NMF Compensatoren. Speciale oplossingen voor. bijzondere uitdagingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NMF Compensatoren. Speciale oplossingen voor. bijzondere uitdagingen"

Transcriptie

1 NMF Compensatoren Speciale oplossingen voor bijzondere uitdagingen

2 Copyright 2013 NMF Techniek BV, te Westerbroek De informatie in deze catalogus is gebaseerd op onze langdurige ervaring met de beschreven producten. Er zijn vele factoren van invloed op het functioneren van de producten, waaronder de inbouwwijze en het functioneren van de installatie, daarom kunnen algemene aannames tijdens het gebruik veranderen. Het is essentieel dat de klant de toepasbaarheid van individuele producten controleert door grondig te testen. Om deze redenen en vanwege het uitgebreide toepassingsgebied van onze producten kan NMF Techniek BV in individuele gevallen geen verantwoording nemen betreffende de juistheid van onze aanbevelingen. Bij specifieke toepassingen is het daarom belangrijk met ons contact op te nemen. Deze catalogus is met de grootste zorg samengesteld. Het is echter mogelijk dat de informatie die u hier vindt onvolledig of onjuist is. Mocht dit het geval zijn, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen via telefoon: +31(0) , fax: +31(0) , of

3 Dynamisch afdichtingen voor een lange standtijd en een optimum aan bedrijfszekerheid en rentabiliteit Rendement in afdichtingen en draaikoppelingen Door het combineren van afdichtsystemen, gecombineerd met 25 jaar ervaring, is NMF in staat om de juiste oplossing te bieden om afdichtproblemen op te lossen en een reductie van cost-of-ownership en downtime te realiseren. Maatwerk is bij ons dagelijks werk! Veel producten kunnen met certificaten geleverd worden zoals EC1935:2004, FDA compliance, TA-Luft, Fire-Safe, BAM, EN10204, etc. De kikker staat niet voor niets in ons logo. Bij vervuiling sterft de kikker als één van de eersten en wij willen met dit logo aangeven, dat onze afdichtingen en andere producten niet lekken tijdens normaal gebruik en daarmee milieuvriendelijk en duurzaam zijn. Mechanical seals voor de zwaarste toepassingen druk tot 8 bar en toeren tot 8 m/sec modulair systeem voor het optimaal aanpassen van de afdichting aan de afdichtplaats zowel positieve draaimoment overbrenging als een grote depotruimte voor smeermiddel zorgen voor een lange en storingsvrije werking kant en klare cassette dichting voor het meteen kant en klaar inbouwen, geen ombouw nodig met omvangrijk accessoire en reservedelen programma Voor dynamisch afdichten van hoog-viscose, kleverige en korsten bouwende media Lipafdichtingen in hun meest veelzijdige vorm geen inloopsporen op de as! druk belastbaar tot 8, 15 en zelfs tot 150 bar rotatiesnelheid tot 40 m/s of rpm grote variatie in materialen door modulaire vorm zeer lange levensduur bij vervanging van oliekeerringen vanwege inloopsporen geen reparatie van de as nodig lage wrijving en daardoor minder slijtage minder vermogensverlies vanwege minder draaimoment op de as eenvoudige vervanging bij oliekeerringen, stopbuspakkingen of mechanical seals Voor standtijdverlenging bij pompen, mengers, mixers, tandwielkasten en veel meer Beveerde afdichtingen voor de grootste dichtheid beveerde afdichtsystemen volgens TA-Luft / VDI 2440 (ca. 100 bar, 450 C) en Fire-safe (160 bar, 750 C) Langdurig lekvrij door de veer ondersteunde samendrukking van de afgestemde pakking TA-Luft ombouwsets, compleet met stopbuspakking, dekseldichting, veerzuilen en rekenkundige controle van de TA-Luft geschiktheid Voor het opheffen van de zetverschijnselen en het volumeverlies door gebruik, slijtage en veroudering tel. +31(0) fax +31(0)

