KERST VOOR DE HERDERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KERST VOOR DE HERDERS"

Transcriptie

1 1 KERST VOOR DE HERDERS kerstviering 1 ste graad Mariagaard Kerstviering 1 ste graad 2011 KERST VOOR DE HERDERS Decor op podium: links:kerststal (micro) - rechts:lezenaar (micro 2) - muziekinstallatie Inleiding door Annemie: WELKOM! Vandaag is het op zijn minst een ietwat ongewone dag. Wellicht dacht je bij het ontwaken: oef, rapport vandaag! Zo n vooruitzicht brengt altijd een beetje onrust met zich mee, of het nu goed of minder goed is En over 2/1 uurtje(s) mogen we in vakantie gaan: kerstvakantie! Dit gevoel gaat wel gepaard met heel bijzondere kriebels! Maar vooraleer het zover is, houden we er toch aan om nog even met jullie hier samen te komen. Overmorgen is het kerstmis en voor ons heeft dit een bijzondere betekenis. Daar willen we met jullie bij stilstaan. Waarom nog luisteren naar een eeuwenoud verhaal??? Gewoon omdat dit verhaal ons zoveel te zeggen heeft! Het is het verhaal van het jonge echtpaar waarvoor geen plaats meer was in de herberg: toen niet, en nu nog steeds niet. Ook in ons land kijken duizenden daklozen met een bang hart naar de komende winter.

2 2 KERST VOOR DE HERDERS kerstviering 1 ste graad Mariagaard Het is het verhaal van de herders, de stemlozen, deze die voor de burgerij niet meetelden: toen niet, en ook vandaag niet! Ook bij ons worden mensen zonder aanzien, zonder degelijke opleiding, niet meegeteld. Mag ik jullie uitnodigen om samen met ons in het verhaal te stappen: in de wonderbaarlijke beleving van die eenvoudige herders die oog hadden voor het goddelijk Kind, in de zorgzaamheid en tederheid van Maria en Jozef voor hun pasgeboren kindje. Kijk, luister, open je hart voor dit bijzondere kerstverhaal. Geniet van de eeuwenoude kerstgezangen, of liever nog: zing ze mee (zie blaadje). Maar hou het vooral stemmig, sfeervol. Ik wil nog eens benadrukken dat dit een bezinning is, d.w.z.: het stil staan bij een belangrijk feit dat ook ons leven kan veranderen. We laten ons dus door niets en niemand afleiden. We beginnen deze viering met het kruisteken en luisteren dan mee naar de Stille Nacht-uitvoering in de Duitse taal. Lied: stille nacht CD Festliche Weihnacht Thomanerchor Leipzig - nr 6 (3 05 ) Ondertussen komen de herders van achteraan in de zaal naar voor. Ze nemen plaats aan de micro. Het verhaal van de herders Herder (leerkracht) vertelt. Op de achtergrond staan nog drie herders met hun gaven in hun hand (leerlingen) Nooit meer ontneemt iemand me de ervaring van die nacht. Nooit meer vergeet ik wat ons toen is gebeurd. Het was al donker de honden lagen stil en ook de schapen waren rustig. Ik had, samen met de andere herders, nog iets tussen de kiezen gestoken, en een teug uit het vat gedronken. In de verte zagen we heel wat stadsdrukte en vroegen ons af waar dit toch vandaan kwam. Zelf gingen we geen kijkje nemen want de stad was niet ons terrein. Daarvoor waren onze kleren te lomp, onze huid te ruig, te ruw, en onze stemmen te kortaf en te schor. Ook onze stap had niet de tred en het ritme van de stad. Neen, in de stad hadden ze het niet zo voor ons. Met die mannen van de schapen, die mannen van de stal, wilden de stadsmensen zich helemaal niet inlaten. Je leert ermee leven, en je went er wat aan, ofschoon niet altijd.

