BRUGKLAPPER. De kinderen hebben de testen voor het volgsysteem achter de rug. Wij zijn al volop bezig met de bespreking ervan in DOOR DE DIRECTIE 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BRUGKLAPPER. De kinderen hebben de testen voor het volgsysteem achter de rug. Wij zijn al volop bezig met de bespreking ervan in DOOR DE DIRECTIE 1"

Transcriptie

1 mei 2009 DOOR DE DIRECTIE SCHOOLKRANT B.O. DE BRUG BRUGKLAPPER Dinsdag 2 juni. Bijna niet te geloven. Over 4 weken begint de grote vakantie. De laatste maandag, 29 juni, trekken we er met de hele school op uit! We gaan met ons allen op schoolreis naar Le Pass, een oude mijnsite, dicht bij Mons. We gaan met de trein! Dit wordt een dag om naar uit te kijken! De dag erna, dinsdag 30 juni, is er slechts een halve dag school. De bussen rijden niet die middag. U krijgt binnenkort een brief in verband met het ophalen van uw kind. De kinderen hebben de testen voor het volgsysteem achter de rug. Wij zijn al volop bezig met de bespreking ervan in In dit nummer: DOOR DE DIRECTIE 1 PARK EN BOSSPELEN 2 BEZOEK AAN BUSO SINT-IDESBALD 3 KLAS A EN B NAAR DE ENGELENHOEVE 4 ONTBIJT EERSTE COMMUNIE 5 SPORTDAG GAVERS 6 ATLETIEK IN BRUGGE 8 de klassenraden. Dit is een belangrijk gebeuren omdat we met alle mensen die met uw kind werken, de evolutie van uw kind willen nagaan. Op basis van de resultaten bekijken we in welke groep je kind volgend jaar terechtkomt. Volgende zaterdag, 6 juni is er om 11 uur eerste communie en om 14 uur is er vormsel. De vieringen gaan door in de Sint-Elooiskerk. Het is priester Toon die de dienst doet voor de kleintjes. Hij is ook de vormheer, afgevaardigde van de bisschop, om de 13-jarigen te vormen. Iedereen is van harte welkom, ook als je geen communicanten hebt! Nu de zon van de partij is, wens ik heel fijne werkweek. Mevrouw Hilde Interessante informatie: BLO DE BRUG REKOLLETTENSTRAAT KORTRIJK 056/ fax: 056/ school@bodebrug.be website: INTERNE BEGELEIDERS ASS 9 UITSTAP PRAATGROEP MAMA S 10 MENU JUNI 11 WIST JE DAT? 12 OM TE NOTEREN IN JE AGENDA 12

2 PARK EN BOSSPELEN Op dinsdag 5 mei trokken de leerlingen van klas E, F, G en H naar de Warande om er te ravotten in de vrije natuur. Na een flinke wandeling werden de kinderen in groepjes verdeeld en kwamen ze bij de leeuwenkoning terecht. Deze leeuwenkoning vertelde een verhaal over de verdwijning van de dieren in het bos. De kinderen gingen daarna naar een ganzenbord, waarbij ze, door opdrachten goed uit te voeren, de dieren konden terugvinden. In het bos liepen grote konijnen, beren, rendieren, rond die de opdrachten uitlegden. Wanneer het spel afgelopen was riep de leeuwenkoning alle leerlingen samen om dan uiteindelijk de winnaar aan te duiden.

3 BEZOEK AAN BUSO SINT IDESBALD Op dinsdag 12 mei trokken de leerlingen van klas K en L met busjes naar Buso Sint-Idesbald in Roeselare. Ze maakten er kennis met de school, kregen een rondleiding en uitleg over de school. Na de middag mochten de leerlingen zelf aan de slag. Ze konden o.a. kiezen uit interieurbouwer, tuinbouw, grootkeuken,metselen. Het was een leuke en leerrijke ervaring.

4 KLAS A EN B NAAR DE ENGELENHOEVE Op 19 mei trokken de kinderen van klas A en B hun laarzen aan en gingen vol verwachtingen naar de Engelenhoeve. De kinderen mochten paardrijden, snoezelen, buiten spelen, De kinderen hebben enorm genoten, kijk maar!

5 ONTBIJT EERSTE COMMUNIE Het is bijna zover: het grote feest waar enkele kinderen uit klas A en B zo naar uitkijken: de Eerste Communie! Voor de kinderen in de kerk rond de tafel van de Heer samen zitten, mochten ze al eens samen ontbijten op school. Er stond een tafel gedekt en bovenop elk bord stond een doos. Als iedereen een plaatsje had uitgezocht aan tafel mochten de kinderen eens piepen wat er onder de doos op hun bord lag. Oei! De ene had een heerlijke chocoladekoek en de andere een gewone boterham. Niet iedereen was even gelukkig! Maar de kinderen hebben in de voorbije weken geleerd dat delen heel belangrijk is en dat iedereen dan gelukkiger is, dus werden de chocoladekoeken in stukken verdeeld en werd er eerlijk gedeeld! Als dat geen goed voorbeeld is?!

