Startinformatie voor schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Startinformatie voor schooljaar 2016-2017"

Transcriptie

1 Startinformatie voor schooljaar Start je in september aan De Haagse Hogeschool? Dan vind je hier handige en belangrijke informatie van je opleiding. Naam opleiding: Huidtherapie Variant: Bachelor Allereerst hartelijk welkom op de opleiding Huidtherapie aan de Haagse Hogeschool. In september 2016 begin je met het eerste studiejaar van de opleiding oftewel het Propedeuse jaar. Als voorbereiding op het studiejaar informeren we je graag over een aantal zaken. Gedurende de week krijg je informatie die je nodig hebt om succesvol aan de opleiding Huidtherapie te kunnen beginnen. Tijdens de introductieweek zullen er zowel serieuze (eerste hoorcolleges) als gezellige (introkamp) zaken aan de orde komen. Ook zul je kennis maken met je studiegenoten, je docenten en je studieloopbaanbegeleider. Wanneer word je waar verwacht? Op dinsdag 30 augustus 2016 zal de introductieweek Skinny Dip 2016 plaatsvinden en daarmee de start van de opleiding Huidtherapie. Op dinsdag 30 augustus september wordt je tussen 9.00 en 9.15 uur verwacht bij de balie in de centrale hal van de Haagse Hogeschool, direct na de hoofdingang. Hier zul je doorverwezen worden naar de ruimte waar de opening van het studiejaar zal zijn. In die ruimte zul je het exacte Skinny Dip 2016 programma en de klassenindeling krijgen. Deelname aan deze dinsdag 30 augustus is verplicht. Wat neem je mee? Pen, papier, of een digitale notitiemanier Neem zelf pen en papier mee (of een digitale notitiemogelijkheid) voor de eerste colleges die in de introductieweek gegeven worden. Bij de opleiding Huidtherapie wordt informatie, zoals de studiehandleiding en syllabi voornamelijk digitaal aangeboden d.m.v. de studentenportal, je studenten , intranet en/ of blackboard. Tijdens de introductieweek word je hier verder over geïnformeerd. Inlognaam, inlogcode, chipknip Neem de (eerder) ontvangen inlognaam en inlogcode mee. Deze wordt tijdens de introductieweek gekoppeld aan de meegenomen chipknip zodat je via de school computers kunt printen en kopiëren tijdens het studiejaar. Ook neem je een OV-chipkaart mee met een bedrag erop van minimaal 5,00. Digitale pasfoto Neem een digitale (pas)foto van jezelf mee (max. 0,5 MB) die we tijdens de introweek kunnen downloaden voor in het smoelenboek. Lunch Op dinsdag 30 augustus is er een gezamenlijke lunch met de docenten georganiseerd. Er wordt hierbij geen rekening gehouden met de speciale dieetwensen. Neem dus eventueel zelf een lunch mee. Tijdens het introkamp wordt de lunch verzorgd en hoef je dus niets mee te nemen.

2 Introductiekamp Gedurende de introductieweek zal er een introkamp plaatsvinden. Het introkamp zal plaatsvinden van woensdag 31 augustus 2016 tot en met vrijdag 2 september Zie bijlage 1 voor meer informatie over het introkamp. Leer en hulpmiddelen De boeken (zie bijlage 2: leer en hulpmiddelen lijst) die je nodig hebt voor de opleiding Huidtherapie zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Ruward, Johanna Westerdijkplein 111, Den Haag. Deze boekhandel ligt vlakbij De Haagse Hogeschool. Tijdens de introdagen heb je de gelegenheid om in je eigen tijd, dus voor of na de activiteiten, om de benodigde boeken te kopen maar je kunt de boeken ook online bestellen via de website van Boekhandel Ruward. Ook zul je voor de opleiding bepaalde materialen moeten aanschaffen. Ook deze materialen zijn te verkrijgen bij Boekhandel Ruward. Studievereniging De opleiding Huidtherapie heeft een studievereniging De Haagse Huid. De studievereniging wordt volledig bestuurd door studenten Huidtherapie en behartigt de belangen van alle Huidtherapiestudenten. In bijlage 3 vind je meer informatie over de studievereniging. Rooster Het rooster voor de eerste module van het propedeuse jaar zul je tijdens de eerste dag van de introductieweek ontvangen via de studentenportal. Informatie over het vinden van je rooster op de studentenportal zul je tijdens deze dag te horen krijgen. Vaccinatie In bijlage 4 vind je meer informatie over het vaccinatietraject die studenten Huidtherapie moeten doorlopen. Contact en bereikbaarheid van de academie tijdens de zomervakantie Voor vragen kun je contact opnemen met het secretariaat van de opleiding of je kunt een sturen met je vraag. Telefoonnummer: huidtherapie@hhs.nl Bereikbaarheid:op maandag t/m vrijdag van 8:30-10:30 en van 14:00 tot 16:00 uur. Wij willen jullie een prettige vakantie toewensen en alvast veel studieplezier in het komende jaar. Graag zien we jullie op dinsdag 30 augustus. Mede namens alle docenten Huidtherapie en de werkgroep Skinny Dip Tarik Brummelaar Jaarcoördinator propedeuse Huidtherapie

3 Bijlage 1: Informatiebrief introductiekamp Skinny Dip 2016 Beste Student, Allereerst, van harte gefeliciteerd met de toelating tot de opleiding huidtherapie aan de Haagse Hogeschool! Vanaf 30 augustus 2016 zal de introductieweek plaats gaan vinden. Deze week zal er als volgt uit gaan zien: Maandag 29 augustus vrije dag Dinsdag 30 augustus Verplichte introductie op de Haagse Hogeschool Woensdag 31 augustus Skinny dip dag 1 Donderdag 1 september Skinny dip dag 2 Vrijdag 2 september vrije dag Dinsdag 30 augustus is een verplichte dag waarop jullie informatie zullen ontvangen die nodig is om een goede start aan jaar 1 te kunnen maken. Daarna volgt het introductiekamp (Skinny Dip). Deze is niet verplicht maar het is wel sterk aanbevolen om mee te gaan omdat je je medestudenten al leert kennen en het bovendien hartstikke gezellig is! Op woensdag 31 augustus wordt je om 09:30 verwacht op de Haagse Hogeschool in de centrale hal. Hier kan je je spullen veilig achterlaten, zodat we kunnen beginnen met het programma. De eerste activiteit zal plaatsvinden in de stad Den Haag. Als we dit hebben afgerond vertrekken we naar onze slaapaccommodatie, Kingkool in Den Haag. Nadat we ingecheckt hebben zal de volgende (lekkere) activiteit plaatsvinden in Scheveningen. Op donderdag 1 september zal er nog een leuke activiteit plaatsvinden. Na de afsluiting zullen we rond 17:30 terug op de Haagse Hogeschool zijn waarna je naar huis kan gaan om lekker uit te rusten voordat je echt met de opleiding gaat beginnen of s avonds nog een dansje kan wagen bij Oh Oh Intro in het centrum van Den Haag! Het exacte activiteitenrooster houden we nog eventjes geheim, maar we beloven dat het leuke en gezellige dagen gaan worden. Uiteraard zal je, naast je goede humeur, wat extra spullen mee moeten nemen voor deze dagen. De meeneemlijst en de huisregels van het hostel vindt je in de bijlage. Neem ook zeker een kijkje op onze facebookpagina (Skinny Dip 2016) voor hints en foto s van de voorgaande jaren: Ben jij definitief ingeloot, heb je je lotingsbewijs verzilverd en wil je deelnemen aan het introductiekamp? Meld je dan nu aan via deze link: Er zijn namelijk maar 80 plekken voor het introductiekamp. Als dit aantal is bereikt zullen wij verdere aanmeldingen op een reservelijst zetten. Zorg dus dat je je op tijd aanmeld als je mee wilt zodat je zeker bent van deelname aan Skinny Dip 2016! De kosten voor Skinny Dip 2016 bedragen 80.

