terra sigillata en paardenhaar terra sigillata en Naked Raku Simcha Even-Chen David Gordon

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "terra sigillata en paardenhaar terra sigillata en Naked Raku Simcha Even-Chen David Gordon"

Transcriptie

1 Terra Sigillata

2

3 Lucie Rie

4 terra sigillata en paardenhaar Simcha Even-Chen terra sigillata en Naked Raku David Gordon

5 terra sigillata en roken terra sigillata en craquelé

6

7

8 Duncan Ross

9 Geschiedenis Terra sigillata is een voorbeeld van een zeer oude oppervlakte behandeling uit de keramiekgeschiedenis. Het betekent letterlijk: gezegelde aarde of gestempelde aarde. Belangrijke voorbeelden van deze toepassing stammen uit de Griekse en Romeinse tijd. (vb. Romeins rood aardewerk uit de tijd van Augustus, met fijne plastische reliëfversiering en een erin gestempeld firmamerk. De Grieken gebruikten voordien reeds een gelijkaardig techniek voor hun vaatwerk: de zwartefiguren op rood en omgekeerd cirqua 500 v. Chr.) Het aardewerk werd tijdens het produktieproces overgoten of beschilderd met een fijn slib, dat men verkreeg door de specifieke klei heel erg te verdunnen en er de fijnste zwevende kleideeltjes af te hevelen. Dit slib geeft na het bakken een zachte glans en verdicht de scherf in zekere mate.

10 In 1830 werd door het British College te Londen een prijs uitgeloofd voor de ontdekking van het procédé, echter zonder resultaat. Het feit dat het aarde werk in de Romeinse tijd slechts op enkele plaatsen werd vervaardigd, wijst er op dat voor de fabricage bepaalde kleisoorten nodig waren. De kennis en toepassingen van de terra sigillata zijn verdwenen toen het gebruik van glazuren steeds meer in zwang kwam. Uit onderzoekingen ( ) bleek dat deze klei niet alleen een groot percentage fijne deeltjes (1-2 micron) moest bevatten, die door opslibben in water van grovere bestanddelen werden gescheiden, ook de mineralogische samenstelling bleek van belang te zijn. Terra sigillata bestaat helemaal of voor het grootste deel uit klei. De glans die een terra sigillata vertoont wordt veroorzaakt door uiterst fijne kleideeltjes. Terra sigillata is dus geen glazuur en maakt de scherf niet waterdicht. Uitgangspunt voor een terra sigillata is een plastische klei. De mate van plasticiteit van de klei is bepalend voor de kwaliteit van de uiteindelijke terra sigillata. Plastische klei bevat naar verhouding veel fijne kleideeltjes. Het feit dat fijne kleideeltjes lang in water blijven zweven wordt gebruikt om de onbruikbare zwaardere delen in de klei te laten bezinken. De juiste verhouding water / kleipoeder is daarom van belang. Door het water te mengen met een zogenaamde deflocculant wordt het scheidingsproces geoptimaliseerd. Een deflocculant beinvloedt namelijk de onderlinge samenhang van de kleideeltjes in een water/ klei mengsel, waardoor het scheiden van de fijne en grove deeltjes versneld wordt. In een gelijkblijvende hoeveelheid water kan veel meer kleipoeder worden gemengd zonder dat het mengsel dikvloeibaar wordt wat het bezinken zou vertragen. Dolapix PC 67 is een deflocculant die goede resultaten oplevert.

11 Het basis recept: (EKWC) 100% poederklei 150% water 1%!Dolapix 1000 gram kleipoeder met 1500 gram water en 10 gram Dolapix levert ongeveer 2 liter vloeistof op wat uiteindelijk tussen de 0,8 en 1,4 liter bruikbare TS oplevert.

12 In een emmer met de benodigde hoeveelheid water wordt de Dolapix opgelost; daarna volgt de poederklei. Alles goed door roeren en laten bezinken. Het scheidingsproces is goed te volgen in een glazen pot. Het bezinken en overhevelen: 1e cyclus: Als de verhouding klei t.o.v. water optimaal is kan na +/- 6uur het bovenste vloeibare deel voorzichtig overgeheveld worden in een andere emmer. Het bezonken deel dat uit de grove deeltjes bestaat is niet te gebruiken. 2e cyclus: Nu volgt een tweede bezinkperiode die 12 uur duurt, waarna voor de tweede keer overgeheveld wordt. Nu vindt de scheiding plaats tussen fijne en middelfijne kleideeltjes. Het overgehevelde mengsel is in principe reeds te gebruiken als terra sigillata. Om uit te proberen of dit inderdaad al het geval is, kan met een zachte kwast twee tot drie dunne laagjes op een volledig droge ongebakken scherf aangebracht worden. De glans die na het drogen ontstaat is een goede indikatie voor de uiteindelijke glans na het bakken. Is er weinig glans dan is er te weinig water gebruikt t.o.v. kleipoeder. Door het toevoegen van extra water en het mengsel nog een dag te laten bezinken zal een beter resultaat opleveren. Levert de gevolgde procedure nog geen bevredigend resultaat op dan is het raadzaam om een andere klei als uitgangspunt te nemen. 3e cyclus: Wil je een hogere glans verkrijgen dan is een 3e cyclus nodig. Een indikatie of een 3e cyclus inderdaad een verhoging van hde glans oplevert kan verkregen worden door het pas gedroogde opppervlak vn de hierboven beschreven proef met een vinger te plijsten. Als er sprake is is van een aanmerkelijke verbetering van de glans, kan het overgehevelde mengsel voor een derde keer tussen 12 en 24 uur bezinken om wederom overgeheveld te worden. Over het algemeen is dan een hoogglans terra sigillata ontstaan, nog langer bezinken en nog eens overhevelen levert dan geen verbetering meer op. Het deel dat bij de tweede en derde keer overhevelen is overgebleven, kan als een minder glanzende terra sigillata dienst doen, of het kan als eerst laag dienen waarover de uiteindelijke hoogglans terra sigillata aangebracht wordt.