6 SPORTDAG GAVERS Op dinsdag 26 mei ging onze jaarlijkse sportdag door. De kinderen konden zich op voorhand inschrijven voor 4 activiteiten. Er was keuze in overvloed: kano, streetdance, huifkarrentocht, strandspelen, saltotrampoline, circustechnieken, judo,... Voor elk wat wils dus! Nadat iedereen in groepjes was verdeeld, trokken we het domein van de Gavers op. Enkele leerlingen trotseerden de kou en stapten gezwind in een kajak. Door de harde wind was het niet zo simpel om rechtop te blijven en terug naar de kant te varen. Anderen stapten op de waterfiets, speelden een spelletje petanque op het strand of draaiden salto s in de lucht op de saltotrampoline. Enkele kinderen maakten een gezellig ritje met de huifkar,... Na de middag begon het nog harder te regenen waardoor sommige activiteiten jammer genoeg niet konden doorgaan. Deze leerlingen sloten aan bij de streetdance en leerden enkele coole moves. Andere leerlingen gingen in dit hondenweer muurklimmen of fietsen. Tegen de avond was iedereen moe en verlangden we naar een warm bad. Hopelijk hebben we volgend jaar meer geluk met het weer!

7

8 ATLETIEK IN BRUGGE Op woensdag 27 mei 2009 trokken we met een volle bus richting Brugge. Samen met de kinderen van de Kindervriend namen we deel aan de atletiekhappening voor boscholen. De leerlingen hadden op voorhand al de proefjes op school gedaan en juf Sophie stuurde de juiste tijden en werpafstand door naar de organisatie. Op die manier werden reeksen gemaakt met leerlingen die allemaal ongeveer het zelfde niveau hadden. In de gietende regen liepen we 300m., 60m. en probeerden de tennisbal zo ver mogelijk te werpen. Ondanks de regen deed iedereen toch heel hard zijn best en als beloning kregen alle deelnemers een medaille. Een dikke proficiat aan iedereen!

9 INTERNE BEGELEIDER VOOR KINDEREN MET AUTISME Beste ouders, Tot 1 mei 2009 werkte ik als bijzondere leerkracht individueel onderricht (BLIO) in De Brug. Nu werk ik nog halftijds als BLIO en halftijds als interne begeleider voor kinderen met autisme. (= IB ASS) De laatste jaren gebruikt men steeds minder het woord autisme. Dat komt omdat er erge vormen en minder erge vormen van autisme bestaan. Men gebruikt liever het woord autisme spectrum stoornis (= ASS). Een spectrum is een deeltje. Sommige kinderen zijn voor een groot deel autistisch, anderen voor een kleiner deel. Wie een autisme spectrum stoornis (ASS) heeft, heeft een ander manier van denken. Dat kan voor problemen zorgen bij: het omgaan met anderen het praten met anderen, begrijpen wat iemand wil zeggen het zich dingen kunnen voorstellen, de verbeelding In alle scholen zitten kinderen met een ASS (autisme spectrum stoornis) Ook in De Brug zijn deze kinderen welkom! We willen onze school zo autisme vriendelijk mogelijk maken. Als er dingen zijn waar we rekening mee moeten houden op school, laat het ons dan alstublieft weten. Ouders kennen hun kind het best. Alles wat stress bij je kind kan wegnemen, mag gemeld worden. Als je meer wilt weten over ASS of als je kind een ASS heeft of dan ben welkom bij mij. In de gang op school zal je een groene poster zien hangen. Er staan tips op over hoe je kan omgaan met kinderen met ASS. Zeker eens lezen!!! Met vriendelijke groet, Juf Els Debuyck

10 UITSTAP PRAATGROEP MAMA S Op donderdag 28 mei gingen we met onze praatgroep op stap door Kortrijk. Jammergenoeg konden Fatiha en Aïcha er deze keer niet bij zijn. Met een groepje van 7 en een gids bezochten we enkele belangrijke gebouwen en plaatsen in Kortrijk. We kregen heel wat historische, toeristische en praktische informatie. Weet je dat kinderen en jongeren tot 18 jaar gratis boeken kunnen ontlenen in de bibliotheek? Weet je dat je elke 1ste zondag van de maand gratis alle Kortrijkse musea kan bezoeken? Weet je dat in het museum 1302 nog een echte maliënkolder ligt alsook helmen en schilden van de ridders uit de middeleeuwen? En Nathalie heeft er eentje opgezet, daar zijn zelfs bewijzen van! Kijk maar eens bij de foto s op onze website Weet je dat je in het Sociaal Huis in de Leiestraat terecht kan met alle vragen rond Kortrijk, huisvesting, subsidies, tewerkstelling, kinderopvang, Je kan er zomaar binnenstappen en die mensen verwijzen je gratis door. Weet je dat we veel mooie hoekjes hebben in Kortrijk? Het was een leuke en leerrijke uitstap. Iedereen die erbij was heeft ervan genoten.

