Trots presenteren wij onze nieuwe huisstijl. Deze nieuwe huisstijl laat duidelijk zien waar we voor staan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Trots presenteren wij onze nieuwe huisstijl. Deze nieuwe huisstijl laat duidelijk zien waar we voor staan."

Transcriptie

1 obs De Eshoek Molenakkers BM Annen Een nieuw schooljaar Na zes weken vakantie is het dan zover, we beginnen aan het nieuwe schooljaar De vakantie zit er weer op en wij hopen dat u allemaal heeft kunnen genieten van mooie weken, zodat we met positieve energie een boeiend schooljaar tegemoet gaan! Een jaar met nieuwe leerstof, een nieuwe juf of meester en soms zelfs met nieuwe kinderen in de klas. Eenmaal uitgerust hebben we weer zin in nieuwe uitdagingen en hebben we nieuwe ideeën. Onze plannen staan geschreven in het schoolplan voor de periode Elk jaar kijken we kritisch naar onszelf en gaan we na op welke manier we onze school nog kunnen verbeteren. Over deze verbeteringen kunt u regelmatig iets lezen in de nieuwsbrief of op de website van de school. We wensen, mede namens de ouderraad en medezeggenschapsraad alle 340 leerlingen, verdeeld over 14 groepen, en hun ouders een plezierig en succesvol schooljaar toe. Met vriendelijke groet, namens het team obs De Eshoek Anja Gerding Trots presenteren wij onze nieuwe huisstijl. Deze nieuwe huisstijl laat duidelijk zien waar we voor staan. Het logo is vervaardigd is door Hink Slagter en Jan Blom. Beiden zijn verantwoordelijk voor het prachtige en sprekende resultaat, met een ondertitel. Ondanks dat een logo eigenlijk geen uitleg behoeft, willen we hier toch het beeldmerk met onze missie uitleggen. De uil mag natuurlijk niet ontbreken in Annen. De uil die symbool staat voor wijsheid en kennis. Kennis die kinderen o.a. opdoen uit boeken. De boeken die we op school gebruiken geven antwoorden op de meest gestelde, vaak complexe kindervragen en stellen kinderen in staat de oefenstof eigen te maken. Die kennis moet kinderen vleugels geven. Door je vleugels uit te slaan kan de leerling van de Eshoek zich ontplooien. In onze snel veranderende samenleving is het voortdurend van en aan elkaar leren erg belangrijk en is het meer dan ooit nodig om samen te werken met anderen. Het logo wordt het uithangbord van onze school, dat voor herkenbaarheid zorgt en een gevoel van waarde en vertrouwen schept.

2 Nieuwe leerkracht Voor de zomervakantie heeft u al kunnen lezen welke leerkracht gekoppeld is aan welke groep. Voor groep 8 was er voor de vakantie nog een vacature voor de vrijdag. Meester Gerben Braams komt het team van De Eshoek dit schooljaar versterken. We kennen meester Gerben nog van zijn stagetijd in het schooljaar We wensen meester Gerben een fijnte tijd toe op De Eshoek. In onderstaand artikel stelt meester Gerben zichzelf aan u voor. Hallo Mijn naam is Gerben Braams. Ik ben 23 jaar en kom uit Gasselte. Vanaf dit schooljaar zal ik les gaan geven op de Eshoek. Elke vrijdag zal ik voor groep 8c staan. Daarnaast zal ik vooral invalwerk gaan doen. Dit op de Eshoek, maar ook op andere scholen binnen de stichting. Ik heb verschillende hobby s: sporten en muziek maken zijn de twee grootste. Ik doe aan voetbal en ben veel op de racefiets te vinden. Daarnaast maak ik veel muziek, ik speel verschillende instrumenten waarbij de gitaar mijn voorkeur heeft. Deze gebruik ik ook graag in de klas, voor een muziekles of even tussendoor. Ik ben elke vrijdag op de Eshoek te vinden, voor vragen kunt u mij altijd even opzoeken in het lokaal van groep 8c. Vriendelijke groet, Gerben Braams. Bereikbaarheid personeel De Eshoek U kunt de school op verschillende manieren bereiken zoals per telefoon: We verzoeken u echter zoveel mogelijk voor of na schooltijd te bellen als u tenminste contact met de leerkracht wilt. Als er vragen zijn, kom dan gerust even langs na schooltijd. Als er behoefte bestaat aan een gesprek, wordt er samen een afspraak gemaakt. Ook is elke leerkracht per te bereiken. Alle adressen bestaan uit de voor en achternaam van de leerkracht, afgesloten Communicatie per moet niet gaan over zaken die dringend besproken of uitgevoerd moeten worden. De groepsleerkracht is namelijk niet altijd in de gelegenheid om s avonds of s ochtends voor schooltijd de te lezen. Wilt u iets weten? Rapporten De kinderen hebben het rapport voor de zomervakantie ontvangen. Wil een ieder op korte termijn het rapportboekje weer inleveren bij de leeracht? Vragen stellen we op prijs! GYM De kinderen hebben wekelijks op dinsdag en donderdag gymnastiek. Op deze dagen moeten de leerlingen een gymtas meenemen naar school. De gymtas bevat gymkleding en -schoenen. Daarnaast moeten de leerlingen van groep 6 t/m 8 ook een handdoek meenemen, nodig voor na het douchen. De groepen 3 t/m 8 ontvangen één gymles van de vakleerkracht bewegingsonderwijs, de heer Patrick Beek. De andere gymles op het rooster wordt door de eigen groepsleerkracht gegeven. De gymlessen vinden plaats in de sporthal of op de velden, vlakbij de school. Bij mooi weer wordt de gymles vervangen door een zwemactiviteit. Tijd Jaargroep MRT De Kleuters De kinderen van groep 1 en 2 gaan elke dag naar het speellokaal voor spel of gymnastiek. Bij goed weer wordt dit vervangen door buitenspel. De kinderen dragen bij gym geen schoenen en sporten in hun hemd/t-shirt en onderbroek.

