Met Youtube Geld Verdienen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Met Youtube Geld Verdienen"

Transcriptie

1 Met Youtube Geld Verdienen Succes met uw youtube filmpjes RUBEN VAN ALTEN

2 Met Youtube Geld Verdienen Zoek me op het World Wide Web op Voor het melden van fouten, stuur dan een briefje naar het contactformulier op de website. Copyright 2011 door Ruben Van Alten. Alle rechten voorbehouden, inclusief het recht van reproductie, geheel of gedeeltelijk in een welke vorm dan ook. Géén delen van deze uitgave mag worden gereproduceerd in welke vorm dan ook zonder schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende. De auteur en uitgever hebben hun uiterste best doen bij de voorbereiding van dit boek en de instructies in dit document. In dit boek, zijn handelsmerken gebruikt. In plaats van een symbool, zetten in ieder voorkomen van een handelsmerk naam, we stellen dat we de namen gebruikt in een redactionele wijze alleen en in het voordeel van de merkhouder zonder de bedoeling van inbreuk op de merken. Zo worden de auteursrechten op de individuele foto, handelsmerken en illustraties gereproduceerd in dit boek bewaard door de respectievelijke eigenaar. Publiceren Van Informatie Voor Het Eerst Gepubliceerd In Nederland In Juli 2011 En Verkocht Via Paypro.com Ontworpen Met OpenOffice Writer - Een Open Source Office Suite Programma Door Sun Microsystems. Echter, de auteur en de uitgever geven geen garanties van welke aard dan ook, uitdrukkelijk of impliciet, met betrekking van de informatie in dit boek, en speciaal wijzen, zonder beperking, alle impliciete garanties van verkoopbaarheid en geschiktheid voor een bepaald doel. kennisgeving van aansprakelijkheid. In geen geval zal de auteur of de uitgever verantwoordelijk of aansprakelijk voor enig verlies van winst of andere commerciële of persoonlijke schade, inclusief maar niet beperkt tot bijzondere incidentele schade, gevolgschade, of enige andere schade, in verband met of voortvloeiend uit de levering, de prestaties of het gebruik van dit boek. Merken

3 Table of Contents 1 Youtube Inleiding Denk Na Over Je Product Een Accound Aanmaken Concepten En Ideeën Voor Jou Youtube Kanaal. Professioneel Uitziende Filmpjes Met Movie Maker Live. Overzicht 2 Youtube Promoten. Basis Regels, En Meer Bezoekers Marketing Op Youtube Jou Youtube Filmpjes Op FaceBook, Hyves/Websites. 3 Youtube Formule Krijg Veel Meer Bezoekers Op Je Filmpjes. 4 Youtube Partner Membership Aanvragen Membership Qualifications Advertentie's Toevoegen. (adsenseplayer) 5 Succesvolle Internet Boeren. 6 Tot Slot.

4 yout ube inleiding 4 1 Youtube Inleiding Met de technologie van vandaag, hebben we de mogelijkheid om video's te delen via het internet. De meest veel voorkomende plaats om dit te doen is YouTube. YouTube is een video deel website waar gebruikers kunnen bekijken en video's posten, commentaar geven op video's, groepen kunnen joinen, etc. etc, YouTube is een sociaal netwerk met de mogelijkheid om videos te bekijken en te posten. YouTube laat betaalde reclame voor bedrijven, maar ook stelt bedrijven in staat om hun naam te promoten, en dit is gratis. Er zijn miljoenen potentiële kijkers wereldwijd (meer dan 200 miljoen video's per dag bekeken) die in staat zijn om uw video's te bekijken. Later zullen we bespreken wat de voordelen van betrokkenheid bij YouTube zijn voor uw bedrijf en hoe een bepaald bedrijf de winst groeide meer dan 700% met de hulp van YouTube promotie, maar voor nu laten we beginnen met de basis.