11 MENU JUNI

12 WIST JE DAT... dit de resultaten zijn van onze afvalenquête? AFVAL OP SCHOOL Vind je het goed dat ja nee o de kinderen een brooddoos moeten gebruiken ipv aluminiumfolie? de kinderen geen drankjes mogen meebrengen naar school? de kinderen de kans krijgen om water te drinken aan de drankfonteintjes tijdens de speeltijd? de kinderen kraantjeswater krijgen om te drinken in de klas en bij de warme maaltijd? de broodeters drankjes in glazen flesjes kunnen drinken ipv brikjes en blikjes? de kinderen fruit krijgen op school? 94 6 de kinderen leren sorteren op school? 95 5 de kinderen afval leren vermijden op school? 93 7 er een afvaltip staat in de Brugklapper? Lees je die soms? er regelmatig iets te lezen valt over milieu op onze nieuwe website? Zou je het een goed idee vinden als de kinderen dagelijks een stuk fruit zouden eten op school ipv een koek? de kinderen een koekendoosje zouden krijgen om hun koeken in op te bergen? de kinderen, indien ze een koekendoosje zouden krijgen, geen voorverpakte koeken meer mogen meebrengen naar school? de kinderen een melkdrankje zouden kunnen drinken op school? je op school eens een demonstratie composteren zou kunnen volgen gegeven door de kinderen van de school? Zoals je ziet zijn de meeste resultaten positief. De opmerkingen bij de resultaten, kan je bekijken in de MOS-rubriek op onze website. We bekijken samen met de mensen van de vriendenkring of we vanaf volgend schooljaar de kinderen elke dag een stuk fruit of zuivelproduct kunnen aanbieden. Aangezien er nu nog een drukke periode volgt plannen we ook de demonstratie voor het composteren voor volgend schooljaar. OM TE NOTEREN IN JE AGENDA: woensdag 3 juni 2009: minivoetbaltornooi zaterdag 6 juni 2009: 11u eerste communie, 14u: vormsel dinsdag 9 juni 2009: zwerfvuilactie klas E donderdag 25 juni 2009: doe-aan-sportbeurs klas K en L donderdag 25 juni 2009: rapportenavond en oudercontact vrijdag 26 juni 2009: viering en verrassing door de vriendenkring maandag 29 juni 2009: schoolreis dinsdag 30 juni 2009: maar een half dagje school!

DOOR DE DIRECTIE 1 DOE-DAG IN DE LAGE KOUTER 2 ASS-NIEUWS 4 BUSO SINT-IDESBALD 8 SUNSHINE4KIDS 10 MENU MAAND APRIL 11 WIST JE DAT?

DOOR DE DIRECTIE 1 DOE-DAG IN DE LAGE KOUTER 2 ASS-NIEUWS 4 BUSO SINT-IDESBALD 8 SUNSHINE4KIDS 10 MENU MAAND APRIL 11 WIST JE DAT? S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER maart 2011 DOOR DE DIRECTIE Beste, De paasvakantie staat voor de deur. De leerkrachten zijn volop bezig met de voorbereiding van de openluchtklassen.

Nadere informatie

nieuwe kinderen het ook al een beetje beter gewoon. Zoals elk jaar zijn er op school hier of daar een aantal veranderingen.

nieuwe kinderen het ook al een beetje beter gewoon. Zoals elk jaar zijn er op school hier of daar een aantal veranderingen. september 2010 DOOR DE DIRECTIE SCHOOLKRANT B.O. DE BRUG BRUGKLAPPER Beste, De maand september zit er weeral op. De eerste maand verloopt altijd een beetje moeilijker dan de rest van het schooljaar. Ieder

Nadere informatie

BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE. april Beste,

BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE. april Beste, april 2009 DOOR DE DIRECTIE Beste, SCHOOLKRANT B.O. DE BRUG BRUGKLAPPER Een tijdje terug maakten heel wat kinderen van de Brug een tekening voor een wedstrijd van de stad Kortrijk. Vier kinderen werden

Nadere informatie

s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. De winter komt eraan, hoewel we dat aan de temperaturen

s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. De winter komt eraan, hoewel we dat aan de temperaturen DOOR DE DIRECTIE november 2009 SCHOOLKRANT B.O. DE BRUG BRUGKLAPPER Dag, s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. De winter komt eraan, hoewel we dat aan de temperaturen niet goed kunnen voelen. Toch

Nadere informatie

Kerstmis Het feest van thuis en samen rond vlam, vuur en kaarslicht. Het feest van zoete inval en een tafel van overvloed.

Kerstmis Het feest van thuis en samen rond vlam, vuur en kaarslicht. Het feest van zoete inval en een tafel van overvloed. DOOR DE DIRECTIE december 2012 Kerstmis Het feest van thuis en samen rond vlam, vuur en kaarslicht. Het feest van zoete inval en een tafel van overvloed. Het feest van zang en stilte vol vreugde en weemoed,

Nadere informatie

BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE 1 SPELENMARKT 2 KIDZ IN DA HOOD 3 SINTERKLAASFEEST 4 KERSTMARKT 6 PRAATGROEP 9 MENU JANUARI 10 WIST JE DAT...

BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE 1 SPELENMARKT 2 KIDZ IN DA HOOD 3 SINTERKLAASFEEST 4 KERSTMARKT 6 PRAATGROEP 9 MENU JANUARI 10 WIST JE DAT... december 2008 DOOR DE DIRECTIE Paleis of huis herberg of stal, ze hebben een deur die wagenwijd open kan. SCHOOLKRANT B.O. DE BRUG BRUGKLAPPER In dit nummer: DOOR DE DIRECTIE 1 SPELENMARKT 2 KIDZ IN DA

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

DOOR DE DIRECTIE 1 TONEEL PETER PAN 2 KLAS G MAAKT KRUISWOORDRAADSELS 3 KLAS A ZORGT GOED VOOR ZICHZELF 4

DOOR DE DIRECTIE 1 TONEEL PETER PAN 2 KLAS G MAAKT KRUISWOORDRAADSELS 3 KLAS A ZORGT GOED VOOR ZICHZELF 4 S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER januari 2014 DOOR DE DIRECTIE Beste, Vrijdag 31 januari. Het lijkt wel of het gisteren was dat we elkaar een gelukkig Nieuwjaar wensten. We zijn al in

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers. Pasen. Schooljaar t/m 14 april. Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt.

Beste ouders/verzorgers. Pasen. Schooljaar t/m 14 april. Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt. Schooljaar 2016-2017 10 t/m 14 april Agenda: Ma - Di - Groep 7 fietsexamen Wo - Schoolvoetbaltoernooi Beste ouders/verzorgers Pasen Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt.

Nadere informatie

Hieronder kan je enkele resultaten lezen: BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE 1 ATTAKATAMOEVA 2 OPENLUCHTKLASSEN 4 ASS-NIEUWS 6 DIVESITEIT 6 MENU FEBRUARI 7

Hieronder kan je enkele resultaten lezen: BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE 1 ATTAKATAMOEVA 2 OPENLUCHTKLASSEN 4 ASS-NIEUWS 6 DIVESITEIT 6 MENU FEBRUARI 7 DOOR DE DIRECTIE januari 2010 Donderdag 28 januari : gedichtendag Juf Hannelore en juf Annemie hebben zich verkleed en brachten een bezoekje in alle klassen. Daar deden ze eerst enkele oefeningen om de

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Echo april mei - juni 2016

Echo april mei - juni 2016 G.V.L.S. Regina Pacis Mortselsesteenweg 70 2540 Hove tel. 03/454 19 90 gsm 0479/54 19 90 www.regpacho.be secretariaat2.ls@regpacho.net secretariaat1.ls@regpacho.net Echo april mei - juni 2016 Beste ouders

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 november 2013 Wetenschapsdag Op dinsdag 19 november ging het zesde leerjaar op wetenschapsdag naar KA Boomgaardplein en Zenit. We begonnen met het bakken van overheerlijke

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus 19 april 2019 Schooljaar 2018-2019 Noteer in uw agenda! Maandag 22 april t/m vrijdag 3 mei - Vakantie, alle leerlingen vrij! Zondag 5

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

Het personeel en de directie van de Brug. DOOR DE DIRECTIE 1 SINT OP SCHOOL 2 DE TECHNIEKKLAS 6 KERSTDOOLHOF 7 DRAMA ROND KERST 8

Het personeel en de directie van de Brug. DOOR DE DIRECTIE 1 SINT OP SCHOOL 2 DE TECHNIEKKLAS 6 KERSTDOOLHOF 7 DRAMA ROND KERST 8 S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE december 2014 Kerstwensen Ik wens je...sterke schouders om de zorgen van vandaag en morgen te kunnen dragen....goede oren om naar de

Nadere informatie

Meneer Bram had voor ons een Quiz gemaakt op kahoot! En die hebben we samen met de andere groep 7 gemaakt het was heel erg leuk!

Meneer Bram had voor ons een Quiz gemaakt op kahoot! En die hebben we samen met de andere groep 7 gemaakt het was heel erg leuk! maandag 11 april 2016 De afgelopen week zijn we bezig geweest met de entreetoets. Volgende week staan er ook nog een paar toetsen op ons te wachten. We vinden het spannend maar toch gaan we er voor. Tijdens

Nadere informatie

Noorderdiep 123 9521 BC, Nieuw-Buinen Tel: 0599-613864 E-mail: cbsdeklister@conod.nl

Noorderdiep 123 9521 BC, Nieuw-Buinen Tel: 0599-613864 E-mail: cbsdeklister@conod.nl Noorderdiep 123 9521 BC, Nieuw-Buinen Tel: 0599-613864 E-mail: cbsdeklister@conod.nl Nieuwsbrief 17, 28 april 2016 Bijbelverhalen. Week 17: 25 t/m 29 april 2016 Weer terug bij Noömi, Ruth 3:16-18 In de