13 Het werken met terra sigillata De t.s. is na de difinitieve overheveling direct gebruiksklaar. Telkens als er na een tijd weer met een mengsel gewerkt wordt is het raadzaam om het eerst goed te roeren om een homogene samenstelling te waarborgen. Een terra sigillata mengsel kan voor een onbepaalde tijd bewaard worden. Als de terra sigillata optimaal heeft kunnen bezinken hoeft het oppervlak na het opbrengen niet meer gepolijst te worden. Soms is het polijsten toch nog gewenst bijv. in het geval dat er pigmenten en oxydes aan de t.s. zijn toegevoegd, waardoor de glans van het basis mengsel aanmerkelijk kan terug lopen. Dan kan een stevig in een dun plasticfolie gewikkeld wattenpropje uitstekend dienst doen. De toepassing op ongebakken klei Het opbrengen van de t.s. kan het best gebeuren op volledig droge ongebakken klei met een zachte kwast. Dan is het meest glanzende rsultaat gewaarborgd. Twee tot drie dunne laagjes leiden tot het beste resultaat. Te dikke lagen moeten vermeden worden in verband met het risico van afbladderen na het bakken. Ook het spuiten van de terra sigillata behoort tot de mogelijkheden alhoewel het eindresultaat minder uitgesproken is. Om een goede hechting te waarborgen moet de ondergrond goed schoon, stof en vet vrij zijn. Ook de eventuele zoutuitslag, meestal zichtbaar als een witte laag op randen, dient verwijderd te worden.

14 De toepassing op gebakken klei Het opbrengen op een gebakken scherf is mogelijk. De voorkeur verdient om een niet te sterk zuigende biscuit-scherf te gebruiken, omdat daarop moeilijk een gelijkmatige laagdikte aan te bergen is. Op een scherf die al behoorlijk dicht gesinterd is, is het moeilijk een t.s. aan te brengen omdat de dun vloeibare substantie er meteen van af loopt. Afhankelijk van de kleimassa zal de biscuit temperatuur tussen de 1040 en 1120 C liggen. Bij het opbrengen op gebakken klei geldt in nog sterkere mate dat dikke lagen vermeden moeten worden, in verband het het risico van afbladderen na het bakken. Over een reeds gestookte t.s. kan nog voor een tweede keer een t.s. laag aangebracht worden onder dezelfde voorwaarden als hierboven beschreven. Voor de goede hechting moet ook nu weer de ondergrond schoon, stof en vetvrij zijn. Het inkleuren van de Terra Sigillata Afhankelijk van de klei die als uitgangspunt wordt genomen wordt kan men beschikken over de klei-kleuren (rood, wit, zwart e.d.). de kleur verandert dan ook met de T. Roodbakkende klei levert meestal mooie resultaten op. Ook geelbakkende klei kan een mooie kleur geven mits toevoeging van een beetje rode klei anders blijft de kleur nogal flets. Door het inkleuren kan het kleurengamma uitgebreid worden, dit gaat wel ten koste van de glans die de t.s. heeft als het puur gebruikt wordt. Echter door de hoeveelheden kleurende oxydes of pigmenten laag te houden; tot max. 10%, kan de glans enigszins behouden blijven. Zeker als het t.s. basismengsel uitzichzelf sterk glanst. Natuurlijk werken oxydes en pigmenten die een fijne structuur hebben het beste. Omdat het zwevend vermogen van pigmenten en oxydes veel lager is dan de zeer fijne kleideeltjes moet er regelmatig geroerd worden om uitzakken te voorkomen. Wil je heldere kleuren dan is een witbakkende klei de basis.

15 Het stoken De t.s. kan gestookt worden op uiteenlopende temperaturen. Voor heldere lichte tonen komen T tot ca C in aanmerking, voor roodbakkende klei ligt dit nog iets lager (meestal niet hoger dan 1120 C). Boven de 1100 C beginnen de kleuren donkerder te worden vanwege de sintering van de t.s. zelf. Zodra de Terra Sigillata begint te sinteren, gaat deze minder rook opnemen voor het rookproces. Dus een ruwbak van 1060 geeft dan een minder zwart resultaat dan een ruwbak van maar 960 C.

16

17

18

19

Wat is klei? klei is een

Wat is klei? klei is een Over klei Wat is klei? Keramiek komt van het griekse woord Keramos en betekent gebakken aarde. klei is een verpulverd gesteente klei kun je gemakkelijk vinden naast rivieren en aan de kust. klei bestaat

Nadere informatie

Kunst VWO. glazuur verdunningsschema

Kunst VWO. glazuur verdunningsschema Kunst VWO glazuur verdunningsschema In deze lesbrief leer je hoe je, door glazuren onderling te mengen, een groot aantal kleurschakeringen kunt maken. Het uitgangspunt is een kleurloos of een wit glazuur

Nadere informatie

KLEI INFORMATIE EN PRIJZEN 2015. Aardewerk/steengoed Porselein/overig Gietklei. Keramikos Art Supplies

KLEI INFORMATIE EN PRIJZEN 2015. Aardewerk/steengoed Porselein/overig Gietklei. Keramikos Art Supplies KLEI INFORMATIE EN PRIJZEN 2015 Aardewerk/steengoed Porselein/overig Gietklei Keramikos Art Supplies 2 Klei Als u bij Keramikos langs komt ziet u meteen grote hoeveelheden en soorten klei opgestapeld in

Nadere informatie

Aquarelverf wordt gemaakt van in water opgeloste Arabische gom, waarin de pigmenten zeer fijn gewreven zijn. Hoe fijner het pigment, hoe

Aquarelverf wordt gemaakt van in water opgeloste Arabische gom, waarin de pigmenten zeer fijn gewreven zijn. Hoe fijner het pigment, hoe Aquarelverf 36 36 Aquarelverf wordt gemaakt van in water opgeloste Arabische gom, waarin de pigmenten zeer fijn gewreven zijn. Hoe fijner het pigment, hoe transparanter de kleur. In principe kan met aquarelverf

Nadere informatie

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina).

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina). Perfectino ClayStone instructies INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... 2 Producttoepassing... 2 Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels

Nadere informatie

Claystone instructies 2017

Claystone instructies 2017 Claystone instructies 017 INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... Producttoepassing... Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels Het gelijkmaken

Nadere informatie

D814 voor flexibele aflakken over flexibel kunststof ondergrond

D814 voor flexibele aflakken over flexibel kunststof ondergrond GLOBAL REFINISH SYSTEM Mei 2016 Productinformatie D8175 Rapid Performance Clearcoat PRODUCTEN UHS Rapid Performance Clearcoat UHS Hardener Accelerator Thinner High Temperature Accelerated Thinner D8175

Nadere informatie

INSTALLATIESTAPPEN. Installatie van Claystone (op elke voorbereide ondergrond)... 4 Beschermingen Claystone... 5 Wanden... 5 Vloeren...

INSTALLATIESTAPPEN. Installatie van Claystone (op elke voorbereide ondergrond)... 4 Beschermingen Claystone... 5 Wanden... 5 Vloeren... 018 1 INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels Aanbrengen van PrimerPro special... Installatie voorbereiden

Nadere informatie

Mei 2006 (update September 2017) Productinformatie GRS DELTRON D800

Mei 2006 (update September 2017) Productinformatie GRS DELTRON D800 GLOBAL REFINISH SYSTEM Mei 2006 (update September 2017) Productinformatie GRS DELTRON Clear PRODUCTEN Deltron Clear Deltron Medium Solids Hardeners D803, D841, D861 Deltron Accelerated Medium Solids Hardener

Nadere informatie

Kleurkeuze van de Stuc?

