief. Agenda. Afscheid Sil Brasz. Welkom op school. Felicitatie. 23 t/m 27 okt. Herfstvakantie Nieuwsbrief Nr 4 20-10-2017 Afscheid Sil Brasz Op dinsdag 17 oktober hebben we afscheid genomen van Meester Sil. De leerlingen hebben Meester Sil toegezongen met een afscheidslied, tussen de middag aten

Nadere informatie

Beste ouders, Hierbij weer een nieuw Sterjournaal! Kinderboekenweek

Beste ouders, Hierbij weer een nieuw Sterjournaal! Kinderboekenweek Agenda 1 november Spreekuur FH 2 november Dankdag 3 november Spreekuur LB 7 november Start themaweek 8 november Studiemiddag, kinderen s middags vrij 11 november Nationaal schoolontbijt 13 november CNS

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 08 09-12-2015 In dit nummer: Bericht voor groep 1-2 Personele zaken

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

WOENSDAG 5 JULI Beste ouders,

WOENSDAG 5 JULI Beste ouders, WOENSDAG 5 JULI 2017 Beste ouders, JUF ANS EN JUF JANNEKE Met een lach en een traan zwaaien we vandaag de kinderen van groep 8 uit. We wensen jullie allemaal heel veel plezier en geluk op jullie nieuwe

Nadere informatie

Mmmmm. In dit nummer:

Mmmmm. In dit nummer: Mmmmm In dit nummer: - Jarigen - Update nieuwbouw - Koelkast overblijven - Informatieavond - Voorstellen - Groep 1-2 - Coöperatief leren - Hulpouders - Schoolontbijt - Pannen - St. Maarten - Agenda Elke

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni / juli

Nieuwsbrief juni / juli Waar een kleine school groot in kan zijn! Nieuwsbrief juni / juli Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. In deze nieuwsbrief: Afscheid groep 8 Personeel

Nadere informatie

Olivijn Nieuwsbrief 1

Olivijn Nieuwsbrief 1 Olivijn Nieuwsbrief 1 Jaargang 4 30-8-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De tweede editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Donderdag 26 september 10 minuten gesprekken Woensdag

Nadere informatie

Het team van De Vinkenbaan wenst iedereen een plezierig en succesvol schooljaar toe!

Het team van De Vinkenbaan wenst iedereen een plezierig en succesvol schooljaar toe! Vinkenbaan editie jaargang 24 07-09-2017 Informatieavonden Deze avonden zijn bedoeld om alle ouders wat nadere informatie te verstrekken over het komend schooljaar en kennis te maken met de leerkrachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief November 2016 Jaargang: Nieuwsbrief November 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in november en oktober 1 en 3 november Voorlopig advies groep 8 3 november Groep 7 naar Rijksmuseum Amsterdam 4 november Strippenkaartverkoop

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk Nummer 7 8 november 2017 17 november: Lootjes trekken (groep 6 t/m 8) 20 t/m 24 november: 10-minutengesprekken met ouder(s)/verzorger(s) (en kind) 22 november: Schoen zetten (groep 1 t/m 8) 22 november:

Nadere informatie

schooljaar aflevering 09 In deze Nieuwsflits:

schooljaar aflevering 09 In deze Nieuwsflits: schooljaar 2017-2018 aflevering 09 In deze Nieuwsflits: Kerstviering Lezen is leuk!! Zeer belangrijke informatieavond Bouw Overblijvers gevraagd! Eerste Heilige Communie Fijne vakantie Korte berichten

Nadere informatie

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken!

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Weekbrief 20 juni 2016 Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Eindvoorstelling Donderdag 30 juni is de jaarlijkse

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019.

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Regel van de maand De regel van januari was rust een must. De regel van februari wordt: ik, jij, wij, iedereen hoort erbij.

Nadere informatie

Wingerd nieuws Terugblik informatieavond

Wingerd nieuws Terugblik informatieavond Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd Wingerd nieuws Terugblik informatieavond Afgelopen maandag was de informatieavond die we jaarlijks plannen aan het begin van het schooljaar. Tijdens het gezamenlijke

Nadere informatie

PRESENTATIE JEUGDPRINS(ES):

PRESENTATIE JEUGDPRINS(ES): KALENDER: 4 november : Groep 3 naar de bibliotheek in s-heerenberg 7 november : Laatste inlever dag voor de dozen voor Roemenië 7 november : Presentatie jeugdprins 11 november : Groep 7 bezoekt museum

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

Weekbrief sept./m 22 sept.

Weekbrief sept./m 22 sept. Weekbrief 38 16 sept./m 22 sept. Nieuws vanuit het onderwijs Studiedagen 2019-2020 Hierbij nogmaals de studiedagen voor het komende schooljaar. Donderdag 19-09-2019 Maandag 11-11-2019 Dinsdag 12-11-2019

Nadere informatie