4 Voor vragen kan je contact met ons opnemen via de Deze zullen we vanaf maandag 22 augustus dagelijks in de gaten houden dus hier kan je met al je vragen terecht! Wij kijken ernaar uit om jullie tijdens de introductieweek te ontmoeten en er samen een leuke week van te maken! Met vriendelijke groet namens de kampcommissie van Skinny Dip 2016, Ilona Everaert Suzanne Dalessi Danielle Ruijven Meeneemlijst Skinny Dip 2016 Een opgeladen OV kaart (minimaal 15 euro) of zorg dat je studenten OV is geactiveerd. ID-kaart/paspoort (absoluut nodig voor het inchecken bij het hostel!) Lunch voor de woensdagmiddag 10 borg voor het hostel (deze krijg je na de overnachting terug!) 1 of 2 dikke truien T-shirts/truitjes/hemdjes Broeken (korte en lange) Gemakkelijke broek (trainingsbroek, sportbroek) Kleding die vies mag worden Jas (voor als het zonnetje niet schijnt) Ondergoed Sokken Handdoeken (ook om te douchen! Niet inbegrepen bij het hostel) Schoenen (laarzen, gympen, sandalen etc.) Sportschoenen (of gemakkelijke schoenen) trek deze de eerste dag aan! Badartikelen (bijv. douchegel, shampoo, tandpasta, tandenborstel, wattenstaafjes, make-up, make-up remover, etc.) Telefoon Telefoon oplader Verzekeringspas Eventueel iets lekkers Medicijnen (indien nodig) Pyjama Zonnebril, zonnebrand (we gaan er natuurlijk vanuit dat het zonnetje gaat schijnen! Houd het weerbericht in de gaten en neem evt. een paraplu, poncho mee voor als het gaat regenen. Regel zelf een reis en annuleringsverzekering voor deze dagen!

5 Bijlage 2. Overzicht leer- en hulpmiddelen Materialenlijst zelf aan te schaffen 1. Werkkleding:een wit jasje, korte mouw tot (net) over de heupen. Bijvoorbeeld te verkrijgen bij De Werkman, Prinsestraat 2B te Den Haag. Vaak wordt aan studenten korting verstrekt op vertoon van een studentenkaart. Het is handig als je je naam op het jasje vermeldt, b.v. geborduurd. 2. Hoeslaken wit (standaard formaat eenpersoons) 1 stuk 3. Grote handdoeken wit (strandlaken formaat) 2 stuks 4. Kleine handdoeken wit (standaard douchegrootte) 4 stuks 5. Washandjes of gastendoekjes wit 6 stuks 6. Wit oogpotlood (bijv. Hema) 1 a 2 7. Er wordt per les 1 hoeslaken, 1 grote en 1 kleine handdoek en 2 tot 4 washandjes en gastendoekjes gebruikt 8. Een verbandschaar (t.b.v. zwachtelen en lymftaping). Materialenlijst via Boekhandel Van Stockum & Ruward aan te schaffen 1. Starterspakket met 2 pincetten, ongeveer 35 euro 2. Zwachtelmateriaal (lymphcarekit) bij begin module 3 nodig, kosten 95 euro 3. Camouflagepakket bij begin module 2 nodig, kosten 99,50 euro 4. Reader Huidtherapie 2015, kosten ongeveer 50 euro (blok 1.2) Materiaal via De Haagse Winkel (zie portal voor adres). Rekenmachine = toetscalculator (ongeveer 2 euro). Verplichte boekenlijst propedeuse Auteur Titel Jaar Uitgever ISBN Prijs voor module : Lorist, de Groot & Toonstra Dermatologie voor huidtherapeuten Juni 2012 Boom Lemma , Bos, Harting, Hesselink PMC compact 2010 Scriptum ,95 Ebook 9, Verhoeven Wat is onderzoek? + website Gregoire e.a. Anatomie en fysiologie van de mens J. Verhulst Psychologie voor de Gezondheidzorg Fokke Natuurwetenschappe n voor de para- en perimedische beroepen 2014 Boom Lemma ,95 Ebook 26, ThiemeM , Noordhoff , Syntax ,50 1.1

6 Boekenlijst verplicht vanaf module 1.2, 1.3 en 1.4 Heycop ten Ham e.a. Foldi e.a. Verdonk Grit, R. Klinische pathologie 2013 ThiemeM , Textbook of Lymphology 2012 Elsevier Urban & Fisher ,35 Ebook 105,74 Oedeem en 2011 BSL , oedeemtherapie Wondenboek 2015 WCS , Zo maak je een 2015 Noordhoff , ondernemingsplan 1.2 Aanbevolen Guttinger ea Massagetherapie 2007 Boom , Lemma Coëlho Zakwoordenboek der 2014 Reed , geneeskunde Földi/ Strössenreuther Foundations of manual 2010 Elsevier ,79 Ebook 1.2 lymphdrainage C. Kuiper, e.a. Evidence-based practice voor paramedici 2012 Boom ,59 42,-- Ebook 31,-- Gedurende het studiejaar kunnen nog readers aan de Leermiddelenlijst worden toegevoegd, die noodzakelijk zijn voor het onderwijs. De kosten hiervoor bedragen maximaal *De boeken van deze lijst zijn vanaf begin augustus uit voorraad leverbaar bij Boekhandel Van Stockum & Ruward. *U kunt de boeken ook telefonisch, per of via de bestellijsten op onze site ( bestellen of reserveren, thuisbezorgen is ook mogelijk. *Voor studenten met een studiekostenregeling bestaat de mogelijkheid de rekening voor de boeken rechtstreeks naar de werkgever te sturen. *Op Nederlandstalige studieboeken wordt in de meeste gevallen 5% studentenkorting gegeven, kijk op onze site voor de voorwaarden. Studieboekhandel Van Stockum & Ruward Adres: Johanna Westerdijkplein EN Den Haag tel.: ruward@vanstockum.nl site :