4 Statische afdichtingen in vele varianten voor beheersing van extreme bedrijfsomstandigheden Het NMF producten programma omvat een compleet pakket aan bijzondere afdichtingen en draaikoppelingen. Sinds vele jaren worden de afdichtsystemen o.a. gebruikt in de industrie, chemie, petrochemie, staalindustrie, papierproductie, landbouw, verfindustrie, waterzuivering, machinebouw en levensmiddelenindustrie. Belangrijke voordelen zijn de levensduurverlenging en het verbeterde afdichten die samen tot een grotere bedrijfszekerheid en een reductie in cost-of-ownership en downtime leiden. Speciale afdichtingen voor apparaten en installatiedelen in het hoge druk- en hoog temperatuurbereik beveerde en uitblaaszekere afdichtingen met het nevenkracht principe spiraalgewonden en carrier afdichtingen met groot elastisch herstelvermogen individuele oplossing ter optimalisatie van een dichtsysteem bijvoorbeeld bij mangaten en hoge druk warmtewisselaars inclusief engineering, montage en TÜV goedgekeurde documentatie Zodat regelmatig optredende druk- en temperatuurwisselingen het productieproces en de continuïteit niet beïnvloeden Kamprofiel afdichtingen derde generatie super elastisch afdichtelement met verhoogd elastisch herstelvermogen geringe magazijnkosten en flexibele toepassing door multi drukring voor gebruik bij 2 of meer druktrappen conform EN 1514, EN alsook TA-Luftstandaard ring-joint, spiraalgewonden afdichtingen, lasafdichtingen en andere speciale afdichtingen tot een diameter van 6 m leverbaar moderne berekeningssoftware met calculatiestandaards volgens EN , AD- Merkblatt en nog 5 standaards Zodat de afdichting dicht blijft: flenscalculatiesoftware voor de berekening van het gehele dichtsysteem Servicedienstverlening ter plaatse ombouw van afsluiters op de TA-Luft-standaard reparatie, bewerkingen, afdichten en ombouw voor pompen en afsluiters op ons dichtsysteem flenzen opmeten met laseroptische vlakheidsmeting, montage met bouten reksysteem optimalisatie van installatiedelen door middel van een met een laser aangebracht harde laag hoge chemische bestendigheid, meerdere soorten harde lagen beschikbaar Levensduurverlenging, slijtage minimaliseren, breuk voorkomen: gelaserde harde laag tel. +31(0) fax +31(0)

5 Draaikoppelingen en draaidoorvoeren voor complexe en standaard toepassingen Continu roterende draaikoppelingen in veelvoudige uitvoeringen, lichte uitvoering diameters van 1/8 tot 4 werktemperatuur tot 250 C drukken tot 700 bar naar keuze mono-flow of duo-flow voor media zoals water, lucht, vacuüm, stoom, thermische- of hydraulische olie voor snelle en langzame rotatie Bieden de mogelijkheid om één of meerdere vloeistoffen te transporteren tussen een vast en een continu roterend punt Draaikoppelingen in de meest stabiele uitvoering zowel voor vloeibare en gasvormige media als roterende installatiedelen geven beweegbare buizen de juiste houding leverbaar van 1/4 tot 42, uit staal en edelstaal klantspecifieke aanpassingen mogelijk door modulair bouwsysteem variabele aansluitmogelijkheden beweegbare scharen als alternatief voor slangen meervoudige draaikoppelingen eventueel met elektrische draaidoorvoer voor specifieke toepassingen Voor een betrouwbaar transport van uiteenlopende media op alle gebieden Slangenlaadarm en klaptrappen bij het verladen met slangen of traditionele laadarmen bedieningsgemak en werkverlichting vermijding van gevaarlijke situaties door slimme constructies langere levensduur van de slangen vergrote werkveiligheid en het voorkomen van blessures door goede hanteerbaarheid milieubescherming door geleide slangbeweging klaptrappen tot 10 m breedte, veiligheidskooien evenzo Verladingstechniek, individueel aangepast aan de plaatselijke situatie Bezoek ons ook online op: NMF Techniek BV Tel.: +31(0) Woortmansdijk 30 Fax: +31(0) NL-9608 TB Westerbroek tel. +31(0) fax +31(0)