3 3 KERST VOOR DE HERDERS kerstviering 1 ste graad Mariagaard Het is soms hard je alleen maar te kunnen warmen aan de vacht van je schapen. Maar dan weer voel je de zachtheid ervan en je bent blij en hun geblaat raakt je zoveel dieper dan het geroep of het geschreeuw van de stad. Ook het weer, de wind en de hitte van de zon, het nat en de kou, ze kruipen je in de kleren en leren je niet te vluchten voor een eerste bui of een tegenwind. En altijd weer zijn er het eerst en het laatst je schapen. Want: Je bent hun herder. Waar kwamen al die mensen toch vandaag? En de drukte en het lawaai? In slierten zagen we ze door de velden trekken. Waar gingen ze toch naartoe. Eerst veel later hebben we vernomen dat ze moesten komen van hun keizer iets van een telling Ik was net terug van bij de lammetjes in de stal. Je kan er niet genoeg zorg voor dragen En toen, het was alsof me de wereld verging. Een schitterend licht, verblindend en eerst ook schrikwekkend. Weet je, licht is iets voor de stad. Wij zijn dit niet gewoon! En er was ook muziek, zo heel anders dan die van de stad. Hemels, ja, zo zou ik het haast noemen! Wat was er gaande? Er weerklonk een boodschap Neen, dat kon niet voor ons zijn bedoeld. Het moest een vergissing zijn. Was het niet voor de stad? Voor de mensen van de stad? Lied: Adeste Fidele Ondertussen komen Maria, Jozef met hun kindje naar de stal De herder vervolgt zijn verhaal: Vrees niet, - die woorden klinken me nog in de oren. Nog nooit had iemand ons zoiets gezegd. Vrees niet. Zo vaak ging men ons uit de weg, zo vaak waren we niet meegeteld. Vrees niet. Een redder is jullie geboren. We konden onze oren niet geloven.

4 4 KERST VOOR DE HERDERS kerstviering 1 ste graad Mariagaard We waren ervan aangedaan, wat verward. Hier in het veld, aan ons, gewone herders, weerklonk de boodschap: Je zal een kind vinden, in een kribbe. Vertrouwder kon het voor ons eigenlijk niet. En vraag me niet wat, vraag me niet hoe, maar we zijn opgestaan. Het was sterker dan onszelf. Ik heb mijn schapen in de wei achtergelaten en ik ben mee opgestapt. We waren met enkelen. Eén van de jongste schapen had ik me in de nek gelegd. En altijd maar weer - als muziek in de oren: Vrees niet, een vreugde voor jullie, een redder is geboren. Stel je voor. Zou iemand dan om ons gaan geven? Iemand voor wie de geur van een stal niet te min was? Iemand voor mensen als wij, aan de rand? We hebben ons gehaast. Niet gerust, tegelijk vol spanning en hoop, en vol verwachting! Lied " Herders, Hij is geboren..." De mooiste kerstliedjes Deltas CD ondertussen vertrekken de herders (podium af en straks bij volgend lied: langs andere kant weer podium op) 1. Herders, Hij is geboren in 't midden van de nacht. Die zo lang van te voren de wereld heeft verwacht. Vrolijk O herderkens, zongen de engelkens, Zongen met blijde stem: Haast U naar Bethlehem. 2. Als wij daar zijn gekomen, ziet een klein kindeke, leit op t strooi nieuw geboren, zoet als een lammeke. D oogkens van stonde aan, zag men vol tranen staan, t Weende uit druk en rouw, in deze straffe kou. 3. 't Kindje begon te slapen, de moeder sprak ons aan: Lieve herderkens samen, wilt zoetjes buiten gaan. U lied zij peis en vree, dat brengt mijn Kind u mee, Want 't is uw God en Heer, kom morgen nog eens weer.

5 5 KERST VOOR DE HERDERS kerstviering 1 ste graad Mariagaard Ontmoeting met het Kind en zijn ouders Annemie: En de herders zijn op stap gegaan op zoek naar de stal en ze vonden zoals hen gezegd was: Een man en een vrouw, eenvoudige mensen, en een kindje, dicht toegedekt, in een stal. Stil werden ze ervan. Daar stonden ze nu, die ruwe bonken van de wind en het geblaat. Stonden, zeg ik, maar ze vielen op de knieën. Het geruis van hun schoenen over het stro werd te hard. Zo stil zijn ze ervan geworden. Ze hebben gekeken, en ze hebben geluisterd Zacht, even zacht als die stemmen uit de hemel, heeft de vrouw hen verteld, Maria heette ze, hoe voor hen geen plaats was in de stad. Ze waren te arm, zeiden ze, te gewoon. En dan zij, hoogzwanger. De deur ging voor hun neus dicht. Toen waren ze maar het veld ingetrokken, op zoek naar beschutting en wat onderdak. Want voor haar werd de pijn ondraaglijk. Nu waren ze met het kindje zo gelukkig. Zalig. Die blik van die vrouw, het zachte vredig gelaat van het kind. Alsof het de herders zeggen wou: Hier, ik ben er voor jou! Neen, nooit meer vergeten ze dat moment. Maria zingt een lied voor haar kind : Hoe leit dit kindeke Hoe leit dit kindeke hier in de kou Ziet eens hoe alle zijn ledekens beven. Ziet eens hoe dat het weent en krijt van rouw! Na, na, na, na, na, na, kindeke teer, Ei zwijg toch stil, sus, sus! En krijt niet meer Sa ras dan, herderkens komt naar de stal Speelt een zoet liedeke voor dit teer lammeken Het dunkt mij dat het nu haast slapen zal. Na, na, na, na, na, na, kindeke teer, Ei zwijg toch stil, sus, sus! En krijt niet meer En gij, o engeltjes, komt ook hier bij Zingt een motetteke voor uwen koning Wilt hem vermaken met uw melodij.