3 Informatieavond Wij willen u graag gelegenheid bieden om kennis te maken met het onderwijs op De Eshoek. Daarvoor worden ouderinformatieavonden georganiseerd waarbij u informatie ontvangt over de werkwijze en het onderwijs als zodanig. De avond begint om uur (inloop vanaf uur). U bent welkom in de kuil op de volgende avonden: Sleutel kwijt? Roland Kregel (vader Lotte/8b) heeft afgebeelde sleutelbos gevonden op straat, tussen Kruisakkers en Veldweg. Groepen 1, 2 en 5 op 12 september Groepen 3 en 4 op 13 september Groepen 6, 7 en 8 op 19 september Wilt u iets vragen? De deur staat altijd open Veilig naar school Posters en spandoeken met De scholen zijn weer begonnen hangen nu overal. Een geheugensteuntje voor automobilisten om rekening te houden met schoolgaande kinderen. Als verkeersouders vinden wij verkeersveiligheid belangrijk. Wij streven daarom naar veilige en overzichtelijke verkeersstromen naar de schoolomgeving waarin het voor iedereen mogelijk is om daar op een veilige en gezonde manier invulling aan te geven. Met name tijdens de haal- en brengtijden is het verkeer rond school vaak druk en chaotisch. Om dit te realiseren brengen we een aantal punten onder de aandacht. Kom zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar school Lopen en fietsen naar school is belangrijk voor de verkeerservaring. Een kind in de auto neemt niet zelf actief deel aan het verkeer. Neem ruim voldoende tijd om uw kind naar school te brengen. Doordat ouders soms te laat van huis gaan, worden er vaak onnodige risico s in het verkeer genomen. Houdt u aan de geldende verkeersregels Stopverbod voor de hoofdingang van school Niet fietsen op de stoep Houdt u aan de snelheidslimiet Geef rechts voorrang Respecteer het verbodsbord naar de sporthal en éénrichtingsverkeer naar de grote parkeerplaats Parkeer uw auto op de daarvoor aangewezen plaatsen Ook als u uw kind even wilt afzetten, parkeer dan ook in een parkeervak en niet even in de bocht, bij een kruispunt of dubbel voor andere auto s etc. Op de grote parkeerplaats achter de school is plaats genoeg. Het gebied rondom school is gemarkeerd als schoolzone. Wij vragen u rustig te rijden en wees altijd bedacht op het feit dat kinderen in het verkeer onvoorspelbaar zijn. Volwassenen hebben een voorbeeldfunctie, ook in het verkeer. Uw kind zal uw gedrag in het verkeer nadoen, dus houdt u zich aan de verkeersregels en - borden. Denkt u ook aan de veiligheidsgordels! Mocht het niet lukken om lopend of op de fiets naar school te komen, maar toch met de auto, dan hebben we als verkeerscommissie een aantal advies rijroutes opgesteld, op basis van de verkeersstromen naar en van school. Aan iedere rijroute zijn een aantal parkeerplaatsen gelegen zodat de leerlingen daar veilig uit kunnen stappen. Zorg voor een vlotte doorstroom Blokkeer geen stoep of straat tijdens het wachten of brengen waardoor anderen daar hinder of overlast van ondervinden.

4 Advies rijroutes en gebruik parkeerplaatsen HVO/GVO Wekelijks wordt er op woensdag voor de groepen 7 en 8 HVO (Humanistisch VormingsOnderwijs) en GVO (Godsdienstig Vormings- Onderwijs) aangeboden. Het lesrooster is daarvoor als volgt: Tijd HVO (PITstop) GVO (Boomhut) leerlingen 12 lln. uit 7a + 7 lln. uit 7b leerlingen 6 lln. uit 7c + 12 lln. uit 7b leerlingen 10 lln. uit 8a + 13 lln. uit 8b leerlingen 16 lln. uit 8c + 6 lln. uit 8b - 7(a,b,c) 10 leerlingen 8(a,c) 13 leerlingen 8(b) in totaal 6 leerlingen De PIT-groep gaat ook weer van start. De lessen van de PIT groep vinden dit jaar op de vrijdagochtend plaats en worden begeleid door (hoog) begaafden specialist juf Nita van Dijk. Tijd PIT-groep Groepen PrimAH en Prestatie Inzet en Intelligentie Talent en Toekomst Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong worden op woensdagochtend begeleid door juf Anita de Koning. Het Taalhuis Op donderdag 8 september opent de gemeente Aa en Hunze het Taalhuis in de Bibliotheek van Gieten. Het Taalhuis is een plek in de gemeente Aa en Hunze waar iedereen terecht kan die moeite heeft met lezen, schrijven, of het omgaan met de computer. De middag Taal en meer... staat in het teken van theater en informatie rondom taal. Voor de kinderen van de basisschool is er een theatervoorstelling in de raadzaal van het Gemeentehuis. Daarna wordt het programma voortgezet in de Bibliotheek. Verschillende organisaties uit het werkveld zijn vertegenwoordigd op de informatiemarkt in de Bibliotheek. De deelnemers zullen een korte presentatie geven over hun activiteiten op het gebied van laaggeletterdheid. De inloop is vanaf uur in het Gemeentehuis Gieten, het programma start om uur. De organisatie hoopt u op donderdag 8 september te begroeten! Graag vooraf aanmelden voor deze inspirerende middag via de mail: info@bibliotheekgieten.nl.

5 VERTROKKEN Helaas hebben we op de laatste schooldag ook afscheid moeten nemen van 2 leerlingen. We wensen Adriaen van Helden en Marleen Daverschot heel veel plezier op de nieuwe school. Aan de start van het schooljaar verwelkomen we vele nieuwe gezichten. We wensen de volgende kinderen een hele fijne schoolcarrière toe, op De Eshoek. Jordy Kanninga groep 8c Wilt u iets weten? Vraag het gerust? Lylian Kanninga groep 6b Marit Piëst groep 6b Lidewij Nederhand groep 1a Merlijn Nederhand groep 6a Kathelijne Sleifer groep 1a Beran Sleifer groep 4b Noa Sleifer groep 6b Hugo Spiegelaar groep 6b Sven Verdocnk groep 5a Silvan Andreae groep 3a Romy van de Woude groep 3a Patrick Smeenge groep 6a Maas Meerman groep 1b Jasper Zuidema groep 1a Uma van den Brink groep 1b Florian Termaat groep 1a Thiago Boels groep 1c Aafje de Jong groep 1c Externe hulp voor leerlingen Basisscholen krijgen steeds vaker te maken met leerlingen die hulp onder schooltijd krijgen van een externe instantie. Het initiatief daartoe kan bij school liggen, maar in toenemende mate schakelen ook ouders externe hulp in om extra zorg voor hun kind(eren) te organiseren, voor eigen rekening. Zo is bijvoorbeeld in de Zorgverzekeringswet opgenomen dat de behandeling van ernstige, enkelvoudige dyslexie voor kinderen in de basisschoolleeftijd, kan worden vergoed. De Eshoek heeft hiervoor een richtlijn geschreven, die geplaatst is op de website. Er dienen goede afspraken te worden gemaakt over de frequentie, tijdsduur van de externe behandeling, verantwoordelijkheid en de wijze waarop de terugkoppeling naar school plaats vindt. Dit alles wordt vastgelegd in een overeenkomst tussen school, ouder(s)/ verzorger(s) en externe hulpverlener/behandelaar. De IB-er neemt contact met u op voor het invullen van deze overeenkomsten. Luizenpluizen Het LOT-team komt woensdagochtend 7 september in actie. Wilt u alvast de kinderen controleren op hoofdluis!!! Het grootste besmettingsrisico treedt vaak op na een vakantie. De klassenouder is de schakel tussen de groepsleerkracht en de ouders/verzorgers van de kinderen, bij zaken van organisatorische aard. Op verzoek van de groepsleerkracht (of de ouderraad) assisteert de klassenouder bij de (organisatie van) activiteiten in de klas waarbij ouders betrokken zijn. De klassenouder kan daarbij de groepsleerkracht het organisatorische werk uit handen nemen door, via Mijnschoolinfo, contact te hebben met de ouders van de kinderen uit de groep, het benaderen van ouders om te helpen, het indelen van ouders die zich hebben aangeboden om te helpen, enz. De leerkrachten en leerlingen zijn erg blij met onze klassenouders. Daarom zijn we ook dit jaar weer op zoek naar een klassenouder voor elke klas. Wellicht heeft de klassenouder van vorig schooljaar al een oproep gedaan. U kunt zich echter nog steeds opgeven, omdat nog niet in alle klassen de vacature is vervuld. Aanmelden kan nu bij de leerkracht van uw kind. U kunt dat doen via een bericht of mondeling bij de leerkracht van uw kind. Ook de huidige klassenouders kan zich opgeven. Als er meer kandidaten zijn wordt er geloot onder de ouders die nog geen klassenouder zijn geweest. Is de oorspronkelijke klassenouder de enige kandidaat, dan wordt hij of zij opnieuw benoemd tot klassenouder.