Kleurkeuze van de Stuc? Wat is het verbruik van Stuc? Het verbruik wordt bepaald door de ondergrond en de gebruikte techniek. Voor gladde ondergrond 1 laag en dan nat in nat afwerken: < 1 mm laagdikte : +- 1 kg/m² verbruik Voor

Nadere informatie

Handleiding. Coprox hecht niet op! Rubber/siliconen/bitumen

Handleiding. Coprox hecht niet op! Rubber/siliconen/bitumen Handleiding Waar wordt Coprox voor gebruikt? Coprox is uitermate geschikt als alternatief voor traditioneel tegelwerk, regulier stucwerk en afwerklagen als Tadelakt, Mortex en andere Betonciré merken.

Nadere informatie

Gebruik van epoxy en weefsels op hout

Gebruik van epoxy en weefsels op hout Gebruik van epoxy en weefsels op hout We onderscheiden drie verschillende verwerkingsmethodes voor epoxyhars met betrekking tot hout: 1: lakken 2: lijmen 3: bekleden van hout met epoxy en weefsel Algemene

Nadere informatie

Vezelklei. Papierklei, vlasklei, textielvezelklei...

Vezelklei. Papierklei, vlasklei, textielvezelklei... Vezelklei Papierklei, vlasklei, textielvezelklei... PAPIERKLEI = PAPIERMACHé ( voor sommigen toch... ;-) maar het kan ook anders... Wat is papierklei: een mengsel van papierpulp (cellulose-vezels) en klei

Nadere informatie

Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel

Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Inhoudsopgave 6302986 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Emmer 2,5 kg NL/FR 2 6302987 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Emmer 5 kg NL/FR 4 6302988 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel

Nadere informatie

Het werkproces - Van klei tot pot

Het werkproces - Van klei tot pot Het werkproces - Van klei tot pot Op deze pagina wil ik, voor degenen die daar nog niet mee bekend zijn, het werkproces van klei tot pot beschrijven. Klei Het hele gebeuren begint met de klei. Tegenwoordig

Nadere informatie

MANUAL RUBBERCOATING

MANUAL RUBBERCOATING MANUAL RUBBERCOATING 1. Rubbergietvloer bestaat uit volgende bestanddelen: Zwarte rubberen korrels (granulaatkorrels) Vloeibaar rubber (emmer) Hardingsmiddel (bruin poeder) Flesje met kleurstof ( zwart,

Nadere informatie

RLD800V-DO. Technische informatie. December Alleen voor professioneel gebruik PRODUCTOVERZICHT. DELFLEET ONE High Performance Topcoat

RLD800V-DO. Technische informatie. December Alleen voor professioneel gebruik PRODUCTOVERZICHT. DELFLEET ONE High Performance Topcoat Technische informatie December 2017 RLD800V-DO Alleen voor professioneel gebruik PRODUCTOVERZICHT DELFLEET ONE High Performance Topcoat Product F8370 Beschrijving UHS Thinner Fade Out PRODUCTBESCHRIJVING

Nadere informatie

Wat is klei? Keramiek komt van het griekse woord Keramos en betekent gebakken aarde.

Wat is klei? Keramiek komt van het griekse woord Keramos en betekent gebakken aarde. Over klei Wat is klei? Keramiek komt van het griekse woord Keramos en betekent gebakken aarde. klei is een sedimentair gesteente: klei kun je gemakkelijk vinden naast rivieren en aan de kust. klei bestaat

Nadere informatie

CASUS BEZWAAR EN BEROEP Verzoek om teruggaaf na CNI

CASUS BEZWAAR EN BEROEP Verzoek om teruggaaf na CNI CASUS BEZWAAR EN BEROEP Verzoek om teruggaaf na CNI Casus Je werkt bij een douane-expediteur genaamd E.Xpediteur B.V. Voor de importeur genaamd M.Okken B.V. maak je een aantal douaneaangiften ten invoer.

Nadere informatie

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M²

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² 1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² Voor horizontale en verticale vlakken, alle soorten dekvloeren, beton, anhydriet, gips, betonblokken, hout, tegels of aardewerk. PRIMER MORTEL PIGMENT IMPREGNEER SEALER 1 liter

Nadere informatie

Korte omschrijving van het Polimentvergulden volgens het Kölner KGGG Systeem

Korte omschrijving van het Polimentvergulden volgens het Kölner KGGG Systeem Een poliment vergulding is niet geschikt om buiten toe te passen! Korte omschrijving van het Polimentvergulden volgens het Kölner KGGG Systeem Met het Kölner KGGG systeem maakt u een hoogwaardige polijstbare

Nadere informatie

Patineren http://www.hubcoonen.nl/bronswiki/van%20was%20naar%20brons/2-1-formules.html "Formules voor Messing, Brons en Koper" 01. Licht tot donker Bruin 02. Bruin naar zwart 03. Zwart bruin 04. Florentijns

Nadere informatie

Werkwijzer EKODUR Alles voor het Meesterwerk

Werkwijzer EKODUR Alles voor het Meesterwerk : Algemene beschrijving omtrent het gebruik van RIGO Verffabriek EKODUR producten. Een goede voorbereiding is een absolute must voor een perfect resultaat. Vandaar deze handleiding voor het gebruik van

Nadere informatie

RLD500V-DO. Technische informatie. DELFLEET ONE High Performance Topcoat. November Alleen voor professioneel gebruik PRODUCTOVERZICHT

RLD500V-DO. Technische informatie. DELFLEET ONE High Performance Topcoat. November Alleen voor professioneel gebruik PRODUCTOVERZICHT Technische informatie RLD500V-DO November 2017 Alleen voor professioneel gebruik PRODUCTOVERZICHT DELFLEET ONE High Performance Topcoat Product F8000 F7xxx F8255 F8254 F8363 F8364 F8365 F8366 F8367 Beschrijving

Nadere informatie

Handleiding werken met een mal Handleiding Het werken met een polyester mal.

Handleiding werken met een mal Handleiding Het werken met een polyester mal. Handleiding Het werken met een polyester mal. Hoekseize 3 8711 HR WORKUM tel.: 0515-543556 info@polymat.nl www.polymat.nl. Het werken met een polyester mal. 1. Info vooraf 2. Mallen bouw en plug. 3. het

Nadere informatie

Het kopiëren van een ornament of sierbeton.