6

7 v Algemene informatie Industriële processen hebben in sommige situaties een flexibele verbinding tussen twee aansluitingen nodig vanwege een mogelijke axiale-, radiale- of lengtebeweging. De oplossing voor dit probleem zijn de compensatoren gefabriceerd door Gambit en in overeenstemming met de individuele eisen van de gebruiker. Ze worden gebruikt als flexibele verbinding om thermische uitzetting, zijdelings bewegingen en vibraties te compenseren, terwijl ze tevens geluid dempen en het doorgeven van vibraties in de installatie reduceren. Compensatoren worden gebruikt in kracht installaties, gas turbines, chemische industrie, petrochemische industrie, papier industrie en de cement industrie. Steeds meer compensatoren worden gebruikt bij uitlaatgas behandelingen en ontzwavelingsinstallaties. De compensatoren worden vervaardigt uit materialen die zowel bestendig zijn tegen hoge temperaturen, tot C, als tegen chemicaliën. Het drukbereik van de compensator bedraagt -0,2 tot 0,3 bar. Het toepassen van een compensator biedt verschillende voordelen. Dankzij de hoge elasticiteit samen met de minimaal benodigde inbouwruimte, het gemak van de inbouw en de eenvoudige uitwisseling, kunnen ze verplaatsingen in alle richtingen opvangen. Het gebruik van materialen als PTFE en aramide garanderen een hoge mate van dichtheid in een groot temperatuurbereik en voor vele media. Compensator materialen worden door Gambit vervaardigd voor de toepassing van de klant en gedefinieerd in tekeningen en specificaties. De ontwerpen zijn zeer divers en zijn in de eenvoudigst enkele laag uitvoering tot ontwerpen met vele samengestelde lagen leverbaar. De lagen kunnen bestaan uit PTFE voor een verhoogde chemische weerstand als ook uit kwarts of keramische lagen met verhoogde weerstand tegen hoge temperaturen. Op aanvraag kunnen ze voorzien worden van extra thermische isolatie. Dankzij de implementatie van moderne materialen en ontwerpen hebben de huidige materialen, gecoate materialen en materiaal films niet alleen uitstekende thermische en chemische resistentie, maar ook een hoge weerstand tegen mechanische en vermoeidheidsdeformaties. De assemblage methode is afhankelijk van de specificatie van de klant en de lokale inbouwomstandigheden. Compensatoren kunnen uitgerust worden met flenzen, kunnen rechtstreeks aan een leiding gemonteerd worden of op een nader aangegeven wijze gemonteerd worden. We bieden vijf verschillende standaard materialen aan voor compensatoren: Materiaal type Temperatuur bereik TKCH 280 tot 280 C + chemisch agressieve media* TK 450 tot 450 C TK 600 tot 600 C TKCH 600 tot 600 C + chemisch agressieve media* TK 800 tot 800 C * uitzonderingen fluoriden en waterstof-fluoriden tel. +31(0) fax +31(0)

8 v Vanwege de diversiteit van het gebruik van compensatoren en afhankelijkheid van lokale condities worden de compensatoren ontworpen naar aanleiding van de data van de gebruiker. Om de compensator goed te kunnen ontwerpen zijn de volgende gegevens van belang: Af te dichten medium - essentieel voor de materiaalkeuze. Compensatoren worden veel in uitlaatgassystemen gebruikt. Wat meegenomen dient te worden is het verbrandingsproces en de chemische samenstelling van de uitlaatgassen. De fluor- en zwavelverbindingen zijn het meest agressief. Bij zeer hoge temperaturen moet eveneens de concentratie zuurstof in achting genomen te worden. Aangezien chemische factoren in de vloeibare fase vaak agressievere eigenschappen hebben dan in de gasvormige fase, dient het vochtgehalte in het medium aangegeven te worden. De compensator dient zo geconstrueerd te worden, dat condensatie vermeden wordt. Bij het ontwerp en de productie van compensatoren moet ook in acht worden genomen, dat er roet en stof in het medium kan zitten. Indien het medium vaste deeltjes bevat moet men rekening houden met de concentratie, vorm, hardheid, snelheid en de stromingsrichting. Het gecomprimeerde medium is het belangrijkste criterium voor de dichtheid van de compensator. Andere oplossingen worden alleen gebruikt voor het stofdicht houden en in andere gevallen voor het volledig afdichten bijvoorbeeld bij giftige gassen en stoffen. Druk en stroming - hebben een invloed op de constructie van de compensator, het ontwerp, de toegepaste materialen, de hoeveelheid en de dichtheid van de lagen en alle beveiligingen. De drukpulsaties en fluctuaties zijn van groot belang. De compensatoren van kunnen een maximum werkdruk van 0,3 bar aan. De langere compensatoren zijn duidelijk gevoeliger voor hogere en variabele druk. Een grote en snelle stroming leidt tot wrijving in de compensator en kan tot een overschrijding van de gedefinieerde limiet voor laminaire stroming leiden met als gevolg ongecontroleerd en onvoorspelbare pulsaties. Verplaatsingen en mechanische interacties - kunnen overwegingen zijn om de afmetingen te wijzigingen of om meer bestendige materialen toe te passen. In een aantal gevallen wordt meer dan één compensator toegepast. bij grote verplaatsingen. Bij het ontwerp zijn axiale druk en fluctuaties, zijde- en hoekverplaatsingen en rotatie in te calculeren. Zeer relevant is de amplitude van de verplaatsingen bij gelijktijdige frequenties en de samenstelling van alle bewegingen. Temperatuur - wordt beschouwd als een van de moeilijkste factoren om te beheersen. Het gaat niet alleen om bescherming tegen hoge temperaturen. Dat kan ook opgelost worden met een goede warmtegeleiding. Het probleem is dat de afdichtingslaag oververhitten kan en de vochtigheid niet mag condenseren in de compensator. Voor het dampevenwicht moet ook met de omgevingstemperatuur rekening gehouden worden. 2 tel. +31(0) fax +31(0)