Nadere informatie

Oudernieuwsbrief. 11 mei Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

Oudernieuwsbrief. 11 mei Onderwerpen in deze nieuwsbrief: Oudernieuwsbrief 11 mei 2017 Onderwerpen in deze nieuwsbrief: De kalender De avondvierdaagse Uitstapjes en schoolreisjes Van onze verslaggevers Interessante website Wist u dat? De kalender 15 mei groep

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan

Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan De maand juni is traditiegetrouw een drukke maand. Maatregelen in verband met het komende schooljaar moeten reeds genomen worden en natuurlijk hebben

Nadere informatie

Spelen en bewegen is de boodschap! Als het zo erg vriest, kunnen de kinderen over de middag binnen blijven.

Spelen en bewegen is de boodschap! Als het zo erg vriest, kunnen de kinderen over de middag binnen blijven. S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER november 2010 Dag, DOOR DE DIRECTIE welkom! s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. Koning winter is in het land. De sneeuw is mooi en dit is fijn

Nadere informatie

Nieuws vanuit de dienst

Nieuws vanuit de dienst KINDERDAGVERBLIJF KLEIN & WIJS SEPTEMBER 2019 September 2019 Nieuws vanuit het kinderdagverblijf BELANGRIJKE DATA! KINDERDAGVERBLIJF GESLOTEN: We hebben er twee toffe collega s bij! Wij stellen graag Laura

Nadere informatie

t Slagske April, 25 e jaargang

t Slagske April, 25 e jaargang t Slagske April, 25 e jaargang Kalender 2015-2016 Groepsfeest: 9 april Rakwiweekend: 22-24 april Titoweekend: 22-24 april Kamp: 18 tot 26 juli Er is er eentje jarig 7 Wout rakwi 13 Shari rakwi 14 Jordy

Nadere informatie

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES BELBRIEF mei 2018 21 april 2018 eerste communie Bedankt voor alle mooie, deugddoende complimentjes die juf Thaïs en juf Maricarmen mochten ontvangen van ouders en grootouders. Dank u wel aan de communicantjes

Nadere informatie

Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 29 maart 2018 Agenda Nummer 28 maandag 2 april Tweede Paasdag VRIJ! dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2010

Nieuwsbrief December 2010 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief December 2010 KERSTVAKANTIE Vanaf vrijdagmiddag 24 december 12u00 tot en met zondag

Nadere informatie

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax.

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax. Sint- Martens- Latem, 10 juni 2015 Geachte ouders, De laatste maand van het schooljaar is gestart. We kijken allen uit naar een welverdiende vakantie. Maar graag uw aandacht voor volgende praktische zaken.!

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Project: Ridders en prinsessen - we maandagmorgen een heleboel spullen meehadden naar de klas? We bekeken alles en gaven het een plekje in onze klas.

Project: Ridders en prinsessen - we maandagmorgen een heleboel spullen meehadden naar de klas? We bekeken alles en gaven het een plekje in onze klas. Week van 16 tot 20 januari 2017 Project: Ridders en prinsessen - we maandagmorgen een heleboel spullen meehadden naar de klas? We bekeken alles en gaven het een plekje in onze klas. - we bezoek kregen

Nadere informatie

Het krantje. Oktober Welkom! Welkom bij de vernieuwde editie van onze nieuwsbrief. voor leerlingen, ouders en sympathisanten.

Het krantje. Oktober Welkom! Welkom bij de vernieuwde editie van onze nieuwsbrief. voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Het krantje Oktober 2016 Welkom! Welkom bij de vernieuwde editie van onze nieuwsbrief voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave die we doopten met de naam

Nadere informatie

Groep 8 Cito eindtoets. Groep 8 Cito eindtoets. Groep 7 Cito entreetoets. Groep 8 Cito eindtoets. Groep 7 Cito entreetoets

Groep 8 Cito eindtoets. Groep 8 Cito eindtoets. Groep 7 Cito entreetoets. Groep 8 Cito eindtoets. Groep 7 Cito entreetoets nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 12 april 2019 Agenda Nummer 29 maandag Paasviering dinsdag Groep 8 Cito eindtoets

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

Goed volk. Jaargang 11, nummer 7 13 oktober 2017

Goed volk. Jaargang 11, nummer 7 13 oktober 2017 KLASNIEUWS UIT KLAS 4! Goed volk Jaargang 11, nummer 7 13 oktober 2017 over onze vloer! Els en Laura komen heel geregeld onze klas binnen. Ze draaien mee in de klaswerking. Els, master in Romaanse talen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. De zomervakantie vangt aan op zaterdag 30 juni 2018

PRAKTISCHE WEETJES. De zomervakantie vangt aan op zaterdag 30 juni 2018 BELBRIEF maart 2018 ZWEMMEN VOOR L1 EN L4 Vrijdag 2 maart De laatste zwemles van dit schooljaar. Zwembad Wezenberg sluit tot eind augustus wegens renovatiewerken. PRAKTISCHE WEETJES NOTEER ALVAST IN UW

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

Woensdag 4 september Rammanyu Dipai groep 8b Vrijdag 6 september Job van Benten groep 8b

Woensdag 4 september Rammanyu Dipai groep 8b Vrijdag 6 september Job van Benten groep 8b nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 30 augustus 2019 Agenda Nummer 0 maandag 2 september We gaan weer beginnen!

