Straatfeesten in Gent. Michel Martinus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Straatfeesten in Gent. Michel Martinus"

Transcriptie

1 Straatfeesten in Gent Michel Martinus 2013

2 1. Op Weg Als de morgen opstaat en de dag al kleurt, rijden Fred + Janet vroeg voor, wij staan gereed en stappen in. Fred rijdt rustig geconcentreerd over de Nederlandse wegen naar straks, over de Vlaamse verder, Gent, aan de Leije in, waar zij voor ons hotel Gravensteen, in het centrum van deze rijke en gezellige stad hebben geboekt. Hoe verder wij vorderen hoe breder de lach van de meisjes op de achterbank, die zich net als wij verheugen op dit uitje. En natuurlijk rijden we langzaam en staan kort vast op de ring rond Antwerpen, maar dan schieten we richting kust door het Vlaamse land voort.

3 2 Gravensteen De stem van de routespreker, praat ons dwars door het centrum heen naar ons verblijf, maar vlak voor het hotel staan we plotseling ook vast, een wegomlegging wordt met behulp van oom agent omlegt. Wij vinden aan de achterzijde nog net een parkeerplek bij het huis voor de nacht. We checken in met een grote Belgische pint aan de mond, wij wennen snel, want na het inruimen en verfrissen, gaan we op verkenning, niet heel ver, want overal ruikt het naar Vlaamse frieten en met het water in de mond, nemen wij elk een puntzak met mayo en een Witbier, wat lekker is, wisten wij al, ook als het zo simpel is.

4 3 Het slotconcert Vlak bij ons hotel passeren wij oud kasteel Gravensteen, een Vlaamse waterburcht uit de middeleeuwen, die in goede staat verkeert en nu als stadsmuseum dienst doet, maar juist vandaag dicht is, dus sloffen wij een beetje teleurgesteld langs het vele moois dat de stad ons wel laat zien en waar wij welkom zijn; pinteke na pinteke. Ge gaat er nog goe scheef van hangen seffens', zunne", waarschuwt een Gentse madam. Dan geraken we van ons evenementenkaartje af en duiken weer op in een grote tent, met podium en een open bar. Bij weer een pint, worden we vergast op een jazz & bluesconcert door een radio-orkest, dat hier juist afsluit.

5 4. De Baafskathedraal We buigen grootscheeps om de Kathedraal heen, om de voorpoort te vinden Hier willen wij het drieluik 'de aanbidding van het lam Gods' uit de 15 e eeuw van Lucas en Jan van Eijk, aanschouwen. Maar eerst moeten wij door tussen de kraampjes en tafels vol kaarten, boekjes en andere aandenksels, ergens in de buurt moet zich een hedendaagse Farizeeër ophouden, die pas opduikt als je iets in handen neemt om het beter te bekijken. Kleine beetjes vullen ook hier de grote pot voor een restauratie aan het een of ander, begrijpen ook wij, als we drie Euro,50 per persoon betalen om het Drieluik te kunnen bewonderen, dat ons niet bijzonder als magistraal werk aanspreekt, maar door zijn ouderdom zeker boeit. Wij wandelen door het Hoge huis Gods, met zijn eeuwenoude lichtgebeden, die als nieuw klinken door de gebrandschilderde en glas in lood ramen, die gewoon vurig vlammen, hoog boven de bezoekers, juist op dit uur, als de valavond intreedt. Wij ontdekken het prachtige voorportaal, de gezegende inloop, opeens ben ik terug in Harderwijk, in de Grote kerk, bij lange na geen kathedraal als deze hier, maar toch met zijn gebrandschilderde ramen luister ik ook daar naar de stilte binnen.