9 v Aanvraag formulier Om de juiste compensator aan te kunnen bieden verzoeken wij u dit formulier zo compleet mogelijk in te vullen. I. Afmetingen A x B of ɸ Kanaal afmetingen: A w x B w of ɸ w Binnen diameter van de compensator: A z x B z of ɸ z Buiten diameter van de compensator: C Afstand tussen de flenzen: A p x B p of ɸ p Effectieve afmeting van de bouten: Ф otw boutgat diameter: Afstand tussen de boutgaten of flensdiameter: Flens dikte: Flens afmetingen: II. Medium Temperatuur van het medium: Type medium: Stof aandeel (g/nm3): Oplosmiddel aandeel (in %): Zwavel en zwavelverbindingen aandeel (%): Fluoriden aandeel (in %): Vochtigheid (in % relatieve vochtigheid): Positieve druk (mbar): Onderdruk (mbar): Druk sprongen: Waarde (mbar): Frequentie (Hz): Medium stromingssnelheid (m/s): III. Verplaatsingen Axiale Amplitude (mm): Transverse Amplitude (mm): Torsionele Amplitude ( ): Frequentie: Frequentie: Frequentie: tel. +31(0) fax +31(0)

10 v Aantekeningen 4 tel. +31(0) fax +31(0)

11 Algemene Leveringsvoorwaarden van NMF Techniek BV te Westerbroek 1. ALGEMEEN Deze Algemene Leveringsvoorwaarden maken deel uit van al onze aanbiedingen tot en onze overeenkomsten inzake het verrichten van leveringen en/of diensten. Op afwijkende condities kan geen beroep worden gedaan, tenzij en voor zover deze door ons uitdrukkelijk schriftelijk zijn bevestigd. 2. AANBIEDINGEN Al onze aanbiedingen, prijslijsten, catalogi, tekeningen, omschrijvingen en condities zijn vrijblijvend en niet bindend. De aanvrager is verantwoordelijk voor de gegevens aan ons verstrekt en voor de wijze, waarop deze gegevens ons ter kennis worden gebracht. Wij behouden ons ten allen tijde - ook indien daarvoor kosten in rekening zijn gebracht - de eigendom en het auteursrecht voor van de door ons uitgebrachte aanbieding, verstrekte ontwerpen, berekeningen, constructies en tekeningen. Deze mogen derhalve door de opdrachtgever niet worden gebruikt zonder onze schriftelijke toestemming, noch aan derden ter inzage of ten gebruik worden gegeven. 3. OVEREENKOMST De overeenkomst geldt pas als afgesloten, nadat wij de opdracht schriftelijk hebben bevestigd of nadat wij het bestelde hebben gefactureerd. Bezwaren tegen de opdrachtbevestiging dienen binnen vijf (5) dagen na de datum van onze bevestiging of factuurdatum te worden ingediend. Daarna zal de opdrachtgever aan de bevestiging gebonden zijn. 4. PRIJZEN Onze prijzen gelden voor levering af ons magazijn te Westerbroek tenzij anders overeengekomen. De prijzen zijn exclusief verpakking en BTW. Deze prijzen zijn gebaseerd op de tijdens het aangaan van de overeenkomst geldende prijzen en voorwaarden van toeleveranciers, valutakoersen, lonen, invoerrechten, belastingen, enz. In geval van verhoging van een en ander behouden wij ons het recht voor verschillen op de dag van levering alsnog dienovereenkomstig te verrekenen. 5. LEVERINGSTERMIJN De levertijden worden door ons zo nauwkeurig mogelijk opgegeven, doch zijn vrijblijvend en niet bindend. Bij overschrijding van de levertijd heeft de opdrachtgever niet het recht de overeenkomst te annuleren of enige schadevergoeding te vorderen. 6. LEVERING Levering geschiedt af ons magazijn te Westerbroek of af magazijn van onze leveranciers. De goederen gelden ten aanzien van levertijd en risico-overgang als geleverd op het moment, waarop zij genoemd magazijn ter verzending aan de opdrachtgever hebben verlaten. Zie Incoterms 2000 Ex Works leveringen. 7. BETALING Alle betalingen moeten binnen 30 dagen na factuurdatum geschieden, zonder aftrek van enige korting of compensaties, tenzij op de factuur vermeld. De betalingsverplichting wordt niet opgeschort door reclames, klachten of welke andere omstandigheid dan ook. Bij niet betaling binnen deze termijn is opdrachtgever vanaf de vervaldatum de wettelijke rente bij handelsovereenkomsten verschuldigd. Eventuele kosten, welke gemaakt worden ter incassering van een vordering, komen voor rekening van de opdrachtgever. 8. EIGENDOMSVOORBEHOUD Geleverde goederen blijven ons eigendom zolang door de koper de verschuldigde koopsom, met inbegrip van eventuele rente en kosten, niet aan ons is voldaan. In geval van wanbetaling is de opdrachtgever op eerste daartoe strekkende aanmaning verplicht de geleverde goederen weer ter onzer beschikking te stellen en aan ons af te geven. De daartoe te maken kosten zijn voor rekening van de opdrachtgever. tel. +31(0) fax +31(0)