Nadere informatie

Veel leesplezier met deze brugklapper. DOOR DE DIRECTIE 1. BOSDAG VOOR A,B,C,D en K 2 PASSCHENDAELE MUSEUM 4. DRAMALES IN A en B 6

Veel leesplezier met deze brugklapper. DOOR DE DIRECTIE 1. BOSDAG VOOR A,B,C,D en K 2 PASSCHENDAELE MUSEUM 4. DRAMALES IN A en B 6 S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE november 2014 Hallo, Grote werken in de Brug! De gang wordt in een frisse kleur geschilderd en ook de poorten schitteren in het groen.

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

t Klavernest Gesubs. Vrije Basisschool / Schoolkrant 23 mei 2014

t Klavernest   Gesubs. Vrije Basisschool / Schoolkrant 23 mei 2014 t Klavernest www.klavernest.be Gesubs. Vrije Basisschool - directie@klavernest.be secretariaat@klavernest.be - 03/312.05.92 Schoolkrant 23 mei 2014 Onze kleuterrefter : voor en na Eigenlijk kon dit perfect

Nadere informatie

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7 bericht Info : 30 Jaargang 14 : 08-04-2016 Redactie : Monique Bos E-mail redactie : m.bos@westerwijs.nl Belangrijke data: 16 april Oud papier groep 4a 20 april Spelsportdag groep 3 en 4 in sporthal Quicksilver

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART Beste ouders en grootouders De maand maart

Nadere informatie

Het Knoopje. Basisschool De Touwbaan. Nieuws vanuit de directie. Inhoud. 16 april 2015

Het Knoopje. Basisschool De Touwbaan. Nieuws vanuit de directie. Inhoud. 16 april 2015 Basisschool De Touwbaan Touwbaan 16 4901GG Oosterhout (NB) Tel.:0162-453706 www.kbsdetouwbaan.nl info@kbsdetouwbaan.nl 16 april 2015 Het Knoopje Jaargang 9, nummer 13 Nieuws vanuit de directie * Laatst

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Voor nu wensen wij u allen een mooi paasweekend en alvast een fijne meivakantie toe!

Voor nu wensen wij u allen een mooi paasweekend en alvast een fijne meivakantie toe! Beste ouders/verzorgers, Wat gaat de tijd toch snel! Dit weekend genieten we van een heerlijk, lang paasweekend en dan nog 4 dagen voordat de meivakantie begint. Na de vakantie hebben we dan nog 9 weken

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Klasnieuws 2. schoenen om te dansen

Klasnieuws 2. schoenen om te dansen BLAUWE KLAS 14 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 2 schoenen om te dansen Wat zit er in, waar denk je aan? Onze muziekkoffer deed voor het eerst zijn intrede. Musiceren uit volle borst :) (kort filmpje zal nog

Nadere informatie

t Klavernest Gesubs. Vrije Basisschool / Schoolkrant 24 mei 2019

t Klavernest   Gesubs. Vrije Basisschool / Schoolkrant 24 mei 2019 Gesubs. Vrije Basisschool - directie@klavernest.be secretariaat@klavernest.be - 03/312.05.92 Schoolkrant 24 mei 2019 Wijziging - info voor de ouders van schoolverlaters. Graag informeren we je over een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018 Nieuwsbrief Voorjaarsvakantie Week 9 en 10 25 februari t/m 10 maart 2018 Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt de afgelopen weken. Er zijn veel toetsen gemaakt en ook de gewone dagelijkse lessen

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus juni 2017 nr Pinksteren. Buitenschoolse activiteiten

Nieuwsbrief Cursus juni 2017 nr Pinksteren. Buitenschoolse activiteiten Nieuwsbrief Cursus 2016-2017. 7 juni 2017 nr. 117 Agenda 9 juni Viering Vruchten van de Geest Thema: Geduld 15 juni: voorlichting stichting Sajith 20 juni LOT 21 juni Zomerfair tbv Sajith 22 juni Lesvrije

Nadere informatie

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF Activiteitenkalender De Klimtoren Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : info@vks-klimtoren.be Website : www.vks-klimtoren.be Ma.

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 10.06.2019 Beste ouders, Deze op één na laatste info voor ouders ontvangt u met enige vertraging. Problemen met de laptop van de directie liggen hiervan aan de basis, waarvoor mijn excuses.