5 yout ube inleiding 5 Denk Na Over Je Product Denk na over je Video Laten we zeggen dat het over het algemeen het doel is om een video te plaatsten die u gaat helpenn uw bedrijf te promoten of andere manier of dat nu door het plaatsen van een tutorial, een commercieel, een aantal tips voor uw specifieke bedrijf, enz. Het is belangrijk om te onthouden wat uw doel en uw doelgroep is, omdat je die nodig hebt om bij mensen geïnteresseerd in u of uw bedrijf raken. Vergeet niet, dit wordt wereldwijd bezocht dus iedereen kan uw filmpje zien, daarom is het goed om professioneel over te komen. Om video s af te spelen hoeft u geen account bij YouTube te hebben. Wilt u echter zelf video s op YouTube zetten, of uw persoonlijke pagina maken met uw favorieten, dan is een eigen account noodzakelijk. YouTube is eigendom van Google en daardoor is het mogelijk om met uw Googleaccount in te loggen. Dat scheelt weer een hoop gedoe. Maar u moet eerst wel een Account aanmaken en koppelen aan uw Google-Account.

6 yout ube inleiding 6 Een Accound Aanmaken n dit deel beschrijven we hoe je een accound op youtube aanmaakt en I daarmee geld gaat verdienen. YouTube is een internationale site, maar is gelukkig volledig in het Nederlands te raadplegen via

7 yout ube inleiding 7 Om u aan te melden klikt u rechtsbovenin op "Account maken". Belangrijke Stof: 1denk eerst goed na over uw video, Duizende bezoekers kunnen dit zien en beslissingen maken door uw video / of niet. 2Let bij het uploaden erg goed op uw taal en het land. Belangrijke tags lezen we later in het boek meer over 3Krijg direct meer verkeer door links te embedden lezen we later ook meer over.

8 yout ube inleiding 8 In het scherm dient u een aantal gegevens op te geven. (1) Geef hier een adres op. Dat mag ieder mailadres zijn. (2) Geef hier uw gewenste gebruikersnaam op. Klik op "Beschikbaarheid controleren" om te controleren of de door u gewenste naam nog beschikbaar is. (3) Geef hier uw land van herkomst op. (4) Vervolgens geeft u uw geboortedatum en uw geslacht op. Dit hoeft uiteraard niet naar waarheid. (5) Met het aanmaken van een account krijgt u een eigen pagina op Youtube. Dit wordt een Kanaal genoemd. Eigenlijk uw is het een beetje vergelijkbaar met een televisiezender met uw eigen programmering. Wanneer u video s op Youtube zet of andere video s als favoriet toevoegt dan verschijnen deze op uw pagina (Kanaal). Anderen kunnen uw kanaal vinden en uw video s bekijken. Als het hokje bij deze optie is aangevinkt, kunnen anderen uw account vinden door naar uw adres te zoeken. U kunt dit eventueel later aanpassen bij uw instellingen. (6) Wilt u aanbiedingen en nieuws van YouTube ontvangen, zet dan een vinkje in het hokje. (7) U klikt tot slot op "Ik ga akkoord" om in te stemmen met de gebruiksvoorwaarden van YouTube en om uw account aan te maken.

9 yout ube inleiding 9 In de volgende pagina koppelt u uw YouTube-Account aan uw Google-Account. Daardoor kunt u altijd met dezelfde gegevens inloggen bij zowel Google als YouTube. Eerst voert u uw inloggegevens van uw Google-Account in. Klik nu op de knop "Aanmelden". U krijgt nu een bevestiging te zien met uw gegevens.

10 yout ube inleiding 10 Aanmelden De volgende keer dat u van YouTube gebruik maakt klikt u rechtsboven op "Aanmelden".