6 5. stilte in de kathedrale stilte luistert hij naar het zingen van het licht, dat gekromd door de ramen, in grote banen binnenbreekt. - orgelmuziek, zijn concert in de toren van licht - Het oor geheven, proeft hij ook van dit gedicht, voor hem geschreven, voor hem van wie ik toen alleen nog maar de naam, niet die mens er achter, kende. ik zie hem met de fiets aan de hand door stad en land gaan, op hoeken en pleinen stil staan, overal de stad in zich opnemen. Altijd op zoek naar een bijdrage aan:vragen over: leven en dood, over God en geloof, over kunst en cultuur, koos hij voor het stadsbestuur, en als het even moeilijk wordt, keert wethouder Eijsenga, als Henk op de pedalen terug, naar het huis van het licht, waar hij even bij Bach en het orgel wegdromen mag. uit Tussen Stadsjutter en Stadsdichter

7 6. Ontmoeting met MarF We hebben om uur met Marf, een bekende Gentse kunstnaar, die net als ik schuilgaat,achter een pseudoniem, waarvan ik niet weet waarvoor dat staat. We hebben afgesproken in zijn atelier, maar waar is dat? wie heeft zijn adres? waar heb Ik dat toch? We overleggen en concluderen eensluidend: Joz het zal thuis nog wel op mijn bureau liggen en dus Hoe heet hij precies? Metbehulp van wat gepuzzel en de laptop van de hoteldame en haar laptop, weten we waar we moeten zijn. In2007 had ik wel vaker contact met Marf, maakte gedichten bij werk van hem en eens andersom toen de bekende Vlaamse wielerstad Geraardsbergen, kunstenaars opriep ietste schrijven of te ontwerpen voor de stad., ik schreef oeen gedicht, waarbij Marf, werd aangetrokken om er zijn creatie oplos te laten. Hij lazerde het gedicht in een dikke ijzeren plaat en hing die in een doodlopend steeg, met daarop een vaal licht, schitterend. Veel te vroeg staan wij voor zijn nog gesloten deur, die later, nog voor het afgesproken uur opengaat Binnen kijken we onze ogen uit naar alle beelden en het werk, dat hij voor zijn volgende expositie maakt en klaar heeft staan. Hij herinnert zich mijn gedicht uit 2007

8 7. Een dode muur in vaal licht. In straten en stegen drommen ze samen, proberen door de ommuurde stilte heen te breken en iets te vernemen van het leven daarachter. Een doodloper omarmt de muurfluisteraar, die verhaalt en de oude doos binnenstebuiten draait. Hij houdt bewoners en regenten tegen het licht, terwijl de massa zich vergaapt aan graffiti en muurschildering. Waar een dode muur in vaal licht, een huis, een wal of stadspoort wordt, groeit de stad geruisloos voort. Michel Martinus 2007

9 8. avondwake Zij zet ons op het verkeerde been, als we die avond door de stad dwalen en denken Janet is zo dadelijk om twaalf uur jarig, we moeten nog iets doen en vooral niet laten. Gevieren strijken we onder een groot zeildoek neer aan een gemeenschapstafel voor een podium neer, we bekijken de kaart en zien, want horen hoe men om ons heen Augustijn Blond besteld en zo doen wij. Als de bestelling wordt geserveerd, zet de band in met mijn lievelingsnummer van Van Morrison, Brown eyed girl en gelijk komen wij in de juiste stemming, want deze band verrast ons de verdere avond en nacht met jaren nummers. De tent swingt en zingt luidkeels mee. Dit maakt een lange sjouwdag helemaal goed, want er is er een jarig. Een gezellige tent, waarin veel talen worden verzopen, zingen en dansen mee. Tot de nacht hongrig in ons wordt en Janet even later grote puntzakken friet tussen onze glazen op tafel gooit. Wij vreten, zuipen en zingen ons haar verjaardag toe.