Nadere informatie

Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8

Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8 Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8 De uitstap naar Zonnegloed was een heerlijke dag! Een heel grote dankjewel aan Jonas, Kim, Fien, Hanne en Hilde voor de extra begeleiding! Dankzij jullie hulp konden we in

Nadere informatie

KBS NOORDERPOORT NIEUWSBRIEF 9 12 januari tot en met 26 januari 2018

KBS NOORDERPOORT NIEUWSBRIEF 9 12 januari tot en met 26 januari 2018 INFORMATIEAVOND, KIJKOCHTEND EN INSCHRIJF DAG Beste ouders/verzorgers Hoewel het schooljaar pas begonnen is, kijken we toch al vooruit naar schooljaar 2018-2019. En niet alleen wij kijken vooruit, maar

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data Nieuwsbrief Nr. 11 Belangrijke data Dinsdag 16 juli Musical groep 8 Woensdag 17 juli Uitzwaaien groep 8 Donderdag 18 & vrijdag 19 juli Leerlingen groep 8 vrij! Donderdag 18 juli Rapportenavond & Eindfeest!

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Afsluitfeest. Team Wolderweide. Even voorstellen

Afsluitfeest. Team Wolderweide. Even voorstellen WolderWeetje Maandag 15 juli 2019 B ELANGRIJKE DATA Afsluitfeest Afsluitavond Donderdag 18 juli Donderdag 18 juli willen wij het schooljaar knallend afsluiten met een pannenkoek en/of wrap feest. Vrijdagmiddag

Nadere informatie

t Kriebelt Kleuterschool nr. 29

t Kriebelt Kleuterschool nr. 29 t Kriebelt Kleuterschool nr. 29 Juf Sofie, juf Tinne en juf Jana "Liefste mama, weet je hoeveel ik van je hou? Als het kon, van hier tot aan de zon!" We weten nu al zó veel over de lente, maar de zon hebben

Nadere informatie

Tine Marcusschool. Vanuit het team

Tine Marcusschool. Vanuit het team Pagina 1 van 7 Tine Marcusschool Donderdag 31 maart 2016 Agenda 7 april Oudergespreksochtend 8 en 19 april Schoolfotograaf 22 april Koningsspelen op school 27 april Koningsdag leerlingen zijn vrij 2 t/m

Nadere informatie

Fladderkrant MEI 2016

Fladderkrant MEI 2016 Fladderkrant MEI 2016 Kom met de fiets of te voet naar school, net als Sam! Onze school neemt deel aan de campagne Sam de Verkeersslang. Met die campagne stimuleert Mobiel 21 vzw ouders en kinderen om

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Verlangen naar de tijd Dat woorden bemoedigen Met warmte uitgesproken En zo het leven verrijken

Verlangen naar de tijd Dat woorden bemoedigen Met warmte uitgesproken En zo het leven verrijken Berendrecht, 19 december 2018. Het feest van wachten Op het Licht in de duisternis Het feest van verwachten Wat er nog steeds niet is Verlangen naar de vrede Hopen op een veilig jaar Kerstmis brengt gevoelens

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Nieuwsbrief april. Nieuws uit de schoolwerking. Sint-Gregoriuscollege

Nieuwsbrief april. Nieuws uit de schoolwerking. Sint-Gregoriuscollege Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief april Na de workshops organiseren we opnieuw een heerlijke barbecue. Inschrijven is tot en met woensdag 8 mei mogelijk. In de namiddag gaat er vanaf 14u30 een vrij podium

Nadere informatie

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen mei nummer 13 Inhoudstafel: 1. Inhoudstafel 2. Nieuws uit De kring 3. Kinderen in beeld 4. Wist-je-weetjes 5. Ouderparticipatie 6. Niet te missen 7. Kinderpagina Nieuws uit de kring: Noteer het alvast

Nadere informatie

In dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! verantwoordelijkheid & zingeving. Agenda:

In dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! verantwoordelijkheid & zingeving. Agenda: Schooljaar 2014-2015 Nr. 35 Ouderavond schooltijden Een aantal weken geleden bent u geïnformeerd over de wijziging van schooljaar schooltijden 2010-2011 vanaf het nieuwe schooljaar, met daarin de aankondiging

Nadere informatie

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016 Uithoornse Spelen! Agenda Uithoornse Spelen groepen 7 en 8 woensdag 1 juni 2016 Avondvierdaagse ma. 6

Nadere informatie

Juf Angela voor groep 6B woensdag 23 januari. Voorleesontbijt donderdag 24 januari vrijdag 25 januari Nieuwsbrief nr. 18

Juf Angela voor groep 6B woensdag 23 januari. Voorleesontbijt donderdag 24 januari vrijdag 25 januari Nieuwsbrief nr. 18 nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 18 januari 2019 Agenda Nummer 18 maandag 21 januari dinsdag 22 januari Juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis t Bruggetje Basisschool St. Martinus Groenstraat 1 5551 AV Dommelen tel. 040 2017970 www.martinusdommelen.nl Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2013-2014 nr. 19 12 juni 2014 Nieuws uit de groepen

Nadere informatie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie ilhelminaschool.voor de beste basis! Juli 2015 Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam.

