Luchtbevochtigingssystemen. Adiabatische bevochtiging. humifog multizone Hogedruk-watervernevelaars. carel.com

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Luchtbevochtigingssystemen. Adiabatische bevochtiging. humifog multizone Hogedruk-watervernevelaars. carel.com"

Transcriptie

1 Luchtbevochtigingssystemen Adiabatische bevochtiging humifog multizone Hogedruk-watervernevelaars carel.com

2 Een nieuwe generatie hogedruk-watervernevelaars Simpele en krachtige besturingskast voor een ingenieus systeem voor luchtbevochtiging en verdampingskoeling Optimale besparing van kosten en energie Met de ontwikkeling van het multizonemodel zijn nu systemen mogelijk waarbij één pompunit meerdere ruimtes of systemen kan bedienen, zodat het een verstandige investering is Een andere belangrijke innovatie is de dubbele verwarmings- en koelingsfunctie: een humifog-multizonesysteem kan de lucht in de zomer koelen en in de winter bevochtigen. De indirecte verdampingskoeling levert een significante besparing aan energie op; dat betekent dat de investering zichzelf erg snel terugverdient. HumiFog multizone is geschikt voor alle toepassingen die een hoge mate van hygiëne vragen: deze unit is gecertificeerd volgens VDI60/VDI80/DIN946, en maakt geen gebruik van chemische biocides maar gewoon van zuiver water. De gebruikersinterface is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken, ook voor minder ervaren gebruikers. De gebruikersinterface is beschikbaar in 5 talen (Italiaans, Engels, Frans, Spaans en Duits) Hygienerelevante Merkmale VDI 60 (D) VDI 80 (D) ÖNORM H 60 (A) SWKI VA04-0 (CH) DIN EN 779 (EU) Uiterst laag energieverbruik Het energieverbruik is slechts 4 W per kg/h, minder dan % van welke stoombevochtiger dan ook. Verwarming/koeling In de zomer wordt de lucht gekoeld zonder de luchtvochtigheid te verhogen, daarbij wordt gebruik gemaakt van indirecte verdampingskoeling. Maximale hygiëne Het product, dat gebruikmaakt van zuiver water, is gecertificeerd door het onafhankelijk instituut ILH in Berlijn.

3 4 5 elektronische regelaar terminals voor het aansluiten van voelers en regeling van het vernevelings-distributiesysteem grafische interface pgd frequentieregelaar voor het regelen van de pompcapaciteit geleidbaarheidsmeter druk- en temperatuursensoren 7 zuigerpomp, leverbaar in messing, RVS of siliconenvrije uitvoering 8 waterslagdemper Pompunit HumiFog maakt gebruik van een volumetrische pomp om het water onder druk te brengen en van speciale RVSverstuivers om het water te vernevelen. Het geavanceerde besturingssysteem combineert de werking van een frequentieregelaar, die de snelheid en daarmee het debiet van de pomp regelt, met een set elektrisch gestuurde afsluiters waardoor alleen die verstuivers in werking gesteld worden welke op dat moment nodig zijn. Hierdoor werkt het systeem altijd onder de optimale druk voor het vernevelen van water, over een breed debietgebied. De unit kan op twee manieren ingesteld worden: met debietregeling: voor de LBK-functie wordt de capaciteit van de bevochtiger continu geregeld over een breed gebied door een frequentieregelaarin combinatie met het regelen van het benodigde aantal verstuivers via elektrisch gestuurde afsluiters (maximaal 4 circuits). De waterdruk wordt tussen 5 en 70 bar gehouden om een uiterst fijne verneveling te verkrijgen, met druppels van 0 tot 5 µm in diameter. Dit garandeert een maximale precisie bij minimaal energie- en waterverbruik. Ideaal voor precisiebevochtiging in de winter ( vernevelrek) of in combinatie met indirecte verdampingskoeling ( onafhankelijke vernevelrekken). met constante druk: de waterdruk wordt constant gehouden (70 bar) ongeacht de capaciteit die voor de te bedienen zone nodig is. De capaciteit van het distributiesysteem wordt in stappen geregeld (maximaal 64), zodat een uiterst fijne precisie gegarandeerd is. De frequentieregelaar wordt gebruikt om het energieverbruik van de pompmotor te beperken wanneer de vraag onder het maximum ligt. Ideaal wanneer het systeem direct in een ruimte toegepast wordt of bij luchtkanalen in meerdere zones. De pompeenheid is verkrijgbaar met een capaciteit van 00, 00, 0, 460 of 600 kg/h, zowel voor een zelfstandig systeem als voor een multizoneversie. De pomp is leverbaar in verschillende uitvoeringen: messing, RVS en siliconenvrij, wat essentieel is voor toepassingen die te maken hebben met verf. Zoneregelaar De pompunit (master) regelt één zone: de unit ontvangt signalen van externe regelaars of hygrostaten en bestuurt de elektrisch gestuurde afsluiters van het distributiesysteem. Alle andere zones hebben hun eigen regelaar (elektrisch paneel/slave), dat communiceert met de master: samen met de hygrostaat gegevens of externe besturingssignalen garandeert dit een onafhankelijke lokale regeling.

4 Een oplossing voor alle toepassingen Bevochtigings- en koelsysteem voor luchtbehandelingskasten of rechtstreeks in de ruimte. Multizonesystemen gebruiken één pompunit voor meerdere onafhankelijk in te stellen LBK s. Distributiesysteem voor luchtkanalen Vernevelrek Dit wordt op maat geleverd, afgestemd op LBK/luchtkanaal, en bestaat uit verzamelleidingen met verstuivers, capaciteitsregeling en aftapafsluiters. De RVS-verstuivers worden gevoed met onder druk gebracht, gedemineraliseerd water om uiterst fijne druppeltjes (diameter gemiddeld 0-5 µm) te genereren, die gemakkelijk door de lucht worden opgenomen. Druppelvanger De druppelvanger is bedoeld om de druppeltjes water op te vangen die niet volledig verdampt zijn, om te voorkomen dat ze buiten de natte sectie komen. De druppelvanger bestaat volledig uit RVS (AISI04), zowel de filters als het afvoerframe. Ruimte vernevelsystemen Dit bestaat uit RVS-verzamelleidingen met verstuivers die geïnstalleerd worden in de ruimte die bevochtigd/gekoeld moet worden. Ook zijn ventilatoren met tangentiële bladen beschikbaar voor het genereren van een luchtstroom. De luchtstroom bevordert verdamping van de druppels en draagt de druppels op een luchtkussen; dit zorgt voor een grotendeels horizontaal traject. HumiFog multizone bestuurt de elektrisch gestuurde afsluiters en regelt zo de capaciteit van het systeem en zorgt er tevens voor dat het systeem afgetapt en automatisch gespoeld wordt. OCTROOI AANGEVRAAGD Ventilatorunits met verstuivers en tangentiële ventilator om een luchtstroom te creëren die de druppeltjes draagt. 4 RVS-vernevelrek volledig van RVS gemaakte druppelvanger uiterst efficiënte verstuivers 4 lekbak met afvoer (wordt niet door CAREL geleverd)

