De Burcht-Rietheim Nieuws

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Burcht-Rietheim Nieuws"

Transcriptie

1 De Burcht-Rietheim Nieuws Schooljaar nr. 5 (december 2013) Groep 1 t/m 4 Van Visvlietstraat CT Oost-Souburg Groep 5 t/m 8 Dongestraat VL Oost-Souburg Zie ook de website: De zwaarste plaag in deze dagen, waar menig mens gewis aan lijdt, is naast de drukke feestbanketten, de gruwel van de eenzaamheid. Als s avonds onze kaarsjes branden, de pakjes bij de kerstboom staan, zijn er ook velen die vereenzaamd al vroeg ter ruste zijn gegaan. We vieren binnenkort uitbundig dat Jezus kwam voor iedereen, maar velen voelen zich nog altijd volkomen moederziel alleen. Wanneer wij van de eng len zingen en van een kindje, teer en klein, dan zoeken zij waar in het duister hún engelen gebleven zijn. Heeft God ons niet weleer geroepen een licht in duisternis te zijn en om zijn boodschap uit te stralen als n zilv ren kerstster in het klein? Schenk eenzamen eens extra aandacht, laat zien dat Christus werk lijk leeft. Dan voelen velen dat dit kerstfeest ook hun iets van Gods liefde geeft! Frits Deubel Het team van de Burcht-Rietheim wenst u met uw naasten hele fijne dagen toe en alle goeds voor 2014.

2 Beste ouders ; Adventstijd is een bezinningstijd na alle drukte van het grote kinderfeest. Een heerlijke tijd, gezellig, lichtjes, samen, genieten. Waardevol om als juf /meester dit met de kinderen te beleven. De tijd nemen voor elkaar, een lief gebaar, we hebben het zo nodig. De tijd neemt ons mee naar meer dan 2000 jaar geleden, het kerstverhaal We worden nog steeds stil, van dat kindje in die stille nacht Hou het vast, neem het mee, als verrijking.. Sfeervolle kerstdagen, Fijne vakantie en een heel gelukkig 2014 toegewenst!! Meester Giovanni, Juf Marjan en Juf Corina

3 groep 1B/2B

4 Wat hebben wij heerlijk gespeeld en gewerkt over kerst een korte maar waardevolle periode in dit schooljaar!!!

5 Groep 3 Wat een gezellige maand is December. Sinterklaas: een spannende tijd. Sinterklaas die zijn verjaardag, met wel vier pieten, bij ons op school komt vieren. Pieten die de smaak te pakken hebben, ze blijven behangen. Zelfs de deuren worden behangen..hoe komen we de school weer in? Dan komen ze in de groep, vrolijke en gespannen gezichtjes, liedjes zingen en dansen voor de Sint en dan cadeautjes! Ook hebben we twee dans en korfballessen gehad, de kinderen hebben genoten.

6 Kerst: een sfeervolle tijd. Lichtjes in de klas, liedjes zingen, naar verhalen luisteren, prentenboeken bekijken en knutselen. En oefenen voor de kerstviering. De kerstviering in de kerk, kinderen met hun mooie kleren, verwachtingsvolle gezichtjes. Zingen, luisteren en kijken naar een musical. Nu genieten van de vakantie. Fijne feestdagen.

7 Nieuws uit groep 4 De kerstvakantie staat voor de deur. Voor groep 4B is deze welverdiend! De afgelopen periode hebben we het druk gehad. Niet alleen met schoolvakken maar ook met activiteiten. Zo hebben we op school het sinterklaasfeest gevierd, zijn we gaan schaatsen en zijn we naar het dierenasiel geweest. In de klas hebben we een aantal belangrijke leefstijl onderwerpen en denkgewoontes behandeld. Te denken valt dan aan onder andere: - Respectvol omgaan met elkaar. - Realiseren dat iedereen anders is en anders denkt. - Luisteren naar elkaar. - Het belang van doorzetten. De thema s van de leefstijllessen en de denkgewoontes laten we in de klas regelmatig terugkomen. Doorzetten blijft één van de belangrijkste thema s. Om de kinderen duidelijk te maken wat dit inhoudt hebben we in de klas een filmpje op youtube gekeken over Derek Redmond, een hardloper die ondanks een blessure toch de wedstrijd uitloopt. Dit filmpje heeft veel indruk gemaakt op de kinderen. Wilt u dit filmpje thuis ook bekijken dan kunt u het vinden door op youtube te zoeken op Gerd van den Bossche (

8 Met rekenen besteden we veel aandacht aan het automatiseren. Met name rekensommetjes met plus en min tot 100 worden veel geoefend. Ook hebben we de tafel van 2, 5 en 10 geleerd en zijn we gestart met de tafel van 3. Tenslotte zijn ook klokkijken en meten met de liniaal onderwerpen waar we veel mee bezig zijn. Voor het automatiseren werken we naast de tablet veel met computerprogramma s. Deze kunt u thuis eventueel ook installeren. Een veelgebruikt programma op de computer is sommenplaneet. Een geschikte en populaire app voor op de tablet is Aap rekenen. Wij willen alle kinderen en ouders een heel fijne vakantie wensen. Tevens wensen we iedereen een heel fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar. We hopen iedereen weer gezond en wel terug te zien in Meester Guy en juf Vendorra

9 KERSTFEEST Lichtjes in de boom Kerstballen ophangen Slingers Het kerststalletje Cadeautjes Vriendjes zijn Van het kerstfeest word ik blij! De kinderen van de schakelklas wensen iedereen een VROLIJK KERSTFEEST!