11 yout ube inleiding 11 In het volgende naam voert u uw Google-Account gegevens in. Klik op de knop "Aanmelden". U komt nu voor het eerst op uw YouTube-pagina. U kunt via bekende mailaccounts zoeken naar vrienden die ook een YouTube -account hebben. U kunt dit ook overslaan en op het kruisje (1) klikken om dat venster te verwijderen. Verzin een goeie en pakkende naam voor youtube, dit is erg belangrijk vooral als je later meer bezoekers erbij krijgt. Mensen zullen zoeken op je naam en dan is het belangrijk dat ze jou kunnen vinden op bepaalde gebruikersnaam.

12 yout ube inleiding 12 Concepten En Ideeën Voor Jou Youtube Kanaal. Het is belangrijk goeie concepten te hebben voor je youtube kanaal. Daarom is het belangrijk dat je alvast wat kan gaan brainstormen waarover je een filmpje gaat maken. Hieronder wat ideeën: Voice-over bestaande filmpjes, maar dan met jou tekst onder het filmpje, Houd rekening dat sommige filmpjes als duplicate word gezien, veder in dit boek behandelen we ook hoe je duplicate kan 'omzeilen'. Stabiel beeld maak altijd filmpjes, waarbij je een stabiel beeld presenteerd. Het is belangrijk dat mensen niet moe worden om naar je filmpje te kijken dit zal fors schelen in je youtube kanaal leden Verhaallijn. Als je echt een filmpje wilt maken waar een verhaaltje in zit, bedenk dan van te voren een soort mini-script en schrijf het op.

13 yout ube inleiding 13 Professioneel Uitziende Filmpjes Met Movie Maker Live. Met Windows Live Movie Maker kunt u niet alleen films bekijken, maar zelf fantastische homevideo's maken en ze delen met uw familie en vrienden. Stap 1: video's en foto's overbrengen naar uw computer U moet de video's en foto's die u in de film wilt gebruiken eerst van een opnameapparaat importeren naar uw computer. (Als de foto's en video's al op de computer staan, gaat u door naar stap twee.) Hier volgend twee populaire manieren om foto's en video's naar een computer over te brengen: Importeer foto- en videobestanden van een digitale camera, videocamera of mobiele telefoon. Sluit het apparaat met een USB-kabel op uw computer aan en importeer de foto's en video's. Importeer videobeelden rechtstreeks van uw digitale videocamera. Dit zou u doen als u de vakantie met uw gezin hebt gefilmd, het materiaal op uw computer wilt zetten en de ongewenste gedeelten eruit wilt knippen. Klik om met het importeren van foto's en video's in Windows Live Movie Maker te beginnen op de knop Movie Maker en klik op Importeren van apparaat. Naar boven Bewerken zonder zorgen Als u wijzigingen aanbrengt in Windows Live Movie Maker, worden de oorspronkelijke bestanden niet gewijzigd. U kunt dus van alles uitproberen als u een film maakt, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de oorspronkelijke foto- en video-bestanden.

14 yout ube inleiding 14 Stap 2: bewerken Nadat u de bestanden naar de computer hebt overgebracht, kunt u ze bewerken. Voeg video's en foto's toe aan uw project in Windows Live Movie Maker. De foto's en video's verschijnen automatisch op het storyboard. Nu is ook het juiste moment om muziek toe te voegen. Alles dat op het storyboard wordt weergegeven, komt in de uiteindelijke film. Klik op het tabblad Home in de groep Toevoegen op Video's en foto's toevoegen. Hier is een afbeelding met een foto, een video en muziek op het storyboard Snijd items op het storyboard bij en orden ze. Snijd vervolgens de video's op het storyboard bij, zodat videobeelden die u niet in de uiteindelijke film wilt opnemen, worden verborgen. U kunt items ook verplaatsen door ze te slepen of video's in tweeën te splitsen. Ga voor het bijsnijden naar het gedeelte van de video dat u in de film wilt weergeven en klik vervolgens onder Videotools op het tabblad Bewerken in de groep Bewerken op Beginpunt instellen (om de weergave op dat punt in de video te starten) of op Eindpunt instellen (om de weergave op dat punt in de video te stoppen). Afbeelding 1:

15 yout ube inleiding 15 Stap 3: overgangen, effecten en tekst toevoegen U kunt uw film nu verder perfectioneren door speciale, persoonlijke details toe te voegen, zoals overgangen, effecten en tekst. Overgangen. Om uw film er goed uit te laten zien als een videobeeld of foto eindigt en een ander beeld begint kunt u overgangen toevoegen tussen foto's, video's en titels op het storyboard. U kunt in Windows Live Movie Maker kiezen uit meer dan zestig verschillende overgangen, dus probeer ze eens uit en gebruik de overgangen die u mooi vindt. Klik op de foto of video waartussen u een overgang wilt toevoegen en klik vervolgens op het tabblad Animaties in de groep Overgangen op een overgang. Pannen en zoomen en andere visuele effecten. U kunt ook speciale effecten toevoegen aan videobeelden en foto's op het storyboard zodat uw film eruit komt te zien zoals u dat wilt. Voeg bijvoorbeeld een van de zwart-witeffecten toe aan foto's en video's om uw film er ouder of dramatischer uit te laten zien. Als u een close-up van een van de sterren in uw film wilt laten zien, voegt u een pan- en zoomeffect aan de foto toe. U kunt dus meerdere effecten en uw eigen creativiteit gebruiken om de film eruit te laten zien zoals u dat wilt. Als u een visueel effect wilt toevoegen aan een geselecteerde foto of video, klikt u op het tabblad Visuele effecten in de groep Effecten op het effect dat u wilt toepassen. Titels, bijschriften en verantwoording. U kunt aan het begin van de film een titel toevoegen waarmee u mensen wat meer over uw film vertelt, zoals wanneer en waar het was en wat er gebeurde. Als u een specifieke video of foto hebt die u in uw eigen woorden wilt beschrijven, voegt u een bijschrift toe. En tot slot kunt u aan het einde van de film een verantwoording toevoegen waarmee u verteld wie de film hebben gemaakt en wie erin speelden (zoals u ziet in de bioscoop en op dvd). Als u een titel, bijschrift of verantwoording wilt toevoegen op het tabblad Home in de groep Toevoegen, klikt u op een van de tekstopties en voert u de gewenste tekst in.

16 yout ube inleiding 16 U kunt op elk gewenst moment een voorbeeld van uw project bekijken door op de knop Afspelen te klikken onder het voorbeeldvenster in Windows Live Movie Maker. Stap 4: uw film publiceren en met anderen delen Wanneer u helemaal tevreden bent over het resultaat, kunt u het project als film opslaan opslaan en delen met vrienden, familie, of met de hele wereld als u dat wilt. U kunt uw film op allerlei manieren delen: u kunt de film publiceren op een website (zoals YouTube), branden op een dvd, zodat u de film op tv kunt zien (als op uw computer een van de volgende edities van Windows wordt uitgevoerd: Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Ultimate, Windows Vista Home Premium of Windows Vista Ultimate), of u kunt de film in een of chatbericht verzenden. U kunt uw film ook op de computer opslaan en een mediaspeler gebruiken, zoals Windows Media Player, om de film op uw computer te bekijken. Belangrijke Stof: Verzin een goed concept houd google trends in de gaten. 1Maak 2 professionele filmpjes met movie maker live. En bewerk deze met effecten en geluids effecten. 3Meld je eigen altijd aan met een pakkende gebruikers naam dit zal ook schelen in de zoektermen die mensen later invullen. Overzicht Houd dus altijd rekening met wat je gaat doen houd altijd rekening met uw gebruikersnaam Houd altijd rekening met de Trends in zoekwoorden Dat speelt op internet.

