Spelen en bewegen is de boodschap! Als het zo erg vriest, kunnen de kinderen over de middag binnen blijven.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spelen en bewegen is de boodschap! Als het zo erg vriest, kunnen de kinderen over de middag binnen blijven."

Transcriptie

1 S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER november 2010 Dag, DOOR DE DIRECTIE welkom! s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. Koning winter is in het land. De sneeuw is mooi en dit is fijn voor het weekend, maar als we de weg op moeten is dit niet zo tof! De kinderen houden de thermometer op de speelplaats goed in de gaten. Zelfs overdag komt de temperatuur niet boven nul! Spelen en bewegen is de boodschap! Als het zo erg vriest, kunnen de kinderen over de middag binnen blijven. Maandag 29 november staken we in de weekopening het eerste kaarsje van de advent aan. Het eerste kaarsje van de vier. Elk kaarsje krijgt dan ook een speciale betekenis. Wij hopen dat alle kinderen, van welke godsdienst ook, tijdens deze adventsperiode, een stukje warmer en vriendelijker worden voor iedereen. Voor de kerstvakantie hebben we nog een zeer belangrijke periode. De kinderen worden vanaf nu regelmatig getest op hun schoolse vorderingen. Er is geen echte proefwerkperiode. Af en toe krijgen de kinderen een test, vaak zonder dat ze het weten dat het een test is. Daarom vinden wij het belangrijk dat de kinderen zich voldoende kunnen ontspannen en voldoende slaap hebben. Een gezonde voeding, voldoende rust en niet te veel tv kijken kan dikwijls wonderen doen! Op dinsdag 21 december is er rapportenavond. Ik hoop dat alle ouders het belangrijk vinden om naar de school te komen om met de leerkrachten het rapport van hun kind te overlopen. Wij bieden jullie dan graag een lekker, warm drankje aan. (Voor de klassen I en J is de rapportenavond op donderdag 18 december.) De kerstviering van de Brug gaat door op vrijdag 24 december 09u15 in de Sint- Elooiskerk. Iedereen is Veel leesplezier met deze brugklapper. Mevrouw Hilde In dit nummer: DOOR DE DIRECTIE 1 BOSDAG 2 DE TIJD VAN TOEN 4 KOEKJES BAKKEN VOOR OMA EN OPA 5 OP BEZOEK NAAR HOND IN KEGELSPEL 6 OUDE BOOM VAN SOFIAN 8 LUCHTKARABIJNSCHIETEN 9 ASS-NIEUWS 10 MENU DECEMBER 11 WIST JE DAT OM TE NOTEREN IN JE AGENDA 12 Interessante informatie: BLO DE BRUG REKOLLETTENSTRAAT KORTRIJK 056/ fax: 056/ school@bodebrug.be website:

2 BOSDAG Door de slechte weersvoorspellingen voor 9 november, ging onze geplande uitstap naar de Libelle niet door. Maar we maakten er toch een leuke bosdag van! We kregen bezoek van enkele dieren die ziek waren. Ze hadden medicijnen gekregen, maar niet voldoende voor elk dier. De kinderen werden in groepjes verdeeld en konden in het bos opdrachten uitvoeren om zo wat meer medicijnen te krijgen en de dieren te helpen. Er liep in het bos ook een jager rond. Als de kinderen de jager zagen, moesten de kinderen zo snel mogelijk een kring maken, zoniet, nam de jager de drankjes terug af. Gelukkig konden we voldoende siroop en poedertjes verzamelen om alle zieke dieren weer gezond te maken! Het was een heerlijke bosdag!

3

4 DE TIJD VAN TOEN In de week van de grootouders trokken de kinderen van klas A, B en C naar het René Declerckmuseum te Deerlijk. In het oude huisje toonde opa Jan ons hoe ze vroeger een vuurtje maakten in de grote open haard. Oma Mieke maalde koffiebonen in een heel oude koffiemolen. Elke week bakten ze wel 15 broden in een grote stenen oven. In de keuken brandde de kachel roodgloeiend. We mochten om de beurt ook eens water pompen uit de oude pomp. Met een vrolijk deuntje op de dwarsfluit sloot opa Jan de rondleiding af. Dank je wel opa Jan en oma Mieke voor het interessante bezoek. Meer foto s van deze uitstap kan je terugvinden op onze website:

5 KOEKJES BAKKEN VOOR OMA EN OPA De kinderen uit klas A hebben voor het grootouderfeest heerlijke speculaaskoekjes gemaakt. Het waren echte bakkers! De oma s en opa s hebben de lekkere koekjes kunnen opeten tijdens onze uitstap naar de hond in het kegelspel en ze waren goed bevonden!!