Het kopiëren van een ornament of sierbeton. Het kopiëren van een ornament of sierbeton. Benodigde materialen uit de webshop Siliconen C-20 component A Siliconen C-20 component B Thixo C (verdikker) Steunkap epoxy Latex handschoenen Klaarzetten Siliconen

Nadere informatie

HS Plus Clearcoat P P is een acrylaathoudende 2K blanke lak speciaal geschikt voor gebruik over AQUABASE en Aquabase Plus basislak.

HS Plus Clearcoat P P is een acrylaathoudende 2K blanke lak speciaal geschikt voor gebruik over AQUABASE en Aquabase Plus basislak. Product Data Sheet Juli 2012 (update juli 2014) INTERNATIONAL MASTER ALLEEN VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK Product HS Plus Clearcoat P190-7020 Beschrijving P190-7020 HS Plus CLearcoat P210-8815 HS Plus Hardener

Nadere informatie

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc.

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. NIEUW Rigips TopStuc Stap-voor-stap handleiding Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. www.rigips.nl DOE - HET - ZELF MET RIGIPS. DAN ZIT HET ZO! Stukadoren

Nadere informatie

Technical Data Sheet September 2017

Technical Data Sheet September 2017 Technical Data Sheet September 2017 V1000V INTERNATIONAL MASTER ALLEEN GESCHIKT VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK TURBO VISION 2-pack Premium High Flow EHS Topcoat Product Beschrijving P650-1000 Premium High

Nadere informatie

RLD600V-DO. Technische informatie. DELFLEET ONE High Performance Matt, Semi-Matt, Semi- Gloss Topcoat. Maart Alleen voor professioneel gebruik

RLD600V-DO. Technische informatie. DELFLEET ONE High Performance Matt, Semi-Matt, Semi- Gloss Topcoat. Maart Alleen voor professioneel gebruik Technische informatie RLD600V-DO Maart 2018 Alleen voor professioneel gebruik PRODUCTOVERZICHT DELFLEET ONE High Performance Matt, Semi-Matt, Semi- Gloss Topcoat Product F8030 F8000 F7xxx F8255 F8364 F8365

Nadere informatie

Keramiek. College kunstacademie Utrecht HKU

Keramiek. College kunstacademie Utrecht HKU Keramiek Keramiek College kunstacademie Utrecht HKU Materialen Keramiek - Inleiding / Geschiedenis - Keramiek in gebruik - Soorten keramiek - Soorten klei / basismateriaal - Verwerken basismateriaal -

Nadere informatie

Productinformatie. Oktober UHS Clearcoat PRODUCTEN PRODUCTBESCHRIJVING. Voor structuuraflak of het spuiten van flexibele ondergronden:

Productinformatie. Oktober UHS Clearcoat PRODUCTEN PRODUCTBESCHRIJVING. Voor structuuraflak of het spuiten van flexibele ondergronden: GLOBAL REFINISH SYSTEM Oktober 2017 Productinformatie UHS Clearcoat PRODUCTEN UHS Clearcoat UHS Hardener Voor structuuraflak of het spuiten van flexibele ondergronden: DELTRON Plasticiser Deltron Matt

Nadere informatie

Augustus 2012 (update juli 2014) Productinformatie DELTRON Progress UHS DG

Augustus 2012 (update juli 2014) Productinformatie DELTRON Progress UHS DG GLOBAL REFINISH SYSTEM Augustus 2012 (update juli 2014) Productinformatie DELTRON Progress UHS DG PRODUCTEN Deltron Progress UHS DG Tinters Deltron UHS Hardener Thinners Accelerated Thinner D60xx D8302

Nadere informatie

: Waarborg is een luchtdrogende hoogglanzende aflak voor buiten met een zeer hoge buitenduurzaamheid

: Waarborg is een luchtdrogende hoogglanzende aflak voor buiten met een zeer hoge buitenduurzaamheid Type 11-0075 : Waarborg is een luchtdrogende hoogglanzende aflak voor buiten met een zeer hoge buitenduurzaamheid en kleurechtheid. Samenstellingsindicatie : bindmiddel : een gemodificeerde solid siliconalkydhars

Nadere informatie

Decorgel Miroir à chaud

Decorgel Miroir à chaud BAKKERSHUIS Decorgel Miroir à chaud Decorgel voor alle desserten Een perfecte vorm en een onberispelijke glans BAKKERSHUIS Aanbod decorgel van Ancel - Warme spiegel 4 soorten: neutraal, wit, zwart en rood.

Nadere informatie

Het maken van een polyestermal

Het maken van een polyestermal Het maken van een polyestermal Materiaal gebruik Onderstaand wordt een overzicht gegeven van de te gebruiken hoeveelheid polyesterhars + mekp-harder in verschillende produkten. 1 kg Polyesterhars - ± 20

Nadere informatie

Sigmetal Primer 2K. Universele tweecomponenten solventgedragen zinkfosfaatprimer voor binnen en buiten op basis van epoxy.

Sigmetal Primer 2K. Universele tweecomponenten solventgedragen zinkfosfaatprimer voor binnen en buiten op basis van epoxy. januari 2007 Omschrijving Universele tweecomponenten solventgedragen zinkfosfaatprimer voor binnen en buiten op basis van epoxy. Gebruiksdoel Primer voor staal, thermisch verzinkt staal, non-ferro metalen

Nadere informatie

Klei. Informatie en prijzen 2018

Klei. Informatie en prijzen 2018 Klei Informatie en prijzen 2018 2 Klei Als u bij Keramikos langs komt ziet u meteen grote hoeveelheden en soorten klei opgestapeld in de winkel liggen. Welke klei moet je kiezen? Aan de muur hangt een

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 5. 1 Voeding 8. 2 Microbiologie Conserveren Produceren 136. Trefwoordenlijst 173 INHOUD 7

Inhoud. Inleiding 5. 1 Voeding 8. 2 Microbiologie Conserveren Produceren 136. Trefwoordenlijst 173 INHOUD 7 Inhoud Inleiding 5 1 Voeding 8 2 Microbiologie 64 3 Conserveren 94 4 Produceren 136 Trefwoordenlijst 173 INHOUD 7 1 Voeding 1.1 Opdracht 1.1 Schuimgebak maken Doel Na deze opdracht kun je schuimgebak bereiden.

