"SCOUTING? GEWOON DOEN!"... betekent dus... :... dat jij als leid(st)er en jullie als tak, als leidingploegje, als groepsraad zelf bepalen welk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""SCOUTING? GEWOON DOEN!"... betekent dus... :... dat jij als leid(st)er en jullie als tak, als leidingploegje, als groepsraad zelf bepalen welk"

Transcriptie

1

2

3

4 In dit boekje vind je informatie over het reilen en zeilen van onze scouts. Elk jaar werken we rond een jaarthema, dit thema komt ook op ons hemd te hangen. Om de start van ons nieuwe jaar te vieren, bouwen we een groot feest op zaterdag 22 september. Tijdens de opening komen jullie je nieuwe leiding tegen, kunnen jullie een hapje eten, de foto s van de zomerkampen bekijken, aan het kampvuur zitten, de overgang meedoen of bekijken,... kortom dit wordt een rijk gevulde dag. Bekijk zeker de informatie verder in dit boekje. Al onze leden worden verdeeld over 4 verschillende takken al naargelang hun leeftijd. Als je niet weet in welke tak jij zit blader dan maar vlug verder..

5 "SCOUTING? GEWOON DOEN!"... betekent dus... :... dat jij als leid(st)er en jullie als tak, als leidingploegje, als groepsraad zelf bepalen welk ideeën het meest jullie aandacht verdienen. Beschouw het als voorzetten die jij, die jullie, binnenkoppen. Succes met het scoren, en vergeet niet... wie 'niets' doet, kan ook 'niets goeds' doen!

6 6-7 Jaar Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie en creativiteit. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De vergaderingen gaan meestal door op zondag van 14u tot 17u. Er worden spelletjes gespeeld op maat, tochten gemaakt door het bos en leuk geknutseld. In de zomer is er een supermegaleuk kamp. De leden slapen in gebouwen en er wordt voor hen een lekker potje gekookt. Als voorbereiding wordt er tijdens het scoutsjaar reeds een weekendje gelogeerd in ons eigen lokaal.

7 Leiding Naam: Jonas Plancke Totem: Assertieve Raaf Aantal jaren leiding: 3 Jinkamp Tenten Niks, ik neem zelfs mijn matje niet mee Swingpaleis lekker mee zingen!!! Naam: Mathias Wouters Totem: Gemoedelijke Coëndu Aantal jaren leiding: 3 Leider Maëchel zijn Dax-verhaal op jinkamp. Tenten is toch veel gezelliger Een zaklamp Fietskooktocht, lekker fietsen en koken

8 Leiding Naam: Julie Matthys Totem: Assertieve Kapucijnaap Aantal jaren leiding: 5 Fist of zen Tenten. Hoofdkussen Sneeuwvergadering toen ik een giver was, geen speciale reden, het was gewoon superplezant! Naam: Lynn Van Steenvoort Totem: Hulpvaardige Tureluur Aantal jaren leiding: 2 Jinkamp! Tenten :-) Mijn slaapzak! Massavergadering omdat het met alle takken samen is.

9 Leiding Naam: Ruben Vanlerberghe Totem: Bedaarde Argali Aantal jaren leiding: 2 Met de Gael op kamp. Tenten Een goeie trui Paintball, altijd gieren Naam: Lissa Christiaens Totem: Gezellige Sifaka Aantal jaren leiding: 2 Jinkamp! Tenten, lekker gezellig Kussen en deo! Fietskooktocht en swingpaleisvergadering, altijd plezier verzekerd!

10 8-10 jaar De Welpen staan al een trapje hoger, het is typisch voor welpen dat ze zelf dingen leren doen. Ze krijgen ruimte om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. Tijdens het jaar staat Jungleboek centraal. Alle welpen spreken hun leiding aan met Jungleboek namen zoals Baloe, Bagheera, Akela en anderen.. Welpen gaan tijdens het scoutsjaar op een drie dagen durend weekend, ergens in de provincie Antwerpen. Tijdens de zomer gaan ze op kamp om het jaar in schoonheid af te sluiten. Daar maken ze kennis met de nestindeling, die hen leert samenwerken in kleine groepjes.