5 Multi zone In een multizonesysteem zijn de kosten van installatie meer dan 0% lager dan bij een traditionele oplossing met één pompunit voor elke LBK. Eénzonesysteem Voor de bevochtiging en/of koeling in een LBK, industriële omgeving of voor het conditioneren van de buitenlucht: een pompunit zorgt voor een onafhankelijke regeling van de temperatuur/vochtigheid in de gecontroleerde omgeving. De capaciteit wordt continu aangepast om het verbruik van water en stroom te minimaliseren. Geschikt voor nauwkeurige toepassingen (±%). Multizonesysteem Voor toepassingen waarbij een pompunit (master) gebruikt wordt om meerdere zones (maximaal 6) te voorzien van onder druk gebracht water. De master regelt één zone, op basis van de daar verzamelde voelergegevens of externe regelsignalen, en bestuurt tevens het distributie- en vernevelingssysteem om de luchtvochtigheid of de temperatuur op het gewenste niveau te houden. Alle andere zones hebben een regelaar (slave) die met de master communiceert en die, op basis van de lokale hygrostaatgegevens of externe regelsignalen, volledig onafhankelijk het distributie- en vernevelingssysteem bestuurt om de luchtvochtigheid of temperatuur op het gewenste niveau te houden. De multizoneconfiguratie optimaliseert het gebruik van de humifog-pompunit omdat, ondanks dat de precisie iets lager (± 5%) is vanwege stapsgewijze aanpassing, meerdere zones tegelijkertijd bestuurd kunnen worden, zonder dat het nodig is om voor elke LBK of industriële omgeving een aparte pompunit te installeren. Voorbeeld van een multizonesysteem met zones bestuurd door één pompeenheid en zoneregelaars. Zone control Zone control 4 4 zone zone zone pompeenheid en zoneregelaar Hogedrukleiding zoneregelaar 4 lokale voelersignalen en aansturing elektrisch gestuurde afsluiter

6 Energiebesparing: indirecte verdampingskoeling Zomer/Winter toepassing: Eén pompunit kan s winters gebruikt worden om toegevoerde lucht te bevochtigen en s zomers om toegevoerde lucht te koelen zonder de luchtvochtigheid te verhogen Dat de lucht gekoeld wordt, is het gevolg van de spontane verdamping van de waterdruppels: de verandering van vloeistof naar damp wordt geëffectueerd door energie uit de lucht te halen, met als gevolg dat de lucht gekoeld wordt. Voor elke 00 kg/h water die verdampt, wordt 69 kw warmte uit de lucht geabsorbeerd. De lucht die de LBK uitstoot, kan enkele graden gekoeld worden binnen de grenzen van de luchtvochtigheid. Door gebruik te maken van een warmtewisselaar, kan dit vermogen gebruikt worden om de verse toevoerlucht te koelen; de efficiëntie ervan is afhankelijk van de terugwinningsinstallatie maar komt makkelijk boven de 50% uit: in het voorbeeld betekent dit 4,5 kw met een energieverbruik van slechts 0,95 kw! Hierdoor is het mogelijk de afmetingen, de capaciteit en het energieverbruik van het koelcircuit te reduceren. Bij de ontwikkeling van dit geavanceerde product heeft CAREL zijn laboratoria uitgerust met een complete, moderne luchtbehandelingskast voor testdoeleinden, inclusief warmte terugwininstallatie, zoals te zien is op de afbeelding hieronder. Voorbeeld: werking ZONDER verdampingskoeling Zone control T H T H 4a intake T 4 H 4 6 T H 4b 5 conditioned air FieldBus Multizone Buiten lucht Retour lucht Gekoelde Buitenlucht Afvoer lucht Koel capaciteit* T H T H T H T 4 H 4 P ZONDER verdampingskoeling 5 C 40% r.v. 5 C 50% r.v. 9 C 56% r.v. C 6% r.v. 58 kw MET verdampingskoeling 5 C 40% r.v. 8 C verzadigd 5 C 70% r.v. 8 C 55% r.v. 00 kw Toegenomen capaciteit 4 kw In het in de tabel getoonde voorbeeld, is de retourlucht afgekoeld tot 7,8 C en wordt deze gebruikt, middels een warmtewisselaar, om de buitenlucht af te koelen van 5 C naar 5 C. Een verlaging van 0 C zonder toename van de absolute vochthoeveelheid *De koelcapaciteit is berekend aan de hand van m/h buitenlucht en een verneveling van 0 l/h met een rendement van 58% van de warmtewisselaar.

7 In de CAREL-laboratoria uitgevoerde test in het luchtkanaal: tot wel 95% van het vernevelde water wordt door de lucht geabsorbeerd, die daarmee efficiënt bevochtigd en gekoeld wordt, terwijl tevens het water- en energieverbruik geminimaliseerd worden. Voorbeeld: werking MET verdampingskoeling Zone control T H T H 4a intake T 4 H 4 6 T H 4b 5 conditioned air FieldBus Multizone Er wordt 4 kw aan koelvermogen gewonnen waaruit volgt dat het koelcircuit en de koeler 4 kw kleiner kunnen worden en het energieverbruik ca 5% lager wordt, terwijl het energieverbruik van de humifog maar kw is pompeenheid en zoneregelaar zoneregelaar voor koeling gedurende de zomer Hogedrukleiding a: vernevelrek voor koeling in de zomer; b: vernevelrek voor bevochtiging in de winter druppelvanger warmtewisselaar

8 Maximale hygiëne Dankzij de speciale druppelvanger met RVS-gaas, heeft de humifog een VDI60-certificering ontvangen; daarbij werkt het systeem eenvoudigweg op gedemineraliseerd water, waarbij het niet nodig is dure biocides (bijvoorbeeld zilverionen) toe te voegen Hygienerelevante Merkmale VDI 60 (D) VDI 80 (D) ÖNORM H 60 (A) SWKI VA04-0 (CH) DIN EN 779 (EU) Er is speciale aandacht besteed aan de hygiëneaspecten van de humifog. De ingebouwde regelaar voert enkele functies automatisch uit: de leidingen worden alleen gevuld wanneer bevochtiging nodig is; de leidingen worden leeggemaakt wanneer er enige tijd geen bevochtiging verlangd wordt; de leidingen worden periodiek gespoeld wanneer er langere tijd geen bevochtiging verlangd wordt. In tegenstelling tot concurrerende producten wordt de reinigingscyclus uitgevoerd met behulp van toepassingsspecifieke, elektrisch gestuurde afsluiters en niet door het af te voeren water te vernevelen. HumiFog multizone voor LBK/luchtkanalen heeft de volgende certificering ontvangen: Airconditioningstandaard VDI 60, page (04/06) VDI 80 (0/0) ÖNORM H 60 (09/0) SWKI VA04-0 (04/06) DIN EN 779 (09/07) Toepassing in ziekenhuizen DIN 946, part 4 (0/94) ÖNORM H 600 (0/07) * SWKI 99- (0/04) Raadpleeg in Italië de Richtlijnen voor de definitie van technische, preventieve onderhoudsprotocollen voor airconditioningsystemen - Staatsblad nr. 56 van november 006, omschrijving van VDI60. * In overeenstemming met H 600 (0/07), hoofdstuk 6.. is in Oostenrijk het gebruik van stoombevochtigers of een equivalent bevochtigingssysteem vereist. Waarom gedemineraliseerd water? minimaal onderhoud; verstuivers raken niet verstopt; geen stof (bij gebruik van normaal leidingwater komt er met elke 00 m water 5 tot 0 kg stof mee); betere hygiëne (het membraan in het omgekeerde osmosesysteem vormt een fysieke barrière voor bacteriën, virussen en sporen). Op aanvraag kan CAREL een waterbehandelingssysteem (WBS) leveren voor de Italiaanse markt, compleet met voorbehandeling, dechlorinatie, omgekeerde osmose demineralisatie, opslagtank, pompsysteem en UVzuivering. Het systeem maakt gebruik van leidingwater en produceert gedemineraliseerd water met de fysieke/ chemische kenmerken, het debiet en de druk die geschikt zijn om de bevochtigers van water te voorzien. WBS optimaliseert de kosten, de benodigde ruimte en is gemakkelijk ter plekke te installeren.