Nadere informatie

5 2K Plastic Primer 1 2K Plastic Primer Hardener 2 Plus Reducers / Autoclear LV Superior Reducer Medium Maatlat 23

5 2K Plastic Primer 1 2K Plastic Primer Hardener 2 Plus Reducers / Autoclear LV Superior Reducer Medium Maatlat 23 VERKORTE INFORMATIE OMSCHRIJVING Tweecomponenten-epoxyprimer voor alle thans gangbare kunststof autodelen, uitgezonderd zacht poly-urethaan en pure Polyethyleen (PE). is enigszins vullend. 5 1 Hardener

Nadere informatie

Keramiek Keramiek HKU. Materialen College kunstacademie Utrecht. Keramiek, woordenlijst. Keramiek

Keramiek Keramiek HKU. Materialen College kunstacademie Utrecht. Keramiek, woordenlijst. Keramiek College kunstacademie Utrecht HKU - in gebruik, woordenlijst Soorten: Steengoed Aardewerk Terracotta Porselein Bone China Vormen Draaien Handvormen Opbouwen Extruderen Massief Proces: Winning Voorbereiding

Nadere informatie

Sigmetal Aquacoat 2K Satin. Blik (basis en verharder) van 2,5 liter.

Sigmetal Aquacoat 2K Satin. Blik (basis en verharder) van 2,5 liter. OMSCHRIJVING Watergedragen, zijdeglanzende, tweecomponenten primer en aflak voor buiten en binnen op basis van epoxy. GEBRUIKSDOEL Het beschermen van staal, thermisch verzinkt staal en non-ferro metalen.

Nadere informatie

Juni 2014 (maart 2015) Produitinformatie GRS DELTRON UHS Rapid Clearcoat D8135 met D8302 PRODUCTEN PRODUCTBESCHRIJVING. D8135 UHS Rapid Clearcoat

Juni 2014 (maart 2015) Produitinformatie GRS DELTRON UHS Rapid Clearcoat D8135 met D8302 PRODUCTEN PRODUCTBESCHRIJVING. D8135 UHS Rapid Clearcoat GLOBAL REFINISH SYSTEM Juni 2014 (maart 2015) Produitinformatie GRS DELTRON UHS Rapid Clearcoat D8135 met D8302 D8135 UHS Rapid Clearcoat PRODUCTEN Deltron Premium UHS Rapid Clearcoat Deltron UHS Hardener

Nadere informatie

D814 voor hechting op flexibele kunststof ondergronden

D814 voor hechting op flexibele kunststof ondergronden GLOBAL REFINISH SYSTEM Juli 2012 (update juli 2014) Productinformatie Premium UHS Clearcoat D8173 PRODUCTEN Premium UHS Clearcoat UHS Hardener Thinners Accelerator Thinner for Clearcoat -Intermediate Accelerated

Nadere informatie

Mei 2006 (december 2010) Productinformatie GRS Deltron DG

Mei 2006 (december 2010) Productinformatie GRS Deltron DG GLOBAL REFINISH SYSTEM Mei 2006 (december 2010) Productinformatie GRS Deltron Direct Gloss 2-Pack acrylic colour PRODUCTEN Deltron Direct Gloss Tinters D7xx Deltron Medium Solids Hardeners D803, D841,

Nadere informatie

Hoe is de Kalei verpakt? Kalei wordt geleverd in papieren zakken van 25 kg droog poeder, niet ingekleurd (NATURA) of in emmers van 16 kg.

Hoe is de Kalei verpakt? Kalei wordt geleverd in papieren zakken van 25 kg droog poeder, niet ingekleurd (NATURA) of in emmers van 16 kg. Hoe is de Kalei verpakt? Kalei wordt geleverd in papieren zakken van 25 kg droog poeder, niet ingekleurd (NATURA) of in emmers van 16 kg. Hoe zijn de pigmenten verpakt? Hoeveel pigment voeg ik toe? De

Nadere informatie

Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten

Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten www.deryckbyweser.com Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten Notities Het aanbrengen geschiedt op een stevige, vaste ondergrond (gips, gipskarton, beton, houtvezelplaat, enz). Voor alle andere

Nadere informatie

SPP6000 is speciaal ontwikkeld voor een applicatieproces met optimale lage druk of hoge druk (Airless/Airmix).

SPP6000 is speciaal ontwikkeld voor een applicatieproces met optimale lage druk of hoge druk (Airless/Airmix). Technische informatie RLD700V-DO December 2017 Alleen voor professioneel gebruik PRODUCTOVERZICHT DELFLEET ONE UHS High Performance Topcoat Product SPP6000 Beschrijving Electrostatic additive CT Topcoat

Nadere informatie

HIGH GLOSS. PRODUCTOMSCHRIJVING Recoat High Gloss is een blanke, hoogglans, water gedragen, 2k coating, geschikt voor vele ondergronden.

HIGH GLOSS. PRODUCTOMSCHRIJVING Recoat High Gloss is een blanke, hoogglans, water gedragen, 2k coating, geschikt voor vele ondergronden. HIGH GLOSS Product Artikelnummer High Gloss 88672 Verharder 48256 PRODUCTOMSCHRIJVING Recoat High Gloss is een blanke, hoogglans, water gedragen, 2k coating, geschikt voor vele ondergronden. Recoat High

Nadere informatie

Witte chocolade met frambozencake

Witte chocolade met frambozencake Koulourakia Aanstaande zondag is het Pasen en dan moet er natuurlijk iets lekkers gebakken worden. Ik maak elk jaar Paaskoekjes. Die maak ik altijd van hetzelfde deeg als de kerstkransjes alleen maak ik

Nadere informatie

Januari 2009 (update juli 2014) Productinformatie GRS DELTRON D8122 CERAMICLEAR

Januari 2009 (update juli 2014) Productinformatie GRS DELTRON D8122 CERAMICLEAR GLOBAL REFINISH SYSTEM Januari 2009 (update juli 2014) Productinformatie GRS DELTRON D8122 CERAMICLEAR CeramiClear D8122 Clear PRODUCTEN Deltron CeramiClear D8122 Clearcoat Deltron HS Hardener Deltron

Nadere informatie

Voor mat satijn resultaat en structuur effect of het aflakken van flexibele ondergronden:

Voor mat satijn resultaat en structuur effect of het aflakken van flexibele ondergronden: GLOBAL REFINISH SYSTEM April 2009 (update juli 2014) Productinformatie GRS DELTRON UHS Rapid Clearcoat UHS Rapid Clearcoat PRODUCTEN Deltron UHS Rapid Clearcoat Deltron UHS Hardener Deltron Thinners Deltron

Nadere informatie

YOU-FILL ONKRUIDVRIJE

YOU-FILL ONKRUIDVRIJE YOU-FILL ONKRUIDVRIJE VOEGMORTELS BESPAREN OP ONDERHOUD HOGE KWALITEIT GEBRUIKSVRIENDELIJK MILIEU BESPAREND LANGE LEVENSDUUR voegmortel.nl Bedrijfsstraat 26 5391 LR Nuland +31 (0) 73 888 23 07 info@voegmortel.nl

Nadere informatie

April 2008 (update januari 2010) Productinformatie WATERBORNE EPOXY PRIMER PRODUCTEN PRODUCTBESCHRIJVING VOORBEREIDING - SCHUREN

April 2008 (update januari 2010) Productinformatie WATERBORNE EPOXY PRIMER PRODUCTEN PRODUCTBESCHRIJVING VOORBEREIDING - SCHUREN GLOBAL REFINISH SYSTEM April 2008 (update januari 2010) Productinformatie WATERBORNE EPOXY PRIMER PRODUCTEN Waterborne Epoxy Primer Hardener for Waterborne Epoxy Primer D8212 Gedemineralised Water PRODUCTBESCHRIJVING

Nadere informatie

Sigma Coltura EP Impregnating Primer. Blik basis en verharder, samen 2 liter. Blik basis en verharder, samen 10 liter.

