Schooljaar maart 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schooljaar 2013 2014 maart 2014"

Transcriptie

1 Schooljaar maart 2014 Mededelingen van de directie Maandag 10 maart Dinsdag 11 maart Woensdag 12 maart Donderdag 13 maart Vrijdag 14 maart Geen informatieavond, wordt doorgeschoven naar april Studiedag Leerlingen groep 1/8 vrij Groep 2 vrij Maandag 17 maart Dinsdag 18 maart Woensdag 19 maart Donderdag 20 maart Vrijdag 21 maart Groep 1 vrij Maandag 24 maart Dinsdag 25 maart Woensdag 26 maart Donderdag 27 maart Vrijdag 28 maart Studiemiddag leerlingen s middags vrij MR vergadering Nationale Pannenkoekendag Groep 2 vrij(?) Maandag 31 maart Dinsdag 1 april Woensdag 2 april Donderdag 3 april Vrijdag 4 april Groep 1 vrij Aanmelden nieuwe leerlingen U kunt een inschrijfformulier halen bij de administratie. Het inschrijfformulier kunt u thuis invullen. Wij willen ook graag een kopie van een identiteitsbewijs van uw kind en een kopie van de diploma s van de ouders. Dit inschrijfformulier kunt u inleveren bij de administratie. U wordt uitgenodigd voor een gesprek met de leden van de inschrijfcommissie. Binnen een week hoort u of uw kind wordt aangenomen en wanneer de wendagen zijn. Nieuwe website: Vanaf 28 januari hebben we een vernieuwde website. Het adres is: Hierop kunt u onder andere foto s van activiteiten bij ons op school bekijken.

2 Reünie El Boukhari: El Boukhari bestaat 20 jaar!! Wij vieren dat op 28 mei a.s. groots met al onze leerlingen. Het feest voor hen vindt op die dag op school plaats. 's Middags gaan we samen lekker eten en daarna komt er nog een verrassing. El Boukhari heeft in die 20 jaar natuurlijk heel veel leerlingen gehad, die intussen elders hun opleiding af hebben gemaakt en ergens een baan hebben gevonden. En sommigen zijn nog druk bezig met afstuderen. Het lijkt ons leuk om al deze oud leerlingen 's avonds in een reünie op school te ontvangen om te horen hoe het met jullie is vergaan in de afgelopen jaren. Ook oud leerkrachten zijn van harte welkom tijdens deze reünie, het is altijd leuk om met oudleerlingen te kletsen en te horen hoe het met ze is vergaan. Gebruik elders op de site het contactformulier om je voor de reünie aan te melden! Welke gegevens willen wij graag van je hebben? Je naam, jaar dat je van school bent gegaan, je adres en telefoonnummer + adres zodat we jullie informatie van het verdere verloop kunnen sturen. Probeer ons te helpen om oud klas of schoolgenoten op te sporen. Misschien heb je nog contact met medeleerlingen die nu elders in het land wonen. INFORMEER ZE!!!! Volg de website voor eventueel nieuws!! Opleidingsschool Als opleidingsschool zijn wij erkend om PABO studenten(hbo niveau) en studenten van de academische leerkracht opleiding (BA niveau) te begeleiden. Verder zijn wij door Calibris als leerbedrijf erkend om stagiaires van de MBO opleidingen: Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent Onderwijsassistent Pedagogisch medewerker 3 Sociaal Pedagogisch Werker 3 (oude opleiding) Sport- en bewegingsbegeleider Zorg en Welzijn Om stage te lopen op de El Boukhari moeten belangstellenden een aanmeldingsprocedure volgen. Studenten die belangstelling hebben om stage op de El Boukhari te lopen mogen een CV en motivatiebrief sturen naar juf Allison, schoolopleider. Hoewel het niet mogelijk is om alle stagiaires te plaatsen, worden alle aanvragen serieus genomen. Voorstellen van onze stagiaires: Hallo, mijn naam is Seyma Sariay en ik ben 17 jaar oud. Ik doe de opleiding Secretarieel medewerker niveau 2 in Utrecht. Wat ik graag in mijn vrije tijden doe zijn: Op mijn kamer zitten, me zelf opmaken, fotografie, ik zit graag op internet en hou er van om met dingen bezig te zijn. Ik ben op deze school voor mijn stage die 2 maanden zal duren. De dagen waarbij ik aanwezig ben zijn maandag, woensdag, donderdag & vrijdag. Selamunaleykum, mijn naam is Sumbul Uysal en ik ben 17 jaar oud. Ik kom 2 dagen in de week op de woensdag en donderdag stage lopen in groep 2.