12 9. GARANTIE Wij verlenen op de door ons geleverde goederen alleen garantie voor materiaal en fabricagefouten, en wel indien en voorzover onze leverancier bereid is ons hiervoor garantie te verlenen. In dat geval zullen wij hetgeen wij op grond van een eventuele garantiebepaling van onze leverancier vergoed of herleverd krijgen, onder aftrek van de berekening van de door ons gemaakte kosten, aan de koper uitkeren, dan wel herleveren. De garantie vervalt indien de koper reparaties of veranderingen aan het geleverde heeft verricht of door derden laat verrichten, of niet aan zijn verplichting voldoet onze facturen binnen 30 dagen na factuurdatum te betalen. 10. AANSPRAKELIJKHEID 10.1 Opdrachtnemer is aansprakelijk voor schade die opdrachtgever lijdt en die het rechtstreeks en uitsluitend gevolg is van een aan opdrachtnemer toe te rekenen tekortkoming. Voor vergoeding komt echter alleen in aanmerking die schade waartegen opdrachtnemer verzekerd is, dan wel redelijkerwijs verzekerd had behoren te zijn Als het voor opdrachtnemer ten tijde van het aangaan van de overeenkomst niet of niet tegen redelijke condities mogelijk is een verzekering als bedoeld in lid 1 af te sluiten of daarna tegen redelijke condities te verlengen, is de vergoeding van de schade beperkt tot het bedrag dat door opdrachtnemer voor de onderhavige overeenkomst (exclusief BTW) in rekening is gebracht Niet voor vergoeding in aanmerking komt: a. bedrijfsschade waaronder bijvoorbeeld stagnatieschade en gederfde winst. Opdrachtgever dient zich desgewenst tegen deze schade te verzekeren; b. opzichtschade. Onder opzichtschade wordt onder andere verstaan schade die door of tijdens de uitvoering van het werk wordt toegebracht aan zaken waaraan wordt gewerkt of aan zaken die zich bevinden in de nabijheid van de plaats waar wordt gewerkt. Opdrachtgever dient zich desgewenst tegen deze schade te verzekeren; c. schade veroorzaakt door opzet of bewuste roekeloosheid van hulppersonen of niet leidinggevende ondergeschikten van opdrachtnemer Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade aan door of namens opdrachtgever aangeleverd materiaal ten gevolge van een niet deugdelijk uitgevoerde bewerking. Op verzoek van opdrachtgever zal opdrachtnemer de bewerking opnieuw uitvoeren, met door opdrachtgever voor diens rekening aangeleverd nieuw materiaal Opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer voor alle aanspraken van derden wegens productenaansprakelijkheid als gevolg van een gebrek in een product dat door opdrachtgever aan een derde is geleverd en dat (mede) bestond uit door opdrachtnemer geleverde producten en/of materialen. 11. RECLAMERING De koper is verplicht de door ons geleverde goederen direct na ontvangst te controleren. Klachten over zichtbare afwijkingen van de geleverde goederen moeten binnen 5 dagen na ontvangst door de koper bij ons schriftelijk worden ingediend. 12. GESCHILLEN Alle geschillen welke mochten ontstaan naar aanleiding van een offerte of levering van goederen, waarop de onderhavige voorwaarden geheel of ten dele van toepassing zijn, zullen ter onzer keuze worden beslecht door de bevoegde rechter te Groningen of een door de voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Groningen te benoemen derde, die als goede man naar billijkheid een bindend advies voor beide partijen zal geven. 13. BINDEND RECHT Op alle offertes en overeenkomsten, waarop deze voorwaarden van toepassing zijn, is uitsluitend toepasselijk het Nederlands Recht. Westerbroek, 26 juli 2011 tel. +31(0) fax +31(0)

============================================================================= =================

============================================================================= ================= Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden van Cyclon International B.V., Heesterseweg 11 te 5386 KT Geffen; Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Oost-Brabant; handelsregister nr. 16084714 =============================================================================