7 Bijlage 3 Studievereniging De Haagse Huid Beste studenten, Wij van Studievereniging De Haagse Huid, opgericht voor studenten Huidtherapie, heten jullie welkom aan De Haagse Hogeschool. De studievereniging omvat een mooie aanvulling op de opleiding zonder verplichtingen. Ons doel is om binding te creëren tussen studenten en studieondersteuning te bieden voor studenten aan de opleiding Huidtherapie. Kom er gezellig bij en ervaar de voordelen! Studievereniging DHH organiseert activiteiten zoals; Naar de Beyond Beauty Aan het begin van het schooljaar krijg je hier i.c.m. je lidmaatschap fikse korting op! Meetings met andere studieverenigingen, leer mensen kennen en netwerken! Borrels en andere feestelijke evenementen voor studenten en docenten; tegelijkertijd nieuwe mensen van Huidtherapie leren kennen en netwerken! Diverse workshops of gastlessen met diverse thema s. Denk hierbij aan medische en cosmetische thema s zoals: acne, wondzorg, huidverzorging, oedeem of nieuwe producten en/of apparatuur die op de markt zijn. Een studiereis naar La roche-posey! Elk jaar gaan we naar de bron van het merk La roche-posey en als afsluiting nog twee dagen naar Parijs! En dat is niet het enige! Ieder jaar komen er nog nieuwe activiteiten bij. Om hiervan op de hoogte te zijn, kun je kijken op onze Facebookpagina, Instragram, op ons whiteboard bij de praktijklokalen in de Rugzak en op de portal van de Haagse Hogeschool. De voordelen voor leden: Gratis of met korting deelnemen aan de activiteiten. Beter beeld krijgen van het vak Huidtherapie. Netwerk opbouwen. Een hoop plezier met je medestudenten! Elke maand verschijnt de Skinformail, het blad van De Haagse Huid. Hierin staan alle ins en outs van de opleiding, maar ook unieke interviews met mensen uit het werkveld en alle activiteiten die De Haagse Huid organiseert. De manier dus om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen! Wordt lid bij Studievereniging De Haagse Huid! Mail naar hdt_studievereniging@live.nl om je aan te melden en verdere instructies zullen volgen. Lidmaatschap bedraagt 10 euro per jaar of 12,50 euro per jaar als jij ook naar de Beyond Beauty wilt inclusief de aangeboden seminars! Tevens zijn wij nog opzoek naar een nieuw bestuur! Dus ben je geïnteresseerd om de rol al voorzitter, PR-commissaris of activiteiten-commissaris op je te nemen? Laat het ons weten! Vergeet ook niet onze Facebook-pagina te liken: Huid/ ?ref=hl&ref_type=bookmark Wij wensen jullie een fijne studieperiode en hopelijk tot ziens bij de introductieweek! Met vriendelijke groet, Bestuur Studievereniging De Haagse Huid

8 Bijlage 4: Hepatitis B vaccinatietraject Aan: de studenten van De Haagse Hogeschool Beste Student, Medewerkers in de gezondheidszorg vormen een risicogroep voor Hepatitis B. Sinds oktober 1996 adviseert het Ministerie van Volksgezondheid dringend om ook stagiaires als risicogroep te zien m.b.t. Hepatitis B besmetting en deze groep het advies te geven zich voor aanvang van de eerste stage te laten vaccineren. Vaccinatie wordt ook door de opleiding sterk geadviseerd. Wanneer je stage gaat lopen vragen stageverlenende zorginstellingen een bewijs van vaccinatie tegen Hepatitis B. Via de opleiding word je nu in de gelegenheid gesteld om je te beschermen tegen Hepatitis B door je kosteloos te laten vaccineren. In de introductieweek word je geïnformeerd over de datum en tijd van vaccinatie. In deze brief leggen we je uit wat Hepatitis B voor ziekte is, waarom je gevaccineerd moet worden, hoe het vaccin werkt en hoe het vaccinatietraject tegen Hepatitis B eruit ziet. Het is dan ook van groot belang dat je deze brief aandachtig leest, voor je de bijgevoegde gezondheidsverklaring tekent. Wat is Hepatitis B? Hepatitis B is een virusinfectie, die leverfunctiestoornissen kan veroorzaken. Je kunt met dit virus besmet raken doordat je jezelf prikt aan een mogelijk besmette naald, je gebeten of gekrabd wordt, door snij- en spat incidenten of doordat je onbeschermde seks hebt. De meeste besmette mensen lukt het om het virus binnen een half jaar de baas te zijn en zij zijn daarna niet meer besmettelijk. Helaas is de kans, dat wanneer je besmet bent je chronisch drager wordt van het virus. Dit leidt meestal tot een ongeneeslijke leverziekte. Ook ben je als drager van het virus een risicofactor voor mensen in je directe omgeving, met name voor je gezinsleden en voor de cliënten aan wie je zorg verleent. Door je tijdig te laten vaccineren kun je voorkomen dat je met het Hepatitis B virus besmet raakt. Wie moeten er gevaccineerd worden en waarom? Iedereen die door de aard van zijn/haar werkzaamheden een verhoogd risico heeft op besmetting met Hepatitis B wordt dringend aangeraden zichzelf en daardoor ook anderen te beschermen door middel van deelname aan het vaccinatietraject. Een verhoogd risico heb je: Als een niet-intacte huid (wondjes, kloofjes) of slijmvliezen (spatten in het oog) in contact kunnen komen met bloed of lichaamsvloeistoffen van patiënten of cliënten. Als je met materiaal in aanraking komt dat met menselijk bloed is verontreinigd (denk aan het prikken aan een gebruikte naald of instrument, contact met besmette, gebruikte verbandmiddelen, het snijden aan gebruikt glaswerk etc.) Als je vaker dan incidenteel fysiek contact hebt met cliënten (denk ook aan mond-op-mondbeademing zonder beveiligingsmaatregelen, namelijk tube).

9 Het Hepatitis B vaccin: Voor vaccinatie wordt gebruik gemaakt van recombinant hepatitis B vaccin. Dit vaccin bootst het virus na, zonder dat het virus bevat. Het vaccin bevat alleen dat deel dat nodig is om een afweerrespons op te roepen. Over het algemeen wordt het vaccin goed verdragen. Mogelijke bijwerkingen van de hepatitis B vaccinatie kunnen roodheid, pijn en zwelling rond de prikplek zijn. Het vaccin mag niet toegediend worden als je flinke koorts hebt of wanneer je weet dat je overgevoelig bent voor een bestanddeel van het vaccin of wanneer bij eerdere toediening sprake is geweest van een allergische reactie. Deze mensen weten dit meestal van zichzelf. Het vaccinatietraject: Het vaccinatietraject bestaat uit een serie van 3 injecties in de bovenste schouderspier (bovenarm). Daarna wordt er bloed afgenomen en vindt een bloedonderzoek plaats om te bepalen of je voldoende antistoffen hebt aangemaakt In totaal gaat het om 3 prikken. Ongeveer een maand na de 1 e prik krijg je een 2 e prik en ongeveer 6 tot 12 maanden na de 1 e prik krijg je de laatste prik. Na de 2 e prik kun je al goed beschermd zijn, maar pas na de 3 e prik ben je minimaal 25 jaar, maar waarschijnlijk levenslang beschermd. Het is belangrijk dat je alle drie de prikken krijgt. Om er zeker van te zijn dat je beschermd bent, wordt er ongeveer een maand na de laatste prik bloed bij je afgenomen om je afweerstoffen te meten. Je krijgt van school bericht over de uitslag. Deze dien je goed te bewaren omdat de stageverlenende instelling en/of je (toekomstige) werkgever dit bewijs zal willen zien. Als bijlage bij deze brief is de gezondheidsverklaring toegevoegd. Neem de volledig ingevulde gezondheidsverklaring getekend mee bij de eerste vaccinatie.