Sigma Coltura EP Impregnating Primer. Blik basis en verharder, samen 2 liter. Blik basis en verharder, samen 10 liter. OMSCHRIJVING Oplosmiddelvrije, tweecomponenten, semi-transparante primer voor buiten en binnen op basis van epoxy. GEBRUIKSDOEL Primerlaag in Sigma Coltura vloerafwerkingssystemen. Kleeflaag ten behoeve

Nadere informatie

RLD900V-DO. Technische informatie. December Alleen voor professioneel gebruik PRODUCTOVERZICHT. DELFLEET ONE High Performance Topcoat

RLD900V-DO. Technische informatie. December Alleen voor professioneel gebruik PRODUCTOVERZICHT. DELFLEET ONE High Performance Topcoat Technische informatie December 2017 RLD900V-DO Alleen voor professioneel gebruik PRODUCTOVERZICHT DELFLEET ONE High Performance Topcoat Product F8000 F7xxx F8255 F8367 Beschrijving UHS High Performance

Nadere informatie

HS Wet on Wet Undercoat, P , -3705, L0900. HS Wet on Wet Undercoat P X

HS Wet on Wet Undercoat, P , -3705, L0900. HS Wet on Wet Undercoat P X Product Data Sheet November 2017 INTERNATIONAL MASTER ALLEEN VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK HS Wet on Wet Undercoat P565-370X Product Beschrijving P565-3701 HS Wet on Wet Undercoat White SG01 P565-3705 HS

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op asfalt

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op asfalt REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie Let op: alle RapidRoof-producten

Nadere informatie

4 Aanvulling bij hoofdstuk 4 Gebakken kunststeen

4 Aanvulling bij hoofdstuk 4 Gebakken kunststeen 4 Aanvulling bij hoofdstuk 4 Gebakken kunststeen 4.1 De samenstelling van klei 4.2 Het gedrag van klei 4.1 De samenstelling van klei Bij paragraaf 4.2.2 in het boek. De kleimineralen behoren meestal tot

Nadere informatie

Sigma Multicoat Aqua 2K EP Satin. Blik (basis en verharder) van 2,5 liter.

Sigma Multicoat Aqua 2K EP Satin. Blik (basis en verharder) van 2,5 liter. OMSCHRIJVING Watergedragen, zijdeglanzende, tweecomponenten primer en aflak voor buiten en binnen op basis van epoxy. GEBRUIKSDOEL Het beschermen van staal, thermisch verzinkt staal en non-ferro metalen.

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Flow

Handleiding verwerking Beton Flow Handleiding verwerking Beton Flow BCFW Pagina 1 Inhoud: - Wat is Beton Flow - Voorbereiding Ondergrond - Aanbrengen en afwerken BCFW Pagina 2 Wat is Beton Flow: - Cementgebonden afwerkvloer: o Giet/Spaan

Nadere informatie

SPECIALE EIGENSCHAPPEN TEKNOHEAT 650 A geeft een zilverachtige laag die een hitte tot +650 C kan verdragen.

SPECIALE EIGENSCHAPPEN TEKNOHEAT 650 A geeft een zilverachtige laag die een hitte tot +650 C kan verdragen. www.teknos.com GEGEVENS BLAD 1175 TEKNOHEAT 650 A 14.08.2006 Silicone Aluminium Verf VERF TYPE TEKNOHEAT 650 A is een silicone aluminium verf. GEBRUIK Wordt gebruikt op hete oppervlakken zowel binnen als

Nadere informatie

Maart 2008 (update januari 2010) Productinformatie

Maart 2008 (update januari 2010) Productinformatie GLOBAL REFINISH SYSTEM Maart 2008 (update januari 2010) Productinformatie Internal Repair System Waterborne Engine Bay Converter T510 PRODUCTEN WB Engine Bay Converter Activator Thinner Slow Thinner T510

Nadere informatie

Krachtig krijt. Wat maakt onze producten zo bijzonder:

Krachtig krijt. Wat maakt onze producten zo bijzonder: Krachtig krijt Les couleurs de Mimi heeft een sfeer ontwikkeld die rustiek en stijlvol is en vooral rekening houdt met mens en milieu. De professionele verven zijn zeer milieuvriendelijk en gemaakt van

Nadere informatie

Beamix Vloervlak Egalisatie 770

Beamix Vloervlak Egalisatie 770 Beamix Vloervlak Egalisatie 770 Slechte ondergrond & Hout TOEPASSING Vezelversterkte gietvloer voor op slechte ondergronden, hout en vloerverwarming. Ideaal op (stabiele) houten (verdiepings)vloeren. Bij

Nadere informatie

tel: 0344-640035 -- e-mail: info@fairwood.nl

tel: 0344-640035 -- e-mail: info@fairwood.nl tel: 0344-640035 -- e-mail: info@fairwood.nl Stap 1: Tips aanbrengen olie op houten vloer, parketvloer Voordat u gaat beginnen moeten de eventuele noesten worden gestopt. Maak de vloer vervolgens stofvrij.

Nadere informatie

Docentenhandleiding 6x5 Daderprofiel DNA kit

Docentenhandleiding 6x5 Daderprofiel DNA kit Docentenhandleiding 6x5 Daderprofiel DNA kit #VOS-038A versie 2.0 Inhoud kit: 6 x 5 DNA profielen 6 x Dader profiel 6 x 200µl loading dye (kleurloze vloeistof) 4 g agarose 400µl gel dye (1000x) 100ml elektroforese

Nadere informatie

Sigma Multiprimer 2K EP

Sigma Multiprimer 2K EP Kenmerkenblad Omschrijving Gebruiksdoel Voornaamste kenmerken Kleuren en glans Verpakking Basisgegevens Universele tweecomponenten zinkfosfaatprimer op basis van epoxy. Primer voor staal, thermisch verzinkt

Nadere informatie

Sigmetal Miocoat 2K. Blik (basis en verharder) van 1 liter.