6 Vakantierooster Het vakantierooster werd voor de zomervakantie kenbaar gemaakt. Helaas is een foutje geslopen in de marge-ochtenden van groep 1 t/m 4. Met rood aangegeven, staan de juiste data en dagdelen nu vermeld. Vakantieregeling eerste dag laatste dag Herfstvakantie Kerstvakantie Voorjaarvakantie Paasvakantie (April) Meivakantie Hemelvaart Pinkstervakantie Zomervakantie Vrije dagen Groep 1 t/m Groep 1 t/m Vrije middagen Groep 1 t/m Groep 1 t/m Groep 5 t/m Groep 5 t/m Margedag/leerlingen vrij Groep 1 t/m Marge-ochtenden/leerlingen vrij Groep 1 t/m Groep 1 t/m Informatie en Communicatie Van groot belang is en blijft de communicatie met u. Inmiddels zijn we allemaal gewend om met het ouderportal Mijnschoolinfo te werken. Alle schriftelijke communicatie verloopt via Mijnschoolinfo. Maandelijks verschijnt er een nieuwsbrief. De nieuwsbrief heeft als doel u op de hoogte te brengen van het laatste nieuws en actuele informatie te geven over wat er op school staat te gebeuren voor de betreffende maand. Daarnaast verschijnt er incidenteel een bijzondere nieuwsbrief met informatie over een bepaald onderwerp. Op Mijnschoolinfo vindt u ook het jaarrooster. In deze kalender staan alle activiteiten en bijeenkomsten vermeld. U kunt als ouder in Mijnschoolinfo gegevens zichtbaar maken voor andere ouders. De gegevens zijn alleen zichtbaar voor de ouders van kinderen uit dezelfde groep. U kunt kiezen voor een uitgebreid profiel, in dit geval is van de leerling zichtbaar: Naam, adres, postcode, woonplaats, geboortedatum, en eventueel een foto als u deze heeft geplaatst. Wilt u dit niet, dan hoeft u niets te doen en blijft het profiel op beperkt staan. Alleen de naam van de leerling is en blijft dan zichtbaar. De school verspreidt geen leerlingenlijsten aan ouders. Alle leerkrachten gebruiken ook de informatie uit Mijnschoolinfo. Het is voor de bereikbaarheid van de ouder(s) belangrijk dat de gegevens (vooral adres en telefoonnummers) goed en volledig door u zijn ingevuld. Stappenplan om de gegevens zichtbaar te maken voor andere ouders: Inloggen bij Mijnschoolinfo.nl Links kiezen voor mijn kinderen. Leerling profiel bewerken (grijs symbool) aanklikken. Privacy instellingen aanklikken. Kiezen voor uitgebreid. Opslaan. Als het niet lukt kunt u altijd contact opnemen met Mijnschoolinfo (bel of mail naar info@mijnschoolinfo.nl). Daarnaast beschikt de school over een website. Hier staat de kernactiviteit van De Eshoek volledig in verschillende documenten beschreven, zijn richtlijnen, protocollen en formulieren te vinden en navigeert u langs verschillende naslagwerken. De schoolgids is herschreven en wordt binnenkort op de website geplaatst.

7 ESHOEK, SCHAAKSCHOOL De Eshoek biedt het schaken aan als extra curriculum na schooltijd. Waarom schaken? Op de eerste plaats is schaken een leuk spel voor iedereen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat schaken de schoolprestaties bevordert. De kinderen leren spelenderwijs zich beter te concentreren, logisch na te denken en te analyseren. Ze oefenen geduld, behoedzaamheid en doorzettingsvermogen. Ze leren alternatieven tegen elkaar afwegen, beslissingen nemen en leren vooruitkijken en plannen te maken. Door het schaken leren de leerlingen omgaan met tijdsdruk en spanning, krijgen zelfvertrouwen en leren te incasseren. Door de schaaksport leer je samenwerken, je verplaatsen in een ander en discussiëren. Je ontwikkelt respect voor je tegenstander. Om kinderen te laten kennis te maken met het spel worden er op maandagmiddag 12 en 19 september gastlessen voor de kinderen van groep 5 t/m 8 verzorgd. Kinderen die dan belangstelling voor het spel hebben kunnen zich vervolgens opgeven voor de schaakcursus die op dinsdagavond als naschoolse activiteit wordt gehouden van uur tot uur. Een les kost 2,00 Omstreeks de herfstvakantie vragen we de cursuskosten te betalen. Gastlessen kleutergym SV Annen organiseert in september een gastles gymnastiek voor alle kleuters van De Eshoek. Het doel is de kleuters en hun ouders te laten kennismaken met kleutergym. Aan iedere kleutergroep wordt in de sporthal een gymles gegeven door gymleidster Anja Kok. U bent als ouder/verzorger van harte uitgenodigd de gastles bij te wonen. Aan elke kleutergroep wordt via Mijn Schoolinfo doorgegeven wanneer en hoe laat deze gastlessen worden gegeven. Bewegen is belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van het kind en gymnastiek kan hieraan bijdragen. Tijdens de gymnastieklessen bij SV Annen leert het kind verschillende vaardigheden die van belang zijn voor deze ontwikkeling, zoals duikelen, rollen, gooien, vangen, klimmen, klauteren, springen en balanceren. SV Annen biedt ook de mogelijkheid aan uw kind het Beweegdiploma van de KNGU halen. Hopelijk tot ziens! Gymcommissie SV Annen Dit schooljaar vindt de TSO (TussenSchoolseOpvang) weer plaats in de school. De kinderen van groep 1 t/m 5 maken dan gebruik van het lokaal voorheen groep 3a, de Torenkamer, de hal en de PITstop. De kinderen van de groepen 6 t/m 8 gebruiken de ruimte van Eki8 (boven de voetbalkantine) voor de TSO. Voor meer informatie kunt u terecht bij skidkinderopvang via (beschikt over een ouderportaal), telefoonnummer of info@skidkinderopvang.nl Om de juiste in en uitgang te gebruiken en de klas te vinden, volgt hierna een plattegrond met handige afspraken.