10 Gezondheidsverklaring Hepatitis B-vaccinatie Naam: M/V Geboortedatum: Telefoon: Onderwijsinstelling: Locatie: Groep/klas: In verband met de door u te ontvangen hepatitis B vaccinaties vragen wij u onderstaande vragen naar waarheid te beantwoorden en deze verklaring ingevuld mee te nemen naar uw afspraak. Heeft u op dit moment (hoge) koorts? 0 ja 0 nee Gebruikt u medicijnen tegen trombose ( bloedverdunners ) of heeft u een stollingsstoornis? 0 ja 0 nee Bent u ergens allergisch voor en zo ja waarvoor? 0 ja 0 nee Voor: Heeft u wel eens problemen ondervonden bij eerdere vaccinaties? 0 ja 0 nee Door ondertekening van deze verklaring geeft u tevens toestemming om, wanneer een te lage titer geconstateerd is, verder bloedonderzoek te laten doen naar de mogelijk oorzaak (zie voor meer informatie de informatiebrief). Tevens geeft u hierbij toestemming om uw vaccinatiestatus en de uitslag van het bloedonderzoek door te geven aan uw onderwijsinstelling. Ik ben WEL/NIET in het bezit van een (geel) vaccinatieboekje. Indien in het bezit van dit boekje, deze meenemen! Datum: Handtekening leerling * : * Indien de leerling jonger dan 16 jaar is dienen tevens de ouders/voogd hieronder hun handtekening te zetten, waarmee zij zich akkoord verklaren met het toedienen van de vaccinaties tegen hepatitis B. Naam en Handtekening student/ouders/voogd: Datum: / / Lever dit formulier in tijdens de 1 e vaccinatie Let op: zonder dit formulier word je niet gevaccineerd! PreventVaccins Zeedistelweg KT HAARLEM info@preventvaccins.nl

Startinformatie voor september 2014

Startinformatie voor september 2014 Startinformatie voor september 2014 Start je in september aan De Haagse Hogeschool? Dan vind je hier handige en belangrijke informatie van je opleiding. Naam opleiding: Huidtherapie Variant: Bachelor Allereerst

Nadere informatie

Startinformatie voor studiejaar Deeltijdopleiding Huidtherapie

Startinformatie voor studiejaar Deeltijdopleiding Huidtherapie Startinformatie voor studiejaar 2019-2020 Deeltijdopleiding Huidtherapie Allereerst hartelijk welkom op de deeltijdopleiding Huidtherapie aan De Haagse Hogeschool. In september 2019 begin je met het eerste

Nadere informatie

Startinformatie voor september 2015

Startinformatie voor september 2015 Startinformatie voor september 2015 Start je in september aan De Haagse Hogeschool? Dan vind je hier handige en belangrijke informatie van je opleiding. Naam opleiding: Variant: hbo-v voltijd Wanneer word

Nadere informatie

Datum: Doorkiesnr.: 070 445 8380 Ons kenmerk: Betreft: Informatie start studiejaar hbo-v voltijd

Datum: Doorkiesnr.: 070 445 8380 Ons kenmerk: Betreft: Informatie start studiejaar hbo-v voltijd Datum: Doorkiesnr.: 070 445 8380 Ons kenmerk: Betreft: Informatie start studiejaar hbo-v voltijd Beste student(e), Fijn dat je je hebt aangemeld voor de opleiding hbo-v bij de Haagse Hogeschool. Als voorbereiding

Nadere informatie

Startinformatie voor september 2015

Startinformatie voor september 2015 Startinformatie voor september 2015 Start je in september aan De Haagse Hogeschool? Dan vind je hier handige en belangrijke informatie van je opleiding. Naam opleiding: Voeding en Diëtetiek Variant: deeltijd

Nadere informatie

Startinformatie voor september 2015

Startinformatie voor september 2015 Startinformatie voor september 2015 Start je in september aan De Haagse Hogeschool? Dan vind je hier handige en belangrijke informatie van je opleiding. Naam opleiding: Variant: Voeding en Diëtetiek voltijd

Nadere informatie

Kortom, we hopen er weer een geweldige week van te maken!

Kortom, we hopen er weer een geweldige week van te maken! Salut eerstejaars! Welkom in Utrecht, bij de studie Franse taal en cultuur, de gezelligste studie die er bestaat! We zijn erg blij dat jullie voor deze studie hebben gekozen. Je gaat een ongelooflijk leuke

Nadere informatie

Academie voor Gezondheidszorg Opleiding HBO-Verpleegkunde Rengerslaan 10 Postbus 1080 8900 CB Leeuwarden E-mail: Website: Aan de studenten flexibel deeltijd hbo-verpleegkunde hbov-deeltijd@nhl.nl www.nhl.nl

Nadere informatie

Vaccinatie hepatitis B Geneeskundestudenten

Vaccinatie hepatitis B Geneeskundestudenten Vaccinatie hepatitis B Geneeskundestudenten Vaccinatie hepatitis B De Nederlandse Arbo-wetgeving eist dat ziekenhuizen en andere instellingen verantwoorde zorg aan hun patiënten bieden. Patiënten mogen

Nadere informatie

Hepatitis B vaccinatie

Hepatitis B vaccinatie Hepatitis B vaccinatie De lever speelt een centrale rol bij de stofwisseling van eiwitten, vetten en suikers en de zuivering van het bloed. Soms raakt de lever ontstoken. In zo n geval is er sprake van

Nadere informatie

Startinformatie voor augustus 2018

Startinformatie voor augustus 2018 Startinformatie voor augustus 2018 Start je in augustus aan De Haagse Hogeschool? Dan vind je hier handige en belangrijke informatie van je opleiding. Naam opleiding Variant IVK Integrale Veiligheidskunde

Nadere informatie

Hepatitis B vaccinatie

Hepatitis B vaccinatie Hepatitis B vaccinatie De lever speelt een centrale rol bij de stofwisseling van eiwitten, vetten en suikers en de zuivering van het bloed. Soms raakt de lever ontstoken. In zo n geval is er sprake van

Nadere informatie

Informatiebrief Start semester 1 2013 2014

Informatiebrief Start semester 1 2013 2014 Plak hier de sticker over de lijnen heen Informatiebrief Start semester 1 2013 2014 Informatie voor alle studenten die starten in de propedeuse van het instituut Financieel Management (ifm) Accountancy

Nadere informatie

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg Informatieboekje over de start augustus 2016 BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg 1 Informatie voor de eerstejaars studenten (BOL) Beste student, Wij heten je van harte welkom

Nadere informatie

GEZONDHEIDSINFORMATIE

GEZONDHEIDSINFORMATIE GEZONDHEIDSINFORMATIE voor risicovolle beroepsgroepen vaccinatie DTP en Hepatitis A/B www.vggm.nl GEZONDHEIDSINFORMATIE VOOR RISICOVOLLE BEROEPSGROEPEN Als medewerker kunt u via uw werk risico lopen op

Nadere informatie

JEUGDVAKANTIEWERK LOON OP ZAND PROGRAMMABOEKJE AUGUSTUS T/M 16 AUGUSTUS 2019

JEUGDVAKANTIEWERK LOON OP ZAND PROGRAMMABOEKJE AUGUSTUS T/M 16 AUGUSTUS 2019 JEUGDVAKANTIEWERK LOON OP ZAND PROGRAMMABOEKJE 2019 12 AUGUSTUS T/M 16 AUGUSTUS 2019 BR Y V I i b J C Informatie over de week Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor Jeugdvakantiewerk dit jaar! Jeugdvakantiewerk

Nadere informatie

WAT ZIJN DE VERSCHIJNSELEN VAN HEPATITIS B?