10 9. Ontbijt Aan het ontbijt zitten niet alleen wij, het is overvol, waar MM een gedicht voor de jarige, moet zien voor te lezen. Tiny en ik zijn er vroeger en kapen net op tijd een ontbijttafel voor vier voorvele neuzen weg, maar van het tweetal nog geen glimp. zij en ik schuiven alvast met koffie aan, wachten in spanning en ongeduld of wij bij deze grote t oeloop voorfred en Janet een plaats kunnen vrijhouden. Als er opeens donder en bliksem buiten opsteekt en een hevige hoosbui neerdaalt, zien we Freds gezicht om de deur, een knik en even later zitten ze bij ons aan een goed ontbijt, ja zeg mar ontbijt, want er zaten er drie die uitgestorven, de gang naar het fourageerbuffet wel hadden gevonden, ze zijn ver buiten de toegestane tijd nog aan het hamsteren, pasdaarna kan ik mijn gedicht voor de jarige voordragen in een haast lege ontbijtzaal, waar mijn tafelgenoten uitbuiken.

11 10 jarige Jaenette Vandaag lopen wij hier gearmd in het Vlaamse land tussen de kleurig en stout geklede figuranten, op jouw verjaardag, waarbij jij, koninklijk afsteekt en een eigen glansrol vervult, die uitstekend past bij je kopgeslagen sjaals, die je als fel gekleurde tulbands in vreemde maten en draaiingen rond je hoofd geslingerd hebt. Naast jou je prins, zonder wit paard, op gekleurde voet. Hij weet even niet waar hij nu zijn handen laten moet, want hij wil zijn jarige de stad door voeren en dragen. Zie hoe hij haar steels knipoogjes en kopjes geeft, Gisteravond nog voor de slag van twaalven, zette hij het proosten en zingen al in. Met haar 2 e naam Beatrix zit zij altijd in haar majesteitelijke rol en trekt ernstige gezichten. Dan spreekt zij ons, het volk, bij het vorstelijk ontbijt in koeienletters, hoogdravend en in gekooide taal, toe. Maar wel heel lief en beschaafd hoor! Ze zwiert en zwaait de feestgangers gul met haar wapperende handjes en met een Duitse salon-kniks, haar bedankjes toe en oost groot applaus, voor haar klinkt het Lang zal ze leven en van je hatsiekiedee, hatsiekedee, er is er een jarig en dat is zij, Hier op de markt staat zij in Gent pintenlang recht. Als ze even wankelt, schiet haar prins zonder wit paard energiek te hulp en kust haar Van harte!

12 11. Graffitisteeg MM& Marf in de graffitisteeg Marf neemt ons mee door de stad, we bezoeken de poëzietuin in de tuin van een oude abdij, waar poëzie op creatieve en kunstige wijze zijn tentoongesteld, gedichten van bekende en voor ons onbekende Vlaamse poëten, spreken ons aan. Dan moeten wij hem volgen naar het Werregarenstraatje, een lang, laag steegje, dat door zeer artistieke wijze door graffiti is opgemaakt, dit blijft een paar jaar zo, dan wordt alles eraf gehaald, schoongemaakt en wit gekalkt. De kunstenaars maken een nieuw ontwerpplan op een thema, als alles gereed is, beginnen de eerst schilders en spuiters met hun part van het geheel, tot het allemaal weer klaar is en het steegje heropent kan worden. Wat ons opvalt is dat de wandelaars van Oost naar West of anders om, elkaar niet hinderen, hier geen fietser of bromscooter, die van alle kanten opduiken, niemand ontziend hun weg gaan Nee dat zou bij ons wel anders gaan.

13 12. De ontmoeting Als we al schuifelend door de stad op zoek naar openbaar straattheater, achter elkaar aan door de binnenstad schuifelen, worden we opeens joviaal vastgegrepen, daar staat de oud stadsdichter en Apollo bestuurslid Marcel van Passel uit Diest voor ons, verbaasd uitroepend:"loop ik hier al de hele dag door Gent te zoeken naar een bekend gezicht, maar ontdek er geen en nu ontmoet ik hier juist de oud Stadsdichter en Apollo voorzitter Michel Martinus uit Harderwijk." We praten wat en hij vertelt ons dat er dit jaar veel minder straattheater in de Gentse feesten zitten, vanwege geld en personeel gebrek, is er wel nog veel muziek en dans, het plezier moet je grotendeels zelf maken. Wij zijn daarheen al op weg.