10 Uit de zorg Het einde van het jaar 2013 is in zicht, het jaar 2014 komt dichterbij. In augustus 2014 gaat de wet Passend Onderwijs van start. Dit duurt nog even, maar als school zijn we hier wel al mee bezig. Hieronder is alvast te lezen wat dit eventueel betekent voor u en uw kind. Fijne feestdagen, namens het zorgteam, Angelique

11 Groep 5B December is een gezellige maand geweest bij ons in groep 5b! Hier een aantal foto s. Sinterklaas en zijn pieten kwamen bij ons op bezoek in de klas. s Morgens hebben we de surprises uitgepakt en de gedichten gelezen. Er was heel veel werk van gemaakt. Leuk hoor! Met de gym hebben we een pietengym gedaan! De kookmoeders zijn weer een middagje geweest. Alle kinderen hebben heerlijk vers kerstbrood gebakken! Ziet het er niet heerlijk uit? Jason: Hmmm, het ruikt hier echt naar de warme bakker!

12 Juf Fiona kwam bij ons in de klas helpen met handwerken. Met vilt, naald en draad hebben we deze kerstpoppetjes gemaakt voor in de boom! Ziet er heel gezellig uit! Een hele fijne vakantie. Plezierige kerstdagen en we zien elkaar weer in het nieuwe jaar 2014! Geniet ervan! Juf Rianne en juf Desiree Fusie U heeft vorige week een persbericht ontvangen waarin werd vermeld dat de fusie tussen Vereniging Perspectief en Vereniging VCO per 1 januari 2014 een feit is. Vanaf die datum heten we samen Stichting Onze Wijs. Onder deze stichting vallen de scholen: Louise de Colignyschool, Het Vlot/Ichtusschool, De Wissel uit Vlissingen, De Burcht-Rietheim en Het Kompas uit Oost-Souburg, Oleanderhof uit Arnemuiden, Acaciahof, Cypressenhof, Cederhof, Wilgenhof en Palmenhof uit Middelburg. In totaal dus 11 scholen. Voor u als ouder zal er niks veranderen. U zal het merken omdat het logo van de Burcht-Rietheim verdwijnt omdat iedere school van de stichting hetzelfde logo gaat krijgen. Het bestuurskantoor van de stichting is gevestigd in de Louise de Colignyschool.

13 Sinterklaas in de Bovenbouw Een kleine collage van het Sinterklaasfeest in de Dongestraat.

14 Schaaktoernooi Woensdagmiddag 27 november hebben wij als school De Burcht-Rietheim voor het eerst meegedaan met het schoolschaaktoernooi in het atrium van Ter Reede. Er waren twaalf(!) kinderen die onder mijn bezielende leiding wilden schaken tegen andere scholen. We moesten komen met teams van vier schakers. Om voor de eerste keer mee te doen en dan meteen met drie teams te kunnen komen, vind ik dus helemaal niet slecht. De teamindeling die ik had gemaakt was als volgt: Team 1: Thomas, Scott, Jamy en Jason Team 2: Brandon, Pieter Bas, Levi V. en Jasper Team 3: Levi B., Merel, Ruben en Harmen Er waren spelers die alles verloren, sommigen wonnen verscheidene partijen, maar bovenal staat vast dat we heel veel plezier hebben gehad. Uiteidelijk zijn we met het eerste team (dat toch het sterkste is) 7 de geworden, van de 17 teams die meededen. Volgend jaar gaan we weer en dan hoop ik dat we hoger eindigen. Voor de uitslag van het toernooi verwijs ik u naar de website van de organisator: Joas Fontijn Schaatsen groep 6 Op maandag 25 november zijn we met de klas wezen schaatsen in Vlissingen. Eerst werden we door een paar hele lieve moeders en een vader naar Vlissingen gebracht. Nadat we allemaal onze schaatsen aan hadden gedaan kon de pret beginnen. Na een uur schaatsen gingen we moe maar voldaan terug naar school.

15 Donderdag 19 december vierden we met de hele school het kerstfeest. Iedereen was erbij! Het was een muzikaal feest. Ook de herders waren er met hun dieren!

16 De engeltjes dansten en de koningen kwamen met cadeau s Om Jozef en Maria op te zoeken in de stal en het kindje Jezus te bewonderen! Fijn dat we er met zijn allen een bijzondere viering van hebben kunnen maken!

17 Studiedag Donderdag 23 januari heeft het team de 2 e studiedag van dit schooljaar. Het thema is dit keer systeemdenken, boeiend onderwijs en begrijpend luisteren/ begrijpend lezen. O.l.v. Marjolein van de Klooster van Natuurlijk Leren. Alle kinderen zijn deze dag vrij! Brede school Oost-Souburg Zuid D.d. 6 januari hebben de besturen en directies overleg over de brede school Oost-Souburg Zuid. De Brede school wordt een school met 2 locaties. In de van Visvlietstraat, onze huidige hoofdvestiging en in de J. de Priesterstraat. Daar wordt een nieuwe school gebouwd. Er wordt gesproken over de invulling van beide locaties en de stappen die moeten worden gezet in dit traject. We houden u hiervan op de hoogte.

18 Hier groep 7 Alle kinderen hebben een heerlijk sinterklaasfeest gehad en wensen iedereen Goede kerstdagen een een leerzaam 2014 En nu lekker vakantie!