WAT ZIJN DE VERSCHIJNSELEN VAN HEPATITIS B? WAT IS HEPATITIS Hepatitis is een ontsteking van de lever. Er zijn verschillende soorten leverontsteking. Ooit wereldwijd waargenomen zijn hepatitis A t/m H, waarvan hepatitis A, B en C de meest bekenden

Nadere informatie

Beste ouders en of verzorgers,

Beste ouders en of verzorgers, Beste ouders en of verzorgers, Om te beginnen willen wij alle ouders van Happy Kids Almere bedanken voor de gezelligheid en het eten dat zij hebben meegenomen tijdens het eindjaarfeest. We vonden het super

Nadere informatie

Informatie over de week

Informatie over de week Jeugdvakantiewerk Loon op Zand Programmaboekje 2018 Informatie over de week Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor Jeugdvakantiewerk dit jaar! Jeugdvakantiewerk vindt dit jaar plaats van maandag 13 augustus

Nadere informatie

Landkamp 2016. Introductieweek Sport & Bewegen

Landkamp 2016. Introductieweek Sport & Bewegen Introductieweek Sport & Bewegen Maandag 29 augustus t/m donderdag 1 september 2016 Inhoudsopgave Landkamp 2016... 3 1. Inleiding... 3 2. Doel... 3 3. De organisatie van het Landkamp 2016... 4 3.1. Planning

Nadere informatie

Telefoon: Website:

Telefoon: Website: Academie voor Gezondheidszorg Opleiding HBO-Verpleegkunde Rengerslaan 10 Postbus 1080 8900 CB Leeuwarden Telefoon: 058-251 1320 E-mail: hbov.leeuwarden@nhl.nl Website: www.nhl.nl Aan de komende viedejaars

Nadere informatie

Hepatitis B vaccinatie bij chronisch nierfalen

Hepatitis B vaccinatie bij chronisch nierfalen Hepatitis B vaccinatie bij chronisch nierfalen Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding De nefroloog of verpleegkundig specialist heeft met u besproken dat u een hepatitis

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers van de leerlingen van het eerste leerjaar,

Geachte ouders/verzorgers van de leerlingen van het eerste leerjaar, September 2018 Betreft: informatie brugklaskamp Geachte ouders/verzorgers van de leerlingen van het eerste leerjaar, Zoals voor de vakantie is aangekondigd, organiseren wij aan het begin van het schooljaar

Nadere informatie

Markenhage Mavo 4 Cultuurreis Barcelona

Markenhage Mavo 4 Cultuurreis Barcelona Markenhage Mavo 4 Cultuurreis Barcelona 2016 Voorwoord Beste Barcelona-Cultuurreiziger, Je hoeft nu niet lang meer te wachten! Vrijdag 14 oktober vertrekken we richting Barcelona. Er staan vele leuke en

Nadere informatie

Introductieweek. Learning & Development in Organisations 2019

Introductieweek. Learning & Development in Organisations 2019 Introductieweek Learning & Development in Organisations 2019 Hallo en welkom! Ieder jaar organiseert de HAN een introductieweek voor alle nieuwe studenten. Dit jaar is niet anders! Van dinsdag 27 augustus

Nadere informatie

Outdoorleisure ATB-2daagse

Outdoorleisure ATB-2daagse Outdoorleisure ATB-2daagse Inhoudsopgave ATB 2daagse Schoorl... 3 1. Inleiding... 3 2. Doel... 3 3. Algemene gedragsregels... 3 4. Hulpmiddelen / Bronnen... 3 5. De organisatie van de 2daagse... 4 5.1.

Nadere informatie

Hoe krijg je hepatitis B?

Hoe krijg je hepatitis B? Hepatitis B Hepatitis B is een infectie van de lever, veroorzaakt door het hepatitis B-virus. In Nederland wordt dit virus vooral overgedragen door seksueel contact. Het dringt via de slijmvliezen van

Nadere informatie

maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus 2015

maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus 2015 Elk jaar organiseert de HAN een introductie voor de nieuwe studenten. Dit jaar vindt deze introductie plaats van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus 2015. De introductie is een uitstekende gelegenheid

Nadere informatie

Introductieweek (Detoxweken) en HOI

Introductieweek (Detoxweken) en HOI Veel gestelde vragen (FAQ) Contactgegevens HBS Front Office Deventer Email: hbsfrontoffice@saxion.nl Phone: +31 (0)570 603400 Introductieweek (Detoxweken) en HOI 1. Wanneer is de introductie? De opleiding

Nadere informatie

Informatiebrochure Start september 2017

Informatiebrochure Start september 2017 Plak hier de sticker over de lijnen heen Informatiebrochure Start september 2017 Informatie voor alle studenten die starten in de propedeuse van het instituut Financieel Management (ifm), studiejaar 2017-2018

Nadere informatie

Prik- of spatletsel opgelopen tijdens het werk

Prik- of spatletsel opgelopen tijdens het werk Prik- of spatletsel opgelopen tijdens het werk Deze folder is bestemd voor zorgverleners die tijdens hun werk prik- of spatletsel oplopen. In deze folder leest u algemene informatie over prik- of spatletsel

Nadere informatie

BELANGRIJK: Dinsdag 21 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege.

BELANGRIJK: Dinsdag 21 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege. Deurne, 2 juli 2018 Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerling Betreft: Start schooljaar 2018-2019 leerjaar 1 Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling, Hoewel de vakantie pas net is begonnen, sturen

Nadere informatie

Informatieboekje. over de start januari BOL studenten van de afdeling Verzorging

Informatieboekje. over de start januari BOL studenten van de afdeling Verzorging Informatieboekje over de start januari 2017 BOL studenten van de afdeling Verzorging 1 Informatie voor de eerstejaars studenten (BOL) Beste student, Wij heten je van harte welkom bij het eerste jaar van

Nadere informatie

Het is bijna zover We gaan op ZOMERKAMP, de voorbereidingen zijn al in volle gang!

Het is bijna zover We gaan op ZOMERKAMP, de voorbereidingen zijn al in volle gang! Betreft: Zomerkamp 2015 Beste ouders en de senior welpen, Senior Welpen www.scoutingvughtnoord.nl senior_welpen@hotmail.com Het is bijna zover We gaan op ZOMERKAMP, de voorbereidingen zijn al in volle

Nadere informatie

Vertrek uit Parijs op donderdag 29 september Ochtend: uiterlijk uur kamers schoon achter laten. Avond: uur vertrek naar Nederland.

Vertrek uit Parijs op donderdag 29 september Ochtend: uiterlijk uur kamers schoon achter laten. Avond: uur vertrek naar Nederland. WERKWEEK PARIJS Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), Bijna is het zover, we gaan op werkweek. Het is de bedoeling dat wij met z n allen een leerzame en supergezellige week hebben. Om te zorgen dat

Nadere informatie

Hepatitis B vaccinatie voor medewerkers in niet zorgberoepen

Hepatitis B vaccinatie voor medewerkers in niet zorgberoepen Hepatitis B vaccinatie voor medewerkers in niet zorgberoepen Inleiding Hoe belangrijk is een gezonde lever? De lever speelt een centrale rol bij de energiehuishouding, de stofwisseling en de zuivering

Nadere informatie

Informatieboekje. Opleiding Maatschappelijke Zorg. Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen.

Informatieboekje. Opleiding Maatschappelijke Zorg. Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen. Informatieboekje Opleiding Maatschappelijke Zorg Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen niveau 3/4 cursusjaar 2017-2018 Maatschappelijke Zorg 2017-2018 1

Nadere informatie

Informatiebrief Start semester 2 2013 2014

Informatiebrief Start semester 2 2013 2014 Plak hier de sticker over de lijnen heen Informatiebrief Start semester 2 2013 2014 Informatie voor alle studenten die starten in de propedeuse van het instituut Financieel Management (ifm) Accountancy

Nadere informatie

Hepatitis A en B. informatie over hepatitis A en B en andere vakantietips. Gezond op reis. Gezond weer thuis.