6 OP BEZOEK NAAR HOND IN HET KEGELSPEL De kinderen en juffen uit klas A, B en C nodigden de grootouders uit om samen met hen te gaan spelen in De hond in het kegelspel in Kortrijk. Ze speelden er honderduit met de vele volksspelen en hadden veel plezier! De grootouders vonden het een heel aangename ervaring om samen met hun kleinkinderen te spelen. Na een drukke spelnamiddag genoten we dan samen van een kopje koffie en lekkere speculaaskoekjes, gebakken door de kinderen van klas A. Dank aan de grootouders voor hun aanwezigheid en hun enthousiasme! Meer foto s van deze leuke namiddag vind je op de website van de school:

7

8 DE OUDE BOOM VAN SOFIAN Op 23 november trokken de kinderen van klas D, E en F naar een toneelvoorstelling. Het was een zeer interessante voorstelling, en wellicht voor veel van onze kinderen een beetje herkenbaar. Het verhaal: Soef houdt van hiphop en voetbal... en van Lisa. Samen met zijn ouders gaat hij elke zomer op vakantie naar Marokko om zijn familie te bezoeken. Vakanties waar hij altijd erg naar uitkijkt, vooral dankzij de verhalen die zijn grootvader hem vroeger vertelde. Maar nu is Soef in de war, hij hoorde per ongeluk een gesprek tussen zijn ouders en zijn oom over verhuizen naar Marokko. Marokko is een prachtig land, maar om er te gaan wonen? Zo ver weg van hiphop, voetbal en van Lisa?! Soef rent weg, de donkere bergen in. Hij botst tegen een oude boom. Waar komt die opeens vandaan? En wat ruikt het hier naar vroeger. Dan begint de oude boom te praten. De boom vertelt hem dat de bomen in Nederland ook praten, maar dat hij ze niet kan horen, omdat zijn wortels daar niet liggen. Soef is verbaasd en snapt er niets van. In Nederland is hij een Marokkaan en in Marokko is hij een Nederlander en nu zegt de boom dat hij in Nederland woont, maar dat zijn wortels in Marokko liggen. De boom begint verhalen te vertellen en neemt Soef mee op reis. Een reis terug naar het oude Marokko, het land van weleer, van het volk in de bergen: het land van Soefs opa en zijn ouders. Soef herinnert zich de verhalen van zijn opa weer en begint ook te vertellen. Als de oude boom over Amsterdam begint, beseft Soef weer waarom hij op de vlucht is. Hij vertelt de boom over het gesprek tussen zijn ouders en zijn oom. De boom vindt dat hij terug moet en zijn ouders moet vertellen dat hij niet wil verhuizen. En wat blijkt? Ze gaan helemaal niet verhuizen. Soef had het verkeerd verstaan. Zijn vader wil een verhuisbedrijf beginnen voor mensen die terug willen naar Marokko. Tja, de oude boom zei het al: soms hoor je wat je wilt horen en niet wat er gezegd wordt.

9 LUCHTKARABIJNSCHIETEN Op 6 en 7 november 2010 gingen de Belgische kampioenschappen luchtkarabijnschieten door in Eghezee ( Namen ). Jazeker, schieten is een sport. Luchtkarabijnschieten is zelfs een discipline op de Olympische Spelen. Het vergt een enorme concentratie. Die moet bovendien de hele tijd aangehouden worden. Om dat te kunnen, moet je natuurlijk fysiek in orde zijn. Bij luchtkarabijnschieten wordt geschoten vanop een afstand van 10 meter op kaartjes die genummerd zijn van 1 tot 10. De 10 is slechts een speldenknopje groot. Ricardo Meyfroidt, leerling uit klas J in de Brug, behaalde een 17de plaats van de 25 geselecteerde schutters ( Cadetten ) op het Belgisch kampioenschap. Eerder op het jaar behaalde Ricardo een 2de plaats op de Provinciale kampioenschappen, in de Landelijke Kampioenschappen en in de finale van de Beker van Vlaanderen te Mechelen behaalde Ricardo een 6de plaats. Zoals je ziet, zijn er in De Brug ook heel wat sportieve talenten! Proficiat, Ricardo!!!