3 Ik zit in den Bosch op school op het Koning Willem 1 College en volg Pedagogisch medewerker 3. Dit is tevens mijn eerste leerjaar. Daarnaast kook, bak en voetbal ik graag en vind ik het erg leuk om met kleuters bezig te zijn en te zien hoe ze zich ontwikkelen in de groep, daarnaast leer ik hier veel van. We komen elkaar hier op school vast nog wel een keer tegen. Ve Aleykumselam Sumbul Uysal, Nieuwe leerlingen: Deze maand zijn er geen nieuwe leerlingen op onze school gekomen. Wel zijn er vier leerlingen van groep 1 naar de combinatieklas groep 1 /2 van juf Allison gegaan. Wij wensen Elanur Kaya, Sirine Azaaj, Ahmed Sahin en Esad Demirel heel veel (leer)plezier. Wij hopen dat jullie snel gewend zijn aan de nieuwe, moeilijkere lesstof van groep 1. Wist u dat.? Wist u dat wij een systeemcrash hebben gehad en dat wij een tijdje niet bij onze bestanden konden? Wist u dat meester Ron en juf Ellen in de wintervakantie op dansles zijn gegaan? Wist u dat juf Andrea in de vakantie naar Lanzerote is geweest en juf Emel naar Oostenrijk? Wist u dat wij mooie kaligrafie op onze muren hebben? Wist u dat er op onze school geheime club actief is? Zo heeft deze club laatst de klas van juf Yvonne onder handen genomen. Na deze speciale behandeling zag de klas er enorm opgeruimd uit. We zijn benieuwd wat ze de volgende keer voor ons in petto hebben maar even afwachten. Heeft u zelf een wist u dat, geef dit, schriftelijk en na schooltijd door aan juf Andrea. Kinderen ophalen Het kan voorkomen dat u uw kind niet kunt ophalen. Wilt u dit mondeling doorgeven aan de betreffende groepsleerkracht. Als uw kind structureel door iemand anders opgehaald mag worden, moet u dit schriftelijk doorgeven aan de betreffende groepsleerkracht. Wij kunnen de kinderen niet meegeven aan andere personen, ondanks dat het bekende van de leerkracht en kind is.

4 Verslagje inloopmiddag 13 februari groep 1 en 2: In verband met de CITO toetsen van groep 8, was de inloopochtend een inloopmiddag geworden. De opkomst was enorm. De kinderen lieten trots zien wat ze allemaal al konden en geleerd hadden. De ouders deden leuk mee met het werken van de kinderen. In de gymzaal werd interactief een boek voorgelezen door juf Allison. Op vindt u meer informatie en tips over voorlezen aan jullie kinderen. Trots zijn de kinderen. Trots zijn de ouders. Wat kunnen ze al veel! Juf Allison leest het boek interactief voor. De kinderen en de ouders mogen meedoen. En dat laten ze zich geen tweede keer zeggen. Naar de bibliotheek met groep 6/7 We gingen naar de bieb van Leerdam met de juf en een aantal moeders. We gingen naar binnen en kregen een korte uitleg en een klein filmpje. Wat is er allemaal in de Leerdamse bieb, maar ook in alle andere bibliotheken. Toen gingen we aan de slag. De juf maakte groepjes. Sara en ik gingen samen aan de slag ons onderwerp was duikboten. We moesten eerst opschrijven wat we al wisten van duikboten. Toen we hier mee klaar waren kregen we een tas van skoolzone. Hierin zaten allemaal boeken met informatie en weetjes over duikboten. We moesten in de boeken gaan zoeken en daarna opschrijven op een blaadje. Toen we klaar waren moesten we een spreekbeurt houden van 1 minuut. Dat deden we ook, helaas kon niet iedereen dit doen maar de andere kinderen deden dat op school, in de klas. Gulsum