14 13. Huiswaarts Als we 's middags met Marf nog een poëzieactiviteit willen bezoeken, rijden wij achter hem aan, almaar om een goede parkeerplaats inde nabijheid te vinden, om de man met de stok in onze groep niet al te ver mank te laten gaan. We komen uiteindelijk nog voor de opening aan in een kleine kerk, die zich vult, Marf sleurt mij mee naar een jonge dichter, pas in Nederland een poëzieprijs voor jongeren heeft ontvangen. Wij maken kennisvorsen al naar zitplaatsen, als Fred plots opmerkt dat we nog maar een kwartiertje hebben parkeertijd hebben en danop een fikse boete moeten rekenen, dus wat is wijsheid? Snel nemen wij afscheid en gaan op zoek naar onze auto. Goed dat we vanmorgen al hebben uitgecheckt en ingeladen. We vinden de auto zonder bon, stappen in en gaan een beetje weemoedig op weg naar Nederland, naar Harderwijk en naar huis. We bedanken Fred & Janet en ook Truus voor dit uitje en nemen voordat we het eigen bedje beleggen nog een afzakkertje.

15 foto:anneke Immink Morgenrood en wit De klank van het morgenrood en het wit van de dag in dronken schaduwen, waarin jij en ik onderduiken, Is aanstonds. Dag of nacht, er valt altijd een dorstig afscheid of iets te vieren of te betreuren. Een oud jaar dat nooit alleen nuchter op zijn kant voorbij gaat, want ook jij en ik klinken kleurloos op ons verschuiven. Wie heft de Tijd straks kleurloos rood op smaak? Proost een goed overzeilen gewenst, MM

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Eline herinnert zich dat ze heel graag bij hem was. Ze was nog klein toen hij doodging. Hij stierf van verdriet over zijn mislukte leven.

Eline herinnert zich dat ze heel graag bij hem was. Ze was nog klein toen hij doodging. Hij stierf van verdriet over zijn mislukte leven. 1 Eline Wie is Eline Vere? Eline is een jonge vrouw. Zij woont in het deftige Den Haag van eind 19 e eeuw. Eline lijkt op haar vader: slank, donker haar en een bleke huid. Ze is net zo n dromer als hij

Nadere informatie

Ashra, de asielzoeker

Ashra, de asielzoeker Ashra, de asielzoeker Door J.M. Moret-Provily; Uitgever: jongerenblad Daniël/ Jeugdbond Mam, mam, daar komen ze weer. Met een klap gooit Ashra de deur van het huis open. Mam, mam, daar komen ze weer! Verschrikt

Nadere informatie

Een kind er Waldenzen B. Florijn

Een kind er Waldenzen B. Florijn Een kind er Waldenzen B. Florijn DEEL 1 VERJAAGD, VERDREVEN HOOFDSTUK 1 Kom maar, mijn kind, kom maar. Nog even dan zijn we er, dan kun je uitrusten, Jean. Nu is het niet ver meer. Over het met een dikke

Nadere informatie

Corinne Hofmann. De blanke Masai. Vertaald door Wim Scherpenisse. arena

Corinne Hofmann. De blanke Masai. Vertaald door Wim Scherpenisse. arena Corinne Hofmann De blanke Masai Vertaald door Wim Scherpenisse arena Eerste druk 1999, vijfendertigste druk 2013 Oorspronkelijke titel: Die weiße Massai Oorspronkelijke uitgave: 1998 a1 Verlag Nederlandse

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Jaargang 2 Nummer 6. Fijne feestdagen gewenst! V@st&Zeker 6 1