10 ASS-NIEUWS Joepie!! Feest!! of Help! Feest! Het is zoals het is. Kinderen met ASS hebben duidelijkheid nodig. Het is zoals het is. Kinderen met ASS hebben het daardoor vaak moeilijk als er feest is. Wie komt er? Hoe lang duurt het? Waar gaat het door? Wat kan ik daar doen? Krijg ik een cadeau? Maar welk cadeau zal dat dan zijn? Cadeautjes, verrassingen, feesten, niet iedereen vindt het leuk. Raar maar waar. Kan je je kind hierbij helpen? Zeker wel! Met een periode vol feesten en cadeautjes in het vooruitzicht, graag een tip hierover. Wist je dat het heel veel stress kan wegnemen bij kinderen met ASS als ze op voorhand weten wat hun cadeau zal zijn? Het klinkt raar, maar het is echt zo!! Zelfs de Sint vindt het niet erg om voor sommige kinderen op voorhand te zeggen wat hij zal brengen... Bij een feest kan het al voldoende zijn om een soort stappenplan op te maken en dat te overlopen met je kind. Hieronder een voorbeeld. Ik haalde het uit de map Wijzer Onderwijs Autisme wijzer met ouders van CEDgroep. Dit is slechts een voorbeeld. Je kan het natuurlijk aanpassen zoals je het wilt. Mijn wens? Dat een feest voor iedereen een echt feest mag zijn. Juf Els D.

11 MENU DECEMBER

12 WIST JE DAT... er nog nieuwe kindjes bijgekomen zijn op school? Laïs volgt les in klas A en Sofia in klas E! we heel veel hebben gelezen tijdens de voorleesweek? mevrouw Hilde de Sint uitgenodigd heeft op school? Hij kwam op woensdag 1 december bij ons op bezoek. we met de kinderen van de school zelf kerstkaarten hebben gemaakt? Deze zullen worden afgedrukt en verkocht ten voordele van de school. we op zondag 12 december met De Brug deelnemen aan de kerstmarkt op Overleie? Deze vindt plaats op het St. Amandsplein van 11 u tot 20 u. We zullen er o.a. onze zelfgemaakte kerstkaarten verkopen. OM TE NOTEREN IN JE AGENDA woensdag 1 december: bezoek van de Sint donderdag 2 december: medisch onderzoek klas E en enkele kinderen uit klas J donderdag 9 december: toneel klas G, H en I zondag 12 december : kerstmarkt Overleie donderdag 16 december: medisch onderzoek klas I donderdag 16 december : rapportenavond voor klas I en J dinsdag 21 december: rapportenavond donderdag 23 december: feestmaal vrijdag 24 december: kerstviering maandag 27 december tot zondag 9 januari: KERSTVAKANTIE dinsdag 25 januari: alles met de bal klas E, F, G

s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. De winter komt eraan, hoewel we dat aan de temperaturen

s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. De winter komt eraan, hoewel we dat aan de temperaturen DOOR DE DIRECTIE november 2009 SCHOOLKRANT B.O. DE BRUG BRUGKLAPPER Dag, s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. De winter komt eraan, hoewel we dat aan de temperaturen niet goed kunnen voelen. Toch

Nadere informatie

Veel leesplezier met deze brugklapper. DOOR DE DIRECTIE 1. BOSDAG VOOR A,B,C,D en K 2 PASSCHENDAELE MUSEUM 4. DRAMALES IN A en B 6

Veel leesplezier met deze brugklapper. DOOR DE DIRECTIE 1. BOSDAG VOOR A,B,C,D en K 2 PASSCHENDAELE MUSEUM 4. DRAMALES IN A en B 6 S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE november 2014 Hallo, Grote werken in de Brug! De gang wordt in een frisse kleur geschilderd en ook de poorten schitteren in het groen.