6 6 KERST VOOR DE HERDERS kerstviering 1 ste graad Mariagaard Na, na, na, na, na, na, kindeke teer, Ei zwijg toch stil, sus, sus! En krijt niet meer. (ondertussen naderen de herders de stal) Annemie: Als een warme gloed ging het de herders door het bloed. Van nu af zou er iemand zijn die de kant zou kiezen van de kleinen. Daaraan hebben ze vanaf dat moment niet meer getwijfeld. Het kind: Hij is het, als een herder, die met hen en hun schapen rondtrekt. Vol ontroering brachten ze hun gaven aan. De herders brengen de gaven aan: Herder 1: Ik heb een schapenvachtje meegebracht om het kindje toe te dekken. Zo zal het lekker warm hebben. Maria: Dankjewel, herder. Op zijn beurt zal Jezus die warmte uitdragen naar alle mensen die in de kou blijven staan en voor wie vandaag geen plaats is in onze samenleving. Lieve herder, wil je ook die warmte uitdragen naar alle daklozen in je land? Herder 2: Ik heb nog wat melk en honing meegebracht, krachtig voedsel voor je baby. Maria: Dankjewel, herder. Ik hoop dat je blijft delen van wat je hebt, met mensen die verzwakt zijn en honger lijden. Herder 3: Ik bracht een blokfluit mee om deze koude nachten op te vrolijken. Maria: Dankjewel, herder. Muziek verwarmt de harten van mensen en brengt hen in vreugde en solidariteit samen. Breng zelf maar je lied onder de mensen, zo worden ze lief en teder voor elkaar. Annemie besluit: Een diepe vreugde hing over het gelaat van de herders. Sinds die kerstnacht zijn al hun dagen anders geworden.

7 7 KERST VOOR DE HERDERS kerstviering 1 ste graad Mariagaard Ook al zijn ze weer gewoon naar hun schapen teruggekeerd. Laten we nu ook even heel stil worden en vertrouwvol bidden om dat beetje anders worden in ons leven. Voorbeden Door leerlingen, leerkrachten, directie (blijven bij de kribbe staan) in de kribbe van goedheid tussen mensen, waar de een aan de kou van de ander niet voorbijgaat. in de kribbe van geduld tussen mensen, waar de een nog maar eens naar het verhaal van de ander luistert. in de kribbe van vriendelijkheid tussen mensen, waar de een voor een groet van de ander niet onverschillig blijft. in de kribbe van inzet tussen mensen, waar de een zich aan de ander geeft zonder berekening. in de kribbe van vrede tussen mensen, waar de een voor de ander een goed woord overheeft. in de kribbe van moed tussen mensen, die er niet voor terugschrikken het voor elkaar op te nemen. in de kribbe van trouw tussen mensen, waar de een voor de ander niet moe wordt om ja te zeggen en te doen, in de kleine dingen van elke dag. in de kribbe van vergeving tussen mensen, waar de een aan de ander een nieuwe kans wil geven en van harte vergeeft. in de kribbe van vreugde tussen mensen, waar de een de ander met een blij hart van dienst wil zijn.

8 8 KERST VOOR DE HERDERS kerstviering 1 ste graad Mariagaard in de kribbe van geloof tussen mensen, waar de een voor de ander een teken van uw liefde wil zijn. Slotgebed, zending, zegen Annemie: God, je bent voor ons mens geworden, opdat wij mens zouden worden voor elkaar, en mee bouwen, steen na steen aan uw Rijk van liefde en vrede. Laat in ons uw geboorte geen vruchteloos gebeuren blijven, laat ons levende getuigen worden die Jouw boodschap van hier uitdragen. Dat vragen wij u door Jezus onze Heer. Amen. De 10 mensen rond de kribbe krijgen nu een mandje met de wensen. Tijdens het slotlied gaan ze dit uitdelen bij de aangeduide rijen. Zending en zegen Kerstmis een nacht van licht en vrede. Dat kan, als we Gods vrede straks mee naar huis nemen. Dat kan, als we licht en vrede delen met alle mensen die we in deze kersttijd tegenkomen. Dan worden we zelf: licht en vrede voor allen om ons heen. Daartoe vragen we Gods zegen + Slotlied: Instrumentaal André Rieu ondertussen uitdelen van de kaartjes.