9 Eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface Op een groot display worden berichten afgebeeld die gemakkelijk te begrijpen zijn, ook voor gebruikers die het product niet zo goed kennen De gebruikersinterface is verkrijgbaar in 5 talen (Italiaans, Engels, Frans, Duits en Spaans) en de knoppen met pictogrammen maken het bladeren door de menu s eenvoudig: i de status afbeelden van humifog multizone, afsluiters, kalender, zones op afstand etc., en voor het bladeren door de menu s instelling of ingevoerde waarde bevestigen prg Prg Esc waarschuwingen afbeelden en door de menu s bladeren alarmsignalen afbeelden/ resetten naar het parametermenu gaan, waarbij de boomstructuur gebaseerd is op het type gebruiker door de menu s bladeren Nauwkeurige regeling van temperatuur en luchtvochtigheid De elektronische regelaars die in de pompunit en de zone-kasten ingebouwd zijn, leveren onafhankelijke gegevens over luchtvochtigheid en temperatuur, plus aanvullende gegevens van een maximaalhygrostaat Voor elke zone kan bijvoorbeeld een waarde voor de luchtvochtigheid (regelhygrostaat) en een limietwaarde in het luchtkanaal (maximaalvoeler) ingesteld worden; dat is een typische bevochtigingstoepassing in de winter. Een typische toepassing in de zomer is daarentegen het instellen van een limiet voor temperatuur en luchtvochtigheid, zodat de lucht gekoeld wordt zonder een te hoge luchtvochtigheid te produceren. humifog multizone accepteert ook signalen van externe regelaars, zowel AAN/UIT als proportioneel, en via seriële aansluitingen (inclusief Modbus). Dit betekent dat de unit gemakkelijk te integreren is in de besturing van LBKsystemen. Capaciteit 00% Proportioneel bereik % r.v. 50%rv Instelling Grafiek van de luchtvochtigheidsregelaar met continue capaciteitsaanpassing

10 Betrouwbare toepassingen met hoge nauwkeurigheid en laag energieverbruik. De lucht kan adiabatisch bevochtigd en/of gekoeld worden door het vernevelen van gedemineraliseerd water. Kantoorgebouwen Bevochtiging en/of koeling om optimaal comfort te verzekeren. Voedingsindustrie Bevochtiging bij de productie van biscuit, pasta en alle andere hygroscopische materialen en ingrediënten Bibliotheken en musea Bevochtiging voor de opslag van boeken, schilderijen en kunstwerken bij ideale temperatuur en luchtvochtigheid. Cleanrooms Om de vereiste relatievevochtigheid voor het proces te handhaven en voor efficiënte verdampingskoeling. Verfsystemen/verfcabines Om de juiste relatievevochtigheid te handhaven en de kwaliteit en uniformiteit van het geverfde product te verzekeren. Tabaksindustrie Voor het verwerken, laten rijpen en opslaan van tabak bij optimale luchtvochtigheid. Verdampingskoeling direct/indirect Een efficiënt systeem voor het koelen van de lucht bij een extreem laag energieverbruik. Hotels en callcenters Bevochtiging en/of koeling voor optimaal comfort en om irritaties veroorzaakt door droge lucht, te voorkomen. Textielindustrie Bevochtiging om stof en draadbreuk te beperken samen met verdampingskoeling om de warmte die door de getouwen gegenereerd wordt, te absorberen. Conditioneren van de buitenlucht Verdampingskoeling buitenshuis Drukkerijen en papierverwerking Om de productiviteit en de kwaliteit van het eindproduct te garanderen. Houtindustrie Voor de bewerking en opslag van hout.

11 Technische specificaties Kenmerken Besturingsmodellen UA00* UA00* UA0* UA460* UA600* Pompunit ( zone), pompunit (multizone), zoneregelaar Nominale capaciteit kg/h Voeding 0 V, -fase, 50 Hz of 08 V, -fase, 60 Hz Opgenomen vermogen pompeenheid kw Opgenomen vermogen zoneregelaar kw 0.8 Bedieningsomstandigheden Opslagomstandigheden Beschermingsklasse Certificeringen Certificering inzake hygiëne voor algemene toepassing airconditioning tot 40 C < 80% rv niet-condenserend tot 50 C < 80% rv niet-condenserend IP0 VDI 60, pagina (04/06), VDI 80 (0/0), ÖNORM H 60 (09/0), SWKI VA 04-0 (04/06), DIN EN 779 (09/07) Certificering inzake hygiëne voor toepassing in ziekenhuizen DIN 946 deel 4 (0/94), ÖNORM H 600 (0/07)*, SWKI 99- (0/04) Certificering CE en ETL998 (pompeenheid); ETL508A (zoneregelaars) Watertoevoer Aansluiting G ¾ inw. (NPT ¾ inw. voor UL-uitvoering) Temperatuurgrenzen tot 40 C / 4 tot 04 F Drukgrenzen 0, tot 0,8 MPa Totale hardheid (ppm CaCO) 0 tot 5 Geleidbaarheidsgrens µs/cm 0 tot 50 µs/cm (RVS-pomp) - 0 tot 50 µs/cm (messing pomp) ph 6,5 tot 8,5 Wateraftvoer Aansluiting M6x,5mm DIN 5 (G /8 inw.) (NPT /8 inw. voor UL-uitvoering) Waterafvoer Aansluiting RVS-buis, OD 0 mm/0,4 inch Seriële communicatie CAREL, Modbus -protocol (andere facultatief ) Besturing Besturing Type invoersignalen Extern signaal, temperatuur- of luchtvochtigheidregeling, plus Maximaalvoeler voor temperatuur of luchtvochtigheid 0 tot V, 0 tot 0 V, tot 0 V, 0 tot 0 ma, 4 tot 0 ma, NTC Afmetingen en gewicht Afmetingen pompunit (L x B x H) in mm 00 x 400 x 860 mm Gewicht pompeenheid in kg Afmetingen zoneregelaar (L x B x H) in mm 500 x 50 x 580 mm Gewicht zoneregelaar in kg 9.5 * In overeenstemming met H 600 (0/07), hoofdstuk 6.. is in Oostenrijk het gebruik van stoombevochtigers of een equivalent bevochtigingssysteem vereist.

12 Ventilatorunits voor ruimtebevochtiging Kenmerken Waterinvoer M x (uitwendig) Wateruitvoer M x (uitwendig) of TNF 6x8 voor DLxxSDxxxx en DLxxMDxxxx Voeding ventilator 0 Vac, 50 Hz Capaciteit (kg/h) 5,, 6,, Luchtdebiet Uitvoering met 4 verstuivers: 700 m/h, uitvoering met 8 verstuivers: 500 m/h Afmetingen Uitvoering met 4 verstuivers: 850, uitvoering met 8 verstuivers: 500, 00 x 00 mm Materiaal RVS Capaciteit verstuivers bij 70 bar (kg/h) MTP0=.45 kg/h, MTP=.8 kg/h, MTP= 4 kg/h Verstuiveraansluitingen 4 of 8 Aansluitingen vernevelrek ¼ G (inwendig) Afmetingen vernevelrek,450 mm, diameter 4 mm Maximale lengte distributieleidingen (m) 50 (neem contact op met CAREL voor langere leidingen) Water treatment systems CMROUV050 CMROUV0500 CMROL00000 Code DL* Omschrijving 50 kg/h Omgekeerd osmose systeem met UV lamp voor extra reiniging 500 kg/h Omgekeerd osmose systeem met UV lamp voor extra reiniging Jerrycan met 5 liter anti aanslag vloeistof* * De afscheiding en spreiding van deeltjes, reduceren drastisch de neerslag van zoutdeeltjes op het osmosemembraan wat levensduur verlengend werkt. Dit is nodig voor de bedrijfszekerheid van de unit. CAREL behält sich das Recht vor an seinen eigenen Produkten ohne Vorankündigungen Verbesserungen oder änderungen vorzunehmen NL Headquarters ITALY Sales organization Affiliates CAREL INDUSTRIES Hqs. Via dell Industria, 500 Brugine - Padova (Italy) Tel. (+9) Fax (+9) carel@carel.com CAREL Asia CAREL Australia CAREL China CAREL Iberica CAREL Russia CAREL India CAREL Korea CAREL Ireland CAREL Czech & Slovakia CAREL South Africa CAREL Sud America CAREL Thailand CAREL Deutschland CAREL U.K. CAREL Turkey CAREL France CAREL U.S.A. All trademarks hereby referenced are the property of their respective owners. CAREL is a registered trademark of CAREL INDUSTRIES in Italy and/or other countries. CAREL INDUSTRIES 00 all rights reserved.