Jaargang 2 Nummer 6. Fijne feestdagen gewenst! V@st&Zeker 6 1 Jaargang 2 Nummer 6 Fijne feestdagen gewenst! V@st&Zeker 6 1 In dit nummer : M@ilbox! Kampdata Cambodja-m@il! Een kerst om nooit te vergeten Romeinen Vragenbox?????? De geheime gang Puzzelbox Bileam, de

Nadere informatie

Discipelschapspreek: Luisteren

Discipelschapspreek: Luisteren Discipelschapspreek: Luisteren Vandaag de tweede preek over discipelschap. De vorige preek ging over volgen. Frank had daarin duidelijk gemaakt dat het echte volgen van Jezus hierop neerkomt: naast Hem

Nadere informatie

de sterren pluk machine Gerdien Jansen, Barend van der Pol & Carien Franken

de sterren pluk machine Gerdien Jansen, Barend van der Pol & Carien Franken de sterren pluk machine Gerdien Jansen, Barend van der Pol & Carien Franken overal Landkaart hier daar nergens de sterren pluk machine voor: alle mooie, kleine en grote mensen op de wereld. Gerdien Jansen,

Nadere informatie

Ariella is dood, zegt Zilvermaan hard. Zij is vermoord door de orken van Zod. Ik wil wraak. Breng me zijn hoofd! Beloof het! Pip knikt.

Ariella is dood, zegt Zilvermaan hard. Zij is vermoord door de orken van Zod. Ik wil wraak. Breng me zijn hoofd! Beloof het! Pip knikt. Breng me zijn hoofd Ik wil het hoofd van Zod. Breng het me! Mel Zilvermaan snauwt als een mens. Maar de prins is een elf. Dat zag Pip Zonnedauw meteen. Het gezicht van de elf staat zo boos. Hij lijkt wel

Nadere informatie

Leden van de werkgroepen en voorbereidingsgroep(*):

Leden van de werkgroepen en voorbereidingsgroep(*): Leden van de werkgroepen en voorbereidingsgroep(*): Ver. van scholen met de Bijbel Dr. G. van Goor te Bunschoten Maartje van Kesteren* van Amerongen 2981395 Mariska Huijgen* De Wegwijzer 2983055 Aline

Nadere informatie

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen Kindervoorbeeld (na Schriftlezing) Jongens en meisjes, Schoolreisje, Efteling Juf heeft gezegd: let goed op elkaar Iedereen hoort erbij en mag meedoen! Maar groepje van 4, en eentje komt erbij o Niet de

Nadere informatie

Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in

Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in het zonnetje willen zetten. De 12-jarige Joey hoeft hier niet lang over te denken. Haar oma is voor haar de beste. Dat wil ze graag vertellen. Samen met

Nadere informatie

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.).

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.). Voor de diepte-interviews is de volgende topiclijst gebruikt: 1. Persoongegevens. 2. Social media. 3. Behoefte. 4. Zoekgedrag. 5. Beleving vooraf. 6. Beleving achteraf. Formulier persoonsgegevens Naam

Nadere informatie

Kinderen en posttraumatische dystrofie

Kinderen en posttraumatische dystrofie Kinderen en posttraumatische dystrofie Dit boekje is tot stand gekomen met de medewerking van Sander Keppel, mevr. W. Hagenbeek, prof. dr. W. Kuis, fysiotherapeute mevr. E. de Bont, mevr. J. Stor-Luijmes

Nadere informatie

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42.

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. Eén ding is nodig Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. We hebben met elkaar nagedacht over de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Grote wonderen! Weet je t

Nadere informatie

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost.

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost. Sherlock Holmes was een beroemde Engelse privédetective. Hij heeft niet echt bestaan. Maar de schrijver Arthur Conan Doyle kon zo goed schrijven, dat veel mensen dachten dat hij wél echt bestond. Sherlock

Nadere informatie

Beck ziet in dat trouwen de definitieve overwinning van zijn vijand. Ze waren man en vrouw zonder dat ze daarvoor getrouwd hoefden te zijn.