Sigmetal Miocoat 2K. Blik (basis en verharder) van 1 liter. OMSCHRIJVING Tweecomponenten ijzerglimmer coating voor buiten op basis van epoxy. GEBRUIKSDOEL Voor het afwerken van staal, thermisch verzinkt staal, non-ferro metalen en kunststof dat op passende wijze

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Krimparme gietmortel Five Star 190 voor het ondergieten van staalconstructies en betonelementen. Deze mortel voldoet aan CUR-Aanbeveling 24 en waar van toepassing aan NEN-EN 206-1. Unieke formule, bouwt

Nadere informatie

Deze instructie legt in verschillende stappen uit hoe u, vanuit conserverend oogpunt, op een meubel een waslaag kunt aanbrengen en uitpoetsen.

Deze instructie legt in verschillende stappen uit hoe u, vanuit conserverend oogpunt, op een meubel een waslaag kunt aanbrengen en uitpoetsen. Waslaag op meubel aanbrengen Inleiding Deze instructie legt in verschillende stappen uit hoe u, vanuit conserverend oogpunt, op een meubel een waslaag kunt aanbrengen en uitpoetsen. Deze instructie is

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie Muurglad Voor het glad maken van beschadigde en gestructureerde muren. Ook geschikt voor cellenbeton, glasweefsel en kaal beton. In twee stappen naar een gladde muur Voor het gladmaken van: -Muren met

Nadere informatie

UITBREIDING/ SEDIMENTATIEPROEF

UITBREIDING/ SEDIMENTATIEPROEF UITBREIDING/ SEDIMENTATIEPROEF Oriënteren - onderzoeksvraag Onderzoeksvraag: Welk van de onderzochte stalen vertoont dezelfde sedimentatie als het staal dat gevonden werd in de buurt van het slachtoffer?

Nadere informatie

7-530, 7-531, 7-532, , 7-535, 7-536, DIRECT TOPCOAT

7-530, 7-531, 7-532, , 7-535, 7-536, DIRECT TOPCOAT 570 TECHNICAL DATASHEET (update november 2017) 7530, 7531, 7532, 7533 7534, 7535, 7536, 7537 DIRECT TOPCOAT PRODUCT CODE BESCHRIJVING 7530 1.775.3000 Direct Binder GL 10% 7531 1.775.3100 Direct Binder

Nadere informatie

Productblad. fermacell Diepgrond. Universele diepgrond voor het gronderen en versterken van de meest diverse ondergronden.

Productblad. fermacell Diepgrond. Universele diepgrond voor het gronderen en versterken van de meest diverse ondergronden. fermacell Productblad Versie november 2009 Universele diepgrond voor het gronderen en versterken van de meest diverse ondergronden. Toepassingsgebied dient voor het gronderen en verstevigen van zuigende

Nadere informatie

P471-Single Layer Solid Colour System. (met P HS+ verharder)

P471-Single Layer Solid Colour System. (met P HS+ verharder) Product Data Sheet August 2012 (update juli 2014) INTERNATIONAL MASTER ALLEEN GESCHIKT VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK. Product 2K HS Plus P471-Single Layer Solid Colour System (met P210-8815 HS+ verharder)

Nadere informatie

Sigma Multifinish 2K PU Semi-Gloss

Sigma Multifinish 2K PU Semi-Gloss Kenmerkenblad Omschrijving Gebruiksdoel Voornaamste kenmerken Kleuren en glans Verpakking Basisgegevens Tweecomponenten, halfglanzende finish voor buiten op basis van polyurethaan. Voor het afwerken van

Nadere informatie

Let op: 6050 Catalyst Thinner NIET gebruiken in combinatie met 2860 UHS Hardener minuten bij 20 C catalyst thinner

Let op: 6050 Catalyst Thinner NIET gebruiken in combinatie met 2860 UHS Hardener minuten bij 20 C catalyst thinner 493V HP CLEAR UHS 0950 1.360.0950 Juni 2010 (update maart 2015) HP CLEAR UHS HP Clear UHS 0950 is een 2K ultra high solid blanke lak met een erg laag gehalte aan vluchtige stoffen, die speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen hout Zo kunt u zelf houtproblemen Productinformatie oplossen Overzicht producten Stappenplannen Houtvuller Heeft u een beschadigde deur of een verrot kozijn? In deze folder vindt u hulp om de meest voorkomende

Nadere informatie

basiswerkinstructie in 5 stappen

basiswerkinstructie in 5 stappen basiswerkinstructie in 5 stappen voor o.a. badkamers, toiletten en keukenwanden Naadloze, waterdichte afwerking van vloeren, wanden, badkamers, keukens, meubels en trappen. Voor gebruik op beton, anhydriet,

Nadere informatie

Contopp Versneller 10 Compound 6

Contopp Versneller 10 Compound 6 DIN EN 13813 Screed material and floor screeds - Screed materials - Properties and requirements Contopp Versneller 10 To e p a s s i n g s g e b i e d e n Contopp Versneller 10 is een pasteuze hulpstof,

Nadere informatie

Sigma Multicoat Aqua 2K EP Satin

Sigma Multicoat Aqua 2K EP Satin Kenmerkenblad Omschrijving Gebruiksdoel Voornaamste kenmerken Kleuren en glans Watergedragen, zijdeglanzende, tweecomponenten primer en aflak voor buiten en binnen op basis van epoxy. Het beschermen van

Nadere informatie

Avis Professional Polyurethane slijt- en slagvaste, blanke hoogglanslak

Avis Professional Polyurethane slijt- en slagvaste, blanke hoogglanslak slijt- en slagvaste, blanke hoogglanslak Beschrijving Avis Hoogglans is een slijt- en slagvaste blanke hoogglanslak op basis van een éénkomponentige polyurethaan-alkydhars kombinatie. De lak is licht-echt,

Nadere informatie

Opgave 2 Het volume van een voorwerp geeft aan hoeveel ruimte dit voorwerp inneemt.