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 365 ENERGIE B.V. VOOR OVEREENKOMSTEN MET EINDGEBRUIKERS

ALGEMENE VOORWAARDEN 365 ENERGIE B.V. VOOR OVEREENKOMSTEN MET EINDGEBRUIKERS Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. 365 Energie BV: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 365 Energie B.V. gevestigd aan de Spaarpot Oost 22 te

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van TBK installatietechniek bv

Algemene voorwaarden van TBK installatietechniek bv Algemene voorwaarden van TBK installatietechniek bv ALGEMEEN 1. Al onze aanbiedingen, overeenkomsten en de uitvoering daarvan worden uitsluitend beheerst door de onderhavige voorwaarden. Afwijkingen dienen

Nadere informatie

Inschrijfnummer K.v.K. te Eindhoven: 17187558 ------------------------------------------------------------

Inschrijfnummer K.v.K. te Eindhoven: 17187558 ------------------------------------------------------------ Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van: Unicorn Industrial Cleaning Solutions B.V. Ekkersrijt 7057 5692 HB SON ARTIKEL 1: TOEPASSELIJKHEID Inschrijfnummer K.v.K. te Eindhoven: 17187558 ------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van: Mobicom B.V. Kiotoweg 139 3047 BG Rotterdam. Inschrijfnummer K.v.K. voor Rotterdam: 24283796 0000

Algemene voorwaarden van: Mobicom B.V. Kiotoweg 139 3047 BG Rotterdam. Inschrijfnummer K.v.K. voor Rotterdam: 24283796 0000 Algemene voorwaarden van: Mobicom B.V. Kiotoweg 139 3047 BG Rotterdam Inschrijfnummer K.v.K. voor Rotterdam: 24283796 0000 Artikel 1: Toepasselijkheid, definities 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

DE IJSKOERIER B.V. Flight Forum 3529 5657 DW Eindhoven Inschrijfnummer K.v.K. voor Brabant te Eindhoven: 171762280000

DE IJSKOERIER B.V. Flight Forum 3529 5657 DW Eindhoven Inschrijfnummer K.v.K. voor Brabant te Eindhoven: 171762280000 Artikel 1: Toepasselijkheid 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle overeenkomsten tot koop en verkoop en/of tot het verrichten van werkzaamheden en/of tot het leveren van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van: InstaVer Systems B.V. Lireweg 90 2153 PH Nieuw Vennep. Inschrijfnummer K.v.K. te Amsterdam: 2807311310000

Algemene voorwaarden van: InstaVer Systems B.V. Lireweg 90 2153 PH Nieuw Vennep. Inschrijfnummer K.v.K. te Amsterdam: 2807311310000 Algemene voorwaarden van: InstaVer Systems B.V. Lireweg 90 2153 PH Nieuw Vennep Inschrijfnummer K.v.K. te Amsterdam: 2807311310000 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Toepasselijkheid, definities 1. Deze voorwaarden

Nadere informatie

Deze voorwaarden omvatten de leveringen van Tooway Nederland dan wel Rian project bureau en Rian metaalwarenfabriek.

Deze voorwaarden omvatten de leveringen van Tooway Nederland dan wel Rian project bureau en Rian metaalwarenfabriek. Tooway Nederland. Gevestigd Bergstraat 25 5581BL Waalre Nederland mailbox@rian-bv.nl KvK nummer 17077213 te Eindhoven. blad 1/8 1. Algemeen Deze voorwaarden omvatten de leveringen van Tooway Nederland

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN AKTINA-LED BV

ALGEMENE VOORWAARDEN AKTINA-LED BV Artikel 1: Toepasselijkheid, definities 1.) Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten van, koop, verkoop en levering diensten van AKTINA-LED B.V., gevestigd te Apeldoorn, hierna te noemen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden betreffende overeenkomsten met Syntri ERP B.V.

Algemene voorwaarden betreffende overeenkomsten met Syntri ERP B.V. Algemene voorwaarden betreffende overeenkomsten met Syntri ERP B.V. Artikel 1 Definities Algemene voorwaarden: de onderhavige algemene voorwaarden, ongeacht de vorm waarin deze kenbaar worden gemaakt.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van: O.G.T. Faber h.o.d.n. II Studio t.h.o.d.n. Design Driven Westvest 35 C 2611 AZ Delft

Algemene voorwaarden van: O.G.T. Faber h.o.d.n. II Studio t.h.o.d.n. Design Driven Westvest 35 C 2611 AZ Delft Algemene voorwaarden van: O.G.T. Faber h.o.d.n. II Studio t.h.o.d.n. Design Driven Westvest 35 C 2611 AZ Delft (AS 116-09) Inschrijfnummer K.v.K. te Den Haag: 301510400000 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. 2.4. De toepasselijkheid van eventuele inkoop of andere voorwaarden van opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