Hepatitis A en B. informatie over hepatitis A en B en andere vakantietips. Gezond op reis. Gezond weer thuis. Hepatitis A en B informatie over hepatitis A en B en andere vakantietips Gezond op reis. Gezond weer thuis. Waarom is het verstandig u te beschermen tegen hepatitis A en B? Hepatitis A en B zijn infecties

Nadere informatie

Informatiebrief voor ouders over Kindervakantiekamp 2016

Informatiebrief voor ouders over Kindervakantiekamp 2016 Informatiebrief voor ouders over Kindervakantiekamp 2016 Beste ouders, In deze informatiebrief over het kinderkamp brengen we u op de hoogte over de gang van zaken. Mocht u na het lezen van deze brief

Nadere informatie

Informatiebrief Start semester 2 2013 2014

Informatiebrief Start semester 2 2013 2014 Plak hier de sticker over de lijnen heen Informatiebrief Start semester 2 2013 2014 Informatie voor alle studenten die starten in de propedeuse van het instituut Financieel Management (ifm) Accountancy

Nadere informatie

Introductieweek klas 1 vakcollege locatie Engelandlaan Stadskanaal 17 t/m 21 augustus 2015

Introductieweek klas 1 vakcollege locatie Engelandlaan Stadskanaal 17 t/m 21 augustus 2015 Introductieweek klas 1 vakcollege locatie Engelandlaan Stadskanaal 17 t/m 21 augustus 2015 blz. 2 Programmaboekje van: Naam:... Klas:... Mentor:... blz.3 Welkom Vanaf vandaag begin je op je nieuwe school,

Nadere informatie

Hepatitis A. informatie over hepatitis A en andere vakantietips. Gezond op reis. Gezond weer thuis.

Hepatitis A. informatie over hepatitis A en andere vakantietips. Gezond op reis. Gezond weer thuis. Hepatitis A informatie over hepatitis A en andere vakantietips Gezond op reis. Gezond weer thuis. Waarom is het verstandig u te beschermen tegen hepatitis A? Hepatitis A is een infectie van de lever, veroorzaakt

Nadere informatie

1BK1, 1BK2, 1BK3 & 1BK4

1BK1, 1BK2, 1BK3 & 1BK4 Sneek, september 2013 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van: Betreft: Introductiekamp Geachte ouder(s)/verzorger(s), Zoals u in de brief boekengeld/schoolfonds hebt kunnen lezen, wordt er voor de klassen 1BK1,

Nadere informatie

Informatiebrochure Start september 2017

Informatiebrochure Start september 2017 Plak hier de sticker over de lijnen heen Informatiebrochure Start september 2017 Informatie voor alle studenten die starten in de propedeuse van het instituut Financieel Management (ifm), studiejaar 2017-2018

Nadere informatie

LAAT GRIEP DEZE WINTER IN DE KOU STAAN

LAAT GRIEP DEZE WINTER IN DE KOU STAAN LAAT GRIEP DEZE WINTER IN DE KOU STAAN 10 vragen over griepvaccinatie GRIEPVACCINATIE.BE AGENTSCHAP ZORG & GEZONDHEID 1. Waarom vaccinatie tegen griep? Vaccinatie is de enige manier om je tegen griep en

Nadere informatie

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST START SCHOOLJAAR 2018-2019 TWEEDE JAAR NIVEAU 2 MEDEWERKER SPORT EN RECREATIE Beste 2 e jaars student Sportacademie, Gefeliciteerd met je overgang naar het 2 e leerjaar

Nadere informatie

Begeleiders: mevr. P. Peeters - stage/verzorging/opvoedkunde - Gsm mevr. K. Leus - stage/expressie - Gsm:

Begeleiders: mevr. P. Peeters - stage/verzorging/opvoedkunde - Gsm mevr. K. Leus - stage/expressie - Gsm: 18 april 2017 Buitenlandse stage Finland voor 7 Kinderzorg Beste ouder Beste leerling Hier volgt de algemene informatie en afspraken i.v.m. de inleefstage van 23 april 2017 tot 9 mei 2017 in Finland. Gegevens

Nadere informatie

Informatie start schooljaar Opleiding sector Dienstverlening

Informatie start schooljaar Opleiding sector Dienstverlening Informatie start schooljaar 2018-2019 Opleiding sector Dienstverlening Hoornbeeck College Carnissesingel 210 3084 NA ROTTERDAM Telefoon 085-4838005 Internet www.hoornbeeck.nl Hoornbeeck College locatie

Nadere informatie

OBS de Torenuil SCHOOLKAMP CLUSTER 8

OBS de Torenuil SCHOOLKAMP CLUSTER 8 OBS de Torenuil SCHOOLKAMP CLUSTER 8 2 t/m 5 juni 2015 De Kievit in Esbeek Locatie De Herdgang Voor de eerste dag: o Een rugzakje of tas met lunchpakket (eten en drinken) en zwemkleding en een handdoek

Nadere informatie

BELANGRIJK: Dinsdag 29 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege.

BELANGRIJK: Dinsdag 29 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege. Deurne, 17 juli 2017 Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerling Betreft: Start schooljaar 2017-2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling, Hoewel de vakantie pas net is begonnen, sturen wij jullie

Nadere informatie

Uitnodiging voor deelname aan de MIKI studie Maternale Immunisatie Kinkhoest

Uitnodiging voor deelname aan de MIKI studie Maternale Immunisatie Kinkhoest Uitnodiging voor deelname aan de MIKI studie Maternale Immunisatie Kinkhoest Waarom krijgt u deze folder? U bent nu 20 weken zwanger en in goede gezondheid. Uit de echo is gebleken dat er geen problemen

Nadere informatie

( ) ( ( * +, -!!!.. / 0 1!23 *# '45'1 634'7 "(

( ) ( ( * +, -!!!.. / 0 1!23 *# '45'1 634'7 ( ! "!!! # " $%&'' ( ) ( ( * +, -!!!.. / 0 1!23 *# '45'1 634'7 "( ! " #$ %% &'(' ")#) #* + &)#, -%! #"#) #* +!#.. +% / #!!#0) # "!#" #0!'",%'"!# " # *%+++!# 1 # 2 #" + 3 #0!'!! 0## #+% / #4# ") 5)' "* 4#6+%""#+%')+#

Nadere informatie

Vaccinatie tegen HPV voor meisjes. Rijksvaccinatieprogramma

Vaccinatie tegen HPV voor meisjes. Rijksvaccinatieprogramma Vaccinatie tegen HPV voor meisjes Rijksvaccinatieprogramma Waarom vaccineren tegen HPV? Als je je laat vaccineren tegen HPV, ben je goed beschermd tegen baarmoederhalskanker. Elk jaar krijgen ongeveer

Nadere informatie

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating Naam opleiding: Molecular Science & Technology Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas

Nadere informatie

Info in verband met het jeugdverblijfcentrum Horizon

Info in verband met het jeugdverblijfcentrum Horizon VAN MAANDAG 26 mei 2008 T/M VRIJDAG 30 mei 2008 Te BREDENE in het jeugdverblijfcentrum HORIZON Dit schooljaar gaan de leerlingen en de leergroepsleiders van de zesde leerjaren op zeeklassen in Bredene.