11 Leiding Naam: Cedric Van Hees Totem: Zorgeloze Spitsvogel Aantal jaren leiding: 2 Jinkamp!! Tenten Zaklamp Moddervergadering!! Naam: Tatiana Strybosch Totem: Beschermende scholekster Aantal jaren leiding: 3 Het buske op jinkamp Tenten want dat is echter en minder opkuis werk Slaapzak anders heb ik het te koud Kooktocht blijft zo gezellig

12 Leiding Naam: Anouck Meulemans Totem: Spontane Wallabie Aantal jaren leiding: 3 Dat zijn er veel te veel om op te noemen! Tenten! Mijn slaapsokken, lekker warm! Een swingpaleis vergadering. Niets leuker dan lekker vals zingen en zot doen. Naam: Stephan Plas Totem: Ondeugende Stekelstaarteekhoorn Aantal jaren leiding: 3 Het dax-verhaal van de Maaaaaaechel op kamp Tenten. Mijn kopkussen, anders kan ik niet slapen. Fietskooktocht en youtube-vergadering.

13 Leiding Naam: Dette Sterck Totem: Dartele antilope Aantal jaren leiding: 2 Het eten van pizza s op jinkamp in een klein parkje onder een zelfgemaakt afdak tijdens een gigantische stortbui Tenten zijn vele gezelliger! Een lekker warme trui voor s avonds aan het kampvuur Swingpaleis, vals zingen en compleet uit je dak gaan!

14 11-13 jaar Vergaderingen kunnen zondagnamiddag doorgaan van 14u tot 17u, maar ook evengoed op vrijdagavond of zondagochtend. Een dauwtrip, filmavond, sjornamiddag of kaart- en kompasvergadering. Bij de Jonggivers kan alles! De Jonggivers leren de echte scoutstechnieken die ze hun hele scoutscarrière zullen nodig hebben. Jonggivers trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op het tien dagen durende tentenkamp koken ze hun eigen potje en sjorren ze hun eigen tafels. Ze worden ingedeeld in patrouilles en gaan op een 2- daagse trektocht. Voor de 12-jarigen is de totemisatie het hoogtepunt van het kamp. Hier verdienen ze een dierennaam die bij hun persoonlijkheid past.

15 Leiding Naam: Myrthe Verbelen Totem: Enthousiaste Casarca Aantal jaren leiding: 2 Het nachtspel op jinweekend en het jinkamp Tenten. s Nachts om ter snelste greppeltjes graven om het water te voorkomen en om achteraf toch een droge nacht te hebben. Een goeie slaapzak voor wormfight, een kopkussen dat om de één of andere reden altijd verdwijnt en aftersun om de vergeten plekken in te smeren.. Onverantwoorde spelletjes vergadering en 24u vergadering Naam: Ward De Beuckelaer Totem: Ondoorgrondelijke orang-oetang Aantal jaren leiding: 3 Cédric met batmanmasker, blonde pruik en snor op weekend met de jins. Tenten. Een kussen om een beetje beter te kunnen slapen en een zakmes. Stadspel, omdat je dan nog eens weg bent van het scoutslokaal en omdat het een hele dag duurt.

16 !! Leiding!! Naam: Dominique Van den Brande Totem: Verfijnde Alpaca Aantal jaren leiding: 3 Het afwaswater laten afkoelen op jinkamp in Polen. Tenten Deo Vetzakkenvergadering, lekker vuil en vies worden! Naam: Lien Talloen Totem: Kritische Mus Aantal jaren leiding: 3 Jinkamp! Tenten! Veel gezelliger! Hoofdkussen Swingpaleis/singstar/zingvergadering!

17 Leiding Naam: Jasper Wuyts Totem: Vermakend Roodborstje Aantal jaren leiding: 2 Met opblaasbare banden van een helling gaan op jinweekend en dan kei hard crashen. Tenten. Een onderbroek. Painball en onverantwoorde spelletjes omdat je dan dingen mag doen die anders niet mogen. Naam: Jelle Billion Totem: Leergierige Tiang Aantal jaren leiding: 2 Het gehele Jinkamp kan wel tellen, avondspel op jinweekend. Tenten natuurlijk Zakmes, altijd handig Paintball en onverantwoorde spelletjesvergaderingen

18 14-16 jaar Givers bepalen voor een groot stuk mee de vergaderingen, die op verschillende tijdstippen kunnen doorgaan, van vrijdagavond tot zondagnamiddag. Onder het jaar organiseren ze een fuif om geld in te zamelen voor hun kamp. Het tentenkamp gaat meestal door tijdens de laatste twee weken van juli en gaat om de 3 jaar naar het buitenland. Givers gaan tijdens het kamp op een driedaagse trektocht waarbij de patrouilles zelfstandig een slaapplaats zoeken. Tafels sjorren, zelf hun potje koken en een H.U.D.O. graven zit allemaal mee in het pakket! De 2de-jaars krijgen tijdens dit kamp ook hun voortotem.