ALGEMENE VOORWAARDEN. 2.4. De toepasselijkheid van eventuele inkoop of andere voorwaarden van opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen. ALGEMENE VOORWAARDEN Shafts Design v.o.f. hierna te noemen: opdrachtnemer Artikel 1 Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden worden de volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk

Nadere informatie

Dacon Newtonweg 21 6662 PV Elst Inschrijfnummer K.v.K. te Centraal Gelderland : 09137430 ALGEMENE BEPALINGEN

Dacon Newtonweg 21 6662 PV Elst Inschrijfnummer K.v.K. te Centraal Gelderland : 09137430 ALGEMENE BEPALINGEN Algemene voorwaarden van: Dacon Newtonweg 21 6662 PV Elst Inschrijfnummer K.v.K. te Centraal Gelderland : 09137430 Artikel 1: ALGEMENE BEPALINGEN Toepasselijkheid, definities 1. Deze voorwaarden zijn van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van: Grovako Nijmegen Bijsterhuizen 2134 6604 LG Wijchen. Inschrijfnummer K.v.K. voor Centraal Gelderland: 502166510000

Algemene voorwaarden van: Grovako Nijmegen Bijsterhuizen 2134 6604 LG Wijchen. Inschrijfnummer K.v.K. voor Centraal Gelderland: 502166510000 Algemene voorwaarden van: Grovako Nijmegen Bijsterhuizen 2134 6604 LG Wijchen (AS 152-11) Artikel 1: Toepasselijkheid, definities Inschrijfnummer K.v.K. voor Centraal Gelderland: 502166510000 1. Deze voorwaarden

Nadere informatie

(AS 100-10 14) Inschrijfnummer K.v.K. voor Rotterdam: 24461580. Artikel 2: Bankrelatie Rabobank IBAN nr.: NL43RABO0134735773

(AS 100-10 14) Inschrijfnummer K.v.K. voor Rotterdam: 24461580. Artikel 2: Bankrelatie Rabobank IBAN nr.: NL43RABO0134735773 A l g e m e n e v o o r w a a r d e n T r o u w b o r s t H o u t 3284 XJ Zuid-Beijerland (AS 100-10 14) Inschrijfnummer K.v.K. voor Rotterdam: 24461580 Artikel 1: Toepasselijkheid, definities 1. Deze

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOP- EN LEVERINGSVOORWAARDEN VAN DE VERENIGING PLATFORM PROMOTIONAL PRODUCTS,

ALGEMENE VERKOOP- EN LEVERINGSVOORWAARDEN VAN DE VERENIGING PLATFORM PROMOTIONAL PRODUCTS, ALGEMENE VERKOOP- EN LEVERINGSVOORWAARDEN VAN DE VERENIGING PLATFORM PROMOTIONAL PRODUCTS, statutair GEVESTIGD TE DEN HAAG EN feitelijk KANTOORHOUDENDE TE (2585 EW) DEN HAAG AAN DE Laan Copes van Cattenburch

Nadere informatie

HBCS - ICT- Consultancy & Solutions

HBCS - ICT- Consultancy & Solutions HBCS - ICT- Consultancy & Solutions ADVISING / NETWORKSOLUTIONS / AANLEG / INSTALLATIE / ONDERHOUD HOME & BUSINESS BREEDBAND SOLUTIONS / TELECOMMUNICATIE / INTERNETSERVICES HB Computer Services Elshof

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Supracom B.V. Paleisweg 5 3886 LC Garderen

ALGEMENE VOORWAARDEN. Supracom B.V. Paleisweg 5 3886 LC Garderen ALGEMENE VOORWAARDEN Supracom B.V. Paleisweg 5 3886 LC Garderen Ingeschreven onder dossiernummer 09075523 bij de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente HOOFDSTUK BEGRIPSBEPALINGEN Aanbieding: Aanvullende

Nadere informatie

Inschrijfnummer K.v.K. te Eindhoven: 172086270000

Inschrijfnummer K.v.K. te Eindhoven: 172086270000 Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van: We R Asia Molenstraat 19 5427 PV Boekel Inschrijfnummer K.v.K. te Eindhoven: 172086270000 Artikel 1: Toepasselijkheid 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

1.2. Het Metaalunielid dat deze voorwaarden gebruikt wordt aangeduid als opdrachtnemer. De wederpartij wordt aangeduid als opdrachtgever.