Nadere informatie

Hieronder kan je enkele resultaten lezen: BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE 1 ATTAKATAMOEVA 2 OPENLUCHTKLASSEN 4 ASS-NIEUWS 6 DIVESITEIT 6 MENU FEBRUARI 7

Hieronder kan je enkele resultaten lezen: BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE 1 ATTAKATAMOEVA 2 OPENLUCHTKLASSEN 4 ASS-NIEUWS 6 DIVESITEIT 6 MENU FEBRUARI 7 DOOR DE DIRECTIE januari 2010 Donderdag 28 januari : gedichtendag Juf Hannelore en juf Annemie hebben zich verkleed en brachten een bezoekje in alle klassen. Daar deden ze eerst enkele oefeningen om de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer:

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer: De Vlecht 3 juli 2015 Wij heten Femke van harte welkom! Wij wensen haar een goede start en veel plezier op onze school. In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 1/2 3 Groep 7/8 4 Sport en Bewegen 5 Vanuit

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Het personeel en de directie van de Brug. DOOR DE DIRECTIE 1 SINT OP SCHOOL 2 DE TECHNIEKKLAS 6 KERSTDOOLHOF 7 DRAMA ROND KERST 8

Het personeel en de directie van de Brug. DOOR DE DIRECTIE 1 SINT OP SCHOOL 2 DE TECHNIEKKLAS 6 KERSTDOOLHOF 7 DRAMA ROND KERST 8 S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE december 2014 Kerstwensen Ik wens je...sterke schouders om de zorgen van vandaag en morgen te kunnen dragen....goede oren om naar de

Nadere informatie

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Groep 1/2/3 Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Op donderdag 25 juni hebben de kinderen leuke sportieve activiteiten buiten gedaan. Voetballen met flessen vol water, spelletjes met de parachute en

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Woordje door mevrouw Sas... Nieuwsbrief december 2015 Het is zover. Sinterklaas trekt weer samen met zijn Pieten door de straten. Zou hij langskomen in t Venneke? Vorig schooljaar kreeg elke leerling hier

Nadere informatie

DOOR DE DIRECTIE 1 TONEEL PETER PAN 2 KLAS G MAAKT KRUISWOORDRAADSELS 3 KLAS A ZORGT GOED VOOR ZICHZELF 4

DOOR DE DIRECTIE 1 TONEEL PETER PAN 2 KLAS G MAAKT KRUISWOORDRAADSELS 3 KLAS A ZORGT GOED VOOR ZICHZELF 4 S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER januari 2014 DOOR DE DIRECTIE Beste, Vrijdag 31 januari. Het lijkt wel of het gisteren was dat we elkaar een gelukkig Nieuwjaar wensten. We zijn al in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Inhoud: Engels Tweede ronde projecten & workshops Hoe speel je een spelletje? Nieuws uit groep ½ Welkom in de klas Agenda Advertenties: Mindful ouderschap Voetbal talent

Nadere informatie

Kerstmis Het feest van thuis en samen rond vlam, vuur en kaarslicht. Het feest van zoete inval en een tafel van overvloed.

Kerstmis Het feest van thuis en samen rond vlam, vuur en kaarslicht. Het feest van zoete inval en een tafel van overvloed. DOOR DE DIRECTIE december 2012 Kerstmis Het feest van thuis en samen rond vlam, vuur en kaarslicht. Het feest van zoete inval en een tafel van overvloed. Het feest van zang en stilte vol vreugde en weemoed,

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 4 december studiedag Het Kompas is gesloten op maandag 4 december. Alle leerlingen zijn dan vrij omdat het hele team een studiedag heeft. Zet het in uw agenda. Oudergesprekken

Nadere informatie

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB Donderdag 17 december 2015 Weekbrief Activiteitenoverzicht 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie 4 januari Luizenpluizen Aanwezigheid directie / MIB Woensdag 6 januari Donderdag 7 januari Woensdag 6

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong Nummer 8 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Groep 6 heeft gisteren een kerstoptreden gegeven in het bejaardenhuis de 10 gemeenten. Al weken hebben we hiervoor geoefend.

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt.

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt. Jaargang 10 Nummer 10 11 januari 2019 Agenda Vrijdag 11 januari 2019 Woensdag 16 januari 2019 Vrijdag 18 januari 2019 Zondag 20 januari 2019 Maandag 21 januari t/m Vrijdag 1 februari Woensdag 23 januari

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

DOOR DE DIRECTIE 1 DOE-DAG IN DE LAGE KOUTER 2 ASS-NIEUWS 4 BUSO SINT-IDESBALD 8 SUNSHINE4KIDS 10 MENU MAAND APRIL 11 WIST JE DAT?

DOOR DE DIRECTIE 1 DOE-DAG IN DE LAGE KOUTER 2 ASS-NIEUWS 4 BUSO SINT-IDESBALD 8 SUNSHINE4KIDS 10 MENU MAAND APRIL 11 WIST JE DAT? S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER maart 2011 DOOR DE DIRECTIE Beste, De paasvakantie staat voor de deur. De leerkrachten zijn volop bezig met de voorbereiding van de openluchtklassen.