19 Leiding Naam: Arend Eyckerman Totem: Expressieve Oerang Oetang Aantal jaren leiding: 5 Heel het Jinkamp Tenten fo sho Een zakmes. Lekker multifunctioneel. Onverantwoorde-spelletjes-vergadering en youtubevergaderingen! Naam: Maëchel Declercq Totem: Onstuimige Olifant Aantal jaren leiding: 3 In de paal op leidingsweekend Tenten Standaard uitrusting Onverantwoordelijke spelletjes

20 Leiding Naam: Thalia Swysen Totem: Felle kea Aantal jaren leiding: 3 te veel om op te noemen Tenten. Deo Youtube vergadering. Hier gebeuren altijd wel lache dinge. Naam: Karen Anno Totem: Betrouwbare Wolf Aantal jaren leiding: 3 Pot kokend water laten afkoelen in het meer met Dominique tijdens het jinkamp in Polen. Tenten, veel gezelliger!! Knorrepot, kussen en knuffel in één! Moddervergadering, hoe vettiger hoe prettiger!!

21 Leiding Naam: Thomas Plancke Totem: Lichtvoetige Arassari Aantal jaren leiding: 5 Kooktocht met de jonggivers Tenten Mijn petje of hoed Kooktocht of technieken Naam: Dennis Laurijssen Totem: Doordachte Sint-Bernard Aantal jaren leiding: 5 Nachtspel met de welpen Tenten Muziek Sjorren

22 De Jins zijn de oudsten onder de leden. Bij hen geldt maar één ding: een jaar amusement gegarandeerd met vrienden ondereen. Vergaderingen volgen niet meer het vaste stramien van zondagnamiddag 14u tot 17u. Leefweek, 24-uren vergaderingen, fuif organiseren, geld verdienen om het kamp te sponsoren,.. behoren tot de bezigheden van deze tak. Een heus buitenlands (trek) kamp sluit het jaar af, waarin de jins worden klaargestoomd om het jaar nadien in leiding te gaan. Naam: Frederik Plas Totem: Bedreven Zeehond Aantal jaren leiding: 6 Met DJ Dennis op kamp gaan :) Tenten, dat kan beter verluchten... ofni? Mijn Petzzzzl, anders kan ik s nachts niet naar de HUDO gaan. Ook een zakmes, maar dat speel ik altijd kwijt. Voor de rest: 1 onderbroek, 1 T-shirt, 1 broek, een truitje, wat kousen en dan zijn we vertrokken. BEKENTOCHT!!!! Modder, water, rioolbuizen, kindjes duwen,... plezier alom!

23 Naam: Jeroen Wouters Totem: Intense Lori Aantal jaren leiding: 5 Meachel + Vuurwerk op groepskamp Tenten Muziek Fietskooktocht Naam: Raf Suykerbuyk Totem: Inventieve Wasbeer Aantal jaren leiding: 3 Als fourier mee op kapoenen kamp Tenten, die kunnen omwaaien en onderlopen 1 paar sokken en 1 onderboek Paintbal met kalkkebuizen, dat is gieren

24 De leidingsploeg bestaat uit 26 vrijwilligers. Leiding zijn bestaat niet enkel uit aanwezig zijn op zondagnamiddag, maar ook een wekelijkse takraad en een maandelijkse groepsraad horen erbij. Deze groep wordt begeleid door de groepsleiding, zij staan in voor de goede samenwerking in de leidingsploeg, het contact met de vzw, de organisatorische kanten van het scoutsleven, het beheer van de groepskas en nog veel meer.

25 Naam: Karen Anno Totem: Betrouwbare Wolf Aantal jaren leiding: 3 Pot kokend water laten afkoelen in het meer met Dominique tijdens het jinkamp in Polen. Tenten, veel gezelliger!! Knorrepot, kussen en knuffel in één! Moddervergadering, hoe vettiger hoe prettiger!! Naam: Dennis Laurijssen Totem: Doordachte Sint-Bernard Aantal jaren leiding: 5 Nachtspel met de welpen Tenten Muziek Sjorren

26 In de stam vinden we de oudleiding terug die geen afscheid kunnen nemen van het scoutsleven. Zij organiseren activiteiten voor de leiding en voor de andere oudleiding, maar ook voor de ouders van leden. De activiteiten variëren sterk: stamcafé in ons eigenste lokaal voor iedereen die iets met onze scouts te maken heeft, franse dag met kaas- en wijntafel, dropping, de winterbar, leidingsspel, survival, tot zelfs een skireis voor

27 Achter de schermen vinden we ook heikant onze vzw terug. Zij staan in voor het beheer van het lokaal en het materiaal. Ook zij organiseren een aantal activiteiten, zoals een jaarlijkse bbq in juni, een wandeling gevolgd door een pannenkoekenslag, een quiz,.. De winst die de vzw hieruit haalt, wordt gebruikt om het lokaal op te knappen en materiaal te vernieuwen.