19 Mam, met Oud en Nieuw mag ik toch ook champagne? De feestdagen zijn in aantocht. Sinterklaas, kerstdagen en Oud en Nieuw. De tijd van gezelligheid met vrienden, familie en het gezin. Alcohol lijkt vaak makkelijker te vloeien dan normaal in het jaar. Deze tijd van ontspanning en vakantie kan een lastig obstakel vormen als het om het alcoholgebruik van uw kind in de opvoeding gaat. Denk maar eens aan het kerstdiner als opa zegt: ach, laat dat kind toch, vroeg of laat komt het er toch van. Of als je kind zegt: Mam, doe niet zo flauw, met Oud en Nieuw drink ik ook champagne hoor! De gedachte ééntje moet toch wel kunnen!? is verleidelijk. Maar het advies voor ouders is: wees duidelijk en blijf de regel stellen: geen alcohol tot tenminste 18 jaar. Ook tijdens de feestdagen thuis en buitenshuis. Wat vinden ouders in Nederland van drinken onder de 18 jaar? Bijna tweederde van de ouders van 18-minners zegt nee. Maar hoe ouder het kind wordt, hoe minder stellig de ouder is. Terwijl bijna driekwart van de ouders van twaalfjarigen zich keert tegen alcoholgebruik geldt dat nog slechts voor de helft van de ouders met een vijftienjarige. Een derde van de ouders vindt dat een kind onder de 18 jaar soms alcohol mag: het eerste slokje zo tussen hun 14 e en 15 e jaar. Vooral het slokje thuis is erg populair; 44 procent van de ouders heeft er geen problemen mee als hun kind een glas drinkt als zijzelf of hun partner thuis is. 1 Maar wist u dat kinderen meestal thuis beginnen met drinken? En dat het vaak de ouders zijn die het eerste drankje aanreiken, meestal tijdens feestdagen en vakantie? En wist u dat kinderen van ouders die alcoholgebruik verbieden, minder drinken later? Bovendien: hoe langer de eerste ervaring met alcohol uitgesteld wordt, hoe groter de kans dat pubers leren dat er ook andere manieren zijn om je te vermaken. Kinderen die later beginnen met drinken kunnen er beter mee omgaan. Met het uitstellen van het eerste alcoholmoment is dus een hoop te winnen. De meeste kinderen zijn zo n anderhalf jaar na hun eerste glas voor het eerst dronken. Want af en toe een drankje wordt altijd meer, nooit minder. Ouders die hun kind een duidelijke regel stellen; geen alcohol onder de 18 jaar, maken het andere ouders makkelijker om ook een alcoholverbod in te stellen. Het grote voordeel daarvan is dat je als ouders met elkaar de groepsdruk op kinderen verkleint. Kies ervoor om ook tijdens de feestdagen uw kind onder de 18 jaar niet te laten drinken. Maar hoe doe je dit als ouder? Je wilt de sfeer niet bederven tijdens de feestdagen. U kreeg misschien zelf uw eerste drankje tijdens het kerstdiner of bij het toasten op het nieuwe jaar. Door de festiviteiten en de vakantie zijn er meer onbewaakte ogenblikken en overal is alcohol aanwezig. Veel volwassenen drinken in deze periode ook meer dan normaal en zijn daardoor minder oplettend. Om u te helpen consequent te blijven kunt u 1 of meer van de volgende tips gebruiken. Tips voor de feestdagen Bereid u voor op kwetsbare situaties tijdens de feestdagen Bedenk van tevoren hoe u wilt omgaan met de regel geen alcohol tot 18 jaar. Realiseert u zich dat uw handelswijze ook consequenties heeft voor de toekomst. Een eenmaal genomen drempel is moeilijker weer op te werpen. U kunt ervoor zorgen dat alle volwassen op één lijn zitten. Betrek ook oudere kinderen die al wel drinken bij de afspraak, zodat zij geen alcohol aan jongere broers en zusjes geven. Zo bent u goed voorbereid op onverwachte situaties bij de feestdagen. U weet wat u gaat zeggen als uw kind zelf om alcohol vraagt of in een onbewaakt moment krijgt van anderen. En u voelt zich gesteund door andere volwassenen. Ook kunt u uw regel voor de feestdagen nogmaals duidelijk aan uw kind vertellen. Besteed aandacht aan de drankjes van de kinderen Alcoholvrije dranken, zoals Jip- en Janneke- champagne en alcoholvrije wijn worden door kinderen als nep ervaren, maar geven wel de boodschap mee dat alcohol bij een feest hoort. Aan eten en drinken tijdens de feestdagen besteedt iedereen veel aandacht. Die aandacht verdienen de alcoholvrije drankjes voor de kinderen ook. Kies bijvoorbeeld voor alcoholvrije cocktails (mocktails) van vruchtensappen, frisdrank en siroop en zorg dat er genoeg is. Op vindt u leuke recepten. Bereid u voor op bezoek of gezamenlijke vakanties 1 Ouders over alcohol-, roken- en drugsspecifieke opvoeding 2007, Kerngegevens uit het Peilstationonderzoek Ouders, Trimbos-instituut, Utrecht J.Verdurmen, E.Smit, S.Van Dorsselaer, K. Monshouwer, I. Schulten.