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA WHITEPAPER SOCIAL MEDIA Whitepaper social media 1 Inleiding Social media is hot. Alle mobiele telefoons worden tegenwoordig social friendly in de markt gezet, onze politici strijden om de meeste online

Nadere informatie

Stefan Rooyackers. Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via YouTube

Stefan Rooyackers. Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via YouTube Stefan Rooyackers Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via YouTube 1 Copyright Eerste druk Augustus 2012 YouTube is eigendom van YouTube LLC Op geen enkele wijze is er sprake van sponsoring, partnerschap

Nadere informatie

Maak een website met Weebly

Maak een website met Weebly Maak een website met Weebly Meer dan 10 miljoen mensen en bedrijven gebruiken Weebly Omdat het de eenvoudigste en krachtigste manier is om op een betaalbare manier een website te maken. Deze beginnershandleiding

Nadere informatie

Snel van start met Picasa?

Snel van start met Picasa? Handleiding Snel van start met Picasa? Foto s gemaakt maar het ziet er niet uit als je had gehoopt? Wil je foto s delen met vrienden? Hoe kun je dat allemaal doen zonder een programma daarvoor te kopen?

Nadere informatie

De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten

De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten In dit verslag ontdekt U de 7 meest gemaakte marketing fouten. Niet alleen de fouten worden beschreven maar geeft ook een doeltreffende oplossing. Dit verslag wordt

Nadere informatie

Snel van start met Pinterest?

Snel van start met Pinterest? Handleiding Snel van start met Pinterest? Een foto zegt meer dan duizend woorden. Het klinkt als een cliché, maar klopt wel. Bij Pinterest draait het allemaal om deze foto s. Met dit platform verzamel

Nadere informatie

WordPress voor kleine bedrijven

WordPress voor kleine bedrijven WordPress voor kleine bedrijven Een fluitje van een cent! Over de auteur Hallo, mijn naam is Mark Botter en ik ontwikkel nu al meer dan 6 jaar websites. In 2007 ben ik afgestudeerd aan een grafische vormgeving

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker iedereen een website deel 1: Structuur en Inhoud - 01-09-2012 mijndomein.nl Basiscursus WEBSITEMAKER Om deze cursus te kunnen volgen moet je: Beschikken over de

Nadere informatie

Ken je klant. Tips voor snel en effectief marktonderzoek. Daisy Goddijn. ebookpoint

Ken je klant. Tips voor snel en effectief marktonderzoek. Daisy Goddijn. ebookpoint Ken je klant Tips voor snel en effectief marktonderzoek Daisy Goddijn ebookpoint COLOFON Ken je Klant - Tips voor snel en effectief marktonderzoek februari 2012 - Daisy Goddijn, ebookpoint Versie 1.2 Daisy

Nadere informatie

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail Online foto s delen Tja, dan zit de vakantie er weer (bijna) op. Genoten van de zon, lekker uitgerust, en alle mooie momenten vastgelegd met de camera. Misschien hebt u wel honderden foto's op een geheugenkaartje

Nadere informatie

Mamut Business Software. Introductie. Mamut Enterprise Klant- en Partner Web

Mamut Business Software. Introductie. Mamut Enterprise Klant- en Partner Web Mamut Business Software Introductie Mamut Enterprise Klant- en Partner Web Introductie in uitbreiding van Mamut Enterprise System Mamut Enterprise Klant- en Partner Web Versjon: 12 Innhoud KLANT- EN PARTNER

Nadere informatie

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2 E-mail outlook.com INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Een e-mailadres aanmaken... 5 3. een e-mail lezen... 8 4. een e-mail verzenden... 9 5. een e-mail beantwoorden... 10 6. Een bijlage... 11 6.1 een bijlage

Nadere informatie

Beginnershandleiding voor Weebly.

Beginnershandleiding voor Weebly. Beginnershandleiding voor Weebly. Deze beginnershandleiding voor Weebly heeft 9 hoofdstukken. Als je net met Weebly begint, raden we je aan om deze korte artikelen allemaal te lezen. Wanneer je daarmee

Nadere informatie

Beginnen met WordPress

Beginnen met WordPress Beginnen met WordPress Marc Hesp Hesp Online Communicatie www.hesp.nl Versie november 2012 Inhoudsopgave Introductie Voor wie is dit boek bedoeld? Wat is WordPress? Wat moet je regelen voor de installatie?