8

9

10

11 Oudergesprekken Met ingang van dit schooljaar geven wij, in het kader van handelingsgericht werken op De Eshoek, de invulling van onze 10 minutengesprekken een andere vorm. Wat is Handelingsgericht werken? Handelingsgericht werken richt zich erop het onderwijs zodanig vorm te geven dat elk kind gezien zijn of haar persoonlijke mogelijkheden en onderwijsbehoeften het beste tot zijn recht komt. In een doelgerichte, transparante aanpak werken leerkracht(en), kind, IB-er, ouders en eventuele andere hulpverleners samen. De positief werkende aspecten van al deze deelnemers worden met elkaar gedeeld en zo optimaal mogelijk ingezet. Het doel van het startgesprek is een uitwisseling van informatie over uw kind, die niet over schoolresultaten gaat. U kunt denken aan interesses, hobby s, vriendjes, waar heeft uw kind specifieke ondersteuning bij nodig, etc. Het is belangrijk voor de leerkracht om zo snel mogelijk een zorgvuldig en goed beeld te krijgen van de nieuwe leerlingen in zijn of haar groep. Daarvoor maakt de leerkracht gebruik van het leerlingvolgsysteem, de rapporten, de overdrachtsgesprekken met de vorige leerkracht en de door u gegeven informatie tijdens het startgesprek. Oudercontact Als school vinden wij het belangrijk dat er een goede communicatie tussen ouders en school plaatsvindt. Het sociaalemotioneel functioneren, de werkhouding en de schoolprestaties van uw kind kunnen hierdoor toenemen. Kinderen leren beter en gaan met plezier naar school wanneer hun ouders zich betrokken voelen bij de school. Goede communicatie draagt er ook aan bij dat ouders en school zij aan zij staan en dit is gunstig voor het werkplezier van de leerkrachten en het vertrouwen van de ouders in de school. We hebben namelijk een gemeenschappelijk belang en dat is om uw kind zich zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen! Informatie Via Mijnschoolinfo.nl kunt u straks intekenen op een startgesprek dat in de week van 19 t/m 23 september plaatsvindt. Het doel van het startgesprek is dat u vertelt over uw kind en de leerkracht verhelderings- of verdiepingsvragen kan stellen. Aan de ouders vragen wij om een formulier, dat u bij de uitnodiging straks ontvangt, in te vullen. Deze ingevulde vragenlijst is het uitgangspunt voor het gesprek. De gesprekkencyclus zal hiermee er als volgt uit komen te zien: September: startgesprek Medio februari: vervolggesprek Medio juni: eindgesprek Vanzelfsprekend kunt u altijd tussendoor een afspraak met de leerkracht van uw kind blijven maken of als de leerkracht daartoe aanleiding ziet, nemen wij contact met u op. De volgende nieuwsbrief verschijnt op 3 oktober

12

Volg de activiteitenkalender van De Eshoek op Mijnschoolinfo.

Volg de activiteitenkalender van De Eshoek op Mijnschoolinfo. obs De Eshoek Molenakkers 30 9468 BM Annen 0592-271316 eshoek@primah.org www.eshoek.nl KLAAR VOOR DE START Na zes weken vakantie is het dan zover, we beginnen aan het nieuwe schooljaar 2017-2018. De vakantie

Nadere informatie

Beste allemaal, EEN NIEUW SCHOOLJAAR

Beste allemaal, EEN NIEUW SCHOOLJAAR obs De Eshoek Molenakkers 30 9468 BM Annen 0592-271316 eshoek@primah.org www.eshoek.nl 2015-2016 Nummer 779 Beste allemaal, EEN NIEUW SCHOOLJAAR Na zes weken vakantie is het dan zo ver. Kinderen in de

Nadere informatie

Volg de activiteitenkalender van De Eshoek op Mijnschoolinfo.

Volg de activiteitenkalender van De Eshoek op Mijnschoolinfo. obs De Eshoek Molenakkers 30 9468 BM Annen 0592-271316 eshoek@primah.org www.eshoek.nl Nieuw schooljaar, nieuwe start De caravan staat op stal, de koffers zijn opgeborgen, de rust is voorbij. De zomervakantie

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers, Aan alle ouders / verzorgers, Talmastraat 1 7021 AT Zelhem 0314-621655 info@basisschooljanligthart.nl www.basisschooljanligthart.nl Nieuwsbrief 1 2 september 2014 De inhoud van deze Nieuwsbrief: Het nieuwe

Nadere informatie

nieuwsbrief van Kindcentrum De Burcht

nieuwsbrief van Kindcentrum De Burcht nieuwsbrief van Kindcentrum De Burcht Agenda: Vrijdag 1 juli - Troubadour nr. 8 verschijnt Maandag 4 juli - Juf Bianca en juf Neline vieren verjaardag in groep 4/5 Dinsdag 5 juli - Juf Marjan viert verjaardag

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

Augustus Algemene ouderavond Parkeren auto s Vakantierooster Studiedagen Nieuwsbrieven nieuwe vorm

Augustus Algemene ouderavond Parkeren auto s Vakantierooster Studiedagen Nieuwsbrieven nieuwe vorm Augustus 2019 Voorwoord Belangrijke data Aanwezigheid directie, intern begeleiders en bouwcoördinatoren Social Schools 3.0 Ziekmelding en verlofaanvraag Startgesprekken Internationalisering (Erasmus) Algemene

Nadere informatie

O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes Verkorte schoolgids

O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes Verkorte schoolgids Verkorte schoolgids 2013-2014 O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat 1 4461 RE Goes 0113-214568 Hierbij ontvangt u de belangrijkste informatie uit de schoolgids voor het schooljaar 2013-2014. De

Nadere informatie

Algemene informatie. SOS formulieren Verzoek de SOS formulieren deze week te retourneren zodat data verwerkt kan worden!