28 13u Mis Naar al oude traditie wordt de opening gestart met een misviering. deze mis wordt voorgeleid door de moeze. Hij steunt ons al jaar en dag en kent bijna alle leden bij naam. Hij is dan ook een echte scout! 14u Voorstelling leiding + Overgang Jullie willen natuurlijk graag weten wie jullie nieuwe leiding het komende jaar gaat zijn. Wij stellen ons dan ook met plezier even voor! Daarna kunnen jullie ons nog beter leren kennen door een takkenspel en om zeker te zijn dat sommige van jullie echt wel klaar zijn om naar hun volgende tak te gaan, moeten zij zichzelf uiteraard even bewijzen op de overgang. 16u Workshops, Foto s, Taartenwedstrijd Vanaf 16uur worden er enkele werkwinkels geopend. Hier kan je echte scoutstechnieken aanleren. zoals sjorren, knopen, vuurmaken,.. Je kan ook gezellig de foto s bekijken van de zomer-kampen en het afgelopen jaar. Tenslotte wordt er ook een grote taartwedstrijd gehouden. Maak opvoorhand een lekkere taart of een ander dessert en breng ze mee naar de opening. Misschien wordt jij wel uitgeroepen tot de beste fourier! 18u BBQ met Speenvarken aan t spit 20u Show 21u Kampvuur 22 September

29

30

Scouts en Gidsen Heilig Kruis Informatie- en afsprakenbrochure 2012-2013

Scouts en Gidsen Heilig Kruis Informatie- en afsprakenbrochure 2012-2013 Informatie & afsprakenbrochure 1 Scouts en Gidsen Heilig Kruis Informatie- en afsprakenbrochure 2012-2013 Informatie & afsprakenbrochure 2 A. Voorwoord We hebben dit boekje geschreven voor jullie, ouders

Nadere informatie

thema: samen in ploeg

thema: samen in ploeg België-Belgique P.B. AntwerpenX BC9827 Afzender: Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw Lange Kievitstraat 74, B-2018 Antwerpen Zeswekelijks tijdschrift van Scouts en Gidsen Vlaanderen (uitgezonderd augustus

Nadere informatie

1850 Grimbergen afgiftekantoor: 1860 Meise Registratienummer 708070

1850 Grimbergen afgiftekantoor: 1860 Meise Registratienummer 708070 V.U. : Carmen De Zutter website: www.scoetevanroi.be Brusselsesteenweg 21 e-mail: info@scoetevanroi.be 1850 Grimbergen afgiftekantoor: 1860 Meise Registratienummer 708070 Algemeen Nieuws De examens van

Nadere informatie

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest Informatieboekje Vlaaienactie 2011 Inhoud Voorwoord 1. Waarom een vlaaienactie?...7 1.1. Geld verdienen voor de groep... 7 1.2. Geld verdienen voor je speltak... 7 1.3. Bekendheid voor de groep... 7 1.4.

Nadere informatie

Neil Armstrong Scouting Groep. Geen paniek!

Neil Armstrong Scouting Groep. Geen paniek! Geen paniek! Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer is zo n opkomst? Waar koop ik de juiste kleding? Met Help! Mijn kind zit op Scouting!? krijgt u al

Nadere informatie

Givers en alcohol: een beleid. Jins doen het voor het eerst. Weg met sisal! leve polypropyleen. 22 feb 2013 10-11 12-13

Givers en alcohol: een beleid. Jins doen het voor het eerst. Weg met sisal! leve polypropyleen. 22 feb 2013 10-11 12-13 Afzender: Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw Lange Kievitstraat 74, B-2018 Antwerpen Zeswekelijks tijdschrift van Scouts en Gidsen Vlaanderen (uitgezonderd aug & sept) Jaargang 37 Afgiftekantoor: gent X P409371