1.2. Het Metaalunielid dat deze voorwaarden gebruikt wordt aangeduid als opdrachtnemer. De wederpartij wordt aangeduid als opdrachtgever. METAALUNIEVOORWAARDEN 1 januari 2014 Algemene voorwaarden uitgegeven door Koninklijke Metaalunie (ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in de metaal) aangeduid als METAALUNIEVOORWAARDEN,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van: C.K.C.M. cv Cornelis Kouwenberg Chemie Moergestel Den Oudenhof 4 5066 XX Moergestel

Algemene Voorwaarden van: C.K.C.M. cv Cornelis Kouwenberg Chemie Moergestel Den Oudenhof 4 5066 XX Moergestel Algemene Voorwaarden van: C.K.C.M. cv Cornelis Kouwenberg Chemie Moergestel Den Oudenhof 4 5066 XX Moergestel Inschrijfnummer K.v.K. voor Brabant te Eindhoven: 180323110000 Artikel 1: Toepasselijkheid,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden CCB

Algemene voorwaarden CCB Algemene voorwaarden CCB Algemene voorwaarden van Call Center Benelux B.V. gevestigd en kantoorhoudend te 5707 AZ Helmond aan de De Hoefkens 5/A hierna te noemen: CCB Artikel 1. Definities 1.1 In deze

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN ALGEMENE VOORWAARDEN MASTERS OF PRESENTATION

A. ALGEMENE BEPALINGEN ALGEMENE VOORWAARDEN MASTERS OF PRESENTATION ALGEMENE VOORWAARDEN MASTERS OF PRESENTATION Artikel 1. Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VW BUS BROTHERS

ALGEMENE VOORWAARDEN VW BUS BROTHERS ALGEMENE VOORWAARDEN VW BUS BROTHERS Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten. Deze voorwaarden zijn, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen, van toepassing

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR LEVERING AAN NIET-CONSUMENTEN

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR LEVERING AAN NIET-CONSUMENTEN artikel 1. Algemeen 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen NAÏF CARE B.V., hierna te noemen: Gebruiker, en een Wederpartij waarop Gebruiker deze voorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOP- EN LEVERINGSVOORWAARDEN ORSA GROEP B.V.. I Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Verkoper: Orsa Groep B.V.

ALGEMENE VERKOOP- EN LEVERINGSVOORWAARDEN ORSA GROEP B.V.. I Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Verkoper: Orsa Groep B.V. ALGEMENE VERKOOP- EN LEVERINGSVOORWAARDEN ORSA GROEP B.V.. I Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Verkoper: Orsa Groep B.V., gevestigd te (1562 KS) Kolblei 2 te Krommenie. Koper:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van: P-Pro s C.V. Bleiswijkseweg 47 2712 PB Zoetermeer. Inschrijfnummer K.v.K. te Den Haag: 271987160000 ALGEMENE BEPALINGEN

Algemene voorwaarden van: P-Pro s C.V. Bleiswijkseweg 47 2712 PB Zoetermeer. Inschrijfnummer K.v.K. te Den Haag: 271987160000 ALGEMENE BEPALINGEN Algemene voorwaarden van: P-Pro s C.V. Bleiswijkseweg 47 2712 PB Zoetermeer Inschrijfnummer K.v.K. te Den Haag: 271987160000 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Toepasselijkheid, definities 1. Deze voorwaarden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden van: Borduurstudio Elmar V.O.F. Beringstraat 49 5665 GT Geldrop

Algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden van: Borduurstudio Elmar V.O.F. Beringstraat 49 5665 GT Geldrop Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden van: Borduurstudio Elmar V.O.F. Beringstraat 49 5665 GT Geldrop Inschrijfnummer K.v.K. te Eindhoven: 17140040 Artikel 1: Toepasselijkheid, definities 1. Deze voorwaarden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van: Radio-Beurs Louter B.V. Voorstraat 366-370 3311 CX Dordrecht. Inschrijfnummer K.v.K. te Rotterdam: 230715250000 (AS 219-08)

Algemene voorwaarden van: Radio-Beurs Louter B.V. Voorstraat 366-370 3311 CX Dordrecht. Inschrijfnummer K.v.K. te Rotterdam: 230715250000 (AS 219-08) Algemene voorwaarden van: Radio-Beurs Louter B.V. Voorstraat 366-370 3311 CX Dordrecht (AS 219-08) Inschrijfnummer K.v.K. te Rotterdam: 230715250000 Artikel 1: Toepasselijkheid, definities 1. Deze voorwaarden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities. Artikel 2 Algemeen. Artikel 4 Uitvoering van de overeenkomst. Artikel 3 Aanbiedingen en offertes

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities. Artikel 2 Algemeen. Artikel 4 Uitvoering van de overeenkomst. Artikel 3 Aanbiedingen en offertes Algemene Voorwaarden ie-design Fluwelensingel 47 2806 CB Gouda KvK: 28 103 077 Banknummer: 5 11 12 13 hierna te noemen: gebruiker Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende

Nadere informatie