Algemene informatie. SOS formulieren Verzoek de SOS formulieren deze week te retourneren zodat data verwerkt kan worden! Datum: 10-09-2018 Nieuwsbrief: 02 Algemene informatie Info verbouwing De ouders van school maar ook de inwoners van Aadorp zijn benieuwd naar de plannen van bouw en verbouw aan de Albardastraat. Ook Tubantia

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Maandag begint de school weer. We hopen dat alle kinderen en hun ouders een fijne vakantie hebben gehad en dat de kinderen net zo enthousiast zijn om weer op school

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Leerkrachten groep 1-2 De Kameleon 01-10-2017 Inhoudsopgave 1 WELKOM OP ONZE SCHOOL... 2 2 WENBELEID... 2 3 DE EERSTE SCHOOLDAG... 2 4 BRENGEN EN HALEN VAN KINDEREN... 3 5 PARKEREN...

Nadere informatie

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 Beste ouders en kinderen, Obs Dijkerhoek, een dijk van een nieuwe school! Het is zover! Na ruim twee jaar is de nieuwbouw van Obs Dijkerhoek gerealiseerd.

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 02-09-2020 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het eerste Open Podium van dit schooljaar. Met de collega s, met de kinderen en ook met u als ouders/verzorgers, maken we een nieuwe start. Hieronder kunt

Nadere informatie

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 Beste ouders en verzorgers, Wederom mag ik u met trots deze jaarplanner digitaal overhandigen. Dit schooljaar hebben we weer een prachtige digitale kalender met belangrijke

Nadere informatie

RHOON, 6 SEPTEMBER 2017

RHOON, 6 SEPTEMBER 2017 RHOON, 6 SEPTEMBER 2017 Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u het eerste Reisverslag van het schooljaar 2017-2018. Na een welverdiende vakantie zijn wij verleden week weer gestart. De kinderen zijn

Nadere informatie

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij!

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij! RKBS IKC Floriant Florasingel 17 T: 079-3615607 W: www.unicoz.floriant.nl E: administratie@floriant.unicoz.nl Agenda Vrijdag 14 september: Schoolreis Maandag 17 september: Inloop groep 3 t/m 8 Dinsdag

Nadere informatie

Het maandelijks nieuwsblad van basisschool Arnoldus van Os Jaargang , nr. 1 6 september 2017

Het maandelijks nieuwsblad van basisschool Arnoldus van Os Jaargang , nr. 1 6 september 2017 Arnoldus van Os... Het maandelijks nieuwsblad van basisschool Arnoldus van Os Jaargang 2017-2018, nr. 1 6 september 2017 Een nieuw schooljaar! Hierbij ontvangt u de eerste officiële nieuwsbrief van dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 21 September 2015

Nieuwsbrief 2 21 September 2015 Heerlen, maandag 21 september 2015 Nieuwsbrief 2 21 September 2015 Beste ouders/verzorgers, In deze 2 e nieuwsbrief van schooljaar 2015-2016 leest u achtereenvolgens : - Algemene Ledenvergadering Oudervereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jaargang 7 no.13 4 maart 2010

Nieuwsbrief Jaargang 7 no.13 4 maart 2010 Botterlaan 1 9934 EW Delfzijl Tel. 0596 612600 Directeur J. Duut www.obsjanligthart.nl Nieuwsbrief Jaargang 7 no.13 4 maart 2010 Geachte Ouder(s), Verzorger(s), Op dinsdag 16 maart houden we weer een open

Nadere informatie

Heindijk PM Rotterdam Tel Vrijdag 24 augustus Website:

Heindijk PM Rotterdam Tel Vrijdag 24 augustus Website: Kubus Nieuwsbrief Jaargaang 2012/2013 Nieuwsbrief nr. Heindijk 20 3079 PM Rotterdam Tel. 010-4830737 Oldenoord 81 3079 KG Rotterdam Tel. 010-4829188 Vrijdag 24 augustus 2012 Website: www.obsdekubus.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1

Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1 Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1 Belangrijke data Elke eerste schooldag na de vakantie is het luizencontrole. Vrijdag 5 september Groepen 1/2 vrij Dinsdag 9 september Informatiemiddag 14.30 uur/avond

Nadere informatie

Al dat speelgoed, wat misschien wel achterin de kast lag, heeft een tweede leven gekregen.

Al dat speelgoed, wat misschien wel achterin de kast lag, heeft een tweede leven gekregen. Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035-5415497 e-mail: info@guidodebres.nl Ziekmelding: absenties@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 22 Baarn, 13 juli 2018. Aan de ouder(s),

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 4 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 20 september 2016 Nr. 3

Nieuwsbrief Dinsdag 20 september 2016 Nr. 3 Nieuwsbrief Dinsdag 20 september 2016 Nr. 3 Belangrijke data Elke eerste schooldag na de vakantie is het luizencontrole. Woensdag 21 september Informatiemiddag 14.30 uur of -avond 18.00 uur groepen 4,

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2016

Nieuwsbrief juli 2016 Kwadijk 92, 1471 CE Kwadijk Nieuwsbrief juli 2016 Belangrijke data juli: 6 juli Studiedag, kinderen vrij 7 juli Rapport mee 7/8 juli Kleuterspellen mee naar huis, schoonmaak 11 juli Bedankochtend 11 juli

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016 NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016 OVERZICHT Algemeen Personeel 21 ste eeuw leren Bovenbouw (5-8) Overig Algemeen / Persoonlijke noot Inmiddels zijn we bijna 2 weken op weg en iedereen is goed begonnen, dat is

Nadere informatie

Voor de ouders. Eerste schooldag. Startfeest. No.1 1 september 2018

Voor de ouders. Eerste schooldag. Startfeest. No.1 1 september 2018 No.1 1 september 2018 CBS Mijndert v.d. Thijnen 0524-51 32 83 Jan van Scorelstraat 11 info@mvdthijnenschool.nl 7741 XM Coevorden www.mvdthijnenschool.nl Voor de ouders De vakantie is bijna voorbij. In

Nadere informatie

ouderbulletin De Gouden Weken In dit nummer: (vevolg blz 2.) 25-ste jaargang Nummer 254

ouderbulletin De Gouden Weken In dit nummer: (vevolg blz 2.) 25-ste jaargang Nummer 254 25-ste jaargang 2015-2016 Nummer 254 augustus 2015 Obs de Drift De Pol 4a 9444 XE www.drift.picto.nl drift@primah.org 0592-501480 In dit nummer: De Gouden Weken 1/2 Verjaardagskalender 2 Vakantieregeling

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 De Marcusschool is een Vreedzame School Inleiding In dit boekje vindt u alle informatie die u nodig heeft als uw kind op de Marcusschool komt. Indien u meer informatie

Nadere informatie

Kleutergids. Sint Willibrordusschool

Kleutergids. Sint Willibrordusschool Kleutergids Sint Willibrordusschool 2017-2018 Welkom op de St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de St. Willibrordusschool. Voor nieuwe ouders gaat er een wereld open. De start

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders...