Nadere informatie

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Nr. 36 maandag 10 juli 2017 In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Belangrijke data Maandag, dinsdag donderdag: Verkort rooster, school om 14.00

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen. Mijdrecht, 29 oktober Betreft: werkweek Berlijn. Beste leerlingen, geachte ouder(s)/verzorger(s),

Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen. Mijdrecht, 29 oktober Betreft: werkweek Berlijn. Beste leerlingen, geachte ouder(s)/verzorger(s), Chr. Scholengemeenschap voor atheneum havo mavo Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen Mijdrecht, 29 oktober 2018 Betreft: werkweek Berlijn Beste leerlingen, geachte ouder(s)/verzorger(s), Op maandag

Nadere informatie

Aan de leerlingen uit klas 3B, 3C en 3E die meegaan op Maatschappelijke Stage en hun ouder(s)/verzorger(s)

Aan de leerlingen uit klas 3B, 3C en 3E die meegaan op Maatschappelijke Stage en hun ouder(s)/verzorger(s) Aan de leerlingen uit klas 3B, 3C en 3E die meegaan op Maatschappelijke Stage en hun ouder(s)/verzorger(s) Leiden, 30 augustus 2012 Beste leerlingen, geachte ouders en verzorgers, Eind vorig schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud Nieuwsbrief Mei 2013 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Colofon Dit is de nieuwsbrief van mei 2013. In deze nieuwsbrief vindt u allerlei

Nadere informatie

20 tot en met 27 juli

20 tot en met 27 juli 20 tot en met 27 juli Nog 1 week en dan gaan we op kamp. De leiding is bezig met de laatste voorbereidingen. Betalen: Wil iedereen die nog moet betalen dit zo snel mogelijk doen! De kosten voor het kamp

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Wat je moet weten en hebben om goed te kunnen starten op het Ostrea Lyceum

Wat je moet weten en hebben om goed te kunnen starten op het Ostrea Lyceum Wat je moet weten en hebben om goed te kunnen starten op het Ostrea Lyceum voor de leerlingen van de eerste klas basis- en kaderberoepsgerichte leerweg schooljaar 2016-2017 Welkom op het Ostrea Lyceum!

Nadere informatie

Programma Meivakantie

Programma Meivakantie Programma Meivakantie Locatie Voor alle ouders en kinderen die gebruik maken van BSO Tuinstad Schiebroek Het programma voor de meivakantie is klaar! Bijgaand treft u het programma aan. Om de dagen waarop

Nadere informatie

De Zwaluwen Piraten 2016

De Zwaluwen Piraten 2016 De Zwaluwen Piraten 2016 4-7 mei 2015 Inhoudsopgave - Voorwoord - Belangrijke mededelingen voor de ouders - De kampregels - Wat moet ik meenemen Voorwoord Woensdag 4 mei start alweer het 34 e jeugdkamp

Nadere informatie

1. Vragen over de hepatitis B aandachtscampagne

1. Vragen over de hepatitis B aandachtscampagne VRAAG EN ANTWOORD Hepatitis B aandachtscampagne: Zeg Nee!...Tegen hepatitis B 1. Vragen over de hepatitis B aandachtscampagne Q. Wat is het doel van de campagne? A. We willen Chinezen woonachtig in Rotterdam

Nadere informatie

Hepatitis B en zwangerschap

Hepatitis B en zwangerschap Hepatitis B en zwangerschap Wat is nodig om uw baby te beschermen tegen hepatitis B? Tijdens de zwangerschap 3-4 maanden zwanger Uit het bloedonderzoek is gebleken dat u drager bent van het hepatitis B-virus.

Nadere informatie

Telefoon: Website:

Telefoon: Website: Academie voor Gezondheidszorg Opleiding HBO-Verpleegkunde Rengerslaan 10 Postbus 1080 8900 CB Leeuwarden Datum: juli 2018 Onderwerp: Start studiejaar 2018/2019 Aan de eerstejaars VT studenten opleiding

Nadere informatie

Opleidingskunde Introductie week

Opleidingskunde Introductie week Opleidingskunde Introductie week 29 augustus 2 september 2016 Scouting Terrein Karel de stoute Nijmegen Welkom Elk jaar organiseert de HAN een introductie voor haar nieuwe studenten. Dit jaar vindt deze

Nadere informatie

Introductiedagen Velp Een leuk begin van je studiejaar!

Introductiedagen Velp Een leuk begin van je studiejaar! Introductiedagen Velp 2017 Een leuk begin van je studiejaar! Voorwoord Beste aankomende student, Leuk dat je bij ons komt studeren. Om je studiejaar goed te beginnen nodigen we je uit voor onze introductieweek

Nadere informatie

Introductie Bacheloropleiding Psychologie

Introductie Bacheloropleiding Psychologie Introductie Bacheloropleiding Psychologie 31 augustus 2015 Anna Zandvliet, Arjaan Wit Instituut Psychologie Welkom Organisatie Universiteit/Faculteit/Instituut Programma propedeuse In het kort: BSA & studiebegeleiding

Nadere informatie

VRAGENLIJST FUNCTIEGERICHT ONDERZOEK

VRAGENLIJST FUNCTIEGERICHT ONDERZOEK VRAGENLIJST FUNCTIEGERICHT ONDERZOEK Deze vragenlijst dient volledig ingevuld te worden door alle medewerkers die starten met werkzaamheden voor het Maasstad Ziekenhuis, ongeacht of er sprake is van patiëntencontact.

Nadere informatie

Vaccinatie voor medewerkers in de gezondheidszorg

Vaccinatie voor medewerkers in de gezondheidszorg HEPATITIS B Vaccinatie voor medewerkers in de gezondheidszorg Per 25 januari 2000 is de wijziging van de Arbo-beleidsregel arbeidsomstandigheden in werking getreden. Artikel 4.91 van deze beleidsregel

Nadere informatie

Welkom bij Communicatiewetenschap!

Welkom bij Communicatiewetenschap! Welkom bij Communicatiewetenschap! 1 Drs. Ivar Klinkenberg Beleidsmedewerker College of Communication 2 Vandaag: Welkom door de onderwijsdirecteur Belangrijke informatie over het onderwijs Inschrijving

Nadere informatie

1. Vragen over de hepatitis B aandachtscampagne

1. Vragen over de hepatitis B aandachtscampagne VRAAG EN ANTWOORD Hepatitis B aandachtscampagne: Zeg Nee!...Tegen hepatitis B 1. Vragen over de hepatitis B aandachtscampagne Q. Wat is het doel van de campagne? A. We willen Chinezen woonachtig in Den

Nadere informatie

Nieuwsbrief schoolreis editie 2

Nieuwsbrief schoolreis editie 2 Nieuwsbrief schoolreis editie 2 Contact: mevrouw E. Mertens T: +3173 5588182 E: e.mertens@kentalis.nl Datum: 23 februari 17 Betreft: Schoolreis maart 2017 Beste leerlingen, ouders en / of verzorgers, In

Nadere informatie

Informatieboekje. voor de start van het cursusjaar voor studenten Laboratoriumonderwijs

Informatieboekje. voor de start van het cursusjaar voor studenten Laboratoriumonderwijs Informatieboekje voor de start van het cursusjaar 2017-2018 voor studenten Laboratoriumonderwijs INHOUD: pagina 1. Informatie voor alle 1 e jaars studenten 2 Start 2 Boeken- en leermiddelenpakket 2 Laptop

Nadere informatie

Dit is het programmaboekje voor onze reis naar de Belgische Ardennen.

Dit is het programmaboekje voor onze reis naar de Belgische Ardennen. ARDENNEN 2016 Beste leerlingen en ouders, Het is bijna zover. Vanaf het begin van het schooljaar kijken we allemaal uit naar deze spannende en te gekke werkweek! Wij, de mentoren, hebben er zin in en vertrouwen

Nadere informatie

Z O M E R V A K A N T I E

Z O M E R V A K A N T I E GEWELDIG DAT JE VAN DE PARTIJ BENT! Z O M E R V A K A N T I E KAMPINFORMATIE Adres Begin & Eindtijd Bijzonderheden Paklijst Infoblad Adres Locatie StayOkay Soest Bosstraat 16 3766 AG Soest Plattegrond

Nadere informatie

Vaccinatie tegen HPV voor meisjes van 12 jaar. Rijksvaccinatieprogramma

Vaccinatie tegen HPV voor meisjes van 12 jaar. Rijksvaccinatieprogramma Vaccinatie tegen HPV voor meisjes van 12 jaar Rijksvaccinatieprogramma Waarom vaccineren tegen HPV? Als je je laat vaccineren tegen HPV, ben je goed beschermd tegen baarmoederhalskanker. Elk jaar krijgen

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Woensdag 28 augustus t/m vrijdag 30 augustus Introductiekamp. De kosten voor dit kamp bedragen 110,00.