20 Feestdagen doorbrengen met anderen gebeurt veel. Juist dat zijn situaties waar zichtbaar wordt dat de regels en normen in de opvoeding flink van elkaar kunnen verschillen. Maak zoveel als mogelijk van tevoren afspraken met de volwassenen onderling over het drinken van de kinderen. Maak vooral uw eigen regels en afspraken op tijd kenbaar. Dit voorkomt vervelende discussies en situaties tijdens het bezoek of de vakantie. En wijk niet van uw eigen gemaakte afspraken met uw kind af onder druk van familie of vrienden. Geef zelf het goede voorbeeld Het goede voorbeeld geven werkt, ook in de opvoeding. Maar ook wij, volwassenen, drinken vaak meer tijdens de feestdagen. We willen vrij zijn en genieten. Voor veel mensen in onze maatschappij hoort daar alcohol bij. Maar met mate drinken kan natuurlijk ook. Als u zich houdt aan de alcoholadviezen voor volwassenen verkleint u de kans dat uw kind later teveel gaat drinken. Maak ook afspraken met oudere kinderen die al drinken U kunt afspraken blijven maken over hoe vaak en hoeveel ze drinken, ook al zijn ze het stadium gepasseerd dat u alcohol verbiedt. Regels stellen werkt ook bij oudere kinderen. Voor argumenten die u aan hen wilt meegeven kunt u kijken op Bereid uw oudere kinderen ook voor op situaties die ze buitenshuis kunnen tegenkomen, bijvoorbeeld een gezamenlijke vriendentocht langs allerlei feesten bij Oud en Nieuw. Of het van tevoren een gezamenlijke pot maken om drank te kunnen kopen. De ervaring leert dat daardoor vaak meer gedronken wordt dan men van tevoren van plan was. Andere tips, informatie en/of advies nodig? Neem contact op met het opvoedsteunpunt. Het opvoedsteunpunt is dé vraagbaak voor ouders en opvoeders van kinderen en jongeren van 0-23 jaar. Uw gemeente betaalt de opvoedsteunpunten, daarom is een bezoek aan het opvoedsteunpunt voor u gratis. Ook op Twitter kunnen ouders vragen stellen over opgroeien en opvoeden. Stel een vraag of volg ons of bezoek onze website voor meer tips & hulp bij opvoeden: Opvoedsteunpunt Vlissingen GGD Zeeland Locatie: Porthos/CJG, Pablo Picassoplein 126 Openingstijden: maandag van uur. woensdag van uur. Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen contact opnemen tussen uur, telefoonnummer Inloop met koffie en thee Maandag 6 januari 2014 starten we het nieuwe jaar met koffie en thee inloop in de van Visvlietstraat en de Dongestraat. Vanaf uur kunt uw kind(eren) in school brengen en staat er een kopje koffie of thee voor u klaar. De inloop is van uur. Iedreen is van harte welkom.

21 Agenda Januari 2014 Zo 5 Zo 12 Zo 19 Zo 26 Zo 2 Ma uur Koffie en thee inloop voor alle ouders/verzorgers in beide locaties Ma 13 van Visvlietstraat Juf Ingrid afwezig, vervanging juf Karlien Ma 20 van Visvlietstraat Ma 27 van Visvlietstraat Ma 3 van Visvlietstraat Di 7 Dongestraat Di 14 Dongestraat Di 21 Dongestraat Di 28 Dongestraat Di 4 van Visvlietstraat Juf Ingrid afwezig, vervanging juf Karlien Juf Mariska jarig Woe 8 Dongestraat I-ber Meester Guy compensatieverlof vervanging door juf Karlien Woe 15 Dongestraat I-ber Juf Desiree compensatieverlof vervanging door juf Karlien Meester Werner compensatieverlof vervanging door juf Connie Woe 22 Dongestraat I-ber Meester Guy compensatieverlof vervanging door juf Karlien Start natinale voorleesdagen uur Overleg ouderpanel Woe 29 Dongestraat I-ber Meesters- en juffendag Juf Desiree compensatieverlof vervanging door juf Karlien Meester Werner compensatieverlof vervanging door juf Connie Woe 5 Meester Guy compensatieverlof vervanging door juf Karlien Do 9 Weerbaarheidsles groep 6/ uur Overleg Medezeggenschapsraad Do 16 Weerbaarheidsles groep 7 en 8 Do 23 Studiedag, alle leerlingen vrij! Don 30 Weerbaarheidsles groep 7 en 8 Don 6 Weerbaarheidsles groep 7 en 8 Vr 10 Meester Stephan compensatieverlof vervanging door juf Connie Vr 17 Doemiddag groep 3 t/m 8 Thema: Winter Vr 24 Nationaal voorleesontbijt in beide locaties Vr 31 Vr 7 Juf Nelly afwezig Meester Guy afwezig, vervanging door juf Yolande Za 11 Za 18 Za 25 Zat 1 februari Za 8