humifog Hoge druk - Watervernevelaars

humifog Hoge druk - Watervernevelaars humifog Hoge druk - Watervernevelaars T e c h n o l o g y & E v o l u t i o n humifog voor kanalen en LBK s humifog vertegenwoordigd de nieuwste generatie van vernevel bevochtigers met een energieverbruik

Nadere informatie

Bevochtiging is van Belang! CAREL s oplossingen voor uw bevochtigingbehoefte. carel.com. Luchtbevochtigingssystemen

Bevochtiging is van Belang! CAREL s oplossingen voor uw bevochtigingbehoefte. carel.com. Luchtbevochtigingssystemen Luchtbevochtigingssystemen Isothermische- en adiabatische bevochtiging Bevochtiging is van Belang! CAREL s oplossingen voor uw bevochtigingbehoefte carel.com I n t e g r a t e d C o n t r o l S o l u t

Nadere informatie

humifog direct de bevochtigingsoplossing die uw productie verbeterd

humifog direct de bevochtigingsoplossing die uw productie verbeterd humifog direct de bevochtigingsoplossing die uw productie verbeterd humifog direct hoge druk bevochtigers voor in een ruimte Adiabatische bevochtiging is de ideale oplossing voor het regelen van de luchtvochtigheid

Nadere informatie

Climate solutions verdampingskoeling, adiabatische bevochtiging en programmeerbare regelaars Energiebesparende oplossingen voor datacentra carel.

Climate solutions verdampingskoeling, adiabatische bevochtiging en programmeerbare regelaars Energiebesparende oplossingen voor datacentra carel. limate solutions verdampingskoeling, adiabatische bevochtiging en programmeerbare regelaars Energiebesparende oplossingen voor datacentra carel.com Data center air-conditioning Datacenter airconditioning

Nadere informatie

mc multizone Eenvoudig en robuust. Ideaal voor grote industriële omgevingen.

mc multizone Eenvoudig en robuust. Ideaal voor grote industriële omgevingen. mc multizone Eenvoudig en robuust. Ideaal voor grote industriële omgevingen. carel.com Op perslucht werkende adiabatische bevochtiger Ideaal voor medium/grote industriële omgevingen of in luchtbehandelingskasten

Nadere informatie

Zeer fijne nevel en efficiënt. Een geavanceerd hogedruk bevochtigingssysteem. Condair HP

Zeer fijne nevel en efficiënt. Een geavanceerd hogedruk bevochtigingssysteem. Condair HP Zeer fijne nevel en efficiënt Een geavanceerd hogedruk bevochtigingssysteem Condair HP Ventielenblok Het ventielenblok zorgt voor de aansturing van verschillende nozzles. Een 15-trapsregeling is mogelijk

Nadere informatie

humifog multizone adiabatische bevochtiger De energie van water die de lucht koelt

humifog multizone adiabatische bevochtiger De energie van water die de lucht koelt humifog multizone adiabatische bevochtiger De energie van water die de lucht koelt humifog, de hoge druk waternevel bevochtiger Krachtige en gemoderniseerde besturingskast voor een verstandig bevochtigings

Nadere informatie

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe generatie Hydrovar drukverhogingssets brengt pompen naar een hoger niveau van flexibiliteit en efficiëntie. Montage op de

Nadere informatie

CAPACITY COMFORT CONFIDENCE

CAPACITY COMFORT CONFIDENCE CAPACITY COMFORT CONFIDENCE Hogedruk voor directe ruimte bevochtiging DE MISSIE VAN CUMULUS De juiste luchtvochtigheid is essentieel voor een productief en comfortabel binnenklimaat. Het is onze overtuiging

Nadere informatie

HYDROVAR. toegenomen flexibiliteit en besturing met De nieuwe generatie

HYDROVAR. toegenomen flexibiliteit en besturing met De nieuwe generatie HYDROVAR toegenomen flexibiliteit en besturing met De nieuwe generatie Hydrovar pompbesturing maakt pompen flexibeler en efficiënter m Wand- of motormontage m Meer flexibiliteit m Kostenbesparend m Hitech

Nadere informatie

humisonic Adiabatische ultrasone bevochtigers

humisonic Adiabatische ultrasone bevochtigers humisonic Adiabatische ultrasone bevochtigers carel.com Ultrasone bevochtiging humisonic maakt de voordelen van adiabatische bevochtiging beschikbaar voor kleine en middelgrote toepassingen, met een energiebesparing

Nadere informatie

Verdyn & Verdyn Cool. Plug and play. Hoog rendement warmte terugwinning. Energiezuinige ventilatoren. Hoge COP. HR-balansventilatie units

Verdyn & Verdyn Cool. Plug and play. Hoog rendement warmte terugwinning. Energiezuinige ventilatoren. Hoge COP. HR-balansventilatie units Verdyn & Verdyn Cool HR-balansventilatie units Plug and play Hoog rendement warmte terugwinning Energiezuinige ventilatoren Hoge COP HR-balansventilatie units type Verdyn & Verdyn Cool Ventileren is noodzakelijk

Nadere informatie

HYDROVAR. toegenomen flexibiliteit en besturing met de nieuwe generatie

HYDROVAR. toegenomen flexibiliteit en besturing met de nieuwe generatie HYDROVAR toegenomen flexibiliteit en besturing met de nieuwe generatie Hydrovar pompbesturing maakt pompen flexibeler en efficiënter m Wand- of motormontage m Meer flexibiliteit m Kostenbesparend m Hitech

Nadere informatie

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit Belangrijke eigenschappen Aardwarmtewisselaar voor gebruik in combinatie met balansventilatie-units met warmterecuperatie (type ComfoD 350, 450 en 550 Luxe) Onttrekt energie uit de bodem via ondergrondse

Nadere informatie

Energie Label C behalen met duurzaam klimatiseren voor Kantoren. Door Willem van Dijk

Energie Label C behalen met duurzaam klimatiseren voor Kantoren. Door Willem van Dijk Energie Label C behalen met duurzaam klimatiseren voor Kantoren Door Willem van Dijk Even Voorstellen Willem van Dijk Technisch Commercieel Adviseur 30 jaar praktijk ervaring op het gebied van: Koeltechniek

Nadere informatie

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe generatie Hydrovar drukverhogingssets brengt pompen naar een hoger niveau van flexibiliteit en efficiëntie. Montage op de

Nadere informatie

Luchtbevochtiging en adiabatische koeling

Luchtbevochtiging en adiabatische koeling MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Luchtbevochtiging en adiabatische koeling met Danfoss Nessie DANFOSS HIGH-PRESSURE SYSTEMS Zich goed voelen en performantie De luchtkwaliteit binnen in een gebouw hangt van

Nadere informatie

WEG MET KALK! Stoomluchtbevochtiger met gepatenteerd kalkmanagement Condair RS. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling

WEG MET KALK! Stoomluchtbevochtiger met gepatenteerd kalkmanagement Condair RS. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling WEG MET KALK! Stoomluchtbevochtiger met gepatenteerd kalkmanagement Condair RS Luchtbevochtiging en adiabatische koeling Elektrische stoomluchtbevochtiger met gepatenteerd kalkmanagement Flexible stoomverdeling