Woensdag 28 augustus t/m vrijdag 30 augustus Introductiekamp. De kosten voor dit kamp bedragen 110,00. Academie voor Europese Studies & Communicatiemanagement Opleiding Communicatie JULI 2013: INFORMATIE VOOR ASPIRANT STUDENTEN Beste aspirant student, Hartelijk welkom bij de opleiding Communicatie van de

Nadere informatie

Bof Brief ouders (t.e.m. 4 de leerjaar)

Bof Brief ouders (t.e.m. 4 de leerjaar) 246 DRAAIBOEK INFECTIEZIEKTEN CLB Bof Brief ouders (t.e.m. 4 de leerjaar) KORTE VERSIE VOOR MEER INFORMATIE ZIE ANDERE ZIJDE Beste ouder(s), Een medeleerling van uw dochter of zoon heeft dikoor (bof).

Nadere informatie

eindtijd di 29 aug inloop start wo 30 aug (fiets mee) aankomst do 31 aug 2017 volgens Reehorsterweg 80,

eindtijd di 29 aug inloop start wo 30 aug (fiets mee) aankomst do 31 aug 2017 volgens Reehorsterweg 80, Ict Start schooljaar 2017 2018 10 juli 2017 Informatie, Beeld en Geluid - Ict en Vormgeving - Ede sector cluster leerjaawetijd niveau leer- klas crebo opleiding 1 ste schooldag begin- eindtijd locatie

Nadere informatie

Bovenbouwkamp 2014. 8,9,10 oktober 2014 Koos Vorrinckhuis Lage Vuursche

Bovenbouwkamp 2014. 8,9,10 oktober 2014 Koos Vorrinckhuis Lage Vuursche Bovenbouwkamp 2014 8,9,10 oktober 2014 Koos Vorrinckhuis Lage Vuursche Wat gaat er gebeuren: De bovenbouw gaat op kamp! De bovenbouwers van De Overkant gaan op kamp! We duiken in de wereld van de Prehistorie.

Nadere informatie

KENNISMAKINGSDAGEN DUINRELL

KENNISMAKINGSDAGEN DUINRELL KENNISMAKINGSDAGEN DUINRELL Schooljaar 2018-2019 Beste brugklassers, De kennismakingsdagen van de brugklassen staan weer voor de deur. We gaan nog niet precies verklappen wat er gaat gebeuren, maar in

Nadere informatie

RABIËS VIRUSKENNER. Onderzoeksverslag 29 MAART 2017

RABIËS VIRUSKENNER. Onderzoeksverslag 29 MAART 2017 RABIËS VIRUSKENNER Onderzoeksverslag 29 MAART 2017 CHRISTELIJK LYCEUM DELFT HT3k, Groep 2 Stijn van der Kolk, Thomas Vlug, Nanne Kluivingh en Oscar Wishaupt INHOUD INLEIDING... 2 OPDRACHT 1 ORIËNTATIE

Nadere informatie

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Doetinchem, 15 augustus 2016 Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Op 2016 start het nieuwe schooljaar. Dat lijkt op dit moment misschien nog ver weg, maar toch sturen we jou en je ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Markenhage Mavo 4 Cultuurreis Barcelona

Markenhage Mavo 4 Cultuurreis Barcelona Markenhage Mavo 4 Cultuurreis Barcelona 2016 Groep Naam Voorwoord Beste Barcelona-Cultuurreiziger, Je hebt er waarschijnlijk al heel lang naar uit zitten kijken, maar nu gaat het er dan eindelijk van komen!

Nadere informatie

EXAMENBOEK BASIS 2016

EXAMENBOEK BASIS 2016 EXAMENBOEK BASIS 2016 Aan de leerlingen van klas 4. In dit boekje vinden jullie, op datum, informatie over alles wat te maken heeft met het Centraal Examen en de afronding daarvan tot en met de diploma-uitreiking.

Nadere informatie

Locatie De Wildwal Galgenbergweg 3 6741 KJ Lunteren Tel: 0318-482395 http://www.dewildwal.nl/

Locatie De Wildwal Galgenbergweg 3 6741 KJ Lunteren Tel: 0318-482395 http://www.dewildwal.nl/ Hilversum, 13 september 2013 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van Klas: Betreft: informatie brugklaskamp Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw kind gaat 7, 8 en 9 oktober a.s. op schoolkamp met de brugklassers

Nadere informatie

Het thema van het kamp is:

Het thema van het kamp is: Hallo allemaal! Zoals beloofd, volgt in deze brief wat meer informatie over het CDD Summer Dance Camp van 2015. Lees de brief goed door en als je nog vragen hebt, bel dan naar onderstaand nummer. Het thema

Nadere informatie

GeWeLDiG Dat Je van De PartiJ Bent! z o m e r v a k a n t i e

GeWeLDiG Dat Je van De PartiJ Bent! z o m e r v a k a n t i e GeWeLDiG Dat Je van De PartiJ Bent! z o m e r v kampinformatie a k a n t i e Adres Begin & Eindtijd Bijzonderheden Paklijst Infoblad Adres Locatie Paasheuvelgroep Woudenbergseweg 47 3711 AA Austerlitz

Nadere informatie

Informatie. Zomerkamp 2014

Informatie. Zomerkamp 2014 Informatie 1 Introductie Het Activiteitenteam van Kinderopvang Mundo organiseert in de zomervakantie van 2014 een driedaags, super avontuurlijk zomerkamp. Via dit boekje willen we u wat meer informatie

Nadere informatie

Introkamp brugklas

Introkamp brugklas Introkamp brugklas 2019-2020 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 De begeleiders... 4 Programma... 5 Paklijst... 8 Kampregels... 9 Informatie voor de thuisblijvers... 10 2 Inleiding Vakcollege

Nadere informatie

Zwangerschap en vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) ZO HOUDEN WE GRIP OP GRIEP

Zwangerschap en vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) ZO HOUDEN WE GRIP OP GRIEP Zwangerschap en vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) ZO HOUDEN WE GRIP OP GRIEP Zwangerschap en vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) Nieuwe Influenza A, ook wel Mexicaanse griep genoemd, geeft

Nadere informatie

VACCINATIES EN REISADVIEZEN BIJ AFWEERONDERDRUKKENDE MEDICIJNEN

VACCINATIES EN REISADVIEZEN BIJ AFWEERONDERDRUKKENDE MEDICIJNEN VACCINATIES EN REISADVIEZEN BIJ AFWEERONDERDRUKKENDE MEDICIJNEN Inleiding Patiënten met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, reumatische of dermatologische aandoeningen worden soms behandeld met afweeronderdrukkende

Nadere informatie

Talentklassen 12 tot 16 maart

Talentklassen 12 tot 16 maart Talentklassen 12 tot 16 maart Omdat het bijna zover is, geven we u graag een bundeltje boordevol informatie mee over ons verblijf te Malle. In dit bundeltje kan u vinden : - De afspraken over vertrek en

Nadere informatie