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Het is duidelijk te merken dat Sinterklaas weer in het land is, een gezellige tijd en tegelijkertijd een spannende tijd voor veel kinderen. We volgen binnen de school de lijn

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 8 oktober 2015 De wekelijkse nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. In deze nieuwsbrief Beste ouders en verzorgers Uw school is ingeloot! Thema avond van 26 november Afscheid nemen Kinderboekenweek

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

vroeger, toen opa en oma nog klein waren

vroeger, toen opa en oma nog klein waren vroeger, toen opa en oma nog klein waren In de kleuterklassen zijn we bezig geweest met het project: Vroeger, toen opa en oma nog klein waren. We hadden aan alle kinderen gevraagd of ze van thuis spulletjes

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. met de Taal-redactie-groep een aantal interviews over deze

Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. met de Taal-redactie-groep een aantal interviews over deze LIEFDE IS G geven O ontvangen D delen Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. Op de kaartjes stond wat jij kon geven aan anderen. Wij hebben met de Taal-redactie-groep een aantal interviews

Nadere informatie

Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 3 en 4

Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 3 en 4 bas Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 3 en 4 In deze lesbrief staan een aantal ideeën die u na de voorstelling met de kinderen kunt doen. U krijgt deze lesbrief voorafgaand

Nadere informatie

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Wat gebeurd is Zomerfeest Afgelopen vrijdag hebben we ons traditionele zomerfeest gehad. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en bleef het de hele middag droog.

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Aan alle ouders/verzorgers van kinderen van De Morgenster, Advent 'Stil nu, stil nu, maak nu geen gerucht. Het wonder komt heel zachtjes aan, kerstkind wil naar binnen gaan. Stil

Nadere informatie

Hallo (Nummer 6, 19 december 2015 )

Hallo (Nummer 6, 19 december 2015 ) Hallo (Nummer 6, 19 december 2015 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo informatie over: Wat er speelt binnen de school Bericht uit groep 4B Kerstgedachte Agenda Nieuws uit de omgeving (Het Winterstraatje)

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief vierde kwartaal Aan alle ouders/verzorgers van de Morgenster/Morgenzon, Advent

Nieuwsbrief vierde kwartaal Aan alle ouders/verzorgers van de Morgenster/Morgenzon, Advent Nieuwsbrief vierde kwartaal 2018 Aan alle ouders/verzorgers van de Morgenster/Morgenzon, Advent 'Stil nu, stil nu, maak nu geen gerucht. Het wonder komt heel zachtjes aan, kerstkind wil naar binnen gaan.

Nadere informatie

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de huifkar en de wandeling. We hebben van alles gezien; gekleurde

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven Eerste graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit het mandje en leggen dit

Nadere informatie

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS In december kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Volgnummer: 13 In dit nummer: 1. Nieuwsbrieven lezen blijft belangrijk 2. Laatste schooldag 3. Mogelijke wijziging schooluren 4. Huwelijken 5. Schoolreizen 6. we betuigen ons medelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. 10 maart 2016. Geachte ouders, Projectweken. Een oude traditie lijkt in ere hersteld:

Nieuwsbrief 3. 10 maart 2016. Geachte ouders, Projectweken. Een oude traditie lijkt in ere hersteld: Dr. G.A. Wumkesskoalle Sluisdijk 25 8501 BZ Joure Postbus 68 8500 AB Joure tel/: 0513 414244 e-mail: wumkesskoalle@cbo-meilan.nl Nieuwsbrief 3. 10 maart 2016 Geachte ouders, Een oude traditie lijkt in

Nadere informatie

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land.

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land. Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 26 maart 2012 Kalender Paasvakantie van zaterdag; 31 maart 2012 tot en met zondag, 15 april 2012 Instap nieuwe kleuters maandag, 16 april 2012 Projectweek van

Nadere informatie

Decembermail. Pepernoten bakken

Decembermail. Pepernoten bakken Decembermail Pepernoten bakken Wat rook het heerlijk in de school! Kinderen van groep 1 en 2 hebben de eerste week van december pepernoten gebakken. In kleine groepjes onder leiding van een ouder hebben