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... Voorblad deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L

N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L Vrijdag 1 juli 2016 Nummer 11 Vanuit de directie Nog een weekje en dan kunnen wij gaan genieten van de zomervakantie. Groep 8 is druk bezig met het oefenen

Nadere informatie

nieuwsbrief september

nieuwsbrief september nieuwsbrief september Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de nieuwsbrief van de maand september. U kunt de nieuwsbrief ook terugvinden op onze website en in het Ouderportaal. In deze nieuwsbrief:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

Geachte ouders, De ooievaarspas is geldig voor vrijstelling van de ouderbijdrage. Alle overige kosten dienen te worden betaald.

Geachte ouders, De ooievaarspas is geldig voor vrijstelling van de ouderbijdrage. Alle overige kosten dienen te worden betaald. Geachte ouders, Maandag 21 augustus a.s. starten we met het nieuwe schooljaar. Alle kinderen worden tussen 8.20 en 8.30 uur in hun (nieuwe) klas verwacht. We hopen dat u een fijne vakantie heeft gehad

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Mei 2014 NIEUWSBRIEF

Mei 2014 NIEUWSBRIEF Mei 2014 NIEUWSBRIEF Engels in groep 1/2 a Ik (Jolanda) heb als module voor de Taalcursus die we volgen Engels op de basisschool gekozen. Het is erg leuk om met de kleuters Engelse lessen te doen. Ze vinden

Nadere informatie

Kleutergids. Kindcentrum St. Willibrordus

Kleutergids. Kindcentrum St. Willibrordus Kleutergids Kindcentrum St. Willibrordus 2018-2019 Welkom op de St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de St. Willibrordusschool. Voor nieuwe ouders gaat er een wereld open. De

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

Informatiefolder

Informatiefolder O b s We s te rs c h o o l Informatiefolder 2016-2017 Algemene gegevens Deze informatiefolder geldt voor het schooljaar 2016-2017 en is bedoeld om u te informeren over een aantal praktische zaken. Uitgebreide

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Agenda: Kinderen mee. 15-minutengesprekken (1-4) Start-doelgesprekken (5-8) Feestdag voor alle kinderen

Agenda: Kinderen mee. 15-minutengesprekken (1-4) Start-doelgesprekken (5-8) Feestdag voor alle kinderen Nieuwsbrief 1 Agenda: Data Vr. 8 september 2017 Ma. 11 september 2017 Wo. 13 september 2017 Vr. 15 september 2017 Ma. 18 september 2017 Kamp groep 8 Di. 19 september 2017 Kamp groep 8 Wo. 20 september

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NR. 11 juli 2018

NIEUWSBRIEF NR. 11 juli 2018 NIEUWSBRIEF NR. 11 juli 2018 Agenda: Wo 4 juli: afscheid van juf Sabine/afscheid schoolverlaters van De Klimboom Do 5 juli: laatste schooldag groep 1 t/m 7 Vr 6 juli: studiedag/kinderen een vrije dag en

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender Uilenbrink levert maatwerk. nummer: Opening van het schooljaar 2017 de Uilenbrink levert maatwerk.

Uiltje gemist? kalender Uilenbrink levert maatwerk. nummer: Opening van het schooljaar 2017 de Uilenbrink levert maatwerk. 31 augustus 2017 Jaargang 10- nummer 1 kalender Uilenbrink levert maatwerk Opening van het schooljaar 2017 de Uilenbrink levert maatwerk. Woensdag 13 september Vergadering Ouderraad (20.00 uur) 1 2 3 4

Nadere informatie

Wij zijn weer goed gestart

Wij zijn weer goed gestart 26-ste jaargang 2016-2017 Nummer 266 september 2016 Obs de Drift De Pol 4a 9444 XE www.obsdedrift.nl drift@primah.org 0592-501480 In dit nummer: We zijn weer goed gestart Nieuwe Taal en Spelling methode

Nadere informatie

Datum: Nummer:1

Datum: Nummer:1 Datum: 6-9-2013 Nummer:1 Beste ouders en of verzorgers Welkom in het schooljaar 2013-2014 We hebben een goede start gemaakt! Iedereen is veilig teruggekeerd van de vakantie en met frisse zin begonnen aan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF September

NIEUWSBRIEF September NIEUWSBRIEF September 2011 www.dehoeksteen.nl info@dehoeksteen.nl Gravenburg Maresiusstraat 23, 9746 BH Groningen, tel: 050-2103434 Locatie Reitdiep Maresiusstraat 20, 9746 BJ Groningen, tel 06-12557170

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

Kleutergids. Sint Willibrordusschool

Kleutergids. Sint Willibrordusschool Kleutergids Sint Willibrordusschool 2015-2016 Welkom op de St. Willibrordusschool Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de St. Willibrordusschool. Voor nieuwe ouders gaat er een wereld open.

Nadere informatie

Nieuwsbrief van obs De Goudvink

Nieuwsbrief van obs De Goudvink Nieuwsbrief van obs De Goudvink schooljaa r 2016-2017 Inhoud Belangrijke data Voorwoord Sportiefste school Gymschoenen Luizenzakken Pauzehap Gymtijden Start schooldag Snappet HVO Nieuwsbrief 2 september

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Mocht het zo zijn dat op enig moment de kleutergroep te groot wordt dan is er ruimte om een tweede groep te starten.

Mocht het zo zijn dat op enig moment de kleutergroep te groot wordt dan is er ruimte om een tweede groep te starten. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Kopij inleveren uiterlijk woensdag bij Jan Buijtenhuijs of zenden aan nieuwsbrief@hietweide.nl 19 juni Nr. 17-35 Agenda 23 juni Swim to play

Nadere informatie

Obs. De Wynbrekker, Menso Poppiusstraat 46, 8536 VA Oosterzee, , Kalender

Obs. De Wynbrekker, Menso Poppiusstraat 46, 8536 VA Oosterzee, ,  Kalender Obs. De Wynbrekker,,, 0514-541242,, www.obsdewynbrekker.nl, Kalender 2016-2017 A U G U S T U S 2 0 1 6 1 Vakantie 2 3 4 5 6 7 8 Vakantie 9 10 11 12 13 14 15 Vakantie 22 Vakantie 16 17 18 19 20 21 23 24

Nadere informatie

Openbare basisschool voor Daltononderwijs. Augustus 2019

Openbare basisschool voor Daltononderwijs. Augustus 2019 Openbare basisschool voor Daltononderwijs Augustus 2019 Welkom op de Apollo 11.. 1 Start schooljaar... 3 Blij nieuws..... 1 Nog even de afspraken op een rij 3 Mee naar binnen.. 1 Clusteravonden.. 4 Gymrooster.....