Nadere informatie

36 e jaargang, 1 e uitgave. v.u. KSJ Lichtaart, Molenstraat 56 bus A, 2460 Lichtaart

36 e jaargang, 1 e uitgave. v.u. KSJ Lichtaart, Molenstraat 56 bus A, 2460 Lichtaart 36 e jaargang, 1 e uitgave v.u. KSJ Lichtaart, Molenstraat 56 bus A, 2460 Lichtaart VOORWOORD Liefste KSJ-vriendjes, vriendinnetjes, mama s, papa s, leiding, oud-leiding, enzovoort enzoverder! Het nieuwe

Nadere informatie

ECEMBER!!!!!!!! December!! 2012- P309980 Afgiftekantoor: 1700 Dilbeek Maandelijkse afgifte verschijnt niet in augustus

ECEMBER!!!!!!!! December!! 2012- P309980 Afgiftekantoor: 1700 Dilbeek Maandelijkse afgifte verschijnt niet in augustus België Belgique P.B. / P.P. 1700 Dilbeek BC - 31151 D ECEMBER December 2012- P309980 Afgiftekantoor: 1700 Dilbeek Maandelijkse afgifte verschijnt niet in augustus v.u.: Pierre D hont Ninoofsesteenweg1066

Nadere informatie

www.ksjknokke.be Jaargang 29- n 1- April 2015 maandelijk tijdschrift - muv. juni-juliaugustus-september

www.ksjknokke.be Jaargang 29- n 1- April 2015 maandelijk tijdschrift - muv. juni-juliaugustus-september KSJ Knokke De Tokke Edward Verheystraat 20 8300 Knokke-Heist www.ksjknokke.be Jaargang 29- n 1- April 2015 maandelijk tijdschrift - muv. juni-juliaugustus-september - 8300 KNOKKE Station Ad Valvas BELANGRIJKE

Nadere informatie

Eerst even voorstellen

Eerst even voorstellen Januari 2015 Eerst even voorstellen Waterscouting Musinga-Rijn is een unieke jeugd- en jongerenorganisatie in de regio. Wij zijn een bloeiende vereniging die haar jeugdleden vanaf het zevende tot het drieëntwintigste

Nadere informatie

SMAF. Groepskamp 2015. in de. Belangrijk bericht van professor Barabas!

SMAF. Groepskamp 2015. in de. Belangrijk bericht van professor Barabas! SMAF in de Groepskamp 2015 Belangrijk bericht van professor Barabas! Lieve jongens en meisjes van Scouts Sint-Michiel / Anne-Frank uit Hasselt, Tot jullie spreekt professor Barabas. Jullie weten wel, die

Nadere informatie

We zijn blij te kunnen melden dat we dankzij onze vriendenkring sinds de voorbije maand ook terug werkende urinoirs en vernieuwde lavabo s hebben!

We zijn blij te kunnen melden dat we dankzij onze vriendenkring sinds de voorbije maand ook terug werkende urinoirs en vernieuwde lavabo s hebben! Beste lezer, Gelukkig Nieuwjaar! De examens zijn gedaan, de feestdagen en familiefeesten gepasseerd. Uitgerust na een welverdiende vakantie breken we met nieuwe energie 2014 aan! Onze 40ste jaargang is

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Thema: Sjoepkar got talent pag.3 1.1 Inleiding pag.3 1.2 Planning pag.3 1.3 Opdrachten, locatie en materialen pag.

Inhoudsopgave. 1. Thema: Sjoepkar got talent pag.3 1.1 Inleiding pag.3 1.2 Planning pag.3 1.3 Opdrachten, locatie en materialen pag. Merkelbeek/Jabeek Inhoudsopgave 1. Thema: Sjoepkar got talent pag.3 1.1 Inleiding pag.3 1.2 Planning pag.3 1.3 Opdrachten, locatie en materialen pag.4 2. Thema: Campinglife pag.6 2.1 Inleiding pag.6 2.2

Nadere informatie

Voorwoord. Yooo de mannen,

Voorwoord. Yooo de mannen, Maart 2015 Juli 2015 Voorwoord Yooo de mannen, Zo een scoutsjaar, het gaat toch rap. We zijn al ons aan onze laatste schakel beland. Maar wel potverdikke een drukke schakel. Om te beginnen is het meteen

Nadere informatie

BESTUUR MEISJESWELPEN. Afrikajournaal Week 27 Meisjeswelpen Nootdorp 2011. Laurentius Groep Courant. September 2011 - Nr.5

BESTUUR MEISJESWELPEN. Afrikajournaal Week 27 Meisjeswelpen Nootdorp 2011. Laurentius Groep Courant. September 2011 - Nr.5 BESTUUR Heb je ook een goede zomer (vakantie) gehad? Wij in ieder geval wel! Voor je ligt alweer de eerste extra dikke LaGroCo van dit seizoen met alle zomerkampverhalen en plannen voor het nieuwe seizoen.