Nadere informatie

Luchtbevochtiging voor directe ruimte en ULO

Luchtbevochtiging voor directe ruimte en ULO Luchtbevochtiging voor directe ruimte en ULO Luchtkwaliteit zoals ter plekke vereist Voor computerruimte, clean- room, kantoor of. laboratorium, simpelweg overal waar bevochtiging essentieel is voor de

Nadere informatie

www.hth-hth.nl Energie kosten besparen met Gesloten Hybride Medium-koeler (GHM)

www.hth-hth.nl Energie kosten besparen met Gesloten Hybride Medium-koeler (GHM) RBO bank 37 62 72 732 BN NL 39 RBO 0376 272 732 K o n t r ak t v o o r wa a r d e n nternet..www.hth-hth.nl Handelsr.K.v.K.04054189 BTW. NL0370 4494 1B01 Ten rlo 6 7921 V Zuidwolde Tel. 0528 371010 Fax

Nadere informatie

High Efficiency Solutions. heatersteam de beste precisie en betrouwbaarheid

High Efficiency Solutions. heatersteam de beste precisie en betrouwbaarheid High Efficiency Solutions. heatersteam de beste precisie en betrouwbaarheid heatersteam elektrische weerstand luchtbevochtiger Betrouwbare en nauwkeurige bevochtiging voor hightech toepassingen. Nauwkeurige

Nadere informatie

Aardwarmtewisselaar. Zehnder ComfoFond-L. Belangrijke eigenschappen. Inbouw. Algemeen. Onderhoud. Filters. Bediening

Aardwarmtewisselaar. Zehnder ComfoFond-L. Belangrijke eigenschappen. Inbouw. Algemeen. Onderhoud. Filters. Bediening Belangrijke eigenschappen Aardwarmtewisselaar voor gebruik in combinatie met ventilatie-units met warmteterugwinning (type WHR 930 Luxe, WHR 950 Luxe en WHR 960 Luxe) Onttrekt energie uit de bodem door

Nadere informatie

Addicool. Leo Suiker directeur

Addicool. Leo Suiker directeur Addicool. Leo Suiker directeur Voorwoord. Addicool heeft zich door haar jarenlange ervaring en expertise ontwikkeld tot marktleider op het gebied van custom made luchtbehandelings kasten. En omdat we veel

Nadere informatie

heatersteam ongekende nauwkeurigheid en betrouwbaarheid

heatersteam ongekende nauwkeurigheid en betrouwbaarheid heatersteam ongekende nauwkeurigheid en betrouwbaarheid Electrische weerstandbevochtigers Betrouwbare en nauwkeurige technologie voor high-tech toepassingen. Stoom productie wordt gemoduleerd met de hoogste

Nadere informatie

Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens. EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast

Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens. EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast Het juiste koelsysteem voor uw technische ruimte In technische

Nadere informatie

ComfoFond-L. Aardwarmtewisselaar

ComfoFond-L. Aardwarmtewisselaar Belangrijke eigenschappen Aardwarmtewisselaar voor gebruik in combinatie met ventilatie-units met warmteterugwinning (type WHR 930 Luxe en WHR 950 Luxe) Onttrekt energie uit de bodem door middel van vloeistoflus

Nadere informatie

ColdStream Mark adiabatische koeling

ColdStream Mark adiabatische koeling ColdStream Mark adiabatische koeling WWW.MARKCLIMATE.COM Mark ColdStream De Mark ColdStream adiabatische koeling is gebaseerd op het verdampen van leidingwater. De warmte die hiervoor benodigd is wordt

Nadere informatie

D2Recool. Duurzaam klimaatsysteem voor een comfortabel binnenklimaat. Product informatie

D2Recool. Duurzaam klimaatsysteem voor een comfortabel binnenklimaat. Product informatie D2Recool Duurzaam klimaatsysteem voor een comfortabel binnenklimaat Product informatie D2Recool: Duurzame en effectieve klimaatbeheersing De D2Recool productlijn is één van de klimaatsystemen van Dutch

Nadere informatie

TOPNIVEAU OPNIEUW GEDEFINIEERD

TOPNIVEAU OPNIEUW GEDEFINIEERD TOPNIVEAU OPNIEUW GEDEFINIEERD NORDMANN AT 3000 De nieuwe norm in bevochtiging Voor ongekende precisie, betrouwbaarheid en flexibiliteit Geïntegreerd zelfreinigingssysteem (SC-systeem) Grote prestaties

Nadere informatie

Ultrasone Luchtbevochtiging zoals het hoort!

Ultrasone Luchtbevochtiging zoals het hoort! Besturing Vochtgehalte papier [%] 0 4 8 12 15 20 24 Ultrasone Luchtbevochtiging zoals het hoort! Adiabatische bevochtiging Een goede luchtvochtigheid voor uw processen is van groot belang. Uw productie

Nadere informatie

ORBIT WING DE VOORDELEN SAMENGEVAT EEN VERGELIJKING. MICRO DROP kanaalluchtbevochtiging Extra normen / standaards:

ORBIT WING DE VOORDELEN SAMENGEVAT EEN VERGELIJKING. MICRO DROP kanaalluchtbevochtiging Extra normen / standaards: www.hammerer.at Hier een aantal goede redenen waarom MERLIN ORBIT WING de beste keuze is. DE VOORDELEN SAMENGEVAT 98% water- en energie-efficiënt minimaal onderhoud PARTNER geen chemische toevoegingen

Nadere informatie

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER EOS PLUS HP DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER Lucht-water warmtepomp voor de productie van Sanitair Warm Water zonder gebruik van gas. Deze pomp, speciaal

Nadere informatie

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair Airconditioning Mono- en Multisplit vivair DC inverter klasse follow me ionisatie vivair, een oplossing voor elk seizoen GAMMA TOP COMFORT DC INVERTER Residentieel gamma: model monosplit Residentieel gamma:

Nadere informatie

keuze Natuurlijk HOROS voor een verantwoord klimaat!

keuze Natuurlijk HOROS voor een verantwoord klimaat! een verantwoorde keuze Natuurlijk OROS voor een verantwoord klimaat! warmteterugwinunits 1 Advies Levering van apparatuur Klantspecifieke ontwikkeling Onderhoud Optimalisatie Energiemanagement Renovatie

Nadere informatie

KLIMAATTECHNIEK Cumulus verstuivers

KLIMAATTECHNIEK Cumulus verstuivers Cumulus is een internationaal toonaangevend bedrijf op het gebied van : Professionele lucht- en persluchtverstuivers Waterbehandelingstechnieken Klimaattechniek en geeft advies over het systeem dat bij

Nadere informatie

WANDMODELLEN AN AIRWELL GROUP COMPANY. www.airwell.nl

WANDMODELLEN AN AIRWELL GROUP COMPANY. www.airwell.nl PHOENIX PNX DCI WANDMODELLEN AN AIRWELL GROUP COMPANY www.airwell.nl Buitendeel GC 9-12-18 DCI Buitendeel gc 21 DCI Buitendeel gc 24 DCI RC4 DE DC INVERTER technologie De Inverter technologie omvat: een

Nadere informatie

KOELING VAN DATACENTERS DOOR DE JAREN HEEN DATA CENTER

KOELING VAN DATACENTERS DOOR DE JAREN HEEN DATA CENTER KOELING VAN DATACENTERS DOOR DE JAREN HEEN DATA CENTER AGENDA STULZ Groep B.V. Huidige EU doelstelling Energiestromen in een datacenter EER waarde Evolutie koelsystemen Toekomst STULZ GROEP B.V. Airconditioning

Nadere informatie

Schroefcompressoren RCE 55-90 kw RCE 55-75 kw Freq.