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2017

Kleuterkrant november-december 2017 Kleuterkrant november-december 2017 KERSTMIS Kerstmis met zijn groene kerstbomen en de twinkelende lichtjes brengt veel gezelligheid onder de mensen. Misschien dromen we wel van een witte Kerst. Er worden

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 27 november 2015 Ma 30 Di 1 Woe 2 Do 3 Vrij 4 Za 5 Sinterklaas Oud Papier

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2014

NIEUWSBRIEF december 2014 NIEUWSBRIEF december 2014 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders

Nadere informatie

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2014 2015 29 juni 2015 Pagina 1: Eindlfeest/afscheid

Nadere informatie

AGENDA Adviesgesprekken groep 8

AGENDA Adviesgesprekken groep 8 Schooljaar 2014-2015 Datum: 09-01-2015 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl Maandag 12 januari Woensdag 14 januari Dinsdag 13 januari Dinsdag 20 januari Woensdag 21 januari

Nadere informatie

OR vergadering MR bijeenkomst woensdag 13 februari donderdag 14 februari. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 15 februari Nieuwsbrief nr.

OR vergadering MR bijeenkomst woensdag 13 februari donderdag 14 februari. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 15 februari Nieuwsbrief nr. nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 8 februari 2019 Agenda Nummer 21 maandag 11 februari dinsdag 12 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014 Nieuwsbrief 20 11 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor de leerlingen van groep 8. De Citotoets wordt

Nadere informatie

18 juli 2014 Agenda TEAMSCHOLING

18 juli 2014 Agenda TEAMSCHOLING 18 juli 2014 Zo vlak voor de vakantie wordt de grote tegenstelling tussen leuke dingen en vreselijke dingen weer eens benadrukt. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun familie die nu een vreselijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2011

Nieuwsbrief November 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief November 2011 HERFSTVAKANTIE Zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november 2010.

Nadere informatie

Belangrijke data. Belangrijke data. Nieuwe collega schoolleider op locatie Revius. Informatie avonden schooltijden. Sportmiddagen

Belangrijke data. Belangrijke data. Nieuwe collega schoolleider op locatie Revius. Informatie avonden schooltijden. Sportmiddagen NUMMER 12 JAARGANG 5 12 februari 2016 Belangrijke data Belangrijke data 15 feb (G)MR locatie Eem 15-19 feb Adviesgesprekken groep 8 beide locaties 18 feb Start inschrijvingen 10 min. beide locaties gesprekken

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 20

NIEUWS UIT DE SCHOOL 20 Vrijdag 21 oktober 2016 NIEUWS UIT DE SCHOOL 20 Opening nieuw schooljaar. Op de eerste dag van het splinternieuwe schooljaar had juffrouw Hilde heel veel verdriet. Ze voelde zich niet goed in haar vel

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht In deze Info onder andere: Kerst op De Uilenburcht De agenda tot half februari 2015. Een terugblik op 2014 10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 1 en 2

Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 1 en 2 Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 1 en 2 In deze lesbrief staan een aantal ideeën die u na de voorstelling met de kinderen kunt doen. U krijgt deze lesbrief voorafgaand

Nadere informatie

Klein maar fijn. Belangrijke data. Algemeen. december - nummer 4. Sinterklaas op school op 30 november

Klein maar fijn. Belangrijke data. Algemeen. december - nummer 4. Sinterklaas op school op 30 november december - nummer 4 Belangrijke data (december) 29 november Nieuwsbrief 4 30 november Sinterklaas op school 30 november Vrije middag groep 5, 6, 7 en 8 6 december Leerlingen komen om 10.30 uur naar school

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

maandag 13 juni 2016 Welkom bij groep 6a Dit zijn wij:

maandag 13 juni 2016 Welkom bij groep 6a Dit zijn wij: Welkom bij groep 6a Dit zijn wij: Bezoek van Timo Zweers ( vader van Hélène groep 6a ) we hebben bezoek gehad voor het thema beroepen Het was de vader van Helene Zweers. Hij heeft het beroep: optometrist.

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

Week van 22 februari tot 26 februari 2016

Week van 22 februari tot 26 februari 2016 Week van 22 februari tot 26 februari 2016 Project: Maandag: Tijdens het forum van deze week kozen we met de ganse school een nieuw muziekje. Er werden vier liedjes aan ons voorgesteld en er werd vrij unaniem

Nadere informatie

Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO.

Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO. Beste ouders/verzorgers Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO. De dagen worden korter, wij maken ons klaar voor het eerste lichtjesfeest op weg

Nadere informatie