Nadere informatie

Receptie om het schooljaar in te luiden

Receptie om het schooljaar in te luiden Nieuwsbrief 1 ( 7 september 2018) Beste ouders, Het schooljaar 2018 2019 is gestart. Op De Borgh hebben in het team veel nieuwe leerkrachten mogen verwelkomen. Samen gaan we er weer een fantastisch jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief De. Boswaid

Nieuwsbrief De. Boswaid Boswaid Nieuwsbrief De September 2018 Nr. 11 Van start Na een prachtige zomer en een heerlijke vakantie, is het schooljaar afgelopen maandag dan toch echt weer begonnen. De kinderen kwamen afgelopen maandag

Nadere informatie

Het Mozaiek zet je in beweging!

Het Mozaiek zet je in beweging! Maandkalender juli 2018 1 16 2 Juffen-meesterdag groep 6; 17 s middags musicaluitvoering gr. 8 voor kleutergroepen; 3 Rapport 2 mee naar huis; 18 Musicaluitvoeringen groep 8 voor groepen 3 t/m 8; 4 Groep

Nadere informatie

JAARKALENDER VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S)

JAARKALENDER VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) JAARKALENDER 2018 2019 VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) WELKOM OP HET KRIJT! Voor u ligt een nieuw overzicht van activiteiten van KC Het Krijt. We hopen hiermee zo volledig mogelijk te zijn, maar het kan zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 11 september 2017

Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Schoolagenda Maandag 4 september 1 e schooldag van het nieuwe jaar Woensdag 13 september VCPO-dag, alle kinderen zijn vrij Maandag 18 september Informatieavond, eerste ronde

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 19 maart 2015

Nieuwsbrief 15 19 maart 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 15 19 maart 2015 Agenda. 23 maart Groep 7/8 workshop in Pieterburen

Nadere informatie

Nieuwsbrief (1) augustus 2016

Nieuwsbrief (1) augustus 2016 Vakantie voorbij! We gaan weer beginnen! Tot ziens op school! Nieuwsbrief (1) augustus 2016 Maandagmiddag 29 augustus om 15.30 uur staan de koffie, de thee en de ranja klaar. Tijd om even bij te praten

Nadere informatie

25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels Teamvergadering uur (onderwijsevaluatie) AGENDA WEEK 40

25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels Teamvergadering uur (onderwijsevaluatie) AGENDA WEEK 40 Agenda OBS De Klaeter Jokweg 14 8394 VL De Hoeve 0561-432600 directie@deklaeter.nl www.obsdeklaeter.nl AGENDA WEEK 39 maandag 24 september dinsdag 25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels

Nadere informatie

nummer: 8 25 maart 2011

nummer: 8 25 maart 2011 Locatie Bolenstein 0346 561432 0346 556557 bolenstein@obspalet.nl nummer: datum: datum: 8 25 maart 2011 Agenda dinsdag 29 maart 2011 Kijkavond van 18.30 tot 19.30 uur woensdag 30 maart Groep 1-2 C bezoek

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

school voor speciaal basisonderwijs

school voor speciaal basisonderwijs school voor speciaal basisonderwijs activiteitenkalender voor het schooljaar 1-1 Schoolkalender 1-1 Een nieuw schooljaar, een nieuwe kalender! Deze schoolkalender is een aanvulling op onze schoolgids.

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Schoolkalender

Schoolkalender Schoolkalender 2017-2018 Op bladzijde 1 en 2 staat ook informatie over de klassenverdeling / groepsbezetting, schoolvakanties en lesvrije dagen, schooltijden, lessen bewegingsonderwijs en informatievoorziening.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 1. Nieuwsbrief. Nieuwe schooljaar!

Nieuwsbrief Nr. 1. Nieuwsbrief. Nieuwe schooljaar! Nieuwsbrief Nr. 1 Belangrijke data 4 september Vergadering Ouder Vereniging 5 september Schoolfotograaf 6 september - Bijeenkomst klankbordgroep 11 september bezoek van de Vogelman Week van 25 september

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

INFO. 25 augustus 2015

INFO. 25 augustus 2015 INFO 25 augustus 2015 Obs de Regenboog Algemeen De school is weer begonnen; de zomervakantie ligt alweer achter ons. Ik hoop dat iedereen fijne vakantieweken achter de rug heeft. Wij hebben er weer zin

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Bewaarexemplaar Bewaarexemplaar. Fotospeurtocht op de startdag (HERHALING)

Nieuwsbrief. Bewaarexemplaar Bewaarexemplaar. Fotospeurtocht op de startdag (HERHALING) Bewaarexemplaar Bewaarexemplaar Nieuwsbrief N U M M E R 3 9 1 1 Fotospeurtocht op de startdag (HERHALING) Vrijdag 30 augustus 2019: een fotospeurtocht voor het hele gezin! I N D E Z E N I E U W S B R I

Nadere informatie

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden.

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden. Beste kinderen, ouder(s) en verzorger(s), Basisschool Buurse wil graag het talent van ieder kind optimaal tot ontwikkeling brengen. In het leerstofaanbod komen we hier voor een groot deel al aan tegemoet.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 24 augustus Aan alle ouders, verzorgers. In deze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief 1 24 augustus Aan alle ouders, verzorgers. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief 1 24 augustus 2017 Aan alle ouders, verzorgers In deze nieuwsbrief: Jaarlijkse Sportdag Kleuternieuws Nieuwe activiteitenkalender 2017-2018 Schoolafspraken Welkom Hoofdluiscontrole Schoolzwemmen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Editie 1, jaargang 2, 21 augustus 2013

NIEUWSBRIEF Editie 1, jaargang 2, 21 augustus 2013 Welkom Wij zijn blij iedereen weer terug op school te zien na een warme zomervakantie. Maandagochtend hebben wij de kinderen opgewacht op het schoolplein. Daar kregen zij van de leerkracht een lang buigzaam

Nadere informatie

*We zouden graag zien dat kinderen in de pauzes iets nuttigen wat gezond is. Uiteraard is een traktatie voor een verjaardag een uitzondering.