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen 1 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier geboren.

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

KINDEREN VAN HET LICHT

KINDEREN VAN HET LICHT KINDEREN VAN HET LICHT Verteller: Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten,

Nadere informatie

Kerstviering Kleuters

Kerstviering Kleuters Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,

Nadere informatie

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes Kerstfeest 2016 Welkom Aansteken van de adventskaarsen Lied: Verlanglichtjes refrein: Vier kleine kaarsen, verlanglichtjes voor kerst. Zo komt voor jou en mij het kerstfeest dichterbij Steek ze aan. Ze

Nadere informatie

Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan

Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen Dia Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan vooraf: rustige muziek: instrumentale kerst cd 1 Inleiding:

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Welkom op ons kerstfeest Groep 0 zingt : Jezus zegt, dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij

Nadere informatie

Gods belofte komt uit

Gods belofte komt uit Eerste Communieproject 20 Gods belofte komt uit God doet wat Hij belooft Wat heeft God beloofd in les 3? Kijk maar eens wat Jesaja daar zegt! Hij zegt: Een jonge vrouw zal een zoon krijgen. Zij zal het

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2015 Ds. W.E. den Hertogschool Lichtjes, lichtjes overal Kerstfeest is het nu Jezus is geboren Zeggen zij aan U Groep 1/2 Welkom Kim & Jake Openingsgebed Gebed door groep 6 (1) Lieve Here God,

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor zaterdag 24 december 2016 Kerstnachtdienst NIEUW LICHT uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: Hanny de

ORDE van DIENST voor zaterdag 24 december 2016 Kerstnachtdienst NIEUW LICHT uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: Hanny de ORDE van DIENST voor zaterdag 24 december 2016 Kerstnachtdienst NIEUW LICHT 22.30 uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: Hanny de Winter pianist: Gregory Wammes mmv. het Christelijk

Nadere informatie

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart Welkom Komt allen tezamen, jubelend van vreugde. Komt nu, o, komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Les 13: Geboorte van Jezus.

Les 13: Geboorte van Jezus. Les 13: Geboorte van Jezus. kun je lezen in lukas 1 en 2 Wees gegroet, Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je. Maria kijkt op van waar ze mee bezig is. Er staat iemand in de deuropening van het huis

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

KERSTMORGEN WILHELMINAKERK 25 DECEMBER 2018

KERSTMORGEN WILHELMINAKERK 25 DECEMBER 2018 KERSTMORGEN WILHELMINAKERK 25 DECEMBER 2018 Protestantse Gemeente Soest Voorganger: drs. Leen Lievaart Lector: Pieternel Rodermond Ambtsdrager: Piet de Gier Orgel: Terry Hamberg m.m.v.: Pherenique Weenink

Nadere informatie

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot Zijn ere schijn'; jij

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 18 december 2013 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513 ZH Enschede Tel:

Nadere informatie

De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST Liturgie

De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST Liturgie De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST 2018 Liturgie Marktpleinkerk 24 december 2018 Aanvang: 19.00 uur Predikant: ds. Aarnoud van der Deijl Organist: Arjen Noordzij

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering op startzondag 15 SEPTEMBER 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Thema: een goed verhaal.

Orde van dienst voor de viering op startzondag 15 SEPTEMBER 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Thema: een goed verhaal. Orde van dienst voor de viering op startzondag 15 SEPTEMBER 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Thema: een goed verhaal. Voorganger: pastor Hessel Hansma Kind van de Zondag: Renske Maat Organist:

Nadere informatie

Thema. Een plek voor een kind.