22 Agenda schooljaar Onder voorbehoud van wijzigingen Elke maandag Elke dinsdag Elke woensdag inloopspreekuur Van Visvlietstraat inloopspreekuur Dongestraat inloopspreekuur IB-er Dongestraat Donderdag 6 februari Weerbaarheidsles groep 7 en groep 8 Donderdag 13 februari Weerbaarheidsles groep 7 en groep 8 Maandag 24 en dinsdag 25 februari Rapportgesprekken, groep 1 t/m 7 Maandag 24 februari Open Dag Scheldemond Havo/VWO Dinsdag 25 februari Schooleindonderzoek groep 8 Dinsdag 25 februari Open Dag Scheldemond VMBO/Mavo Woensdag 26 februari Schooleindonderzoek groep 8 Woensdga 26 februari Open Dag CSW Middelburg VMBO/Mavo Donderdag 27 februari Weerbaarheidsles groep 7 en groep 8 Donderdag 27 februari Open Dag CSW Middelburg, Havo/VWO Vrijdag 28 februari Rapportgesprek groep 8 Woensdag 12 maart Open Dag CSW Bestevaer Donderdag 13 maart Weerbaarheidsles groep 7 en groep 8 Woensdag 19 maart Donderdag 20 maart Open Dag Nehalennia Studiedag, alle leerlingen vrij Donderdag 27 maart Weerbaarheidsles groep 7 en groep 8 Vrijdag 28 maart Doemiddag groep 3 t/m 8 Vrijdag 23 mei Doemiddag groep 3 t/m 8 Vrijdag 27 juni Doemiddag groep 3 t/m 8 Maandag 30 juni en dinsdag 1 juli Rapportgesprekken groepen 1 t/m 7 Vakantierooster schooljaar Studiedag Donderdag 23 januari 2014 Voorjaarsvakantie Maandag 3 tot en met vrijdag 7 maart 2014 Studiedag Donderdag 20 maart 2014 Goede Vrijdag en 2 e Paasdag Vrijdag 18 tot en met maandag 21 april 2014 Meivakantie Maandag 28 april tot en met vrijdag 9 mei e Pinksterdag Maandag 9 juni 2014 Studiedag Dinsdag 10 juni 2014 Zomervakantie Maandag 14 juli tot en met vrijdag 22 augustus 2014

Mam, met Oud en Nieuw mag ik toch ook champagne?

Mam, met Oud en Nieuw mag ik toch ook champagne? Mam, met Oud en Nieuw mag ik toch ook champagne? De feestdagen zijn in aantocht, kerst en Oud en Nieuw. De tijd van gezelligheid met vrienden, familie en het gezin. Alcohol lijkt vaak makkelijker te vloeien

Nadere informatie

Protestants Christelijk/Rooms-Katholiek Basisonderwijs Vlissingen Het Vlot / Het Kompas / Louise de Colignyschool / De Burcht-Rietheim / De Wissel

Protestants Christelijk/Rooms-Katholiek Basisonderwijs Vlissingen Het Vlot / Het Kompas / Louise de Colignyschool / De Burcht-Rietheim / De Wissel Protestants Christelijk/Rooms-Katholiek Basisonderwijs Vlissingen Het Vlot / Het Kompas / Louise de Colignyschool / De Burcht-Rietheim / De Wissel Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 info@louisedecolignyschool.nl

Nadere informatie

Homepage:

Homepage: Hoofdgebouw Flamingoweg 53 4386 DT VLISSINGEN Tel.: 0118-46 03 44 Nevenvestiging Kleiweg 15-17 4386 PA VLISSINGEN Tel.: 0118-47 87 92 E-mail: cbsdewissel@cbsdewissel.nl Homepage: www.perspectiefvlissingen.nl

Nadere informatie

Nr. 4, december 2012.

Nr. 4, december 2012. Nr. 4, december 2012. Geachte ouders/verzorgers. Na een leuke Sinterklaas viering staan nu in alle klassen de kerstbomen weer opgetuigd. En we zijn druk bezig met de voorbereiding voor de kerstviering,

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers en kinderen van de Leeuwenburch

Beste ouders/verzorgers en kinderen van de Leeuwenburch Beste ouders/verzorgers en kinderen van de Leeuwenburch De laatste nieuwsbrief van 2013! Wat gaat zo n jaar toch snel voorbij. Er is niet alleen in de rest van de wereld weer een hoop gebeurd dit afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwe leerlingen. Woorden maken met chocoladeletters. Sinterklaasfeest. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes

Nieuwsbrief. Nieuwe leerlingen. Woorden maken met chocoladeletters. Sinterklaasfeest. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes Nieuwsbrief Sinterklaasfeest Kohnstammschool Reigerstraat 1 4461RE Goes 0113-214568 Nieuwsbrief 5 19 december 2012 Woensdag 5 december zou Sinterklaas bij ons op school op bezoek komen, maar alles ging

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Horizon

Nieuwsbrief de Horizon P a g i n a 1 Nieuwsbrief de Horizon Agenda 5 januari: luizencontrole 6 januari: oud papier 7 januari: inloopmiddag 11 januari: kleuters en onderbouw vrij 21 januari: studie dag leerlingen vrij 22 januari:

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

De Burcht-Rietheim Nieuws

De Burcht-Rietheim Nieuws De Burcht-Rietheim Nieuws Schooljaar 2014-2015 nr. 2 (september 2014) Groep 1 t/m 4 Van Visvlietstraat 7-4388 CT Oost-Souburg - 0118 46 17 20 Groep 5 t/m 8 Dongestraat 109 4388 VL Oost-Souburg 0118 21

Nadere informatie

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Hofbode 4 16 december 2015 o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Informatieochtend Citotoets groep 2 Woensdagochtend 25 november zijn we met de ouders van kinderen van groep

Nadere informatie

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia We hebben de afgelopen tijd weer veel leuke activiteiten in de klas gedaan. In november was er een gezellige opa en oma middag. Het is leuk om te zien dat de opa s en oma s en de kinderen samen genieten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

De Burcht-Rietheim Nieuws

De Burcht-Rietheim Nieuws De Burcht-Rietheim Nieuws Schooljaar 2015-2016 nr. 1 (augustus 2015) Groep 1 t/m 4 Van Visvlietstraat 7-4388 CT Oost-Souburg - 0118 46 17 20 Groep 5 t/m 8 109 4388 VL Oost-Souburg 0118 21 76 22 Email:

Nadere informatie

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2014. Deze wordt geopend met het blijde nieuws dat juf Ilse een baby heeft. juf Ilse en Tom zijn op 10-12- 14