5 Opknapbeurt school: Zoals vele van jullie hebben kunnen zien is Meneer Faik druk bezig met de vloeren glimmend schoon te krijgen. Hiervoor moeten alle ruimtes om de beurt leeggemaakt worden. Dit zorgt voor wat rommel op de gang. Wij vragen hiervoor jullie begrip. We zijn wel blij dat onze school er nog mooier door uit gaat zien. Ook worden op vrijdag 4 april de ramen aan de binnenkant van onze school door een groepje moeders goed schoongemaakt. Hiervoor, alvast, onze dank aan jullie allemaal! Het is een flinke klus en het was hard nodig. De muren zijn geverfd. De vloer is weer in de was gezet. Het ziet er netjes uit! Meester Piet 60 jaar!! Meester Piet komt met de rollator de school binnen. Alle kinderen staan in de rij en zingen een verjaardagslied. Meester Piet krijgt een cadeautje. Nationale Pannenkoekendag 28 maart! Ook dit jaar doen wij weer mee met de Nationale Pannenkoekendag. Onze leerlingen zullen, met duizenden andere leerlingen in Nederland pannenkoeken gaan bakken voor ouderen in de wij. Het belooft weer een groot feest te worden voor jong en oud.

6 Hadith van de maand: Maart Van Abu Hurayrah (moge Allah tevreden zijn met hem): " De profeet heeft gezegd: 'Een man vroeg de Profeet : O Boodschapper van Allah, welke liefdadigheid is het beste? Hij antwoordde: Liefdadigheid uitgeven terwijl je gezond bent, verlangt naar rijkdom en armoede vreest. Stel het geven van liefdadigheid niet uit tot je op je doodsbed ligt en dan zegt: Geef zoveel aan die en zoveel aan die, want op dat moment is het bezit niet (meer) van jou, maar is het (reeds) van hen. [De uiteindelijke overlevering door Boekhaarie] De uitleg van de hadith: Als je liefdadigheid geeft, geef je iets van je bezit weg aan anderen (sadaqa). De beste sadaqa (met de grootste beloning) is de sadaqa die je geeft op het moment dat je midden in het leven staat en veel waarde hecht aan het wereldse leven, terwijl je bang bent om arm te worden en hoopt dat je rijk wordt. Op het moment dat je bijna doodgaat (en je de dood in de ogen kijkt), heb je toch niks meer aan je bezit (het gaat immers niet mee naar het graf), op dat moment gaat je bezit toch al naar anderen.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 23 april 2015

Het Berichtje Donderdag 23 april 2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 23 april 2015 Kalender:

Nadere informatie

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding? obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Nummer 18 24 januari 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Nr. 308 Week 06 / 2015

Nr. 308 Week 06 / 2015 Algemeen Agenda: 9/2/15: 15.45 17.00 uur, teamvergadering met de teams van de Waarborg en de Blinke 11/2/15: s middags voor het team de Cursus Meervoudige intelligentie Aanwezigheid van directeur Henk

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

25 september 2014 jaargang 20-2

25 september 2014 jaargang 20-2 Het Het digitale Emmagram 25 september 2014 jaargang 20-2 Lied van de week Lied van deze week Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Lied van volgende week Groep 1 Groep 2 Groep

Nadere informatie

GROEPSNIEUWS GROEP 1/2

GROEPSNIEUWS GROEP 1/2 NIEUWSBRIEF 31 MAART 2011 VOOR ALLE TE NOEMEN DATA GELDT; D.V. BELANGRIJK!!!!! We hopen echt dat u dit allen nog leest voor morgen!! We beginnen deze nieuwsbrief namelijk met een belangrijke mededeling.

Nadere informatie

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht In deze Info onder andere: Kerst op De Uilenburcht De agenda tot half februari 2015. Een terugblik op 2014 10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Tafels oefenen. Rapportavonden 16 en 17 februari. Agenda. 13 februari 2015

Tafels oefenen. Rapportavonden 16 en 17 februari. Agenda. 13 februari 2015 Tafels oefenen 13 februari 2015 Via Twitter ontvingen wij een leuke foto van een ouder met daarop een wel heel originele manier om de tafels te oefenen: iedere keer als je bij het toilet komt, kun je de

Nadere informatie

HOV-I N F O JGR. 2009/2010 12 februari 2010 no. 11. Basisschool HSV - Het Open Venster