Thema. Een plek voor een kind. Thema Een plek voor een kind. M.m.v. Kinderen uit de wijk Baalderdienstcommissie Nu-je-onderweg-band Ds. Wim van der Wel Welkom Kaarsenlied uit Trefwoord: jij bent licht voor de wereld Eerste kaars, geef

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen >

Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen > Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen > Thema: Gods liefde uit de doeken. Kees Kraayenoord: Kom verwonderd U hier mensen (Start ongeveer rond 21:47:43 uur) Afkondingen > Thema: Gods liefde uit

Nadere informatie

... \;~ drie roven KERSTSAMENZANG 22 DECEMBER GOD REST YOU KOOR 9. KERSTV ERHAAL 10. DE HERDERTJES KOOR EN BEWONERS

... \;~ drie roven KERSTSAMENZANG 22 DECEMBER GOD REST YOU KOOR 9. KERSTV ERHAAL 10. DE HERDERTJES KOOR EN BEWONERS ... \;~ drie roven.. ~'-.:::: '-' '~/.!i - 1-7.503.82 KERSTSAMENZANG 22 DECEMBER 1982 PROGRAM~IA VOCAAL ENSEMBLE "VOCORA" I. KOMT ALLEN TESAMEN KOOR EN BEWONERS 2. GOD REST YOU KOOR 3. LULLY, LULLAY KOOR

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou.

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. We willen vertellen aan groot en aan klein. Dat Jezus de Redder en Helper

Nadere informatie

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden!

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden! 1 Ga je mee? Een warm welkom! Zingen Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Jezus is de morgenster

Jezus is de morgenster Jezus is de morgenster Kinderkerstfeest op 2 de kerstdag 10:00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham Met medewerking van de zondagsschool, kindernevendienst en de clubs Muzikale ondersteuning doormiddel

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Het verhaal van onze kerststal

Het verhaal van onze kerststal Het verhaal van onze kerststal In dit boekje wordt het verhaal van onze kerststal verteld. Het verhaal gaat over wat er gebeurde toen Jezus geboren werd. Op onze internetpagina is iets meer te zien. Ook

Nadere informatie

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KINDERNEVENDIENST PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN ZONDAG 24 DECEMBER 2017 2 Lied: Brandend kaarsje 1. Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als

Nadere informatie

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers Niet bang zijn! Kerstdienst op Eerste kerstdag voor jong en ouder Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers Vooraf zingen we: lied 477 ( Komt allen tesamen

Nadere informatie

De kleuters komen zingend binnen: Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen kom gauw, kom gauw, we wachten op jou.

De kleuters komen zingend binnen: Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. De kleuters komen zingend binnen: Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. Welkomstwoord door Demi, Aram en juf Lenneke. Kinderen: Hartelijk welkom alle mensen

Nadere informatie

Dank u wel lieve Heer

Dank u wel lieve Heer Dank u wel lieve Heer Dank U wel, lieve Heer, U kwam op de aarde neer, als een baby arm en klein. Dank U wel, lieve Heer, t Is een wonder zo fijn. Omdat U onze Redder wil zijn. 2009 Ans Heij - de Boer

Nadere informatie

KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015

KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015 KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015 Tijd: 19.30 uur Locatie: De Kern Spijkenisse Voorganger: ds. Lennart van Berkel Organist: Adri v/d Padt Pianist: Manon Welkom Samenzang: Stille

Nadere informatie

Liturgie voor PG Wieringerwerf op 26 febr 2017

Liturgie voor PG Wieringerwerf op 26 febr 2017 Liturgie voor PG Wieringerwerf op 26 febr 2017 Afbeelding vanaf 9.15 uur laten zien WOORD VAN WELKOM en mededelingen AANVANGSLIED: Word stil nu de Ene tot ons komt (Sytze de Vries, melodie: Wees stil voor

Nadere informatie

2017 Kleur op school. Kerstviering Licht

2017 Kleur op school. Kerstviering Licht 2017 Kleur op school Kerstviering Licht Bouwstenen kerstviering Licht Deze kerstviering is speciaal gemaakt voor Kleur op school bij het thema Licht (Jaargang 7, nr.2) Een aantal kerstwerkbladen is achteraan

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk Gezinsviering Kerstavond. Uw voorganger: Dominee H.J. Reinders

Welkom in de Pauluskerk Gezinsviering Kerstavond. Uw voorganger: Dominee H.J. Reinders Welkom in de Pauluskerk Gezinsviering Kerstavond Uw voorganger: Dominee H.J. Reinders Lied 477 1, 2 en 4 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem!

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Kerstviering. Geloof met me mee! 25 december 2018

Kerstviering. Geloof met me mee! 25 december 2018 Kerstviering 25 december 2018 Geloof met me mee! Voorganger: Ds. Eckhardt Groeneveld Organist: Jan-Anton van der Mooren M.m.v: Het koperensemble Voorbereid met de kindernevendienst We zingen voor de dienst:

Nadere informatie

Zet je voet maar op het water!