Nadere informatie

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering Uit betrouwbare bron Nieuwsbrief 171808 Datum : 14-12-2017 CBS De Bron Telefoon : 0521-381885 Hoofdweg 136 Website : www.debroncbs.nl 8383 EK Nijensleek E-mail : school@debroncbs.nl MA DI WO DO VR ZA ZO

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 10 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 10 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 10 12 e jaargang Vrijdag 23 januari 2015 Dit is het

Nadere informatie

Nieuws. 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9. Agenda. Hij komt, Hij komt

Nieuws. 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9. Agenda. Hij komt, Hij komt 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9 Agenda 7 december Groep 1/2 vrij Nieuws Hij komt, Hij komt 10 + 17 december SMW Maar dan nu alle aandacht voor onze Koning die gekomen is. Als klein kindje geboren

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Het team van de Wissel wenst u fijne feestdagen toe Studiedag 6 februari vervalt De studiedag die op dinsdag 6 februari stond gepland komt te vervallen. Zodra de nieuwe datum voor deze studiedag bekend

Nadere informatie

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance.

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance. Kringgesprek Geachte ouders, 2013 2013--2014 De maand november komt alweer tot zijn einde. Sinds het begin van dit schooljaar verzorgt Buurtwerk Prins Alexander activiteiten op school op woensdagmiddag.

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 27 november 2015 Ma 30 Di 1 Woe 2 Do 3 Vrij 4 Za 5 Sinterklaas Oud Papier

Nadere informatie

Kringgesprek. Deze maand staat in het teken van de toets-maand. Alle kinderen in de school

Kringgesprek. Deze maand staat in het teken van de toets-maand. Alle kinderen in de school Kringgesprek Beste ouders, Deze maand staat in het teken van de toets-maand. Alle kinderen in de school Nummer 6 2012-2013 2013 maken toetsen van het Cito op het gebied van rekenen, lezen, begrijpend lezen,

Nadere informatie

17 dec nr. BELANGRIJKE DATA in december/januari

17 dec nr. BELANGRIJKE DATA in december/januari 17 dec. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA in december/januari Do. 21 dec. Kerstdiner 18.00-19.15 Vr. 22 dec. Kerstviering voor iedereen Vr. 22 dec Alle kinderen om 11.45 uit Ma. 24 dec t/m vr. 4 jan. Kerstvakantie

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Deze week hebben we ook fijne gesprekken gevoerd met ouders tijdens de oudergesprekken.

Deze week hebben we ook fijne gesprekken gevoerd met ouders tijdens de oudergesprekken. Nr. 4 Vrijdag 20 november 2015 Agenda Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl Do. 26 nov.: Uitstapje naar de kinderboerderij: groep 3. Woe. 25 nov:

Nadere informatie

Kerstviering Kleuters

Kerstviering Kleuters Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

SBO Mozaik Nieuwsflits

SBO Mozaik Nieuwsflits SBO Mozaik Nieuwsflits In deze Nieuwsflits Van de directie Agenda Verjaardagen Jaarfeest Nationaal Schoolontbijt Sinterklaasviering Schoolschaatsen Kerstviering Wist je dat... Van de directie Beste ouders

Nadere informatie

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst.

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. Week 50: 9 t/m 15 december Een engel bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Een engel bij Maria, Lucas 1:26-38 Maria en Elisabet, Lucas 1:39-56 Week 51: 16 t/m 22 december

Nadere informatie

De Burcht-Rietheim Nieuws

De Burcht-Rietheim Nieuws De Burcht-Rietheim Nieuws Schooljaar 2014-2015 nr. 3 (oktober-november 2014) Groep 1 t/m 4 Van Visvlietstraat 7-4388 CT Oost-Souburg - 0118 46 17 20 Groep 5 t/m 8 109 4388 VL Oost-Souburg 0118 21 76 22

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 11 december 2015 / NUMMER 524. Van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag!!

NIEUWSBRIEF. 11 december 2015 / NUMMER 524. Van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag!! 11 december 2015 / NUMMER 524 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: op 18-12 Mike van Bakel uit groep 4 op 20-12 Kim de Groot uit groep 7 op 21-12 Djuna Gersen uit groep 4 op 25-12 Senna de Waal

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE JANUARI 2016

MAANDINFORMATIE JANUARI 2016 MAANDINFORMATIE JANUARI 2016 Fijne feestdagen Een gelukkig en gezond 2016 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 AGENDA JANUARI Week 02 Ma 04 1 e schooldag nieuwe kalenderjaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014 Afscheid juf

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen NIEUWSBRIEF Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week.

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. 28 november 2014 Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. Algemeen nieuws Sinterklaas Wij volgen de gebeurtenissen in het Sinterklaasjournaal. De

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 december 2018 nr. 5. Agenda. Levend Water. Verjaardagen De komende weken is jarig: 22 dec Sanne Riezebosch gr.4

Nieuwsbrief. 6 december 2018 nr. 5. Agenda. Levend Water. Verjaardagen De komende weken is jarig: 22 dec Sanne Riezebosch gr.4 Nieuwsbrief 6 december 2018 nr. 5 Agenda Week 50 10 t/m 14 dec Ma 10 Muziekles gr. 6-8 Week 51 Di 18 Vr 21 17 t/m 21 dec Kerstviering in het Trefpunt s Middags alle lln vrij Week 52 en 1 Kerstvakantie

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB Donderdag 17 december 2015 Weekbrief Activiteitenoverzicht 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie 4 januari Luizenpluizen Aanwezigheid directie / MIB Woensdag 6 januari Donderdag 7 januari Woensdag 6