Schroefcompressoren RCE 55-90 kw RCE 55-75 kw Freq. Schroefcompressoren RCE 55-90 kw RCE 55-75 kw Freq. PROFESSIONALS IN PERSLUCHT RCE 55-90 kw Betrouwbaarheid Deze nieuwe lijn schroefcompressoren uit de "RCE" serie is tot stand gekomen door gebruik van

Nadere informatie

Koelen én ventileren met de FreeCooler

Koelen én ventileren met de FreeCooler Koelen én ventileren met de FreeCooler Milieuvriendelijk comfortabel kostenbesparend Klimaatbeheersing met de FreeCooler De FreeCooler Een nieuw gekoeld ventilatiesysteem dat in veel opzichten een verbetering

Nadere informatie

Kanaalmodellen AN AIRWELL GROUP COMPANY.

Kanaalmodellen AN AIRWELL GROUP COMPANY. Kanaalmodellen AN AIRWELL GROUP COMPANY www.airwell.nl gc 9-12-18 DCI gc 21 DCI gc 24 DCI RC4 RCW2 (Optioneel) DE DC INVERTER technologie De Inverter technologie omvat: een DC Inverter gestuurde compressor

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

ECO V. lg Electronics Ventilatie - warmteterugwinning. Speciefieke kenmerken van de Eco V-unit:

ECO V. lg Electronics Ventilatie - warmteterugwinning. Speciefieke kenmerken van de Eco V-unit: lg Electronics Ventilatie - warmteterugwinning ECO V In het kader van het huidige bouwbesluit, waarin een eis is opgenomen dat uw werk of verblijfsruimte een juiste luchtverversing behaald, heeft LG Electronics

Nadere informatie

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW)

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW) DOUBLE300 Voor een gezonder luchtklimaat De Double300 bestaat uit 1 unit die werkt op basis van een Fancoil met WTW (WarmteTerugWinning). De unit kan ventileren, direct verwarmen en eventueel koelen op

Nadere informatie

vortice.com ZOMER VENTILATIE NORDIK HVLS SUPER BLADE SERIE NIEUW

vortice.com ZOMER VENTILATIE NORDIK HVLS SUPER BLADE SERIE NIEUW vortice.com ZOMER VENTILATIE LADE SERIE H NIEUW LADE SERIE Industriële plafond ventilatoren Een nieuwe serie HV LS (Hoog V olume Lage Snelheid ) plafond ventilatoren, voorzien van E motoren met hoge prestaties,

Nadere informatie

UNICO. De revolutionaire oven met onafhankelijke bakvloer en fascinerende design

UNICO. De revolutionaire oven met onafhankelijke bakvloer en fascinerende design UNICO De revolutionaire oven met onafhankelijke bakvloer en fascinerende design Getuigd van flexibiliteit van de oven, kan de UNICO een veelheid bakken van producten tot in de perfectie. De onafhankelijk

Nadere informatie

Aardwarmtewisselaar ComfoFond-L

Aardwarmtewisselaar ComfoFond-L Ni eu wbo u w Belangrijke eigenschappen voor gebruik in combinatie met ventilatie-units met warmteterugwinning (type WHR 930 Luxe en WHR 950 Luxe) Onttrekt energie uit de bodem door middel van vloeistoflus

Nadere informatie

* Verwarmen * Koelen * Warm Water. DC Inverter Lucht / Water Warmtepomp. Versati II

* Verwarmen * Koelen * Warm Water. DC Inverter Lucht / Water Warmtepomp. Versati II * Verwarmen * Koelen * Warm Water DC Inverter Lucht / Water Warmtepomp Versati II Nr.1 Air Conditioner fabrikant van de wereld Gree Electric Appliances, Inc. of Zhuhai, opgericht in 1991, is s werelds

Nadere informatie

murelle revolution 30 de boiler met a++ label

murelle revolution 30 de boiler met a++ label murelle revolution 30 de boiler met a++ label EEN BLIK OP DE TOEKOMST De installaties voor omgevingscomfort bestaan steeds vaker uit boilers en machines met omgekeerde koelcyclus. De technologie van de

Nadere informatie

Plate Box 95. Energie recuperator met tegenstroom wisselaar Plate Box 95. Troeven

Plate Box 95. Energie recuperator met tegenstroom wisselaar Plate Box 95. Troeven met tegenstroom wisselaar Plate Box 95 Plate Box 95 met laag verbruik motor Zeer geringe hoogte, voor inbouw in vals plafond Wisselaar Tegenstroom Motor Laag verbruik Batterij électrisch Warmwater Change

Nadere informatie

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning GEBOWEN SCHOLEN BERSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS HRWTW Hoog Rendement Warmteterugwinning Ventileren Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden en daardoor hermetisch zijn

Nadere informatie

MAXIMALE PRESTATIE. Een systeem voor hoge bevochtingscapaciteiten ML Princess ML Solo ML Flex. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling

MAXIMALE PRESTATIE. Een systeem voor hoge bevochtingscapaciteiten ML Princess ML Solo ML Flex. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling MAXIMALE PRESTATIE Een systeem voor hoge bevochtingscapaciteiten Luchtbevochtiging en adiabatische koeling Als het meer moet zijn ML-systemen lenen zich goed voor toepassingen met grote bevochtigingshoeveelheden.

Nadere informatie

Duurzaam gekoeld ventileren. Door Willem van Dijk

Duurzaam gekoeld ventileren. Door Willem van Dijk Duurzaam gekoeld ventileren Door Willem van Dijk Even Voorstellen Willem van Dijk Technisch Commercieel Adviseur De afgelopen 30 jaar, vanuit de praktijk en bij verschillende bedrijven op het gebied van

Nadere informatie

heatersteam Ongeëvenaarde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid

heatersteam Ongeëvenaarde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid heatersteam Ongeëvenaarde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid Electrische weerstandbevochtigers Betrouwbare en nauwkeurige technologie voor high-tech toepassingen. Stoom productie wordt met de hoogste nauwkeurigheid

Nadere informatie

Het cascadesysteem. in één compact toestel

Het cascadesysteem. in één compact toestel Het cascadesysteem in één compact toestel De ThermoSystem HRM is met recht uniek te noemen. En wel omdat het een ruimtebesparend alternatief is voor de gebruikelijke cascade-opstelling. Het blijft verbazingwekkend

Nadere informatie

Functionele omschrijving Verhulst Basic

Functionele omschrijving Verhulst Basic 1 Functionele omschrijving Verhulst Basic Verhulst klimaattechniek B.V. Albert Einsteinweg 10 5151 DL Drunen Nederland Tel.: 0416-672200 Fax: 0416-340785 www.verhulst.com 2 Inhoudsopgave FUNCTIONELE OMSCHRIJVING

Nadere informatie

Koelen én ventileren met de FreeCooler

Koelen én ventileren met de FreeCooler Koelen én ventileren met de technische specificaties Airned BV, Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, postadres: Postbus 86, 65 AB Malden, Toepassing Gekoeld ventileren met de is een zeer efficiente oplossing

Nadere informatie

AT4-CAPRI klimaatbeheersing voor zwembaden

AT4-CAPRI klimaatbeheersing voor zwembaden AT4-CAPRI klimaatbeheersing voor zwembaden Geavanceerde technologie op het gebied van klimaatbeheersing in zwembaden 3-trapswarmteterugwinning binnen- en buitenzijde in kunststof poedercoating uitgevoerd

Nadere informatie

VENTILATIESYSTEMEN UTILITY MET HOOG RENDEMENT. www.clima-industries.com

VENTILATIESYSTEMEN UTILITY MET HOOG RENDEMENT. www.clima-industries.com VENTILATIESYSTEMEN UTILITY MET HOOG RENDEMENT ventilatiesystemen voor utiliteitsbouw: school, kantoor, hotel, appartement, rusthuis www.clima-industries.com SNELLE INTERVENTIE/FLEXIBILITEIT De belangrijkste

Nadere informatie

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS De gasgestookte luchtverhitters SOLARONICS zijn toestellen geschikt voor verwarming van industriële en tertiaire gebouwen, goed geïsoleerd, met een geringe hoogte, die volledig