Zet je voet maar op het water! Zet je voet maar op het water! Gezinsdienst Zondag 1 mei 2016 Locatie: Voorganger: Organist: Medewerking: Oosterkerk Ds. Koning Jurjan Lipke Combo Joy 4 All Voor de dienst zingen we: Jezus roept alle kleine

Nadere informatie

Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017

Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017 Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017 Inleiding Er is maar één goede herder die zijn schapen kent, één naar wie de schapen luisteren. Eén die bekwaam is om ze allemaal op

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN FAMILIEKERSTFEEST. Meer hebben wij toch niet nodig?

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN FAMILIEKERSTFEEST. Meer hebben wij toch niet nodig? PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN FAMILIEKERSTFEEST Meer hebben wij toch niet nodig? Maandag 24 december 2018 Voorganger: ds. Bert Boter Cantrix: Maria Rosenmöller Organist/pianist: Jan Berghuis regie:

Nadere informatie

CONTRAST EN KERST, KERST VOL VAN CONTRAST

CONTRAST EN KERST, KERST VOL VAN CONTRAST CONTRAST EN KERST, KERST VOL VAN CONTRAST leven binnen contrast Geboeid ben ik al zo lang in het thema contrast in mijn leven. Ook binnen religieuze stromingen komt het contrast ruim aan bod. Thema s als

Nadere informatie

Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke

Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke 1 Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke 2 3 Gemeente zingt lied 1 en 3, Koor zingt lied 2 in het Engels 4 5 koor zingt 2 in Engels: God

Nadere informatie

Kerstliturgie 26 december 2018

Kerstliturgie 26 december 2018 Kerstliturgie 26 december 2018 Thema: kerstfeest voor jou en mij. Kinderband: Mees de Visser piano Jozua Freeke gitaar Luke Verlaan drums Leonel Burggraaf saxofoon Ruchama van Leeuwen viool Madelon Burggraaf

Nadere informatie

Kerstliederen. Wij komen tezamen

Kerstliederen. Wij komen tezamen Kerstliederen Wij komen tezamen Wij komen tezamen, onder 't sterrenblinken, een lied moet weerklinken, voor Bethlehem. Christus geboren, zingen d' engelenkoren. Korn, gaan we Hem aanbidden, kom, gaan we

Nadere informatie

Thema: De wereld in! Zondag 1 juli Overstapdienst in de Ontmoetingskerk. Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde

Thema: De wereld in! Zondag 1 juli Overstapdienst in de Ontmoetingskerk. Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde Zondag 1 juli 2018 Overstapdienst in de Ontmoetingskerk Thema: De wereld in! Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde Met medewerking van: Jaco, Janco, Rick, Roosmarijn, Sanne,

Nadere informatie

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018 We luisteren: - Veldhuis & Kemper is het mooi Is het constant een zooi Er is lief Er is leed Er is zuinig of breed Er is kort Er is lang Vrolijk en bang Er is hoop Er is stil Er is zang Er is langzaam

Nadere informatie

Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen)

Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen) Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen) Kom allemaal samen. Zing het uit van vreugde. Kom nu, ja, kom nu, naar Bethlehem. Hier is de Koning van ons hart geboren. Kom, laten wij

Nadere informatie

Een herder kijkt verder kerstmusical

Een herder kijkt verder kerstmusical Kerstmorgen 25 december 2014 in Finsterwolde Een herder kijkt verder kerstmusical organist: dhr. W. Eelsing voorganger: Ds. W. Jöhlinger ORGELSPEL MEDEDELINGEN VAN DE KERKENRAAD STIL GEBED (tegelijk met

Nadere informatie

Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis?

Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis? Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis? In deze avond zijn we hier samengekomen, om met elkaar kerstmis te vieren. En we stellen ons de vraag: is er iets met Kerstmis? In deze avond zoeken we een

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

Bouwstenen kerstviering Mooi

Bouwstenen kerstviering Mooi Bouwstenen kerstviering Mooi Deze kerstviering is speciaal gemaakt voor Kleur op school bij het thema Mooi! (Jaargang 9, nr.2) Een aantal kerstwerkbladen is achteraan deze pdf opgenomen voor het maken

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Aan deze dienst werken o.a. mee: Het Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte René Nijsse op orgel De jongste gemeenteleden Voorganger ds. Corine van Eck Samenzang

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

(Naam kind) (datum) +

(Naam kind) (datum) + (Naam kind) (datum) + Jouw naam, met liefde gekozen, zullen we blijven noemen. Je telt nog altijd mee als we vertellen Je bent wel uit ons zicht nooit uit ons hart Je bent niet meer weg te denken op onze

Nadere informatie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie vrijdag 25 december 2015 Liturgie Liturgie Eerste Kerstdag 2015 Voor de dienst zingen we enkele Kerstliederen Welkom en mededelingen namens de kerkenraad Thema: Vreugde, vreugde, grote vreugde! Afsluitend