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 07 25-11-2015 In dit nummer: Maandopening Sinterklaasfeest Bieb-uitleen

Nadere informatie

Weekbrief. 7 11 december 2015

Weekbrief. 7 11 december 2015 Sinterklaas op de Leer Afgelopen vrijdag bracht de Sint met zijn Pieten een bezoek aan onze school. Het werd een heerlijke sfeervolle dag. De kinderen genoten van de geweldige surprises die de knutselpieten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

Jaargang 2015-2016 14 december 2015

Jaargang 2015-2016 14 december 2015 Advent Advent is een tijd van verwachten. We kijken uit naar het Kerstfeest, waarop we zullen vieren dat Jezus geboren wordt. De verwachting wordt gevoed door de profeet Jesaja, die vertelt dat eens een

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 18 januari 2019 Ma 21/1 Di 22/1 Woe 23/1 Do 24/1 Vrij 25/1 Voorleesontbijt

Nadere informatie

Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief, Nieuwsbrief, 21-12-2018 Van de directie Van de MR Sintviering Kerstviering Kerstvakantie Agenda CJG - Grenzen stellen CJG - Voldoende slapen Van de directie De kerstvakantie 2018 en het nieuwe kalenderjaar

Nadere informatie

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers,

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers, CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 5-2 0 1 6 1 0 D E C E M B E R 2 0 1 5 Directeur: Bartele van der Veer Directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

20 december 2018 Nummer: 8

20 december 2018 Nummer: 8 20 2018 Nummer: 8 Beste Ouders/Verzorgers en leerlingen, In deze nieuwsbrief vindt vertellen de Spetters en Sterren wat er de afgelopen weken in de klas gedaan is. Vandaag vieren we met de kinderen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Ringkantertjes. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes wenst alle peuters en ouders een gelukkig en gezond 2016 toe.

Nieuwsbrief. De Ringkantertjes. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes wenst alle peuters en ouders een gelukkig en gezond 2016 toe. Nieuwsbrief De Ringkantertjes Nieuwveen, januari 2016 Gelukkig Nieuwjaar Peuterspeelzaal De Ringkantertjes wenst alle peuters en ouders een gelukkig en gezond 2016 toe. Nieuwe kinderen: Evy van Es (ma),

Nadere informatie

december 2018 Bijdrage bestuur

december 2018 Bijdrage bestuur www.cbshetkompasajp.nl december 2018 Bijdrage bestuur Meer dan 2000 jaar geleden werd Jezus, Gods zoon geboren. Het verhaal van de redding van de wereld begon in een stal in Bethlehem en is door de eeuwen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Samen sterk in goed onderwijs! Beste ouders/ verzorgers, Nieuws vanuit de directie Het jaar zit er weer bijna op. De tijd vliegt voorbij en langs deze weg wil ik alle betrokkenen

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2018 Dit is de feestkrant van 2018. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin Intro Geachte ouders/ verzorgers, Wij kijken terug op een goed 2016, waarin we goede onderwijsresultaten hebben behaald met de kinderen en een veilige school zijn geweest voor leerlingen, teamleden en

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F NR 8 N I E U W S B R I E F 12-12-2018 T E R U G B L I K Wat een gezellig sinterklaasfeest hadden we! Sint had zich met zijn pieten goed voorbereid en om zeker te weten dat hij op tijd op de Keizerskroon

Nadere informatie

Hallo (Nummer 6, 19 december 2015 )

Hallo (Nummer 6, 19 december 2015 ) Hallo (Nummer 6, 19 december 2015 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo informatie over: Wat er speelt binnen de school Bericht uit groep 4B Kerstgedachte Agenda Nieuws uit de omgeving (Het Winterstraatje)

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

Maandag 8 t/m vrijdag 12 januari 2018

Maandag 8 t/m vrijdag 12 januari 2018 Maandag 8 t/m vrijdag 12 januari 2018 > Agenda > Verjaardagen van onze leerlingen > Foto s kerstviering en kerstdiner > Rooster vanaf januari 2018 > Luizencontrole na vakantie(s) > Kerst en nieuwjaarsgroet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr e jaargang Vrijdag 18 december Het licht is gekomen. Zo klein als een kind. Zo groot als de hemel.

Nieuwsbrief nr e jaargang Vrijdag 18 december Het licht is gekomen. Zo klein als een kind. Zo groot als de hemel. Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 8 13 e jaargang Vrijdag 18 december 2015 Het licht

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Jarigen t/m 18 december. Agenda. Huiswerk. 12 dec Yasmine. 13 dec Luciano. 17 dec Damian. 15 dec Leestalent

Jarigen t/m 18 december. Agenda. Huiswerk. 12 dec Yasmine. 13 dec Luciano. 17 dec Damian. 15 dec Leestalent Vrijdag 11 december 2015, 1 ste jaargang Nummer 16, week 50 Jarigen t/m 18 december 12 dec Yasmine 13 dec Luciano 17 dec Damian Agenda 15 dec Leestalent 17 dec Kerstviering: Kinderen bestek mee geven 18

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16 november 2015

Nieuwsbrief 16 november 2015 Nieuwsbrief 16 november 2015 Inhoud Sinterklaas in Nederland 1 minuut stilte in gedachte bij de slachtoffers van Parijs Ouderbijdrage Woensdag 18 november studiedag VO advies groep 8 Projecten & Workshops