Opgave 2 Het volume van een voorwerp geeft aan hoeveel ruimte dit voorwerp inneemt. Uitwerkingen 1 Opgave 1 De massa van een voorwerp geeft aan hoe zwaar dit voorwerp is. Opgave 2 Het volume van een voorwerp geeft aan hoeveel ruimte dit voorwerp inneemt. Opgave De dichtheid van een stof

Nadere informatie

Gratis E-book Wijn maken druivenwijnmaken.nl

Gratis E-book Wijn maken druivenwijnmaken.nl Gratis E-book Wijn maken druivenwijnmaken.nl Hoe maak je wijn? Op de volgende pagina s leer je stap voor stap wijn maken van druiven. Zelf doe ik dit nu al 17 jaar, in begin met wisselend succes, maar

Nadere informatie

Productinformatie GRS Deltron D880 High-solids Clear

Productinformatie GRS Deltron D880 High-solids Clear GLOBAL REFINISH SYSTEM Juni 2006 (update juni 2016) Productinformatie GRS Deltron High-solids Clear PRODUCTEN Deltron Clear Deltron Medium Solids Hardeners Deltron Thinners Deltron DG Fade-out Thinner

Nadere informatie

DATA SHEET 956 TEKNOPLAST PRIMER 7

DATA SHEET 956 TEKNOPLAST PRIMER 7 www.teknos.com DATA SHEET 956 TEKNOPLAST PRIMER 7 11 01.02.2008 Epoxy Primer VERF TYPE TEKNOPLAST PRIMER 7 is een oplosmiddeldragende epoxy primer in twee delen met een lage inhoud oplosmiddel. GEBRUIK

Nadere informatie

TERRANOVA bestekvoorschriften 1 BEIGE 1.1 OVERZICHT 1.2 VOORSCHRIFT. HTE 250 Waalformaat 210 x 100 x 50. beige. Beige. : genuanceerd, fijn bezand

TERRANOVA bestekvoorschriften 1 BEIGE 1.1 OVERZICHT 1.2 VOORSCHRIFT. HTE 250 Waalformaat 210 x 100 x 50. beige. Beige. : genuanceerd, fijn bezand TERRANOVA bestekvoorschriften 1 BEIGE 1.1 OVERZICHT Beige beige genuanceerd, fijn bezand HTE 250 Waalformaat 210 x 100 x 50 HTE 265 Waaldikformaat 210 x 100 x 65 1.2 VOORSCHRIFT Het gevelmetselwerk wordt

Nadere informatie

Share your Moments. Cocoa powder recipes

Share your Moments. Cocoa powder recipes Share your Moments. Cocoa powder recipes receptenboek Met lekkere en onderscheidende recepten gemaakt met Organic Cocoa Powder van Australian. inhoud Chocolate Mask pag 3 Brownies pag 4 Chocolate Pie with

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad weber.mix 6 in 1 is een kant-en-klare mortel geschikt voor diverse toepassingen. Ideale oplossing voor renovatieklussen en verbouwingen Vloer & wand Binnen & buiten Veelzijdig inzetbare mortel welke geschikt

Nadere informatie

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer RubberShell SA RubberShell is een innovatief zelfklevend EPDM membraan. Opgebouwd uit een (compleet vernieuwende) EPDM toplaag, interne glasvezelwapening en een polymeer onderlaag voorzien van een gesiliconiseerde

Nadere informatie

Lijm & Kit. Nummer 24

Lijm & Kit. Nummer 24 Nummer 24 Art.nr. 912689 Lijmen en kitten indelen naar gebruiksdoel is nauwelijks mogelijk, want iedere moderne lijm of kit heeft een veelheid aan gebruiksdoelen. Welke lijm bij uitstek geschikt is voor

Nadere informatie

A'MUZE. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg; Soezendeeg: 100 gr boter zout 150 gr bloem 4 eieren; 125 ml melk 125 ml water

A'MUZE. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg; Soezendeeg: 100 gr boter zout 150 gr bloem 4 eieren; 125 ml melk 125 ml water St Honoré a la creme chiboust Deze taart zou een eerbetoon zijn aan Saint Honoré (Honoratus), bisschop van Amiens (ca. 600) en beschermheilige van de bakkers. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg;

Nadere informatie

bevestiging Pimp flexible

bevestiging Pimp flexible bevestiging Pimp flexible Beste klant, Bedankt voor uw bestelling bij PimpYourKitchen, dé manier om uw keuken van een unieke op maat gemaakte achterwand te voorzien. In deze handleiding geven wij instructies

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad webermix 6 in 1 is een kant-en-klare mortel geschikt voor diverse toepassingen Metselen, voegen, stucadoren, vloersmeren, tegels leggen Ook geschikt voor metselen glazen bouwstenen Veelzijdig inzetbare

Nadere informatie

KENMERKENBLAD. Sigma Coltura PUR Finish 1K SF Satin

KENMERKENBLAD. Sigma Coltura PUR Finish 1K SF Satin OMSCHRIJVING Oplosmiddelvrije, ééncomponenten, UV-bestendige topcoating voor buiten en binnen op basis van vochtverhardende polyurethan. GEBRUIKSDOEL Afwerklaag in Sigma Coltura vloercoatingsystemen. Toe

Nadere informatie

ARGILO VERDO bestekvoorschriften 1 BEIGE 1.1 OVERZICHT 1.2 VOORSCHRIFT. HVE 50 Module x 65 x 48. beige HVE 250 Waalformaat 210 x 65 x 50.

ARGILO VERDO bestekvoorschriften 1 BEIGE 1.1 OVERZICHT 1.2 VOORSCHRIFT. HVE 50 Module x 65 x 48. beige HVE 250 Waalformaat 210 x 65 x 50. ARGILO VERDO bestekvoorschriften 1 BEIGE 1.1 OVERZICHT HVE 50 Module 50 190 x 65 x 48 Beige beige genuanceerd, fijn bezand HVE 250 Waalformaat 210 x 65 x 50 HVE 265 Waaldikformaat 210 x 65 x 65 1.2 VOORSCHRIFT

Nadere informatie

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking Handleiding PVC-trapleuningprofielen Installatie instructies Afwerking Installatie instructies De hoogwaardige PVC-trapleuningprofielen van Rubbermagazijn zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal. Hierdoor

Nadere informatie

Sigma Multifinish 2K PU Semi-Gloss. Wit en vrijwel alle kleuren. Halfglans. Blik (basis en verharder) van 1 liter en 2,5 liter.

Sigma Multifinish 2K PU Semi-Gloss. Wit en vrijwel alle kleuren. Halfglans. Blik (basis en verharder) van 1 liter en 2,5 liter. OMSCHRIJVING Tweecomponenten, halfglanzende finish voor buiten op basis van polyurethan. GEBRUIKSDOEL Voor het afwerken van staal, thermisch verzinkt staal, non-ferro metalen en kunststof dat op passende

Nadere informatie

Docentenhandleiding 2x15 Daderprofiel DNA kit

Docentenhandleiding 2x15 Daderprofiel DNA kit Docentenhandleiding 2x15 Daderprofiel DNA kit #VOS-038 versie 2.1 Inhoud kit: 2 x 15 DNA profielen 2 x Dader profiel 2 x 1 ml loading dye (kleurloze vloeistof) 3 g agarose 400 µl blauwe gel dye (1000x)

Nadere informatie