Nadere informatie

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom MORGENGEBED Welkom -2- in de morgen van de achtste dag Volheid der dagen Openingswoorden Wij zijn hier bijeengekomen op de vroege ochtend in dit nieuwe jaar om God te bidden om licht en wijsheid, om vuur

Nadere informatie

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl Werkboekje Naam: www.ebonderwijs.nl Hallo! Leuk dat je in dit boekje werkt. Je werkt in dit boekje over de geboorte van Jezus. Elk jaar vieren we dat op 25 december (eerste Kerstdag). EB Onderwijs wenst

Nadere informatie

Brieven uit de kerststal

Brieven uit de kerststal Brieven uit de kerststal Komt allen tezamen Bijlage 1 Brief van Jozef Beste misdienaars Mijn naam is Jozef en ik spreek niet zo veel. In de Bijbel kan je nergens lezen dat ik iets gezegd heb. Dat komt

Nadere informatie

Liturgie Kerstnacht 2014. van de gemeenschap van Hoogkarspel en Westwoud

Liturgie Kerstnacht 2014. van de gemeenschap van Hoogkarspel en Westwoud Liturgie Kerstnacht 2014 van de gemeenschap van Hoogkarspel en Westwoud over Engelen Voorganger Ds.Marina Slot Organist Renee Campfens Ouderling Loes Siedenburg Diaken Marianne Soorsma en het Vrouwen koor

Nadere informatie

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Welkom allemaal in deze prachtige, versierde kerk om samen de geboorte van onze Heer te vieren. Het is een Groot feest! God komt in de geschiedenis aanwezig als mens,

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar Manteldienst op 11 oktober 2015 Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar 1 WELKOMSTWOORD door ouderling van dienst / AANKONDIGING AANVANGSLIED

Nadere informatie

Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je?

Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je? Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je? Eerste kerstdag Liturgie Voorzang: LB 138,1.3.4 (Komt allen tezamen) Voorzang: EL 103,1.2.4 (In Bethlehems stal) Voorzang: drie verzen (Heerlijk klonk

Nadere informatie

Mijmeren rond Maria Lichtmis

Mijmeren rond Maria Lichtmis CD s Mijmeren rond Maria Lichtmis Inleiding: Op 2 februari, veertig dagen na Kerstmis, vierden we het feest van Maria Lichtmis, ofwel de Opdracht van de Heer in de tempel. We herdenken dan dat Maria en

Nadere informatie

Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht

Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht U vindt hier een voorbeeld voor een kerstwandeling en twee voorbeelden van een lichtjestocht. Kerstwandeling Voor deze kerstwandeling is een route

Nadere informatie

Kinderkerstfeest in de Maartenskerk Maartenskerkgemeente Doorn

Kinderkerstfeest in de Maartenskerk Maartenskerkgemeente Doorn KINDER KERSTFEEST Maartenskerk Doorn Zondag 24 december 16.30 uur Het kerstverhaal gespeeld door (groot)ouders en jongeren en samen kerstliedjes zingen 1 Kinderkerstfeest in de Maartenskerk Maartenskerkgemeente

Nadere informatie

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan.

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan. Pagina1 Wat nooit verloren gaat, is de herinnering aan een school die tijd en ruimte maakt voor emoties en relaties. Waar kinderen, jongeren en volwassenen leren leven en leren werken aan kwaliteit van

Nadere informatie

Zondag Gezamenlijke dienst - Kruiskerk

Zondag Gezamenlijke dienst - Kruiskerk Zondag 19-1-2014 Gezamenlijke dienst - Kruiskerk OPENING Woord van welkom. Openingslied: Psalm 84 vers 1 en 3. (NLB Lied 84) Votum en groet. Zingen: - Zanggroep zingt: lied 297 vers 1 (Evangelische liedbundel).

Nadere informatie

Het kerstverhaal. Auteur: Erna de Wilde. Thema: Kerst.