Nadere informatie

SAMSUNG ERV. Ventilation is our business. Energie - Regeneratie - Ventilatie WTW unit met vochtrecuperatie. Clima Construct

SAMSUNG ERV. Ventilation is our business. Energie - Regeneratie - Ventilatie WTW unit met vochtrecuperatie. Clima Construct luchttechniek groothandel - fabrikant Ventilation is our business SAMSUNG ERV Energie - Regeneratie - Ventilatie WTW unit met vochtrecuperatie Samsung ERV 800 Bij het goed ventileren van een verblijfsruimte

Nadere informatie

EKO PLUS 6kW. STILE 8kW. TECHNA & ARTE 10kW IDEA D ANGLE. IDEA FRONTALE 9kW. ARTE 15kW. SYNTHESIS 68 10kW

EKO PLUS 6kW. STILE 8kW. TECHNA & ARTE 10kW IDEA D ANGLE. IDEA FRONTALE 9kW. ARTE 15kW. SYNTHESIS 68 10kW SYMBOLEN INHOUDSOPGAVE INGEBOUWDE BEVOCHTIGER De luchtkachels zijn voorzien van een ingebouwde en manueel gevoede bevochtiger die lichamelijke ongemakken helpt voorkomen zoals een droge keel, hoofdpijn,

Nadere informatie

GRUNDFOS SUBMERSIBLE PUMP VALVE. Injectie regelafsluiter met hydraulische positiesturing. Allconnect Pressure 2.0

GRUNDFOS SUBMERSIBLE PUMP VALVE. Injectie regelafsluiter met hydraulische positiesturing. Allconnect Pressure 2.0 GRUNDFOS SUBMERSIBLE PUMP VALVE Injectie regelafsluiter met hydraulische positiesturing Allconnect Pressure 2.0 2 Grundfos full-line supplier ÓÓk voor Warmte Koude Opslag Als pompfabrikant is Grundfos

Nadere informatie

ELBECO. Catalogus 2013/2014

ELBECO. Catalogus 2013/2014 ELBECO Planten & Gewassen Papier Hout (Klein) bedrijven Defensor 505 Kassen Kwekerijen Opslagplaatsen Archieven Afme ngen: (diam. x h) 26 x 23 cm Gewicht: (leeg) 3,5 kg Kleur: wit/blauw Opgenomen vermogen:

Nadere informatie

Warmtepompboiler AX7.1B

Warmtepompboiler AX7.1B Warmtepompboiler AX7.1B Warmtepompboiler (260 liter) 260 liter 4 à 6 personen pagina 3 Warmtepompboiler (260 liter) 3 Wat is een warmtepompboiler? Een warmtepompboiler is een milieuvriendelijk alternatief

Nadere informatie

Water Mist Verstuivers met Anti Druppel

Water Mist Verstuivers met Anti Druppel MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Tech. documentatie Water Mist Verstuivers met Anti Druppel danfoss.high-pressurepumps.com Inhoud 1. Introductie...2 2. Voordelen...2 3. Technische data en Codenummers...3

Nadere informatie

MURELLE REVOLUTION DE BOILER MET A++ LABEL

MURELLE REVOLUTION DE BOILER MET A++ LABEL MURELLE REVOLUTION DE BOILER MET A++ LABEL EEN BLIK OP DE TOEKOMST De installaties voor omgevingscomfort bestaan steeds vaker uit boilers en machines met omgekeerde koelcyclus. De technologie van de warmtepomp

Nadere informatie

STOOM MET KWALITEIT. Elektrode stoomluchtbevochtiger Condair EL. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling

STOOM MET KWALITEIT. Elektrode stoomluchtbevochtiger Condair EL. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling STOOM MET KWALITEIT Elektrode stoomluchtbevochtiger Condair EL Luchtbevochtiging en adiabatische koeling Elektrode luchtbevochtiger Flexibele stoomverdeling Condair EL voor de toepassing in het kanaal

Nadere informatie

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair Airconditioning Mono- en Multisplit vivair DC inverter klasse follow me ionisatie vivair, een oplossing voor elk seizoen GAMMA TOP COMFORT DC INVERTER Residentieel gamma: model monosplit Residentieel gamma:

Nadere informatie

Ventilation is our business

Ventilation is our business Clima luchttechniek groothandel - fabrikant Ventilation is our business extractieunit met warmtepomp Ecostractor Energievriendelijke ventilatie van appartementen en industrïele gebouwen De EcoStractor

Nadere informatie

INFORMATIE OVER BEVOCHTIGINGSSYSTEEM VOOR GROENTE EN FRUIT FRESH IN FRESH OUT

INFORMATIE OVER BEVOCHTIGINGSSYSTEEM VOOR GROENTE EN FRUIT FRESH IN FRESH OUT BEVOCHTIGING SUPERMARKTEN TOEPASSINGEN INFORMATIE OVER BEVOCHTIGINGSSYSTEEM VOOR GROENTE EN FRUIT FRESH IN FRESH OUT 14-04-2011 versie 1.2 Introductie In de winter als de kachel brandt en in de zomer als

Nadere informatie

ISSO Seminar 14 mei 2009

ISSO Seminar 14 mei 2009 ISSO Seminar 14 mei 2009 Legionellaveilig en milieuverantwoord beheren van klimaatinstallaties Parallelsessie Waterbehandeling ter voorkoming van Legionella in Luchtbevochtigingsinstallaties Ron Brands,

Nadere informatie

Specificaties. Easy Advanced. Hogedruk luchtbevochtiger

Specificaties. Easy Advanced. Hogedruk luchtbevochtiger Specificaties Easy Advanced Hogedruk luchtbevochtiger Easy De Easy is de mobiele bevochtigingsunit van PrimaAir. Zeer licht en handig te verplaatsen. De pompunit betrekt water uit het waterleidingnet.

Nadere informatie

Kanaalkoelers. De kanaalkoelers van Inatherm bestaan uit koud water (na)koelers en DX (na)koelers met ronde en rechthoekige aansluitingen.

Kanaalkoelers. De kanaalkoelers van Inatherm bestaan uit koud water (na)koelers en DX (na)koelers met ronde en rechthoekige aansluitingen. Kanaalkoelers De kanaalkoelers van Inatherm bestaan uit koud water (na)koelers en DX (na)koelers met ronde en rechthoekige aansluitingen. Hygiëne-uitvoeringen Luchtdichtheidsklasse C of D Breed scala toebehoren

Nadere informatie

eco20 x-treme cooler nieuw in ons assortiment is de eco20 x-treme cooler! groteoppervlakken

eco20 x-treme cooler nieuw in ons assortiment is de eco20 x-treme cooler! groteoppervlakken eco20 x-treme cooler groteoppervlakken nieuw in ons assortiment is de eco20 x-treme cooler! is altijd op zoek naar nieuwe innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen. De eco20 x-treme cooler is onze

Nadere informatie

Specifieke kenmerken van de Art Cool unit:

Specifieke kenmerken van de Art Cool unit: Bent u op zoek naar een unieke airconditioner, eentje die anders is dan de rest? Kies dan voor Art Cool, een stijlvolle, innovatieve en aantrekkelijk ogende airconditioner. Vormgegeven als een kunstwerk,

Nadere informatie

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty. Voorzien van Warmtewielen Rendementen 70-80%

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty. Voorzien van Warmtewielen Rendementen 70-80% Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty Voorzien van Warmtewielen Rendementen 70-80% Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Voor u ligt de nieuwe snelselectietabel met de meest

Nadere informatie

De Life Cycle Cost van luchtbehandelingsgroepen

De Life Cycle Cost van luchtbehandelingsgroepen van luchtbehandelingsgroepen WEYNS GUIDO GSM 0475/280.134 GEA Heat Exchangers / GEA Happel Belgium Rekening houden met latere exploitatiekosten (verbruik & onderhoud)! => goedkope luchtgroep => eindklant