Beck ziet in dat trouwen de definitieve overwinning van zijn vijand. Ze waren man en vrouw zonder dat ze daarvoor getrouwd hoefden te zijn. Arnon Grunberg De asielzoeker Na weken van misschien wel veertig potten vitaminepreparaten en tientallen liters aardbeiensap, vraagt de vogel op een avond: 'Vind je het goed als ik ga trouwen?' Beck ziet

Nadere informatie

1. Jezus is heel ver van ons

1. Jezus is heel ver van ons Waar is Jezus nu? 1 Gemeente van de Here Jezus, Waar is Jezus nu? Op dit moment? Een vraag die kinderen zomaar kunnen stellen. Ze zien Bob de Bouwer op tv. Ze zien en horen K3. Zo groeien we op. Alles

Nadere informatie

Auwwww!, roept Basil hard. Hij huilt. Basil valt op zijn buik. Hij knijpt zijn ogen dicht van de pijn. Mama, roept hij, mijn poot!

Auwwww!, roept Basil hard. Hij huilt. Basil valt op zijn buik. Hij knijpt zijn ogen dicht van de pijn. Mama, roept hij, mijn poot! Basil valt op zijn buik. Hij knijpt zijn ogen dicht van de pijn. Mama, roept hij, mijn poot! Er zit bloed aan zijn poot. Mama Beer komt naar hem toe. Ze pakt hem in haar armen en loopt snel verder. Auwwww!,

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

ALLE DAGEN: OB+BB 01 THEMALIED: IEMAND ALS RUTH YOU TUBE/E & R 02 - EEN LICHTJE AAN DE HORIZON YOU TUBE

ALLE DAGEN: OB+BB 01 THEMALIED: IEMAND ALS RUTH YOU TUBE/E & R 02 - EEN LICHTJE AAN DE HORIZON YOU TUBE ALLE DAGEN: OB+BB 01 THEMALIED: IEMAND ALS RUTH YOU TUBE/E & R 02 - EEN LICHTJE AAN DE HORIZON YOU TUBE 01. IEMAND ALS RUTH KIJK DAAR LOPEN RUTH EN NAOMI ZOMAAR TWEE VROUWEN HAND IN HAND MET HUN HELE HEBBEN

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus

Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus Vanmorgen stappen we om 6 uur in de auto en gaan met Zamira richting Kosovo. Het is een rit van ongeveer 6 uur. Ik kan mij nog herinneren dat tijdens de oorlog in Kosovo

Nadere informatie

14 JULI 1969. canonvenster vanaf 1948: de televisie, de doorbraak van een massamedium

14 JULI 1969. canonvenster vanaf 1948: de televisie, de doorbraak van een massamedium canonvenster vanaf 1948: de televisie, de doorbraak van een massamedium 14 JULI 1969 HET IS 14 JULI 1969. Midden in de zomer. De zon schijnt fel en het is een warme dag. Over een week gaat er iets heel

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Als Jezus terug komt op de wolken.

Als Jezus terug komt op de wolken. Als Jezus terug komt op de wolken. Sanne drinkt appelsap met een rietje. Wat grappig, als je door het rietje blaast, krijg je allemaal bubbels in je glas. Kijk eens mam, het lijkt op een bubbelbad! Wanneer

Nadere informatie

Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur

Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur Pagina 1 van 20 Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur Normale versie voor 2 typetjes (Reinier/Roos) Versie 2011 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Ander werk van Toon Tellegen. Theo Thijssenprijs 1997 Hendrik de Vriesprijs 2006 Constantijn Huygensprijs 2007

Ander werk van Toon Tellegen. Theo Thijssenprijs 1997 Hendrik de Vriesprijs 2006 Constantijn Huygensprijs 2007 Dank je wel Ander werk van Toon Tellegen Theo Thijssenprijs 1997 Hendrik de Vriesprijs 2006 Constantijn Huygensprijs 2007 Misschien wisten zij alles (verzamelde dierenverhalen, 1995, 2007) De genezing

Nadere informatie