Het kerstverhaal. Auteur: Erna de Wilde. Thema: Kerst. Het kerstverhaal. Auteur: Erna de Wilde. Thema: Kerst. Spelers: 11. De rest van de groep vormt een koor. Speelduur: 10 minuten. Inhoud. Maria en Jozef zoeken een slaapplaats en komen bij de stal. De 3

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor zaterdag 26 december. 2e kerstdag in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang uur

ORDE VAN DIENST. voor zaterdag 26 december. 2e kerstdag in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang uur ORDE VAN DIENST voor zaterdag 26 december 2e kerstdag 2015 in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang 09.30 uur Voorganger: ds. J.M. Viergever Organist : dhr. H. de Leede Muziekgroep: Genesis Inleidend

Nadere informatie

Openingsgebeden INHOUD

Openingsgebeden INHOUD Openingsgebeden De schuldbelijdenis herzien Openingsgebeden algemeen Openingsgebeden voor kinderen Openingsgebeden voor jongeren INHOUD De schuldbelijdenis herzien De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus

Nadere informatie

Kinderkerstfeest 2016

Kinderkerstfeest 2016 Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse Kinderkerstfeest 2016 Jezus is zijn naam welkom lied 477: Komt allen tezamen gebed 1. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem!

Nadere informatie

Orde van dienst voor Kerstochtend 25 december 2017 in de Gudulakerk in Lochem

Orde van dienst voor Kerstochtend 25 december 2017 in de Gudulakerk in Lochem Orde van dienst voor Kerstochtend 25 december 2017 in de Gudulakerk in Lochem Orgel: Els Dijkerman Vg.: Ds Corien Veenhuizen Medewerking: Willien van Dam 1 Toenadering Orgelkoraal Welkom ouderling, terwijl

Nadere informatie

Lucas 2:15-20 Hij is het echt!

Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Kerst: Gods Zoon komt op aarde. Maar Gods Zoon blijkt een heel gewone baby. Is hij het wel echt? Door de herders geeft God een bevestiging: ja, hij is het! Aanbid hem met

Nadere informatie

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst 24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst Voorzang Power 21:40 uur Joyful Joyful; Ring the Bells of Heaven; Heaven is in this house; Voorzang gemeente 21:55 uur NLB 477:1,4,5

Nadere informatie

De geboorte van Jezus

De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: uur

Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: uur Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: 10.00 uur 1 Met medewerking van: Meditatie: Organist: Jeugdclubs, zondagsschool en band The Extra Mile Hans Scherphof Gerard

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

Kerst cd Licht. 1: Goed Nieuws

Kerst cd Licht. 1: Goed Nieuws Kerst cd Licht 1: Goed Nieuws Goed nieuws, goed nieuws. Iedereen moet het horen. Goed nieuws, goed nieuws, Jezus is geboren. Jezus is geboren. Hij wil je heel graag helpen in alles wat je doet. En gaat

Nadere informatie

10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017

10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017 10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017 Gebed bij het aansteken van de kaarsen Ik hoop dat dit het licht zal zijn dat straalt uit onze ogen zodat we elkaar kunnen zien zoals we bedoeld zijn. dat straalt

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Kerstfeest 2017 groep 5

Kerstfeest 2017 groep 5 Kerstfeest 2017 groep 5 Ere zij God, ere zij God, in den hoge, in den hoge, in den hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde. In de mensen een welbehagen. Ere zij God in den hoge, ere zij God in den hoge. Vrede

Nadere informatie

Zondag 13 december 2015

Zondag 13 december 2015 Zondag 13 december 2015 Zuiderkerk Nieuw-Amsterdam Thema: Alle goeds Afscheid en bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ds. Elly Wisselink Organist: Willy Misker Werkgroep liturgisch bloemschikken ROZE

Nadere informatie

Mijmeren rond Nieuwjaar en Driekoningen

Mijmeren rond Nieuwjaar en Driekoningen CD s Mijmeren rond Nieuwjaar en Driekoningen Inleiding: Dat we in 2015 verder mogen doen zoals het met Kerstmis begon. Zoals de engel: mensen hoop en uitzicht geven in crisistijd. Zoals het engelenkoor:

Nadere informatie

Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan

Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand Dia 1 2 3 4 5-8 Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan vooraf: rustige muziek Inleiding: Thema aankondigen:

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

Welkom op Tweede Kerstdag in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal

Welkom op Tweede Kerstdag in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Welkom op Tweede Kerstdag in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Maandag : 26 december 2016 Aanvang : 10.00 uur Voorganger : Ds. Aart Mak

Nadere informatie

KERSTVIERING DE WIEDEKIEKER 22 DECEMBER 2011

KERSTVIERING DE WIEDEKIEKER 22 DECEMBER 2011 KERSTVIERING DE WIEDEKIEKER 22 DECEMBER 2011 HÉ, TEL JE MEE? Kerstviering CKC De Wiedekieker 22 december 2011 Blz. 1 Inleidend Orgelspel Samenzang: Komt allen tezamen (Gezang( 138: : 1, 2 en 4) Komt allen

Nadere informatie