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

En deze maand mochten wij afsluiten met bezoek van een grote meneer!

En deze maand mochten wij afsluiten met bezoek van een grote meneer! Dec 2014 Beste vrienden van den 68 Het einde van het jaar 2014 nadert, dat zul je ook wel merken aan je agenda, die ook aan zijn einde toe is. Vooraleer we de nieuwe afspraken en vergaderingen overlopen

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

WIL JE MINDER BLOWEN?

WIL JE MINDER BLOWEN? WIL JE MINDER BLOWEN? Uitgave van Stichting Be Aware Maart 2015 Ik wil minderen. Je vindt dat je teveel wiet/hasj of cannabis rookt. Je beseft dat je hierdoor minder goed functioneert: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

de padvinder 418 maart & april 2015

de padvinder 418 maart & april 2015 de padvinder 418 maart & april 2015 Don Bosco Scouts Ruisbroek Eikerlandstraat 49b 2870 Ruisbroek 03/866.23.11 www.scoutsruisbroek.be info@scoutsruisbroek.be Don Bosco Ruisbroek inhoud kapoenen... 4 welpen...

Nadere informatie

t Stoffelke! INHOUD Inhoud Grolwoordje Uniform Kapoenen Welpen Wolven Jongverkenners Verjinners Spelletjes Tenten Hopper

t Stoffelke! INHOUD Inhoud Grolwoordje Uniform Kapoenen Welpen Wolven Jongverkenners Verjinners Spelletjes Tenten Hopper t Stoffelke! INHOUD Inhoud Grolwoordje Uniform Kapoenen Welpen Wolven Jongverkenners Verjinners Spelletjes Tenten Hopper GROLWOORDJE Dag beste scouten & scout-ouders Het startschot van het scoutsjaar ligt

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Programma. September

Programma. September Februari Programma Zaterdag 4 februari: September Dropping-zoektocht vanaf 19 uur op de mariakring (meer info zie verder) Zondag 5 februari: KSJ van 14u tot 17u Zondag 12 februari: KSJ van 14u tot 17u

Nadere informatie

Bubbel November- December

Bubbel November- December Bubbel November- December Beste ouders, Het jaar is weer goed op gang getrapt. De leden kennen ondertussen hun leiding en medeleden. Nu kunnen ze al weer geen zondag meer zonder scouts. Terwijl uw spruit

Nadere informatie

1-2010 100 jaar Scouting in Nederland 2

1-2010 100 jaar Scouting in Nederland 2 Stichtingsbestuur: Voorzitter: Vacant Secretaris: Willem van der Vegt 0186-621308 willem51@upcmail.nl Penningmeester: Mark Croonenberg 0186-621343 mark@croonenberg.org Anton Rolfes 0186-622023 anton@rolfes.nl

Nadere informatie

Kindervergadering Zo gaat het bij ons!

Kindervergadering Zo gaat het bij ons! Pedagogisch kader kindercentra 4 13 jaar Kindervergadering Zo gaat het bij ons! Introductie voor de groepsleiding Is kinderinspraak belangrijk? Denken vanuit de groep is logisch en praktisch, maar toch

Nadere informatie

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2 HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN 1 Het circus komt! Heb je dat wel eens meegemaakt? Dat er een lange stoet wagens in bonte kleuren jouw woonplaats binnenrijdt? Dat zijn de vrachtwagens en de woonwagens van

Nadere informatie

De cursussen en workshops

De cursussen en workshops Nieuw dit seizoen: activiteitworkshops! Een nieuwe aanpak van workshops, ook uitermate geschikt voor jouw afdeling. Lees verderop meer. jnl cursussen en workshops Als vrijwilliger bij Jong Nederland kom

Nadere informatie

Jaargang 28 Editie Augustus 2013

Jaargang 28 Editie Augustus 2013 Jaargang 28 Editie Augustus 2013 Piratenkamp Loenen Crossing the USA Expeditie Robinson JamBe België Even voorstellen Sponsorbord En nog veel meer!!! OPZEGGING LIDMAATSCHAP* De opzegtermijn is een maand.

Nadere informatie