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Toen we aan kwamen moesten we een paar minuten wachten,

Nadere informatie

Het Vijfblaadje. Zomervakantie 19 augustus Start schooljaar

Het Vijfblaadje. Zomervakantie 19 augustus Start schooljaar 19 juni - nummer 38 Het Vijfblaadje Kalender maand juni en juli 20 juni Schoolreisje 21 juni Studiedag. Alle kinderen vrij 27 juni Rapport 27 juni Rapportgesprekken (facultatief) 2 juli Kennismaking nieuwe

Nadere informatie

TIMONIEUWS. Een stevige basis voor persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk succes

TIMONIEUWS. Een stevige basis voor persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk succes TIMONIEUWS Een stevige basis voor persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk succes 18 juli 2017 Timo 60 jaar We hebben de eerste week van deze maand gevierd dat onze school al weer ruim 60 jaar bestaat.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2016

Nieuwsbrief 13 mei 2016 Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-571626 info@obszwanenest.nl http://www.obszwanenest.nl Kalender 16 mei: 2 e pinksterdag 17 mei: Schoolreis groep 1 t/m 7 23 t/m 25 mei: Groep 8 Kamp 26

Nadere informatie

Jaargang 18

Jaargang 18 Riemslootnieuws 775 28-03-2019 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Jonge dieren In de beide kleutergroepen werken we de komende periode over de (kinder)boerderij

Nadere informatie

AFSPRAKEN MOS IN BEUK & NOOT

AFSPRAKEN MOS IN BEUK & NOOT AFSPRAKEN MOS IN BEUK & NOOT 1. SORTEREN Klas - Milieustraatje in de klas - Juiste pictogrammen boven vuilnisbak - Fracties: papier, herbruikbaar papier, restafval - Emmer voor GFT. - Papieren zakdoeken

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid: We gaan een ouderportaal inrichten zodat de communicatie ouders- school, school- ouders sneller en handiger verloopt.

Ouderbetrokkenheid: We gaan een ouderportaal inrichten zodat de communicatie ouders- school, school- ouders sneller en handiger verloopt. Nieuwsbrief 5 13-11-2015 Directienieuws We zijn alweer enige tijd bezig dit schooljaar en we willen u graag informeren over wat er dit schooljaar aan onderwijsontwikkelingen op de planning staat. Een uitgebreide

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 13/2012-2013 Zwemmarathon 6 maart In dit nummer: Kids-ID 1 Inschrijvingen 2 29 zwemmers waaronder sportieve leerlingen, mama's, oud-studenten en leerkrachten

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8. Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 3 4 5 6 7 Creamiddag Nationale buitenlesdag 08.30-10.15 de Grote Rekenochtend Schoolvoetbal jongens 08.45-09.45 koffie uurtje 11.00-12.00 theorie-exame

Nadere informatie

Ook gaan we op deze dag afscheid nemen van de juffen, de meesters en de oude klas: we maken er een fijne, gezellige dag van.

Ook gaan we op deze dag afscheid nemen van de juffen, de meesters en de oude klas: we maken er een fijne, gezellige dag van. Nr. 12 27 juni 19 Sprokkelblad digitaal Het Sprokkelblad wordt gepubliceerd op onze website. Ook kunt u zich via de site aanmelden voor ontvangst per email. Op deze wijze is het mogelijk dat beide ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Lianne Marieke Jacco. Bep Peter Ien. Marina Rein Shirley

Lianne Marieke Jacco. Bep Peter Ien. Marina Rein Shirley Lianne Marieke Jacco Bep Peter Ien Marina Rein Shirley Vrijdag 09-08-2019 Rond 13:00 zijn we vanuit Arnhem vetrokken richting Veenendaal, samen met Lianne, Bep, Marieke en Peter. Met helaas wat minder

Nadere informatie

MEI / JUNI 2013 IDENTITEITSBEWIJS MEE! KLEUTERFEEST NIEUWE LEERLINGEN

MEI / JUNI 2013 IDENTITEITSBEWIJS MEE! KLEUTERFEEST NIEUWE LEERLINGEN IDENTITEITSBEWIJS MEE! Beste ouders/verzorgers, Zoals wij u hebben meegedeeld is het met ingang van dit schooljaar verplicht om bij schoolreizen de identiteitsbewijzen van de kinderen mee te nemen. Dit

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Nummer (verschijnt 1x per twee weken) Kerstmarkt. Vervolg op volgende pagina

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm.  Nummer (verschijnt 1x per twee weken) Kerstmarkt. Vervolg op volgende pagina Nieuwsbrief o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl Nummer 7 25-11-2016 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: Hij komt Kerstmarkt Nieuws uit de groepen SchoolAPP Aanmelden leerlingen Aanwezigheid directie

Nadere informatie