Nadere informatie

Denk niet te luchtig over uw binnenklimaat

Denk niet te luchtig over uw binnenklimaat Denk niet te luchtig over uw binnenklimaat Denk niet te luchtig over uw binnenklimaat Er zijn verschillende redenen om een ruimte te gaan bevochtigen. U wilt een constante kwaliteit van producten. U wilt

Nadere informatie

Productcatalogus FX. Providing indoor climate comfort 2008/09. Productcatalogus

Productcatalogus FX. Providing indoor climate comfort 2008/09. Productcatalogus 2008/09 Productcatalogus Productcatalogus FX Providing indoor climate comfort FX 25 165 kw Dakunit met warmteterugwinning Inleiding tot de productlijn FX-basisdiagram Thermodynamische lucht-/luchtwarmteterugwinningsunit

Nadere informatie

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 EQ concept Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 ZONNEPANELEN Een woning kan niet zonder elektriciteit. Deze EQ woning voorziet deels in zijn eigen elektriciteitsvoorziening

Nadere informatie

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t LUCHTVERWARMING zalig, zuiver wonen Echt comfortabel wonen realiseert u perfect met luchtverwarming: ze is de ideale combinatie van doordacht

Nadere informatie

Een nieuwe dimensie in ventilatie

Een nieuwe dimensie in ventilatie Een nieuwe dimensie in ventilatie De Wolf comfortklasse Het merk voor energiebesparing Conform hygiëne richtlijn VDI 6022 Een nieuwe dimensie in ventilatie De Wolf comfortklasse Van school tot kantoorgebouw:

Nadere informatie

Pool & Spa De Duratech warmtepompen

Pool & Spa De Duratech warmtepompen Pool & Spa De Duratech warmtepompen De ideale oplossing voor de verwarming van uw zwembad en spa. Bosta... a perfect fit! Bosta, uw totaalleverancier in zwembad artikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar

Nadere informatie

Modbus. Verhulst VKTrs V1.0 *

Modbus. Verhulst VKTrs V1.0 * Modbus Verhulst VKTrs V1.0 * Geschikt voor: VKTplus VKT Basic HR VKT Basic W *rs staat voor regelstrategie OC Verhulst Albert Einsteinweg 10 5151 DL Drunen Nederland Tel.: +31(0)416 672 200 Fax: +31(0)416

Nadere informatie

SHUFFLE-MIX. www.shufflemix.nl. Shuffle-Mix

SHUFFLE-MIX. www.shufflemix.nl. Shuffle-Mix SHUFFLE-MIX www.shufflemix.nl Shuffle-Mix Shuffle-Mix Bent u op zoek naar een compact systeem om uw producten te beluchten? Wilt u ook kosten besparen? Lees dan deze brochure met daarin het volledige Shuffle-Mix

Nadere informatie

PRODUCT - SELECTIEGEGEVENS

PRODUCT - SELECTIEGEGEVENS PRODUCT - SELECTIEGEGEVENS Groot assortiment koudwater units Compact en aantrekkelijk design EC-motor voor energiebesparing Auto-adaptieve regeling Installatiegemak Close Control Unit 50CO Vertaling van

Nadere informatie

Vloer/plafondmodel Airconditioner

Vloer/plafondmodel Airconditioner Vloer/plafondmodel Airconditioner Creators of air Japanse topkwaliteit airconditioners Specificaties Door het compacte en slanke ontwerp neemt het plafondmodel een minimum aan ruimte in beslag. De reikwijdte

Nadere informatie

ISSO Seminar 14 mei 2009

ISSO Seminar 14 mei 2009 ISSO Seminar 14 mei 2009 Legionellaveilig en milieuverantwoord beheren van klimaatinstallaties Parallelsessie Waterbehandeling ter voorkoming van Legionella in Luchtbevochtigingsinstallaties Cumulus is

Nadere informatie

Engineered for you. Uw toonaangevende leverancier van klimaatapparatuur

Engineered for you. Uw toonaangevende leverancier van klimaatapparatuur klimaat apparatuur Engineered for you Uw toonaangevende leverancier van klimaatapparatuur H ettich Benelux is uw toonaangevende leverancier van klimaatapparatuur, afgestemd op uw specifieke toepassingen

Nadere informatie

humisonic Ultrasoonbevochtiger voor het bewaren en behandelen van vers voedsel

humisonic Ultrasoonbevochtiger voor het bewaren en behandelen van vers voedsel humisonic Ultrasoonbevochtiger voor het bewaren en behandelen van vers voedsel carel.com De beste manier om de versheid van voedsel te waarborgen Gebruik de humisonic in vitrines en toonbanken om de versheid

Nadere informatie

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators Neptuna 4/6/8/11/16/22/27 Comfort het hele jaar door the comfort innovators Comfort het hele jaar door Neptuna Een natuurlijke energiebron zoals lucht, water of zonlicht levert besparing op. Kies je voor

Nadere informatie

Ventilatorconvector 42N

Ventilatorconvector 42N Ventilatorconvector 42N DE NIEUWE GENERATIE ELEGANTIE, PRESTATIE, COMFORT MINIMAAL GELUIDSNIVEAU De ventilator van de IDROFAN heeft een hoog prestatievermogen en is leverbaar met een 3- of 5-toerenmotor

Nadere informatie

Prijslijst VIDO - Verwarmen & koelen NL - 09/2013

Prijslijst VIDO - Verwarmen & koelen NL - 09/2013 Prijslijst VIDO - Verwarmen & koelen NL - 09/2013 VIDO VERWARMEN & KOELEN KOELEN BEDIENING VIA LCD-DISPLAY LAGE TEMPERATUUR FLUISTERSTIL HOGE VERMOGENS RUIMTEBESPAREND SNELLE WERKING MODERN DESIGN VIDO

Nadere informatie

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit Standard Plus RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS Betere oplossingen voor uitstekende luchtkwaliteit LG

Nadere informatie

Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL

Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL De CWL-serie omvat toestellen met een luchtdebiet van 50-400 m³/h. Zij kunnen gebruikt worden in particuliere woningen, appartementsgebouwen en

Nadere informatie

Energie voor het leven

Energie voor het leven Energie voor het leven De warmtepomp van IDM verwarmt en koelt voor nu en in de toekomst Warmtepomp van Aarde... betekent voor ons allemaal zekerheid, warmte en thuis Horizontale bodemwisselaar Op een

Nadere informatie

MIP2 Groene Datacenters

MIP2 Groene Datacenters Gebruik van omgevingskoude Concept Gemiddelde buitentemperatuur = ca 10 C Gemiddelde binnentemperatuur = 22 tot 34 C Afhankelijk van concept binnen in het DC Afhankelijk van het gekozen koelsysteem Afhankelijk

Nadere informatie

Gasabsorptiewarmtepomp

Gasabsorptiewarmtepomp IX. Gasabsorptiewarmtepomp IX-1 170 IX Voor aanvullende informatie over producten, diensten en organisatie zie ook onze website: nl.remeha.com De is een verwarmingsoplossing die tevens bij uitstek geschikt

Nadere informatie

gasteam gasgestookte bevochtiger voor bevochtiging met het hoogste rendement

gasteam gasgestookte bevochtiger voor bevochtiging met het hoogste rendement gasteam gasgestookte bevochtiger voor bevochtiging met het hoogste rendement Gasgestookte bevochtiger voor toepassingen met hoge stoombehoeften Betrouwbaarheid en een hoge thermische efficiëntie maken

Nadere informatie

silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400

silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400 silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400 De VASCO ventilatie-unit D400 en het EasyFlow luchtkanalensysteem dragen bij tot een uiterst stil balansventilatiesysteem

Nadere informatie