HOV-I N F O JGR. 2009/2010 12 februari 2010 no. 11. Basisschool HSV - Het Open Venster HOV-I N F O JGR. 2009/2010 12 februari 2010 no. 11 Het Open Venster Frederikstraat 28 2514 LK DEN HAAG T.06-20225704 Email : info@hovdenhaag.nl Redactie: Silvia v.d. Wal: svdwal@hovdenhaag.nl Bezoek ook

Nadere informatie

Horizontaal e-mail: gbsdehorizon@vgponn.nl Marijkelaan 3 website: www.gbsdehorizonbedum.nl 9781 EG Bedum 050-3015459

Horizontaal e-mail: gbsdehorizon@vgponn.nl Marijkelaan 3 website: www.gbsdehorizonbedum.nl 9781 EG Bedum 050-3015459 Horizontaal e-mail: gbsdehorizon@vgponn.nl Marijkelaan 3 website: www.gbsdehorizonbedum.nl 9781 EG Bedum 050-3015459 Agenda: 6 februari 2015 10 februari Opa en oma morgen 11 februari TSO-evaluatievergadering

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief nummer 2 Beste ouders / verzorgers, Afgelopen week en deze week is het kinderboekenweek. Zoals u wellicht weet is het thema van de kinderboekenweek: Superhelden. Bent u al in de bibliotheek

Nadere informatie

We willen zo graag scoren Dat geeft ons eer en roem Cijferlijstjes, de allerhoogste Zodat je mee kunt doen

We willen zo graag scoren Dat geeft ons eer en roem Cijferlijstjes, de allerhoogste Zodat je mee kunt doen 10 e editie, nr. 6 schooljaar 2013/2014 Holleblok 6, 1273 EG Huizen, tel.nr. 035-5257155 E-mail: deparel@ichthushuizen.nl Website: www.parelhuizen.nl Maart 2014 Van de directie De afgelopen weken hebben

Nadere informatie

Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl

Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl 1 Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl Weekkrant 06-02-2015 Voorwoord: Wat gaan de weken toch snel en wat wordt er toch hard gewerkt op

Nadere informatie

W E E K B R I E F BOSCH EN HOVENSCHOOL

W E E K B R I E F BOSCH EN HOVENSCHOOL Datum W E E K B R I E F BOSCH EN HOVENSCHOOL WEEKBRIEF 35-22 mei 2015 Omschrijving A G E N D A Maandag 25 mei Tweede pinksterdag Vanaf 26 mei Cito groep 2-7 Woensdag 27 mei Groep 5 naar boerderij Zorgvrij:

Nadere informatie

Catecheseproject Assertiviteit

Catecheseproject Assertiviteit 1 NIEUWSBRIEF 6 15-11-2013 Catecheseproject Assertiviteit Woensdag 30 oktober was er een dagopening voor de groepen 1 t/m 4. Het nieuwe thema voor het catechese project gaat over assertiviteit. Een moeilijk

Nadere informatie

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Blauwe Druiven Voor de vakantie heb ik op de dinsdagmiddag samen met de andere directeuren een studiemiddag gehad over Integraal. Heel kort gezegd komt het erop neer

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 27. De vakopleiding. Wat leert u in deze les? Praten over het verleden, het heden en de toekomst. Een gesprek voeren met de studieadviseur.

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Van harte wensen we u en jullie een heel gelukkig en gezond 2015! Personele zaken

KlimtorenNieuws. Van harte wensen we u en jullie een heel gelukkig en gezond 2015! Personele zaken KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 09 06-01-2015 Het nieuwe jaar.. In dit nummer: Het nieuwe jaar Personele

Nadere informatie

De Zonnewijzer nr.21 03-07-2015 basisschool De Zonnebloem blz. 2

De Zonnewijzer nr.21 03-07-2015 basisschool De Zonnebloem blz. 2 KAMPIOEN VAN NEDERLAND Het is wellicht voor veel lezers al bekend, maar we willen het feit hier toch vermelden. Ons schoolvolleybalteam uit groep 6 is onlangs schoolkampioen van Nederland geworden. Dat

Nadere informatie

een wereldschool bij jou om de hoek!

een wereldschool bij jou om de hoek! een wereldschool bij jou om de hoek! Rozenhagenstraat 15 2021 CG HAARLEM (023) 525 26 83 www.willemvanoranjeschool.nl info@willemvanoranjeschool.nl Schooljaar : 2012/2013 Nummer : 17 Datum : 21-06-2013

Nadere informatie