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. online (samen)werken

Cursus Onderwijs en ICT. online (samen)werken Cursus Onderwijs en ICT Jaargang 1, deel 4 (versie 1.0 po/vo/bve NL 11-11-2009) online (samen)werken door Serge de Beer Inleiding Op de tijdslijn van de geschiedenis is het nog niet zo heel lang geleden,

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Inleiding in het bouwen en onderhouden van een eigen website. Peije van Klooster

Inleiding in het bouwen en onderhouden van een eigen website. Peije van Klooster Inleiding in het bouwen en onderhouden van een eigen website Peije van Klooster 2011 Inhoudsopgave: Inleiding... 4 1 Wat is internet... 5 1.1 Een klein beetje geschiedenis van internet... 5 1.2 Evolutie

Nadere informatie

Handleiding Windows Movie Maker

Handleiding Windows Movie Maker Handleiding Windows Movie Maker Bent u van plan om een animatiefilmpje te maken in Windows Movie Maker? Maar u weet niet meer precies hoe dit moet? In deze handleiding staat het nog eens stap voor stap

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Sander van Vugt GOOGLE. kantoor. in de cloud

Sander van Vugt GOOGLE. kantoor. in de cloud GOOGLE Sander van Vugt kantoor in de cloud Google: kantoor in de cloud Sander van Vugt Meer informatie over deze en andere uitgaven kunt u verkrijgen bij: Sdu Klantenservice Postbus 20014 2500 ea Den Haag

Nadere informatie

Handleiding WordPress

Handleiding WordPress Handleiding WordPress Paul Brink MrWebsite Inleiding Klanten van MrWebsite kunnen snel en gemakkelijk hun website bijhouden met een Content Management Systeem. Op het internet wordt een grote diversiteit

Nadere informatie

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

Versie 1.3 17 oktober 2014

Versie 1.3 17 oktober 2014 Vragen naar jwnellestijn@casema.nl of arthur@vierboom.nl 1 OmroepHouten over naar OLON Mediahub Vanaf 18 December 2013 maakt OmroepHouten gebruik van het gezamenlijk platform voor contributie en distributie

Nadere informatie

Handleiding IVN afdelingswebsite

Handleiding IVN afdelingswebsite Handleiding IVN afdelingswebsite Een praktische handleiding voor IVN afdelingen. Handleiding IVN afdelingswebsite Datum: 10 maart 2013 Versie: 1.3 Auteurs: John Roggen, Fanny van Zon, Hans Hogenbirk op

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING INSUSITE

HANDLEIDING INSUSITE HANDLEIDING INSUSITE Gentseweg 203-8792 Waregem T. 056 36 14 94 - F. 056 36 14 96 info@crm.be - www.crm.be 2 INHOUD Inleiding 1. Wordpress Basics 1.1 Inloggen in het adminpaneel 1.2 Het Dashboard 1.3 De

Nadere informatie

Windows 8. Introductieboekje

Windows 8. Introductieboekje Windows 8 Introductieboekje Oog voor Omgeving E-mail: bertvos@oogvooromgeving.nl Tolbert, 14 december 2012 (vernieuwd: 15 januari 2013) Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Het begin... 3 Hoe deel ik het Startscherm

Nadere informatie

Basiscursus Computergebruik. Windows 7

Basiscursus Computergebruik. Windows 7 Basiscursus Computergebruik Windows 7 1 Inhoud Voor u begint 4 Les 1: De basis 5 1.1 Soorten computers 5 1.2 Onderdelen van de computer 6 1.3 De computer aanzetten en aanmelden 7 1.4 De computermuis 8

Nadere informatie