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Chr. Basisschool De Fontein

Nieuwsbrief van Chr. Basisschool De Fontein INdeFOntein Nieuwsbrief van Chr. Basisschool De Fontein website: www.cbsdefonteindwingeloo.nl e-mail: info@cbsdefonteindwingeloo.nl e-mail schoolcommissie: schoolcommissie@cbsdefonteindwingeloo.nl Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Welkom op ons kerstfeest Groep 0 zingt : Jezus zegt, dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Datum: December 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 01-07-2015

Nieuwsbrief, 01-07-2015 Nieuwsbrief, 01-07-2015 Laatste nieuwsbrief U leest nu de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We hebben nog een goede 2 weken te gaan, met heel veel leuke activiteiten. Hierover leest u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

29 november 2018 jaargang 5-7

29 november 2018 jaargang 5-7 h 29 november 2018 jaargang 5-7 Lied van de week Groep Lied 1 t/m 3 Simson 4A en 4B Droom maar raak 5 Als alle deuren open gaan 6 t/m 8 Simson Kind op Maandag Week 49 Elk jaar brengen mensen in de tempel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: SBO De Brug Zwanengat XC Vianen

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: SBO De Brug Zwanengat XC Vianen NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Ouderraad Kerst Vrijdag 22-12-2017 Maandag 8-1-2018 Vuurwerk Team Ouderbijdrage Staking Juf Machteld Adventsproject Discozwemmen Kalender december Kalender januari Wist u dat????

Nadere informatie

Agenda. Berichten van de directie

Agenda. Berichten van de directie Nr. 20 vrijdag 16 juli 2015 Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl Agenda Vr. 17 juli: Studiedag team (alle kinderen zijn vandaag vrij). Ma. 20 juli:

Nadere informatie

Info, 1 april 2016. vrijdagavond 8 april van 19:00 tot 21:00 uur. Beste ouders /verzorgers, Hierbij stuur de info voor aankomende weken.

Info, 1 april 2016. vrijdagavond 8 april van 19:00 tot 21:00 uur. Beste ouders /verzorgers, Hierbij stuur de info voor aankomende weken. Info, 1 april 2016 Beste ouders /verzorgers, Hierbij stuur de info voor aankomende weken. Verkeersituatie De verkeerssituatie rondom school verandert bijna dagelijks. Aanstaande dinsdag zal er weer een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015

Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015 Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015 Start van het schooljaar Gelukkig zijn alle leerkrachten toch op tijd teruggekomen van hun offlinegeen wifi vakantie! De juffen hadden het advies van het weekblad Libelle

Nadere informatie

Hallo ouder(s)/ verzorger(s) van de kinderen van groep 5

Hallo ouder(s)/ verzorger(s) van de kinderen van groep 5 Hallo ouder(s)/ verzorger(s) van de kinderen van groep 5 Het is kerstvakantie. De gezellige tijd van kerst, lichtjes en feestdagen komt eraan. In de klas hebben we het ook gezellig gemaakt. De kerstboom

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8. Wij verwachtten een supermens, U gaf ons een kind. wij verwachtten een heerser U gaf ons een naaste.

Nieuwsbrief nr. 8. Wij verwachtten een supermens, U gaf ons een kind. wij verwachtten een heerser U gaf ons een naaste. Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 8 12 e jaargang Vrijdag 12 december 2014 Kerstwens

Nadere informatie

Infoblad. December Jarigen: (alvast) van harte gefeliciteerd en een gezellige dag toegewenst. Jarigen. Agenda. Welkom

Infoblad. December Jarigen: (alvast) van harte gefeliciteerd en een gezellige dag toegewenst. Jarigen. Agenda. Welkom Infoblad December 2018 Agenda Week 50 12-12 Volleybaltoernooi Week 51 20-12 Kerstviering 21-12 School van 10 tot 12 uur 21-12 Kerstvakantie Week 2 07-01 Studiedag; kinderen vrij 08-01 Nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di-Do- en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Team Willibrordus wenst u een bruisend en sprankelend 2018!

Team Willibrordus wenst u een bruisend en sprankelend 2018! JANUARI 2018 We kijken terug op een sfeervolle kerstviering. In onze mooi versierde school, was het donderdagavond heel gezellig. Groep 1-2 heeft heerlijke koekjes gebakken voor de gehele school. De groepen

Nadere informatie

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen.

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. Kringgesprek Vanavond afscheid van Juf Nielza Wijks! op 20 december rond 18.30 uur Nummer 8 2012-2013 2013 Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. ruim

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2015 Dit is de feestkrant van 2015. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst. Deze krant is voor iedereen, zowel voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. GGD Op vrijdag 15 januari(gewijzigde datum) zullen er oudergesprekken plaatsvinden voor de kinderen van gr 2, 3, 7 en 8.

CBS de Wegwijzer. GGD Op vrijdag 15 januari(gewijzigde datum) zullen er oudergesprekken plaatsvinden voor de kinderen van gr 2, 3, 7 en 8. CBS de Wegwijzer Nr. 9 Nieuwsbrief van dinsdag 15 december 2015 w 51 0597-531308 school 06-42545915 privé Petra Bakker www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl/joomla Data: 17 december Kerst in de groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 december nr. 5

Nieuwsbrief 19 december nr. 5 Nieuwsbrief 19 december nr. 5 Bijna Kerstmis Bijna Kerstmis en we steken binnen kaarsen aan om licht te brengen in de duisternis. Wij willen met u even stil staan bij het feest van het licht. Tijdens de

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Welkom Lied: Dank je voor dit warme licht (kaarsen worden aangestoken door Youri) 1. Eerste kaars, wat wil jij zeggen als je branden gaat? Zie jij in je mooiste

Nadere informatie