*We zouden graag zien dat kinderen in de pauzes iets nuttigen wat gezond is. Uiteraard is een traktatie voor een verjaardag een uitzondering. Belangrijke data: 28 augustus: Inloop groep 4-8 1 september: Triskentijd 2 september: informatieavond gr. 1-2 en 3 16 en 17 september: omgekeerde 10 minuten gesprekken 23 september studiedag team, alle

Nadere informatie

Nieuwsbulletin November 2015

Nieuwsbulletin November 2015 Nieuwsbulletin November 2015 Beste ouders / verzorgers, De eerste periode van dit schooljaar zit er al weer op. De kinderen krijgen nu herfstvakantie en de klok wordt verzet naar de wintertijd. Terugkijkend

Nadere informatie

IN DIT NUMMER. Beste ouders/ verzorgers,

IN DIT NUMMER. Beste ouders/ verzorgers, Kbs De Langenoord Schooljaar 2018-2019 31 augustus 2018 nummer 1 Beste ouders/ verzorgers, Wij hopen dat u een fijne zomer heeft gehad en dat de kinderen uitgerust zijn voor het nieuwe schooljaar. Inmiddels

Nadere informatie

Agenda NIEUWSBRIEF. cbs De Bron. Zomervakantie

Agenda NIEUWSBRIEF. cbs De Bron. Zomervakantie Agenda cbs De Bron NIEUWSBRIEF nieuwsbrief - cbs De Bron Juli 2019 Do 11 juli Kennismaken nieuwe groepen Do 11 juli Bedankmiddag voor ouders! Ma 15 juli Musical gr. 8 Di 16 juli Laatste schooldag gr. 8

Nadere informatie

Van Detschool oktober 2017

Van Detschool oktober 2017 Van Detschool oktober 2017 Beste ouders/ verzorgers, Het eerste blok zit er op en het is herfstvakantie. U ontvangt deze nieuwsbrief digitaal en niet meer op papier! De start van het schooljaar is voorbij

Nadere informatie

Staat voor onderwijs dat meegroeit! Nieuwsbrief september 2017

Staat voor onderwijs dat meegroeit! Nieuwsbrief september 2017 Agenda september Dinsdag 19 september Woensdag 20 september Donderdag 21 september Maandag 25 september Maandag 25 september Woensdag 27 september 19.30-20.30uur Informatieavond groep 1 / 2 ( Ans, Nynke,

Nadere informatie

Start van het schooljaar

Start van het schooljaar 3 SEPTEMBER 2014 1 Start van het schooljaar De eerste twee weken van het nieuwe schooljaar zitten er al weer bijna op. Voor sommige kinderen was het begin best even spannend, een nieuwe juf of meester,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Algemene informatie. Belangrijke data: Invulling vacature groep 1-2c. Terugblik infoavond social media

Nieuwsbrief 5. Algemene informatie. Belangrijke data: Invulling vacature groep 1-2c. Terugblik infoavond social media Nieuwsbrief 5 25 oktober 2018 Belangrijke data: 26 oktober Halloween Kromstraat 29 oktober Schema oudergesprekken in centrale hal (gr. 1 t/m 7) 29 oktober Informatieavond VO groepen 7 en 8, 19.30 uur 31

Nadere informatie

.Jarigen.Kalender / Schoolgids. .Informatieavonden. .Gymnastiekrooster. Nieuwsbrief 1 september Nieuwsbrief INHOUD: Basisschool De Windroos

.Jarigen.Kalender / Schoolgids. .Informatieavonden. .Gymnastiekrooster. Nieuwsbrief 1 september Nieuwsbrief INHOUD: Basisschool De Windroos Nieuwsbrief 3 september 2012 INHOUD: Welkom Namen op voorwerpen.jarigen.kalender / Schoolgids Nieuwsbrief 1 september 2012 Welkom: 2012 2013 We willen alle leerlingen en ouders graag verwelkomen en veel

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

In deze Nieuwsbrief: Voorstellen Nieuwe kinderen Nieuws over meester René Communicatie Even opfrissen Jarige Bosrankers Activiteiten september 2017

In deze Nieuwsbrief: Voorstellen Nieuwe kinderen Nieuws over meester René Communicatie Even opfrissen Jarige Bosrankers Activiteiten september 2017 In deze Nieuwsbrief: Voorstellen Nieuwe kinderen Nieuws over meester René Communicatie Even opfrissen Jarige Bosrankers Activiteiten september 2017 Beste ouders en verzorgers, Welkom en even voorstellen.

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017

Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017 Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017 W44 Nacontrole hoofdluis 02-11 Tafeltjesmiddag 09-11 Nationaal Schoolontbijt 17-11 Groep 2 vrij Er zijn geen nieuwe leerlingen deze week. 28-11 Studiedag Groep 1 t/m 8

Nadere informatie

2017/2018 no.2 Inleiding 1. Kinderpostzegelactie 2. Dierendag

2017/2018 no.2 Inleiding 1. Kinderpostzegelactie 2. Dierendag 2017/2018 no.2 Inleiding In de eerste drie weken van dit nieuwe schooljaar hebben alle leerlingen, juffen, meesters en ook de Vliegerklas hun draai op school weer gevonden. Het is fijn om te zien en te

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Augustus Schoolactiviteiten

NIEUWSBRIEF Augustus Schoolactiviteiten INHOUD Schoolactiviteiten Tot ziens meester Henny, 1 Welkom juffrouw Angelique In- en uitgangen 1 Bewegingsonderwijs Leerlingenlijst Renovatie Stagiaires Start project WO Leesbevordering Fietscontrole

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Beste ouder(s), verzorger(s), leerling(en), Via deze nieuwsbrief willen we jullie graag weer informeren over actuele zaken. Bedankje Edukans Toelating

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 oktober 2016

Nieuwsbrief 12 oktober 2016 Nieuwsbrief 12 oktober 2016 Kinderboekenweek Vorige week woensdag is de Kinderboekenweek geopend met een toneelstukje en muziek door de leerkrachten. Daarna hebben verschillende opa s en oma s in de groepen

Nadere informatie

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn AK Nij Altoenae Tel:

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn AK Nij Altoenae Tel: Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494 Jaargang 20 nummer 1: 15 augustus 2014 De zomervakantie is bijna weer voorbij! We hopen dat iedereen

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteen-bussum.nl info@hoeksteenbussum.nl Informatie Kleuters 2013-2014

Nadere informatie

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl 13 juni 2014 Abraham Kuyperplein 2 Amsterdam tel.: 5061980 www.tkoggeschip.nl BIJLAGE In de bijlage vindt u uitleg over de nieuwe normering van de CITO toetsen. Ook is er nieuws van de Peuterschool (een

Nadere informatie

HetRozenblaadje. U kunt zich aanmelden voor het maken van de broertjes/zusjes foto die (nog) niet op de Rozenhorst zitten door de schoolfotograaf

HetRozenblaadje. U kunt zich aanmelden voor het maken van de broertjes/zusjes foto die (nog) niet op de Rozenhorst zitten door de schoolfotograaf Jan Tooropstraat 1-5 3181 HE Rozenburg Op www.rozenhorst.nl vindt u deze nieuwsbrief ook terug HetRozenblaadje woensdag ochtend 12 juni 12 juni 12 juni 18 juni 20 juni 22 juni 25 juni 29 juni 29 juni 29

Nadere informatie

7 september Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

7 september Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Nieuwsbrief De Zon Schooljaar 2018-2019, nummer 1 Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Nieuws uit het team

Nadere informatie